אני אסביר כאן, למרות שהייתה כאן סיבה אחרת לחלוטין שלא לענות.
הגר"א כותב "עיקר התפילה לשבור גאוותו ולשוב אל השם". וכתוב בחז"ל שהתפילות במקום הקורבנות "ונשלמה פרים שפתינו" וכך התפילות הקבועות - במקום הקורבנות "קורבן תמיד" "תפילות כנגד תמידים תיקנום".
אנשים חושבים, שתפילה, זה ניסיון "להשיג" בגשמיות, משהו שלא הצלחת. או בחשיבה של שכל אנושי, שמבחינה תורנית, זה כמו ענייני "העולם הזה". אבל תפילה, זה החלק שמורה, על עומק הלימוד, של "במה בעצם אנו מאמינים". לא רק להגיד, "הנה, אני למדתי שאני עושה מעשה א' ב' ג', מצוות כאלה וכאלה, וככה אני ארוויח". אם תראה, אצל אנשי עסקים, הרבה פעמים יש דברים ל"מזל וברכה" וכדומה (לשם הדיוק, אפילו כל מיני דברים "טקסיים", כמו איזה מותג יקר ערך, או 'טקסים' שעושים בהם כל מיני דברים מבחינת התנהלות סביב המשא ומתן,) זה מראה לך, שאדם שעוסק בדברים שדורשים השקעה, מאמץ, וחיפוש שלא תמיד ידוע איפה בדיוק התוצאות, אז הוא יודע שצריך הרבה השתדלות. אבל צריך גם ריכוז, גם אם לא מעט טקסי, כזה שמעביר אותך אל העיסוק ב'דבר ה'אמיתי', למרות שהטקס עצמו, הוא 'דבר נוסף' ('קורבן' מלשון 'הקרבה' - התחייבות להקריב, להאמין וכו'). אבל הפנימיות של הטקס - אינה דבר נוסף, אלא היא מהעיקר - אפשר להגיד 'מהעיקר' אפשר להגיד 'העיקר' אפשר להגיד כל מיני דברים אחרים - אבל זה החלק המאוד חשוב.
העובדה, שהאנשים פה - לא נזכיר את שמם - אבל אני לא מדבר כרגע על הטרולים - אני מדבר על אנשים רציניים שחטאו והחטיאו את הרבים - על מנת להורגני - ועוד הם יוסיפו בזה - כידוע לי - רישעויות נוספות - והם אפילו לא מדמיינים - מתוך שהם עסוקים בטקסי הרגשה עצמית מנופחת - הם לא חושבים על זה, שבעוד ארבעים שנה - הם יצטרכו למכור את העסק שלהם בידי מה שהם חשבו שיימכר בידיהם, ואולי כבר יחשבו שהפך לשלהם. (שהרי, גם עכשיו, הרשעים האלו חושבים שהם רשאים לגנוב ככל העולה על רוחם. וכתוב בישעיה "היוקח מגיבור מלקוח ואם שבי צדיק ימלט. כי כה אמר ה', גם שבי גיבור יוכל ומלקוח עריץ יימלט, ואת יריבך אנוכי אריב")
וזה לכם האות - שהיום לאחר ח"י שנים - 18 שנה - מה שחשבו שמת - חי יותר מחיים אחרים. ומה שחשבו לאמת - הפך לשקר. והשקר בעיני הרשעים - הפך לאמת.