חשבתי הרבה הרבה אם להגיב ולפתוח העוד שרשור את הנושאאמא אבא ותינוק
לבסוף כבר מדי שרף לי בגרון...
קראתי בשרשור על הפגיעות המיניות וכל הפרשייה האחרונה מדי הרבה תגובות של גועל ועוד על התגובות של הרחוב החרדי על כל הענין.

בתור חרדית הארד קור, בוגרת הטרדה מינית לצערי הרב ומישהי שלא מכירה מקרוב בכלל בכלל את המגזר הדתל הייתי קצת בשוק לראות עד כמה התקשורת בין המגזרים מנותקת, כי פספסתן פה נקודה חשובה בטירוף

אין לכן מושג איזה שינוי מטורף ואיזה כאפה חטף המגזר החרדי השבוע, הפער בין דיבורים ברחוב לבין מה שכתוב בעיתון זה פשוט שמיים וארץ ואין בכלל קשר, וכל מי שחרדי מבין את זה מצוין,
אני מנסה קצת להסביר מה אני מרגישה ואני לא מצליחה להתנסח מספיק טוב כדי להסביר,
מה שאני מנסה לומר זה שאין צורך לרוץ להסתכל באתרים החרדים ואז להזדעזע שכתוב שם "נלקח בחטף" וכל השטויות האלו כי וואלה אף אחד לא באמת חושב ככה, זה פשוט שונה מאצליכם הכל "מכובס" בתקשורת שלנו
כשלמדתי בסמינר לימדו אותנו מוגנות ולא היתה השתקה בכלל והיה יועצת לדבר איתה וגם ככה אחיות שלי בבית ספר זה בכלל לא כזה שחור כמו שאתן עושות את זה והיה שיח פתוח אצלינו בין הבנות.
כאילו, התקשורת וההודעות שמוציאים אליה בכלל לא משקפים את הרחוב

בקיצור
אני לא יודעת עד הסוף מה אני רוצה להגיד כי אני מדי מבולבלת אני רק מנסה קצת לדובב את המגזר המפחיד הזה שמאד טטב לי לגדול בו ולגדל בו את ילדי היקרים וזה הכל
פשוט היה לי קשה לראות את כל האשמות שמוטחות בו מניקיות שאני ממש מרגישה חברה שלהן זה הכל🤦‍♀️

וראיתי גם שכתבו על המאמר מערכת של עיתון משפחהאמא אבא ותינוק
וזלזלו שחתמו "המערכת"
וכן מה לעשות חרדים הם שמרנים כי זאת החברה שלהם
וזה פעם ראשונה (!) שעיתון חרדי מעלה כזה דבר על הכתוב
וואלה מבחינתי זה אומץ מטורף ומעיד כן על השינוי שעוברת גם התקשורת. אז כל השיפוטיות הזאת ממש כואבת לי
כי אני מרגישה שהמגזר כן משתנה וכן עושה חושבים
זאת הייתי אני, ולא כתבתי את זה בזלזול.השם בשימוש כבר
כתבתי את דעתי-שאם כבר כותבים מאמר כזה "פורץ דרך", תחתמו עליו בשם הכותב, בלי להסתתר.
גם אני חרדית( שמסתייגת מההגדרה הכ"כ כוללת)
שכואבת- כואבת, ועצובה מאוד מהפרשה הזו ונגזרותיה.
רק חבל מאוד שרק עכשיו זו הפעם הראשונה שכותבים על עניין כזה. יש אנשים, נשים וילדים שעבורם זה קצת מאוחר מדי.
זה לא זלזול לכתוב המערכת כי תמיד מאמר המערכת שם חתום ככההריון_ראשון
דווקא זכורה לי משנים עברו החתימה "העורך". אולי דבריםהשם בשימוש כבר
השתנו מאז, ואולי אני טועה, בכל מקרה ולאו דווקא עם קשר- לחתום בכלליות זה הכי קל.
מי את רוצה שיחתום? גם בעולם קטן הרבה פעמים כותבים מאמר מערכתהריון_ראשון
כתבתי מי. מי שניסח את זה. ואם הם כמה אז שיכתבו אתהשם בשימוש כבר
שמם.
לא עקבתי אחרי כל השרשור ההואoo
אבל בתור אחת שמגיעה מהמגזר החרדי, אני ממש מבינה את מה שאת אומרת, לכן גם אחרי שקצת קראתי והגבתי, שמתי אל תעקוב על השרשור, והפסקתי לקרוא בו, כי אכן יש שם תגובות של חוסר הבנה כלפי המגזר החרדי, ועיקר הסיפור הזה הוא של מגזר זה.
ומסכימה איתך שהמגזר עובר בימים אלו שינוי תפיסה מאד גדול, המיינסטרים של הציבור הלטאי החרדי קיבל בוקס בבטן, השינוי צומח מהרחוב החרדי והשיח שונה מכל מה שהיה עד עכשיו.
את לא צריכה להסביר את מה שקשה להסביר למי שלא ממש מכיר ומבין, אל תקחי את הדברים אישית, מספיק שאת יודעת שזה לא נכון.
וסיקרנת, אציץ בעיתון משפחה בשבת
אני דווקא מבינה את הרצון לא לעסוק בזה בכותרות הציבוריותמתואמת
זה נושא מאוד "מלוכלך", בסופו של דבר. זה נושא שצריך לדון בו באופן פרטי, בין ילדים להורים, בין בני זוג, אולי גם בין מורה לתלמידיו. ואם דנים בו בצורה ציבורית - אז צריך לעשות זאת בעדינות ככל האפשר, ובלי לחפור יותר מדי במקרה עצמו.
יכול להיות שהיה מקום לנסח קצת אחרת את הכתבות אחרי מותו, שיבינו שבעצם יש הסתייגות ממנו, אבל אני מאוד מבינה את החשש.
(אגב, אני חברה בפורום יצירה חרדי. ההנהלה שם ביקשה במפורש שלא לדון בנושא הזה באופן פתוח, אבל עדיין - כמה שירים נכתבו על כך... מוסווים ולא מפורשים, אבל זה רק מראה כמה הנושא בוער בציבור.)
שואלת ממש כדי להביןאחת פשוטה
איך את מסבירה את ההלוויה רווית ההספדים שהייתה לו?
אולי בסוף מה שיוצא לתקשורת זה "מכובס" כלשונך, אבל אלפי אנשים היו בהלוויה שלו, זה לא מדגם מייצג את הדרך הכללית?
שוב.. לא שופטת. שואלת באמת בצפייה שתסבירי לי את הפרדוקס.
סליחה אבל אני לא מבינהאביול
יכול להיות שזה יפתח פה עוד דיון. אבל בתור דתיה לאומית שגדלה על הספרים שלו, לא ברור לי איך לא להספיד אותו? הוא היה אדם גדול שהשפיע טוב על הרבה אנשים. אז נכון, גילו עליו גם דברים נוראיים. אבל מה עם שאר החיים שלו? כל הדברים החיוביים שהוא עשה? אישית אני ממש מתלבטת אם לנחם, יש מצב שזה כבר מאוחר מדי אבל לא מרגיש לי הוגן להתייחס רק למעשים הרעים... מקווה שהצלחתי י להסביר את עצמי
כי בן אדם שפגע בכל כך הרבה נשים, והתאבד-הריון ולידה_פצ
זו לא דרכנו.

וצריך להבהיר את זה.
וההספדים (לפחות מהתיאורים, לא ראיתי צורך לשמוע אותם) היו רוויים ב- אנחנו נגד לשון הרע שהורג אנשים.

אז לא,
למנוע פגיעה של עוד נשים וגברים זה לא לשון הרע.
התקשורת לא אמורה לשפוט אלא בית משפט, אבל לפרסם היא צריכה גם צריכה.
זה התפקיד שלה, להביא את שאר המערכות לפעולה.
זה בהחלט לא דרכנו, מסכימהאביול
אבל עדיין יש מה להספיד ולהגיד עליו. זה לא היה כל חייו. עצוב מאוד שצריך את התקשורת בשביל לטפל בדברים כאלה.
השאלה מה היו ההספדים.הריון ולידה_פצ
ממה שהבנתי הם לא היו רק דיבור על הטוב שעשה,
אלא עם הרבה ביקורת על פרסום הסיפור ונגד הלשון הרע שנאמר עליו.

כתבתי לך עוד הרבה מדעתי על העניין, אבל האמת שידידיה מאיר כתב מאוד יפה, אז אולי עדיף פשוט לקרוא את דבריו. (לצערי לא יודעת לחפש קישור, אבל יש פה באתר.. זה הופיע בבשבע)

דעתי בגדול- אני רוצה לחנך את הילדים שלי שלהתאבד ולהזמין לדין תורה בשמיים זה לא הדרך. ואם אנחנו מהללים אדם שעשה את זה, אז אנחנו לא מחנכים שזאת לא הדרך כי איזה אדם גדול הוא.
תראי איך כותבים עליו.
אם הייתי מהציבור החרדי בחיים לא הייתי מעיזה להתלונן אחכ על פגיעה מינית, אם ככה מתייחסים כקדוש לאדם שככל הנראה פגע בכל כך הרבה והן הבעייתיות שאומרות לשון הרע כשהן מספרות על הפגיעה.
כן אני אקרא אותואביול
התחלתי והפסקתי כי זה היה יום שישי. נראה מה הוא אומר. אני מסכימה איתך בגדול. רק שזה מורכב...
נכון כתב מאד יפה מצרפתoo

תודה יקרה, אני כבר אקרא בעיתוןאביול
בלי קשר לחשדות בן אדם שהתאבד לא ראוי לעשות לו הספדיםחילזון 123
לפי ההלכה היבשה בכלל לא אמורים לקבור אותו בתוך הגדר
אז גם אם יש לפעמים סיבות להקל
לערוך לו הלוויה מפוארת והספדים זה הכי לא דבר חינוכי. ובכלל לא משנה כמה ספרים טובים הוא כתב.
היית אומרת אותו דבר על אדם שרצח את אשתו לדוגמא?אחת פשוטה
ואז התאבד?
מה עם כל הדברים הטובים שהוא עשה בחיים? בואו נאמר כמה טוב הוא עשה ?

רע צריך להוקיע. נקודה.
זה הרבה יותר מורכב.אביול
נעצור את זה כאן, לא התכוונתי לפתוח דיון
מה?? למה זה הרבה יותר מורכב בעצם??סתם שם 1
סליחה שאני ממשיכה את הדיון למרות שרציתי לעצור אותו

אבל נורא קשה לי לקרוא את זה ואני שתסבירי את עצמך
אנסה להסביראביולאחרונה
רצח זה רצח. אין פה מקום לטעויות.
בפגיעות מיניות יש כל כך הרבה סוגים, פרשנויות, זה יכול להיות כל כך הרבה דברים. אף אחד חוץ מהנפגעת לא יכול לדעת בדיוק מה היה שם. וגם לוקח המון זמן להוכיח שזה באמת היה ושבאמת זה אותו אחד שעשה את זה...
מובן יותר?
אני עובדת בסביבה חרדית והרבה דיברו על עניין הלשון הרע והתקשומישהי עם שאלה
כמובן הזכירו את עניין המוגנות אבל עיקר הדגש והסבר היה שאנחנו לא יודעים כלום ואיזה נורא מה שהתקשורת עשתה וכו'. אני חושבת שזה מסר נורא מבחינה חינוכית. אז כנראה שגם את לא לגמרי מייצגת, יש כאלה וכאלה. אבל יש הרבה בהחלט שמתייחסים לנושא בצורה מזעזעת
אני גם שמעתי דיבורים כאלו בעיקר באותו היוםאמא אבא ותינוק
הרבה ירדו מהעמדה הזאת יום אחרי.
ובכל מקרה יש לי תחושה חזקה שגם כל הקטע של ה"לשון הרע" שהסתערו עליו היה סוג של הדחקה,

בכל מקרה ברור שיש דעות לכאן ולכאן אבל די ברור שהשינוי קורה
וכן הלוויה שלו גם אותי הטריפה וגם ההספדים, אני לא אמרתי שאנחנו חברה מושלמת ממש לא ויש המון דרך לעבור
אבל לא זה מה שמייצג את הדעה הרווחת ואני אומרת לך את זה בתור מישהי שיודעת מה קורה ברחוב.
אלה שמתייחסים לנושא בצורה מזעזעת הם באמת חלק מהחרדים,השם בשימוש כבר
אבל לא כולם. יש, למשל, עוד פלגים וזרמים של חרדים שרוטים, כמו אלה המשועממים שמתיישבים בתוך החפירות בהפגנות נגד מתווה הרכבת הקלה, למשל, או שרוגמים שוטרים באבנים ושולחים את ילדיהם לכנות אותם נאצים, או שמפיצים פשקוולים עמוסי מילים מפחידות על כל נושא ובכל עניין, או שגוזזים זקנים ופאות של חרדים אחרים. יש גם כאלה שנראים כמו חרדים ונקראים חרדים, אבל אוי לחרדיותם. מתנהגים הפך התורה ממש. אני מכירה לפחות חרדית אחת כזאת מקרוב. תראי אותה-לא תאמיני, איזו צניעות בלבוש, ממש רבנית. כמעט נטלתי ידיים לפני שדברתי איתה. את יודעת איזו אשה מגעילה ורעה? את יודעת איך היא גזלה אותי? את יודעת באיזו דרך ערמומית וחלקלקה היא עשתה את זה? פשוט גרמה לי ליפול בפח, לא האמנתי שיש "חרדים" כאלה עד שנתקלתי בה. יש גם אכזריים ורעים שיושבים שבעה על הילד שלהם, אם סטה מהדרך, ומנתקים עימו כל קשר. ויש גם סוטים ועברייני מין, כמו בכל חברה. מה לעשות, יש גם חרדים כאלה. האם כולם ככה? לא. יש חרדים נורמלים, עם שכל ישר ועם ראש בריא על הכתפים, והרבה הרבה כאלה, שמשתדלים ללכת בדרך הישר, וכמובן להוקיע מעשים נוראיים שכאלה. הן פגיעות והן טיוח.
אני חרדית, ומסתייגת מאוד מאוד מאוד מאלה ושכמותם. דרכם אינה דרכי. וגם אני חושבת שזה מסר נורא - להצדיק את הפוגע ולרחם עליו.
בתור חרדית אני אומרת לך שדווקא, החרדים מהסוג שאליו חיים ולדראנונימית בהו"ל

השתייך ואפילו היותר חזקים  קיצור הליטאים הקלסיים, קיבלו את המקרה כאילו אנחנו הרגנו אותנו והוא לא אשם ומסתבר שהוא עדיין מלאך אלוקי. קיבלתי הודעות מחברות שאנחנו אשמים וצריך להיזה ועוד הרבה והרבה.

לא יודעת זה נובע מטפשות, תמימות או התעלמות.

כואב.

ממה שאני מכירה, מקרוב, ובלי להכליל, להרבה מהציבור הליטאיהשם בשימוש כבר
יש חינוך רק לחיצוניות. אבל רק. מה יגידו כל מי שמסביב, וזהו. יראת שמיים אמיתית מהם והלאה. גם החרדית מהתגובה הקודמת שלי, היא ליטאית. נראית כמו רבנית אבל מסתבר שגם היא פשוט מחופשת. עד שלא נכוויתי, לא האמנתי איך סובבה אותנו בכחש.
ואם זו התגובה שלהם אז שיאכלו את הדייסל'ה אותה בשלו במו ידיהם. שימשיכו לפגוע ולהפגע, נראה לאן יגיעו עם הצביעות הדוחה שלהם. חרפה.
וואו קשה לי לקרוא את זה..שומשומ
הייתי חייבת להגיב
אני אמנם חרדית. אבל רחוקה שנות אור מהציבור הליטאי ומדרך החיים שלהם..
אבל יש לי בני משפחה ליטאים, ולהגיד שהם מחנכים רק לחיצוניות זה מזעזע בעיני
אנשים מדהימים שחשוב להם ערכים וחינוך הילדים
הזדעזעו מהמקרה. היה להם קשה לעיכול, הם גם הלכו לנחם את המשפחה שמכירים באופן אישי
וכמובן שלא האשימו אף אחד ברצח אלא קראו לבדק בית רציני
ההכללה הייתה ממש קשה לי

איפה ראית שהכללתי?השם בשימוש כבר
כתבתי ל"הרבה מהציבור הליטאי". המשפחה שלך היא ליטאית מדהימה,
בעלת הדירה שלי לא.
המורות שלי לא.
מכרה שלי לא.
יתד נאמן על שלל כותביו והרבה ממנוייו-לא
חיים ולדר לא
זה הקו, בגדול. ותאמיני לי שאני כותבת מניסיון מר ומהכרות קרובה.
מנגד, יש לי חברה ליטאית מותק.
בכל מקרה כתבתי" להרבה". אי אפשר להתכחש לכך שזה קו שקיים.
דווקא אצל ליטאים לדעתי אין בכלל חינוך לחיצוניותאחתפלוס
נראה שלא הגדרת נכון.
הציבור הליטאי ברובו מחנך להסתפקות במועט. להרבה עזרה לשני.
מה שכן יש את הבעיה של מה יגידו. שזו אכן בעיה קיימת אם כי לדעתי קיימת בכל העדות אצל חרדים.
לאט לאט גם זה משתנה.
גם הנפש מתחילה לצאת מהגלות
זה באמת מזעזע מה שהתקשורת עשתהאביול
כי גם אם הוא אשם, יש הבשיל זה בית דין והכל. והרבה שמואל אליהו עושה עבודת קודש בנושא. למה כל כלי התקשורת צריכים לסקר את זה בצורה כל כך דרמטית?
במקום לענות על זה אני אשאל אחרת, מה ציפית שהם יעשו?הריון ולידה_פצ
ניסו בשקט לסגור את זה ופנו אליו לפני הפירסום.
הוא בתגובה איים.
מה אמור לקרות הלאה?
אוקי, את זה לא ידעתיאביול
אז זה מאוד משמעותי. לא ידעתי שפנו אליו לפני הפרסום, איפה ראית את זה? אני הבנתי שלא פנו אליו בכלל, רק אחר כך, ואז הוא אמר שכבר אין לו מה להעיד כי כבר שפכו את דמו. דווקא קראתי הרבה על הנושא ולא נתקלתי
יש לך עולם קטן?סליל
הרב שמואל אליהו מסביר שם בדיוק
אבדוק. קראתי את הרב אליהו כמה פעמיםאביול
לפני הפרסום בהארץ או לפני הפרסום של הרב אליהו?חולת שוקולד
וואי. רוצה לשלוח לך חיבוק גדול!מיואשת******
אני בטוחה שיש פער מאד גדול בין מה שחושבים על מגזר מבחוץ למה שקורה בפנים
בדיוק כמו שהחילונים לא מבינים מה קורה אתל הדתל
ומאד קל בתקופה סוערת של משבר לשפוט מבחוץ ולדבר מבחוץ
ואני רק רוצה לחבק אותך כי את מרגישה מותקפת וזה כל כך לא נעים ולא פייר שתרגישי ככה.
חיבוק ענק! ❤️❤️❤️❤️
איזה מותק אתאביול
ניסחת כל כך יפה..
תודה רבה שכתבת את זה!!!אביול
נראה לי זה מאוד משתנה גם בתוך החברה החרדית כי יש כל כך הרבה זרמים וחסידויות. אבל ממש חשוב שאמרת את זה
קודם כללא כרגע
בתור אדם פרטי, וודאי שאף אחד לא מאשים!
וודאי וברור לכולם, שלא כולם ככה.
אבל אם מנהיגים, מתייחסים לנושא באמירה של "הלבנת פנים חמורה יותר", וכולנו שמענו וקראנו כך. לא רק בגלל מה שכתבו באתרים חרדיים,
האם ילד שנפגע ושמע כך, ירוץ מחר לספר על הפגיעה שלו? או שיחשוש שמא יתייחסו אליו כמלבין פני חברו? (קשה לי לכתוב..ובכל זאת: ונניח שהילד סיפר וההורים האמינו לו, אחרי כזו התייחסות, האם ההורים יהיה בהם מספיק אומץ לזעוק בחוץ? לגרום לפוגע להפסיק? או לחשוש שבסוף הם אלו שינודו, כמלבינים פני חבר?).
והאם ההתייחסות הכוללנית, גרמה לפחד אצל הפוגעים במעמד גבוה להמשיך? או שמא נתנה להם אומץ, כי יתנו בהם אמון/יפחדו להלבין את פניהם?

ושוב, ברור שלא מדובר על האדם הפרטי. אני רוצה להאמין שרוב האנשים בבית, דיברו עם הילדים אחרת.
אבל להנהגה יש משמעות, ואי אפשר להתעלם מזה.
חיים ולדר היה מוביל דעהoo
בציבור החרדי, היה לו טור דעה ביתד, הוא היה חלק מ׳ההנהגה׳ ולכן ׳ההנהגה׳ נמצאת במבוכה אדירה ומתקשה להגיב נכון. מוצאים מכתב למורים, ואז כותבים הבהרה ביתד..
השיח העיקרי קורה ברחוב החרדי, והוא יקבע מה יקרה מפה והילך, ושם כבר יש שינוי גדול.
בהודעה שלך יש ביקורת וחוסר הבנה במתרחש בציבור החרדי, ועל זה נפתח השרשור הזה..
סליחהלא כרגע
להוציא הבהרות כאלו ואחרות,
מעורר תהיות. מה לעשות.

שוב, אף אחד לא מדבר על האדם הפרטי. להנהגה יש אחריות והיא כשלה בגדול. לגמגם ולהבהיר ולהוסיף הבהרה - זה כישלון.
ועל זה כולם דיברו.

האם את חושבת שלא הייתה כאן טעות/כשלון?
האנשים הפרטיים בעולם החרדי, זה עניין אחר. (אם כי יכולה להעיד שלמרבה הצער, יצא לי אישית לשמוע מאנשים פרטיים, גם לכיוון השני).
בטח שיש פה טעותoo
רצף של טעויות
כל האישו פה זה האנשים הפרטיים בעולם החרדי, ההלך רוח ברחוב, השיח השונה. נכון לא כולם שינו את השיח, אבל יש מספיק אנשים שכן, וגם הילדים הם חלק מהשיח.

ואני רוצה להאמין שבעקבות השינוי בשיח, יהיה קל יותר לנפגעים ונפגעות להתלונן ולצאת נגד הפוגע, גם אם הוא מוביל דעה
בעזרת ה', הלוואי!לא כרגע
בכל מקרה,
הביקורת שאני ראיתי, היא על ההנהגה, ובעינה עומדת.

תאמיני. בבית השיח עם הילדים הוא אחראחתפלוס
לא מצליחה להבין למה בעקבות הסיפור הזה ילדים יחששו שלא יאמינו להם.
זה מתסכל אותי.
זה כ''כ לא נכון.
רוב ההורים דיברו עם ילדיהם על העניין אבל (וזה אבל גדול) אנחנו לא שופטים. ה' לא שם אותנו כאחראים ולכן צריך תמיד לזכור שלא התפקיד שלנו להחליט שזה נכון.
אין עניין לשוחח עם הילדים אם הוא עשה מה שהיה או לא.
אלא לחזק את הקשר בין הורי.
וההנהגה עברה משבר רציני. ברור שיהיה שינוי. ללא ספק
את צריכה להביןשירוש16
שילדים לא נחשפים לפרשיות הללו בצורה כל כך דרמטית ומורחבת.
בדרך כלל ידעו שהוא פשוט פגע בילדים.
לא 'איך' מה כמה ובאיזה תחום. הם פשוט לא חשופים לזה.

ההנהגה החילונית עושה הרבה טעויות, מוציאים שקרים ודיבה על אנשים - אז ככה נראה הרחוב החילוני? באמת??
יש אנשים שהם מובילי דעה בציבור, הם לא מוגדרים בשום צורה כמנהיגים.
מנהיגים מדובר בגדולי הדור שיצאו נגד כל דבר שהוא פגיעה באחרים.
אגב, לא ראיתי שהרב חיים קניבסקי אמר או כתב על זה משהו.

להנהגה יש משמעות אולי לך. כמישהי שמביטה על המגזר מבחוץ. אבל מבפנים - דברים נראים אחרת. ואם את לא מוכנה לקבל את זה - בהצלחה לך.
קודם כל תודה שפתחת את זה.חדשה ישנה
זה באמת קצת מנחם אותי...
אני אחת מהן שהזדעקה.
ובאמת אני בטוחה ומאמינה שהציבור לא טיפש ויודעים את האמת.
מה שקשה לי זה עם ה*מנהיגים* של הציבור, הרבנים, העסקנים, אנשי התקשורת.
לא באתי להוציא את העצבים. זה בא מכאב. כאב . כאב . אני באמת לא ישנתי מצער, ואני כותבת , אני בוכה. איך יכול להיות שציבור מייצג את דרך התורה, מעקם את התורה איך שנח לו ומעז לדבר בשם התורה?!
וזה לא פעם ראשונה ששומעים שנשים עברו דברים ו*הרבנים* השתיקו אותן . איך הם ישנו בלילה? אז אני כולי תקווה שבאמת יהיה פה מהפך לטובה. וזה ממש לא כעס אישי כלפי מישהו חלילה, זה באמת כאב על חוסר אמת. יש לי הרבה חברות חרדיות
נכון אני מסכימה איתך גם אותי זה הטריףאמא אבא ותינוק
אבל חיכיתי קצת כי הבנתי שכל הבלגן זה היה מהבלבול המטורף שכולם חוו
הרבה מאד מהרבנים חזרו בעצמם/ניסו לרדת מהעץ.
הרב מוצפי פרסם תשובה על הבלבול השורר בדורנו בה בנות מפחדות להתלןנן וכמה צריך לחזק אותן, והאדמור מבעלז ! פרסם בעמוד הראשון של המבשר! עיתון אחד משלושת המובילים בציבור החרדי! מכתב שאמנם מי שלא חרדי לא יבין בו מילה כי הוא כתוב נורא מעורפל אבל שורה תחתונה זה שצריך לחזק את השיח של מוגנות ולהאמין לכל ילד

אבל את על זה אף אחד לא ידבר, בזה אף אחד לא יתמקד, נכון?
זה מה שכואב לי
זה שינוי שלוקח זמן אבל הוא קורה!!! אז ההשחרות מעצבנות אותי בטירוף
מהכרות שלי ....Oneg
אני לא חרדית אבל יש לי כמה אחים חרדים. הארדקור (בלי סמארטפונים ואינטרנט למשל) אחיין שלי עבר פגיעה מינית בילדות והמשיך לראות את המבוגר שפגע בו כל הזמן מול העיניים .. כי ככה זה , מנסים לפתור דברים בשושו ואלופים באומנות ההסתרה. הוא לא הנפגע היחיד. מקווה ומתפללת שקורה ויקרה שינוי
כל מי שכותבת על ההלויה שלותמיד להודות
את ההלויה ארגנה המשפחה שבוודאי מאמינה בחופותו אז לא פלא שארגנה הלוויה רגילה.

ולגבי האנשים שבאו להשתתף אני מניחה שחלקם הגיעו כי לא מאמינים לסיפורים וחלקם הגיעו כדי לכבד את בני המשפחה. אני בטוחה שלו היה נפטר בנסיבות אחרות היתה לו הלוויה הרבה יותר גדולה.
בדיוק. והאלמנה ביקשה אישית מהמספידים שיספידואחתפלוס
על מה הם כבר יכלו לדבר?
אגב-חלק ממי שהיה בלוויה אלו פשוט חבר'ה משועממים וסקרנים שסיקרן אותם מה יגידו בלוויה.
ברור לח שסה חלק לא קטןתמיד להודות
כמו שכתבו פה, גם לסתם אדם שהתאבד לא עושיםהריון ולידה_פצ
הלוויה כזו... (לפחות לא אמורים לעשות)
אז זה לא משנה אם מאמינים בחפותו או לא.
הייתי בעצמי בהלוויה כזותמיד להודות
בן אדם צעיר שהתאבד עם הלויה גדטלה מאד.

לא יודעת מה אמורים לעשות בפועל אבל לא נראה לי שמקובל לא לעשות הלויה גדולה (משהי גם כתבה בשרשור הקודם שהיום מקובל לעשות בדיוק כמו שהיום לא קוברים מחוץ לגדר)
כנראה תלוי בדעות... זה מה שאני מכירה.הריון ולידה_פצ
מכירה מזה שככה ההלכה היבשה או שביררת מה עושים בפועל?תמיד להודות
כי לפעמים יש פער בין השניים כמו שכולם היום נקברים בחלקות רגילות למרות שההלכה היבשה היא שקוברים מחוץ לגדר.

אני לא פוסקת הלכה ולא מבינה גדולה בזה אבל לפני שמגנים את ההלויה מן הראוי לברר את זה ואין אשמה על ראשי הציבור החרדי בהלוויה שהייתה אין לזה שום קשר אליהם.
מכירה (לצערי 2 מקרים) שככה עושים בפועל.הריון ולידה_פצ
לא שאין לוויה, יש. פשוט לא עם כל העולם ואשתו.הריון ולידה_פצ
משהו מצומצם יותר מהרגיל.
השאלה מה הנסיבות ומה הפסיקה המקובלתתמיד להודות
אני גם חרדיתתוהה לי
ואני מזדעזעת ובעיקר נחרדת שאין כמעט שום גורם חרדי ישראלי פורמלי או פרסונה חרדית רבנית, תורנית, מוסרית, שיוצאת בגלוי כנגד חיים ולדר ומוקיעה אותו מכל וכל. ראשי ישיבות, רבנים, מנהלי סמינרים, מורות, מרצים, ראשי כוללים. ומשפחה שנטלה את הכפפה, זה בלי השם של חיים ולדר.
ברוך השם וניסי ניסים שהמחאה היום מגיעה מהרחוב ומעלה ולא ההפך. המהפכה ברחוב מבורכת אבל אם היו למעלה אנשים שהיה מספיק אכפת להם מהקורבנות, חיים וחדר לא היה מצליח לפגוע במשך 20 שנה או יותר.
כן יש רבנים חרדים שיצאו נגדו בגלוי. הרב ירחי, למשלהשם בשימוש כבר
יש ממש מעט מידי, ובקצב איטי להחרידתוהה לי
מה אומר ומה אדבר..(נאנחת מרות)השם בשימוש כבר
לא להאמין שעבר כמעט שבוע, ועדיין הנושא הזה לא מרפה ממני. מרחף ומלווה אותי בכל צעד ושעל.
הסופר שממש הערכתי, הסיפורים שגדלתי עליהם, הספרים שהתרגשתי מרובם והושפעתי מכולם, המאמרים החדים והמשכנעים, סגנון הכתיבה המשובח, ההרצאות הרהוטות והקולחות, תוכניות הרדיו המעניינות, הספרים שעד לפני חודש עודדתי גם את בני לקרוא..
מה היה הכל, מה.
ומה עוד נגלה, אלוקים. מה.
חיבוק גדול, איתך בכל התחושות הכואבות והשורפותתוהה לי
תודה, בחזרה 💞💞💞השם בשימוש כבר
אני איתךחדשה ישנה
אמנם לא חרדית אבל גדלתי לגמרי על הספרים שלו, והוא בא אלינו לבית הספר, סיפר ושר. ... והיה כל כך מוערך ומקדם....
לא נתפס. פשוט לא נתפס.
איך בני ביתו לא הרגישו כלום?
איך אפשר לחיות בתור שתי ישויות-
אחת מדהימה ואחת מפלצת?!
זה פשוט לא נתפס בשכל האנושי.
ומי יהיה הבא בתור??? מפחיד ממש.
רוצה להגיב משהואנונימית בהו"ל

מקווה שתבנה.

אני מאלה שנפגעו מהכיוון ההפוך.

כן. אחד מבני משפחתי ישב בכלא על תלונות שוא.

הוא הכניס לביתו 2 בחורים אומללים לתקופה של מספר חודשים

התמסר להם ללא גבול עד שנאלץ לעצור את הקשר שהפך תלותי מידי.

באותו תקופה הוא לא הבין את המשמעות של קשר נתינה ומסירות ללא גבול.

יצא לו לחבק אותם  ולתמוך בהם פיזית.

נערים שסבלו מילדות מאוד מאוד קשה.

בסופו של דבר הם יצאו בשאלה והעלילו עליו עלילה נוראית שאין לתאר.

הוא לקחת עו"ד מושחת ברמות שלא הבין באותו זמן. 

"הודה" בחלק מהדברים ויצא עם עסקת טיעון.

היה בכלא 9 חודשים. עזב את עבודתו. שילם קנסות לנערים הנ"ל.

חייו נהרסו הוא עובד לשקמם.

הילדים שלו סבלו והתביישו מאוד. 

כמובן שנאלץ לעבור דירה וכו' כי לא עמד בבושות הנוראיות.

וכל זה כי היה קשוב לאחרים.

אני לא יודעת מה היה במקרה הנוכחי אני לא במקום לשפוט ואני בברור מוטית לצד מסויים בגלל מה שעברנו במשפחה.

רק יכולה לומר לכן שאפילו אדם שהודה שמעשיו זה לא אומר.

ועוד מחשבות שיש לי על הדיבור על החברה החרדית ש"מסתירה".

יש דברים שלא ניתן להסתיר- למשל רצח. יש גופה אין דרך להסתיר נכון? כמה מקרי רצח יש בחברה החרדית?

תבדקו בבקשה כמה אחוזים ממקרי הרצח קשורים באונס. ואם כך אפשר לשער שבאמת וככל הנראה יש פחות מקרי אונס בחברה החרדית ולא כמו שמדובר.

ועוד משהו. הנערים הללו שאחי הכניס אליו הבייתה עברו אליו דרך ארגון שמסייע לנערים שעוברים התעללויות ודברים כאלה. הטיפול בהם דסקרטי ונעים והרבה פעמים יותר מוצלח מפרסום הדברים שפוגע לא פעם בנפגעים עצמם. ספציפית במקרה שלו זה נגמר רע מאוד אבל בהחלט יש מקרים רבים שהדברים מצליחים להגיע לידי שיקום. אם כי האופן שבו מטפלים בתלונות מהסוג הזה מרתיעים מאוד. (למשל מאז הסיפור ההוא של אחי לא נותנים לנערים להיות באומנה אלא רק במסגרת פנימייתית בארגון שאליו הוא השתייך)

גם אני מכירה מישהו שהעלילו עליו עלילה מגעילהאחתפלוס
ישב חצי שנה בכלא. חייו נהרסו. להבנות שלו לא מצליחות להנשא.
אחרי חצי שנה גילו שהאח של הילדה טיפל באחותו והאמא הסתירה עובדות והעלילה על השכן.כן.יש אנשים רעים בעולם.
ובהתחלה אחד הרבנים נתן לה גב ועודד אותה לעשות זאת.
בלי לברר לעומק.
אז הוא יצא זכאי אחרי חצי שנה של כלא, אבל המשפחה נהרסה
וואי וואיאחת פשוטה
הדברים האלו קורים וזה עצוב ומזעזע נורא!

אבל כאן בכל אופן המקרה שונה...
זה לא סיפור על נפגע או שניים שהתלוננו במשטרה, מדובר על סיפור בהיקף גודל של 22 מתלוננות!
ודייני בית הדין מעידים שחקרו ובדקו היטב והדברים ברורים למעלה מכל ספק...
אישית חבר של בעלי אדם אמין מאוד סיפר שבילדותו נפגע מחיים וולדר (זה גרם לו לעזוב את העולם החרדי בין השאר)
ועוד אין ספור עדויות שסופרו בקבוצת פייסבוק וברשת...
מדובר על סיפור בהיקף גודל של שנים רבות שהבן אדם הזה פגע בנשים ילדים וילדות.

כמה דבר כזה אפשר להכחיש....?
לא מכחישה את הסיפור בכללאחתפלוס
רק הוספתי לסיפור של הקודמת
אישיתשירוש16
אני חושבת שכל אחת שהסכימה בריש גליא בצורה כל כך מהירה להוקיע אותו - לא גדלה על הספרים שלו.
לא שמעה את ההרצאות שלו ולא הייתה מודעת להיקף ההשפעה שלו במגזר.

שכל אחת תחשוב מה היה קורה לה אם האדם שהיא הכי מעריכה מבחינה מוסרית, השקפתית מאז ימי ילדותה, מתגלה כאדם רע מאוד.
זה מערער את אמות הסיפין.
זה משמיט את הקרקע מבין הרגליים.
זו טלטלה נוראית..

כל אחד ואחת במגזר החרדי שהאמין וקרא בספריו והיה קשוב לדבריו עבר טלטלה שזר לא יבין.
ובמקום לבוא בזמן הזה, להבין את האחר לשמוע ולתמוך - לצערי מגזרים, במיוחד המגזר הדת"ל בחר להציב חומה ולהאשים.

תקשורת כמו בכל מגזר לא משקפת את המציאות בשטח ואוי לאדם שחושב אחרת. הוא פשוט מפיל את עצמו בפח שהציב לפניו.
התקשורת גם לא משקפת את ההלך רוח במגזר או את דברי הרבנים.
אכן מדובר בנושא מאוד רגיש שלא מקובל לדבר עליו קבל עם ועדה, וזו זכותו של מגזר להחליט כיצד ואיך מגיבים לכל נושא באשר הוא.
הציבור החרדי מלמד על מוגנות גם מבלי להניף אצבע מאשימה כלפי אחרים ולהציב אותם כדוגמה במגזר.
ילד ממוצע יודע לפנות להוריו ולספר להם על מקרה שארע בכיתה.
האם ההורים מטפלים בפנייה כמו שצריך? האם ההנהלה בבתי ספר יודעים כיצד לטפל בבעיות מסוג אלה? לא תמיד. וזה נכון לגבי כל מגזר.

להגיד: אם לא מוקיעים את חיים ולדר אז ילדים לא ירגישו ביטחון לפנות להורים - זה משפט שנובע מחוסר הבנה של המגזר וכיצד הוא מתנהל.
אגב יש הבדל גדול בין המודעות של בנות למודעות של בנים באותה סוגיה.
מי שלא חי בתוך המגזר - יכול לשפוט אותו. אבל זה בידיוק מה שהם עושים - שופטים, אחרים, מבלי שהיו במקום שלהם.

בעלי ואני דיברנו על הנושא הזה מעט מאוד. לא בגלל שאנחנו לא נאמין לילדים ולא סומכים עליהם. אלא כי הדרך שלנו ברורה, אנחנו מודעים לבעיות מהסוג הזה ומקווים מאוד שזה לא יפגוש אותנו בעתיד. ובמידה וכן - נטפל בזה כמו שצריך.
אנחנו לא יושבים יום ולילה מזדעזעים עד עמקי נשמתנו ממה שקרה.
זה קרה וזה קורה בכל מקום בכל שעה.
אנחנו גם לא מצפים שהתקשורת תשב עם הנושא יותר מידי זמן, תכתוב אינסוף כתבות ותפרסם בכל נישה עד כמה הוא היה אדם רע ובאלה נסיבות הוא נפטר. כמו שקורה בתקשורת החילונית.
זה עולם אחר והוא מתנהג על פי קודים שונים.

ומי שלא מקבל את זה - בהצלחה לו.
את טועה ומטעהחדשה ישנה
אני לחלוטין גדלתי על ספריו
גם בתור ילדה
וגם בתור בוגרת,
אין בית בישוב שלי שלא הכיר את ספריו. אין.
הוא בא אלינו לבית הספר להופעה וכו'
ועד הרגע האחרון קראתי את סיפוריו בעלון שבת.
וגם אני ראיתי את הפרסום ב'הארץ' וישר התנגדתי בליבי שזה לא יתכן, ובטח הכל שקרים, זה מנגנון הכחשה כשאי אפשר להכיל. אבל לא רצתי להביע דעה בראש חוצות כשאני לא יודעת את האמת! שתקתי .
ובפירוש ניסו לטפל בזה בשקט!! בהחלט ניסו.
אבל כשבנאדם מכחיש הכל ולא בא לבית הדין נאלצו לפרסם. וגם בית הדין לא פירט מילה אחת על מה שהוא עשה! רק 'שהוא פגע בנשים' , מה שפירסמו מעבר זה היה בעיתונים חילונים ובדיוק בגלל זה אני לא נכנסת לתקשורת חילונית, מרגישה שזה מטמא לי את הנפש.
אבל די להתייפיפות.
כבר יש בלי סוף סיפורים, גם מתוך הפורום, של נפגעים ונפגעות מהמגזר שפנו לעזרה ו*רבנים*, *רבנים* השתיקו אותם!!! לא מבינה איך רבנים, מנהיגי ציבור יכולים לחשוש ''ממה יגידו'', ולא חוששים ממה בורא עולם יגיד?! את מבינה את העוול שמטריף אותי? וגם על ולדר, נשים פנו ל*רבנים* כבר מזמן והרבנים פטרו אותו לשלום.
ואם את כבר משווה, היה את הסיפור של עזרא שיינברג, שהוא לא היה סופר ילדים ומבוגרים, הוא היה רב עצום, ראש ישיבה!! וגילו עליו את אותו רעיון, מישהו מהרבנים העז להגיד זה הכל בלוף? מישהו העז להכחיש? לא. לכולם נשמטה הקרקע מתחת הרגליים, כולם בהלם טוטאלי. אבל אי אפשר להביע דעה בראש חוצות בלי לדעת את הפרשייה בכלל.
לא מבינה באיזה עזות רב אומר - זה הכל בלוף . אתה באת ושמעת את העדויות? אתה חקרת את הנושא מקרוב? אתה שמעת הקלטות כדי לחשוב שתפרו תיקים??! לא. אז באיזה קטע מרשים לעצמם להגן כל כך על מישהו שהם בכלל לא שמעו את העדויות נגדו ובנתיים מוציאים לעז על הרב שמואל אליהו? מוסיפים חטא על פשע.

והנקודה החשובה- שאני לא מכלילה בכלל בכלל את כל הציבור החרדי! אני בטוחה ויודעת שזה לא כולם ואפילו לא רובם. אבל יש חלק נכבד שאי אפשר להתעלם ממנו .
לא יודעת למי את נחשפתשירוש16
כשאני אישית נפגעתי לא פנינו לשום רב כדי לקבל היתר לפנות למשטרה. מבחינתנו זה לא קשור אליו.
רב נועד למטרות הלכה והשקפה. פגיעה מינית זה דיווח למשטרה בלי קשר לקהילה ומי האדם עצמו.

החכשה תמיד יש במצבים כאלה.
השאלה מה אנחנו מצפים מהתקשורת.
כי גם מה שרשום בתקשורת כ"דבר הרבנים" זה לא תמיד מה שהם באמת אומרים.
יצא לי לא מעט פעמים להכיר פסק של הרב קנייבסקי מקרוב וראיתי איך שעיוותו אותו בתקשורת. זה בלתי אפשרי.
אי אפשר לקחת את התקשורת כצדקנית ואת הרבנים כשקרנים.

לגבי דיווח לרשויות וניסיון לטפל בזה "בתוך הקהילה". מניחה שזה קיים בכל מגזר ובכל מקום. גם אצל הגויים בחו"ל כאשר מדובר בפוגע מתוך הקהילה קשה עד בלתי אפשרי להוציא את הדברים לאור.
האם זה נכון ואידיאלי? לא
אבל אנחנו לא חיים בעולם אידאלי.
אנחנו לא במקום לשפוט אחרים.
אני ואת ואנחנו נעשה את ההשתדלות שלנו לעשות את הדברים בצורה נכונה והלוואי וזה ישפיע הלאה לטובה.
מה שאני מנסה להגיד שהנטייה הזאת לטאטא את המציאות מתחת לפני השטח - קיימת בכל מגזר, בכל קהילה בעולם. זו תופעה אנושית, לא תופעה 'חרדית'.
המציאות לא בדיוק ככהנעמי28
רוב הציבור כן פונה לרבנים, לפנות למשטרה זה לשרוף את עצמך ממש. מבחינת הקהילה, שידוכים ובהרבה מקרים גם משפחה.

ולהגיד שבכל קהילה זה ככה, אני גם לא חושבת שזה נכון, קהילתיות בסדר גדול כזה ובכניעה כזאת כמעט לא קיימת בשום מקום.

וגם אם זה נכון, זה ממש לא תירוץ.

והביקורת לא מגיעה רק ממגזרים אחרים, בתקשורת החילונית לדוגמא זה ממש נבלע יחסית לפרשיות אחרות, הביקרות מגיעה מהמון חרדים.

כל אחד שיחנך את הילדים שלו בבית איך שהוא רוצה, הבעיה היא בהתנהלות של הגורמים שאומרים לטפל בזה ולא נותנים מענה.

אי אפשר להגיד על התנהלות רבנית שהיא מתנהלת בצורה לא אידיאלית כי העולם לא אידאלי ואז גם לא לאפשר לתת עליה ביקורת כי מצד שני היא קודש קודשים.

מותר לקבל ולשמוע ביקרות וגם לעשות שינויים.

אפשר לתת ביקורתשירוש16
אני חושבת שיש הבדל בין ביקורת שמגיעה מתוך הקהילה עצמה שמגיעה מתוך מצוקה ורצון לשינוי לעומת ביקורת שמגיעה מבחוץ שנועדה להשפיל ולהכליל.
על זה הזעקה בשרשור הזה.

לא יודעת על מה את אומרת 'רוב הציבור'. רוב הציבור שאני מכירה כן יפנו למשטרה או לגורמי הרווחה. תלוי בנושא.
יש אומנם הרבה שלא יפנו. אבל זה לא כל המגזר וגם לא רובו.
יש כאלה ויש כאלה.
ממש לא נועד להשפיל ולהכליל. חס וחלילהחדשה ישנה
זה בא מאהבה ומכאב. .אם לא היה אכפת לי, הייתי אומרת, בעיה שלהם, שיתמודדו עם הדיסה שהם בישלו לעצמם, אבל אכפת לי. ומשם בא הכאב.
אני שמחה לשמוע את זה ממךשירוש16
לצערי היו פה עוד הרבה תגובות מאנשים אחרים ובפורומים שכנים שלא באו ממקום של כאב אלא אשמה וכעס על מערכת שהם לא מבינים.
כתבת יפהתודה על ה-כל

אני ממש מזדהה איתךחדשה_פה

מאוד כאב לי גם לראות את הדעות שכולם חורצות פה בלי להכיר

וניכר שלא מכירות לפי ההודעות

כבר לא היתה לי אנרגיה להגיב אז פשוט נמנעתי מהלכנס

זה לא פיר שיכלילו חברה גדולה ובאמת איכותית לפי השטויות שיש בעיתון יתד נאמן

גם לי זה כאב מאוד מאוד

דבר ראשון חיבוק על התחושותנעמי28
אני חרדית שגדלה על הספרים שלו והייתי בצד שהזדעזע על התגובה החרדית

אני יודעת שיש שינוי בשיח שלא היה מעולם, הלוואי שבכלל לא נצטרך את זה שוב😞

רק רוצה להגיד שזה נושא שחור ולא מטופל כראוי בכ-ל המגזרים.

באותו שבוע שהפרשה התפוצצה התפוצצו גם פרשיות בעולם החילוני. עם כל הפתיחות עדיין תלונות לא נענות כמו שצריך ודברים מושתקים.

אבל ההבדל הגדול בעייני בתור חרדית ובגללו המקרה של חיים וולדר זעזע אותי הרבה יותר
הוא
שמגזר שנושא את דגל התורה לא יכול לאפשר לעצמו לטעות ככה, להשתיק ככה, להדגיש מצווה אחת ולשכוח מכמה אחרות שהן דייני נפשות ממש.
זה חילול ה׳, זאת לא דרך תורה, זה שורף הרבה יותר.
ורבנים
שזאת הנהגה שלא דומה לשום מגזר אחר, כזאת כניעה וקבלה שראויה להערצה בכל מקרה אחר.
יש להם כל כך הרבה אחריות, אין להם את הפרווילגיה לטעות, פשוט אין.
אין להם את הפרווילגיה להוציא מכתבים והצהרות כשהם לא בדקו את הדברים לעומק.
היו תלונות בפני רבנים כבר לפני 6 שנים, היתה קייטנה שלו שנסגרה בגלל שמועות כאלה 😞

לא יכול להיות שדרך התורה היא הדרך הכי איטית לטפל בכאלה מקרים.

מזדהה עם הכאב והלוואי שהסיפור כבר יגמר עם הפקת לקחים ושינויים משמעותיים🙏🏼🥺
ב ד י ו ק. זה מה שכאב ליחדשה ישנה
כל כך מסכימה איתך!לא כרגע
ולרבנים יש ציווי בתורה "לא תגורו מפני איש".
לי אישית, זו הייתה נקודה שזעזעה.
איך השתקתם מתוך פחד ונתתם למצב כזה להמשיך?
כל הכבוד לך, רוצה להדגיש נקודהתודה על ה-כל

הסיפור סביב זה שזה לשון הרע, בא לנצל נקודה קשה וכואבת, שנודעה לכל ילדי ישראל, ולחנך אותם לכך שאנחנו לא חייבים להאמין לכל לשון הרע. (אין שום צורך בזה שכל הילדים יאמינו את זה דווקא עליו, זה לא מה שיתרום להפחתת הפגיעות)

לא אמרו שאנחנו לא מוכנים בשום פנים ואופן להאמין, מי שצריך לטפל בזה יש עליו את האחריות והוא מתעסק בצורה שונה. אבל זה לא כלל ישראל בטח שלא הילדים. הנקודה היא בואו גם ניקח כאן כיוון למסר חיובי. לשון הרע זה מהתורה, לפעמים לתועלת צריך לספר. אחרי שהסיפור נגמר להמשיך לדוש בזה - זה לא תועלת.

ואכן, הציבור החרדי מקפיד ושומר מאד על קדושת הנושא, ממילא כל הנושא הזה פחות מדובר ואףפעם לא מדובר בפרהסיה בתקשורת החרדית, זה לא רק המקרה הזה, מתי כתבו בתקשורת החרדית על פגיעות מיניות? אונס? כל הנושא הזה לא מוזכר בכלל. כי כן, שומרים על קדושת הדיבור/כתיבה גם. לא אומר שלא מאמינים לנפגעות, שלא מטפלים בתלונות, אבל לא עושים את זה על גלי התקשורת. 

התקשורת היא לא בית הדין שלנו ולא בית המפשט שלנו. 

ולכן כל הדיון על זה, הוא פשוט מתוך כך שאנשים לא מבינים את הזוית וההסתכלות החרדית. 

אני כאמא הסברתי לילדים שדברים אולי קרו, אנחנו אפפעם לא נוכל לדעת מה היה שם באמת, זה רק ה' יודע. אכן יש אנשים שלאצערנו לא יודעים איך להתנהג ועושים דברים שלא יעשו. לא מבינה למה צריך לקחת אחריות ולהודיע לילדים בדיוק מי עשה מה - לחרוץ גורלות בידיים מול ילדים קטנים. 

וכמובן חידדנו גם את הנקודה של לשון הרע מול לשון הרע לתועלת.

לא ביקשו להמשיך ולדוש בזה. אפשר לשתוקחילזון 123
אבל לערוך הספדים או לכתוב בעיתונים שמצטערים שנפטר וכו'
וגם מישהו שמת בצורה שלא תיעשה ואסורה לפי ההלכה מכל וכל
זה מה שגורם שדשים בזה שוב ושוב...
מסכימה איתךאחתפלוס
אני ממש חושבת שכשהבית בוער זה לא הזמן לדבר על סדקים בקירותתוהה לי
ןאמנם אני לא אוהבת משלים, אבל פה זה מרגיש לי ממחיש מאד. כשאונס המונים נמצא בין שורותינו, וגרם לרציחות בנפש של הנפגעים, השתקתם באיומים והפחדות איומות, זה לא הזמן לדבר על לשון הרע. רק על הרשעות שלו, ההוקעה שלו, האמון הבלתי מסוייג בנפגעים ובנפגעות, הגשת סיוע ותמיכה לכאבם, הכלתם. להעביר את הבושה והאשמה לצד הנכון, לצד הרע. כשמשברים על לשון הרע זה מסיט את מוקד הדיון ומעמעם את תכלית הרוע. זה גם גורם למצוקה גדולה אצל הנפגעים.
עוד חודש, חודשיים או חצי שנה, כשמצב החירום יפנה את עצמו לשגרה, אז אפשר לדבר על דברים אחרים. שכן, חשובים הרבה פחות.
זה כן משנה אם יאמינו דווקא עליוהרקולסית
כי הוא לא סתם אלמוני. הוא סוג של סלבריטאי.
ואולי דווקא כן יעזור לדוש בזה. כי יש לנו כל כך הרבה ללמוד ולאן להשתפר בנושא של מוגנות.
ממליצה לכולם לראות את ההתייחסות של הרב ג'יקובסוןפולניה12
פותחת יקרההרקולסית
סליחה שהשרשור שלך שוב ברח לכוון שלא רצית
מוסיפה פה לינק לכתבה במקור ראשון שדווקא מאשרת את טענתך ששינויים קורים:
חרדים לעצמם: פרשת חיים ולדר מזעזעת את החברה החרדית - מקור ראשון
אם את אומרתפליונקה
יוצא שהתקשורת שלכם לא מייצגת אף אחד אלא נשלטת ע''י אליטה הקובעת כללי החיים. אם ככה לא ברור למה חטפו כאפה. הרי ברור שאנשי אליטה ירשו לעצמם דברים אסורים לפשוטי עם.
ככ לא קשור מה שרשמת שאין לי כח להגיב אפילואמא אבא ותינוק
וסליחה על הבוטות...
בדיוק מה שהסברתי שלא צריך להגיב אם לא מבינים
זה לא נשלט עי אליטה
זה ענין של מוסכמות חברתית
אני רק חיבוק.אחתפלוס
אני גם חרדית ומבינה מאד את התסכול שלך❤
סוף תשיעי והמחשבות לא פוסקותytrewq
מה יהיה ואיך יהיה? מתי זה יתחיל? כמה יכאב לי? יספיקו להביא לי אפידורל? הלידה תתקדם או שאהיה שעות עם צירים ופתיחה נמוכה? אני אספיק להגיע לביח שבו אני רוצה ללדת? ואיפה הילדים יהיו? אני אספיק להכין לי בגדים לשבוע שחל בו? מה בכלל אני אוכל ללבוש?...

אהההה לא מצליחה להירדם מהמחשבות!!! 🫨🫨🫨 

וואי מזדהה איתך כל כך!!^כיסופים^

רואה את השעה ששלחת ואיתך לגמרי בזה, אני גם לא מצליחה יותר לישון בלילה ובמהלך היום אני גמורה מעייפות.. ועוד עם הילדים עליי בחופש

יאללה בע"ה שסגולת הפורום תעבוד לנו😉

אני בונה על ללדת השבתytrewq

נהיה אצל ההורים וזה הכי נוח 😉

יאללה בקרוב ובקלות ובבריאות גם אצלך! 

הגיוני לגמרימיוחדותאינסופית

גם אני ככה כל הריון מחדש

שיהיה בשעה טובה ובידיים מלאות בזמנו 🙏🙏

לפעמים אני חושבת שבא לי ללדת בקיסרי יזוםytrewq
וזהו 🫣 
כן זה קשהמיוחדותאינסופית

לשחרר ולהרפות.

אבל תכף תכף זה מגיע😀

אצלי המחשבות על איך יהיה בבית אחרי הלידהשיפוראחרונה
אני עייפההבוקר אור

מי מצטרפת?

תינוקי תירדם כבר!

אני הייתי כל כך עייפה שפשוט נרדמתישמש בשמיים

הרדמתי את התינוק והתחלתי לנקר, אז הלכתי למיטה באמצע הצהריים עם הילדים... ישנתי שעה, התינוק ישן, בן שנתיים וחצי נימנם לידי והגדול העסיק את עצמו וגם קצת נימנם בספה...

היה נצרך כל כך!

בהצלחה לנו בהשכבות אחרי זה 😉

יואוו נשמע חלום!בוקר אור
הקטן לא ישן מ12 בצהרים ועדיין לקח לי שעה להרדים אותו 
אנייייירקאני

וואי מ19:00 אני מנסה להרדים אותה

הילדה הצטננה האף סתום היא לא מצליחה לשתות בקבוק

צרחות ועצבים

התינוק מצטרף אליה

יוו המצב שלך יותר גרוע🫢בוקר אור
אמאלה בהצלחה מאמוש
אני עכשיו עייפה. ונמאס לי לקום מוקדם סתםיעל מהדרום
נעלם התוכן🤦‍♀️יעל מהדרום
לק"י

לקום סתם מוקדם, הכוונה בימים שאני בחופש ואין קיטנה. זאת אומרת, ימי שישי...

אני גםבוקר אור
אנחנו כבר כמעט שעה בגינה מרוב שקמו פה מוקדם🤭
אני ערה משש בערךיעל מהדרום
מעצבן שנעלם התוכן🤦‍♀️יעל מהדרום
גמני חשבתי שלא אצטרך לקום מוקדם היוםהמקוריתאחרונה

אבל אז הבן שלי החליט שהוא רוצה ללכת לביה"ס

מזל שזה השישי האחרון

אין לי כוח לילד שלי.צריךעזרה:)

זהו, אמרתי את זה.

הוא מתיש אותנו, סוחט אותנו.. פשוט לא כיף איתו. כל האווירה בבית נהייתה סיוט בגללו.

היינו אצל פסיכולוגית טיפול ארוך עזר קצת והכל חזר שוב. ועכשיו אנחנו מחפשים הדרכת הורים טיפולית.

ועצוב לי נורא. הוא הילד שלי, אבל כשהוא נכנס הביתה אני לא שמחה.

אני אמא נוראית, אוף.

לא נשמע שאת נוראיתכורסא ירוקה.
אלא שאת מותשת. לא יודעת בן כמה הוא אבל ילד שסוחט אנרגיות זה מתיש בכל גיל בצורה אחרת. התוצאה של ההורים הגמורים זהה.. חיבוק גדול 🧡🧡🧡

לא יודעת אם את מחפשת גם המלצות, אבל אם כן, אז לא מנסיון לצערי אבל מדריכת הורים שאני מאד אוהבת ועוקבת אחריה נקראת מיכל אופנהיים. הרבה מהדברים שהיא אומרת עוזרים לי אפילו בהבנה מחודשת. 

תודה על ההמלצה! אני אחפש..צריךעזרה:)
ממש תןדה!
חיבוק!!!! קשוח ממש ממש!!!❤️❤️❤️❤️שיפור
את לא אמא נוראית בכלל!!! מספיק שאת צריכה להתמודד עם ילד מאתגר, לא צריך להוסיף על זה גם ייסורי מצפון❤️❤️‍🩹 בעזרת ה' שתמצאו בקרוב שליח שיעזור לכם לצאת מהמיצר הזה לגאולה גדולה!!!
אמן!! תודה!צריךעזרה:)
מצטרפת לשארמתואמת

ילד מאתגר זה באמת מאתגר, והוא מכניס אותנו למתח תמידי מפני ההתפרצות הבאה, ולכן באמת קשה להיות בנחת כשהוא נמצא.

מציעה לך - רק אם את מסוגלת - לעשות לעצמך רשימה של דברים טובים בו. תנסי לחפור מתחת לאדמה. אפילו רק לכתוב - יש לו עיניים יפות ודברים בסגנון. זה יכול קצת לעזור להרגשה שלך מולו.

ומחזקת אותך באמת לחפש הדרכת הורים טובה❤️

אני אנסה..צריךעזרה:)
מןדה שזה ממש קשה לפעמים וזה שובר לי את הלב שאין לי ככה בשלוף..
מבינה אותך לגמרי❤️מתואמת
אני גם לא בטוחה שאצליח לעשות את זה בקלות על כל הילדים שלי...
תודה על ההזדהות..צריךעזרה:)
זה מנרמל לי קצת את התחושות
לא צריך להיות בשלוףאמאשוני

דווקא איפה שההתבוננות היא מעמיקה מוצאים אוצרות יקרים מפז.

אם מה שגורם לך חשש זה השלוף אז לגמרי תרגישי בנוח.

תנסי להיאחז בדברים הקטנים.

וגם לייצר זמן נקי משיפוטיות להיות יחד. זה יכול להיות גם 5 דקות. אבל שאתם נטולי הפרעות וחסמים.

תאמיני שאתם מסוגלים לצלוח את הריחוק ויבואו ימים טובים יותר

🤗

וואי תודה!!צריךעזרה:)

זה ממש מעודד..

אנסה למצוא כמה דקות כאלה, בטוחה שהוא ישמח

דבר ראשון חיבוקמתיכון ועד מעון

זה קשה ממש להרגיש את ההרגשה הזו שאין כוח לילד שלך, ואת לא אמא נוראית, לאמא נוראית זה לא היה מזיז!!!

דבר שני, אם תרצי לכתוב מאיפה את אולי אוכל לסייע במציאת פסיכולוגית מתאימה

תודה!צריךעזרה:)אחרונה

כן, זה מה שאני מנסה לעודד אותי גם, אבל עדיין להרגיש את הרגשות האלה זה מרגיש כל כך רע, ברמה שאני חושבת שאולי אני לא ראויה..

היינו אצל פסיכולוגית, הכיוון עכשיו הוא יותר הדרכת הוריםמ אבל מחפשים משהו שמשלב גם את הילד בחלק מהזמן

איזה באסה זה להיות הדתייה היחידהחמדמדה

שכל לפעם צריכה לשאול

זה כשר?🤓🤓🤓

אני לא עובדת עם חילוניםמתואמת

(כלומר, יש לי לפעמים לקוחות חילונים, אבל אני לא אוכלת איתם)

אבל יש לי קרובי משפחה חילונים.

מכיוון שהם קרובים שלנו (של אמא שלי, שחזרה בתשובה), הם יחסית בקיאים בפרטים, אבל עדיין קורים דברים על גבול המצחיקים.

פעם אחת דודה שלי שאלה אותי: "והרבנים לא מרשים לכם להפסיק להביא ילדים או לעשות הפסקות מדי פעם?" (לכי תסבירי לה שהרב שלנו בכלל אומר שאנחנו לא צריכים לשאול רב על מניעה...)

ופעם אחרת במפגש עם הורים של דודה שלי (אשתו של דוד שלי), אמא שלה לא הושיטה את היד ללחיצה לבעלי, בעל הזקן הארוך, אבל כן הושיטה יד לאחי, שבלי זקן. הוא התנצל ואמר, "אמנם אין לי כיפה גדולה כמו שלו, אבל גם אני לא לוחץ יד לנשים..." (דווקא אח של דודה שלי כן רצה ללחוץ לי יד לפרדה, והיה צורך להסביר לו שדתיות לא לוחצות ידיים לגברים...)

אבל הסיפור הכי מצחיק שהיה לי לאחרונה - כלומר לא ממש לי, אלא בפודקסט ששמעתי:

אחד מהדוברים בפודקסט רצה להשוות ספרייה של סרטים בבית של מישהו לספרייה של ספרי קודש (מבחינת הכמות), ואמר: "זה היה ממש כמו להיכנס לבית של דתיים, עם כל הספרים של קאסוטו וכל אלה..." (מישהו צריך להסביר לו שדווקא דתיים *לא* לומדים קאסוטו🤦‍♀️)

סיפור לידה. הזהרת אורך.בת.

ברוך ה' הבייבי ישן כאן לידי. מסתכלת ולא מאמינה שהחיים השתנו בצורה כל כך משמעותית ועד לפני שמונה ימים הוא היה בתוכי ולא הכרתי את הדבר המופלא הזה.

אז לידה שניה, בבית ילד בן שנתיים.

כל ההריון התפללתי ללידה טבעית בגלל שאת הגדול ילדתי בשבוע 42 עם זרוז, ובעצם לא חוויתי את ההרגשה של צירים טבעיים.. שבוע 39 פלוס 3 נכנסת לשרותים ורואה הפרשה קצת צמיגית, אבל כל ההריון היו לי הפרשות אז לא ידעתי אם זה אומר או לא. בכל אופן מעדכנת את אמא שלי ומכינה סוף סוף תיק ללידה.

למחרת סובלת קצת מכאבים, ובערב כשאני משכיבה את הגדול פתאום קולטת שזה שאני מרגישה צורך לשרותים כל כמה דקות זה בעצם ציר. מתרגשת ומתחילה לתזמן, זה כל רבע שעה בערך. הכאב עצמו של הציר כמעט לא מורגש ומה שבעיקר אני מרגישה זה לחץ רציני.. לא זוכרת שהיה לי את זה בצירים של הזירוז וזה מוזר לי.

הולכת לישון ומעדכנת את אמא שלי שכנראה זה יקרה בימים הקרובים. אמא שלי קבעה נופש לשלושה ימים הקרובים ואמרה מראש שהיא תצא באמצע אם אצטרך.. חבל לי שתפסיד ואני ממש מקווה שהלידה תחכה שלוש ימים. קראתי פה בפורום על הרבה נשים שלפני לידה היו להם כמה ימים של צירים ואני חושבת שזה יהיה המצב אצלי.

שוכבת במיטה ומתמודדת עם הציר שמגיע בעזרת נשימות. בהריון הזה לא היה לי כח ומוטיבציה לעשות קורס הכנה ללידה וההכנה היחידה שעשיתי זה לקרוא פה על דרכים להתמודדות עם צירים, השיטה של הנשימות של @בארץ אהבתי נראה לי.

מנמנמת קצת, ובערך בחמש הצירים נעשים קצת יותר כואבים ואני מתעוררת מכל ציר וממשיכה לנמנם ביניהם.

בערך בשבע הצירים מתחזקים ומצטופפים, אני מעדכנת את אמא שלי שאולי היום זה היום ומבקשת שתיקח לי את הגדול כדי שלא יראה אותי עם צירים. אחרי כמה דקות הוא קם ואני מחבקת אותו חזק חזק ומתרגשת כל כך כשאני חושבת על השינוי שאנחנו עומדים לעבור.. פתאום יש ציר, אני סוגרת עיניים חזק ומתחילה בנשימות ומחכה לעבור כמה שיותר מהר את הנשימה השניה - שלישית שהיא שיא הכאב ומשם הענינים מתחלשים.. הבן שלי רואה אותי נושמת בקולניות ומוציאה אויר בקול נמוך, נבהל ומטפס עלי מנשק ומחבק ומרגיש שמשהו לא תקין קורה. אני אורזת לו מהר בגדים בשקית ומתקשרת לאמא שלי שתבוא לקחת אותו, מתפללת שזה יהיה לפני הציר הבא.

אמא שלי לוקחת אותו ועכשיו אני פנויה נפשית לחוות את הדבר המרגש שקורה, אני במצברוח מצויין, מרגישה באורות כזה, קצת כמו על איזה סם. נכנסת להתקלח ובטוחה שזה יעזור לי מאד כמו שתמיד מים משככים כאבים, בפועל האמבטיה עושה לי עצבים וקוצר רוח, אני לא יודעת למה ואיך אבל מהרגע שנכנסתי רק בא לי לצאת ואני אחת שמאד אוהבת אמבטיות ארוכות.. מחליטה לזרום עם התחושות שלי ויוצאת. שמה ניגוני חבד להרפיה, מחשיכה את כל הבית ומתחילה להתנסות בתנוחות שיקלו עלי את הצירים. מנסה להעזר במשקופים, בקירות, על הצד במיטה ומשום מה הגוף שלי רוצה רק להיות על הרצפה אבל זה לא נוח לי כי אני לא מצליחה לנמנם תוך כדי והייתי עייפה.. המוזיקה והחושך משרים עלי תחושת שינה.

כל ציר שמגיע אני מעבירה בחמש נשימות וכל נשימה חושבת על דבר אחר שאני רוצה להודות עליו לה' - על בעלי, ההורים שלי הילד שכבר יש לי והילד שעתיד לבוא, על הלידה שקורית בצורה טבעית כמו שכל כך רציתי, על הבריאות, הבית והחיים.

אני מתיישבת בשלב כולשהוא על הספה ומשום מה נוח לי להעביר שם את הצירים. הצירים מתחזקים ובכל ציר יש לי לחץ חזק מאד מאד למטה. משהו בלב שלי אומר לי שהעוצמה של הלחץ חריגה.

בנתיים אני בקשר כל הזמן עם אמא שלי ואנחנו מסכמות שתגיע בעשר להעביר איתי את הזמן. הניגונים מרגשים האווירה נעימה מאד ואני ממש מרגישה שאני מתקדמת.

בעשר אמא שלי מגיעה ואנחנו מנהלות שיחה נעימה שכל כמה דקות אני פשוט מתנתקת ומעבירה את הציר, מקפידה מאד להיות רפויה ולחשוב רק על הציר הנוכחי.

באחד עשרה הסבלנות שלי נגמרת ואני מבקשת מאמא שלי לצאת לבית רפואה כי אני רוצה שמשהו יזוז. אמא שלי טוענת שאני ממש לא נראית עם צירים משמעותיים ושאולי כדאי לחכות אבל אנימרגישה שמשהו צריך לזוז וחייב לעשות פעולה משמעותית כדי להזיז אותו.

אנחנו נוסעות רבע שעה לבית רפואה, בדרך יש כמה צירים שאני מעבירה בצורה טובה ברכב ואז עוד איזה עשר דקות מחפשות חניה.

נכנסות לקבלה ולוקחות מספר, הכל לוקח הרבה מאד זמן ואני תוהה מה עושים עם מישהי שמגיעה במצב קרוב יותר ללידה, האם היא גם צריכה לחכות בתור? אני מעבירה בקלות יחסית את הצירים אבל יודעת שהם יותר כואבים ומשמעותיים ממה שנראה מבחוץ. מקבלים אותנו ומבקשים לחכות שוב בחדר ההמתנה, שם אני יושבת על כדור פיזיו וזה מקל מאד. מחכות עוד איזה חצי שעה ואז מקבלים אותנו לחדר ואחות מעצבנת מגיעה ומודיעה שמתחילים מוניטור, אני אומרת לה שיש לי צירים כאובים ואיך אני יעביר צירים בשכיבה אבל היא אומרת אז תתרוממי קצת ויוצאת מהחדר.

אני מחכה חצי שעה, בכל ציר אני נשכבת על הצד ומעבירה את הציר, הוא כואב אבל נסבל ברוך ה'. אחרי חצי שעה אמא שלי הולכת לקרוא לאחות אבל הן עמוסות ואומרות לחכות.. אחרי שעה ועשרים שאני במוניטור מגיעה סוף סוף אחות לשחרר אותי. היא מעיפה מבט על המוניטור ואומרת שזה צירים לא כל כך רציפים, והאם אני מרגישה צירים.. אני אומרת לה שבטח ומבקשת לבדוק אותי. היא מכניסה את היד ואז הפנים שלה משתנות והיא אומרת את בפתיחה 4 וחצי כבר מחיקה 80 90 אחוז, זה מעולה.

אני מתרגשת מאד. הלידה שחלמתי עליה מתקרבת ואני שואלת את האחות על האופציות שמתאפשרות אצלם בלידה. היא מסבירה לי שיש מרכז לידה טבעי ששם אין שום התערבות ואי אפשר לקבל גז צחוק או משהו אחר, זה מתקיל אותי כי כן תכננתי ללדת בלי אפידורל אבל עם גז צחוק אבל אני זורמת ואומרת לה שאני רוצה לנסות לידה במים.

זה נראה שהיא קצת מתפלאה, מספרת לעוד כמה אחיות ואז אומרת לי שאני צריכה לקבל אישור מהרופאה. נכנסת לחדר עם שתי רופאות והן צוחקות עלי שאני ממש לא נראית בפתיחה 4. אני רגועה רגועה, במצב רוח מצויין, צוחקת איתן, ורק כל כמה דקות כאילו מתנתקת ומעבירה ציר עם נשימות חזקות.

הרופאה בודקת את הנתונים שלי ורואה שעשיתי הערכת משקל רק בשבוע 32 והן צריכות הערכת משקל עדכנית יותר. הרוםאה מבקשת שאשכב כדי שתוכל לעשות לי הערכת משקל אבל מיד כשהיא מתחילה היא פולטת קריאת התלהבות ואומרת שהראש של התינוק ממש ממש למטה והיא לא יכולה להעריך בצורה כזאת. עכשיו אני מבינה מה זה הלחץ החזק שאני מרגישה ושמחה שבעזרת ה' לא אצטרך ללחוץ הרבה זמן. אני עוברת לטכנאית שתנסה לעשות היא הערכת משקל והיא מנסה מה שהיא יכולה ואומרת לי מראש שהנתונים לא מדויק כי התינוק ממש למטה. הוא יוצא קטן יחסית וזה בסדר.

הרופאה מסבירה לי שנכנסים למים מפתיחה 6, ושולחת אותי להעביר עוד צירים בחדר עם מקלחת. בהתחלה אני מעבירה את הצירים על כדור פיזיו.. אמא שלי משכנעת אותי בכל ציר לדמיין איך התינוק יורד ולעשות תנועות עם האגן כדי שיתברג טוב אבל אני משום מה קשה לי לחשוב בציר על התינוק זה מרכז אותי בכאב ואני מעדיפה לדמיין דברים אחרים לגמרי כדי להסיח את הדעת מהכאב. מדמיינת את הפנים המתוקות של הבן שלי, את ההרגשה כשהוא נותן לי נשיקות, את החיוך שלי, חושבת ומודה לה' על דברים טובים שקרו לי בחיים ובאופן כללי המאמץ על מה לחשוב בכל נשימה עוזר לי ממש להעביר את הציר. אחרי עשרים דקות בערך אני נכנסת למקלחת. בהתחלה המים באמת מטשטשים ועוזרים לצירים אבל מהר מאד הצירים נהיים כואבים יותר והמים כבר לא עוזרים. בכל ציר יש לי בערך 3,4 שניות שבהם הכאב גדול מנשוא ואני לא יכולה יותר, בשניות האלה אני מרגישה שדי. די. די. אני לא יכולה לעבור את זה יותר, והרגע אפידורל. אני עוברת את הכמה שניות האלה ואז ההרגשה היא אחרת שאני יכולה ומסוגלת, אבל הכמה שניות האלה פשוט מפחידות אותי בכל ציר מחדש..

אחרי חצי שעה בערך אני אומרת לאמא שלי שאני ממצה את המקלחת ואחרי זה נבדקת, אם יש פתיחה משמעותית אני הולכת על לידה במים ואם לא אני אקח אפידורל..

הצירים כבר כואבים ממש ממש. כל ציר זה קצת כמו מלחמה לעבור אותו. הנה עברתי עוד אחד. עוד אחד. ועוד. לפעמים אני מצליחה להתמודד עם הצירים עם מחשבות טובות ואז אני מרגישה ניצחון ולפעמים הציר פשוט מפרק אותי ואז אני מתייאשת..

יוצאת מהמקלחת ומבקשת להבדק, מגיעה רופאה ובודקת ואומרת שאני בפתיחה 5 והעובר התמקם קצת יותר טוב אבל צריך עוד כמה צירים טובים משמעותיים כאלה כדי להעלות פתיחה. זה מייאש אותי ממש במיוחד שאני שמה לב שמרוב הכאב הגוף שלי כבר לא מצליח להיות משוחרר ואני קפוצה ולחוצה.

אני מודיעה לאמא שלי שאני רוצה אפידורל ומיד כשמוציאה את המילים האלה מתחילה להתרגש. בלידה של הגדול האפידורל היה החלק הכיף של הלידה, בלי הכאבים, נמנמתי שרתי וצחקתי בפתיחה רצינית מאד. ואני אומרת לאמא שלי יאללה לוקחים אפידורל הכיף מתחיל..

אמא שלי הולכת להודיע לאחיות, הם נראות מאוכזבות שאחרי שעברתי את כל התהליך ויש לי כבר אישור מהרופא זה מה שאני בוחרת אבל אני ממש שלמה עם עצמי ומרגישה שזה יהיה לי טוב. אמא שלי הולכת להביא מדבקות מהקבלה ואני מרגישה שברגע שהחלטתי על אפידורל אין טעם בעוד רגע אחד לסבול.

אני מתקדמת עם המיילדת לחדר לידה, בדרך תוקף אותי ציר עוצמתי אני נכנסת לחדר לידה ומיילדת מבוגרת מקבלת אותי ומבקשת ממני להחליף בגדים אחרי כמה שניות תוקף אותי ציר מטורף מטורף ופתאום אני צועקת צעקות גדולות כמו בכל סיפורי הלידה הקלאסיים. מרגישה לחץ מטורף למטה ובטוחה שאני חייבת לעשות שרותים הרגע, מדדה לשרותים ופתאום עוד ציר. אני יושבת על האסלה ומפחדת שיפול לתוכה התינוק שלי. הלחץ חזק חזק חזק.

אמא שלי מגיעה ואני בוכה לה שהצירים נהיו לא נורמליים ואין מצב שאני עוברת את זה. באמצע הדיבור תוקף אותי עוד ציר עוצמת אני צורחת מכאבים ומתחננת לקבל אפידורל הרגע. המיילדת אומרת בנחת שהיא קראה למרדימה וזה יקח זמן. אני מרגישה בכל ציר שאני הולכת למות ומליון סכינים מבתרים אותי בבת אחת, מרגישה לחץ לעשות צואה, מרגישה ממש שעומד לצאת לי.

המיילדת אומרת פתאום שזה יקח לפחות עוד חצי שעה עד שהאפידורל יגיע כי צריך שהבדיקות דם שלי יגיעו מהמעבדה. אלא אם כן יש לי משהו עדכני מהשבועיים האחרונים. אני מרגישה שעוד רגע אני באמת מתה ואומרת לה שיש לי למרות שאני יודעת שעשיתי בדיקות דם לפני חודש. בין הצירים מתאמצת לפתוח את האפליקציה של כללית ולא מוצאת את הבדיקות. הצרחות כאב שלי מסבירות לה כשנראה שאין אפשרות לחכות עוד והיא מעלימה עין מהעניין. סוף סוף המרדימה מגיעה ואניצורחת לה שבבקשה תביא לי אפידורל דחוף. הכאבים כל כך עזים שאי אפשר לתאר ובעיקר אני מרגישה לחץ מטורף למטה. היא אומרת באדישות שהיא הולכת להביא את הציוד שלה ואז תוקף אותי ציר מטורף אני כורעת ואומרת לאמא שלי שאני הולכת לעשות כאן על הרצפה ולא אכפת לי שזה ילכלך הכל. משום מה לא מצליחה להבין שהרגשה כזאת זה אומר שהתינוק עוד רגע יוצא. אני צורחת להם שאני לוחצת לא אכפת לי מה קורה וברוך ה' הציר עןבר אבל מיד אחריו מגיע ציר נוסף.

המרדימה מגיעה ואני בוכה לה שבבקשה תזדרז אני חייבת אפידורל, היא מבקשת ממני לשבת על המיטה ואני בקושי מצליחה אבל הצורך העז באפידורל גורם לי לעשות את הבלתי יאמן. היא מזריקה ואני תופסת חזק בידיים של אמא שלי כי אני באמצע ציר נורא ואז היא אומרת לי שהיא שמה קצת למעלה ויכול להיות שיהיו לי כאבי ראש אחרי הלידה. באותו רגע לא מעניין אותי כלום, אני בקושי שומעת אותה רק מחכה שיעבור כבר. מגיע ציר את חציו הראשון אני מרגישה בעוצמת ואת החצי השני כבר פחות מרגישה. הכאב מתעמם מייד וסוף סוף אני יכולה לנשום ולהרגע. אחרי פחות מדקה המוניטור מתחיל לצפצף. המיילדת מעיפה מבט דואג במוניטור ואז מבקשת לבדוק אותי כי יש האטות בדופק וזה אומר או שיש בעיה או שהתינוק כבר יוצא. ובאמת אני בפתיחה מלאה. מסתבר שכל הדקות האחרונות היו כבר בצירי לחץ וזה מרגיע אותי להבין אתזה.

אמא שלי מתרגשת ומתחילה לבכות. היא אומרת לי הנה התינוק שלך מגיע.. אבל אני צריכה קצת לנוח אחרי הדקות האחרונות ומבקשת עוד לא להתחיל בלחיצות.

אחרי כמה דקות אני לוחצת ומרוב כל המתח של זמן הזה לא מצליחה ללחוץ טוב, המיילדת מנסה לכוון אותי ואני פשוט מודעת לזה שמשהו לא הולך לי. אחרי כמה לחיצות כאלה המיילדת מתייאשת מתיישבת על הכסא ואומרת לי ולאמא שלי כנראה שזה יקח עוד הרבה זמן.. בלב שלי אני יודעת שזה לא נכון ושכמה לחיצות ממוקדות יוציאו את התינוק. ובאמת מגיע ציר אני לוחצת ולוחצת ועוד ציר קטן ופתאום מרגישה משהו יוצא ממני וזה התינוק שלי. אני אפילו לא רואה את הפנים שלו אבל מחזיקה אותו הפוך רק בגב וכל כך מאושרת תודה לה' תינוק בריא ושלם כמו שהתפללתי. פחות משעה אחרי שהייתי בפתיחה חמש.

אחרי כל המאורעות האחרונים אני מרגישה שחייבת לנוח, התינןק לא כל כך בקטע לינוק והמיילדת מנסה לעזור לי עד שמתייאשת. אני מבקשת שיקחו לי את התינוק ונחה קצת, יש לי קרע קטנטן פנימי ותופרים אותי לוחצים לי על הרחם וזה כואב אבל מוציא כמויות של קרישי דם ומעבירים אותי לחדר התאוששות.

המשך סיפור האשפוז עוד מעט

וואו מזל טוב!!טליה א.
אמאלה איזה מתח!מאוהבת בילדי

מזל טוב!! איזו גיבורה את!!!!

ואיזה כיף להיות אחרי!

וואו כתבת ממש טוב!Doughnut
מותח ודרמטי ממש😅 ומרגש ממש❤️
קראתי בנשימה עצורה!!נשימה עמוקה

כתבת ממש יפה ומרגש..

נשמע ממש חוויה לא פשוטה הצירים שבאו פתאום ככה. הזדהתי מאד עם הצירים הסיוטיים בזמן האפידורל..

יאללה מחכה להמשך..

מלא מזל טוב!! נחת ואוראורוש3
וואו מטורף היתי איתך לגמרי..הלוואייי

מזל טוב!!

כל הכבוד לך כמה כוחות נפש!!

רק.. סליחה אשני אומרת- אבל איך הם לא הבינו שזה צירי לחץ???😉 זה ההכי קלאסי לש צירי לחץ מה שתיארת .. ובדר''כ בודקים פתיחה לפני אפידורל ולא נותנים בפתיחה מלאה לרוב..

ואם זורם לך לכתוב בפרטי איפה ילדת?

באמת מוזרבת.

רצו לבדוק אותי האמת אבל צרחתי שאני עולה למיטה רק בשביל אפידורל

ילדתי באסף הרופא

אהה חח וואי אבל האמת-זה עדיין בדיוק סימן לצירי לחץהלוואייי

ומיילדת מנוסה אמורה לזהות שכשמישהי שהתמודדה מהמם כמוך עם צירים כל הזמן פתאם יצשתפנית לשתצעקות ולחץ והיסטריה לאפידורל והרגע

זה 99אחוז אומר פתיחה מלאה עכישו או בעוד 2 דקות

ברור שאם את בוחרת באפידורל זה זכותך המלאה

אבל בשלב הזה לרוב מיילדות יציעו לנסות כבר לבד כי י ש מצב ש3 לחיצות הוא בחוץ ועד שהאפידורל משפיע.. לפעמים לוקח יותר זמן

קיצר

מטורף הסיפור שלך ועכשיו קראתי על האשפוז אימאלה איהז סרטטטט

את באמת גיבורה אמיתית

ואגב.. מישהי המליצה לי לפני הלידה הקודמת שלי על הבי''ח ההז.. ולפי מה שתיארת הוא נשמע לי יחסית עמוס- גישה לא טבעית...או שזה סתם נדמה לי? 

אממ ניסיתי אותו לראשונהבת.
ולא ממש הייתי מרוצה. אבל חושבת שזה יכול להיות חוויה אישית שלי ונשים אחרות כן מרוצות.
יכולה לספר מהתנסותידרקונית ירוקה

ילדתי שם ובשערי צדק. אסף הרופא היו משמעותית טובים יותר.

בשערי צדק היה לי סיבוך שראו כבר בהריון ואחרי הלידה החמיר. אף רופא לא בדק אותי כל האשפוז. אני התחננתי לאחיות שיקראו לרופא שיראה אותי וכל פעם מחדש הן הופתעו שאף אחד עוד לא הגיע. בסוף סרבתי להשתחרר עד שיבדקו אותי. אחרי שסוף סוף הגיע רופא הייתי מאושפזת עוד שבוע עד שהסיבוך נפתר.

באסף הרופא, בלידה הראשונה באמת לא ידעתי לדרוש דברים והיה פחות מוצלח. לא דחפו התערבות, אבל היה פחות יחס כי לא נראתי כאובה וכשלקחו את התינוקת לתינוקיה לא הסכימו להביא לי אותה עד הבוקר (9 שעות מהלידה) כי לא היה מקום בביות מלא. אבל בלידה השניה ידעתי לעמוד על שלי ולא היו דברים כאלו. ובשתי הלידות היה ביקור רופא פעם ביום והעברת מידע בין צוותים רפואיים

השוואה לא טובה🙈אמא לאוצר❤
פשוט כי גם בשערי צדק הגישה התערבותית ולא טבעית..ועמוס שם מאד מאד מאד ...

אבל באסף הרופא אני תמיד שומעת סיפורים לכאן ולכאן יש כאלה שממש ממש לא מרוצות ויש כאלה שממש כן

דוקא מה שסיפרת על אסף הרופא נשמע לי נוראהלוואייי

אם מישהו לוקח ממני את התינוק ולא נותן לי- בלי סיבה רפואית אמיתית..זה מבחינתי ממש הדבר שהכי מרתיח אותי ברמת המוכנה לתבוע אותם כי אין זכות למנוע מאמא להיות צמודה לתינוק שלה אם היא רוצה . אז מה אם אין מקום בביות מלא? אז תשהיה איתך איפה שאת. זה לא אמור לפגוע בך אם להם אין מקום.

נכון, אני באמת כועסת על זהדרקונית ירוקה

לקחו אותה לבדיקות ואז עד שקיבלתי חדר לקח זמן.

כשבעלי הלך לקחת את התינוקת אמרו לו שבלילה אי אפשר והוא פשוט הלך הביתה 🫣

כשביקשתי שוב אחרי שעה הם רצו שאבוא לקחת לבד ולא יכלתי לקום עד שאחות תבוא לעזור לי (נהלים) ואף אחות לא היתה פנויה למלא זמן.

אבל כמו שכתבתי, בלידה השניה למדתי להתעקש על דברים והיה ממש טוב שם. לידה טבעית, חדר עם שניים, התינוק היה איתי כמה שרציתי, בדיקות לכל מה שצריך ואחיות נגישות.

וואו איזה סיטואציה מורכבת להשאר ככה לבדהלוואייי
עבר עריכה על ידי הלוואייי בתאריך ב' באב תשפ"ו 18:52

ולא מכבדים את הבקשה שלך

ממש רגיש

ומדהים שלמדת לבקש ולדאוג לעצמך זה מהמם

ומעניין ..בכללי י ש להם גישה טבעית או פחות?

והעומס 'ם- זה ככה לרוב שעמוס?(תמיד יכל להיות ..אבל יש בתי חולים יותר עמוסים ויש פחות)

לי קרה משהו כזה בבלינסון..טארקואחרונה
אחת(מעוד שפע) מהסיבות שלא אחזור לשם.
אני גם חשבתי על זה!השקט הזה
המשךבת.

בעלי מגיע עם מגש סושי ענק, אנחנו נחים קצת בהתאוששות, התינוק ישן.

מביאים אותי לחדר, חדר פרטי וענק. ביקשתי להיות באפס הפרדה. אני מצליחה להניק את התינוק ברוך ה' ועונה קצת לאנשים בוואצפ.

הולכת לישון וקמה עם כאבי ראש מטורפים, מרגישה כאילו הניחו לי בית על הראש. כאילו הרדימו לי את הראש. לא מצליחה להזיז אותו לא מצליחה להסתכל למטה כלפי התינוק, לא מצליחה בקושי לקום מהמיטה. אבל ברגע שאני מניחה את הראש ישר על המיטה בלי כרית אפילו הכאב נעלם.

מעדכנת את האחות מגיעים לבדוק אותי, בדיקות דם וכו' ואחרי כמה שעות מגיעה רופאה מרדימה לדבר איתי.

מסתבר שבגלל שלקחתי אפידורל בפתיחה מלאה היתה סטיה וזה גרם לנוזל מחוט השדרה לנזול לראש. הרופאה אומרת שזה קורה לפעמים וזה סיבוך די נפוץ של האפידורל ושאפשר להכנס למן ניתוח כזה שבו מחדירים דם מהוריד למקום של האפידורל וזה יוצר קריש דם וסותם את החור. או שאחכה שבועיים בערך עד שיעבור בעצמו.

אני מותשת, סחוטה נפשית ופיזית ואין לי כח לשום סיבוכים, באופן כללי פרוצדורות רפואיות מאיימות עלי מאד. אני אומרת לרופאה שאני מעדיפה לחכות ולא רוצה לקחת סיכון.

הרופאה הולכת ואני בוכה ובוכה, לא יכולה לזוז בכלל מרגישה כל כך מוגבלת, התינוק ישן ושקט ומוסיף לי יסורי מצפון. מתקשרת לרופאה קרובת משפחה להתייעץ והיא ממליצה לעשות את הניתוח הזה.

כמה שעות בלתי נסבלות עוברות. אני לא יכולה לקום מהמיטה, לא יכולה לזוז בכלל, מניקה בלי לראות את התינוק. מגיעים לעשות לו את הבדיקה שבכף הרגל ועני לא יכולה אפילו להיות לידו מרוב הכאב.

באיזשהו שלב החלטתי שאני רוצה לעבור את הניתוח הזה והודעתי לאחות היא עדכנה את הרופאה ותוך כמה שעות כבר הורידו אותי לחדר ניתוח.אני יומיים אחרי לידה, צריכה להפרד מהתינוק החדש שלי, מרגישה כל כך מבואסת שגם לקחתי אפידורל שלא ממש עזר לי ובאמת את כל הלידה עברתי בלעדיו, וגם נפלתי על הסטטיסטיקה של אלה שהאפידורל מסתבך להם.

נותנים לי חלוק, מורידים את כל החפצים האישיים ואני כל כך לבד. האווירה של חדר ניתוח מאיימת וקרה, אני רק רוצה שיגמר.

מכניסים אותי לחדר ניתוח, ממש כמו בכל הסיפורים עם מנורות גדולות מעלי והמנתחת מסבירה שזה לא בהרדמה כללית, אני פשוט צריכה לא לזוז ולהגיד לה מתי שאני מרגישה לחץ חזק. אני רועדת כולי, מרגישה חשופה ומפוחדת. כבר לא יודעת אם באמת כואב לי או שאני מדמיינת שכואב. בוכה בלי הפסקה ובאופן כללי מרגישה שקילפו מעלי את כל השנים שלי וחזרתי להיות ילדה קטנה.

הניתוח נגמר, אני צריכה לשכב שעתיים על הגב, מכניסים אותי לחדר התאוששות ואני מעבירה את הזמן בלהקשיב לכל סיפורי הניתוחים הקיסריים של הנשים בחדר. ברוך ה' הזמן עובר מהר ומחזירים אותי למחלקה, המלאך הקטן שלי ישן כל הזמן ולא היה רעב כמו שחששתי.

אני מנסה בזהירות לקום מהמיטה וברוך ה' הכאבי ראש עברו לגמרי! מרגישה שקיבלתי את החיים מחדש. לא מפסיקה להודות לה' על הנס הזה. פתאום מרגישה כמו יולדת רגילה, קצת חלשה אבל חיה ומתפקדת. אנחנו נשארים במחלקה עוד לילה ולמחרת בבוקר משתחררים בשמחה.

אני הולכת לבית החלמה לכמה ימים להתאושש והחוויה מוזרה אבל אני נחה כמו שצריך וחוזרת מיד לברית שמחה בריאה ומאושרת.

וואי סרטאורוש3

לא רצתי לכתוב קודם כדי לא לבאס וגם ילדתי רק קיסרי, מרשה לעצמי כי כבר כתבת את הבאסה. זה ממש היה נשמע לא להיט שנתנו לך אפידורל בשלב הזה ורק מלקרא סיפורי לידה היה די ברור לי שאת בסוף אז הן בטח אמורות לדעת.. וגם סתם לא היו נשמעים סופר קשובים ואת היית ממש מלכה מודעת לעצמך ברמות. מזל שעשית את הניתוח הזה מה שזה לא היה ושזה הועיל ושהצלחת אח''כ לנוח ולהתאושש ולהיות בטוב. רק בריאות ונחת.  

וואו וואו וואואחת כמוני

קשוח

ב"ה שעכשיו אתם בסדר

כתבת ממש יפה, מזל טוב!!קנקן שבור
ומה שקרה אח"כ עם האפידורל נשמע ממש כואב, ב"ה שהצליחו לפתור את זה
וואו איזה סיפור. מזל טוב גדול!! קראתי הכללומדת כעת
מרגש ממש ♥️
וואו , סיפור מטורף. איזה גיבורה את!אמא לאוצר❤
ממש לא התרשמתי מהבית חולים, הצילו כמה רשלנויות קטנות בדרך! הם ממש לא החזיקו ראש על הסיטואציה וניהול אותה כמו שצריך .. באסה! איפה זה היה אם אפשר לשאול?

ואיזה באסה עם הסיבוך!!! זה באמת סיבוך נפוץ אבל סיוטי🤦 טוב שאת אחרי!!🩷 התאוששות קלה וטובה💓

כן..בת.

אחרי מעשה קלטתי שהם באמת לא היו קשובים

וגם לא התנצלו אפילו פעם אחת על האפידורל שהם שמו לא טוב..

וואי אוף איזה באסה!!😞אמא לאוצר❤
וואו!! מלכה שאת!אנונימית בהריון

קראתי בנשימה עצורה

הרבה מזל טוב!!!

סיפור מטורףףף ואת אלןפה!!!❤️,שגרה ברוכה
צום ט באב עם סכרת הריוןהבוקר יעלה

שאלתי רב אם צריך לצום והוא הפנה לרופאה שלא ממליצה

ומפה מתלבטת מה לעשות כי באופן כללי היא לא בעד צום בהריון.

מישהי שגם פסקו לה בהריון עם סכרת לא לצום? 

אני מכירה שלא צמיםעדי7

גם לא ביום כיפור

אבל אולי זה תלוי כמה את מאוזנת

האמת שגיליתי רק לפני יומייםהבוקר יעלה
הריון קודם הייתי מאוזנת, מקווה שגם עכשיו בע"ה 
עונה בתור סוכרתיתnik

צום עם סוכרת הוא מסוכן, וצום עם סוכרת בהיריון הוא מסוכן כפול 2.

בכל ספר הלכה שפתחתי סוכרתיים הם הדוגמה הראשונה לחולה שפטור מצום..

יש סיכון לנפילת סוכר, או התייבשות שתביא לצירים מוקדמים.

בתשעה באב אין שיעורים, אז לפחות תשתי כמו שצריך.

ואוכל יכולה להסתפק במינימום שצריך.

בע"ה בבריאות ובשמחה!

תודה רבה!הבוקר יעלה
הרגעת אותי.. 
אין על מה🙂nik

אפילו ביום כיפור אני שותה ואוכלת לשיעורים..

אם תצטרכי תפני למכון פועה, יש להם הנחיות מסודרות.

נכוןחולמת להצליח

גם לי הנחו בסוכרת הריון לאכול לשיעורים גם ביום כיפור, זה קצת מוזר אבל ידעתי שזה בשביל העובר.

כן ליניק חדש2

כולל כיפור שלא צמתי בו.

הרב הנחה אותי איך לאכול לשיעורין.

והיתה לי סכרת מאוזנת.

ביום כיפור אוכלים בשיעוריםמולהבולה
אז בתשעה באב אין שיעורים כנראה שרב יגיד לך לאכול רגיל,תשאלי
אני צמתי אבל בחודש תשיעיעוזרת
והיה ממש בסדר
עם סכרת?מנגואית

אני גם מכירה שלא צמים בכלל כמו שהשאר כתבו פה

ביום כיפור שיעורים, צריך הדרכה של רב ורופא ירא שמיים איך

רק אומרת לגבי כיפורענבלית

שזה לפעמים תלוי ב''עד כמה חמורה הסכרת"

היו פעמים שצמתי כיפור

והיתה פעם ששתיתי לשיעורים מרק טחון

בשני המקרים הייתי על דיאטה בלבד, ללא הזרקת אינסולין

האמת הייתי בטוחה שצמים כרגילהבוקר יעלה

בשניהם.

חידשו לי..

לקראת כיפור אתייעץ בע"ה 

במקרה שלי, ניסיתי לצום בתשעה באבענבלית

של אטתה שנה, והסוכר שלי ירד נמוך.

כששברתי את הצום באזור 11-12 על משהו ממש סביר (כריך מלחם מלא) הסוכר קפץ ממש גבוה.

זו הסיבה שסכרתיים צריכים לאכול כל 3 שעות.

אז התיעצתי עם רב והוא אמר בכיפור לצום בלילה ולשתות שיעורים מרק מזין בבוקר.

אבל בהריון שלפני כן עם סכרת הריון לא היתה לי בעיה כזו, וכיפור עבר מצוין. וגם ההריון שלפני לפני.

כנראה המצב החמיר באחרון...

לכן זה ממש לא גורף.

מי שמזריקה אינסולין זה יותר בעייתי לצום למיטב ידיעתי.

הכי טוב להתיעץ עם רב לפי המצב שלך.

חייבת לצייןניגון של הלב
מכירה כאלה שפוסקים בכללי בהריון שלא חייב לצום, גם בלי סכרת
אני חושבת שבתשעה באב ויום כיפור זאת דעת מיעוטשיפור
זה נכון לגבי יום כיפור. 9 באב יש יותרפרח חדש

בהנקה למשל אני צמה רק בלילה

בהריון אני צמה כי יחסית קל לי לצום

תשעה באב שונה בפסיקות מיום כיפורטארקו

הם אמנם שניהם צום חמור

אבל הם שונים וזה חשוב לדעת

למשל לרוב הדעות אין שיעורים בתשעה באב-מי שפטור פשוט פטור וצריך לאכול ולשתות כרגיל(כלומר רגיל של תשעה באב-אוכל פשוט,לא בשרי וכו)

יום כיפור לרוב ינחו שיעורים, תלוי ברמת הקושי- לפעמים ינחו שיעורים מתחילת הצום כדי לא להגיע למצב שצריך כמות גדולה יותר, לפעמים שיעורים רק של נוזלים לפעמים גם של אוכל לפעמים הנחיה לצמצם מרווח בין שיעורים... ורק אם זה לא מספיק ינחו לאכול רגיל.

צריך לזכור שיום כיפור הוא דאוריתא ותשעה באב דרבנן. זה לא אומר שהוא לא חשוב, ודאי שכן, אבל עדיין הוא לא באותו קו כמו יום כיפור.

נכון גם חולים פטורים מתשעה באב ומיום כיפור לאשיפוראחרונה

(הכוונה לחולים שלא בסכנה)

אבל בשניהם לא יצא לי לשמוע על פטור גורף לנשים בהיריון 

בהריונות עם סכרתאבןישראל
כן צמתי ט באב ויום כיפור, יום כיפור הייתי בתשיעי. תשעה באב אמרו לי שאם לא הייתי מרגישה טוב הייתי מתחילה לשתות/ לאכול לשיעורים
מעבר דירהקרובה

שלום. אשמח לעצתכן..

אנחנו זו''צ, עוברים עוד מעט דירה ומתלבטים בין 2 אופציות...

א. דירה קטנה וחמודה, היתרון שזה קומת קרקע, החיסרון שזה חדר וסלון.

ב. דירה גדולה, 3 חדרים, חסרון שזה קומה 3...

מבחינת כשיהיה הריון ואח''כ תינוק, מה עדיף? לסבול קומה 3 בלי מעלית אבל יהיה עוד חדר או להסתדר כמה שאפשר עם תינוק בחדר ובלי שידת החתלה וכו'?

או שיש עוד נקודות שלא חשבתי עליהן?

ואם הדירה של החדר וסלון- עד איזה גיל של התינוק זה עדיין אפשרי ואם יש טיפים איך לסדר את זה...

תודה!!

בעלי כמוך, ובכל זאת אין לנו שידת החתלהבארץ אהבתי

יש לנו כיסוי מיטה שפורסים על המיטה בבוקר, ועליו אני מחתלת (וגם שמה משטח התחלה חד"פ מתחת לילד - משתמשת בו כמו רב פעמי עד שכבר מתלכלך או מתבלה...)

גם אני אף פעם לא הרגשתי שחסר לי שידת התחלה...

סכרת הריון?! אני לא מצליחה להכיל את זה,שגרה ברוכה

עשיתי היום העמסה של מאה.

ויצאו לי תוצאות גבוליות שבשום הריון לא יצא לי ככה. מבאס ברמות.

לא מצליחה להתרומם מזה שנכנסתי לסכרת. ובדיקות ומעקבים . איך שורדים את זה???

בדיקה ראשונה יצא 92(צריך עד 95)

בדיקה שניה יצא 163 (צריך עד 180)

בדיקה שלישית יצא 141( צריך עד 155)

בדיקה רביעית זה אקבל מחר תשובה .

אבל הבדיקה בצום! אוף אוף אוףףף

זהו זה נקרא סכרת? 

למיטב ידיעתי תקין זה תקיןכורסא ירוקה.
אולי יגידו לך לשמור אבל זה לא נשמע כמו סכרת. חכי לדבר עם הרופא
אני זוכרת שגם אני ממש התבאסתי מהסכרתמתיכון ועד מעון

למרות שהייתי בהריון בסיכון מאלף סיבות באמת משמעותיות מהסכרת הכי התבאסתי

בפועל זה היה הריון שירדתי מלא במשקל ולא עליתי כמעט וכולם החמיאו לי שאני נראית מהמם, וב"ה התלחתי להיות מאוזנת לגמרי עם תזונה

כן אני יודעת שיש יורדות בזה,שגרה ברוכה

שזה מהמם ברור

אבל קשה לי לעכל את זה

ובכלל תפנה אותי בטח להריון בסיכון וזה כבר אין ליד הבית ויטרטר אותי יותר ובכללי מרגיש לי שהכל נהיה מסובך 

גם אם הבדיקה הרביעית תצא לך גבוהההבוקר יעלה

זו לא סכרת כי את צריכה שתי חריגות

ממני, שרק לפני יומיים גיליתי על סכרת ועכשיו בגמילה מסוכר 😔 

❤️,שגרה ברוכה

כן אבל הראשונה גבוה ממש  

לכן אני לחוצה

זה בטווחהבוקר יעלה
אם היה גבוה, היה מחוץ לטווח.. 
מקווה באמת,שגרה ברוכה
ממה שאני יודעתמתיכון ועד מעון

זה השתנה ומספיקה חריגה אחת כדי לתת אבחנה של סכרת

טןב הגיעה בדיקה רביעית. יצא 121(הגבול נראלי 140),שגרה ברוכה
אבל לגבי זאתי שבצום שיצא קרוב לגבול (אבל בתוך). לא יודעת איך מתייחסים לזה. 
עד כמה שאני מבינההשם שלי
אם זה בתוך הטווח זה בסדר, גם אם קרוב לגבול.
למה את חושבת שיש לך סכרת?שבעבום
הבדיקות תקינות לחלוטין
כי התוצאה הראשונה יצא קרוב ממש לגבול העליון,שגרה ברוכהאחרונה
לכן חשבתי

אולי יעניין אותך