היי יש לי שאלה קצת מוזרה משהו שמאוד מטריד אותיסנדינה
ביום שישי לפני בערך שבוע בערב שכולם הלכו לישון ,יש לנו פרוזדור כזה בבית ועמדתי בתחילת הפרוזדור וראיתי דומות שמאוד דומה לאמא שלי עוברת בין חדר אחד לשני זה היה ממרחק אבל לא היה נראה כמו צל אלא ממש דמות וניסתי לקרוא לאמא שלי אבל אף אחד לא ענה הבנתי שאולי דימינתי ופחדתי וישר נכנסתי למיטה ולמזלי נרדמתי מהר בבוקר שאלתי את אמא שלי עם היא נכנסה לחדר וניסתי לברר אבל היא אמרה שבכלל לא עברה משם והבנתי שזה דמות שנעלמה ומאז אני מפחדת להישאר לבד בבית אני בת 27 ואני מפחדת לקום בלילה ומנסה לבדוק כל פעם אם אני רואה שוב בקיצור אני לא יודעת איך להתגבר על זה ומאוד מפחדת האם קרה לכם משהו כזה ומה אתם חושבים? אני חייבת לציין שלא לקחתי כדורים או משהו כזה ואין לי סכיזרופרניה וזה לא היה הצל שלי כי הדמות הזאת הלכה ואני עמדתי בדיוק
היי קודם כלekselion

משתתף בצערך (זה אולי נשמע משהו לא מתאים לומר)

אבל זה כן חוויה לא נעימה ומטרידה שאני מניח שרוב האנשים לא היו רוצים לחוות

דבר שני, צריך להבין שלפעמים המוח משטה בנו (בלי קשר לסכיזרופרניה או מחלות כאלו ואחרות לא עלינו)

לפעמים מסטרס, או מעייפות נפשית המוח שלנו עושה את זה.

אז תזכרי שיש מצב גדול שבגלל זה.

אני חושב שאת צריכה לנסות ממש לשכוח מזה, כי פחדים כאלו יכולים לשבש מאוד את החיים

המון בהצלחה.

אני מנסה לשכוח אבל תמיד יש לי מחשבה כזאת שאולי אני יראהסנדינה
שוב את הדמות ח"ו ואז אני בודקת באובססביות שוב ושוב עם אני רואה
אז אולי הבעיה היא אובססיביותקסם הקינמון

ופחד

ולא הדמות בעצמה?

למשפחה שליekselion

יש רקורד ארוך מאוד של סיפורים מפחידים כאלה

(אפילו לאבא שלי למרות שהוא לא דתי)

הדרך שלנו להתמודד עם זה, זה עם שילוב של הומור, ושילוב של משהו חיצוני שלא יכול יכול להזיק.

לאמא שלי בציעירותה היו המון מצבים כאלה מפחידים, היא אמרה שזה כנראה קרה לה בגלל המצב הבריאותי.

אבל אחרי שמבריאים ולא מתעסקים עם זה יותר, אז פשוט שוכחים.

עם כמה שזה קשה תנסה להפסיק לבדוק בהדרגה, כי בבום אי אפשר להפסיק אני בטוח.

לאט לאט ככה זה יעבור לך

ותזכרי שאם זה לא יהיה במחשבות שלך אז גם רוב הסיכויים שהמוח שלך לא ידמיין דברים כאלה מהתת מודע.

המוח זה איבר מדהים ומפחיד מאוד צריך לדעת איך לשלוט בו

וואי אני נשמע כמו איזה מדען מטורף..

מקווה שתצאי מזה בקרוב

באמת מטרידultracrepidam

יכול להיות חלום? פה ושם קרה לי שזכרתי דברים שלא קרו ואחרי ניתוח של המקרה הבנתי שפשוט זה היה חלום

אבל משתתף בתחושות, זה ממש מפחיד

לא זה לא חלום הייתי ערה ועמדתי בדיוקסנדינה
שאלה לא מוזרה ומאוד חשובהקסם הקינמון

אם משהו מפחיד אותך מאוד, אז זה לא מוזר...

לא הייתי נכנס לדיון האם זה דמיון, או רוח (לא נראה לי) או משהו אחר.

אני לא חושב שזה משנה את הצורך לחפש רוגע, ולא את הצורך לקבל את הלגיטימציה שאכן משהו הפחיד אותך.

תחשבי קצת עם עצמך וקצת עם חברה איך היית רוצה להגיב לדבר הזה ולהתגבר עליו. גם אם נראה לך שזה רוח.

תחשבי אם את צריכה יעוץ מקצועי, או אם את אפילו מסכימה...

אני רק חש צורך להזהיר מפני קמעות ואנשים עם כוחות מיסטיים שקשורים לדת. זו אינה דרכינו ויש סכנות רבות שאם רק תבקשי אני (ואחרים) אוכל לפרט לך.

אם את מצליחה לזנוח את זה בקלות, אז סבבה, אבל לא הייתי זונח את זה. זה כנראה מצריך שתתייחסי לזה.

אתה מתכוון שכדאי לפנות לגורם מקצועי ולא דווקא לרבניםסנדינה
שלא מכירה כי יכולים להגיד שצריך לעשות משהו רוחני ? אשמח שתפרט .האמת שאני קצת מפחדת לשאול רב כי לא ממש באלי לשמוע דברים מפחידים על זה או שיגיד לי משהו מפחיד
אני לא מכיר את הרבנים שלךקסם הקינמון

אני יכול להגיד שהרבנים שלי היו מגיבים לזה בצורה טובה דוקא.

אני לא אומר שכדאי דוקא גורם מקצועי. אני אומר שאת צריכה לחשוב מה מתאים לך. מה הבעיה, ומה הפתרון לדעתך.

אם הייתי בת, הייתי נותן לך מספר טלפון ומייעץ, אבל זה לא שייך, כי אני בן.

אני יכול לנסות לפתוח איתך את הנושא כאן, בציבורי, אבל אני לא יודע אם זה יתאים לך.

הרי את יכולה להתקין מצלמת אבטחה. יותר זול מכל טיפול או קמע.

את יכולה ללכת לפסיכולוג או פסיכיאטר.

את יכולה ללכת לרב חיובי ואמין שמדבר בלשון של העם.

אני לא מדבר איתך על סכנות שמא זה יהיה כמו הסיפור בצפון, שהרב יתחיל להגיד לך שאת צריכה לעשות איסורים... אני מדבר באופן כללי שהתורה לא התיחסה לשדים, ולא אמרה שמצוה להכין קמעות ולעשות טקסי גרוש... כלומר אין בזה עניין. התורה נגד ניחושים למינהם, ואין היום נבואה. אז אפשר ללכת לרב, אבל את צריכה להבין את התשובה שלו. לא יתכן שהוא יתן לך תשובה שאת גם לא מבינה וגם היא לא מקדמת אותך בעבודת ה', לא יאיים ולא שום דבר.

הרוב המוחלט של הרבנים הוא בסדר, וכשר וקדוש וטהור ומומלץ.

אבל לפעמים דוקא הרבנים המפורסמים, או אלה שלוקחים כסף, הם אלה שמסוכנים, או לא מתאימים לכולם.

לעשות דברים רוחניים זה סבבה.

אם ההרגשה שלך שהדמות הזו קשורה לרוחניות, אז את יכולה ללכת לרב שיגיד לך לעשות איזה תיקון בעבודת ה'. וזה לא אמור להיות שהוא יגיד לך להניח תפילין, או לעשות דברים מוזרים. זה אמור להיות משהו הגיוני, על צניעות או חתונה (אם רווקה) או ילדים (אם נשואה) או תפילה או חסד...

בדרך כלל הרבנים שאנחנו מכירים מהקהילה, לפחות הקהילות שאני חייתי בהם, הם אנשים על הקרקע שיכולים גם להבין אותך בעיניים אנושיות ולא רק רוחניות. להגיד לך את האמת כשהם חושבים שהם לא יכולים לעזור, כי צריך כאן טיפול נפשי, או מצלמת אבטחה... להרגיע ולהגיד מילה טובה...

אגב, ממליץ לכל אישה שיהיה לה קשר עם רב הקהילה/המוסד/הרב של בעלה, כי אי אפשר להעביר כל דבר דרך הבעל, וחייב דמות תורנית שעוזרת לנו בעבודת השם (ואפילו בשאלות הלכתיות).

יתכן שאפשר לפנות גם לאישתו של הרב... גם כשהיא טוענת שהיא לא רבנית... לרוב היא נכנסת לנעלים האלה, גם אם בעל כורחה.

ואני מדגיש שאני לא מכיר את הרבנים שלך. אני בטוח שיש קהילות ורבנים שזה לא ככה... אם את צריכה עזרה לברר על רב מסוים, אז אין לי בעיה שתשאלי אותי באישי, ואשתדל לעזור.

והרחבתי על העניין הרוחני והרב, רק כי נראה שאת מכוונת לשם, אבל מזכיר לך שתעשי ברור עם עצמך או עם חברה או מישהו מהמשפחה, לאיזה כיוון את מתעניינת ללכת.

אמאלההפי
קרה לי שהייתי בדירה של חברות ..
גם ראיתי דמות ועם זקן והכל ..אבל לא את כולו
ברחתי לרגע שחזרתי הדלת היתה פתוחה

אני רוצה להאמין שזה אדם שהתבלבל בין הבתים ויצא מהר כי שחזרתי הוא לא היה שם.
או שזה צדקה אין לי מושג
נשמע מפחיד 🥴סנדינה
כשמשהו מפחיד אותי אני מנסה לדמיין מה כבר יכול לקרותמבקש אמונה
ואז מנסה להתמודד עם זה...

אבל בגדול במקרה הזה הייתי אומר לעצמי שזה כנראה לא הגיוני. ולא משנה מה ראיתי
כמוני כמוךמשתמש ישן
תודה רבה על כל התגובות שלכםסנדינה
ושהגבתם לי מאוד ברצינות מאוד מעריכה ❤ והחלטתי שאני מפסיקה לעשות מזה ענין ולאט לאט אני ינסה להישאר לבד בבית מקווה שהצליח ואם לא אז כנראה אני אלך לטיפול חשיפה של חרדות מקווה שיהיה טוב
מציעה כיוון לגמרי אחר..באר מרים
אם משהו דומה יקרה לך פעם נוספת - לנסות לבדוק כיוון רפואי או נוירולוגי -
זה יכול להיות קשור לחסר תזונתי מסויים, לעייפות יתר קיצונית, או אפילו לבעיה מבנית כלשהי שיוצרת לחץ באיזור מסויים של המח וגורמת לזה..

אם זה לא חוזר שוב כנראה שזה לא הכיוון, אבל אם זה יחזור על עצמו הייתי בודקת..
^^אלף מחשבות

צללים ותעתועי ראיה נובעים הרבה פעמים מעייפות או חולשה.

כמו גם לראות "כוכבים", נקודות שחורות או מסך שחור.

כמו ש@באר מרים כתבה, אם זה חוזר על עצמו כדאי לפנות לנוירולוג או לבקש מרופא משפחה הפניה לבדיקות דם (או גם וגם).

אם זה חד פעמי אז אל תהיי מוטרדת.

אני אישית מאמינה שראית משהוראשיתך
ממש מפחיד והכל.. אנחנו לא אמורים לראות. מי שרגיל לראות רואה תמיד ומי שלא רואה לא רואה בדרכ
מה אגיד לך, ככל שאת פחות תפחדי ככה הם יוכלו פחות לפגוע בך. אין להם רשות לפגוע בך, קודם כל העולם שייך לנו לפניהם. תלכי לישון עם תמונה של צדיק שאת מאמינה בו ותתפללי לה' כל לילה לפני השינה. זה לא משהו שאמור לחזור על עצמו לדעתי.
אשמח להסבר המושגאניוהוא
'צדיק שאת מאמינה בו'
הצינור הרוחני שלהראשיתך
כל רב שקשורה אליו, חי או לא זה לא משנה באמת

אני אוהבת לקרא לרבי לוי יצחק מברדיצב שיעזור לי ברגעי מצוקה, כי הוא סנגורן של ישראל, וכולו מצד החסד כדי שלא ישפטו אותי ברגע של מצוקה אלא שאקבל עזרה מצד החסד. זו ההרגשה שלי ואני מרגישה שקבלתי הרבה סיוע מלמעלה בעיתות מצוקה.
^^משתמש ישןאחרונה
חבל סתם לכתוב שטויות ולהפחיד אותה עוד יותר.תורם דם (חדש)
>>>>תפילות ומזמורים
הדברים שכתבה אדון נכבד, הם לא שטויות . אלא דעתה האישית שבא לה לבטא.

מה שאתה כתבת לעומת זאת, זה בהחלט שטויות.
יכול להיות שזאת הייתה אמא שלך שהלכה משינה ולא זוכרת?תורם דם (חדש)
אולי שאולי מישהו אחר שהגיע ממול או משהו בסגנון...

חבל סתם להכניס לעצמך פחדים לראש. בטוח שיש הסבר טבעי לכל זה...
קרו לי דברים דומיםתפילות ומזמורים
אם תרצי אשמח להסביר באישי.
...בימאית דמיונות

יכול להיות שזה היה מישהו אחר מבני הבית שקם?

לא אין מצב כולם ישנו ולא היה שום רעש וגם חיכיתי שהדמות תיצאסנדינה
מהחדר וזה לא קרה
תנסי לא לחשוב מהעניין בכלל, ובלילה תמיד שיהיה אור בבית.רויטל.

וגם סגולה אדירה מהרב אליהו לקרוא פרק צא מתהלים לקרוא את זה ישר והפוך.

והבטיח שכל פחד וכל רע יעלם מהאדם.

תודה על אנסהסנדינה
ואי... מלחיץ ממשלב אוהב

יש אנשים רוחניים שפתוח להם לראות "דמויות" 

כן, זה אמיתי... 

מכירה גם מישהי ששתפה אותי במשהו דומה.

ועוד מישהי.. קיצר

לא לכל אדם רוחני זה יקרה,

תבדקי עם עצמך איפה עוד הרוחניות פוגשת אותך? כנראה שזה לא נגמר רק שם...

וצריך לדעת איך להכיל את זה ולהתמודד עם זה

@הפי גם לגבייך הפוש ♥

אני ספציפיתהפי
מעדיפה לא להתייחס לזה יותר מידי (: אנחנו חיים עכשיו ב"ה להתמקד בזה ולא לפחד לשווא
מסכימהלב אוהב

לא התכוונתי להתמקד בזה

אלא כמו שכתבתי לסנדינה לראות איפה עוד הרוחניות פוגשת אותך...

אבל זה גם בחירה

לגמרי בחירההפי
למה אנשים מגמגמים?בנות רבות עלי

הולך ברחוב, סבא חביב פונה אלי, מסמן לי עם היד להוריד את האוזניות, מחייך ואומר "המעלית לא עובדת" .. אוקי אדוני המעלית לא עובדת, איך זה קשור אלי?

אמרתי לו אוקי מה…

אחרי שניות ארוכות הוא מפנה אותי לקופסת קרטון, תעזור לי לעלות את זה? אני ואתה ניקח ביחד. אמרתי לו עזוב תן לי לראות אם זה כבד כמו שאתה אומר.. בדקתי , כבד אבל לא ברמה שאי אפשר להרים. קיצר מפה לשם נופל לי האסימון ש- לך תדע כמה קומות זה. נכנסנו לבנין הורדתי את הקופסה על המדרגה הראשונה , הוא: אמרתי לך שזה כבד בוא אני אעזור לך. נשמה , אני רק מכבה את האוזניות הכל טוב. המשכתי לאחר שהוא אמר שיש 4 קומות, לא אשקר שהתנשפתי כי אני לא בכושר, אבל משמיים זימנו מצווה לפני ראש השנה , כל השנה כלום. מדהים איך מזכים אדם משמיים לעזור פתאום, לא יודע, זה לא יכול להיות מקרה.

קיצור אנשים: דברו ותפסיקו לגמגם ולדבר בלחש. תודה

חחח …בנות רבות עלי

עכשיו עוד מישהי ביקשה עזרה. איזה שאלות יש לאנשים. באה לי אחת קצת מבוגרת, מדברת קצת חלש. אני: הינה עוד צרות. אני עם השיר באוזניות והיא מדברת כאילו אני שומע אותה . מכבה את האוזניות . "כן?" .. היא: אפשר לבקש בקשה? בטח נשמה מה תרצי? עד חצי המלכות. סתם לא באמת אמרתי לה ככה. קיצר היא מתיישבת לידי בספסל, איך אני מעבירה את כל הטקסט הזה לוואטסאפ? אני לוקח את הפלאפון שלה אומר לה הינה יש לך אופציות לבחור למי לשלוח. היא היתה בהלם מנסה להבין איך עשיתי את זה, נתתי נגיעה במסך לאחור, מסביר לה שיש מטוס נייר שהיא רק צריכה ללחוץ עליו ויש לה אופציות למי לשלוח. היא לא האמינה שהאופציה בכלל קיימת 😄

מצווה שניה.

אגב, למה לא פונה אלי מישהי חסודה לשם שינוי?בנות רבות עליאחרונה

סתם שאלה שעלתה לי הרגע.

טוב זה כבר קרה בשבת ויצאתי קצת טמבל אבל בסדר. לא נדבר על זה כרגע. מי שואל איפה זה עין גנים כשיש גם רחוב כזה וזה גם שכונה?! כן זה אני ששאלת אותו את זה בשבת היי 🙋🏼‍♂️

חחח מצחיק שאני מגיע לפה פעם ביובל עם סיפורים הזויים …

שנה טובה, ברוכה, שמחה, שלווה, לכולכם כולכם כולכם!!נחלת

אמן ואמן וגם לךארץ השוקולד

שנה של קיום משאלות לטובה לכל באי ובאות הפורום

אמן. גם לךנפשי תערוגאחרונה

יש משהו מאוד מוזרפשוט אני..

כאשר יש תחושת אבל על אדם שהלך לעולמו,

למרות שהוא לא קרוב משפחה,

ולא חבר קרוב,

ולא בוס,

אלא ''רק'' מנחה ומנטור.

מי שבהרבה מובנים הביאה אותי עד הלום,

ומי שמיליוני בני אדם חייבים לה את חייהם בלי שהם בכלל יודעים.

נוחי בשלום,

פרופסור עדה יונת.

וכן אני יודע שהיא הייתה שמאלנית קיצוניתפשוט אני..

אשמח אם זה לא יהיה הנושא כאן...

למה מוזר?משה

היה לך קשר איתה. הערכת אותה. עשית איתה דרך. הכי הגיוני בעולם.

מתוך 14 הזוכים הישראלים בפרס נובלאריק מהדרום

היא האשה היחידה, גם בזה היא היתה פורצת דרך לשבור את תקרת הזכוכית.

יהי זכרה ברוך.

איזו תקרת זכוכית?shaulreznik

לוועדת פרס נובל מאז מארי קירי אין שום תקרת זכוכית

נכון עקרוניתאריק מהדרום

בפועל היתה רק אחת

היה את רוזלינד פרנקלין שהיו נותנים לה אםקעלעברימבאראחרונה

לא היו גונבים ממנה את הגילוי

לכבוד ראש השנהאוי טאטע!

ארץ אשר ד' אלהיך דרש אתה תמיד עיני ד' אלהיך בה מרשית השנה ועד אחרית שנה

לכבוד ראש השנה ראיתי משהו ממש יפה ומשמעותי

קבוצה של תמונות יפות מהארץ עם מקורות על שבח ומעלה ארץ ישראל

מוזמנים להצטרף

קמפיין 'טובה הארץ מאוד מאוד'

מי אשכנזי וער בגלל סליחות?זיויק

אני ספרדי וישן בסליחותבנות רבות עליאחרונה

יש כאן אוהדי קבוצת כדורגל/כדורסל לשאלה בפרטי?צע

חיילי גבעתיאריק מהדרום

אמר לו פפוס מי הביאך לכאן אמר ליה אשריך רבי עקיבא שנתפסת על דברי תורה אוי לו לפפוס שנתפס על דברים בטלים

לא מכבים אש עם דלק!Nachman Wilhelmאחרונה

מעגל דמים ללא קץ או עוצמת נצח: התודעה היהודית שתכריע את האויב

החרות הפצועה של מדינת ישראל, המנסה לבנות את ביתה הלאומי ללא זיקה עמוקה לשורשיה ולקודש, גובה מאיתנו מחיר דמים יומיומי וכואב. אנו מוצאים את עצמנו במרדף אינסופי של "כיבוי שריפות" מול פני רוע משתנים: פעם אלו בלוני תבערה ועפיפונים המכלים את שדותינו, פעם נחילים של כטב"מים ורחפני נפץ המאיימים על ערינו, ופעם מטחי רקטות, מנהרות ופיגועי טרור מגוונים. אנו ניצבים מול מציאות שבה אין לנו רגע של שקט; מציאות שבה אנו לא מפסיקים לכבות דליקות פיזיות וביטחוניות, מבלי לראות את האופק או את הקץ.

בכל פעם שאנו גוברים על איום אחד, מיד צומח איום אחר במקומו. הניסיונות לפתור את הבעיה בכלים טקטיים, טכנולוגיים או צבאיים בלבד דומים לטיפול בסימפטום ולא במחלה עצמה. אנו משיגים שקט זמני, אך נכשלים פעם אחר פעם מלגמור את הסיפור עד הסוף ולעקור את האיום מן השורש — משום שהשורש האמיתי הוא רוחני במהותו.

אירועים אלו אינם יד המקרה. הטרור הבלתי פוסק, על כל סוגיו וטכנולוגיותיו, הוא תזכורת רוחנית וקיומית רבת עוצמה. האויבים מציקים לנו, אך מלמעלה מכוונים אותנו בניסי ניסים — באמצעות מסרים שמימיים שאין לנו ברירה אלא להקשיב להם — להבין שאיננו יכולים להסתמך על כוחנו ועוצם ידינו בלבד. המציאות דוחקת בנו לחזור "מלא על מלא" לשורשינו העוצמתיים, המוצקים והקדושים.

הטרור והלחימה האינסופית ייפסקו רק מכוח נחישותנו המוחצת, שתנבע מתוך זהות יהודית מבוררת. ברגע שנתחבר לשורש הנשמה המשותפת של עם ישראל, יתקיים בנו: "כל המקום אשר תדרך כף רגלכם בו לכם יהיה" (דברים יא). נחישותנו הרוחנית והמעשית תנפץ את אשליות האויב, כהבטחת התורה: "ונתתי שלום בארץ... ורדפתם את איביכם ונפלו לפניכם לחרב" (ויקרא כו). אז, מתוך עוצמה פנימית בלתי ניתנת לערעור, יסתיים מעגל כיבוי השריפות ויראו כולם את ניצחוננו המוחלט: "וראו כל עמי הארץ כי שם ה' נקרא עליך ויראו ממך" (דברים כח).ל

פיייייי סחטיין על הדשבורד. מה רבו וגו'די שרוט
לא רואים כלום מהצילום מסך שהעלתאריק מהדרום

קטן מידי.

מה הבעיה להגדיל?אני פה דברו!
היי, מזמן לא היית פה!מבולבלת מאדדדד

כי אי אפשר מהפלאפוןאריק מהדרום

בוודאי שאפשרנפשי תערוג

תעבור למצב מחשב

ואז הגדלה/הקטנה על ידי צביטה

אפשר מהטלפוןמשה

החל מלפני כחודש שהחלפנו את הckeditor הנוראינב tiptap.

א-אהאריק מהדרוםאחרונה

עכשיו הכל מובן.

זה בדרך אבל אתם לא יודעים את זהקפיץ

אולי יעניין אותך