משבר זוגי אחרי לידה - עד מתי?!אופוש
עד מתי? מתי הצלחתם להתגבר על משבר של אחרי לידה ראשונה? אנחנו כבר הרבה זמן אחרי לידה ואני בדיכאון ממנו... מבעלי, לא מהתינוק. התינוק מתוק ומקסים... והקושי שלי עם בעלי משפיע על ההורות שלי ועל הקריירה ועל הכל. אין לי כח לחיות איתו כבר.
אין לי כח ללכת איתו לטיפול אפילו. הוא לא לוקח אחריות בשום דרך... כל פעם מבטיח מחדש. אני מיואשת ממנו. אני יודעת שבטיפול רק אני אתאמץ ולכן אפילו לזה אין לי כח.
איך התמודדתם? זה רק אנחנו?
אני רק יכולה להגיד שאני מאוד מבינה אותךהמקורית
ושלידה ראשונה מאוד משפיעה על היחסים וזה יכול לנבוע מכל מיני גורמים, ועם זאת אם את חושבת שכשתלכו לטיפול רק את תעבדי את טועה מאמוש. יש בעיה לרוב כי שניכם תורמים לה בדרך מסוימת כמובן, ואני בטוחה שאם הייתם יושבים בספת הטיפולים היית נוכחת לראות כמה את רואה כיוון אחד והוא רואה כיוון אחר ואם את זו שמתאמצת יותר בקשר כדי שיהיה לכם טוב, זה לא דבר רע. וזו לא סיבה לא ללכת.
ובכלל, לפעמים נראה לנו שמי שדוחף לשינוי הוא זה שעובד קשה, אבל הרבה פעמים זה שעומד מנגד וצריך להכיל את השינוי ולרדת מהעץ ולהתאים את עצמו לסיטואציה חדשה עובד קשה לא פחות.
מטפלת זוגית שדיברתי איתהאופוש
שמכירה אותו ואת הסיפור שלנו אמרה בעצמה שהוא חייב טיפול אישי לפני זה. הלך ולא לוקח את זה ברצינות... "יש לו דברים חשובים יותר לעשות". אני יודעת מה אני אומרת כשאני אומרת שרק אני אעבוד... אני כל הזמן עובדת, אבל מרגישה שאני מיואשת כבר ושאין לי עם מי לעבוד.
אני חייבת לומר לך שזו לא הגישה היחידההמקורית
זה שהיא אמרה זה נחמד, ויכול להיות שזה נכון למי שמסכים עם זה ומשתף פעולה, אבל זו הסתכלות צרה להשליך הכל עליו ואם הוא לא עשה אז נגמר, נישאר ככה.
זה שאת מוכנה לקחת אחריות על הנישואין האלה ולשנות זה בסופו של דבר לטובתך וחשוב שתזכרי את זה. גם אם הוא הבעייתי מה שנקרא, את פועלת כדי שלך יהיה טוב.
ואני אגיד לך בכנות שבעלי גם כן חייב טיפול דחוף בעצמו אבל לא מוכן ללכת. לא קיבלתי תשובה שאומרת שזו האופציה היחידה והלכתי לטיפול בעצמי. ואת לא מבינה כמה זה עזר לי.
לא תיקנתי אותו מה שנקרא, אבל עזרתי לעצמי בככ הרבה מובנים. זה הגדיל לי את הכלים או התחמושת אם נקרא לזה כך מול המשברים והקשיים. נכון שלא טיפלתי בו באופן ישיר, והוא לא הפך לאדם אחר בין לילה, הוא גם לא יהפוך ואם תנסי לדחוף לשם את תחווי הרבה תסכולים, אבל הרבה יותר קל לי להתמודד עם הקיים זה דבר אחד.
ודבר שני, אם את תטפלי בעצמך תגלי ששינוי מסוים בהתנהגות שלנו משפיע גם משפיע על הזולת. במיוחד בין בעל לאישה. זו דרך ארוכה אבל בטוחה יותר
אני הולכת לטיפול בעצמיאופוש
ואני לא סיפרתי פה הכל, אבל יודעת שהוא לא יודע לקחת אחריות כמעט בשום תחום וזה מאוד משפיע עכשיו על הזוגיות. הוא לא אדם אחראי... הוא כן אדם טוב שעוזר בבית, אבל לא כי הוא אחראי, אלא מסיבות אחרות... התייעצתי עם עוד כמה, אנשים שמכירים את הסיפור מבפנים מבינים שמאוד קשה לעבוד איתו במצבו הנוכחי ואני יודעת שניסיתי הכל. וגם אין לי כח לעבוד עם אדם שלא נמצא בזוגיות איתי באמת... אני לא יודעת מתי משברים כאלה עוברים, זה נראה שזה לעולם לא יעבור...
תקשיבי אני לא מומחית ולא שום דברהמקורית
אבל נראה לי שהאנשים שדיברת איתם לא מקדמים יותר מדי את השלום בית שלך אם הם מייאשים אותך ככה
המצב שלכם לא תקין זה ברור לי, רק מהעובדה שכתבת שאתם לא מקיימים יחסים כבר ככ הרבה זמן
זה ממש ממש ממש לא תקין
אבל אני חושבת שכמוצא אחרון לזוגיות שלכם, ואח חשוב לך שלילד שלך יהיה בית יציב ושלם, שווה לך לנסות
ואומר לך עוד משהו. יש כמה גישות טיפוליות בבעיות שלום בית. אחת מהן היא שיתוף ועבודה עם 2 הצדדים, והשנייה היא עבודה רק עם אחד מבני הזוג. אצלי השיטה הראשונה לא עבדה. ובשיטה השנייה המצב השתפר הרבה יותר מהר.
ובגדול אומר לך גם שכדאי שתשחררי את הציפיות שלך מהבן אדם כרגע וגם את כל השיפוטיות כלפיו. זה לא תורם לך כלום ולא יקדם אותך. גם אם תהיי שנתיים בטיפול אישי, אבל לא תעבדי על הנקודות האלה, לא תתקדמי לשום מקום. את כרגע רואה רואה אותו באור מאוד שלילי ויכול להיות שבצדק, אבל אם חשוב לך הבית שלך אז עדיף שתהיי חכמה.
אלא אם כן ואת מחליטה לוותר ולהתגרש, אבל לא נשמע שאת שם.
הם דווקא לא מייאשיםאופוש
הוא זה שמייאש... הרב שלו דיבר איתו, הוא לא עושה את מה שהרב שלו אומר. זה לא שהוא לא רוצה, הוא פשוט לא רוצה מספיק בשביל שזה יקרה. בצורה כזאת אין מה ללכת איתו לטיפול זוגי. אני כל הזמן נוכחת בקושי, מבחינתו הקושי עובר לידו.
עד שלא אמרתי לו שיעוף מהבית הוא לא הבין שהוא בבעיה...
נשמע שהוא בורח מלפתור את הבעיההמקורית
זה שוני בהתמודדות ביניכם. זה לא אומר שלא קשה לומיקי מאוס
יותר הגיוני שקשה לו מאוד ולכן הוא לא מצליח להתמודד אז הוא בורח ויותר רגוע לו.
ואת כשקשה לך לא בורחת אלא שוקעת בקושי ולא מרפה.

זה פשוט התמודדות אחרת...
וזה נפוץ יחסית שהגבר הוא כמוהו והאישה כמוך, אתם לא היחידים ;)

השיפוטיות שלך שמחליטה שלא אכפת לו והוא לא רוצה לעבוד ועכשיו נשאר לך רק לחכות לשינוי אצלו משפיעה עליך ועליו, ולא לטובה.

ואת הכי צודקת בעולם! התגובה שלך טבעית לגמרי.
אבל זה לא עוזר לך...
עדיף להיות חכמה ו"פראיירית" ולדאוג לעצמך לעתיד טוב יותר. וחלילה אני לא מתכוונת לבטל את הקושי שלך ולעשות הכל כדי שבעלך יהיה מרוצה בכלל לא. וגם לא נשמע שיש אצלכם נושא כזה... אלא ללמוד כלים איך להתנהל במציאות הנוכחית כדי ש*את* תהיי מרוצה ושמחה יותר. וזה בהחלט אפשרי אבל לא בהכרח קל. זה בידיים שלך...

בעיני אם הוא מוכן ללכת לטיפול זוגי זה נפלא ואם לא אז תלכי לבד.
גם אם את חושבת שהוא יבוא רק בשביל לסמן ווי, זה בדיוק כמו טיפול אישי בשבילך רק שהוא נוכח שם ויש לזה המון יתרונות.
מטפל טוב גם אולי ידע לגייס אותו במקום שהוא נמצא אבל אי אפשר להבטיח

ואם טיפול אישי קלאסי פחות מדבר אליך כרגע יש דרכים אחרות להתחיל להתקדם ולשחרר אמונות שמגבילות אותך ובמקום זה ללמוד כלים שיסייעו לך להיות שמחה.

יש קורסים אינטרנטיים אולי זה יותר ידבר אליך (אני שמעתי על שושי זליקוביץ ועל אלישבע גרוניך ויש עוד דברים דומים)
כל דבר שמקדם אותך בהתפתחות האישית שלך כאדם גם יקדם אותך בזוגיות מול בעלך. והפוך. וזה מה שמדהים וזה בעיני גם הטיפול הזוגי הטוב ביותר- כזה שפשוט עוזר לשניכם להיות גרסא טובה יותר של עצמכם ולא כזה שמחפש לפתור בעיות נקודתיות

בהצלחה!
את אישה חכמהאופוש
ואני לגמרי עוברת טיפול אישי בכיוון שאת מדברת. אני מאוד מסכימה איתך...
הצגתי פה גם את הצד השני, כי זה עדיין לא מבטל את התסכול שיש לי מהמצב הזוגי בנינו, ולכן שאלתי את השאלה הפותחת...
הרגשתי שזה לא רגיל אבל רציתי להתנחם בזה שאולי זה משבר זוגי רגיל שעוברים אחרי לידה, ואני מבינה שכמו שחשבתי בהתחלה, זה שלנו...

אני לא מחכה לו, אבל אני גם לא יכולה להתעלם מזה שיש לי צרכים נפשיים ופיזיים. ושאני רוצה לחיות עם מישהו שאני לא צריכה כל היום לסדר אחריו, ולבקש ממנו כל דבר מאה פעמים. לחיות עם אדם שאני כבר לא מרגישה הערכה כלפיו כי הוא מתנהג בצורה ילדותית ולא אחראית. אני אוהבת אותו כאדם אבל לא מצליחה להעריך אותו כגבר... ומי שמעורב בסיפור לעומקו מבין יותר על מה אני מדברת.
אני אישה צעירה וחשוב לי לחיות את חיי בטוב ולא להשלים עם זה שאני לא רוצה להביא לקטנצ'יק שלי אחים עם אדם שכל כך קשה לי איתו. המצב לא פשוט, ועם כמה שאני לא באמת תלויה בו, אני עדיין צריכה זוגיות וחשוב לי לדעת שהדברים מתקדמים ולא מתדרדרים.
אז התשובה היא לדעתי תלויה בךמיקי מאוס
זה ייגמר כשתגיעי בעז"ה למקום אחר. ואמן שזה יקרה בקרוב
כל הכבוד שאת בתהליך אישי! זה מהמם! וזה מה שיקדם את זה בעז"ה
תתרכזי בזה.. ולא בו
ותבקשי בטיפול להתמקד בצרכים שלך ואיך את מקבלת אותם.
אני בטוחה שאפשרי גם אם לא הכל אז לקבל יותר מאשר עכשיו.
לדוגמא- אם היחסים חסרים לך יש לך המווון מה לעשות. את יכולה לישון קצת בתחילת הערב ולהיות עירנית ב12 כשהוא מגיע לישון.
אפשר לנצל את שבת או אפילו בקרים שתצליחו לסדר חופש. או לצאת לצימר.. ברור שזה מורכב אבל את לא מתארת שהוא מסרב אלא שהוא לא עומד בתנאים שאת הצבת (שזה ברור שזו אמירה מצידו. אבל זה לא דחיה מפורשת)

לגבי עניינים טכניים של סדר ואחריות- יש פה הרבה נשים שחיות עם בן זוג שלא עושה הרבה בבית והם מצאו נוסחה לחיות עם זה בטוב (גם אצלנו בבית)

אז זה תהליך אבל זה אפשרי.
ואם זה מה שניסית לשאול- אז זה יכול להיפתר גם אם הוא "נשאר במקום". לא חייבים לשנות אותו כדי שיהיה לכם טוב, רק צריך לשנות את האינטראקציה ביניכם

לגבי עוד אחים- בעיני ברור שצריך לחכות עד שתרגישי בטחון ואמון. הכי חשוב שיהיה בית יציב בשביל להביא לתוכו ילדים וגם כדי שתהיי פנויה לתהליך המאוד תובעני הזה

בהצלחה!
כל הכבוד לך ובעז"ה תראי פירות!
מאוד אהבתי מה שכתבת. כל מילההמקורית
אני מקווה שהפותחת תקבל מהמילים החשובות הללו תקווה חדשה של שינוי ואופק קדימה לעבר עתיד טוב ושמח יותר
צר לי אבל בעיני היא פספסה את הנקודה...מיקי מאוס
אין שום טעם להגיד לך שהוא "חייב" טיפול.
ובכללי אין שום טעם לשלוח מישהו לטיפול אישי (אלא אם מדובר בבעיה אקוטית אובייקטיבית ואז זה טיפול אחר)
טיפול אישי זה תהליך שמטרתו להתקדם. אף אחד לא יכול לגרום למישהו אחר להתפתח. אפשר לעזור מאוד, אבל רק אם יש רצון ומוכנות...

הכי מבינה את התסכול שלך- מה הוא לא רוצה לשפר את המצב??? אבל למרות שזה לגמרי מרגיש ככה זה לא אומר שלא אכפת לו, ולא שהוא לא רוצה זוגיות טובה, אלא שזה גדול עליו מדי כרגע או שהוא מיואש. אם לא היה רוצה זוגיות טובה איתך הוא היה הולך לרבנות...אבל הוא בוחר לחזור כל יום הביתה וקשה לו מאוד להשתנות

אני חושבת שכמו בכל עניין וכל זוג- את צריכה להתמקד בך. את רוצה לשנות את המצב? לכי ללמוד איך לשפר אותו. ויש איך לשפר גם כשבן הזוג לא עושה שום "עבודה". כל שינוי רלוונטי אצלך יגרור שינוי באינטראקציה ביניכם. גם בלי שהוא ירצה ...

וזה לגמרי לא הוגן שאת תעבדי כל הזמן. נכון!
וזה לגמרי לא בסדר מצידו שהוא לא משוקע כל כולו בשיפור הקשר ולא משקיע מאמץ. נכון!

אבל להתמקד בזה סתם יסחוט אנרגיות ולא יתן כלום.
לך יש את מה שבידיים שלך
העבודה שלו היא לחלוטין לא בידיים שלך

אז את יכולה לבחור עכשיו אם להשלים עם המצב ככה (הלוואי שלא)
לחכות קצת עם הטיפול בזה עד שיגיעו מים עד נפש
או ללכת עכשיו לטיפול/קורס/ייעוץ/למידה שיעזרו לכך שיהיה *לך* יותר טוב בבית שלך ובזוגיות שלך.

ואני חושבת שכל בחירה שלך תהיה לגיטימית. הגיוני שגם לך קשה להשקיע עוד מאמץ. אבל שלא תחשבי שעכשיו את חסרת אונים וצריכה לחכות לו. תמיד החיים שלך הם בידיים שלך גם כשהאחרים עושים הכל כדי להקשות.

וכמובן- להתפלל!
בעז"ה שתצליחו למצוא כח ודרך לצאת מזה בקרוב
דווקא יש טעםאופוש
לפני שהיא אמרה את זה חשבתי להתגרש וזהו, וזה נתן לי שביב תקווה... שזה לא הקשר שלנו, אלא זה שהוא צריך לפתור עם עצמו בעיות מסויימות.
אני במצב שרע לי כל כך שאני לא מסוגלת לחכות כבר שהוא יעבור את המשברים שלו. חיכיתי מעל ומעבר... אני לא חושפת יותר מידי פרטים, אבל אף אחת אחרת במקומי לא היתה לא מתייאשת במקומי, אני מאוד סלחנית וסבלנית...
אני מסכימה איתך אבל אני כן מרגישה חסרת אונים... יש לי צרכים נפשיים ופיזיים... אני חיה עם אדם באותו בית ואנחנו לא מקיימים שום אינטימיות. אנחנו יכולים להיות חברים טובים כשבא לנו, אבל אין קשר זוגי, אין רומנטיקה, ואם הוא נוגע בי, זה מיד באיזורים אינטימיים בלי קשר לכלום ככה שזה סוגר אותי על ההתחלה כמו הטרדה כזאת...
ואני אסורה על כל העולם, אבל הוא לא נוכח בתפקידו... וגם בבית מאוד קשה איתו, כל דבר צריך להגיד 100 פעמים... פעם ממש חשבתי שזכיתי ואני לא זוכרת במה זכיתי...
זה מה שחבל באמירה כזו, היא מעודדת אותך לחכותמיקי מאוס
וזה חבל...
בטוחה שידעת למה חשבת שזכית. ובטוחה שגם בעלך רוצה שינוי לטובה ורוצה זוגיות בריאה, ובטח רוצה אינטימיות. גם לו יש צרכים נפשיים ופיזיים וגם הוא מרגיש חסר אונים או מתוסכל ולא מצליח לעשות את השינוי.

אין לנו בכלל תמונה מלאה אבל זה נשמע משבר קלאסי של זוגות בראשית דרכם, הלידה היא טריגר משמעותי אבל כל זוג מושפע מדברים אחרים. ההבדל הענק בין זוגות זה אם הם מצליחים להתמודד עם המשבר ללמוד כלים ולצמוח משם (בד"כ עם עזרה חיצונית מסוג כלשהו). או שמדשדשים בו וזה הולך ומתדרדר 😞

וזה לא קל, בכלל. וזה עצוב שאנחנו בד"כ מגיעים למשברים כדי ללמוד את הכלים החשובים האלה. אבל אולי ככה טבע האדם לא יודעת איזה דרך אחרת יש ללמוד זוגיות בצורה אפקטיבית

האם הוא יכול לקחת אחריות ולתקן את הצד שלו באינטראקציה? ברור!
האם שינוי רק אצלו ישפיע על כל הקשר לטובה? ברור!
אבל לך אין שליטה על זה,זה בידיים שלו...
הלוואי שזה יקרה אבל לחכות לזה זה טעות איומה בקשר בין אנשים.

במקום לחכות, להיות קרבן ולסבול (ולגמרי בצדק!! זה הכי טבעי שיש. וזה באמת קשה ממש ועצוב ממש להגיע למקום הזה למרות שהתחלתם במקום טוב, וזוגיות רחוקה משפיעה על כל החיים) עדיף לך לנצל את מעט האנרגיה כדי לדאוג למה שכן בידיים שלך.האושר שלך לא תלוי בו (למרות שיש השפעה חזקה) הוא בידיים שלך.
ואם תצליחי לעשות את הצעד המאוד תובעני ולפנות לשיפור של הצד שלך במשוואה את רק תרוויחי מזה. לא בשבילו- בשבילך! ובשביל הקטנצ'יק שלכם.

וזה לא אומר שאת בעייתית והוא מושלם. שניכם אנשים טובים שצריכים עוד קצת כלים זה הכל. זה רק אומר שאת רוצה לשפר את החיים שלך.

בהצלחה!
קודם כל, ממש מבינה את התחושוץ שלךחגהבגה
אני יכולה לחלק את חיי ל- לפני ילד(ה) ראשון ואחרי. ממש ככה.
הכל משתנה, הכל מתהפך.
אצל כולם זה ככה ושלא יגידו לך אחרת!
השאלה איך מתמודדים.
משהו בסיסי ומאוד חשוב- לפעמים אנחנו הנשים, אני לפחות אומרת את השורה האחרונה ולא את כל התהליך המחשבתי שעברתי. דברים צריכים פירוק לגורמים.
אתן דוגמא-
בוקר. אחרי לילה ללא שינה, של טיפול מאסיבי בתינוק, האכלה, החלפה, הרדמה, להתעורר. הבעל קם, הולך לעבודה.
את נשארת בבית כל היום. מחזות סביב הילד, לעצמך, לשתות משהו, לאכול אולי להכניס איזו מכונה והופס היום נגמר.
את גמורה, כבר כמה ימים/שבועות/חודשים, עייפות שלא ידעתי שקיימת, שהגוף שלך לא מצליח להכיל- אבל חובה!
והוא חוזר, רעב ועייף.
ומה שאת רוצה זה רק- קח אותו כבר! תן לי לנשום! להתקלח, לאכול, לנוח, לצאת!
הוא לא רואה את זה.
הוא רואה שהוא מגיע הביתה עייף והוא צריך מנוחה.
אני אישית הייתי מתרגזת- למה צריך לומר כל דבר???
למה אם היא בוכה צריך לבקש שירים אותה??
אבל הוא צריך תיווך והסבר.בילדה הראשונה היה קשה, ממש.
השניה יותר קל
בשלישית כמעט ולא הייתי צריכה לומר
ועכשיו, אני יכולה לומר לך שלקראת לידה רביעית, אני בכלל לא חוששת ולהיפל- יודעת שהוא הפרטנר הכי מתאים.

אל תשללי טיפול, זה ממש נפוץ מה שאת מתארת לדעתי, למרות שיש מה לעשות עוד לפני טיפול לדעתי...
המצב שלנו ממש גרוע... הרבה יותר ממה שאת מתארת אופוש
יעזור אם אשתף שיותר משנה לא קיימנו יחסים? המצב גרוע מאוד!
אפשר לשאול מתי ילדת?חגהבגה
אוף. נשמע ממש קשהמטילדה
וקשה שהוא לא מוכן לגדת לטיפול

מתייגת את @נגמרו לי השמות
אולי תצליח לעזור לך...
תודה רבה לך יקרה ❤️נגמרו לי השמות
פותחת השרשור היקרה,
@אופוש, שלחתי לך מסר 🙏
כתבת מהמם וממש נכון!אמא לאוצר❤
שנתיים - שלושסליל
ברצינות.
היה לנו משבר ממש קשה אחרי הלידה הראשונה, ברמה של צעקות, אופציה של גירושים
חושבת שהשיא הגיע אחרי חצי שנה, אחרי זה התחלנו לקחת את עצמנו בידיים.
אני עברתי טיפול אישי, שעזר לי מאוד מאוד
הטיפול לקח זמן, היו בערך עשרה מפגשים (שלשה חודשים נגיד). אחרי זה עד שהצלחתי להגיע למקום באמת טוב לקח עוד זמן, אבל כל הזמן במגמת עלייה. אם כי כל משבר היה כואב מאוד
מאז זה כל הזמן במגמת עלייה, והזמנים הטובים עולים בהרבה על הזמנים הפחות טובים

מאוד מאמינה שיש תקופות בזוגיות, זה בסדר שלא כל הזמן הכל מושלם. המטרה שלי אבל הייתה להצליח להגיע למצב שלא כל ריב הוא פיצוץ, וגם בזמנים קשים יש כבוד ואהבה.

זה כל כך טבעי ונורמלי, משבר אחרי לידה ראשונה.
אם תרצי לפרט כאן או בפרטי, או תרצי שאני ארחיב קצת יותר לגבי כלים ומה למדתי מכל ההתמודדות הזו אז בשמחה
תודה על התגובהאופוש
אני השבוע כבר אמרתי לו שיעוף מהבית מרוב תסכול... מהצד זה יכול להישמע שאני זאת שמתוסכלת צועקת ומרימה עליו את הקול... אבל מי שיחיה פה ידע כמה אני סבלנית, סולחת כל פעם מחדש והוא לא לוקח אחריות לתקן את מה שקורה בנינו. אני כבר ממש בדיכאון! היום שכבתי על הספה בלי כח לזוז ואפילו לתינוק לא היה לי כח בכלל... אני באפיסת כוחות!
זה באמת מאוד מאוד קשה ❤️סליל
אני לא מכירה את הסיטואציה שלך, ואני גם לא מקצועית בתחום.

כך שאני יכולה לספר רק מניסיוני שלי.

אני החלטתי שזה לא משנה לי מה בעלי עושה או לא
הוא לא היה בעניין של טיפול זוגי
אז אני הלכתי לטיפול אישי, קודם כל בשביל עצמי.
לקחתי את כל האחריות עלי.
עשיתי שינוי באמת מאוד גדול וזה השפיע בצורה מדהימה על הקשר בינינו
בסוף, בשביל לריב אני חושבת שצריך שניים. ברגע שצד אחד מנטרל את עצמו מהמשוואה, קצת יותר קשה לריב.
אני לא אומרת שאת צריכה לבטל את עצמך, אני כן חושבת שאימון אישי זו מתנה שאת יכולה לתת לעצמך עם או בלי קשר לזוגיות.
זה יכול לעזור לך לדייק את עצמך יותר, מה את רוצה מעצמך, מהזוגיות. יעזור לך להתסכל פנימה, האם יש נקודות שאת יכולה לשפר כדי להפוך את המצב לטוב יותר.
מבחינתי, בכלל לא היה רלוונטי מה בעלי עושה. אני החלטתי שאני רוצה את הנישואים האלו, ונלחמת עליהם ומשתנה בעצמי בשבילם. ברור שגם בעלי עשה את העבודה שלו, אבל זה לא היה "על השולחן" כמו שאני עשיתי.
אבל זה גם קשור לאופי. לי מאוד מתאים לדבר, לשתף, לנתח
לבעלי זה בכלל לא מתאים
כל אחד מאיתנו עבד על עצמו, בקצב שלו ובדרך שלו. בלי ללחוץ אחד על השני, ואחרי הרבה זמן בסוף הצלחנו גם לגשר על הרבה פערים שהיו בזכות זה.

תנסי לחשוב מה יקדם *אותך*.
אני יכולה לשאול איך היה לפני הלידה?Lana423
אני חושבת שאני במסלול של להגיע למשבר אחרי הלידה.. כרגע בשבוע 32 והיחסים לא במצב טוב בכללל.
סליחה על הניצלוש
היה לנו טוב לפני ההריוןאופוש
היו התמודדויות רגילות של בני זוג... אח"כ בהריון דווקא אהבתי אותו יותר, אבל הוא התחיל עם התנהגות לא אחראית, למשל היה הולך לשירותים כל ערב הרבה זמן ומתעסק בטלפון, והייתי מחכה או לא נרדמת או מתעוררת מזה שהוא נכנס מאוחר... ועוד כל מיני התנהגויות מוזרות וכבר ידעתי שיהיה גרוע אחרי לידה... וזה אפילו יותר גרוע ממה שחשבתי.
למה זה לא אחראיאחת פשוטה
להיכנס לשירותים להרבה זמן?
שואלת כדי להבין
הכוונה שבמשך כל ההריוןאופוש
הוא ידע שכדי שנצליח לקיים יחסים צריך לבוא לא אחרי 11 למיטה, והיה מושך את הזמן בשירותים עם הפלאפון והוא מודה בזה שהוא בזבז את הזמן, והוא מאוד נמשך אלי, אבל לא אחראי מספיק לבוא בזמן. כשהיה מגיע הייתי כבר מטמוטטת מעייפות ולא היה סיכוי לקיים יחסים...
יכול להיות שהיה מתח בהיריון סביב היחסיםרקלתשוהנ

והמתח גרם לו להישאר בשירותים ולברוח לעצמו לתוך הפלאפון? אני חושבת שזה די אופייני לגברים...

אחרת אני לא רואה איך פלאפון, כמה שהוא ממכר ומבזבז זמן, לא נראה לי סביר שכמה פעמים הוא יפספס להיות איתך למרות שרוצה בגלל שלא שם לב לשעון...

יש מצב שיש בזה משהו...אופוש
אני מבינה שזאת רק דוגמא אחת מתוך כמהLana423
דיברתם על הדברים האלה בפתיחות?
מה הוא אומר? איך הוא מסביר את זה?
כןאופוש
כל הזמן אומר שאני צודקת והוא מאמין בזה אבל עדיין לא משתנה...
ממתיצה לך לבדוק כיוון של התמכרות שלו למשהוחגהבגה
למשל פורנוגרפיה
ממליצה לך גם. נשמע כיוון מאוד הגיוניחצילוש
אם כבר אז פוליטיקה...אופוש
אל תהיי בטוחה,חגהבגה
תבדקי.
הלוואי ואני טועה.
דברים מהסוג הזה יכולים להסביר הרבה מההתנהגות שתיארת פה
כואב לומר, אבל זו אמירה ממש תמימה יקרה..חצילוש
נראה שזה מאוד סביר לאור התיאורים שאולי מדובר בהתמכרות+ זה שציינת שאתם בכלל לא באינטימיות כבר מעל שנה.. שיתפתי את בעלי בשרשור והוא אמר שסביר מאוד שזה המצב, ולא פוליטיקה.. גם אם מדובר בחובב אקטואליה מושבע.. זו חוות דעת של גבר. אם מדובר בהתמכרות לא יעזור שום דבר חוץ מלטפל קודם כל בהתמכרות עצמה.. אדישות, אי לקיחת אחריות וכל תיאורי הרקע הם ממש מאפיינים. הלוואי שלא, אבל בעדינות אומרת לך שהסבירות גבוהה. ועד שלא מטפלים בזה אני בספק אם תהיינה תוצאות מטיפול זוגי כלשהו. בהצלחה וחיבוק גדול גדול!!
אני לא חושבת דווקא שזו אמירה תמימההמקורית
גבר שלא מקיים יחסים עם אשתו אולי ימצא חלופות אבל לא בהכרח שהסיבה היא התמכרות
בניגוד למה שהרבה חושבות, גבר הוא לא רק יצור מיני גם לו יש עולם שלם של רגש וייתכן מאוד שהוא נמצא בריחוק רגשי גדול מאוד מאשתו ולכן הם לא מקיימים יחסים, וזה השורש, לאו דווקא ההתמכרות.
יש גברים שהדינמיקה עם האישה היא גורם מכריע בנוגע ליחסי אישות כן או לא. זה לא נושא מאוד מדובר או ידוע, אבל נתקלתי בדעה הזו.
היא לא התייחסה רק לעניין היחסיםחגהבגה
יש גם גברים שמכורים, לפורנו למשל, ויש להם קשר מעולה (לפחות כל האשה מרגישה) אם האשה והיא בכלל לא יודעת מתי יש לו זמן ופניות להיות מכור.
עוד דברים שהיא ציינה, גורמים לי לפחות, לחשוב בכיוון של התמכרות, בעיקר פורנו אבל יכול להיות עוד מגוון רחב של אפשרויות. שוב- הלוואי ולא!
ברור לי, ומאחר ואני מתייחסת למכלולהמקורית
שהפותחת ציינה אני אומרת שדעתי היא שיותר סביר שזה משהו אחר שקשור ביחסים ביניהם, בהסתמך על היכרותי עם הנושא של השפעת הדינמיקה הזוגית על יחסי הגבר והאישה, בין בתחום של יחסי האישות ובין בתחומים האחרים שנוגעים לעניין.
כמובן שאני לא מומחית לזה או משהו, אבל נחשפתי לנושא בדרכים כאלו ואחרות
אני חושבת שגם אם זו לא התמכרותחגהבגה
זה דבר ראשון שצריך ושווה לשלול.
כמו של ילד יש עיכוב התפתחותי בדיבור, קודם כל שוללים בעיית שמיעה.
זה ממש לא עובד ככה לדעתיהמקורית
אי אפשר להקיש מבעיה של עיכוב התפתחותי בילדים ליחסים בין אנשים. מי קבע שדבר ראשון בבעיית שלום בית ואינטימיות זוגית יש בעיה של התמכרות ? אולי יש בעיה אחרת אקוטית של כבוד ויחס לבעל? או הבנה של המנגנון הגברי בכלל מצד האישה והבנה של הגבר את עולמה של האישה? זה הרבה יותר נפוץ מבעיות של התמכרות
הדעה הרווחת שאם גבר לא מעונין ביחסי אישות אז הוא מוצא במקום אחר ושגבר חייב יחסי אישות כמו אוויר לנשימה אחרת הוא יתפוצץ היא ממש לא נכונה לכל הגברים. זה ממש לדעתי גם משטח את האישיות שלהם.
וזה לא נאמר ממני, מה שנקרא, נחשפתי לנושא מעיניים של אנשי מקצוע עם ניסיון של עשרות שנים

טוב אפשר להמשיך לדוןחגהבגה
אני לא רואה מה הסיבה לא לבדוק את הדבר הפשוט הזה, זה לא עולה כסף/מאמץ.
בגל אופן רק רציתי להאיר את הנק' לפותחת
העניין פה הוא לא פרקטי אלא תבוניהמקורית
התעכבתי על זה בכוונה כי זו הדרך הקלה מה שנקרא, אם יש בעיה בין בני הזוג ביחסים ובעיקר באישות אז האשם היחיד הוא הגבר וכנראה שזה בגלל שהוא מכור להתמכרות, כי הרי לא יכול להיות שגבר לא רוצה יחסים. איזה מן גבר הוא? כנראה יש לו בעיה.
כל מי שעברה פה הדרכת כלות שמעה את זה שזה בשביל הגבר ויש לו צרכים, וצריך להיטהר מוקדם והאישה היא חומה בפני היצר אז המסקנה ׳המתבקשת׳ היא שזה הצורך העיקרי שלו מול אשתו בבית ואם הוא ׳לא צריך׳ אז יש בעיה. שהיא כמובן שלו כאמור.
אני באה לומר פה שיש משתנים אחרים פה שמתעלמים מהם לגמרי והם לא מדוברים ויכולים מאוד מאוד להשפיע ומקורם בצרכים הרגשיים של הגבר, והרבה מהם תלוי גם באישה ובהתייחסות שלה לפערים העולים בין בני הזוג או בציפיות שלה מבן הזוג שלה. הרבה פעמים מזלזלים בזה או לא נותנים לזה את הדעת כי זה חיוב של הגבר מהתורה וזו השורה התחתונה, והגבר אכן צריך לעבוד על עצמו, אבל צריך שיהיה לו מצע נח ומאפשר בשביל זה ולא רק דורש.

זה לא בגלל הדרכת כלותחגהבגה
ולא בגלל משהו ששמעתי.. זה מנסיון, מכיוונים שונים.
במקום הראשון שנבחר אליו- זה להכחיש- זה לא זה.
זה נשמע אופייני מאוד.
אולי לא
אבל אולי כן. לא אומרת מי אשם, צריך 2 לטנגו.
מעלה נק' שכדאי לבדוק- אם יש אפילו אחוז אחד שזה הגיוני, זה משהו שהוא עבודה לכל , ועדיף להתחיל כמה שיותר מוקדם
זה לא משנה איפה נתקלת בזההמקורית
משנה שזה הנרטיב, והוא רווח אצל הרבה נשים וגברים כי כולם כמעט מקבלים את אותה ההדרכה אז הקיבעון המחשבתי הוא די זהה. עצוב אבל אמיתי. אישה שהיחסים שלה עם בעלה תקינים פחות או יותר או טובים והיא לוקחת אחריות על החלק שלה במערכת היחסים במלואו, מן הסתם לא תיתקל בזה כי כנראה היא מספקת לו את המצע הנח.
שוב אני אומרת, ייתכן ויש עניין לבדוק אבל הסיכוי לכך שזו הבעיה שלהם הוא קלוש. וזה לא מדעתי כמובן.
וואו את כל כך טועה יקירה!!!!חגהבגה
מה הכוונה שאשה שעושה את החלק שלה במלואה, לא תיתקע בזה מן הסתם?????
אם את מתכוונת לזה שאשה מבשלת, מנקה, מכבסת, ונותנת לו כל לילה, אז בעלה לא יילך לפורנוגרפיה?
הלוואי וזה לא מה שהתכוונת כי אם כן.....
אוי איזה צרות מחשבתיתהמקורית
סליחה, אבל את ממש לא בכיוון וכנראה שממש אבל ממש לא ירדת לסוף דעתי.
אני ממש לא חושבת שכביסה ניקיון ובישול ו׳לתת לו׳ (איזה ביטוי נמוך) זה הצרכים של הגבר.
את רחוקה שנות אור מכוונת המשורר, וזה בדיוק מה שאני מדברת עליו. התפיסה שזו חובתה של האישה כלפי בעלה היא ככ עצובה ושגויה מיסודה. התכוונתי לדברים אחרים לגמרי שקשורים ברבדים הנפשיים הפנימיים ולא החיצוניים הפרקטיים. המקום שהאישה צריכה למלא בנישואין הוא ממש לא להיות על תקן עוזרת בית ופילגש. את זה אפשר לקנות בכסף. ומה שאני מדברת עליו נקנה בעבודה נפשית על המידות.
עכשיו לא יכולה להרחיב אבל בלי נדר יותר מאוחר אשתדל לעשות זאת.
מצוייןחגהבגה
ברור לך שלא באמת התכוונתי לזה.
בכוונה כתבתי בצורה כל כך מזועזעת.
יש חוסר מודעות בחברה. חוסר מודעות ענק.
ותופעה של בת יענה.
כמובן שהיחסים בין בעל לאשתו חייבים להיות מושתתים כל דיבור, נתינה, הקשבה, הכלה, וויתור וכל הדברים המהותיים וה בסיסיים.
וכמובן שאם אין תקשורת וקשר בקיא וחיובי זה יכול לגרום לבעיות עצומות, וחלק מהן זה מה ש הפותחת היקרה תיארה.

אבל וזה אבל גדול.
אחוז המכורים בחברה שלנו עצום, ענק.הכל זמין וברגע.
זו לא אני ולא רק מה שאני מכירה.

נכון, לפעמים קופצים לזה סתם. אבל לפעמים לא.
וזה חשוב וצריך לבדוק על זה.
מדובר בחתך אוכלוסייה הרבה יותר מגוון רחב וגדול ממה שאני ואת מתארות.
אומרת לך בכאב.
הלוואי וזה היה רק תקשורת או יחסים רגשיים נפשיים בין בני הזוג, שעם טיפול והכוונה מתאימה היה נפתר.
יש חוסר מודעות ענקהמקורית
אני מבינה מה שאת אומרת, וטוב שאת מעלה את זה למודעות אבל כמו שזה לא במודעות, גם הנושא שאני דיברתי עליו לא ככ במודעות. קרי, שגבר יכול להימנע לאישות בגלל היחסים עם אשתו.
אני לא מבטלת את דברייך רק הוספתי עליהם נדבך שהוא אופציה נוספת ונפוצה מאוד מאוד, ממה שהבנתי הרבה יותר מעניין ההתמכרויות
אני עדיין חושבת שזה לא נכוןמיקי מאוס
גבר יכול לקבל הכל מאישתו גם בפן הנפשי ולהיות מסופק ועדיין לצפות בפורנו.
זה פשוט משהו אחר...

לכן פורנו זה רע. גם בלי ההיבט הדתי שלו. וזה לא התמודדות של לא נשואים או לא מסופקים. זה מושך בפני עצמו
כמובן שיש קשר וחוסר סיפק מעודד לחפש ריגוש במקום אחר אבל זה לא חד משמעי.

אבל- מצפיה ועד להתמכרות יש פער אדיר.
הרבה גברים צופים בפורנו, גם בעלים טובים ואנשים צדיקים.
אבל מעט מאוד מכורים לזה.. זה כבר פגם נפשי

גם אני אוכלת לפעמים דברים שאני חושבת שהם לא טובים לי, או כי בא לי או כי נקרה לפני. אני אוכלת כאלה דברים גם כשאני אחרי ארוחה טובה וטעימה. אבל אני לא קרובה ללהיות מכורה.
בעיני זה הקבלה נכונה...
דווקא זה לא נכוןחגהבגה
הרבה מאוד מכורים לזה ואפילו לא יודעים.
טוב, הרבה זה מושג לא מוחלט מיקי מאוס
זה דיון עקר.
לא לך ולא לי יש מספרים.

אני חושבת שניפחת את התופעה אבל זה נכון שהיא בהחלט קיימת וחשוב להיות מודעים אליה כשהנורות מהבהבות.

אבל גם חשוב מאוד לסמוך על בן הזוג ולא לנפח בעיות מזה שהוא יושב בשירותים עם טלפון.

מסכימה עם מה שכתבה חצילוש הבית הזה הכי חשוב. אבל דווקא אני רואה את זה בכיוון שבגלל זה צריך מאוד מאוד להיזהר מלפגוע באמון בין בני זוג כי זה הבסיס הכי קריטי בעיני

אולי טוב ששתי הדעות נשמעות. אולי היה עדיף ששתיהן תישמענה יותר בנינוחות והסתייגות. ובעז"ה שיצא לפותחת רק טוב!
יש מספריםחגהבגה
את מוזמנת לחקור, לעומק אבל, באמת.
הלוואי שהייתי מנפחת את התופעה.
אני מדברת איתך על זה שאת, מכירה מישהו שמכור/מישהי שבעלה מכור.

זה האחוזים, זה הסטטיסטיקות. תבדקי באתר של לוקחים אחריות, שאתר של עזים בקדושה.

זו הבעיה שלא יודעים כמה זה נפוץ.
ושוב, הדגשתי כמה פעמים. זה לא רק שהוא יושב בשירותים עם הפלאפון (דרך אגב, זה משהו שנהיה םתאום- לא היה תמיד, מדליק נורה אדומה) ועוד כל מיני התנהגויות שזה מצטרף.
מסכימה שזה דיון עקר כי מסיבה מסויימת אני מצטיירת פה כמגזימנית, אני עוצרת כאן.
משמיעה את קולותיהם של המון נשים שקוראות, ו דומעות או ממש בוכות, על מה שהם עברו, והיו מייחלות שמישהי תפתח להן את העיניים מוקדם יותר.
זה נכון מאוד מה שכתבתחצילוש
ונשמע מהפותחת שיש סימנים שממש יכולים להצביע על התמכרות. זה הכל. ובהתמכרות חובה לטפל. כי זה רק מדרדר. לא חייב להתפלסף על כל דבר.. אף אחד לא טוען שגברים בכללם הם חסרי שליטה נקודה. פשוט זה קיים ונשמע מאפיין. לא צריך להיות בת יענה. הבית הזה יותר חשוב מפוליטיקלי קורקט.
וואי רק עכשיו הבנתי שכנראההמקורית
עבר עריכה על ידי המקורית בתאריך י"ג בכסלו תשפ"ב 23:19
עבר עריכה על ידי המקורית בתאריך י"ג בכסלו תשפ"ב 23:17
לא הבנתן למה התכוונתי כי לא כתבתי מדויק ככ מסתבר.
כשהתכוונתי שאישה לא תיתקל בזה, הכוונה לא שהיא לא תיתקל בעניין של הצפייה בפורנו כי זה יכול להיות ולא תלוי באישה , אלא שייתכן וכמעט שלא תיתקל במצב של גבר שלא מעונין ביחסים איתה, (למרות שכמובן גם לגברים לפעמים אין חשק אבל אני מדברת על מקרה כזה שגבר לא מעוניין שנה נגיד, לא אמור להיות במצב רגיל של יחסים תקינים).
הייתי חייבת לדייק את עצמי כי זה באמת מנותק מהמציאות מה שהובן פה
הוצאת קצת את הדברים מההקשר והפרופוציותחצילוש
סך הכל ציינו שזה כיוון סופר הגיוני לבדיקה. זהו. לא נאמר פה שגבר הוא בהמה או יצור לא תבוני שחושב רק מהמכנסיים..
למה להשתמש במושג כזה חותךהמקורית
כמו הוצאתי דברים מפרופורציה?
נתתי פרופורציה אחרת לדברים זה יותר הגיוני לומר.
אני לא אמרתי שגבר הוא בהמה או יצור לא תבוני או חושב מהמכנסיים זה את אמרת. התנסחתי בצורה אחרת לגמרי.
הדעה שלי אחרת, נכון, ואולי היא במיעוט, אבל זה ממש רחוק מלהוציא דברים מפרופורציה. והכי חשוב - היא מגובה ולא הומצאה מדעתי.
כמו שלגיטימי לומר לבדוק את הכיוון הזה, לגיטימי לומר שהסיכוי שזה לא שם ושמדובר בבעיה אחרת לגמרי הוא גדול מאוד, ונתפסים לדברים האלה קודם כל כי כל השאר פחות מדובר ומוכר.
לבדוק זה אומר שיכול להיותחצילוש
אבל כל פעם כשמעשהי מעלה כיוון כזה במטרה לעזור במקרה שהעזרה אולי באמת נצרכת ותציל את הבית הזה, תמיד יבואו ויגידו "איך את אומרת דבר כזה". לא התפתח פה שום דיון תיאורטי, רק הוצע לדבר על זה ולבדוק. אגב מאיך שאת כותבת באמת לא נשמע שיש לך היכרות עם התמכרויות, איך זה עובד ומתבטא, גם בלי קשר לפורנו. את הגבת לי שבניגוד למה שאני חושבת, גבר הוא לא רק יצור מיני ויש לו גם עולם רגשי.. זה גם חותך. סתם ככה להגיב את זה בלי הקשר. ואגב, אין קשר לחלוטין בין התמכרות לפורנו לבין חוסר רגישות, אדרבה, לפעמים זה תופס בדיוק את מי שנמצא בקשיים רגשיים.
אני לא יודעת איך הבית למסקנההמקורית
כזו נחרצת שהחלטתי שאין מה לבדוק בנושא, או שאני לא מבינה בהתמכרויות. מניין לך?
נראה שלא קראת טוב את ההודעה שלי או שקראת אותה בטון הלא נכון. ולא אמרתי שבניגוד למה שאת חושבת, אמרתי ׳בניגוד למה שהרבה חושבות..׳ ומה שנכתב אחרכך ממש לא היה נחרץ.
דיברתי לגופו של ענין ומשום מה לקחת את זה באופן אישי כאילו אני מבטלת את דעתך או מקטינה אותך, לא ברור לי למה. בסהכ הצגתי גישה נוספת להסתכלות על הדברים.
ושוב לגופו של עניין: אם תרצי לדעת למה אני חושבת שזו לאו דווקא התמכרות, זה א. בגלל שהם לא מקיימים אישות בכלל. וגברים שמכורים לא מפסיקים בהכרח או בכלל.
ב. כמו שאמרתי כבר קודם, הפותחת לא בהכרח מספקת לבעלה את הצרכים הרגשיים והנפשיים שלו בקשר, ויש גברים שזה גורם להם להתרחק גם במחיר של אי קיום אישות.
זה לא סותר את זה שהוא אולי צופה בפורנו בגלל היצר אבל זה פחות נראה כמו התמכרות.
לא לקחתי שום דבר אישיחצילוש
פשוט באמת באמת אין קשר לתגובה, סך הכל הוצע לפתוח ולבדוק איתו.. אף אחת לא חושבת זוועות על המין הגברי..
א. זה לא נכון. מהיכרות.
ב. אי אפשר לדעת, וכנראה כדאי לבדוק. וזה לא שהיא לא מספקת לו.. זה הדדי..

לא התכוונתי לפגוע ואם פגעתי מתנצלת, זה פשוט ממש מתסכל אותי, שכל פעם שמעלים פה שאולי זו אופצייה, ישר יש תגובות שמאוד מסייגות. דינו לא נחרץ. אבל מהיכרות עם המציאות הכואבת בשטח יש סבירות לא מבוטלת שכן, לכן מאוד מאוד כדאי לבדוק למען שלמות הבית הזה וכדי לעשות מאמצים להפסיק או להפחית את הסבל של שניהם..
לא יודעת באמת על אילו דבריםהמקורית
את מדברת שנתקלת בהם בקשר לשרשורים אחרים, יכולה להעיד על עצמי שזו ממש לא הגישה שלי ולא כי זה לא קיים אלא פשוט כי במקרה הספציפי הזה נראה לי שלא בכך מדובר.
ואין צורך להתנצל זה בסדר, בסך הכל חילוקי דעות לגיטימיים
מה זה לבדוק? מה את מציעה לעשות?מיקי מאוס
לשלוח את בעלה לחקירת שבכ??
אפשר להעלות בזהירות את הנושא. מתוך הנחה שהוא דובר אמת. יותר מזה אין שום דבר שכדאי לעשות בין בני זוג
וואו וואו יש הרבה עד לחקירת שב"כחגהבגה
הרבה הרבה בדרך שלגיטימי ואם צריך אז צריך.
זו בדיוק הכוונה בלבדוקחצילוש
^^ מסכימה מאוד.מיקי מאוס
רק אני לא חושבת שיש גברים כאלה, אלא רוב הגברים הם כאלה.

גם אישה היא יצור מיני
וגם גבר הוא יצור רגשי
וכל אחד ואחת במינונים קצת אחרים
חייבת לומר שאני מסכימה עם כל מה שכתבת פה בשרשורמיואשת******
עבר עריכה על ידי מיואשת****** בתאריך י"ג בכסלו תשפ"ב 23:01
וממש צורם שאם גבר לא רוצה לקיים יחסים ישר קופצים למסקנה שיש סיכוי גדול שהוא מכור לפורנו.
סליחה אבל אני מופתעת שלא הופיעה ביחד עם זה ההנחה שאולי הוא הומו גם. זה גם אחד הדברים שאנשים מעלים ישר כאופציה סבירה לגבר שלא מקיים יחסים.
יש הנחה כאילו גבר מתוכנן לקיים יחסים כל הזמן ואם זה לא קורה חייב להיות משהו מהותי מאד לא בסדר איתו כמו נטיה מינית שונה או התמכרות לפורנו, ולא יכול להיות שהוא בן אדם ויש סיבות ׳נורמליות׳ לזה שהוא גם גבר, וגם שומו שמים החשק שלו לא משהו…
אני לא אחזור על כל מה שאמרת פה כי כבר כתבת הכל ממש יפה אבל רק רציתי לומר שאני מסכימה עם כל מילה ומחזקת את דברייך!
תודה יקירתי🌷המקורית
אני חושבת שיש פה מצדו בקטע הזההמקורית
עניין של דווקא
לא יודעת למה אבל נראה לי שאם ׳סגרת לו את הבסטה׳ ב11 ואז אי אפשר לקיים יחסים גם הוא הגיע מאוחר למיטה וזה קרה ודחית אותו סביב העניין, אז עכשיו הוא מראה לך שהשליטה בידיים שלו, והוא זה שמחליט כרגע לא להיות איתך. או להיות פחות מתחשב אלייך כשאתם יחד ולא קשוב לך בזמן היחסים כדי שתהיי מרוצה.

וזה לא עניין עכשיו של מי עכשיו לא בסדר, נראה לי שזו פשוט הדינמיקה שנוצרה סביב העניין
האמת שהוא לא כזהאופוש
הוא אדם טוב... אין לו איזה עניין לעשות לי רע או דווקא, הוא פשוט ילדותי...
האמת שספציפית במקרה הזה אין ענייןהמקורית
של טוב או רע יש התנהלות, אבל ייתכן ויש פרטים נוספים שלא שיתפת שיכולים להאיר את המקרה
אני מקווה שיסתדר על הצד הטוב ביותר
הבהרת לו שאת רצינית בעניין הזה?Lana423
הוא צריך להבין בצורה שלא משתמעת לשתי פנים שההתנהגות שלו משפיעה על הזוגיות שלכם ככה.
אני בטוחה שאת מרגישה שהוא יודע, אבל תנסי להבין עם עצמך אם יש סיכוי שהוא לא מבין את חומרת מעשיו?
כן :/אופוש
אין עם מי לדבר... הוא מתנהג כמו ילד. בגלל זה המטפלים שמבינים לעומק הסיפור הציעו שהוא צריך טיפול קודם... צריך אמון כדי לעבור תהליך ביחד, ואין אותו.
לא תמיד יש משבר אחרי לידה ראשונהמיץ ענבים
כל זוג זה אחרת....
לכל זוג צצים משברים בשלבים אחרים.....

זה באמת לא פשוט שאת צריכה עזרה ולא מרגישה שהוא שותף אליך מספיק!!!! בפרט שאת כל היום עם התינוק!
*יש מצב לקבל עזרה מקרובת משפחה או ביביסיטר בתשלום? אולי זה מעל הכוחות שלו, גם הוא מותש אחרי העבודה... וככה שניכם תהיו מרוצים?
*ללכת למשהו מפנק יחד יכול לעזור? לצימר או משהו,
והוא ייקח יום חופש ? יותר קל לצאת לנופש עם תינוק אחד מאשר עם יותר ילדים, ככה שזה זמן מתאים ומושלם 😁😁😁😁
וואו זה ממש קשה!!!אוהבת את השבת
מחקת ומחבקת!!

ותמיד שווה לנסות ולעשות עוד ועוד דברים שיכולים לעזור כמו טיפול כי זה עדיף מלהישאר בבוץ העכשווי..

לכווווולללםםםם יש משבר אחרי לידה ראשונה אבל פה זה נשמע משהו יותר רציני...

בהצלחה ממש!!!
ותפנקי את עצמך בינתיים! זה ממש לא קל ונשמע שאת מדהימה גם ממש מנסה לתקן וגם מגדלת תינוק ראשון!!!!
חיבוקכא

קודם כל אני שולחת לך חיבוק חזק חזק , ארוך. נשמע שאת בתקופה מאד מורכבת.

הרבה כתבו פה דברים חכמים וטובים, אולם , ברור שרב הנסתר על הגלוי , בצדק בחרת לחשוף רק חלקים, אבל מבין השורות זו נשמעת שזו התמודדות מורכבת וממושכת. אחרי לידה היא בהחלט תקופה של שינוי והסתגלות לזוג , מה שמציף קשיים- אבל ממה שאת מספרת זה נשמע (וסליחה אם אני טועה) שהלידה היתה רק מאיץ לקושי ולא זו שיצרה אותה. ולכן עד מתי? עד שתגיעו לקישקע.. עד שתבינו באמת מה שורש הבעיה- בתקשורת ובעיני בעזרה מקצועית ומחבקת. כולנו פה יכולות לכתוב מלא עצות (גם אני ) אבל בסוף רק את יודעת מה הכי נכון בשבילכם  עכשיו, אם הזמן יעשה את שלו, או שיש פה משהו עמוק יותר שצריך לגעת בכאב שלו ולרפא. וסליחה אם זה ניתוח פסיכולוגי בשקל, אבל כך הרגשתי

כך או כך שיהיה בהצלחה ומפה רק תצמחו ותגדלו יחד.

תודה רבה!אופוש
באמת כתבת יפה ומדוייק, יש פה נשים כל כך טובות ואכפתיות שרוצות לעזור... אבל אני באמת יודעת הרבה יותר ממה שחשפתי פה בפועל אז לא משנה כמה הן חכמות, זה לא עוזר לי בסוף. למשל אני חושבת על אישה שלא בטוחה בעצמה והיא היתה קוראת שאולי בעלה צופה בפורנוגרפיה, ואני מתלבטת איך זה היה משפיע עליה... ואני מבינה שאולי צריך להיזהר בפורומים.
רציתי לשתף והבנתי שצריך לחשוף הרבה מידי בשביל לקבל תשובה מועילה, ולשתף זה לא נכון...
שאלתי את השאלה הפותחת כדי להבין איפה אנחנו עומדים, ואני מבינה שזה באמת חריג כמו שחשבתי ויש בזה משהו מייאש אבל גם מעודד...
תודה רבה לכולכן, אתן מדהימות!
לכל הבנות שכתבו על זה שהוא מכור לפורנוגרפיהאופוש
שאלתי את עצמי את השאלה הזאת מזמן, וגם בדקתי את זה, הוא לא.
ואני מכירה אותו ויודעת שהוא לא... עד לא מזמן לא היה לו חשק מיני בכלל. גם כשהיינו רואים אישה מהממת ברחוב לא הרגשתי שהוא קצת מתרשם מזה בניגוד לתקופה שבה כן היינו מקיימים יחסים.
וזה שאני לא מספקת אותו, זה מאוד הפוך מהמציאות. אני מאוד פעילה, פתוחה ויודעת לענג אותו מאוד. הוא מאוד נהנה ביחסים איתי, אני פחות... בהריון הייתי "קרקע עולם" כי לא היו לי כוחות ואני לא מרגישה שום רגשות אשמה על זה כי הייתי מותשת וגם לא הייתי מעוררת, גם זה כי הוא לא ידע לענג אותי.

יש עוד הרבה דברים שגורמים לאדם לא להיות פעיל מינית, בינהם זה דיכאון. וזה שהוא בדיכאון זה לא מחייב שזה קשור אלי, זה נבע מחוסר סיפוק עצמי שלו בגלל חוסר הצלחה בקריירה ולחץ כלכלי ועוד...
אני מכירה את התמונה המלאה ואני לא יכולה לשתף הרבה, אז לא שאלתי על זה פה אפילו שיש פה בנות חכמות מאוד ואכפתיות, אני יודעת שכשלא מכירים את התמונה המלאה אין כל כך מה לעזור.
מאחלת לאף אחת לא להגיע למקום הזה, ואם יש לי לימוד אחד להביא לכם, זה שאל תקחו אף פעם אחריות גדולה מידי על מה שקורה בינכם, לפעמים זה רק יגרום לצד השני לא לעשות את העבודה שלו.
אז לבדוק דיכאון יקרה.. ואם צריך טיפול תרופתי, לוקחים!חצילוש
והמסקנה שלך לגבי לקיחת האחריות בוגרת ונכונה מאוד מאוד!
יכול להיות שעלית על נקודה...מיקי מאוס
לרוב הגברים מאוד חשוב במפגש מיני שהאישה גם תהיה פעילה ותגיע להנאה. בלי זה הטעם שלהם אובד... כמובן כל אחד יקח את זה אחרת. אבל מאוד הגיוני שהוא לא רוצה מפגש שמשאיר אותו עם טעם מר של כישלון בגבריות שלו.
הגיוני שקשה לו להודות בזה ואולי אפילו קשה לו לזהות את זה אבל יצא לכם לדבר על החוויה שלו?

כמובן שלא אמור להיות לך שום רגשות אשמה! לא מחפשים אשמים. אבל בהחלט זה נקודה משמעותית שיכולה לשנות מקצה לקצה את החוויה האינטימת ובעקבותיה את כל הזוגיות שלכם..

זה כמובן ציפייה טבעית, וזה מה שסופגים הרבה מבחוץ אבל זה דרישה די גבוהה לצפות מבעלך שידע לענג *אותך*. גברים שונים לחלוטין מנשים ובמיוחד פיזיולוגית בתחום הזה, אין לו סיכוי להבין את החוויה הנשית עד תומה ואפילו אם הוא היה אישה אין לו סיכוי לדעת איך בדיוק המנגנון שלך עובד.
כמובן שיש הרבה דברים שהוא יכול לנסות ואולי לא ניסה עדיין. גם תלוי בהדרכה שהוא קיבל אולי הוא באמת לא יודע מה לנסות...
אבל הדבר הנכון ביותר בנושא הזה הוא שאת תלמדי אותו לפרטי פרטים מה ישמח אותך ובדיוק איך.
ואם את עוד לא יודעת מה לבקש - אז ללמוד ולהתנסות.
ואם הוא יזרום איתך אז אפשר כמובן להתנסות ביחד עד שתגלו אבל לגיטימי שזה לא יעבוד הכי טוב ואז כדאי לך להתנסות בעצמך עד שתגלי

המקום שלך מאוד מאוד נורמלי לאישה בתחילת הנישואין. אבל כדי להקפיץ את האינטימיות שלכם קדימה כדאי לך מאוד להתחבר יותר למיניות שלך, ללמוד את עצמך אם את מרגישה שיש עוד מה שאת צריכה ללמוד(תמיד יש, תכלס) והכי חשוב אבל הכי קשה- לתקשר את זה עם בעלך.
ולהפנים שזה לא אגואיסטי ולא נמוך. אלא שההנאה והסיפוק של שניכם היא הבסיס לזוגיות יציבה וקרובה. זה דבר גדול ומבורך וקדוש

לא יודעת אם כרגע ממש יש את היכולת לטפח את הכיוון הזה , יכול להיות שיש כרגע מתחים ביניכם שחייבים לפתור קודם. אבל תקשורת פתוחה וחיבור שלך למיניות שלך זה בכ"מ דבר גדול שחשוב שיהיה
ובעז"ה שתגיעו למקום ששוב יש ביניכם מפגשים מיניים ותצליחו שהם יהיו מספקים ומקרבים
האמת, מעניין אותי לדעת מה דעתך, אני אוהבת לקרוא אותךהמקורית
במקרה הזה שבו הגבר לא מצליח לגרום לאשתו להנות מהמפגש המיני אבל מצד שני הוא לא מספיק קשוב למה שטוב לה. מה עושים?
נגיד פה היא אומרת שהוא לא מענג אותה. אלא ישר ולעניין. בלי משחק מקדים.
איך אפשר לתקן את זה בעדינות? כי מצד אחד לומר במפורש זה פחות מתאים, זה באמת עלול להרתיע אותו מהמפגש המיני הבא, אבל מצד שני היא לא נהנית וזה מן הסתם מוריד לה את המוטיבציה להמשיך. היא צריכה ׳לסבול׳ ולחכות עד שהוא יקלוט את העניין? כל פעם לחזור על זה בפניו שהיא רוצה שייגע איפה שנעים לה? נשמע לי קשוח בהתחשב בכל העומס הרגשי שהקשר הזה עומד בו גמככה. זו באמת האופציה היחידה?
או שצריך תיקון שורש של כל המושג אינטימיות פה? במובן של מחוץ למיטה קודם?
ובל נשכח שמדובר בגבר שפחות מעונין בקבלת עזרה או הדרכה חיצונית. אני מתארת לעצמי את הסיטואציה שהפותחת עומדת בה, באמת לא נעים
למה לומר מפורש זה לא מתאים?מיקי מאוס
לא לכעוס, לא להאשים אותו, גם לא לדחות אותו. אלא להסביר (כשמצליחים לשחרר את התפיסה שההנאה שלי היא באחריות שלו אז מצליחים להתבטא יותר נעים)

יש הרבה אנשי מקצוע שמתייחסים לנושא, בטח יותר ברצינות ויותר מנוסים.
אבל לדעתי ברור שזה צריך להאמר בצורה שבה בן הזוג יבין הכי טוב.
למה שהוא אי פעם יקלוט את העניין? חוץ מתסכול שהוא יבין שמשהו לא עובד אבל לא ידע מה? זה ניואנסים כאלה דקים ובטח אצל נשים

כמובן שבאידאל בעיני בן הזוג ישאל. אבל גם כשהוא לא שואל אז צריך לפתוח ולהסביר עד שהוא יבין. זה מבאס והיינו רוצות להתחתן עם קוראי מחשבות אבל כל עוד כולנו בני אדם צריך לתקשר את זה כמה שזה באמת קשה (יש גברים ונשים שמבינים רמזים טוב יותר. ואז זה יותר קל אבל אם לא מבינים שפת גוף מספיק עדין אז א"א לשנות את המח שלהם וצריך פשוט להסביר במילים)

לגבי איך לומר זה באמת שאלה, זה גם תלוי מאוד בכל זוג, וגם מאלץ אותנו לפתח מיומנויות תקשורת טובות כי זה באמת נושא רגיש ועדין...

בעיני זה צריך להיות שיחה מחוץ למיטה, ואפילו הרבה שיחות...
ובזמן אמת- הנחיה מעשית. לשים את היד במקום שמתאים, להדגים או להזיז את היד, להחמיא כשטוב, להראות מה רוצים בדיוק. פעמים ראשונות זה כמובן מעיק על החוויה או יותר נכון הופך אותה לחוויה שונה (של חקירה ולא של זרימה) אבל כשזה נהיה הרגל אז זה מרגיש טבעי

באמת יש הרבה הדרכות טובות של יועצים מיניים וזוגיים, אני רק אומרת מה שאני זוכרת שהפנמתי אבל כל זוג יכול למצוא דרך שתהיה לו טובה ואם צריך אז יחד עם איש מקצוע

ותודה על המחמאה 🙃
כתבת יפה. התכוונתי שלומר מפורש במקרה של הפותחתהמקורית
זה קשה ( או במקרה של בעיות תקשורת שגורמות לקשר להיות טעון) מאחר ואני חושבת שבשבילה זה עוד משו שצריך לנהל אותו וזה מעיק בגלל כל העומס הרגשי הקיים. אני מניחה שזה חוזר לעמדה הנפשית שדיברת עליה, שזה מקדם אותה לעבר הטוב, ואני מאוד מסכימה איתה. מקווה שהיא תמצא את הכוחות לכך.
ברור שזה קשה. נראה לי לכל אחת... זה מאוד אינטימימיקי מאוס
ומצריך הרבה אמון.
וגם לקיים יחסים זה מאוד אינטימי זה מצחיק למה אנחנו בנויים ככה אבל בד"כ יותר קל לרובנו לקיים את המעשה מאשר לדבר עליו . או בכלל להגיע לאינטימיות פיזית לפני שיש קשר עמוק מספיק (ואצל דתיים עוד המצב הרבה הרבה יותר טוב כי יש תהליך שלם של התקרבות עד לחתונה)

אבל ברור שבזוגיות טובה היחסים האינטימיים משתפרים ככל שהתקשורת והחיבור הרגשי מתקדמים
ואולי אפילו יותר מזה- שבקשר ארוך טווח התקשורת האינטימית קריטית לאינטימיות פיזית שנשארת טובה.
נכון מאוד. מזדהה בעצמי עם העניין שקשההמקורית
לדבר על זה, אבל זה ממש הכרחי כמו שאמרת. מה שעוזר לי למשל זה לשתות קצת יין כשבא לי שיחה פתוחה על דברים רגישים, אני מרגישה יותר משוחררת.
איזה כיף שזה עובד לך אצלי יין זה כאב ראש מידימיקי מאוס
תשתי מיץ ענבים ניק שלי מיץ ענבים
עבר עריכה על ידי מיץ ענבים בתאריך י"ד בכסלו תשפ"ב 14:20
עבר עריכה על ידי מיץ ענבים בתאריך י"ד בכסלו תשפ"ב 14:20

ממש לא ברמה שמשכרת, רק קצתהמקורית
כדי להשתחרר לא יותר
ועוד משהו על העניין של דתיים לפני חתונההמקוריתאחרונה
לדעתי זה לא ממש גורף, או בכלל, אפילו היתי אומרת שזו בעיה. ולא בגלל ששומרים נגיעה לפני אלא כי יש הרבה פעמים הנחות מוטעות או בושה לדבר על זה כי ׳זה לא קדוש׳ חלילה, יש עוד מה להתקדם גם בציבור הדתי
אפשר לפרוק? בתקווה שלא יהיה אווטינגאנונימית בהו"ל

יש לי גיס דתל"ש, בזוגיות עם קונסרבטיבית.

אנחנו דוסים מתנחלים.

היא טבעונית.

הם פציפסטים.

עד כאן רקע.

הם עשו חנוכת בית אצלם, כיבדנו

מפה לשם בעלי התבקש להגיע בלי האקדח. כיבדנו

אני אחרי שיחה קשוחה עם בעלי על מצבנו, אחרי התברברות בדרך כי שלחו לנו כתובת לא ברורה+ פקקים של המרכז

אני כבר עייפה, רעבה ועצבנית, אבל בשעה טובה הגענו.

נכנסים לריח של מרק טוב, שבושל בבית. אני נזכרת שהוא אמר שהוא אוכל גם טרפות. מבינה שאני צריכה לוותר על המרק.

רואה פיצה קנויה, נרגעת, מגלה שהוא מחמם אותה בתנור.

מישהי דתייה מהמשפחה מביאה לביבות, אני בונה על זה, מגלה שגם אותם הוא מחמם.

מסתכלת מאיזו פיצרייה הפיצה, בודקת עליה בגוגל, כתוב שהיא כשרה ללא תעודה. מבינה שגם עליה אני נאלצת לוותר.

נזכרת באירוע חלבי שעשינו לא מזמן, כמה השקעתי שיהיה מכל סוג גם משהו טבעוני...

בעלי מרים טלפון לפיצריה ומבין שיש תעודה, עוצר את גיסי מלחמם את שאירות המגש של חומם. אוכלת משולש פיצה קרה, עם תוספות שאני ממש לא אוהבת. וזהו, כי אכלו מהמגש הזה גם כאלה שלא אכפת להם מכשרות...

וככה אני מסיימת את הערב עם אכזבה גדולה, עייפות, רעב, עצבים

אהה ושיעמום מנושאי שיחה לא מעניינים.

וואי חיבוקשירה_11

רצף אירועים ממש מרגיזים ועוד מלווים בהרגשה של חוסר התחשבות

חיבוק

מכירה את זה ככ. הרגשה מגעילה!Pandi99
ממש קשוחתהילנה
אני למדתי מראש לא להתבייש לשאול: מה יהיה לאכול? באיזה כשרות? מבחינתי זה הבייסיק של ההתארחות
לגמריאיזמרגד1

או לשאול, או להגיע מראש שבעים...

אבל זה אחד המבאסים גם להיות באירוע ולא לאכול וגם הקטע שלא מתחשבים...

דיברתי עם חמותיאנונימית בהו"ל

אמרה שהוא ידאג לנו.

היא גם הרשתה לעצמה לאכול משהו בטענה שזה טבעוני, אני לא חושבת שהיתה אוכלת אם היתה יודעת שהוא אוכל טרף

ציפיתי שכמישהו שגדל כדתי תיהיה התחשבותאנונימית בהו"ל

בסוף הוא יודע הכל

מבינה שציפיתי יותר מידי

לא ציפית יותר מידיממשיכה לחלום

לדעתי לא יפה לעשות אירוע בבית, להזמין אנשים, ךהכין כיבוד ולא לדאוג שהם יוכלו לאכול.

זה חוסר התחשבות

כמו שתיארת איך התאמצת שיהיה משהו טבעוני מכל דבר

ממש ככהיעל מהדרום

לק"י

בטח כשלא מדובר בחילוני גמור שמנותק לגמרי מאנשים דתיים.

הוא לא יודע שדתיים צריכים אוכל כשר?... ולא אוכלים בכל מקום?

איזה מתסכלללצוצקהלה

נשמע סופר קשוח, ובפרט שכשארחת כל כך טרחת והתחשבת..

אני בסיטואציות כאלו דואגת להביא איתי משהו- סלט/ פשטידה/ עוגה שאני אוהבת (אפילו קנוי...) ואז יודעת שבכל מצב יהיה לנו משהו לנשנש...

רעיון טוב להבא!אנונימית בהו"ל
למרות שהודעתי לבעלי שאני לא חושבת שאגיע לאירוע שלהם, ואם כן זה יהיה אחרי הרבה מחשבה
איזה מבאס!!שלומית.

האמת אני חושבת שצריך לדבר איתו ברחל בתל הקטנה. בסוף הוא גדל כדתי והוא מכיר את ההלכות. אז נראה לי בסיסי שאם הוא מארח את המשפחה הדתית שלו הוא יתחשב.

(אצלינו במשפחה גם יש דתל"ש שמארח ודואגים שהכל יהיה כשר... אולי ההבדל הוא שהוא דתל"ש כבר מעל 30 שנה ועבר מזמן את הקטע של לעשות דווקא.)

וזה בלי לדבר על הקטע של להתארח אצל זוג לא נשוי אבל זה כבר עניין שלכם...

קיצור, אני חושבת שאפשר לדבר איתו כאדם בוגר בתקוה להבנה

לא תארתי לעצמי שאדם כזה יהיה חסר מחשבהאנונימית בהו"ל

בסוף כשבעלי אמר לו שיש בעיה עם זה שהוא מחמם בתנור הוא נעצר, אבל זה היה מאוחר מידי.

אני לא חושבת שזה היה דווקא כמו פשוט חוסר מחשבה עלינו.

ולגבי זה שהם זוג לא נשוי- יש דברים מורכבים בין משפחות...

יש צפרדעים שבולעים

בואי, גם זה שהיא קונסרבטיבית זה לא מציאה, אפילו שהיא חמודה ממש

וזה שהיא מסיתה אותו שמאלה שמאלה שמאלה

מצב קשוח.

ומנסים לאזן, די למען כיבוד הורים/חמים

אז כנראה באמת פשוט להעלות למודעותשלומית.

ולתזכר אותו ....

ובאמת נשמע מצב מאתגר, בהצלחה!!

אתם ממש בסדרזווית אחרת

אתם אלופים שהלכתם, ונתתם הרגשה טובה.

חושבת שאת צודקת שלא עשו לכם דווקא, יש לך הסתכלות של עין טובה וזה מקסים בעיני.

בפעם הבאה כדאי לתאם איתם מראש איך מתנהלים עם האוכל.מניחה שבאמת אם הוא דתלש הרבה זמן הוא שכח כבר את ענין התנור.גם לי יש דתלשים במשפחה שממש מתחשבים, אבל חושבת שגם הם לא היו שמים לב לענין החימום בתנור.

מסכימה לגבי התנורבוקר אוראחרונה
גם אצלנו זה ככה
וואי...איזה לא נעיםיעל מהדרום

לק"י

למשפחה קרובה מן הראוי לדאוג.

זה גם לא מישהו בודד ששומר כשרות. מן הסתם שהיו לא מעט.

האמת שבסוף היה אירוע לא גדולאנונימית בהו"ל
אבל היינו חצי דתיים, מספיק חשוב להתאים משהו אלינו
לגמרי....יעל מהדרום

לק"י

לי יש אחות טבעונית, אז הכי הגיוני שאני אדאג לה לאוכל באירועים. לא חייבים שיהיה לה הכל, אבל שיהיה מה.

היא משפחה קרובה, לא איזה סבתא של הבת דודה מהצד השני.

מוכר מאוד!זמינה

ותחשבי שהייתי במצבים כאלו עם ילדים שצריך לומר להם לא לגעת בכלום

למדתי להאכיל את כולם לפני (קונה להם פיצות אז הם מאושרים)  ולשמוח ביחד המשפחתי

גם אצלינו נושאי שיחה זה קשוח ביותר בטח מאז הבלאגנים של הרפורמה ועוד יותר מאז המלחמה בעזה, אני מנסה למצוא נושאי שיחה לא נפיצים, להחמיא על מה שאפשר, לשתוק הרבה גם כששומעת דברים כואבים וללכת הביתה בידיעה שעשיתי מה שיכולתי.

משערת שגם לצד השני יש מה לומר עלינו כי כל אחד רגיש לדברים אחרים.

מציעה לפתוחהמקורית

ולבקש להתחשב או להגיע שבעים או להביא פיצה בעצמכם

אצלנו השיח במשפחה על הכשרות פתוח, לא אוכלים טרפות ב"ה אבל לא ברמה שלנו אז מדברים על מה כן ומה לא, כשברור לנו שזה שיח לגיטימי

אתם התחשבתם עם האקדח, לגיטימי שיתחשבו בדברים אחרים שחשובים לכם. לא רואה סיבה להשאיר את זה לא פתור ולצבור מרמורים

אצלנו אחרי תקופה קצת מתוחה בהתחלה פתחתי שיח ומאז עובר בטוב והכל בסדר

רק לי מוזר ממש הבקשה על האקדח???אונמר

מה נשמע עם אנשים.

בחיים לא הייתי מכבדת בקשה כזו. אני לא אגיד לך אפילו לבוא עם חולצה עם שרוול ולא גופיה.

על האקדח אתה בא עלי??

אני כן מצפה שיבואו בצניעות בסיסיתיעל מהדרום

לק"י

(חולצה עם שרוולים, לא מחשוף גדול, מכנסיים לא קצרים).

לא מבקשת אולי, אבל כן ברור לי שאמורים לכבד. למרות שמאנשים שמבקשים ממני לא לבוא עם אקדח, בהחלט אפשר לבקש לבוא עם לבוש מכבד. מבחינתם זה כנראה ממש דת, הפציפזם הזה (לא שאני מסכימה איתם כמובן. אבל יש מצבים שעדיף לכבד כדי לשמור על יחסים תקינים. בטח אם מדובר בביקור של פעם ב...).

טכנית לא הבנתי את הענין. מה המטרה שלה בבקשה הזו?אונמר
פציפיזם יכול להיות גם החשש מעצם הימצאות הנשקירושלמית במקור
כלומר חשש פרקטי של תאונה שעלולה לקרות,

אבל גם כוללת את הרתיעה מהנוכחות שלו במרחב האישי שלהם, רתיעה מכך שהוא חלק מחיי היומיום (במגוריהם כביכול אין סיבה לנשק), העובדה שהוא בתוך בית עם ילדים, והצורך להסביר להם. מבחינתם שהילד גם לא ילך לצבא... יש למשל הורים פציפיסטיים שמסרבים לחשוף את הילדים למשחקים עם אלימות וכיבוש, אפילו משחקי קופסה, אז הם לא ירצו מראה של הכלי הזה עצמו בבית.

(חושבת על הקבלה של אולי לבוא במעיל פרוות שועל לבית טבעוני)

(כמובן שאני אישית לא מזדהה, רק מסבירה את העמדה שיכולה להיות, ותמיד שווה שהפותחת זו שתסביר, או שתשאל את קרובי מהשפחה הפציפיסטיים אם אינה יודעת)

מהשאלה שלך, שווה לך לגגל פציפיזם. חנוכה שמח!

תודה. ווא קשה לכבד במציאות חיים שלנו.. מבינה אבל.אונמר
פציפזם זה עניין מצפוני. לא?יעל מהדרום

לק"י

לא נשמע לי שזה קשור לחשש מתקלות עם הנשק.

אלא לזה שהם נגד מלחמות (חיים בסרט. אבל שיהיה).

ככה הסבירה לי פציפיסטית בעבר. לא התווכחתיירושלמית במקור
חחח...נשמע לי כמו תירוץ שלהיעל מהדרום
היא בסך הכל אמרה שזה יכול לכלול גם את זהירושלמית במקור
היא לא אמרה שזו הסיבה של עצמה... דיוני מטבחון כאלה בעבודה אם את מכירה. התעניינתי באופן כללי והיא ענתה על מה שמכירה.
תחושה של לא רצויים....ללכת?מולהבולה

חמי וחמותי עושים מחר מסיבת חנוכה בבית והם גרים מאוד רחוק

אנחנו בכללי לא נוסעים לשם הרבה כי קשוח לנסוע עם כל הילדים

ממש רציתי שיסייעו לשבת כי זה הכי נוח אבל לא הסתדר כי אח אחד לא יכול להגיע וחשוב להם

שיבוא

הקטע הוא שעלינו מקשים

אם אנחנו מגיעים למסיבה זה אחרי הדלקת נרות ונגיע רק באזור 8 וחצי בערב.כלמשנה אנחנו מגיעים שכולם בקינוח!!!

אז אמרתי לחמותי שבוע שעבר שממש קשה לנו להגיע אז היא הציעה שנישאר לישון

בעלי כל חייו בתפקיד הילד המרצה של הבית. והם מנצלים את זה!!!! לו היא אמרה שקשה לה שנישן אצלה כי גם האח השני נישאר לישון..

אני תוהה לעצמי למה אנחנו אף פעם לא בעדיפות אצלה? לא מעניין אותה שאולי פשוט נחליט לא לבוא?

זה כך גם בפורים תמיד כי לא רוצה שנישאר לישון והפסקנו ללכת והיא די מרוצה , לא מתלוננת על כך.

אגב גם בשבת שבע ברכות של גיסי היא אמרה לי שובל שלא אמרה לבת שלה להישאר לישון על. (הבת גרה רבע שעה מהאולם שאכלנו בו)

מי שזוכרת היא לא הסכימה שנישן כולנו אצלה עם הילדים וגם לבת שלה יש ילדים!!! אז למה דוקא אנחנו לא????

אני כרגע תוהה האם ללכת בכללי קשוח לי ממש הנסיעה ועוד בפקקים של חנוכה עם תינוק וילדים קטנים

ועוד ביקשו שלא נבוא בידיים ריקות, זה מצחיק אותי להביא אוכל לסוף האוכל.... העיקר לומר שהבאנו

לי באופן אישי בא לא להגיע ולא לענות אם יתקשרו...למה אנחנו צריכים תמיד להגיע במסירות ייראה שלא אכפת להם בכלל

הכל זו תחושה שלי.... בעלי כמובן חושב אחרת כי הוא אוהב לרצות אתם

קחי בחשבון שהיא אולי התמסכנה גם לאחריםחילזון 123

הם רק לא לקחו קשה את ההתמסכנות הזאת והרגישו בנח להגיד שזה מה שמתאפשר להם.

או שאולי היא יותר "מפחדת" מהתגובה שלהם ולא מרגישה בנח להגיד להם 'לא' ...

(אגב גם לך היא אמרה שתשארו)

נכון שיכול להיות שמלכתחילא ההתנהגות שלך יותר מכבדת ונכונה.

אני מטאטאת ערימה ענקית של בלגן לכיוון הכניסה לביתתודה לה''
מכל הסלון והחדרים,

בעלי פותח את הדלת ומסמן לי להמשיך עם הטאטוא- קדימה, החוצה לחדר מדרגות🤣🤣🤣

מי זורמת על שרשור יציאות של הבעל (על משקל פניני ילדים)?

יכול מאד להיותהשקט הזה
אני בהלם. לא יודעת איך להגיבמחי

שמעתי את הקטן שלי (בן שנתיים וחצי) בוכה, הלכתי לבדוק מה קורה כי אחד האחים מציק לו הרבה לאחרונה, אני מגלה אותו סגור בחדר והרגליים שלו קשורות. הלם!!

כעסתי מאוד על הילד (בן כמעט 7) ואמרתי לו שזה אסור ורק גויים רשעים עושים ככה, אבל תכלס אין לי מושג מה הייתי אמורה להגיב. רוצה לדבר איתו על זה מאוחר יותר לא מתוך כעס.

מצד אחד אני מבינה שזה מעשה שובבות ילדותי ולא משהו אכזרי כמו שזה נתפס בראש שלי, אבל אני בכל זאת מזועזעת מהרעיון 

אני פחות מופתעתoo

ילד בן 7 הוא עדיין קטן ושיקול הדעת שלו לא רחב במיוחד

הוא כנראה ראה בזה סוג של משחק

אין מה ממש לכעוס

הייתי אומרת בפשטות שאסור לסגור ילד אחר בחדר וכמובן שאסור לקשור אותו וזהו

הבעיה שזה לא עוזר כשרק אומרים לו שאסורמחי
הוא ממשיך לעשות דברים שאמרנו לו מלא פעמים שאסור
צריךoo

להשגיח עליו שלא יעשה

וגם להמשיך לומר מה מותר ומה אסור

בסוף זה אמור לחלחל

ילד בן שנתיים צריך השגחה מפני בן 7

זה הגיוני לגמרי 

כמובןמחי
אבל אפילו אמהות צריכות להתפנות לפעמים
הגיוני 😂oo
אם הוא היה ככה רק קצת זמן זה לא נעים אבל לא נורא
וואו באמת מלחיץכורסא ירוקה

לא יודעת מה הייתי אומרת לו אבל הייתי דואגת שאם שניהם בבית תמיד אחד מהם יהיה בטווח ראיה של מישהו בוגר.

יודעת שזה קשה על גבול הלא ישים, אבל ילד שמסוגל לעשות דבר כזה יכול לעשות גם משהו מסכן חיים שהוא לא מבין שזו המשמעות, ונראה לי שההשגחה פה מהותית.

סליחה אם אני מלחיצה

ואגב לדעתי ההתנהגות הזאת לא הכי תקינה לגיל. חוץ מההצקות לקטן הוא מתנהג בסדר? וההצקות הן ברמה הזאת? 

ההצקות בדרך כלל לא ברמה כזאתמחי

ודווקא עם דברים מסוכנים הוא ממש נזהר

כנראה שכאן הוא לא הבין את המשמעות של מה שהוא עושה 

לא ישיםחנוקה

אני חושבת שצריך להזהר לא להכניס כאלה רעיונות לראש של עצמינו

חברה אמרה לי שהיא לא הולכת לשירותים כשהיא לבד עם הילדים

וואלה לא נשמע לי תקין בעליל.

אמא היא גם בן אדם עם צרכים.

גם לי יש ילד שובב מאד מאד מאד

והוא קטן ולא מבין סכנה

ועדיין יותר הייתי חושבת איך למנוע מצבי סכנה לא עי השגחה מתמדת שלי

(אלא אם כן השגרה אצלכם זה ש2 ההורים בבית, ואפילו אז)

יש לי ילד בן 6. גם בת השלוש וחצי שלי מבינה מה הכוונה מסוכן

אז הייתי מסבירה שלקשור זה מסוכן.

מה שמסוכן הוא רק ברשות ובהשגחה של אמא. כמו לגזור, לחתוך, לקלף..

(אגב אצלינו יש מלא דברים מסוכנים באמת בגלל הקטן. גם מטריה זה מסוכן- כי בקלות משתחרר שם שפיץ דוקר. ועוד שלל דברים בסגנון. וגם גומיות קטנות זה מסוכן. ושקיות מכולת. ועוד ועוד.)

ואגב לשכב ככה 5 דקות ואפילו 10 זה לא כיף אבל לא מסוכן

אבל היא אמרה שהוא עושה גם מה שמסבירים לוכורסא ירוקה

ואני חושבת שיש פער בין לא ללכת חמש דקות לשירותים וכשאת יוצאת לוודא שאף אחד לא עשה משהו קיצוני לבין לתת להם להסתובב בבית חצי שעה-שעה ואז לגלות ילד כפות בחדר סגור.

וגם עם הפער, וואלה יש ילדים שאי אפשר ללכת איתם לשירותים. עם הגדול שלי ממש לא הבנתי למה אי אפשר להגיד לילד "שב פה רגע עם ספר אני תיכף חוזרת" בגיל שנה וחצי. וגם אני בזמנו חשבתי שהוא ילד ממש ממש שובב.

עם השניה שלי גיליתי מה זה שובב בקיצון (ואני אפילו לא יודעת אם באמת גיליתי איתה את הקיצון). בגיל גם יותר קטן וגם יותר גדול באמת פחדתי ללכת לשירותים, ולפעמים הרשיתי לעצמי ומצאתי אותה במצב מלחיץ. אז גם אם משהו נראה לא ישים, האלטרנטיבה היא לפעמים מחיר שאת לא רוצה לשלם  וכן יש מצבים וילדים שדורשים ממך למתוח את הגבול ואם צריך גם להביא בייביסיטר שתהיה איתך בבית.

הזכרת לי שפעם אחים שלי קשרו אותי לכסאפאף

לא נרשמו נזקים לטווח הרחוק 😅

אחים עושים שטויות, לא הייתי הולכת ללא תואם גיל-אלא להבין מה קורה ביניהם, ולהעלים דברים מסוכנים.

(אקדח סיכות למשל, אני מכירה מישהו שהידק את אח שלו הקטן, והוא היה מעל גיל 7)

עשו לי משהו אחר, לא קשירה לכיסאכורסא ירוקה

לא יודעת אם זה גרוע יותר או פחות אבל בעיניי זה מזעזע. וממש יכול להישאר עם ילד לכל החיים.

אני גם חושבת שזה מאד תלוי מה הגיל של הילד שעשו לו את זה, כמה הוא מבין שזה בצחוק (וגם כמה זה באמת בצחוק), ואיך הקשר בין שני הצדדים - אם מדובר באחים שהם חברים ברגיל זה יעבור הרבה יותר בקלות מאשר אם כמו שהפותחת תיארה שהילד הקטן כבר רגיל שהגדול מציק לו.

ולגבי הסיכות, זה שזה קרה חא הופך את זה לנורמטיבי.. נשמע ששם זה נגמר בסדר ואני שמחה בשבילו, אבל הידוק יכול להיגמר ממש רע. זה ממש ממש מסוכן

ברור שהידוק זה רע!פאףאחרונה

לכן אמרתי שצריך לדאוג שלא יהיו נגישים דברים מסוכנים ללא השגחה, כולל דברים כמו דלגית-שמעתי על אח שהחליט שאח שלו הקטן זה כלב וצריך להוציא אותו לטיול, בנס נגמר בטוב!

הקשר נורמטיבי בין אחים זה קשר שמציקים בו הרבה וגם משחקים ביחד.... וכשההפרש גדול-יותר מציקים😅

גם לילדים בני 7 אין יותר מדיי שיקול דעת...

יכול להיות שיש גם קושי אצל הילד, וצריך לדבר על הדברים, אבל גם לזכור שאחים מציקים ואין להם יותר מדיי שיקול דעת 

לדעתי (הלא מקצועית) זה תקין לגילדיאט ספרייט

זה נשמע מזעזע אבל הוא לא רואה את זה כמו שאת רואה.

הייתי מסבירה שלא תקין ובו זמנית מפקחת קצת יותר, כמה שאפשר כמובן. 

מבינה מאוד את הזעזוע שלך❤️מתואמת

נשמע לי שזה משהו שהוא שמע או ראה - מספיק שראה תמונה שמתארת את הגולים לבבל, וכבר הראש שלו חשב איך להמחיש את זה במציאות... ומי יותר טוב בשביל המחשה מאשר האח הקטן וחסר האונים?

בכל אופן, אמרת לו נכון, שזה משהו שגויים רשעים עושים, ולא אחים שאוהבים זה את זה.

נראה לי שבשיחה איתו תדגישי יותר את האהבה והאחווה שביניהם, וגם תנסי לנתב אותו שיסביר לך מה קורה לו לאחרונה, למה הוא מציק הרבה לאח הקטן. נשמע לי שבזה טמון הפתח לשיפור המצב, כך שלא יישנה מקרה כזה.

ואם את רואה שהוא לא מבין כשמסבירים לו דברים כגון אלה, אולי כדאי לבדוק לעומק אם ההתנהגות שלו תואמת גיל או לא...

ובינתיים כמובן כמה שאפשר להשגיח ולהגן על הקטן. (ומי כמוני יודעת כמה זה קשה, מאוד קשה......)

זה ממש לא כיף לגלות דבר כזהמדברה כעדן.
מזדהה עם התחושות שלך

אבל מה שעושים, מסבירים שזה אסור. ואם חלילה *זה חוזר* הייתי משתפת את הפסיכולוגית של הבית ספר... פעם אחת זה מעשה שטות... פעם שניה זה כנראה חיקוי וצריך להתערב יותר... נראה לי לפחות

הסרת משקפיים- שואלת בשביל אחותיהשם גדולל

עם משקפים מהיסודי

מעוניינת לעשות לייזר להסרת משקפיים לאחר מספר לידות ומעוניינת גם בהמשך להביא עוד, אך מתלבטת אם לעשות בקרוב לייזר

רוצה לשמוע מחוות דעת של נשים בתקופת לידות שעשו לייזראיך הייתה להם החוויה? והאם המספר חזר?

תשמח לשמוע מקרים עדכניים, כרגע קיבלה המלצה לעשות אצל דוקטור לוינגר

עשיתי לפני ההריונותאחת כמוני

ילדתי שניים בינתיים ב"ה

הכל בסדר והמספר לא חזר ב"ה 

איזה סוג עשית?השם גדולל
איך הייתה ההחלמה שלו?השם גדולל
היא ממש חוששת לעשות אותו עם מספר ילדים בבית
מהניסיון שליואני שר

כמו הרבה דברים אחרים, זה עניין מאוד אישי.

אני עשיתי את הניתוח שנחשב קשה יותר (לא זוכרת עכשו את השם) ובגדול היתה לי החלמה קלה. מה זה אומר? שלא היו לי כאבים בכלל, אבל כן לקחתי בערך שבועיים וחצי חופש מהעבודה כי לא ראיתי טוב ולא רציתי לאמץ את העיניים (אני עובדת מול מחשב אז זה קריטי).

אחותי עשתה את אותו הניתוח כמה חודשים לפני - סבלה כמה ימים מכאבים מטורפים. ולדעתי חזרה לעבודה מהר יותר כי לא היתה לה גמישות כמו לי.

ככה שאני לא יודעת איך ניסיון של אחרים יכול להועיל פה... כי אין הבטחה מה יקרה.

מה שכן, כדאי להיערך ולבחור תקופה שבה יש יותר אפשרות לנוח, בטח כמה ימים, של חופש מהעבודה ועזרה בבית.

תודה רבההשם גדולל
ככהאחת כמוני

יומיים כאבים חזקים ממש בעיניים.

אח''כ ללא כאבים אבל ראיה מטושטשת שהלכה והתייצבה עם הזמן, כל הזמן היה שיפור.

חושבת שחודשיים-שלושה אחרי ראיתי 6/6 ב"ה.

אני עשיתימחכה להריון
היו לי שני ילדים שעשיתי.. היום אני עם ארבעה ולא חזר רואה מצוין ברוך השם
איזה סוג עשית?השם גדולל
מכירה מישהיניגון של הלב

שעשתה קצת אחרי לידה שלישית.

בערך שנתיים אחרי הלידה השישית (יותר משבע שנים אחרי הניתוח) חזר לה מספר של חצי בשתי העיניים, שלםני זה היה לה יותר מ4

מעניין למה זה חוזר.. מבאס לשמועהשם גדולל
אצלה עברו יותר שנים ממה שאמרו להניגון של הלב

וגם לא באמת חזר לה מספר גבוה, היא מסתדרת בקלות גם בלי משקפיים

עשיתי בתור רווקהשומשומ

אחרי 3 לידות ב"ה כל פיקס

רואה 6/6

איזה כיף, ב"ההשם גדולל
ליאיזמרגד1

היה מספר ממש גבוה, עשיתי לפני החתונה ומלכתחילה נשארה מידה נמוכה. אני חושבת שעלה לי עוד קצת אחרי, אבל אני עדיין לא משתמשת במשקפיים

מבחינת ההחלמה היה לי כמה ימים קשים. אני חושבת שאי אפשר לדעת מראש איך יהיה אז כדאי להיערך מראש לכמה ימים- שבוע של תפקוד נמוך יותר ועזרה בבית עם הילדים.

איזה מספר, אם אפשר לשאול...השם גדולל
היה לי מעל 10איזמרגד1

עכשיו יש 1-2.

אגב רואה ששאלת לגבי ניתוח נוסף, אני עשיתי בקייר לייזר והם מתחייבים שאם המידה עולה ומבחינה רפואית אפשר לעשות עוד ניתוח הם עושים ניתוח חוזר חינם...

מעולה,תודההשם גדולל
עשיתי וחזרכובע שמש

עשיתי לפני החתונה בגיל 19, אחרי לידה רביעית חזר לי למספר הקודם. 

באסותא טוענים שהמחקרים מראים שאין קשר ללידות (קשה לי להסכים איתם)

בכל מקרה עכשיו מחכה לפני שאעשה ניתוח נוסף.

חייבת לציין שלא מתחרטת. היה שווה להיות בלי משקפיים 11 שנה...

וואו, יש אפשרות לעשות ניתוח נוסף?השם גדולל
כן. יש להם אחריות לכל החייםכובע שמש

אם כמובן זה מתאפשר מבחינה טכנית למבנה העין וכו'.

במדידות ובדיקת התאמה הם לוקחים בחשבון גם ניתוח תיקון

לי כחודשיים אחרי כל לידהואילו פינו

עלה המספר

במספר שלם..

אז חוששת מאוד לעשות לייזר ושיחזור לי...

והיה לך מספר משמעותי?השם גדולל
סתם מעניין לדעת.. ברור לי שאצל כל אחת זה שונה
לא עשיתי לייזרואילו פינו
התחתנתי עם 2.. עכשיו יש לי 5 אחרי 3 לידות..

שאלה נוספת: מה הטווח מחיריםהשם גדולל

למי שיש הסדר עם הקופ"ח? נכון לתקופה זו..

והאם אפשר לשלם בתשלומים? 

תלוי בסוג הניתוחואני שר

בביטוח שיש בקופת חולים

ובהסכם של קופת חולים עם המקום

הפער לאותו ניתוח באותו מקום בין השתתפות קופות חולים יכול להגיע לאלפי שקלים (מניסיון), אז צריך לברר ספציפית.

יודעת על גיסתיבשורות משמחות

שעשתה

המספר עלה לה ובמהלך הזמן גם הסתבך ונהיה קרע ברשתית

וואי איזה באסה ואיך היא עכשיו?השם גדולל
רפואה שלמה!
הייתה תקופהבשורות משמחות

מורכבת עם הראייה

עכשיו יותר בסדר אבל כן זקוקה לטיפות קבוע

והנזק לרשתית הרופאים אמרו לה שזה כנראה וודאי מהניתוח

יש פה עניין של סיכוי מול סיכון

זה גם תופעה שהחלה הרבה דיי הרבה שנים מהניתוח אבל ממה שהבנתי ממנה זה אחת מהסיכונים לטווח רחוק של הניתוח

דוד שלי עשה ועלה לו אחרי 10 שנים בערךזוית חדשה
ובלי לידה מן הסתם 🙃
משהו שצריך לדעת- אחרי לייזר, סביב גיל 40+ יש צורךואילו פינו

במשקפי קריאה..

קצת מוקדם יותר מאנשים ללא משקפיים..

אולי הגיל קצת משתנה אבל ממה שהבנתי זה די מחייב שיהיה 

דווקא הרופא אמר לי הפוךשומשומ
שזה מעכב את הזוקן הראיה. 
מכירה כמה שעשו והתחיל להם ממש מוקדם🤷‍♀️ואילו פינו
לי פעם אופטומטריסט אמרבארץ אהבתיאחרונה

שלפי מצב העיניים שלי עכשיו, לא בטוח שאני אצטרך משקפי קריאה. אבל עם אני אעשה לייזר, אז אני כן אצטרך אחרי גיל 40.

(לא בטוחה שהבנתי אותו מדויק. בכל מקרה לא עשיתי לייזר ולא שוקלת לעשות כרגע).

עקירת שן בינה - איך מרגישים אחרי?מחי
קבעתי מזמן לעקור שן בינה ביום חמישי, וגם קבעתי יום הולדת לבן שלי עם כמה חברים ביום ראשון, ולא שמתי לב שזה יוצא 3 ימים אחרי העקירה. אני לא רוצה לבטל, אבל חוששת מאוד... מישהי יכולה לשתף מניסיונה אם אחרי 3 ימים כבר אמורים לחזור לתפקוד? יש כאבים עדיין?
אחרי שלשה ימים זה עדיין לא קלEliana a

לוקח זמן להתאושש

תלוי אם שן היה תחתונה או עליונה

תחתונה זה יותר זמן להתאושש

אם זו עקירה רגילה ולא כירורגיתנשימה עמוקה
יום יומיים גג להתאושש.. לפחות כך היה אצלי ועקרתי את כולן. חלק היה יותר קשה והייתי צריכה משככי כאבים יום יומיים חלק היה קליל וכבר באותו יום הרגשתי יותר טוב.
מאד אינדיבידואלי.. איך את בדכ כשכואב לך?כורסא ירוקה

אני לרוב סבבה במחלות/כאבים, וגם אחרי העקירות (כירורגיות) תוך יום יומיים הייתי בסדר.

בעלי חולה הרבה יותר בקלות וכל כאב חמור יותר אצלו ולדעתי לקח לו שבוע פלוס אחרי עקירה כזאת.

אני עקרתי לא מזמןחנוקה

מאד הזהירו אותי אבל תכלס עבר בשלום.

עם משככי כאבים לא הרגשתי כלום.

הרופא אמר לי שזה נורא משתנה משן אחת לשניה, תלוי מה י ש מתחת לשורש. לפעמים עובר שם משהו חשוב.

בנוסף מה זכן משמעותי אולי זה שי שהרבה הגבלה באכילה, ולפעמים נוטלים אנטיביוטיקה שזה בעצמו מחליש.

זה ממש תלוי מיקום ומיומנות של רופא וכו'אמהלה

בעקירה אחת לקחתי משכך כאבים שחזרתי הביתה וממחרת לא הרגשתי כלום

בעיקרה אחרת, אצל אותו רופא, היו ביומיים הראשונים כאבים חזקים שהצריכו משככי כאבים ועוד כשבוע+ כאבים שהסתדרתי בלי משכך.

מאוד משתנה. תלוי איך השן יושבת בתוך הפהואילו פינו

תלוי איפה השן..

ממליצה להיערך עם מלא משככי כאבים, אוכל קר ורך..

אחרי 3 ימים בדרכ הרגשתי יותר טוב.. לבעלי השן הייתה באלכסון ולקח המון זמן לעקור אותה וההתאוששות הייתה ממש קשה.. 

תלוי מאוד באופי העקירהכבת שבעים

לי היתה עקירה ממש פשוטה, יצאתי מהעבודה, הלכתי לעקירה וחזרתי מיד לעבוד... לדעתי אפילו לא לקחתי שום משכך כאבים

וואי שרשור בול בשבילימאמינה-בטוב
תכף יש לי תור לעקירה שן תחתונה כירורגית, מקווה ממש שיהיה סביל
מנצלשתשמעונה
אשמח להמלצה על רופא מומחה או פרטי לעקירת שיני בינה (שגדלה לרוחב)
פרופסור שלמה קלדרון. מצויןאנונימית בהו"ל
איזה אזור?מאמינה-בטוב
אני עקרתי במרפאה בירושלים (בבעלז)בארץ אהבתיאחרונה

על פי המלצה של רופא שיניים מצוין שאני סומכת עליו.

הלכתי לשם פרטי, עלה לא מעט, אבל הרופא שיניים ששלח אותי לשם אמר שהמחירים שם יחסית זולים ביחס לפרטי.

יכולה לתת מספר בפרטי.

תודה בנותמחי

זו שן עליונה, והיא לגמרי בחוץ אז מקווה שזה יעבור בטוב 🙏

לא אכפת לי לקחת משככי כאבים, אני פשוט זוכרת את עצמי אחרי פעם אחרת שעקרתי שהגעתי הביתה וישנתי שעות. אבל אני לא זוכרת איך הרגשתי בימים שאחרי 🙃

מתארגנת על אוכל רך וקר בעזרת ה'.

חוששת איך אסתדר עם הילדים... לא להרים בן שנתיים וחצי זה קצת קשוח 

לא לדבר ולא לצעוק עוד יותר קשוח עם ילדים בחופש 😆

אותה שאלה-על טיפול שורש? איך ההתאוששות אחרי?בורות המים

כמה אפשרי לקחת אקמול ולהסתדר ?

בעל במילואים וכו..

לי כאב מאוד ביום הראשוןמחי
בימים הבאים תפקדתי כרגיל, עם משכך כאבים 
שאלה- טלויזיה בבוקר לילדאובדת חצות

יש לי נטיה לשים להם טלויזיה בבוקר

עוזר לי להתארגנות

והם כבר מבקשים באופן קבוע

זה נורא? שעה בבוקר?

איך אתן מתארגנות בבוקר בלי זה?אובדת חצות
הם קוראים ספרים או משחקים במשהו אצליכורסא ירוקה
אבל אם באופן כללי אין לך בעיה עם טלוויזיה, ואין לך קושי להרים אותם משם כשצריך לצאת אז לכי על זה 
אני בד"כ מארגנת ומיד יוצאיםשלומית.

אין זמן ביניים שהם משועממים.

קמים, מתלבשים, יוצאים.

אם יש לי ארגונים מעבר, משתדלת לעשות לפני שהם קמים 

את ממש פריוילגיתחנוקהאחרונה

הילדים שלי קמים מאד מוקדם, עםה שמש.

בחורף זה סבבה אבל בקיץ בחמש ועשרה כולם ערים (זה לא קשור לאור זה קשור לשמש, כי החדר חשוך לגמרי)

זה לא תמיד בשליטתינו כמה זמן בוקר יש

(אכן הבוקר אצלינו ארוך וזמן מופלא שהם משחקים בו בכיף. אני מלבישה ממש בסוף, אחרי שהתיקים ארוזים ואני מוארגנת להוציא אותם/בעלי.

כי אין לי כח לעצבים של ילדים מאורגנים שעכשיו צריך להישמר שיישארו ככה ובגד מתלכלך וכו')

לנו אין מסכים אז זה לא אופציה והילדים לא מכיריםהמקורית

שום דבר אחר

קמים, מתארגנים, ויושבים לשחק או לקרוא נגיד

אוכלים משהו

ויוצאים

מבחינות מסוימות זה פחות טובחנוקה

זה משבש מאד את ההורמון הטבעי של היום/לילה (מלטונין)

מצד שני בוקר באמת זמן מאתגר.

בכנות זה ענין של הרגל

מבינה לגמרי שאחרי שהתרגלת לזה וגם הם, קשה להחזיר את הגלגל אחורנית.

מצד שני אני לא נותנת בכלל מסך לילדים.. אז אני לא הבן אדם לענות על זה (יש לי עוד קטנים, ומשתדלת להשאיר את זה כמה שאפשר מחוץ לתחום. יודעת שזה בלתי נמנע בסוף)

האמת ששעה זה הרבהמחי

במקרה חירום של ילדון צורח ואני באיחור כן אתן לו לראות איזה סרטון של שיר בפלאפון ל5 דקות, אבל זה לא חלק מסדר בוקר שלנו. ראה?

אם בעלי בבית, עושים תורנות מי מתארגן ומי שומר על הילדים. אם הוא לא, אז מתמרנים... מנסה לנצל רגע שהם משחקים יפה לרוץ להתלבש, או שמה להם צלחת עם אוכל ורצה. לומדים להתארגן בצ'יק.

פעם הייתי קמה לפניהם ומעירה אותם כשכבר הייתי מוכנה לגמרי. היום הם משכימים קום לפניי אז זה לא עובד.

שעה זה הרבה...מתואמת

(בשעה אפשר להספיק גם להעיר, גם להלביש, גם להתארגן וגם לשלוח כבר למוסדות...)

אנחנו מפעילים לפעמים סרטונים בטלפון לילדונת, אבל היא היחידה שאנחנו עושים לה את זה, כי היא מאתגרת מאוד-מאוד בהתארגנות בבוקר (על הרצף האוטיסטי) ואנחנו מחפשים כל דרך להקל. בכל אופן, מדובר בלא יותר מרבע שעה, שתוך כדי אנחנו מנסים לארגן אותה.

לשאר הילדים אנחנו מפעילים לפעמים שירים כדי לעורר אותם. לעתים רחוקות מי שכבר מאורגן זוכה לצפות בסרטון, אבל זה לא בשגרה.

(אני לא כזו אלופה בהישמרות ממסכים... לצערי הילדים שלי רואים יותר מדי מסכים במהלך היום. אבל איפה שאפשר משתדלת להמעיט...)

מה את חושבת על זה?המקורית
אני גם חושבת ששעה זה הרבה במיוחד בבוקראנונימיות

זה לא ממש בריא לפתוח את הבוקר עם כל כך הרבה גירויים..

אני אודה ששנה שעברה הייתי עם היפראמזיס ובעל במילואים ונפלתי גם למלכודת של מסכים בבוקר.

וזה מאוד נח וקשה להפסיק

אבל ברגע שהחלטתי עם עצמי שדי בכל מחיר אז מאוד מהר הן התרגלו שאין.

היום הן פשוט מתארגנות (קצת יותר בנחת) ומשחקות.

בהתחלה הן היו מבקשות והיום הן כבר לא מבקשות יודעות שזו לא אופציה.

בעיקרוןהשם גדולל

אצלי יש "תחנות"

נטילת ידיים

להתלבש, לא יוצאים מחדר עד שמתלבשים אלא אם כן צריכים להתפנות..

שטיפת פנים וצחצוח שיניים

קרם פנים וסידור שיער.. מי שרוצה מקבל נשנוש בוקר או כריך.. מי שלא יש דפים ועפרונות ציבעוניים בשולחן (כמות קטנה) עד שהם יוצאים..

האמת שלא הבנצי מתי יש זמן 😅בוקר אור
קמים מתארגנים יוצאים.. בדרך כלל הפוך, אין לנו זמן מיותר בבןקר
אין לנו טלויזיהפה לקצת
אצלי הם משחקים עד שאני מתאפסת בבוקר ואז שותים ומתלבשים ובזמן שנשארים חוזרים לשחק
איך אנשים עם המון לחץ בעבודה רזים ואני לא?אובדת חצות

כשיש עליי סטרס או עומס או תחושת רחמים עצמיים על עומס, אני אוכלת לא מסודר, הרבה ומשמין כדי לפצות.

אכילה רגשית. אבל - איך יש מנהלות רזות, רכזות רזות, והרבה נשים במשרות בכירות שעדיין רזות? הרי עליהן מן הסתם יש יותר לחץ ועומס ואחריות- להן בטח יש פחות זמן להתמיד באוכל בריא או פילאטיס, אז איך זה הגיוני?

לפעמים זה גניםואני שר

לפעמים אוכלות פחות מהלחץ

לפעמים מנוהלות מספיק כדי שלמור על בריאות גם בעומס

מבינה את התסכול

אבל לא יודעת איך זה עוזר לך

עזבי את זה ותתרכזי במה נכון וטוב ואפשרי לך

אני כמוך124816
אבל רואה סביבי גם נשים שהטבע שלהן שונה ודוקא כשהן עמוסות ולחוצות הן לא מוצאות זמן לאכול/ אין להן תאבון וכדו'... גם שם זה לא אידיאלי וגם אם לא גורם להשמנה יכול לגרום לבעיות אחרות...

ומאמינה שיש גם את הבודדות שיכולות גם לעמוד בעומס וגם להתמיד באוכל בריא והתעמלות, אבל אותן אני פחות רואה סביבי...

לאנשיםoo

במשרות בכירות לרוב יהיה תכונות אישיות גבוהות

מה שעזר להם להגיע למשרה

וזה גם מה שעוזר להם לתזונה נכונה ומשקל תקין

מודעות תכנון ושליטה עצמית

בנוסף אם לומדים ניהול זמן ואנרגיה נכונים

אפשר להספיק בחיים גם קריירה וגם אורח חיים בריא (וגם עוד דברים)

איך לומדים את זה?..שוקולד פרה
ע"יoo

1. הגדרת מטרות

2. תכנון זמן/ כוח ריאלי לכל מטרה

3.תיעדוף משימות לפי רמת החשיבות

4. שיבוץ המשימות באופן יומי/ שבועי/ חודשי וכו

5. להשאיר מקום בלו"ז לבלתמים והפסקות

6. לעשות בקרה תקופתית על עלות תועלת של ביצוע המשימות לעומת הזמן והאנרגיה שהן לקחו

במידת הצורך לחזור שוב על הסעיפים מחדש

הבעיה שלישוקולד פרה

שאני לא מחשבת נכון זמנים

כמו באג כזה חח

ובכלל אני לא זריזה

זה קשהooאחרונה

לחשב זמנים באופן מדויק

אני תמיד מוסיפה זמן נוסף מעבר למה שחשבתי

נניח משימה שלוקחת שעה אני נותנת לה שעתיים

כי כמעט תמיד יש בלתמים

וחוסר דיוק בתכנון

על זריזות אפשר להתאמן

לא לעשות יותר מהר

אלא יותר יעיל

אני תמיד מחפשת את הדרך הקצרה ביותר שנותנת את התוצאה הטובה ביותר 

חחח שאלת חייאפרסקה
עם כמות הזמן שאני מבלה בעבודה בלהתרוצץ ממקום למקום, הייתי צריכה להיות כבר מקל 😂
לפעמים זה הנס קפההשם גדולל

שסוגר את התאבון..

תכנון זמן נכוןהמקורית
כשאת מפנה זמן לעצמך, יהיה לך זמן. זה מגיע גם עם תחושה שאת חשובה וראויה ודברים אחרים פחות חשובים יחכו או יעברו למיקור חוץ

וגם - יש אנשים שעומס ועשייה עושה להם טוב וממקד אותם, יש אנשים שפחות. השאלה היא איפה את נמצאת בסקאלה.

זה לא קשור בכללניגון של הלב

כשלך יש עומס את אוכלת לא מסודר. לא לכל הנשים זה ככה. כשלי יש עומס אני בקושי אוכלת, יכולה לעבור גם ימים שלמים בלי אוכל או עם ארוחה אחת ביום. זה משתנה בין כל אדם, ולכן זה שהן במשרה בכירה או שיש להן הרבה עומס לא משפיע על הרצון שלהן.

גם זה שהן במשרה בכירה לא אומר שהן עמוסות יותר. יכול להיות שכמו שכתבו פה הן יודעות לתכנן זמנים נכון, או שלהן יש פחות דברים בחיים האישיים שמעמיסים עליהן או שיש להן יותר עזרה
וזה גם אופי של אנשים כמה הם מרגישים עומס וסטרס או שהם נהנים ופורחים מזה

אולי יעניין אותך