לפני חודש התחלתי לצאת עם בחור בן 24, בינתיים נראה שהכיוון מאוד מאוד חיובי. טוב לנו ביחד והפגישות נעשות תכופות יותר ויותר.
אתמול הוא אמר לי שיש לו חלום ללמוד רפואה, אבל בגלל שאין לו סיכוי ללמוד בארץ הוא מתכנן לנסוע לאיטליה. אחרי 3 שנים יש אפשרות להתקבל ללימודים בצפת או באריאל, ואם לא מצליחים אז נשארים באיטליה עוד 3 שנים נוספות ואז אפשר לחזור לארץ בשביל הסטאז' וההתמחות.
ההורים שלו יודעים על התוכנית הזאת והם יממנו גם את הלימודים (הוא אמר שזה יותר זול מאשר בארץ) וגם את המחייה השוטפת, אם תהיה לו שם משפחה אז התמיכה מההורים תגדל כדי שהוא יוכל ללמוד בראש שקט.
בקושי הצלחתי להירדם בלילה. המחשבה הראשונה הייתה להגיד לו שזה לא מתאים לי, אני מחפשת מישהו לגור איתו בישראל. אני לא יכולה לפגוש את ההורים שלי רק דרך הזום עם 2-3 טיסות לארץ בחגים ובקיץ. אני לא יכולה לעבור למקום שאני לא מכירה את השפה שלו ושאין לי שם אף חברה או מכרה או משפחה רחוקה אפילו. כמובן סביר להניח שבכלל יהיה לי אסור לעבוד שם ואני לא יודעת אנגלית מספיק טוב בשביל שאוכל ללמוד שם בעצמי באוניברסיטה. בקיצור אני אצטרך לשים את החיים שלי על הולד למשך 3-6 שנים כדי שהוא יסיים ללמוד ואז נחזור לארץ כשהוא רופא ואני מובטלת בלי שום מקצוע.
מצד שני היו גם מחשבות אחרות... אני כן רואה את עצמי חיה איתו עד 120 חיים מאושרים, אני כן אשמח אם הוא ישקיע בעצמו וילמד את מה שהוא חולם, אני כן אוהבת הרפתקאות ואולי 6 שנים באיטליה זה בסך הכל הרפתקה וכך צריך להתייחס לזה... ומה אם אגיד שזה לא מתאים לי ואח"כ לא אמצא בחור כזה כל החיים...
לא מצליחה לעשות סדר במחשבות, להבין מה גובר על מה, מה חשוב יותר ומה פחות, מה אמת ומה חלום...