נא לא להעלב מהאשכול הבאאליעזר

ב"ה

אין כל כוונה לפגוע פה באף אחד.

לפני מספר ימים נתקלתי בכתבה על הסרבן הראשון מלבנון. זה היה סרבן(מילואימניק) טייס שלא רצה להפציץ לפני כמה ימים בלבנון בטענה ש"אני חושש לפגוע באזרחים חפים מפשע וזה לא מוסרי".

השאלה הנשאלת היא, מה ההבדל ביננו שלא רוצים להתגייס לצבא בטענה של הגירוש וכל אלה, לאותו סרבן? אם אין הבדל ביננו לאותו סרבן אז אנחנו בעצם נותנים לגיטימציה לסרבנות שמאלנית גם.

אוף איזה נודניק אתה - סליחה על המילה..פלפלתי
אולי די?אליעזר
תיקון קטן: לא מדובר בטייס אלא בחיל שריון (קצין)איתן6
יש הבדל מכיוון שהשמאלן מסרב כאשר הוא מתבסספנאט2 המשודרג
על מוסר"זה לא מוסרי" אנחנו מסרבים אך ורק כאשר יפקדו עלינו לזרוק את התורה לשירותים (יענו לציית פקודה הנוגדת את התורה)
השמאלן מתבסס על מוסר נוצרי.צחקן
לסרבן אין שום זכות לומר זאת ! ולנו יש תורה....חיים ביטון
מאיפה השמאלן יודע מה זה תורה?אליעזר

ב"ה

למה אחד שלא יודע מה זה תורה לא יכול לסרב כשהוא רואה מלא בני נוער מתלבטים בשאלה האם להתגייס? מבחינתו האישית המוסר קודם לתורה כי התורה לא משחקת אצלו תפקיד. זה כמו אחד שחונך כל חייו על ברכיה של תורה מסוימת והוא הולך על פיה וזה לא משנה אם זה נכון או לא והוא לא מכיר תורות אחרות. למה שהוא לא ילך לפי מה שהוא התחנך?

צודקאנונימי (פותח)
זה ממש נכון...
ההבדל, בקצרה ממש-ברוריה מהגוש
שהוא עושה את זה מאידאלים לא מוסריים ואנחנו כן.. או יותר בקצרה- שהוא טועה ואנחנו לא..
לכל המגיבים -שומרוני

בקיצור - התגובות שלכם מחפות על חוסר ידע.

צר לי, אבל אין כאן אף תשובה הגיונית ומנומקת היטב.

דעתי.ענת=)

נתונה בכך שהסרבנים בגוש/צד הימני פעלו מתוך כך שהם אכן לא מוכנים לשבור את האידיל שהציבו לעצמם בעצם הגיסותם והיא השמירה על המולדת שאין ולא תהייה לה שנית ואחרת.

ואילו הסרבן בלבנון פעל מתוך אידיאולוגיה שנוגדת את מי שאכן בטוח בתוכו שהוא מצטרף לצה"ל ובמקום שהמולדת וההגנה עליה תהייה זו שמוצבת לו מול העניים בכול רגעיו בשרות ובמיוחד השעת מלחמה הוא מחליף זאת ב"סומר" שלו ובוגד בצורה מסוימת במשימה שלו ובמולדת

אלו הם דברי לאומה בענין, תקוותי שהובנו. בברכת שלמות התורה, העם והארץ!!! ענת.

נ.ב- אם נראה שגברי נאמרו כתקיפה על אותו חייל/סרבן אז הטעות איתכם! סה"כ עברתי ראיתי ולא יכולתי שלא להגיב.. לא באתי לשפוט בו אף אחד!!!

יש לי משו להוסיף..ברוריה מהגוש
בס"ד, שנה ויום לתחילת הגירוש.

אם הפקודה שניתנה לו זה סתם להפגיז איזה בנין מלא ילדים, אז באמת זה לא מוסרי בעליל ואני מבינה את החייל, אבל אם החייל מסרב להלחם באויב אז..

ונוסיף פה משו שנזכרתי בו: ".. אבל אם הפקודה שניתנה לו היא בניגוד למצפונו שיגש למפקדו ויאמר לו.." (הדובר- אריאל שרון..)
ההבגל פשוט הוא-פלפלתי

שכשהימנים מסרבים הם עושים את זה כדי להגן על המדינה (למרות שזה לא נשמע אולי..)

וכשהשמאלנים מסרבים- הם פשוט לא רוצים להגן..

זה הכל..

ואם תגידו - הם רוצים אבל לא ביש"ע -

אז אין בעיה.   שהימנים שימרו ביש"ע והשמאלנים על הקניונים- ותאמינו לי שיהיה שקט...

כן... הבדל...פלפלתי
מה זה השטויות האלה????*יעל*

יש מלא שמאלנים שמשיאירים רגע את הדעות שלהם..ומשרתים בשטחים ובכל מקום....ואני חושבת שצריך להעריך את זה!

זה לא אומר שהוא צודק.אוסנת

סרבנות משני הצדדים במצב הזה-זה אסור!!!

ואתם רואים ממה זה התחיל? בהתחלה, סרבנות בגוש...לא שזה לא היה בסדר, אבל כשמתחילים לסרב-זה לא נגמר.

מרגישים טוב עם זה-אז ממשיכים.

זה היתה גישה של הרבה רבנים בזמנו.

דעתי -יערה

אולי כבר אמרו את זה פה אבל לא שמתי לב

לסרבנים מהימין יש סיבה - הם התגייסו לצבא הגנה ל-י-ש-ר-א-ל לא לישמעאל אז למה שהם יעשו פקודה שנוגדת את ההגנה על ישראל לסרבנים מהשמאל אין סיבה הם רוצים רק להגן על הישעמאל

מקווה שהבנתם

זה פשוט! הוא מתבסס על מוסר חברתי ואנחנו על מוסר אל*יעל*
אלוקי! אני ממש לא בעד לא להתגייס....אבל לא ככה משכנעים אנשים להתגייס!...תביאי דברים אחרים!
*תביא*יעל*
ראיה של חילוני ללא תורהעמית-טליה

גם אם תסתכל מראיה של חילוני גמור

כשאדם מסרב להגן על ארצו מפני אויבים זה בעיה..הוא בעצם בוגד בכל הצבא בכל המדינה,אימנו אותו להלחם עם אויבים אימנו אותו לשרוד במצבים הכי קשים שיש..ברגע שהמצב הזה מגיע והוא מסרב הוא פשוט ככה בוגד בהכל!!

כשאדם מסרב לגרש יהודים מפני שהוא רואה שזה לא עוזר להגן על העם והארץ אלא להפך מוסיף טרור מוסיף מלחמות מוסיף הרוגים מוסיף שבויים הוא לא בוגד בשום דבר,מפני שהוא התגייס לצבא שאמור להגן על העם שלו ועל הארץ שלו ולכן אינו יכול לקבל דבר כזה שגורם לו ללכת בניגוד לכל דבר שמגן...

ולאדם עם תורה לא צריכה להיות בכלל התלבטות מפני שעליו להקשיב לרבנים הגדולים

פעם הייתי נגד סירוב פקודה..אבל כשהבנתי את המצב השתנתה הדעה..

אני מצטרף לדבריה של עמית!אביעד

כאשר חייל חילוני מסרב פקודה זה קורה בגלל שהוא חושש לחיי האזרחים הערבים  ובזה רציתי להבהיר נקודה קטנה-אם אנחנו נסתכל מנקודה אישית על הערבים לעולם לא נוכל לנצח (שלא כמו הערבים שהם יהרגו גם ילדים) כוונתי היא שאסור להסתכל על ערבים מהצד האישי היינו לדמות אותך במקומם כי אם נפעל כך תמיד נפסיד הערבים לא רק שלא עושים את זה אלא הם גם עושים יותר גרוע- "מוסיפים חטא על פשע"

תודה אביעדעמית-טליה

אבל למה לך להסתכל עלינו ועליהם?

אם הם רוצחים גם אנחנו נרצח?

זה שהם רוצחים את הילדים שלנו זה לא אומר שנתנהג כמוהם ונרצח את הילדים שלהם...

נכון שכולנו שונאים ואומרים הילד הזה הוא מחבל קטן,אבל אין לך שום אפשרות לראות איך הילד הזה יהיה באמת..ואין לך שום היתר להרוג אדם חף מפשע,ילד ערבי הוא חף מפשע!

אם יוצא מצב שמחבל מחזיק בילד אז אתה צריך להרוג,כי המטרה שלך כאן היא להרוג את המחבל..

אבל את הילדים הערבים צריך להוציא מהתמונה! (לא שאני עושה אתזה,אבל ככה זה צריך להיות)

הדרך היחידה כדי לנצח היא להסתכל על אויבנו לא מהצדאביעד

האישי וזה לא קשור מה הם עושים!

אם נסתכל עליהם מהצד האישי לעולם לא נוכל לנצח איך אמרת פעם צריך להקשיב לשכל ולא ללב!

אין קשרעמית-טליה

מכל הצדדים שאני אסתכל לא מצד אישי,אני חושבת שהילדים הערביים לא אשמים ולא צריכים למות בגלל שטות של הורים שלהם

ואני עדיין עומדת במילים שלי,מבחינה שכלית צריך להשאיר את הילדים בחוץ..זה לכתחילה,בדיעבד לפעמים יש פיקשושים שאני תומכת בהם..אבל מלכתחילה לא צריך לבוא בגישה של להרוג את כולם..

מה תינוק ערבי עשה לך?שום דבר..

אפתח ואומר כי...אביעד

תינוק ערבי הוא בפוטנציאל מחבל!!! ולכן יש הו"א להגיד שמותר להורגו עוד לפני שהוא נהיה באמת מחבל ועוד שהנני בטוח שהערבים היו עושים אותו דבר ליהודי (אם היתה להם את האפשרות הזו) ואולי אף הרבה יותר גרוע

אבל זה לא מה שהתכוונתי להגיד, התכוונתי שבמידה ואנחנו במלחמה ויש כפר של ערבים שיש בו מחבלים מה שאומר שאם צה"ל יכנס עם החי"ר יהיה פגיעה בכוח אדם ובנפשות אז מה שאנחנו צריכים לעשות זה להפציץ את הכפר ולא לגרום לעצמנו אבדות בנפש בשביל אנשים שהיו עושים אותו דבר לנו  

זאת השערה נחמדהעמית-טליה

שאנחנו תמיד משערים!!
ואם אותו תינוק לא יהיה מחבל? זה מסוג הדברים שאי אפשר לדעת עליהם..ובטח שאי אפשר לעשות דבר כזה בגלל השערה מסוימת..

בקשר לדבר השני אני מצדיקה אותך,אבל לא בגלל שהם עושים לנו אתזה אנחנו ננהג ככה,אנחנו לא צריכים להדמות אליהם ואפילו לא לשאוף לזה..לנו יש את התורה שאומרת לנו מהו המוסר שלנו,והמוסר שלנו זה קודם להגן על הילדים שלנו אח"כ על של האויב..

ולכן ורק בגלל זה!!רק בגלל שהתורה אומרת לנו מהו המוסר הנכון ולא הרמטכ"ל או שר הבטחון..רק בגלל זה אנחנו ננהג ככה!כי מי שהביא לנו את התורה יודע הכי טוב..

אנחנו יהודים!אנונימי (פותח)

"...הנני בטוח שהערבים היו עושים אותו דבר ליהודי (אם היתה להם את האפשרות הזו) ואולי אף הרבה יותר גרוע.."

אתה באמת משווה בין יהודים לערבים?!

"לא תרצח"- מכיר?!

אויש זה לאעמית-טליה

שחור או לבן כמו שאת אומרת..

נכון שיש לא תרצח,אבל יש גם "הקם להורגך השכם להורגו"..

והוא לא דיבר על השואה..אלא שלא צריך להסתכל עלזה מעיניין אישי ומקטע רגשי כי אז לא תצליחי להלחם כראוי עם האויב..ובזה הוא צודק

רוצה הוכחות?מלחמת לבנון השניה..לא חסר מקרי רחמנות שגרמו לחיילים לגווע ברעב ולמות מצמא בגלל "מוסר" שטותי של מפקדים כאלה ואחרים..

סרבני מצפוןאנונימי (פותח)
ישנה פקודה הנחשבת בלתי חוקית בעליל... כל אדם רשאי ללכת ע"פ צו מצפונו ולהשפט על כך. אנחנואמינים שגירוש גוש קטיף הוא פקודה בלתי חוקית והוא חושב שהפצצה מהאוויר זו פקודה בלתי חוקית. זו שחצנות לחשוב שרק לנו מותר לסרב ולפוצץ את כל המדינה. דעתי האישית שסרבנות הוא דבר פסול מעיקרו ויש להפעיל אותה רק במקרים של שחור לבן...
איךעמית-טליה

אתה משווה בכלל "מלחמה" מול יהודים

למלחמה ממשית מול ערבים!

לילד בן 4 לא צריך להגיד כבר שזה או הילדים שלנו או הילדים שלהם!!!

ואפילו השמאלנים הגדולים ביותר אמרו שיש גבול ושכן צריך להפציץ מלמעלה

כמו אביב גפן,טומי לפיד, שהם שמאלנים ממש

אבל יש כבר את המעבר לשמאלנים,את העוכרי ישראל..לא אגיד שמות אבל יש את זה גם בנטורי קרתא וגם בחילונים..והם עברו מזמן את השלב של השלום מה שהם רוצים עכשיו שיהיה לערבים רק טוב,כאילו היהודים בארצם ממש קל להם...

זה כבר מוסר מעוות,היגיון לא נורמלי בכלל..כי אם זה או אנחנו או הם ברור לכולם שזה אנחנו!

אני חושבת שאתה צריך לעבור את השלב שלהגן עליהם ולנסות להבין אותם..

אין מה להבין פה!!זה לא נובע מעודף שכל,גם אנשים חכמים מאוד נפלו במוסר המעוות הזה..זה מעבר לגירוש יהודים שאיפושהו אפשר להבין את הראיה המצומצמת שלהם..

זה מלחמה,מלחמה לכל דבר!!!

אמנם באיחור אבל עדין...הדר200אחרונה
הבסיס של כולם זה שאנחנו מתגיסים כדי להגן על המדינה, ועל כך כולם מסכימים. ההבדל בין הסרבני ימין לסרבני שמאל זה שבעוד השמאלנים מסרבים פקודה ובכך מתכחשים לסיבה בגללה התגיסו- שהרי ברור שמלחמה היא זו שתגן על התושבים ולא לשבת... סרבני הימין מסרבים כי הם מאמינים ושומרים אמונים לסיבה הזאת שבגללה מתגיסים. גירוש לא הגן, לא מגן ולא יגן על המדינה ולכן בעצם סירובם הם עוזרים לשמירה. מי שיבוא ויאמר שמלחמה לא מגינה על האנשים אלא רק הורסת- קחו דוגמא ממבצע חומת מגן. אחרי המבצע כמות הפיגועים ירדה בכמות מטורפת!!! מפיגוע אחד ביום בערך לקצת שקט.. זה בקצרה ובערך ממש...
שאלה לגבי צו ראשון,ימח שם עראפת
אם מישהו התייצב לצו ראשון אצל חרדים, דהיינו שהוא דוחה גיוס, הוא יכול לבטל את המהלך ולהתייצב לצו ראשון רגיל?

ואם כן, לאחר הצו ראשון הרגיל הוא יוכל לדחות גיוס?

כמו כן,ימח שם עראפתאחרונה
אם מישהו התייצב רגיל ולאחר מכן קיבל נשק עקב היותו במקום הדורש זאת, הוא יכול לדחות גיוס או שעצם קבלת הנשק מבטלת את האפשרות?
גיוס לצה"ל בגיל 45danielt

הי לכולם,

פטור מגיוס  מגיל 18. סיבה אינה בעיות נפשיות או בריאותיות, אלה סרבנות. לא אכנס לפער בתפיסת העולם והערכים שנצבר לאורך השנים, אך כבר שנים סוגיית השתמטות פתוחה אצלי ובימים אלו אני מעוניין לסגור את הסיפור אחד לתמיד. במלחמת לבנון השנייה פניתי לצה"ל בבקשה להתגייס, אך קיבלתי תשובה לקונית "פטורך נשאר בתוקף". היום אנחנו לצער כולנו במציות אחרת  לגמרי, לכן אולי יש סיכוי שיגייסו אותי. מטפס הרים לשעבר, בן 45, בריא.

אשמח לקבל מידע, מה הסיכויים שמהלך יצליח ויגייסו אותי ולאיזה גורם ניתן להגיש את הבקשה. 

מנהלת חרדים. אוליהעני ממעש
גיוס חוק טלאדם בכיר

גיוס אחרי גיל 22 לשנה וחמש לבני ישיבות ההסדר. מישו יודע איך ניגשים לזה ומה אומר השירות הזה?

באתר ניתן למצואכי קרוב.אחרונה

תתקשר 1111 או לתל השומר.

תעודת שחרור בכבוד- כוכב זהב/כסף/ארד- קציני הסדראחד שמשתדל

מחפש לדעת א מישהו פ יודע, אם הייתי קצין במסלול הסדר- זאת אומרץ בפועל לא הייתי בקבע.. (יצאתי לפיקוד במסלול ישיר), האם אני מקבל תעודת שחרור משירות סדיר- ארד? 

כי בפועל לא הייתי בקבע

אין לי מושג. תתקשר 1111 יענו לך...אם רק נאמין
איך זה משנה?נפשי תערוג

יש משמעות לצבע?

יש לי תעודת השתחרר בכבוד. האמת ל זוכר באיזה צבע.

בזמני.. לא יודעת איך זה היום..עוגת גבינה.אחרונה

הצבע היה נגזרת של תפקיד.

ג'ובניק קיבל ארד, תמכל קיבל כסף ולוחם זהב.

מידע על תוכנית "בינה בירוק"זאב קדוש

מחפש מידע על התוכנית בינה בירוק, ממשהו שהיה/משרת שם, כמה זה מתאים לחרדים/דתי תורני, מה בדיוק עושים, כמה זמן סה"כ, ועוד. תודה

שיר השריונריםאליסף עמר1

אולי יעניין אותך