זה הפוסט של הרב חיים נבון:
נתניהו צוטט כאומר שבתחום הפוליטי לציונות הדתית יש לב גדול, אבל שכל קטן. הייתי נעלב, לולא חשבתי שהוא צודק. היסטורית, הציונות הדתית היא כישלון פוליטי מתמשך. אפשר לדון למה, וכתבתי על זה לא פעם, אך לענייננו מספיק להצביע על העובדות. אפשר להתחיל בהתנתקות, שהיא כישלון כביר של הציונות הדתית: גם סתירה חזיתית לרעיונות ולאמונות של מרבית בני הציונות הדתית, גם הרס של מפעל שהציונות הדתית התמסרה לו, וגם חורבן פרטי לאלפי בני הציונות הדתית. הכישלון הזה היה גם כישלון פוליטי. יש איזה מיתוס ששמאלנים אוהבים לטפח על העוצמה הפוליטית האדירה של המתנחלים, אבל האמת הפוכה: אין שום מגזר אחר בישראל שהיה אפשר לגרש כך מבתיו. ואני לא מדבר על התנגדות אלימה חלילה, אלא על התנגדות פוליטית. הרי ההצבעה על התקציב נעצרה בחריקה באמצע הלילה, כי חברת כנסת ממפלגת העבודה גילתה שמפנים מביתה משפחה אחת בדיור הציבורי. הפינוי בוטל, וההצבעה המשיכה. אף אחד לא היה יכול לגרש מביתם עשרת אלפים חרדים, או ערבים, או קיבוצניקים. המערכת הפוליטית הייתה קורסת. אבל ציונים-דתיים באופן עקבי מצביעים למפלגות שמצפצפות עליהם (כולל הליכוד, לפחות בשעתו), כורתים בריתות פוליטיות מטופשות, מתבלבלים בין ערכים לאינטרסים - ומפסידים את שניהם. העובדה שלראש הממשלה יש כיפה סרוגה רלוונטית אולי ליצרני הכיפות, אבל לא לציבור ולערכיו. השאלה החשובה אינה הביוגרפיה של ראש הממשלה, אלא המדיניות של הממשלה; וכאן אינני בטוח שלציונות הדתית יש הרבה במה לשמוח. הרבה דברים טובים יש בציונות הדתית, אך לדאבון הלב לא בטוח שאפשר למנות ביניהם תבונה פוליטית.
וזאת היא תגובתי:
אני אחזור ואומר את כמה שאני אומר כבר שנים- תובנה שהגעתי אליה אי אז אחרי ימי הגירוש העליזים...😒
אחד החיסרונות הכי גדולים בעיני בציונות הדתית- זאת העובדה שבשם "ממלכתיות" ארורה ומזוייפת הם מכונים לזרוק את כל האידאלים והערכים הגדולים לאלף עזאזאלים.
רוצים דוגמא חיה ולא עתיקה במיוחד?
הרב רפי פרץ- אותו אחד שהיה מוכן לפרוש מסיעתו, לא בגלל שהבטיחו לו תפקיד שר, אלא בעיקר כי בעיניו זאת היא דרך חייו ושליחותו.
ואז בא סמוטריץ- ואמר את כל מה שחשבתי, והרים שוב את קרנה של הציונות הדתית שכבר שנים התדרדרה לשפל חסר תקנה- ואז הגיעה הממשלה הנוכחית והוא הפך לחמוץ, בכיין חסר תקנה, שמכלה את זמנו אל כתיבת פוסטי אהבה שאורכם כאורך הספר "מלחמה ושלום" (ולא בכדי!) ומובנים בערך באותה הרמה...😏
ומה יכולה להיות הוכחה חזקה יותר לדברי שעל שינוי טפסי מד"א ברוח האמונה הלהט"בית- יצאו בציונות הדתית למחאה חריפה שגובלת בסיכון חיי אדם! אבל על חיי אדם בפועל, העובדה שצה"ל כובל את ידיהם של לוחמינו ונותן להם פעם אחר פעם להיות בשר תותחים (ע"ע החייל בראל הי"ד), או משטרת ישראל שלא מוכנה לחקור את עצמה או ליצור מראית עין של הוגנות- אחרי שאהוביה סנדק הי"ד נהרג בנסיבות מחרידות- על כך הציבור הדתי לא טורח למחות בהמוניו- יתרה מכך, לצה"ל הם ממשיכים להתגייס בהמוניהם, ולקרבי וסיירות דווקא... יורקים להם בפרצוף- והם ממשיכים לשכנע את עצמם שזה גשם...😒
היא אשר אמרתי- "ממלכתיות" ארורה ומזוייפת.
מ.ש.ל