פריקה על גיסה..תוהה לי
יש לי גיסה (אשתו של אח של בעלי) שאני חושבת שיש לה סוג של חרדה חברתית. שאני בטוחה שהרבה לא ישימו לב אליה אבל היא ממש בולטת לי. ואז כנראה יש איזו העברה נגדית שקורית כשאני איתה שאני מרגישה כל כך לא בנוח. ולמה? כי עדיין אחרי 3 שנים שאנחנו גיסות ואחרי מלאאא שבתות שעשינו יחד , כי הם גרים ממש ליד ההורים של בעלי ולרוב הם שם בשבת כשאנחנו באים, היא פשוט מתביישת ממני ולא נינוחה ולא מתקשרת איתי כמו בן אדם רגיל. וזה לא שלא השתדלתי לנהל שיחות ממש נעימות ולא מלחיצות, והעליתי נושאים מענינים לדיון ופיתחתי שיחה ועדיין כל פעם זה מרגיש כמו להניע את הגלגל מהתחלה. כאילו מעולם לא נפגשנו. ותמיד בהתחלה היא עוד יותר נבוכה. ואז בסוף מדברת רגיל, ופתאום מדברת ממש רגיח ומשתפת ופתוחה על כל מיני דברים. עד חפעם הבאה שמתייחסת אלי כאל זרה מאיימת.
ואתמול קפצנו להגיד שלום לחמי וחמותי אחרי חודש שלא נפגשנו, והיא היתה בבית שלהם וכשנכנסנו היא היתה עם הגב אלינו ובדקה משהו בפלפון והיא לא הסתובבה! המשיכה לעמוד עם הגב בלי לענות לשלום שלנו, בלי להתייחס בכלל יותר מ10 דקות. ואז היא הלכה בלי לומר מילה, ובסוף אחרי זמן מסויים היא חזרה ואז עד שהתניעה, ובסוף דיברנו כביכול רגיל.
וזה מחרפןןןןןןן אותי, עושה לי כזו תחושה לא נעימה, וכמובן שאני לא מצליחה לעשות הפרדה, ובסוף לוקחת את זה אישי, אבל בלי קשר לפגיעה, זה מביך, זה מסרבל, זה תקוע ומעיק. זה גורם לי להיות מודעת אל עצמי ואליה בלי פשוט לזרום.
אשמח לעיצות, לשיקוף, לניתוח הסיטואציה שיעזור לי להבין מה קורה שם. תודה יקרות.
לא היתי מתרגשת מזהפלונית5
קרו לי דברים דומים בעבר, זה מקרה שיכול לקרות, לדעתי קורה בהרבה משפחות,
לפני החתונה בחרת את האופי של בעלך ולא את גיסתך
עם חברות זה שונה - את בוחרת לך את החברות שהכי זורם לך איתן, ופה אין לך בחירה מי תהיה גיסתך
אני חושבת שכדאי לך להשלים עם זה שלא בטוח שהיא תהיה החברה הכי טובה שלך וזהו, אם כי ההרגשה הלא נעימה שלך ממש מובנת וגם מוכרת
וזה שהיא הפנתה את הגב - לכי תדעי- רוב הסיכויים שלא קשור אליך משום כיוון - לפי התיאור נשמע כמו שהיתה טרודה/בוכה ממשהו שקרה לה והיא ניסתה להיות על פרופיל נמוך.... ואין שום קשר אליך...
אל תשליכי על עצמך מזה שהיא לא מתיחסת אליך, זה דבר שקורה להרבה, חפשי חברות שכיף לך איתן
תודה על התשובה שלך🤗תוהה לי
כיוון של לימוד זכות יועיל לך?יראת גאולה
אולי תחשבי, שכמה שלך זה לא נעים, את עוברת את זה פעם בכמה זמן ורק עם בן אדם אחד,
היא עוברת את הסיטואציה הלא-נעימה הזו עם כל אדם שהיא פוגשת!
באמת נשמע שיש לה איזשהו קושי או חרדה. זה מעורר בי תחושת רחמים ורצון לעזור לה... אולי יהיה לך נוח לחשוב על זה כך? תודי לה' שאת זורמת בקלות, מסתדרת בחברה ונעימת שיחה, והיא תודה לה' שדווקא את גיסתה ולא מישהי שהייתה מתייחסת אליה בחוסר הבנה או גרוע מכך - בצורה שלילית.
את צודקת, תודה על הפרפקטיבה וההתייחסות תוהה לי
מקסיםמתחדשת11
האמת מה שעלה ליחדשה ישנה
זה -
מסכנהההה!!!
איזה סיוט לחיות ככה!
כל החיים מסורבלים, מלאים בלחץ , במחשבות מיותרות , בכבדות, בחשש....
אז לדעתי, תקחי את זה למקום שהיא ממש מסכנה. אני מזדהה איתה אבל ברמה הרבה הרבה יותר נמוכה. מכירה את זה שלוקח לי זמן להתניע... זה קשה!

תחשבי שלה יש את זה מול כולן, אז לך יש את זה רק מולה....
תודה יקרהתוהה לי
את צודקת ממש
היא מזכירה לי את גיסתי...מחי
לא ברמה כזו קיצונית, אבל מאפיינים מאוד דומים. תמיד נראית נבוכה כשאנחנו נפגשות ולוקח זמן להיכנס לשיחה נורמלית. אבל אצלה זה כן השתפר עם הזמן (אנחנו גיסות כבר 5 שנים, והיא אחות של בעלי אז היא בטח מרגישה יותר בנח מאשר גיסתך בבית של ההורים)
אצלי (בעצת נשים חכמות כאן בפורום ) פשוט שיחררתי. פעם חשבתי שהאחריות היא שלי לחפש נושאי שיחה, להיות נחמדה ולנסות לפתח את השיחה כל הזמן, וזה היה מעיק ומתסכל מאוד. לכ הבנתי מה הבעיה בי שהיא כל כך נבוכה לידי. אחרי שהבנתי שזה שלה, שחררתי אחריות לגמרי. לא מחפשת נושאי שיחה, לא מנסה לגרום לה להרגיש בנח, לא מנסה להיות נחמדה בעל כרחי. מחייכת ואומרת שלום, אם היא רוצה לדבר אני פה, אם לא אז אין בעיה, שכל אחת תהיה בפלאפון שלה... והחיים יותר קלילים אחרי שהבנתי את זה. ואז גם גיליתי שזה באמת לא קשור אלי, ויש ימים שיש לה מצב רוח ובא לה לדבר, או שיש לה דברים שהיא רוצה לשאול אותי ולהתעניין, ויש ימים שלא בא לה לדבר עם אף אחד וזה לא רק אישי נגדי. אז זה קצת שונה מהמצב אצלך, אבל אני חושבת שהנקודה הזו של לשחרר ולהבין שאת לא צריכה לקחת אחריות לאווירה ביניכן יכולה לעזור.
וואו אני מוצאת את עצמי מזדהה עם הגיסה...רק להגיייב
גם לי לוקח זמן להפתח לאנשים ובמיוחד לגיסות מצד הבעל.. יכול להיות שיש לי חרדה חברתית?
תמיד או בהתחלה כשהכרת אותן?מחי
כל פעם שאתן נפגשות את נבוכה לידן? יש לך קשר איתן ביומיום או שרק נפגשים לעמיתים רחוקות ואז מדברים?
אם אין לכן ממש קשר אז יכול להיות הגיוני להיות נבוכה קצת כל פעם שנפגשים.
נפגשים נגיד פעם בשבועיים..רק להגיייב
וביומיום אני לא בקשר איתן למרות שיכולתי להיות בקשר.. הן בקשר בינהן, ואני בחוץ כזה... בכללי אני שמה לב שבשיחה אחד על אחת או שתיים אני טובה אבל בקבוצה אני נסגרת ונאלמת...
אולי את גיסתי תוהה לי
יש ספקטרום של תפקוד חברתי שנחשב נורמלי, גם אם את בקצה של הספקטרום וקצת יותר ביישנית. אבל להמנע לגמרי מיצירת קשר עין ושיחה במשך זמן ארוך זה כבר קצת קיצוני
אולי באמת חחחרק להגיייב
לא נראה לי שאני נמנעת מקשר עין.. אבל אולי יש לי קושי קל בחברה
תודה יקרהתוהה לי
אני מזדהה עם מה שאת כותבת ואני גם ממש שחררתי מפעולות אקטיביות ומלקחת אחריות ועדיין זה עושה לי כזה נאחס, אבל את צודקת, זה לא אישי ואולי אם אהיה קצת יותר אמפתית לקושי שלי זה יעזור לי
זה שלה, לא שלךים...
תהי את, תעשי מה שטוב לך
אם יש לה קושי, הוא שלה וזה לא קשור אליך. כשאת לוקחת את זה אליך גם לך יש קושי. אולי גם לך זה יושב על נקודות שאת מרגישה צורך לטפל בהם.
תקבלי את עצמך כמו שאת ואז גם תוכלי לקבל אותה כמו שהיא.
את לא תריכ כל הזמן לנסות לדברר אותה. לפעמים אנשים פשוט רוצים את השקט שלהם בלי לדבר עם אף אחד.
תודה על התשובהתוהה לי
האמת שאני כן מנסה ליצור הפרדה במעשים שלי ובתקשורת איתה, אבל רגשית קשה לי לעשות הפרדה
מהמקום של אישה עם חרדה חברתיתהריוניסטית
היא פשוט מסכנה, באמת.
לקח לי בערך ארבע שנים עד שהצלחתי להתנהג בצורה נורמלית ליד המשפחה של בעלי.
כנל עם הגיסות.
היא בתחושה כל כך מגעילה עם עצמה
לא יודעת מה נכון לעשות, מה לא, מפחדת להביך את עצמה.
אני מצדי בתור אחת שחיה שם,
הייתי אומרת לך- תשתדלי יותר אם את יכולה.
היא צריכה שיקחו עוד צעד לכיוונה, שיראו לה מה הכוונה בצורה ברורה יותר.
אחרי שאומרים שלום כללי, לפנות אליה באופן אישי.
"שלום איקסווייזד, מה שלומך? כמה כיף לראות אותך."
זה ייתן לה בטחון. ולאט לאט היא תפתח.

ותזכרי שזה לא אישי בכלל! אפילו טיפונת.
פשוט מבוכה שהיא לא יודעת איך לצאת ממנה.

מתפללת בשבילה שהיא תצליח להיחלץ משם בקרוב,
כי זה פשוט לא דרך נעימה לחיות בה.
ממש מודה לך על השיתוף הזהתוהה לי
זה נותן לי ממש כלים וקצת הבנה שאני לא מבינה בכלל את ההתמודדות הזו, מקווה שאצליח להיות יותר אמפתית ורגישה
כתבת מקסים מקסיםאוהבת את השבת
איזה מהממת את!!! ולפעמים החיסרון הזה הוא דווקא יתרון בעיניי שתדעי!!
רק לומרשיח סוד
שמה שיש לגיסתך, יש לי. חרדה חברתית.
וזה ממש קשה להתנהל ככה ביום יום. גם עם אנשים קרובים קרובים. אני לא אומרת שלום לחמי וחמותי אפילו, בטח שלא לשאר. בטח ובטח זרים. נטו מחרדה, לא מקטע אישי.

מבינה שלאחרים לא ממש כיף להיות בסיטואציה כזו, אבל רק מבקשת ממך ומכל אחד, כשאתם רואים כזה אדם, תניחו לו, אל תלחיצו אותו, תנו לו את הקצב שלו, תהיו רגישים כזה. תבדקו אם הוא צריך משהו אבל לא בקטע מציק, תפנו בצורה אישית..

ובאמת שזה אף פעם לא אישית מול מישהו, זה לא שאנחנו סנובים או שונאים מישהו.

תודה ששיתפתמכחול
לא הכרתי את זה בכלל!

אם הייתי גיסתך, מה היה הכי נעים לך?
בשמחה.שיח סוד
לי עוזר כשמדברים איתי על נושאים שהכי קשורים אלי, ומדובבים, בעיקר על ידי שאלות. ושיחות של אחד על אחד על הספה ולא באמצע שולחן שבת נגיד מול כולם. או בחוץ ולא ב4 קירות.
ולא רק "חופרים" לי. מצד שני לא שיחות של שעות. שיחות קלילות, ואם נראה שאני מתחמקת אז לעזוב ולתת את השקט שלי.
לא לירות מכל הכיוונים, במיוחד לא ברגע הראשון של המפגש, אלא לתת לקרח להפשיר ורק אז לפתוח בשיחה. אם לא אמרתי שלום או לא הגבתי, סבבה, להמשיך בנחת.
ולפעמים לשאול את בעלה בשקט שיברר אם הכל בסדר, ושהוא יענה לך חזרה בצד.

בגדול - לא להביא אותה למצבים חברתיים, לשיחה המונית, לשקט מביך, לדבור מול כולם וכד'.
תודה רבה, אבל אני לא בטוחה שהבנתימכחול
מצד אחד את אומרת "מדובבים", ומצד שני "ואם נראה שאני מתחמקת אז לעזוב ולתת את השקט שלי".

אני לא מרגישה שאני מבינה מתי ליזום שיחה ולנסות אפילו אם הצד השני לא לגמרי זורם, ומתי להרפות.
ברור שלא לחפור עד אינסוף, אבל מצד שני נראה שאת כן רוצה להרגיש שלא מוותרים מיד על השיחה איתך, לא?
אממשיח סוד
בדרך כלל בתחילת המפגש, ישר שמגיעים.. להרפות. לתת את השקט שלה להתרגל.
ובהמשך ליזום ולדובב קצת.
משהו כזה, קשה להסביר מתי

בכל מקרה אני מלאת הערכה אלייך ששמת לב לזה אצלה ואת באה לטובתה. אשרייך.
אני לא הפותחתמכחול
רק מתעניינת
תודה!
אה אופס, לא שמתי לב שיח סוד
תודה יקרה, מעריכה מאד את תגובתךתוהה לי
מאמינה שכל חוויה של אדם המתמודד עם חרדה חברתית היא שונה, אבל אשמח לשמוע ממך ומהריו@הריוניסטית איך אתן ממליצות לי להתחי איתה שיחה כשנפגשים. רק שלום וחיוך, או כן לפתח קצת סמול טוק, או לא, וכו.. וגם את מרגישה כשמישהו אחר "מאבחן" אותך בלב שלו כאחת עם חרדה ואז זה מגביר את החרדה?
תודה
טוב שאת מבינה קצת מה עובר עליהאוהבת את השבת
קחי את זה למקום של לעזור לה, נשמע שלא קל לה וזה ממש לא מרוע אז תנסי לגשש מה יעזור אולי לשחרר לכמה זמן גם..
בהצלחה ממש!♡
אפשר לנצלש?פלונית5

משהו דומה , לא חרדה חברתית כמו גיסתך - אלא גיסה שמתיחסת אליך בפחות התענינות או בסנוביות וכמה שמנסה לדבר פתוח, כאילו משהו חסום אצלה, לידי היא בדרך כלל עם פרצוף חמוץ יותר, מדברת בקצרה , פחות בפתיחות, כנראה שהיא לא סובלת אותי? החלטתי להתקרב בעיקר לאנשים שנותנים לי הרגשה שאני חשובה להם ושהם נהנים איתי בשיחה... אחרת זה די מסתכל היחס וגורם לדימוי עצמי שלי לרדת....

במילים אחרות השאלה שלי - איך להתיחס לגיסה שקצת סנובית אליך? או מישהי בעבודה? מישהי שאת חיבת לפעמים לדבר איתה, אבל כאילו משהו חסום ביניכן, כמו קרח, ואני מנסה להפשיר את הקרח ללא הצלחה.... כאילו היא לא רוצה להפתח באמת

לשחרר...מחי
אתן לא חייבות להיות חברות. לשמור על נימוס בסיסי, שלום מה נשמע, וזהו. כמו שאמרת, להתקרב לאנשים שטוב לך איתם. אם את מרגישה שאת מנדה להפשיר את הקרח ללא הצלחה והיא לא ריצה להיפתח, אז חבל על המאמצים שלך. זה קשה כשזה קורה במשפחה, אבל נראה שהמאמצים שלך לא מועילים, אז חבל. רק לא לשרוף גשרים, להמשיך עם יחס מכבד.
אצלי בעבודה יש מישהי שהיתה ממש קרירה אלי, הייתי אומרת לה בוקר טוב ולא ענתה, באופן כללי די התעלמה מקיומי. אחר כך הבנתי שהיא היתה בתחילת הריון וממש לא הרגישה טוב, ושמחתי שהמשכתי להגיד לה בוקר טוב ומה נשמע כל בוקר ולהיות נחמדה למרות שלא קיבלתי יחס בחזרה, כי החלטתי שגם אם היא לא נחמדה אלי אני אעשה את שלי. גילוי נאות - אנחנו לא חברות היום (4 שנים בעבודה הזו כבר) כי היא פגעה בי מאוד כמה פעמים, אבל אנחנו גם לא אויבות. אני מקפידה על נימוס והתעניינות בסיסית, מחייכת אליה כשיש לי כח, ומשתדלת להיות הכי בסדר שאפשר כדי לדעת שמהצד שלי עשיתי מה שהייתי צריכה, ואיך שהיא מתנהגת זה שלה. ואני חושבת שזה עוזר, היא יחסית יותר נחמדה אלי מאשר לאנשים אחרים בדרך כלל. אבל זה סיפור אחר... סתם רציתי להביא דוגמא שלא מפסידים מלהיות נחמדים, אבל אין צורך לנסות בכל הכח לשבור את הקרח אם את רואה שזה לא הולך.
מאוד חכמהפלונית5
אהבתי את הגישה שלך, והסיפור מענין תודה על השיתוף יקרה 🌂🌂🌂🌹🌷🌼
💗💗מחי
דבר ראשון שעולה לי- תשתדלי פחותמיואשת******
כמה שאת משתדלת היא יותר מרגישה ברצון שלך וזה מלחיץ אותה יותר
תנסי ממש להתנהג אליה כמו שהיית מתנהגת למישהו רגיל, בלי לחשוב על נושאים ופתח אותם וכאלו.
דבר שני אולי הטרמה? כשאתם מגיעים לשבת אפשר לשלוח כמה סמסים לפני מה נשמע מה קורה משהו כזה
אולי אפילו שיחת טלפון, משהו מקדים כזה.
ולזרום.
מקסימום לא תדברו הרבה בשבת לא נורא
❤️
תודה על תשובתךתוהה לי
אני באמת ממש שחררתי בחודשים האחרונים ועדיין זה ממש מאתגר להיות שבת שלימה עם גיסה יחידה שלפעמים מדברת, לפעמים לא, נפתחת ונסגרת, מתייחסת ומתעלמת, ובעיקר בלתי צפויה. אני חושבת שבאמת האמפתיה כלפיה יכולה לעזור לי לצאת מעצמי קצת ולהבין אותה ושזה לא אישי.
וחגבי ההטרמה זה רעיון, אבל אני לא חברה שלה, אלא גיסה, וזה לא אופי הקשר שלנו, מאמינה שזה יהיה לה מלחיץ ומוזר..
דווקא זה יכול להיות טוב...אנונימיות
אפילו בסגנון של:
הי, מה קורה? אתם בבית השבת כי אנחנו מגיעים בעזה אז נראה אתכם? איזה כיף.
ומצטרפת לזה שזה ממש לא אישי והיא מסכנה ובטח לא נעים לה.
(בתור אחת שחוותה בעבר משהו דומה, והכי לא רואים עלי)
כן לזה בערך התכוונתי. לדעתי שווה לנסותמיואשת******
אני מאוד מבינה אותךמחי
לפני שהצטרפה עוד גיסה למשפחה היה לי מאוד קשה ללכת אליהם לשבתות, כי להיות שם רק עם גיסה אחת שכמעט לא מדברת זה קשה ומדכא. וכמה שמשחררים, עדיין יש קצת ציפיה שאולי הפעם יהיה יותר נחמד...
מציעה לך להצטייד עם הרבה חומר קריאה כדי לא להשתעמם, להביא לעצמך כל מיני פינוקים כדי שגם אם תשארי בחדר יהיה לך נחמד עם עצמך, ולדבר על זה עם בעלך, לבקש ממנו להיות החברה שלך בשבת, אולי לצאת לסיבוב איתו, כי אין לך עם מי לדבר חוץ ממנו.
לגבי שיחת טלפון לפני, את גיסתי זה היה נורא מביך, אבל בהודעות דווקא יכול ללכת טוב, כי זה נותן לה זמן לחשוב ולהגיב.
תודה יקרה, ההזדהות שלך ממש חיממה לי את הלבתוהה ליאחרונה
והרעיונות שלך ממש מעולים❤
רק לי הפורום תקוע לגמרי על לפני יומייםאמא לאוצר❤

ומסרב להתעדכן לא משנה כמה פותחת וסוגרת מרעננת וכו?

פתאום חושבת על זה שאם זה לא רק אני אז אף אחת בכלל לא תוכל לענות על השרשור הזה כי אף אחת לא תראה אותו 😅😅

מעניין אם הוא בכלל ישלח 🤷

חחחח בדיוק מה שחשבתיוואלה באלה

זה קרה אתמול בערב מתישהו

לא להאמין כמה אני מכורה😂

קרה לי הבוקר אבל הסתדר תוךדקות בודדות..לפניו ברננה!
משהו השתנה בריפרושoo

אצלי מתעדכן רק בכניסה ויציאה מהפורום ולא מריפרוש הדפדפן

@משה

כלומרoo
אם אני מרפרשת את הדפדפן הוא מביא את התוכן כמו שהיה לפני יומיים 
נכוןתודה לה''אחרונה
גם אצלידיאן ד.

רציתי לכתוב מה קרה שהפורום כל כך שקט

עד שהבנתי שיש מלא שרשורים שהוא מסרב להראות לי אותם

אצלי לא.. אולי זה משתנה מחשב/טלפון?טארקו
גם אצלי ככהתודה לה''
אולי יהיה לכן פיתרון בשבילי כי אני מיואשתסיפור_של_הלב

ב"ה 3 חודשים אחרי לידה

הנקה מלאה

טבלתי 5 שבועות אחרי הלידה, דווקא הלך בקלות הייתי יכולה אפילו לפני לטבול.

אבל כשבוע אחרי התחילו כתמים ודימומים קטנים. חשבתי שזה מחזור אבל זה לא התפתח לשם, לצערי נאסרנו (בטעות).

אחרי כמה ימים עשיתי הפסק וביום של הטבילה (😪) אני קמה בבוקר ושוב כתמים ודימום, שמנענו ממני לטבול ורק אחרי כמה ימים הצלחתי לעשות שוב הפסק ולטבול.

היום, אחרי שבוע וקצת מהטבילה, אני שוב רואה כתמים, דימום קטן. למה?? אני לא מונעת. מה קורה? למה כל הזמן יש לי דימומים וכתמים?

אני לא יודעת אולי הפעם כן יתפתח למחזור אבל אני לא יכולה כבר לדמיין את עצמי שוב פעם אסורה. אולי יש לכן עצה בשבילי איך לעזור לגוף שלי לא להתחרפן הורמונלית ולהפסיק את הדימום הזה?

בלידה אמרו שהוציאו את כל השליה...

כדאי לבדוק אם אין שאריות שילייההשם שלי

גם אם בלידה נראה שיצא הכל, יכול להיות שנשארו שאריות שגורמות לדימומים.

נבדקת אחרי הלידה?

כן נבדקתי הרופא לא אמר כלום..סיפור_של_הלב
איזה לידה זה?חנוקה

מכירה אישה שיש לה דימומים וכתמים בתקופת ההנקה )קבוע( לא יודעת את ההסבר במדויק אבל בעצם בהנקה רירית הרחם לא מתעבה תקופה ממושכת וכנראה שאצלה הרירית ככ דקה שיוצר כתמים.

מטפלת בזה ברפואה אלטרנטיבית אבל זה לא עוזר 100%

לידה שלישית, פעם ראשונה ככה..סיפור_של_הלב
וכשהייתי אצל הרופא 6 שבועות אחרי לידה אמר שדןוקא הרירית עבה יחסית לנשים מניקות
ממש כדאי ללכת לרופאת נשיםיראת גאולה

גם כדי לבדוק שאין שאריות ברחם

וגם אם הרחם נקיה - שתבדוק ממה זה - מה מצב רירית הרחם, מה המצב ההורמונלי ואם יש לה עוד רעיונות ממה זה יכול להיות.

גם אם אין לזה משמעות רפואית, דימום לא מוסבר במשך 3 חודשים אחרי הלידה, זה בהחלט מצריך יחס ופתרון רפואי היות שזה מפריע.

אני אלך אם זה יתחזקסיפור_של_הלב
בינתים כשזה כתמים ואני עדין מותרת אני לא רוצה ללכת לרופאה כי זה בטח יגרום לי להיות אסורה הבדיקה..
לא מחייב שיאסור.לפניו ברננה!
תבקשי הדרכה הלכתית כדי לדעת איך להיבדק באופן שלא יאסור.
אגב בלילות הבייבי פותח לי מרווחים בהנקה יחסית גדולסיפור_של_הלב
הוא יכול לישון 5-6 שעות רצוף, ייתכן וזה גורם לדימומים ההנקה הלא רציפה?
זה קורה לפעמים בהנקה, אבל קודם כל צריך לבדוק שאיןאמהלה

שאריות שליה.

חשוב ללכת שוב לאולטרה סאונד ואם לא רואים מספיק טוב אז להיסטרוסקופיה

איך היה בהנקות הקודמות?

הגיוני שהרופא לא ראה כלום בבדיקה של אחרי לידהסיפור_של_הלב
ובכל זאת יש?
כן. לפעמים רואים רק לאחר זמן.אמהלה
יכול להיות מפצע בצוואר הרחםתוהה לעצמי
ממליצה להתייעץ עם בודקת טהרה מומחית
מצטרפת לנמלצה ללכת לבודקת טהרהממתקית

בפרט אם זה קורה לאחרכ שאתם ביחד...ולפני לא היה.
אם היא מוצאת פצע- אתם מותרים וזה מקל עלייך,כי אז יודעים שיש לך פצע בצוואר הרחם וזה מקור הדימום.
אם אין פצע- זה אוסר אתכם, (כמובן היא גם מתקשרת לרב ומסבירה והוא אומר את דעתו ההלכתית) וכדאי ללכת לרופאה כי יאז מקור הדימום הוא מהרחם, או הורמונאלי מהנקה...

הייתי אצל בודקת כשהיו עףכתמים ביום הטבילהסיפור_של_הלב
לצערי זה מהרחם
כמה דבריםצמאה

תשאלי קודם כל את מכון פועה תתקשרי אליהם

הם טובים ומקצועיים.

דבר שני

יש לפעמים הפרשות דמיות בהנקה

צריך להיות כל הזמן עם תחתון שחור

אפשר לשים תחתונית שחורה

ולא להסתכל בניגוב

ראיתי גם שיש נייר לניגוב שחור ואז זה גם מגניב כי את לא רואה את.ההפרשות האלו

דבר נוסף כמו שאמרו ממש תבקשי אולטרסאונד לראות שהכל נקי בבטן

אולטרסאונד בטני זה מספיק? או שצריך וגינאלי?סיפור_של_הלב
אצלי גם היה כשלא הכל יצאפלפלונתאחרונה

והיתה פעם שלא היו כתמים אך כן נשארה שארית והרופאה פספסה, כדאי לוודא.

זה מרגיז שנאסרים בטעות גם לי קרה, זה באמת קשה לא לדעת בדיוק מה קורה. אל תעשי לך מצפון..

מתנה לגננות לחנוכה - לצוות רעיונות?אובדת חצות

יש צוות של הבוקר וצוות צהרון בצהריים

סה"כ 7 נשים

מה אפשר לקנות כדי להראות הערכה אישית

כי הילדים ב"ה נהנים ומרוצים אבל שלא יקרע את הכיס?

סליחה על התגובהרק טוב!

בעייני כלום.

או שמביאים משהו מכולם ואז אפשר לפנק במשהו קטן או ארוחת בוקר נחמדה וצנועה.

או כלום.

הכוונות טובות. אני בטוחה. אבל זה יוצר מתח במודע או שלא במודע מול הורים אחרים ומול הצוות שאחרי דברים כאלה הם סוג של משוחדות...

אם לילדים טוב, תפרגני להם בהודעות. תכתבי מכתב להנהלה/למפקחת. הרבה הרבה יותר משמעותי מעוד כוס עם שוקולד. 

מסכימה. לא בריא לייצר עוד מוסכמות וציפיותאנונימיות
תודה על התגובה שלך!חנוקה

אני כבר מאבדת את הראש

האנשים סביבי לא ככ עשירים ולמרות זאת התפיסה שגננות ומורות חייבות לקבל כל הזמן מתנות.

גם כשזה מטפלת פרטית שאני משלמת לה טבין ותקילין כל חודש.

כל ראש חודש יש מתנות בגן, א. בוקר/שוקולדים וכו.

טו בשבט חנוכה ראש השנה תחילת שנה חזרה לשגרה.. בפורים יש משלוח מכל ההורים אבל בנוסף ככככלללל האמהות שולחות עוד משהו.

מעבר לעלות אני סתם לא טובה בהפקות האלה ולמצוא כל פעם ברכה בחרוזים ולנסח יפה ולכתוב בכרטיס מעוצב... ממ משתגעת מזה

וגם לא מרמינה שהגננות כבר מוחמאות, כי זה ברור לי נאבד בסך הכל הכללי..

אפשר להביא חפיסת שוקולד/ נר ריחני עם פתק תודהשיפור
אפשר גם להביא מחר או מחרתיים צלחת עוגיות או חפיסה של פינוקים (נגיד סגנון רבע לשבע או אחרי חצות) לכל הצוות.

גם אני וגם אני רואה עוד הורים שנותנים משהו מדי פעם ואני לא חושבת שזה גורם למתח והשוואות.

אפשר גם לארגן מכל הגן וזה עוד יותר מהמם אבל דורש הרבה יותר כוחות.

הודעת ווטסאפ מכל הלב ממש משמעותיתמתיכון ועד מעון

ולא עולה שקל

לבעלי יש קבוצה שבה הוא שומר את כל הודעות המרגשות של הורים, קורא בזמנים קשים

עונה בתור מורה- תביאי חפיסת שוקולד עם פתק מושקעאמהלה

ולא מהבינה......

זה הכי נותן כח והכי מחמם את הלב.

לא עוד כוס או קרם לחות לארון....

גם חושבת ורוצה אבל לא תמיד מגיעה לזהצמאה

בחנוכה זה חג החינוך

זה אותם מילים

אני אוהבת לעצור ולהגיד תודה

והם מתרגשות מאוד משוקולד

או שיש לך ליד הבית זולסטוק או מקס ותמצאי משהו סמלי לחנוכה ארוז יפה

ממש סמלי

ופתק

זה מהמם

מגש ספינגיםמצפה להריון.
טעים ומחמם את הלב
אם זה לא משהו ארוז- חשוב שהכשרות תהיה ברורהיעל מהדרום
לק"י

וגם אז הייתי מביאה, רק אם הייתי בטוחה שיסמכו על זה.

ספינג זה לא בעיהמצפה להריון.
אם הקמח מנופה, זה לא שוקולד או בשר
לא נכון. גם כלים זו בעיהיעל מהדרום
לק"י

וגם הכשרות של שאר המצרכים.

מאוד תלוי באיזו חברה נמצאיםטארקו

(בהכללה) בישובים או בקהילות סגורות שכולם מכירים את כולם ואותה אוכלוסיה פחות או יותר, זו באמת לא בעיה

בעיר שהגן מורכב מכל מיני סוגי משפחות, זה בהחלט כן..

נכון. לזה התכוונתייעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אני עובדת במקום לא דתי, ולא אוכלת מכל אחת, גם אם היא מצהירה שהיא שומרת כשרות (כי אין לי מושג מה זה כשרות מבחינתה....).

חנוכה עם הילדים..הילושש

אז החנוכה שלנו הוא די רגיל.. 

היום עושים אצל חמותי הדלקה עם כולם, וביום האחרון הזמנתי את המשפחה שלי אליי-מקווה שיצא לפועל.. 

באמצע- בעלי עובד בערבים עד מאוחר. 

ואני עם הילדים לבד. 

אז מחפשת דרכים מעניינות להעביר להם את חנוכה.. שיהיה שמח. 

* אנחנו עובדים, הגדול בקייטנה עד 16.00 והקטנה במעון גם כן.. אז ימים רגילים לגמרי.. 

באלי לצאת איתם להצגה או משהו.. לא מצאתי משהו מתאים במחיר סביר.. 

נראה לי שעם קטנים יותר קל לחגוגיעל מהדרום

לק"י

הם נהנים מדברים קטנים.

בני כמה הם?

בן 4 ובת כמעט שנתייםהילושש
אז משחק בסביבוניםיעל מהדרוםאחרונה

לק"י

אפשר טפטופי ניירות על דף עם הגדול.

לקחת גליל נייר, להדביק מסקנטייפ על צד אחד (על הפתח), לצייר עליו עם טוש לא מחיק, ואז להכניס פנס לתוך הגליל ולהאיר על הקיר.

לאפות ביחד עוגיות או לקשט סופגניות.

לשיר ולרקוד.

ואנחנו גם עושים סביבון עם הפתעות בפנים. אפשר לתת לילדים לקשט.

אנחנו מגיל דיי קטן התחלנו סביבון הפתעותטארקו

הכנתי סביבון מקרטון(כמו שיש בגן, ואפשר להגזים פחות ולקנות מוכן..)

ואז כל יום אחרי הדלקת נרות יש הפתעה קטנה בסביבון.. לא משהו גדול בכלל! אני שמה בדכ יצירות/הפתעות של שקל כאלה/דברים שגם ככה תכננו לקנות(נגיד השנה ביום הראשון יהיה פניני הלכה לילדים החדש של חנוכה, שאר הימים יהיו ממגירת ההפתעות אלא אם במקרה אגיע לחנות לקנות דברים במיוחד)

זה משהו שממש מחכים לו והופך את כל החוויה של הדלקת נרות לזמן משפחתי כייפי..

מדליקים נרות

שרים מעוז צור

מביאים סביבון הפתעות

ואז נשארים ביחד סביב הנרות, לפעמים יש משהו טעים כמו ספינגים אבל לא כל יום, מתעסקים בהפתעה החדשה, מנגנים קצת אם זורם, משחקים בסביבונים... ואז ארוחת ערב ולישון

זה עדיין החג הכי כייפי שיש!

אפשר גם לעשות יצירות לקשט את הבית זה גם מכניס לאווירה ממש

אשמח לעזרת האלופות בקניית מתנה לחמותיאנונימית בהו"ל
אנונימי כ לא רוצה שיזהו במקרה..

אז חמי וחמותי גרים רחוק מאיתנו ואנחנו לא נפגשים הרבה, משי פעם מגיעים לשבתות ויוצאים עם צידניות מלאות כל טוב, ממש השקעה גדולה של זמן, כסף וטירחה.  אנחנו לא משפחה קטנה בכלל והם נותנים המון ואני מרגישה שאין לנו הזדמנות להחזיר להם. חמי לא ממש בקו הבריאות אז יוצא שהרוב המוחלט נופל על חמותי.

לא נעים לי להגיד שאולי בשנה הראשונה קניתי לה מתנה ומאז לא הבאתי כלום, המעט שקניתי לא ממש קלע לטעמה, חוץ מראנר שאפשר להניח עליו סירים חמים.

אז מחפשת מתנה גדולה ללא הגבלת תקציב, לא משהן אישי כי לא אקלע, לא ניידים אז מלון או ספא גם ירד מהפרק, לא מזכרת מהנכדים כי זה היא כן מקבלת מדי פעם.

מה עוד יכול להיות? 

מכשיר חשמלי כלשהו?לפניו ברננה!

אולי תתייעצו עם חמיך?

עלה לי שואב שוטף ידני או רובוטי..

השאלה אם תשתמש בו..

שואב שוטף זה גם בעיני מתנה מצויינתממשיכה

בטח אם הכל עליה

אולי אלבום דיגיטלי עם תמונות של הנכדים מעוצב יפהנפש חיה.
נראה לי שתמיד נהנים לראות את התמונות האלו
אם נראה לך שהיא כן אוהבת לצאת ולנסוע והבעיה היאקופצת רגע
שלא ניידים, אולי חלק מהתקציב יכול ללכת על מונית שתקח אותם לבילוי. נניח יום כיף במלון עם הסעה הלוך חזור. לא כולם נהנים מכזה דבר אבל מי שכן נראה לי שזה מאוד מפנק 
מכשיר חשמלי שווהדיאן ד.

ואם זה משהו שאין לה אז בכלל כדאי

אנחנו קנינו בכל מיני הזדמנויות להורים: שואב שוטף, מטחנת בשר, מדיח כלים (לא היה להם אבל כן הייתה הכנה במטבח), מקרר - כשהמקרר שלהם גסס וידענו שקשה להם לקנות.

אולי מכשיר חשמלי למטבח או סט שווה של כלי בית/למטבחPandi99אחרונה
מה עושים בטיפול רגשי?אנונימית בהו"ל

איך זה יכול לעזור לי?

בנושא דיכאון/ דכדוך שלא עובר כמה חודשים אחרי לידה.

ואיך אני אמורה למצוא מטפלת כזאת? מאיפה משלמים?

אוף.

אלופה שאת מחפשת טיפול, זה הצעד הראשוןהתייעצות הריון
לצאת מהדיכאון! לשאלתך, כדאי להתחיל אצל רופאת משפחה, שיכולה להפנות אותך לעובדת הסוציאלית של הקופה, ואז זו עלות נמוכה מאוד לטיפול, אם בכלל..
משתפת מנסיוני האישיחנוקה

יש דרך הקופה

אפשר לקבוע פגישה עם העוס, זה ללא עלות בכלל. פשוט לצלצל לשאול מתי היא נמצאת, אמורה לעבור בין מרפאות.

והיא עוזרת למצוא ולהפנות הלאה.

אם הטיפול הוא דרך הקופה זה ממש בחינם, רק לפעמים יש המתנה.

העוס יכולה לסיע בקיצור ההמתנה אם תחשוב שזה דחוף...

יש גם טיפול תרופתי שמאד עוזר. אני הרגשתי שצריכה את העזרה התרופתית כי אחרת לא אתמיד בטיפול, כי לא היה לי באמת כח לטפל בעצמי.

מה קורה בטיפול?

בגדול, נותנים מקום להכל. הרבה פעמים דכאון נובע ממקום בתוכינו שמכל מיני סיבות  אנחנו חונקים בפנים. והחנק הזה מחלחל כמו מוות של איזור מסוים בנפש. וזה מוביל לדכאון המדובר.

כשמגיעים לטיפול ויש מקום להכל, להניח כל רגש כל חויה כל תחושה, עצם האוורור הזה מאד מקל ומסיע לחזור לחיים.

יש גם כלים מעבר שעוזרים להתמודד.

ועוד 2 נקודות חשובות:

ויטמינים- למלא מאגרים של משפחת ויטמיני בי, ברזל, וויטמין די. בשלושתם מצוי מאד מחסור אצל נשים בפרט אחרי לידה והם קריטיים לבריאות הנפש.

ספורט- לא תמיג זה ישים אבל אם כן, כל פעילות גופנית, גם הליכה של 20 דקות בפרט אם נעשית בשמש- מעלה רמות של הורמונים בגוף שאחראיים על מצב רוח חיובי.

ואם יורשה לי לעודד- זה עובר. זה לגמרי יכול לעבור.

ממש כל מילה! ומוסיפהכורסא ירוקה

ספורט התגלה מחקרית כיעיל כמו טיפול תרופתי כשהוא נעשה במינונים מסויימים.

אם אני זוכרת נכון זה משהו כמו 20 דקות של פעילות מאומצת (נגיד הליכה שמתנשפים) 3 פעמים בשבוע, אבל לא זוכרת במדויק.

וממש התגלה שמוחית זה עוזר כמו טיפול.

וויטמינים סופר סופר חשוב.

מצטרפת לכל התגובות פהאיזמרגד1

לנסות טיפול דרך הקופה.

ומצטרפת גם לזה שדיכאון מגיע בדרך כלל מסיבה מסוימת, וכשאת מבינה מה הסיבה ומטפלת בה הרבה פעמים הוא פשוט עובר...

תודהאנונימית בהו"ל

מה עושים שם אבל? מדברים?

כן, מדברים, פורקים, מלבנים יחד חוויות וקשייםהתייעצות הריוןאחרונה
ואת מקבלת מקום שהוא רק שלך, מרחב מכיל ובטוח..
הגיע הזמן לשרשור חדש ובו גם יוזמה יפה לחנוכה!זמן רנה

מתחברים בחנוכה תשפ"ו

מוזמנות להצטרף וגם לספר לנו פה איך היה.. וכמובן גם לקחת זמנים נוספים 🙂

הסבר קצר על השרשור בפנים:זמן רנה

השרשור נועד לכל מי שחפצה בפרקי זמן של -

התאוורורות,

מנוחת הראש, הגב, העיניים ואצבעות הידיים,

נוכחות עם עצמה ועם היקרים לה,

מיקוד, ריכוז ויעילות 🙂

אנחנו מקדישות זמן איכות לעצמינו / בן הזוג / הילדים / כל מי שיקר לנו, ומתנתקות מהפלאפון ומהמחשב על מנת ללהתאוורר - ולהתחבר שוב למה ולמי שחשוב לנו.

איך זה עובד? כל אחת שרוצה כותבת בשרשור מתי היא מתכוונת להיות בלי מסך.

מוזמנות להתעניין, לשאול "איך היה?" לפרגן ולתמוך אחת בשנייה ❤️. וגם לנחם ולעודד כשלא הלך (קורה...). ההתעניינות ההדדית נותנת מוטיבציה וכוח!

הפרויקט מוקדש לעילוי נשמתן של רנה שנרב הי"ד, רעות שוורץ ז"ל, הודיה מעודד ז"ל וקרן אורה יוסקוביץ ז"ל.

מי שרוצה תיוג כשיש שרשור חדש - תכתבו לי בתגובה להודעה הזאת בבקשה 🙂❤️

משתפת שביום שישי נסעתי עם הפלאפון של בעלילפניו ברננה!

ל3 שעות וחצי!

זה לא היה לגמרי מתוכנן מראש, אבל זה היה כל כך כיף ומשחרר.

הייתי רק בקשר עם הבית למה שהיה צריך וזהו.

מבחינתי זה היה מושלם!!

אני רוצה לקחת הבוקר לאיזה זמן אבל עוד לא תכננתי לגמרי איך הולך הבוקר שלי.. יש כמה טלפונים שאני צריכה לעשות וכזה.. אז אעדכן בע"ה בהמשך 😀

לוקחת עכשיו לשעה בע"ה.לפניו ברננה!אחרונה
מעקב הריון עודףמדפדפת

כל רופא נשים יכול לעשות או שקריטי להגיע למרכז בריאות האישה?

היום בשבוע 40+2, פעם קודמת שהייתי אצל הרופא נשים הקבוע שלי הוא אמר שאפשר לבוא אליו למעקב הריון עודף, אבל היום התקשרתי לקבוע תור וגיליתי שהוא לא עובד השבוע בגלל חנוכה...

רואה שיש רופאים אחרים במרפאות באיזור שיש להם תור השבוע, השאלה אם הם בטוח עושים מעקב או שרק במרכז בריאות האישה?

פשוט רחוק לי להגיע לשם והנסיעות קשות בשלב הזה😓

מוסיפהמדפדפת

זה הריון ראשון ואני קצת בלחץ

הייתי בטוחה שעד כה אני כבר אלד מזמןן

צריך גם מוניטור. תבדקי שיש שםיעל מהדרום

לק"י

עושים מוניטור, שתן ולח"ד אצל האחיות.

ואז עוברים לרופא, הוא עובר על המוניטור ועושה אול'. יש רופאים שמציעים לבדוק פתיחה/ אורך צוואר הרחם. אני אישית מסרבת כשאין סיבה אמיתית.

תודה רבה!מדפדפתאחרונה

אולי יעניין אותך