פריקה מבאסתסליל
אני לא מבשלת טעים. וזה ממש מבאס אותי.

אני אוכלת את מה שאני מבשלת, אבל אני יודעת שזה לא וואו.

וזה מבאס אותי בעיקר מול בעלי.

הבן הגדול שלי גם ככה אוכל רק פסטה וחביתה
והקטן המתוקי יאכל כל מה שנביא לו

בעלי המקסים, לא אומר כלום. אבל הוא עובד קשה, יוצא מהבית ב6 כל יום ובא לי כשהוא חוזר הביתה יהיה לו אוכל מפנק. אבל אני לא יודעת איך...
אני יודעת, זה לא תפקידי בהכרח.
אבל זה משהו שאני רוצה לעשות
אני יודעת להגיד מתי יש תפקיד שלא מתאים לי שהוא עלי רק כי אני "האישה" בבית.
אבל זה משהו שאני רוצה, אני רוצה לפנק את בעלי באוכל טעים. בא לי כשהוא חוזר הביתה יהיה לו מה לאכול ולא יאכל קורנפלקס עם חלב.

אז אשמח מאוד מאוד אם תוכלו לעזור לי.
טיפים איך לדעת לבשל
איך לעשות את זה בצורה יעילה, כי בסוף אני גם סטודנטית שצריכה ללמוד ולא יכולה לעמוד במטבח כל היום.
וסתם אם יש לכם דברים להוסיף לי מניסיונכם, איך אפשר לפנק, ליצור אווירה טובה בבית (טוב לנו מאוד ב"ה, אבל יש דברים שכיף שיש כשחוזרים הביתה... מקווה שהובנתי)

תודה אהובות❤️

מרשה לעצמי לתייג כמה אלופות בבישול ובכלל
@חגהבגה
@שחרית*
@גולדסטאר

וכמובן שאשמח לשמוע ממי שיכולה
דבר ראשוןליאל 24
מתכונים טובים! ויש מלאא באינטרנט אם את רוצה אני יכולה לכתוב לך המלצות ממי לקחת
ובכללי אני חושבת שהסוד הוא סבלנות! אני מבשלת ממש טוב ויוצא לי רוטב מהממם כי אני מבשלת לאט ונותנת לדברים את הזמן שלהם
משמע אם אני עושה סיר של עוף עם ירקות (והסדר הזה תקף לכמעט כל הסירים שמבשלים) אז אני אתחיל בלחמם את השמן טוב ואז לסגור את העוף ולהוציא אותו ואז בשלבים (לפי סדר ריכוך) אוסיף את הירקות אחזיר את העוף ואז אוסיף את התבלינים כדי שיפתחו טוב עם השמן וואז אוסיף מים (תמיד רותחים) ואתן לזה לבעבע קצת על אש גבוה ואז אנמיך את האש ואתן לזה הרבה זמן להתרכך ולהתחבר כמו שצריך וכמובן לערבב כל כמה זמן

ובכללי אל תפחדי מתבלינים וכל פעם שאת עושה משהו תנסי לראות מה מציק לך בו ותנסי לתקן בפעם הבאה וככה לאט לאט זה ישתפר ואת תקבלי ביטחון וזה מאוד חשוב במטבח
אם את רוצה מתכונים ספציפים של דברים שבא לך להכין תכתבי ואשלח לך
וואו תודה!סליל
אני לוקחת מתכונים מהאינטרנט, אבל משהו לא עובד אצלי.
אולי זה התיבול, אולי לא יודעת מה... אבל לא יוצא לי טעים! כמו שיוצא אצל אנשים אחרים וזה מבאס...
כותבת לך בפרטי לגבי מתכונים, בסדר?
בשמחהליאל 24
תכתבי מה הסגנון שלך ואיזה דברים בא לך ואני בשמחה אכתוב לך ❤
מה עם לאסוף מתכונים מוצלחים שטעמת אצל אחרים?תוהה לי
כמובן שיש גם טאץ' בבישול אבל מאמינה שזה גם נרכש..
ויש גם עקרונות, לדוגמה להוסיף סוכר לכמעט כל תבשיל כי זה מחדד טעמים, ולשים מספיק מלח.. ולאלבשל או לאפות יותר משי כדי שלא יתייבש, ולאחסן נכון אחרי ההכנה
בסוף אם חומרי הגלם טובים והתיבול נכון, אין סיבה שיצא לא טעים.
ממליצה לך להתחיל ואולי גם להשאר בתחום של האוכל הפשוט והביתי, להצמד בהתחלה למתכונים פשוטים כמו מתכונים ב10 דקות והאתר של ניקי ומשם לרכוש מיומנויות
תודה!סליל
אני מנסה לאסוף מתכונים, אבל משהו לא עובד לי בכל אופן

אני שואלת באמת לגבי הטאץ' בבישול... איך לומדים אותו
רק לגבי העיקרון של הסוכרמחי
אני לא מוסיפה סוכר לשום תבשיל וב"ה יוצא טעים. מלח זה באמת עקרוני.
אולי את לא שמה מספיק מלח? ניסית להוסיף יותר? הרבה פעמים זה מה שעושה את ההבדל, ומחדד גם את שאר התבלינים
זו תפיסה אמריקאית להוסיף סוכר לכל דברתוהה לי
כנראה זה משהו שאחרי שמתרגלים אליו נהיה סוג של אוטומט וגם טעם נרכש. אני לא שמה הרבה אבל כמעט תמיד שמה סוכר, דבש או סילאן וכן מרגישה את ההשפעה של זה על הטעם
אני שמה בתבשילים עם עגבניות/רסק עגבניותחגהבגה
זה מבטל את החמיצות.
והפוך, בעוגות ועוגיות עם שוקולד שמה מעט מלח
גם אני לא מוסיפה סוכר. זה קטע של אמריקאים כי לעולם חסדו
את נשמעת כזו מקסימה!Pandi99
אני חושבת שלפעמים להשתמש ברטבים מוכנים/בסיסים מוכנים יכול ממש להקל ולתת תחושה נעימה
מדי פעם, כי זה כמובן לא בריא ככ
רטבים כמו צילי מתוק, תערובת תיבול לעוף/דג, רסק עגבניות ל…, וכו׳
לקט ירקות מוכן

אני חושבת שתנסי לברר מה מפנק את בעלך ולמצוא לזה מתכון פשוט באינטרנט

ו.. משהו אחרון - אני חושבת שלפעמים אנחנו כנשים שופטות את עצמנו יותר מדי. את טורחת, מכינה אוכל, אין כמוך! לפעמים הביקורת העצמית שלנו מוגזמת. אך אחד לא מצפה מאתנו להיות שפיות במסעדה
דבר נוסףPandi99
אולי צנצנת עוגיות שתהיה על השיש/ פעמון מזכוכית יפה עם עוגה בתבנית עגולה
רעיון מהמםסליל
בזה נראה לי אני יכולה לעמוד ;)

אם למישהי יש מתכונים לעוגיות לא מתוקות מידי, אני אשמח
יש את המתכון המצויין לעוכיות שוקולד ציפסתוהה לי
שנמצא בצד האחורי של חבילת השוקולד ציפס של אופנהיימר, במקום מרגרינה אני שמה 3/4 כוס שמן ומורידה רבע כוס סוכר מהכמות הכללית. יוצא מושלם. מה שכן, וזה נכוו לכל סוג של עוגיות, לשמור אחרי שמצטנן בכלי סגור הרמטית במקפיא, אחרת יום אחרי זה כבר יבש קצת
תודה רבה!סליל
אם הוא היה אומר מה מפנק אותו, זה היה פשוט יותר ;)

ולגבי המשפט האחרון - אני כן מפרגנת לעצמי שאני טורחת, אבל אם על הדרך זה גם יכול לצאת טעים אני אשמח ;)
חיבוק!כי לעולם חסדו
אולי לנסות להבין למה לא יוצא טעים?
אולי זה עניין של טעם/מנטליות?

אין לי ממש עקרונות בבישול, זה כמו אומנות לדעתי. אפשר לקחת את זה לאן שרוצים. העיקר שזה מוכן לפני שחוזרים מהגן

לדאוג לחומרי גלם טובים ולמתכונים מוצלחים ובתור התחלה להיצמד למתכון. כלים מתאים כמו נון סטיק אם צריך וכו'. לא לייבש בתנור אלא להקפיד על זמנים.

אם יש משהו ספציפי שבא לך להכין, אשמח לעזור מעבר.
תודה!סליל
זה לא שזה לא טעים ברמה של לא אכיל, אבל זה פשוט לא ממש טעים ;)
לפעמים התיבול לא מדוייק, לפעמים הפתיתים נדבקים, האורז יבש... כל פעם משהו אחר.
זה דברים פשוטים שלומדים עם הזמןמחי
אורז למשל, יש כמה כללים בסיסיים שצריך לדעת כדי שיצא טוב:
להרתיח את המים לפני (אני משתמשת במים רותחים מהקומקום כדי לחסוך את זמן הרתיחה של המים בסיר)
המים צריכים להיות בכמות של בדיוק כפול 2 מהאורז. אז אם את מבשלת חצי כוס אורז, תשימי כוס מים רותחים.
תדליקי אש גבוהה, תשימי את המים ואז את האורז. תני למים לבעבע ואחר כך תנמיכי את האש. לערבב את האורז מדי פעם.
בשלב מסויים את תראי שהמים מתאדים ונהיים חורים כאלה באורז. כאן צריך לתפוס את הרגע המדויק שהמים נגמרים אבל האורז עוד לא נדבק לסיר (זה בסדר אם נשאר טיפה מים, עדיף מאשר לשרוף את האורז), מכבים מיד את האש, משאירים את הסיר במקומו ומכסים. האורז ממשיך להתבשל עוד קצת מהאדים שבתוך הסיר והרגעים האלה שהוא נשאר מכוסה אחרי הבישול משביחים ומרככים אותו.
אחר כך להוסיף מלח ולערבב.
מקווה שעזרתי
איזה קטעסליל
אף פעם לא שמעתי על השיטה הזו להכין אורז.

את בעצם מבשלת עם מכסה פתוח כל הזמן? בלי שמן בכלל?

תודה רבה!
אני עברתי לאורז בסמטי וראיתי ישועותאחתפלוס
יוצא מעולה ב''ה
אני אנסהסליל
תודה רבה!
כן מכסה פתוח בלי שמןמחי
באופן כללי מבשלת כמעט הכל בלי שמן
זה ממש ממש תלוי באיזה אורז מדובר. אני מבשלת אחרת לגמרי 😅כי לעולם חסדו
ואו אני מכינה אורז ממש אחרת..טארקו
קודם כל אני אוהבת רק פרסי.
בסמטי הוא טוב אבל הוא יבשושי כזה..

מרתיחה מים בקומקום.
בזמן שהוא רותח מחממת שמן בסיר- כמות נדיבה, כזה שמכסה את כל התחתית
בודקת שהוא מבעבע ומוסיפה את האורז לטיגון קצר- ממש דקה-שתיים. חשוב לערבב שכל האורז יהיה מצופה בשמן!
מוסיפה תבלינים-אני לא אוהבת אורז מאוד מתובל. שמה מלח(בנדיבות, זה משמעותי) כמון(כמון ואורז זה שידוך מושלם) ושום גבישי. אפשר גם כורכום אם רוצים צהוב ואפשר לעוף עוד יותר אבל אנחנו אוהבים אורז נקי יחסית..
מוסיפה מים- כוס ושלושתרבעי לכוס אורז.
בודקת שמבעבע, מנמיכה לאש קטנה.
סוגרת את המכסה ל12 דקות-הכי טוב סיר עם מכסה שקוף
האורז מוכן כשנגמרים המים ויש חורים כאלה למעלה.
מכבים ומשאירים סגור עוד 5 דקות.
גם אני מכינה ככהלהשתמח
מעניין כמה שיטות יש לבישול אורז 😅מחי
ממש.. שלי שונה ממה שכתבו פה.מישי' מאפושו'
בכלל מבשלת במי ברז ולא רותחים.
מוזמנת בכיף לפנות בפרטי ואשמח לעזור💜כי לעולם חסדו
אשרייך על הרצון לשמח את בעלך!!הילולא
ממליצה לך מאוד לראות את הסרטונים של חן במטבח.
אמנם קצת ארוך, אבל כדאי לצפות לפני שאת מתחילה לבשל כדי להבין את השלבים מראש ומה המצרכים הנדרשים.
היא מרפטת בצורה מאוד ברורה מה לעשות וגם כל מיני טיפים שישדרגו את הבישול!
יש שם דברים פשוטים מאוד לארוחות צהריים סטנדרטיות
המתכונים שלה נחשבים למוצלחים ממש! מניסיון ;)
כמובן שיש גם אתר וגם מתחת לסרטון בהם המתכון כתוב ומסודר
לאט לאט את תלמדי טיפים לשלבים שתקפים לכל מיני סוגים של בישול ומאכלים ותמצאי את הטאצ שלך במטבח ❣️
תודה רבה❤️סליל
היי אהובהגולדסטאר
קודם כל זה מהמם שיש לך את הרצון לפנק וללמוד
יכולה להעיד על עצמי שאין סיפוק גדול יותר מזה שבעלי מסיים צלחת וממלא עוד אחת ומרעיף מחמאות על האוכל, זה שווה את כח העמידה והעייפות

עכשיו לגבי הבישול
זה ניסוי וטעייה נטו
אני התחלתי לבשל עוד אצל אמא מגיל יחסית מעיר בלעזור וכאלה ואחרי שעברנו לגור ביחד התחלתי יותר להכנס לכל מאכלי העדה שלו שהוא אוהב וללמוד מאמא שלו, מהאינטרנט.. פשוט אוספת מתכונים מכל מקום שתופסת משהו שנראה לי טוב
אם את בקטע של סירים שמחזיקים לך כמה ארוחות אז אני אוהבת להכין סירים כמו הסירים של שבת רק באמצע שבוע
ממליצה לך ביוטיוב על חן במטבח, מתכונים טעימים הסברים מצויינים!
יש המון בלןגריות אוכל שאני גם עוקבת אחריהן
המון מתכונים שלוקחת מאמא שלי שיש לה גם קלסרים של הסבתות.. מאכלי ילדות שלי וכו'

אני כן יכולה להגיד לך שאני אישית מאוד אוהבת את המטבח אם זה בישול אם זה אפייה קונדיטוריה ולכן אני נורא נהנית מזה וזה משתקף באוכל.. עם הזמן גם לומדים להמציא ולתבל לפי העין וכאלה.. אבל ההנאה היא פקטור בעיניי חשוב

זה חשוב לדעת ממי לקחת מתכון
לא כל מי שמפרסם מתכון מנדב מידע
במיוחד כשזה עבור אנשים בתחילת דרכם שצריכים כמויות מדויקות גם של תיבול
לכן ממליצה חל על חן במטבח כי המתכון גם כתוב וגם בסרטון וזה יעזור לך עם הכמויות כדי שייצא טעים טעים
עם הזמן את תדעי לתבל כבר לפי הריח אפילו מבלי לטעום

יש עוד המון בלוגריות ומתכונים השאלה מה את מחפשת מה אצן אוהבים
תודה רבה!סליל
אני אוהבת את זה, אבל משום מה אצלי זה לא משתקף🤷

מה שתיארת בהתחלה, זה בדיוק מה שאני רוצה. לא בשביל המחמאות, אלא בגלל סוג הנתינה הזה שחסר לי.

על איזה עוד בלוגריות את ממליצה?
זה תלוי בסגנון שאת אוהבת במאכליםגולדסטאר
תרשמי לי מה את אוהבת לאכוח ואמליץ לך
מותק את!דפני11
מזדהה ממש
ב"ה יכולה לומר שאחרי כמה שנות נישואים סוףסוף מרגישה שמבשלת סבבה לגמרי עכשיו.
ממליצה בחום על האתר/אפליקציה של ניקי ב
יש לה מתכונים קלים וטעימים והיא גם נותנת הנחיות מדוייקות כולל כמות מדוייקת לתבלינים..

אני גיליתי גם שהסוד הזה של טעים יותר או פחות הוא עניין של לימוד באמת...
למשל מרק עוף- גיליתי שככל שאתן לירקות להתבשל לפני שמוסיפה את המים, הוא יצא יותר טוב. וגם לשים יחסית הרבה בצל.. נותן ממש טעם טוב. וגם- להפתעתי- דווקא תיבול חלש ובסיסי (פפריקה, כורכום מלח גס ופלפל גרוס), נותן טעם פצצה, הרבה יותר מתיבול כבד...
בקיצור זה דברים שלמדתי עם הזמן... והיום ממש עפים על המרק שלי...
אם יש דברים מסויימים שאת אוהבת (אמרת שקשה לך להבין מה הוא אוהב) תגידי וננסה לכוון אותך או לתת טיפים טובים...

ודבר אחרון... סתם זורקת כיוון, אם בעלך לא אומר מה הוא אוהב.. יש מצב שהוא מעדיף קורנפלקס על פנימאוכל בלי קשר למה שאת מכינה..? כאילו שהוא אוהב יותר אוכל קליל מאשר ארוחה ממש?
יש כאלו... ואז זה סתם חבל על העבודה שלך...
תודה רבה!סליל
לגבי בעלי, אני יודעת שזה היה משמח אותו שהיה יותר אוכל מבושל בבית. כן יצא לנו לדבר על זה. לא כביקורת כלפי, פשוט כמשהו שהיה משמח אותו.
ואני יודעת שאוכל טוב זה דווקא משהו שכן מפנק אותו.

אבל נשבר לי הלב לראות אותו מחפש מה לאכול, ואז אוכל קורנפלקס עם חלב. אני יודעת שזו בחירה שלו בסופו של דבר, ואפשר בארוחת ערב גם לגמרי להסתפק בלחם, ירקות וחביתה.
כמו שחמותי אומרת לי, אם חסר לו מה לאכול, הוא ילד בוגר ויכול להכין לעצמו. אז זו גישתה, וזה סבבה.
אבל באמת מהמקום הכי אמיתי, אני לא רוצה להיות ככה. הוא נותן לי כל כך הרבה ומשקיע כל כך הרבה בנו, אז בא לי לפנק אותו בנקודה הזו, כי אני יודעת שזה מאוד ישמח אותו
הבנתי אותךדפני11
כיף לו שאת ככה רוצה בטובתו!
בטוחה שבסוף תצליחי למצוא את הנגיעה שלך שתהיי מרוצה ממנה..
אגב טיפים
חשבתי על זה
את משתמשת בשמן סבבה או שאת מתקמצת על הקלוריות..? לפעמים קמצנות בשמן גורמת לאוכל להיות פחות טעים..
אני אשים לב לזהסליל
תודה!
מתרגשתשחרית*
תודה על התיוג. וואו, לא אלופה לא בבישול ולא בכלל. אבל מנסה לכתוב מה שעוזר לי.

קודם כל הגעתי מבית שבו אמא שלי לא בישלה כלום, הכל סבתא שלי היתה מכינה. אני לא נכנסתי למטבח מעולם. לא ידעתי להכין כלום כלום. רק חביתה.
הכל למדתי לבד מאז שהתחתנתי, ונסיונות על בעלי המסכן שסבל בשקט. היום אני מבשלת טעים (לדעתי), ומאוד פשוט. אז יש תקווה(:

מה שעוזר לי היום-

קודם כל מבחינת איך לבשל:
אני מחפשת מתכונים מאתרים שאני סומכת עליהם.
בראש ובראשונה אצל ניקי ב האלופה. שגם עונה לשאלות (ואפשר לראות שאלות ותשובות ותגובות של אנשים, זה ממש עוזר) וגם מסבירה לפרטי פרטים וגם משתמשת בדברים שיש בכל בית. להתחיל לחפש אצלה מתכונים שמתאימים למה שאתם אוהבים ולמה שיש בבית.
עוד מומלצים- חן במטבח, רון יוחננוב, עז תלם. ובגזרת האפיה אני אוהבת מאוד את עוגיונט.

לא לפחד לתבל! ביד רחבה, כולל מלח. לעשות ניסיונות. לקנות תבלינים מגוונים. אני ממליצה מאוד מאוד על התבלינים של איילת- תערובות תבלינים מעולות מעולות שמוסיפות טעם ותיבול טוב בלי הרבה מאמץ מצידי.

מרק זה משהו מפנק שתמיד כיף שיש (בעיקר בערבים חורפיים) ויש מלא מרקים שאפשר להכין מהר (מרק עדשים כתומות, מרק תירס, מרק כתום, אפונה..).

אותי מפנק גם שיש עוגיות ביתיות או חיתוכיות במקפיא.

מבחינת איך לעבוד יעיל:
אני מבשלת בדרך כלל ליומיים קדימה.
מנות עיקריות (שניצלים, קציצות וכד')- מכינה כמות ומקפיאה.
תוספות מכינה כל יומיים.
מכינה דברים סופר פשוטים (הילדים שלי גם בררנים אז בכלל)- אורז (בכמה וריאציות- אורז צהוב עם איטריות, אורז לבן סתם, אורז לבן עם אפונה, ואורז סגול שזו בעצם תערובת של סוגת לכל מיני סוגי אורזים שיוצאים בסוף סגולים וטעימים), בורגול עם גזר (מתכון של ניקי), פסטה, תפוחי אדמה (עם רוטב, בלי רוטב, פירה). למרבה הפדיחה לא אוהבים אצלי מעבר לזה. מקסימום משהו מהירקות הקפואים של סנפרוסט.

מכינה בדרך כלל מתכונים שאני מכירה ולכן העבודה הולכת ממש תיק תק.
אוהבת מנות של סיר אחד (למשל עוף אורז ותפוחי אדמה, כולם עפים על זה אצלי, ספגטי בולונז, פאי רועים- חפשי אצל ניקי את המתכונים).

המלצות ספציפיות-
שווארמה פרגיות של רון יוחננוב- את לא תאמיני כמה זה קל ואיך יצא לך טעיםםםם ומפנק. קני פיתות או לאפות, תכיני ציפסלט ותהנו.

עוף ואורז בסיר אחד- חותכים בצל לחצאי פרוסות, מניחים בסיר רחב ונמוך (לא מדליקים עדיין אש ולא כלום), מוסיפים 3-4 שיני שום חצויות. בקערה מערבבים שמן עם תיבול לעוף (אני שמה כף-שתיים תערובת טוסקנה של התבלינים של איילת) ושמים בפנים נתחי עוף שיקבלו תיבול מכל הכיוונים (אצלי המפונקים אוהבים רק שוקיים). שמים את העופות על הבצל. חותכים תפוא ובטטה לחצאי פרוסות מערבבים במה שנשאר מהשמן+התיבול ושמים בין העופות. מוסיפים לשמן המתובל כרבע כוס מים ושופכים את מה שנשאר על העופות.
מדליקים גז, מביאים לרתיחה ומבשלים מכוסה על אש נמוכה.
בינתיים בוררים אורז (2 או 3 כוסות)- מוסיפים לסיר יחד עם מים בכמות של כוס וחצי מים על כל כוס אורז וחצי כפית מלח מעורבבים במים.
נותנים להכל להתבשל שעה וחצי- שעתיים. ובתאבון.

זהו, נראה לי חפרתי מלא.
אשמח לענות ולתת מתכונים אם תרצי עוד.

בהצלחה רבה וכל הכבוד לך!!!
מושלם שלך!סליל
תודה רבה רבה על הפירוט
אגבסליל
יש לך עוד תערובות מומלצות מהתבלינים של איילת? וראיתי שיש שם כמה משקלים, את יודעת אולי לתת לי הערכה מה זה 50 גר'? איזה גודל?
המלצותשחרית*
טוסקנה- אני משתמשת לעופות, תפוחי אדמה בתנור (חותכת לפרוסות דקיקות, פורשת על תבניר תנור, מזלפת מעט שמן זית ותבלין טוסקנה ואופה בחום גבוה), אפשר גם על דג סלמון.

מלח מתובל- משדרג ירקות בתנור.

לילו ספייס- לרטבים אדומים (לפסטה, פיצה, פתיתים, משתמשת בו גם לתיבול שניצלים ולתפוחי אדמה בתנור)

גניש- תחליף אבקת מרק מבחינתי. הולך מעולה כתיבול לקוסקוס (משקית), ופתיתים (גם לי פתיתים יוצאים תמיד לא טעים😳 אבל הילדים אוהבים ועם הגניש זה ממש סבבה), אפשר אותו גם כתיבול לחביתה.

יש לה עוד והמקרר שלי מפוצץ, אבל משתמשת בעיקר באלה.
וכמובן שהשימושים שלי לא מחייבים ואפשר לאלתר בכיף.

50 גרם זו קופסת פלסטיק קטנה (גובה 10 סמ בערך נראה לי).

אגב, לכל הזמנה היא מצרפת טעימות משני תבלינים, את יכולה לכתוב לה בהערות מה את רוצה לטעום.
ועוד אגב, יש לה קבוצת פייסבוק של שימוש בתבלינים שלה, מתכונים וכו'
יואו אני גם ממליצה על התבלינים של איילתטארקו
הם מושלמים.
תודה סליל
ניצלוש.. שמעתי על התבלינים של איילת הרבה לארונה מכמה כיווניםאמא לאוצר❤

בעיקרון בא לי ממש
אבל יש לי שאלה..
יודעות להגיד לי כמה זה יוצא יותר יקר מסתם תבלינים רגילים שקונים בסופר?
תודה!!
@שחרית*
@טארקו

אממטארקו
לא יודעת האמת
זה יותר יקר, ברור
מצד שני זה פשוט ממלא צורך שונה וזה עובד אחרת..

שורה תחתונה אין לי באמת מושג.. אם זה היה רק שיקול כספי נטו לא הייתי קונה..

אה ואני לא קונה את התבלינים הנקיים אצלה. זה אני מסתפקת במה שמוכרים בשקיות בסופר למרות שזה כנראה פחות איכותי.. התערובות שלה מושלמות ושוות לי את המחיר..
תודה!אמא לאוצר❤

ברור שיותר יקר.. מעניין אותי מה הפער.. שנחליט אם הוא שווה את זה..
וכן, גם אני חשבתי לקנות רק תערובות..
תודה!💕

אז השאלה למה את משווה..טארקו
לתערובות בסופר?
אלה שמוכרים פתוח? יצא לי לראות בהם חרקים ומאז לא מנסה אותן...
לתבלינים סגורים בסופר? זה לא ממש אותו מענה..
טארקו כתבה בדיוק את מה שהתכוונתי לכתובשחרית*
מילה במילה

אני קונה תבלינים נקיים לפני פסח (אמא שלי טוענת שאז הם הכי טריים). קונה כמות ומקפיאה. מה שצריך השלמות, קונה את מה שמוכרים בשקיות וממלאה.
תודה רבה סליל
אזסליל
פשוט כותבת כאן דברים שהייתי שמחה לדעת להכין, ואשמח אם תוכלו לכתוב לי מתכון או טיפים איך להכין טוב. (מוזמנות גם בפרטי )

@ליאל 24@דפני11@כי לעולם חסדו@גולדסטאר מתייגת את מי שהציעה לשלוח לי אם יש לעוד מישהי מתכונים, אשמח כמובן

מרקים לארוחת ערב. מתכונים מומלצים? איך להכין שיצא טעים, אבל לא בטעם של אבקת מרק?

אורז - איך להכין שלא יצא יבש? אבל גם לא דביק?

עוף- בא לי לדעת להכין עוף קריספי מבחוץ, אבל רך רך מבפנים.

אפילו דברים בנאליים שהסתבכתי איתם (אל תצחקו)- הום פרייז, פסטה ברוטב עגבניות, פתיתים ברוטב טעים

מאפינס מלוחים

וגם לשבתות אני נתקעת - נגיד מרק עוף, חמין... לא אוהבת את מה שיוצא.

קיצור, יש מלא דברים😅
אם למישהי יש אפילו מתכון אחד מוצלח, אשמח ממש אם תשלחו לי בפרטי. וסליחה על ההצפה
בלתק, אולי כבר אמרומישהי מאיפשהו
כל הכבוד לך על הרצון!!!
ממליצה מאוד על האתר 10 דקות, יש לה מתכונים מעולים וקלים!
אני לקחתי משם מתכונים למרק עדשים כתומות, מרק קישואים, קציצות, ועוד מלא... במרקים אני תמיד מורידה קצת מהכמות אבקת מרק עוף שכתובה כי גם לא אוהבת טעם של אבקת מרק (למשל אם כתוב כף אז שמה חצי-שלושת רבעי כף)
בהצלחה רבה רבה
וגםמישהי מאיפשהו
בשמחה אשלח לך המלצות והסברים, קצת עמוסה אז מקווה להצליח בימים הקרובים..
תודה רבה!סליל
אוקיליאל 24
יש לי מתכונים ממש טובים להביא לך של מרק ירקות וגריסים ומרק עוף ומרק אפונה אני אכתוב לך מחר בעה

*אורז* זה נורא תלוי באורז שאת משתמשת בו אני משתמשת בבסמטי כי הוא יותר בריא אז תקצצי בצל קטן ותחממי שמן
על אש בינונית אחרי שהוא חם תכניסי את הבצל ותתני לו טיפה להתבשל עד שהוא מתחיל להיות שקוף (תחממי קומקום עם מים שיהיה מוכן) ואז תכניסי את כמות האורז שאת רוצה ובערך דקה ותערבבי אותו עם השמן והבצל
שימי לב שכל האורז נרטב מהשמן וככה הוא לא ידבק ויצא אחד אחד
תוסיפי מים הרותחים (אני שמה כוס ושלוש רבעים של מים על כל כוס אורז אבל זה באמת ענין של ניסיון וטעיה עד שתגיעי לכמות בול של מים ביחס לאורז) תוסיפי כפית שטוחה מלח על כל כוס אורז וטיפה פלפל שחור אם את אוהבת ותערבבי תסגרי את הסיר ותעבירי אותו לאש הכי קטנה ועל הכי נמוך ושימי מגבת על המכסה (תזהרי שלא תשרף חו)
תני לזה 12 דק / רבע שעה להתבשל ותפתחי תערבבי ואם כל המים התאדו תכבי את האש תסגרי את הסיר ותני לזה איזה 8-5 דקות ככה לנוח - מאוד חשוב!

עוף שיצא כמו שאת רוצה זה בעיקר בישול ארוך ואיטי כשהתבנית סגורה בנייר כסף ואז מורידים את הכיסוי מגבירים את החום ונותנים לזה להצלות טוב מלמעלה מחר בעה אתן לך מתכון טעיםםם וגם של פסטה

ויש לי גם מתכונים ממש טעימים לשבת שהם ממש פשוטים של גדים, בשר אדום/צהוב ועוף וכו

עכשיו מאוחר אבל אשתדל לכתוב לך הכל מחר בעה
אני ממש אוהבת את הגישה שלך וגם אני כזאת ובגלל זה גם כשאין לי כוח אני ממש מתאמצת לקום ולבשל כי זה עושה לי טוב לראות את בעלי או את המשפחה שלי נהנים
אל תדאגי זה רק ענין של לצבור ביטחון במטבח ואז הטאצ הזה בא כי את תבשלי בלי הבאסה שלא יוצא לך כמו שאת רוצה

עכשיו רואה שכתבת לה איך להכין אורזמחי
מעניין המתכון שלך, אולי אנסה אותו גם.
בהצלחה סליל, יש לך עכשיו שני מתכוני אורז לבחירה. נראה לי ששלי פשוט יותר (בלי בצל שמן ופלפל ופחות שלבים)
מהממת את!סליל
אם תוכלי לשלוח לי בהמשך את המתכון לעוף, אשמח ממש
אני רק לגבי מרק עוף של ליל שבת ואולי גם לחמין..שקדיה.
גרונות הודו עושים טעם טעים ממש!! לא שמה אבקת מרק בכלל. מלא ירקות, סלרי פטרוזיליה וגרונות הודו.
מלח, פלפל, חוויג למרק ופפריקה מתוקה.
גם בחמין גרונות הודו עושים טעם הרבה יותר טוב מבקר (בעיני..)
תודה!סליל
מנסה היום, מקווה שיצא טוב
איך יצא?דפני11
ומצטרפת להמלצה להוסיף למרק סלרי... עולם אחר...
יצא טעים😋סליל
אני אהבתי, הבן שלי אהב (הישג!) וגם בעלי אהב, למרות שלא שמתי אבקת מרק
יש!!!!!!!דפני11
התחלה טובה!!
איזה כיף!!
תמשיכי לעדכן איך יוצאים לך דברים. אם לא טוב גם עדכני, ננסה שוב...
איזה מהממותסליל
אתן @שחרית*

את האמת שניסיתי גם להכין עוף.
יצא טעים, אבל לא כמו החלום שלי.

אז זה אני צריכה עוד לנסות שוב
לא להתייאששחרית*
כל ניסיון מוביל אותך לתוצאה טובה יותר. אלופה🏆כיף לשמוע ותודה ששיתפת.
יאאא כל הכבוד!!!שחרית*
לא קראתי את התגובות, רק לגבי מרק -מישי' מאפושו'
הדרך הכי טובה שלא יהיה לו טעם של אבקת מרק זה להכין בלי.
באמת.

מרק ירקות, מרק עוף וגם מרק כתום אני מתבלת אותו דבר:
מלח (ככפית לכל ליטר מרק, בהתאם לגודל הסיר. מרק עוף צריך הרבה פחות כי העוף מלוח. ככלל - ברגע שיש מלח בתבשיל אפשר להוסיף עוד בצלחת במקרה הצורך. אי אפשר להפחית.)
פלפל שחור
כורכום
כמון
(ויש עלים ירוקים שונים, אבל לא תמיד אני שמה)

מרקים בלי עוף מוסיפה גם בצל מטוגן וזה משדרג ממש.
עיקר הטעם במרק הוא מהעוף אם יש ומהבצל. אבקת מרק מיותרת, סתם מלוחה ובטעם מונוסודיום גלוטמט 😅

אני מכירה את הכללים שחייבים לטגן את כל הירקות ולהכניס לפי סדר, אישית לא רואה הבדל גדול כך או כך. העיקר בצל מטוגן או מאודה, זה באמת משמעותי.
גם אני מתבלת ככהשמש בשמיים
אבל מוסיפה גם אבקת שום או גבישי שום. משדרג ממש!
מרקים זה הכי כיך בחורף וגם לא הרבה זמן להכיןSheela
אני למדתי את הטכניקות שמוצאיות מהירקות הכי הרבה טעם וממש לא משתמשת באבקת מרק.
מרק כתום- ירקות כתומים מכל הסוגים, אני אוהבת הרבה בטטה כי המרקם שלה נעים אח"כ, מטגנים בשכבת שמן יפה ומוסיפים מים עד לגובה הירקות- לא יותר, הפרופורציות עם המים זה הכי חשוב.
מתבלים במלח פלפל ומבשלים עד שהירקות רכים.
אח"כ מועכים, כמה שיותר זמן המרק יהיה יותר קרמי וחלק, אפשר להוסיף עוד קצת שמן זית תוך כדי וזה עושה את המרק עוד יותר חלק.
אם יוצא סמיך מדי זה השלב להוסיף עוד קצת מים, אבל מראש עדיך לשים פחות ולא יותר..

ומרק עוף הכי הכי טעים וקל מאד-
שמים מלא ירוקים בתחתית הסיר- סלרי, פטרוזיליה, שמיר.
שמים מעל את העוף- מספיק עצמות או גרונות שנותנים הכי הרבה טעם.
מעל שמים הרבה ירקות, מה שנותן טעם טוב זה כרוב וקולורבי. תפוחי אדמה אני מוספיה רק באמצע הבישול כי הם סופגים אליהם את הטעמים.
מוסיפים מים- שוב, עד לגובה הירקות, מלח ופלפל, ומבשלים כשעה.
אני אוהבת לנקות את המרק תוך כדי- השומן של העוף צף למעלה ואני פשוט מוציאה עם כף במהלך הבישול.
כמה מתכונים..רק טוב=)
עוף- להשרות בטיבול כמה שעות ואז להניח הפוך בתבנית, לכסות ולאפות על 200 מעלות 1:40, לפתוח את הכסוי, להפוך את העוף בחזרה ולאפות עוד רבע שעה (אפשר באמצע לפתוח ולהרטיב את העוף עם כף.
ממליצה ממש על המרינדה הזו- עוף במרינדה שתמיד מצליח | סלונה

הום פרייז-
חותכים תפו"א לקוביות קטנות (אבל יותר גדולות משל סלט למשל..), שמים בתבנית עם שמן בנדיבות, מלח ופלפל שחור. אופים על 200 מעלות עד שרך ונצלה (אם זה נהיה רק אבל לא נצלה אז תעלי ל250). במחבת ממיסים חמאה ורוטב צ'ילי מתוק (ביחס שווה, משהו כמו 100 גר' חמאה ו5 כפות צ'ילי). מערבבת עם התפו"א וזהו

מרקים- מוממת שמן בסיר, מטגנת בצל, מוסיפה חתיכות של ירקות (גזר, בטטה, דלעת, קישוא, תפ"א, 3 שיני שום חצויות ואפשר גם בצל חתוך לרבעים) ושמה תבלינים- מלח, פלפל, פפריקה מתוקה, כמון קצת, חוויאג' למרק, שום גבישי. מערבבת טוב עם הירקות ומאדה קצת- על אש נמוכה ולערבב מידי פעם. אחרי 10 דקות מוסיפה מים, כמה שאתם אוהבים. לקראת הסוף אפשר להוסיף חצי כוס עדשים כתומות (לראות שיש מספיק מים). אני אוהבת לבשל הרבה זמן, שהטעמים יתמזגו וכו'

לפעמים אני אוהבת לשאול את בעלי בדיוק מה היה חסר/יותר מידי ואז אני יודעת לפעם הבאה (אם הוא מסכים להגיד..).
וטיפ בכללי- בד"כ אווירה שמחה בבית זה יותר חשוב מאוכל טעים או מושקע (כמובן שזה לא סותר..).
אז לשים שירים, לרקוד עם הילדים, לחייך ולספר דברים טובים שהיו היום. (ואח"כ להתלונן ולפרוק מה שהיה קשה כמובן;)). זה ממש עושה טוב בבית ואז יש גם יותר חשק לבשל ולהשקיע!
לא ראיתי שכתבו לך על עוף בתנור, הכי קל בעולם וטעים שמש בשמיים
אז את שמה בתבנית לתנור כרעיים של עוף, התיבול הכי פשוט וקליל- או גריל עוף או פפריקה ושום גבישי (בכללי, שני אלה תבלינים שמככבים במטבח אצלי, השום ממש נותן ניחוחות והפפריקה המתוקה עדינה ונותנת ניחוח עדין וצבע) שמה מים מסביב לעוף שיהיה בגובה שני סנטימטר בערך אפשר פחות, ומורחת את התבלינים עם קצת מים מעליו. אפשר לשים גם סילאן ואפשר לשים בצל בתבנית. מכסה בנייר כסף ואופה בתנור שעה וחצי על 200 מעלות. מורידה את הכיסוי ואופה עוד חצי שעה. וזהו, שעתיים אפיה, יוצא עוף עם רוטב, רך וקריספי (הוא מתרכך מהאפיה הארוכה, זה תלוי בתנור שלך, תוסיפי זמן או מעלות אם צריך, או תורידי... והוא נהיה קריספי מהשלב שהוא לא מכוסה) עם אורז ליד זה מושלם. כלום מקום לטעויות, רק צריך מספיק זמן בתנור.
מה שכיף במתכון הזה זה שהוא גמיש, לא קריטי הכמות מים, לא קריטי הכמות תבלינים, ואפילו לא חייבים לכסות (רק שאז יוצא יותר שרוף מלמעלה...). תנסי פשוט

* המתכון שלי לאורז פרסי הוא- לערבב אורז עם שמן בסיר. להדליק את האש לחצי דקה, ולהוסיף מים מהברז פי שתיים מהאורז (שתי כוסות מים לכוס אורז), כפית מלח ולסגור. להרתיח, להנמיך ולחכות עשרים דקות. לכבות את האש ולחכות עשר דקות.
אז ניסיתי את העוף היוםמחי
התלהבתי לנסות מתכון חדש, וזו פעם ראשונה שהכנתי עוף בתנור. אבל לא יצא משהו... אולי שמתי מדי הרבה מים?
שמתי בצל מתחת לעוף, ויצא קצת טעם של מרק עוף כזה... וגם באפיה ארוכה צריך יותר מלח? כי שמתי מלח בכמות שאני שמה תמיד ולא יצא מספיק מלוח
יכול להיות שהיה יותר מדי מים...שמש בשמיים
ואם יש יותר מדי מים אז חסר גם מלח וזה מסביר... אני שמה בערך כוס מים לכרע אחת של עוף (זוג צעיר ;))
לפעם הבאה אפשר לתקן עם אפיה יותר זמן בלי כיסוי
למה צריך מים?רק טוב=)
העוף מגיר מספיק נוזלים, ואם אופים מכוסה זה ממש מספיק.. מקסימום אפשר להוסיף טיפה אם רוצים הרבה רוטב
מסכימה. אני מוסיפה חצי כוס מים בערך לתבנית שלמההמקורית
בהנחה שהיא מכוסה, העוף מגיר נוזלים וזה מספיק
אני לא מוסיפה מים לעוף. אופה מכוסה בתנורעוד תשובה
העוף בעצמו מגיר נוזלים
עוד מתכוני ואפשריות. לא קראתי את כל התגובות.עוד תשובה
כמו שהרבה כתבו לך, זה הרבה ניסוי וטעיה, ועם הזמן את לומדת מה טוב לך.
ממליצה גם לנסות ולהתנסות בתבלינים חדשים, כל פעם קצת ממשהו חדש ביחד עם מה שאת רגילה, ולראות אם מסתדר בטעם.
אצלי יש תבליני "בסיס" שאני מכניסה כמעט לכל דבר, כמו שום גבישי, פפריקה (מעדיפה מרוקאית בשמן), פלפל, ותבלינים נוספים שאני חוקרת ומשחקת איתם- כמון, חוואיז, בהרט, ראס אל חנות, עלי פטרוזיליה/כיסברה/אורגנו מיובשים ועוד.
אני אוהבת להכנס לחניות תבלינים, להריח ולבחור.
(גם בבישול אני לפעמים בוחרת שילובים לפ הריח)

אצלי אין בכלל אבקת מרק, במתכונים שאני מנסה וכתוב אבקת מרק פשוט מוסיפה יותר מלח.

מרקים- אני אוהבת להשתמש בטעם הירק עצמו, ולתבל מעט, כותבת פה כמה רעיונות/מתכונים:

מרק כתום-
כמה ירקות כתומים (בדכ דלורית קטנה, בטטה (2-3, תלוי בגודל) 2-3 גזר, ותפוא או 2 לאיזון)
מקלפת חותכת ומבשלת הכל בסיר עד שרך, עם מלח, כף פפריכה וחצי כף כמון, לפעמים גם שום גבישי, כשהכל רך פשוט טוחנת בבלנדר מוט. *טיפ קטן*- רגע לפני הטחינה להוסיף שן שום חיה, ולטחון איתה את המרק, מוסיף פיקנטיות.
אם יש יותר מים במרק לפני הטחינה, אני מוציאה כוס אחת או 2 ושומרת לידי, אם מתחילה לטחון וסמיך מידי, מחזירה פשוט חלק מהמים המתובלים. (מה שנשאר, לפעמים שופכת, לפעמים שותה כמו "תה")

בהמשך אוכל לכתוב לך מתכונים למרק עדשים ומרק אפונה יבשה אם תרצי.

לגבי עוף- אני גיליתי שעוף הוא חומר גלם נהדר, שעובד טוב כמעט עם כל דבר.
אני אופה תמיד בתנור 200 מעלות בתבנית פיירקס או קרמיקה, סגורה בנייר אלומיניום. יוצא רך וטוב (אלא אם כן שרפתי אותו....)
אני חושבת שהפיירקס גם מונע טעמי לוואי, וגם גורם לחום להגיע בטוב לעוף, בלי לשרוף אותו.

מסדרת את העופות בתבנית, מתבלת ומורחת על כל החלקים, סוגרת באלומיניום ותנור שעה וחצי-שעתיים, מוציאה ודוקרת קרוב לעצם- כשממש רך מוציאה את האלומיניום ומחזירה ל2-5 דקות בתנור על גריל להשחמה (לשים לב להוציא בזמן ולא לשרוף!)

רעיונות לתיבולים פשוטים-
* שמן, פפריקה כמון אבקת שום- לפזר ולמרוח- לשמן את הכל.
* שמן, אבקת שום, חוואיז, כנל.
* עוף בדבש- לקצוץ בצל אחד ולפזר מעל העוף, 2 כפות דבש לסלף מלמעלה עד שהכל מכוסה (אפשר להוסיף/ להוריד מכמות הדבש, אצלי ראיתי ש2-3 מכסה) לכסות ולתנור
*סילאן, יין קנמון, פלפל שחור, פפריקה, אבקת שום, שמן זית, לערבב הכל יחד ולשפוך על הוף. אפשר להוסיף גם בצל/ תפוחים ולתנור.

גם תפחי אדמה אני אופה בפייקרס, ראיתי שאלמיניום ממש נותן להם טעם רע.

בהצלחה רבה לך.
איזה מתוקה אתאני זה א
נשמע לי שככל שתתנסי יותר ככה תלמדי.אפשר לקחת מתכונים מיוטיוב כאלו עם סרטונים שמסבירים איך להכין.
מתכונים פשוטים לא חייב דברים מטורפים.
אולי לשנות תיבול לנסות לתת למישהו לטעום ולפרט לו איזה תבלינים את שמה ולקבל עיצה מה להוסיף ומה להפחית.
ומציעה בזהירות יש מקומות שמוכרים אוכל ביתי טעים אולי פשוט לקנות?
את חמודה ומתוקה שאת רוצה לשמח אותו אשרייך.
תודה רבהסליל
בעלי מתנגד נחרצות לקניית אוכל ;)

אבל אנסה באמת לקחת מכל הטיפים המעולים שנתנו לי כאן ומקווה שאצליח
וואו איזה כבוד על התיוג!חגהבגה
הלוואי הייתי אלופה בבישול חחח...
אני לא אוהבת לבשל, פשוט עושה כי צריך.
משתדלת לעשות דברים פשוטים.. ענו לך פה דברים מצויינים אז רק 2 נק'-
1. לא לפחד. לבשל לבשל לבשל. גם אם לא יוצא משהו בהתחלה את לאט לאט לומדת ומבינה מה צריך לשנות ולשפר
2. לעשות דברים פשוטים, יש מתכונים שהם פשוטים ואין הרבה שלבים והרבה ופשוט קשה לפספס איתם, כמו שאמרו לך, חן במטבח מעולה, ניקי ב. מתכונים ב10 דק'.

בהצלחה רבה יקרה!
חחח את אלופה בכללי פשוטסליל
תודה מהממת❤️
❤❤❤חגהבגה
את מקסימה!מכחול
אני ממש ממש לא בשלנית, אבל מתחשק לי לחלוק איתך את השנקל שלי

1. כל פעם לבחור משהו שאת רוצה להכין ממש טעים, ואז לעשות אותו הרבה פעמים עד שתרגישי שאת עושה אותו טוב. שמעתי אמירה שצריך להכין משהו 20 פעמים עד שיוצא טוב. אז תבחרי משהו שאת אוהבת ולא מסובך מדי, ותנסי עכשיו להכין נניח פעם בשבוע עד סוף החורף (אלא אם זה יחרפן אתכם. אני יכולה לאכול אותו דבר פעם בשבוע, אבל יודעת שלא כולם). את יכולה לספר לבעלך מה את עושה, או שלא.

2. תבחרי ממי לקחת מתכונים. נתנו לך פה הרבה עצות טובות, אני מאוד אוהבת לקרוא את עז תלם. הוא ממש מסביר מפורט, ומסביר למה הוא אומר כל דבר, ולי יצא כל פעם אוכל ממש טעים בזכותו.

3. תתחילי מדברים ממש קלים (בטטות בתנור של עז תלם!). זה יתן לך הרגשה טובה וחשק להמשיך.
מרקים עכשיו יכולים להיות מפנקים ממש. אני עוד לא כל כך טובה בזה, אבל הסוד הוא לטעום באמצע הבישול. הרבה פעמים. ובאמת לשים עורך מלח ממה שהייתי רוצה 😐

4. בעיני אפיה יותר קלה מבישול, כי הכמויות במתכון מדויקות.

5. אם יש לך מבשלת תותחית ללמוד ממנה, זה יכול להיות ממש מוצלח - לבקש מאמא/סבתא/אחות/חברה לבשל איתה, וזאת תבשיל והיא רק תנחה (ולא שתעשה הכל ובסוף תקלטי שאין לך מושג מה היה שם). זה מתאים רק עם מישהי שתהיה מורה נעימה וסבלנית.

בהצלחה!
איזה פירוט!סליל
תודה רבה על כל העצות
לוקחת לי
איזה מקסימה את!התמסרות
תרגישי בנוח רצון מבורך ובריא לשמח את בעלך!

לא קראתי את כל התגובות אבל ממליצה על הסרטונים של חן במטבח.

זה ממש למי שמתחיל, היא מסבירה בצורה ברורה, נותנת טיפים ובעיקר המתכונים מדוייקים ואז קל שיצא כמו שלה.

בהצלחה רבה
תודה סליל
משהו שלא נראה לי שכתבו לךציפיפיצי

יש לי אחות שממש לא בקטע של בישול

אבל היא תמיד עורכת את השולחן בכלים יפים, דואגת שיהיה ריח טוב באוויר, מזגן

ואווירה נעימה. אז האוכל גם אם הוא לא וואו הוא הופך להיות כזה, כי האווירה טובה!

בהצלחה

צודקתסליל
זה לגמרי עושה את זה
תודה רבה!
אני בהתחלה לקחתי מתכונים שגם התיבול שלהם מפורט.הריון ולידה_פצ
2 כפיות מלח, חצי כפית פלפל שחור... ברמה הזאת.
לאט לאט למדתי לשחק עם זה, ומה מתאים עם מה.. אבל זה רק אחרי שהיו לי את המתכונים הבסיסיים שלי עם כמות מוגדרת של תבלינים.

ממליצה גם לנסות לבשל ביחד עם חברה שטובה בבישול, לראות מה היא עושה ושהיא תתקן אותך קצת במקרים של טעויות...
תודה רבה!!סליל
עוד מתכונאיות שאת יכולה לעקוב אחריהןתוהה לי
אתר בשם קרוטית של רחלי קרוט המדהימה
הבלוג ביסים
האתר של לייזה פאנלים
חן במטבח של חן שוקרון

ולאפייה יש את נשואה למאפיה
התכוונת חן מזרחי?ציפור מתוקה
כי יש עוד חן..חן שוקרון בעלת הבלוג "מתוקים שלי"באה אליכם

היא דווקא לא טעתה..חיוך גדול

ממליצה על ניקי ב, מתכונים פשוטים ממש וטעימיםמיקי מאוס
יש גם מתכונים עם סרטונים או תמונות של התהליך, בשלב ההתחלתי אני מאוד ממליצה. יש דברים שקשה מאוד להסביר במילים

גם אני כשבאה להכין משהו פעם באמת ראשונה מעדיפה סרטון כדי להבין אם המרקם שיצא לי הוא נכון או להבין מתי לכבות את האש
תודה רבה!סליל
היא משתמשת אבל מלא באבקת מרק, את שמה בדיוק כמו שהיא כותבת?
אני בבישולים כבר לא בדיוק קוראת מתכונים, למדתי לתבלמיקי מאוס
אבל במקום א.מרק אפשר תמיד לשים תיבול אחר, או סתם לוותר עליה.
או לבחור מתכונים בלי (לא זכור לי הרבה אבקת מרק אבל אולי אני מסננת את זה בעין)

ועוד דבר- יש אבקות מרק בלי מונוסודיום גלוטמט.
וגם אם יש-כבר ירדו מזה, היום אומרים שזה לא נורא בכמויות קטנות. התרגלתי לגמרי בלי אבל זה לא אסון כמו שחשבו פעם
אני משתמשת בכל המתכונים שלהדפני11
ואין לי בבית אבקת מרק
מחליפה הכל במלח גס (משדרג את הטעם פי כמה ממלח דק) ופלפל גרוס (כנל לגבי הפלפל דק). לפעמים אם חסר לי משהו אז גם טיפה כורכום או גריל עוף (תלוי באוכל).

אבל באמת שלא חובה אבקת מרק. מלח פלפל ויוצא מצויין!
וואו כל מילה!!אוהבת את השבת
ואגב אורז יש לה מתכון לאורז שיוצא אחד אחד וזה עשה אצלנו מהפך..

לגבי אבקת מרק שמה מלח פלפל שחור וקצת כמון במקום, היא המליצה את זה באחת התגובות שאלו מה לשים במקום..
בכללי כיף אצלה שאפשר לעבור על התגובות לפני שמתחילים להכין וזה עוזר בלהבין דברים שהתקשיתי להבין או מצרכים שאין בבית או לא רוצים להשתמש היא כותבת שם במה אפשר להחליף במצרכים שיש בבית
תודה סליל
ממליצה ממש על סיר נינגה לאוכל בשרי.מה שלא תשימי בו יצא מוצלחבאה אליכם

מענייןסליל
על איזה דגם את ממליצה? למה הוא יותר טוב בעינייך?
מוזמנת לפנות אלי בפרטיאהבתחינם
אדריך אותך בשמחה לאוכל מרוקאי אורינגל..אני מאוד אוהבת מטבח וב״ה יודעת לבשל ממש טוב( מרשה לעצמי )
קציצות עם אפונה וכרפס,
עוף כם תפוחי אדמה
וכל מיני מאכלים שיעשו טוב על הלב.

את אישה מהממת ממש!
למה בפרטי?הרקולסית
אני גם רוצה
נכון, גמני☺️ציפור מתוקה
איזה כיף לי סליל
כותבת לך
איזה מתוקה את. כזאת רגישה ומהממת!חדשה ישנה
אני לא יודעת איפה הטעויות שלך באוכל, אז כמה טיפים כלליים שאולי יעזרו:

- להוסיף עוד קצת שמן בכל תבשיל, בדר''כ זה מוסיף טעם טוב. במיוחד לדגים, ירקות, תפוחי אדמה בתנור, תבשילים למיניהם..

- כשאת מבשלת משהו, נניח מרק, דגים, ממולאים בסיר, קודם כל מביאים לרתיחה על אש גבוהה- את רואה שהאוכל מבעבע, אז להנמיך את האש ולכסות. כשזה מתבשל על אש נמוכה הטעמים חודרים פנימה בעדינות. מידי פעם להציץ ואם צריך לערבב או אם זה למשל עוף או דגים אז לקחת עם כף מהרוטב ולהשקות את הדג/עוף ברוטב, כך כל כמה זמן ואז העוף /דג מקבלים צבע יפה.

- האמת, פתיתים הפסקתי כמעט להכין, זב תמיד נדבק אצלי. אבל אורז- הכי פשוט שיש- למשל כוס אורז בסיר, ו2 כוסות מים, מלח ושמן (לפרגן בשמן...חחח). להביא לרתיחה על אש גבוהה, כשזה מבעבע להנמיך ולכסות. להציץ מידי פעם, לכבות את האש כשהמים נגמרו, ואז להמשיך שישאר מכוסה עוד כמה דק'כי האדים עוזרים לאורז לא להיות יבש.

-בהרבה תבשילים, מה שעושה את זה טעים זה לטגן בהתחלה בצל קצוץ או חתיכות שום עם עגבניה מגורדת, ורק אחכ להוסיף את הירקות/שעועית/עוף וכו'.

- אני חושבת שכדאי שתזהרי מתיבול. אני מתבלת רק במלח פלפל שחור-מעט, או פפריקה/כורכום. זה לרוב, כמעט כל התבשילים שלי. וזה ממש יוצא טעים, כי העניין לדעת איך לבשל יותר מאשר התיבול.

-עוד טיפ אחרון שעולה לי. למשל הכנת בסיר עוף/דג/בשר/ירקות וכבר המאכל רך ומוכן, אבל הרוטב מיימי מידי וחסר צבע, אז את פותחת את המכסה של הסיר, ושמה על אש גבוהה, נותנת לנוזלים להתאדות ולהסמיך, מידי פעם לוקחת עם כף מהרוטב ומשקה את המאכל.

בתאבון! תצליחי 😍 את מהממת, בעלך לגמרי זכה בך!
טיפים מעולים!! ממש כתבת יפהדפני11
תודה 💕חדשה ישנה
וואו תודה רבה על הפירוט ❤️סליל
מעלה עוד נקודה...שימוש במלא ירקות טריים ובחירת חומרי הגלםמקרמה
למרק *תמיד* אוסיף איזשהו שורש סלרי/פטרוזילה זה נותן לו טעם ואז צריך פחות א. מרק.
ותמיד אתחיל בטיגון בצל/גזר

משתמשת במלא שום טרי... דוחפת להכל - כולל למרק.
מלא בצל...

משתמשת בעלים,
מלא כוסברה, פטרוזילה, בזיליקום וכו,
(בדג תמיד אשים כוסברה, ברוטב עגבניות תמיד בזיליקום וכו...)

שימוש בלימון... לדג, לארטישוקים וכו

משתמשת בנותני טעם שהם לא תבלינים
לדוג רוטב סויה, יין לבן/אדום, רוטב ברביקיו, רוטב צ'ילי, דבש, סילאן,

ויש דברים שאפשר ורצוי לקנות פשוטים כי אין הבדל
אבל יש דברים שכדאי חהשקיע חברה טובה.

לדוג ברביקיו, סויה, רסק עגבניות - קונה רק חברה ספציפית
לגבי המשפט האחרון - איזה חברה של רוטב ברביקיו את קונה?פלונית5

אנחנו אוהבים את הטעם המעושןמקרמה
קונים של הנטס
ובאופן מפתיע גם למותג שופרסל יש טובים...
מהממתסליל
תודה רבה!
באיזה חברה את משתמשת?
אנחנו אוהביםמקרמה
רוטב ברביקיו מעושן של הנטס/שופרסל
רוטב סויה של קיקומן.
רסק עגבניות של מוטי - היחיד קלא צריך לאזן טעמים.
אם אני משתמשת בחברה אחרת אני אוסיף חומץ/סוכר

וכשאני עצלנית אני משתמשת בצימיצורי במקום לקצוץ כוסברה, פטרוזילה
טוב נתנו לך מלא עצות טובותאם_שמחה_הללויה
רק אגיד לך שבתחילת הנישואים לא ידעתי לבשל ב-כ-ל-ל.
נזכרת במיוחד שהייתי מנסה דברים יחסית ומסובכים ולא היה יוצא והייתי זורקת הכל, זה היה כזה מתסכל.
והיום ב"ה אני ממש בטוחה ביכלות הבישול שלי.
עניין של ניסוי וטעייה ובאמת לעשות דברים פשוטים ולצבור בהם נסיון. לעמוד ליד חמותך/ אמא ולהסתכל איך היא מבשלת. לא לפחד לשאול. זה גם מחמיא להן וגם את תלמדי🙂
תודה!סליל
מעודד ;)
שרשור טוב תודה לפותחתפלונית5

שמחה שזה עוזר לעוד מישהי❤️סליל
כשהתחתנתי לא ידעתי כלוםםםאם הבנים שמחההה

אבל כלום. וגם לא עניין אותי אוכל...

מה שכן עזר זה לצפות בתכניות אוכל כמו מאסטר שף (יותר התחברתי ממשחקי השף כי מכינים שם אוכל אמיתי ולא מפונטז)

ומשם למדתי שילובי טעמים, טכניקות בישול, ההערות של השפים נותנות הרבה...

ככה גם תהני וגם תלמדימוציא לשון

תודה!סליל
זה בהחלט נותן חשק לבשל ;)
הייקופצת
גם אני לא מבשלת משהו...
בהתחלה אחרי החתונה - זה היה מבאס ומעסיק אותי מאוד. והייתי משקיעה יוצאת מגדרי.
למדתי לזהות שאני לא אוהבת את זה. זה עושה לי לחץ ועצבים.
ושחררתי.
מכינה את מה שחייב וזהו.
התשוקה שלי נמצאת במקומות אחרים.

ומבטיחה לך שאני אישה מקסימה ואדיאלית עבור בעלי😅 (ועבור עצמי...)
אהבתי!פלונית5

תודה רבה!סליל
אני בטוחה שאת אישה מעולה
ואני גם רואה בעצמי אישה טובה בלי קשר לעניין האוכל,
אבל פשוט בא לי לתת ולפרגן בזה, וזה עושה לי טוב. אז רוצה לנסות
את מהממת על הרצון לפנק את בעלך!שקדיה.
בישול טוב זה באמת דבר נרכש, וכתבו לך דברים ממש טובים. אגיד רק משהו אחד: יש כזה כלל בזוגיות שכמה דקות לפני שהבעל חוזר הביתה תטגני בצל.. זה עושה ריח ממש טוב ומפנק שמתפשט בבית ואז לא משנה מה תכיני מזה, אפילו אם סתם תקשקשי מעל ביצה, כבר הכנת קבלת פנים של ארוחה מפנקת בהצלחה!
תודה רבה!סליל
איזה אישה טובה את!שכחתימשתמש

חייבת להגיד לך שהכנות שלך והרצון לתת ממש דגדגו לי בלב

ככה מפרגנת לו והוא אפילו לא מתלונן (ועוד אמא שלו לא מצדיקה אותו בכלל..) מקווה שהוא יודע איזה אישה מיוחדת יש לו.

אני משתפת אותך שזה נגע בי כי אני לא מבשלת כל יום כי משעמם אותי אותם דברים ואנחנו שנינו בררניים וגם לא אכלנים גדולים אז תכלס אוכלים כזה 3 פעמים בשבוע..

ולפעמים מצטערת כי בית כזה עם ריחות תבשילים והכל.. נראה לי ממש יעשה את זה גם לבעלי גם לי..

ואני דווקא מבשלת טעים אז כל מיני טיפים:

למדוד- בבישול אנחנו נוטות להסתכל בערך. וכן יש משמעות לכמות מדויקת של מים, של שמן. וככה גם יותר קל לתקן את עצמינו. אני הרבה ממציאה מתכונים ותמיד רושמת מה עשיתי במדויק (2 כפות שמן.. טיפה מלח) כדי שאחכ אדע לתקן. רק מתכון שמכירה ממש טוב עושה ב'עין'

אני לא הצלחתי לקחת מתכונים מאנשים ולהצליח בהם. לדעת להעביר מתכון זו מיומנות ולא בהכרח שאחות/גיסה/חברה תהיה מוצלחת בזה. אז יותר בלוגריות ומתכונאיות- המליצו לך פה על שמות טובים ואתן דגש דוקא לעז תלם- שזה עוד טיפ שלי עוזר

ללמוד על האוכל. להבין מה נותן סוכר (חוץ ממתיקות- השחמה. כבישה לדגים.) ומה יעשה שום לתבשיל. ועוז תלם הוא מורה מעולה (זה לוקח זמן.. לא כשמתיישבים לבשל.. בזמנך הפנוי)

חומרי גלם! זה כל כך חשוב! סבתא שלי לא בשלנית גדולה בכלל לא מכירה תבלינים (אני כן אוהבת מתובל) אבל היא קונה מוצרים טובים. פסטה.. אורז. כל המשפחה שלי אוהבת את האורז שאני מכינה במיקרוגל. אבל זה אורז ספציפי שאני קונה בחנות תבלינים בשק 5 ק"ג. וזהו. אחכ רק מכניסה לקופסא עם מים מל"פ והאורז יוצא מושלם. עוף טרי מגיב אחרת לגמרי מעוף טרי ודגים זה בכלל הבדל בין קרטון למשהו ממש משובח. לקנות מאותן חברות אם יש חברה שיצאה לך מוצלח וכן להפך. אני לא אוהבת (לא את הטעם את קיצור הדרך) אבל יש בצקים מוכנים טובים, מליות טעימות, רטבים (לא יודעת להמליץ.. לא קונה כלום) אני קונה עשבי תיבול נניח של דורות ואז יש לי קפוא יותר מזכיר טרי בטעם זה לא כמו מיובש ופותר לי הרבה התעסקות.

וספציפית שאלת על

חמין- זה נורא אישי כי כל אחד אוהב משהו אחר ומבחינתו חמין אחר יהיה טוב אבל תנסי לראות אולי- טיגון ממושך של הבצל והשום, להקפיד 'לסגור' בטיגון גם בשר וגם תפוחי אדמה. לתבל לערבב ורק אז להוסיף מים. 

אם את משתמשת בנתח שומני פחות חשוב אבל אם הנתח יבש יחסית ממש חשוב לסגור אותו טוב על תחתית הסיר לפני שמוסיפה את שאר הדברים. להוסיף קטניות בלי מי ההשריה שלהן ובישול ארוךךךך על אש קטנה.

מרק- להשתמש בחלקי עוף עם עצם וסחוס. חזה כמעט לא נותן טעם לעומת גרונות ועצמות, אפשר כמובן לשלב אם אתם רוצים לאכול את העוף מהמרק. להרתיח להוריד 'לכלוכים' מלמעלה ויש שיקפידו ממש לסנן..

להשתמש בעשבי תיבול במקום באבקת מרק עוף (אין לי את המוצר הזה בבית. ואף פעם לא חסר) פטרוזיליה, שמיר בזהירות הוא חזק ולא כולם אוהבים, ירקות שורש נותנים הכי הרבה טעם במיוחד אם מ'טגניים' אותם כמה דקות לפני שמוסיפים נוזלים. בצל, כרשה (לוף) סלרי ראש, שורש פטרוזיליה, דברים כאלה. קישוא כמעט לא משפיע על הטעם.. הרבה ירקותץ יוצרים טעם עשיר (ולא הכל חייב לקלף).

אני קונה מקלפת/שוטפת חותכת לחתיכות נוחות לשימוש ומקפיאה בשקיות במקפיא כי כל פעם לחפש ולהוציא ולטפל ב8 ירקות בשביל מרק מעצבן אותי.

חיצוניות ש'עושה את זה'

אני כן אוהבת להשקיע (כאמור אנחנו לא אוכלים כל יום..) ולערוך שולחן מראש יש לי מלא כלים אמיתיים ויפים וממש משחקת בהם. פלייסמנטים. כד מים. קערת פירות באמצע השולחן. מלחיה יפה לשולחן.

גם ארוחת ערב הכי פשוטה אני עורכת ואז זה נראה יפה. להוציא גבינות מהקופסאות שלהן..

סעודה שלישית של חורף אף אחד לא רעב.. אני משתמשת בצ'ייסרים ושמה לכל אחד לחמניית ביס ממש ביס ו3 צ'ייסרים מלא במה שיש.. נניח זיתים-כן משימורים.. אבל סורי שאנחנו אוהבים, איולי שום, ורצועות דקיקות של מלפפון/גזר ולפעמים רצועות דג מעושן מה שיש במקרר. לא רעבים ליותר מזה אבל זה לגמרי כבוד שבת וכבוד סעודש האומללה החורפית שאף אחד לא רוצה לחשוב עליה...

עוגיות- אני מכינה מתכון בכמות כפולה (כל מתכון) או משולשת. יוצרת צורות ומקפיאה וכל פעם אופה קצת. ככה זה טרי, ממלא את הבית בריח טוב וגם לא מתפתים לאכול צנצנת ענקית חסרת פרופורציה...

הצלחות ותזכרי שאת אשה מיוחדת!

אצלינו החדר שינה הוא נורא חשוב לשתינו.. הפינה שלנו.. אז לסדר אותו ולטפח אותו מאד עושה לנו את זה (שתינו, אחד לשני) ולפעמים גם שמה שם קערית שוקולדים או פירות או עוגיות וכאלה במיוחד לקראת שבת/ימים שבא לי בילוי מיוחד או לחילופין מרגיש שהתייבשנו קצת. כשקונים פרחים לרב שמים אותם בחדר שינה ואז לשבת הם יוצאים לסלון..

זה מתאים במיוחד אם יש ילדים בבית ורוצים להשקיע דוקא בבן זוג (שירגיש שהשקיעו בו)

יפה כתבת, נקודות מענינותפלונית5

טיפים מעולים!סליל
תודה רבה
גם אני מצטרפת מתחדשת11
ליצור אוירה טובה בבית עי בישול -בעיניי הכי מתאים לזה זה אפייה: לחם, עוגה. הניחוחות עושים את שלהם יש המון מתכונים אבל לא כולם מוצלחים כלכך.. בעיניי עדיף לקחת מתכון מנוסה
לגבי איך לבשל כמו שכתבו זה לא קסם אלא פשוט ניסוי וטעיה, עד שמגיעים לטעמים מדויקים

בתור התחלה הייתי ממליצה לך לקנות כמה תבלינים בודדים ולהתנסות בהם, עד שתלמדי אותם טוב.
עדיף כאלה לא מידי חריגים או מיוחדים
אצלי למשל זה פפריקה מתוקה, כורכום, כמון, מלח ופלפל שחור.
הם מתאימים לי להכל ואני לומדת דרכם מינונים וטעמים

בהמשך ללמוד על סוגי הבשרים. לכל בשר אופן בישול אחר. יש כאלה שצריכים בישול ארוך ויש כאלה שהפוך. זה ממש משפיע על הטעמים. בשר שמתאים לבישול ארוך ואבשל אותו כצלי, יצא לא טוב.

נסי להתחיל מדברים פשוטים ולא לדרוש מעצמך את המיוחד והמורכב, למרות שזה קורץ נורא כשרוצים להשקיע.
בהצלחה גדולה ואיזה כיף למשפחה שלך שיש להם אמא ורעיה שרוצה כלכך לפנק
עוד דבר קטן בלי קשר לבישוליםמישי' מאפושו'
תחשבי אולי כדאי לשתף את בעלך בתהליך שלך

שידע לשים לב, לחזק, לפרגן. זה עושה טוב.

וגם שידע שזה חשוב לך.

הכי טוב שאת עושה את זה גם בשביל עצמך.
לכי תדעי, אולי הוא אוכל קורנפלקס עם חלב כי זה מה שהוא אוהב אחרי העבודה ולא כי אין משהו אחר
מסכימה עם כל מילהאם מאושרת
בעלי בקושי אוכל בבית ,אז את כל חלומותי על ההשקעה בארוחות אני עושה פעם ב... ושוכחת מהפעם הקודמת שהוא ממש לא היה צריך את זה
כדאי לתאם איתו ציפיות.
ישר כח על הכח רצון להצליח👋👋👋

וואי איזה מהממת! אנסה לעזורהמקורית
בישולים קצרים וקלים
קציצות צלויות - קונה בשר טחון לכמות של חצי קילו מוסיפה לו פטרוזיליה קצוצה או סלרי קצוץ, מתבלת בכפית מלח חצי כפית פלפל שחור חצי כפית כרכום וכפית תבלין על האש. מוסיפה מעט שמן וחופן מים - מערבבים וזה מוכן לצלייה. מוסיפה לזה סלט ירקות וטחינה או צילי מתוק עם לחם. ארוחת ערב סטנדרטית אצלנו

שקשוקה - את מחפשת קצר אז אפשר עם עגבניות משומרות שמים במחבת עם שמן, מוסיפה לזה שן שום חתוכה, חצי כפית מלח וקורט סוכר בשביל החמיצות. יש כאלה שמוסיפים גמבה אני לא אוהבת
נותנים לזה להתבשל קצת ומוסיפים קופסה קטנה של רסק עגבניות ושוברת על זה ביצים לפי הכמות שאני רוצה, אוכלים עם לחם ואפשר להוסיף ירקות מעדן

מרקים -
עדשים - במל מטוגן עם קוביות גזר וכוס עדשים. מוסיפים לזה כפית כרכום כפית כמון ואני משתמשת באבקת מרק אבל אפשר במקום לשים מלח. מוסיפה לזה סלרי. נותנת לזה להתבשל חצי שעה גג ארבעים דקות בהגזמה - מעדן

מרק ירקות טחון - 2 תפוחי אדמה גדולים 2 גזרים חופן סלרי בצל חתוך זה הבסיס. את יכולה להוסיף לזה קישואים או בטטה או דלעת מה שבא לך. מתבלת בכפית כרכום ואבקת מרק/ מלח. מבשלים כחצי שעה עד שהגזר ותפוח אדמה רכים ( נועצים מזלג) וטוחנים אחרי הבישול. טעים מאוד עם פלפל שחור. אצלנו אוהבים לטבול בזה לחם.

מרק כתומים ( יותר מתוק) -בצל גדול חתוך, 2 תפוחי אדמה גדולים חתוכים, בטטה גדולה, דלעת ו2 גזרים - מלח/ א. מרק וכרכום. מבשלים עד לריכוך דל תפוח האדמה וטוחנים אחרי בישול. טעים מאוד עם גבינה בולגרית מגורדת.

עוף בתנור מבושל/ פרגיות צלויות - מטבילה חתיכות עוף (כרעייים או שוקיים) במרינדה של רבע כוס שמן, חצי כפית פפריקה, קורט כרכום, חצי כפית מלח, פלפל גרוס לפי הטעם, תבלין גריל עוף כפית ותבלין על האש חצי כפית. מוסיפה לזה כף סילאן או דבש. מכניסה לסיר ומוסיפה חצי כוס מים, מבשלת כחצי שעה והופכת אחרי רבע שעה
לפרגיות - פשוט צולה על מחבת פסים.
גם חזה עוף צלוי הולך ככה, רק שחזה עוף אני מבשלת גג 10 דקות שלא יתייבש. אפשר גם רק עם פלפל שחור ומלח זה גם טעים.

תוספת אורז הולכת מעולה- על כל כוס אורז שמה 2 כוס מים. בוררת את האורז שמה אותו בסיר עם שמן ( אין כמות מדויקת אני מוודא שכל האורז תפס שמן כדי שלא יידבק), חצי כפית מלח, מוסיפה 2 כוסות מים ומבשלת על הלהבה הנמוכה ביותר כשהיא מונמכת והסיר מכוסה למשך 20 דקות.

והכי חשוב - זה עניין של ניסוי וטעייה. את לא רוצה לדעת כמה ניסוייים עשיתי על בעלי עד שהגעתי לתוצאות הרצויות. ותטעמי את האוכל שאת מבשלת תוך כדי.
והכי הכי - אם יוצא לך לאכול אצל מישהי שאת אוהבת את האוכל שלה תבקשי מתכון. זה מה שהכי עבד לי כדי לצבור ביטחון.
מתכון הכי פשוט לאורז מושלםיפהפיה
כמויות: כוס וחצי מים על כל כוס אורז
כפית מלח שטוחה על כל כוס אורז
כפית אבקת שום על כל כוס אורז
חצי כף שמן על כל כוס אורז

הכנה: שמים מים רותחים בסיר
שמים תבלינים ושמן, מערבבים
מוסיפים את האורז, מגדילים את האש ורואים שהמים ברתיחה
מקטינים את האש, סוגרים את הסיר.
בישול 20 דקות, בלי לפתוח מכסה.
מכבים את האש, מחכים עוד 5 דקות כשהמכסה סגור.
פותחים ומערבבים טוב טוב.
אורז מושלם!!
מתכון מתאים גם לפרסי, גם לבסמטי.

בהצלחה יקרה, יודעת שיש פה מגוון מתכונים לאורז. אבל איכשהו זה נשמע לי הכי פשוט. בלי להתעסק באמצע.
יש רק את ההתחלה, והערבוב בסוף. אין מה להתבלבל...
אני למדתי אותו ממישהי אלופת מטבח כשלא ידעתי לבשל כלום, ומאז זה תמיד תמיד מצליח, בלי עין הרע.
ממליצה על המתכונים של מאקו (Mako)יפהפיה
הם פשוטים ומוצלחים.
שומרת לי את השרשורציפור מתוקה
יש פה מלא טיפים ורעיונות מעולים
אז תודה לך ולכולן❤️
חברותסליל
תודה רבה לכולכם
חיממתם את ליבי ממש
קראתי הכל❤️

נתתם טיפים מעולים.
אתמול הכנתי מרק עוף שיצא מצויין
והכנתי אורז לפי השיטה של @מחי ו@יפהפיה שגם יצא מעולה

תודה רבה!!
איזה כיף לשמוע!שחרית*
אלופה!! כל הכבוד לך!
יאו אלופה!! איזה משמח לשמוע🥰אמא לאוצר❤

איזה יופי!מחי
שמחה לשמוע!
וכל הכבוד לך על הנכונות ללמוד ולנסות שוב ושוב עד שתצליחי!
את מלכה!!יפהפיה
עוקבתמאמאיה
ממליצה לך על 'חן במטבח' היא מבשלת מדהיםגליאוראחרונה

ויש לה ערוץ יוטיוב מאוד נח ומסודר

אני רק מזכירה לעצמי לא להבהל מהכישרון המטורף שלה

בסוף גם אנחנו בסדר גמור

איך אתן מורידות חוםשירה_11

אני פחות בעד משככי כאבים ויותר בעד לתת לגוף לעבוד

אבל בלילה מלחיץ אותי לישון כשהחום עולה ואני לא בשליטה

ואני תוהה מה נכון לעשות 🤔

היא גם לא כתבה לא לאכולפשוט אני..
היא כתבה שצריך לסמוך על הגוף, ואם מרגישים פחות רעב אז באמת לא צריך לאכול.

הבאתי כדוגמה את עניין השתייה, שגם כאשר לא מרגישים צורך לשתות, זה לא אומר שהגוף ''צודק'' ובאמת אין צורך בשתייה.

ובמקום אחר הבאתי דוגמה לכך שגם מנגנון הרעב הוא לא מדויק ולא כדאי לסמוך עליו בעיניים עצומות.

בן 6 שמדבר על רצון למות ..חדשה ישנה4

היי יקרות. סליחה מראש על האורך

בני בן 6 ילד מאד חכם לגילו, כריזמתי, סקרן, עקשן ביותר, דעתן, רגיש ופגיע מאד, אהוב ביותר.

ההתנהלות איתו ביומיום מאד מאד מתישה מעייפת ומאתגרת, ממש כמו לטפל בעשר ילדים - מבחינה נפשית. הוא מאד מאתגר שובב היפר אקטיבי וגם מאד מאד רגיש

משקיעה בו המון בשיחות בהתאם לגילו על כל מיני נושאים שמעניינים אותו, בהסברים, בזמן איכות יחס חם ותשומת לב.

לאחרונה, על כל דבר שלא הולך לפי איך שבאלו ,או שלא מקבל מה שרוצה או שאני לרגע מאבדת סבלנות ולא האמא המכילה והסבלנית,  ובמיוחד כשמשעמם לו הוא ישר משתמש במילים- משפטים

"אני רוצה למות"

"אני לא רוצה לחיות בעולם הזה"

ובימים האחרונים זה הסלים ל-

"כשלא תראי אני יקח סכין וידקור את עצמי"

"נמאס לי כבר מהחיים האלו"

"אני יתפלל לאלוקים שאני רוצה למות כבר ולא להיות פה יותר"

התגובות שלי הן-

"אנחנו לא נתן לך למות אנחנו אוהבים אותך וצריכים אותך איתנו אתה חשוב לנו מאד"

"ה' הביא לך את החיים כי הוא רוצה שתחייה אותם ושיהיה לך טוב ותיהיה מאושר בריא ושמח"

"חס וחלילה זה מילים שלא אומרים אותם, אתה תיהיה בריא וה' ישמור עלייך"

ואז ממשיכה כרגיל בשגרה

וכמובן שהוא מתעקש בחזרה

"אני רוצה אבל למות" "אני יהרוג את עצמי"

(מציינת שהוא מבין את מלוא המשמעות של המילה מוות.)

יש לציין שבוודאות הוא לא שומע את המשפטים/מילים האלו מהסביבה הקרובה.

לדעתי דרך המשפטים האלו הוא מחפש ויתורים לגבולות שמציבים לו ולגיטמציה להתנהגות שלילית שלו.

דוגמא למשל כל ערב הוא מסרב להכנס למיטה ולישון, הוא ממש מתעקש להשתולל ולהציק לאחיות שלו, אני כועסת עליו ומסבירה לו שזה זמן לישון ושאחיות שלו עייפות ורוצות שקט, והוא כתגובה מאיים עליי שהוא ישן כל הלילה על הרצפה. אני אומרת לו בסדר תשן על הרצפה, רק תעלה לישון כבר עכשיו.

ואז הוא באמת שוכב על הרצפה וכל רגע אומר "איי כואב לי הגב איזה כואב לישון על הרצפה"

"קר לי ברצפה"

"אני סובל כלכך"

"אני ימות אמן"

וכשאני מזכירה לו את האפשרות לעלות למיטה שלו ולישון ברוגע ובחום הוא ממשיך להתעקש שהוא מעדיף לסבול על הרצפה.

(כל לילה יוצא שאנחנו מעבירים אותו מהרצפה למיטה🥵)

(ובבוקר הוא כועס ורב איתנו על זה שהעברנו אותו למיטה שלו)

בחזרה לנושא- ב"ה בפועל כרגע הוא ילד ששומר על עצמו מאד, די פחדן מאד זהיר ושקול במעשיו.

מה לדעתכן ראוי להגיב לו?

האם צריך איש מקצוע או לתת לזה עוד קצת זמן אולי יחלוף?

נשמע שאתם מגיבים נכוןמתואמת

ונשמע שיש לכם התמודדות ממש לא קלה❤️

אני חושבת שכדאי למצוא פסיכולוג טוב להתייעץ איתו, לבדכם ואולי גם להביא אליו את הילד. ובמקביל להתחיל תהליך של אבחון בהתפתחות הילד (מתחילים מרופא הילדים).

אם תרצי עוד הרחבה מניסוננו האישי - אז בשמחה בפרטי❤️

תודה!חדשה ישנה4

הגננת שלו המליצה לי טיפול רגשי

האם אבחון בהתפתחות הילד שייך לטיפול רגשי או שזה תחום אחר?

לא מבינה בזה בכלל.

אבחון בהתפתחות הילד זה יותר מטיפול רגשימתואמת

בודקים מה המקור להתנהגויות של הילד, וכך יודעים טוב יותר איך לטפל בו ולעזור לו.

כדאי במקביל ללכת לטיפול רגשי, אבל לדעתי כדאי דווקא אצל פסיכולוג, כי פסיכולוגים יותר עם הכשרה לטיפול במקרים מורכבים.

הוא מחונן?תהילנה
אם עוד לא אבחנתם, שווה לנסות לאבחן כדי לקבל ליווי מתאים. השאלה שלך היא נקודתית אבל נשמע שיש פה יותר מזה.
איך מאבחנים באופן רשמי?חדשה ישנה4אחרונה

בכל מקום אפשרי אמרו לי עליו שהוא מחונן.

גם בעיינינו המשפחה הוא מחונן.

אבל איך באמת מקבלים את האבחנה הזו רשמית?

לא הייתי מחכה.זווית אחרת

שווה להתייעץ אתמול עם מומחה.אני מורה במקצועי, מלמדת כיתות יסוד, על אמירות מסוג זה שולחים למיון פסיכיאטרי לבדוק רמת מסוכנות אישית.

ומה יעשו לו בדיוק במיון הפסיכאטרי?לב אוהב

ה' ירחם... הכל לפי פרוטוקלים. שום הבנה אמיתית בנפש האדם. רק סימפטומים וכדורים...

הוא ילד. ויש פתרונות...

@חדשה ישנה4 יש לי המלצה רק בבקשה אל תשלחי לשום מיון פסיכאטרי... 

אם הילד בסכנה העצה שלך לא אחראיתמתיכון ועד מעון

ואפילו מסוכנת

ממש לא מענייו אותי.. עולם הפסיכאטריה פי 10לב אוהב
יותר מסוכן וחסר אחריות
כמה דבריםלב אוהב

קודם כל כתבתי לך בתגובה אחרת שיש לי המלצה למישהו שבע"ה יכול יעזור...

וגם יש לי שיטה שלי לדעת מה קורה בנפש (אני מטפלת ...) לפי שם... אני יכולה לנסות לעזור להבין ממה זה יושב ואיך תוכלו לדייק את המענה שלכם אליו...

למרות שגם האיש טיפול שאני מכירה יוכל לעזור...

זה נשמע מטריד האמתמתיכון ועד מעון

ילד בגיל צעיר כ"כ זה די נדיר שאומר אמירות כאלה על מוות.

ממליצה ממש בחום לבקש מהגננת ליצור קשר בהקדם האפשרי עם הפסיכולוגית שמלווה את הגן להתייעצות ראשונית ולחשיבה מה רמת הסיכון באמירות שלו וכיצד כדאי לפעול.

לא הייתי מחכה שיחלוף.

יכול להיות שזו "מניפולציה" אבל בכל מקרה יש פה זעקה עצומה שהוא זקוק לכם ולתשומת לב שלכם ולסיוע

לחי נפוחה ושן כואבתytrewq

לא קשור לפורום, אבל לא יודעת את מי לשאול...

שמתי לב שלבן ה4 אחת הלחיים נפוחה. שאלתי אותו אם כואב לו בשיניים הוא אמר שכן ושהיה לו כואב כשאכל ארוחת ערב (לא הייתי איתו בזמן הארוחה)

אני מה זה לא מבינה בזה... זה משהו שמחייב טיפול בימים הקרובים? או שאם זה עובר אז סבבה ופשוט להמשיך בביקורת קבועה? 

צריך לבדוקדיאט ספרייט
ללכת לרופא שיניים.מוריה

סביר להניח שיביאו אנט', ואח"כ יטפלו בשן.

ללכת כמה שיותר מהראהבה.

לדעתי

אפילו פרטי אם יש אופציה 

קרה לי לאחרונה עם ילד..קיבל אנטיביוטיקהמולהבולה

חשוב לפנות בהקדם כי זה עלול להחמיר ממש

אגב זה לא ממש כואב לו כי זה נפוח.כרגע שמתנפח זה כבר פחות כואב

הייתי מדברת על רופא אונליין או קופצת מיד על הבוקר לעזרה ראשונה לצילום וקבלת אנטיביוטיקה לפני שבת

רפואה שלמה!

צריך רופא שיניים דווקא?ytrewq
הייתי מתחילה בשיחת טלפוניתמולהבולה
אם את בטוחה שה משהו יתכן שילמו לך דרך הטלפון
אם את במכבי, יש להם שירות טלפוני במכבידנטמוריה
תבדקי באתר איך מגיעים אליהם.
כלליתytrewq
גם בכללית יש רופא שיניים אונליין124816
כן. כנראה דלקת שצריכה אנטיביוטיקההמקורית

ממה שאני מכירה

לא לחכות לביקורת רנדומלית. הילד סובל וצריך טיםול. הייתי הולכת איתו לחירום האמת

לבקש עזרה ראשונה של רופא שיניים דווקא?ytrewq
כן. יש דבר כזה שנקרא טיםול חירוםהמקוריתאחרונה

זה מיועד בדיוק למקרים כאלה, ורק רופא שיניים. זה מה שכואב לו ורופא משפחה לא מטפל בשיניים..

ולא הייתי מעבירה שבת בלי לראות רופא האמת. לא בשביל להלחיץ אני אומרת, כי שוב, סביר להניח שזו דלקת, אבל חבל שהילד יסבול כשאפשר שלא וכאבי שיניים זה סיוט

שאלה שעלתה לי במחשבות עם עצמי ועניין אותיכנה שנטעה

לשמוע דעתכן-

מה ההבדל, אם יש כזה לדעתכן,  בין חיי שותפות של חברים שגרים יחד לחיי זוגיות של איש ואישה?

את מתכוונת נשואים לעומת לא נשואים?oo
כןכנה שנטעה
שותפות של חברים שגרים יחד (נגיד דירת סטודנטים או סתם חברות ששוכרות יחד דירה) לבין זוג נשוי . בשניהם יש חלוקה נגיד של עבודות משק בית וכזה, אז מה עושה את ההבדל?
האמת שאני מופתעת לנוכח השאלההמקורית

גרת פעם עם חברה/ בדירת שותפים? אני מניחה שלא

ההבדל הוא משיכה, חיבור, מחויבות

כשזה בפן הזוגי זה לא דומה בדשום צורה לעניין זל שותפות חברית. הגבולות הם שונים. האינטימיות הרגשית היא אחרת.

אכןoo

יש הרבה משותף

כי נישואים זה גם שותפות

אבל בנישואים יש גם

ילדים משותפים

כלכלה משותפת

ומחויבות (לנישואים לילדים)

חלוקת משימות זה הדמיון היחיד אם בכללואני שר

באמת נשמע שאת לא מכירה את המציאות הזו

גם אם מדובר בחברים הכי טובים,

זאת לא אהבה ולא עומק רגשי כמו זוג נשוי (מניחה רגע בצד בני זוג שגרים יחד בלי להתחתן)

הרבה פעמים זה גם לא פסגת החברות, אלא שותפים.

וזה אומר בעיקר שזו תחנה זמנית.

וגם שלכל אחד יש עיסוקים משלו ועניינים שלו ושריטות שלו ויש פחות מוטיבציה להשקיע לטווח הארוך, להתחשב באחר (מעבר לנחמדות חברתית), לבוא לקראת....

מה את תעשי ותתאמצי בשביל בן משפחה לעומת חברה ממש טובה לעומת חברה סתם?

אותו דבר.

מה הדמיון בניהם?מתיכון ועד מעון

זה שונה ממש.

חיי זוגיות נועדו להיות חיים שלמים של בחירהה הדדית עם אהבה ומשיכה, מיניות וילדים.

שותפים חולקים אותה קורת גג ומקסימום חולקים בהוצאות ובתורנות שטיפה

אני אולי אדייק קצתכנה שנטעה

למען הסר ספק, אני לא מרגישה סתם בדירת שותפים עם בעלי, ויש בינינו אהבה ושותפות לחיים והכל..

אבל מה ביומיום גורם להרגיש את זה? אנחנו נגיד בדכ נפגשים איזה שעה שעתיים ביום, שנינו גמורים עייפים מהיום ומהטיפול בילד. אז במצב כזה לא כזה מרגישים משהו מיוחד באוויר, זה מאוד טכני - אתה עם הילד, אני מכינה אוכל, אתה לומד, אני מנקה... כמו דירת שותפים..

מה עושה את השגרה יותר זוגית?

נראה ליאנונימית בהו"ל

מאוד תלוי בכל זוג

כשבעלי מתעניין איך היה היום שלי, גם אם זה חמש דקות ואז ממשיכים עם הילדים - אני מרגישה אכפתיות

יש פעולות יומיומיות "פשוטות" שעושים תוך כדי, גורמות לך להרגיש אהוב.

ובאמת ממליצה גם מידי פעם לצאת כזוג ולהנות. אבל אלו פיקים

בעיניי מה שבעיקר מחזיק את זה זו השגרה, והפעולות בתוכה שמראות אכפתיות ואהבה

כןoo

השגרה יכולה לכלול הרבה זמנים של יותר שותפות מאשר רגשות של משיכה ואהבה

בעיניי זה מקסים שיש שותף לחיים זה נותן לי בטחון ושלווה

רגשות משיכה וריגוש שמורים לזמנים זוגיים

וגם לפעמים יש סתם ימים עם יותר רגשות כאלה

בלי לעשות משהו מיוחד

דווקא המחויבות לשותפות הזוהמקורית

זה מה שמחזיק את הקשר לדעתי

תחשבי שזוגות שנים רבות חיים בהעברת שרביט ושותפות מתוך מחויבות לבית הזה שהקימו, כדי לקיחם אותו. שזה מן הסתם רצון שניהם.

לפי מה שאת כותבת נשמע שאתם לא עושים הרבה דברים יחד. כמו לנקות או לבשל, אלא הכל בתורות כזה כמו סרט נע, יכול להיות שאם תתחילו לשתף פעולה גם בפעולות כאלה זה ירגיש לך אחרת

וגם, שבירות שגרה. מחוות אחד לשניה. שמעתי מפי רבנית אחת שאמרה שהרב דסלר כותב בספרו שאהבה זו נדיבות. אז מחוות של נדיבות אחד לשנייה, של מעבר למה שסוכם זה בהחלט מקרב

וגם, נשמע שאתם בלופ של שגרה שוחקת. תינוק, בעל סטודנט, נשמע עמוס. יש גם תקופות כאלה. זה מה שיפה בזוגיות ארוכת שנים. אחרי ובמהלך תקופות כאלה, למצוא את הקרבה מחדש ולהשתדרג. לשים את הביחד שלכם בראש סדרי עדיפויות. פתיחות, אינטימיות רגשית ופיזית.

אולי הרבנית אמרהדיאט ספרייט

או התכוונה לומר ששורש ותולדת האהבה היא הנתינה וכך אומר הרב דסלר ב"מכתב מאליהו".

הוא גם מספר על זוג עם ילד שהופרד בשואה והתאחד לאחר מכן. הילד נשאר רק עם אחד ההורים, לזכרוני עם האם. והיא זו זדאגה לכל מחסורו ולכל צרכיו לאורך כל הזמן הזה.

לאחר השואה, לכשהתאחדו ניכר היה שהאב אינו אוהב את בנו כשם שאימו אוהבת אותו וזאת לדעת הרב דסלר כיוון שלא עסק בנתינה כלפיו לאורך כל התקופה הזו. 

לא היא אמרה נדיבותהמקורית

האמירה על הנתינה ידועה ומפורסמת

היא אמרה שבמקום נוסף בספר כתוב על נדיבות

(האמת שיש לי אותו אבל לא עברתי על כולו כדי לאמת את דבריה)

בעלי חשב שאני איזו למדניתדיאט ספרייט
והוא קנה לי סדרה שלמה בשם מכתב מאליהו בת 4 כרכים, כשקראתי רק את הכרך הראשון (שם קראתי את מה שכתבתי) וזהו לא התקדמתי מעבר, אז אין לי מושג 🫣
גם לי יש אותההמקורית

אני ביקשתי מבעלי שיקנה לי 🤭

אבל צריך לאחוז ראש וההתקדמות איטית 

יואו איזו מלכה!דיאט ספרייט
המקורית
את בעצמך! 
המממ זמן זוגי בתוך השגרה זה חשובמרגול

כוס קפה בבוקר, או כוס תה אחרי שהילדים נרדמים

ללכת לישון ביחד זה משמעותי בעיניי (כלומר, להיכנס יחד למיטה. שלא יקרה שעד שאחד מגיע לחדר השני כבר נרדם), אפילו במובן של השיחה הקטנה על הא ועל דא.

ובנוסף, גם אם תסתכלי רק על ההיבט של שותפות בתפקידים. יש משהו בשותפות של נישואים שהיא הרבה יותר רחבה משותפות של חברות מאוד טובות.

נגיד חברות טובות יכולות להגיד - טוב, לא נעשה חצי חצי קלאסי, אני אהיה על כלים תמיד ואת תמיד על כביסה. נניח. ואז בסוף זה איכשהו יוצא שווה.

בנישואים זה רחב יותר. כי קודם כל אין לי עניין להשוות איתו. אנחנו לא צריכים לעשות את אותו הדבר.

וגם, נישואים זה קצת קיבוץ בהיבט הזה מבחינתי. כל אחד עושה לפי יכולתו ומקבל ע"פ צורכו.

נגיד, אם צד אחד בלימודים, וגם לא מרוויח כסף וגם בשגרה עמוסה בלימודים והרבה שעות מחוץ לבית.

אז ברור שהוא תורם פחות גם מבחינה כלכלית וגם מבחינת טיפול בילדים, וגם מבחינת עבודות הבית.

זה לא בהכרח צריך לצאת פה שוויוני.

אם הזוג, כזוג, החליט שהלימודים האלו חשובים (מכל סיבה), אז זה מה שעושים. ושני הצדדים מתגייסים למאמץ. 

לדעתי הכי חשובאהבה.

לנסות לפתור את הבעיה שאתם נפגשים שעה שעתיים כל יום

זה ממש מעט

אני נמצאת עם בעלי פחות מזה כל יום, וזה בסדר גמןר .אמא טובה---דיה!אחרונה

זה לא בהכרח קצת.

אני מרגישה שקודם כל ביומיוםשלומית.

זה כל מיני דברים שהם טיפה "אקסטרא".

למשל: אם בעלי מבקש אוכל להגיש לו יפה, חם עם סכו"ם ולברך שישבע ויהנה, להכין כוס קפה, לקנות שוקולד קטן, לבוא מאחורה לעשות קצת מסאז', וכד. להכניס בתוך הדברים שממילא עושים עוד קצת טעם אווירה.

חוץ מזה: לצחוק, סתם להריץ קצת צחוקים ביומיום על כל מיני דברים.

ובנוסף, להקפיד על דייטים וזמנים שהם בהגדרה מוקדשים לזוגיות והם נותנים בוסט של אנרגיה לכל ההתנהלות היומיומית

בעיני התשובה היא אינטימיותתהילנה

גופנית כמובן, אבל בעיקר רגשית.

מה שקורה בין בני זוג במערכת נישואין היא פתיחות וכנות, באופן שאין עם אף אחד אחר בעולם. היכולת להיות פגיע, כנה ולהביא את עצמך עד הסוף.

וזה דבר שלא קשור לכמות הזמן שמבלים ביחד או לסוג הפעילויות שעושים. כל השיח בזוגיות הוא שונה באופן מהותי משיח בין חברים. זה שיח נטול מסיכות, נטול אגו וריצוי.

כמובן שאם יש הסתרה של רגשות / תחושות / מחשבות וכל אחד מנסה לרצות את השני או מפחד להביא את עצמו אז האינטימיות נשחקת עד נעלמת. ושוב, בשונה מתגובות אחרות פה, לא חושבת שהזמן הוא הנקודה כי זה לא בהכרח הגורם שהכי משפיע על האינטימיות הרגשית.

רעיון מה אפשר לקנות לבחור ישיבה חרדי?ואז את תראי

בן 26

רווק

בגדול הכי נשמע לי זה ספר אבל לא יודעת איזה ולא ממש רוצה לשאול אותו...

יש לכן רעיון?

נגן מוזיקהכורסא ירוקה

שובר לגלידה שיכול לצאת עם חבר

אם הוא בקטע אז אולר

אם יש לו תחביבים אז משהו שקשור אליהם

יש סט ספרים בשם 'המשודך המתוסבך'התברזל!
סדרה קומית, דתית-חרדית, הרבה ממליצים - אני לא קראתי אבל מכירה חומרים אחרים של המחבר.
אפשר שובר לחנות ספריםמתואמת
אלא אם כן חשוב לך להביא משהו פיזי, ואז אפשר לבחור ספר גנרי כלשהו בחנות ספרים ששייכת לרשת ולצרף פתק החלפה.
אהממ פחות מהיכרותי ספר..חנוקה

אחים שלי עונים להגדרה הזו

מה ישמחו לקבל- וואו מלא.

משקפי שמש

ארנק

שובר ליציאה לאוכל (רק לשים לב שזה בכשרות המקובלת אבל בירושלים נניח יש המון מבחר)

פעם קנינו לאחים שלי מתנה כניסה לחדר בריחה הם נהנו ברמות! זה קצת יקר, לא כתבת תקציב..

אפשר שובר לאטרקציות שונות ומגוונות

אגב סוודר יפה גם יתקבל בברכה (אבל צריך להכיר גם את הטעם וגם את המקובלות)

בקבוק טרמוס איכותי (ששומר על חום באמת יותר משעה-שעתיים)

מקציף חלב לקפה.

חפתים (בחורים שאוהבים אלגנט מחזיקים קולקציה יורת גדולה מאוצר העגילים שלי)

עניבה

צעיף/כפפות

נעלי בית חמות

פיז'מה חמה

גאדג'טים לפי תחומי ענין, צריך להכיר את הבחור המדובר.

לידיעה- חרדים לא כל כך קונים ספרים.

ספרי לימוד- בחור ישיבה אז יש לו בישיבה

ספרי קריאה- לוקחים מספריה

ספרי עיון- זה יכול להיות שכן, אבל מאד אינדיווינדואלי כל אחד לפי טעמו מה יקנה.

מעניין מה שכתבת בסוף...מתואמת

אנחנו לא חרדים, אבל אפשר לומר שקרובים לשם (חרד"ל/דת"ל תורני), ואין דבר שישמח יותר את הבנים שלי מאשר ספרים חדשים (ספרי קודש, הכוונה, אבל גם ספרי קריאה) וגם את בעלי, בעיקרון, אבל הוא כבר למד למנן את עצמו, כי הספריות אצלנו מתפוצצות...

מה שכן, צריך לדעת מה בדיוק הם רוצים וצריכים. בעבר הייתי קונה לבעלי ספרים ולא קולעת לטעם שלו🙈 אז למדתי לתת לו לקנות לעצמו...

אבל אצל הבנים שלי - המתנות הכי שוות שקיבלו לבר מצווה היו שוברים לקנייה בחנות ספרים. הם התלבטו שעות אילו ספרים לבחור, כמו שנשים מתלבטות איזה בגד לקנות...

אצלנוoo

בעלי והילדים (חרדים) לא קונים כמעט ספרי קודש

יש להם מספיק ממה שקבלו/ קנו בעבר

יש לי ילד אחד שקונה ספרי קריאה וילד שני שלא אוהב לקרוא

אז לא יהיה לו מה לעשות עם שוברים לספרים

והמתנה הכי טובה בעיניי לבחור ישיבה חרדי היא כסף מזומן שיקנה מה שהוא רוצה

או שוברים שאפשר לקנות בהם הרבה סוגי דברים

כי זה גיל שהטעם האישי מאד ספציפי וגם אם מכירים אותו

לא בטוח שקולעים לטעם

אז זה באמת שונה מאצלנו...מתואמת

הבנים שלי ממשיכים לקנות אף שהמדפים שלהם מתפוצצים מספרים🤭

בכל אופן, הפתרון שהצעת בסוף הוא טוב לכל מי שלא יודעים מה לקנות לו🙂

יש הבדל גדול בין גיל ההתבגרות לגיל 261112
נכון, אבל אני מאמינה שזה יישאר להם גם בבגרות...מתואמת
זה פשוט עניין אישי כנראה. לא קשור למגזריעל מהדרום
חח אני גם מאדדד אוהבת לקראחנוקה

וגם בילדות

אבל ספר זה מהדברים הלא שווים לחובבי קריאה

תמיד גמרתי את הספר ביום או בלילה שקניתי אותו.

כן היה לנו מנוי לכל ספריה אפשרית..

אני גם אוהבת לקרוא, ודוקא מעדיפה להחזיק בביתיעל מהדרום

לק"י

ספרים טובים. כאלה שאני קוראת הרבה.

חבל רק שאין הרבה כאלה...

(ואוהבים לקנות ספרים זה לא בהכרח כל חובבי הקריאה).

תלוי איזהחילזון 123
יש ספרים שכיף שיש אותם קרוב ואפשר לקרוא בהם שוב ושוב
הוא לא כזה...ואז את תראי

לא יילך לחדר בריחה או מסעדות

מאוד למדן

לא יסתובב עם משקפי שמש

ארנק, עטשומשומ

חגורה, סוודר, מחברת, מנורת לילה  

גאדג'טים שקשורים לתחביבים שלי כמו ציור/ נגינה / קריאה 

אז משהו נחמד שקשור ללמידהמרגול

תלוי מה התקציב

אבל הייתי משקיעה בבקבוק תרמי טוב (בשביל שתיה קרה/חמה/גם וגם). אם תרצי אשלח לך המלצה.

תקני בצבע בנאלי. נגיד שחור.

משהו שלא מסובך גם לנקות.

כיף לקחת ללימודים, ולא צריך בשביל זה טעם אישי מי יודע מה.

את יודעת איזה כיף זה שהשתיה החמה לא מתקררת בגלל שהתרכזת שעה? ואפשר להביא מהבית קפה טעים ולא את הקפה-חדר-מורים שבישיבה.

או משהו אחר שקשור, לא מספיק יודעת מה מותאם לבחור ישיבה:

תיק ללימודים (צריך לדעת איזה גודל בערך הוא צריך)

סטנדר נוח ללמידה עצמה?

אם הוא מסכם/כותב לעצמו הערות אז מחברת מעולה עם עטים טובים.

בעצם, אם אוהב קפה או תה אז אפשר להביא מגוון של תה/קפה שווה. (משהו איכותי)

מתלבטת אם אפשר לעשות שידוך על סמךאהבה.
מה בחור יאהב לקבל מתנה חחחחחחח 
שעוןמחיאחרונה
אויש זה ממש אינדוודואלי... אצלנו יש חולשה איומהאמהלה

לספרים.

אין מצב שיוצאים לקניות ולא חוזרים עם ספרים....

וזה ככה ברוב המשפחה שלי.

וזה בנוסף כמובן להשאלה מהספריה של 9 ספרים לשבוע

זה פשוט לא מספק אותנו...

אין  כמו ספר חדש טרי מהחנות

ולפותחת-

הכי טוב זה להביא סכום כסף או שובר מתנה כמו גיפטא

אם דווקא מתנה

אז:

ארנק

מברשת לכובע- אפשר לחרוט שם

עט עם חריטה

צעיף

אוזניות בלוטוס

אולי סטנדר שולחן?אביגיל ##
ארנק או נגןמולהבולה
מה התחביבים שלו?דיאן ד.

מה הוא אוהב לעשות בזמנו הפנוי?

זה לא קשור רק למגזר, גם בתוך מגזרים לכל אינדיבידואל יש העדפות משלו.

מנסה מהיכרותי-אנונימיות

סוודר שווה

פיג'מה חורפית

סטנדר

השתנקות בזמן הנקהמולהבולה

התינוק שלי ממש נחנק בזמן הנקה..מניחה שזה מהזרם אבל זה ממש מלחיץ

ולא קרה לי עם אף אחד מהילדים כמו שאצלו כמעט בכל האכלה...

יש לכן רעיונות מה אפשר לעשות?

אולישירה_11

לשבת קצת אחורה לא לרכון אליו שהזרם יהיה איטי יותר?

ניסיתי וזה לא תמיד עוזר משום מהמולהבולה

אני בסרטיםנשיש לו בעיה כלשהי חלילה

למרות שכשאוכל בבקבוק זה לא קורה

אולי לשון קשורה?צלולה
נראה לי שזה יכול להיות קשור
וואלה? אני יכולה לראות את זה?מולהבולה
להניק כשאת שוכבתזברה ירוקה

ואז השד מקביל אלין ולא מעליו

והזרם פחות

היה גם אצלינוחרותאחרונה
עזר כששמתי אותה עלי כשאני על הבטן והיא עלי (לבדוק כל הזמן שיש נתיב אויר פתוח, אולי זה מפחיד מידי עם ניו בורן ולוודא שלא נרדמים כי אז זה מסוכן)
תחושה של לא רצויים....ללכת?מולהבולה

חמי וחמותי עושים מחר מסיבת חנוכה בבית והם גרים מאוד רחוק

אנחנו בכללי לא נוסעים לשם הרבה כי קשוח לנסוע עם כל הילדים

ממש רציתי שיסייעו לשבת כי זה הכי נוח אבל לא הסתדר כי אח אחד לא יכול להגיע וחשוב להם

שיבוא

הקטע הוא שעלינו מקשים

אם אנחנו מגיעים למסיבה זה אחרי הדלקת נרות ונגיע רק באזור 8 וחצי בערב.כלמשנה אנחנו מגיעים שכולם בקינוח!!!

אז אמרתי לחמותי שבוע שעבר שממש קשה לנו להגיע אז היא הציעה שנישאר לישון

בעלי כל חייו בתפקיד הילד המרצה של הבית. והם מנצלים את זה!!!! לו היא אמרה שקשה לה שנישן אצלה כי גם האח השני נישאר לישון..

אני תוהה לעצמי למה אנחנו אף פעם לא בעדיפות אצלה? לא מעניין אותה שאולי פשוט נחליט לא לבוא?

זה כך גם בפורים תמיד כי לא רוצה שנישאר לישון והפסקנו ללכת והיא די מרוצה , לא מתלוננת על כך.

אגב גם בשבת שבע ברכות של גיסי היא אמרה לי שובל שלא אמרה לבת שלה להישאר לישון על. (הבת גרה רבע שעה מהאולם שאכלנו בו)

מי שזוכרת היא לא הסכימה שנישן כולנו אצלה עם הילדים וגם לבת שלה יש ילדים!!! אז למה דוקא אנחנו לא????

אני כרגע תוהה האם ללכת בכללי קשוח לי ממש הנסיעה ועוד בפקקים של חנוכה עם תינוק וילדים קטנים

ועוד ביקשו שלא נבוא בידיים ריקות, זה מצחיק אותי להביא אוכל לסוף האוכל.... העיקר לומר שהבאנו

לי באופן אישי בא לא להגיע ולא לענות אם יתקשרו...למה אנחנו צריכים תמיד להגיע במסירות ייראה שלא אכפת להם בכלל

הכל זו תחושה שלי.... בעלי כמובן חושב אחרת כי הוא אוהב לרצות אתם

גם אנחיו ממש משתדלים להדליק בזמןאורי8
אבל לפי התורה יש עוד מצוות כמוו כיבוד הורים... ואם יש אחים שעובדים בבוקר ומסבך אותם להגיע מוקדם, ולא מסתדר בזאת חנוכה מכל מיני סיבות. וחשוב חהורים שיהיה מפגש משפחתי ערב אחד וחשוב גם לנו ,כי הגודל של המשפחה כבר כמעט ולא מאפשר שבתות של כולם יחד), וזה הקשר של הילדים עם הבני דודים. אז' מותר לפי דעתי ( ודעת בעלי שהדלקה בזמן חשובה לו מאוד) ערב אחד להדליק מאוחר . 
משאפים לאסטמה ועצבנות ועייפות - קשור?אמא טובה---דיה!

הרופא אמר שלילד (בן 4) יש כנראה אסטמה, ונתן טיפול במשאפים לחודשיים - 

כל יום פעמיים, ובכל פעם 2 לחיצות מהכחול ו-2 מהכתום.

התחלנו לפני כמה ימים, והילד התחרפן. הוא עצבני בטירוף וישן המון המון.

יכול להיות שזה קשור למשאפים?

ובכלל קראתי את תופעות הלוואי בעלון ונלחצתי.

המינון שהוא לוקח נחשב גבוה?

יכול להיות שזה מהמשאפיםshiran30005

בהמשך שהגוף יתרגל כבר לא יהיה ככה אל תדאגי.

זה לא נחשב מינון גבוה הוא כבר גדול

אבל איך גיליתם רק עכשיו? מה היה בשנים קודמות?

הוא רגיל למשאפים בכללי?

הבן שלי מקבל מינון הרבה יותר גבוה (בן 3 עוד מעט) ואין לו תופעות כי הוא כל הזמן על זה 

העצבנות קשורה בהחלטגלסגולכהה

לגבי השינה אני לא מכירה תופעת לוואי כזאת.

תודה לכן על התגובות. מבאס. הוא ממש מסכן מזה.אמא טובה---דיה!

יודעות בערך תוך כמה זמן עוברות תופעות הלוואי?

וזה נכון שזה ממכר ושאחר כך אי אפשר להפסיק?

זה ממש תלוי בילד עצמו ובמצב.גלסגולכהה

סטרואידים זה לא ממכר, אבל יש תופעות לוואי ידועות. לצערנו אם יש מחלה שדורשת טיפול לפעמים זה הטיפול היחיד המתאים והוא מציל חיים.

אם את חוששת אפשר לקבוע תור לרופא ריאות לילדים

תודה רבה. היינו אצל מומחה ריאות, זה מה שהוא אמר.אמא טובה---דיה!

איזה תופעות לוואי?

הבת שלי מטופלת במשאפים לפי תקופות^כיסופים^

לא ראינו אצלה עצבנות במהלך השימוש במשאפים

ובטוחה שהרופא אמר לקח 2 לחיצות המכחול פעמיים ביום?

בעיקרון הכחול עד כמה שידוע לי הוא רק לזמן התקף..

לבת שלי היו התקפים חמורים שהיא הכחילה ונסענו איתה כמה פעמים למיון והכי הרבה אמרו לנו פעמיים לחיצה אחת מהכתום, ובזמן התקף פעם או פעמיים מהכחול

עכשיו נזכרת שלפעמים גם סטרואידים^כיסופים^
המינון יכול להתאים, זה לא חריגshiran30005

אולי זה מינון גבוה אם רק עכשיו התחילו לתת משאפים כי בדכ מתחילים עם 2 ליחצות מהכתום בלי הכחול/אפור.

אנחנו לקחנו תקופה ארוכה 4 לחיצות מהכתום ומהכחול יותר -בילד קטן יותר אז המינון לא חריג.

אבל- כן כדאי להתייעץ עם רופא ריאות טוב!! לא סתם רופא ריאות , לצערי יש לי ניסון מר עם רופאים סנדלרים...

זה לא נשמע לי מינון חריגטארקו

גם אצלנו זה המינון שניתן כבר פעמיים

ובזמן התקף אפשר משאף כחול בלי הגבלה.

פעם אחת קיבלנו גם 3 פעמים ביום מינון כזה.

עונה לכולן. אין לו בכלל התקפים.אמא טובה---דיה!

פשוט יש לו כל הזמן צפצופים מהריאות (בסטטוסקופ, לא בנשימה),

והמון דלקות ריאות חוזרות.

ברור, זה סטרואידים.. ממש משפיעאמא לאוצר❤

לגבי העצבנות בוודאי

לגבי השינה דווקא הרבה פעמים זה עושה הפרעות בשינה אבל בטח גם קשור לפחות בעקיפין

זה לא מהמשאףחנוקה

אבל אם הוא מקבל סטרואידים אז חד משמעית

זה משפיע מאד.

לא מכירה בשביל להציע תחליף, אבל זה תרופה חזקה ביותר

למה, משאף כתום נחשב חזק מאוד?shiran30005

אם כן איך נותנים אותו בחופשיות ככה?

לנו נתנו הנחיה לתת חודשיים 4 לחיצות ערב , 4 בוקר למנוע התקפים וזה לא עזר

אם זה כזה חזק איך נותנים ככ הרבה והיד קלה על ההדק? 

המשאף הכתום הוא סטרואידיםקטנה67
סטרואידים בשאיפה משפיעים הרבה פחות מסטרואידים שניתנים בצורה סיסטמית (כלומר בכדור), זאת תרופה יעילה מאוד ויש לה את ההשפעות שלה אבל הן הרבה יותר מאוזנות והגיוניות מאשר טיפול פומי בסטרואידים ולכן גם נותנים אותה הרבה יותר בקלות. חשוב להבין שלקוצר נשימה יש השפעות מאוד משמעותיות בפני עצמו ולכן בחישוב של סיכון מול תועלת, מומלץ לקחת טיפול מניעתי עם התופעות שלו ולהימנע מהסיכונים של קוצר נשימה
כןבשורות משמחות

זה החומר של הסטרואידים?

כי זה זולל כוחות מהגוף

בטח!! זה סטרואידיםמולהבולה
כל הילדים שלי ככה
תופעה ידועה של סטרואידים שיש במשאפיםהמקוריתאחרונה

אולי יעניין אותך