ילדתי בת ראשונה לפני חצי שנה כמעט (יו, איך הזמן טס!), ואני מניקה מלא, ומאז שחזרתי לעבודה לפני חודשיים, 3 פעמים ביום אני שואבת במקום להניק.
כבר שיתפתי פה בעבר שבערך חודשיים אחרי הלידה יצאנו לטיול בלי התינוקת, ולא הנקתי במשך 10 שעות, ובדיוק שבועיים אחר כך קיבלתי מחזור.
הייתי די מבואסת, ובעיקר חששתי מהחזרה של המחזור באופן קבוע, ואתן הרגעתן אותי שברגע שחזרתי להניק כרגיל, אני לא אמורה לקבל יותר.
למרבה הבאסה, מאז אני מקבלת מחזור כל חודש, בדייקנות שלא הכרתי לפני הלידה, ואם בפעם- פעמיים הראשונות ממש נשברתי, אני כבר די קרובה להשלים עם זה שאצלי, מה לעשות, הנקה מלאה לא מונעת מחזור - לא יודעת למה. אני מניקה/שואבת כל 3-4 שעות, וגם בלילה המתוקה שלי תמיד מתעוררת לאכול, ככה שלא נפתח פער גדול מדי. לא יודעת. כנראה שאחרי ש"הסכר נפרץ" פעם אחת כבר אי אפשר להחזיר את הגלגל אחורה.
אבל כמו שאמרתי, כבר השלמתי עם זה.
מה שמדאיג אותי עכשיו, זה שכבר שלוש או ארבע פעמים קיבלתי מחזור, ולא נכנסתי להריון. עם התינוקת הזו, שהיא הראשונה שלי, נכנסתי להריון בהזדמנות הראשונה שהייתה אחרי החתונה (לא מנענו, אבל היינו אסורים כמה פעמים בזמן של הביוץ בגלל בתולים), וזה באמת הלך צ'יק צ'ק, במהירות שהפחידה אותנו קצת אפילו, ועכשיו אני מקבלת מחזור, ולפי החשבון הביוץ יוצא כשאנחנו כבר מותרים, ובכל זאת שבועיים אחרי אני מקבלת מחזור.
ושלא תבינו לא נכון, זה לא שממש בוער לי להיכנס להריון, התינוקת שלי כולה בת חמישה וחצי חודשים, אבל אני מתחילה להיכנס לסרטים שמשהו לא בסדר. שיש בעיה.
אם פעם שעברה נקלטתי כל כך בקלות, למה הפעם לא?
יכול להיות שבגלל ההנקה יש ווסת ויש דימום, אבל אין בכלל ביוץ?
בקיצור, אני צריכה את עצותיכן המחכימות.