חברה הציעה לי לעשות רשימה של תכונות ודברים שחשוב לי שיהיה בעלי ואז להקיף מכל הרשימה 5 דברים שבהם אני לא יתפשר בכלל.. (מוכר בטח..)
העניין הוא שבחיים לא יצא שפסלתי מישהו בבירורים כי אני תמיד אומרת- אולי יש סיכוי שזה כן יהיה זה למרות שיש בו ככה וככה שיכול להיות שלא יתאים.. (לא ברמה קיצונית כן?)
וגם כי אני לומדת מההורים שלי שלא ביררו אחד על השניה לפני שיצאו ואם היו מבררים הם לא היו נפגשים..
חשוב לי לברר כדי באמת להכיר קצת את האדם לפני ולדעת רקע עליו.. ולפעמים כן יש דברים שמפריעים לי בבירורים אבל אני מפחדת לפסול..
רוצה לציין שרוב ההצעות שהציעו לי זה אנשים שבאמת מכירים אותי ואת השאיפות שלי אז זה לא שמציעים לי דברים שלא קשורים אלי בכלל, כן קשורים אבל יש דברים שקצת פחות..
לדוגמא- אני מעדיפה בחור אחרי צבא כי ממה שחוויתי יש לבחורים אחרי צבא בגרות אחרת וביטחון והם יצאו לחיים קצת והתחשלו והכירו עולם ואז כשהם חוזרים לבית מדרשם האהוב הם באים בגישה אחרת ובוגרת לחיים וגם האהבה לעמ"י, א"י ותורת ישראל גדלה, וחשוב לי שהתכונות האלה כן יהיו בבעלי בעז"ה (נא לא להתנפל עלי, זאת דעתי), רוב הבחורים שיצאתי איתם היו לפני צבא, כי פחדתי לפסול. (גם הרבה פעמים הדוסיות מתנגשת עם צבא משום מה.. כיאלו או שהוא דוס לפני צבא או שהוא "דתי פלוס" אחרי צבא, אין גם וגם (ובטח תצאו עלי בטענות שיש, אבל זה מה שחוויתי.. הלוואי ויש) ואז ברור שאני מעדיפה דוסיות על פני צבא).. בקיצור אני מפחדת לפסול כי באמת יכול להיות אדם בוגר שעדין לא עשה צבא..
ויש לי עוד כמה דוגמאות אבל אשמור אותם לעצמי כי ניראלי שהבנתם..
אז לשאלותיי- אני אמורה להתגבר על הפחד מלפסול וכן לפסול? או שאני כן צודקת בטענותיי..?
זה נכון להכין רשימה של "רצונות" על איך בעלי יהיה או מספיק רק אותם אידיאלים משותפים?
וזה נכון לקבוע תכונות שאני רוצה בבעלי? כי מי אמר שזה מה שבאמת נכון לי?
ואי סליחה על כל החפירות האלה.. ![]()
תודה רבה!