לבת שלי יש חלום: ללמוד לנגן בכינורמתואמת
היא בת 14... לא למדה לנגן בשום כלי בעבר (קצת באורגן, מה שאני לימדתי אותה).
יש לה סיכוי?
כמה השקעה זה דורש? חוג שבועי בבית הספר יכול להתאים? האם הכינורות הזולים (ראיתי שהכי זול זה 340 ש"ח...) שווים את עצמם?
אשמח לתשובות מהמבינים...
יש לי כמה חברים שניגנואנונימי (2)

הם קנו כינור 3/4 ב600 או 2/4 ב400 חלקם התחילו בגיל 12 דורש השקעה ורצון אמיתי,  3/4 שעה אימון ביום. חוג בבית ספר כדאי רק בשנה ראשונה שנייה, ואחרי זה כשרואים שיש השקעה אמיתית בשנה שלישית כבר פרטי.
אחד עכשיו עדיין מנגן, הוא כבר ברמה ממש גבוהה, לאחרונה קנה כינור ממש יקר והוא באמת משקיע.

תודה רבה!מתואמת
החוג בבית הספר הוא פרטי. זה מתאים?
כן, אבל חשוב לבדוק שהרצון של הבת הוא באמת רצוןאנונימי (2)

שיישאר להרבה זמן ולא משהו שיתפוגג אחרי חודשיים, עוד שני דברים, א' אפשר אולי לבדוק על קניית כינור ביד 2 אני לא מכיר כינורות יד 2. דבר שני, למידת תווים לפני ממש עוזרת ומקילה, כך שלמידת חצי שנה חלילית מקלה ועוזרת, אצלי רואים את זה ממש, שאר האחים שלי והחברים שלי שלא למדו חלילית לפני, לא יודעים תווים אלא רק התו שמופיע כאן על החמשה הוא עושה ככה וכד'. ואם לומדים תוועם לפני זה ממש עוזר בידיעה של סולמות ועוזר אחרי זה גם בנגינה משמיעה וגם בנגינה בע"פ.

תודה! העניין של התווים באמת משמעותי.מתואמת
אולי באמת אנסה לשכנע אותה ללמוד קודם חלילית או אורגנית, בשביל התווים...
ממש בלי כוונה נכנסתי פה לפורום, כנראה בשביל לענות לך...🙂בארץ אהבתי
אני מנגנת בכינור, התחלתי בגיל כמעט 10. למדתי עד סוף כיתה י"ב (8 שנים).
קודם כל - זה באמת כלי מהמם, יש לה טעם טוב
אבל זה בהחלט נחשב אחד הכלים היותר קשים.
הקושי העיקרי בכינור הוא שאין סימון איפה להניח את האצבעות בשביל התווים השונים, אז חייבים שתהיה שמיעה מוסיקלית בשביל לנגן מכוון. (כמובן שהשמיעה גם מתפתחת עם הנגינה והאימון, אבל נגיד למי שקשה לשיר בלי לזייף אז לא בטוח שזה בשבילו...).
ואם היא תדע לקרוא תווים לפני שהיא תתחיל זה בהחלט יכול להיות יתרון. (אני למדתי חלילית באופן עצמאי מחוברת שהיתה לנו בבית לפני שהתחלתי ללמוד כינור. כשהתחלתי ללמוד, המורה שלי אמרה שמה שתלמידים אחרים לומדים במשך שנה אני למדתי בחודש).

לימוד כלי דורש אימון, בעיקרון כל יום. בלי זה קשה להתקדם.
וכדאי שזה יהיה מספיק חשוב לה כדי שהיא תתאמן מעצמה ולא תצטרך תזכורת כל פעם.
חוג פעם בשבוע בהחלט יכול להיות מספיק, ואם זה פרטי זה ממש יתרון כי אז היא יכולה להתקדם בקצב שלה.

לגבי הכינור - בשביל למידה אפשר לדעתי להסתפק בכינור זול.
אבל בהחלט יש הבדל משמעותי בין איכות הצליל של כינור זול לעומת יקר.
בכינורות איכותיים יש טווח עצום של מחירים (שמעתי גם על כינור שעלה כחצי מיליון דולר...🙄). בעיקרון דווקא יד 2 זה היותר יקרים, ככל שהכינור יותר ישן הוא נחשב איכותי יותר (כמו יין...). אבל אם בסוף הלימוד הוא בשביל נגינה בסביבה הביתית ולכיף, ולא בשביל נגינה מקצועית, מן הסתם אפשר לקנות כינור מספיק טוב במחיר סביר. לא ממש מבינה בזה בעצמי כי אצלי ההורים שלי קנו...

מוזמנת לשאול עוד, אפשר גם בפרטי...
ממש תודה!מתואמת
היא באמת החליטה ללכת על זה בסוף... והיא מאוד מתרגשת
בשביל שאר הפירוט - פונה אלייך באישי.
וואי, עבר מלא זמן, אבל אני חייבת להגיב קול דממה

אבל אני התחלתי ללמוד כינור בגיל 13, בלי ללמוד כלי אחר לפני כן. עם הרבה התמדה והשקעה, אני היום מנגנת בשתי תזמורות (על ויולה) בהחלט אפשרי.

כדאי לשכור כינור להתחלה, אם היא תחליט שלא מתאים לה אחר כך אז זה בסדר, ואם היא כן תרצה להמשיך אפשר לקנות את אותו הכינור בהנחה בד"כ.

תודה רבה על העידוד!מתואמת
היא התחילה כבר ללמוד, וב"ה התמכרה לגמרי ונראה שהיא מצליחה יפה, ב"ה!
קנינו כינור יד שנייה מחנות. המוכר שם הסביר לנו שגם ככה אחרי שרוכשים את הבסיס בנגינה, האינור הזה כבר לא יתאים - אז נוכל למכור אותו להם בחזרה, ולקנות כינור "אמיתי" יותר. (מקווה שאני מסבירה נכון )
כן, נשמע הגיוניקול דממהאחרונה

המון בהצלחה!

מי כאן מנגן על קלידים (אורגנית)?נ א

אתם גם אוהבים את הכלי הזה?

אני מנגן על קלידים...

....צאצא

אני מנגן, וגם די עושה אירועים בקטנה, אבל האמת שלא אוהב את הכלי הזה

יש כלי אחר שאתה אוהב?נ א
יש כאן עוד מי שמנגן על זה?נ אאחרונה
20 שנה לגירוש מגושד קטיףשירים חדשים
תווים לחלילית לשיר מי אוהב את השבתאהבנו
היי זקוקה בבקשה לתווים מלאים לשיר מי אוהב את השבת. תודה ענקית!
הינה:מטרינולוגאחרונה

C  C  D  E  G   G  F  E  D  C

מחפש תווים לשיר 'שובי נפשי' בלחן של הרב קרליבךחופר
ולא לפסנתר
איך מפרקים אקורדים בליווי בפסנתר ביד שמאל?בית פרטי

היי לכולם,

אשמח לעזרתכם.

מנגנת בפסנתר קלאסי.

רוצה ללמד את עצמי לנגן שירים, כאשר יד ימין מנגנת את השיר ויד שמאל אקורדים.

מכירה את האקורדים עצמם, שאלתי - איך או איפה אפשר ללמוד לפרק את האקורדים וללוות איתם את יד ימין? יודעת שיש כאלה שעושים את זה משמיעה, אך לא ככ מצליחה.

מחפשת הדרכה איך להתחיל, מבחינת פירוק, קצב ועוד

אתכם מכירים אתר או סרטונים שמלמדים שיטות לזה?

תודה!

אפשר להתחיל מהפשוטאגוז16

קצב של 4\4 לעשות את התוים 4 פעמים בסדר עולה של האקורד, (לדלג כל פעם צליל כדי שלא ישמע צורם בנמוכים)

ושל 3\4 לעשות 3 פעמים

כשאת קצת מתקדמת אפשר לחזור אחורה באותו אופן בהתאם לקצב ולכמה פעמים שהאקורד חוזר

פירוק אקורדיםחובביםאחרונה

אפדר קודם לנסות לנגן את האקורד הפשוט, לדוג' אם זה אקורד C אז לעשות את המצב הבסיסי, כלומר, דו מי וסול ביחד, אצבעות 1 3 ו-5. לאחר שמצליחים לשלוט באקורד בצורה חלקה, אפשר לנגן את הצלילים אחד אחרי השני בארפג', כלומר דו נפרד ולאחריו מי נפרד ולאחריו סול נפרד ואז הדו שלמעלה, כי ארפג' מורכב מ- 4 צלילים. אם זה אקורד של 7, כמו D7, G7 וכדומה, קודם לשלוט באקורד ואז לפרק אותו לצלילים אחד אחרי הני. לדוגמא ניקח את G7, נפרק אותו לסול נפרד, סי נפרד, רה נפרד ולפה נפרד, שהוא בעצם התו השביעי של האקורד. כמו כן אפשר לפרק את האקור ד C ככה: דו, סול, דו ומי, וכך נקבל מרחב גדול יותר של צלילים.

מקווה שסייעתי לך.

משנכנס אדר - מרבים בשמחה!שירים חדשים
איך אפשר להרגע מהנגינה?אנונימי (פותח)

יש לכם רעיונות איך אפשר להשתמש בנגינה לריפוי, להרגע?

זה מה שהרבה אומנים עושיםשדמות בחולות

מנגנים את כל הרגש שלהם החוצה.

שאלתי את הAI:

נגינה יכולה להיות כלי ריפוי חזק מאוד! הנה כמה דרכים שבהן ניתן להשתמש במוזיקה ובנגינה לריפוי:

1. **תראפיה במוזיקה**: להיפגש עם מטפל מוסמך במוזיקה. טיפול במוזיקה משתמש בנגינה, שירה, יצירה והאזנה למוזיקה כדי לשפר את בריאות הנפשית, הרגשית והפיזית.

2. **נגינה באופן אישי**: אם אתה מנגן בכלי נגינה, נסה לנגן באופן קבוע. זה יכול להיות מרגיע ומספק לך דרך לבטא את רגשותיך.

3. **האזנה למוזיקה**: שמיעה למוזיקה שאתה אוהב או למוזיקה מרגיעה יכולה לעזור בהורדת רמת הלחץ ובהגברת התחושות החיוביות.

4. **יצירת מוזיקה**: לכתוב שירים או ליצור מוזיקה חדשה יכולה להיות דרך מעולה לבטא רגשות ולהתמודד עם חוויות קשות.

לנגן מלודיות מאוד פשוטות, מרגיע אותיאחו

מלודיה פשוטה ורגועה, במיוחד על כלי נשיפה, משהו שלא מצריך יותר מדי מאמץ, זה מרגיע.

מחפש כלי לכתיבת תוויםחופר
ואם הכלי יודע להעביר סולמות ולשנות מקצבים- זה בכלל בונוס

אולי יעניין אותך