איך מכניסים סדר יום-לילה לילדאנונימי (פותח)
היתה תקופה שהוא ישן 8 שעות (בגיל 4 חודשים) וכשהתחיל להתעורר כל 3 שעות התחלנו עם תוספות מזון מוצק ודייסה בערב. היתה הצלחה ושוב חזרה לו השינה הלא רצופה. (מתעורר כל כ- 3 שעות ואפילו פחות - יונק וחוזר לישון. ולפעמים אפילו פחות משלוש שעות, וכן לעיתים רחוקות יש לילות שהוא באמצע הלילה ער שעה עד שנרדם - רגוע ולא שמשהו מציק לו. ) הוא בן 9 חודשים כבר!
תודה על העצות
רציתי להוסיףאנונימי (פותח)
הוא נרדם כמעט רק בהנקה - פעם היינו מרדימים בעגלה והיום הוא נעמד בה. כך שקשה להחליט מתי ירדם  - כי כשיונק אז הוא יכול להירדם אפילו אם לא מתכננים לו את זה...

אני הייתי מעבירה לפורום הריו ולידהאנונימי (פותח)
נתחשבן בהזדמנות שניסית לזרוק אותי מפה...אנונימי (פותח)
תודה על היחס בכל אופן...
נהוג לומר שעד גיל שנהאמא מסורה
זה נורמלי שתינוק מתעורר בלילה.

חשוב רק לבדוק שאין משהו שמציק לו- שינים/ קר לו/ רעב- לא אכל טוב א. ערב והנקה לבד כבר לא מספיקה לו.

א. ערב טובה זה- לחם, ביצה, ירקות (בגיל הזה אני מגרדת עגבניה), גבינה וכו', אני מתייחסת לדייסה כקינוח, כלומר אחרי האוכל, אני נותנת צלחת דייסה (אני מכינה דייסה ביתית, סמיכה ומאכילה בכפית) ורק אח"כ הנקה של לפני השינה.

אולי הוא ישן הרבה במשך היום ואז לא כ"כ רוצה לישון בלילה. תנסי לקראת הערב קצת למשוך אותו ולהשכיב אותו עייף (אבל לא מידי, כי לפעמים מרוב עייפות הם לא מצליחים להרדם), אולי זה ימנע חלק מההתעוררויות.

סתם זרקתי רעיונות, אם ניסית אותם, או שלא מתאים לכם- את יכולה להתעלם.
שתי שאלותאנונימי (פותח)
תודה רבה על התגובה שלך.
שאלה ראשונה: מאיזה גיל ממליצים להתחיל עם ביצה?
שאלה שניה: איך את מכינה דייסה? זה עדיף מדייסת מטרנה?
שוב תודה
תשובותאמא מסורה
משרד הבריאות שינה את ההנחיות לפני קצת פחות משנה. כיום כל עוד אין רגישות ספציפית במשפחה לאוכל מסוים- שאז צריך להתייעץ עם רופא לפני שמתחילים, אפשר לתת מהכל החל מגיל 4 חוד' חוץ ממוצרי חלב- מותר מגיל 9חוד' וחלב ודבש- החל מגיל שנה. כמובן שעדיין צריך לחשוף לכל מאכל בנפרד כדי שאם חלילה יהיה משהו נדע איזה מאכל גרם לזה.

בגיל הזה חוץ מחלב ודבש את יכולה לתת הכל.

דייסה- אני מכינה דסיית שיבולת שועל מהגרגירים הטחונים (מה שנקרא קוואקר). מכיוון שבגיל הזה עדין א"א לתת חלב, אני מרתיחה מים, שמה בצלחת קטנה (כמו זו שאוכלים בה קורנפלקס) 2-3 כפות שיבולת שועל, אחרי שהמים רתחו, אני שופכת את המים על השיבולת שועל שיכסו אותה ונותנת לזה כמה דקות להתרכך (אף פעם אני לא מסתכלת בשעון כמה זמן בדיוק, כי אני עושה את זה תוך כדי הכנת א. ערב, נראה לי שעד 5 דקות). כשזה מוכן, מוסיפה מעט סילאן, אם הדיסה יצאה סמיכה מידי מוסיפה עוד קצת מים, זה צריך להיות סמיך, אבל לא במרקם כמו של טיט (סליחה על התיאור, לא מצאתי מילה אחרת לתאר את המרקם הקשה הזה).

ואין כמו דייסה ביתית, שאת יודעת מה שמת בפנים, בניגוד לכל הדייסות המוכנות, שלמרות כל תוספות הויטמינים שהם כותבים שהם שמים, את לא יודעת מה זה באמת מכיל ואיזה חומרים משמרים יש בפנים (גם אם כתוב שזה טבעי- אין טבעי כמו בבית).

לא מזמן ראיתי ספר שעוסק בתזונה נכונה, היה כתוב שם הרבה מעלות על השיבולת שולע- מרגיע את הגוף, מעורר, מכיל סיבים תזונתיים ולא זוכרת מה עוד.

אגב, זה גם הרבה יותר זול מלקנות אבקת דייסה, אני קונה 3 חבילות של שיבולת שועל שכל אחת מכילה חצי קילו ומספיקה להרבה זמן- ב-10 שקלים (לא נראה לי שבכל מקום מוכרים בכזה זול אבל עד 5 שקלים לחצי קילו זה סביר מאוד).

ואני לא ממש מחסידות הבריאות- אנחנו אוכלים לחם/ אורז/ סוכר לבן, אבל אני משתדלת שיהיו גם דברים בריאים יותר בתפריט, במיוחד כשזה לא פוגע בכיס.  |חור בכיס|

כמובן את יכולה לחלוק עלי, שאלת אותי, אז כתבתי את דעתי.
אני לא מתכוונת לשכנע אותך לצרוך מוצר מסוים במקום מוצר אחר, אם לדעתך את מספיק סומכת על החברות שמייצרות את התחליפים והדייסות מותר לך, ולי מותר לחשוב אחרת (כתבתי את זה לפני שיעשו עלי עליהום על מה שכתבתי)
כל הכבוד על תזונה בריאה.אנונימי (פותח)
ותודה על ההתייחסות לשאלות. בנתיים אמשיך עם המוכר (ודווקא לא כל כך חביב - לדייסה שלך גם יש ריח "ניחוח"? או רק למטרנה? עוד לא התרגלתי לריח הנוראי הזה).
הצלחת להישמר מעליהום בניסוח זהיר...
נראה ליאמא מסורהאחרונה
שהריח הוא מהמטרנה, מעולם לא היה לי ריח "ניחוח" ממשהו שהכנתי בבית, גם לא מהדייסה.
אפשר להוסיף דייסה לפני השינה.אנונימי (פותח)
קודם כל אומרים שייתכן שתינוק עד גיל שנה באמת רעב בלילה.
מעבר לזה, אם הוא קם אפשר לנסות לא לתת לו דווקא לינוק או בקבוק, אפשר לנסות מים/מוצץ/שיר.

השאלה היא אם אתם נותנים לו אוכל כשהוא קם כי הוא נראה לכם רעב, או כדי להרגיע אותו שיחזור לישון (שזה לא מומלץ ועלול לשבש את מנגנון הרעב-שובע)

האתר שלנו, מרכז לוין:
כמו שכולם אמרו - זה רגיל לגמרי בגיל הזהיוקטנה
הקטנטנים עוד צריכים עזרה להירדם בגיל הזה - גם כשהם מתעוררים באמצע הלילה. גם מבוגרים מתעוררים באמצע הלילה, ואת רוב הפעמים לא זוכרים בכלל. מחזור שינה של מבוגר נמשך כשעה וחצי, ושל תינוק נמשךל שלושת רבעי שעה, ככה שיש להם יותר פעמים "כמעט יקיצה". חלק מהפעמים משהו מושך את תשומת ליבם, ואז הם כבר צריכים שוב עזרה להירדם. ההנקה נותנת להם ביטחון שהם לא לבד, ובנוסף, יש בחלב הורמונים שמשרים רוגע, שמאוד עוזרים להירדם.
עבורי מאוד נח פשוט לישון עם התינוק. בהתחלת הלילה הוא ישן במיטתו, ובהמשך הלילה, כשהוא מתעורר, אנחנו מעבירים אותו למיטתנו, ונשארים לישון יחד כבר עד הבוקר. בכל התעוררות יותר נח לי להתפנות אליו ולהרדים אותו ביחד איתו, בשכיבה, תוך כדי נמנום ושינה. אולי זה יתאים גם לכם
תודה לכולם על העצותאנונימי (פותח)
יש לי על מה לחשוב ולנסות. תודה לכולכן
השבת אבידה - כלבי האסקי סיבירייהודיה מא"י
שני כלבי האסקי סיבירי נמצאו בהר כביר ביום שישי האחרון (חוה"מ פסח)

מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי

אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד

עד היום לבש ארוך בקיץ,

מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.

אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…

עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה

מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)

לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך

בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…

משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לק"י

לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.

ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.

ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.

משפחה תורנית מחפשת יישוב קטן, קהילתיbula

עם קליטה פתוחה ודירות להשכרה

אשמח לרעיונות

באיזה אזור?פתית שלגאחרונה
מעון/משפחתון תורני מומלץ בהדר גניםאושי 9
בננו הבכור יהיה בספטמבר הקרוב בין שנה ותשעה חודשים. אנחנו אמורים לעבור להדר גנים, פ"ת. יש למישהו המלצות על מעון/משפחתון תורני ואיכותי?   הרף המינימלי, שתהיה למקום כשרות בשרית למהדרין. 
יש ברחוב בגין מעון חסידימתיכון ועד מעוןאחרונה
שנראה לי די מוצלח, המינוס העיקרי זה שיש בו המון ילדים, מנהלת ממש משקיענית ואכפתית
איך נותנים לילדים הרגשת יציבות בתקופה כזאת?מתוך סקרנות

אני מרגיש, שאת הילדים מטרידה בעיקר ההפסקה הפתאומית (מבחינתם) של פעילות מסגרות החינוך, כשבינינו אף אחד לא יודע מתי יחזרו.

לכל השאר הם יחסית מתרגלים ומסתגלים...

,למישהו יש טיפים איך לתת להם בטחון בנושא זה (יש לילדה אחת לדוגמה עוד חודשיים יום הלדת בגן, וכבר עכשיו מוטרדת האם יתקיים או לא...)?

אפשר לשתף את הגננתמענין

שתדבר איתה בטלפון. שכשיחזרו לגן יחגגו לה.

אצלינו משתדלים להתקשר לילדים, ולשלוח סרטונים כדי לשמור על קצת תחושת חיבור כמה שאפשר בין הגן לילדים.

באמת תקופה מורכבת לילדים, מחפשים את השיגרה ואת הביטחון שהם רגילים אליו. 

רעיון, תודהמתוך סקרנותאחרונה
סיר בישול איטיטרכיאדה

בעקבות המלצה פה של @פשוט אני קניתי סיר בישול איטי. 

שמתי בבוקר חלקי עוף ותפוחי אדמה, הוספתי תבלינים והדלקתי על החום הנמוך (יש שתי דרגות חום- נמוך וגבוה, ועוד אפשרות של שמירה על חום)

לאחר חמש שעות בדקתי וראיתי שהעוף לא מתחיל אפילו להיות עשוי, בעוד שעל החום הנמוך ההמלצה היא 6-8 שעות.

בהתייעצות עם גי פי טי הוספתי כוס מים והגברתי לחום הגבוה, חיכיתי עוד שעתיים, וכעת העוף מוכן בקושי, רחוק מאד מלהיות רך ועסיסי כמו 

שתארו לי. התפוחי אדמה מוכנים אבל מעט קשים. בקיצור, ממש לא מה שדמיינתי.

אשמח שתאירו את עיני איפה טעיתי, כי תוצאה כזאת יכולתי להשיג גם אם הייתי מניחה סיר עם עופות על האינדוקציה לכמה שעות (ואז החום היה הרבה יותר גבוה והבישול יותר טוב)

בנוסף, הנוזלים בתבשיל בקושי מבעבעים, זה נראה כאילו החום כל כך חלש!

אולי תשאלי בפורום מתכוניםיעל מהדרום
נראה שהיה חסר רוטבחילזון 123אחרונה

זה לא סיר לאפיה זה סיר לבישול

ואולי היה כדאי לכסות עם מגבת מעל

כשהאיש בעבודה בזמן המלחמהעקרת הבית

בימים הראשונים האיש שלי עבד מהבית, ועכשיו נוסע לעבודה.

מה אתן עושות כדי לגרום לאיש שלכן להבין שיחד עם העבודה, יהיה קשוב לצרכים שלכן ושל הילדים?

הוא יודענהג ותיק

שיש לך ולילדים יותר צורך ממנו בימים האלה?

אולי פשוט לדבר איתו על זה

אם יורשה לי (בתור מי שבעבודה, אמנם מהבית)משה

בטח שנסע לעבודה. יש לכם חשבונות לשלם ומשפחה לגדל. צריך להעריך את זה ולקבל את זה קודם כל.

אחר כך אפשר לאזן מחדש.

משתפים מהלבתהילה 3>אחרונה

היה לי ממש מאתגר היום הרגשתי פשוט אמא גרועה/

הייתי כל כך עייפה ורק רציתי שמישהו יחליף אותי ויהיה לי שקט לשעה

אני ממש צריכה שתגיע שעה מוקדם יותר/שתבקש לעבוד מהבית/שתיתתן לי שעה לנוח כשאתה בא כדי שאני אצליח לחזור לעצמי/שתראה את המאמצים שלי/שתיקח אחריות על x וכו

שלום מחפשת פסיכיאטר לילדים באיזור מרכזממתקית

או הסביבה, ירושלים, או כל מקום אחר.
לא דרך הקופה
מישהו פרטי שאני יכולה להתקשר אליו לפלאפון באופן אישי.
אשמח לטלפון בפרטי

בדרך כלל גם לפסיכיאטרים פרטיים יש מזכירהמתואמת

ולא מתקשרים אליהם ישירות לטלפון.

בכל אופן, עוד כחודש יש לנו תור לפסיכיאטר פרטי שקיבלנו עליו המלצות, והוא מקבל בתל אביב. אחרי התור אוכל להמליץ עליו באופן אישי כנראה...

לא נכוןאריק מהדרום
יש לי פסיכיאטר שאני מתכתב איתו בווצאפ ובמייל וזמין בטלפון, הןא מקבל גם באזור המרכז ובזום אבל הוא לא לילדים.
תודה אבל צריכה לילדים.ממתקית

אבלאם אפשר בכל זאת מספר...

זה יפה! ומעניין כמה זה נפוץ...מתואמת
בכל אופן, זה רק אחרי הפגישה הראשונה איתו, לא?
אז זה באמת יפה...מתואמתאחרונה
יש את ד''ר מרים פאסקיןמתיכון ועד מעון

את ד''ר ליעד רוטשטיין

ד''ר מאיה אליעזר

במרכז, פרטיות

אבל מה הטלפונים? אפשר בפרטי? בבקשה...ממתקית
אין לי בשלוףמתיכון ועד מעון
אבל יש בגוגל, בטוחה שיעלה לך שתכתבי את השמות

אולי יעניין אותך