חידוש בצורת ההסתגלות שלנו על הזוגיות, על המושג תשוקה ועל מה מנהל אותנו בקשר. ה"צריך" או ה"רוצה", החוויה, העונג.
אז אפשר לבחון כמה דברים:
דבר ראשון זו תקופה מצויינת לעבוד על הקשר הרגשי בינכם. אצל אישה כשנוצרת חסימה רגשית הרבה פעמים גם תווצר ירידה בתשוקה ובחשק. וככל שתרבו לאהוב זה את זה רגשית הקשר התשוקתי יגדל. וזה תלוי באישה. אם יש פגיעה אפילו קטנה. מילה שלא היתה במקום. תשתפי אותו אל תשמרי בבטן וזה יצטבר. תסבירי לו איך זה גרם לך להרגיש בעומק. בדרך כלל מתחת לרגשות כמו כעס או עלבון נמצאים רגשות עמוקים יותר כמו הרגשה שלא רואים אותי. או שאני לא אהובה. ושיתוף במקום העמוק יביא להיווצרות קשר רגשי עמוק יותר, מתוך ידיעה שהוא יכול לספק לך ולהיות בשבילך גם בצרכים העמוקים ביותר שלך. ומשם מתוך הרגש העמוק הזה נוצרת תחושה של תשוקה לביחד.
דבר שני לשחרר את הצריך. יש הרבה אמירות של רבניות כמו, זוג נורמלי צריך להיות כך וכך פעמים יחד בשבוע. בעיניי זה פשוט מכבה את הקשר והתשוקה. כי אם צריך אז אני אקריב בשביל זה גם שלא מתחשק לי 100%. ושאני שם לא במאה אחוז שלי הסיכוי שאני ירצה לחזור על זה בקרוב רק מתרחק. ולכן זה מרחיק ולא מקרב. מה כן? אפשר לשים לב שיש תנודות בחשק. מאוד יתכן שיהיו שבועות או ימים שבהם תעופו אחד על השני ותרצו כל הזמן. ואז יגיע תחושה של רגיעה או שובע. ולא תרצו שבוע או עשרה ימים. זה נורמלי. זה תקין. כל עוד כאמור זה נובע מהקשבה פנימית ולא מחסימה רגשית.
הדבר השלישי זה לשנות קצת גישה בראש ולהבין שיחסי אישות בין בעל ואישתו הם לא רק יחסים מלאים תשוקה שנגמרים בביאה. יש עולם ומלואו מעבר לזה. עולם שלם של עונג שמגיע מתשומת לב רגשית וגופנית אחד לשניה. זה יכול להיות מסאז' אחד לשני, זה יכול להיות אמבטיות משותפות, זה יכול להיות לשכב במיטה מחובקים וללחוש אחד לשני את נקודות האור שרואים זה בזה. זה יכול להיות התענגות משותפת על אוכל מעורר תחושתית, כדוגמת שוקולד או קצפת. ומשחקים שובבים (כן מותר גם למרוח אחד על השני). זה יכול להיות מפגש של מעין טנטרת מגע, בו כל אחד מעניק לשני את המגע הנעים שהוא רוצה לקבל, ואז את המגע הנעים השני רוצה לקבל. זאת אומרת תכוונו אחד את השני איזה מגע נעים לכם ואל תתספקו במה שהשני נותן. זה יכול להיות מפגשים של מגע עם דברים תחושתיים, מוזיקה, עיניים עצומות. מפגשים שאחד מעניק והשני רק מתענג. בקיצור העולם פתוח למיליון תחושות עונג שונות. וכמובן כל אחד המפגשים האלה יכול להתפתח גם ליחסי ביאה. ארוכים יותר ומענגים בצורה שונה מאפקט התשוקה הלוהטת והרצון להגיע לעונג כמה שיותר מהר. העיקר הוא להבין שמושג יחסי אישות לא נגמר ומתחיל רק בחדירה. אלא עוסק בכל מרחב העונג המיני והתחושתי בינכם. וכמובן כשמשתפים אברים ורגשות נוספים ביחסי האישיות, יחסי האישות עולים קומה ומשתפים עוד מרחבים בנשמה שלנו ובמושג האחדות שלנו. גם את הלב, את הרוח, ואת הנשמה. חוץ מהעונג הפיזי של אברי המין.