דיברתי עם חברה.
קיבלתי המלצה על שדכנית מסוימת.
מה שהיא לא סיפרה לי זה על הכסף שאותה שדכנית גובה.
עכשיו אין לי בעייה ששדכניות גובות תשלום. בעיניי זה לחלוטין לגיטימי, הן בהחלט משקיעות בזה הרבה זמן ואנרגיה.
העניין הוא שהשדכנית ביקשה סכום לא מבוטל (גימטריה של חתונה + מע"מ) - כדמי מנוי שנתיים, בנוסף לתשלום דמי שדכנות של כמה אלפים מכל צד, ושאולי אני עוד שם בשבילה, אבל היא לא השדכנית היחידה.
קודם כל מבאס לשמוע את המונח "שנתיים", אני מקווה שהחיפוש לא ייארך כ"כ הרבה זמן.
ממה שאני יודעת, מקובל לגבות דמי רישום+דמי שדכנות, או רק דמי שדכנות, ודמי הרישום (חד-פעמיים) הם יותר זולים.
הבהרה: השדכנית לא מבטיחה כלום, לא מתחייבת להצעות או לכל דבר אחר.
א. בהנחה שהתשלום מהווה חסם לאנשים מסוימים, האם אפשר להניח משהו על האנשים שמוכנים לשלם? (במילים אחרות, האם הבייניש המצוי יהיה מוכן להוציא (או ההורים שלו) סכומים כאלה? האם אתם הייתם מוכנים לשלם?)
ב. מה אתם חושבים על מודל התשלומים הזה? סכום וצורה? האם נכון לשלם דמי רישום או רק דמי שדכנות? גם וגם?
ג. אני חושבת שאם היו יכולים להבטיח לי שתמורת סכום מסוים של כסף אכיר את בעלי, הייתי מוכנה לשלם סכום די גבוה (זה שווה למישהו שאחלוק איתו את חיי, לא?) אבל אף אחד לא יכול להבטיח משהו כזה. דייטים זה לא רק השקעה של זמן, אלא גם השקעה כספית. ונוסף לזה דמי רישום לשדכניות\אתרים היכרויות\פרוייקטים ומיזמים שונים (גם של שידוכים כמו שגרירים בלב וגם של אימון וכד' כמו 252)\טיפול, אימון וליווי אישי.
כמה כסף אתם מוכנים להוציא על המסביב? עד כמה השיקול הכלכלי משמעותי בשבילכם? נרשמים לכל מיני סדנאות וסדרות והדרכות? כמה אתה מוכנים להוציא על הדייטים עצמם? בהנחה שרוב הקשרים נגמרים לפני הדייט הרביעי, האם אתם משקיעים כבר מהדייט הראשון או מחכים לראות אם יש פוטנציאל? (האם זה תלוי במי הצד השני?) מרגישים שאתם מוציאים יותר\פחות מידי על דייטים?
אשמח לשמוע מחשבות ותובנות בנושא.
(זכור לי שפעם קראתי בערוץ 7 כתבה על שדכנים, כמה שהם חושבים שבמגזר שלנו צריכים לשלם יותר. לא מצאתי אותו, אבל את המאמר הזה כן.)