שימחת אותי עם המסר שאתה יוצר ממנו.
אז הנה לך שתי סטטיסטיקות משעשעות: רוב מנהלי בתי ההשקעות חושבים שהם נמנים בין 10% מהמנהלים הכי טובים בהשקעות. רוב האנשים חושבים שהם יותר חכמים מהממוצע.
תמיד הביטוי "לי זה לא יקרה" הצחיק אותי, כי חשבתי שהוא מדבר על מזל.
למשל - מישהו שעובר על חוקי התנועה ביודעין שזה מסוכן ואומר "לי זה לא יקרה".
מישהו שמעשן או אוכל אוכל לא בריא ואומר "אני לא אחלה בסרטן".
מישהו שלא מבטח את עצמו, או חוסך לשעת צרה כי "לי זה לא יקרה" (ואני לא מדבר על מישהו שהסיבה שלו היא ביטחון בה' או שהוא סומך על עזרת הזולת, אלא על מישהו חסר אחריות).
אני תמיד אמרתי "לי זה לא יקרה" מתוך נימוקים משכנעים. אני חושב שאני אפילו יכול לשכנע אחרים. למשל, אנשים צוחקים כלא מאמינים שאני אומר שאני לא מצליח בלימודים, כי אני נחשב גאון גם בעיני החברה, ובעל משמעת עצמית גבוהה.
עכשיו בדיעבד, כשקרו לי כל הדברים הלא נעימים, אני יורד על עצמי, כי רק עכשיו אני מבין את המלכודת בביטוי "לי זה לא יקרה". המלכודת היא שכל אחד בטוח בנימוקים המשכנעים של עצמו, גם אם מהצד נראה שהוא סומך על המזל.
עכשיו בדיעבד אני יכול לזהות די בקלות למה קרו לי הדברים הלא נעימים, ולמה לא יכולתי לטעון שלי זה לא יקרה (ולשכנע אחרים).
כנראה כשרוצים להוכיח משהו, נראה תמיד שיש ראיות לצד שנרצה להוכיח.
אגב הדברים הלא נעימים שקרו לי,
זה לא שה' גזר עלי חיים רעים יותר משל אחרים. יש גם את חצי הכוס המלאה.
יש לי דירה וחסכונות לילדים.
התחתנתי בקלות. נולדו לי ילדים בקלות (טוב, היו כמה משוכות וצירים, אבל לא נזקקנו לטיפולים, ולא חיכינו רגע בין הריון להריון).
יש לי אחים מדהימים, קהילה מדהימה.
ועוד כשרונות ועבודת ה' טובה.
איזה טוב ה'.
והנה נגעת בי באיזה נקודה טובה שפתאום הצלחתי קצת לשכוח מה היה לי בתחילת השרשור (אמנם אני מעדיף להמשיך להאמין שלא בריא לבנות על החבר האינטרנטי).
ואולי זה גם בזכות שהצלחתי לעשות היום איזו מטלה ענקית וכמה טלפונים.