יקרות בבקשה עזרה לגבי גודש בחזהליאניי
אני ממש חייבת עזרה/ טיפים.
ניסיתי להניק מהרגע הראשון- ללא הצלחה.
יש חיבור מדהים אבל החלב פשוט לא יוצא, הייתי עם מעל 3 יועצות הנקה, הבאתי אפילו משאבה לבית חולים יוצא רק 2-4 טיפות של החלב הראשוני קולסום.
שוחררתי היום הביתה החזה הגיע למדדים ענקיים, כןאב לי ברמות היסטריות, כללל החזה גושים גושים גושים.
הצילן מה לעשות??
אני מנסה להצשיך לשאוב בבית אבל ממש בקושי יוצא. איך אני אקדם את התהליך?
לא מצליחה לסחןו לעצמי, וכן עשיתי מקלחת חמה לחזה לעיסוי.. לא יןדעת לא ככ עובד לי
מעבר לזנ שיש לי תפרים וטחור שיצא היום (מאבדת את השפיות מכאב!!!!)
כל טיפ לכל מה שכתבתי יתקבל בברכה.
מלבד שטיפות והמון במים קרים… מה עוד?
מזל טוב! למה את חושבת שהחלב בהנקה לא יוצא?בתי 123
מאוד קשה לדעת את זה ונעזרים בשקילת תינוק אחרי ולפני הנקה.
יניקה לא דומה לסחיטה ולא לשאיבה.
בכל אופן תנסי לסחוט לאט לאט עד להקלה
בדקו אותי גם היועצותליאניי
וניסו לסחוט.. בקושי יצא הן בעצמן ראו.
החלב תקוע כזה ולא רוצה לצאת.. בינתיים נהיה רק יותר ויותר גודש.
אני לא מצליחה לסחןט זה ממש כואב
אויי מסכנה אולי סתימה.. יש יועצות הנקה שעושות עיסויבתי 123
אולי… או שאני לא עושה מספיק טובליאניי
אני אנסה את כל מה שרשמתן כאן
הלוואי ואצליח לשחרר את החזה אין סיכוי שאני שורדת ככה אי אפשר לישון אפילו
אני חייבת לומר.דואגת!
גודש ביום השלישי בערך ללילדה זה דבר נורמלי שלא קשור בהאם ההנקה שלך טובה או לא.

זה סיוט וזה עובר.

נכון^^^ בדיוק מה שרציתי לכתובשחרית*
אם היו מנסים לסחוט ממני קולסטרום ביומיים הראשונים גם היו מצליחים בקושי טיפה או שתיים. ביום השלישי הכל מגיע. אני אף פעפ לא סובלת מגודש חוץ מביום השלישי.

קחי יועצת שתבוא עכשיו ותראה איך התינוק מתחבר וגם תשחרר לך קצת את הגודש אבנים הזה (כל כך מוכר!!). ותמשיכי להניק בכיף.
יועצות בבית חולים? כי ההכשרה שלהם בד"כ היא חלקיתמיקי מאוס
לפעמים יש אולי יועצות, אבל לרוב הן מדריכות הנקה ולא יועצות - זה אחיות שעברו קורס מתאים והכשרה אבל לא הכשרה רב שנתית כמו יועצת מוסמכת.
זה מקסים ולרוב זה מספיק כשהכל בסדר, אבל אם יש בעיה עדיף להזמין אליך הביתה יועצת מקצועית שתלווה אותך צעד צעד

אם את מאזור ירושלים אני ממליצה ממש על פרן ברונשטיין, אלופה. וזמינה לכמה טלפונים ומפגשים שצריך

בימים הראשונים אחרי לידה יש מעט מאוד חלב והוא די מרוכז, וזה גם באמת כל מה שהתינוק צריך.
כשמתחיל לזרום חלב אז נהיה לפעמים גודש ואז מתחיל להיות באמת הרבה.
יכול להיות שפשוט אצלך החלב הגיע עכשיו ובגלל שלא הנקת רציף נהיה לך יותר מדי גודש וכבר קשה לסחוט, מאוד מאוד ממליצה לקחת יועצת הנקה מומחית עכשיו שתבוא הביתה אם את רוצה להניק.

ואם לא- אז תפני לרופא שיתן לך כדורים לייבוש החלב ותשימי כרוב על החזה.

גודש זה ממש לא טוב אם הוא לא משתחרר, יכול ח"ו להיווצר דלקות וחסימות :/
וואי אהובה בהצלחהה ולגבי טיפיםליאל 24
תחפשי באינסטגרם
Nurse.with.love ואת bardula.doula
שתהין אחיות ודולות ויש להן מלאאא עצות מטורפות להתחלת הנקה ולמקרים כאלה
חברות שלי אמרו שהן ממש הצילו אותן ויש מלא מידע בעמודים שלהן
בהצחחהה רבה יקירה ❤❤
תודה רבה אהובה אני אבדוק את זה!ליאניי
קודם כל מזלטוב!!!נשואה צמאה
מה שעזר לי במקרים של גודש-
1. להתעקש על סחיטה ביד גם אם לכאורה נראה שלא עוזר .. ממש לסחוט בחוזקה ( למרות הכאב) ולחזור על זה כמה וכמה פעמים ,כמה שיותר יותר טוב, מלמעלה לכיוון הפטמה - ולהתמקד באזורים הנפוחים / אדומים . מנסיון שלי גם אם נראה שלא משחרר בהתעקשות ובהתמדה זה כן עוזר.
2. לשים מים חמים על האזור ולעסות .
3. לנסות להניק בכל הזדמנות .

זאת תקופה לא פשוטה , מאחלת לך שיעבור בקלות בע"ה !!!!
אוקייליאניי
כנראה שאני מתייאשת מהר מדי בגלל הכאב.
אני אנסה שוב את המקלחית החמות והסחיטה הידנית כמה שאפשר.. אני כנראה צריכה ללחוץ ממש חזק
זה יכול ממש לכאוב במיוחד שלא יוצא ונהיה גודשבזכותו
אבל אחרי שמשתחרר נרגע
אחרי מקלחת חמה ועיסוי שאמור לעזור לזרימת החלבלפניו ברננה!
צריך גם לקרר בעזרת מים/קומפרסים קרים!
כי החימום מעודד את זרימת הדם ואת ייצור החלב, וקירור יעזור לגודש לרדת קצת..
המשאבה מחוברת טוב? הגודל שלה מתאים?בזכותו
תנסי כמה שיותר שאיבות והנקות ולהוציא את הגודש.
ומקלחת חמה ולנסות להוציא חלב גם מתחת למים החמים. מה היועצות הנקה אמרו? כי אם יש גודש יש ב"ה חלב שזה מצוין רק לא למשוך את הגודש יותר מדי זה מאוד לא נעים וכואב..
כן היא מחוברת טוב, לקחתי של יד שרהליאניי
ומחר אקח של חברה משאבה נוספת.
פשוט יוצא ממש קצת ואולי כי לא ניסיתי לשאוב המון זמן? ז״א היום ניסיתי לשאוב 3-4 פעמים בפרקי זמן של 10-15 דק כל צד. לא הספקתי מעבר
אני בלחץ כי ממש כואב לי והחזה עצום ומלא מלא בגושים
קרה לי גםהמקורית
תמשיכי לשאוב, ותלחצי איפה שקשה לכיוון הפטמה
זה ישחרר.
זה סבל נוראי ממש.
סגור תודה רבה!!ליאניי
אם זה רק שאיבות בלי הנקה זה לא מספיקבזכותו
את צריכה לשאוב/להניק כל שלוש שעות בערך אפילו במצב של עכשיו נראה לי שאת יכולה בתדירות יותר גבוהה.
ותלחצי על הגושים/תעסי אותם אפילו שכואב ותנסי לקחת אותם לכיוון הפטמה (וזה כאבים בלתי נסבלים ממש אני יודעת אבל אחר כך זה יקל עלייך) תראי שיתחיל לצאת חלב בע'ה
גם לי לא ייצא חלב כשהיה גודש מטורףהילולא
אומרים שלשאוב כשלא יוצא במשך זמן משדר לגוף לייצר עוד חלב 🤷🤦
קרה גם לישבעבום

זה היה בלידה שביעית שכבר חשבתי שאני מכיר ויודעת.

שתי היועצות הנקה שהכרתי ל יכלו להגיע אבל אחת נתנה לי טיפ שהציל אותי ולא ראיתי שכתבו לך. 

פשוט לקחת כמה זמן לפני המקלחת 1-2 כדורי נורופון. גם נוגד דלקת וגם משכך כאבים. ואז העיסוי במקלחת יכול להתבצע הרבה יותר ביעילות כי פחות כואב. לאחר שהשד יותר רך יהיה יותר קל לתינוק לינוק...

התמודדתי עם זה לא מזמן. סיוט!!הילולא
נראה שלא יעבור לעולם, אבל מבטיחה לך (!) בע''ה כמובן שתוך שלושה ימים זה יעבור כמו שזה הגיע
כשאני השתגעתי ורק חיפשתי מה יכול לעזור לי, חלק אמרו תשאבי ! (אפילו שלא ככ יצא משו) חלק אמרו מים חמים, חלק קרים.
הגעתי למסקנה ומקווה לזכור את זה ללידה הבאה (כל פעם מחדש אני משתגעת בתקופה הקשה הזו ולא יודעת איך להיפטר מזה .)
הבנתי שאני צריכה לבחור שיטה מסויימת ולהתמיד בה 'רוטינה' כזו ולשדר לגוף משו אחיד ומסוים וזה גם עזר לי לשמור על השפיות שלי ללכת בדרך אחת וזהו (אפילו שיש מלא שיטות ודרכעם. לדבוק באחת)
מה שאני ראיתי שעזר לי, מלבד הזמן שעוזר במקרה הזה של גודש אחרי לידה (בעצת יועצת הנקה מעולה)
לקרר את השד עם קומפרסים- מרגיע את האודם והנפיחות ולי עזר גם עם הכאב וחוזר הנוחות המשגע. וגם מאיט את קצת ייצור החלב. ואחכ אולי ניסיתי טיפה לשאוב להקלה מה שיצא. אולי טיפה לסחוט להקלה
אני לא הצלחתי לחבר את התינוק לשד (אפילו שכולם התעקשו שאין דבר כזה לא מצליחה). פשוט לא עבד עם כל הגודש הזה. אז פה שחררתי ונתתי לו מטרנה. כבר הייתי יותר רגועה.
המטרה שלי הייתה - להקל על עצמי וזהו
אח''כ נתמודד עם ההנקה ומקווה לטוב
וכמובן שבינתיים התינוק יאכל תמ''ל
בהצלחה!! באמת שלב קשה
עובר בהבטחה ♥️
זה ידוע ביום השלישי יש גןדשביבוש
אני שמתי פדים קפואים על החזה בתוך שקית זה ממש ממש עוזר
הקולסטרןם הוא מאוד סמיך ובשאיבה בקושי יוצאנעליים ורודות
כשבאמת יש צורך אז סוחטים את זה ופילו מל זה ממש טוב.
בערך ביום השלישי אחרי הלידה מגיע החלב הרגיל ואז באמת יכול להיות גודש. הייתי מציעה לעסות את החזה כמה דקות ואז לתת לתינוק לינוק ולשים לב שמחובר כמו שצריך שהפה תופס לא רק את הפטמה אלא גם חלק משמעותי מהעטרה (ההלק הכהה יותר) בטח ביוטיוב יש סרטונים איך זה אמור להיות. אם התינוק לא יונק במצב כזה אפשר לשאוב אחרי עיסוי אמור לצאת הרבה יותר בקלות. כשיש גודש זה כבר לא קולסטרום אלא חלב אם נוזלי יותר והמשא בה אמורה להצליח להתמודד עם זה.
סחיטה זה מיומנות ואם עושים את זה הרבה בסוף ממש קל בגדול כמו בהנקה צריך לסחוט מהעטרה ולא מהפטמה. דמייני לעצמך שקית שוקו עם חור קטן שאת סוחטת לתוך כוס את תסחטי לא מהשפיץ אלא יותר מלמעלה איפה שנמצא השוקו ככה את יכולה לנסות על עצמך.. ממש בהצלחה והמון מזל טוב!
ליאנוש מהממת מזל טוב קודם כלדובדובה
דבר שני נשמה, כל לידה יש לי את הסיפור הזה. כמעט. מה שלי עזר לידה אחרונה זה פשוט להניק ולהניק... וזה הסתדר לבד ... אחח לא פשוטים הימים והחודש הראשון.
איך עברה הלידה?
בקשר לטחורים- מגבונים של פרוקטומיואשת******
בגל בית מרקחת סופר פארם
ויש גם משחה לטחורים ללא מרשם
בכל פעם שאת הולכת לשירותים תשתמשי בשתיהם בע״ה יקל במהרה
בקשר לגודש, תנסי כמה שיותר עם התינוק ולא עם המשאבה, לנסות לעשות עיסויים תוך כדי ההנקה באיזור הקשה, לשים מגבת חמה ולעסות ביחד איתה
תוך כדי הנקה. הנקה של תינוק מוציאה פי אלף ממשאבה אז לנסות כמה שיותר את זה
אוי, איהאורוש3
מקלחת חמה כדי לשחרר. לעסות את הגושים מתחת לזרם לכיוון הפטמה.
אח''כ קומפרסים קרים.
ההגיון זה שהחום מגביר את הזרימה כדי לשחרר את הגושים.
אבל אח''כ צריך קר כדי לכווץ ושיווצר שם פחות חלב.
תשימי עלי כרוב מהמקרר. תעטפי בהם את השד. לא על הפטמה. זה גם אמור ממש לעזור ןלשחרר. תחליפי כשנהיה מגעיל.
לנסות שוב לסחוט להקלה. לשאוב כשלא יוצא נשמע לי רק מחמיר את הבעיה.
לנסות כמה שיותר להניק.
בהצלחה אהובה
לא הייתי שמה כרוב מיד אחרי הלידהלפניו ברננה!
זה יכול לגרום לזה שלא יהיה מספיק חלב לתינוק..
לא סתם מגיע הגוף מייצר קצת עודף ביום השלישי.
לדעתי לקרר אחרי המקלחת החמה והעיסוי מספיק.
(כמובן שזה מניסיון וחוויה אישית שלי... לא ידע מיועצת הנקה)
זה מזרים בפנים ולא מייבש למיטב ידיעתיאורוש3
קודם כל חיבוקאישהואימא
היה לי את זה , אז מבינה אותך כל כך.
מה שלי עזר (גיליתי את זה אחרי כמה זמן.. יועצת הנקה אמרה לי)
זה לקחת כמוסות לציטין. קונים את זה בחנויות טבע.
ללציטין יש תכונה שהן עושות את החלב יותר מימי ופחות סמיך וגושי. ואז החלב יותר זורם ויש פחות סתימות.
בהצלחה יקרה
מוכר כ''כחדשה ישנה
ככה זה תמיד אצלי... ביום השלישי מהלידה מתחילה להתמלא עד שאני מתפוצצת והשדיים כמו אבנים. אאוצ'....
עינויים. 😵
אז נתחיל בזה- מבטיחה שזה עובר!! למרות שכל לידה אני בוכה ובטוחה שזה לא יעבור בחיים.
ואחרי פז''ם רציני בגודש וכד', אני אומרת לך בדוק וחתום- רק להניק. להניק. להניק. לא לשאוב. זה רק מייצר יותר חלב (אלא אם כן, התינוק ממש לא מצליח לינוק, אז טיפה לשאוב כדי לשחרר את החסימה, אבל עדיף לסחוט ביד בלי לגעת בפטמה, ככה החלב משתחרר בלי לייצר עוד ועוד).
תוך כדי הנקה לעסות חזק עם האצבעות באיזורים התקועים, איפה שיש גושים ולסחוט עם כף היד לכיוון הפטמה. כשהתינוק מסיים לינוק, תמשיכי לסחוט עם כף היד לתוך מגבת או חיתול בד, או אם בא לך להשקיע - לסחוט לתוך כלי ולשמור בהקפאה, אני האמת כ''כ כאובה שלא בא לי לחשוב על כלום חוץ מלהתרוקן מחלב, אז לא אכפת לי שהכל הולך לאבדון... ומשהו חשוב- לא לסחוט מהפטמה, בכלל לא לגעת בה כי זה גורם לייצר יותר חלב.

האמת, שאצלי זה באמת גודש קיצוני, אז אני תמיד שמה עלי כרוב על השד, זה מסריח, לא להיבהל, וזה סופח את הנוזלים, איזה יומיים-שלושה אני עם כרוב, זה נראה ומרגיש נורא, אבל ממש עוזר. תמיד אומרים לי לא לעשות את זה כי זה ייבש לי את החלב, אבל אני כבר מנוסה, זה אף פעם לא גמר לי את החלב, רק גרם לאיזון . אז אם את מרגישה שזה קיצוני, תנסי לשים קצת ולהוריד. אני אישית, שלושה ימים עם כרוב ועדיין נשארת ממש מלאה, אבל לא עם גודש כואב.
בהצלחה יקרה!!
הבת שלי היתה בפגיה אחרי הלידהאנונימית בהו"ל
אז שאבתי בלעדית.

בימים הראשונים לא שואבים אלא 'סוחטים' מכיוון שהקולוסטרום הוא כל כך קצת שהמעט שיש 'יאבד' במשאבה.

יכולה לומר לך שאחרי חצי שעה של סחיטה כל פעם היה יוצא לי 1 סיסי. ועוד אמרו לי שזה ממש יפה.

ההתחלה היתה קשה אבל הכל ממש מתגבר.

יכולה לשתף.

שאחרי חצי שעה של סחיטה טיפה טיפה שאני אוספת לתוך מזרק כדי לא לאבד כלום כדי לתת לבת שלי.

ניסיתי לסגור את המזרק. ועשיתי חזק מדי ככה שמתוך 1.5 סיסי שהצלחתי לסחוט- 1 סיסי מצא את עצמו מושפרץ על הקיר.
אין פזמון- תרקדו.
😱😭😭😭שחרית*
יוהו. בטח בכית את נשמתךאחתפלוס
אוי איזה דיכאון!!רק שאלה לי
אני זוכרת את עצמי גם בימים אחרי הלידה, כשהתאומים בפגיה, והסחיטות האלו...
זוכרת גם שממש פחדתי שהחלה ישפך מהמזרק, ואיך פיתחתי שיטות של איך לסגור קודם את המזרק עם הפקק שלו וכו'.
אני מדמיינת את עצמי בסיטואציה שכתבת בוכה יום שלם רק בגלל הדבר הזה...
ליאני, איך את הבוקר?פולניה12
אין לי יותר מידי טיפיםעדינה אבל בשטח
בטח לא בהנקה.. עברתי מצבים שלא היה לי כלום כלום. ומצב שהיה לי גודש ולא יצא, וגם לא הנקתי בסוף , גם כמוך ניסיתי לסחוט ולא יצא, אבל אני מהמתייאשות, אז אל תיקחי ממני דוגמא..
לגבי כל השאר הטיפ היחיד שאני יכולה לתת לך, ולכל התופעות והקשיים של אחרי הלידה: זה יעבור. הימים הראשונים קשים, את בקושי נוחתת , מעכלת, מלקקת את הפצעים (הטובים, כן?) אבל אז הכל עובר, עוד כמה שבועות תהיי בעז"ה במקום אחר לגמרי..
וואו ליאני, זה הכי טבעי ונורמלי בעולם.שמש בשמיים
דבר ראשון כמו שאמרו לך, הקולוסטרום יוצא בטיפות, לא שואבים אותו רק סוחטים (או מניקים...) וכמה טיפות כאלה הספיקו לה שלשום ואתמול, אבל היום היא צריכה יותר אז הגוף מייצר יותר. גודש זה דבר טבעי ונורמלי ביום השני או השלישי.

אז לא יודעת מי היועצות הנקה שפגשת ומה הן אמרו לך, אבל את נורמלית לגמרי והכל תקין אצלך.

אבל זה גם כואב... הכי עוזר להניק, התינוקת משחררת את השד הכי טוב ונכון. חוץ מזה לסחוט. בבית חולים סחטתי קולוסטרום ואחר כך אחות אחת הראתה לי איך לסחוט והיא ממש הכאיבה לי ובקושי יצאו כמה טיפות, וכשסוף סוף יצאה טיפה היא אמרה, הנה ככה תמשיכי והלכה, אז המשכתי בצורה וזווית אחרת של היד, איך שסחטתי לפני ההדגמה ויצא הרבה יותר. אז אם את לא מצליחה לסחוט תנסי לשנות זויות, לבוא מכיוונים אחרים, לעסות את כל השד עד הפטמה או לעסות רק את העטרה, תנסי תנועה סיבובית או ישרה... תראי מה עוזר לך.

ודבר אחרון- גודש יכול לעשות חום, אז קחי אקמול,תשתי כוס תה ולכי לישון. מבטיחה לך, זה יתאזן, היה סיוט, אבל עבר גם בלי שסחטתי יותר מדי...

ועוד דבר שאמרה לי חברה חכמה מהפורום- הנקה זה מלחמה בהתחלה, זה כואב וקשה ומתיש ומסובך אבל תילחמי על זה ותוך כמה ימים כבר יהיה טוב יותר ואחר כך זה אפילו יהיה כיף! (אני לא יכולתי לדמיין את זה, אבל זה קרה!)
יקרה תנסי להניק כמה שיותר זה מה שהכי פותח סתימות וגודשיםanonimit48
בנוסף ממליצה להזמין הביתה יועצת הנקה
ואחת באמת טובה
כי אין דבר כזה שאין חלב
רק לגבי ההערה שלך- יש דבר כזה שאין חלבמיקי מאוס
כי מי שבאמת לא היה לה וקוראת אותך שלא תרגיש דפוקה....

אבל צודקת שזה נדיר, וב90 אחוז מהמקרים זה פשוט ניהול הנקה לא נכון, ולכן תמיד תמיד שווה להתיעץ ולנסות
צודקת מצטערת. לי בעצמי היה מחסור בחלב ולא היה לח כמעט כלוםanonimit48
אבל
היא בשלב כלכך טרי של ההנקה
שמדריכות הנקה שבאות לחדר בבית חולים
ואומרות אין לך חלב
זה מה שהזוי.

כי חלקן אומרות הכל אבל הכל
לצערי
כל מה שיכול להוריד לאישה -
לי אמרו - החזה/הפטמה שלך שלך גדול מדי אז הוא לא מצליח
אין לך חלב בגלל הקיסרי
ועוד ועוד ועוד

אם היא בשלב של הקולוסטרום
אז זה מממשששש קשה לסחוט. שה לא אומר שאין לה חלב בפועל וברור שאי אפשר לאבחן את זה בכזו קלות
מה שהתינוק יונק אי אפשר לדעת כמו שבתי123 כתבה
רק על ידי שקילה.
צריך לצאת מנקודת הנחה שהנקה יותר אפקטיבית מכל סחיטה או שאיבה
זה נכון...מיקי מאוס
רק על התפריםיפהפיה
שימי כמה טיפות של שמן לבנדר על הפד, המליצו לי פעם..
וזה אכן מקל ומרגיע את האזור.

בריאות והחלמה בקלות ובטוב!
מה שלומך היום?חגהבגה
בשלב הזה שהכל גדוש וגושיםפרח חדש
את צריכה להיכנס לאמבטיה ולכוון לשם את הטוש במים חמים חמים ותוך כדי לעסות את הגושים.
את תראי שיתחיל קצת לטפטף חלב וזה טוב
מיד אחכ תשאבי עד שתרגישי הקלה
זה מניסיון שלי כאחת שב"ה יש לה שפע רב של חלב אבל בימים הראשונים זה סיוט ממש.
לי עזר טיפ שאחות בתינוקיה נתנה ליאוהבת את השבת
ללכת לשירותים להוריד כל לבוש בחלק העליון
להישען על הכיור כשהגב לגמרי שטוח (אופקית) והילדים ישרות קדימה ומחזיקות בכיור ולנענע את האזור של ההנקה (כותבת בעדינות כי פורום פתוח וזה.. הבנת אבל נכון?) כמה זמן, אפשר בעדינות אפשר יותר מהר אבל זה מזרים את החלב ומשחרר קצת את הגושים. זה בשילוב של עיסויים עדינים על הגושים ולכיוון הפטמה ולהוציא מה שאפשר, עד הקלה... בהצלחה ממש!!!!
היי יקרות חוזרת לעדכן במצבי.. סליחה שנעלמתיליאניי
לצערי, הגעתי למצב של דלקת חריפה ממש בחזה
הייתי אתמול במיון לא יכולתי יותר לשאת טת הכאב.
החלטתי סןפית שאני יורדת מהנקה (בבקשה לא לשפוט אותי או להעביר עליי ביקורת) אני שלמה עם זה לחלוטין וכרגע ממש מנסה לטפל בעצמי ולהחלים כמה שנותר מהר להתפנןת לתינוקת המהממת שלי שככ חיכיתי לה.
התחלתי עם המון המוו כרוב, קומפרסים קרים והביאו לי גם כדורים לייבוש אם כי זה פחות יעיל בשלב כזה
לצערי לא הצלחתי לשחרר את הגושים מספיק טוב וגם לא יצא הרבה בשאיבה
לא יכןלתי שהיא תינק ממני כי רמת הכאב שלי עברה את סף הגבול הנסבל…
ניסיתי מה שיכןלתי 😢
אני לא מרגישה רע עם עצמי מהבחינה הזו שלמה לחלוטין בהחלטה.
רק רוצה להבריא ומהר… התפרים גמרו אותי ויש רק כמה בודדים.
(כן עושה כמעוט כל שעתיים שטיפונת באיזור) אבל יודעת שזה חלק מההחלמה
הכל בסדר אהובה!!ליאל 24
את עושה מה שנכון לך וכשזה נכון לך זה גם נכון לה כי מגיע לה אמא שמחה ולא אמא כאובה ושבורה
את מהממת!! ואת יודעת הכי טוב מה יעשה לכן טוב
מקווה שההחלמה תהיה קלה מעכשיו ושתחזרי לעצמך כמה שיותר מהר ❤❤
את אלופה! תהיי שלמה בזה!Pandi99
גם אהי לא מתכננת להניק מראש, ואני שלמה עם זה לגמריי ומתעלמת מכל מילת ביקורת
ליאני יקרה את אלופה מחכה להריון

אני תמיד אומרת אין כמו אמא שמחה שיודעת מה טוב לה ולתינוק אני גם לא הנקתי את שני הילדים שלי וגם עכשיו אחרי שאני ילד בעזרת השם אני לא מתכננת להניק

לא התחברתי לרעיון והיה לי מאוד קשה נפשית  וזה אחת ההחלטות הכי טובות שאי פעם עשיתי

להרגיש טוב עם עצמי! ולהיות פנויה לתינוק ולילדים שבבית היתרונות בתמ"ל עולות בהרבה על היתרונות בלהניק תחשבי על זה

התאוששות מהירה אהובהפרח

את מלכההה וכל הכבוד לך ❤️Lana423
גם לדעת לשחרר זה חוכמה.
תרגישי טוב ❤️
טוב עשיתביבוש
אם לא הולך לא הולך חבל על הכוחות שלך והכאבים, וטוב שעה אחת קודם כי יכולת לסחוב את זה כמה שבועות ואז להישבר.
ממש כל הכבוד יש כאלה שלא מסוגלות...
העיקר שהתינוק תהיה שבעה ורגועה
נהדרת את, מדהימהחגהבגה
זה הדבר הכי טוב שיכול לעשות למען הבת שלך!
לדאוג לעצמך שתבריאי ותחזרו לכוחותייך כמה שיותר מהר..
רפואה שלמה ותתחזקי במהירות ❤❤
היי ליאניי, עכשיו באמת זה הזמן לטפל בעצמךפרח חדש
ולדאוג שהגודש ירד ולטפל תרופתית
אבל אני רוצה להגיד לך בכל זאת
שאת לא חייבת להחליט עכשיו אם את ממשיכה להניק או לא
השלב הזה שאת נמצאת אחרי לידה, הגוף ממשיך לייצר חלב באופן מאוד מהיר גם אם את לא ממש מניקה
כך שגם אם תטפלי בעצמך כמו שצריך ולא תניקי במשך שבוע, יהיה אפשר לחזור להנקה בלי בעיה.
אני לא מנסה לשכנע אותך להניק,
אבל יכול להיות שברגע שתרגישי הקלה אז תוכלי לחשוב בצורה יותר רגועה מה לעשות בעניין הזה.
חיפשתי את המילים, עזרת ליאביול
באמת לא צריך עכשיו להחליט על מה הלאה..
יאוו סבלאורוש3
את על אנטיביוטיקה? השתפר קצת?
ליאנושעדינה אבל בשטח
יש לי שלושה ילדים שקיבלו מטרנה והם יופי טופי ב"ה, אני מאמינה שאמא רגועה ובריאה, מגדלת ילד רגוע ובריא, ותודה להשם שנותן לנו היום פתרונות. תרגישי טוב♥️
אוייייי... מסכנה שלי... איזה מסע כואב 😭חדשה ישנה
חיבוק גדול...
נשמעת חוויה מפוקפקת למדי 😬
בע''ה שיעבור בקלות ובשלום... גם הדלקת וגם הטחורים והתפרים.... התאוששות נעימה
וואו יקרהאביול
איזה מסע... כל הכבוד לך!!
כואב לשמוע על הפסקת ההנקה, אבל אם את שלימה עם זה זו זכותך...
בהצלחה רבה!
את תותחית. תעשי מה שטוב לךדובדובה
זה הכי חשוב בעולם. שתרגישי טוב. שתהי שמחה. שתהי רגועה. כל התקופה הזאת תעבור במהירות.... ההתחלה לא נעימה וכואבת וקשה אבל זה יטוס לך והקטנה תגדל ותהני ממנה . בעזרת ה'. תחזיקי מעמד ותרגישי טוב.
שבוע טוב אהובות שכמוכן!ליאניי
מעדכנת שאני טיפונת יותר טוב, אבל המסע להחלמה עוד ארוך.
אני יןדעת שלא מאוחר עניין ההנקה גם להמשך אבל אני דבקה בהחלטה שלי..
כרגע ממוקדת בעצמי ובהחלמה הכי מהירה שאני יכולה ועושה כל דבר שניתן.
בע״ה שהשבוע יאיר פנים ותהיה החלמה משמעותית יותר

אני מודה לכן על הדאגה והתגובות!!!
בנימה זו שלא ישתמע אחרת- אני מאושרת מהבובה המתוקה שלי אין דברים כמוה ואני רק מחכה להרגיש טיפה יותר טוב לבלות איתה יותר ❤️🥰
יקרה שבוע טוב! קודם כל מזל טובלולית10

שמחה לקרוא שב''ה את מרגישה טוב יותר!!

ממש משמח

לגבי ההתאוששות, זה באמת לא קל בכלל,

זוכרת את עצמי אחרי הלידה הראשונה חושבת האם אי פעם הסבל הזה יגמר??

היו לי כאבים סיוטטט ממש...

ממליצה לך קודם כל להרים לעצמך את המצב רוח, לעשות דברים שיקלו עלייך וישמחו אותך, לדבר עם חברות...

זה באמת מקל.

דבר נוסף, גם הרבה מאוד זמן אחרי הלידה הכאבים באזור לא עברו, כן השתפרו ב''ה אבל עדיין היו כאבים לא פשוטים.

מה שממש עזר לי זה כמה דברים-

א. פיזיותרפיה רצפת אגן

ב. טיפול עם משחת אלופרופוליס של פוראוור שהכנתי ממנה נרות- זה הקל עליי ממש!! שיתפתי את דודה שלי שאני עדיין ממש סובלת מכאבים מהתפרים מהלידה ו'במקרה' היא משווקת את המוצרים, המליצה לי וב''ה זה עזר ממש ממש!! לפני זה כאב לי אפילו לשבת וזה כבר היה כמה חודשים טובים אחרי הלידה (אח''כ הצטרפתי בעצמי כשראיתי כמה זה עזר לי, אז אם את רוצה יכולה לפנות אליי בפרטי בשמחה) בעיקרון התרסיס אלופירסט מעולה ממש לתפרים, אבל לי היו תפרים פנימיים אז הוא לא עזר מספיק, אם יש לך תפרים חיצוניים ועדיין כואב לך אז הוא מומלץ בחום!

לגבי המשחה, היא יכולה לעזור מאוד גם לטחורים. בכללי טוב שיש אותה בבית, היא טובה לדברים נוספים גם- בעיות עור, פטריות (גם בשד, וגינאליות..) דלקות שמצריכות משחה אנטיביוטית.. ממליצה בחום!

הנה קישור למשחה- 

רישום חשבון חדש

ג. אם אחרי הרבה זמן תראי שעדיין כואב לך תפני לרופאת נשים טובה שמבינה בזה... בהריון שאחרי היה לי ממש קשה, רעדתי מפחד מהלידה כי עדיין לא עברו לי לגמרי הכאבים. רופאה מדהימה שהגעתי אליה 'במקרה' (=רק מה') אמרה לי משפט שפשוט הפך לי הכל- ''לכאבים יש פיתרון, את לא צריכה לסבול! אם ניסית משהו אחד וזה לא עזר אז מנסים משהו אחר...'' היא בדקה קודם מה המקור לכאבים, הסתבר שהיו כמה... גם כבאי שרירים, כי כנראה מרוב כאב כל הזמן כיווצתי... וגם רקמה שבאמת עדיין לא החלימה. בזכותה ב''ה חזרתי שוב לפיזיו רצפת אגן (בחודש חמישי) וזה היה לי מעולה! מאז אני רק אצל הרפואה הזאת.

וטיפ נוסף- אם המחשבה שלא תניקי משמחת אותך אז מצויין, אבל את לא חייבת להחליט עכשיו...

קודם כל הכי חשוב שתרגישי טוב כמובן ותחלימי, אבל ממליצה לך להשאר עם ראש פתוח, אולי כשיהיה לך קצת יותר קל תוכלי לחזור להנקה, זאת חוויה מדהימה!!

באמת נשמע שהיתה לך התחלה קשה מאוד,

אבל זה לא מחייב מה יהיה בהמשך.

מאחלת לך בהצלחה יקרה, החלמה מהירה והתאוששות בנחת ובשמחה! גידול  קל! תהני מהנסיכה והמון מזל טוב!!

ואם יש לך שאלות נוספות ואוכל לעזור מוזמנת לפנות אליי ממש בשמחה

תודה רבה על התגובה המפורטת!ליאניי
שאלונת לגבי הפיזיותרפיה- ראיתי שמלא מדברים על זה
למה? איפה זה מקל/ עוזר? ופשוט מתקשרים לקופ״ח?

לגבי המשחה- אני אקרא על זה נשמע שזה עושה פלאים.
שמעתי גם על תרסיס מסוים אני מבררת על שניהם במקביל

מעבר לכך המון תודה על הפירוט והעזרה!! 💗
בהצלחה ממש!!אוהבת את השבת
בשלב שלך הכי הכי הכי חשוב לדעתי זה להתמקד במנוחה ובכל דבר שמקל ומשמח אותך!!!

את כ"כ תהני ממנה עוד מעט שתרגישי קצת יותר טוב, כל יום שעובר מרגישים יותר טוב גם אם יש נפילות קטנות!!
חיבוק גדול!!!!♡♡♡
אני השתמשתי באלופירסט שזה תרסיסמאמינה ומתאמנת
עזר מאד לתפרים ולטחורים
ליאני אהובהמאמינה ומתאמנת
מעריכה אותך מאד על ההחלטה שלך.. להפסיק להניק זו לא החלטה קלה אבל את החלטת וזה מה שטוב לתינוקת, לך ולבעלך
מה שהכי חשוב זה אמא שמחה ורגועה ותינוקת שבעה שאוכלת כמו שצריך
בעזרת ה מיום ליום תתחזקי ויהיו לך יותר הזדמנויות להנות עם הקטנה שלך
החלמה קלה ומהירה והרבה שעות שינה❤️
תודה רבה רבה אהובה! ❤️ליאניי
ויקרה שאת!!! אני גם ממש מחזקת אותך על הבחירה של ההנקה עכשיו.אוהבת את השבתאחרונה
ואני לא יודעת אם על זה ספציפית אבל בכללי לגבי כל ההתאוששות אחרי הלידה ממליצה לך לשמוע בהנקות וכאלה את הפודקאסט "באות לעולם" מאפליקציית ספוטיפיי. הם מפרקות שם כל מה שקשור להריון ולידה בנחת ובנועם, מפרטות ומסבירות. לי זה ממש עזר והתבאסתי שלא הכרתי עד עכשיו
אין לי איפה לפרוקאנוונימית1

חזרנו משבת אצל חמותי.

אני מרגישה שאני פשוט מתפוצצת מבפנים.

אין לי יכולת לשתף אף אחד באמת.

חברות- לא שייך בכלל.

אמא שלי- לא באמת נעים.

את בעלי המתוק- למרות שהוא כל כך מבין, מסכים ומכיל, יש גבול כמה אני יכולה לשתף. אלה ההורים שלו.

אבל שנים על גבי שנים של מטענים, פערי מנטליות קיצוניים. אני יודעת בשכל שהן אנשים טובים אבל אני פשוט סובלת להיות איתם. מכל מיני סיבות.

כשנגמרת שבת אצלם אני מרגישה שהחמצן נגמר איתה.

פשוט יושבת בשירותים שלי עכשיו ובוכה כי אין לי איפה לפרוקקקקק

לי יש חברה אחתמתיכון ועד מעון

שלה אני פורקת הכל, פחות שייך לפעמים מול הבעל ואני חייבת לשתף, החברה הזו לא מכירה בכלל את הנפשות הפועלות אז מרגיש לי שזה פחות גרוע.

לפעמים אני פשוט חייבת כדי לא להתפוצץ

לחברה אני לא מרגישה בנוח מחשש שיום אחדאנוונימית1

היא תפגוש את חמותי או משהו...

כלומר אם מארחים אצלנו אז היא יכולה לפגוש את השכנות שלי.

וחברות טובות ממעגלים אחרים מכירות אותה...

אבל שמחה שמצאת לעצמך כתובת🩷

תפרקי קודם כל לתוך עצמךמדברה כעדן.

יומן, אולי פה...

הפריקה היא חשובה ממש ממש

לתת לעצמך להרגיש הכל...

ואז לחשןב איך את מתקדמת... לי זה עזר לפני כמה ימים... ואז חשבתי עם עצמי איך אני מתקדמת עם הרגשות שלי...

(בנושא אחר) 

אפילו פה יש לי טיפה היסוס.אנוונימית1

זה לא נעים לי לכתוב שאני לא סובלת את חמותי.

אבל זה המצב.

ומכיוון שאני יכולה רק לשנות את עצמי, אני מתוסכלת מזה שאני לא מצליחה להתקדם.

מנסה להיות בעין טובה. מנסה ללמד זכות.

אבל אפילו בלי קשר לדברים המורכבים ומטענים שיושבים שם שנים....

בכללי אני שונאת ליסוע אליהם. לא נוח שם בכלל, לא נקי, האוכל על הפנים, וגם.... זה קצת הזוי לומר- חמותי פשוט מריחה נורא. אני לא חושבת שהיא שמה דאודורנט מימיה. ואני סופר רגישה לריחות. היא אמרה פעם לגיסתי "אני לא מזיעה אז לא צריך לכבס את הבגדים שלי".

חברות- היא לא מכבסת את הבגדים שלה!!

ואתן לא מבינות כמה קשה לי לחבק אותה לפני שבת ואחרי. אני לפעמים יוצאת כדי לנשום אוויר כי רק להיות לידה זה טו מאצ' לעיתים.

בשבתות קיץ- ה' ירחם כי הם גם לא בקטע של מזגן.

וואי תקשיבו בחיים לא חשבתי שאני אכתוב את הדברים האלה

אוי, ממש קשה ריבוזום
אין לי מה לומר, רק שברור שקשה לך ושאת צריכה לפרוק אחרי ביקור שם. רק מה שפירית זה מספיק בשביל התגובה שלך, יחד עם עוד מורכבות ופערים מנטליים בכלל... תבכי ותשחררי לגמרי. למה את מרגישה לא בסדר? את ממש מובנת וזה באמת קשה, זה לא אומר שמשהו בך לא טוב!  
תודה על החיבוק♥️ אני חושבתאנוונימית1

שהקושי נובע מכל מיני דברים.

א. איך הגעתי למצב שאני לא סובלת בן אדם ככה? ועוד משפחה? לפעמים יוצאים ממני רגשות מפלצתיים על כל דבר שזז בהקשר של חמותי

ב. הניפוץ חלום. תמיד חלמתי שחמותי תהיה חמות כמו אמא שלי... זורמת, כייפית, שיח פתוח ומחכים. אין את הדברים האלה בשוםםםם צורה. אין לה חוש הומור, אין לה אינטליגנציה רגשית בכלל- למשל היא לא מבינה את כל השיח הזה של תיקוף רגשות. אז כשהילדה שלי נופלת ובוכה ואני אומרת "אוי מתוקה שלי זה באמת כאב" אז היא אומרת "לא לא, לא קרה שום דבר".

או שבכללי בעלי אמר שאין עניין להסביר לה שנפגעתי או שהוא נפגע כי היא לא מסוגלת לדבר על רגשות. השיח איתה מאוד שטחי כזה.. אז מתוך נימוס אני מפתחת איתה שיחה אבל אי אפשר לנהל איתה שיחות אינטלגנטיות או משהו כי היא לא מבינה (היא גם אומרת את זה). אז זה יכול להיות מאוד מעייף לקשקש סמול טוק שבת שלימה. ב"ה יש גיסים וגיסות מהממים שאפשר לדבר נורמאלי איתם

ג. הם באמת בסופו של דבר אנשים טובים. אני מבינה את זה היטב בראש. וזה עצוב לי שאני לא מסוגלת לעשות סוויצ' בלב כי הם לא עושים שום דבר מרוע. אז למרות שקשה לי, אני לא מעוניינת לפגוע בהם

אולי פסיכולוגית?נעמי28
בכנות, זה עוד יותר יבאס אותי להוציאאנוונימית1
ג'ובות בגללה...

במיוחד שאחד הדברים שנפגענו ממנה זה שהיא לא מעוניינת לעזור לנו כלכלית לעומת האחיות של בעלי כי הם בונים על ההורים שלי לעזור לנו.

ונכוןןןןן שהם לא חייבים לנו כלום כלום כלום. ואפשר לזרוק עליי עגבניות שאני חצופה וכפויית טובה וכו

אבל בואו, אפשר גם להבין למה זה יכול להעליב היחס המבדיל הזה

נשמע טעון ומציף. מה עם לפרוק לצ'אט? אני עושה את זהאביגיל ##

הרבה

מתלבטת אם זה נחשב לשון הרע 🤔🤪אביגיל ##
חחחחחחחחחאנוונימית1אחרונה
אשמח להתייעצות מאמהות מנוסות-ילד חלשלוש וחסר תאבוןshiran30005

בן 3 עם אסתמה ברקע אם כי בחודשים האחרונים "יחסית" היה רגוע. כרגע לא לוקח כלום . עם עיכוב התפתחותי ומטופל.

לאחרונה -בחצי שנה האחרונה ואולי יותר הוא ירד במשקל - אולי לא ירד אבל אין עליה בכלל במשקל, נראה רזה מאוד שהיה בתור קטן היה שמנמן, אין התקדמות ככ בהתפתחות כאילו תקוע כזה, חולה המון -חום, קוצר נשימה, הקאות, שילשולים, אוזניים וכו' , נופל הרבה (תמיד היה ככה) וגם אין תיאבון בקיצור חלשלוש כזה. עשינו לאחרונה בדיקות דם עם ויטמינים שיצאו תקינות.

הןא שוב עם חום כמה ימים והתחילו גם הקאות היום אז מחר נלך לרופאה- לגיטימי לבקש בירור נוסף? לא יודעת מה אני רוצה ממכם אבל אמא שלי שמטפלת במעון בילדים אמרה לי שיש משהו מעבר ולדרוש בירור. השאלה מה לבקש? נשקול אותו מחר שוב ואם נראה ששוב אין עליה בכלל מה לעשות הלאה? איזה ברור עושים עוד? כבר לא יכולה לראות אותו ככה אני ממש בוכה כבר, כל פעם יש משהו אחר

אשמח לעצתכן  

אני חושבת שאם אחרי הבדיקותבאתי מפעם

לא יראו כלום תלכי לרפואה אלטרנטיבית.

בדרכ לא מתלהבת מדברים כאלה, אבל לפני כמה שנים הבת שלי היתה חולה המון פעמים, בקופח לא ראו משהו מיוחד והרגשתי שזה לא תקין. לקחתי אותה לרפואה בתדרים וגילו מה הבעיה, עשיתי מה שאמרו לי וב"ה עבר לה עם תזונה ועוד כמה דברים טבעיים כאלה ... 

זה מה שאני שואלת- איזה עוד בדיקותshiran30005

צריך לעשות לו? אני די מיואשת וחסרת אונים כבר

אנסה לבדוק על רפואה משלימה אם כי אני לא מאמינה בכלום חוץ מדיקור סיני

ויטמין B6, B12 ו Dאפונה
לגבי בדיקותהשם שלי

לא יודעת מה כבר בדקו.

כדאי לבדוק ברזל (לא רק המוגלובין), בי 12, לבדוק צליאק, אולי רגישויות למאכלים.

איך הוא אוכל?

יכול להיות שכדאי לפנות לרופא אחר, גם אם את סומכת על הרופאה.

כי אולי לרופא אחר יהיה פתאום כיוון חדש לבדוק.

אבל מצד שני, רופא קבוע מכיר את ההיסטוריה של הילד.

אוף מסכניאורוש3

יכול להיות גם מהשקד השלישי וכל זה. לא ישן טוב אין לגוף אנרגיה לגדול. פלוס אסטמה פלוס מחלות. נשמע הגיוני שהוא לא גדל. אבל באמת מאודדדד קשוח.

תבקשי כמובן מהרופאה בירור עמוק. 

אין לו שקד שלישי, עשינו כפתורים לפני כחודשshiran30005
הרופאים מתייחסים שמבקשים עוד בדיקות? מעדיפה להגיע מוכנה אליה מחר
תגידי לה מה שאמרת פה...אורוש3
לבדוק צליאקרק טוב!

איך הוא אוכל בכללי? תזונה טובה? אוכל ארוחות מלאות או בלי תאבון?

אולי לבדוק גם תזונאית בשבילו? 

הוא לא אוכל כמעט כלום - עד לפני כמה חודשיםshiran30005

היה אוכל טוב הכל, לא בררן בכלל אבל עכשיו הוא בלי תיאבון, אוכל כפית -2 ואומר "לא בא לי" ככה על הכל. לקראת הערב נפתח קצת התיאבון אוכל חביתה ופרי וזהו

זה היה הרבה לפני המלחמה ככה שאין קשר ועכשיו זה ממש נראה שהוא רזה וירד במשקל

אולי מרצפן?נפש חיה.אחרונה
או כדורי תמרים
מה אתן אוכלות השבוע?(הריון,מתבגרת.מחכה עד מאוד

נראה לי המצות עושות לי ממש רע...

אני עם כאב בטן חלש כזה כל היום.

עצירות...

צרות של עשירים.

ואין לי מה לאכול

הייתי אצל הרופאה והיא אמרה לי שחסר לי ברזל

לפי הבדיקה דם.

תוספת ברזל עוד יותר עושה עצירות, ואני לא מעיזה לקחת.

ומרגישה אכן ממש חלשה בעקבות החוסר ברזל.

כולל סחרחורת...

מה שגורם לי לישון הרבה,גם להיות הרבה סתם על הספה..

בלי כח לנקות, להכין אוכל ועוד...

ואז הגדולה שלי בכיתה ט באה בלי סוףףףף בתלונות עליי

כמה אני אמא גרועה שלא עושה כלום בבית

ולמה אין לי כח לילדים שלי..

והיא רוצה רק שתיי ילדים.

כדי שאצלה הכל יהיה מושלם.

כדבריה

זה פוגע כי היא כל הזמן רואה את חצי הכוסות הריקה ולא את כל המאמצים שלי כמו לבשל לשבת וכו.

היא עוזרת אבל כל הזמן נותנת הרגשה מתנשאת ופוגעת...

כמה פעמים ממש בכיתי ממה שאמרה.

לפעמים מנסה להתעלם ולא לפתח מריבה

וואי איזה קשוחהמקורית

קודם כל חיבוק♥️

לגבי האוכל - אפשר בעיקרון ביצים ירקות עוף בשר דגים למי שלא אוכל קטניות

למי שכן יש עוד הרבה אופציות. אם תרצי אכתוב לך כל מיני דברים שהכנו פה (עם קטניות ובלי)

לגבי הילדה - הייתי מעמידה אותה במקום האמת

לא כי התחושות שלה לא במקום, אלא על הדרך

ואגב,ילדה בכיתה ט יכולה לתפעל יופי דברים שהיא צריכה

במקביל לזה הייתי שואלת מה הקושי עם המצב הנוכחי מבחינתה. ז"א, למתן את הדיבור הלא המכבד ולשים לו גבול ומצד שני לתת מקום לתחושות שלה

וואו. הלם מהדיבור של הילדהבאתי מפעם

לדעתי תעמידי אותה במקום.

גם אם אמא לא כמו שתכננתי לא מדברים ככה על הורים!

חיבוק, זה ממש יכול לרסק המילים האלה ❤️

אל תזלזלי בכבוד שלך, גם כאדם וקל וחומר באמא אסור שידברו אלייך כך . 

חיבוקכורסא ירוקה

ממש מילים מרסקות מה שהיא אומרת לך

מסכימה שזה לא צריך להיות וכדאי להבהיר לה איך מדברים

אבל לא יודעת איך הייתי ניגשת לזה, אז פשוט חיבוק.

תאכלי בשר, לא עוף, והרבה טחינה (אם את לא אוכל קטניות אז אחרי החג), זה מלא ברזל.

ותנוחי הרבה. החולשה הפיזית גם מחלישה נפשית מאד

תרגישי טובמקלדתי פתח

נסי ספטון-ברזל נוזלי שלרבים מםחית ממש את תופעת הלואי של עצירות.

בחג-מלא מים, תשלבי פירות.

לגבי המתבגרת.... אין לי עצה טובה לתגובה וחינוך, פרקטית:

שימו בטטות כמו שהם בתנור וזו תוספת ב0 מאמץ.

יוגורט עם פירות ושקדים ואגוזים זו אחלה ארוחה בחול המועד

שקית סנדפרוסט תערובת ירקות למרק גם יהיה טוב לך וגם אוכל מבושל

לגבי המתבגרתמתיכון ועד מעון

היא מודעת לזה שאת בהריון ומצבך הבריאותי גורם לך לעייפות?

היא מדברת לא יפה אבל היא נוגעת בנקודה, אמא שלה שוכבת ונחה בעוד היא נאלצת לעזור. אולי אם היא תבין מה הסיבה זה קצת ירגיע את הכעס והביקורת שלה?

אני חושבת שהייתי מנסה כן להראות לה שהכעס שלה מובן ולהסביר לה

מתואמתאחרונה

בקשר לברזל - תנסי אקטיפרין (תשאלי קודם את הרב שלכם אם מותר לפי הפסיקה שלו), לי הוא היה ממש טוב גם מבחינת העלאת הברזל וגם מבחינת העצירות.

בקשר למזון - אם אתם ספרדים אז תאכלי בעיקר קטניות. אם לא - אז אולי תנסו לחפש לחמניות מקמח תפו"א, יכול להיות שהן יהיו קלות יותר... והרבה ירקות.

ובקשר לבת שלך - זה נושא גדול ורחב, ולא בטוח שעכשיו כשאת חלשה זה הזמן המתאים לטפל בזה... אבל אולי כדאי שבעלך ייקח אותה לשיחה, ויאמר לה שבתור בת גדולה מצופה ממנה לעזור במצב הנתון, ובשום פנים לא להעביר ביקורת על אמא שנתנה לה חיים ונתנה לה המון במהלך השנים. ואת כל ההחלטות שלה לעתיד היא יכולה לכתוב לעצמה ביומן או משהו, ולראות אם היא רוצה עדיין לקיים אותן כשתגיע לגיל...

ובטווח הארוך - אולי לחשוב על טיפול בשבילה...

ובקשר לך עצמך מולה - זה באמת ממש פוגע ומעליב, אבל תזכרי שעם כל זה שהיא הבת שלך והדברים שהיא אמרה הם מולך - זה שלה ושייך לה, ולא קשור אלייך.

זה גיל שבו יש הרבה בחינה של האישיות שלי מול האישיות של ההורים, וזה גיל נהנים לגבש בו דעה עצמית על העולם - אבל זה רק הגיל, ובהמשך בע"ה היא תתאזן.

ואת באמת במצב רגיש גם ככה, אז הגיוני שזה יוצר לך פצע, אבל שוב - זה לא קשור אלייך. את טובה ועושה את כל המאמצים להיות אמא טובה בנתונים הקשים האלה❤️

בשעה טובה קנינו נעליים לקטןשושנושי

נעליים מידה 18, תבינו את הגודל של הילד. ב''ה תודה לבורא עולם

בחנות הוא הלך יפה עם הנעליים, קניתי בחנות טובה של גרוסברג בירושלים למי שמכירה (בחנויות אחרות לא מצאתי במידה שלו).

אני לא מתכננת לשים בבית אלא יותר ליציאות, כרגע כדי שיתרגל כן שמה לו פה ושם

בבית משום מה כן יותר קשה לו ללכת איתן והוא עובר הרבה לזחילה. כלומר, הולך נופל וזוחל - לפעמים כן קם חזרה. זה ממש משתנה.

תקין לדעתכן?

כן, לוקח זמן להתרגלאוזן הפיל
כמה זמן עבר מאז שלמד ללכת?שלומית2
חודש בדיוק.שושנושי

בלי נעליים הוא רץ, בחנות הלך עם זה ממש יפה

נפל פה ושם אבל בסה''כ הלך.

רק בבית השינוי.

שמתי לו בינתיים 3 פעמים מאז הקנייה, כל פעם לחצי שעה, אולי קצת פחות. הוא כל הזמן נוגע בהן מאיו מנסה להוריד.  אני חוששת שזה לא נוח לו. למרות שקיבלתי הרבה מאוד המלצות על החנות הזאת קשה לי להאמין שעשו התאמה לא טובה 🤕

זה יחסית מעט זמןשלומית2

אז זה ממש הגיוני

לפי מה שאני יודעת אומרים לחכות יותר זמן בין תחילת ההליכה לנעילת נעליים

שההליכה יותר תתיצב.

אני מחכה חצי שעההאבל באמת נראה לי אני מגזימה

בכל אופן נראה לי זה פשוט ענין של הסתגלות.. ויעבור בעז'ה הנעל כבדה ולוקח זמן להתרגל למשקל שלה

לוקח להם זמן להתרגל לנעליים. הילדון שלי הלך 4 חוד'אמהלה

ורק עכשיו קניתי לו....

הוא ילד שב"ה לא מפסיק לרוץ

ועם הנעליים קשה לו יותר. אבל מלבישה ללבישה הוא מתרגל.

אני חושבת שזה נורמלי....

מלא נחת

זה נשמע הגיוניאמאשוני

אבל גם אם היה לו נוח עם נעליים לא כדאי לשים לו בבית.

אפשר גרביים נגד החלקה.

בבית אני מתכננת בלי, רוצה שיתרגל כדי שיוכל לנעולשושנושי
בחוץ... 
גם אנחנו קנינו נעליים לקטנה (הולכת כבר חודשיים)מתואמת
והיא ממש לא מסתדרת איתן... ייקח לה זמן, וזה הגיוני. גם ככה כרגע לא יוצאים כמעט מהבית...
מרגיע לשמוע שזה קורה גם אחרי חודשייםשושנושי

כבר חששתי שהלכו 400 שקל לפח.

אל תשאלי למה במחיר כזה, בשום מקום לא היה משהו יפה במידה שלו. כבר חששתי שהכסף לפח. 

האמת שאני קניתי לה אונליין בלידר🙈 60 ש"ח...מתואמת
אבל מתכננת לכשתסתיים המלחמה לקנותלה סנדלים ייעודיים לצעד ראשון בגלי. (מניחה שיעלה בסביבות 200 ש"ח)
תרגישי בנוחאפרסקה

אני מלבישה לקטנצ'יק כרגע נעליים ישנות של אחותו הגדולה כשהייתה בגילו 😅

אלה נעליים טובות מפפאיה ששמרתי, וגם ככה לא אכפת לו מהצבע בגיל הזה

ברור, גם אני עשיתי את זה לא מעט פעמיםמתואמת

אבל יש לי טראומה קלה - עשיתי את זה עם הילדונת פעם, סנדלים בצבע של בנים. ואז יום אחד המטפלת שלה אמרה לי שיש לה סנדלים (של בנות) מיותרים ואולי אני רוצה אותם בשבילה🙈 התפדחתי נורא שהיא חשבה שלא קניתי סנדלים חדשים בגלל קושי כלכלי או משהו...

בכל אופן, עכשיו כבר לא נשארו לי נעליים מהילדים הקודמים...

חחחח יואווווושושנושי

זה ממש נורמלי לשים לילד נעליים מהגדול

אני גם שמרתי נעלי צעד ראשון של הגדול, אבל זה במידה 21 - קטני רחוק משם 

בן כמה הוא, שזו המידה שלו?מתואמת
הוא נולד בכ''ג אב, בן שנה ושבע אם לא טועה בחישובשושנושי

הילד פשוט קטן

אה, אז הוא באמת "סתם" קטןמתואמת
הבת שלי בגיל הזהרקאני

גם קטנטונת

לא קניתי לה נעליים רק עכשיו מתחילה ללכת וגם זה לא לגמרי

אבל מאמינה שגם היא תצטרך מידה קטנה ממש

אני פעםמקקה
קניתי לילדה בכוונה סנדלים של בנים כי לא נשארו של בנות בסוף העונה, ושלה נקרעו. אפשר לחשוב מה זה כבר משנה...
אני מסכימה איתך כמובן🤭מתואמת
חחחח בדיוק באתי לכתוב שגם ככה הגננות לא רואותאני=)
אותנו בימים אלה, אז אפשר להתפרע עם אווירת השביזות וההזנחה. ואז ראיתי את התגובה שלך... אז בול!!
לגלי עודפים יש אותם סנדלים ביותר זולכורסא ירוקה
גם נעליים. אמנם פחות מבחר מהחנות הרגילה אבל דגמים מצויינים. אתם מירושלים אם אני זוכרת נכון? נראה לי שהעודפים שלהם בתלפיות. וזה ברוב הנעליים 1 במאה, 2 ב150
יש לנו חנות של גלי שקרובה אלינו לביתמתואמת
אז בדרך כלל אנחנו מעדיפים לחסוך בזמן במקום בכסף🤭
אני קניתי נעליים לקטנה שלי בשיין 🤭דיאן ד.

זה פשוט עושק המחירים של נעלי צעד ראשון.

ושתהיה בריאה הקטנה הזאת, כבר בת שנתיים + ועדיין במידה 18.

התחילה במידה 16 שאין מידות כאלו בכלל בארץ.

תשלחי קישור.שושנושי

יש מלא נעליים לא יודעת מה טוב ומה לא.

היה לי חשוב לקנות כי אנחנו מטיילים מלא ברחוב.

לבית אני לא צריכה, זה רק לגינה וכאלה 

היום הבת שלי הלכה פרק זמן ארוך עם הנעליים!מתואמתאחרונה

הגדולה לקחה אותה ל"טיול" ברחבת הבניין, ואחרי כמה סירובים היא הסכימה ללכת ואפילו לרוץ

אז @שושנושי הגיוני שזה יקרה בקרוב אצלכם

כמה זמן כבר הולך?ים...

עדיף בלי לפחות בחודש הראשון להליכה

הבן שלי כשהתחיל ללכת היה נופל הרבה ודווקא כששמנו לו נעליים זה נתן לו יציבות וביטחון

חודש בדיוק.שושנושי

מקודם שמתי לו עוד פעם והשתפר.

הנחתי חתיכה של דבק נייר בחלק הקדמי שלא ישתפשף חחח עכשיו אני יותר רגועה עם הזחילה 

תקין. אצלי גם כאלה שהלכו חודשיים בלי נעליים, ברגע,שגרה ברוכה
שהבאתי נעליים לקח להם כמה ימים להתרגל ולרוץ בהן. בדכ תוך כמה ימים זה הסתדר
רק מציעה להמשיך גם לפעמים הליכה בלי נעלייםאור10

בעיקר בגינה, בחול ודשא. או נגיד על מזרנים.

הליכה על משטחים שונים ככה הוא ממשיך לחזק את כף הרגל מה שלא קורה בתוך הנעל. וגם יחשף לתחושות שונות.

מומלץ. (במיוחד שהתחיל ללכת רק לפני חודש ).

התקפי חרדה והריוןהרמה

כל החודש וחצי האחרונים היו מלווים בהתקפי חרדה ונטילת כדורי הרגעה ללא מרשם. המון עצבים ודאגה ..פעימות לב וחרדה בעיקר בלילות . ואז גיליתי לפני שבוע כמעט שאני בהריון בבדיקה בייתי. מאז אני בדאגה שאולי עשיתי נזק אולי משהו לא בסדר… אין לי בכלל תסמיני הריון שזה חריג לי..

ממש אשמח לתובנות או כל תגובה 🙏

מזל טוב!גלויה

קודם כל - ברכות על ההיריון!!

ב"ה יש הריון!

וכל הכבוד שטיפלת עצמך ולקחת תרופות הרגעה.

בתכל'ס :

דברי עם המכון הטרטולוגי בחיפה, הם נתונים ייעוץ לזה. יש כדורים שאפשר בהריון.

מניסיון אישי - אני כידוע מתמודדת ocd (הפרעה טורדנית כפייתית) וגם היו לי דיכאונות בעבר.

לוקחת באופן קבוע "בריכת כדורים"...

ו- ההריון של הבן שלי (בן 4) היה בהפתעה

וגם אני דאגתי מה יהיה...

המכון הטרטולוגי אמר שזה בסדר, במקרה שלי ההמלצה היתה גם לקחת חומצה פולית במינון מוגבר בשליש הראשון. אם לא עשית את זה - בלי לחץ!

ב"ה היום הבן שלי בן 4, מהמם וחכם מאוד.

שורה תחתונה

את הכי חשובה!

מעולה שטיפלת בעצמך!

וגם העובר יהיה בעז"ה בסדר.

מזל טוב!

המשך הריון רגוע ובריא.

❤️❤️❤️הרמה
בשמחה!גלויה

מציינת שהמשכתי לקחת את התרופות לאורך כל ההריון.

ב"ה ילדון מתוק וחכם ממש.

מרגיע לשמוע תודההרמה
אם תסכימי לכתוב מה את לוקחת אני אשמח לשמוע. 
בכיף, בפרטיגלויהאחרונה
לאן הולכות לטייל בחול המועד?אוויר לנשימה

בדרך כלל אנחנו מטיילים מלא

עכשיו ממש מתלבטים מה לעשות… 

אולי אפשר לבקר בחוותפרח חדש
תסעו לדרום-לכיש-שומרון-בקעה-בית שאןפה משתמש/ת
שם לרוב שקט יחסית

אבל תלוי איפה אתם גרים ומה בדיוק מחפשים 

אנחנו לא מטיילים השנה…רוני 1234

עושים על האש

מתנפחים שהמועצה ארגנה בקרבת מקלט

חבל לקחת סיכונים מיותרים

לא כל טיול=סיכוןפרח חדשאחרונה
אפשר לטייל בקרבת מקומות מוגנים
כאב בשד באחד הצדדים, שבוע 31.אני=)

צריך לבדוק?

כאב שמזכיר לי כמו של התחלה של גודש, אבל בלי הרגשה של משהו... וואי זה כואב!! לא זוכרת כאב כזה בהריונות קודמים, בהנקות כן.

מקפיצה לי🙏🙏אני=)
עכשיו עם חזיה תומכת ואדוקה זה קצת פחות כואב, אבל עדיין כשנוגעת מרגישה 
בכל מקרה כדאי לבדוקכורסא ירוקה
הייתי מתחילה מהתייעצות טלפונית
תודה. טלפונית עם מי?אני=)
רופאת נשיםכורסא ירוקהאחרונה
אם היא לא זמינה אז רופאת משפחה
בנות אתן חושבות שזה הריון?שלווה פנימית 34

עשיתי היום בדיקה בשעות הבוקר מאוחרות לא על השתן הראשון.

עיכוב כיומיים...

יש כאב בטן תחתונה וגב תחתון

הפס יצא אחרי כמה דק ולא נעלם

בבקשה תגידו שזה זה!

מחכה שניםםםםםםם לפס הזה

תמונה נוספתשלווה פנימית 34

אני רואה 2 פסים לגמרירקאני

כמה דקות? עד עשר דקות נראלי זה עדיין נחשב

איזה חברה הבדיקה?

בגדול נראה חיובי לגמרי

הפס יצא ממש אחרי כמה דק..לא יודעצ בדיוק..עד 10 דקשלווה פנימית 34

הבדיקה של לייף הסגולה

מקווה מאוד שזה זה.

אז נראה חיובי רקאני

בשעה טובה!!!

בעזרת ה' שימשיך ויהיה הריון תקין וקל בבריאות וידיים מלאות

אמן ואמן!!!!!!שלווה פנימית 34
ממש פס!!!Pandi99
🥹אין לי מילים..מרוב ציפייה אני בחרדהשלווה פנימית 34
מבינה ממש..Pandi99

מציעה ללכת לעשות בדיקת דם

בהצלחה ענקית!!!

תודה אהובה!כיובן שאעשה בדיקת דםשלווה פנימית 34
רק רציתי להגיד שצדקתן!שלווה פנימית 34
אין מאושרת ממני ומאחלת לכל אחת ואחת שמצפה ומייחלת הריון בריא במהרה!!!

בשעה טובה!! משמח ממשאחת כמוני
בשעה טובה!! בקלות ובידיים מלאות!נשימה עמוקהאחרונה

אולי יעניין אותך