היו לכם מורים מעולים למתמטיקה?מורה למתמטיקה
אני מורה חדשה למתמטיקה, ורוצה ללמוד מהטובים ביותר איך להיות מורה טובה יותר.

אז אשמח שתענו-
1. איזה מין תלמידים הייתם?
2. האם יש מקצוע שממש עניין אתכם? שרציתם ללמוד גם מחוץ לבית הספר?
3. אם עניתם כן ב2- מה גורם לזה?
4. היה לכם מורה מעולה למתמטיקה? מה הפך אותו/אותה לככ טוב עבורכם?
5. דברים שיכולים לדעתכם לעזור לתלמידים ללמוד מתמטיקה בשמחה? אני יותר מאשמח לכל רעיון שעולה לכם
-----רב שמואל
אני חושב שסעיף ו', מראה את חוסר ההבנה שלך במתמטיקה. (לא פלא. הרי לא עשית אפילו 3 יח"ל)

וסעיף ד' מראה את חוסר הידיעה שלך - ולא רק במתמטיקה: אתה לא יודע להבדיל בין הסבר סבלני, פירוט במילים, וחזרה שמבהירה.
תודה רבה רבה! מקפיצה לי לעוד תגובותמורה למתמטיקה
ככ לא מסכימה עם 5 ב🙄אין לי הסבר
מכירה מקרוב כמה מקרים שהתעקשו על בנות שישארו ב4 יח''ל וזה הוביל את אותם לא יוצלחים במתמטיקה לעשות תארים בהינדוס או במחשבים
מנסהחושבת בקופסא

1. תלמידה די טובה, ובמ"מ אפילו עוד יותר.

זה כי ירדתי בסופו של דבר ל3 יח"ל. הציונים הכי נמוכים ונכשלים שלי היו בתחילת ט' כשניסיתי להישאר ב4.

המורה הייתה מספיק נחמדה לא לכתוב בתעודה של מחצית א' את הציון, רק השאירה מקום ריק וכתבה בהערה המילולית "בהצלחה ב-3 יחידות".

2. היו מקצועות מעניינים, אבל לא ברמה של ללמוד מחוץ למסגרת. (לרפרף בספר של השאלת ספרים בחופש הגדול מתוך סקרנות נחשב?)

3. אין לי מושג אם יש גורם אחד ויחיד, אבל לא הייתי אומרת שזאת המורה אם לזה את מתכוונת. היו לי יופי של מורות דווקא למקצועות הכי מעצבנים וזה לא גרם לי לאהוב אותם.

4. המורה שהכי אהבתי למ"מ הייתה זאת שלימדה אותי בכיתות ה'-ו'. היא הייתה ממש קשוחה, עשתה מבחן של זכירת לוח הכפל שכל מי שקיבל בו פחות מ100 היה צריך לעשות אות שוב כל שבוע עד שמצליח.

אבל בגלל שהיא ממש הייתה רצינית להספיק את החומר סימנו את כל מה שהיה צריך ללמוד שבועיים לפני סוף שנה אז היא עשתה כל הזמן שיעורי כיף והכינה מצגות על כל מיני דברים מעניינים.

וגם בשיעורים עצמם סיפרה בדיחות ועשתה אווירה נחמדה איכשהו למרות הלחץ והרצינות.

(היא הייתה רווקה בת 30 לפחות באותו הזמן, לפני כמה חודשים שמעתי שהיא התחתנה ועזבה את אותו בית ספר יסודי שלמדתי בו)

5. אני מניחה שלעשות את מה שהמורה הנ"ל עשתה, זה לא גרם לי לאהוב מתמטיקה, אבל ממש היה כיף ללמוד איתה.

עונהאין לי הסבר
הייתי סבבה

2. האם יש מקצוע שממש עניין אתכם?
שרציתם ללמוד גם מחוץ לבית הספר?
ביולוגיה.

נושא מעניין, שקשור ממש להתנהלות היומיומית בחיים לנו.

ביסודי זה נחשב?
היא הרשתה לשכל שלי לעבוד כמו שהוא עובד ולא חייבה אותי לחשוב כמו ספר הלימוד.
להבדיל מהתיכון, שאם לא עניתי כמו שהם חשבו שכך צריך לענות, ירדו לי נקודות על הדרך.

5. דברים שיכולים לדעתכם לעזור לתלמידים ללמוד מתמטיקה בשמחה? אני יותר מאשמח לכל רעיון שעולה לכם
שיבינו *למה* עושים את הדברים ולא רק *איך* עושים אותם.

אממekselion

1. עצלן עם מזל

2. מפתאום

3. עניתי כבר שלא

4. זו שאלה מכשילה? כל המורים למתמטיקה משעממים אז כולם גרועים!

5. לצייר את המשוואות

עונהזה רק אני
1. הייתי תלמיד מצוין, גם בהקשבה וגם ביכולות תפיסה, הייתי משתדל ללמוד עם תלמידים שיותר מתקשים כדי לעזור גם להם לעשות 5 יח"ל.

2. למדתי מתמטיקה גם מעבר לתכנית הלימודים, קראתי ספרים בנושא או ראיתי סרטונים ביו טיוב. ברוב המקצועות שלמדתי התעקשתי לרדת לעמקם של דברים ולהבין עד הסוף כל דבר. (לא תמיד הצלחתי, מספרים מדומים ואינטגרלים למשל הם עדיין תעלומה בעיני).

3. אני אדם מאוד סקרן וכן אוהב סדר מחשבתי, וממילא רציתי שהדברים יהיו מסודרים וברורים לי והייתי מספיק סקרן ונבון להעמיק בהם.

4. היה מורה טוב, לא מעולה. הוא היה מסודר ובעל ניסיון, הוא היה מספיק מוצלח להעביר את החומר בצורה ברורה ואם היה צריך להעמיק בנקודות מסוימות עשיתי את זה בעצמי.

5. לדעתי צריך להסביר כל כלל וכל נוסחה ולהבהיר מדוע היא נכונה, זה מקל מאוד גם על הזיכרון (משום שלא צריך לזכור עשרות משפטים בגיאומטריה או את כללי החזקות- פשוט שולטים בעומק שלהם וכל הכללים נובעים מאליהם) וגם על ההבנה.
בנוסף אני חושב שכדאי לתת למתמטיקה את הנופך הסיפורי שלה, לשנן את משפט פיתגורס זה משעמם, לשמוע סיפור על פיתגורס, על הכת הפתגוראית, על התלמיד האומלל שהוטבע בנהר משום שהוכיח את קיומם של המספרים האי רציונליים....זה כבר מרתק! עם רקע כזה איך אפשר שלא לזכור מה פיתגורס אמר?

צורת לימוד כזאת מחייבת את המורה לשלוט בהיסטוריה של המתמטיקה שזה תחום שלא עוסקים בו רבות ודורש הכנה מראש. מי שמשלב את זה נפלא זה אלי מיטב בספרים שלו.

6. בהצלחה.
...מגובלת-

סבבה כזה, דווקא לשם שינו במתמטיקה ישבתי בראשון...

הרבה!! יותר ביולגיה כימיה פיזיקה .

מתמטיקה יותר מענינית שמסבירים למשל מה עשו איתה, איך הגיעו לכל מיני מי פיתח...

בתיכון היתה לי מורה ממש טובה !!! 

הקשיחות - זה נשמע רע, אבל זה באמת זה , מי שלא עשה שיעורי בית דמו בראשו כנ"ל מי שמאחר לשיעור, אני זוכרת זה היה לחץ לטוסססס להקבצה מהרר שחס וחלילה לא נאחר בשניה , בסוף זה היה לנו חוויה וידענו את החומר מעולה(אולי גם כי הוא היה דבילי)

כיום, ישלי מרצה תותח , לדעתי מה שהופך אותו לכזה , זה הרצון והאכפתיות שבאמת רואים שכל אחת ואחת יבינו את החומר וכולם ישתתפו וכולם יהיו פעילים ,, הוא יכריח אנשים להשתתף ישאל לשלומם בשיעור... 

וגם, כשמישו ישאל שאלה הוא יגרום לו להגיע לתשובה לבד ע"י הכוונה, הוא מסביר הרבה מעבר למה שצריך נותן הסברים סתם מענינים.... מייחס הרבה דברים לממציאם זה עושה את הכל חוויתי לדעתי.

5. דברים שיכולים לדעתכם לעזור לתלמידים ללמוד מתמטיקה בשמחה? אני יותר מאשמח לכל רעיון

שעולה לכם

אמרתי קודם.

עונהעשב לימון

עונה חוץ מ4 ו5

הייתי תלמידה טובה, ביסודי היה לי די משעמם, ובתיכון היה יותר מעניין, מאתגר.

היו לי מורות טובות למתמטיקה! מה שהפך אותן לטובות היו המסירות שלהן, ההשקעה בתלמידות. וההתחשבות. בתיכון זה היה יותר חשוב, כי הדברים היו יותר דרמטיים (כך נראה לי). היתה לי מורה ביסודי שהיתה מביאה חמצוצים על תשובות נכונות. ובגלל שתלמידה אמרה לה שזה לא בריא, היתה מביאה גם גזר.. מורה אחרת הרשתה לי להיכנס לשיעורים שלה למרות שהייתי שייכת להקבצה אחרת.

דברים שיכולים לעזור- לשים לב לתלמידים/ תלמידות, ולתת שיעורי בית בכמה אפשרויות- חובה לכולם, ואפשרות למתקדמים. לצ'פר לפני מבחנים ואחרי, ולשים לב להשקעה, לא פחות מלתוצאות.

בהצלחה ממש

כל הכבוד על הרצון להיות טובה. אני אענה על חלק מהשאלותהיום הוא היום
היו לי כל מיני מורים.

המורים הטובים מביניהם עשו כמה דברים: השרו רוגע.
נתנו הרגשה שהחומר ביכולתינו.
הסבירו ברור ובגובה העיניים.

דברים אחרים שיכולים להועיל בתחום מניסיוני ובכלל:
להסביר למה זה חשוב לחיים (כמובן, רק כשזה אמיתי. לצערי מלמדים דברים מסויימים שלא רלוונטיים לכולם).
המחשות ויזואליות זה מאד מאד עוזר.
דוגמאות מהחיים ככל שניתן.
יש פה גם הרבה עניין של עבודה רגשית מול פחדים, סטטוס חברתי וכדומה. חשוב להתייחס לזה.

בהצלחה!

עונהאן#שרלי
. איזה מין תלמידים הייתם? טובה
2. האם יש מקצוע שממש עניין אתכם? שרציתם ללמוד גם מחוץ לבית הספר? לא במיוחד
4. היה לכם מורה מעולה למתמטיקה? מה הפך אותו/אותה לככ טוב עבורכם? היו לי מורות טובות למתמטיקה, ולדעתי מה שהיה משמעותי זה באמת האכפתיות לתלמידות.
הכי הכי היה לי משמעותי במתמטיקה, זה להבין למה המציאו את השיטה שעכשיו לומדים, מה היה הקושי שהוביל לזה
ואז גם הצלחתי לשייך מתי להשתמש באיזו דרך.
למשל: כשלומדים נוסחת השורשים, אז קודם כל לתת לתלמידים להגיע להבנה שאין דרך אחרת לפתור משוואה ממעלה שנייה כשאי אפשר להוציא גורם משותף. (חוץ מטרינום, שזה מעצבן)
עוד דוגמה: מה ההיגיון מאחורי הנוסחאות, לדוגמה בסדרות. למה צריך את נוסחת האיבר הכללי? להגיע להבנה שבלי זה בעצם צריך לחשב איבר איבר בסדרה וזה חוסך.
עשי חיל
היו לי מורים מעולים למתמטיקה.מי האיש? הח"ח!

וזה לא שהם לא עשו טעויות בדרכם, איש איש ומעלליו, החל בהעלבת תלמידים שלא הבינו, וכלה בדיבור גבוה מעל ראשינו (אני הייתי מבין אלו שהבינו היטב את הקריצות, העקיצות וההומור המתמטי, מרפרנסים לפילוסופיה ולוגיקה ועד איזכור אנקדוטות היסטוריות מתמטיות של הילברט וגאוס).
ואף על פי כן, העיקר, העיקר, היה הדיבור על מתמטיקה בעיניים נוצצות, בשלהבת האש הבוערת, שאותה צריך להדליק בלב הלומדים, ממש כעין תורה, החל באכסיומות אוקלידס ועד לניצחונות המתמטיקה המודרנית, של דה ריכלה, של קושי, של אבל, של נטר, של טיורינג, אפילו של מנדלברוט, של כל המאסטרים ואנשי השם באשר הם (ולא לשכוח שעם כל זה, מדי בוקר אנחנו בני ישראל פותחים תפילת שחר באמירת "ואנשי השם כלא היו", ומוריי היקרים טרחו להזכיר גם זאת).

עונה גם.איכה
ולפי השאלה שלך, כנראה שתהיי מורה טובה 🙂

משקיענית וחרוצה. אבל גם טובה.

הרבה.
אבל אפחד לא ברמה שאני אשקיע בללמוד מחוץ לבית ספר.
(תכלס רק בכימיה ומתמטיקה התעסקתי מעבר למסגרת הלימודים)

אוהבת ידע, וחשיבה לוגית ממש.

וואו היתה לי מורה מעולה מעולה.

חכמה מאוד, מסודרת, תקתקנית.

היא היתה מסבירה את המתמטיקה בצורה שאפשר להבין את ההיגיון שמאחוריה, ולא רק לשנן כללים.
ברמה של להבין לעומק משמעות של דברים בחמש יחידות כמו וקטורים, טריגונמטריה ועוד.

כל אחת ידעה מתי קריטי לה להקשיב ומתי לא.
אני לא בטוחה שהיא היתה אומרת לנו, אבל סיכוי טוב שכן - לא נורא אם לא הבנתם את זה.

החזירה מבחנים, תמיד אבל תמיד, בשיעור אחרי.
אני חושבת שזה שהחומר עוד טרי בראש ואת יודעת וזוכרת מה בדיוק חשבת בכל תרגיל גורם לך להפנים ממנו הרבה יותר.

רשמה לנו הערות במבחנים תמיד, כולל אם הייתי עושה ככה היית מגיעה לאותה תשובה יותר מהר. התשובה שלך נכונה אבל יכולת לעשות אותה גם ככה.

בגדול היית יכולה לשבת עם המבחן וממש ממש להבין וללמוד מזה ולא רק לסמן וי שעשית את המבחן.

היא ידעה להאמין בנו באמת.
הממוצע של המתכונות שלי היה נמוך משמעותית מהמגן והיא צדקה ההימור שלה , כי ידעה לראות מה היכולות שלנו ולא להצמד רק למספרים תכלס. (בשביעית קיבלתי נקודה יותר מהמגן ובשמינית חמש נקודות מעל)

היה לנו בוחן כל שבוע על אחת הבגרויות משנים קודמות, אבל היינו מתרגלות את זה לפני וזה ממש מכניס אותך לרמה של הבגרות. היה לנו ספר עם פתרונות מלאים של הבגרויות והיינו נעזרות בו המון.

אנחנו דאגנו להוואי.
היה לנו פעם אצלה ערב הקצבה בבית, אחרי אחת הבגרויות.
דאגנו גם לכיבוד בכל יום שגמרנו מאוחר.

בגדול מי שאוהב מתמטיקה אוהב, מי שלא לא וזהו. 🙃
נראה לי אחת התגובות הכי ארוכות שכתבתי אי פעם.איכה
ואני לא מתייגת, אבל אולי חברתי להקבצה תגיב גם.

היא בטוח חוותה את זה אחרת ממני 😁
נשמעת מורה אגדיתמישהו איתי
(כמובן שרק למי שרוצה ואוהב ללמוד וכו)
...אפרת????
לא קראתי את התגובות אז יכול להיות שאני חוזרת. אני רק אגיד שתמיד חשבתי שאני טיפשה במתמטיקה עד שהגיעה מורה אחרת והבנתי שאני זו לא הבעיה.

ממש חשוב בהסבר חומר ראשוני להסביר לבד את החומר (עם אפשרות לשאלות) ובלי עזרת כל התלמידים כי לפעמים המורה שומעת שעונים תשובה נכונה ומתקדמת עם ההסבר כשבעצם לא כולם הבינו. וגם לא ישאלו.
בעיניי לא צריך להלחיץ עם כמויות שיעורי בית ובדיקות דקדקניות.
זהו בגדול
עונהשפרינצא בוזגלו
עבר עריכה על ידי שפרינצא בוזגלו בתאריך ג' בטבת תשפ"ב 03:48

1. זה תלוי בגיל, בכיתות הנמוכות הייתי ממש גרועה, כשעברנו מאריתמטיקה למתמטיקה הייתי התותחית של הכיתה עד הקורונה שהתחלתי לדשדש בגלל הלימודים בטלפון, היום אני קצת בשוק מהקצב (אקדמיה וכו') אבל מצליחה לעמוד בהספק ב"ה.
2. היסטוריה, אה מקצוע מתמטי? מערכת משוואות בשני נעלמים היו הכיף שלי בתחילת הקורונה, לימדתי את עצמי ופשוט פתרתי כי לא היה יותר מידי מה לעשות...
3. הרצון שלי להתקדם ולעקוף את כולם בחומר וגם כדי שלא אצטרך להקשיב לשיעורים בטלפון
4. היו, בוודאי שהיו! המורות למתמטיקה היו תמיד בין המורות שיותר אהבתי, הן תמיד ידעו לאתגר אותי, ומי שלא ידעה קצת גרמה לי לדשדש כי הייתי נרדמת בשיעורים שלה ולא מתעוררת כשמלמדים חומר חדש
5. התאמה לרמה, יחס אישי, תמיד הוכחתי את עצמי כי כל המורות תמיד אהבו אותי חחח
האמת שעכשעו כשאני חושבת על זה צריך ללמד הרבה שיטות ודרכים לפתרון אותה הבעיה/משוואה, לי היו (ויש) בעיות עם לזכור מספרים בע"פ, אז בגלל שלא הצלחתי לזכור את לוח הכפל בע"פ פיתחתי יכולות חישוב מהירות במיוחד, היום אני יודעת את לוח הכפל אבל גם יכולה לחשב בראש דברים ממש מסובכים.

עונההיופי שבשקט
1. שקטה. מאלה שיושבים מאחורה ועושים דברים תוך כדי השיעור ובסוף מוציאים מאיות
2. חידות הגיון ודברים מהסוג הזה
3. 🤷🏻‍♀️ כנראה בעקבות אחי הגדול
4. כן. היו לי כמה מורים טובים, שבד"כ היו פחות אהודים על שאר הכיתה בזמן אמת. אבל במבט לאחור כולם הודו שהם היו מורים טובים. מה שהפך אותם לטובים - הם הסבירו רק פעם אחת, בצורה יסודית. אח"כ פתרו על הלוח 2-3 דוגמאות עם הסבר. הם שמו לב שאני מבינה מהר, אז הביאו לי (ולעוד כמה) אתגרים שקשורים בחומר כך שהתקדמתי במקום לבזבז זמן. הם דאגו ללמידה רצינית (מעקב אחרי ש.ב, בחנים מדי פעם). והכי חשוב - ראו שהם אוהבים מתמטיקה.
5. תלוי איזה גיל אתה מלמד. לדעתי מתמטיקה הוא מקצוע עם דעות קדומות והרבה תלמידים שונאים אותו כי ככה מקובל. להראות קשר בין התרגילים לחיים עשוי לעזור, אבל לא בטוח.

לא שאלת, אבל אולי יעזור בכל זאת.
היו לי שתי מורות ממש גרועות למתמטיקה בעבר. אחת מהן שלחה אותי כל שיעור החוצה כי "אין לה מה ללמד אותי, אז חבל שאבזבז זמן בכיתה". השניה לא ידעה את החומר. היא לא התכוננה מראש לשיעורים והרגישו את זה ממש. מטעויות מהותיות בזמן שנסתה להסביר חומר חדש ועד "את זה נלמד בהמשך כי זה ירד לי במיקוד אז אני צריכה ללמוד את הנושא"
ביסודי אחלה. זוכר אותה עד היום. בתיכון למדתי לבד כי התמקדתיחסדי הים
בלימוד תורה. הייתה לי חונכת על הפנים. היא לא ווידאה שאני מבין את החומר. לפחות הצלחתי ב-4 יחידות.
את מדהימה אין לי מיליםחציליםאחרונה
משמח לראות את הרצון הטוב והאכפתיות זה פשוט כיף שיש אנשים כאלה!
תודה!
מה אתם חושביםהתלמיד העייף

הייתי בחתונה עכשיו של חבר והיה 0 אנשים מהישיבה התיכונית שלנו (היום כבר נמצאים עמוק בעולם הישיבה) הגיעו מהישיבה התיכונית אני הרב שלנו וראש הישיבה עכשיו זה לא היה בחור שקט הוא בחור שבתיכוניץ היה מאוד פעיל ובאמת היה חבר טוב של כמה חבר'ה וחברמן עכשיו בסדר לא כולם חייבים לבוא אבל מינימום חבר אחד שניים טובים מה נסגר??

עצוב ממשכְּקֶדֶם

אופייני לג'ן זישבורת,לב

והלוואי שיתעוררו מחשבות

תלוי מה הגיל שלוחושבת בקופסא

אם הוא סיים את התיכונית לפני 7-8 שנים ולא כל כלך שמר על קשרים משם, יכול להיות שזו התדלדלות טבעית של חברויות מהתיכון.

היינו פעם בחתונה של חבר של בעלי, ובעלי הרגיש צורך מיוחד שנבוא למרות שזה היה באיזה כרם נידח על איזו גבעה, כי הבחור הזה לא מאוד חברותי במיוחד וצריך לשמח. בסוף היו חוץ ממנו עוד 2 חברים, ושלושתם היו היחידים שרקדו לחתן. לכלה היו בערך 4-5 חברות. אחרי החופה בשעה 9 וחצי בערך הם עוד לא יצאו מהחדר ייחוד, ובעלי ממש התלבט כי הוא הרגיש שהוא חייב לשמח בריקודים, אבל הטרמפ שלנו (הרב שקידש בחופה) רצה לצאת, וידענו שיש לנו נסיעה של שעתיים וחצי לפחות, ושום טרמפ אחר כי אנחנו לא מכירים אף אחד שם, ומתוך אולי 50 האנשים שהיו שם חצי כבר יצאו. בסוף נסענו עם הרב.

זה כנראה אחד האירועים הכי מוזרים שהייתי בהם, ובאמת הרגיש מאוד לא נעים שלא היו חברים.

יישר כוח לכם!!נחלת

זה לא המקרה...התלמיד העייף

סיימנו תיכון לפני 3 שנים

ואני יודע שהוא שמר על קשר עם כמה מהקרובים אליו ואפילו הציע להם שידוכים

הוא לא הזמין או שהחברים לא הגיעו?חושבת בקופסא

הזמיןהתלמיד העייף

אני הייתי אחראי על ההרשמה פרסמתי בקבוצה של הכיתה שלחתי לקרובים שלו תזכורות ונאדה אפחד לא בא או אפילו נרשם

מאוד יפה מצידך. תבורךנחלתאחרונה

אין מספיק מקום בשרתים של ערוץ 7פשוט אני..

אם אתחיל לכתוב ביקורת על הגיליון האחרון של מגזין ''פנימה'' 🙈

כמעט בכל עמוד הרגשתי צורך לדפוק את הראש בקיר, אבל הצלחתי להתגבר על היצר 🥳

הדסה הדסה למה את הלב שלי לקחת הדסההה קפיץ

מה דעתכם על השיר שהכנתי? (איאיי)כולנו הביתה
אממ… בנותבנות רבות עלי

מה הקטע שלכם עם זקנים של גברים?

שלכן*בנות רבות עליאחרונה

פוליןנחלת

האם מישהו מכיר אנשים דתיים שהיו רוצים לצאת למסע

לפולין - אתרים יהודיים שמלפני השואה, חמישה ימים?

חברים שלנו היו רוצים אך לא מצאו סוכנות נסיעות שעורכת

כזה עכשיו.

הם סיפרו שאחת מהסוכנויות הציעה לגבש קבוצה

של לפחות עשרה איש. דתיים המעוניינים בהכשר

מהודר, וצניעות.

נשמח לשמוע אם לאי מי יש רעיון עבורם.

הם רוצים לנסוע עכשיו. לא מאוחר יותר.

יישר כוח!

.

שנים לא הייתי פה.הלב בוער למלך!

לא ידעתי שזה עדיין קיים. אז ברוכים תיהיו אנשים חדשים וישנים

אתה קיים גם מחוץ לווצאפ???אריק מהדרום

לאט לאט חוזרים למקורותהלב בוער למלך!אחרונה

הפיצ'ר האהוב עליי בתקופה הזועשב לימון

שנכנסים לאתר אינטרנט והוא מציע לי לאשר שימוש בקוקיות 🤭

אם יש שיער מספיק ארוך אני מאשרת

עד עכשיו אני לא מבינה מזה הקוקיס האלהנחלת

וגם, למה מכנים את מה שזה לא יהיה, כך.

אבל אני לא דוגמא...

תודה!נחלתאחרונה

משה

עוגיות זה משמין (את בקשת ה http)

עוד פעם גולש יותר זמן ממה שתכננתיחוזר תמיד לאשתי

בפעם האלף החלטתי שהפעם אני לא נסחף.

כאילו, שום דבר לא יעזור זה חזק ממני.

לא בקטע של צדקות או נפילה, פשוט נגרר, זה שורף זמן ואני מרגיש שאין לי שליטה על הזמן שלי.

מה יש באינטרנט שמטשט את גבולות הזמן, ותמיד תמיד תהיה עליו יותר זמן ממה שתכננת?

כמו בקניון, מטשטש תחושת זמןעשב לימון

ונועד להיות כזה.

את מבלה הרבה בקיונים?משה

אני לא מסוגל להיות בהם. הרעש הורג אותי.

לא הרבהעשב לימון

אבל כשאני צריכה כמה דברים מכמה חנויות אז זה המקום המתאים. פשוט להיות ממוקדת, להגדיר מראש מה אני צריכה

נתתי את ההקבלה כי יש על הקניון פרק של חיות כיס אאלט. וזה אחד המאפיינים שהם מונים שם

אולי בגלל שאני רגיש מאוד אף פעם לא אהבתי קניוניםמשה

אני מבין שלאנשים נוירו-טיפיקלים המקום הזה הוא מקום בילוי.

מה זה חיות כיס אאלט?נחלת

אצלנו באמת יש חנות לבעלי חיים, עם בעלי חיים מקסימים וזה משמח להיכנס לשם,

לדבר עם התוכונים , להנות מהארנבות הגמדיות הפרוותיות והרכות, מהאוגרים הסיביריים

הרצים כמטורפים על הגלגלת....

חיות כיס זה שם של פודקאסט על כלכלהעשב לימון

ואאלט זה "אם אני לא טועה".

התכוונתי לומר שבפודקאסט חיות כיס יש פרק על קניונים ועל המחשבה שעומדת מאחוריהם, אם אני לא טועה במה שאני זוכרת.

מעניין שגם אני החלטתי לכתוב את הקיצור הזה...נחלתאחרונה

בני אדם לא כל כך שונים מזה כפי שלפעמים חושבים...

כאן ההבדל, בהכללה גסה, בין גברים ונשיםפ.א.

סביב life style, סטיילינג, אופנה, שופינג, טיפוח

ובין הציפיות השונות בין גברים לנשיםעשב לימון

מנשים מצפים יותר

מצפים יותר כלומר בקניון?משה

מצפים להיות יותר מטופחותעשב לימון

ומכאן הקניון כמודל אופנה וסטייל וכמקום שבו "הופכים" אישה להיות "אישה לפי הציפיות" עם כל מה שפ.א כתב

אה. כן. ציפיות מגדריותמשה

אני מבין בין המילים שאת לא בדיוק מנסה להיצמד אליהן.

(גם אני לא, בצד הגברי של העניין).

אני כן. אבל בתנאים שלי עשב לימון

נכון מאודפ.א.

אני באמת דקה מחזירה תשאלה אליךSeven

מה יש באינטרנט שגורם לך לשרוף זמן ?

(אלא אם כן התכוונת אינסטגרם טיקטוק וכזה ואזיותר מובן)

הממחתול זמני

– המוח האנושי לא אוהב להתמקד כל־כך במשהו אחד לאורך זמן רב. זה מאוד קשה לשבת במשך כמה שעות ולהתעסק במשהו רצוף כמו ציור או כתיבה, למי שלא רגיל לזה. באינטרנט יש הרבה גירויים קצרים והמוח שלנו מת על זה (זפזופ בין אתרים, חדשות).

פעם הייתי אוהב לשחק במשחק מחשב מסוים אבל זה היה קשה לשבת עליו הרבה זמן בלי הפסקות של דברים אחרים (כמו קריאת מאמר).

– אני חושב שהאור במסך מרגיע/ממכר. המחשב/אינטרנט/UI בנוי בצורה מאוד מאוד כיפית ונוחה לעין והמוח די נרגע מזה.

– אתה תמיד יכול לעבור לטלפון בלי דפדפן או למחוק את הדפדפן מהטלפון שלך (אפשר לחפש מדריך), אם הבעיה שם.

אפשרoo

להגביר שליטה ע"י

צמצום טריגרים

(לשים את הטלפון בחדר אחר/ לצאת החוצה בלי טלפון)

מציאת חלופות

(תחביבים/ לדבר עם אנשים/ לצאת לטייל)

אימון

(לשים יעד ריאלי ולהוסיף עליו כשמצליחים להשיג אותו)

אגב זה לא קשור רק לגלישה אלא לכל שליטה עצמית אחרת

(אוכל/ כעסים/ זמנים/ תקשורת תקינה/ גבולות)

כשמשפרים שליטה בנושא אחד

הוא יכול להשפיע על עוד נושאים

נכון. כמו גלגל שיניים.נחלת

כנראה שיש לך יותר מידי זמן פנוי?פ.א.

אחרת היו לך עיסוקים אחרים שהיו יותר חשובים לך, מעניינים אותך, התחייבת לעשות אותם כי אחרת תיפגע…

אינטרנט זה אתגר קשוח. והבחירות לא חד משמעיות.משה

והוא קשוח בעיקר בגלל שהתוכן שיש בו הוא תוכן באיכות טובה ממש. כלומר, אני יכול לצרוך זבל (ואז לי אישית יותר קל להפסיק, רילס למינהם).

ואז מגיע איזה מישהו שאני מעריך עם סרטון שיש בו חכמה שאולי אני צריך לחיים שלי. ועוד אחד. ועוד פוסט עם טקסט מעניין, ועוד שרשור בפורום רגישים שאני מתעניין בו כי הוא באמת מקדם אותי בחיים.

והופס, עברו שעתיים.

אם אני לא אצרוך שעה ביום מדיה חברתית אני אבוד והמקצוע שלי מת ובעוד 3 שנים לא יהיה לי במה לפרנס משפחה.

אם אני נכנס לטוויטר כדי לקרוא חדשות AI כי זה מקור המידע הנכון אני נסחף לרעל של החדשות הרגילות ומבזבז עליהן את הזמן.

שעה טוויטר צריך.

שעתיים?

שלוש שעות?

ארבע?

אולי בשעה השלישית או הרביעית אני אמצא כתבה שתשנה לי את החיים (קרה במוצ"ש לפני שבועיים, עם Laguna AI)?

אצל מי שזה צורך מקצועי, כמותך, ההסתכלות אחרתפ.א.

ובדורות קודמים, וגם היום למי שרלוונטי, יש הרבה שמבלים זמנים מאוד ממושכים בספריות וארכיונים לצרכי עבודתם.

גם בצורה הזו הרבה מהזמן "מתבזבז" עד להגעה למידע הרלוונטי.

בספריה אפשר להאבד בדיוק כמו באינטרנטמשה

נכון. לזה התכוונתיפ.א.

הזכרת לימשה

שכחת לכבות את האור יערית, ונרדמת עם הספר ביד יערית...

שיר נוסטלגי מקסים 😻פ.א.

נכון. אבל זה אחרת. לספריה, בעיני, יש שם יותר טובנחלת

ובכל זאת, ממכר פחות מאשר הדבר הויזואלי

אני לא נמשך לויזואלימשה

רק לקריאה.

יש אפשרות בפלאפון של איכות חיים ובקרת הוריםארץ השוקולד

להגדיר זמן מסך ואז הוא יכול להגביל אותך בזמן.

אפשר גם להגדיר מצב ריכוז בשעות מסוימות שתצטרך אקטיבית ללחוץ על פסק זמן כדי להיכנס והוא יעיף אותך אחרי זמן קצוב.

גם במחשב אפשר להגדיר זמן? כדי להגביל? ואם אכן, איךנחלת

אבל כבר לא ילדה ולא צריכה להיות תחת בקרת הורים …פ.א.

תהיני בכייף משעות הפנאי שלך.

לכל הפחות screenzenשבורת,לב

נכון. גם אני חשה כך. אז אתמול לא פתחתי. בכוח!נחלת

אולי יעניין אותך