סקר (עצוב)נוגע, לא נוגע
שמעתם על נסיון הלינץ' בשני מסגרים יהודים שהיה ברעננה לפני כמה ימים?

שמעתם על זה שהרגו את המחבל הדוקר מירושלים אחרי שכבר שכב על הקרקע לפני שבוע וחצי?
מדהיםekselion

איך שהתקשורת לא פצתה פה על הפיגוע הזה - כן פיגוע! 

כנראה הם נוקטים בגישה של המשטרה, שהיהודים הם המפגעים, והמחבלים הם הצד הנפגע..

אני מקווה מאוד שכל המצב פה בחודשים האחרונים יגרוםנוגע, לא נוגע
להתפכחות של הציבור המסורתי שיבין שצריך להילחם על המדינה שלנו ועל הזהות שלה (מהאידיוטים השימושיים של הציבור הדת"ל שממשיכים לתמוך בבנט גם אחרי שהקים ממשלה עם תומכי טרור אין לי ציפיות).

פגישה לילית: הליכודניקים נפעמו מהרב חיים דרוקמן | ערוץ 7

בעז"ה שהקב"ה יסכסך מצרים במצרים ויפיל את הממשלה הרעה הזאת ושתגיע במקומה ממשלת ימין אמיתית, כזו שלא הייתה פה כבר הרבה הרבה זמן.

ירידה לצורך עלייהekselion

ככה אני רואה את הממשלה הזאת

מ'לעשות שרוב העם היה רדום..? 30% לא הצביעו, ומתוכם גם הרבה מסורתיים-ימנים.

אני יודע שיש גם הרבה שמאלנים שציפו למשהו מסויים ממשלת רק לא ביבי וחטפו כאפה של החיים.

כמובן שיש המון שנשארו בשלהם, אבל אני מאמין שעכשיו לאנשים כן יש את האפשרות להבחין יותר בין הרע לטוב.

כך היא גאולתן של ישראל קמעה קמעה..

בדיוק. רק שכואב מאוד שיהודים סובלים בינתיים בגלל זהנוגע, לא נוגע
צריך להתפלל חזק ולפעול כדי שהמסר הזה יקלט בלבבות מהר ונוכל להתקדם לשלב הבא בגאולתם של ישראל
לעבור קשיים זה גם שלב בגאולה של שלנוekselion

נכון. זה השלב שהצבי בעמק שבין הגבעות..נוגע, לא נוגע
אבל צריך להיזהר שהידיעה הזאת לא תגרום לשבת בחיבוק ידיים במקום לפעול
שמעתיחופשיה לנפשי
על שני המקרים
דווח בטוויטר+תמונות+אח של אחד מהם ממשיך לצייץ על זה
מזל שיש טוויטר (וערוץ 14)נוגע, לא נוגע
לא זה ולא זהקסם הקינמון
הפתעת.. הייתי בטוח ששאלה 2 היא רטוריתנוגע, לא נוגע
וואי, אני מהאנשים שלא מתעדכניםקסם הקינמון
החדשות לפעמים עוברות לידי, אני יכול לשבת עם אנשים שמדברים על משהו שקרה ולא לקלוט, כי היה חסר לי איזה פרט שדיברו על המובן מאליו, ואני סתום, צריך שיגידו לי בפירוש מה קרה.
ואז זה נכנס מפה ויוצא מפה.
הצילוממלא כל עלמין

-לא היה לי שמץ

-שמעתי בכל טרמפ אפשרי בכל תחנת רדיו מזדמנת אפילו בלי לפתוח חדשות

פעולה נכונה. ההצילו במקרה הגרוע לא יועיל ולא יזיקנוגע, לא נוגע
לעומת המשטרה שבמקרה הגרוע תזיק.

אני שמעתי על רעננה רק היום. ובמקרה
שמעתי באותו יום שהוא היה..אניוהוא
ככה זה היה תמידעזריאל ברגר

תמיד עשו יותר עסק בתקשורת כאשר אדם נשך כלב ולא כאשר כלב נשך אדם.

שימו לב שאפילו התשקורת השמאלנית יודעת היטב מיהו האדם ("אתם קרויים אדם") ומיהו הכלב (או ליתר דיוק החמור - "עם הדומה לחמור").

קראתי רק משפט בפייסבוק על השניטיפות של אור
אבל מאוד הגיוני בעיניי שהריגה (אפילו מוצדקת) זוכה ליותר עיסוק מניסיון הריגה
גם לפי ההגיון הזה, זה לא "יותר עיסוק" אלא עיסוק מול התעלמותנוגע, לא נוגע
מוחלטת (חוץ מאמצעי תקשורת ימניים כמובן)
אוקיי. כשאני חיפשתי אני לא מצאתי (והקלדתי במפורש עםנוגע, לא נוגע
חדשות 12 ו13).
למרות שבלי הראיונות מ103fm נראה שאלו היו רק דיווח לקוניים בלי להיכנס כמעט לפרטים ואולי זה בכלל מה שעורר אותם להתייחס יותר.

בכל אופן, לגבי עצם טענתך, ברור שזה שמחבל נורה ומת בעודו שוכב זה ממש לא סיבה ליותר עיסוק מאשר נסיון לינץ של עשרות ערבים שמועסקים ע"י יהודים במרכז הארץ בצורה שמראה עד כמה המשילות אבדה פה. זה בכלל לא בר השוואה לולי ההשפעות הנוראות של הפוסטמודרניזם.

בסדר גמור, נעבור לדיון העקרוניטיפות של אור
אני חושב שגם אתה תסכים שהכותרת 'צרפתי הרג פושע אנגלי אחרי שהוא שכב מנוטרל', תתפוס יותר תשומת לב מ'קטטה המונית בין פועלים אנגליים לשני צרפתים'

אלא שאתה אומר שאנחנו צריכים לקדם סדר יום לאומי, שמתחשב בהקשר. אנחנו לא מהאו"ם. ואני בעיקרון מזדהה עם הסנטימנט. אבל כל הזמן צועקת לי ברקע פרשת דרייפוס, בה שארל מורס אמר שלא משנה אם דרייפוס באמת אשם - מכיוון שקצין צרפתי נשבע שהמסמך אותנטי, אם יזכו את דרייפוס זה יפגע בכבודה של צרפת. ולכן צריך להקריב את דרייפוס

אני חושב שהלקח ממקרים כאלו יצר את תפיסת העולם שאתה ככ נלחם נגדה. כמי שלא שותפים ל'פוסטמודרניזם', איך אנחנו נזהרים שלא נגיע למקומות כאלו?
אני לא אתייחס לכל התגובה אלא רק לפסקה האחרונהנוגע, לא נוגע
1. קודם כל, סליחה, אבל זה פשוט מגוחך בעיניי שנזהרים מחששות של כאילו ושמא כשבפועל מול העיניים ערבים פוגעים ביהודים מדי יום. עצם הנקודה הזו מראה עד כמה הלך החשיבה הפוסטמודרני מעוות. דקדודי עניות חשובים יותר מחיי אדם.

2. בשאלתך גלומה ההנחה שמקור הלימוד של הערך הזה הוא הפוסטמודרניזם ואם אנחנו לא שותפים אליו, צריך לחשוב על מקור לימוד חדש.
אז לא. הנחת היסוד מוטעית מראש.
לנו יש תורה וחז"ל, שקדמו לפוסטמודרניזם אלפי שנים, ומהם אנו לומדים. כל מי שבאמת לומד תורה ומחובר אליה, מבין שלפגוע בערבי סתם זה נגד הלך הרוח של התורה ונגד דרך ארץ קדמה לתורה.

3. גם לשיטתך, הלקח הזה כבר מזמן נלמד. אדרבה, מה שקורה עכשיו, שלא קובלים בתקשורת ולא ממש פועלים במדינה נגד אלימות לאומנית ערבית, זה דווקא מה שיכול לגרום להתחדשות של זה (וכפי שראינו בפרעות תשפ"א שיהודים תקפו ערבי עובר אורח רק אחרי שהמדינה לא פעלה כנגד האלימות הערבית הרצחנית כנגד יהודים).

עצוב לי מאוד, שיש אנשים דתיים תומכי א"י, חלקם פעלו רבות והסתכנו בצבא, שמשחקים לידיים של אלו שמרימים את קרן שונאינו.
כדאי מאוד להיזהר, דעות כאלה לא נגמרות רק בדעות ולא כדאי להיות שותף בהתרת דמם של יהודים ופגיעה בהם.

מתן כהנא לדוגמא, תקף את משה גפני על כך שהוא לא מסר נפשו על ציצית וכשרות בצבא ואין לו זכות להטיף לו מוסר.
רק שאדון כהנא שכח שבצבא הוא הגן על עם ישראל מפני הטרור הערבי, ואם הוא עכשיו יושב בממשלה שעושה בדיוק להיפך, משתפת איתם פעולה, הוא מוכיח שלא תורת ישראל היא זו שמעניינת ומדריכה אותו, אלא הרצון שלו להרגיש חשוב ואידיאליסט ומועיל. הוא עובד את עצמו ומנצל את אלהיו בשביל זה.
קיצר, אתה לא מוטרד שנגיע למקומות כאלוטיפות של אור
אני ממש כן. לגיטימי 🙂
כמובן.. במקום לטרוח לחשוב ולהגיב עניינית לתוכןנוגע, לא נוגע
בוא נברח לשיח פוסטמודרני של "אבל ככה אני מרגיש" וזה סוף הסיפור, מבלי לנסות להבין שאולי ההרגשה מוטעית ומבלי לחשוב על ההשלכות ההרסניות של הדגשת הרגשה בודדת על חשבון דברים אחרים.

בעיניי זה לא לגיטימי.
וזה גם לא דרך ארץ. לא שאני נפגע, אבל הזלזול הזה שלך בתגובה שאדם ישב והקדיש כמה דקות מזמנו בשבילה, זלזול שעטוף בנחמדות מעושה, רק מוכיח שכל ההתייפיפות הפוסטמודרנית הזאת שדואגת לאחר היא בסה"כ כיסוי לרצון להרגיש טוב עם עצמי.
אויש, ממש לא התכוונתי טיפות של אור
אני חושב שיש סוגיות שתלויות הרבה בהמון חוויות ותובנות אישיות שאדם עובר, שקשה מאוד להעביר אותן למישהו אחר. וזה השלב שבו אני עוצר דיונים

אבל אני מבין שאתה חושב שהדיון כן יוכל להיות פורה. אז אני אחזור לכאן כשיהיה לי יותר זמן ואגיב בכל סעיף למה אני רואה את הדברים אחרת. מוסכם?..
זו בדיוק הבעיה. שדיון בעניינים כלליים וציבוריים הופך לדיוןנוגע, לא נוגע
שעיקרו רגשות ומחשבות של האדם בעקבות דברים שעבר במקום ניתוח עובדתי קר תוך מבט שעיקרו כללי.

בכלא אופן, לא ראוי לפתוח דיון (אני לא זה שפתח אותו איתך אלא אתה) שאתה יודע שיגיע לשם ולפרוש אחרי שטרחו לענות לך.

אני מיציתי. בין היתר מהסיבה הפשוטה שזה לא דיון באותו מישור ולא נגיע לכלום לדעתי.
ואני גם לא מחפש דיונים פוריים. גם לי הזמן יקר לי ואין לי עודף ממנו. מה שאכפת לי זה הרע והעוול שנעשה ליהודים ע"י אחיהם שנוהגים בהם ההיפך ממנהג אחווה. וממילא אין לי טעם לדון עם מי שבכל מקרה מבחינתו הדיון אינו ישנה את דעתו ולא תהיה לדיון שום נפק"מ מעשית. כל טוב
טיפות של אור
איך שלא יהיה, חבל לי שהדיון הזה נגמר בטעם רע

חשבתי שתזדהה באופן בסיסי עם הגישה, ותסביר איך בעיניך אמורים להתמודד עם הסכנה, תוך כדי אחיזה בגישה לאומית. שזו סוגיה שבכנות מטרידה אותי ואני שמח לשמוע בנוגע לה אנשים אחרים

אחרי ההודעה שלך הבנתי שאנחנו לא מסכימים על הבסיס :/ כמו שכתבת בסוף ההודעה האחרונה. אז סורי..
לא נכון. עניתי לךנוגע, לא נוגע
בסעיף 1 קודם נתתי פרופרוציות. שזו לא הסוגיה העיקרית כשדם אחינו נשפך. לא טענתי שזה לא דבר בעייתי.
בסעיף 2 כתבתי שזה דבר פשוט לכל מי שמחובר לתורה שאלו מעשים שלא יעשו. אז הפתרון פשוט, לא?
בסעיף 3 כתבתי והדגמתי שהלך הרוח והיחס של המדינה הוא זה שדווקא יכול לגרום לדברים כאלה להתחדש. וממילא אם המטרה שלך היא שדברים כאלה לא יקרו זו הנקודה המרכזית שאתה צריך לתקן אותה.

אבל מעבר לזה- איזה הסבר אתה בכלל מחפש?
איזו סוגיה אתה בכלל רואה שיש פה?
זה ליצור סוגיה על סמך איזו בעיה כמעט תיאורטית שנשענת על מקרים בודדים של פגיעה שגם הם לא מגיעים מתוך השקפה לאומית אלא כתגובת נגד לפגיעות רבות הרבה יותר שאלו שאמורים להתייחס אליהם לא עושים את זה.
ולכן אני חוזר על זה שגם מבחינה מעשית, אם מה שאתה רוצה בעיקר זה למנוע את הפגיעה בערבים, יהיה הרבה יותר יעיל להשקיע את כוחותיך בשינוי תפיסה פוסטמודרניסטית מעוותת של אנשים במדינה. ואז חזרנו לנקודת ההתחלה על חוסר הפרופורציה התקשורתי.
אוקיי אז פספסתיטיפות של אור
אתה אומר שחיבור לתורה מספיק

כשאני שומע מחבר שלי שגר בחברון שכילדים הם היו הולכים מכות עם הערבים כי ככה; כשאני שומע מנערים מלאים בתורה עמדות מחרידות כמו לרסס גן ילדות ערביות; כשאני שומע מאחותי שאנשים בלוד אמרו לה שהגיעו גם אנשים שסתם חיפשו אקשן עם הערבים; כשאני נזכר בריקודי דגלים שהשתתפתי בהם, כשבכלל לא חשבתי על מי שמאחורי הדלתות שאנשים מסביבי דפקו עליהן -

אז אני מגיע למסקנה שמשהו חסר בחינוך התורני שקיבלנו :/

בקיצור - נכון הרב מדבר על 'שלושה כוחות שמתאבקים במחננו'? אני חושב שהציבור שלנו איחד טוב מאוד את הקודש והלאומיות, והגיע הזמן לחבר גם את הליברליות
לכן הדגשתי בהודעה הראשונה-נוגע, לא נוגע
"כל מי שבאמת לומד תורה ומחובר אליה".

בנוסף לטענתי מקודם, שאמירות כמו לרסס גן, נובעות מכאב על זה שדם יהודי נשפך פה מבלי שלמדינה באמת אכפת.
ולכן ממילא, גם לשיטתך, אם אתה רוצה באמת לשנות את המצב בדור הבא של הציבור הדת"ל, הרבה יותר חשוב לחנך ילדים לחיבור אמיתי לתורה ולאמונה ובצדקת הדרך, כדי שלא יורידו את הכיפה כמו רבים מבני הציונות הדתית וישתפו פעולה עם הזיות פוסטמודרניות שמגבירות את הטרור הערבי ואת תגובת הנגד האזרחית היהודית.
מעבר לכך שברור לכל, גם לשיטתך, שמה שהרבה יותר חשוב מלא לדפוק על דלתות של ערבים בריקודגלים ולא ללכת איתם מכות לכיף זה לדאוג לפיקוח נפש של יהודים שנמצאים בסכנה שנגרמת פשוט בגלל שאין מספיק אנשים עם השקפה נורמלית במדינה שישפיעו פוליטית, והשקפה נכונה היא תוצר של חינוך טוב.
אחרי זה, אפשר להתעסק בחינוך למה שאתה מדבר אליו, אם בכלל יהיה צורך אז.

ואני גם לא מסכים עם ההמשך- לא איחדנו את הקודש עם הלאומיות מהסיבה הפשוטה שלצערנו רבים מהציבור הדת"ל בכלל לא דבקים *באמת* בקודש. ואגב, לכן ממילא- גם הלאומיות אינה לאומיות מוצקה ואמיתית, כמו שכל אחד רואה בממשלה הנוכחית שקמה רק בזכות אנשים "דתיים לאומיים", שעושים מעשים שהפוכים מלאומיות. יותר נכון עושים מעשים של לאומיות ערבית.
אני חושב שהפער ביננו גדול מדי :/טיפות של אור
בשבילי המחשבה שכל עוול שיהודים עושים הוא בהכרח רק תגובת נגד, תהיה רמאות עצמית
לא כתבתי את זה ואני גם לא חושב ככה.נוגע, לא נוגע
התייחסתי בפירוט לכל דבריך, נימקתי והסברתי, והבוחר יבחר. מקווה שהדברים יהיו לעזר למי מהאנשים.
בלי קשר לעניין, כתבתי לך מקודם באחת התגובותנוגע, לא נוגע
משהו לא יפה והאשמתי אותך במשהו לא נכון. אני ממש מתנצל על זה. סליחה
כל הכבוד!!‍ נשמה ‍כללית
הו סוף סוף! צדיק!!!! אשריך!!
בנות לא לריב 👆רחל יהודייה בדם
יאו אני מפורסם איזה כיייףףף‍ נשמה ‍כללית
אל תדאגי אני מזהה בקלות את הנשמה האמיתי נוגע, לא נוגע
והוא גם חסום מצמ"ע בכל מקרה..
(תודה שכתבת)טיפות של אור
(לא בגלל שנפגעתי, באמת שמהבחינה הזאת זה בסדר גמור. אלא כי עכשיו אני יודע שאנחנו עדיין די בסדר אחד עם השני, למרות הכל 🙃)
פששש איזה דבקות חבריםפצלש בקטנה
ימים על ימי מלך תוסיף
בוודאי..נוגע, לא נוגעאחרונה
אמא, מה זה טובל ושרץ בידו?פשוט אני..

אולי זה יותר מתאים ל"נבל ברשות התורה", עוד לא החלטתי...

כבר בגמרא משמע שזה לא דברנוגע, לא נוגע

שקל להקפיד עליו (ולכן משבחים את ר"ל שמזמן ששמע את ההלכה הזו, לא מילא פיו שחוק).

מהגמרא משמע שכאשר חוזרים לארץ ישראל ויש שלטון יהודי, גם כשאין מקדש, מותר. כי הגמרא אומרת אז ימלא שחוק פינו- בזמן שיאמרו בגוים הגדיל ה' לעשות עם אלה. ושמה  מדובר על קיבוץ גלויות (ורשב"י אומר את זה, ורשב"י חי בא"י בזמן שלא היה שלטון יהודי).

נראה לי גם שלכן כתוב "בעולם הזה" ולא "בגלות" כי זה לא רק עניין של יציאה מגלות אלא גם של שלטון יהודי. וזה מסתדר טוב עם "אין בין *העוה"ז* הזה לעוה"ב אלא שעבוד מלכויות".

האם אתם נותנים טיפים למלצרים ולשליחים?אריק מהדרום
לאפשוט אני..
עבר עריכה על ידי פשוט אני.. בתאריך כ"ה בתמוז תשפ"ו 13:30

יש להם מעסיק, והוא האחראי הבלעדי על השכר שלהם. 

כמו כן אני לא נותן טיפים לרופא, לקופאית, למוסכניק, לרואה החשבון, לחשמלאי... מה שהם אומרים לי שאני צריך לשלם על השירות/מוצר, זה מה שאני משלם.

וואו אני ממש נגדשפוי

כמובן שבתור מלצר הכי נחמד זזה לקבל טיפ.

אבל אם נחשוב בהיגיון, לא מספיק שאני משלם על האירוע\מסעדה שגם ככה כיום לא מאוד זולים, אני עוד צריך להוסיף כסף לבחור הנחמד שזו העבודה שלו? 

לא בקטע מזלזל ש"העבודה שלו זה לשרת אותי" אלא אשכרה, זו העבודה, לבוא-לקחת-להביא, על מה להוסיף כסף? שהוא גם מחייך? מצידי שלא יחייך חחח

לאחרונה הבנתי שמלצרים לא מקבלים שכר נוסףילדה של אבא
אלא המשכורת שלהם מתבססת על הטיפים, ואם צריך המעסיק משלים למינימום. (לרוב הם מגיעים להרבה יותר ממינימום רק מהטיפים(

אז כן

בשליחים לא יצא לי להיעזר אז לא בדקתי 

את מתארת מצב לא חוקיפשוט אני..
מעסיק שמתנהג כך צריך לשלם קנסות עצומים, אם מישהו יתבע אותו על כך.

זה בפירוש לא המצב הרגיל, בטח לא במקומות גדולים ומסודרים. לפני הרבה שנים זה היה המצב, אבל מאז עברו חוקים שהסדירו את הנושא. 

משתדל למעט במקום שאפשרנקדימון
כלומר בדרך כלל לא.

רק אם יכפו עלי, או יגרמו לסיטואציה שבה אעדיף לרחם על האומללים ולתת להם קבצנות טיפים.

כן, 10% בד"כLavender

רק כי זה עניין של מקובלות, לא שבאמת בא לי לשלם מעבר לעלות הגבוהה גם ככה באופן יחסי

כןoo

מפרגנת להם

עבודה קשה

אבל זה לא קורה אצלי הרבה מסעדות/ שליחויות של אוכל 

יש עוד בעלי מקצוע שאת משלמת להם יותר מהנדרש?פשוט אני..
לפעמיםoo

כשזה מתאים

למטפלת פרטית הייתי מוסיפה לפני חגים

מעדיפה לקנות בחנות קרובה לבית גם אם זה יותר יקר

כדי לפרנס מקומיים

מפרגנת לנהגי מוניות את הסכום בלי מיקוח (לא קורה הרבה מוניות)

הערב צרפת מול מרוקואריק מהדרום
מי רוצה להתערב כמה חלונות ראווה שלמים ישארו בשאנז אליזה?
במי לתמוך?נעמי28
איזו מהן פחות ערבית?
אין לי מושג מה אמרת עכשיונעמי28
כמו מכבי תל אביב נגד הפועל תל אביבנוגע, לא נוגע
חחח.. יש מצב שמרוקונקדימוןאחרונה
שאן אל עזיזהנוגע, לא נוגע
לולאי השיעורים הנפלאים של הרב אהרן לוינחלת

לא הייתי עושה היום כ ל ו ם בבית! ממש!   עונג רצוף, הכוזרי, דעת תבונות, רמח"ל, מהר"ל (אם אי י

טועה, אין לי זמן כרגע לבדוק) - תוך השוואה לאפלטון, אריסטו ועוד - חכמה צרופה. נפלא.

פריבילגיה של סבתא … שיכולה להיות פנויה לשיעוריםפ.א.
במהלך היום 😃
תוך כדי הדחת כלים, צחצוח פמוטי השבת, או קיפול כביסנחלת

אפילו תוך גדי

הספונג'ה.......וכי קלות כל אלו בעיניך?!

לולאי השיעור שלו הקשבתי היום, לא הייתי עושה כל זאת. או שהייתי עושה

זאת באיטיות, בחוסר חשק, בלשוטט מחשבתית בכל מיני מקומות , העיקר לא

כאן, ליד הכיור, השיש....

השיעורים שלו עוזרים לי לעשות מה (מה לעשות, אני מודה ומתוודה) - שאיני

אוהבת... זה לא נשמע מכובד כל כך,  לערבב צלחות ותרסיס לניקוי חלונות

עם דעת  וחכמה כל כך נפלאות, אבל זמני לא כל כך פנוי,  Young man.......

א

אני לא טיפוס שלומד ללא הרף, הלוואי. אבל, כשלא נמצאים

במסגרת תורנית איזושהי,  אז בלי לשמוע משהו תורני, אני

מרגישה שהופכת יותר ויותר לבורה ועמת הארץ. 

הלוואי והייתי מקשיבה לרב לוי

ודומיו - יותר.  הרבה יותר. וחוצמזה...זה כיף!!

ברור עם זאת, שיש אנשים הרבה יותר עסוקים

ממני. עובדים המון שעות, לומדים, פעילים....

אגב, השיעורים של הרב לוי נמסרים

לציבור של בעלי תשובה, או אנשים

שמתעניינים....ובכל זאת, הם עמוקים,

מלאי מחשבה, משהו!!

א גיט ווך!

יפה! והגית בו יום ולילה 😊פ.א.
א גיטה נאכט
כאן צריך לבוא אימג' מחייך אבלאיודעתאיך לעשותאתזה..נחלת

לילמנוחה!

שגיאות הכתיבמכי לאמוצאתאתהמשקםייםשליבפעםהאלפיים...נחלת
הוא ממש טוב אני אוהב את השיעורים שלו.מבקש אמונה
עבר עריכה על ידי מבקש אמונה בתאריך כ"ג בתמוז תשפ"ו 20:41

הייתי שומע הרבה, מתישהו הגעתי למחסום השיעורים בתשלום... 

אין לי את האפשרות.   אבל נהנתי מאד 

מעניין אם את מכירהשפוי

גם את הצד המוזיקלי של הרב, בנוסף לכל שיעורי התורה המדהימים שלו ופרשה ב4 שהפכה מזמן ל10, 20 ויותר חחח

למי שלא מכיר, אני מדבר על זה: קישור

כמובן לא לשכוח שעדיין בין המיצרים כן?שפוי

שלא אכשיל מישהו חס ושלום

לא לדאוג, אבל טוב שהזכרת, כי הסקרנות שלינחלת

בהחלט היתה משכיחה לי את האבל. 

אני מתארת לעצמי שהכל זה שירי אמונה וכד'. נכון?

זה כל כך לא הולך עם הרב לוי השכלתן כל כך....

הוא ממש נפלא. וגם צדיק אני חושבת. לפי התשובות שלו כששואלים אותו.

שאלתי אותו על משהו מזעזע שהזכיר בשיעוריו על הכוזרי, והוא ענה:

אנחנו לא שופטים אף אחד.

מדהים. תודה!

אני לא מאמינה לא מאמינה לא מאמינה.....נחלת

תודה!!!

פרשה ב4 - נו, זה הרב לוי...נחלת

אבל השיעורים הארוכים שלו (הכוזרי, הרמח"ל ) - זה לא "נחמד", כלומר, זה לא

מוגש כסיפור, כדיאלוג בינו לבין מישהו שמתנגד או לא מבין, זה על טהרת הקודש

ממש. כך זה מרגיש לי. כל כך בהיר, מסודר, חכם, עמוק, לא "עממי" בשום אופן!

לא יודעת אם הצלחתי להסביר את הכוונה שלי.

אכן את צודקתשפוי

את מרגישה את הכובד של האחריות שיש בתוכן הזה. זה באמת מרגיש לפעמים כמו "קומה שנייה" של אמונה - כזו שלא מסתפקת רק ברגש, אלא דורשת מאיתנו מבנה שכלי ורוחני מאוד חזק כדי לעמוד מול סערות העולם. הסברת את עצמך מצוין! (בתקוה שהבנתי ;)

תודה!נחלת
נכוןנחלת

באמת קומה שניה, כי השיעורים

הארוכים והעמוקים האלה, פחות קלילים, יש להם (אני חושבת)

פחות מגמה להשפיע. ומבחינה אינטלקטואלית, הם באמת

מלאכת מחשבת. מעניקים סיפוק שכלי . הרגשה של איזה

מופלא, כמה עמוק.....

מבחינת להרגיש את כובד האחריות....הלוואי.

אולי מבחינה זו, דווקא השיעורים הקצרים

המחדדים נקודה מסויימת, יכולים (זמנית?)

להשפיע יותר.

לא ברור לי למהנחלת

עולים בזכרוני הסיפורים מזמן גירוש ספרד למשל, שדווקא

פשוטי העם, שעבדו את השם בתמימות ופשטות, החזיקו

מעמד מבחינה יהודית, יותר מהמשכילים למינהם (שגם

שמרו מצוות).

ואולי אני טועה.

במחשבה שניה (מקשיבה עכשיו לשיעור 4 ריה"ל)נחלת

זה כן משפיע. או מוטב לאמר, זה עוזר לאהוב את השם, לעשות אולי פחות מלומדה, יותר ברצינות, אולי...

השוואה לאריסטו בדרך כלל עושים לרמב"םאריק מהדרום
הרב לוי לא מתמקד בזהנחלת

מזכיר את זה כבדרך אגב. מאוד ממליצה להקשיב לו. 

ואני ממליץ עלאריק מהדרום

הרב אורי שרקי

הרב מיכאל אברהם

הרב אליהו זיני

הרב שמואל אליהו

הרב גיא אלאלוף

יש הרבה על מי להמליץ אך מה שהלב חושק הזמן עושק.

נכוןנחלת

הרב יגאל לוינשטיין

הרב שניאור אשכנזי

הרב צבי בן פורת

הרב אליהו מויאל (אם אני לא טועה)

כשיהיה זמן סוף סוף....

שיעורים על מצבי נפש  - הרב ד"ר הררי באתר "התבוננות"

הרב פנגר - על ירידות, נפילות וכו' וכו' בקול חי (מחשבים מסלול מחדש יום חמישי בלילה משעה 12 ועד 2 בלילה

וגם שיעורים קצרים מאוד וטיפים גם בקול חי וביוטיוב.

הרב אלאלוף הוציא עכשיו שיעור על רבנים שהואנוגע, לא נוגע

ממליץ עליהם חח

כדאי לשמוע

אני מבין שאתה חושב שאני פנסיונראריק מהדרום
לשמוע את השיעור שלונוגע, לא נוגעאחרונה
באיזה מגזר הילדים חווים את הילדות הכי מאושרת?מחפש אהבה
לא חושב שזה תלוי במגזרנקדימון

אם צרכי הילד מסופקים לו, בעיקר רגשית, הוא יהיה מאושר.

אני שואל מבחינה סטטיסטית. במציאות. לא בעולם מתוקןמחפש אהבה
מבחינה ציבוריתמחפש אהבה
בגלל שלדעתי זה לא תלוי במגזרנקדימון

אז אני לא חושב שיש סטטיסטיקה קבועה.

אם הייתי צריך לנחש בכוח אז הייתי אומר או שזה דינמי ומשתנה כל הזמן בין המגזרים או שזה פחות או יותר אותו יחס של מאושרים/לא מאושרים אצל כל המגזרים (היהודים כמובן...)

אני חושב שזה בירור מטורף.מחפש אהבה

השאלה הגדולה היא לאיפה הילד הזה הלך ברגע שהתבגרנו.

האם יש סביבה שמשמרת כמה שיותר את הילד בתוכנו גם כשהתבגרנו?

לא ירדתי לסוף דעתךנקדימון
ואולי גם לא להתחלה שלה
אז תנסה שוב להביןמחפש אהבה
לא מכירה את האחוזים והסטטיסטיקותעשב לימון

אבל לדעתי יש 2 מגזרים שעל פניו הרוב נשארים בהם: חילוני וחרדי

החילוני- כי זה לא באמת מגזר, זה פשוט חופש מוחלט אז הכל נכנס בקטגוריה, גם להיות חילוני ולשמור שבת, נניח.

והחרדי- כי זה חינוך נוקשה וקהילתיות חזקה שקשה לצאת ממנו. ולכן יש רוב שנשאר.

כמו תמיד, הדשא של השכן ירוק יותר ונראה לי שמכיוון שהמגזר הדתי תמיד באמצע והמינון של החופש והתורה משתנה מאדם לאדם, ממשפחה למשפחה וממקום למקום, קל לצאת ממנו לכל כיוון..

לילדים, אני חושבת שילדות מאושרת תלויה בהורים ובסביבה האנושית, לא קשור לרמה דתית או למגזר כלשהו. הדרך שההורים והסביבה מתווכים לילד את העולם וגם את המחויבויות שלו, היא זו שמשפיעה הכי הרבה על השמחה הפנימית.

לדוגמה, ילדה בגן משחקים. אפשר להיות הורה קשוח שלא מרשה לעלות על מתקנים גבוהים יותר, ואפשר להיות הורה קשוח שלא מאפשר מבחינת צניעות לנסות כל מיני פעלולים, ואפשר להיות הורה מאפשר שפשוט מוודא שהילדה בטוחה ושטוב לה, ושמתאפשר לה לנסות כל מה שהיא רוצה בגן משחקים. זה הכל

מסכימה.נחלת
עם התגובה שהיא הגיבה לה….פ.א.
תבדוק למי/למה היא הגיבה 
לא חושב שזה תלוי מגזרהסטוריאחרונה
ולא רואה שום עניין בנסיונות בכח להגדיר כל נושא כעניין בין מגזרים.
הרב עמוס יקר בעיני ה'כולנו הביתה

שיר שהכנתי לזכרו

זכר צדיק וקדוש לברכה

מר פודלמן ממהר לאכול במסעדה בכשרות צהר לפני שמועצתקעלעברימבאר

הרבנות מבטלת את החלטת המנכל

משגיח צריך להיות גורם מרתיעארץ השוקולד
לא להגיע בתדירות קבועה
נראה לי שאצל חילונים להיות די ג'ייעשב לימון

זה כמו המעבר מהצד לעולם האימון והטיפול בעולם הדתי

מין משהו כזה שלומדים בקטן מהצד וחולמים להגביר לאט לאט למקסימום

יש גם די ג'ייס דתיים ויש גם מטפלים ומאמנים חילוניםאריק מהדרום
באופן כללי כל אלה מקצועות של אנשים שלא לחוץ להם להרוויח יותר מידי כסף והם יותר עובדים על מימוש עצמי מאשר על פרנסה, יש עוד הרבה מאוד מקצועות כאלה.
די ג'ייoo

זה תחום אומנותי

אימון/ טיפול זה תחום פסיכולוגי

יש לא מעט תחומים/ משרות שאפשר להתחיל בקטן ולצמוח

ותכלס קריירה נבנת כמעט תמיד ככה

מקטן (בסוג משרה/ כמות השקעה/ ידע/ משכורת) למשהו שיכול לגדול 

את מתארת אמת ממש עצובהפשוט אני..

עולם האימון והטיפול - מין משהו כזה שלומדים בקטן מהצד.

זוועה.

הלוואי שאחד כזה ייתבע פעם, והפיצויים שהוא יצטרך לשלם ילמדו את כל השרלטנים שיש אחריות למעשים שלהם.

שכמו שאי אפשר ללמוד בזום בקורס של חודשיים איך לבנות בניין כך שהוא לא ייפול ברעידת אדמה, כך אי אפשר ללמוד באיזה קורס קקמייקה איך לטפל בנפשות של בני אדם. 

ממש ממש מסכימהעשב לימון

אבל זה רווח לצערי

על אף שאני מסכים ברמת העיקרוןאריק מהדרוםאחרונה

א. אדם שבוחר להיות מטופל או מאומן ע"י בוגר קורס ללא ניסיון הרי שהבחירה בידו ועליו לשאת בתוצאות.

ב. אינני רואה בהכרח אינדיקציה לטיב הטיפול ומספר השנים שהמטפל בילה באקדמיה, או במוסד שבו הוא למד.

אולי יעניין אותך