חשבתי הרבה הרבה אם להגיב ולפתוח העוד שרשור את הנושאאמא אבא ותינוק
לבסוף כבר מדי שרף לי בגרון...
קראתי בשרשור על הפגיעות המיניות וכל הפרשייה האחרונה מדי הרבה תגובות של גועל ועוד על התגובות של הרחוב החרדי על כל הענין.

בתור חרדית הארד קור, בוגרת הטרדה מינית לצערי הרב ומישהי שלא מכירה מקרוב בכלל בכלל את המגזר הדתל הייתי קצת בשוק לראות עד כמה התקשורת בין המגזרים מנותקת, כי פספסתן פה נקודה חשובה בטירוף

אין לכן מושג איזה שינוי מטורף ואיזה כאפה חטף המגזר החרדי השבוע, הפער בין דיבורים ברחוב לבין מה שכתוב בעיתון זה פשוט שמיים וארץ ואין בכלל קשר, וכל מי שחרדי מבין את זה מצוין,
אני מנסה קצת להסביר מה אני מרגישה ואני לא מצליחה להתנסח מספיק טוב כדי להסביר,
מה שאני מנסה לומר זה שאין צורך לרוץ להסתכל באתרים החרדים ואז להזדעזע שכתוב שם "נלקח בחטף" וכל השטויות האלו כי וואלה אף אחד לא באמת חושב ככה, זה פשוט שונה מאצליכם הכל "מכובס" בתקשורת שלנו
כשלמדתי בסמינר לימדו אותנו מוגנות ולא היתה השתקה בכלל והיה יועצת לדבר איתה וגם ככה אחיות שלי בבית ספר זה בכלל לא כזה שחור כמו שאתן עושות את זה והיה שיח פתוח אצלינו בין הבנות.
כאילו, התקשורת וההודעות שמוציאים אליה בכלל לא משקפים את הרחוב

בקיצור
אני לא יודעת עד הסוף מה אני רוצה להגיד כי אני מדי מבולבלת אני רק מנסה קצת לדובב את המגזר המפחיד הזה שמאד טטב לי לגדול בו ולגדל בו את ילדי היקרים וזה הכל
פשוט היה לי קשה לראות את כל האשמות שמוטחות בו מניקיות שאני ממש מרגישה חברה שלהן זה הכל🤦‍♀️

וראיתי גם שכתבו על המאמר מערכת של עיתון משפחהאמא אבא ותינוק
וזלזלו שחתמו "המערכת"
וכן מה לעשות חרדים הם שמרנים כי זאת החברה שלהם
וזה פעם ראשונה (!) שעיתון חרדי מעלה כזה דבר על הכתוב
וואלה מבחינתי זה אומץ מטורף ומעיד כן על השינוי שעוברת גם התקשורת. אז כל השיפוטיות הזאת ממש כואבת לי
כי אני מרגישה שהמגזר כן משתנה וכן עושה חושבים
זאת הייתי אני, ולא כתבתי את זה בזלזול.השם בשימוש כבר
כתבתי את דעתי-שאם כבר כותבים מאמר כזה "פורץ דרך", תחתמו עליו בשם הכותב, בלי להסתתר.
גם אני חרדית( שמסתייגת מההגדרה הכ"כ כוללת)
שכואבת- כואבת, ועצובה מאוד מהפרשה הזו ונגזרותיה.
רק חבל מאוד שרק עכשיו זו הפעם הראשונה שכותבים על עניין כזה. יש אנשים, נשים וילדים שעבורם זה קצת מאוחר מדי.
זה לא זלזול לכתוב המערכת כי תמיד מאמר המערכת שם חתום ככההריון_ראשון
דווקא זכורה לי משנים עברו החתימה "העורך". אולי דבריםהשם בשימוש כבר
השתנו מאז, ואולי אני טועה, בכל מקרה ולאו דווקא עם קשר- לחתום בכלליות זה הכי קל.
מי את רוצה שיחתום? גם בעולם קטן הרבה פעמים כותבים מאמר מערכתהריון_ראשון
כתבתי מי. מי שניסח את זה. ואם הם כמה אז שיכתבו אתהשם בשימוש כבר
שמם.
לא עקבתי אחרי כל השרשור ההואoo
אבל בתור אחת שמגיעה מהמגזר החרדי, אני ממש מבינה את מה שאת אומרת, לכן גם אחרי שקצת קראתי והגבתי, שמתי אל תעקוב על השרשור, והפסקתי לקרוא בו, כי אכן יש שם תגובות של חוסר הבנה כלפי המגזר החרדי, ועיקר הסיפור הזה הוא של מגזר זה.
ומסכימה איתך שהמגזר עובר בימים אלו שינוי תפיסה מאד גדול, המיינסטרים של הציבור הלטאי החרדי קיבל בוקס בבטן, השינוי צומח מהרחוב החרדי והשיח שונה מכל מה שהיה עד עכשיו.
את לא צריכה להסביר את מה שקשה להסביר למי שלא ממש מכיר ומבין, אל תקחי את הדברים אישית, מספיק שאת יודעת שזה לא נכון.
וסיקרנת, אציץ בעיתון משפחה בשבת
אני דווקא מבינה את הרצון לא לעסוק בזה בכותרות הציבוריותמתואמת
זה נושא מאוד "מלוכלך", בסופו של דבר. זה נושא שצריך לדון בו באופן פרטי, בין ילדים להורים, בין בני זוג, אולי גם בין מורה לתלמידיו. ואם דנים בו בצורה ציבורית - אז צריך לעשות זאת בעדינות ככל האפשר, ובלי לחפור יותר מדי במקרה עצמו.
יכול להיות שהיה מקום לנסח קצת אחרת את הכתבות אחרי מותו, שיבינו שבעצם יש הסתייגות ממנו, אבל אני מאוד מבינה את החשש.
(אגב, אני חברה בפורום יצירה חרדי. ההנהלה שם ביקשה במפורש שלא לדון בנושא הזה באופן פתוח, אבל עדיין - כמה שירים נכתבו על כך... מוסווים ולא מפורשים, אבל זה רק מראה כמה הנושא בוער בציבור.)
שואלת ממש כדי להביןאחת פשוטה
איך את מסבירה את ההלוויה רווית ההספדים שהייתה לו?
אולי בסוף מה שיוצא לתקשורת זה "מכובס" כלשונך, אבל אלפי אנשים היו בהלוויה שלו, זה לא מדגם מייצג את הדרך הכללית?
שוב.. לא שופטת. שואלת באמת בצפייה שתסבירי לי את הפרדוקס.
סליחה אבל אני לא מבינהאביול
יכול להיות שזה יפתח פה עוד דיון. אבל בתור דתיה לאומית שגדלה על הספרים שלו, לא ברור לי איך לא להספיד אותו? הוא היה אדם גדול שהשפיע טוב על הרבה אנשים. אז נכון, גילו עליו גם דברים נוראיים. אבל מה עם שאר החיים שלו? כל הדברים החיוביים שהוא עשה? אישית אני ממש מתלבטת אם לנחם, יש מצב שזה כבר מאוחר מדי אבל לא מרגיש לי הוגן להתייחס רק למעשים הרעים... מקווה שהצלחתי י להסביר את עצמי
כי בן אדם שפגע בכל כך הרבה נשים, והתאבד-הריון ולידה_פצ
זו לא דרכנו.

וצריך להבהיר את זה.
וההספדים (לפחות מהתיאורים, לא ראיתי צורך לשמוע אותם) היו רוויים ב- אנחנו נגד לשון הרע שהורג אנשים.

אז לא,
למנוע פגיעה של עוד נשים וגברים זה לא לשון הרע.
התקשורת לא אמורה לשפוט אלא בית משפט, אבל לפרסם היא צריכה גם צריכה.
זה התפקיד שלה, להביא את שאר המערכות לפעולה.
זה בהחלט לא דרכנו, מסכימהאביול
אבל עדיין יש מה להספיד ולהגיד עליו. זה לא היה כל חייו. עצוב מאוד שצריך את התקשורת בשביל לטפל בדברים כאלה.
השאלה מה היו ההספדים.הריון ולידה_פצ
ממה שהבנתי הם לא היו רק דיבור על הטוב שעשה,
אלא עם הרבה ביקורת על פרסום הסיפור ונגד הלשון הרע שנאמר עליו.

כתבתי לך עוד הרבה מדעתי על העניין, אבל האמת שידידיה מאיר כתב מאוד יפה, אז אולי עדיף פשוט לקרוא את דבריו. (לצערי לא יודעת לחפש קישור, אבל יש פה באתר.. זה הופיע בבשבע)

דעתי בגדול- אני רוצה לחנך את הילדים שלי שלהתאבד ולהזמין לדין תורה בשמיים זה לא הדרך. ואם אנחנו מהללים אדם שעשה את זה, אז אנחנו לא מחנכים שזאת לא הדרך כי איזה אדם גדול הוא.
תראי איך כותבים עליו.
אם הייתי מהציבור החרדי בחיים לא הייתי מעיזה להתלונן אחכ על פגיעה מינית, אם ככה מתייחסים כקדוש לאדם שככל הנראה פגע בכל כך הרבה והן הבעייתיות שאומרות לשון הרע כשהן מספרות על הפגיעה.
כן אני אקרא אותואביול
התחלתי והפסקתי כי זה היה יום שישי. נראה מה הוא אומר. אני מסכימה איתך בגדול. רק שזה מורכב...
נכון כתב מאד יפה מצרפתoo

תודה יקרה, אני כבר אקרא בעיתוןאביול
בלי קשר לחשדות בן אדם שהתאבד לא ראוי לעשות לו הספדיםחילזון 123
לפי ההלכה היבשה בכלל לא אמורים לקבור אותו בתוך הגדר
אז גם אם יש לפעמים סיבות להקל
לערוך לו הלוויה מפוארת והספדים זה הכי לא דבר חינוכי. ובכלל לא משנה כמה ספרים טובים הוא כתב.
היית אומרת אותו דבר על אדם שרצח את אשתו לדוגמא?אחת פשוטה
ואז התאבד?
מה עם כל הדברים הטובים שהוא עשה בחיים? בואו נאמר כמה טוב הוא עשה ?

רע צריך להוקיע. נקודה.
זה הרבה יותר מורכב.אביול
נעצור את זה כאן, לא התכוונתי לפתוח דיון
מה?? למה זה הרבה יותר מורכב בעצם??סתם שם 1
סליחה שאני ממשיכה את הדיון למרות שרציתי לעצור אותו

אבל נורא קשה לי לקרוא את זה ואני שתסבירי את עצמך
אנסה להסביראביולאחרונה
רצח זה רצח. אין פה מקום לטעויות.
בפגיעות מיניות יש כל כך הרבה סוגים, פרשנויות, זה יכול להיות כל כך הרבה דברים. אף אחד חוץ מהנפגעת לא יכול לדעת בדיוק מה היה שם. וגם לוקח המון זמן להוכיח שזה באמת היה ושבאמת זה אותו אחד שעשה את זה...
מובן יותר?
אני עובדת בסביבה חרדית והרבה דיברו על עניין הלשון הרע והתקשומישהי עם שאלה
כמובן הזכירו את עניין המוגנות אבל עיקר הדגש והסבר היה שאנחנו לא יודעים כלום ואיזה נורא מה שהתקשורת עשתה וכו'. אני חושבת שזה מסר נורא מבחינה חינוכית. אז כנראה שגם את לא לגמרי מייצגת, יש כאלה וכאלה. אבל יש הרבה בהחלט שמתייחסים לנושא בצורה מזעזעת
אני גם שמעתי דיבורים כאלו בעיקר באותו היוםאמא אבא ותינוק
הרבה ירדו מהעמדה הזאת יום אחרי.
ובכל מקרה יש לי תחושה חזקה שגם כל הקטע של ה"לשון הרע" שהסתערו עליו היה סוג של הדחקה,

בכל מקרה ברור שיש דעות לכאן ולכאן אבל די ברור שהשינוי קורה
וכן הלוויה שלו גם אותי הטריפה וגם ההספדים, אני לא אמרתי שאנחנו חברה מושלמת ממש לא ויש המון דרך לעבור
אבל לא זה מה שמייצג את הדעה הרווחת ואני אומרת לך את זה בתור מישהי שיודעת מה קורה ברחוב.
אלה שמתייחסים לנושא בצורה מזעזעת הם באמת חלק מהחרדים,השם בשימוש כבר
אבל לא כולם. יש, למשל, עוד פלגים וזרמים של חרדים שרוטים, כמו אלה המשועממים שמתיישבים בתוך החפירות בהפגנות נגד מתווה הרכבת הקלה, למשל, או שרוגמים שוטרים באבנים ושולחים את ילדיהם לכנות אותם נאצים, או שמפיצים פשקוולים עמוסי מילים מפחידות על כל נושא ובכל עניין, או שגוזזים זקנים ופאות של חרדים אחרים. יש גם כאלה שנראים כמו חרדים ונקראים חרדים, אבל אוי לחרדיותם. מתנהגים הפך התורה ממש. אני מכירה לפחות חרדית אחת כזאת מקרוב. תראי אותה-לא תאמיני, איזו צניעות בלבוש, ממש רבנית. כמעט נטלתי ידיים לפני שדברתי איתה. את יודעת איזו אשה מגעילה ורעה? את יודעת איך היא גזלה אותי? את יודעת באיזו דרך ערמומית וחלקלקה היא עשתה את זה? פשוט גרמה לי ליפול בפח, לא האמנתי שיש "חרדים" כאלה עד שנתקלתי בה. יש גם אכזריים ורעים שיושבים שבעה על הילד שלהם, אם סטה מהדרך, ומנתקים עימו כל קשר. ויש גם סוטים ועברייני מין, כמו בכל חברה. מה לעשות, יש גם חרדים כאלה. האם כולם ככה? לא. יש חרדים נורמלים, עם שכל ישר ועם ראש בריא על הכתפים, והרבה הרבה כאלה, שמשתדלים ללכת בדרך הישר, וכמובן להוקיע מעשים נוראיים שכאלה. הן פגיעות והן טיוח.
אני חרדית, ומסתייגת מאוד מאוד מאוד מאלה ושכמותם. דרכם אינה דרכי. וגם אני חושבת שזה מסר נורא - להצדיק את הפוגע ולרחם עליו.
בתור חרדית אני אומרת לך שדווקא, החרדים מהסוג שאליו חיים ולדראנונימית בהו"ל

השתייך ואפילו היותר חזקים  קיצור הליטאים הקלסיים, קיבלו את המקרה כאילו אנחנו הרגנו אותנו והוא לא אשם ומסתבר שהוא עדיין מלאך אלוקי. קיבלתי הודעות מחברות שאנחנו אשמים וצריך להיזה ועוד הרבה והרבה.

לא יודעת זה נובע מטפשות, תמימות או התעלמות.

כואב.

ממה שאני מכירה, מקרוב, ובלי להכליל, להרבה מהציבור הליטאיהשם בשימוש כבר
יש חינוך רק לחיצוניות. אבל רק. מה יגידו כל מי שמסביב, וזהו. יראת שמיים אמיתית מהם והלאה. גם החרדית מהתגובה הקודמת שלי, היא ליטאית. נראית כמו רבנית אבל מסתבר שגם היא פשוט מחופשת. עד שלא נכוויתי, לא האמנתי איך סובבה אותנו בכחש.
ואם זו התגובה שלהם אז שיאכלו את הדייסל'ה אותה בשלו במו ידיהם. שימשיכו לפגוע ולהפגע, נראה לאן יגיעו עם הצביעות הדוחה שלהם. חרפה.
וואו קשה לי לקרוא את זה..שומשומ
הייתי חייבת להגיב
אני אמנם חרדית. אבל רחוקה שנות אור מהציבור הליטאי ומדרך החיים שלהם..
אבל יש לי בני משפחה ליטאים, ולהגיד שהם מחנכים רק לחיצוניות זה מזעזע בעיני
אנשים מדהימים שחשוב להם ערכים וחינוך הילדים
הזדעזעו מהמקרה. היה להם קשה לעיכול, הם גם הלכו לנחם את המשפחה שמכירים באופן אישי
וכמובן שלא האשימו אף אחד ברצח אלא קראו לבדק בית רציני
ההכללה הייתה ממש קשה לי

איפה ראית שהכללתי?השם בשימוש כבר
כתבתי ל"הרבה מהציבור הליטאי". המשפחה שלך היא ליטאית מדהימה,
בעלת הדירה שלי לא.
המורות שלי לא.
מכרה שלי לא.
יתד נאמן על שלל כותביו והרבה ממנוייו-לא
חיים ולדר לא
זה הקו, בגדול. ותאמיני לי שאני כותבת מניסיון מר ומהכרות קרובה.
מנגד, יש לי חברה ליטאית מותק.
בכל מקרה כתבתי" להרבה". אי אפשר להתכחש לכך שזה קו שקיים.
דווקא אצל ליטאים לדעתי אין בכלל חינוך לחיצוניותאחתפלוס
נראה שלא הגדרת נכון.
הציבור הליטאי ברובו מחנך להסתפקות במועט. להרבה עזרה לשני.
מה שכן יש את הבעיה של מה יגידו. שזו אכן בעיה קיימת אם כי לדעתי קיימת בכל העדות אצל חרדים.
לאט לאט גם זה משתנה.
גם הנפש מתחילה לצאת מהגלות
זה באמת מזעזע מה שהתקשורת עשתהאביול
כי גם אם הוא אשם, יש הבשיל זה בית דין והכל. והרבה שמואל אליהו עושה עבודת קודש בנושא. למה כל כלי התקשורת צריכים לסקר את זה בצורה כל כך דרמטית?
במקום לענות על זה אני אשאל אחרת, מה ציפית שהם יעשו?הריון ולידה_פצ
ניסו בשקט לסגור את זה ופנו אליו לפני הפירסום.
הוא בתגובה איים.
מה אמור לקרות הלאה?
אוקי, את זה לא ידעתיאביול
אז זה מאוד משמעותי. לא ידעתי שפנו אליו לפני הפרסום, איפה ראית את זה? אני הבנתי שלא פנו אליו בכלל, רק אחר כך, ואז הוא אמר שכבר אין לו מה להעיד כי כבר שפכו את דמו. דווקא קראתי הרבה על הנושא ולא נתקלתי
יש לך עולם קטן?סליל
הרב שמואל אליהו מסביר שם בדיוק
אבדוק. קראתי את הרב אליהו כמה פעמיםאביול
לפני הפרסום בהארץ או לפני הפרסום של הרב אליהו?חולת שוקולד
וואי. רוצה לשלוח לך חיבוק גדול!מיואשת******
אני בטוחה שיש פער מאד גדול בין מה שחושבים על מגזר מבחוץ למה שקורה בפנים
בדיוק כמו שהחילונים לא מבינים מה קורה אתל הדתל
ומאד קל בתקופה סוערת של משבר לשפוט מבחוץ ולדבר מבחוץ
ואני רק רוצה לחבק אותך כי את מרגישה מותקפת וזה כל כך לא נעים ולא פייר שתרגישי ככה.
חיבוק ענק! ❤️❤️❤️❤️
איזה מותק אתאביול
ניסחת כל כך יפה..
תודה רבה שכתבת את זה!!!אביול
נראה לי זה מאוד משתנה גם בתוך החברה החרדית כי יש כל כך הרבה זרמים וחסידויות. אבל ממש חשוב שאמרת את זה
קודם כללא כרגע
בתור אדם פרטי, וודאי שאף אחד לא מאשים!
וודאי וברור לכולם, שלא כולם ככה.
אבל אם מנהיגים, מתייחסים לנושא באמירה של "הלבנת פנים חמורה יותר", וכולנו שמענו וקראנו כך. לא רק בגלל מה שכתבו באתרים חרדיים,
האם ילד שנפגע ושמע כך, ירוץ מחר לספר על הפגיעה שלו? או שיחשוש שמא יתייחסו אליו כמלבין פני חברו? (קשה לי לכתוב..ובכל זאת: ונניח שהילד סיפר וההורים האמינו לו, אחרי כזו התייחסות, האם ההורים יהיה בהם מספיק אומץ לזעוק בחוץ? לגרום לפוגע להפסיק? או לחשוש שבסוף הם אלו שינודו, כמלבינים פני חבר?).
והאם ההתייחסות הכוללנית, גרמה לפחד אצל הפוגעים במעמד גבוה להמשיך? או שמא נתנה להם אומץ, כי יתנו בהם אמון/יפחדו להלבין את פניהם?

ושוב, ברור שלא מדובר על האדם הפרטי. אני רוצה להאמין שרוב האנשים בבית, דיברו עם הילדים אחרת.
אבל להנהגה יש משמעות, ואי אפשר להתעלם מזה.
חיים ולדר היה מוביל דעהoo
בציבור החרדי, היה לו טור דעה ביתד, הוא היה חלק מ׳ההנהגה׳ ולכן ׳ההנהגה׳ נמצאת במבוכה אדירה ומתקשה להגיב נכון. מוצאים מכתב למורים, ואז כותבים הבהרה ביתד..
השיח העיקרי קורה ברחוב החרדי, והוא יקבע מה יקרה מפה והילך, ושם כבר יש שינוי גדול.
בהודעה שלך יש ביקורת וחוסר הבנה במתרחש בציבור החרדי, ועל זה נפתח השרשור הזה..
סליחהלא כרגע
להוציא הבהרות כאלו ואחרות,
מעורר תהיות. מה לעשות.

שוב, אף אחד לא מדבר על האדם הפרטי. להנהגה יש אחריות והיא כשלה בגדול. לגמגם ולהבהיר ולהוסיף הבהרה - זה כישלון.
ועל זה כולם דיברו.

האם את חושבת שלא הייתה כאן טעות/כשלון?
האנשים הפרטיים בעולם החרדי, זה עניין אחר. (אם כי יכולה להעיד שלמרבה הצער, יצא לי אישית לשמוע מאנשים פרטיים, גם לכיוון השני).
בטח שיש פה טעותoo
רצף של טעויות
כל האישו פה זה האנשים הפרטיים בעולם החרדי, ההלך רוח ברחוב, השיח השונה. נכון לא כולם שינו את השיח, אבל יש מספיק אנשים שכן, וגם הילדים הם חלק מהשיח.

ואני רוצה להאמין שבעקבות השינוי בשיח, יהיה קל יותר לנפגעים ונפגעות להתלונן ולצאת נגד הפוגע, גם אם הוא מוביל דעה
בעזרת ה', הלוואי!לא כרגע
בכל מקרה,
הביקורת שאני ראיתי, היא על ההנהגה, ובעינה עומדת.

תאמיני. בבית השיח עם הילדים הוא אחראחתפלוס
לא מצליחה להבין למה בעקבות הסיפור הזה ילדים יחששו שלא יאמינו להם.
זה מתסכל אותי.
זה כ''כ לא נכון.
רוב ההורים דיברו עם ילדיהם על העניין אבל (וזה אבל גדול) אנחנו לא שופטים. ה' לא שם אותנו כאחראים ולכן צריך תמיד לזכור שלא התפקיד שלנו להחליט שזה נכון.
אין עניין לשוחח עם הילדים אם הוא עשה מה שהיה או לא.
אלא לחזק את הקשר בין הורי.
וההנהגה עברה משבר רציני. ברור שיהיה שינוי. ללא ספק
את צריכה להביןשירוש16
שילדים לא נחשפים לפרשיות הללו בצורה כל כך דרמטית ומורחבת.
בדרך כלל ידעו שהוא פשוט פגע בילדים.
לא 'איך' מה כמה ובאיזה תחום. הם פשוט לא חשופים לזה.

ההנהגה החילונית עושה הרבה טעויות, מוציאים שקרים ודיבה על אנשים - אז ככה נראה הרחוב החילוני? באמת??
יש אנשים שהם מובילי דעה בציבור, הם לא מוגדרים בשום צורה כמנהיגים.
מנהיגים מדובר בגדולי הדור שיצאו נגד כל דבר שהוא פגיעה באחרים.
אגב, לא ראיתי שהרב חיים קניבסקי אמר או כתב על זה משהו.

להנהגה יש משמעות אולי לך. כמישהי שמביטה על המגזר מבחוץ. אבל מבפנים - דברים נראים אחרת. ואם את לא מוכנה לקבל את זה - בהצלחה לך.
קודם כל תודה שפתחת את זה.חדשה ישנה
זה באמת קצת מנחם אותי...
אני אחת מהן שהזדעקה.
ובאמת אני בטוחה ומאמינה שהציבור לא טיפש ויודעים את האמת.
מה שקשה לי זה עם ה*מנהיגים* של הציבור, הרבנים, העסקנים, אנשי התקשורת.
לא באתי להוציא את העצבים. זה בא מכאב. כאב . כאב . אני באמת לא ישנתי מצער, ואני כותבת , אני בוכה. איך יכול להיות שציבור מייצג את דרך התורה, מעקם את התורה איך שנח לו ומעז לדבר בשם התורה?!
וזה לא פעם ראשונה ששומעים שנשים עברו דברים ו*הרבנים* השתיקו אותן . איך הם ישנו בלילה? אז אני כולי תקווה שבאמת יהיה פה מהפך לטובה. וזה ממש לא כעס אישי כלפי מישהו חלילה, זה באמת כאב על חוסר אמת. יש לי הרבה חברות חרדיות
נכון אני מסכימה איתך גם אותי זה הטריףאמא אבא ותינוק
אבל חיכיתי קצת כי הבנתי שכל הבלגן זה היה מהבלבול המטורף שכולם חוו
הרבה מאד מהרבנים חזרו בעצמם/ניסו לרדת מהעץ.
הרב מוצפי פרסם תשובה על הבלבול השורר בדורנו בה בנות מפחדות להתלןנן וכמה צריך לחזק אותן, והאדמור מבעלז ! פרסם בעמוד הראשון של המבשר! עיתון אחד משלושת המובילים בציבור החרדי! מכתב שאמנם מי שלא חרדי לא יבין בו מילה כי הוא כתוב נורא מעורפל אבל שורה תחתונה זה שצריך לחזק את השיח של מוגנות ולהאמין לכל ילד

אבל את על זה אף אחד לא ידבר, בזה אף אחד לא יתמקד, נכון?
זה מה שכואב לי
זה שינוי שלוקח זמן אבל הוא קורה!!! אז ההשחרות מעצבנות אותי בטירוף
מהכרות שלי ....Oneg
אני לא חרדית אבל יש לי כמה אחים חרדים. הארדקור (בלי סמארטפונים ואינטרנט למשל) אחיין שלי עבר פגיעה מינית בילדות והמשיך לראות את המבוגר שפגע בו כל הזמן מול העיניים .. כי ככה זה , מנסים לפתור דברים בשושו ואלופים באומנות ההסתרה. הוא לא הנפגע היחיד. מקווה ומתפללת שקורה ויקרה שינוי
כל מי שכותבת על ההלויה שלותמיד להודות
את ההלויה ארגנה המשפחה שבוודאי מאמינה בחופותו אז לא פלא שארגנה הלוויה רגילה.

ולגבי האנשים שבאו להשתתף אני מניחה שחלקם הגיעו כי לא מאמינים לסיפורים וחלקם הגיעו כדי לכבד את בני המשפחה. אני בטוחה שלו היה נפטר בנסיבות אחרות היתה לו הלוויה הרבה יותר גדולה.
בדיוק. והאלמנה ביקשה אישית מהמספידים שיספידואחתפלוס
על מה הם כבר יכלו לדבר?
אגב-חלק ממי שהיה בלוויה אלו פשוט חבר'ה משועממים וסקרנים שסיקרן אותם מה יגידו בלוויה.
ברור לח שסה חלק לא קטןתמיד להודות
כמו שכתבו פה, גם לסתם אדם שהתאבד לא עושיםהריון ולידה_פצ
הלוויה כזו... (לפחות לא אמורים לעשות)
אז זה לא משנה אם מאמינים בחפותו או לא.
הייתי בעצמי בהלוויה כזותמיד להודות
בן אדם צעיר שהתאבד עם הלויה גדטלה מאד.

לא יודעת מה אמורים לעשות בפועל אבל לא נראה לי שמקובל לא לעשות הלויה גדולה (משהי גם כתבה בשרשור הקודם שהיום מקובל לעשות בדיוק כמו שהיום לא קוברים מחוץ לגדר)
כנראה תלוי בדעות... זה מה שאני מכירה.הריון ולידה_פצ
מכירה מזה שככה ההלכה היבשה או שביררת מה עושים בפועל?תמיד להודות
כי לפעמים יש פער בין השניים כמו שכולם היום נקברים בחלקות רגילות למרות שההלכה היבשה היא שקוברים מחוץ לגדר.

אני לא פוסקת הלכה ולא מבינה גדולה בזה אבל לפני שמגנים את ההלויה מן הראוי לברר את זה ואין אשמה על ראשי הציבור החרדי בהלוויה שהייתה אין לזה שום קשר אליהם.
מכירה (לצערי 2 מקרים) שככה עושים בפועל.הריון ולידה_פצ
לא שאין לוויה, יש. פשוט לא עם כל העולם ואשתו.הריון ולידה_פצ
משהו מצומצם יותר מהרגיל.
השאלה מה הנסיבות ומה הפסיקה המקובלתתמיד להודות
אני גם חרדיתתוהה לי
ואני מזדעזעת ובעיקר נחרדת שאין כמעט שום גורם חרדי ישראלי פורמלי או פרסונה חרדית רבנית, תורנית, מוסרית, שיוצאת בגלוי כנגד חיים ולדר ומוקיעה אותו מכל וכל. ראשי ישיבות, רבנים, מנהלי סמינרים, מורות, מרצים, ראשי כוללים. ומשפחה שנטלה את הכפפה, זה בלי השם של חיים ולדר.
ברוך השם וניסי ניסים שהמחאה היום מגיעה מהרחוב ומעלה ולא ההפך. המהפכה ברחוב מבורכת אבל אם היו למעלה אנשים שהיה מספיק אכפת להם מהקורבנות, חיים וחדר לא היה מצליח לפגוע במשך 20 שנה או יותר.
כן יש רבנים חרדים שיצאו נגדו בגלוי. הרב ירחי, למשלהשם בשימוש כבר
יש ממש מעט מידי, ובקצב איטי להחרידתוהה לי
מה אומר ומה אדבר..(נאנחת מרות)השם בשימוש כבר
לא להאמין שעבר כמעט שבוע, ועדיין הנושא הזה לא מרפה ממני. מרחף ומלווה אותי בכל צעד ושעל.
הסופר שממש הערכתי, הסיפורים שגדלתי עליהם, הספרים שהתרגשתי מרובם והושפעתי מכולם, המאמרים החדים והמשכנעים, סגנון הכתיבה המשובח, ההרצאות הרהוטות והקולחות, תוכניות הרדיו המעניינות, הספרים שעד לפני חודש עודדתי גם את בני לקרוא..
מה היה הכל, מה.
ומה עוד נגלה, אלוקים. מה.
חיבוק גדול, איתך בכל התחושות הכואבות והשורפותתוהה לי
תודה, בחזרה 💞💞💞השם בשימוש כבר
אני איתךחדשה ישנה
אמנם לא חרדית אבל גדלתי לגמרי על הספרים שלו, והוא בא אלינו לבית הספר, סיפר ושר. ... והיה כל כך מוערך ומקדם....
לא נתפס. פשוט לא נתפס.
איך בני ביתו לא הרגישו כלום?
איך אפשר לחיות בתור שתי ישויות-
אחת מדהימה ואחת מפלצת?!
זה פשוט לא נתפס בשכל האנושי.
ומי יהיה הבא בתור??? מפחיד ממש.
רוצה להגיב משהואנונימית בהו"ל

מקווה שתבנה.

אני מאלה שנפגעו מהכיוון ההפוך.

כן. אחד מבני משפחתי ישב בכלא על תלונות שוא.

הוא הכניס לביתו 2 בחורים אומללים לתקופה של מספר חודשים

התמסר להם ללא גבול עד שנאלץ לעצור את הקשר שהפך תלותי מידי.

באותו תקופה הוא לא הבין את המשמעות של קשר נתינה ומסירות ללא גבול.

יצא לו לחבק אותם  ולתמוך בהם פיזית.

נערים שסבלו מילדות מאוד מאוד קשה.

בסופו של דבר הם יצאו בשאלה והעלילו עליו עלילה נוראית שאין לתאר.

הוא לקחת עו"ד מושחת ברמות שלא הבין באותו זמן. 

"הודה" בחלק מהדברים ויצא עם עסקת טיעון.

היה בכלא 9 חודשים. עזב את עבודתו. שילם קנסות לנערים הנ"ל.

חייו נהרסו הוא עובד לשקמם.

הילדים שלו סבלו והתביישו מאוד. 

כמובן שנאלץ לעבור דירה וכו' כי לא עמד בבושות הנוראיות.

וכל זה כי היה קשוב לאחרים.

אני לא יודעת מה היה במקרה הנוכחי אני לא במקום לשפוט ואני בברור מוטית לצד מסויים בגלל מה שעברנו במשפחה.

רק יכולה לומר לכן שאפילו אדם שהודה שמעשיו זה לא אומר.

ועוד מחשבות שיש לי על הדיבור על החברה החרדית ש"מסתירה".

יש דברים שלא ניתן להסתיר- למשל רצח. יש גופה אין דרך להסתיר נכון? כמה מקרי רצח יש בחברה החרדית?

תבדקו בבקשה כמה אחוזים ממקרי הרצח קשורים באונס. ואם כך אפשר לשער שבאמת וככל הנראה יש פחות מקרי אונס בחברה החרדית ולא כמו שמדובר.

ועוד משהו. הנערים הללו שאחי הכניס אליו הבייתה עברו אליו דרך ארגון שמסייע לנערים שעוברים התעללויות ודברים כאלה. הטיפול בהם דסקרטי ונעים והרבה פעמים יותר מוצלח מפרסום הדברים שפוגע לא פעם בנפגעים עצמם. ספציפית במקרה שלו זה נגמר רע מאוד אבל בהחלט יש מקרים רבים שהדברים מצליחים להגיע לידי שיקום. אם כי האופן שבו מטפלים בתלונות מהסוג הזה מרתיעים מאוד. (למשל מאז הסיפור ההוא של אחי לא נותנים לנערים להיות באומנה אלא רק במסגרת פנימייתית בארגון שאליו הוא השתייך)

גם אני מכירה מישהו שהעלילו עליו עלילה מגעילהאחתפלוס
ישב חצי שנה בכלא. חייו נהרסו. להבנות שלו לא מצליחות להנשא.
אחרי חצי שנה גילו שהאח של הילדה טיפל באחותו והאמא הסתירה עובדות והעלילה על השכן.כן.יש אנשים רעים בעולם.
ובהתחלה אחד הרבנים נתן לה גב ועודד אותה לעשות זאת.
בלי לברר לעומק.
אז הוא יצא זכאי אחרי חצי שנה של כלא, אבל המשפחה נהרסה
וואי וואיאחת פשוטה
הדברים האלו קורים וזה עצוב ומזעזע נורא!

אבל כאן בכל אופן המקרה שונה...
זה לא סיפור על נפגע או שניים שהתלוננו במשטרה, מדובר על סיפור בהיקף גודל של 22 מתלוננות!
ודייני בית הדין מעידים שחקרו ובדקו היטב והדברים ברורים למעלה מכל ספק...
אישית חבר של בעלי אדם אמין מאוד סיפר שבילדותו נפגע מחיים וולדר (זה גרם לו לעזוב את העולם החרדי בין השאר)
ועוד אין ספור עדויות שסופרו בקבוצת פייסבוק וברשת...
מדובר על סיפור בהיקף גודל של שנים רבות שהבן אדם הזה פגע בנשים ילדים וילדות.

כמה דבר כזה אפשר להכחיש....?
לא מכחישה את הסיפור בכללאחתפלוס
רק הוספתי לסיפור של הקודמת
אישיתשירוש16
אני חושבת שכל אחת שהסכימה בריש גליא בצורה כל כך מהירה להוקיע אותו - לא גדלה על הספרים שלו.
לא שמעה את ההרצאות שלו ולא הייתה מודעת להיקף ההשפעה שלו במגזר.

שכל אחת תחשוב מה היה קורה לה אם האדם שהיא הכי מעריכה מבחינה מוסרית, השקפתית מאז ימי ילדותה, מתגלה כאדם רע מאוד.
זה מערער את אמות הסיפין.
זה משמיט את הקרקע מבין הרגליים.
זו טלטלה נוראית..

כל אחד ואחת במגזר החרדי שהאמין וקרא בספריו והיה קשוב לדבריו עבר טלטלה שזר לא יבין.
ובמקום לבוא בזמן הזה, להבין את האחר לשמוע ולתמוך - לצערי מגזרים, במיוחד המגזר הדת"ל בחר להציב חומה ולהאשים.

תקשורת כמו בכל מגזר לא משקפת את המציאות בשטח ואוי לאדם שחושב אחרת. הוא פשוט מפיל את עצמו בפח שהציב לפניו.
התקשורת גם לא משקפת את ההלך רוח במגזר או את דברי הרבנים.
אכן מדובר בנושא מאוד רגיש שלא מקובל לדבר עליו קבל עם ועדה, וזו זכותו של מגזר להחליט כיצד ואיך מגיבים לכל נושא באשר הוא.
הציבור החרדי מלמד על מוגנות גם מבלי להניף אצבע מאשימה כלפי אחרים ולהציב אותם כדוגמה במגזר.
ילד ממוצע יודע לפנות להוריו ולספר להם על מקרה שארע בכיתה.
האם ההורים מטפלים בפנייה כמו שצריך? האם ההנהלה בבתי ספר יודעים כיצד לטפל בבעיות מסוג אלה? לא תמיד. וזה נכון לגבי כל מגזר.

להגיד: אם לא מוקיעים את חיים ולדר אז ילדים לא ירגישו ביטחון לפנות להורים - זה משפט שנובע מחוסר הבנה של המגזר וכיצד הוא מתנהל.
אגב יש הבדל גדול בין המודעות של בנות למודעות של בנים באותה סוגיה.
מי שלא חי בתוך המגזר - יכול לשפוט אותו. אבל זה בידיוק מה שהם עושים - שופטים, אחרים, מבלי שהיו במקום שלהם.

בעלי ואני דיברנו על הנושא הזה מעט מאוד. לא בגלל שאנחנו לא נאמין לילדים ולא סומכים עליהם. אלא כי הדרך שלנו ברורה, אנחנו מודעים לבעיות מהסוג הזה ומקווים מאוד שזה לא יפגוש אותנו בעתיד. ובמידה וכן - נטפל בזה כמו שצריך.
אנחנו לא יושבים יום ולילה מזדעזעים עד עמקי נשמתנו ממה שקרה.
זה קרה וזה קורה בכל מקום בכל שעה.
אנחנו גם לא מצפים שהתקשורת תשב עם הנושא יותר מידי זמן, תכתוב אינסוף כתבות ותפרסם בכל נישה עד כמה הוא היה אדם רע ובאלה נסיבות הוא נפטר. כמו שקורה בתקשורת החילונית.
זה עולם אחר והוא מתנהג על פי קודים שונים.

ומי שלא מקבל את זה - בהצלחה לו.
את טועה ומטעהחדשה ישנה
אני לחלוטין גדלתי על ספריו
גם בתור ילדה
וגם בתור בוגרת,
אין בית בישוב שלי שלא הכיר את ספריו. אין.
הוא בא אלינו לבית הספר להופעה וכו'
ועד הרגע האחרון קראתי את סיפוריו בעלון שבת.
וגם אני ראיתי את הפרסום ב'הארץ' וישר התנגדתי בליבי שזה לא יתכן, ובטח הכל שקרים, זה מנגנון הכחשה כשאי אפשר להכיל. אבל לא רצתי להביע דעה בראש חוצות כשאני לא יודעת את האמת! שתקתי .
ובפירוש ניסו לטפל בזה בשקט!! בהחלט ניסו.
אבל כשבנאדם מכחיש הכל ולא בא לבית הדין נאלצו לפרסם. וגם בית הדין לא פירט מילה אחת על מה שהוא עשה! רק 'שהוא פגע בנשים' , מה שפירסמו מעבר זה היה בעיתונים חילונים ובדיוק בגלל זה אני לא נכנסת לתקשורת חילונית, מרגישה שזה מטמא לי את הנפש.
אבל די להתייפיפות.
כבר יש בלי סוף סיפורים, גם מתוך הפורום, של נפגעים ונפגעות מהמגזר שפנו לעזרה ו*רבנים*, *רבנים* השתיקו אותם!!! לא מבינה איך רבנים, מנהיגי ציבור יכולים לחשוש ''ממה יגידו'', ולא חוששים ממה בורא עולם יגיד?! את מבינה את העוול שמטריף אותי? וגם על ולדר, נשים פנו ל*רבנים* כבר מזמן והרבנים פטרו אותו לשלום.
ואם את כבר משווה, היה את הסיפור של עזרא שיינברג, שהוא לא היה סופר ילדים ומבוגרים, הוא היה רב עצום, ראש ישיבה!! וגילו עליו את אותו רעיון, מישהו מהרבנים העז להגיד זה הכל בלוף? מישהו העז להכחיש? לא. לכולם נשמטה הקרקע מתחת הרגליים, כולם בהלם טוטאלי. אבל אי אפשר להביע דעה בראש חוצות בלי לדעת את הפרשייה בכלל.
לא מבינה באיזה עזות רב אומר - זה הכל בלוף . אתה באת ושמעת את העדויות? אתה חקרת את הנושא מקרוב? אתה שמעת הקלטות כדי לחשוב שתפרו תיקים??! לא. אז באיזה קטע מרשים לעצמם להגן כל כך על מישהו שהם בכלל לא שמעו את העדויות נגדו ובנתיים מוציאים לעז על הרב שמואל אליהו? מוסיפים חטא על פשע.

והנקודה החשובה- שאני לא מכלילה בכלל בכלל את כל הציבור החרדי! אני בטוחה ויודעת שזה לא כולם ואפילו לא רובם. אבל יש חלק נכבד שאי אפשר להתעלם ממנו .
לא יודעת למי את נחשפתשירוש16
כשאני אישית נפגעתי לא פנינו לשום רב כדי לקבל היתר לפנות למשטרה. מבחינתנו זה לא קשור אליו.
רב נועד למטרות הלכה והשקפה. פגיעה מינית זה דיווח למשטרה בלי קשר לקהילה ומי האדם עצמו.

החכשה תמיד יש במצבים כאלה.
השאלה מה אנחנו מצפים מהתקשורת.
כי גם מה שרשום בתקשורת כ"דבר הרבנים" זה לא תמיד מה שהם באמת אומרים.
יצא לי לא מעט פעמים להכיר פסק של הרב קנייבסקי מקרוב וראיתי איך שעיוותו אותו בתקשורת. זה בלתי אפשרי.
אי אפשר לקחת את התקשורת כצדקנית ואת הרבנים כשקרנים.

לגבי דיווח לרשויות וניסיון לטפל בזה "בתוך הקהילה". מניחה שזה קיים בכל מגזר ובכל מקום. גם אצל הגויים בחו"ל כאשר מדובר בפוגע מתוך הקהילה קשה עד בלתי אפשרי להוציא את הדברים לאור.
האם זה נכון ואידיאלי? לא
אבל אנחנו לא חיים בעולם אידאלי.
אנחנו לא במקום לשפוט אחרים.
אני ואת ואנחנו נעשה את ההשתדלות שלנו לעשות את הדברים בצורה נכונה והלוואי וזה ישפיע הלאה לטובה.
מה שאני מנסה להגיד שהנטייה הזאת לטאטא את המציאות מתחת לפני השטח - קיימת בכל מגזר, בכל קהילה בעולם. זו תופעה אנושית, לא תופעה 'חרדית'.
המציאות לא בדיוק ככהנעמי28
רוב הציבור כן פונה לרבנים, לפנות למשטרה זה לשרוף את עצמך ממש. מבחינת הקהילה, שידוכים ובהרבה מקרים גם משפחה.

ולהגיד שבכל קהילה זה ככה, אני גם לא חושבת שזה נכון, קהילתיות בסדר גדול כזה ובכניעה כזאת כמעט לא קיימת בשום מקום.

וגם אם זה נכון, זה ממש לא תירוץ.

והביקורת לא מגיעה רק ממגזרים אחרים, בתקשורת החילונית לדוגמא זה ממש נבלע יחסית לפרשיות אחרות, הביקרות מגיעה מהמון חרדים.

כל אחד שיחנך את הילדים שלו בבית איך שהוא רוצה, הבעיה היא בהתנהלות של הגורמים שאומרים לטפל בזה ולא נותנים מענה.

אי אפשר להגיד על התנהלות רבנית שהיא מתנהלת בצורה לא אידיאלית כי העולם לא אידאלי ואז גם לא לאפשר לתת עליה ביקורת כי מצד שני היא קודש קודשים.

מותר לקבל ולשמוע ביקרות וגם לעשות שינויים.

אפשר לתת ביקורתשירוש16
אני חושבת שיש הבדל בין ביקורת שמגיעה מתוך הקהילה עצמה שמגיעה מתוך מצוקה ורצון לשינוי לעומת ביקורת שמגיעה מבחוץ שנועדה להשפיל ולהכליל.
על זה הזעקה בשרשור הזה.

לא יודעת על מה את אומרת 'רוב הציבור'. רוב הציבור שאני מכירה כן יפנו למשטרה או לגורמי הרווחה. תלוי בנושא.
יש אומנם הרבה שלא יפנו. אבל זה לא כל המגזר וגם לא רובו.
יש כאלה ויש כאלה.
ממש לא נועד להשפיל ולהכליל. חס וחלילהחדשה ישנה
זה בא מאהבה ומכאב. .אם לא היה אכפת לי, הייתי אומרת, בעיה שלהם, שיתמודדו עם הדיסה שהם בישלו לעצמם, אבל אכפת לי. ומשם בא הכאב.
אני שמחה לשמוע את זה ממךשירוש16
לצערי היו פה עוד הרבה תגובות מאנשים אחרים ובפורומים שכנים שלא באו ממקום של כאב אלא אשמה וכעס על מערכת שהם לא מבינים.
כתבת יפהתודה על ה-כל

אני ממש מזדהה איתךחדשה_פה

מאוד כאב לי גם לראות את הדעות שכולם חורצות פה בלי להכיר

וניכר שלא מכירות לפי ההודעות

כבר לא היתה לי אנרגיה להגיב אז פשוט נמנעתי מהלכנס

זה לא פיר שיכלילו חברה גדולה ובאמת איכותית לפי השטויות שיש בעיתון יתד נאמן

גם לי זה כאב מאוד מאוד

דבר ראשון חיבוק על התחושותנעמי28
אני חרדית שגדלה על הספרים שלו והייתי בצד שהזדעזע על התגובה החרדית

אני יודעת שיש שינוי בשיח שלא היה מעולם, הלוואי שבכלל לא נצטרך את זה שוב😞

רק רוצה להגיד שזה נושא שחור ולא מטופל כראוי בכ-ל המגזרים.

באותו שבוע שהפרשה התפוצצה התפוצצו גם פרשיות בעולם החילוני. עם כל הפתיחות עדיין תלונות לא נענות כמו שצריך ודברים מושתקים.

אבל ההבדל הגדול בעייני בתור חרדית ובגללו המקרה של חיים וולדר זעזע אותי הרבה יותר
הוא
שמגזר שנושא את דגל התורה לא יכול לאפשר לעצמו לטעות ככה, להשתיק ככה, להדגיש מצווה אחת ולשכוח מכמה אחרות שהן דייני נפשות ממש.
זה חילול ה׳, זאת לא דרך תורה, זה שורף הרבה יותר.
ורבנים
שזאת הנהגה שלא דומה לשום מגזר אחר, כזאת כניעה וקבלה שראויה להערצה בכל מקרה אחר.
יש להם כל כך הרבה אחריות, אין להם את הפרווילגיה לטעות, פשוט אין.
אין להם את הפרווילגיה להוציא מכתבים והצהרות כשהם לא בדקו את הדברים לעומק.
היו תלונות בפני רבנים כבר לפני 6 שנים, היתה קייטנה שלו שנסגרה בגלל שמועות כאלה 😞

לא יכול להיות שדרך התורה היא הדרך הכי איטית לטפל בכאלה מקרים.

מזדהה עם הכאב והלוואי שהסיפור כבר יגמר עם הפקת לקחים ושינויים משמעותיים🙏🏼🥺
ב ד י ו ק. זה מה שכאב ליחדשה ישנה
כל כך מסכימה איתך!לא כרגע
ולרבנים יש ציווי בתורה "לא תגורו מפני איש".
לי אישית, זו הייתה נקודה שזעזעה.
איך השתקתם מתוך פחד ונתתם למצב כזה להמשיך?
כל הכבוד לך, רוצה להדגיש נקודהתודה על ה-כל

הסיפור סביב זה שזה לשון הרע, בא לנצל נקודה קשה וכואבת, שנודעה לכל ילדי ישראל, ולחנך אותם לכך שאנחנו לא חייבים להאמין לכל לשון הרע. (אין שום צורך בזה שכל הילדים יאמינו את זה דווקא עליו, זה לא מה שיתרום להפחתת הפגיעות)

לא אמרו שאנחנו לא מוכנים בשום פנים ואופן להאמין, מי שצריך לטפל בזה יש עליו את האחריות והוא מתעסק בצורה שונה. אבל זה לא כלל ישראל בטח שלא הילדים. הנקודה היא בואו גם ניקח כאן כיוון למסר חיובי. לשון הרע זה מהתורה, לפעמים לתועלת צריך לספר. אחרי שהסיפור נגמר להמשיך לדוש בזה - זה לא תועלת.

ואכן, הציבור החרדי מקפיד ושומר מאד על קדושת הנושא, ממילא כל הנושא הזה פחות מדובר ואףפעם לא מדובר בפרהסיה בתקשורת החרדית, זה לא רק המקרה הזה, מתי כתבו בתקשורת החרדית על פגיעות מיניות? אונס? כל הנושא הזה לא מוזכר בכלל. כי כן, שומרים על קדושת הדיבור/כתיבה גם. לא אומר שלא מאמינים לנפגעות, שלא מטפלים בתלונות, אבל לא עושים את זה על גלי התקשורת. 

התקשורת היא לא בית הדין שלנו ולא בית המפשט שלנו. 

ולכן כל הדיון על זה, הוא פשוט מתוך כך שאנשים לא מבינים את הזוית וההסתכלות החרדית. 

אני כאמא הסברתי לילדים שדברים אולי קרו, אנחנו אפפעם לא נוכל לדעת מה היה שם באמת, זה רק ה' יודע. אכן יש אנשים שלאצערנו לא יודעים איך להתנהג ועושים דברים שלא יעשו. לא מבינה למה צריך לקחת אחריות ולהודיע לילדים בדיוק מי עשה מה - לחרוץ גורלות בידיים מול ילדים קטנים. 

וכמובן חידדנו גם את הנקודה של לשון הרע מול לשון הרע לתועלת.

לא ביקשו להמשיך ולדוש בזה. אפשר לשתוקחילזון 123
אבל לערוך הספדים או לכתוב בעיתונים שמצטערים שנפטר וכו'
וגם מישהו שמת בצורה שלא תיעשה ואסורה לפי ההלכה מכל וכל
זה מה שגורם שדשים בזה שוב ושוב...
מסכימה איתךאחתפלוס
אני ממש חושבת שכשהבית בוער זה לא הזמן לדבר על סדקים בקירותתוהה לי
ןאמנם אני לא אוהבת משלים, אבל פה זה מרגיש לי ממחיש מאד. כשאונס המונים נמצא בין שורותינו, וגרם לרציחות בנפש של הנפגעים, השתקתם באיומים והפחדות איומות, זה לא הזמן לדבר על לשון הרע. רק על הרשעות שלו, ההוקעה שלו, האמון הבלתי מסוייג בנפגעים ובנפגעות, הגשת סיוע ותמיכה לכאבם, הכלתם. להעביר את הבושה והאשמה לצד הנכון, לצד הרע. כשמשברים על לשון הרע זה מסיט את מוקד הדיון ומעמעם את תכלית הרוע. זה גם גורם למצוקה גדולה אצל הנפגעים.
עוד חודש, חודשיים או חצי שנה, כשמצב החירום יפנה את עצמו לשגרה, אז אפשר לדבר על דברים אחרים. שכן, חשובים הרבה פחות.
זה כן משנה אם יאמינו דווקא עליוהרקולסית
כי הוא לא סתם אלמוני. הוא סוג של סלבריטאי.
ואולי דווקא כן יעזור לדוש בזה. כי יש לנו כל כך הרבה ללמוד ולאן להשתפר בנושא של מוגנות.
ממליצה לכולם לראות את ההתייחסות של הרב ג'יקובסוןפולניה12
פותחת יקרההרקולסית
סליחה שהשרשור שלך שוב ברח לכוון שלא רצית
מוסיפה פה לינק לכתבה במקור ראשון שדווקא מאשרת את טענתך ששינויים קורים:
חרדים לעצמם: פרשת חיים ולדר מזעזעת את החברה החרדית - מקור ראשון
אם את אומרתפליונקה
יוצא שהתקשורת שלכם לא מייצגת אף אחד אלא נשלטת ע''י אליטה הקובעת כללי החיים. אם ככה לא ברור למה חטפו כאפה. הרי ברור שאנשי אליטה ירשו לעצמם דברים אסורים לפשוטי עם.
ככ לא קשור מה שרשמת שאין לי כח להגיב אפילואמא אבא ותינוק
וסליחה על הבוטות...
בדיוק מה שהסברתי שלא צריך להגיב אם לא מבינים
זה לא נשלט עי אליטה
זה ענין של מוסכמות חברתית
אני רק חיבוק.אחתפלוס
אני גם חרדית ומבינה מאד את התסכול שלך❤
התייעצות לגבי כיוון טיפולי מתאיםאנונימית בהו"ל

רציתי להתייעץ איתכן על משהו שמקשה עליי מאוד ומתיש אותי לאחרונה, ואשמח לזווית הראייה וההכוונה שלכן.

קצת רקע עליי כדי להבין את התמונה:

תמיד הייתי "מצטיינת בלי להתאמץ". בבית הספר ובלימודים למדתי למבחנים רק ברגע האחרון (אם בכלל) ולא ממש הכנתי שיעורים.

מכיוון שאני מאוד מוכשרת וקולטת מהר, זה הספיק לי כדי לקטוף מאיות בקלות.

הבעיה היא שבעבודה ובחיים הבוגרים השיטה הזו הפסיקה לעבוד, ואני תקועה בדפוס ששוחק אותי לגמרי.

מה שקורה בפועל בעבודה:

• אני יושבת ימים שלמים על כיסא העבודה, אבל שעות ארוכות נשרפות על בהייה, בריחה לטאבים אחרים והתבטלות מלווה בייסורי מצפון. אני יכולה לשבת 12 שעות על המחשב ובפועל לעבוד שעתיים.

• כשאני מקבלת משימה, אני יכולה במשך 4 ימים לא לעשות כלום ורק למרוח את הזמן, ורק ביום האחרון של הדד-ליין להיכנס לאטרף של שעות רצופות בלחץ היסטרי עד שאני מסיימת.

• אם משימה דורשת ממני לפנות למישהו מצוות אחר, זה יכול לעכב אותי בעוד יומיים. זה ממש לא מקושי חברתי, אלא נטו תסמונת המתחזה חריפה: פחד משתק שלא אבין מספיק את המונחים הטכנולוגיים או את התמונה המלאה, ושאיכשהו אביך את עצמי מולם.

זה לא רק בעבודה – זה חודר לכל תחום ביומיום:

• אני רוצה לקום לסדר, לנקות ולתקתק דברים, אבל נתקעת בישיבה. אומרת לעצמי "רק עוד 10 דקות", ואז הילד מתעורר או שנהיה לילה ועברו שעות בלי שעשיתי כלום. המעבר הפיזי מפעולה לפעולה מרגיש לפעמים כמו מחסום כבד.

• אני מרגישה ממש מכורה למסך, למרות שאין לי סמארטפון או אפליקציות. הכל דרך המחשב: לשוניות של צ'אטים, פורומים וקצת נטפליקס. חוסר השקט הפנימי כל כך חזק שאפילו סרט אני לא מסוגלת לראות ברצף, כל כמה דקות אני קופצת לטאבים אחרים לבדוק אם מישהו כתב או אם נכנס מייל.

• קשה לי ברמות עם אי-ודאות ודברים חדשים. אני מעדיפה להישאר אצל רופא לא מוצלח רק כדי לא לעבור לאחר, או להמשיך להשתמש בבגדים ישנים במקום לקנות חדשים.

אני מבינה שאני חייבת עזרה מקצועית כדי לצאת מהלופ הזה, אני לא יכולה להמשיך ככה בעבודה, וגם בבית מתסכל אותי מאוד המצב. אבל אין לי מושג מאיפה להתחיל.

אשמח לדעת: האם מישהי חוותה משהו דומה ויצאה מזה? ולאיזה כיוון כדאי לי לפנות כצעד ראשון? אבחון קשב וריכוז? טיפול? (ואם יש לכן המלצה על מישהי ספציפית ומעולה, אשמח מאוד לשמוע).

ממש תודה לקוראות ולעונות

האמת שמה שקפץ ליעל הנס

זה הפרעת קשב

אבל לא חייב שזה הפרעת קשב.

את נהינת מהעבודה?

את מסופקת?

יש לך רקע נוסף?שאת פחות שמה דגש עליו בקשר לעבודה,כמו רגישות לבדים מסוימים רגישות לרעש?

או שאת נורא נפגעת גם מדברים?

פשוט מה שאת מתארת יכול להתאים גם לרגישות יתר hsp.

ולא מאבחנים את זה כהפרעת קשב.

דבר נוסף יכול להיות שסוג העבודה הספציפי שלך לא מתאים לאופי שלך גם אם נהינת מהלימודים שלו,ואז בפועל מה שאת עושה זה לרחף על העבודה ולא להיות בתוכה?

זה יכול להיות הפרעת קשבאנונימית בהו"ל

גם אם כשלמדתי מקצוע לא היה לי בעיה לשבת שעות ולהקשיב להרצאות?

אני בכלל לא עם קפיצים, להיפך, יושבת שעות באותה תנוחה לא צריכה לזוז, יכולה לגלוץ כל היום.

אין לי רגישות מיוחדים למגע או בדים או רעש

אני לא נהנית מהעבודה, אבל כי אני מרגישה בעיקר תסכול מההתנהלות שלי

אני חושבת שאם אוכל לחוות הצלחות, ולא רק נשיפות בעורף לדד ליינים שמתקרבים אז אני כן אוכל לחוות סיפוק.

נמאס לי מזה שאני לא מצליחה לגרום לעצמי לעבוד ולעשות דברים. בעיקר בעבודה אבל גם בבית.

אני בהייטק, אז אין לי שעות שסופר לי שעות עבודה, ואני עובדת הרבה מהבית, אז אני ביום, כשהילדים במוסדות מבזבזת זמן ואומרת אעבוד בערב כשהם ישנו, בערב פותחת מחשב ורוצה לעבוד אבל בפועל לא עושה כלום ואומרת אקום מוקדם, לא קמה מוקדם וכו וכו פשוט לופ של אי עשיה ודחיינות.

ואני לא מצליחה לצאת מזה

בלימודים הייתי ככה. בעבודה פחות כי לא עובדת מהביתירושלמית במקור

נסי לעבוד מהמשרד...

גם כשאני מהמשרד זה ככהאנונימית בהו"ל

קצת יותר טוב, אבל המסך שלי מכוון כך שרק אני רואה אותו, אז זה לא באמת מספיק יעיל

אולי תטי אותו קצת?ירושלמית במקור

אולי אצליח לחפש זוית אחרתאנונימית בהו"ל

אבל גם להיות עם מחשב מול כולם זה מרגיש לי חשוף נורא, גם כשאני עובדת ממש..

חוץ מזה שאני מחפשת פתרון שישפיע על כל תחומי החיים שלי.

מרגיש לי שאני צריכה משהו עמוק יותר.

כן. מבינה.... (אגב התכוונתי להטיה קלה ממש...)ירושלמית במקור

לשימוש במסך לפי מחקריםהמקורית

חדשים יש השפעה על המח בדיוק כמו קשב וריכוז. אני קוראת לזה על עצמי - הרעלת מסך. קורים לי דברים דומים לשלך כשאני חשופה הרבה למסך. זה באמת פוגע ביכולת שלנו להיות אנחנו כך אני מאמינה

במקומך הייתי מבקשת מצוות המחשוב שיחסמו לך את האינטרנט פשוט לכמה ימים ותראי אם יש שיפור

אני מנסה כל מיני דברים כמו לקום להליכה של 10 דקות כל שעה וחצי למשל, או לקום לעשות משו בבית

אבל זה רק אחרי שאני עושה את העבודה

יש בזה סיפוק מטורף, להצליח לעמוד בזה ולאט לאט זה הופך להרגל ואני פחות תלויה ומושפעת מהמסך

כן אם את ניהנת מההרצאה מאדעל הנס

אז סביר להניח שההפרעת הקשב לא הפריעה לך.

אבל בהחלט יכול להיות שלעבוד בזה זה כבר משהו אחר,פחות סיפוק פחות הנאה וזה דבר שגורר דבר.

לא בהכרח שזה הפרעת קשב בכלל.

מזדהה ממש עם הרבה מפהאיזמרגד1

ב''ה הלכתי לטיפול (עו''ס קלינית בגישת cbt, אני קיבלתי דרך הקופה) והשתנו לי החיים. ממליצה ממש.

וואו את אני במקרה?רקאני

מזדהה עם כל מילה

עוקבת

מזדהה בטירוףמכחול

עוד כיוון שעולה לישלומית.

זה אולי קושי בקבלת החלטות שגורם לדשדוש, כי את לא בטוחה מה כדאי לך לעשות עכשיו ואז נתקעת במקום.

קשה לך בכללי עם החלטות?

ממש לא יודעת אם זה הכיוון, אבל אולי ייגע בך.

מי כתבה אותי? זה בדיוק אני!ראשונית

חוץ מהנקודה האחרונה זה נראה בשיוק אני

אין לי עצות, רק הזדהות

להתחיל מצעדים קטניםכל היופי

אני מאוד מזדהה עם מה שאת כותבת כי גם אני נאלצתי לפתח הרגלי "ניהול עצמי" רק כבוגרת וזה מאוד לא פשוט.

אז כאן בעיניי הדבר הנכון הוא להתחיל מצעדים קטנים, קטנטנים, בוני אמון בינך לבין עצמך.

מה אני מתכוונת?

היום כשאת מחליטה לעשות משהו, זה לא ממש קורה.

נכון?

נניח את מחליטה לעשות משימה של העבודה ובפועל נמרחת ואת עושה את זה ברגע האחרון.

כלומר כשאת אומרת לעצמך "אני אעשה כך וכך, יש בך איסה קול, מודע או לא, שמגחך לעצמו ויודע שזה לא יקרה בזמן שקבעת לעצמך (אם בכלל קבעת וזה לא נשאר באוויר).

ולכן אני קוראת לזה "צעדים בוני אמון", את צריכה להאמין לעצמך שאת תצליחי להגשים את מה שאת מבטיחה לעצמך, וזה לא משנה אם את מבטיחה לעצמך לסדר את החדר או להתקשר לקולגה מהעבודה.

ההתחלה היא בצעדים ממש ממש קטנים.

את אומרת לעצמך "עוד 2 דקות אני אקום מהספה" ובאמת לקום מהספה.

לא אחרי חמש דקות אלא שתי דקות, כי זה מה שאת החלטת.

על כל ניצחון קטנטן כזה, תרימי לעצמך.

משימות גדולות פרקי למשימות קטנות, שימי לעצמך זמן לביצוע ותתלהבי מבפנים על כל צעד קטן שקבעת לעצמ לעשות ועשית.

במשימות "גדולות" שמורכבןת מהרבה משימות קטנות אבל אפשר לעשות הכול בפרק זמן קצר, אני אוהבת לשים לעצמי טיימר, על כל המשימה או חלקים ממנה.

זה עוזר לי להתמקד ולהתעודד שזה רק עוד איקס זמן

ואני מבטיחה לעצמי שאחרי הטיימר ניקח הפסקה (ובאמת לחזור מההפסקה למשימה הבאה! אבל זה לאט לאט אחרי הרבה צעדים בוני אמון)

ותהיי גאה בעצמך על הצלחות.

אם את רוצה עזרה מקצועית, בעיניי אימון אישי יכול להתאים פה מאוד.

אה ועוד משהו, שדי סותר את השרשור הזה אבל בכל זאת... תתנתקי מכל הפורומים, הרשתות החברתיות וכו', זה שואב ברמות.

גם לזה את יכולה לקבוע לעצמך דד ליין ולעמוד בו, נגיד עד יום שני ב14:00 להתנתק מהרשתות החברתיות, בערב יום כיפור ב16:00 להתנתק מפורומים, סתם דוגמה ללו"ז כזה.

מקפיצה לי , אולי אצליח להגיב בהמשךשמעונה

רק כותבת שאני מצאתי פודקאסט שקצת התכתב עם זה, קוראים לו אנשי הקשב ..

ועוד משהו קטן, אני רואה את זה על עצמי כמו התמכרות, ואני יודעת שלהתנקות מהדופמין שזה מייצר לוקח לפחןת שבועיים, אני גם במאבק תמידי על זה , ומחפשת פתרון. מחזקת אותך!! ושתדעי שהאשמה זה חלק מהמעגל הזה ... בזבוז זמן, אשמה ,חוסר הצלחה

ועוד שאלהשמעונה

הדחיינות הזאת מתבטאת בעוד נושאים בחיים?

מניחה שהגבת לפותחת וץכל היופי

ושרשרת אליי בטעות?

התיאור שלך מאוד מזכיר אותידרקונית ירוקהאחרונה

מה שעזר לי -

להיות סלחנית כלפי עצמך. זו את כרגע, רגשי אשמה ויסורי מצפון על כל יום ויום לא מקדמים. מותר לפעמים להימרח ולהיות פחות יעילים. מותר לטעות ומותר להודות שאנחנו לא יודעים משהו. זו עבודה בשינוי החשיבה, אבל זה אפשרי.

למצוא מה הזמנים היעילים שלך. כשאת כן יעילה, באיזו שעה ביום זה קורה? אצלי זה ב10-15. אני מראש לא מתחילה לשבת על דברים קשים לפני וברגע שאני רואה שעברתי את שלב היעילות אני נותנת לעצמי הפסקה ארוכה. אחר כך לפעמים יש עוד זמן יעיל, אם נחים מספיק.

לכתוב על דף את המשימות שצריך לעשות היום ולהרים לעצמך על כל משימה שסיימת. גם אם היו 20 משימות וסיימת 5, זו הצלחה. לאט לאט תלמדי את עצמך לסיים יותר משימות וגם להיות ריאלית בכמות שאפשר להספיק ביום.

לזהות מתי הגלישה היא התחמקות ממשימה, לנשום עמוק ולהגיד לעצמך "אני מתחמקת מלהתקשר לשמוליק ולכן מוסחת" ולבצע את המשימה שהתחמקת ממנה. אפילו דבר קטן כמו לנסח טיוטה לבקשה משמוליק. העיקר להפסיק להתחמק

מחר הולכת לעשות הזרעה בשערי צדקאריאל765

וגרים מחוץ לעיר..עקרונית יכולה להגיע תוך 45 דקות אבל זה על הנייר. פקק אחד וזהו..חניה..

בקיצור יש לכן פתרון?

אם אני מפספסת זה עד חודש הבא.

מניחה שמחר יהיה פחות פקוקהשם שלי

כי זה ערב חג האנשים בחופש ולא נוסעים על הבוקר.

גם אם זה קצת יותר משעה זה בסדרפצלושון

התור בשעה של פקקים?

שיהיה בהצלחה!!

כן אם זה שעה ועשר דקות?אריאל765

הקטע שבעלי במאוחדת ואני כללית.

אם נלך למעבדת גבריאל הם מקבלים ישר? הם מבינים את הדחיפות?

מניחה שנגיע בזמן בסוף אבל לא רוצה שזה יפול על זה..

את מחפשת מעבדה ?עוזרת

הבנתי שיש שם אחת של מאוחדת ואחת פרטיתאריאל765

אומנם ערב חג,שמעונה

אבל שתדעי שכם למצוא בשערי צדק חניה זה לא פשוט...

את חוששת מהבאת הזרע?Sheela

זה בסדר גם אם לוקח קצת יותר זמן. אפילו שעתיים כנראה שיקבלו..

וואלה? מניסיון? זו פעם ראשונה שלנו.אריאל765

אין לנו תור. אמרו לנו לבוא כמה שיותר מוקדם בבוקר. זה היה די מהרגע להרגע כי טבלתי אתמול עשיתי היום בדיקת דם ואולטרסאונד והביוץ מחר כנראה אז לא רצינו לפספס..

בדרכקל"ת

אם מגיעים עד השעה 9 אז יחסית עוד פנוי בחניון. אחכ יותר עמוס

חשבנו להגיע ממש מוקדם. אפילו לפני 8אריאל765

אז פחות יניה בעיה, גם ערב חגשמעונה

ושישי, מקווה שיהיה בסדר

תודה רבה לך🩷אריאל765

שיהיה בהצלחה רבהשמעונה

תבדקי גם שיש לך את כל ההתחיבויות הנדרשות

תודה! ננסה לקבל מחר ממאוחדתאריאל765אחרונה

כי בעלי שם.

בשעות האלה הכבישים פנויים לגמרי בע"ה בהצלחהבאתי מפעם

אה בקטע הזהטארקו

כן

והאמת שברוב המעבדות יש גם חדר שאפשר להשתמש בו...

באמת?? בשערי צדק יש?אריאל765

מחר לא אמור להיות פקוק בבוקררק טוב=)

וחניה בטוח תמצאי בחניון התת קרקעי..

בהצלחה רבה!!

לצאת מוקדם יותר?טארקו

זה עדיין בסדר...אורוש3

זה בסדר גמורחושבת בקופסא

לנו אמרו שאומרים להביא תוך שעה כדי שזה יהיה בסדר שיבאו תוך שעה וחצי ואפילו שעתיים.

גם אחרי שמטפלים בזרע במעבדה יש 4 שעות שאפשר להשתמש בו. זה הרבה פחות לחוץ.

בהצלחה. ותזכרו שבסופו של דבר עם כל ההשתדלות, הסיכויים של הזרעה לא באמת גבוהים משמעותית מיחסים רגילים בהנחה שאין בעיה ידועה.

לא יודעת מה הבעיה אבל אם יש בעיהאריאל765

בזרע אני מניחה שזה כן מועיל..

יודעת לאיזה מחלקה בכלל מגיעים שם?

מרגישה שהתהפכו לנו התפקידים וזה עושה לנו רע…אנונימית בהו"ל

הקדמה קטנה- כשהתחתנו אני הייתי סטודנטית והוא אברך שתכנן לעבןד עדיין לא ידע במה.

אני סיימתי לימודים וכיום עובדת בהייטק

הוא מסכן כבר חמש שנים מחפש את עצמו. למד טוען רבני, התחיל קורס בדיקות תכנה, נרשם לקודקוד היה שם בהכשרה ובסוף לא הסכימו לגייס אותו, כיום מחפש עבודה במחשבים וגם מפתח כזה לפעמים דברים. לא מכניס כסף לא מהכולל ולא מהאפליקציות.

אבל מה שקרה זה שה'עקב אכילס' שלו זה הבקרים, תמיד היה, רבנו על זה שניייםם עד ששחררתי ואמרתי החיים יעשו את שלהם

רק שהם לא😂

אני קמה כל בןקר, מארגנת ומפזרת למסגרות, ומתחילה לעבוד (מהבית, כאמור, הייטק)

והוא ישן😩😩 אנייי רוצההה לישוןןןן כי הבעל שלי מרוויח מספיקקקק אופפ

וגם הוא קם מאוחר נגיד עשר, עד שהוא מתעורר ימתפלל (יחיד) הולך לכולל נגיד 11 עד 1, חוזר מסתובב סביב עצמו

הנקודה שלי היא שבגלל שהוא כלכך מתוסכל וככ קשה לו שהוא לא מוצא עבודה, אני לא יכולה להגיד שזה מציק לי שהוא כל היום בבית כי הוא באמת זה קשה לו מאוד שרק אני עובדת והוא לא מוצא את עצמו ולא מפרנס גם

ונקודה שנייה- אני מאוד חסכנית. מאוד. היה סל בשיין של 400 בגדים לילדים ולי לחגים והוא אמר לי מה לא דחוף עדיף לחכית איתו לאחרי העשירי, הורדתי את הדברים שלי קניתי רק לילדים

שבוע אחר כך הלך לקנות משו שהיה צריך מksp שולח לי הודעה- וואי יש פה את הכיסוי של אפל לאייפד שלי, אולי אקנה?? עכשיו אני מכירה אותו ויודעת כמה זה משמעותי לו וגם אני אוהבת אותו ורוצה שיהיה לו כיף אז זרמתי

ואז אני כאילו, רגע אז רק אני מנסה לחסוך פה?…

אם שואלת אותו על זה- מה נעשה את פשוט הרבה יותר טובה ממני (בטון כזה מסכן, כי הוא מבין שזה היה צעד כנראה לא הכי חכם ובאמת זה קשה לו שלא עמד בזה)

בקיצור הסיפורים על האישה הבזבזנית שמסיימת את כל הכסף שבעלה מכניס- אז הפוך!

והוא גם מפנק אותי מאוד אני לא אומרת אבל בגלל שאני קמצנית אני לא תמיד מאפשרת וגם כשכן לפעמים בחיי זה בשבילו (אתמןל אמרתי לו שאני צריכה קצת זמן להד תכננתי ללכת לקניון אחרי איזה אספת הורים בסוף זה התארך ולא הספקתי, אז הוא הזמין לי הביתה יוגורט ולו קרפ וישבנו יחד בלילה, נחמד, תודה, אבל עכשיו אני מרגישה ש'תקציב הביזבוז' שלי נגמר על מה שלא הייתי צריכה- זמן לבד!!)

יצא מבולגן

לא יודעת מה רוצה ממכם אולי סתם לפרוק…

ה' יעזור…

רואה שמציעות פה מקצוע...אז מציעה גם מהשטח אחלה מקצממתקית

אינסטלציה

לימודים יחסית קלים

אינסוף עבודה, תמיד תמיד יהיה צריך, אין תחליף למקצוע.

בכל אופן, אצלנו בבניין יש אינסטלטור שעובד שעות נוספות, והם גם לוקחים הרבה...מרשים לעצמם כי אי אפשר בלעדיהם.

עוד רעיון-

מורה לנהיגה, אחלה עבודה אחלה כסף. (ותחסכי הרבה לילדים שלך...

משפחתולוגיה בחגים-כל עצה תתקבל 😊אנונימית בהו"ל

כתבתי כאן לפני חודש

בעלי ב"ה טס לאומן כל שנה

אני מתארחת כבר כמה שנים אצל חמותי יחד עם הילדים

בשנים האחרונות היא התחילה לרמוז לי ברמיזות עבות מאוד שאמצא מקום אחר

ברור שאת הבנות שלה היא מזמינה בכיף והם יבואו גם אם היא לא תזמין

השנה גם התקשרה וגמגמה ונעלבתי מאוד כמובן אבל השלמתי עם המציאות

ואני נשארת בבית עם הילדים.

אבל

קשה לי לסלוח לה!!!!!!!!!

קשה לי לסלוח כי היא יודעת שלא פשוט לי להישאר לבד מכל מיני סיבות

וקשה לי שאני צריכה להמשיך לכבד אותה ולחייך כרגיל למרות שאני פגועה

קשה יהיה לי לומר לה שנה טובה בשמחה ובחיוך כשבלב אני פגועה

ובסוף הן יושבות יחד כל בנות המשפחה לארוחות חג חגיגיות ואני עם הילדים לבד בבית.

אני יודעת שיש לאחת הבנות שלה משהו איתי

ובכללי הבנות שלה בכל ראש השנה נוותנות לי הרגשה נוראית וגם לילדים

אם זה התעלמות, פגיעות על ימין ועל שמאל. בקיצור די לחכימא ברמיזה-הן לא רוצות שנגיע נקודה.

אני יכולה לומר בוודאות שאם כלה אחרת הייתה מבקשת להגיע הן היו שמחות ומסכימות בכיף

קשה לי ממש!!!!! שחמותי בלי עמוד שדרה מולן ולא מעמידה אותו במקום

שלכלה שלה ולנכדים שלה!!!! אין איפה להתארח בראש השנה

האם זה נעים להן לשבת סביב שולחן החג בידיעה שאני והילדים לבד?

כנראה שלא אכפת להן

כל הבעיה שלהן איתי היא שאני ברוך ה' אישה עם ראש על הכתפיים ולא שותקת להן כשהן פוגעות או מזלזלות והן מרשות לעצמן את זה בלי סוף!!!!

ומצד שני-

השלמתי עם זה ואני מעצמי השנה אמרתי שאני לא מגיעה כי אני מרגישה לא רצויה!!

אשמח לכל בדל של עצה איך להתגבר על הכאב הזה

או שלא?

מה היית עושה?

נקודה מעניינת.ממתקית

הרגע גיליתי שאין לי מספיק ימי חופש ואני צריכהחמדמדה

לעבןד בחול המועד

😭😭😭😭

😩😩😩😩😩😩

🤯🤯🤯🤯🤯🤯🤯🤯

אני גוססת

אני בוכה

לא רוצה

אין לי תקווה

אני לא ריצה

די

תצילו אותי

וואי בהצלחהאונמר

הלוואי תמצאי מהר עבודה חדשה עם בוס אנושי ומעריך ♥️

שתיית מים בהריוןנועה לה

מתקשה מאוד להקפיד על הכמות הנדרשת

המים ממש לא טעימים לי

מה עדיף לשתות הרבה פטל - שתי ליטר מבחינתי

אני שמה ממש מעט תרכיז בשביל שיתן טעם חלש

או שעדיף לשתות מים אבל הרבה פחות - כמה כוסות..

מישהי יודעת?

בטח שפטלרקאני

תודה על התגובהנועה לה

לא מכניסה את זה הביתה בשיגרה ולכן תקוע לי בראש שזה ממש ממש לא בריא

ברור לשתות פטלאיזמרגד1

מכירה הרבה שבהריון לא מסתדרות עם מים ומיץ כן עובד להם. נכון שזה לא בריא אבל בהריון זורמים עם מה שהגוף דורש🙂

פטלסטודנטית אלופהאחרונה

בדיקת הריון חיובית זה בוודאות הריון?שאלה גנים

יכול להיות טעות?

אסביר -

עשיתי בדיקות דם יומיים לפני האיחור

(לא קשור להריון, מונעת לא הורמונלי)

והרופאה שמה לי גם בדיקת בטא כנראה

הבטא יצאה 2.3

כעבור שבוע...

הווסת מאחרת לי כבר חמישה ימים

אז רק ליתר ביטחון עשיתי בדיקת הריון (של לייף, מצרפת תמונה)

אשמח אם מישהי פה יודעת

המוח שלי בהלם 🤔

אין פה אף ספק!! 2 פסים- הריון בע"הממתקית

ואת עם מניעה?

קטעים שלא תכננת

אחלה מתנה לשנה החדשה

מונעת עם דיאפרגמהשאלה גנים

תודה על הנקודת מבט!! הייתי צריכה את זה מאוד ❤️

אממ חיובי. בשעה טובה!אורוש3

וואו, יקרה! זה ממש הריון.. מוזמנת לפנות אליי בפרטיהתייעצות הריון

נכנסתי גם להריון עם התקן לא הורמונלי..

תודה רבהשאלה גנים

מונעת עם דיאפרגמה 😉

נראה כמו חיובי, אם את עם התקן לא הורמונליקנקן שבור

חשוב לעקוב שההריון בתוך הרחם ולא חוץ רחמי

הריון חוץ רחמי שכיח עם התקן

רק טוב

תודה רבה!שאלה גנים

כאמור, דיאפרגמה 😅

זה אמיתי!!פרח חדש

אם אפשר לשאול

איך מנעת עם הדיאפרגמה?

הלכת למתאמת? השתמשת בקוטל יחד?

כי אני גם עם דיאפרגמה ורוצה לדעת מה הסיכויים שזה יקרה לי 🙃

כן, מתאמת וקוטלשאלה גנים

מוציאה רק 6 שעות אחרי...

ממש מקפידה וזה עובד לי מעולה כבר כמה שנים 😉

פירטתי למטה מה השתנה הפעם 🙈

נראה לגמרי חיוביהשקט הזה

ולי בדיקות של לייף היו אמינות.

אם את אומרת שיומיים לפני איחור היה שלילי ועכשיו חיובי, זה אומר שכנראה היה ביוץ מאוחר, ואז יכול להיות שלא השתמשת מתישהן בדיאפרגמה כי חשבת שאת כבר אחרי ביוץ?

בכל מקרה, בהחלט הפתעה. בהצלחה בעיכול🩷

תודה! כן זה בול מה שקרהשאלה גנים

משתמשת בדיאפרגמה בדרך כלל עד שבוע אחרי המקווה - ואז מפסיקה

(מהיכרותי עם המחזוריות שלי, הביוץ תמיד יום יומיים לפני/אחרי המקווה)

במחזור שעבר השתמשתי בפרימולט לכמה ימים

ובמבט לאחור זה כנראה שיבש לי גם את הביוץ הבא...

קיצר טיפשי שלא חשבתי על זה מראש

אבל כנראה שזה מה שקרה 🙈

וואו. בעז"ה יתן לך כח לעבור את זה בקלות ❣️פרח חדש

❤️❤️שאלה גניםאחרונה

ועכשיו להמלצה על מומחה לילדים הכי טוב בשינייםשירה_11

איזור דרום

הלוואי ויהיה לכן

יש לי המלצה בלודמישהי מאיפשהו

ד"ר רוני איצקוביץ

עם גישה מדהימה לילדים, גם סרבנים

אבל נראה לי שהוא לא זול...

ד"ר יעל פלמון מבאר שבעניק חדש2

יקרנית בטירוף

אבל שווה כל שקל.

מכבי? לא נעים לי לומר- רופא תותח עם ילדים אבל...ממתקית

ערבי. באשקלון

עשה סתימות ועקירות לילדים שלי שניה לפני טיפולים בהרדמה,ואחרי אלפי רופאים וניסיונות, ולא מדובר בילד אחד... עובד עם מכבי.

הבנתי בפעם האחרונה שהיינו אצלו שהוריד שעות ועזב את הסניף שם, לא זוכרת את שמו

אבל אם תתקשרי למכבי ותבקשי שמות רופאי שיניים באשקלון- אז שם ערבי...

יש שם הרבה בני דודים. 🫣מוריה

רופאי השינייםoo

הערבים שטיפלו בילדים שלי

היו בין הטובים ביותר שטיפלו בהם

וזה תחום קשה

הם היו מקצועיים עדינים ועם תקשורת מצוינת עם הילד

גם במכבי וגם במאוחדתoo

היא הגיבה למי שכתבה שהשם הערבי זה הרופא הזהיעל מהדרום

לק"י

אם יש הרבה ערבים, היא לא תדע מי זה.

אההה באמת? לא ידעתי.ממתקיתאחרונה

מכבי בבאר שבע עוזר לך?יעל מהדרום

אם כן, ד"ר סבטלנה פוזרי מומלצת. מאוד נחמדהיעל מהדרום

לק"י

והמליצו לי על ד"ר מרים שלום, היא מומחית לילדים (ולא רק מטפלת בילדים), אבל פחות התרשמתי שהיא ממש ממש נחמדה. לא שהיא חסרת סבלנות או משהו. פשוט יצא לי להתקל ברופאות עוד יותר חביבות.

ויש את ד"ר אנאל חדד שעברה למכבידנט אחר, שהיא ממש ממש מתוקה!

(לא יודעת מה בדיוק ההבדל. אבל יש רופאי שיניים מומחים לילדים, וכאלה שמטפלים בילדים, אבל הם לא מומחים).

אולי יעניין אותך