בשעה טובה, ברוך ה' ילדתי... בן נסיך שאני פשוט מאוהבת בו עד אין גבול!
בהזדמנות אחרת בע"ה אכתוב את סיפור הלידה שלי...הלא צפוי בעליל... בלי נדר.
כרגע, כאמא טרייה יש לי כמה שאלות שאשמח ממש שתעזרו לי, בבקשה!!
1. הנקה- לא מצליחה עד כה למרות שממש ממש רוצה. יש לציין שילדתי בניתוח קיסרי ( ספוילר ;) )
ב 24 שעות מהלידה יצאו לי טיפות קולסטרום אבל ממש בקושי.. ממש סחטתי בכאב. ושאבתי, ולא היה יוצא חלב- רק טיפות קולסטרום. את השאיבה ניסיתי כל 3 שעות אבל בפועל יצא במרווחים יותר גדולים.
אחרי כמה יועצות הנקה שנמצאות בבי"ח אחת מהן עלתה על זה ויש לי בצקת בפטמה (מישהי נתקלה?). אמרה לי לא לשאוב אלא רק לדחוף את ההילה את הפטמה עם 2 אצבעות אחורה כדי להבליט את הפטמה ולהוריד את הבצקת, ככה כל היום ומחר כשהבצקת תרד אוכל לשאוב\להניק. עשיתי.. לא יודעת אם מספיק.. בינתיים התינוקי הרעב מההתחלה היה מקבל קצת טיפות קולסטרום ומטרנה.. עם כאב בלב שלי שלא הולך לי..
יש מצב שאצליח בהנקה הזו בכלל? האם לא פספסתי את הרכבת והוא כבר התרגל לבקבוקים?
איך מצליחים בהנקה??
דבר שמוביל לעוד שאלה:
2. גזים- גורם לגזים חזקים.. מסכני שלי מתפתל ואני בוכה שזה בגללי שאני לא מספיק התאמצתי בשבילו. הרי עם חלב אם אין גזים ברמה כזו ועוד בשלב כזה של ה 3 ימים ראשונים.. נכון? זה הגיוני כאלה גזים ב ימים הראשונים שלו?
3. ברגע שיש גזים ככ כואב לי עליו שאני כל הזמן מרימה אותו ולא נותנת לו לכאוב עד כמה שיכולה.. האם כבר בשלב הזה זה נקרא שאני מרגילה אותו לידיים?
4. הוא צהבהב ממש.. אפילו כשהוא פוקח עיניים הלבן שבעין הוא קצת צהוב. נבדק הבוקר ואמרו גבוי, מחר אני אמורה להשתחרר כבר.. יש מצב שזו באמת צהבת? ואם ח"ו כן, אז אנחנו נשארים בבי"ח או משחררים עם הצהבת?
סליחה על החפירה והשאלות למתחילות ותודה לכולן..
יועצת הנקה טובה יכולה לעשות את ההבדל אז ממליצה מאוד.
)