מגיבה לכלמיני דברים שכתבת בשרשור.
ורק מבהירה מראש- אני לא מנסה לרמוז כלום לאף אדם ספציפי. רק חושבת בקול (בעיקר על עצמי)
קודם כל, לא בטוחה שהבנתי עד הסוף את עניין ה'היו מגלים לי מהשמים'..
ואם היו מגלים לך שזה יקרה עם הבחורה ה-27, או ה-16, אז לא היית קורא לזה שקר?
אני לא מתקטננת.
רק מנסה להבין אם הקריטריון הוא כמותי או איכותי..
הרי באמת-באמת, מצד התחושה, כל מי שלא התחתן עם הראשונה שהוא פגש עשוי להרגיש את הצער ואת הקושי ואולי גם את השקר ש(לפעמים יש)בדבר. אולי בעצמות שונות, אבל זה קיים:
גם מי שהתחתן אחרי 4 פגישות יכול היה לעבור לפני 3 פעמים שבהן לא באמת ניסו להכיר ולא הסתכלו בעין טובה וכתוצאה מכך הוא נשאר עם תחושת החמצה, או שתחושת הערך העצמי שלו נפגעה..
(מכירה כאלה שהתחתנו אחרי מעט פגישות באופן יחסי, אבל זה קרה בתוך 3-4 שנים מהיום שהחליטו להתחיל להיפגש.. פשוט לא היו הצעות. זה גם חתיכת סבל)
מהצד השני, יכול להיות אדם שנפגש 100, או 252 (

) פעמים, שבהן גם בפעמים המבאסות מאוד שבהן הוא הרגיש שטעו בו או שלא נתנו לו הזדמנות עד הסוף, הוא ידע שהוא עשה את המירב מבחינתו, והשתדל להתקדם מבחינת מידות, אישיות וכו', והכל מתוך אמון בקב"ה שמתכנן לו את הדברים הכי טובים שיש..
עכשיו, ברור שזה לא שחור-לבן כמו שאני מציגה, ושבפועל יש תקופות לכאן ותקופות לשם.
וברור לי שגם בתוך הגישה ה'חיובית' יותר יכולים להיות הרבה קושי ותסכול.
אבל כן נראה שיש עניין לדעת מה מנחה אותנו בגדול. אחרת נוצר כאן מנגנון ששוחק אותנו. וכשמגיעים שחוקים לפגישה (כהלך רוח, לא פעם ב..) , הסיכוי שיצא ממנה טוב קטן, ואז הסיכויים שהיא תתרום לשחיקה גדלים.
דבר נוסף.
נראה לי שעניין ה'באף תקופה אחרת בהיסטוריה' שהזכרת הוא פחות רלוונטי.
ברור שלא היו צריכים לצאת כ"כ הרבה. כי נישואין היו מסחרה גדולה מאוד שנוהלה ע"י ההורים, והזוג לא באמת היה נשאל לרצונם. נראה לי גם שפחות חיפשו התאמה אישיותית או 'אושר' בנישואין (סליחה על המושג הבומבסטי, הסתבכתי קצת עם ההגדרות), כי המחשבה הייתה הרבה יותר פרקטית.
דווקא מהבחינה הזאת, אני חושבת שהעובדה שהמציאות היום נותנת לכל אחד מהצדדים את האפשרות לחפש באופן עצמאי, להביע את רצונותיו והעדפותיו ולבסוף גם להחזיר תשובה שלילית במידה והוא לא רואה התאמה, היא מעולה.
מה בכ"ז?
נראה לי שאולי זה קצת שלב כזה של הליכה מקיצון לקיצון שני. יכול להיות שהיום אנחנו נמצאים בשלב כזה שמרוב חופש בחירה כבר לא רואים את היער.
אולי אפשר לקרוא לזה סינוור.
בגדול אור הוא טוב. הבחירה הזאת היא נהדרת. אבל לפעמים היא מטשטשת את הראיה האמיתית..
וכן, צריך לתת לחבר'ה שנכנסים לעולם הזה כלים לבחור נכון יותר-
איך להבחין בין עיקר לטפל.
איך להבחין בין מה שמתאים לי לבין מה ש'מקובל' בחברה.
איך להתייחס (ואם להתייחס) לדמיונות כאלו ואחרים.
איך לבחור בעין טובה מצד אחד, אבל לא להתנהל בעיוורון בצד שני.
איך לברר טוב לפני כדי למנוע עגמות נפש מיותרות.
מוכנות לתהליך, סבלנות וכו'.
דרך ארץ (איך להתנהל כשנראה שלא מתאים, איך להתנהל כשנראה שכן מתאים..)
ועוד..
יש לי גם משהו להגיד לגבי עניין השיטה שהזכרת כאן, אבל נראה לי שזה עוד צריך להתבשל..