עבר עריכה על ידי מיונז בתאריך ז' בשבט תשפ"ב 12:48
וואלה שאלה באמת טובה.
ובכללי הפרק הזה העלה לי לא מעט מחשבות...
נראה לי שהוא פשוט לא יכול לוותר על עצמו ולהיות במקום מתון יותר.. כלומר זה לא שהוא אגואיסט ורק רוצה לדבר את האמת שלו בקולי קולות אלא שכמו שהוא אמר, הוא עם כוחות הנפש שלו והאופי שלו לא מסוגל להיות בתקשורת ובמקום הזה שמתמתן כי הוא לא היה מצליח פשוט והוא לא יודע לעשות את זה.. ולעומתו איתמר בן גביר כן מסוגל ולכן הוא עושה את זה (וזה נורא משעשע אגב שהוא הביא אותו כדוגמא לאדם מתון
)
אבל האמת שאני לא חושבת שהשאלה פה היא שאלת ויתור/מימוש עצמי של 'עד כמה אני יותר חשוב מהמטרה שאני מנסה להשיג'. נראה לי שזו יותר שאלה של האם אתה מוותר על האידיאל עצמו, מייפה וממתן אותו בשביל להשיג יותר.. כלומר מה דרך הפעולה שלך..
פה ספציפית נראה שהוא לא יכול לוותר על האידיאל שלו כי אם הוא מוותר עליו ומתגמש אז האידיאל פשוט משתנה ונעלם...
אני חושבת שהנקודה העיקרית היא שצופית תפסה את המטרה הראשית שלו כהומניטרית, כלומר שהארגון קיים בשביל להציל בנות בסיכון והיא נורא התחברה לזה ולכן היא אומרת אוקיי תוריד תראש ותקבל יותר כסף, כי אנשים יתחברו אליך וירצו להצטרף לשם כי זה נורא נוגע בסך הכל..
אבל מבחינתו זו המטרה המשנית, כלומר זו מטרה חשובה ללא ספק, אבל ממה שאני מבינה אז המטרה ההתחלתית והאידיאל שלו היא לא לעזור לאנשים במצוקה אלא פשוט למנוע התבוללות ולכן מבחינתו הוא לא יכול להתפשר כמו שהיא רוצה כי אז הוא מאבד את המטרה הראשית שלו אם הוא 'נכנע' לחוקים ודעות שלא לפי האג'נדה שלו... (לדוגמא לא להיות גזען נגד ערבים אלא לשווק את עצמו כמציל בנות בסיכון, זה בעייתי מבחינתו, כי הוא נגד קשר עם ערבי בין אם הוא מתעלל ובין אם לא.. אאל''ט הוא פועל בהסברה נגד זה, הוא לא פועל רק מול בנות שמתעללים בהן...)
אגב, עניין אותי גם למה היא אמרה בסוף שיותר מפחיד אותה שהיא פגשה בני אדם ולא מפלצות? כי מה?