שמעתם על זה שהרגו את המחבל הדוקר מירושלים אחרי שכבר שכב על הקרקע לפני שבוע וחצי?
סקר (עצוב)נוגע, לא נוגע
שמעתם על זה שהרגו את המחבל הדוקר מירושלים אחרי שכבר שכב על הקרקע לפני שבוע וחצי?
מדהיםekselion
איך שהתקשורת לא פצתה פה על הפיגוע הזה - כן פיגוע!
כנראה הם נוקטים בגישה של המשטרה, שהיהודים הם המפגעים, והמחבלים הם הצד הנפגע..
אני מקווה מאוד שכל המצב פה בחודשים האחרונים יגרוםנוגע, לא נוגע
פגישה לילית: הליכודניקים נפעמו מהרב חיים דרוקמן | ערוץ 7
בעז"ה שהקב"ה יסכסך מצרים במצרים ויפיל את הממשלה הרעה הזאת ושתגיע במקומה ממשלת ימין אמיתית, כזו שלא הייתה פה כבר הרבה הרבה זמן.
ירידה לצורך עלייהekselion
ככה אני רואה את הממשלה הזאת
מ'לעשות שרוב העם היה רדום..? 30% לא הצביעו, ומתוכם גם הרבה מסורתיים-ימנים.
אני יודע שיש גם הרבה שמאלנים שציפו למשהו מסויים ממשלת רק לא ביבי וחטפו כאפה של החיים.
כמובן שיש המון שנשארו בשלהם, אבל אני מאמין שעכשיו לאנשים כן יש את האפשרות להבחין יותר בין הרע לטוב.
כך היא גאולתן של ישראל קמעה קמעה..
בדיוק. רק שכואב מאוד שיהודים סובלים בינתיים בגלל זהנוגע, לא נוגע
לעבור קשיים זה גם שלב בגאולה של שלנוekselion
נכון. זה השלב שהצבי בעמק שבין הגבעות..נוגע, לא נוגע
שמעתיחופשיה לנפשי
דווח בטוויטר+תמונות+אח של אחד מהם ממשיך לצייץ על זה
מזל שיש טוויטר (וערוץ 14)נוגע, לא נוגע
לא זה ולא זהקסם הקינמון
הפתעת.. הייתי בטוח ששאלה 2 היא רטוריתנוגע, לא נוגע
וואי, אני מהאנשים שלא מתעדכניםקסם הקינמון
ואז זה נכנס מפה ויוצא מפה.
הצילוממלא כל עלמין
-לא היה לי שמץ
-שמעתי בכל טרמפ אפשרי בכל תחנת רדיו מזדמנת אפילו בלי לפתוח חדשות
פעולה נכונה. ההצילו במקרה הגרוע לא יועיל ולא יזיקנוגע, לא נוגע
אני שמעתי על רעננה רק היום. ובמקרה
שמעתי באותו יום שהוא היה..אניוהוא
ככה זה היה תמידעזריאל ברגר
תמיד עשו יותר עסק בתקשורת כאשר אדם נשך כלב ולא כאשר כלב נשך אדם.
שימו לב שאפילו התשקורת השמאלנית יודעת היטב מיהו האדם ("אתם קרויים אדם") ומיהו הכלב (או ליתר דיוק החמור - "עם הדומה לחמור").
קראתי רק משפט בפייסבוק על השניטיפות של אור
גם לפי ההגיון הזה, זה לא "יותר עיסוק" אלא עיסוק מול התעלמותנוגע, לא נוגע
אוקיי. כשאני חיפשתי אני לא מצאתי (והקלדתי במפורש עםנוגע, לא נוגע
למרות שבלי הראיונות מ103fm נראה שאלו היו רק דיווח לקוניים בלי להיכנס כמעט לפרטים ואולי זה בכלל מה שעורר אותם להתייחס יותר.
בכל אופן, לגבי עצם טענתך, ברור שזה שמחבל נורה ומת בעודו שוכב זה ממש לא סיבה ליותר עיסוק מאשר נסיון לינץ של עשרות ערבים שמועסקים ע"י יהודים במרכז הארץ בצורה שמראה עד כמה המשילות אבדה פה. זה בכלל לא בר השוואה לולי ההשפעות הנוראות של הפוסטמודרניזם.
בסדר גמור, נעבור לדיון העקרוניטיפות של אור
אלא שאתה אומר שאנחנו צריכים לקדם סדר יום לאומי, שמתחשב בהקשר. אנחנו לא מהאו"ם. ואני בעיקרון מזדהה עם הסנטימנט. אבל כל הזמן צועקת לי ברקע פרשת דרייפוס, בה שארל מורס אמר שלא משנה אם דרייפוס באמת אשם - מכיוון שקצין צרפתי נשבע שהמסמך אותנטי, אם יזכו את דרייפוס זה יפגע בכבודה של צרפת. ולכן צריך להקריב את דרייפוס
אני חושב שהלקח ממקרים כאלו יצר את תפיסת העולם שאתה ככ נלחם נגדה. כמי שלא שותפים ל'פוסטמודרניזם', איך אנחנו נזהרים שלא נגיע למקומות כאלו?
אני לא אתייחס לכל התגובה אלא רק לפסקה האחרונהנוגע, לא נוגע
2. בשאלתך גלומה ההנחה שמקור הלימוד של הערך הזה הוא הפוסטמודרניזם ואם אנחנו לא שותפים אליו, צריך לחשוב על מקור לימוד חדש.
אז לא. הנחת היסוד מוטעית מראש.
לנו יש תורה וחז"ל, שקדמו לפוסטמודרניזם אלפי שנים, ומהם אנו לומדים. כל מי שבאמת לומד תורה ומחובר אליה, מבין שלפגוע בערבי סתם זה נגד הלך הרוח של התורה ונגד דרך ארץ קדמה לתורה.
3. גם לשיטתך, הלקח הזה כבר מזמן נלמד. אדרבה, מה שקורה עכשיו, שלא קובלים בתקשורת ולא ממש פועלים במדינה נגד אלימות לאומנית ערבית, זה דווקא מה שיכול לגרום להתחדשות של זה (וכפי שראינו בפרעות תשפ"א שיהודים תקפו ערבי עובר אורח רק אחרי שהמדינה לא פעלה כנגד האלימות הערבית הרצחנית כנגד יהודים).
עצוב לי מאוד, שיש אנשים דתיים תומכי א"י, חלקם פעלו רבות והסתכנו בצבא, שמשחקים לידיים של אלו שמרימים את קרן שונאינו.
כדאי מאוד להיזהר, דעות כאלה לא נגמרות רק בדעות ולא כדאי להיות שותף בהתרת דמם של יהודים ופגיעה בהם.
מתן כהנא לדוגמא, תקף את משה גפני על כך שהוא לא מסר נפשו על ציצית וכשרות בצבא ואין לו זכות להטיף לו מוסר.
רק שאדון כהנא שכח שבצבא הוא הגן על עם ישראל מפני הטרור הערבי, ואם הוא עכשיו יושב בממשלה שעושה בדיוק להיפך, משתפת איתם פעולה, הוא מוכיח שלא תורת ישראל היא זו שמעניינת ומדריכה אותו, אלא הרצון שלו להרגיש חשוב ואידיאליסט ומועיל. הוא עובד את עצמו ומנצל את אלהיו בשביל זה.
קיצר, אתה לא מוטרד שנגיע למקומות כאלוטיפות של אור
כמובן.. במקום לטרוח לחשוב ולהגיב עניינית לתוכןנוגע, לא נוגע
בעיניי זה לא לגיטימי.
וזה גם לא דרך ארץ. לא שאני נפגע, אבל הזלזול הזה שלך בתגובה שאדם ישב והקדיש כמה דקות מזמנו בשבילה, זלזול שעטוף בנחמדות מעושה, רק מוכיח שכל ההתייפיפות הפוסטמודרנית הזאת שדואגת לאחר היא בסה"כ כיסוי לרצון להרגיש טוב עם עצמי.
אויש, ממש לא התכוונתי
טיפות של אור
אבל אני מבין שאתה חושב שהדיון כן יוכל להיות פורה. אז אני אחזור לכאן כשיהיה לי יותר זמן ואגיב בכל סעיף למה אני רואה את הדברים אחרת. מוסכם?..
זו בדיוק הבעיה. שדיון בעניינים כלליים וציבוריים הופך לדיוןנוגע, לא נוגע
בכלא אופן, לא ראוי לפתוח דיון (אני לא זה שפתח אותו איתך אלא אתה) שאתה יודע שיגיע לשם ולפרוש אחרי שטרחו לענות לך.
אני מיציתי. בין היתר מהסיבה הפשוטה שזה לא דיון באותו מישור ולא נגיע לכלום לדעתי.
ואני גם לא מחפש דיונים פוריים. גם לי הזמן יקר לי ואין לי עודף ממנו. מה שאכפת לי זה הרע והעוול שנעשה ליהודים ע"י אחיהם שנוהגים בהם ההיפך ממנהג אחווה. וממילא אין לי טעם לדון עם מי שבכל מקרה מבחינתו הדיון אינו ישנה את דעתו ולא תהיה לדיון שום נפק"מ מעשית. כל טוב
טיפות של אור
חשבתי שתזדהה באופן בסיסי עם הגישה, ותסביר איך בעיניך אמורים להתמודד עם הסכנה, תוך כדי אחיזה בגישה לאומית. שזו סוגיה שבכנות מטרידה אותי ואני שמח לשמוע בנוגע לה אנשים אחרים
אחרי ההודעה שלך הבנתי שאנחנו לא מסכימים על הבסיס :/ כמו שכתבת בסוף ההודעה האחרונה. אז סורי..
לא נכון. עניתי לךנוגע, לא נוגע
בסעיף 2 כתבתי שזה דבר פשוט לכל מי שמחובר לתורה שאלו מעשים שלא יעשו. אז הפתרון פשוט, לא?
בסעיף 3 כתבתי והדגמתי שהלך הרוח והיחס של המדינה הוא זה שדווקא יכול לגרום לדברים כאלה להתחדש. וממילא אם המטרה שלך היא שדברים כאלה לא יקרו זו הנקודה המרכזית שאתה צריך לתקן אותה.
אבל מעבר לזה- איזה הסבר אתה בכלל מחפש?
איזו סוגיה אתה בכלל רואה שיש פה?
זה ליצור סוגיה על סמך איזו בעיה כמעט תיאורטית שנשענת על מקרים בודדים של פגיעה שגם הם לא מגיעים מתוך השקפה לאומית אלא כתגובת נגד לפגיעות רבות הרבה יותר שאלו שאמורים להתייחס אליהם לא עושים את זה.
ולכן אני חוזר על זה שגם מבחינה מעשית, אם מה שאתה רוצה בעיקר זה למנוע את הפגיעה בערבים, יהיה הרבה יותר יעיל להשקיע את כוחותיך בשינוי תפיסה פוסטמודרניסטית מעוותת של אנשים במדינה. ואז חזרנו לנקודת ההתחלה על חוסר הפרופורציה התקשורתי.
אוקיי אז פספסתיטיפות של אור
כשאני שומע מחבר שלי שגר בחברון שכילדים הם היו הולכים מכות עם הערבים כי ככה; כשאני שומע מנערים מלאים בתורה עמדות מחרידות כמו לרסס גן ילדות ערביות; כשאני שומע מאחותי שאנשים בלוד אמרו לה שהגיעו גם אנשים שסתם חיפשו אקשן עם הערבים; כשאני נזכר בריקודי דגלים שהשתתפתי בהם, כשבכלל לא חשבתי על מי שמאחורי הדלתות שאנשים מסביבי דפקו עליהן -
אז אני מגיע למסקנה שמשהו חסר בחינוך התורני שקיבלנו :/
בקיצור - נכון הרב מדבר על 'שלושה כוחות שמתאבקים במחננו'? אני חושב שהציבור שלנו איחד טוב מאוד את הקודש והלאומיות, והגיע הזמן לחבר גם את הליברליות
לכן הדגשתי בהודעה הראשונה-נוגע, לא נוגע
בנוסף לטענתי מקודם, שאמירות כמו לרסס גן, נובעות מכאב על זה שדם יהודי נשפך פה מבלי שלמדינה באמת אכפת.
ולכן ממילא, גם לשיטתך, אם אתה רוצה באמת לשנות את המצב בדור הבא של הציבור הדת"ל, הרבה יותר חשוב לחנך ילדים לחיבור אמיתי לתורה ולאמונה ובצדקת הדרך, כדי שלא יורידו את הכיפה כמו רבים מבני הציונות הדתית וישתפו פעולה עם הזיות פוסטמודרניות שמגבירות את הטרור הערבי ואת תגובת הנגד האזרחית היהודית.
מעבר לכך שברור לכל, גם לשיטתך, שמה שהרבה יותר חשוב מלא לדפוק על דלתות של ערבים בריקודגלים ולא ללכת איתם מכות לכיף זה לדאוג לפיקוח נפש של יהודים שנמצאים בסכנה שנגרמת פשוט בגלל שאין מספיק אנשים עם השקפה נורמלית במדינה שישפיעו פוליטית, והשקפה נכונה היא תוצר של חינוך טוב.
אחרי זה, אפשר להתעסק בחינוך למה שאתה מדבר אליו, אם בכלל יהיה צורך אז.
ואני גם לא מסכים עם ההמשך- לא איחדנו את הקודש עם הלאומיות מהסיבה הפשוטה שלצערנו רבים מהציבור הדת"ל בכלל לא דבקים *באמת* בקודש. ואגב, לכן ממילא- גם הלאומיות אינה לאומיות מוצקה ואמיתית, כמו שכל אחד רואה בממשלה הנוכחית שקמה רק בזכות אנשים "דתיים לאומיים", שעושים מעשים שהפוכים מלאומיות. יותר נכון עושים מעשים של לאומיות ערבית.
אני חושב שהפער ביננו גדול מדי :/טיפות של אור
לא כתבתי את זה ואני גם לא חושב ככה.נוגע, לא נוגע
בלי קשר לעניין, כתבתי לך מקודם באחת התגובותנוגע, לא נוגע
כל הכבוד!! נשמה כללית
בנות לא לריב 👆רחל יהודייה בדם
יאו אני מפורסם איזה כיייףףף נשמה כללית
אל תדאגי אני מזהה בקלות את הנשמה האמיתי
נוגע, לא נוגע
(תודה שכתבת)טיפות של אור
פששש איזה דבקות חבריםפצלש בקטנה
בוודאי..נוגע, לא נוגעאחרונה
כןתורם דם (חדש)
שרשור ראשי תיבות תשפ"זאריק מהדרום
שתי נקודות לראשי תיבות שלא מתחילות ב"תהא שנת"
בכל זאת נותרו רק 12 שנה לזה.
תהא שנת פח זבלאריק מהדרום
למתכנתים ב Agile - תהא שנת פיתוח זריזפ.א.
לאומנים, פוליטיקאים ואחרים שרוצים לבלוט בתודעה: תהא שנת פריצה זוהרת
והכי חשוב, כנראה: תהא שנת פרנסה זמינה
וביקשת בלי "תהא שנת":
תשוקה, שייכות, פריחה זוהרת
תפילה, שירה, פתיחות זולת
תקופה של פרנסה זמינה
תהא שנה פחות זוועהאריק מהדרום
תהא שנת פחות זמבורותנקדימון
מהשנה של הבחירות הקודמות
אמןעשב לימון
תהא שנת פרקי זימרהנקדימון
תאמינו שיש פה זהבנקדימון
תדעו שהוא פחות זוכרנקדימון
תספורת שעושה פאדיחה זועקתפ.א.
תאכלו שוקולד פלוס זנגביל
תנין שבולע פטריה זוהרת
תוכי שאוכל פסטה זולה
תעלה שוב פסוקי דזמרהפצל"פ
תביאו שוקולד, פיצה, זיתים!אשר ברא
תדחה שוב פגישה זואשר ברא
תיזהר, שוב פלסטינאי זומםנקדימון
תהיה שוב פאפא זמין.....נחלת
תתחיל שרשור פעיל, זריזנקדימון
תהא שנת פינוי זבליםנקדימון
תעיזי שאפי פעלי זכיoo
בלי תהא שנת!משה
תלך שמוליק פה זורעיםחושבת בקופסא
תרצה שנעשה פוקר זבל
תהה שנת פתרון זהב
תופסת שנכנסת פה זהירות
תהא שנת פוטר זיוףנוגע, לא נוגע
תהא שנת פרס זכאית
תהא שנת פייס זכייה
תהא שנת פורום זורמת
תשמע פה זהדי שרוט
פורום דתי.
תאמין שרציתי פורשה זריזהל המשוגע היחידי
תדעו שזה פשוט זלזולל המשוגע היחידי
אהבתיחושבת בקופסא
תהא שנת פיצוץ זורחאני צודק
תראה שתמצא פה זיווגךאביעד מילוא
זה הכי מקורי שעלה לי
אמן ואמןאני צודק
תמיד שומעים פה זמזוםרקאני
אהבתי!אשר ברא
נכתב בהשראת היתוש שהציק לי אתמול 😅רקאני
(יתושה… הנקבות הן אלו שמחפשות לעקוץ) שנה טובה!פ.א.אחרונה
תהא שנת פתיחת זבולrrinaa
השנה הקרובה שלכם תיראה אחרת מהקודמת?פתית שלג
ברורל המשוגע היחידי
אבל בגילי זה באמת אחרת
כןooאחרונה
אני תמיד בתנועה
לחלום
להגשים
לשפר
להתמיד
ערב שנה טובה וכו'. שאלה שמעניינת אותיעשב לימון
אנשים ונשים שעברו טראומה שקשורה לביטחון- פיגוע טרור או מלחמה או משהו כזה
אני יודעת שזה קצת אישי- פשוט תכתבו על חבר שלכם
איך זה נראה ונחווה מבפנים או מבחוץ
אחרי שנה, אחרי עשר שנים, אחרי עשרים ושלושים שנה?
אשמח לכל מידע או סיפור מקרה
בשורות טובות ושמחות 
ממליץ מאוד להיזהר עם חשיפה אינטימית במקום ציבוריארץ השוקולד
רוב האנשים פה בסדר, אבל לא כל ניק פה הוא טלית שכולה תכלת ותיזהרו מפירוט של דברי שיוכלו לנצל נגדכם.
ובנוסף, תזכרו שהפורום ציבורי וכל דבר שהכתב פה יכול להימצא על ידי גוגל כך שכל אדם יכול לפתוח ולקרוא.
כמובן. תודה על התזכורתעשב לימוןאחרונה
למה אנשים מגמגמים?בנות רבות עלי
הולך ברחוב, סבא חביב פונה אלי, מסמן לי עם היד להוריד את האוזניות, מחייך ואומר "המעלית לא עובדת" .. אוקי אדוני המעלית לא עובדת, איך זה קשור אלי?
אמרתי לו אוקי מה…
אחרי שניות ארוכות הוא מפנה אותי לקופסת קרטון, תעזור לי לעלות את זה? אני ואתה ניקח ביחד. אמרתי לו עזוב תן לי לראות אם זה כבד כמו שאתה אומר.. בדקתי , כבד אבל לא ברמה שאי אפשר להרים. קיצר מפה לשם נופל לי האסימון ש- לך תדע כמה קומות זה. נכנסנו לבנין הורדתי את הקופסה על המדרגה הראשונה , הוא: אמרתי לך שזה כבד בוא אני אעזור לך. נשמה , אני רק מכבה את האוזניות הכל טוב. המשכתי לאחר שהוא אמר שיש 4 קומות, לא אשקר שהתנשפתי כי אני לא בכושר, אבל משמיים זימנו מצווה לפני ראש השנה , כל השנה כלום. מדהים איך מזכים אדם משמיים לעזור פתאום, לא יודע, זה לא יכול להיות מקרה.
קיצור אנשים: דברו ותפסיקו לגמגם ולדבר בלחש. תודה
חחח …בנות רבות עלי
עכשיו עוד מישהי ביקשה עזרה. איזה שאלות יש לאנשים. באה לי אחת קצת מבוגרת, מדברת קצת חלש. אני: הינה עוד צרות. אני עם השיר באוזניות והיא מדברת כאילו אני שומע אותה . מכבה את האוזניות . "כן?" .. היא: אפשר לבקש בקשה? בטח נשמה מה תרצי? עד חצי המלכות. סתם לא באמת אמרתי לה ככה. קיצר היא מתיישבת לידי בספסל, איך אני מעבירה את כל הטקסט הזה לוואטסאפ? אני לוקח את הפלאפון שלה אומר לה הינה יש לך אופציות לבחור למי לשלוח. היא היתה בהלם מנסה להבין איך עשיתי את זה, נתתי נגיעה במסך לאחור, מסביר לה שיש מטוס נייר שהיא רק צריכה ללחוץ עליו ויש לה אופציות למי לשלוח. היא לא האמינה שהאופציה בכלל קיימת 😄
מצווה שניה.
אגב, למה לא פונה אלי מישהי חסודה לשם שינוי?בנות רבות עלי
סתם שאלה שעלתה לי הרגע.
טוב זה כבר קרה בשבת ויצאתי קצת טמבל אבל בסדר. לא נדבר על זה כרגע. מי שואל איפה זה עין גנים כשיש גם רחוב כזה וזה גם שכונה?! כן זה אני ששאלת אותו את זה בשבת היי 🙋🏼♂️
חחח מצחיק שאני מגיע לפה פעם ביובל עם סיפורים הזויים …
בודקים אותך. תעבור כמה שלבים במשחק ואז תגיע החסודהמבקש אמונה
🤡
חחח נראלי זה באמת ככהבנות רבות עלי
אשריך. באמת! שנה טובה!נחלת
תודה גם לך🙏🏻בנות רבות עליאחרונה
מי אשכנזי וער בגלל סליחות?זיויק
אני ספרדי וישן בסליחותבנות רבות עלי
אם אתה לא אשכנזי ולא מתפלל סליחות בכוונות עצומותפ.א.
אתה צריך שאלת רב האם יהיה מותר לך לאכול קטניות בפסח, שהרי ההבדל הגדול בין עדות המזרח ואשכנזים במספר לילות הסליחות בחודש אלול, זה לכפר על קטניות בפסח אצל עדות המזרח
יש רק בעיה אחת, אני כבר שנים לא אוכל קטניות בפסח😂בנות רבות עלי
אם כך, אתה יכול להמשיך לישון 🛌 בשקטפ.א.
ישן טוב יותר בבית כנסת מבמיטה?ארץ השוקולד
ברור זה כמה צעדים מהמקרר אתה קם בלילה מנשנשבנות רבות עלי
ארץ השוקולדאחרונה
זה לא תלוי מה איכות האוכל שם או שאצל ספרדים לעומת אשכנזים יש אוכל טוב בטוח?
שנה טובה, ברוכה, שמחה, שלווה, לכולכם כולכם כולכם!!נחלת
אמן ואמן וגם לךארץ השוקולד
שנה של קיום משאלות לטובה לכל באי ובאות הפורום
אמן. גם לךנפשי תערוגאחרונה
יש משהו מאוד מוזרפשוט אני..
כאשר יש תחושת אבל על אדם שהלך לעולמו,
למרות שהוא לא קרוב משפחה,
ולא חבר קרוב,
ולא בוס,
אלא ''רק'' מנחה ומנטור.
מי שבהרבה מובנים הביאה אותי עד הלום,
ומי שמיליוני בני אדם חייבים לה את חייהם בלי שהם בכלל יודעים.
נוחי בשלום,
פרופסור עדה יונת.
וכן אני יודע שהיא הייתה שמאלנית קיצוניתפשוט אני..
אשמח אם זה לא יהיה הנושא כאן...
למה מוזר?משה
היה לך קשר איתה. הערכת אותה. עשית איתה דרך. הכי הגיוני בעולם.
מתוך 14 הזוכים הישראלים בפרס נובלאריק מהדרום
היא האשה היחידה, גם בזה היא היתה פורצת דרך לשבור את תקרת הזכוכית.
יהי זכרה ברוך.
איזו תקרת זכוכית?shaulreznik
לוועדת פרס נובל מאז מארי קירי אין שום תקרת זכוכית
נכון עקרוניתאריק מהדרום
בפועל היתה רק אחת
היה את רוזלינד פרנקלין שהיו נותנים לה אםקעלעברימבאראחרונה
לא היו גונבים ממנה את הגילוי