מנסה לענות לך... אבל בסוף, זה רק אתה יודע.. אז קח בעירבון מוגבל...
מבחינת מראה -
אני חושבת שקודם כל תבחן אם זה שייך בכלל, ואם כן, אז תמשיך הלאה לנסות לחפור מה יש מתחת לחשש הזה של הריבאונד וכו...
רק אתה יכול להעיד על עצמך מה אתה מרגיש מול המראה.. אם זה לא מוחלט, או אם זה בבחינת 'יש סיכוי שזה ישתנה'.
והתשובה בהתאם - אם זה לא מוחלט - אז לא. אם יש סיכוי - תפאדל.
מבחינת הריבאונד -
יכול להיות שאני ממש תמימה, אבל אני מניחה שכשבנאדם בוגר נכנס לקשר הוא עושה את זה כשהוא מרגיש שהוא בשל לקשר חדש.
עם זאת, זה חשש סופר לגיטימי, כי ברמה הכי פשוטה אתה רוצה להיות אהוב ולהרגיש שנמצאים איתך בקשר באמת, ולא שאתה נמצא סתם כדי לסתום חורים. ובייחוד כשכבר חווית משהו כזה ואז המוח על אוטומט עושה השלכה...
אז אני רוצה להגיד שזה באמת לגיטימי לחלוטין והכי מובן שיש החשש הזה, אבל באמת שאין בזה חוקים..
יש אנשים שנכנסו לקשר רציני או אפילו התארסו זמן קצר אחרי פרידה ארוכה והצליח להם והיה אחלה קשר.. (ובאמת גם יש כאלו שלא, וזה היה רק 'מילוי מקום'..)
אם טוב לכם יחד, ואתה מחליט שהמראה סבבה וכל החששות והמחשבות עד כה לא הרסו את החיבור שהיה לכם, אז אני מציעה לתת אמון בזה ולנסות.. בסופו של דבר לא עם כל בנאדם יש חיבור.. לא על כל בנאדם חושבים שהוא מתוק..
ויודע מה, אם זה מציק לך ממש, אפשר להעלות את זה מולה בעדינות... לוודא שהיא באמת במקום לקשר חדש.
אני חושבת שבנאדם שעבר משהו לרוב מודע שלצד השני יש מחשבות על זה... זה סופר לגיטימי בעיניי לדבר על זה, אומנם ברגישות ועדינות, ולא לחפור ולא להיכנס איפה שאתה לא מוזמן, אבל כן לקבל תשובה שתרגיע את החשש ותיתן לך את היכולת להיות בקשר בצורה מיטבית.
ואפרופו ריבאונד, אז הזכרת לי משפט ש@ג'ון כתב פה פעם, והאמת הפתיע אותי בכלל שהתחברתי אליו -
"דייט יכול להיות ריבאונד עד שהוא הופך לדבר האמיתי"
מודה שזה היה נשמע לי מזעזע ברגע הראשון ואחר כך הבנתי שיש בזה גם לא מעט אמת.
(ולמען הסר ספק אני לא מדברת על אנשים לא נאמנים וכו... )
מקווה שדברים יפתרו ותגיע להחלטה נכונה וטובה עבורך...
ומאחלת שיהיה לך את האומץ לעשות את הדבר הנכון- לחתוך/לקדם את הקשר.
שיהיה הרבה בהצלחה!