@הפי
''שנית: אדם שעושה חסד הוא יותר טוב מאדם שגונב?
נגיד, הרב יוני לביא הוא יותר טוב מברני מיידוף?''
. בעצמי כתבתי שלא סתם.הָיוֹ הָיָה
הָיוֹ הָיָה
miksam kazav
. וזה גם כוח.ועד שלא נאמץ את הדברים הטובים אצלם, לא נצליח להביא את עם ישראל לתשובה שלמה.
וידוע הסיפור על הרב צבי יהודה שבאו אליו שני תלמידים ממרכז שהשתתפו בסימפוזיון בקיבוץ והקיבוצניקים אמרו שהם למדו מהם הרבה. וכשילדה קטנה שאלה מה הם למדו מאנשי הקיבוץ השתררה שתיקה מביכה עד שמישהו אמר שהילדה מפריע והמשיכו. וכשסיפרו את זה לרב צבי יהודה הוציא אותם בגערה בהם .
העובדה שמשהו במקרה אחד לא משפיע, לא אומרת שהוא אף פעם לא משפיע)
אני חושב שהמשמעות של המילה פקטור היא 'גורם שמשפיע'
היא פשוט מתווספת לשאר השיקולים שעל פיהם אנחנו שופטים
מהעובדה ש A לא גורר את C
לא נובע ש A + B לא גורר את C
היא פשוט גורם שמשתקלל בהכרעה השיפוטית שלנו כלפי חילונים
הָיוֹ הָיָה
טיפות של אורושאתה מפספס את מה שהפי אומרת 🤷♂️
(נערך בעקבות ההתחזות)
(נערך בעקבות ההתחזות)
כולנו פה סקרנים לראות איך זה ממשיך!
שהכוונה של @הפי היא כזו:
יכולים להיות אנשים שמגדירים את עצמם כאנשים דתיים. הם שומרים שבת, מתפללים, ציצית, תפילין. ואותם אנשים הם גם גנבים, אנסים, רוצחים.
לעומתם יכולים להיות אנשים שמגדירים את עצמם כחילונים, ואינם שואפים לקיים את מצוות בין אדם למקום, אך אנו היינו מגדירים את מעשיהם כהידור מוחלט של מצוות בין אדם לחברו.
לא כל מי שחובש כיפה הוא צדיק תמים, ולא כל מי שאינו חובש כיפה הוא רשע גמור.
אין לי דרך לשפוט אדם בודד אם הוא יותר או פחות טוב מאדם אחר.
איננו יודעים שכרם של מצוות ולהגיד מה עדיף.
זה לא המקום שלי, ובעיניי לא רלוונטי כל כך - מה אכפת לי אם מישהו יותר טוב ממישהו אחר? אכפת לי אם יש שם מידות שאני יכולה ללמוד מהן\ללמוד להתרחק מהם.
האם כחברה אנחנו טובים יותר?
אני לא מסכימה עם ההגדרה הדיכוטומית של אנשים טובים מול אנשים רעים. אנחנו אנשים מורכבים, ובכל אחד מאיתנו יש צדדים טובים יותר ופחות.
יתר על כך, מחקרים הראו כי אנשים דתיים (מדתות שונות), על אף שהם אומרים (ומאמינים) שהם מוסריים יותר, כאשר בודקים את ההתנהגות בפועל לא מוצאים מוסריות יותר גבוהה מאשר אצל מאתאיסטים. נכון שזה תחום קצת בעייתי לחקור, בגלל ההגדרות של מוסריות ודתיות, והטיות מובנות, ועדיין מחקרים שבדקו עשרות מחקרים אחרים מראים שבכלא אתה לא באמת יכול לצפות למצוא פחות דתיים.
האם הייתי רוצה שזה יהיה אחרת? בוודאי.
האם בעולם אוטופי זה היה אחרת? כנראה שכן.
אבל בפועל, נראה שיש לנו את אותם אחוזי של פגיעות מיניות כמו בציבור הכללי.
אני מעדיפה לחנך את ילדיי למקום של תוכו אכל, קליפתו זרק.
גידול ילדים בחממה שבה כולם אותו דבר, בלי להיחשף לקיומם של אנשים אחרים זה טעות בעיניי.
דווקא המפגש עם אחרים מעצים.
אני לא אומרת שילד בכיתה ג צריך להשתתף בוויכוח תיאולוגי. אבל אני כן אשמח אם הבן שלי (היפוטתית) ישמע שבן-דודו החילוני שבגילו מתנדב באריזת מזון לנזקקים\ביקור קשישים\ניקוי שמורות טבע או כל דבר אחר. להגיד שגם אם יש לו סולם העדפות אחר, עדיין יש לנו נקודות שנוכל ללמוד מהם. זה בטח לא אומר שאנחנו צריכים לאמץ את סולם הערכים הזה.
לא כל אדם דתי הוא עגלה מלאה, ולא כל אדם חילוני הוא עגלה ריקה.
אני רוצה להתייחס לפסקה על המוסריות, כתבת שלמרות שאדם דתי לרוב יניח שהוא מוסרי יותר הוא לא. מן הסתם המחקר לא רלוונטי כי מוסר הוא דבר משתנה ותלוי תרבות, השאלה באיזה קריטריונים נמדדה המוסריות במחקר,
לדוג' אדם דתי יתנגד ללהט"ב. במושגים של מוסר מערבי הוא יהיה חשוך ולא מקבל את הזולת אך מבחינתו הוא הכי מוסרי שאפשר להיות, כי המוסר האלוקי הוא המוסר שמנחה אותו. (במחקר הוא ייקבל ציון נמוך בפן מסוים של מוסריות)
אם כך חקירה של מוסריות לפי הנחה שקיים מוסר אוניברסאלי היא שגויה.
זה המקום לזה.
בקצרה:
יש הבדל בין תפיסה מוסרית למעשה מוסרי, וכן להפך.
השאלה היא האם ב'מחקרי מוסריות' בודקים את התפיסות (ואז אפשר לקבל את הדוגמה שלך שהיא תלויית תרבות), או מעשים.
במחקרים שאני קראתי (ובטח שאני לא מומחית בנושא ולא קראתי הרבה, אבל כן קראתי קצת) בודקים דברים שניתן לכמת, ואפשר לקרוא להם מוסר אוניברסלי, לדוגמה -
כמה כסף תרמו לצדקה, כמה זמן התנדבו.
ברור שחלק מהמחקרים לא נעשו בצורה לגמרי בלתי תלויה; על כמות אנשים נמוכה ועוד בעיות כאלו ואחרות, אבל חוקר טוב אמור לנסות לשאוף למחקר כמה שיותר נקי מדברים כאלה.
תפיסה מוסרית ומעשים מוסרים תלויים זה בזה בקשר בל יינתק. בדר"כ אדם יתנהג לפי המוסר שלו וסולם הערכים.
נשמע שהמחקרים בדקו האם אדם מחובר ומתנהג למעשה על פי התפיסה המוסרים האינדיבידואלית שלו.
כי אני אחשיב תמיכה ותרומה כספית למפלגה הנאצית כמעשה לא מוסרי, אבל היטלר יחלוק עלי.
אם הבדיקה היא כמה כסף נתרם ולא לאיזה מטרה זה לא בודק את המוסר אלא את החיבור בין התפיסה למעשה - וזה מראש אין סיבה שיהיה שונה בין אדם דתי לאתאיסט
ממה שלמדתי, אנשים עם IQ גבוה יותר יודעים לצבור יותר נקודות במבחני תיאוריה מוסרית, אך לא במעשים מוסריים. כלומר הם יודעים לענות 'נכון' על תפיסות מוסריות, אך לא בהכרח פועלים בצורה הזו.
אפשר לנטרל את מה שכתבת בניסויים, כמו ניסוי השומרוני הטוב - אפשר לקרוא באינטרנט, בקצרה השומרוני הטוב זה משל מהברית החדשה של אדם פצוע בצד הדרך, ששני יהודים שעברו על ידו לא עזרו לו אבל שומרוני כן.
הניסוי לקח אנשים שונים, נתן להם לענות על שאלון אישיות (כולל על האמונה הדתית), וביקש מהם להכין הרצאה שיעבירו בבניין אחר - חצי מהמשתתפים התבקשו לדבר על המשל של השומרוני הטוב, וחצי על המקצוע שלהם. בדרך בין הבניינים היה שחקן שהתחזה לאדם פצוע שזקוק לעזרה, והנסיינים בחנו אם האנשים עצרו לעזור לו. יש עוד רמת מורכבות של הניסוי, אם אמרו לאדם שהוא צריך להגיע לבניין האחר בלחץ של זמן או לא.
מה שאני אומרת זה שצריך להסתכל על כל ניסוי לגופו, ובהחלט יכול להיות בעיות מהותיות במחקר. אפשר להגדיר תרומה ככל הוצאה כספית שאינה לטובתי האישית. זה לא אומר שצריך לשלול את כל המחקר שנעשה..
יכול להיות שבכל קבוצה יהיו את האנשים שייצברו נקודות ב"תיאוריה של המוסר", האנשים החכמים שיענו "נכון" על תפיסות מוסריות - אבל גם אז הנקודות יהיו תלויות באיך הוא תופס מוסר. אם השאלון התאורתי יהיה מותאם לאמות המידה של מוסר המערב, אדם דתי יצבור פחות נקודות. כמו שאם השאלון יהיה מותאם למוסר של אדם שומר תורה ומצוות, האתאיסט ייקבל ציון נמוך .
זה כן שולל. כי אולי הוא מוסרי לפי דעתו - כי הוא תרם למפלגה הנאצית- בעצם חיבר בין התפיסה המוסרית שלו לבין מעשה בפועל (וגם ביצע הוצאה כספית שאינה לטובתו האישית )- אבל בכל זאת אני לא אתפוס ממנו אדם מוסרי.
באמת אפשר לנסח את זה בצורה כזו שתבדוק כמה האדם מוסרי, לדוג' הגדרה של הוצאה כספית שאינה לטובה האישית אבל זה לא מוסר אבסולוטי אלא כמה הוא מחובר ומקיים את סולם הערכים הספציפי שלו.
זו באמת שאלה אם מוסר מוגדר כך. כי אז אני וסטאלין שתינו מוסריים באותה רמה פחות או יותר. הוא מחובר לערך הקומוניזם ואני לשמירת התו"צ
לדעתי מה שמשנה היא נכונות המשפט. והוא נכון כי אפשר לתת לפחות דוג' אחת של אדם שמתקרא דתי והוא מושחת. ואדם חילוני שמעשיו נאצלים.
שמעתי פעם הרצאה יפה על כך שמעשים נאצלים שנעשים מתוך מוסר אנושי ולא מתוך מוסר אלוקי אין להם קיום לטווח ארוך והם לא נחשבים . ההרצאה הייתה יפה ובכל זאת חלקתי עליה.. כי אני מאמינה שקיימים גם אנשים אתאיסטים שחלק מהערכים והמוסר שלהם חופפים את המוסר האלוקי.
כמו שקיימים אנשים דתיים עם מוסר מעוות לכדי צורכם (שלפעמים אף טוענים שסט הערכים שלהם שאוב מהתורה )
כשאתה מגדיר סולם של מידות טוב, זה בהגדרה סולם של מוסריות.
אתם מערבבים מושגים לשווא.
אם אתה לא מסכים איתי, זה בסדר גמור - אבל תסביר.
אתה חושב שאני מערבבת מושגים - אז תגדיר אותם בבקשה כמו שאתה מבין.
משהי מעבודה נראית לי מתאימה לחבר שלי.
הבעיה:
אני לא מספיק יודע לספר לו עליה..
אני צריך מס' של חברה שלה שהיא תוכל לספר לו עליה..
אבל אם אבקש ממנה מספא שך חברה היא כמובן תבין שיש לי הצעה, ואם לא אחזור אליה עם ההצעה היא תבין שנפל..
מלעשות??
אל תיקח את זה יותר קשה ממנה..
ואולי כדאי שתציע לשניהם בו זמנית? ותעביר מספרים של בירורים ושיחליטו לבד.
א. אין שום בעיה להציע לאישה לפני הגבר.
ב. בעיני, אנשים שבוגרים מספיק בשביל להתחתן - מקבלים את זה בהבנה.
ג. עד כמה תסריט כזה נשמע לך מוזר?
שלום חברה מהעבודה, האם את במקרה פנויה?
מעוניינת לשמוע הצעה?
יש לי חבר מאוד X, וחשבתי שאולי הוא מתאים לך, אבל לא דיברתי איתו עדיין. אם זה מעניין אותך, אני יכול לשאול אותו קודם (ואשמח לקבל פרטים מסודרים שלך\מס' של חברה), או אולי הפוך, אני אספר לך עליו ותראי אם זה בכלל הכיוון?
אני יוצא עם מישהי משהו כמו חודש וחצי, והולך ממש טוב ב"ה. נחמד לשנינו בקשר וסהכ ממשיכים להתקדם בנחת.
העניין הוא שבא לי לעשות לה איזה משהו נחמד שיחבר ביננו עוד. לדוג חשבתי להביא לה משהו קטן סימלי, כמו פרח או איזה ספר עם הקדשה (או רעיונות אחרים שאני ממש ממש אשמח לקבל) ואני קצת מתלבט האם זה ילחיץ אותה. ובנוסף זה אולי קצת מוזר חחחח, אבל פרקטית, איך זה יהיה לה נוח לקבל זר פרחים ולהיתקע איתו כל הדייט?😂
קיצר, מתי לדעתכם מקובל/מצופה לתת מתנות בדייטים? האם לדעתכם הבנות מצפות לזה? זה מלחיץ?
ואם כן - מה הדברים שהייתם מביאים כדי לעשות שמח על הלב לצד השני?(:
– חודש וחצי מוקדם מאוד בשביל מתנות (יש לי משלוחים שלקח להם יותר משלושה חודשים להגיע...)
– אל תביא פרחים אין איך להסתובב עם זה בדייט והיא לא חברה שלך (היא תהיה אחרי החתונה)
– בשלב זה אל תהיה רומנטי מדי ואל תגזים זה יכול להיות נורא מלחיץ וקרינג'
– מה שכן אתה יכול לעשות זה להביא דברים ידידותיים זולים ומתכלים, או נייטרליים לחתולין
– כי אם עוד שבוע זה לא יסתדר לכם מה תעשו עם כל הדברים האלה? מביך
הסבר: אני למשל בתור חתול זמני אוהב דובוני גומי. אם הייתי מזכיר זאת בפגישה, ומישהי הייתה מביאה לי דובוני גומי, זה היה נפלא ולא קרינג' בכלל. מישהי עשתה לי את זה עם מרשמלו וזה היה נורא חמוד.
אפשרות ב': נניח היא אוהבת ציור. אפשר לתת לה אריזה קטנה של עפרונות פחם / צבע או וואטאבר ממה שהיא אוהבת להשתמש בו.
תחשוב בכיוון של: "אם הייתי בחורה–" או נכון יותר: "אם הייתי הבחורה הספציפית הזאת, מה הייתי רוצַה לקבל ושלא יהיה קרינג'?"
בהחלט מתנות זו דרך להביע עליית מדרגה בקשר, וקשר של חודש וחצי זה לא משהו שיכול להיגמר בלי התרעה תוך שבוע.
זה יופי של שלב לעוגה, פרחים וכדומה. (אתה יכול להחזיק לה את הזר באבירות במשך הדיט, ולתת לה אותו בסוף. רק תחשוב לאן היא חוזרת אחר כך, ולמי היא צריכה להסביר מאיפה היא קבלה את הזר)
ספר עם הקדשה לדעתי זה יותר מתקדם.
מה לגבי להצטלם ביחד? זה יכול להיות מאוד נחמד כשבעז"ה בהמשך יהיו לכם תמונות ביחד משלב הדייטים, ואם לא יסתדר מאוד קל למחוק אותן.
יש מי שמצפה לזה,
יש מי שלא.
יש מי שזה ילחיץ אותה,
יש מי שלא.
מכיר "5 שפות של אהבה"?
מתנות זה שפה, ולא כל אחת דוברת אותה.
לדעתי,
יש משהו נחמד ויפה לתת משהו למי שיוצאים איתו.
בשלב מוקדם, כשיש עוד סימן שאלה - דברים מתכלים\בעלות נמוכה (נניח מחזיק מפתחות, ספל).
ככל שהזמן עובר, ובטוחים יותר בקשר, יפה להראות את הבטחון הזה גם במתנות -
אבל כן עם כוכבית: אם הקשר הזה ייגמר, שלא תתחרט על מה שהשקעת בו מבחינה כספית, ותקבל בהבנה אם היא לא תשמור את הדברים אצלה - יכול להיות שזה ישאיר אצלה משקעים.
בשעות הערב אז אמור להיות יחסית סבבה
לא דייט ראשון אבל גם לא קשר יותר מדי מתקדם
רעיונות?
הטיילת על חוף הים ממש נחמדה, אוויר טוב, רעש של גלים ויש כמה חנויות כשרות שאפשר להיכנס אם רוצים
מזל טוב 🥳
(סורי הייתי חייבת)
אבל היא התחתנה לפני כשנה וחצי
פעם ברווקים הבררנים😊
ואבירי המקלדות שכנעו אותי שיש דברים חשובים יותר,
מאז כבר יצאתי עם כמה בחורים ואף אחד לא היה מידי חתיך😏
לא חתול זמני😸
סתם, אני לא ממש בשל.
@חתול זמני פספס את אהבת חייו
לא בכל שרשור זה מתאים.
או במקרה של השרשור הזה... מיאודויק.
אני נשבע לך שאתה מספיק טוב
כן, אתה מספיק טוב
המציאות זו לא האמת
אתה מספיק טוב, אני נשבע שאתה מספיק טוב.
גם שאף אחת לא רואה את זה בך, אני רואה.
גם שאתה בעצמך לא רואה, אני רואה.
גם אם במציאות אף אחת לא רוצה אותך, זה לא אומר כלום.
אני אומר לך, א ת ה מ ס פ י ק ט ו ב.
אני נשבע.
גם אם אתה בטוח שהקב"ה לא זוכר אותך.
אתה מספיק טוב.
וואי כמה הוא לא זוכר.
שחכת אותי ריבנו של עולם.
אני גם פה
ואני כבר מספיק טוב
א נ י. מ ס פ י ק טוב.
אני כבר לא מסוגל להתפלל אליך, אני מרוסק מצפייה
ואני מספיק טוב, אתה יודע את זה.
אני ראוי, גם שאני רוצה יותר מדי,
אני לא מסוגל להמשיך לבקש ממך את זה, כי אני כל כך מאמין בך, שאני ממש מתאכז
וזה כואב לי האכזבה, כואב,
זה כואב וקשה, באמת.
אבל חיזור הידיעה שאתה טוב, זה חשוב כל כך בעיניו יתברך.. ה' רוצה את התפילות שלנו, את הכיסופים, את העבודה.
נשמע שאתה שם.
אז רק עוד קצת להיות בבחינת ציפית וקיווית לישועה?
והאכזבה, היא תחושה של עשיתי ככה וככה, אז מגיע לי. אולי שווה לשנות את זה, שלא משנה מה- ה' משפיע עליי וצריך רק לייצר כלי מספיק מתאים.
ושוב, נשמע שיש לך כלי- אבל אולי אישתך.היא איזה רעבעצן רצינית, שצריך רק להגדיל את הכלי עוד קצת.
אנחנו לא יודעים, אבל אנחנו יודעים שה' הוא אבא טוב.
ואתה ראוי. וודאי.
הייתי במקום הזה, וחשוב לי להגיד שזה לא היה בריא לי, חוץ מזה שזה גם לא נכון ולא מקדם.
אתה טוב, נכון, זה לא קשור לזה שאתה טוב.
זה לא עובד כמו כספומט, אולי בתת מודע חושבים ככה שמי שטוב יקבל טוב ומי שרע רע, שזה נכון בעיקרון אבל מה זה טוב ומה זה רע אנחנו לא יודעים להבחין, אולי דווקא הדבר הזה שנראה לי רע הוא הדבר שטוב ולהפך. וזה באמת ככה.
בקיצור המציאות שלך כרגע היא לא עונש על כך שאתה לא מספיק טוב, ה' לא מעניש אותך, הוא מיטיב איתך כבר עכשיו, אנחנו רק לא יודעים לראות את זה. אולי עוד כמה חוד' או שנים נראה.
בא לי לנער אותך, כי אני הכי מכירה את זה, אני בין האנשים הכי מתקרבנים שיש, לא שאתה כזה, אני כן, ופשוט חבל לחיות בתודעה כזאת שה' מחזיק משהו שאני רוצה ולא נותן לי את זה, ה' מונע ממך את מה שרע לך , תאמין בזה, זה תהליך לשנות את המחשבה, אבל זה ממש גאולה. וזה ילך איתך לכל החיים. זה תפיסה יותר בריאה של אלוקות. יותר בוגרת. יותר מגדלת ומחזקת. ובאמת יותר אמיתית.
קשה שלא להתקרבן, אבל אני חושב שזה לא מה שרציתי לומר
בעיקר רציתי להגיד שאני פשוט טוב, גם אם לא נמצא מישהי שבוחרת בטוב הזה.
ולא בגלל שאני טוב אז אני צריך לקבל.
אלה הפוך גם אם אני לא מקבל אני טוב. וזה דבר שקשה לי להיות בו, כי אני תמיד מאשים את עצמי, ופחות במגיע לי, למרות שכן אני חושב שמגיע לי, אבל מעצם זה שאני אדם חי, ולא כי עשיתי גם לעושה רע מגיע.
והשיחה מול הקבה, כן, אני חושב שהוא מחזיק משהו שאני מאוד רוצה ומונע ממני אותו, יכול להיות שזה לטובתי, כנראה שזה לטובתי, אבל מצד שני יש בי רצון, והוא הייתי גם כן, ואני לא במדרגה של להגיד שרפוא קרובה לבוא, אני במדרגה שכואב לי שאין שמיעה לתפלתי.
גאולה נוספת כדי לצאת מהמקום הזה. ושתדע לך שהמקום הקשה הזה מול ה', ילך איתך עם כל קושי בחיים אם לא תעבוד על זה מתישהו.
נכון מאוד, אתה טוב גם אם עדיין לא בחרו בך. אני מרגישה ששידוכים זה אחד המקומות שאין בהם שום טבע והגיון, שום! זה לא ככל שאתה איכותי תצליח יותר, המשוואה הזאת לא כ"כ קיימת בחוויה שלי, וגם בכלל. אז נכון שחוויה של דחייה\ חוסר בחירה בנו וכו' יכולה להרגיש שאולי משהו בנו חסר אבל אין שום היגיון בשידוכים ככה שאי אפשר ללמוד מזה כלום חוץ מזה שה' מזווג זיווגים.
בכל מקרה, חשוב לחזק את עצמנו כי גם הרגשות לא תמיד הולכים עם ההגיון והשכל..
אהבתי מאוד, זה ממש מחשבות שגם אני חשבתי אותן, קצת בהתאם לאופיי אבל כן אותן מחשבות. שהן נכונות. אבל, זה נורא מצומצם ומצמצם, כל התודעה הזאת.
נכון נכון, הוא מחזיק משהו, שגם אם הוא לא טוב לך כרגע זה לא אומר שאתה לא רוצה את זה, אבל תחשוב- מה האינטרס שלו בעצם למנוע ממך? הוא עושה לך דווקא בשביל לצער? (ברור שלא, הרי הוא טוב ומיטיב) הוא לא יודע שאתה רוצה את זה? (הוא יודע יותר ממך ורוצה את זה יותר ממך) מי שם לך את הרצון הזה בכלל מלכתחילה?(ה') אם יש לך רצון למשהו כנראה זה שייך לך, לא סתם זה מצער אותך. וזה באמת מבאס. וזה בהחלט כואב. אבל זה כן אומר שזה יגיע מתישהו, לא יודעת מתי, אבל כשזה יהיה לך הכי נכון וטוב. אבל בינתיים, כדאי להבין שה' לא נגדנו,להפך, הוא הכי רוצה את טובתנו, אבל השכל שלנו לא מגיע לשכל שלו, אנחנו לא מבינים את המהלכים, אבל וודאי יש סיבה לעיכוב והיא לטובתי.ה' תמיד מייטיב, זה לא שעכשיו הוא עושה רע ובעז"ה בעתיד הוא יתחיל גם לתת טוב, לא, הוא לא משתנה, תמיד יש טוב, תמיד הוא מיטיב ומשפיע טוב. המציאות כרגע היא הכי טובה ונכונה לי. זה משהו שצריך ללמוד לחיות אותו. כל יום.
יצא לי קצת מבולגן אבל העיקרון הועבר..
אתה טוב ומגיע לך הכל דוד
ועוד תבוא האחת שמספיק טובה לך.
אבל בעיקרון היא צודקת, לא?
הבעיה כאן היא חוסר האמון במי שהציע לה..
פעם מישהו שאל אותו אם מותר להתגלח בספירת העומר לצורך פגישות
הרב אליהו שאל אותו אתה רוצה להתחתן עם מישהי שלא מפריע לה שבן אדם מתגלח בספירת העומר?;)
אדם אמין סיפר לי שכשהוא (או חבר שלו, לא זוכרת במדויק) שאל
את הרב מרדכי אליהו זצ"ל, איך לבחון יראת שמים של בחורה,
הוא ענה לו: אם היא מברכת על מה שאוכלת.
ולא הוסיף יותר.
אני בעד,
לפעמים אני גם מתקילה בשאלות(:
1. היא לא חוקרת משטרה שמנסה ל"התקיל" עבריין.
2. זה לא כן, זה לא ישיר, ואם הייתי בחור, לא הייתי שמח עם בחורה כזו.
3 הוא אמר שהוא מעדיף חצאית. למה להמשיך לחפור ולהתעקש?!
ואם חוששים שהצד השני לא יודה על האמת (שב"כ....?)
אז אולי כן להיפגש ובמהלך הפגישות ניתן להבין לבד.
וגם, אולי הבחור מאוד רוצה קשר, אז הוא אומר כך.
לפי ענ"ד.
אני מבינה את הבחורה, אבל זה לא הגון וראוי.
ותודה לכל מי שידע כבר ולא סיפר
בקרוב אצל כולם בע"ה!
איזה מרגש
שתבנו בית קדוש ושמח ביחד
ארץ השוקולדמזל טוב,
שיתמלאו כל משאלות ליבכם לטובה בבית הנפלא שתקימו יחד באהבה, בריאות, שמחה ואושר לאורך שנים רבות
איזה יופי!
שתזכו לבנות בית נאמן בישראל מתוך אהבה, שמחה, נחת ורווח!
המון המון מזל טוב! כן תרבינה הודעות משמחות כאלו!
איזו בשורה משמחת ומרגשת
בשעה טובה ומבורכת ממש
שתזכו לבניין עדי עד בשמחת עולם ובאהבה גדולה ❤️🌟🥳