את בסיטואציה שבעלך חייל ומרוויח סכום כלשהו, גם אם לא גדול + חסכת הרבה לפני כן + למיטב זכרוני את לא סטודנטית, כלומר יש לך זמן לעבוד...
אנחנו זוג סטודנטים, בעלי בשנה א' באחד התארים הכי קשים שיש, באוניברסיטה כמעט הכי נחשבת בארץ. אני סטודנטית שנה אחרונה, בתואר לא קשה אבל במסלול ומלגה מאתגרת מאוד ועם שאיפה להסבה מה שדורש ממני ציונים בשמיים.
+ אנחנו גרים רחוק מאוד מההורים, באזור יקר מאוד בארץ + מחזיקים רכב...
ב"ה שנינו חסכנו לפני כן סכום מכובד ואנחנו גם לא עצלנים. אבל זה מתיש, גם נפשית וגם פיזית...
וגם לפני החתונה שכרתי חדר בדירת שותפות, והייתי בשנתיים שירות ואני יודעת מה זה להתנהל כלכלית... וזה לחלוטין לא אותו דבר, זה פי כמה וכמה קשה.
בהרגשה שלי, ברגע שהתחתנתי, התחלתי לטוות את מסלול החיים שלי ב"ה. יש לי שותף למסע הזה ואנחנו יכולים לרקום יחד תוכניות לעתיד, בקטע פרקטי ולא רק חלומות. כל מיני דברים כמו לחסוך לקניה של בית בע"ה בהקדם האפשרי (שיקח כמה שנים טובות...) לא היו לי כרווקה. ואני די בטוחה שכשנולדים ילדים הדרישות הכלכליות עולות ב"ה.
אז זה מורכב, ואין לי כוונה ליפות את המציאות. אני מסכימה לחלוטין עם הפותחת. הלוואי שמישהו היה מסביר לי על ההבדלים בין קרן השתלמות לקופת גמל, על בחירת מסלולים בפנסיה, על ביטוח שארים ורצף ביטוחי, כמו גם על שוק ההון, מניות, אג"ח וכדו'. הלוואי שמישהו היה מלמד על משכנתא, על דמי ניהול, על ריבית, על מדדים פופלרים ומה זה אומר בכלל צמוד למדד. הלוואי שמישהו היה מסביר לי מה זה מחיר למשתכן ועל יתרונות וחסרונות של דירה להשקעה. וביותר קטן? הלוואי ומישהו היה מלמד אותי לקרוא תלוש משכורת כמו שצריך, לעשות תיאום מס, איך להגיש טפסים לביטוח לאומי, איך למלא טופס 101 ו106 בצורה נכונה, איך לפתוח עוסק פטור ממס... ועוד מיליון דברים שהיו מקלים על חיי וחוסכים לי המון שיטוטי אינטרט, שיחות עם חברות, קרובי משפחה ומכרים ובעיקר כסף, דמעות ותסכול.