איפה הגבולהפי
בין לדעת אם הוא איתך בגלל שהוא מתחבר למראה
איך אפשר לדעת בוודאות שהוא איתך כי הוא מעריך אותך?את הנשמה שלך/ הדיבור שלך /ההתנהגות שלך -המעשים שלך .
איך אפשר לדעת שהוא רואה לגמרי את כל כולך .

זה לפעמים יכול לגרום לתסכול..
גם מבחינת עצמי -יופי זה דבר משתנה בטח אצל נשים לידה והכל..אני לא מהבנות האלה שכל החיים יש להם כוח להיות מאה אחוז בנראות , אני לא יכולה להבטיח לו שהוא יקבל אישה יפה לכל החיים .
וגם מעצמו -אם עכשיו הוא מחמיא לי בעיקר על זה זה מוריד מהערך שלו שהוא בוחר אותי בגלל מראה זה מרגיש לי לא אני .

מרגיש לי שהוא לא קלע פה אולי הוא חושב שזה משמח לאישה להחמיא לה על המראה לי (אגב גם לאחיות שלי וגם חלק מהחברות) בשלב מסוים מציק

אם מישהי חשבה על זה או מישהו חשב על זה מהצד השני לא יודעת אשמח להארה או הערה

...אלפיניסטית

קודם כל, גם אם את האישה הכי יפה בעולם הוא לא ימשיך אם הוא לא מתחבר אלייך - אל האישיות שלך  הנשמה והדיבור והשריטות (בכל אופן כך הייתי רוצה להאמין, בנים תקנו אותי אם אני טועה. בעצם אל תתקנו, אני רוצה להמשיך להאמין)

וברור שחשוב שהוא יאהב את המראה ויימשך בשביל התאהבות הראשונית, אחרי זה - לאורך זמן, חתונה לידות זיקנה..זה כבר סטטוס אחר של אהבה אמיתית.

כשאוהבים מישהו קשה לבחון אותו בעין נקייה ואובייקטיבית (סתם דוג', אני ספציפית אחרי שאני מכירה מישהו לעומק לאורך זמן -קשה לי לענות אם הוא יפה או לא. כי אני באמת לא מסוגלת להפריד בין האישיות למראה. מצד שני אם אני רואה תמונה אני יכולה לחרוץ את גורל המצולם תוך שניה) לכן אין מה להיכנס ללחץ

אולי באמת מבחינתו הכי הגיוני להחמיא לאישה על המראה (אולי איך שהוא תופס את זה- נשים מתעסקות במראה שלהן, זה בטח תופס חלק גדול מהמחשבה שלהן, ולכן דבר לא ישמח אותן ממחמאה על מראה חיצוני,  לכי תסבירי לו איזה מסובכות אנחנו)

עונה על מה שכתבת בהתחלהמחליף הניקים ‍
אני לא אתחתן עם מישהי גם אם המראה מאוד ימצא חן בעיני כשהיא משדרת לי אופי רע. וזה כבר קרה פעם אחת..

אבל שימי לב שבנים , לדעתי לפחות. כן יצאו* עם מישהי שנראת מאוד טוב אפילו שהאופי לא טוב או שיש לה יציאות מעצבנות. כל עוד הם לא מחוייבים לה בתוך נישואין. אף גבר לא יעיז להפוך את זה לרשמי במצב כזה.
...אלפיניסטית

בעצם קשה לגברים לחתוך שיש אישה יפה מולם, גם אם האישיות פחות מתאימה. אבל הם לא ילכו כל כך רחוק עד כדי להתחתן איתה?

בדיוק.מחליף הניקים ‍
זה מה שניסיתי להגיד . אני אומר את זה בתור בן למרות שאני לא יכול לדבר בשם כולם. אני רק אומר לך איך לדעתי הגבר חושב.

אישית, אם תקרה בפני הזדמנות לצאת עם מישהי שנראת ממש טוב אני אעשה את זה (טוב, ההלכה לא מתירה לי אבל אם זה היה אפשרי..) כל עוד אני לא מחויב לה . מה אני צריך יופי עם אופי רע למשך כל שארית חיי?
מענייןאלפיניסטית

אני חולקת. נראה לי בלתי אפשרי לנהל מערכת יחסים אם מישהו שאתה לא מתחבר לאופי שלו אבל נמשך למראה,

גם חילונים לא ינהלו מערכת זוגית אם מישהו שהם לא אוהבים את האישיות שלו, המראה היפה לא יכפר על ההעדר תכונות חשובות (אלא אם כן מדובר במערכת של מילוי תאוות ויצרים, שאז באמת המראה החיצוני הוא היחיד שמשנה, ואכמ"ל)

חוץ מזה שמשיכה תלויה גם באופי. אם מישהו חכם או בעל ביטחון עצמי או תכונות שאני מתחברת אליהן הוא יראה יפה בעיני. וכן להפך.

תודה על התשובההפי
הארת לי כמה דברים וגם הרגעת
אני מקווה (לגבי הפסקה האחרונה ) שזה כך.
בשמחה!אלפיניסטית

איזה כיף לשמועחיוך

נראה לי שאפשר לראות אם בן אדם שטחיברגע קטן עזבתיך
ורדוד. ברגע שתראי את זה יש סיכוי שהוא איתך בגלל משהו חיצוני כמו מראה
שטחיהפי
הוא לא הוא גם לא יכול להיות.. אבל בנוגע לנקודה הזאת ספציפית אני לא יודעת אולי זה כן מה שגרם לו להגיד כן בהתחלה אני באמת לא יודעת
אם הוא לא שטחיברגע קטן עזבתיך
והוא ערכי אני מניח שהוא לא היה נשאר רק בגלל דבר כזה.. זה דיי טירוף.
מה שכן לא יודע איזה שלב אתם אבל הייתי מנסה להעלות ביניכם את המחשבות האלה בעדינות
אם ככהאלפיניסטית

אז כנראה זה סתם בחירת מחמאות שאת לא מתחברת אליה, לא הגיוני שאדם ערכי עם תוכן יישאר בגלל מראה שמוצא חן בעיניו. 

אני לא יודעת אם הייתי מעלה את זה על השולחן, זה יכול לפגוע קצת שאת חושבת שהוא שטחי וגם עצם ההתעסקות יכולה להוביל למקום שהוא פתאום ייתן לזה יותר חשיבות ממה שנתן. אבל לא יודעת.. אם זה ממש מטריד ..

צודקתהפי
אם את סומכת עליוmiksam kazav
(שזה הכי בסיסי בקשר) את יכולה לדעת למה הוא חושב שהוא איתך. מה המטרה שלו בחיים, מה הוא מחפש וזה יכול יותר לכוון אותך.
אני יודע על עצמי שמראה חיצוני לא משמעותי ובכל מקרה אחרי כמה פגישות מתברר אם זה מה שאני מחפש מבחינת אישיות, שזה מה שבאמת חשוב.
יותר חשוב לי מצד אחד שהיא תשקיע במראה שלה ושיהיה לה אכפת ממנו(במיוחד בפגישות ).
ומצד שני שהיא גם תבין מה באמת חשוב ושמראה חיצוני זה דבר חשוב רק אם נותנים לו את המקום הנכון. שהוא משמש את הקדושה ואת הטוב.
לגבי מחמאות על מראה - שאלתי פעם רב והוא אמר לי שמותר לתת מחמאות על אופי. ככה שהבנתי שמחמאות על מראה זה פחות שייך.
ויכול להיות מאוד שהוא בן אדם שיודע לפרגן והוא חושב שזה משמח אותך, והכוונות שלו טובות. אולי את יכולה לומר לו למשל שאת יותר מעריכה מחמאות על האישיות שלך, או על מעשים שלך, ואז הוא ידע לכוון את התכונה הטובה של הפרגון למקום יותר משמעותי.
תודה רבההפי
אני בטוחה שהזכרתי את זה לפניו
תודה רבה לך!!

לגבי סומכת תראה זה נבנה בגדול כן
זה תלוי בהמון דבריםעברי אנכי

כי.. באמת יכול להיות שהוא רוצה לשמח אותך ולכן הוא מחמיא לך

או שאולי הוא סתם חסר טאקט בקטע מחריד

או אני לא יודע מה

לכן,

את צריכה להסתכל על האופי הכללי שלו - איזה סוג בנאדם הוא?

כאילו.. יש עוד סיבות שתגידי עליו שהוא איתך רק בגלל איך שאת נראית? זה דבר שעולה המון או שהוא עושה את זה בתור "נימוס" או כשאין לו מה להגיד?

אם זה רק ככה - כנראה הוא באמת לא מבין שאת מרגישה מזה לא נעים, אולי אפילו להפך.

את מכירה את האופי שלו - יש לו מידות טובות וירא"ש?

את חושבת שבנאדם עם אופי כמו שלו יהיה איתך ולא ירצה להפסיק כי את יפה בעיניו? שהוא לא נפגש איתך כדי לברר את האופי שלך אלא פשוט נצמד למראה?

הוא בחור טובהפי
זה ברור אחרת לא הייתי מנסה בכלל
אבל עדיין אם הוא מתלהב מהמראה מה נשאר לו מהאופי? כמה לו הוא נותן מקום?
אני באמת לא יודעת מה לענות לך
אכן בעיהultracrepidam

את רוצה שהוא יחשוב שאת יפה, אבל לא רוצה שהוא יגיד לך שזה מה שהוא חושב

את רוצה שהוא יאהב את המראה שלך, אבל רוצה להיות בטוחה שלא בגלל זה הוא בחר בך

את מתלבשת במיוחד ומתייפה במיוחד, בעיקר כשאת באה לפגוש אותו, את לא רוצה שהוא יראה אותך בלבוש זרוק, והוא רואה כמה זה חשוב לך, אבל את לא רוצה שהוא יבחר בך בגלל זה

נכון? קיימים בך כל הרצונות האלה?

אז מה הבחור היקר הזה אמור לעשות?

הוא חשב שאת מכירה אותו מספיק ומעריכה אותו מספיק כדי לסמוך עליו שהוא בסך הכל רוצה לספר לך שאת יפה בעיניו, לתת לך בטחון בענין הזה.

ואני לגמרי מצטרף למה שאמרו אחרים כאן, שכנראה בחור שלא אוהב את האישיות שלך, ולא נעים לו בחברתך, לא יישאר איתך רק בגלל איך שאת נראית. אפילו אם הוא בחור שטחי. ואם הוא לא בחור שטחי, אז ברור שלא. ויש סיכוי טוב שהוא גם בודק את עצמו שהוא נשאר איתך בגלל מי שאת ולא בגלל שהוא אוהב את המראה שלך.

בקשר למשהו שאי מבין מאחת התגובות שלך - נכון, יכול להיות שמההתחלה הוא שם לב אלייך בגלל המראה שלך. אבל זה בגלל שזה הטבע האנושי. זה לא כל מה שהוא רואה. זה פשוט משהו שאומר לו "לפחות דבר אחד, שאפשר לדעת מיידית, אתה כבר יודע", והקב"ה טבע בו טבע כזה שהוא יימשך למראה שמוצא חן בעיניו. בחור נורמלי. וכנראה בגלל הפרטים שהוא שמע עלייך הוא החליט שזה מתאים לו, והנה, הוא פגש אותך

כמו כל דבר בקשרפשוט עייף

אם זה מפריע לך\גורם חוסר בטחיון בקשר פשוט תציפי את זה בעדינות.

חוצמזה - שאלו יהיו הצרות שלך...

מה הקשר עם שאלו יהיו הצרות שלךהפי
אני לא ארגיש ביטחון אם אני לא ירגיש שהוא רואה אותי באמת.
הקשרפשוט עייף

הצרות שלך שאת בקשר מתקדם ורוצה להמשיך להתקדם בבטחון.

עדיף על לשבת בבית ולחכות, לא?

מזדהה מאוד עם השאלה..ממלא כל עלמין

מבאס אותי כשאני לא יודעת לשים את האצבע על הסיבה שהוא ממשיך איתי... לפעמים זה נראה כמעט קשר לא מבוסס והוא ממשיך ואז אני שואלת את עצמי אם אולי זה נטו בגלל מראה...

ואז אני כבר לא רוצה... זה לפעמים מרגיש שהמראה יכול להיות מחסום להערכת אמת

אבל לפעמים זה באמת משהו שהזכרת- הבנה מוטעית שלו את הרצון שלך למחמאות על יופי.. לא יודעת בחיי לא שאלת למה הוא מחמיא לי על זה ולא על משהו אחר... אבל נראה לי שאין מה לעשות, מה שחשוב בך לבנאדם אמור לצוף איכשהו עם מינונים שקשורים בסוף להעדפה שלו.. אבל לא חותמת על זה

מרגיע שאת מבינההפי
שמחה לשמוע.. ב"הצלחה והבנות בונות!ממלא כל עלמין

שאלה טובהפצלש))
במצבים דומים לשלך לאו דווקא בנוגע למראה
אלא שבכלל בחור מפגין מאוד עניין
השאלה שעולה לי זה אם זה באמת ככה כי אני זאת אני או שלבחור הזה זה היה יכול להיות עם כל בחורה או בחורה שנייה או שלישית.
אני חושבת שהדרך לקבל ביטחון זה פשוט לשאול אותו
מה הוא מחפש בבחורה? אלו תנאים צריכים להתקיים כדי שהוא יחליט שהוא מעוניין בה?
אם הוא יגיד שהיא תמצא חן בעיניו חיצונית-את יכולה לדעת שזאת חיצוניות
אם הוא יוסיף ויתאר תכונות שמאפיינות (ואם מייחדות אז עוד יותר..) אותך תוכלי לדעת שהוא כן רואה אותך.
שאלה לא פשוטה בכללכבר לא ישיבישער
וחייב לציין שהיא קיימת גם מהצד של הבחור.
איך בחור יכול לדעת שהבחורה יוצאת איתו כי היא מעונינת *בו* ומעריכה את אישיותו, ולא בגלל שהוא חתיך, חכם או לומד משהו נחשב?

(אפשר גם להמשיך ולשאול מה בדיוק הגבול בין מאפיינים חיצוניים לבין האישיות והפנימיות. כשבחורה יוצאת עם בחור כי הוא ״נותן לה ביטחון״, האם זה אומר ש*הוא* והאישיות שלו מוצאים חן בעיניו?
האם זה כ״כ שונה מהבחור שממשיך בדייטים איתה כי ״היא חמודה״ ויש לו תחושה טובה בלב מהשהות לצידה?)
אז זהוהפי
אני עונה לך מה שאני שואלת את עצמי
במידה והבחור למשל יאבד את מה שיש לו חס וחלילה עדיין תלחמי עלי? עדיין יהיה לך סבלנות אליו?
אם כן אז זה אומר שכן אכפת לי ממנו ואני רואה אותו
אם לא אז כנראה שלא
שאלה טובה. חושבת בשבילך על דברים לכתוב לך.נפש חיה.
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך ט"ו בטבת תשפ"ב 15:04
דבראשון
מה יש בך שהוא כן מעריך? מאילו תכונות הוא התרשם אצלך?
תשאלי אותו בכנות , ותקשיבי לנימה שהוא עונה לך. גם אם אתם נפגשים מעט, יש דברים שבטוח אפשר לשים לב אליהם כי זה לא תלוי בכלום, זאת האישיות.

ואם אין לו תשובה בכלל?

צריך לראות למה.

כל בנאדם חכם מבין שהחיצוניות לא משחקת תפקיד חשוב עד כדי מהותי בחיים.
אם האהבה תלויה בדבר
ברגע שהוא מתבטל- גם האהבה מתבטלת
גם כשקמים בבוקר עם עכבישים בעיניים
עדיין אנחנו לא בדיוק מיס עולם...

חוץ מזה
תבררי אצלו מאיזה מקום הוא מעריך אנשים ולמה.
תשאלי אותו, תבקשי שישתף אותך את מי הוא מעריך
ולמה. מה יש באותו אדם שגורם לו הערכה.

תשאלי הפוך, אם יש מישהו או משהו שהוא מזלזל בו
ולמה.

אם הוא יענה סיבה מהותית ולא חיצונית
ואת מתרשמת שהוא היה כנה
אז כנראה הוא מבין אותך ומדבר "לעניין"
ויש מה לחשוב על המשך.

גם בעלי אוהב חיצוניות יפה
אבל הוא אמר לי שהוא לא חיפש דווקא את הפרמטר
הזה.
"קצת" באריכותפשוט עייף

מקדים ואומר שכל הכתוב כאן הוא רק דברים כלליים. מה קורה בפועל אצלך, אצלו ובקשר ביניכם רק אתם יודעים. השימוש בלשון "הוא" ו"את" הוא רק לפשט את הנכתב.

לגבי החששות - ברוכה הבאה לקשר רציני. לכולם יש חששות, לנשים בד"כ יותר מהגברים אבל גם להם יש.

אם זה לא היה בנושא הזה זה היה (וכנראה גם יהיה) בנושא אחר.

הפתרון - להמשיך לברר את הקשר ולצבור בטחון. אין מה לעשות, צריך לעבוד ויש דרך לעשות כדי לחזק קשר.

לגבי השאלה עצמה אחלק ל2. אני מתאר כאן התפתחות של קשר רציני ואמיתי ולא מבט שטחי (שאני מעריך שכבר היית מזהה אם זה היה המצב).

1. עצם העובדה שאת יפה בעיניו - מצויין. יופי זה לא דבר סטטי. 5 דקות לתוך הפגישה הראשונה הוא כבר יודע +/- איך את נראית. משם והלאה זה עניין של קשר והתחברות. ככל שהקשר נעשה רציני יותר ואתם מתקרבים זה לזו את נראית יותר יפה בעיניו.

המראה החיצוני לא השתנה מבחינתו אבל הקשר ביניכם "מאיר" אותך בצורה אחרת.

הפעם הבאה שהוא יאמר לך שאת יפה היא לא כמו הפעם הקודמת כי את באמת נעשית יותר יפה בעיניו מפגישה לפגישה.

(על הדרך זה עונה לך לגבי החשש לך על "אישה יפה לכל החיים" - החוויות המשותפות והקשר בינכם רק יתחזקו. הוא יאהב כל קמט וקמט).

2. לגבי זה שהוא אומר את זה - מורכב מאוד. תלוי מאוד ברקע שלו ושלך. מה הוא מכיר מהסביבה ומהבית ומה הניסיון שלו (קשרים רציניים קודמים).

אם זו באמת הפעם הראשונה שהוא מרגיש כך יכול להיות שהוא פשוט לא מתאפק וזה "|נשפך" החוצה.

זה יכול לנבוע גם קצת מחוסר בטחון\חששות בקשר (זוכרת שגם לגברים יש?) - בכל אישה "זז" משהו כשאומרים לה כשהיא יפה (אפילו אם היא מתעצבנת על זה...). לפעמים זו דרך של הבחור להיות בטוח שאת באמת מרגישה משהו כלפיו וזו הדרך לעורר תגובה רגשית כלפיו.

אישית למדתי להמעיט ככל האפשר במחמאות מסוג זה היות ולפעמים יש לי תחושה של "קיצור דרך" - במקום לעשות את העבודה נותנים מחמאה.

אני בכלל לא נכנס לצד התורני שבו כמובן עדיף להרחיק כל מה שאפשר בנושא לכיוון האירוסין, חתונה ואח"כ.

מקווה שעזרתי במשהו וכמובן מזכיר שוב לקחת בערבון מוגבל, את המציאות רק את מכירה.

כתבת נפלא. כל מילהultracrepidam

אריכות חשובה! תודה!ממלא כל עלמיןאחרונה

לא יודעת באיזה שלב אתםחתולה ג'ינג'ית

אבל יש שלב כזה שלגיטימי לשאול בו מה גורם ל להמשיך את הקשר? (במילים אחרות: מה מצאת בי?)

כמובן שהניסוח צריך להיות עדין ומכובד, אבל סיכומי ביניים כאלו חשובים בעיני. כדי להבין איך כל אחד מהצדדים רואה את הדברים. [ולהבין אם הוא קלט אותי בכלל או רק רוצה להמשיך כי אני יפה (טוב בזה הוא כמובן לא יודה) או כי יש לי אופי נח (היה בחור שציין את זה כנקודה שגורמת לו להמשיך ואותי זה הרתיח- מה אתה רוצה איזה ילדה טובה ירושלים שלא תעשה בעיות?המום)]

אני רוצה להתייחס למה שכתבתultracrepidam

זה קצת עונה על השאלה העיקרית בשרשור אבל מתיייחס יותר לנקודה שאת הדגשת.

אנחנו מאד רוצים שיבחרו בנו, אבל אנחנו מאד רוצים שיבחרו בנו מהסיבות שאנחנו רוצים.

בפועל, אנשים הם הרבה יותר מורכבים מאשר הם עצמם מסוגלים להבין. בדרך כלל, אם בחור ובחורה מגיעים לשלב מתקדם בקשר, זה נובע מהרבה סיבות קטנות ושוליות ("יש עוגה ממש טובה שהיא יודעת להכין", "הוא שר ממש יפה") אבל בעיקר מהרבה סיבות משמעותיות ולא מוגדרות היטב.

כן, "יש לך אופי נוח" זה בהחלט סיבה טובה להישאר בקשר. הוא מכיר מישהי שאם במקרה מישהו עקף אותה בתור לאוטובוס, כל האוטובוס ידע. והוא לא רוצה מישהי כזאת. האופי הנוח שלך גורם לו להרגיש בנוח. טוב לו עם זה. הוא ימשיך לאהוב אותך גם אם תתנהגי טיפה אחרת, אבל האופי הבסיסי שלך הוא אופי שהוא אוהב ומעריך.

"את יפה" זה אומר שנעים לו לפגוש אותך. הפנים שלך מוארות בעיניו. כיף לו לדעת שאת בקשר איתו. האהבה הטבעית ליופי מחברת ביניכם. זה לא אומר שכשיהיו לך קמטים הווא ישנא אותך. אבל כרגע את יפה בעיניו, ולכן כרגע זה כלי של החיבור ביניכם. יבוא יום והוא יאהב את הקמטים.

הוא לא באמת יודע מה גורם לו לרצות אותך. הוא יודע אילו תכונות שנעימות לו הוא יכול למצוא בך. אם את רוצה לפרוט את החיבור ביניכם ברזולוציה כזאת, זה לא תמיד יהיה נעים. אבל רק ממרחק רואים את התמונה הגדולה והפשוטה והיא שהוא מעוניין בך ובקשר איתך. לא כל גבר הוא מומחה לנחש אילו מחמאות יעשו טוב לאיזו אשה, מה התכונות שהיא רוצה שהוא ימצא בה. ולכן הוא מתמקד בתכונות החיוביות שהוא רואה כרגע. זה לא הכל, זה בסך הכל משחק אסוציאציות.

כתבת יפה.. תודה!ממלא כל עלמין

טוב, תודה על הזווית הזו.חתולה ג'ינג'ית

התכוונתי לומר שהרבה פעמים יש תחושה שמי שמולי בכלל לא קלט מי אני ומה שמי, וממשיך כי אני עושה לו חיים קלים, וזו תחושה שלי אישית קשה להסתפק בה. ולקראת החלטה כן יהיה לי חשוב לשמוע יותר, ולהבין שהוא מבין.

עד כמה להקפיד על הכלל של להציע לבן קודם.אנונימי 14

משהי מעבודה נראית לי מתאימה לחבר שלי.

הבעיה:

אני לא מספיק יודע לספר לו עליה..

אני צריך מס' של חברה שלה שהיא תוכל לספר לו עליה..

אבל אם אבקש ממנה מספא שך חברה היא כמובן תבין שיש לי הצעה, ואם לא אחזור אליה עם ההצעה היא תבין שנפל..

מלעשות??

מה הבעיה שתבין שהוריד?אני:)))))

אל תיקח את זה יותר קשה ממנה..

ואולי כדאי שתציע לשניהם בו זמנית? ותעביר מספרים של בירורים ושיחליטו לבד.

זה כזה נורא אם היא תבין שנפל?advfb
זה בכלל לא אישיו.לגיטימי?אחרונה

א. אין שום בעיה להציע לאישה לפני הגבר.

ב. בעיני, אנשים שבוגרים מספיק בשביל להתחתן - מקבלים את זה בהבנה. 

ג. עד כמה תסריט כזה נשמע לך מוזר?

שלום חברה מהעבודה, האם את במקרה פנויה?

מעוניינת לשמוע הצעה?

יש לי חבר מאוד X, וחשבתי שאולי הוא מתאים לך, אבל לא דיברתי איתו עדיין. אם זה מעניין אותך, אני יכול לשאול אותו קודם (ואשמח לקבל פרטים מסודרים שלך\מס' של חברה), או אולי הפוך, אני אספר לך עליו ותראי אם זה בכלל הכיוון? 

מתנות בשלב הדייטיםיובללל

אני יוצא עם מישהי משהו כמו חודש וחצי, והולך ממש טוב ב"ה. נחמד לשנינו בקשר וסהכ ממשיכים להתקדם בנחת.

העניין הוא שבא לי לעשות לה איזה משהו נחמד שיחבר ביננו עוד. לדוג חשבתי להביא לה משהו קטן סימלי, כמו פרח או איזה ספר עם הקדשה (או רעיונות אחרים שאני ממש ממש אשמח לקבל) ואני קצת מתלבט האם זה ילחיץ אותה. ובנוסף זה אולי קצת מוזר חחחח, אבל פרקטית, איך זה יהיה לה נוח לקבל זר פרחים ולהיתקע איתו כל הדייט?😂

קיצר, מתי לדעתכם מקובל/מצופה לתת מתנות בדייטים? האם לדעתכם הבנות מצפות לזה? זה מלחיץ?

ואם כן - מה הדברים שהייתם מביאים כדי לעשות שמח על הלב לצד השני?(:

דעתי האובייקטיבית:חתול זמני

– חודש וחצי מוקדם מאוד בשביל מתנות (יש לי משלוחים שלקח להם יותר משלושה חודשים להגיע...)

– אל תביא פרחים אין איך להסתובב עם זה בדייט והיא לא חברה שלך (היא תהיה אחרי החתונה)

– בשלב זה אל תהיה רומנטי מדי ואל תגזים זה יכול להיות נורא מלחיץ וקרינג'

– מה שכן אתה יכול לעשות זה להביא דברים ידידותיים זולים ומתכלים, או נייטרליים לחתולין

– כי אם עוד שבוע זה לא יסתדר לכם מה תעשו עם כל הדברים האלה? מביך

הסבר: אני למשל בתור חתול זמני אוהב דובוני גומי. אם הייתי מזכיר זאת בפגישה, ומישהי הייתה מביאה לי דובוני גומי, זה היה נפלא ולא קרינג' בכלל. מישהי עשתה לי את זה עם מרשמלו וזה היה נורא חמוד.

אפשרות ב': נניח היא אוהבת ציור. אפשר לתת לה אריזה קטנה של עפרונות פחם / צבע או וואטאבר ממה שהיא אוהבת להשתמש בו.

תחשוב בכיוון של: "אם הייתי בחורה–" או נכון יותר: "אם הייתי הבחורה הספציפית הזאת, מה הייתי רוצַה לקבל ושלא יהיה קרינג'?"

זה אחלה שלב לדברים מתכליםחושבת בקופסא

בהחלט מתנות זו דרך להביע עליית מדרגה בקשר, וקשר של חודש וחצי זה לא משהו שיכול להיגמר בלי התרעה תוך שבוע.

זה יופי של שלב לעוגה, פרחים וכדומה. (אתה יכול להחזיק לה את הזר באבירות במשך הדיט, ולתת לה אותו בסוף. רק תחשוב לאן היא חוזרת אחר כך, ולמי היא צריכה להסביר מאיפה היא קבלה את הזר)

ספר עם הקדשה לדעתי זה יותר מתקדם.

מה לגבי להצטלם ביחד? זה יכול להיות מאוד נחמד כשבעז"ה בהמשך יהיו לכם תמונות ביחד משלב הדייטים, ואם לא יסתדר מאוד קל למחוק אותן.

אני לא חושבת שיש מקובל\מצופה כללילגיטימי?אחרונה

יש מי שמצפה לזה,

יש מי שלא.

יש מי שזה ילחיץ אותה,

יש מי שלא.

מכיר "5 שפות של אהבה"?

מתנות זה שפה, ולא כל אחת דוברת אותה.

לדעתי,

יש משהו נחמד ויפה לתת משהו למי שיוצאים איתו.

בשלב מוקדם, כשיש עוד סימן שאלה - דברים מתכלים\בעלות נמוכה (נניח מחזיק מפתחות, ספל).

ככל שהזמן עובר, ובטוחים יותר בקשר, יפה להראות את הבטחון הזה גם במתנות -

אבל כן עם כוכבית: אם הקשר הזה ייגמר, שלא תתחרט על מה שהשקעת בו מבחינה כספית, ותקבל בהבנה אם היא לא תשמור את הדברים אצלה  - יכול להיות שזה ישאיר אצלה משקעים.

נראה לי כלו כל הקיצים, הראשונה שפונה אליחסדי הים
שהיא צנועה וצדיקה, אני אמור לה שהיא אשתי.😂😂
כן כן כןןמחפש שם
שתף אותנו איך היה😋
מנה אותי שליח ואצא אקדש לך אישה בשוקחתול זמני
חבל שרק עכשיו מגיע למסקנה כזאתעַלְמָה
לא בטוחה שזו האסטרטגיה הכי חכמה. אני נגידלגיטימי?אחרונה

הייתי בורחת...

בהצלחה!

מקומות טובים לדייטים בתל אביב?נו, ההוא מהזה

בשעות הערב אז אמור להיות יחסית סבבה

לא דייט ראשון אבל גם לא קשר יותר מדי מתקדם

רעיונות?

נמל תל אביב, הירקון, גני יהושעבחור עצוב
רידינגרקאני
חוף היםשפוי

הטיילת על חוף הים ממש נחמדה, אוויר טוב, רעש של גלים ויש כמה חנויות כשרות שאפשר להיכנס אם רוצים

פארק וולפסון - פארק לא גדול וממש חמודריבוזום
אבל גם שאר המקומות שהמליצו מעולים
נווה צדק יפהריבוזום
ויש שם מקומות מעניינים, אפשר לסייר לפי מסלולים באתרי טיולים
באוניברסיטהלגיטימי?אחרונה
פוצל משרשור אחר בשל נצלוש מוגזם🐱יעל מהדרום
חתולה מאומצת.חתול זמני
חתולה מאומצת וחתול זמני יכולים להיות זוג נדירLavender

מזל טוב 🥳

(סורי הייתי חייבת)

פעם היתה כאן בפורום חתולה ג'ינג'יתפ.א.

אבל היא התחתנה לפני כשנה וחצי

@חתולה ג'ינג'ית

מעדיף טריקולוריות.חתול זמני
אולי לזה מתכוונים הנשואים כשהם סונטים מידיLavender

פעם ברווקים הבררנים😊

לא אמרנו שמראה חיצוני זה חשוב???חתול זמני
היה חשוב, עד שאנשי הפורוםLavender

ואבירי המקלדות שכנעו אותי שיש דברים חשובים יותר,

מאז כבר יצאתי עם כמה בחורים ואף אחד לא היה מידי חתיך😏

טוב, אולי אשקול גם חתולות אפורות.חתול זמני
מצאתי לך את האחת, אין מתוקה ממנה.Lavender

במחשבה שניה בא לה חתול לקשר רציניLavender

לא חתול זמני😸

הקשר רציני, רק החתול זמני.חתול זמני

סתם, אני לא ממש בשל.

כזו?פ.א.

אופסLavender

@חתול זמני פספס את אהבת חייו

אולי עוד תירשם לכאן איזו חתולה זמנית?חתול זמני
נראה לי שקצת הגזמתם עם הניצלוש לקשקשתיעל מהדרום
לק"י

לא בכל שרשור זה מתאים.

סורי, קיבלתי.חתול זמני
מיאוגזם!חתול זמני
😹😹😹Lavender
נצלו"ש = ניצול שרשור?נחלת
מדויק.חתול זמניאחרונה

או במקרה של השרשור הזה... מיאודויק.

אני מספיק טובחקלאי

אני נשבע לך שאתה מספיק טוב

כן, אתה מספיק טוב

המציאות זו לא האמת

אתה מספיק טוב, אני נשבע שאתה מספיק טוב.

גם שאף אחת לא רואה את זה בך, אני רואה.

גם שאתה בעצמך לא רואה, אני רואה.

גם אם במציאות אף אחת לא רוצה אותך, זה לא אומר כלום.

אני אומר לך, א ת ה  מ ס פ י ק  ט ו ב.

אני נשבע.

גם אם אתה בטוח שהקב"ה לא זוכר אותך.

אתה מספיק טוב.

וואי כמה הוא לא זוכר.

שחכת אותי ריבנו של עולם.

אני גם פה

ואני כבר מספיק טוב

א נ י. מ ס פ י ק  טוב.

אני כבר לא מסוגל להתפלל אליך, אני מרוסק מצפייה

ואני מספיק טוב, אתה יודע את זה.

אני ראוי, גם שאני רוצה יותר מדי,

אני לא מסוגל להמשיך לבקש ממך את זה, כי אני כל כך מאמין בך, שאני ממש מתאכז

וזה כואב לי האכזבה, כואב,

להחזיק בה' יתברךאשר ברא

זה כואב וקשה, באמת.

אבל חיזור הידיעה שאתה טוב, זה חשוב כל כך בעיניו יתברך.. ה' רוצה את התפילות שלנו, את הכיסופים, את העבודה.

נשמע שאתה שם.

אז רק עוד קצת להיות בבחינת ציפית וקיווית לישועה?

והאכזבה, היא תחושה של עשיתי ככה וככה, אז מגיע לי. אולי שווה לשנות את זה, שלא משנה מה- ה' משפיע עליי וצריך רק לייצר כלי מספיק מתאים.

ושוב, נשמע שיש לך כלי- אבל אולי אישתך.היא איזה רעבעצן רצינית, שצריך רק להגדיל את הכלי עוד קצת.

אנחנו לא יודעים, אבל אנחנו יודעים שה' הוא אבא טוב.

ואתה ראוי. וודאי.

כל כך יפה ונכון.נחלת
נכון! תחזיק את זהברוקולי
ואו זה מרגשהפי
מדהים ביותראני:)))))

הייתי במקום הזה, וחשוב לי להגיד שזה לא היה בריא לי, חוץ מזה שזה גם לא נכון ולא מקדם.

אתה טוב, נכון, זה לא קשור לזה שאתה טוב.

זה לא עובד כמו כספומט, אולי בתת מודע חושבים ככה שמי שטוב יקבל טוב ומי שרע רע, שזה נכון בעיקרון אבל מה זה טוב ומה זה רע אנחנו לא יודעים להבחין, אולי דווקא הדבר הזה שנראה לי רע הוא הדבר שטוב ולהפך. וזה באמת ככה.

בקיצור המציאות שלך כרגע היא לא עונש על כך שאתה לא מספיק טוב, ה' לא מעניש אותך, הוא מיטיב איתך כבר עכשיו, אנחנו רק לא יודעים לראות את זה. אולי עוד כמה חוד' או שנים נראה.

בא לי לנער אותך, כי אני הכי מכירה את זה, אני בין האנשים הכי מתקרבנים שיש, לא שאתה כזה, אני כן, ופשוט חבל לחיות בתודעה כזאת שה' מחזיק משהו שאני רוצה ולא נותן לי את זה, ה' מונע ממך את מה שרע לך , תאמין בזה, זה  תהליך לשנות את המחשבה, אבל זה ממש גאולה. וזה ילך איתך לכל החיים. זה תפיסה יותר בריאה של אלוקות. יותר בוגרת. יותר מגדלת ומחזקת. ובאמת יותר אמיתית.

קשה שלאחקלאי

קשה שלא להתקרבן, אבל אני חושב שזה לא מה שרציתי לומר

בעיקר רציתי להגיד שאני פשוט טוב, גם אם לא נמצא מישהי שבוחרת בטוב הזה.

ולא בגלל שאני טוב אז אני צריך לקבל.

אלה הפוך גם אם אני לא מקבל אני טוב. וזה דבר שקשה לי להיות בו, כי אני תמיד מאשים את עצמי, ופחות במגיע לי, למרות שכן אני חושב שמגיע לי, אבל מעצם זה שאני אדם חי, ולא כי עשיתי גם לעושה רע מגיע.

והשיחה מול הקבה, כן, אני חושב שהוא מחזיק משהו שאני מאוד רוצה ומונע ממני אותו, יכול להיות שזה לטובתי, כנראה שזה לטובתי, אבל מצד שני יש בי רצון, והוא הייתי גם כן, ואני לא במדרגה של להגיד שרפוא קרובה לבוא, אני במדרגה שכואב לי שאין שמיעה לתפלתי. 

נכון. מאוד קשה.ואני חושבת שצריךאני:)))))

גאולה נוספת כדי לצאת מהמקום הזה. ושתדע לך שהמקום הקשה הזה מול ה', ילך איתך עם כל קושי בחיים אם לא תעבוד על זה מתישהו. 

נכון מאוד, אתה טוב גם אם עדיין לא בחרו בך. אני מרגישה ששידוכים זה אחד המקומות שאין בהם שום טבע והגיון, שום! זה לא ככל שאתה איכותי תצליח יותר, המשוואה הזאת לא כ"כ קיימת בחוויה שלי, וגם בכלל. אז נכון שחוויה של דחייה\ חוסר בחירה בנו וכו' יכולה להרגיש שאולי משהו בנו חסר אבל אין שום היגיון בשידוכים ככה שאי אפשר ללמוד מזה כלום חוץ מזה שה' מזווג זיווגים.

בכל מקרה, חשוב לחזק את עצמנו כי גם הרגשות לא תמיד הולכים עם ההגיון והשכל..

אהבתי מאוד, זה ממש מחשבות שגם אני חשבתי אותן, קצת בהתאם לאופיי אבל כן אותן מחשבות. שהן נכונות. אבל, זה נורא מצומצם ומצמצם, כל התודעה הזאת.

נכון נכון, הוא מחזיק משהו, שגם אם הוא לא טוב לך כרגע זה לא אומר שאתה לא רוצה את זה, אבל תחשוב- מה האינטרס שלו בעצם למנוע ממך? הוא עושה לך דווקא בשביל לצער? (ברור שלא, הרי הוא טוב ומיטיב) הוא לא יודע שאתה רוצה את זה? (הוא יודע יותר ממך ורוצה את זה יותר ממך) מי שם לך את הרצון הזה בכלל מלכתחילה?(ה') אם יש לך רצון למשהו כנראה זה שייך לך, לא סתם זה מצער אותך. וזה באמת מבאס. וזה בהחלט כואב. אבל זה כן אומר שזה יגיע מתישהו, לא יודעת מתי, אבל כשזה יהיה לך הכי נכון וטוב. אבל בינתיים, כדאי להבין שה' לא נגדנו,להפך, הוא הכי רוצה את טובתנו, אבל השכל שלנו לא מגיע לשכל שלו, אנחנו לא מבינים את המהלכים, אבל וודאי יש סיבה לעיכוב והיא לטובתי.ה' תמיד מייטיב, זה לא שעכשיו הוא עושה רע ובעז"ה בעתיד הוא יתחיל גם לתת טוב, לא, הוא לא משתנה, תמיד יש טוב, תמיד הוא מיטיב ומשפיע טוב. המציאות כרגע היא הכי טובה ונכונה לי. זה משהו שצריך ללמוד לחיות אותו. כל יום. 

יצא לי קצת מבולגן אבל העיקרון הועבר.. 

..שפלות רוח

אתה טוב ומגיע לך הכל דוד

אתה מספיק טוב!עַלְמָהאחרונה

ועוד תבוא האחת שמספיק טובה לך.

מה דעתכן על מישהו שמתחיל בקינוח?זכרושיצאנולרקוד
וזה הצחיק אותי ממש😂

סביר להניח שהפערים בהשקפה הדתית היו צפים די בהתחלהפ.א.
גם אם לא היה נופל בסינון הראשוני הזה, די מהר היו מתגלים פערים בינהם בדברים אחרים 
אולי מתחכם מידי בתור הכנה לדייטנקדימון

אבל בעיקרון היא צודקת, לא?

הבעיה כאן היא חוסר האמון במי שהציע לה.. 

יש סיפור על הרב אליהואחד איש

פעם מישהו שאל אותו אם מותר להתגלח בספירת העומר לצורך פגישות

הרב אליהו שאל אותו אתה רוצה להתחתן עם מישהי שלא מפריע לה שבן אדם מתגלח בספירת העומר?;)

אז הנה משהו הפוךנחלת

אדם אמין סיפר לי שכשהוא (או חבר שלו, לא זוכרת במדויק) שאל

את הרב מרדכי אליהו זצ"ל, איך לבחון יראת שמים של בחורה,

הוא ענה לו: אם היא מברכת על מה שאוכלת. 

ולא הוסיף יותר.

למה זה הפוך?אחד איש
באמת לא הפוך.נחלת
חח למה לא?Lavender

אני בעד, 

לפעמים אני גם מתקילה בשאלות(:

לענ"דנחלת

1.  היא לא חוקרת משטרה שמנסה ל"התקיל" עבריין.  

2.  זה לא כן, זה לא ישיר, ואם הייתי בחור, לא הייתי שמח עם בחורה כזו.

3  הוא אמר שהוא מעדיף חצאית. למה להמשיך לחפור ולהתעקש?!

א. אפשר לשאול באופן ישירנחלת

ואם חוששים שהצד השני לא יודה על האמת (שב"כ....?)

אז אולי כן להיפגש ובמהלך הפגישות ניתן להבין לבד.

וגם, אולי הבחור מאוד רוצה קשר, אז הוא אומר כך.

לפי ענ"ד.

מסכים איתךארץ השוקולד
..שפלות רוח
את לא טועה בכלל יש לי חבר כזה, שדברים שהיו מפריעים לו בעבר-היום גם אם מפריעים לו, כל מה שהוא רוצה זה רק להתחתן
..אני:)))))אחרונה

אני מבינה את הבחורה, אבל זה לא הגון וראוי.

נראלי זמן טוב לספרמבולבלת מאדדדד
ב"ה התארסתי לא מזמן

ותודה לכל מי שידע כבר ולא סיפר

בקרוב אצל כולם בע"ה!

מזל טוב!! שיהיה לכם הרבה טוב ביחד!!יעל מהדרום
דיי באמת(;?הפי
חח אין עליך 
מזל טוב!אנונימי 14
וואו מזל טובבברקאני

איזה מרגש

שתבנו בית קדוש ושמח ביחד

מבולבלתתתת!!!! מזזזלללל טווובבב!!!🤩🥰❤הרמוניה
מרגש ממשארץ השוקולד

מזל טוב,

שיתמלאו כל משאלות ליבכם לטובה בבית הנפלא שתקימו יחד באהבה, בריאות, שמחה ואושר לאורך שנים רבות

תודה רבה לכולם!🤗מבולבלת מאדדדד
מזל טוב!חדשכאן

איזה יופי!

שתזכו לבנות בית נאמן בישראל מתוך אהבה, שמחה, נחת ורווח!

איזה יופי, בשעה טובה!! הרבה נחת ושמחה!נפש חיה.
כיף לשמוע, מזל טוב!advfb
מזל טוב! איזה יופי ב"הוהוא ישמיענו
ברוך השם!נחלת

המון המון מזל טוב! כן תרבינה הודעות משמחות כאלו!

וואו יקרה! מזל טוב ענקי 🥳❤️נגמרו לי השמות

איזו בשורה משמחת ומרגשת

בשעה טובה ומבורכת ממש

שתזכו לבניין עדי עד בשמחת עולם ובאהבה גדולה ❤️🌟🥳

מזל טוב!ניצן*
בשמחה ובאהבה
מזל טובבבבבב!!!עַלְמָהאחרונה

אולי יעניין אותך