בס''ד
תודה על המילים, קודם כל, זה מחמם הלב... ברוך ה' ששולח את הרעיונות ואת המילים... ואת יודעת, תמיד יותר קל להסתכל על סיטואציה כשאת נמצאת 'מבחוץ' ולא מעורבת רגשית וטכנית בעצמך 
אם ככה האינטואיציה שלך, וככה גם כתבת הערב אחרי שדיברת איתו, אז באמת אפשר לחשוב על כיוונים מעשיים שיעזרו לתופעה הזאת להיפסק. מכיוון שאת כותבת שאת חושבת שזאת דרך לחפש ממך צומי, אפשר לנסות לחשוב איך את יכולה להעניק לו תוספת של תשומת לב חיובית. לכאורה אם הוא ירגיש שמיכל תשומת הלב שלו מלא, הוא לא ירגיש עוד צורך לחפש את זה בצורה שלילית. דוגמאות:
* אפשר לחשוב על כמה דקות קבועות של זמן אישי כל יום רק את והוא. מספיק אפילו 10 דקות. זה עושה פלאים. (אגב זה טיפ שקיבלתי מ@נגמרו לי השמות).
* אפשר להיות עם תשומת לב מיוחדת ללהגיד לו מילים טובות, מחמאות, חיזוקים חיוביים וכו'.
* אפשר לסיים כל יום עם אמירה של 3 דברים טובים עליו. הוא יכול להגיד על עצמו או את יכולה להגיד עליו, ואפשר כמובן חלק-חלק. העיקר הדגש הזה על הטוב שהיה ועל הטוב שבו, והעובדה שמתן הדגש הזה נעשה כשאתם נמצאים ביחד. זה מחזק את הילד וזה מקרב בין ההורה לילד.
לגבי איך להגיב בפועל כשזה קורה, אני הייתי מתייחסת לזה כמו לכל אמירה שמבחינתי היא לחלוטין מחוץ לתחום. (זה אחרי ששוללים לחלוטין שאין שום בסיס עובדתי לאמירה הזאת. כי שוב, אם זה בכל זאת יושב על איזושהי רגישות חושית, אז כדאי לעבוד גם על המישור הזה במקביל ולהפגין יותר הבנה, ביחד עם שימת הגבולות). כיוונים:
* שיחה בגובה עיניים בסגנון מה ש@עץ הלבבות כתבה כל-כך יפה. שיחה שמסבירה למה זה כל-כך לא טוב ומה הציפיות שלך בהקשר של ההתנהגות שלו כלפי אח שלו. זה לא חייב להיות במילים האלה בדיוק. זה יכול להיות הרבה יותר קצר. אבל חשוב לדעתי לקיים שיחת ''יישור קו'' ותיאום ציפיות ביניכם.
* לעשות מבצע שבו כל יום שהוא נקי מאמירה פוגעת מזכה אותו בנקודה אחת וכעבור שבוע הוא יכול לקבל פרס כלשהו.
* להגיב לכל אמירה פוגענית ב''תבקש סליחה מאחיך'' אוטומטי (= יתרון: זה מסביר לו מה הוא צריך לעשות כדי לתקן).
* אם הנ''ל לא אפקטיבי, אפשר גם להגיב בשליחה לחדר לפרק זמן קצר כתוצאה לאמירה פוגענית.
>>> מדגישה שלעניות דעתי כדי שזה יהיה באמת אפקטיבי, יחזיק זמן ובעיקר יענה למה שעומד בשורש הבעיה, כדאי במקביל לחזק את הקשר ביניכם ולעבוד על תוספת תשומת לב חיובית, כמו שכתבתי לך למעלה.
בהצלחה ממש!!!