בעל וישיבהכי כל פה
סתם פריקה מטופשת....
בעלי ב"ה למד בישיבה רגילה של הציבור שאנחנו שייכים אליו והיה מבסוט וזה היה טוב לשנינו..
רק מה? לאחרונה התחזק הקשר בינו לבין חבר ילדות שלו שלומד בישיבה גם של הציבור שלנו אבל יש לה סטיגמה של קיצונית ולא ככ אהובה במגזר... אחרי תקופה של קשר בינהם הוא חזר הביתה נלהב וסיפר שהלך לישיבה של החבר ואיזה ישיבה טובה זאת ואוהבת את כולם ומקבלת וממש לא כמו הסטיגמה שיש עליהם.. חייבת לציין שקצת ביאס אותי אבל זרמתי עם זה.. בסוף זה החיים שלו והכל.. הבעיה היא שעכשו הם עושים קמפיין התרמה לישיבה שלהם והוא מרגיש ככ קשור ואוהב את הישיבה ורוצה להתרים להם, אני לעומת זה ממש מתפדחת שישמעו שהוא קשור לישיבה הזאת ואין לי כח שמעשכו יהיה לי גם את הסטיגמה של ההיא מהישיבה הזאתי.. לא מוסגלת להתמודד עם התגובות של הסביבה🙈
איך משלימים עם זה?
יש בקהל מישהי שחיה בקהילה שיש עליה סטיגמה כזאת ועדיין שורדת???😰🙃
יקירההמקורית
זה לא הסטיגמה
זה העניין שאת לוקחת על עצמך מעשים של בעלך
מותר לו לעשות דברים שאת פחות מחוברת אליהם, ואת לא צריכה להיות שופר ההסברה שלו ולהתנצל על הבחירות שלו.
ברורכי כל פה
יודעת בשכל שזה נכון אבל גם יודעת מה הסביבה והמשפחה חושבת על זה ואין לי כח😶
חחח נראה לי שאנחנו מהישיבה הזו!!!אמא טובה---דיה!

עכשיו יהיו עלי סטיגמות פה חחח

אני שורדת יפה מאוד אבל נגיד קצת מתפדחת עכשיו להתרים...

אבל אניאמא טובה---דיה!

לא מתפדחת להתרים בגלל הסטיגמות על הישיבה הזו. באמת זו אחלה ישיבה למי שמכיר...

אחלה ישיבה באמת!!כי כל פה
מודה שאחרי שהפסקתי להבהל מהסטיגמות גילתי שזה ישיבה מדהימה באמת וב"ה שבחר דווקא בה אבל עדיין קשה להסתובב עם הסטיגמה הזאת..
לא מציק לך שאנשים מזלזלים ושמים עליך סטיגמות?🙄
ברור שמציק. מה אני אעשה?אמא טובה---דיה!

אני שמחה בזה שאנחנו חלק מהישיבה ושם בעלי בחר ללמוד ואני יודעת שטוב לו שם ב"ה. על הרבה מגזרים יש סטיגמות...

חחח נראלי כולנו הבנו על איזה ישיבה מדובר😂רק שאלה לי
מבינה ממש את התחושות שלך! ומסכימה ממש עם @המקורית שזה פחות הסטיגמה, אלא יותר זה שאת לוקחת על עצמך מעשים של בעלך. מכירה את זה ממש מעצמי, וזאת עבודה עצמית רצינית מאוד...
חיבוק גדול!
תודה!!כי כל פה
דווקא עכשו אחרי שקצת מכירה מבינה שזה באמת אחלה ישיבה וסתם יש עליה סטיגמות אבל עדיין קשה לשחרר...😑
אני לא הבנתי ומסוקרנת..אפשר רמז?? 😅להתגבר
מופיע בזמירות שבת שונות😆Pandi99
?? חידה קשה חחחחדשה ישנה
🤣🤣פשיטא
חחח תודה על הרמז 😂😂לפניו ברננה!
גם לי לקח זמן להבין על מי מדובר (מסתבר שלא שמעתי על הקמפיין התרמה, מעניין 😅)
חכי, עוד לא שמעתפשיטא
😂לפניו ברננה!
זה קמפיין מתוכנן בקרוב או שהוא עכשיו?
כי אם עכשיו אולי מתביישים להפריע כי אני יולדת...
(אבל גם הסטטוסים בווצאפ לא מראים לי... ומצד שני אני לא נכנסת לכולם, אז אולי פשוט לא נכנסתי לנכונים. במיוחד שלא לכל החברות שלי משם יש ווצאפ)
לפי מה שהבנתי עדיין לא התחילפשיטא
אבל אני לא באמת מעודכנת, אין לי הרבה חברות משם..
הקמפיין עצמו שבוע הבארק שאלה לי
אבל הטלפונים היו אמורים כבר להתחיל...
אז בטח בעלי כבר קיבל...לפניו ברננה!
אוף חחח עשיתי לעצמי אאוטינגאמא טובה---דיה!

הזדמנות בשבילך לעבוד על 2 יכולות ממש חשובותמיקי מאוס
לשחרר את האחריות שלך על בן הזוג, הוא אדם נפרד וכל דבר שלא מחובר אליך ישירות זה שלו ולא שלך

לשחרר את מה הסביבה חושבת, את לעולם לא תצאי מזה טוב... תמיד יהיה מי שיחשוב משהו רע על הישיבה *שלכם*, על הקשירה של המטפחת שלל, על הגן שבחרתם לילד או כמה ילדים יש לכם... זה קשה אבל ככל שתשחררי יותר את הסביבה תהיי מאושרת יותר
תודה!כי כל פה
עובדת על זה אבל עדיין קשה.. באמת שלאט לאט זה כבר ישיבה שלנו ולא רק שלו.. הוא הצליח לשכנע אותי להתעלם מהסטיגמה ולהכיר באמת ודווקא באמת ישיבה טובה...
את יכולה להתגאות שבעלך רוצה להיות שייך למקום של תורהPandi99
של אמת, בלי פשרות
מי שמזלזל בה אז חבל..
אני חושבת שבה שבעלך מחפש את התורני ולא חלילה הפוך
אז הייתי משחררת
בהצלחה😘😘
שמחה לגמרי בהחלטה שלוכי כל פה
אבל ממש קשה לי שעדיין לא התרגלתי לרעיון ולא שיתפתי את הסביבה וכבר זה כזה רציני ברמה של להתרים את המשפחה לשיבה הזאת..
כמו שכתבו כאן זה הזדמנות מעולה בשבילךלהתגבר
לשחרר את המחשבות של הסביבה עלייך. ולהיות במקום שבטוח בך ובמה שאת מבלי לחפש אישורים חיצוניים שאתם בסדר וכו.. לא עשית שום דבר רע וגם לא בעלך, ולא משנה מה תמיד יהיה לאנשים מה להגיד אז עדיף כבר לעשות מה שטוב לכם..
לאף אחד לא איכפת. זה הכל בראש שלךים...
לאנשים יש דברים יותר חשובים לעסוק בהם מעבר לזה לומד בישיבה x וזאת אישתו...
תודה לכולם על התגובות!כי כל פה
נלמד להתמודד.. סתם אתמול הייתי קצת בשוק מכל העניין...
דרך אגב מי ששלחה לי בשיחות אין לי מושג למה אבל זה הפסיק לעבוד לי...
שימי פס נשמהרקלתשוהנ
למי אכפת מה חושבים

הנה אני חלק מהישיבה הזאת שאת כל כך מפדחת שיקשרו אותך אליה והנה אני מתמודדת עם הרגשות השליליים שלך 😁 סתם זה לא אותו דבר כי אנחנו לא באמת מכירות.

אבל תתחזקי בתוך עצמך על הדרך שלך, אם את שייכת אליהם במשהו ולא שייכת במשהו אחר זה נהדר. מי שזה נושא לריכול עבורו למי בעלך מתרים, שזה מצווה בפני עצמה, זה לא מישהו שהייתי מחשיבה בכלל למישהו שאכפת לי מדעתו...
מההה אנחנו מאותה ישיבה??אמא טובה---דיה!

חחח

עכשיו ממש מעניין אותי מי אתחושף שיניים

😂 נושא ההתרמה אצלכם ספציפית זה מכה. כל חודשיים מתקשרים.לא מחוברת
אבל נשמה!!
הוא עושה מצווה! באמת ל אחד לא אכפת מי מתרים ולמה.
יש המון אנשים שמתאימים לשם שלא לומדים שם.
ולא ישליכו עליו סטיגמות כי הוא מתרים.
בעיקרון הסטיגמות זה על מי שלומד שם…
ובסוף יש סטיגמות על כולם מזה משנה?
מקסימום יגידו אה הוא כזה וכזה? לא מתאים לו
קראתי תגובות, וכאחת שלא קשורה לישיבה הזאת אני רק רוצה לומרפשיטא
הסטיגמה שאת מדברת עליה- כבר לא הכי קיימת. היא דועכת.
אם כמובן קלעתי לאיזו ישיבה מדובר, ולא ממש קשה לקלוע...
ואני חושבת שזו ישיבה שיש ככ הרבה אנשים שלא לומדים/למדו בה אבל משייכים את עצמם לרוח ולדרך החיים.

ואמנם כמו שכתבתי אני לא קשורה לישיבה, אבל יכולה להגיד שגם בעלי בחר במהלך החיים להיצמד ל'תוויות' שהיה לי פחות נוח איתן. בעיקרון, מה ששלו שלו, אם אני לא מתחברת לזה- זכותי.
אם זה ממש ממש קשה לך להתרים , תגידי לו שקשה לך, את בכלל מסתגלת רעיונית לקשר שלכם והישיבה, ואת לא מרגישה בנוח להתקשר להתרים ושהוא יעשה את זה וזהו..

לא נשמע לי שיחסרו תרומות...
כל מילה!חצילוש
אני רוצה לומר לך -לפניו ברננה!
שלמרות הסטיגמות והצחוקים, זאת ישיבה מאוד מאוד מוערכת. (כמובן אם הבנתי נכון על איזו ישיבה מדובר )
אני אישית מעריכה מאוד אנשים שלומדים בה, וזה גורם לי להסתכל עליהם כאנשים רציניים.

וגם רוצה להוסיף שלאחותי כשהייתה בשידוכים היה מאוד חשוב שבעלה לא ילמד במקום מסויים.. ואז הציעו לה את בעלה והוא ... למד שם. היא אמרה לא, והציעו אותו מעוד כיוון ועוד כיוון עד שהסכימה להיפגש. והיה לה מאוד קשה לוותר על הנקודה הזאת של הישיבה עד שעשתה עבודה והבינה שבתכלס הוא אישית לא מתאים לסטיגמה של הישיבה. ולכן מה שצריך זה לשחרר את הסטיגמה..
בסוף כאנשים בוגרים אנחנו אמורים להבין שאמנם סטיגמות לא מגיעות לגמרי סתם, אבל להפוך אותן לחזות הכל זה מגוחך. אני גרה במקום שאם יסתכלו עלי (ועל בעלי..) ישאלו מה הקשר. ובחרנו לגור שם מהסיבות שלנו..

אוף מרגישה שיש לי עוד מה לומר לך ושלא לגמרי דקרתי את הנקודה, אבל אני לא מצליחה להגיע לשם...
אז מקווה שהמסר הועבר ושהוא ישמח ויחזק אותך ❤️♥️❤️
חייבת להגידבת 30
שאין לי מושג על איזו ישיבה מדובר, ואין לי מושג איזו ישיבה נחשבת ככה ואיזו אחרת.
נראה לי קצת משונה שכביכול זה מבייש או פדיחה ללמוד בישיבה זו או אחרת.
וואלה, אין אדם לומד אלא במקום שליבו חפץ.
ובכל מקום יש נקודת אמת מדברת ומושכת אנשים שזו נקודת האמת שלהם.
סטיגמות?
עברנו את גיל התיכון...
כולם יצטרכו לקבל את העובדה שהוא לומד שם ולחיות איתה ...למה שזה בכלל ישנה להם? העיקר שהוא ואת שמחים וטובים לב,לא?
רוצה לשתף משהו קצת כואב על סטיגמות...M-P-4
השירשור פשוט הציף לי את התחושות שכבר ב"ה מתחילות להרגע..

בעלי למד בתיכון במוסד מסוים. לא אגלה כדי שלא יהיה אואטינג🤫
כשהיינו כבר בשלב ממש מתקדם בהיכרות, נראלי כבר מאורסים. מישהי מבוגרת, שמאוד הערכתי את הדעות שלה אמרה לי "תיזהרי מהבחורים שלומדים שם הם ממש לא רצינים" (בתחום של עבודה קבועה, והכנסה כספית מסודרת)
והמשפט הזה ממש ממש רדף אותי הרבה שנים!! גם כשבעלי למד מקצוע והתחיל להתעסק בתחום. כל פעם שהוא היה משתף אותי שקשה לו בלימודים, או שהוא מתלבט מה לעשות בהקשר של הלימודים או העבודה. ישר הייתי נבהלת שאולי הוא לא רציני בכלל.
וזה כמובן היה נקודה קשה בזוגיות, הייתי צריכה הרבה עבודת המידות בתחום הזה.

אגב, נכון לעכשיו, בעלי המפרנס היחיד, וב"ה אנחנו בהחלט מצליחים לסגור את החודש וגרים בבית משלנו🤭
ומתוך החברים שלו שלמדו שם יש כמה הנדסאים, מהנדסים, הייטקיסטים, אחד לקראת סיום לימודי רפואה ועוד...

קיצר, אל תתייחסי לסטיגמות על מקומות😘 תסתכלי מה הכי טוב לך ותסנני רעשי רקע שמורידים.

אני לצערי, כל פעם שאני חושבת על האישה הזו (שמאוד אהבתי להערכתי..) המשפט והילד הזה ישר קופץ לי לראש.

זהו, בעיקר רציתי לפרוק🙈
פששש....תראי מה זה כח של לשון הרע!חדשה ישנה
ועוד על ציבור שלם!

וואו איזה כואב לשמועדפני11
ורק מלמד אותי להזהר בלשון הרע.... מפחיד כמה המילים שלך יכולות ללוות מישהו ככ חזק....
בניגוד למה שאמרו לך פהקול ברמה
אני חושבת שזה כן משנה אם הסיבה לסטיגמות היא אמיתית או לא. יש דברים שלא צריך להתייחס למה שאחרים חושבים, ויש דברים שהם באמת נורת אזהרה. כן צריך להתרחק ממקומות בעייתיים.
בכל אופן גם אם יש שם בעיה - אם זה רק להתרים להם, זה לא כ"כ נורא, אפילו שזה שגוי...

*אין לי מושג על איזו ישיבה את מדברת.
עכשיו ירד לי האסימון לאיזו ישיבה את מתכוונת.קול ברמה
אם הבנתי נכון, זו אחלה ישיבה.
היה לי בראש ישיבה אחרת, ששם הסטיגמות אחרות לגמרי ובאמת בעייתיות.
אני רק סקרנית ממשששששדפני11
איזו ישיבה זאת???
אני עד כדי כך אאוט?? חחחח
וואלה סקרנית רצח...
גמני לא הבנתינפש חיה.
כנראה הר המורhosh
ואי הגזמתן זו ישיבה מעולההההטארקו
הסטיגמות עליה זה בחורים רצינייםםם ולמדנים וחזקיםםםם. וגם מקורעים יחסית..
וזה היה הסטיגמה גם לפני שהכרתי אנשים משם וגם אחרי, ישיבה אחת המוערכות ממש.

חשבתי שאתן מדברות על ישיבות עם סטיגמות באמת בעייתיות.. כמו סטיגמות של בחורים שזורקים אבנים או סטיגמות של סמים ועישון....
בול ככה אני חחחדפני11
ממש הגזמתן, אחלה ישיבה.
ורק לגבי שאר הסטיגמות- גם בישיבות שיש להן סטיגמא של זורקי אבנים למשל- יש שם בחורים מתוקים מתוקים ועדיני נפש...
אז ככה שסטיגמות כאלו לא מדברות אלי...
ולפותחת היקרה, איזה כיף לך שבעלך נמשך לקודש!! מה זה משנה איזה ישיבה אהבה נפשו.... אשריכם שנפשכם נמשכת לתורה, ו70 פנים לה..... שימי פס על כל השאר ותשמחי בבעלך הצדיק!!❤❤❤
מסכימה לגבי שאר הסטיגמותטארקו
אבל מילא אם זה היה סטיגמות כאלה שליליות..
כל מילה פשיטא
אם כבר, אז אולי אתן רוצות לתרום דרכי ?אמא טובה---דיה!

חחח בעלי לקח יעד מטורף

בוכה/צוחקבוכה/צוחק

סתם, בצחוק...אמא טובה---דיה!

חח בהצלחה!!טארקו
(אני לא תורמת אפילו לישיבות שיותר קרובות לנו, כרגע.. ואם אתרום זה לקמפיין של המקומות שגידלו אותי ואת בעלי)
חשבתי עליך היום🤭M-P-4
חשבתי שנתרום דרככם, בסוף בעלי כבר תרם דרך חבר שלו🙃

מאחלת לך שתגיעו ליעד💪💪
תודהאמא טובה---דיה!

חושף שיניים ליעד האישי לא הגענו אבל ב"ה שעקפו את היעד הכללי. אשריכם!

אכן, ועדיין ממשיך לעלות💪M-P-4אחרונה
מה?? אני חרדית אומנם. אבל מכירה את בני דודים שלי שלומדים שםאחתפלוס
תלמידי חכמים ממש. איזה בחורים איכותיים.
נראה לי צריך להיות גאה להיות שייכת לשם
תודה לכולןכי כל פה
ממש חזקתן... קראתי את כולן ותודה לכל אחת ואחת שענתה!!!
נמנעתי מלהגיב עד שהבנתי במה מדוברחגהבגה
אימאלה.
זה ממש לא קיצון.
ממש ממש לא.
זה מקום של תורה ושל יראת שמיים וקדושה.
ואמת
וזה משהו שכל כך חסר בדור שלנו.
גם אם פה ושם יש משהו קטן, פיצקול שהוא לא המיינסטרים, איזה סטיגמה?
סטיגמה של יראת שמיים, תורה ויראה, באמת.
מאז ומתמיד הרגשתי ככה כשאמרו לי הר המור.
בלי קשר לזה שמשפחה שלי קשורה לשם 😁
בקיצור
אשרייך ואשרי חלקך שבעלך רוצה להיות חלק ממקום תורה גדול ואמיתי.
אם כבר יש שרשור על הר המור -אמא טובה---דיה!

לראש הישיבה גילו סרטן ל"ע. מאוד חשוב להתפלל עליו - הרב מרדכי בן רבקה.

רפואה שלימה!באר מרים
הסטיגמות כבר עברו מהעולםחצילוש
ישיבה מדהימה של אנשי תורה ערכיים ומדהימים. תהיי גאה! הרבנים מדהימים, אנשי תורה ללא פשרות בענווה גדולה. לוקחים משהו שקרה לפני שנים רבות ולועסים שוב ושוב.. כנראה שיש בעלי אינטרסים לשמר מחלוקות שעברו מהעולם? אין לדעת.
לגבי הסטיגמה, זה ממש לא נראה לי נכוןשלומית2
לא חושבת שזו הסטיגמה.
זה מקום שהרבה הרבה מהמגזר הדתי לאומי מרגישים שייכים אליו. גם אם לא למדו בו
וואי כאב לי לקרוא את מה שכתבת (בעלי לא למד שם. ועדיין(
אחרי שהבנתי מפה על איזו ישיבה מדוברסמיילי12
אני שמעתי עליה רק דברים טובים!
לא שמעתי סטיגמות רעות מאף אחד.
מכירה אנשים שיצאו משם וגרים בעיר שלנו, אנשים משכמם ומעלה.
בעלי למד במכינה קדם צבאית שרוב ככל הרבנים משם. אנשים איכותיים אחד אחד.

וגם תרמנו להם אתמול😅

ברוך השם שבעלך אוהב תורה. זכית❤
אני רוצה לשאול שאלה שמעניינת אותי לגבי משפחותפרח חדש

מרובות ילדים, שאלה לנשים שמגדלות כאלו משפחות,

מה מניע אתכן ללדת עוד ועוד ילדים?

הרי לגדל ילדים זאת מבחינתי המשימה הכי חשובה ומורכבת שיש בחיים

ב"ה יש לי כבר חמישה ואני רוצה עוד

אבל לא שואפת למספרים דו ספרתיים..

אז מה גורם לכן לעשות את זה כפול 10 +?

זה לא מלחיץ אותכן האתגר והאחריות?

יש בסביבה שלי המון משפחות כאלו ואני מוצאת עצמי חושבת על זה הרבה

לא נעים לשאול אותם ישירות

אז שואלת פה

אגב יכולות לענות גם כאלו עם 8-9-10 ילדים.. זה גם הרבה 😃

נכון, כתבתי כתגובההבוקר יעלה

למי שכתבה שמרחמת על משפחה קטנה, להראות את הצד השני.

לא יודעת אפילו למה זה כזה הפעיל אותי, כשאני חושבת לעומק, אולי כי תמיד רציתי משפחה גדולה יותר(נגיד אולי שישה)אבל בפועל בגלל הריונות קשים ויתרתי על כך. וגם בעלי פחות בעניין

פשוט אין מה לרחם כי אי אפשר לדעת מה הסיפור של כל אחד. 

איזה חשקים היו לכן בהריונות? והם היו שונים בכל הרימעיין34
הריון?
🤣🤣🤣יהלומה..
מרגישה כבדהאפרסקה

אני מרגישה שאני מתניידת כמו איזו סבתא. כשאני יושבת אין לי כח לקום, בבוקר אין לי אנרגיה לצאת מהמיטה, כשאני הולכת אני לא מצליחה ללכת בנחת רק חושבת מתי ההליכה תסתיים.

והמשקל שלי סבבה, הכי נמוך שהיה לי בשנים האחרונות (61). וכשאני מבשלת נגיד במטבח אני עומדת בסבבה, כנ"ל כשאני מנקה.

אבל בכללי מרגישה שכל פעולה דורשת ממני משאבים שאין לי. בעבודה אפס מוטיבציה, בקושי גוררת את עצמי לעשות את המשימות הכי דחופות. אחרי העבודה, אם אני לא מתחילה ישר לנקות ולבשל, אני נזרקת על הספה ולא מצליחה לגרד את עצמי. אתמול בערב עשיתי קניות באושר עד, חשבתי לעצמי שעוד דקה אני מתרסקת על הרצפה מעייפות.

אני לוקחת ברזל וויטמין די (שאר הבדיקות יצאו סבבה), לא עושה ספורט בכלל רק בעבודה הולכת כל היום. יש לכן איזה רעיון? כיוון מה יכול לגרום לזה? ואולי אני סתם בטטה?

צריך להציב גבולות ברוריםזוית חדשה

לומר - אני לא זמינה מחוץ לשעות העבודה ופשוט לא לענות לטל' אם הוא מתקשר.

אם הוא מבקש משהו "ב5 דק'" שבפועל לוקח שעתיים, לומר לו את זה. "בסדר, אני אעשה את זה, אבל זה הולך לקחת לי שעתיים."

"אל תדאג סיכמנו שאעשה xyz ואעשה זאת. אין צורך להזכיר לי."

אני מנסה לאכול בריא. באמת.מאוהבת בילדי

אבל קשההה לי בלי שוקולד.

ולא. 2 קוביות לא מספיקות לי.

עם האוכל אני מסתדרת, עם הנשנושים פחות...

מה אתן אוכלות בתור נשנוש שהוא ללא סוכר וללא קמח?

אני רגילה לאכול עוגות ושוקולד, לפעמים חטיפים.

החלפתי את זה בסודה, פירות וירקות, מה עוד?

תודה ניקזמני

לגבי המייפל והדבש וכו' לא רוצה להגביל את עצמי יותר מדי בהנקה... אבל בהחלט גם מבחינה קלורית עדיף להתנזר לגמרי

המלצה למשהו מעניין לצפות בו?ytrewq
לבטטה בחודש תשיעי שרובצת כל היום עם הטלפון 🤦🏾‍♀️

סיימתי עכשיו לראות המירוץ למיליון, ממש אהבתי! לא חייב להיות בסגנון. מה שכן, אהבתי שקללות צונזרו, לא היו יותר מדי יחסים בין גבר לאישה (וגם אם כן זה היה ממש שולי ולא חלק מהתוכן) והלבוש של הנשים היה נסבל יחסית...

אני לא מצליחה לראות עונות ישנות יותר, אם מישהי יודעת איך אפשר לראות, אשמח! 

תכף יש דה ווייס אם את בקטעכנה שנטעה

רוצה לפרט מה הסגנון שאת אוהבת? אולי ידייק יותר.

ועוקבת לבטטה בחודש שביעי שמחפשת משו מרגיע כשהקטן נרדם.

לא מעניין אותי שירה...ytrewq
מקפיצהytrewq
ווארט ראית? יש שתי עונות.מתואמת
כןytrewq
פאוור קאפל, מעניין (לא יודעת כמה מתאים מבחינת לבושסטודנטית אלופה
ותוכן)
מה זה?ytrewq
קונספט דומה, אבל הזוגות הם באמת זוגותמרגול

ונשארים באותו מיקום

אבל יש משימות כל פעם וכזה…

יש סוטאז שמתאים ליותר מעלות.. (לנו יש של פוד אפיל)בת מלך =)
טעית בשרשור 🙃ytrewq
תכונת ריצוי שבי כלפי חמותי, שהפכה לאנטיהדרים

אז אני וחמותי בדרכ מסתדרות פלוס פלוס ברמת שיתופים התייעצויות וכו, בשנה האחרונה מאז שלא חזרנו לצפון לאחר "סיום" המלחמה, חמותי נעשתה עוקצנית מהרגיל- תמיד הייתה זורקת הערות אבל מאחרי המלחמה ובייחוד מאז שהבן שלה לא חזר צפונה אלא נשארנו במרכז.

סה"כ היא אישה עם לב טוב מאוד, אמא וסבתא מדהימה, אבל מתערבת יותר מדי ומרשה לעצמה לשאול הכל, כנל לגבי חרדת נטישה שלה ורצון תמיד להיות מעורבת והסבתא הכי טובה (אוי ואבוי אם לאחד הנכדים כיף יותר בצד השני), גם כשהיינו גרים לידה בצפון היה לה קשה אם היינו מספר ימים ברצף אצל המשפחה שלי (שהיו רואים אותנו אז אחת לכמה חודשים).

כתוצאה מהמלחמה המשפחה שלי יותר נתראה איתנו ופחות הם בגלל המרחק, אנחנו לא גרים ליד שום צד אבל הצד שלי יותר קרוב עדיין אז יוצא שפעם בשבועיים נגיד אחותי באה לישון פה מביאה מתנות לילדים וכו וזה פשוט צורם לה .

היה יומולדת לבת שלי השבוע וזה היה בתאריך של בעלי , לא הזמנתי אותה ליומולדת של הבת שלי , זה היה בעיקר עם חברות, ואמא שלי ואחותי הגיעו ע"מ לעזור לי , נודע לה על זה (דרך בעלי לאחר שחקרה אותו למרות שביקשתי שלא יגיד ע"מ לא לצער אותה, מה גם שלא הזמנתי את אמא שלי מראש והיא באמת הגיעה לעזור לי כי אני בשבוע מטורף של ארגון שני ימי הולדת פלוס תינוק שמוציא שיניים), וגם הסיבה העיקרית שלא הזמנתי כי אם הם היו באים מהצפון הם היו נשארים לישון ולא התאים לי לארח (אציין שבכל מהלך המלחמה החלפנו את תפקיד חמי וחמותי ואירחנו אותם ואת אחים של בעלי כמעט בכל החגים כל שנה כי שכרנו דירות בתור מפונים והם היו במלונות ). בקיצור עשתה סרט לבעלי למה לא הוזמנו אנחנו גם סבתא וסבא, וכל זה בידיעה שהיא על רמקול כדי שאשמע , ואח"כ שאלה אם אמא שלי עוד אצלנו - כאילו מה אכפת לך ???

גרמה לבעלי ריב איתי ערב יום ההולדת שלו שאמא שלו צודקת ושאני אנטי אליה בזמן האחרון - (אצלו אנטי זה לא להתייחס אליה כמו אמא שלי בול, למרות שאני כל יומיים מחייגת אליה, יש וידאו קבוע עם הנכדים, ועוד), ולי נמאס לרצות אותה היא אישה שמפחדת שהנכדים והילדים לא יעניקו לה מספיק תשומת לב כמו שהיא רוצה וזה כבר משפיע לי על החיים גם מרחוק תמיד צריך ללכת בתפר הדק בין שלום בית לבין ריצוי שלה .

אני ובעלי רבנו לצערי מול הילדים במקום לחגוג לו בסוף יצא מעפן יצאנו איתם לאיזה נשנוש ביישוב וחזרנו בלי לשיר יומולדת ובלי כלום, הכל בגלל העקיצות שלה . ואכן שנים שלמות שגרתי שם ריציתי אותה והיום אני מגיעה למצב שמצד אחד מרחמת עליה כי. בינה שזה ממקום של חוסר הרצון לעודף יחס הזה, מצד שני לא מסוגלת יותר לסבול שיחות ממנה וכל הערה הכי קטנה שפעם הייתה עוברת לידי, היום גורמת לי לכעס ולרצון להתרחק ממנה .

דוגמא מלפני כמה שבועות - אמרה לבן שלי קניתי לך מלא הפתעות אבל תקבל אותן רק אם בכל פעם שאתה מתקשר לסבתא השנייה תתקשר גם אליי. אשכרה ילד בן 4 מניפולציה רגשית . ובעלי מאוד דומה לה באופי (רק מעודן יותר ברוך השם) אז מלא פיצולים שלנו שהוא מבין אותה לפני שהוא מבין אותי , היום כעס על הבן שלנו שלא רצה לדבר איתה אמרתי לו אתה לא יכול להכריח אותו לדבר עם סבתא אם הוא לא רוצה (כמובן רק אחרי שהיא ניתקה), ובטח שלא לכעוס על ילד אלא לכבד את רצונו

דוגמא נוספת בחג מסוים הודענו כשבועיים לפני החגהדרים
שבסוף לא נגיע, והגענו שבת לאחר מכן לא דיברה איתי כל השבת החמיצה פנים אמרה הילדים שלכם יחזירו לכם כשיגדלו, ואחכ אחרי שבוע שלא התקשרתי אליה תקפה אותי שחבל מאוד וככה מתחיל נתק משפחתי, וגם כשאמרתי לה שתפסתי מרחק כי היא כעסה אז היא אמרה אוקיי אבל שהגזמתי (כלומר היא עושה מעשים שגורמים לאנטי ואז נהיית הקורבן)
וואי, אחותי... זה נשמע ממש ממש מאתגריעל...

באמת מניפולציות והתנהגויות לא הגיוניות,

שבמקום לקרב רק מרחיקות וממש ברור התחושות שלך.

השאלה הגדולה היא איך את ובעלך נמצאים יחד באותו הצד ושהוא מבין אותך.

כי כרגע- הוא בעצם נתון בין 2 נשים שהוא אוהב וזה ממשלא קל עבורו.

את צריכה לחשוב בחכמה איך הוא מגיע להבנה של התחושות שלך ומצליח לשים לאמא שלו את הקו האדום, ברגישות אבל באופן ברור

נשמע קשוחכולנה
אם את בקטע להבין את הצד שלה אז מניחה שהיא נכנסה ללחץ לאבד את הקשר עם הנכדים, אם היא מבוגרת יש גם עניין של הקצנה שבאה עם הגיל. כמובן שלא צריך להסכים לכל גחמה שלה, אבל אם היה פעם קשר טוב בינכן אולי את יכולה לראות איך את נותנת לה את היחס ותשומת הלב שהם עדיין חשובים למרות המרחק, לפני שהיא דורשת אותם.

אוינעמי28אחרונה

באמת נשמע קשר מעיק ומניפולטיבי.

אני חושבת שמה שחשוב הוא שאת ובעלך תהיו באותו ראש מולה. להבין ולזהות את המניפולציות ולקבוע כללים איך להתנהל מולם.

משפטים או התנהגויות מסוימות שלא יזינו שוב ושוב את השרשרת הזאת.

נשמע שזה מפעיל אותו יותר מאשר אותך ואת יודעת לזהות את המניפולציה.

הייתי אפילו מתייעצת נקודתית עם איש מקצוע כי אלה דפוסים ידועים ויש ממש כללים איך להתנהל מולם.

התקנת התקןניקזמני

מחייב דימום? ז"א אם אני אחרי מקווה אז בהכרח אאסר?

תלוי בפסיק. כלומר לרוב יש דימומים קלים אבל אם אתרק לרגע 1
אחרי טבילה. לפי הפסיקה אצלנו זה לא אוסר
לא בהכרח. אבל אין לדעת מתי יתחיל לך דימום הסתגלות.עניינית
ההמלצה להתקין בימי הוסת כי כך יותר קל להתקין.
לא מחייב, אבל ממה שהבנתי בדר"כ כןסטודנטית אלופה

לי היו כמה ימים של כתמים, התקן לא הורמונלי.

לא בהכרח, לפי הפסיקה שלנו זה לא אוסר.

תבררי מה הפסיקה אצלכם

לא מחייב דימום. אבל יש פסיקות שעצם ההתקנהפרח חדשאחרונה

של ההתקן אוסרת

אז תבררי מה הפסיקה שלכם. 

שקיפות עורפית בן או בתעדן1000
שכחתי לשאול את הרופאה מה היא חושבת אם זה בן או בת מה אתן חושבות לפי התמונה

אף פעם לא הבנתי איך מתמונה כזו אפשר לדעת ממתקית

חחח
אבל בכל אופן הקפצתי לך.
נראה לי שרופאות או טכנאיות רנטגן יכולות לזהות.

אני לא חושבת שבזווית הזאתכמהה ליותר

של העובר אפשר לזהות את המין...

גם אני לא חושבת שאפשר ככהרק טוב!
אולי הצאט ידע?!
אומרים לפי הזווית כלפי מעלה יותר לכיוון בןעדן1000
וכלפי מטה יותר לכיוון בת
ככה מישהי אמרה לי גם והאמת צדקההלוואייי
אז לכאורה זה נראה בת אבל אני סתם אומרת אין לי שום ידע בתחום..
זה לא נראה כלפי מעלה?עדן1000
לא מבינה בזה..אולי..הלוואיייאחרונה
בדרך כלל אי אפשר לדעת בוודאות בשקיפותהלידה שלי

אולי יעניין אותך