בשעה טובה, ברוך ה' ילדתי...הילושש

בשעה טובה, ברוך ה' ילדתי... בן נסיך שאני פשוט מאוהבת בו עד אין גבול!

בהזדמנות אחרת בע"ה אכתוב את סיפור הלידה שלי...הלא צפוי בעליל... בלי נדר. 

כרגע, כאמא טרייה יש לי כמה שאלות שאשמח ממש שתעזרו לי, בבקשה!!

1. הנקה- לא מצליחה עד כה למרות שממש ממש רוצה. יש לציין שילדתי בניתוח קיסרי ( ספוילר ;) )

ב 24 שעות מהלידה יצאו לי טיפות קולסטרום אבל ממש בקושי.. ממש סחטתי בכאב. ושאבתי, ולא היה יוצא חלב- רק טיפות קולסטרום. את השאיבה ניסיתי כל 3 שעות אבל בפועל יצא במרווחים יותר גדולים. 

אחרי כמה יועצות הנקה שנמצאות בבי"ח אחת מהן עלתה על זה ויש לי בצקת בפטמה (מישהי נתקלה?). אמרה לי לא לשאוב אלא רק לדחוף את ההילה את הפטמה עם 2 אצבעות אחורה כדי להבליט את הפטמה ולהוריד את הבצקת, ככה כל היום ומחר כשהבצקת תרד אוכל לשאוב\להניק. עשיתי.. לא יודעת אם מספיק.. בינתיים התינוקי הרעב מההתחלה היה מקבל קצת טיפות קולסטרום ומטרנה.. עם כאב בלב שלי שלא הולך לי..  

יש מצב שאצליח בהנקה הזו בכלל? האם לא פספסתי את הרכבת והוא כבר התרגל לבקבוקים? 

איך מצליחים בהנקה?? 

דבר שמוביל לעוד שאלה:

2. גזים- גורם לגזים חזקים.. מסכני שלי מתפתל ואני בוכה שזה בגללי שאני לא מספיק התאמצתי בשבילו. הרי עם חלב אם אין גזים ברמה כזו ועוד בשלב כזה של ה 3 ימים ראשונים.. נכון? זה הגיוני כאלה גזים ב ימים הראשונים שלו?

3. ברגע שיש גזים ככ כואב לי עליו שאני כל הזמן מרימה אותו ולא נותנת לו לכאוב עד כמה שיכולה.. האם כבר בשלב הזה זה נקרא שאני מרגילה אותו לידיים? 

4. הוא צהבהב ממש.. אפילו כשהוא פוקח עיניים הלבן שבעין הוא קצת צהוב. נבדק הבוקר ואמרו גבוי, מחר אני אמורה להשתחרר כבר.. יש מצב שזו באמת צהבת? ואם ח"ו כן, אז אנחנו נשארים בבי"ח או משחררים עם הצהבת? 

סליחה על החפירה והשאלות למתחילות ותודה לכולן.. 

מזל טוב!!כבתחילה
4. אם יש צהבת התינוק נשאר בבית חולים עד שהצהבת יורדת לרמות תקינות, והוא כנראה יהיה בפוטו- מיטת אור שמורידה את הצהבת.
את בעיקרון משוחררת אחרי 5 ימים, ואולי יציעו לך 'מיטה ללילה' שזה למקרים שהתינוק עדיין מאושפז והאמא משוחררת. מניחה שהכללים בכל בית חולים שונים.
אצלנו התגלתה צהבת ביום שהיינו אמורים להשתחרר(יום 3), והוא ישר התחיל טיפול ותוך יומיים כבר היה בבית.

כל השאר לא יודעת
בהצלחה
בשעה טובה❤️❤️מאמינה ומתאמנת
1. לא מבינה בזה. ממליצה לך לפגוש כמה שיותר מהר יועצת הנקה מקצועית שתעזור לך ותסביר לך טוב יותר מה את צריכה לעשות (לי יועצת הנקה טובה הסבירה מה מונע ממני להצליח להניק והיועצות הנקה שהיו במחלקה לא עלו על זה)
חשוב מאד לשים לב שהקושי של ההנקה לא משתלט עלייך וגורר אותך למצב של יאוש או תסכול מתמשך. ואם ההנקה לא מצליחה לך/ גורמת לך למצב רוח רע, להתייעץ ולראות מה את עושה הלאה.
2. אני שילבתי בימים הראשונים אחרי הלידה תמ"ל וחלב שאוב ובחלק מהימים היא אכלה רק חלב שאוב ועדיין היו לה מלא גזים.
את לא צריכה להאשים את עצמך. את אמא גיבורה שמשתדלת לתת לתינוק שלה את הטוב ביותר
כדאי לך לבדוק מאיזה גיל מותר לתת לתינוק ליקצ'יק, לתינוקת שלי זה ממש עזר ולקרוא באינטרנט על תנוחות שמרגיעות גזים (יש גם כל מיני סרטונים)
3. אני לא חושבת שזה נקרא שאת מרגילה אותו לידיים
הוא תינוק קטן שהרגע יצא מהרחם- מקום עטוף ומוגן והוא צריך את הקרבה אלייך. בשלושת החודשים הראשונים אחרי הלידה התינוק זקוק במיוחד למגע ולקרבה.

גידול קל ומלא בנחת בעזרת ה
ואם את צריכה משהו את יכולה לכתוב לי בכיף בפרטי
בהצלחה❤️
מזל טוב!! התאוששות קלה בע''ה 💕הילולא
לגבי ההנהגה, לא יודעת לגבי הנקה אחרי ניתוח קיסרי.. ובצקת וכו רק רוצה לחזק אותך שאל ייאוש! בע''ה התינוקי יכול לינוק יפה וטוב! לא פספסת את הרכבת שזה לא ילחיץ אותך . הכל בסדר. תמשיכי להתיעץ ולקבל חיזוקים ומידע מהיועצות הנקה
ההתחלה כמעט תמיד מאתגרת ולא חלקה 100% ובע''ה זה מתאזן תוך זמן קצר ותעלו על הגל 🙂
בהצללה!
מזל טוב!!אנונימיות
1. לא אבוד אבל קשה לייעץ ככה. לכי ליועצת הנקה טובה
2. ממש לא קשור להנקה/תמל... הוא יצא מהרחם המערכות פועלות ולא הכי חלק עדיין...
3.ממש לא נקרא להרגיל על הידיים בכזה גיל
4.לא יודעת. תלוי כמה צהוב והאם בירידה או לא. אותנו שיחררו עם צהבת כי היא ירדה מיום קודם
מזל טוב💐מטילדה
בשעה טובה!! מזל טוב!!שחרית*
אני ממש סקרנית לשמוע את החוויה שהיתה לך ומקווה שאת מרגישה טוב.

לא אמור להיות כל כך הרבה קולסטרום ב24 שעות הראשונות. אל תהרגי את עצמך בשאיבות ואל תהיי עם כאב בלב. בגדול רק ביום השלישי מתחיל לצאת ממש חלב בכמות משמעותית יותר, ואחרי ניתוח לדעתי יוצא מאוחר יותר.
בטח שתוכלי להצליח בהנקה. ממליצה לקחת יועצת הנקה פרטית (לא של הבית חולים) שתדריך אותך ותהיה זמינה עבורך לשאלות.

גזים- מוזר.. לא נתקלתי בגיל כזה. ובבקשה אל תבכי שזה בגללך (אם כי אחרי הלידה כל דבר גורם לנו לבכות, אז תבכי בכיף, אבל לא עם רגשות אשמה או משהו). ובגיל הזה את ממש לא מרגילה לידיים. הוא הרגע יצא מהרחם שלך אחרי שהיה קרוב אליך 9 חודשים והוא רוצה את הקרבה הזו. זה טוב בשביל שניכם.

אין לי ניסיון עם צהבת, אבל בבית חולים ינחו אותך. בהצלחה!!!!
מזל טוב בשעה טובה!! ❤❤חגהבגה
שתהיה התאוששות קלה ונעימה ❤❤
לא קראתי מה ענו לך, אז אולי חוזרת על מה שאמרו.
1. חלב והנה. יש פה כמה נק'
א. הנקה, זה, קשה נקודה.
במיוחד אחרי לידה ראשונה ויש נשים שגם בלידה העשירית מלחמות על מנת להניק.
א-ב-ל, אם את רוצה להניק ועשית כל מה שביכולתם ועדיין לא הולך, שחררי, אחותי. שחררי. לא אומרת לא לנסות, להתייעץ ולהשקיע, אבל שיהיה לך גבול מסויים, שלא יבוא על חשבון הבריאות הנפשית שלך, שכמובן הרבה יותר חשובה לתינוק.
לגבי כמות חלב- אצלי בלידה הראשונה החלב הגיע רק ביום החמישי מהלידה ועד אז היו רק טיפול והשתגעתי מזה, הייתי בטוחה שהתינוקת גוועת ברעב ואיך אין לי חלב, אז, חכי.
ככה זה בהתחלה. טיפות. וזה זהב, כל אחת מהטיפות האלה את משקה את הבן שלך בזהב!!!
2. את מקפידה שיעשה גרעפס אחרי כל ארוחה?
לא חייב שזה גזים אבל אל תשכחו ש9 חודשים מערכת העיכול שלו לא הייתה צריכה לעכל מזון ועכשיו הכל מתחיל לעבוד, כנראה שהבטן פשוט כואבת לו בלי קשר לגזים..
להאכיל כשאת רואה שהוא לא נינוח, לא למתוח אותו עד שבוכה, ולהיות את הבקבוק בצורה שלא כל הפטמה תהיה מלאה בחלב אלא שיישאר שם קצת רווח, כי אחרת נכנסת כמות גדולה מדיי מהר מדיי. לעשות באמצע הפסקה ל גרעפס.
וגם בסוף.

אין דבר כזה יותר מדיי עדיין בגיל הזה.
הוא יצא מהרחם!
שם הוא היה הכי קרוב אלייך- בתוכך, במקום חם, ונעים וחמים וחשוך, ופתאום העולם, עם אור חזק, ותחושות ואנשים ורעש וקור!
זו קוהל שהן כמו גורים כל הזמן מתכרבל ים עת הידיים. זה לא שהוא מתפנק בן שנתיים...

צהבת- משחררים עם צהבת הביתה, תלוי בערכים. רוב התינוקות עם צהבת, זה מעכב פשוט ורוב המוחלט של הפעמים עובר לבד.
כנראה תצטרכו מעקב וזהו, בע"ה..

שיהיה בקלות ובבריאות נשמה אנחנו פה כל הזמן ❤❤❤
א. מזל טוב!! ולגבי השאר-רקלרגעכאן
ב. לגבי הנקה אני םחות מבינה בהכל אבל ממליצה לקחת יועצת הנקה טובה שתראה ותייעץ- זה משמעותי ויכל לעזור!!

ג. לגבי גזים- אני רק מניקה ולכל הילדים שלי יש גזים מיום היוולדם בערך.אז אל תרגישי אשמה.
גם- אולי תחליפי סוג תמ''ל- נוטרילון הכי קל לעיכול. וגם סימילאק עדיף ממטרנה.

ד.בגיל הזה - לגמרי בנחת עם העל הידיים- אל תחשבי בכלל על הרגלים. הוא הרגע יצא לך מהרחם..זקוק לחום ולעיטוף.תאפשרי לו בכיף ותהני מזה.זה לא אומר כלום על ההמשך.
וזה נכון בעיני לכל החודשים הראשונים.

ה.לגבי הצהבת- הם עוקבים.. אם הם אומרים שהיא גבולית או תקינה אין לך מה לדאוג. מקסימום אחקי השחרור יתנו לך הפניה למעקב ובדיקה נוספת בקופ''ח בהמשך.
זה לא מסוכן אם הערכים תקינים. זה קורה לרוב התינוקות.
מזל טוב!! מרגש!אורוש3
1- זה בסדר שיוצא קולסטרום בימים הראשונים. זה מה שאמור לצאת. עכשיו כבר אמור להגיע חלב. הייתי מנסה להניק ולא לשאוב. לא יודעת לגבי הפטמה. לא הייתי מדי מתרגשת. תמרחי משחה ותנסע להניק.
2- קצת מוקדם לגזים. אולח להחליף תמ''ל.
3- אין דבר כזה להרגיל לידיים. הוא הרגע יצא מהבטן. רגיל למגע ותנועה שלך. אם את מרימה ומגיבה לצורך שלו את בונה לו ביטחון בעולם שילך איתו לכל החיים. את עושה נכון. תקשיבי ללב.
4- תתעקשי על בדיקת דם. אל תשתחררי אם נראה צהוב. הבדיקות במצח לא תמיד אמינות (מכירה מהחודש האחרון מישהי שהיה לתינוק הבדל מטורף בין שני סוגי הבדיקות ומזל שהתעקשה על דם ולא הלכה הביתה ועשתה ברית במצב כזה).
התאוששות מהירה והרבה נחת!
אם את לא רוצה שהצהבת תעלהלמה לא123

הכי חשוב שהתינוק יאכל כמו שצריך, הצהבת יוצאת בצואה ואני ושבת שגם דרך השתן, ככל שהילד יוציא יותר בטיטול, הצהבת תרד מהר יותר.

גזים יש להרבה תינוקות בימים הראשונים, כי מערכת העיכול מתחילה לעבוד לראשונה רק מחוץ לרחם, וזה מייצר להרבה תינוקות גזים.

תחילת ההנקה לא אומרת כלום על ההמשך שלה, להרבה נשים קשה בהתלה ואחר כך מניקות מעולה. אני מביאה הרבה פעמים לתינוקות בהתחלה קצת מטרנה רק שיהיו רגועים, הם לא אשמים בתסבוכי ההנקה שלי. לרוב הם שותים 10-20 סיסי ביום יומיים הראשונים.

לפספס את הרכבת לא פיספסת... הבן שלי בימים הראשוניםהריון ולידה_פצ
אכל מטרנה, ויונק עד היום (כמעט שנה)

ובעיני אין דבר רע בלהרגיל לידיים. הוא פיצי, הוא צריך אותך!
מזל טוב! רק לגבי הצהבתפה לקצת
תלוי מה הערך שלה.
לפעמים משתחררים עם צהבת ולפעמים נשארים לקבל טיפול.

ממליצה לך לפני הברית להתעקש על בדיקת דם, אצל הבן שלי הרופא התעקש שאין לו צהבת ואני התעקשתי שיש (לפי סימנים שהמוהל אמר לי לבדוק) ובסוף הרןפא נתן בדיקת דם והברית נדחתה בחודש!

התאוששות קלה יקרה! והרבה נחת!
מזל טוב!!פשיטא
לגבי 4
תלוי מה הרמה של הצהבת.
אם יהיה גבולי ישאירו, או ישחררו להמשך מעקב..
אם יהיה גבוה ישאירו, רם צריך אז גם בפוטו.
אין קשר בין הגוון הצהוב לרמות האמיתיות של הצהבת בדם.
מזל טוב!מצפה88
יש לי חברה שהתחילה להניק רק שבוע-שבועיים אחרי קיסרי ובה״ה הילד ינק עד גיל שנה יועצת הנקה טובה יכולה לעשות את ההבדל אז ממליצה מאוד.
בשלב הזה את לא מרגילה לידיים! זה צורך שלהם בחודשים הראשונים. ממליצה לקרוא על הטרימסטר הרביעי.
הרבה בהצלחה ונחת
מזל טוב!!מצטרפת למועדון
מתי ילדת??
את בהתייעצות עם יועצת הנקה?
בוודאי שיש סכוי להנקה!
הספור שלך ממש מזכיר את שלי- תינוקת צהובה, בצקת בפטמות וגזים
והיום אני מתמודדת עם איך לגמול פעוטה בת 1.7 מכורת הנקה??
את צריכה להבין שיש קשר בין המשולש הזה. תינוק צהוב הוא יותר חלש, בצקת בפטמות מקשה על ההנקה , גזים גם לא מוסיפים יותר מדי לחגיגה...
אצלי התינוקת לא היתה מסוגלת לינוק ולא רצתה גם כל עוד היא היתה צהובה והיה בצקת. ברגע שהבצקת התחילה לרדת(להתיעץ עם יועצת אפילו ללכת למשהי שתעזור לך פיזית) וגם ירדה לה הצהבת התחיל כאן סיפור של התמכרות...
אל תתיאשי. בינתיים תחברי אותו אליך כך הזמן. בלי קשר אם הוא יונק או לא..
מזל טוב!אן אליוט
לא קראתי הכלהשקט הזה
רק לגבי ההרגל של הידיים, הייתי בדיוק כמוך ופחדתי להרגיל אותה לידיים, לנדנוד וכו'.

ואז גם קראתי שבגיל הזה עוד לא נוצרים הרגלים, והיום אחרי שלושה וחצי חודשים שהיא כן נרדמת בעיקר על הידיים אני אומרת לעצמי- אז מה??
היא הילדה שלי, וצריכה חום ואהבה, וכל עוד זה חא מתיש אותי, למה לא?
ברגע שזה כבר לא יתאים, נרגיל אותה לאט לאט למשהו אחר..
מזל טוב!אישהואימא
לי היתה בצקת (הקשה עלי מאד את ההנקה) והיועצת הנקה גם אמרה לי לעשות את מה שאמרו לך. עבר אחרי כמה ימים
אבל כן הנקתי תוך כדי
קודם כל מזל טובאני זה א
עונה רק לגבי ההנקההממש לא איחרת את הרכבת לאט לאט בלי לחץ תעברו להנקה חזרה.ולגבי הגזים זה ממש לא נכון שעם חלב אם אין גזים לבת שלי יש גזים מטורפים והיא רק יונקת
מזל טוב 😍😍😍מותק 27
ממש תודה לכולןןןן!! הרגעתן מאוד ב"ה ומעדכנת..הילושש

היינו אמורים להשתחרר ביום שישי אבל בעקבות צהבת שעלתה השאירו אותנו לאשפוז ומעקב. 

עד שישי בערב נתתי רק מטרנה בגלל הבצקת.. אבל פחדתי מגודש והצלחתי להניק עם פטמת סיליקון (משישי בערב) ומאז אני מניקה ב"ה.. 

שבת בבוקר - הצהבת עלתה. ומאז היא בעליה. 

שמעתי הרבה דעות לכאן ולכאן אבל השאלה היא- האם חלב אם גורם לצהבת לעלות?? 

כדאי להפסיק להניק לבינתיים ורק לשאוב ולתת כרגע רק תמ"ל? 

ועוד שאלה, האם מותר להלביש לתינוקות בגדים בסיסיים חדשים לפני שעברו כביסה?

תודה שוב לכולן על הברכות והטיפים..  

זה מה שאני עשיתי האמתהמקורית
אצל שני הקטנים שלי התגלתה צהבת אחרי הלידה שנבעה מסוג דם שונה
את הגדול רק הנקתי ולקח כמעט חודש עד שעברה לגמרי
עם הקטנה כבר לא לקחתי סיכון ושילבתי תמל וירדה פלאים. השתחררנו רגיל
לא אומרת לך מה לעשות, אומרת מה שהיה אצלנו

וכן, מותר, אני לא כיבסתי הכל
גם אני מצטרפת למזל טובים!!לפניו ברננה!
ממה שאני יודעת הדעות חלוקות לגבי חלב אם כמגביר צהבת.
חלק מהעניין זה שהתינוק יקבל הרבה נוזלים. בהנקה הוא אוכל כמה שהוא צריך. במטרנה יש סיכוי שנותנים לו יותר מדי..
ממה שאני זוכרת שיש המלצה להנקות יותר תכופות במקרה של צהבת, ואין צורך להחליף הנקה בתמ"ל רק בגלל צהבת.

אני לא הייתי מלבישה בגדים חדשים לפני כביסה, גם העור של תינוקות רגיש, גם יכול להיות שיש כל מיני כימיקלים שנכנסים בבגדים בתהליך הייצור...
והיי, שכחתי, מזל טוב!!המקורית
נדיר מאוד שחלב אם גורם לצהבת, אל תפסיקי סתם..רק טוב=)
לתגבר הנקות כמה שיותר, שהבילירובין יתפנה..
(לפעמים לפעמים אין מספיק חלב או שהוא לא מספיק יונק ביעילות אז ממליצים לשאוב ולתת או להוסיף תמ"ל..)
דווקא תוסיפי כמה שיותר הנקות! גם לנו היה ככה ובסוף ירחצי שני
ירד
בדיוק, הגישה של להביא רק תמל מיושנת ולא נכונההריון_ראשון
הרעיון הוא לתת הרבה אוכל כי כמו שאמרו הבצהבת מתפנה מהגוף ביציאות אבל לרוב זה לא משנה אם תמל או הנקה ולהפסיק להניק לדעתי זה קיצוני ויכול לגרום בעיות בהנקה אחר כך וחבל
זה לא מדויקלמה לא123

יש סוגי צהבת שבאים בגלל נוגדנים מדם האמא, ולכן יש מצב שחלב האם מכיל את הנוגדנים האלה וגורם לצהבת לעלות.

בפעם האחרונה שילדתי, בדקו את התינוק ובאו לומר לי לא הרבה זמן אחרי הלידה שלתינוק נמצאו נוגדנים גבוהים וככל הנראה תהיה לו צהבת, מה שאכן קרה.

היתה לו צבת ממש גבוהה.

עד היום הדעות חלוקות האם במקרה הזה החלב גורם לצהבת לעלות או שלא..

מה שבטוח שצריך להאכיל היטב את התינוק

כמו שקרה אצלי^^^המקורית
דיברתי על הצהבת הרגילה..הריון_ראשון
גם במקרה כזה לא כל הדעות אומרות לא להניקאנונימית בהו"ל
מנסיון של צהבות כאלו אצל כל הילדים שלי, צהבות קשות וממושכות על רקע נוגדנים, מעולם לא אמרו לי לא להניק, ההיפך, עודדו להניק כמה שיותר.
והתייעצתי עם רופאים גדולים ובכירים שמומחים בתחום הצהבת.
זה מה שרשמתי, שהדעות חלוקותלמה לא123

גם לי חלק אמרו שאין קשר

מזל טוביוקי
איזה אלופה שאת מניקה
לגבי הצהבת-תמשיכי להניק ככל שיש יותר יציאות זה הצהבת עוברת יוצר מהר ובהנקה יש הרבה יציאןת
לא יודעת לגבי הצהבתאורוש3
בגדים כן לכבס. את לא יודעת מי נגע ואיזה חומרים שמו עליהם כדי שישמרו באוניות בדרך.
אז לא שאסור. אבל לא מומלץ. הם רגישים והעור עדין.
אישית מכבסת הכל הכל לפני עד גיל שנה. ותחתונים לכולם תמיד. וגם מגבות ומצעים. היתר מחפפת.
הבילירובין יוצא בטיטול. לכן ככל שיהיו יותר יציאות ככה ירדרימון
יותר מהר...
הניסיון שלי הוא בימים הראשונים כשאין הרבה חלב ואז אני מוסיפה מטרנה ועוזר מאוד!

את כבר יותר זמן אחרי אז לא יודעת מה לאמר לגבי כמות החלב
לא יודעת להגיד אם עדיף להניק או תמ"למיקי מאוס
אבל אם תחליטי לתת תמ"ל בינתיים את חייבת לשאוב באופן קבוע כדי לשמר את ההנקה טובה ואת כמות החלב.
זה ממש מתיש :/ אבל את יכולה להקפיא וזה נהדר שיהיה לך סטוק התחלתי
מזל טוב!YaelL

ממש מוכר מה שאת מספרת, גם אני הייתי תקועה שבוע שעבר באשפוז עם תינוקת עם צהבת, פעמיים הכניסו אותה לטיפול באור. היום בגיל שבוע היא עדיין נראית צהובה, מקווה שזה יעבור כבר.. לגבי ההנקה- בהחלט הנקה יכולה לגרום לצהבת, יש תופעה שנקראת Breastmilk jaundice וזו צהבת שמופיעה בדרך כלל בשבוע השני לחיים ולא בימים הראושנים- מאחר וילדת בימים האחורנים זה כנראה לא המצב אצלך כרגע. מה שכן גם אז ההמלצה אינה להפסיק הנקה!! בהחלט כדאי להמשיך להניק, להניק הרבה, והצהבת חולפת. ממש לא חושבת שכדאי לשלב תמל או בקבוקים בכלל, יש תינוקות שמפתחים העדפת בקבוק ולכי תתמודדי עם זה אחר כך. 

היי זה אומר שילדת??משמעת עצמית
מזל טוב!!
אכן YaelL

תודה רבה!

מזל טוב לשתיכן!! איזה יופי! הרבה לידות כאן בפורום (;טליה כ
תשתי לימון, זה עובר בהנקה ועוזר להוריד צהבתאם ל3+
המלצה שקיבלתי ממוהל ותיק ומקצועי

עוד כמה המלצות-
אם אפשר- לחשוף את התינוק לשמש ישירה(קצת מאתגר במזג אויר הזה)
ליטול לתינוק ידיים בכל בוקר
ממליצה לקרוא פה, לגבי הנקה וצהבת יילודיםבארץ אהבתי
תודה רבה לכולן!!הילוששאחרונה

תודה רבה לכולן, 

ב"ה משתדלת רק להניק.. או לשאוב.. כרגע מצליחה, ב"ה. 

הצהבת במעקב עדיין.. מחכים לתוצאות מחר בע"ה.. 

תודה רבה רבה לכולן! אלופות !!

אני רוצה לדעת אם זה הגיוני ההוצאות של הסופר שלנובכינוי אחר

ראיתי שיוצא לנו בין 3500 ל4300 ש''ח לחודש כולל טיטולים חומרי נקיון.

זה הגיוני סכום כזה למשפחה של 6 נפשות?

הורים ו4 ילדים.

אם מתאים לכן אשמח שתכתוב כמה אתם מוציאות.

(אני מפה בניק אחר)

ברור שתלוי כשרות, אבל רמי לוי כן יותר זולמרגול

גם במוצרים שהם לא המותג הפרטי שלו

רוב מה שאנחנו קונים שם זה לא מהמותג הפרטי, אלא ממותגים גנריים שיש בכל מכולת בגדול. ובהחלט יותר זול ובפער

לפחות מהמכולת השכונתית שלנו.. (ויש כמה)

אבל היא גם באמת יקרה

ודווקא בשר ועופות וכו אנחנו לרוב לא קונים שם

מתנה ללידה ילד שישי/ שביעיתהילנה

מה משמח יותר? בגד לתינוק או משחק לילדים גדולים?

מניחה שיש הבדלים, אבל אשמח לשמוע טיעונים לכאן או לכאן

(וכן, יודעת שהכי משמח ארוחה / עזרה, אין לי אפשרות אבל לצערי)

מנסיון של אמא שלי שתמיד אוהבת לשאולסטודנטית אלופה
הרוב המוחלט מעדיף משחק לילדים הגדולים
תודה רבה!תהילנה
אני דווקא שמחתי גם בבגדיםמתיכון ועד מעון

לחדש לקטן

שאלה טובה🤔חזקה בעורף

אני נוטה להגיד ישר משחקים לגדולים, כי אני ממש אוהבת לחדש לילדים שלי משחקים🤭 וגם יש פה רווח כפול, גם מתנה וגם יחס לגדולים. כשבבגד יש לך "רק" מתנה.

(ואני גם מוצפת בגדים מהגדולים…)

אבל זה באמת ממש תלוי במשפחה🤷🏽‍♀️

אם זה משפחה קרובה, כן הייתי מנסה לגשש מה יותר יישמח.

תודה רבה!תהילנה
אני הבאתי לאחותי משו בשבילהחמדמדה

בלידןת האחרונות (חמישי שישי) פעם דברים של איפור ועור

פעם פיגמה שווה

כי לתינוק יש הכל…

רעיון יפהתהילנה

מדובר על גיסות

הקשר לא קרוב בכלל אז מתלבטת אם רלוונטי

גיסתי הביאה לי ללידה שנייה בקבוק שווה וחלוק מגבתחמדמדה

והיה לי ממש כיף😂

לדעתי זה לא תלוי קירבה

פשוט כזה, בלידה כוחם חרגע שוכחים מהאמא ומקבלים הכל לתינוק, וזה יפה לשים את האמא במכז ולקנות לה🙃

האמת שאני קניתי לגיסתי פיג'מה מפנקת עם כפתוריםסטודנטית אלופה

וחלוק פרוותי והיא עפה על זה

אבל הקשר שלנו באמת זורם וקרוב

תלוי בגילאי הילדים.מוריה
וברווחים בניהם.
לא מספיק בקיאהתהילנה
הגדולות בנות 11 נראה לי. ילדים צפופים...
אז תעסוקה חדשהמוריה
לילדים הקרובים בגיל, זה יכול להיות יעיל.

אם כי, גם בגד חדש לתינוק חדש, זה מחדש.

אבל זה תלוי אופי גם של היולדת.

אותי בגד לתינוק כי מאוהבת בבגדי תינוקותנחת-רוח

ודוקא כי כאילו יש לי מהקודמים אז לא מפנקת את עצמי לקנות חדשים ויפים

אם מישהי היתה מביאה לי כמה בגדים מתוקיים משיין או בגד אחד חמוד במיוחד היתי מעדיפה

אבל אם זה סתם בגד גוף פשוט ומשעמם

אז עדיף משחק לגדולים כי זה שימושי יותר

תודה רבה!תהילנה
בכל מקרה חשבתי להשקיע עם משהו בקרטרס או בסגנון ונראה לי שיש מצב שהן דומות לך מהבחינה הזאת שלא יפרגנו לעצמן בגד חדש בשלב הזה...
האמת בקטנה שלי ממש פירגנתינחת-רוח

אבל עם מצפון על הכאיתו בזבוז הזה

אבל ביאס אותי כי בחיים לא מקבלת מתנות ללידות

תכלס מאז ומתמיד

כמה ספורות ממש

אין לנו משפחות בסגנון

הגיוני כי גם אני לא נותנת כי לא יכולה

וזה הנורמה

אבל בכל זאת התחשק לי להלביש יפה ומתוק ונראה חדש

אז לא קניתי הכל כמובן

אבל כן כל כמה זמן קניתי משיין בזול בגדים מתוקים ומהממים שמשמחים אותי

בעיקר לשבת

אז אני היתי שמחה בבגדים

אבל זה עניין של אופי כל אחת משהו אחר

היתי שמחה גם במשהו לעצמי

פיג'מה כיפית ,ספר טוב, נעלי בית בחורף, משהו חמוד ומפנק

לדעתי משחק לילדיםמתואמת

בברית של הילד השישי קיבלנו מתנה ספר צביעה יפה עם הקדשה חמודה: "בזמן שאמא מטפלת בתינוק החדש, אתם תוכלו להעסיק את עצמכם בספר הזה."

נהניתי מהמחשבה

והאמת שזו מתנה עדיפה בעיניי על פני משחק קופסה וכדומה, דווקא מכיוון שהיא מתכלה. בלידות הבאות הביאו לנו משחקי קופסה כמתנה, והאמת שהרגשתי שזה רק מוסיף לנו עוד בלגן בבית🤭 (כי במהלך השנים הספקנו לצבור הרבה משחקים...)

אבל כמובן אני מודה לאלה שהביאו וחשבו על זה! כי שוב, בעיניי תעסוקה לילדים עדיפה על פני עוד בגד לתינוק, כשיש כבר הרבה בגדים במצב מצוין (כי תינוקות לא מבלים בגדים) מהילדים הקודמים...

אבל מן הסתם זה אינדיבידואלי - יש אימהות שהיו שמחות בבגד חדש שמייחד את התינוק על פני אחיו... 

לפעמים דווקא אחרי כמה ילדיםאמאשוניאחרונה

כן כיף להתחדש במשהו לבייבי

דווקא כי פחות יש את ההתלהבות והמתנות כמו בראשונים.

ארוחה אפשר להזמין בוולט.

מזל טוב ענקשושנושי

לחברת הפורום היקרה @רוני_רון להולדת הבייבי

התאוששות קלה ומלא מלא נחת מכל הילדים

מחכה לסיפור לידה בדחיפות!!!

מזלטובבב!!!נועה לה
התאוששות קלה ומהירה וגידול מלא בנחת!!! 
מזל טובבב וואו, מרגש ממש אחרי כל מה שהיה!אורוש3
רק נחת ובריאות @רוני_רון
מזל טוב!אן אליוט
התאוששות מהירה והרבה נחת
וואי מזל טוב יקרה❤️❤️❤️❤️❤️חמדמדה
מזל טוב!!אפרסקה
יהההה מזל טוב!השקט הזה
מזל טוב 🎉סטודנטית אלופה
שתגדלו אותו בנחת ושמחה
יאאא מזל טוב!! מרגש!מאוהבת בילדי
וואו צמרמורותתת.. מזל טוב!!!פרח חדש
מזל טוב רוני רון יקרה!!!אחת כמוני
מזל טובבברקאני

יואו חיכינו איתך

איזה מרגש

איזה מרגש זה שכולן מגיבות לייייי באיחולים חחשושנושי
חח לפחות עד שהיא תגיב ירושלמית במקור
מזל טוב!שמ"פ

זוכרת את כל הסיפור של תחילת ההריון

מרגש מאוד !

הרבה נחת להתאוששות קלה 

וואי מזלטוב! לגמרי מחכות לסיפור!ירושלמית במקור
מזל טוב!!!❤️❤️פצלושון
מזל טוב!! שתרוו ממנו המון נחת❤️יעל מהדרום
וואי מזל טוב סופסוףףףף!❤️Doughnutאחרונה
בעקבות השרשור על הסכום הוצאה בקניותאונמר

של @בכינוי אחר (תודה לך)

שאלת המשך נוספת למי שיש לה כח -

כשאתם רוצים לצמצם כי אתם מבינים בההוצאה גדולה מידי,

לא דווקא של מזון, כל ההוצאה שלכם בכללי.

מאיפה מתחילים?

אנחנו לגמרי מפרגנים לעצמנו וקונים כל דבר שרוצים. וזה מצטבר.

הדרך היחידה היא להגיד לעצמי 'לא את לא יכולה היום לצאת עם חברות כי חארם על ה200 שקל'? או שיש דרך אחרת ואני לא מבינה?

לא באלי לחיות ככה.

לא באלי לחיות עם להגיד לעצמי לא.

אבל אולי אין מנוס.

תודה!!

להגיד לא זה באמת לא כיף,משתדלתלהיותאני

להגיד לעצמך לא זה באמת לא כיף,

צריך להתחיל מהחלום שבגללו רוצים לחסוך, להיות בתפיסה שאת מרוויחה מזה

בעיני הכי עוזר לזה זה להדגיר תקציב להוצאות שאת לא סגורה עליהן, ואז בתוך התקציב הכי בכיף בעולם, הגדרת לעצמך 300 בחודש ליצירות? לבני ואל תתבאסי על זה שאתם חוסכים פחות, ומעבר לזה ממש להכניס לעצמך שזה לא בתקציב, כי אתם בוחרים בחלומות אחרים וזה לא משרת אותך ההוצאה הזאת

כשאתן רוצות לצאת לערב בנות / הופעה -רבותבנות

מה תעשו?

סבתא שלי רוצה שנצא ביחד להופעה

בסגנון של הצגה / מחזמר / זמרת

אבל אנחנו פשוט לא מוצאות משהו רלוונטי 😯

אולי יש לכן רעיונות בשבילנו??

סגנון דתי לאומי דוס

(עדיפות לראשלצ ודרומה אבל תכלס נזרום)

אה... וצריך להיות רלוונטי לגילאי 16-76

יש לנו סיכוי?? 🥴

ראיתי עכשיו פרסום של משהו שיכול להתאים נראה ליהשקט הזה

אם ירושלים רלוונטית

פרסום הנס! (או פרסום הטימטום שלנו, תבחרו חחח)חמדמדה

יצאנו לנסיעה דיי ארוכה עם כמה עצירות, האחרונה היתה אמורה להיות לתדלק, ושכחנו (שיואו כמה שזה לא אופייני לבעלי!! זה ההפך!)

באמתע כביש שש רואים שנשאר חמש קמ

התחנה הכי קרובה 15 קמ מאיתנו

מזמור לתודה

דברי תורה

חסדי ה' הגענו לתחנהה

זהו אמרתי שאפרסם 😂

תודה לה'

שבת שלום❤️❤️

חחחחח ב"השירה_11
חחחח ב"האפרסקה
מזכיר לי שאמא שלי אמרה לי פעם בביטחון שיש עוד כמה קילומטרים אחרי ה-0, לא יודעת כמה ניסויים היא עשתה כדי להיות מומחית בזה 😂
ברוך השםאבןישראלאחרונה
אנחנו גם השבוע נסענו על 0 כמה ק"מ כי שכחנו לתדלק ולא היתה תחנה בדרךך
מקווה שמתאים בפורום פה.. מרגישה פה הכי בנוחאור מאיר
הזוגיות שלנו קצת עלתה על שרטון, אנחנו כבר אחרי 3 סוגי טיפול, והאמת אני מיואשת ממש. אשמח אם למישהי יש המלצות על פודקאסט טוב על זוגיות ומיניות... )יודעת שה לא מה שיפתור את הבעיות. אבל בתקופה שאנחהו רחוקים אני רוצה לנסות לשמוע...(
ממליצה בחום על התכנים באתר של מרכז יה"לאלישבע999

מרכז יהל - מרכז ייעוץ והדרכה לחיי אישות

ארגון ותיק ופעיל בתחום שאת מחפשת - עם עשרות פודקאסטים ומאמרים מצויינים

תודה! הסתכלתי קצתאור מאיר
ואני רואה שזה דברים פחות פרקטיים. מחפשת ממש משהו ללמוד, ולא סתם.ךהרחיב אופקים )למרות שזה נחמד. אבל פשוט לא כרגע..(
הייתי הולכת לטיפול אישינעמי28

לדעתי הרבה יותר יעיל, ואם גם בעלך בקטע לטפל בעצמו, אז בכלל.

בסוף המון הקונפליקטים הזוגיים סובבים סביב פצעי ילדות אחד של השני שנפגשים. לכן לנו טיפול אישי עזר הרבה יותר.

בקשר לפודקאסטים יש של אסתר פרל ( באנגלית)

יש את הפודקאסט של פאולה וליאון ( לא יוצאים פרקים חדשים אבל יש שם אוסף של הקלטות טובות)

וכל פודקאסט של התפתחות אישית יעזור.

היינו בטיפול אישי..אור מאיר
אנגלית פחות אבל אנסה את השני
ולמה לדעתך לא היה שינוי?נעמי28
לא אומרת שלא היה שינוי..אור מאיראחרונה
היה שינוי והיינו מאוד מרוצים. אבל כרגע פחות טוב... מאמינה שטיפול זה לא קסם לכל החיים בסוף..
לא יודעת אם תתחברישומשומ

יש פודקאסט שנקרא מטהרת לעצמי- פודקאסט בכל נושאי הבית היהודי, זוגיות, נשיות, טהרה ומה לא…

אולי תמצאי שם תכנים גם בשבילך.

ובהצלחה רבה! 

תודה! אבדוקאור מאיר
סחרחורות חזקות וגלי חום בתחילת הריון- מישהי חוותה?מעיין34
בהריון הקודם חוויתי חשבתי שזה בגלל דימומים שהיו לי.

ועכשיו שוב, 

אוף אני מזדהה כל כךפומלה
זה יותר מאתגר מבחילות, אני מרותקת במיטהמעיין34
עלית על טיפול?
וואו קשה. אקנה שלוקים וקרטיביםפומלה
אני עם קוביות קרח לבחילות, אבל לסחרחורות?מעיין34
אוקיי יש לי עדכוןןןן סוכריות מציצה לימון!! וואופומלה
חובה!
לסחרחורות?? איזה קניתמעיין34
את מניקה במקביל?ממתקית

לי היה כך כשהנקתי עם ההריון..

כן והוא בתקופת שיניים אז הוא נדבק אליי גם שעהמעיין34
מה עזר לך? חייב להפסיק?
אני אישית הפסקתי להניק, כי הבנתי שהסחרחורות הן בשלממתקית

ההנקה.
כשהפסקתי להניק- עברו הסחרחורות.
אין ברירה...

לי היו סחרחורות נוראיות בתחילת הריונות (בעיקר)...מתואמת
מתי עברו? ואין טיפול?מעיין34
לא ניסיתי יותר מדי לטפל... עבר אחרי שלושה-ארבעהמתואמתאחרונה
שבועות בערך (אם אני זוכרת נכון). לפעמים הופיע שוב במהלך ההיריון, אבל לא ברמה יומיומית.

אולי יעניין אותך