חייבת להגיד לך שהכנות שלך והרצון לתת ממש דגדגו לי בלב
ככה מפרגנת לו והוא אפילו לא מתלונן (ועוד אמא שלו לא מצדיקה אותו בכלל..) מקווה שהוא יודע איזה אישה מיוחדת יש לו.
אני משתפת אותך שזה נגע בי כי אני לא מבשלת כל יום כי משעמם אותי אותם דברים ואנחנו שנינו בררניים וגם לא אכלנים גדולים אז תכלס אוכלים כזה 3 פעמים בשבוע..
ולפעמים מצטערת כי בית כזה עם ריחות תבשילים והכל.. נראה לי ממש יעשה את זה גם לבעלי גם לי..
ואני דווקא מבשלת טעים
אז כל מיני טיפים:
למדוד- בבישול אנחנו נוטות להסתכל בערך. וכן יש משמעות לכמות מדויקת של מים, של שמן. וככה גם יותר קל לתקן את עצמינו. אני הרבה ממציאה מתכונים ותמיד רושמת מה עשיתי במדויק (2 כפות שמן.. טיפה מלח) כדי שאחכ אדע לתקן. רק מתכון שמכירה ממש טוב עושה ב'עין'
אני לא הצלחתי לקחת מתכונים מאנשים ולהצליח בהם. לדעת להעביר מתכון זו מיומנות ולא בהכרח שאחות/גיסה/חברה תהיה מוצלחת בזה. אז יותר בלוגריות ומתכונאיות- המליצו לך פה על שמות טובים ואתן דגש דוקא לעז תלם- שזה עוד טיפ שלי עוזר
ללמוד על האוכל. להבין מה נותן סוכר (חוץ ממתיקות- השחמה. כבישה לדגים.) ומה יעשה שום לתבשיל. ועוז תלם הוא מורה מעולה (זה לוקח זמן.. לא כשמתיישבים לבשל.. בזמנך הפנוי)
חומרי גלם! זה כל כך חשוב! סבתא שלי לא בשלנית גדולה בכלל לא מכירה תבלינים (אני כן אוהבת מתובל) אבל היא קונה מוצרים טובים. פסטה.. אורז. כל המשפחה שלי אוהבת את האורז שאני מכינה במיקרוגל. אבל זה אורז ספציפי שאני קונה בחנות תבלינים בשק 5 ק"ג. וזהו. אחכ רק מכניסה לקופסא עם מים מל"פ והאורז יוצא מושלם. עוף טרי מגיב אחרת לגמרי מעוף טרי ודגים זה בכלל הבדל בין קרטון למשהו ממש משובח. לקנות מאותן חברות אם יש חברה שיצאה לך מוצלח וכן להפך. אני לא אוהבת (לא את הטעם את קיצור הדרך) אבל יש בצקים מוכנים טובים, מליות טעימות, רטבים (לא יודעת להמליץ.. לא קונה כלום) אני קונה עשבי תיבול נניח של דורות ואז יש לי קפוא יותר מזכיר טרי בטעם זה לא כמו מיובש ופותר לי הרבה התעסקות.
וספציפית שאלת על
חמין- זה נורא אישי כי כל אחד אוהב משהו אחר ומבחינתו חמין אחר יהיה טוב אבל תנסי לראות אולי- טיגון ממושך של הבצל והשום, להקפיד 'לסגור' בטיגון גם בשר וגם תפוחי אדמה. לתבל לערבב ורק אז להוסיף מים.
אם את משתמשת בנתח שומני פחות חשוב אבל אם הנתח יבש יחסית ממש חשוב לסגור אותו טוב על תחתית הסיר לפני שמוסיפה את שאר הדברים. להוסיף קטניות בלי מי ההשריה שלהן ובישול ארוךךךך על אש קטנה.
מרק- להשתמש בחלקי עוף עם עצם וסחוס. חזה כמעט לא נותן טעם לעומת גרונות ועצמות, אפשר כמובן לשלב אם אתם רוצים לאכול את העוף מהמרק. להרתיח להוריד 'לכלוכים' מלמעלה ויש שיקפידו ממש לסנן..
להשתמש בעשבי תיבול במקום באבקת מרק עוף (אין לי את המוצר הזה בבית. ואף פעם לא חסר) פטרוזיליה, שמיר בזהירות הוא חזק ולא כולם אוהבים, ירקות שורש נותנים הכי הרבה טעם במיוחד אם מ'טגניים' אותם כמה דקות לפני שמוסיפים נוזלים. בצל, כרשה (לוף) סלרי ראש, שורש פטרוזיליה, דברים כאלה. קישוא כמעט לא משפיע על הטעם.. הרבה ירקותץ יוצרים טעם עשיר (ולא הכל חייב לקלף).
אני קונה מקלפת/שוטפת חותכת לחתיכות נוחות לשימוש ומקפיאה בשקיות במקפיא כי כל פעם לחפש ולהוציא ולטפל ב8 ירקות בשביל מרק מעצבן אותי.
חיצוניות ש'עושה את זה'
אני כן אוהבת להשקיע (כאמור אנחנו לא אוכלים כל יום..) ולערוך שולחן מראש יש לי מלא כלים אמיתיים ויפים וממש משחקת בהם. פלייסמנטים. כד מים. קערת פירות באמצע השולחן. מלחיה יפה לשולחן.
גם ארוחת ערב הכי פשוטה אני עורכת ואז זה נראה יפה. להוציא גבינות מהקופסאות שלהן..
סעודה שלישית של חורף אף אחד לא רעב.. אני משתמשת בצ'ייסרים ושמה לכל אחד לחמניית ביס ממש ביס ו3 צ'ייסרים מלא במה שיש.. נניח זיתים-כן משימורים.. אבל סורי שאנחנו אוהבים, איולי שום, ורצועות דקיקות של מלפפון/גזר ולפעמים רצועות דג מעושן מה שיש במקרר. לא רעבים ליותר מזה אבל זה לגמרי כבוד שבת וכבוד סעודש האומללה החורפית שאף אחד לא רוצה לחשוב עליה...
עוגיות- אני מכינה מתכון בכמות כפולה (כל מתכון) או משולשת. יוצרת צורות ומקפיאה וכל פעם אופה קצת. ככה זה טרי, ממלא את הבית בריח טוב וגם לא מתפתים לאכול צנצנת ענקית חסרת פרופורציה...
הצלחות ותזכרי שאת אשה מיוחדת!
אצלינו החדר שינה הוא נורא חשוב לשתינו.. הפינה שלנו.. אז לסדר אותו ולטפח אותו מאד עושה לנו את זה (שתינו, אחד לשני) ולפעמים גם שמה שם קערית שוקולדים או פירות או עוגיות וכאלה במיוחד לקראת שבת/ימים שבא לי בילוי מיוחד או לחילופין מרגיש שהתייבשנו קצת. כשקונים פרחים לרב שמים אותם בחדר שינה ואז לשבת הם יוצאים לסלון..
זה מתאים במיוחד אם יש ילדים בבית ורוצים להשקיע דוקא בבן זוג (שירגיש שהשקיעו בו)