בסופו של דבר, מבחינה הלכתית, החתונה עצמה לא דורשת הוצאה כספית גדולה.
ההוצאה היא על המסיבה שעושים לכבוד השמחה, ויש עניין בשמחת חתן וכלה.
גם פעם היו בונים על זה שאני אעשה כך לחתונה שלך, ואתה תגמול לי בחתונה שלי.
אז כן, יש כאן עניין של סטנדרט חברתי, ואת צריכה להחליט עד כמה מפריע לך לעשות משהו שונה.
אני לא יודעת לאיזה שינויים התכוונת, אבל מקווה שזה עוזר. (אם תפרטי אם את מחפשת שינויים בתוכן\בפרקטיקה\במיקום מניחה שאנשים יוכלו יותר לסייע)
- אם חשוב לך לשמור על חתונה קטנה, אבל כן רוצה לשתף מעגלים של חברים (נניח חברים של ההורים) - שמעתי על כאלה שלא הזמינו את ההורים של החברים לחתונה, ובמקום זה עשו שבע ברכות מכובד איתם. אז אפשר לעשות משהו כזה.
- יש קונספט שנקרא חתונה חברתית. הרעיון הוא שהאורחים מביאים את האוכל - קצת כמו ארוחה משותפת, ואנשים נרשמים מראש (נניח תוספת ל-8 אנשים). מכירה מישהי שעשתה את זה בחוץ (לא בחורף), והיא שכרה שירות של חברת הפקה בשטח. זה היה בכר דשא, עליו החברה פתחה שולחנות וכיסאות וסיפקה את הכלים וכו', ובופה של מה שהאנשים הביאו. בסמוך הקימו רחבות ריקודים.
חיסרון: כשרות. צריך לסמוך על מה שאנשים מביאים. המשפחה והחברים הקרובים נרשמו לדברים היותר יקרים. ביקשו ממי שלא מקפיד על כשרות לקנות שתייה וכו'.
- יש קונספט של חתונות במקומות שהם לא אולמות, כמו גנים לאומיים. מתאים יותר לחתונות קטנות.
- שמעתי על זוג שהיה פחות בקטע של ריקודים, ויותר בקטע של מוזיקה. במקום סבב שני של ריקודים, ביקשו באנשים להגיע עם כלי נגינה וניגנו יחד.