לאן עוד נגיע??המקורית

ימי מחלה עבור מחלת ילד - לא לנשות אברכים - בחדרי חרדים

חוק שרוצה למנוע מנשות אברכים מחלת ילד בגלל שבן הזוג לומד תורה
אברכים לא עובדים ולכן יכולים לשמור על הילדים כדי לא להעמיס על קופת המדינה
/>רפובליקת בננות כבר אמרנו?!🤬
וואי, הזיה ממש!קטני ומתוק
וואו פשוט לא אמיתי מה שקורה בעולם הזהתקווה ייאוש

משיח בוא!!!!!!!!!!!!!!

חייב משיחהמקורית
בע"ה ממשלת השינוי והריפוי שלנו תיפול מהרה. רק שנזכה לחזותהשם בשימוש כבר
בכך בקרוב. (לפני שהשותפים בה יחסלו את כולנו, חלילה)
אמן ואמןanonimit48
הזייה. ממש גזירות שמדanonimit48
אפשר להתווכח מה ראוי שיהיה אבל קצת מניפולטיבי להציג את זה ככמיקי מאוס
בגדול החוק היום שימי מחלת ילד הם רק להורים ששני בני הזוג עובדים, זה המצב הנוכחי.

לא סטודנטים למשל

ח"כ מקלב מנסה לשנות כך שאברכים יחשבו עובדים לצורך העניין ומתנגדים לו.

בעיני זה הגיוני המצב היום, א"א להגיד שאברך שקול לעובד מבחינת החברה והמדינה. אבל כמובן שאפשר לנהל על זה דיון פוליטי ולנסות להשיג את זה בדרכים המקובלות בכנסת (כמובן חסר סיכוי כרגע כי החרדים באופוזיציה...) אם יצליחו להעביר חוק- סבבה

אפשר להגיד שהוא עושה דבר כ"כ חשוב ולכן מגיע לו זכויות יתר, אבל את זה אפשר לומר רק אם מי שמממן את זכויות היתר האלה שותף לתחושה הזו.
בכל מקרה זה התנגדות לשינוי המצב לא הצעת חוק להרעת התנאים של האברכים

הדבר היחיד שבאמת צריך לשנות אם העובדות בכתבה נכונות זה שלאברכים תהיה האפשרות להצהיר מחלת ילד כדי להעדר מהלימודים (לפי הכתבה היום זה לא אפשרי אם זה טעות אז לא משנה) כי זה באמת לא קוהרנטי ומפגר

קצת מחריד אותי הזעזוע פה, זה לא גזירות שמד, מעולם בכל תולדות העם היהודי לא מימנו לומדי תורה בכפיה (מיסים זה כפיה אין דרך אחרת להסתכל על זה) מעולם. כך שמדינת ישראל זה פריחה לעולם הישיבות ולא להפך
זה שכספים שנלקחים בכפיה נשפכים לעוד מקומות הרבה פחות חשובים- נכון.
זה שאפשר לנהל ויכוחים וביזנס פוליטיים כדי להזרים מכספי המיסים לתלמידי ישיבות במקום דברים אחרים- בכיף. אני אישית לא נגד. בטח שזה יותר טוב ממימון תאטרון .
אבל כחלק מהמשחק הפוליטי...זה לא מלחמת שמד זה מלחמת כסף (וזה לגיטימי ככה בנויה חברה דמוקרטית על שלל חסרונותיה. כנ"ל התיישבות או ילודה או מימון טיפולי פונדקאות או כל נושא מגזרי אחר...)

יאללה עגבניות🙈
אני איתךאפונה
חידשת ליהמקורית
לא ידעתי שזה תנאי שמיועד להורים עובדים בלבד כי תכלס מי אוכף את זה?!
זה לא ימוטט את קופת המדינה ונשמע ממש קטנוני ודקדוקי עניות כשמוציאים 12 מיליון על חתולים בתקציב המדינה אבל על ימי המחלה הללו נתפסים כאילו זה מה שיציל אותנו
ימי מחלהסליל
זה על חשבון המעסיק, לא?
לא על חשבון המדינה
אז עוד יותר הזוי😆 צודקתהמקורית
אבל יש הטבה בחוק שמאפשרת להסב ימי מחלה למחלת ילדמיקי מאוס
בתנאים ספציפיים.
מעסיק יכול לעשות טובה ולתת יותר או לאפשר גם בלי התנאים האלה, אבל הוא לא חייב...
רוצים שיהיה חיב לאשר לאישה שכירה שבעלה אברך מחלת ילד כמו בתנאים של בן זוג עובד
בתוך מס' ימי מחלה ישבתאל1
חלק שאפשר לנצל למחלת ילד או מחלת הורים.
אבל זה חלק ממס' ימי המחלה שיש. זה לא בנוסף.
לא מכירה מעסיק שלא נותן לאשת אברךתמיד להודות
ימי מחלת ילד.

יש לי המון חברות שנשואות לאברכים (גם אני בתחילת חיי הנישואין) ומעולם לא שמעתי על מעסיק שלא שילם כן שמעתי על מעסיק שהתרעם על כך שהעובדת לוקחת ימי מחלה ולא הבעל האברך ש"גם ככה לא עושה כלום"
גם המנהלת שלי מנסה להתערבבתאל1
לי שבעלי יקח יום מחלה.. וגם הוא עובד.
אבל עניין שלנו מי לוקח יום מחלה ולא שלה...
לי לא הסכימו לתת ימי מחלה כי בעלי אברך..עד בלי די~
מעניין, פעם ראשונה ששומעת על כזה מקרהתמיד להודות
אכן אבל המדינה היא המעסיק הגדול במשקתמיד להודות
עבדתי במקום ממשלתיoo
שהיה תוספת ימי מחלה לילד מעבר לימי המחלה הרגילים. ומי שבן/ בת הזוג לא עבד/ה לא קיבל את התוספת.
אני חושבת שמדובר רק על המקרים הללו ולא על ימי מחלה רגילים בחוק, שהרי המעסיק מחוייב לשלמם בכל מקרה ולא משנה לו אם העובד חולה או הילד.
לא נכון. ימי מחלה בחוק לא מיועדים למחלה של הילד רק של העובדמיקי מאוס
יש מכסה מסוימת שניתנת כהטבה לזוג ששניהם עובדים שמותר לדווח על הילד ימי מחלה שלך
אי אפשר לקחת יותר מזה אלא אם כן המעסיק נותן תנאים טובים אחרים
זה מבחינת החוק

כמובן שאפשר לקבל תנאים טובים יותר במקומות תעסוקה אבל זה הטבה ולא חובה...
אם את רוצה לדייק את החוקoo
זה לא הטבה אלא חלק מתנאי העבודה ימי מחלת ילד לזוג עובדים.

אני מדברת על מקומות שהעובד מקבל מחלה כמינימום בחוק, למעסיק אין ענין לבדוק לגבי זכאות למחלת ילד, כי זה ממילא יורד ממכסת ימי מחלה שהוא צריך לתת לעובד והרי מאד פשוט לבקש מרופא מחלה עבור העובד במקום הילד, כך שזה לא אישו למעסיק, ולכן רוב המעסיקים נותנים מחלת ילד גם למי שבן הזוג לא עובד.

איפה זה כן אישו? כמו מה שכתבתי בהודעה הקודמת, במקום שמקבלים תוספת ימי מחלה מיוחדים לילד, המעסיק כן יבדוק את הנושא של בן/ בת הזוג, כי זה תוספת תשלום עבורו.
ימי מחלת ילד זה 8 בשנהתמיד להודות
מתוך מכסת ה18 ימים של העובד.

היות ואני לא רוצה לגזול את המעסיק אני מקפידה להביא על ילד אישור מחלת ילד ועל עצמי אישור מחלה שלי והמעסיק שלי לא משלם לי מחלת ילד אם ניצלתי כבר 8 בשנה אפילו שביתרה שלי יש עשרות ימי מחלה.

מעולם לא נתלקתי במעסיק שלא שילם ימי מחלת ילד לנשות אברכים.
זוכרת את הדעה שלךoo
משרשורים על ימי מחלה בהריון..

יתרה של עשרות ימי מחלה קיימת בדר״כ לעובדים שבאים בכוח לעבודה, אין לך 10 ימים בשנה שבהם את חשה שלא בטוב?
לעובדי הוראה הרבה פעמים מצטברים מלא ימיםטארקו
כי הם באים חולים לעבודה?oo
כי יש יותר ימי מחלה אני חושבת...טארקו
לא יודעת בדיוק, אני לא עובדת הוראה
רק יודעת שיש יותר צבירה
גם אם יש יותר ימי מחלהoo
לצבור עשרות זה להגיע לעבודה בכוח.
בכל מקום עבודה שהייתי היו אנשים שהגיעו בכל מצב, והיו צוברים עשרות של ימי מחלה. לא מבינה את צורת ההתנהלות הזו, עובד שלא חש בטוב שישאר בבית
אני לוקחת ימי מחלה על כל פעם שלא מרגישה טובמיקי מאוס
כי אני באמת מאמינה שאם אבוא לעבודה אני אסחוב את המחלה הזו הרבה יותר.ומעדיפה לא לקחת כדור אם אפשר לפתור את זה במיטה.

ואני מנצלת לצערי את כל ימי מחלת הילד כי בעלי מעדיף לא להפסיד עבודה עם ילד חולה ואני מעדיפה להישאר לטפל

ויש לי המוווון ימי מחלה. ולא נראה לי שאני מקבלת יותר מאשר החוק.
מי שעובד כמה שנים ברצף עם משרה מלאה צובר המון אם הוא לא חולני או אישה שלוקחת חודש מחלה לפני לידה אז מצטבר

למעסיק מאוד אכפת אם זה ימי מחלת ילד או ימי מחלה של עובד. לא סתם החוק מבחין בינהם וגם בדיווח למעסיק. אם את מביאה אישור מחלה מהרופא שלך כשבעצם הילד היה חולה וזה לא בתיאום מפורש עם המעסיק זה שקר וגזל.

אני במקום עם תנאים טובים, ועדיין יש רק 8 ימי מחלת ילד וכשסיימתי לנצל אותם נשארתי בבית על חשבוני. אני לא אדווח מחלה למרות שיש לי המון כי זה פשוט שקר

וגם למקום העבודה אכפת. הם ממש לא רוצים שאבוא חולה כי זה לא יעיל וזה מדביק אחרים אבל כשהילד חולה הם מעדיפים שאמצא לו סידור אחר ושיהיה לי תמריץ לא להישאר בעצמי כי המכסה מוגבלת

אז א"א להגיד שבגלל שזה מתוך ימי המחלה שלי בחוק לא אכפת לו, ועוד איך אכפת ולנצל אותם שלא ע"פ התנאים שנחקקו זה גזל

(שוב- בתאום מפורש עם מעסיק הכל טוב)
ימי מחלה בחוק זה 1.5 ימים לחודשoo
אם את משתמשת לילד אז נשאר לך 10 ימים בשנה. אין לך 10 ימים בשנה שאת לא חשה בהם טוב?
אני זקוקה ליותר מ10 ימי מחלה לעצמי בשנה, בלי קשר ללידות ואני לא חולנית
אבל לא כל שנה השתמשתי ב 8תמיד להודות
ימי מחלה לילד.

אני ובעלי תמיד מתחלקים במחלת ילד והיו שנים שלא היה לי ילד במעון אלא ילדים גדולים יותר אז יש פחות מחלות.

10 ימים בשנה זה אומר כמעט פעם בחודש. אני לא חושבת שרוב האוכלוסיה פעם בחודש בממוצע לא מרגישה טוב. ממה שאני מכירה סביבי רוב האנשים שעובדים כמה שנים באותו מקום יש להם יתרה צבורה של ימי מחלה.

מי שיולדת יחסית הרבה ובטח מי שלוקחת ימי מחלה בתשיעי מן הסתם צוברת פחות כי בהריון יש יותר ימים שלא מרגישים טוב ומי שלוקחת בתשיעי שבועיים שלושה זה כבר ימי מחלה של יותר משנה.
מי שלא חש בטובoo
זה בדר״כ יותר מיום אחד ואז עשרה ימים זה כ3 פעמים, וזה סטנדרטי לגמרי.

הרבה אנשים נמנעים מלקחת ימי מחלה גם שהם לא חשים בטוב, מסיבות שונות, כמו שימי מחלה לא משולמים כמו ימים רגילים ואם עובד נעדר שלושה ימים הוא יקבל שכר של יום אחד, או חשש להודיע בעבודה על העדרות ועוד

בעבודה שלי רק השבוע נתקלתי ב2 עובדות שבקושי מדברות שחזרו מוקדם מידי מחופשת מחלה, אחת נוספת הסתובבה עם כאבי גב קשים עד שכבר לא הצליחה להגיע ועוד אחת ישבה מולי בפגישה והחזיקה את הראש מרוב מגרנות.

אני מספיק שנים בשוק העבודה כדי להכיר את ההתנהלות של אנשים שצוברים עשרות ימי מחלה וזה לא כמו שאת מתארת
זה ההתנהלות שאני מכירהתמיד להודות
אני עם יד על הלב מודה שתמיד כשצריך לוקחת ימי מחלה (אני מקבלת מהיום הראשון אז אין אצלי שיקול של לא לקחת ליום אחד) אני לוקחת ואף פכם לא מגינה חולה לעבודה ועדיין צברתי ימי מחלה ומכירה עוד המון אנשים כמוני.

לא כל אדם מרגיש לא טוב בממוצע 18 ימים בשנה, בהרגשה שלי רובם זה לא ככה אבל זה לא שבאמת בדקתי את זה. לא זכור לי מקרה (חוץ מהקורונה) מאז שאני מבוגרת של מחלה שהשביתה אותי לכמה ימים רצוף.

ברוך השם על הבריאות שלי אבל ממש לא כל בן אדם בממוצע חולה שלוש ארבע פעמים בשנה לשלושה ארבעה ימים (מכירה אנשים שהיות ןמקבלים לפי חוק אז רק מהיום הרביעי מקבלים מלא אז כל פעם שלוקחים ימי מחלה זה מינימום ארבעה ימים לא משנה איך מרגישים וזה כמובן גזל)
יש כאלה שמרגישים טוב סהכבתאל1
ולא יוצא להם להיעדר מהעבודה... קורה...
לי יש 60 ימי מחלהאנייי88
וזה אחרי שניצלתי לפני הלידה שבועיים וחצח. ולני שנתיים שלושה שבועות רצופים כי שברתי יד.
ושבועיים הייתי עם קורונה השנה.
ויש לי משפחה ברוכה.

אז היו שנים שלא ניצלת ימי מחלהoo
אני לא מכירה אנשים במציאות שמרגישים טוב שנה שלמה ברצף, תמיד יש איזשהו צינון שנמשך כמה ימים (מאד מדבק) כאב כלשהו בראש/ גב/ גרון/ בטן
מי שצובר כ״כ הרבה ימי מחלה ועוד יש לו ילדים והריונות, זה אומר שהוא מוותר על ימי מחלה גם כשהוא לא חש בטוב
נכון מאודאנייי88
אם זו מחלה קצרה של עד יומיים אני מעדיפה לבוא.
ולא לנצל ימים. גם ככה אני לא אקבל כסף.
אגב היו המון ימים בשנתים האחרונות שעבדנו מהבית. זה עוד סיבה.

ואני עובדת במשרד לבד. כך שהפחד מלגרום נזק לאחרים לא קיים אצלי.
בהחלט גורמת לפעמים נזק לעצמי. מסכימה לחלוטין.
תודה לך על הכנותoo
לא נראה לי שהם זכאים ליותר מאחריםתמיד להודות
הם פשוט הרבה מהשנה בחופש אז עובדים הרבה פחות ימים בשנה ומן הסתם חלק מהימים שהם חולים יוצא בחופשים שלהם
עובד זכאי ל18 ימי מחלה בשנהתמיד להודות
ברוך ה אני כמעט ולא חולה ועבדתי (עד לפני חודש) תקןפה ארוכה אצל אותו מעסיק ולכן הצטברו לי ימים.

אני מעולם לא באה חולה לעבודה (בעניי מי שמגיע חולה ומסכן את חבריו לעבודה בהדבקה מתנהג בצורה לא ראויה) מקפידה מאד לקחת ימי מחלה רק כשאני באמת חולה ולא כשאין לי כח / צריכה לנקות לפסח וכו.
האמת גם אני לא ידעתי, אבל קראתי את הכתבה המגמתית הזומיקי מאוס
ואפילו בין השורות שלהם הבנתי שמשהו פה לא הגיוני אז בדקתי.
חשבתי בהתחלה שזה לכל עובד באשר הוא לכן בכלל לא הבנתי למה צריך חוק
מוזר..אני ניצלתי ימי מחלת ילדבתאל1
גם כשבעלי לא עבד וגם כשהיה אברך.
מהנסיון שלי בפועל מעסיקים משלמיםתמיד להודות
^^^ לא שואלים אותי בעבודה אם בעלי עובד או לאיעל מהדרום
לק"י

מה גם שבמקרים מסויימים יש עדיפות לאמא שתשאר עם הילד, נניח תינוק יונק שבזמן מחלה זה נצרך לו יותר ההנקות.
לא צריך לאכוף, פשוט מעיקר הדין המעסיק לא חייב לשלם את זהלבי ובשרי
אבל למעשה רוב המעסיקים כן משלמים.
אני מסכימה איתך ומחדדתמזלטוב
ברור שאני מעריכה מאוד אברכים לומדי תורה. ובאמת חושבת שעליהם עומד העולם.

אבל כשאברך מתחיל לתבוע כל מיני זכויות בגלל שהוא אברך זה קצת אהמממ.. תמוה לי.
כאילו זה זכויות שלך ואתה לומד לשם שמיים, מה הקשר לרצות לקבל מימון מכל העולם על זה?

בכל אופן אם יתקבל שאברכים יחשבו כאנשים עובדים אני מאוד אשמח מזה ומפרגנת את זה לגמרי
האשה רוצה זכויות...לא האברך...בתאל1
אברך לא יכול להעדר סתם מהלימוד... משלמים לו מלגה על זה. מי שנעדר צריך להשלים את השעות. ומי שמשלם זה המדינה... אז אם המדינה עושה תנאים שתחליט מה היא רוצה. להשאיר ילד בבית אי אפשר לבד
זה לא עניין של אם אברך נחשב עובדלבי ובשרי
אברך לא יכול להיעדר מהישיבה/כולל. נקודה.

אין ימי מחלה או חופש.
אם יש ביקורת של משרד החינוך, הכולל/ישיבה עלולים לחטוף קנס על היעדרות של אברכים. הם לא מקבלים שום תירוץ. אפילו אם אברך יושב שבעה!!! שלא לדבר על לידה, אירוע משפחתי וגם מחלה שלו עצמו!
אז כתבתי שזה משהו שצריך לתקן בוודאימיקי מאוס
עם מגבלה כמו שיש לאנשים עובדים- עד 16/8 ימים בשנה למחלת ילד ואישור רופא. אבל זה לא מה שהם מבקשים כרגע....
לאפשר לאישה זה אומר שמישהו צריך לממן את הימים האלה
זה שונה מלאשר לאברך
מי כמוני מסכימה איתךלבי ובשרי
אז בעצם מבחינתך אברך צריך לחיות מתחת לקו העוני?רחפת..
אין מציאות לאברך לחיות בצניעות אבל בכבוד?

אישי אברך וכשהוא נשאר בבית עם ילד חולה (מה שקורה בד''כ אם כי לא אידיאלי) יורד לו מהמלגה שהיא אולי 900 בחודש במקסימום (השעות נספרות בישיבה עם החתמת אצבע, ממש לא מובטל). תוסיפי ימי מחלה שלו והחודש קיבלנו 500.

אני עובדת מדינה יפה מאד כבר כמה שנים ומשלמת מיסים יפה מאד.

אז מבטלים את סבסוד התמ''ת
מעלים את החשמל
מעלים תחב''צ
מעלים מחירי מוצרים
והיד עוד נטויה..

אני חוזרת לשאלה של הפותחת - לאן עוד נגיע?
תגידו שמבחינתכם אין מושג כזה אברך, לא בלקסיקון האמוני שלכם ודי. אין מה לשחק משחק של חשובה לי התורה..
תראי, מעבר לעקרונות ואידאלים - חשובים ככל שיהיו - יש מציאות.קופצת
ובמציאות שלנו פה בארץ, משפחה שבה רק אחד מבני הזוג עובד - חיה בצמצום רב ובד"כ בקו העוני. (אלא אם כן ההכנסה היחידה היא באמת ענקית)
ואני חושבת שכן. מי שלקח על עצמו אברכות - בהחלט לוקח בחשבון חיי עוני וצמצום. לא?
ההכנסה היחידה לא חייבת להיות ענקיתoo
יש נשות אברכים שמרוויחות לפחות פי שניים משכר המינימום אז זה כמו שתי משכורות
שכר מינימום זה לגמרי קו העוני...אנונימיות
זה לא מתחתיוoo
ואברך מקבל מלגה כלשהי וגם יש נשים שמרוויחות יותר משתי משכורות מינימום ואז זה רחוק מקו העוני
הורים שמרוויחים שניהם מינימום ויש יותר משלושה ילדיםאנונימיות
הם מתחת לקו העוני
משפחה דתית ממוצעת, בה מסתמא יש יותר מילד וכלבקופצת
שחיה על שתי משכורות של שכר מינימום - זה עניות.
נכון וזה עוד פרמטרoo
בעקרון משפחה עם הכנסה אחת עיקרית לא חייבת לחיות בקו העוני, גם אם ההכנסה היא רק ממוצעת, אלא אם כן זו משפחה עם הרבה נפשות.
זה 2 בחירות ביחד: להיות אברך ולגדל משפחה גדולה
סבבה.קופצת
אז שכל אחד יקח אחריות מלאה על הבחירות שלו.
זו דעתי.
אה ברורoo
לא. כי מי שלא עובד ולא אברל יכול לקבלבתאל1
מביטוח לאומי אבטלה. או כל מיני קצבאות למיהץניהן. אברך לא יכול לקבל. כי הוא מקבל מלגה מהמדינה (עלובה מאד אבל מקבל).
אני גם זוכרת את החישוב כשבעלי היה אברך... כל יום או שעה שלא היה מגיע- זה היה סיוט אחכ לנסות להשלים או לקבל פחות שזה מבאס..כי זה יורד בחישוב של ההכנסות-הוצאות.
וזה בדכ דברים לא צפויים... מחלה אי אפשר לצפות מראש.
מה הקשר??מיקי מאוס
אני לא נגד שאברך יקבל מספר ימי מחלה מוגבלים כמו כל אחד אחר, אם זה מה שהיו דורשים אז זה משהו אחר.
וחשוב שיהיו לו, כמו שלסטודנט יש ימים שמותר להחסיר ואפשר לבקש אישורי רופא וכו

מה שהם דורשים זה שהמעסיק של האישה יהיה מחויב לתת לה ימי מחלת ילד למרות שהיום הוא לא חיב, וגם את זה אפשר לנסות לחוקק בדרכים המקובלות

ובעיקר מה שמפריע- זה הניסוח כאילו יש גזירות שמד על אברכים שרוצים לשלול מהם את הזכאות לימי מחלת ילד. זה עיוות של המציאות ודמגוגיה מגעילה

חוץ מזה- כן, חד משמעית לרוב הציבור הישראלי אין מושג כזה אברך. אברך הוא טפיל, אין להם ערך ללימוד התורה והם לא משחקים שום משחק של חשובה לי התורה זה משחק ששותפים לו רק המגזר הדתי. ומממנים אותו כולם
נכון שיש עוד נושאים כאלה, ככה בנויה מדינת רווחה, וזה בסדר. אבל מותר לאחרים להעביר ביקורת ולנסות לצמצם את המימון שהם נאלצים לתת. ככה זה במשחק הדמוקרטי לכל הכיוונים. אין פה מה להתבכיין על אנטישמיות

ודרך אגב, גם לי חשובה מאוד מאוד התורה, אבל אני לגמרי נגד שציבור שלם ילמד תורה מכספי כפיה. בעיני זה נגד דרכה של תורה. אפשר שכמות מצומצמת מאוד תלמד מכספי תרומות שנתנו מתוך רצון
אבל בעיני ולדעת רבותי ראוי לעבוד בשביל לממן את לימוד התורה שלך ולא שאחרים יעבדו בשביל לממן את זה (ונכון שהנשים משלמות מיסים והכל אבל כמשפחות ברוכות ילדים אין ספק שהמגזר מקבל יותר ממה שהוא נותן והוא כמובן לא המגזר היחיד)
אני לא בעד לבטל מימון לישיבות, לא לפני שמבטלים מימון ללימודי מדעי הרוח ולתרבות ועוד כל מיני שטויות שהמדינה מממנת.
אבל כן- מבחינה ערכית אני נגד זה ואני מאוד אוהבת את התורה ומחויבת לה

ודבר אחרון- זה ממש לא דומה למס על חד"פ או ביטול התמ"ת למעונות שהם תרגילים מלוכלכים מאוד של ליברמן. כי אין ספק שאברך תורם למדינה כמו סטודנט במדעי הרוח, ולכן כל שינוי בתנאים בינהם הוא מגעיל ופסול (לא אנטישמי ולא גזירות שמד, אבל כן תרגיל פוליטי מסריח)
כנ"ל חד"פ שברור למה נטפלו לזה ולא למזהמים אחרים של הסביבה שמזיקים הרבה הרבה יותר

תחב"צ ומוצרים זה בכלל בכלל לא מכוון לחרדים וזה סתם בכינות לא קשורה- זה נובע מעלית מחירים כלל עולמית בעקבות הקורונה ובמיוחד בגלל פזרנות יתר מפגרת של הממשלה שהיא חיבת להעלות מיסים כדי לשרוד ולממן את כל השטויות האלה

והערה אחרונה- אין לי שום ספק שאברך אמור לחיות מתחת לקו העוני. כמו שכל משפחה ברוכת ילדים שיש לה פחות מ2 משכורות, וכמו כל חיל למשל או סטודנט.
לחיות מתחת תקו העוני זה קשקוש ואם תלמדי איך מחשבים את הקו הדבילי הזה תביני שהוא לא אומר כלום וכמעט כל משפחה ברוכת ילדים היא מתחת לקו העוני בגלל זה. זה לא אומר שחסר להם משהו
אני לא מתכוונת לקו עוני רשמירחפת..
כנראה שגם אני לא גדלתי מעל לקו העוני ואבא שלי לא היה אברך.

אני מדברת על עוני אמיתי. בחברה החרדית זה לא יביא למצב שאברכים יצאו לעבוד, זה יביא למצב של מצוקה גדולה.

ומילא בן זוג אחד עובד, סטודנטית ואברך לא יכולים באמת לחיות בלי עזרה מבחוץ ועבודה בשחור.

אני מבינה למה את מתכוונת בבכיינות, אני עדיין חושבת שאם אפשר להשיג דרך דמגוגיה חוקים שיקלו על לימוד תורה, למה לעצור בעד זה?
אין אף אחד בכנסת שחף מדמגוגיה.
הרי השינויים שאת מדברת עליהם לא יקרו ממילא. המדינה תמשיך לממן אוניברסיטאות, תארים ומחקרים חסרי תכלית.
גישה כזו, זו שוב צורה שבה הציונות הדתית בתוך או מחוץ לממשלה מגישה את הלחי לכאפה.

מה שבטוח כנראה אנחנו מסכימות על זה שהממשלה הקיימת עקומה וכנראה גם זו שלפניה..
אני לא עצרתי ולא קוראת לעצור שום חוקמיקי מאוס
הדבר היחיד שיצאתי נגדו הוא "גזירות השמד" ואמירות קיצוניות כשמדובר בזבוב קטן על הקיר

אין לי בעיה עם חוקים לטובת חרדים או לומדי תורה (אישית קצת יש לי בעיה אבל כמו שכתבת-כל עוד יש בלי סוף חוקים לטובת נישות אחרות אז בטח שגם להם). אבל אם לא מעבירים אותם זה לא אומר שאנחנו בשעת השמד או שכולם אנטישמים וגם זה לא שחוקקו חוקים "נגד התורה" או נגד לומדיה....
מסכימה לגמרי..באפיק
העניין פה הוא לא ההגיון שמאחורי החוק אלא השנאה שמאחוריבתי 123
החוק.
לכל דבר אפשר למצוא הגיון אבל שר האוצר רוצה להשמיד את היהדות ואת ארץ ישראל הוא פוגע ביהדות. בחקלאות. ונותן שינויים לטובה לאוכלוסיה שמצביעה לו
אבל הפעם זה לא קשור אליו...מיקי מאוס
החרדים באופוזיציה. שום חוק שח"כ מקלב יעלה לא יעבור גם אם זה תחבורה ציבורית בשבת חינם

ולכן הכתבה הזו מגעילה ומגמתית לליבוי שנאה
וגם זה לא קשור לאברכים..טארקו
כאילו כן, גם על אברכים זה משפיע

אבל חברה שלי בחנב, ובעלה לא יכול לקחת מחלת ילד כי היא לא עובדת- וזה לא משנה אם יש לה משו באותו יום והיא בנתה על בייביסיטר שהיא לא יכולה להביא כי הילד חולה.. כי הוא פשוט לא זכאי לימי מחלת ילד כל עוד היא לא עובדת. זהו. אפשר להתווכח ולשנות את החוק הזה, אבל להגיד שזה דופק רק אברכים זה פשוט לא נכון...
ימי מחלה לילדשירוש16
ניתן להורה עובד גם אם ההורה השני סטודנט. מניסיון.

ולהפך, לדעתי הורה עובד יש לו יותר פריבילגיה להעדר ממקום העבודה יותר אשר סטודנט. לסטודנט אין אופציה בכלל להעדר בגלל מחלת ילד.
מעשית זה נכון, חוקית המעסיק לא חייבטארקו
מוזמנת לבדוק את לשון החוק בכל זכות..

ולכן כתבתי שהחשש שלי הוא שזה יגרום למעסיקים יותר להתייחס לחוק הזה למרות שהיום יש הסכמה בלתי כתובה שכן נותנים לכולם בלי לבדוק מה עם בן הזוג.
אוי וויאביול
הפוך, זה המצב הקיים בעיקרוןלבי ובשרי
ורוצים לשנות שכן ישלמו להם.
בפועל רוב המעסיקים לדעתי כן משלמים.
ואם הבעל לא עובד, אבל ישלו סידורים והאשה לוקחת חופשת מחלה?יעל מהדרום
לק"י

לא שמעתי אי פעם שזה בעייתי.
סתם נטפלים לאברכים.
אז לא מגיע לה מחלת ילדמיקי מאוס
בפועל כנראה לא מתעסקים בזה...
אני תמיד צריכה להצהיר שבעלי לא לוקח *חופשת מחלת ילד* בימים האלה
וכנראה שיש להם רישום שהוא עובד מטופס 10 שאני ממלאה

אבל תכלס הם בטח לא משנים את המערכת לפי העיסוק של הבעל ונותנים לכל אישה
אבל זה פשוט לא מחויב מהחוק

לא נטפלים לאברכים. כולם פה בשרשור כתבו שהן מקבלות את הזכות הזו למרות שלא קיימת בחוק
כנראה שהח"כ רצה לעורר סערה אז העיר את העניין או משהו דומה
האמת, שאני חוששת שזה דווקא יעשה הפוךטארקו
היום רוב המעסיקים לא מתעסקים בזה ומאפשרים בכל זאת
אבל אם מעוררים את זה יכול מאוד להיות שפתאום כן יתעסקו ויבדקו...
גם נכון...... חבלמיקי מאוס
רוב המעסיקים נותנים ימי מחלה וימי מחלת ילד כחלקבתי 123
מהתנאים. אבל זה גם לטובתם. אז הם ימשיכו.
ביטוח לאומי מחזיר יום מלא רק מהיום השלישי משתלם להם לשלם בעצמם מהיום הראשון ולמנוע מהעובד להחסיר יותר ימים רק כדי לנצל את יום המחלה
ימי מחלה זה תמיד על חשבון המעסיקתמיד להודותאחרונה
אין קשר לביטוח לאומי
בעיקרון על פי חוק לא מגיע מחלת ילד אם בן הזוג לא עובדטארקו
זה החוק. אפשר לראות את זה בכל זכות.
יש הרבה מעסיקים שבאים לפנים משורת הדין ומאפשרים למרות החוק. אבל מבחינה בסיסית אין זכאות לזה.. (בשונה מיום מחלת בן זוג)
תודה לשתיכן, מהשרשור הזה למדתי מה שכתבתןיעל מהדרום
לק"י

שזה גם נורא מוזר.
ואם בן הזוג סטודנט ולא יכול להפסיד לימודים?

ובכלל מוזר לי שהחוק נכנס למציאות הזאת ככה.
מניסיוניסליל
זה כמעט לא נאכף

אני סטודנטית, רוב הזמן באמת אני עם הילדים כשהם חולים, אבל אף פעם לא אמרו לבעלי לא לקחת יום מחלה אם הילד חולה. למרות שאני לא עובדת
וגם ככה היום הראשון אם אני לא טועה הוא על חשבון העובד
כן. גם אצלינו בחיים לא שאלו אותי אם בעלי עובדיעל מהדרום
אני צריכה להחתים את המעסיק של בעליעדיין טרייה

שבעלי לא לקח יום חופש באותו יום שלקחתי מחלת ילד.

אז אני כן חושבת שאוכפים את זה לפחות במקומות עבודה גדולים.

לא להאמין במדינת ישראל יש חוקים בריש גלי נגד לומדי תורהליאל 24
קשה להאמין שאנחנו נמצאים בחושך הזה ושהשרים במדינה הזאת מוקיעים את התורה ואת לומדיה ואומרים את זה בפה מלא
לא רוצה לחשוב מה מחכה להם בשמיים על זה
אין לי איפה לפרוקאנוונימית1

חזרנו משבת אצל חמותי.

אני מרגישה שאני פשוט מתפוצצת מבפנים.

אין לי יכולת לשתף אף אחד באמת.

חברות- לא שייך בכלל.

אמא שלי- לא באמת נעים.

את בעלי המתוק- למרות שהוא כל כך מבין, מסכים ומכיל, יש גבול כמה אני יכולה לשתף. אלה ההורים שלו.

אבל שנים על גבי שנים של מטענים, פערי מנטליות קיצוניים. אני יודעת בשכל שהן אנשים טובים אבל אני פשוט סובלת להיות איתם. מכל מיני סיבות.

כשנגמרת שבת אצלם אני מרגישה שהחמצן נגמר איתה.

פשוט יושבת בשירותים שלי עכשיו ובוכה כי אין לי איפה לפרוקקקקק

לי יש חברה אחתמתיכון ועד מעון

שלה אני פורקת הכל, פחות שייך לפעמים מול הבעל ואני חייבת לשתף, החברה הזו לא מכירה בכלל את הנפשות הפועלות אז מרגיש לי שזה פחות גרוע.

לפעמים אני פשוט חייבת כדי לא להתפוצץ

לחברה אני לא מרגישה בנוח מחשש שיום אחדאנוונימית1

היא תפגוש את חמותי או משהו...

כלומר אם מארחים אצלנו אז היא יכולה לפגוש את השכנות שלי.

וחברות טובות ממעגלים אחרים מכירות אותה...

אבל שמחה שמצאת לעצמך כתובת🩷

תפרקי קודם כל לתוך עצמךמדברה כעדן.

יומן, אולי פה...

הפריקה היא חשובה ממש ממש

לתת לעצמך להרגיש הכל...

ואז לחשןב איך את מתקדמת... לי זה עזר לפני כמה ימים... ואז חשבתי עם עצמי איך אני מתקדמת עם הרגשות שלי...

(בנושא אחר) 

אפילו פה יש לי טיפה היסוס.אנוונימית1

זה לא נעים לי לכתוב שאני לא סובלת את חמותי.

אבל זה המצב.

ומכיוון שאני יכולה רק לשנות את עצמי, אני מתוסכלת מזה שאני לא מצליחה להתקדם.

מנסה להיות בעין טובה. מנסה ללמד זכות.

אבל אפילו בלי קשר לדברים המורכבים ומטענים שיושבים שם שנים....

בכללי אני שונאת ליסוע אליהם. לא נוח שם בכלל, לא נקי, האוכל על הפנים, וגם.... זה קצת הזוי לומר- חמותי פשוט מריחה נורא. אני לא חושבת שהיא שמה דאודורנט מימיה. ואני סופר רגישה לריחות. היא אמרה פעם לגיסתי "אני לא מזיעה אז לא צריך לכבס את הבגדים שלי".

חברות- היא לא מכבסת את הבגדים שלה!!

ואתן לא מבינות כמה קשה לי לחבק אותה לפני שבת ואחרי. אני לפעמים יוצאת כדי לנשום אוויר כי רק להיות לידה זה טו מאצ' לעיתים.

בשבתות קיץ- ה' ירחם כי הם גם לא בקטע של מזגן.

וואי תקשיבו בחיים לא חשבתי שאני אכתוב את הדברים האלה

אוי, ממש קשה ריבוזום
אין לי מה לומר, רק שברור שקשה לך ושאת צריכה לפרוק אחרי ביקור שם. רק מה שפירית זה מספיק בשביל התגובה שלך, יחד עם עוד מורכבות ופערים מנטליים בכלל... תבכי ותשחררי לגמרי. למה את מרגישה לא בסדר? את ממש מובנת וזה באמת קשה, זה לא אומר שמשהו בך לא טוב!  
תודה על החיבוק♥️ אני חושבתאנוונימית1

שהקושי נובע מכל מיני דברים.

א. איך הגעתי למצב שאני לא סובלת בן אדם ככה? ועוד משפחה? לפעמים יוצאים ממני רגשות מפלצתיים על כל דבר שזז בהקשר של חמותי

ב. הניפוץ חלום. תמיד חלמתי שחמותי תהיה חמות כמו אמא שלי... זורמת, כייפית, שיח פתוח ומחכים. אין את הדברים האלה בשוםםםם צורה. אין לה חוש הומור, אין לה אינטליגנציה רגשית בכלל- למשל היא לא מבינה את כל השיח הזה של תיקוף רגשות. אז כשהילדה שלי נופלת ובוכה ואני אומרת "אוי מתוקה שלי זה באמת כאב" אז היא אומרת "לא לא, לא קרה שום דבר".

או שבכללי בעלי אמר שאין עניין להסביר לה שנפגעתי או שהוא נפגע כי היא לא מסוגלת לדבר על רגשות. השיח איתה מאוד שטחי כזה.. אז מתוך נימוס אני מפתחת איתה שיחה אבל אי אפשר לנהל איתה שיחות אינטלגנטיות או משהו כי היא לא מבינה (היא גם אומרת את זה). אז זה יכול להיות מאוד מעייף לקשקש סמול טוק שבת שלימה. ב"ה יש גיסים וגיסות מהממים שאפשר לדבר נורמאלי איתם

ג. הם באמת בסופו של דבר אנשים טובים. אני מבינה את זה היטב בראש. וזה עצוב לי שאני לא מסוגלת לעשות סוויצ' בלב כי הם לא עושים שום דבר מרוע. אז למרות שקשה לי, אני לא מעוניינת לפגוע בהם

גלויהאחרונה

וואוו...

חיבוק לך.

אולי פסיכולוגית?נעמי28
בכנות, זה עוד יותר יבאס אותי להוציאאנוונימית1
ג'ובות בגללה...

במיוחד שאחד הדברים שנפגענו ממנה זה שהיא לא מעוניינת לעזור לנו כלכלית לעומת האחיות של בעלי כי הם בונים על ההורים שלי לעזור לנו.

ונכוןןןןן שהם לא חייבים לנו כלום כלום כלום. ואפשר לזרוק עליי עגבניות שאני חצופה וכפויית טובה וכו

אבל בואו, אפשר גם להבין למה זה יכול להעליב היחס המבדיל הזה

נשמע טעון ומציף. מה עם לפרוק לצ'אט? אני עושה את זהאביגיל ##

הרבה

מתלבטת אם זה נחשב לשון הרע 🤔🤪אביגיל ##
חחחחחחחחחאנוונימית1
אשמח להתייעצות מאמהות מנוסות-ילד חלשלוש וחסר תאבוןshiran30005

בן 3 עם אסתמה ברקע אם כי בחודשים האחרונים "יחסית" היה רגוע. כרגע לא לוקח כלום . עם עיכוב התפתחותי ומטופל.

לאחרונה -בחצי שנה האחרונה ואולי יותר הוא ירד במשקל - אולי לא ירד אבל אין עליה בכלל במשקל, נראה רזה מאוד שהיה בתור קטן היה שמנמן, אין התקדמות ככ בהתפתחות כאילו תקוע כזה, חולה המון -חום, קוצר נשימה, הקאות, שילשולים, אוזניים וכו' , נופל הרבה (תמיד היה ככה) וגם אין תיאבון בקיצור חלשלוש כזה. עשינו לאחרונה בדיקות דם עם ויטמינים שיצאו תקינות.

הןא שוב עם חום כמה ימים והתחילו גם הקאות היום אז מחר נלך לרופאה- לגיטימי לבקש בירור נוסף? לא יודעת מה אני רוצה ממכם אבל אמא שלי שמטפלת במעון בילדים אמרה לי שיש משהו מעבר ולדרוש בירור. השאלה מה לבקש? נשקול אותו מחר שוב ואם נראה ששוב אין עליה בכלל מה לעשות הלאה? איזה ברור עושים עוד? כבר לא יכולה לראות אותו ככה אני ממש בוכה כבר, כל פעם יש משהו אחר

אשמח לעצתכן  

אני חושבת שאם אחרי הבדיקותבאתי מפעם

לא יראו כלום תלכי לרפואה אלטרנטיבית.

בדרכ לא מתלהבת מדברים כאלה, אבל לפני כמה שנים הבת שלי היתה חולה המון פעמים, בקופח לא ראו משהו מיוחד והרגשתי שזה לא תקין. לקחתי אותה לרפואה בתדרים וגילו מה הבעיה, עשיתי מה שאמרו לי וב"ה עבר לה עם תזונה ועוד כמה דברים טבעיים כאלה ... 

זה מה שאני שואלת- איזה עוד בדיקותshiran30005

צריך לעשות לו? אני די מיואשת וחסרת אונים כבר

אנסה לבדוק על רפואה משלימה אם כי אני לא מאמינה בכלום חוץ מדיקור סיני

ויטמין B6, B12 ו Dאפונה
לגבי בדיקותהשם שלי

לא יודעת מה כבר בדקו.

כדאי לבדוק ברזל (לא רק המוגלובין), בי 12, לבדוק צליאק, אולי רגישויות למאכלים.

איך הוא אוכל?

יכול להיות שכדאי לפנות לרופא אחר, גם אם את סומכת על הרופאה.

כי אולי לרופא אחר יהיה פתאום כיוון חדש לבדוק.

אבל מצד שני, רופא קבוע מכיר את ההיסטוריה של הילד.

אוף מסכניאורוש3

יכול להיות גם מהשקד השלישי וכל זה. לא ישן טוב אין לגוף אנרגיה לגדול. פלוס אסטמה פלוס מחלות. נשמע הגיוני שהוא לא גדל. אבל באמת מאודדדד קשוח.

תבקשי כמובן מהרופאה בירור עמוק. 

אין לו שקד שלישי, עשינו כפתורים לפני כחודשshiran30005
הרופאים מתייחסים שמבקשים עוד בדיקות? מעדיפה להגיע מוכנה אליה מחר
תגידי לה מה שאמרת פה...אורוש3
לבדוק צליאקרק טוב!

איך הוא אוכל בכללי? תזונה טובה? אוכל ארוחות מלאות או בלי תאבון?

אולי לבדוק גם תזונאית בשבילו? 

הוא לא אוכל כמעט כלום - עד לפני כמה חודשיםshiran30005

היה אוכל טוב הכל, לא בררן בכלל אבל עכשיו הוא בלי תיאבון, אוכל כפית -2 ואומר "לא בא לי" ככה על הכל. לקראת הערב נפתח קצת התיאבון אוכל חביתה ופרי וזהו

זה היה הרבה לפני המלחמה ככה שאין קשר ועכשיו זה ממש נראה שהוא רזה וירד במשקל

אולי מרצפן?נפש חיה.
או כדורי תמרים
במקרה כזה, ממליצה על אנשור, מניסיוןממשיכה לחלוםאחרונה
ראיתי ילדים שזה ממש עזר להם
מה אתן אוכלות השבוע?(הריון,מתבגרת.מחכה עד מאוד

נראה לי המצות עושות לי ממש רע...

אני עם כאב בטן חלש כזה כל היום.

עצירות...

צרות של עשירים.

ואין לי מה לאכול

הייתי אצל הרופאה והיא אמרה לי שחסר לי ברזל

לפי הבדיקה דם.

תוספת ברזל עוד יותר עושה עצירות, ואני לא מעיזה לקחת.

ומרגישה אכן ממש חלשה בעקבות החוסר ברזל.

כולל סחרחורת...

מה שגורם לי לישון הרבה,גם להיות הרבה סתם על הספה..

בלי כח לנקות, להכין אוכל ועוד...

ואז הגדולה שלי בכיתה ט באה בלי סוףףףף בתלונות עליי

כמה אני אמא גרועה שלא עושה כלום בבית

ולמה אין לי כח לילדים שלי..

והיא רוצה רק שתיי ילדים.

כדי שאצלה הכל יהיה מושלם.

כדבריה

זה פוגע כי היא כל הזמן רואה את חצי הכוסות הריקה ולא את כל המאמצים שלי כמו לבשל לשבת וכו.

היא עוזרת אבל כל הזמן נותנת הרגשה מתנשאת ופוגעת...

כמה פעמים ממש בכיתי ממה שאמרה.

לפעמים מנסה להתעלם ולא לפתח מריבה

וואי איזה קשוחהמקורית

קודם כל חיבוק♥️

לגבי האוכל - אפשר בעיקרון ביצים ירקות עוף בשר דגים למי שלא אוכל קטניות

למי שכן יש עוד הרבה אופציות. אם תרצי אכתוב לך כל מיני דברים שהכנו פה (עם קטניות ובלי)

לגבי הילדה - הייתי מעמידה אותה במקום האמת

לא כי התחושות שלה לא במקום, אלא על הדרך

ואגב,ילדה בכיתה ט יכולה לתפעל יופי דברים שהיא צריכה

במקביל לזה הייתי שואלת מה הקושי עם המצב הנוכחי מבחינתה. ז"א, למתן את הדיבור הלא המכבד ולשים לו גבול ומצד שני לתת מקום לתחושות שלה

וואו. הלם מהדיבור של הילדהבאתי מפעם

לדעתי תעמידי אותה במקום.

גם אם אמא לא כמו שתכננתי לא מדברים ככה על הורים!

חיבוק, זה ממש יכול לרסק המילים האלה ❤️

אל תזלזלי בכבוד שלך, גם כאדם וקל וחומר באמא אסור שידברו אלייך כך . 

חיבוקכורסא ירוקה

ממש מילים מרסקות מה שהיא אומרת לך

מסכימה שזה לא צריך להיות וכדאי להבהיר לה איך מדברים

אבל לא יודעת איך הייתי ניגשת לזה, אז פשוט חיבוק.

תאכלי בשר, לא עוף, והרבה טחינה (אם את לא אוכל קטניות אז אחרי החג), זה מלא ברזל.

ותנוחי הרבה. החולשה הפיזית גם מחלישה נפשית מאד

תרגישי טובמקלדתי פתח

נסי ספטון-ברזל נוזלי שלרבים מםחית ממש את תופעת הלואי של עצירות.

בחג-מלא מים, תשלבי פירות.

לגבי המתבגרת.... אין לי עצה טובה לתגובה וחינוך, פרקטית:

שימו בטטות כמו שהם בתנור וזו תוספת ב0 מאמץ.

יוגורט עם פירות ושקדים ואגוזים זו אחלה ארוחה בחול המועד

שקית סנדפרוסט תערובת ירקות למרק גם יהיה טוב לך וגם אוכל מבושל

לגבי המתבגרתמתיכון ועד מעון

היא מודעת לזה שאת בהריון ומצבך הבריאותי גורם לך לעייפות?

היא מדברת לא יפה אבל היא נוגעת בנקודה, אמא שלה שוכבת ונחה בעוד היא נאלצת לעזור. אולי אם היא תבין מה הסיבה זה קצת ירגיע את הכעס והביקורת שלה?

אני חושבת שהייתי מנסה כן להראות לה שהכעס שלה מובן ולהסביר לה

מתואמת

בקשר לברזל - תנסי אקטיפרין (תשאלי קודם את הרב שלכם אם מותר לפי הפסיקה שלו), לי הוא היה ממש טוב גם מבחינת העלאת הברזל וגם מבחינת העצירות.

בקשר למזון - אם אתם ספרדים אז תאכלי בעיקר קטניות. אם לא - אז אולי תנסו לחפש לחמניות מקמח תפו"א, יכול להיות שהן יהיו קלות יותר... והרבה ירקות.

ובקשר לבת שלך - זה נושא גדול ורחב, ולא בטוח שעכשיו כשאת חלשה זה הזמן המתאים לטפל בזה... אבל אולי כדאי שבעלך ייקח אותה לשיחה, ויאמר לה שבתור בת גדולה מצופה ממנה לעזור במצב הנתון, ובשום פנים לא להעביר ביקורת על אמא שנתנה לה חיים ונתנה לה המון במהלך השנים. ואת כל ההחלטות שלה לעתיד היא יכולה לכתוב לעצמה ביומן או משהו, ולראות אם היא רוצה עדיין לקיים אותן כשתגיע לגיל...

ובטווח הארוך - אולי לחשוב על טיפול בשבילה...

ובקשר לך עצמך מולה - זה באמת ממש פוגע ומעליב, אבל תזכרי שעם כל זה שהיא הבת שלך והדברים שהיא אמרה הם מולך - זה שלה ושייך לה, ולא קשור אלייך.

זה גיל שבו יש הרבה בחינה של האישיות שלי מול האישיות של ההורים, וזה גיל נהנים לגבש בו דעה עצמית על העולם - אבל זה רק הגיל, ובהמשך בע"ה היא תתאזן.

ואת באמת במצב רגיש גם ככה, אז הגיוני שזה יוצר לך פצע, אבל שוב - זה לא קשור אלייך. את טובה ועושה את כל המאמצים להיות אמא טובה בנתונים הקשים האלה❤️

זה פתאום נוחת עליימחכה עד מאוד

כי היא ממש ילדה טובה טובה.

פתאום נופחת עליי עם יציאות כ"כ מפחידות,שאני מאמינה לה-את סיעודית,זה טראומה לילדים שלך ועוד...

אח"כ עובר לה ,חוזרת להתנהג יפה.

ואני נשארת עם המילים והפחד שאני עושה לכולם צלקות...

ואשכנזים אין מה לאכול לא בארוחה מבושלת...

עכשיו היא מתוקה ומכינה לי ארוחת לילה כי אני מתה מרעב...לא יודעת איך להתנהל עם הקצוות האלו שלה...

הכוונה-נופלת עליימחכה עד מאודאחרונה
כבר לא יודעת למה לצפות 
בשעה טובה קנינו נעליים לקטןשושנושי

נעליים מידה 18, תבינו את הגודל של הילד. ב''ה תודה לבורא עולם

בחנות הוא הלך יפה עם הנעליים, קניתי בחנות טובה של גרוסברג בירושלים למי שמכירה (בחנויות אחרות לא מצאתי במידה שלו).

אני לא מתכננת לשים בבית אלא יותר ליציאות, כרגע כדי שיתרגל כן שמה לו פה ושם

בבית משום מה כן יותר קשה לו ללכת איתן והוא עובר הרבה לזחילה. כלומר, הולך נופל וזוחל - לפעמים כן קם חזרה. זה ממש משתנה.

תקין לדעתכן?

כן, לוקח זמן להתרגלאוזן הפיל
כמה זמן עבר מאז שלמד ללכת?שלומית2
חודש בדיוק.שושנושי

בלי נעליים הוא רץ, בחנות הלך עם זה ממש יפה

נפל פה ושם אבל בסה''כ הלך.

רק בבית השינוי.

שמתי לו בינתיים 3 פעמים מאז הקנייה, כל פעם לחצי שעה, אולי קצת פחות. הוא כל הזמן נוגע בהן מאיו מנסה להוריד.  אני חוששת שזה לא נוח לו. למרות שקיבלתי הרבה מאוד המלצות על החנות הזאת קשה לי להאמין שעשו התאמה לא טובה 🤕

זה יחסית מעט זמןשלומית2

אז זה ממש הגיוני

לפי מה שאני יודעת אומרים לחכות יותר זמן בין תחילת ההליכה לנעילת נעליים

שההליכה יותר תתיצב.

אני מחכה חצי שעההאבל באמת נראה לי אני מגזימה

בכל אופן נראה לי זה פשוט ענין של הסתגלות.. ויעבור בעז'ה הנעל כבדה ולוקח זמן להתרגל למשקל שלה

לוקח להם זמן להתרגל לנעליים. הילדון שלי הלך 4 חוד'אמהלה

ורק עכשיו קניתי לו....

הוא ילד שב"ה לא מפסיק לרוץ

ועם הנעליים קשה לו יותר. אבל מלבישה ללבישה הוא מתרגל.

אני חושבת שזה נורמלי....

מלא נחת

זה נשמע הגיוניאמאשוני

אבל גם אם היה לו נוח עם נעליים לא כדאי לשים לו בבית.

אפשר גרביים נגד החלקה.

בבית אני מתכננת בלי, רוצה שיתרגל כדי שיוכל לנעולשושנושי
בחוץ... 
גם אנחנו קנינו נעליים לקטנה (הולכת כבר חודשיים)מתואמת
והיא ממש לא מסתדרת איתן... ייקח לה זמן, וזה הגיוני. גם ככה כרגע לא יוצאים כמעט מהבית...
מרגיע לשמוע שזה קורה גם אחרי חודשייםשושנושי

כבר חששתי שהלכו 400 שקל לפח.

אל תשאלי למה במחיר כזה, בשום מקום לא היה משהו יפה במידה שלו. כבר חששתי שהכסף לפח. 

האמת שאני קניתי לה אונליין בלידר🙈 60 ש"ח...מתואמת
אבל מתכננת לכשתסתיים המלחמה לקנותלה סנדלים ייעודיים לצעד ראשון בגלי. (מניחה שיעלה בסביבות 200 ש"ח)
תרגישי בנוחאפרסקה

אני מלבישה לקטנצ'יק כרגע נעליים ישנות של אחותו הגדולה כשהייתה בגילו 😅

אלה נעליים טובות מפפאיה ששמרתי, וגם ככה לא אכפת לו מהצבע בגיל הזה

ברור, גם אני עשיתי את זה לא מעט פעמיםמתואמת

אבל יש לי טראומה קלה - עשיתי את זה עם הילדונת פעם, סנדלים בצבע של בנים. ואז יום אחד המטפלת שלה אמרה לי שיש לה סנדלים (של בנות) מיותרים ואולי אני רוצה אותם בשבילה🙈 התפדחתי נורא שהיא חשבה שלא קניתי סנדלים חדשים בגלל קושי כלכלי או משהו...

בכל אופן, עכשיו כבר לא נשארו לי נעליים מהילדים הקודמים...

חחחח יואווווושושנושי

זה ממש נורמלי לשים לילד נעליים מהגדול

אני גם שמרתי נעלי צעד ראשון של הגדול, אבל זה במידה 21 - קטני רחוק משם 

בן כמה הוא, שזו המידה שלו?מתואמת
הוא נולד בכ''ג אב, בן שנה ושבע אם לא טועה בחישובשושנושי

הילד פשוט קטן

אה, אז הוא באמת "סתם" קטןמתואמת
הבת שלי בגיל הזהרקאני

גם קטנטונת

לא קניתי לה נעליים רק עכשיו מתחילה ללכת וגם זה לא לגמרי

אבל מאמינה שגם היא תצטרך מידה קטנה ממש

אני פעםמקקה
קניתי לילדה בכוונה סנדלים של בנים כי לא נשארו של בנות בסוף העונה, ושלה נקרעו. אפשר לחשוב מה זה כבר משנה...
אני מסכימה איתך כמובן🤭מתואמת
חחחח בדיוק באתי לכתוב שגם ככה הגננות לא רואותאני=)
אותנו בימים אלה, אז אפשר להתפרע עם אווירת השביזות וההזנחה. ואז ראיתי את התגובה שלך... אז בול!!
לגלי עודפים יש אותם סנדלים ביותר זולכורסא ירוקה
גם נעליים. אמנם פחות מבחר מהחנות הרגילה אבל דגמים מצויינים. אתם מירושלים אם אני זוכרת נכון? נראה לי שהעודפים שלהם בתלפיות. וזה ברוב הנעליים 1 במאה, 2 ב150
יש לנו חנות של גלי שקרובה אלינו לביתמתואמת
אז בדרך כלל אנחנו מעדיפים לחסוך בזמן במקום בכסף🤭
אני קניתי נעליים לקטנה שלי בשיין 🤭דיאן ד.

זה פשוט עושק המחירים של נעלי צעד ראשון.

ושתהיה בריאה הקטנה הזאת, כבר בת שנתיים + ועדיין במידה 18.

התחילה במידה 16 שאין מידות כאלו בכלל בארץ.

תשלחי קישור.שושנושי

יש מלא נעליים לא יודעת מה טוב ומה לא.

היה לי חשוב לקנות כי אנחנו מטיילים מלא ברחוב.

לבית אני לא צריכה, זה רק לגינה וכאלה 

היום הבת שלי הלכה פרק זמן ארוך עם הנעליים!מתואמתאחרונה

הגדולה לקחה אותה ל"טיול" ברחבת הבניין, ואחרי כמה סירובים היא הסכימה ללכת ואפילו לרוץ

אז @שושנושי הגיוני שזה יקרה בקרוב אצלכם

כמה זמן כבר הולך?ים...

עדיף בלי לפחות בחודש הראשון להליכה

הבן שלי כשהתחיל ללכת היה נופל הרבה ודווקא כששמנו לו נעליים זה נתן לו יציבות וביטחון

חודש בדיוק.שושנושי

מקודם שמתי לו עוד פעם והשתפר.

הנחתי חתיכה של דבק נייר בחלק הקדמי שלא ישתפשף חחח עכשיו אני יותר רגועה עם הזחילה 

תקין. אצלי גם כאלה שהלכו חודשיים בלי נעליים, ברגע,שגרה ברוכה
שהבאתי נעליים לקח להם כמה ימים להתרגל ולרוץ בהן. בדכ תוך כמה ימים זה הסתדר
רק מציעה להמשיך גם לפעמים הליכה בלי נעלייםאור10

בעיקר בגינה, בחול ודשא. או נגיד על מזרנים.

הליכה על משטחים שונים ככה הוא ממשיך לחזק את כף הרגל מה שלא קורה בתוך הנעל. וגם יחשף לתחושות שונות.

מומלץ. (במיוחד שהתחיל ללכת רק לפני חודש ).

התקפי חרדה והריוןהרמה

כל החודש וחצי האחרונים היו מלווים בהתקפי חרדה ונטילת כדורי הרגעה ללא מרשם. המון עצבים ודאגה ..פעימות לב וחרדה בעיקר בלילות . ואז גיליתי לפני שבוע כמעט שאני בהריון בבדיקה בייתי. מאז אני בדאגה שאולי עשיתי נזק אולי משהו לא בסדר… אין לי בכלל תסמיני הריון שזה חריג לי..

ממש אשמח לתובנות או כל תגובה 🙏

מזל טוב!גלויה

קודם כל - ברכות על ההיריון!!

ב"ה יש הריון!

וכל הכבוד שטיפלת עצמך ולקחת תרופות הרגעה.

בתכל'ס :

דברי עם המכון הטרטולוגי בחיפה, הם נתונים ייעוץ לזה. יש כדורים שאפשר בהריון.

מניסיון אישי - אני כידוע מתמודדת ocd (הפרעה טורדנית כפייתית) וגם היו לי דיכאונות בעבר.

לוקחת באופן קבוע "בריכת כדורים"...

ו- ההריון של הבן שלי (בן 4) היה בהפתעה

וגם אני דאגתי מה יהיה...

המכון הטרטולוגי אמר שזה בסדר, במקרה שלי ההמלצה היתה גם לקחת חומצה פולית במינון מוגבר בשליש הראשון. אם לא עשית את זה - בלי לחץ!

ב"ה היום הבן שלי בן 4, מהמם וחכם מאוד.

שורה תחתונה

את הכי חשובה!

מעולה שטיפלת בעצמך!

וגם העובר יהיה בעז"ה בסדר.

מזל טוב!

המשך הריון רגוע ובריא.

❤️❤️❤️הרמה
בשמחה!גלויה

מציינת שהמשכתי לקחת את התרופות לאורך כל ההריון.

ב"ה ילדון מתוק וחכם ממש.

מרגיע לשמוע תודההרמה
אם תסכימי לכתוב מה את לוקחת אני אשמח לשמוע. 
בכיף, בפרטיגלויהאחרונה
לאן הולכות לטייל בחול המועד?אוויר לנשימה

בדרך כלל אנחנו מטיילים מלא

עכשיו ממש מתלבטים מה לעשות… 

אולי אפשר לבקר בחוותפרח חדש
תסעו לדרום-לכיש-שומרון-בקעה-בית שאןפה משתמש/ת
שם לרוב שקט יחסית

אבל תלוי איפה אתם גרים ומה בדיוק מחפשים 

אנחנו לא מטיילים השנה…רוני 1234

עושים על האש

מתנפחים שהמועצה ארגנה בקרבת מקלט

חבל לקחת סיכונים מיותרים

לא כל טיול=סיכוןפרח חדשאחרונה
אפשר לטייל בקרבת מקומות מוגנים
כאב בשד באחד הצדדים, שבוע 31.אני=)

צריך לבדוק?

כאב שמזכיר לי כמו של התחלה של גודש, אבל בלי הרגשה של משהו... וואי זה כואב!! לא זוכרת כאב כזה בהריונות קודמים, בהנקות כן.

מקפיצה לי🙏🙏אני=)
עכשיו עם חזיה תומכת ואדוקה זה קצת פחות כואב, אבל עדיין כשנוגעת מרגישה 
בכל מקרה כדאי לבדוקכורסא ירוקה
הייתי מתחילה מהתייעצות טלפונית
תודה. טלפונית עם מי?אני=)
רופאת נשיםכורסא ירוקהאחרונה
אם היא לא זמינה אז רופאת משפחה
בנות אתן חושבות שזה הריון?שלווה פנימית 34

עשיתי היום בדיקה בשעות הבוקר מאוחרות לא על השתן הראשון.

עיכוב כיומיים...

יש כאב בטן תחתונה וגב תחתון

הפס יצא אחרי כמה דק ולא נעלם

בבקשה תגידו שזה זה!

מחכה שניםםםםםםם לפס הזה

תמונה נוספתשלווה פנימית 34

אני רואה 2 פסים לגמרירקאני

כמה דקות? עד עשר דקות נראלי זה עדיין נחשב

איזה חברה הבדיקה?

בגדול נראה חיובי לגמרי

הפס יצא ממש אחרי כמה דק..לא יודעצ בדיוק..עד 10 דקשלווה פנימית 34

הבדיקה של לייף הסגולה

מקווה מאוד שזה זה.

אז נראה חיובי רקאני

בשעה טובה!!!

בעזרת ה' שימשיך ויהיה הריון תקין וקל בבריאות וידיים מלאות

אמן ואמן!!!!!!שלווה פנימית 34
ממש פס!!!Pandi99
🥹אין לי מילים..מרוב ציפייה אני בחרדהשלווה פנימית 34
מבינה ממש..Pandi99

מציעה ללכת לעשות בדיקת דם

בהצלחה ענקית!!!

תודה אהובה!כיובן שאעשה בדיקת דםשלווה פנימית 34
רק רציתי להגיד שצדקתן!שלווה פנימית 34
אין מאושרת ממני ומאחלת לכל אחת ואחת שמצפה ומייחלת הריון בריא במהרה!!!

בשעה טובה!! משמח ממשאחת כמוני
בשעה טובה!! בקלות ובידיים מלאות!נשימה עמוקהאחרונה

אולי יעניין אותך