את מתארת את עצמי והתחושות שהיו לי כשהייתי במצב שלך.
באמת תקופה לא פשוטה. מלאה באתגרים.
שאלת מה יקרה אם..
גם אם הכל יקרה (אצלי הכל קרה - הייתי חסרת סבלנות, לח לי הרבה זמן להתחבר לתינוק, הרגשתי שזה יותר מידי עבורי, איבדתי את זה כמה פעמים, נשברתי, קמתי..)
את תעברי את זה.
כולנו עוברות זה.
ואת תיהי אמא מקסימה וטובה לילד שלך.
לי אישית לך קח חודשים טובים להתחבר לילד שלי וללמוד לאהוב אותו. כלומר, התקופה הראשונית והאינטנסיבית הייתה פי כמה יותר קשה כי היא לא הייתה מלווה באהבה וחיבור מטורף לילד.
ב"ה זה מגיע עם הסמן.
היום, שנתיים אחרי, אני מחוברת אליו ברמה שלא ניתן לתאר. אני אוהבת אותו ודואגת לו ומחכה כל יום שיחזור הבייתה ממעון כדי לראות אותו שוב.
זה האושר שלי בחיים.
אם את מהסיגנון שקשה לו עם הסתגלות לחיים ומצבים חדשים הנה כמה המלצות:
1. להתכונן כמה שאפשר מראש - לא להסתמך על "נסתדר עם זה אחר כך" אלא ממש להתכונן.
אם אפשר - לקנות את כל המוצרים לתינוק ל3 חודשים ראשונים מראש. נכון שזו הוצאה גדולה מאוד אבל אם יושבים בקור רוח, לפני הלידה, יש הרבה יותר סבלנות לדברים האלה מאשר כאמא טרייה שרק רוצה קצת שקט וזמן לעצמה.
בגדים- לקנות מספר סטים בודדים של NB כל השאר 0-3.
טיטולים- אפשר לקבל בחינם מסופר פארם טיטולים NB לימים הראשונים. אם את קונה - אל תקני כמויות גדולות מאותה מידה במיוחד לא במידה NB/0. הם גדלים ועולים מידה כל כך מהר בתקופה הזאת.
מטרנה/האכלה- לקנות משאבה ולדאוג שכל החלקים מוכנים ושטופים עוד לפני הלידה (אוי כמה שזה חשוב לדאוג שיש את כ-ל החלקים מוכנים ושטופים). במיוחד אם את מקבלת יד2 - ישנם חלקים שצריך לקנות מחדש כמו מנגנון הסאקשן שנמצא בתוך המשאבה. אפשר לקנות את החלקים בנפרד. מדובר בחלק כל כך קטן אבל הוא נשחק מהר ואם לא מחליפים אותו קשה עד בלתי אפשרי לשאוב.
עגלה, מוצרי אמבט, החתלה וכו.
2. להכין ארוחות מראש- קפואות במקפיא. או להסתמך על אוכל מוכן / טייק אאוט. מה שנוח לכם נפשית וכלכלית.
אני אישית הצטערתי שלא היו לי ארוחות מוכנות מראש והייתי צריכה להתפשר על איכות הארוחות (סנדוויץ עם גבינה, פסטה פשוטה, עוף בתנור בלי תוספות).
המלצה אישית שלי- תחפשי מתכון טוב לעוגיות הנקה. נכון זה נשמע מוזר אבל מדובר בסוג של עוגיות בריאות אבל מלאות בחומרים שמעודדים ייצור חלב. בלי קשר הן מלאות בויטמינים וסיבים תזונתיים והן נותנות תחושת שובע בקלות. בשבילי זאת הייתה הצלה. בנסיעות ארוכות או סתם סיבוב בעיר תמיד לקחתי איתי והם עזרו להשתיק את הרעב המקרקר מידי פעם.
אפשר להכין/לקנות כמות גדולה מראש ולהקפיא.
3. לא להעמיס יותר מידי על עצמך- במיוחד לא בחודש הראשון. לא לדחות מטלות לאחרי הלידה. אם יש חובות לימודיים - תנסי לסדר אותם ולהגיש מטלות/מבחנים עוד לפני הלידה. אם אתם מתלבטים על רכב חדש, מעבר דירה וכו - להקדים ולא להסתמך על חופשת לידה! החופשת לידה האמיתית מגיעה עם הילד השני/שלישי, כשאת כבר מיומנת בטיפול בתינוק. בפעם הראשונה תנצלי את החודש/ים הראשונ/ים כדי להכיר את התינוק וללמוד איך להתמודד עם המציאות החדשה. אל תצפי ליותר מזה.
4. לתאם עזרה מראש - בני משפחה או עזרה בתשלום. גם שעתיים שלוש בשבוע יכול לחולל פלאים.
קחי בחשבון שכולנו נכנסות לחדר לידה מתוך תקווה שזה יסתיים בחורה טבעית וקלילה. בפועל זה עלול להשתבש. (אני התחלתי בזירוז וזה הסתיים בניתוח קיסרי חירום). קחי את זה בחשבון, במיוחד אם קשה לך הסתגלויות. תכיני את עצמך מראש, אני אישית אהבתי להסתכל ביוטיוב על נשים אחרות שתיארו את הלידה שלהן ואיך הן התמודדו עם לידה ראשונה. הטעות שלי שעקפתי על הסרטונים שמדברים על ניתוח קיסרי.
נשים מפרסמות סרטונים מפורטים עם טיפים שלי אישית מאוד עזרו אחרי הלידה. אם את מרגישה שאת לא מוכנה מספיק ואת לא יודעת לאן את נכנסת - אולי כדאי לצפות בסרטונים הללו לפני הלידה. לקבל טיפים והדרכות לטיפול בעצמך ובתינוק לאחר הלידה.
המון הצלחה.
זאת לא תקופה פשוטה אבל התמורה שמקבלים - ילד - שווה כל המאמץ והון שבעולם.