יש עצות מה לעשות איתה?
פתחתי פצל״ש בכדי לשאול שאלה דחופהאנונימי32
יש עצות מה לעשות איתה?
יכול להיותדבריםבעלמא
מניחה שלא יעזור לומר "כל ילד והפרנסה שלו"... למרות שזה כל כך נכוןןןן. פשוט ניסים בעיניים. שתדע.
ואו תודה על התגובה, באמת ריגשת.אנונימי32
אם שניכם מסכימים שאתה עובד בחוץ והיא בביתשם פשוט
ויותר מזה-
אם היא חושבת שהסכום שאתם מרויחים מספיק לעוד ילד אין לה זכות לדעה בנושא כי היא עובדת בבית?
אני לא ממש ״מסכים״ עם זהאנונימי32
לפני כמה דקות אמרת שאתה לא מצטער על זה....שם פשוט
זה בהחלט נושא מהותי.
נשמע שאתה לא מעריך אותה, אולי זה שורש הבעיה.
אני לא מעריך אותה?אנונימי32
וסליחה שזה יוצא תוקפני זה מתסכול.
אני מבינה שאתה מתוסכל.שם פשוט
בדיוק בגלל זהדבריםבעלמא
רק לסבר את האוזן,
בעלי ואני יחד מגיעים ל10,000 ואני מרגישה שאנחנו הכי עשירים בעולם,
אין לי בעיה שיגיע עוד ילד.
"שתמציא לו פרנסה"- זה תפס אותי,
אתה לא מרוצה ממערכת היחסים הנוכחית...
אני במקומך לוקח עוד עבודהconet
ולא חושב לרגע מביא עוד ילדים לעולם
עדיף לך אישה שמחה בבית.. בסוף הגילאים הקרובים מקרבת ביניהם יותרבעתיד
הפרנסה באה איתם, אני רואה משפחות עם 7 ויותר שמתפרנסות ממשכורות בסיסיות הוראה וכו' ויש להם שפע של ברכה
ילדים זה שמחה ילדים זה ברכה זה לא רק שיר זו המציאות
הלוואי ויכלנו להביא עוד ילדים בצורה טבעית (יש לנו 3 ב"ה)
בהצלחה...
עוד עבודה?לורייל
לא מסכימה בכלל.. מה הוא צריך לקרוע את עצמו? והאישה לא עובדת כלל.
וכן בבית זה לא פחות קשה, אני יודעת, אבל בכל זאת
איפה איכות חייו?
שימי לב מה כתבתי...conet
לא עבודה שלישית
אלא כנראה אם על שתי עבודות הוא מרוויח יחד 10K
אז אם אחת טובה השנייה כנראה פחות ואם שניהם שכר מינימום אז כנראה הוא יכול להחליף את אחת מהן למשהו יותר טוב...
ואני על עצמי לספר יכולתי...
הייתה לי תקופה בחיים שאשתי הייתה סטודנטית ואני עבדתי סביב השעון היו לי 5 תלושי משכורת שונים באותה שנה... וכל זה בשביל להגיע ל 13K כאשר אשתי הייתה "הבזבזנית" באותה שנה נתתי לי לה לחגוג עם הרכב בנסיעות ללימודים כ 2500 שח רק על דלק לחודש...
ולגבי נושא הפרנסה.. נכון האישה יכולה להגיש שהבעל צריך לפרנס אבל היום נשים יכולות לעשות המון דברים מהבית כמו למשל לטפל בילדים קטנים או למכור ולעבוד באינטרנט, או ללמוד את תחום הלק-ג'ל ולעבוד מהבית, אומנם זה לא מתאים לכל אחד אבל עוד 3000 ויותר ש"ח לחודש זה לא בא ברגל וזה יכול מאוד לעזור...
בהצלחה לכולנו
למה היא לא רוצה לעבוד?בת 30
אני חושבת שכדאי לך להסביר לה, שבלי קשר לעוד ילד או לא, זה יכול לעשות לה טוב לצאת לעבודה במשרה חלקית, להתפתח קצת עם הכשרונות שלה.
ובקשר לעוד ילד, אני דווקא חושבת שהיא צודקת.
נכוןאנונימי32
את מסכימה לזה שצריך להיות עוד ילד כשאני המפרנס העיקרי? היחיד יותר נכון.
לדעתי השאלה היא בכלל לא הכסףפשוט אני..
ויש אנשי הייטק שמרוויחים ביחד 50 בנטו ויש להם ילד אחד.
אלה וגם אלה כנראה מאושרים בחיים, כל אחד מסיבותיו הוא.
יכול להיות שאתה לא רוצה עוד ילד כי אתה מתוסכל מזה שהיא לא עובדת, והתסכול היה זהה אפילו אם היית מרוויח כפול?
או שאולי בלי קשר לכסף, אתה בכלל לא בעניין של עוד ילד בשלב הזה בחיים?
אני חושב שייעוץ זוגי יעזור לכם לא בגלל שיגידו לכם ''מי צודק'', כי אין צודק ולא צודק בוויכוח הזה. אלא הייעוץ יעזור לכם להבין מה הסיבה *האמיתית* לוויכוח הזה, ואיך אפשר לפתור אותו כשסך האושר במשפחה יהיה כמה שיותר גדול.
מסכימהדבריםבעלמא
@אנונימי32
אני באמת ממליצה ללכת בעצמך לטיפול, לגלות מה באמת מפריע לך,
לפני שיהיה יותר ויותר גרוע...
ויש משהו מאוד "קל" בלשלוח לטיפול.
אבל יש כאן גם ניסיון אישי שלי... לא סתם "שולחת" 🙃
אני פשוט פוחדאנונימי32
אתה באמת חושב שכל העניין הואדבריםבעלמא
משם ועד גירושין... איפה הקשר בינכם?
אמרת שאתה מאוהב... והיא? הקשר טוב?
לא יודע תאמיני לי כבראנונימי32
לא בטוח שזה הילד, יש מצב זה רק תירוץ בשבילה? בשביל להתגרש?
אנחנו בטח לא יכולים לדעת מה עובר לה בראשפשוט אני..
כל הודעה שלך זועקת חזק יותר מקודמתה, "אנחנו צריכים ייעוץ זוגי".
בבקשה, למענכם, תעשו את הצעד הזה.
כנראה שאתם צודקים..אנונימי32
מוכנה להמליץ על שלי בפרטי.דבריםבעלמא
יש תותחי על כמו ציפי ריין
לא יודעת באמת מניסיון.
ואני עדיין חושבת שתתחיל מאישי ואחר כך זוגידבריםבעלמא
אני ממליץ על האחת והיחידהפשוט אני..
תודה רבה רבה 🙏🙏🌼נגמרו לי השמות
..אליבא
נקודה קטנה לגבי ה'איום' להתגרש-
בגמרא מובא שזה היה דבר מאוד נפוץ, שאישה בזמן ריב תגיד 'תן לי גט' או ' בוא נתגרש וזהו'.
אני לא מכירה אותה אבל מניחה שיש מצב שזה בגדר אמירה, מתוך כעס, והיא לא מתכוונת לזה באמת. הייתי מציעה לך לא להמשיך אותה ולהגיד 'בואי נלך לרבנות' כי כשאומרים את זה לאישה זה מפרק לה ממש את הביטחון בך ובקשר.
לפי ההשתלשלות של התגובות נשמע שיש משהו עמוק יותר מפרנסה וילד (אגב, בכל ריב יש משהו עמוק יותר) וממש מחזקת ללכת ליעוץ.
אם היא לא מסכימה, אתה יכול להסביר את זה ליועץ, הוא יכווין אותך. תאמין לי שאתם לא הראשונים שצד אחד מעוניין והשני לא, וגם לא הראשונים שרבים. אם התחתנתם כנראה שמשהו קישר ביניכם ויש לכל אחד מכם צדדים שהוא אוהב בשני ויודע שהם טובים. אל תשכחו את זה 💔 תעבדו על זה ואני בטוחה שתחזרו לאהוב יותר מפעם. ככה זה אחרי משברים.
...דבריםבעלמא
רק אתה חווה את המציאות שלך
נתת פה דוגמאות קטנות
לא מספיק בשביל באמת לדעת....
מקווה בשבילכם מאוד שלא.
כמה נקודות / שאלותיוני כמוני
2. אני חושב שכדאי לשים לב לתזמון של ה-3 שנים. אחרי 3 שנים הילדה נכנסת לגן מה שאומר צניחה חדה בתשלום החודשי שלכם, ברמה של 2000₪ לפחות שאתם לא מוציאים על מעון. האם זה לא נותן אפשרות להביא עוד ילד? כמובן שיש עוד הוצאות אבל אני מאמין שבגיל 3 גם ההוצאות של מטרנה וטיטולים כבר נעלמו. אם הילדה לא הייתה במעון והייתה בבית עם אשתך אז זה אומר שאשתך עכשיו יושבת בבית כשהילדה בגן מה שמרוקן לה את היום.
3. מה שמוביל לנקודה של: אשתך צריכה תעסוקה, מעצם היותה בן אדם. גם אם זו לא עבודה עם משכורת אלא טיפול בילדה, בישול או נקיונות זו תעסוקה. השאלה היא מה היא עושה עם הזמן שנשאר לה. שקלתם אולי שהיא תעבוד בעבודה עצמאית לא מחייבת מהבית, למשל אם היא מוכשרת בהכנת עוגות, או יש לה חוש אופנה או לא משנה מה היא יכולה לפתוח עוסק פטור ולתת לזה את הזמן הפנוי שלה, בצורה שידוע ומקובל על שניכם שזו לא עבודה מחייבת. זה יעזור לכם כלכלית, יספק אותה, ייתן לה גמישות להיות עם הילדים ומבחינתה זו לא עבודה אלא תחביב ששכרו בצידו

יאללהיהודה224
לדעתי היא צודקת
יש פה הרבה דברים מבין השורותלורייל
ברור שהבעיה יותר עמוקה ודורשת בירור מול איש מקצוע
שיעזור לכם ללבן את הדברים.
על פני השטח, 10,000ש"ח לחודש נראה לי די והותר לפרנס משפחה
עם כמה ילדים, לא חייב לחיות ברמת חיים גבוהה, אבל זה לשיקולכם.
לדעתי הבעיה יותר עמוקה, תראה כולנו באים לחתונה עם ציפיות מסוימות
ועם הסכמים בלתי כתובים, אבל מה לעשות שהחיים דינמיים ומשתנים,
וצריך להתגמש סביב זה.
נכון היא הציבה עובדה שלא עובדת וזהו, אבל מה קורה שמגיעים לפת לחם? (סתם דוגמא
לא שאתם כך), או שרוצים להרחיב את המשפחה אך לא מוכנים לנקוף אצבע בשביל זה?
אני לא בעד שרק הגבר יעבוד, היום המצב הכלכלי דורש 2 מקורות פרנסה, ואני בעד לעבוד אפילו רבע משרה
אבל שתהיה איזו תרומה לבית, וכן גם במישור האישי, יש ערך בזה שאני גם תורמת
לכלכלת הבית.
מה שקצת הצליח להכעיס אותי בפוסט הזה, ובכלל בפוסטים אחרים
זה האיומים של אחד מבני הזוג אם לא...אז..
לא מאיימים בגירושים. יש דרך לדבר ולדרוש, אם לא הולך אז עושים חושבים.
בקיצור תדברו שניכם ברוגעע ותראו איך שניכם מגיעים לעמק השווה עם הקרבה
של שני הצדדים.
האיומים באים ממצוקה...דבריםבעלמא
איומים הם קריאת עזרה
ואוו לא יודעתלורייל
אני עובדת קשה ממש פיזי, מפרנסת 2ילדים לבד ומה לעשות
שאני שומעת שנשים יושבות בבית שנים, והבעל נוטל בעול הפרנסה לגמרי לבד, ואז גם אין שלום בית .קשה לי לגלות יותר מידי אמפתיה..סורי. זו אני.
מבינה את המרמור שלה שאין רצון לעוד ילד שאולי יושב על עוד דברים שיש בין בני זוג ולא רק פרנסה. אבל חבל לאיים סתם אחכ האיום הזה נהפך לדרך קבע
כן... יש ויש. תלוי במקרה ..דבריםבעלמא
גם כששני בני הזוג עובדים לא תמיד יש שלום ביתשם פשוט
אני בדעה של אשתךפרצוף כרית
אתה בנאדם דתי? זה מקובל לסמוך על השם ולזכור שעם הילד באה הפרנסה
אני מאוד מבינה את הדאגה שלך, אבל קצת מוגזמת בעיניי
אולי יש פתרונות אחרים כמו לעבור למקום יותר זול? לצמצם בהוצאות כדי שיהיה כסף לעוד ילד? להתנות את זה בכך שהיא תלך לעבוד גם?
השנים שאתם צעירים ויכולים ללדת מסתיימים באיזשהוא שלב... חבל לא לנצל ללדת ילדים, זה לעניות דעתי..
אני לא חושבת שהכסף הוא באמת העניין...דבריםבעלמא
היא צודקת!!!טרכיאדה
אבל כשצד אחד דורש מהשני ויתור קיצוני (ביחס לנורמות מקובלות) זה פשוט לא לגיטימי.
מה היית אומר על בעל שלא רוצה ילדים בכלל? או בעל שרוצה לטוס עם כל המשפחה להונלולו? לא היית מבין שאשתו מאיימת הגירושין? הי, אבל זו זכותו המלאה לא? אולי זו זכותו אבל זה כל כך קיצוני וחריג
שזה הופך לדרישה לא הגיונית.
ילד יחיד במשפחה זה מאד מאד לא מקובל, גם בחברה חילונית. ולכן זו דרישה קיצונית והיא ממש ממש צודקת שלוקחת את זה כל כך קשה
כשמדובר בויכוח על ילד שלישי או רביעי יש מקום להידברות, במקרה הזה היא פשוט אלף אחוז צודקת ולדעתי אתה צריך "לוותר" הפעם
אני לא חושבת שהוא התכווןניקית חדשדשה
אולי הוא רוצה לרווח קצת יותר מהמקובל?
גם בפער גדול, אחים נשארים אחים.
כמו שמישהי העלתה איכות חייו חשובה, וגם את הפרמטר הנל צריך להביא בחשבון בעת תכנון משפחה.
מצטרףזוזיק העכבר
ממה שאתה כותב נשמע שלא פשוט בכלל אצלכם...
חוסר הסכמות זה חלק מחיים זוגיים וזה קורה גם בנושאים מהותיים כמו להביא ילד -
הרעיון הוא לא לריב מי צודק אלא לפתור את זה איכשהו בדרך של שלום.
בכל מריבה שבה צד אחד רוצה להימנע - הכח בידיים שלו כי המצב הנוכחי לטובתו, זה נכון גם בפערים שדובר עליהם בשרשור אחר ביחסי אישות.
אם יש אהבה ורצון לעזור - הבנזוג שנוח לו במצב הקיים אמור להקשיב לצורך של הצד השני - לנסות לתת לו מענה והבנה בלי לבטל את הצורך שלו.
אני מתאר לעצמי שהאיומים שלה להתגרש מגיעים מתסכול מאד גדול - היא מאד רוצה עוד ילד והיא חסרת אונים בלי שיתוף פעולה שלך. זה לא אומר שאתה צריך לוותר אבל אתה כן צריך לשים לב למה שעובר עליה
תגובה לא דתית.בעל בחירה
אם אתה בסדר עם המצב הזה, בכבוד. אבל תדע, מהסתכלות לא דתית, היא מנצלת אותך ולא נשמע שבכלל אוהבת אותך.
נורמות חברתיות עלובות של דתיים?דבריםבעלמא
לא מסכימה בכלל.....
נכוןבעל בחירה
חסר דתיים שמרגישים כמוהו?חולת שוקולד
למרות שגם אני לא רואה איך היא זאת שמנצלת אותו
בגלל זהדבריםבעלמא
כי זו תגובה של דתי....שמכיר את המערכת.
למרות שלא מסכימה עם זה חח
רק דתיים רוצים יותר מילד אחד?שם פשוט
בסין חוקקו חוק כדי למנוע רצון טבעי שיש לבני אנוש.
הבוז הדתלשי שלו/הפסיכוזה שלו מול העולם הדתי לא קשור לכאן בכלל
את מתכוונת שהוא לא חילוני מביתחולת שוקולד
תיקון טעות חשובחולת שוקולד
סוף סוף תגובה שמעלה את האפשרותהולך לאיבודאחרונה
תראהפאז
וגם הלכתי.
חבל שהשיח ביניכם מגיע לטונים ואיומים כאלה,
אובייקטיבית לא נשמע שיש לך ממה להלחץ כלכלית. ו3 שנים (כלומר במקרה הטוב 4) זה הפרש גדול מאד שיאתגר אתכם ואת הילדים שיוולדו לכם בגידול. (מהיכרות עם מקרה דומה רק שלא מבחירה..).
איך אתה רואה את הדברים?
מבחינתך מספיקה ילדה אחת? אתה מחכה להרויח יותר?
מצפה שאשתך תעבוד? לא ברור.
תכלס- לאשתך יש צורך רצון וכמיהה גדולים לילד. או שהיא לא יודעת איך לשתף אותך כראוי בצורך והכמיהה הזו (ובטעות היא חושבת שלהסביר לך שהנקודה זה חבר ילדות יעזור) או שאתה לא מצליח להבין או שגם וגם.
שורה תחתונה, כיוון שהצורך לא מתמלא והרצון לא מתממש, היא במצוקה גדולה, זה מרחיק ביניכם, זה גורם לה וגם לך שמרגיש שהיא לא מרוצה ממך, להגיע לאמירות קיצון ולמריבות.
נשמע שגם אתה, מצד אחד התחתנת עם אישה שחיפשה גבר מפרנס (בעיני דבר לגיטימי, בטח שידעת את זה ו"נכנסת לתפקיד") ומצד שני היום אתה כאילו דורש שתעבוד או שיש לך חשש שהפרנסה שאתה מביא עכשיו לא מספיקה.
מציעה שתנסה אתה להבין מה באמת קשה לך בבקשה והרצון שלה, וגם מה אתה באמת רוצה ממנה?
שתעבוד? שתעריך את מאמציך? שתדע שזה לא מובן מאליו?
שניכם עוטפים את הרגשות שלכם והרצונות שלכם בהרבה קליפות ועטיפות, תשבו לשיחה, תתפרקו מהם ותדברו על הדברים האמיתיים.
כמו שאמרת בהמשךהיום הוא היום
הייתי מנסה לדבר איתה בעניין ושאתה בעד ילד אבל צריכים לחשוב איך לעשות את זה. תראה לה את המצב הכספי ותחפשו ביחד פתרון.
תתחבר למקום האוהב שבך ומתוך זה תנסה לרכך אותה שתוריד את הדיבור על גירושים, זה לא טוב.
נשמע שיעלו כמה נושאים לדיון בהקשר של תפקידים והערכה הדדית וכולי. תפתרו אותם וזה יעזור לכם לפתור את נושא הילד גם.
תראה לה את המצב הכלכלי שוב בנחת ותחשבו מה עושים. היא רוצה עוד ילד, מצויין. אבל זה גורם לך קשיים, איך פותרים אותם?
לגבי החשש הכלכלי שלך שווה לדבר עם אנשים אחרים ולראות איך הם מתמודדים עם כמה ילדים כלכלית.
יש לפעמים יותר הנחות בתמת ובארנונה, קצבת ילדים, הורשת חפצים מאחד לשני וכדומה.
בהצלחה!
לא נעים לי להישמע שיפוטית אבל…נ55
אז באמת בלי לשפוט אתה אדם מאמין? כי אם כן אז אתה לא באמת מאמין שמה שאתה מפרנס זה מה שכתוב לך. אלא אתה שם את כל מבטחך בהשם ומתפלל כל יום לילדים בריאים ולפרנסה.
לדעתי אין כאן שום צורך בטיפול לא אישי ולא זוגי אלא התחזקות בביטחון של שניכם באבא שבשמים. רק הוא ייתן לכם גם את הילדים וגם את הפרנסה.
בטח אתם חושבים שאני איזה ברסלבית או משהו. אז ממש לא. גדלתי בבני עקיבא ונהייתי טיפה יותר דוסית ממה שהייתי בילדותי. גרתי הרבה שנים ביישוב תורני ואחרי זה בגוש עציון. כך שאני לא פנאטית ולא כלום. רק שבשנות חיי הבוגרות למדתי שהכל אבל ממש הכל זה מהשם
המון הצלחה בבחירה הנכונה
אגדות חז"ל לחוד והמציאות לחודshaulreznik
קשקוש בלבוש. הסתכלות לא נכונההמקורית
את מוזמנת לקרוא את זיכרונותיהם של יוצאי העיירות היהודיותshaulreznik
הפלא ופלא, היו להם משפחות דתיות, הרבה ילדים (שחלקם מתו בהיעדר תרופות) ופרנסה בדוחק רב, למרות כל סיפורי הצדיקים למיניהם.
מה שראיתי (זכרונות יחזקאל קוטיק) - כרך א / יחזקאל קוטיק / דוד אסף - פרויקט בן־יהודה
כל אחד ואיך שהוא בוחר להסתכל על הדבריםהמקורית
לא מדובר על הסתכלות, מדובר על חוקי הטבע שהקב"ה קבעshaulreznik
מאידך, סיפורי צדיקים, סגולות ומימרות הן מקרה קלאסי של קורלציה שכלל לא מעידה על סיבתיות. הרב מיכאל אברהם כתב על זה בהרחבה, דיבור המתחיל "זה כבר שחרר לי לגמרי את הפיוז הרעוע בין כה וכה"
ישראל מעל הטבע, ראיתי בחושהמקורית
במובן של הישרדות, לא במובן של חיי היומיוםshaulreznik
מנת הסבל שספג עם ישראל לדורותיו גבוהה שבעתיים מכל עם אחר. גם היום מסוכן להיות יהודי בחו"ל (וגם בארץ לעתים קרובות). כמו כן, הפן הפיננסי לא מבחין בין יהודים לגויים. מתכנת תל אביבי אוכל שרצים ישתכר יותר מאברך ירא שמיים מבני ברק.
אני שוב לא מסכימה.המקורית
ומלבד העניין השכלי הקר, יש את העניין האמוני והברכה שמגיעה לכל אחד והפרנסה שנקבעת בראש השנה והמסוגלות של התפילה לשנות מציאות. ויש גם גזירה. או שגם בזה אתה לא מאמין?
יש להשתכר ויש להתברך בשכר הקיים.
אני מאמין ב"בזעת אפך תאכל לחם"shaulreznik
"מזונותיו של אדם" וגו' זו דעתו הפרטית של תנא מסוים. אילו הגמרא הייתה נכתבת בימינו אנו, היא הייתה כוללת אמירות כגון "הרב קנייבסקי מבטיח: מי שיצביע ליהדות התורה, לא יחלה בקורונה" או "התורם לקופת העיר, לא יהיו חולים בביתו". נו שוין.
גדול הדור מבטיח: "מי שיצביע ליהדות התורה לא יחלה בקורונה" - אקטואליק
אתה יודע מה זה "בזעת" במרוקאית?די שרוט
וואי ממש. איזו זילותהמקורית
הבעיהחולת שוקולד
או לחילופין ש*הוא* יתן להם דרך הדוד העשיר מחו"ל /משלם המיסים/ההורים
אתם צריכים טיפול זוגירוממה
להטיל וטו על להביא ילד זה לא לעניין, לשני הצדדים. אתם אמורים להגיע להסכמה באופן מכובד.
מצד שני גם באופן חד צדדי להחליט שיושבים בבית ולא עובדים, זה לא מתאים. המצב הכלכלי במדינה לא באמת מאפשר היום מפרנס יחיד.
בתור בן יחיד אציין...shaulreznik
בתור בן יחיד... אומר בדיוק להיפךconet
אם אתה עושה חג/שבת אצל הצד השני אתה מרגיש שאתה משאיר אותם לבד
כשאשתך מתקשרת לאחים שלה לומר להם שבת שלום וכו' ולך אין למי להתקשר
כשהצד שלך במשפחה הוא פחות דומיננטי מול הילדים שלל כי מה לעשות חוץ מסבא וסבתא אין להם דודים ובני דודים מהצד הזה
אומנם כבן יחיד מובטחת לך בלבד "ירושה" אבל זה לא שווה את השבתות והאוירה המשפחתית החסרים
תאמין לי שלראות את ההורים שלך די לבד בגיל מבוגר כי אין להם מישהו אחר חוץ ממך...
בקיצור תביאו הרבה ילדים כי ילדים זה שמחה וברכה...
(אנחנו עצמינו עברנו תקופה של טיפולים אחרי הלידה של הראשון...)
מענין לשמוע...פרצוף כרית
ועוד נקודה..conet
היכולת שלו לעמוד על שלו
היכולת שלו להתמודד עם דברים
ואפילו היכולת שלו להרביץ אם צריך
כי בן יחיד לא רב עם אף אחד
לרוב מקבל יחס "אובר"
בן יחיד לא מפתח בתחילת דרכו כושר שיחה וויכוח עם מישהו אחר (ושיח עם הורים זה לא אותו דבר כי שם יש יחסי מעמדות שונים אבל בין אחים הם פחות או יותר באותו מעמד)
מכיר בנים יחידם שהם אחרת ממני בקטע הזה אבל אני מדבר על עצמי...
נכון מאוד... אם כי לא בכל המשפחות יש קשר חזקפרצוף כרית
לא יודע מה קורה בגיל 20 פלוסconet
אחרי שכולם מקימים משפחות
לפחות מקריאה בפורום כאן מדי פעם עולים כל הסיפורים והקשיים
אבל עדין יש משפחות (לדעתי הרוב) שנהנות לעשות שבתות משפחתיות רחבות
ושבתות קטנות שמזמינים אחד את השני בין הגיסים וגו'
לפעמיםפרצוף כרית
עלולות להיות השוואות מצד ההורים , ויש בזה יתרון להיות ילד יחיד
כמובן שיש יתרונות להרבה ילדים - יש יותר שמחות ואקשן וכו'
למעשה, לא בחרת את מצבך, אז מומלץ לך לראות את היתרונות במצב (ולא ת'חסרונות)
ילד יחיד לא חי בוואקוםshaulreznik
הוא פוגש ילדים אחרים בבי"ס, בגינת שעשועים וכו' וכו'. יש מספיק אינטראקציות בחיים.
נכון..conet
אבל זה לא אותו דבר...
כשההורים סוג של 'עולים חדשים' היו טרודים בפרנסה..
שניכם צודקיםLia
1. צריך עוד ילד
2. צריך שהיא תצא לעבוד
מה הבעיה שלה למצוא עבודה במשרה חלקית? עוד לא הבנתי איך רוצים להוסיף הוצאות מבלי לעשות השתדלות בלהוסיף הכנסות. לדעתי אופן ההסתכלות שלה על המצב שגוי, ואולי צריך גורם ג' (אולי טיפול זוגי) שיעזור לכם להבין אחד את השניה ומצד שני לעשות צעד אחד לקראת השניה. להבין שיש פה זוגיות ושעל שניכם מוטלת החובה לבוא לקראת השני, ושזה לא יהיה חד צדדי.
בנוסף, אתה צריך להבין,
שעד שהיא תקבל את הדברים, ועד שהיא תמצא עבודה, ועד ש..... בינתיים הזמן עובר והפרש הגילאים לא הולך וקטן.. אז אולי כדאי קודם להביא את הילד (ותאמין לי שבדיעבד אף אחד לא מתחרט על זה שהביא ילד, ולא משנה המצב) ותוך כדי לעבוד על המקום הזוגי שלכם ועל איך אתם מתארגנים מבחינת פרנסה.
גם ככה עד שנקלטים, אחרי זה 9 חודשים.. ואז יש לה חופשת לידה.... זה מספיק זמן לעבוד על התקשורת הזוגית שלכם.
כגבר לגבר תרשה לי להגיד לך תובנה שנפלה לי אחרי כמה שניםיאללה די
כתבו פה הרבה נקודות רלוונטיות שאין לי מה להוסיף עליהם. במיוחד העניין של בחינת הקשר הזוגי והסיטואציה שבה אתם נמצאים. אבל אני רואה שמעבר לזה יש כאן נקודה אמיתית שנוגעת לנקודת מבט על הנושא של ילדים, ובנושא הזה יש לי תובנה שהבנתי אחרי תהליך שעברתי.
הסיטואציה שלי היתה די דומה לסיטואציה שלך. אני מפרנס, עול הפרנסה הוא עלי, רמת ההכנסה שלי נעה באותו טווח של ההכנסה שלך, והיו פערים גדולים ביני לבין אשתי בתחום הזה של משפחה וכמה ילדים. מסייג מראש שאני לא מכיר את תנאי החיים שלך ואת השאיפות והחלומות שלך. אני שייך למקום פרווה איפשהוא על הגבול של החברה החרדית מודרנית, והשאיפות שלי היו לחיים של רווחה כלכלית וחיי נוחות.
יום אחד נתקלתי בסיטואציה שגרמה להבין שאני מפספס משהו בכל הנושא של הילדים. בשלב מסויים כולנו נגיע לגיל שנביט לאחור, ונצטער על כך שלא ניצלנו את הכוחות שהיו לנו בשנים צעירות יותר כדי לבנות סביבנו משפחה גרעינית שתתן לנו כח ובריאות. אם אתה רוצה להמחיש את התובנה שלי בדוגמה מהחיים, תנסה להשוות (דוגמה מעט קיצונית!!!) זוג חרדי שבגיל שישים כבר מצפה לרקוד בשנים הקרובות בחתונות של הנכדים שלו, לבין זוג חילוני שכבר נושק לשנות השבעים וכל האור שיש להם בעיניים זה מהטלפון היומי עם הילדה שנמצאת בטיול בתאילנד כבר שנתיים ונהנית מכל רגע, וכולל רמיזות עדינות (שאינן נענות) שאולי כבר הגיע הזמן לחזור הביתה ולמסד את הקשר עם החבר החמוד כדי לעשות להורים קצת נחת.
התובנה הזו נפלה לי בנקודה מאוד משמעותית בחיים, שגרמה לי להבין מה לא היה נכון באורח חיים אליו שאפתי שהיה בנוי על לנצל את גילאי העשרים לחיי רווקות משוגעים, ואת גילאי השלושים להתבססות כלכלית במקביל לתהליך מזדחל של הקמת משפחה וילד אחד/שתיים מתוך הנחה שאם נרצה עוד נוכל להוסיף בהמשך, ואת שנות הארבעים ללידת ילדים נוספים על פי הרצון והחשק. לאורח החיים הזה יש מחיר מאוד משמעותי שמתחיל לתת את אותותיו בשנים שלאחר מכן. בסופו של דבר הדבר הכי משמעותי וחם שיש לנו בחיים זו המשפחה ולא הכסף וחיי התפנוקים שסדרנו לעצמנו.
כמובן שלכל הדברים הללו יש נקודת איזון, וכמובן שהקב"ה נותן לכל אחד את החיים שמתאימים לו באופן מושלם, וילד אחד יכול לעשות להורים שלו נחת ושמחה כמו עשר ילדים אחרים, ואי אפשר להשוות שום סיטואציה לשום סיטואציה. אבל התובנה שנפלה לי היתה שתפיסת החיים שמבוססת על קודם לבלוע את העולם ורק אח"כ להשאיר קצת אנרגיה להקמת המשפחה היא לא בהכרח התפיסה הטובה והאגואיסטית ביותר.
התובנה הזו עזרה לי, עם כל הקושי, לשחרר את החבל ולגשר על הפער הזוגי שהיה בינינו בנושא הזה. אל תחשוב שאני מטיף פה להקמת משפחה ענקית ולא לקחת שום שיקול אחר בחשבון, אבל אני חושב שהמחשבה על העתיד המשפחתי שלנו בהחלט צריכה לקבל מקום בשיקול הכולל.
ולגבי הפרנסה והאנרגיה שהקמת המשפחה דורשת ?
שאלה טובה. זה בדיוק מה שהפריע לי. מה אני יגיד לך ?! טפו טפו. כל הקלישאות על אמונה ושפע שמגיע עם כל ילד הגשימו את עצמן בצורה פלאית ומדהימה. עם כל לידה, וכל עומס שנוסף לי בבית, הקריירה שלי רק התקדמה, (אולי יש לזה גם הסבר טבעי: הפסקתי לתת למעסיקים לסובב אותי ולבזבז לי את הזמן על שטויות, ונהייתי ממוקד מאוד ברצון שלי לשפר את ההכנסה החודשית). היום אני ממש במקום שמאמין שהתפקיד שלנו כגברים הוא להביא את השפע לבית. ככל שנוותר על האגו ונפתח את אוצרות השפע וננסה לתת כמה שיותר לאשה ולילדים, ככה נקבל יותר. אנחנו בסך הכל צינור בעסק הזה. אם הצינור יזרום אז הוא יזרום ויהיה בו שפע, ואם הוא יהיה סתום אז.....הוא עלול להישאר סתום ח"ו....
שיהיה לך המון בהצלחה !!!
מרתק תודה על זה!!רקלתשוהנ
תגובה יפה, לא קראתי הכלפרצוף כרית
לגבי הסוף - גם אצלנו - מחזקת את הנקודה - עם כל ילד גדל השפע בצורה פלאית ובלתי מובנת! ממש מנוגדת להגיון בלי שום דרך לחזות זאת! זה ממש מתקיים האמונה שעם כל ילד מגיע השפע! אז אל תדאג, זה בנוי על ניסים בעיקר, וכמובן שצריך לחשוב בצורה הגיונית ומציאותית, אבל נראה לי החששות שלך קצת מוגזמים - לפרנס עוד ילד אחד זה לא בלתי אפשרי..
יפה מאודכלכלן
אולי לא מסכים עם כלך מילה, אבל עם העיקרון...
תגובה מקסימהבסדר גמור
אחי היקרכלכלן
נראה שאתה לוקח אחריות אמיתית על מצבכם הכלכלי. כל הכבוד.
מצטרף לממליצים על טיפול זוגי שינסה למצוא את הנקודות שבאמת מפריעות לך ולאשתך ולנסות למצוא גשר וקרבה, ומילא להגיע להסכמה גם בעניין הזה.
ובאמת מקווה שתוכלו למצוא דרך שתרצה גם אתה עוד ילדים. (לא יודע בני כמה אתם..) ותדע שזו ברכה הכי גדולה.
ובאמת מבחינה כלכלית, קשה מאוד מאוד למשפחה להתפרנס כיום ללא עזרה חיצונית ועם מפרנס יחיד ברמות הכנסה שתיארת. אולי גם על זה תוכלו להגיע לאיזו הסכמה והבנה על איזו עבודה/הכנסה שתתאים לה. ממקום שאתה מספר על הקושי שלך מהעניין הכלכלי ואולי היא תרצה להירתם גם לפתרון.
בהצלחה!
קראתי בשקיקה את שלל התגובות כאן ועכשיו תוריהולך לאיבוד
כל ילד מגיע עם המזל שלו אבל אתה כזה אידיוט למרבה הצער עושה הרושם שהמזל שלך מתחיל להיגמר...
אם אתה תתחיל לסמוך על הנס - אל תתפלא אם תקבל שחור בסוף...
ולעניין בהרחבה,
ככל שתגדיל את הכנסתך ותתחיב על יותר ממה שהמוח שלך מסוגל לשאת ובהנחה שאתה המפרנס היחידי מאז ומעולם בלי להיות עורך דין מומחה בנושא אתה חייב 5 עבודות על מנת לממן בעתיד גם את הגרושין, גם את המזונות, גם את המדור, גם את הכתובה, גם את החוגים וגם את כל שאר ההוצאות מאורח החיים שהנסיכה משרישה בך מיום ליום....
אם היא הפצירה שיש גברים אחרים שיכולים לשאת את רצונותיה אין הדבר מעיד על אישה צנועה ברצונותיה ואתה רק אמצעי להשגת המטרה!!!!!
אם היא איימה להתגרש תדע לך שזה תמיד יהיה על השולחן.
אחי אתה בבעיה הרבה יותר גדולה ממה שאתה מדמיין לעצמך בכלל.
ההמלצה הכי טובה שאוכל לתת לך היא להתחיל לתעד את כל השיחות שלכם יחד ולשמור על דיסק און קי אצל ההורים שלך.
יום יבוא ועוד תודה לי על זה.
כאחד שנמצא היום בלב הסערה הכי מטורפת של חיי אני מגלה שההקלטות האלה הם מה שהציל לי את החיים לצד השקרים הבלתי פוסקים של פרודתי.
אלמלא היה תיעוד לכל שהתרחש בין כותלי הבית לא הייתי יכול להגיב מבין כותליי הכלא!!!!!!!
תקנה וואזלין וערכות חוקן כי אתה בהחלט לא מודע למה שהיא יכולה לעולל לך במחיאת כף...
וואוו לאן לקחת את זה...conet
לכשזה יקרההולך לאיבוד
"אמרתי לך".
על רוב פשעים תכסה אהבה...
ובהעדר הכיסוי נעדרת גם האהבה...
שיתעד הכל כולל הכל! גם אם יחליט לגנוז את זה במגירה באחד שבמרתף הבית...
זה יותר נבון לאגור מזון ומיים במקלט מאשר לטמון את הראש באדמה כמו היען.
כל אחד לפי הבנתו ולפי תבונתו, מה שכן אני בטוח שהוא זועק עכשיו כאן בפורום כי זה באמת יושב לו על משהו הרבה יותר גדול ממה שהוא מספר לכולם עכשיו.
אני משוכנע מעל לכל ספק שכשהלהבות היו קטנות ומקומן היה בכיריים הוא עוד חשב שיצליח להתמודד עם החלב שגלש ושעכשיו הלהבות כבר לא מסכנות רק את החלב או את השיש... הן מאיימות לשרוף ולהחריב כל נחלה טובה בבית.
אשכרה עברו 5 שנים מאז? לא יאומן. עברנו מגפה עולמיתדי שרוט
ומלחמת קיום מאז. יש צורך בעוד אחד כזה? פעם הייתי מצחיק.
יאללה בואו נצחק קצת על עצמנו. מקווה שאצליח להעלות חיוך
- נשואים טריים
עוד אחד דחוף ממשלאחדשה
אמאל'ה הזמן טסססספשוט אני..
וכן, פעם היית מאוד מצחיק 😝
אבל גם היום ❤️
וואו אני ממש זוכרת את השרשור הזהנגמרו לי השמות

וואו זה לבכות 🤣🤣אונמראחרונה
יש משהו שמפריע לי ואשמח לשתףאנונימית:)
בעלי ואני ב"ה בזוגיות מהממת ואוהבת באמת.
היום קרה משהו שמפריע לי ואני מתלבטת אם אני מגזימה או שזה באמת מציק. בעלי סטודנט והלך ללמוד למבחן שלו עם מישהי מהלימודים, כדי שתשלים לו חומר שהפסיד במהלך החודשים האחרונים במילואים. זה עורר בי פתאום רגשות של קנאות מה הוא יישב עם בחורה לבד והיא תסביר לו? מה ואם הם יצחקו פתאום וכו... אני קנאית בהגזמה או שמה?
חחחח תודה
אם הם יהיו כמה שעות ביחדפשוט אני..
אז מן הסתם הם יצחקו, ידברו, יקשקשו...
אם הוא לא לומד הוראה והוא לא מתכוון לעבוד בישיבה,
אז זה לא כל-כך שונה מאינספור פגישות שיהיו לו גם בעבודה.
(אני יודע שלא עניתי לשאלה שלך, רק הרחבתי אותה...)
טעיתי. הבנתי לא נכוןיעל מהדרום
אם זה מפריע לך-אז זה מפריע לך!*אשתו של בעלי*
אין נכון או לא נכון.
לאחת זה יפריע-וזה בסדר.
ולאחרת זה לא יפריע-וגם זה בסדר.
אבל אם זה מפריע לך,פשוט תגידי לו.
תשתפי אותו בתחושות שלך.
מסכימה...לומדת כעת
רק לא כדאי לעשות מזה עניין גדול מדישלג דאשתקד
אפשר להבין אותך. תחושות של זוג טרי טריאלישבע999
אצלה בבית או במקום ציבורי, כמו בספריה?
זה טבעי שדברים כאלה מעוררים מחשבות ורגשות, במיוחד כשאתם זוג טרי והקשר עוד בבנייה והתגבשות. זה ממש לא משהו לחוש עליו אשמה או לחשוב שאת "מגזימה".
אבל כיוון שההקשר הוא נטו לימודים ולא בילוי חברתי נניח של קולגות מהעבודה , לצורך השלמת חומר חיוני שהוא הפסיד עקב המילואים – זוהי מטרה פרקטית, ברורה ומקצועית. זה לא "בילוי" או "יציאה".
אם הם אכן ישבו בספריה - זו התנהלות שגרתית ונורמלית של חבורות סטודנטים.
אם בפעם הזו נפגשו בבית שלה, לגיטימי לבקש שלהבא ישבו במקום ציבורי
כל הטעויות הלא פרקטיות התחילו ממטרה פרקטיתשוקו.
גרוע והתחושה שלך נכונהזיויק
אתה משתמש במילים קשותשלג דאשתקד
יש הרבה חברויות בלימודים ובעבודה שלא מתפתחות למקומות שהפנטזיות של כבודו הולכיהם אליהם.
זה לא הופך את זה לטוב או לרע, אלא בעיקר שצריך לדעת לשים דברים בפרופורציות ולהבא להציב גבולות (נניח, שבפעם הבאה ייפגשו אצלכם בבית, או שייפגש עם אחר/ת).
מחשבה פסימית מיידית או תגובה קיצונית יכולים להזיק מאוד, בין אם החשש מוצדק ובין אם לא.
זה באמת מורכבהסטורי
השאלה אם יש לו ברירה.
לי לא היה מפריע, אם מפריע לך תגידי לו בצורהאור123456
קשה לתת גבולות ברוריםהעני ממעש
אבל כמה נקודות ציון
א האם יש איסור ייחוד. אם כן אז זה פשוט אסור .
ב האם חד פעמי/ פעמים בודדות/ סדרה של שיעורים
ג האם יש רעשי רקע שיגבירו צניעות או שיגבירו קלות דעת
ד מה הסגנון של הסטודנטית המדוברת
הצלחה רבה
אני ממש מבינה למה זה מפריעיעל מהדרום
לק"י
לא קשור לאם סומכים על בן הזוג או לא.
ובעיני, אם לך זה מפריע, הכי לגיטימי שתבקשי ממנו ללמוד עם גבר.
אולי לא הייתי באה בדרישה, אלא מבקשת ומקווה שייענה לי.
בעיניי אם הכרחימאמינה-בטוב
עדיף ללמוד בזום ביחד ולא פיזית ועוד יותר עדיף ללמוד עם גבר..
זה די פשוט ובסיסי
אפשרתהילה 3>
שיפריע לך
כדאי לשתף בזה❤️
אפשר להזמין ללמוד אצלכם אם אין אופציה טובה יותר עם מי להשלים.. או שילמדו בזום.
החשש מובןנפשי תערוג
יחד עם זאת, ראוי לסמוך עליו
ואם ממש קשה (לאו דווקא קשה לסמוך אלא קשה הסיטואציה)
אפשר להזמין אותה ללמוד אצלכם
אני לא אוהב להגיב לדברים כאלו מהסיבההמצפה לישועה
שצריל זהירות גדולה ב"לתת עצות" שחלילה לא יפגע בצורה כלשהי בשלום והאהבה בין איש לאישתו.
אז כל המטרה היא רק לתיקון ולכוונה טובה.
גמו שכתבו זה חייב להיות ברור שהגבולות ההלכתיים חייבים להישאר אחרת אין לזה שום היצר בלי קשר לנישואין בכלל.
והדבר השני והקריטי זו לא הנהגה טובה אני מאמין שהוא עושה את זה בתום לב וגם אותה סטודנטית שעוזרת לו.
אבל זה לא מומלץ כלל וכלל גם כשאין שום ייחוד ומבחינת הלכתית יבשה הכל נעשה לפי ההלכה.
מהסיבה שזה יוצר קירבה בטח אם משובר במשהו של כמה פעמים.אי אפשר להיות לא אנושיים אי אפשר לשבת עם אדם ולא קצת לצחוק איתו להביע נחמדות וזה לא דבר רע אבל בהקשר הזה זה עלול חלילה להגיע למקומות שליילים ואיני מדבר מדמיונות אלא מסיםורים ששמעתי ומתלמידי חכמים מאוד מתונים ומחוברים לחיים שגם הם אומרים את הדברים הללו.
זה מעבר להרגשה האישית זו הנהגה לא נכונה...
העולם היום הפך להיות מכיל וכל דבר כמו מה שכתבתי נשמע שמפגש בים איש לאישה הוא מלא ביצרים ותאוות.
אבל זו בכלל לא הכוונה שלי.
אנחנו בני אדם בריאים עם רגשות וכל פגישה מסוג כזו היא סוג של חוויה וחוויה היא דבר מקרב.
וזה לא משנה עבודה לימודעם וכד' צריל שיהיו גבולות ברורים
בסגנון הדיבור והתוכן.גם במקום של עבודה זה לא דבר נכון שאיש או אישה ידברו על אה ועל דא או יצחקו אחד עם השני...
זו האמת וזו דרכה של תורה
ברור לי שהרבה מאיתנו לא עושים את זה ממקום רע פשוט העולם הפך להיות מכיל כביכול ונותן לגיטמציה לערבוב הזה.
*אני ממש לא חושב שצריך שלא יהיה שום מפגש בין נשים לגברים.
אבל אני כן מתנגד שבתוך המפגשים האלו יכנסו ערכים,אמונות,תחביבים, חווית וכד' בין גברים לנשים(אא"כ המטרה שלהם להכיר ולהתחתן).
ודרך אגב אני בטוח שהוא ממש צדיק וטוב וממש אוהב את אשתו ובכלל לא חושב על הנ"ל.
אבל כמו שכתבתי זה לא דבר טוב ונכון.
הדרך הכי טובה לדעת אם זה תקיןמישהי נשואה
לשאול אותו
אם הפוך הוא היה מסכים שתשבי עם סטודנט
חזק שלךזיויק
לא הייתי עושה את זהשלג דאשתקד
זה בהחלט יצירתי, אבל אם מדובר בזוג צעיר, עדיף כמה שפחות להתבחבש בזה. כל העיסוק בזה רק מעלה רעיונות ויוצר טינות., ולצערי מדברים שאני מכיר, אנשים (בעיקר נשים!!!) מצטלקים מזה מאוד קשה, ונישואים מאוד יפים יכולים להיהרס על ידי שיחות על "אהה נהנית לגבר איתה", "מה יש לה שאין לי", "וואלה בטח בדקה וחצי שיש לך בערב אתה בטח מגשים איתה פנטזיות". זה פשוט חבל ומסוכן (גם אם זה לא גורם ח"ו לגירושין, זה גורם לפירוד בלב וטינות וכאב).
שפשוט תגיד לו שלהבא אם רוצים אז או עם גבר או בבית שלהם כשהיא נמצאת.
קודם כל זה מאד טבעי שככה תרגישיאליפאחרונה
אחריות הורית לוקה בחסרלביטה
מה אפשר לעשות כשהאחריות ההורית של ההורה השני לוקה בחסר?
אסביר,
הוא איש טוב ואבא טוב.
לא משנה המצב בינינו, הוא לא רלוונטי.
מתייחסת רק להתנהגות שלו כהורה.
כשהילדים בבית איתו, יש כאוס.
הוא לא מחזיק. לא מקפיד על דברים שצריכים להיות בשגרה.
הכל מרגיש כמו אווירת עלא באב עלא.
חוזרת למגבות על הספה, בגדים מלוכלכים על הרצפה שני ס"מ מהסל, וילדים חצופים ומשתוללים שצריך פלוגה כדי להרגיע אותם.
כשהילדים איתי, יש רוגע והרמוניה.
מקפידה איתם על חוקים, סדר, זמנים.
הכל ברוגע ושלווה. אין חיכוכים. כל אחד תופס את הפינה שלו ויש אווירה של קסם בבית.
עד שהוא נכנס הביתה.
הילדים פשוט מריחים את הפשרנות שלו לדעתי.
על הכל הוא מוותר.
מעניש, ומוותר. מאיים. לא מקיים שיח.
עכשיו, כמובן שאני לא מושלמת. אבל מפה ועד הורה שהילדים איתו בכאוס מוחלט יש פער רציני.
פרקטית, להיות הורה 24/7 מבחינתי לא אופציונלי.
אני גם ככה איתם המון שעות לבד. באהבה ושמחה.
ויש לי כמובן דברים שאני מחויבת אליהם מול עצמי.
מעבר לעובדה שאם אתמסר ככה, בוודאות אשחק עד היסוד.
ניסיתי לומר לו, לרמוז, לבקש על דברים ספציפיים.
עדיין הכל נותר על כנו.
מה כן אפשר לעשות?
לא סתם הקב"ה ברא לילד 2 הוריםאורי8
זה בריא ומייצר גמישות נפשית ומחשבתית שאבא ואמא שונים. ושעם כל הורה מתנהלים אחרת. את נותנת להם צד חשוב מאוד באישיות . אבל נם יכולים כם להתרם ממה שקורה אצלו. שם הם קצת מתפרקים ומרשים לעצמם להשתולל ולהיות פחות בתוך הגבולות, מי אמר שזה רע? אני חושבת שזה בריא לנפש שיש גם מקום להשתולל, לפרוק ואפילו להתחצף קצת. זה לא באמת מזיק להם. מבינה ממש שזה קשה לך, גם לי קשה להגיע לבית הפוך... ואני יכולה להתחרפן מזה, רק שב"ה יש ביני לבין בעלי יחסים טובים, ועל כל פשעים תכסה אהבה... וממה שאני מבינה אתם במצב אחר. במצב זוגי לא טוב יש נטיה לשחור לבן, וככה את מתארת את המצב אצלך יש קסם, ואצלו כאוס. טובת הילדים שלך שתתני לילדים שלך לחוות את 2 ההורים שלהם . מניחה שרוב הזמן את איתם ואת נותנת גבולות וסדר , אז מידי פעם עם אבא יש בלאגן, זה לא יפגע בהם, הפוך הם יגדלו להיות ילדים יותר בריאים בנפשם( הסדר נותן רוגע ושגרה , קצת בלאגן מייצר ילדים יותר יצירתיים, ועם יותר אומץ ותעוזה , חשוב מאוד בחיים ). לכן, אני מציעה, שחררי, תני להם להנות עם אבא שלהם, זה האבא שהם קיבלו מהקב"ה ואת לא המחנכת שלו , הוא באמת לא הילד'שלך, תני לו להיות אבא בדרכו. לא תארת פה שום דבר מסכן חיים( זה הדבר היחיד שאני רבה עם בעלי עליו בענין , כשהוא מרשה דברים שמסוכנים בעיני , לראות מסך בשעה מאוחרת לא מסכן חיים...)
נר איש וביתו ✨🏡נגמרו לי השמות
נר איש וביתו
דווקא בחג הזה, חג החנוכה, כשאנחנו מוצאים עצמינו מארחים או מתארחים,
מוקפים בסביבת המון אנשים, משפחה, חברים
דווקא אז חשוב שנזכור את הבסיס שלנו.
שנר איש וביתו.
"ואישתו היא ביתו"
איש ואישתו.
בבית.
פנימה.
כשטוב לנו יחד - מי יכול עלינו
רק מהתנועה *הזו*, מבפנים - החוצה - רק כך נוכל להתעלות.
נתרכז בביתנו פנימה.
נמצא את הכמה רגעים בין לבין, ניצור אותם, ניזום אותם,
נעלה אותם לראש סדרי העדיפויות, מעל הכל.
גם במחיר "ביטול" מפגש משפחתי כזה או אחר,
גם במחיר אחר.
כמה שנצטרך.
עד שנרגיש שאנו מלאים.
וממילא בהתמלאות ובטוב שלנו - נוכל להיות עוד יותר בטוב ועוד יותר להשפיע גם החוצה.
נר ה' נשמת אדם
ה', הקב"ה -
אתה שאמרת שתמחה את שמך מעל המים כדי להשכין שלום בין איש לאשתו
שימכר ספר תורה ובלבד שיהיה שלום בית בין איש לאישתו
ששמך שלום וכמה חשוב השלום. ובראש ובראשונה בין איש לאשתו.
נשמת אדם -
נשמה שנתת בי טהורה היא.
ונשמה שנתת באשתי טהורה היא.
ונשמה שנתת בבעלי טהורה היא.
טהורים הם.
כוונותיה של אישתי טהורות הן, נשמתה טהורה היא, גם אם בטעות פגעה בי.
כוונותיו של בעלי טהורות הן, נשמתו טהורה היא, גם אם בטעות פגע בי.
וכל עוד הנר דולק אפשר עוד לתקן
כוונותיהם טהורות.
וגם אם מעשיהם לעיתים לא מיטיבים - נלמדם איך.
נלמד גם אנחנו יחד.
נלבן. נברר. נתקרב.
נגדל מזה. נתעצם.
נזכור שמי שאמר "ו*כל* זה אינו שווה לי" - היה המן הרשע,
בעוד מרדכי היהודי מלמדנו כי הוא "רצוי *לרוב* אחיו".
והרוב טוב.
ולא צריך לחפש את ה"כל".
נדבק ברוב. ברוב הטוב.
נגדיל אותו.
נמשיך ללמוד אחד את השנייה.
נמשיך ללמוד את עצמינו.
"מוסיף והולך"
נמשיך להוסיף לטוב הזה, כל פעם עוד ועוד
עוד תובנה,
עוד קירבה,
עוד אהבה,
עוד כלים,
עוד תקשורת,
עוד גדילה זוגית ואישית.
8 נרות
8 - מעל הטבע.
נס.
ימים של ניסים, הלל והודיה.
*מעל* הטבע.
וה' מוחה שמו *מעל* המים כדי להשכין שלום בין איש לאישתו
וגם אנחנו, נתבונן *מעל*.
נתבונן ב*מבט על* על הסיטואציה הזוגית שלנו
מה היה שם?
היינו בריב? ריב נוראי? ריחוק איום? מצאתי את עצמי חווה קושי עצום? תסכול עמוק וחוסר אונים?
ואם אני מסתכל/ת במבט על, מה אני רואה?
מה *בעלי* הרגיש וחשב שם?
מה *אשתי* הרגישה וחוותה שם?
"לא טוב היות האדם לבדו" -
לא טוב לו לאדם כאשר הוא לבוד, דבוק, גב אל גב
"אעשה לו עזר כנגדו" -
כנגד, מול, מציאות של פנים מול פנים.
מציאות שרואים גם את ה"פנים" - אראה את הפנים של בעלי, אראה גם את הבפנים של בעלי, את הנשמה שלו - וזו תהיה מציאות מתוקנת שתוכל לקרב עוד ביננו.
מציאות בה אראה את הפנים של אשתי, את הבפנים שלה, את הנשמה שלה - היא מציאות מתוקנת שתוכל לקרב עוד ביננו.
המבט על הזה,
מעל,
יכול ליצור גם אצלנו מעל הטבע.
מעל הטבע האנושי שלנו.
להתגבר.
להתגדל.
להרחיב את כוחות הנפש שלנו.
לעלות מעלה מעלה.
להביט גם מעלה. לקב"ה. שהכל מאיתו. והוא משרה שכינתו ביננו.
ללמוד ממנו ולהביט גם אנחנו מעל הסיטואציה, מעל הפגיעות שלנו,
לנסות לראות *גם* את הצד השני (גם ולא רק, לא לבטל את עצמינו חלילה, לא להתכחש לרגשות שלנו חלילה, אלא להיפך - להכיר בהם. לתת להם מקום. להבין אותם. לעומק.
ובהמשך נוכל גם לתווך ולתקשר זאת *נכון* לבן/בת זוגנו)
לנסות לראות מה עובר ועבר שם במחשבתו, ברגשותיו, בנשמתו?
ולעיתם דווקא *מתוך הקושי*, מתוך הקושי הכי הכי עצום אפילו -
מ-קץ
עת צרה היא ליעקב ו*ממנה* יוושע -
וגם אם הכי חשוך וקשה - עלות השחר עוד תגיע. וקרובה מאין כמותה.
ודווקא מתוך החושך הכי גדול - נדליק את האור.
בלב שלנו.
בלב של החצי השני שלנו.
נראה גם את האור שבו/בה.
את כל הטוב שבו/בה.
נבין מתוך עוצמות הכאב במבט על מה היה כאן בעצם,
מה הוביל לכך,
מה אני הכי הייתי צריך שם?
מה אשתי הכי הייתה צריכה שם?
לכן נזכור -
כשאנחנו במשבר - זו הזדמנות נדירה ועמוקה בשבילנו לתקן.
לתקן את עצמנו.
לתקן את החיים שלנו.
לתקן מה ששבור לנו בחיים האלה.
כשאנחנו נמצאים במשבר -
יש לנו גם הזדמנות נדירה להיות "משבירים לעצמנו"
כמו יוסף הצדיק, שהיה המשביר במצרים,
בזכותו לכל העם היה מזון ויכולת קיום ל7 שנים שלמות.
גם אנחנו -
אם נשכיל להבין מה המשבר הזה שאנו חווים אומר לנו?
מה הוא אומר עלינו?
מה הוא אומר על המקום שאנו נמצאים בחיים?
מה בו כואב לנו הכי הרבה?
מה הוא גורם לנו לחשוב, להרגיש ולרצות הכי הרבה?
אם נענה לעצמנו על כל אלה -
נוכל לזכות ולהיות המשבירים של עצמנו.
לגרום לנו להיות ניזונים יותר,
להיות חיים יותר,
להיות שלמים יותר
להיות מרוצים יותר.
כשאנחנו נמצאים במשבר -
ניתן לנו "שובר" במתנה.
כן,
לפעמים
המשבר הוא מתנה.
כי בלעדיו לא היינו עוצרים רגע להסתכל בחיים שלנו.
לראות איפה כואב, איפה קשה,
איפה רע,
מה צריך לתקן,
מה לא הולך אפילו שניסינו בכוח זמן רב,
מה דרוש תיקון לשבר הזה.
קיבלנו שובר חינם להזדמנות חד פעמית להפוך את החיים שלנו למשהו טוב יותר.
כשיש משבר,
אפשר לקחת את המשבר הזה,
להתעלם, לכאוב ולבכות ולא באמת לשנות משהו בחיים שלנו.
אבל אפשר גם אחרת.
אפשר גם לתקן את השבור.
אפשר גם לזכות בשובר מתנה להתבוננות מעמיקה על החיים שלנו.
אפשר גם ללמוד ממנו ובזכותו להיות המשבירים הראשיים של עצמנו.
"המשביר לצרכן"
וה"צרכן" הזה הוא אני. לי אני צריך להיות המשביר.
נר החיים
הנר שמסמל את החיים, "נר ה' נשמת אדם",
והטומאה - מסמלת היא את היעדר החיים.
"טמא" משורש א.ט.ם - אטום - היעדר חיים.
ביצית שיכלה להיות מופרית אך לא הופרתה - תגיע הוסת ותהיה כאן מציאות של היעדר חיים = טומאה.
תינוק שיצא לאוויר העולם וכבר איננו בתוך גופה של אימו - יש כאן מציאות של היעדר חיים בתוך הגוף = טומאה.
אדם שהתקרב למת, נגע במת - יש כאן מציאות של היעדר חיים = טומאה.
הטומאה היא היעדר החיים.
וכאשר אני עם אשתי/בעלי אני רואה חיים.
"ראה חיים עם האישה אשר אהבת"
איתה, ורק איתה אני אראה חיים.
איתו, ורק איתו אני אראה חיים.
ואם חלילה אפזול הצידה ולא אהיה בבלעדיות ונאמנות לאשתי/לבעלי - כאן יש טומאה. כאן יש היעדר חיים. כאן אראה מר.
כאן היוונים רוצים להשכיחם מחוקי תורתך, לטמא את הקדוש לנו, להכניס עבודה זרה בליבנו.
נתחזק בחיים.
בשלמות.
בשלום.
בבלעדיות.
"ראה חיים עם האישה אשר אהבת" - נשואים טריים
רק איתה, עם אשתך, אתה יכול לראות *חיים*
רק לה, לאשתך, תשמור את האהבה שלך.
רק עבורה, עבור אשתך תהיה הגיבור שלה.
תהיה גבר. וגיבור. שלה. ועבורה.
לא לחפש להיות גיבור של אישה רנדומלית, אלא של אשתך.
לא לחפש לעזור ולסייע על חשבון הבית פנימה.
להשקיע את כל הטוב הענק הזה שבך – באשתך.
להסתכל *לה* בעיניים
לשמח *אותה*
להצחיק אותה
לפלרטט איתה
לכתוב לה מכתבים או הודעות משמחות במהלך היום
לשלוח לה אימוג'ים אוהבים
לראות מה קשה *לה*, מה אתה יכול לעשות עבורה? במה אתה יכול לעזור לה?
לראות עוד את כל הטוב הגדול הזה *בה*, במי שכרתת איתה ברית עולם.
אין לך דבר יותר יפה ושלם ואהוב ומדהים מהאהבה הזו בינך לבין אשתך.
אין שום דבר שיכול להתחרות בזה.
זה *באמת* הדבר הכי יפה ומדהים שקיים בעולם.
כמה יופי וטוב אתם יכולים לחוות!
אילו עוצמות של קירבה ואהבה ואושר יש בכוחכם לחוות! מרגש ומפעים עד כמה!
כמה היופי והטוב הזה יעשו לך טוב, לאשתך טוב, לילדים שלכם טוב, לקב"ה נחת גדולה, לעולם כולו טוב עצום.
-----------
"שמעי בת וראי והטי אוזנך" ושכחי כל עבודה זרה שבלב וכל גבר זר שאינו בעלך
והטי אוזנך וליבך לאישך שלך.
תהיי האישה שלו, ורק שלו.
שמרי את יופייך, את צחוקך, את ליבך רק לו.
ראי חיים ואהבה יחד איתו
כל כבודך בת מלך – רכזי פנימה, פנימה אל תוך ביתך, פנימה אל אישך.
השקיעי את כל הטוב הזה שנקרא את – בו.
להביט בו בעיניים
לשמח אותו
לצחוק איתו
להעריך ולתמוך בו
לאהוב אותו.
אין לך דבר יותר יפה ושלם ואהוב ומדהים מהאהבה הזו בינך לבין אישך.
אין שום דבר שיכול להתחרות בזה.
זה *באמת* הדבר הכי יפה ומדהים שקיים בעולם.
כמה יופי וטוב אתם יכולים לחוות!
אילו עוצמות של קירבה ואהבה ואושר יש בכוחכם לחוות! מרגש ומפעים עד כמה!
כמה היופי והטוב הזה יעשו לך טוב, לבעלך טוב, לילדים שלכם טוב, לקב"ה נחת גדולה, לעולם כולו טוב עצום.
אם מישהו רוצה גרסה מקוצרת
פשוט אני..
הטקסט מדגיש את רעיון “נר איש וביתו”: חנוכה הוא זמן לחזור לבסיס הזוגי – איש ואשתו, פנימה אל הבית והקשר. מתוך חיזוק השלום, הקרבה והתקשורת בבית, ניתן להשפיע גם החוצה. הוא קורא לראות את בן/בת הזוג במבט על, מתוך הכרה בטוהר הנשמה והכוונות, גם כשיש פגיעה או משבר, ולזכור שדווקא הקושי הוא הזדמנות לצמיחה, תיקון והעמקת האהבה.
עוד מודגשת החשיבות של בלעדיות, נאמנות והשקעה רגשית בקשר הזוגי: לראות חיים רק עם בן/בת הזוג, להשקיע בהם את כל הטוב, החיבה, העזרה והשמחה, ולא לפזר את הכוחות החוצה. אהבה זוגית מתוקנת מביאה טוב לשני בני הזוג, לילדים, ולעולם כולו – והיא האור האמיתי שנדליק, במיוחד בימי חנוכה.
(GPT)
יש את הגרסה של די שרוטדי שרוט
במשמעות החיובית של המילה זו אחלה גירסה
נגמרו לי השמות
תודהנפשי תערוג
מנפלאות הAIנגמרו לי השמות
ואני רק אגיד ששווה לקרוא את הגרסה הארוכה...בארץ אהבתי
קיצור זה טוב בשביל להבין על מה כתבת. אבל זה לא מעביר את התוכן באמת.
וכתבת כל כך מהמם וחזק שהיה לי שווה לקרוא הכל...❤️❤️
תודה רבה יקרה ❤️ ממש משמח לשמוע ב"ה 🙏נגמרו לי השמותאחרונה
אני באמת חושבת שללב ולהבעה של כל אדם ישנה חשיבות ולא תמיד ניתן להעבירה בהכרח בקיצור או בתימצות או בבינה מלאכותית,
וכי יש מקום לזרימה, לעומק, למהות ולכוונת הלב שבאים מתוך האדם כפי שהם באותו רגע.
וגם מבינה לגמרי מהצד השני שקשה לקרוא אורך ולא אפשרי פעמים רבות מבחינת זמן, פניות, כוח וכו'
לכן בהחלט טוב שכל אחד יעשה כפי ראות עיניו והעדפותיו 
ושוב תודה יקרה על הפידבק והמילים הטובות, מחמם את הלב לשמוע שהדברים נגעו בך 🙏❤️
תודה על הגירסה המקוצרתהעני ממעש
(התודה לפשוט אני ולצ'אט גיפיטו😅)נגמרו לי השמות
איני יודעת מה לעשות?אורית יעל
ממד אחד חושבת על גירושין מצד שני על הילד שיוולד.
בעלי עוזר לחבר שלו " בן 60" עבר ניכור הורי חי במקלט אדם רווק.
הולך איתו לקניות,מתקשר אליו , מבשל לו (מה שבבית הוא לא עושה) ואומר לי שהוא לוקח ממנו כסף על הבישול כי זה חשמל ומים.
הבנאדם נדבק לבעלי כל הזמן מתקשר , תבוא איתי לאירוע.
הגעתי מהעבודה אחרי שעתיים וחצי של פקקים וקניות בעלי ביקש שאבשל
בישלתי , גם בשביל אותו אדם.
בעלי חוזר ב3-4 לפנות בוקר כל הזמן מסתובב איתו.
עובד רק בעבודה אחת שהכסף לא מספיק , מתבטל.
התייעצתי עם רב מקובל שאמר לי שאותו אדם לא יעזוב את בעלך הוא נדבק אליו ורק יהיה יותר גרוע.
אפילו יש לי אוכל של אותו אחד כדי שנבשל לו.
חוץ מזה שבעלי רב איתי שהלכתי לבת מצוה של אחיינית שלי
ואחותי והוא לא מדברים יש קצר במשפחה.לחמותי היא לא אמרה שלום וחברותי אומרות שהיא דיברה עלי בחתונה שלי ואמרה " אחותי סתומה שהתחתנה".
היה לי ויכוח עם חמותי ובעלי ופתחתי בפניה את עניי הגירושים
אמרתי לה קחי את הבן שלך תחנכי אותו וקחי אותו.
היא ענתה לי שאין לה שליטה עליו ושאני צודקת שאנשים מתגרשים בגלל זה.
ואמרה לו תעזוב את אותו חבר.
אחיות שלו רבו איתו שגר יעזוב וזה לא עוזר.
אין לי את מי לספר ולשתף רק חברה אחת שיודעת
אבל אני מרגישה שנמאס לי מהניצול הזה
אפילו ההורים של בעלי אין להם מה להגיד ומה לעשות- רבו איתו ומה לא...
כן אומרת שבעלי לא מדבר גם עם אחיות האחרות שלי.
מרגישה שנמאס לי מהנישואים האלה
ולגבי שם של גרושה עדיף
אבל לחיות בנחת ובשלווה .
נ.ב - יש סיפור במשפחתי שאני גילתי בשבעה של אימי ע"ה - שהיא היתה מבשלת פעם בשבוע אוכל ושולחת בקופסאות לאדם ערירי ניצול שואה וכך כל שבוע.
אבא שלי ידע מזה והאחים שלי היו מביאים לו
הם סיפרו שהם היו ילדים קטנים והיו שותפים לזה
יש פה כמה דבריםכל היופי
א. העזרה של בעלך לאדם בודד
ב. חוסר בגבולות בעזרה
ג. חוסר בתקשורת בינך ובין בעלך ותחושה שהוא לא רואה אותך ואת הצרכים שלך, או אולי לא נפל לו האסימון שהוא בזוגיות וצריך לשנות פאזה
ד. מעורבות גבוהה של המשפחה שלך ושלו
אתחיל מההתחלה.
בעלך עוזר לאדם בודד, זה מאוד יפה. הוא עושה איתו חסד.
גם אמא שלך עשתה חסד דומה וזה מקסים. חיובי, ומעיד על נפש טובה.
הבעיה מתחילה במינונים... כאשר זה נמשך המון שעות, חוזר הביתה בשעות לא שעות, מצפה גם ממך להיות שותפה למרות שזה לא מתאים לך, זה כבר הופך להיות עוול ולא חסד.
כי זה חסד על חשבונך וגם חוסר הגבולות הזה מטריד, גם אצל בעלך כלפי עצמו זה ברמה חריגה ומשהו בקשר הזה מאוד מוזר.
ברור לי שאת מנסה להסביר לו את זה והוא לא מבין.
השאלה היא מה יש לכם בזוגיות מעבר לדינמיקה הזו, האם יש לכם מכנה משותף? שיחות? מחוות הדדיות?
למשל, האם את חושבת מה יפנק אותו ומה חשוב לו?
האם את מרגישה שאכפת לו ממך?
האם אתם יוצאים מדי פעם, מפטפטים, מתחבקים וכל מה שמעבר?
ומה היה לפני החתונה, היה לו את הקשר עם האיש הזה?
האם דיברת איתו על זה פעם בנחת או רק בעצבים או רק דרך קרובי משפחה?
תקשורת זוגית אמיתית לא אמורה לעבור דרך חמותך או האחיות שלך או שלו, אם הוא מדבר עם אמא שלו על להתגרש ממך וגם את פונה אליה ככתובת "קחי אותו תחנכי אותו" שניכם צריכים לעשות איזה סוויצ' בראש.
להפנים שהקשר הזה הוא אך ורק שלכם ולא קשור לסביבה, אתם שני אנשים בוגרים שנחליטו להתחתן וזה שלכם.
שימי גבול מאוד ברור מה את מוכנה ולא מוכנה לעשות בשותפות שלך במצווה הגדולה שבעלך עושה.
למשל - שיעזור לו רק בשעות שהוא לא בעבודה ואת כן בעבודה (אם יש כאלה). או רק יום בשבוע. או רק לבשל לו אבל לא להסתובב איתו. וכו'.
מה שמתאים לך, מתוך ראיית הטוב.
יכול להיות שכמה מפגשים בודדים עם יועצ/ת זוגי/ת יעשו לכם טוב ויאפשרו לכם לדבר על זה בנחת כי נשמע שמשהו בתקשורת ביניכם לא 100%, לפחות ממה שאת כותבת.
מהניסיון שלי זה ממש יכול לעזור להציל את הנישואים.
בהצלחה יקרה!
וואו, כואבהסטורי
מציע לנסות ללכת ביחד לטיפול זוגי ופשוט להעזר במטפל/ת לתקשר. תשמעי איך בעלך רואה את הדברים ואת חלוקת המשימות, הוא ישמע אותך ותראו ביחד איך מסדרים את החיים עם פרופורציות.
ממש בשולי הדבריםפשוט אני..
לוקח כסף על הבישול כי... חשמל ומים?
אלה שני הרכיבים הכי זולים בבישול.
החלקים העיקריים זה זמן עבודה וחומרי גלם.
ממש לא הדבר היחיד שמוזר בשרשור...לאחדשה
לא נשמע שזה רק חסדנעמי28
או שהוא מצא חבר שהוא נהנה איתו והוא יכול להתנהג כמו רווק
או ללכת למחוזות רחוקים יותר כמו קשר של ניצול.
הקשר עם המשפחה שלך לא רלוונטי למקרה הספציפי אבל רלוונטי לתקשורת ביניכם, גם איתך אין תקשורת?
לחזור כל הזמן ב3-4 זה לא תקין.
נשמע מוזר קיצונילביטה
נשמעתהילה 3>
שיש כל מיני מורכבויות,
מה שלי בלט זה שאת מדברת עם הרבה אנשים אבל ביניכם שיח כן וקרוב שראוי לבני זוג.
ממליצה לך מאד לא להסתפק בעצה של המקובל, כבודו במקומו מונח. (גם כי יש כל מיני שרלטנים,
וגם כי לא מבינה איך המידע הזה מקדם את המצב)
אלא ללכת לקבל עזרה אמיתית: ללכת יחד שניכם לטיפול זוגי, או לחילופין אם זה לא מצליח ללכת בעצמך לטיפול ולקבל מענה מה לעשות ואיך.
קורה שיש מצבים מורכבים או קשרים בתקשורת.
יש דברים בסיפור שתיארת שיכולים להתפרש בכל מיני אופנים.
בשורה התחתונה לא ניתן להבין דרך הודעה את המצב לאשורו, וודאי שכדאי לנסות לתקן מה שאפשר
(בזוגיות או אצל כל אחד מכם בפני עצמו, זה אף פעם לא רק "הצד השני").
מאחלת לכם שתמצאו שליחים טובים.
לבעלך יש לב רגיש זה טוב בשבילךאדם פרו+
ברור שהוא אמור להפנות אותו אלייך
ובפרט כשאת בהריון
תעצרי אותו לשיחה
ותגיד לו שאת רוצה שהוא יהיה איתך.
בצורה ברורה.
אולי אפילו כדאי לדבר עם רב סביר
לא מקובל וכאלה
רב הלכתי, רב שכונה או מי שיכול להשפיע
ולא לדפדף את המקרה
כי ברור שהסדר עדיפויות הנכון
הוא להיות עם האשה שלו, ובפרט כשהיא בהריון.
זו טעות שיכולה לקרות להרבה, ובפרט כשמגיע אדם
מבוגר, אולי אפילו חולה, ומצווה ענקית לעזור לו.
הכל טוב ואושר לעזור לבן אדם,
ולהאכיל אותו זה מצוה רצינית וטוב שעשית
לפעמים האנשים האלה סבירים
יודעים לא להפריע.
ולפעמים הם חסרי גבולות וטקט או לא מודעים לנזק שהם גורמים, כי נותנים להם את התחושה שבכיף והכל סבבה.
ואולי זה מה שהולך מרגיש שזה דיי בכיף מבחינתי
תפקידך להבהיר לבעלך, שאת מעוניינת ביחס שלו עכשיו, ושיתעדף אותך ביחס ובזמן.
אפשר לעזור לו, אבל מהצד כזה בלי לתת לו
נתח מהזמן, שישים לב.
רפרוף קצר על כל ההודעות שלך כאן...השתדלות !
בכולן את כותבת שאת לא יודעת מה לעשות, את רוצה להתגרש. עוד לפני שהתחתנת איתו! ורגע אחרי החתונה! ושנה אחרי, ושנה וחצי אחרי!
למה את עדיין איתו בכלל? אני שואלת באמת, זה לא שאלה רטורית. לא מכירה אותך.
את יודעת מה את רוצה בחיים? זה נכון הילד וכו'... אבל עדיף ילד שגדל עם הורים שטוב להם בנפרד מאשר ילד שנמצא בבית אחד מפורק ורואה ריבים ותסכולים כל הזמן, ואמא שלא פנויה אליו רגשית כי היא מתעסקת בזה שלא טוב לה בזוגיות.
תעצרי שנייה את הכול. תחשבי על עצמך- טוב לך עכשיו? יהיה לך טוב בשנה הבאה ובעוד כמה שנים? מה יעשה לך טוב? מה את יכולה לעשות שיעשה לך טוב? לא לצפות שאחרים יעשו דברים שאולי ישפיעו עלייך. תשני דברים בעצמך.
אשכרה לכל שרשור פה צריך "בפרקים הקודמים"נעמי28
כל החיים שלנו זהמתלבט34
רק רוצה להאירעוד מעט פסחאחרונה
שיכול להיות שהבעיה היא לאו דווקא באדם הספציפי, אלא שזה דפוס מסוים של הפותחת, חוסר יכולת להתחייב ולהשלים עם הבחירה שלה.
כך שייתכן שהפתרון הוא מציאת בן זוג אחר, אבל ייתכן גם שהפתרון הוא בשינוי פנימי אצלה (לא קראתי את הפרקים הקודמים, רק מה שכתבת כאן).
ויכוח סוער - אוכל קנוי - בבקשה בבקשה תעזרו לי!זקן ושבע ימים
אשתי לא אוהבת לבשל אבל טובה בזה, אמא שלה לעומת זאת שורפת סלט. בקיצור זה לא הצד החזק שלהן. אשתי כל הזמן אומרת שיש ביצה במקרר ואפשר להכין חביתה, ויש ירקות אפשר לחתוך סלט, ולכן לא מבשלת. ואני אומר לה שאני רעב והלוואי והייתי יודע לבשל אוכל, אוכל אמיתי. בישולים. סירים. הבנתם..
בקיצור, חזרנו שבת מההורים שלה, עם מה שמתיימר להיקרא "אוכל", וכל השבוע אני רעב! אומר לה אולי תוכלי להכין משהו, את טובה בזה. היא אומרת לי שיש אוכל מההורים שלה, או שאני אכין חביתה, מצידה לא חסר אוכל.
אז עשיתי מעשה - הלכתי לקנות אוכל מוכן, פיצה שווה, המבורגר טוב, סושי מפנק..
חזרתי ואמרתי לה - זה שלי! אני רעב!
ואז היא נפגעה ממני ממש. אמרה לי שהיא גם עובדת קשה, וגם רעבה, וזה לא בסדר שאני לא חולק איתה. אז אמרתי לה שהיא טוענת שיש מלא אוכל בבית, אז מה פתאום היא מתנפלת על מה שקניתי? לא בקטע של קמצנות , אלא בקטע של אם את בסתר ליבך גם רעבה וגם יודעת שאין באמת מה לאכול ושסלט לא באמת משביע, אז מה את מחכה שאני אקנה אוכל מבחוץ ואז אוכלת לי אותו??
בקיצור - מה דעתכם? האם אני באמת לא בסדר במצב הזה?
הכל עניין של מיומנותדובדבני
נחמץ הלב מהרעב...
בעיני, הכל עניין של מיומנות.
בישול זו מיומנות נרכשת. לא מתחברת לכך שבישול זה צ'יק צ'ק.
עקבו אחר ילדים שמתנסים בפעמים ראשונות לבשל...
אפילו אורז שזה עניין של 10 דקות הכנה באין הדרכה צמודה קשה לקלוט בדיוק באיזה שלב להוסיף את המים ומתי לכבות את הלהבה.
אבל מה? זה עניין של מיומנות.
אני בהמלצה ללכת על תקופת רכישת מיומנות בבישול.
זה ייקח זמן וזה לא יהיה פשוט אבל אח''כ זה משתלם.
קח את זה כאתגר שווה כפי שאמרו קודמי בתגובות.
בהצלחה
נשואים טרייםנשואה127
היי
מתייעצת פה עם אנשים שמן הסתם היו במקום הזה...
תחילת הנישואין, ב"ה מאושרים עד הגג יחד. הבעיה היא שאנחנו ממש ממש מתקשים עם ימי הנידה והריחוק. חשוב לנו מאוד להקפיד ועדיין נופלים במגע ומרגישים אחרי זה רגשות אשם. מה עושים עם זה?
בעיה ידועה וגם הפתרון...זיויק
ככל שהעיקרון הדתי חזק בבית אז זה פחות אופציה, ונשארים עם ה"פיתו בסלו", כלומר יודעים שיגיע ליל הטבילה וזה נשמר עד אז.
לכן השאלה היא כמה ההלכה נוכחת אצלכם בשאיפה הזוגית.
ברור שכל זה לא מזילזול בדחפים וברצונות הטבעיים שזה דבר משמח בפני עצמו וטוב מאד שקיים אצלכם.
קודם כל מזל טוב גדול לחתונההסטורי
שלישית - ללמוד ביחד, לחזור ביחד על ההלכות הללו, שהן חדשות לכם ואולי לא מספיק במודעות ובכלל - ללמוד משהו ביחד מחזק את היחס המשותף שלכם לתורה.
בהצלחה רבה וברכה גדולה בביתכם
בעיה מוכרת ומבורכתשלג דאשתקד
אתם רוצים קשר טוב ומגע וחיבה, וזה מדהים.
מה שצריך לשים לב, זה לשני דברים שפחות קל לראות מהמקום שלכם:
1. ככל שיש יותר מגע אסור ונקיפות מצפון, אתם תחוו את המגע כמשהו שמוביל לתחושות אשם, או שצד א מעיר לצד ב ומנסה למנוע אותו מהחטא. התוצאה היא כמובן בעייתית (ואפילו הרסנית, בטווח הארוך).
2. ככל שיש יותר שמירה, ככה ימי הטהרה הרבה יותר מרגשים ועוצמתיים. שוב, זה מתחיל בקטן אבל ככל שחולף הזמן זה מקבע את ליל הטבילה ובכלל את תקופת הטהרה כזמן של קשר מאוד מרגש ועוצמתי.
עצה פשוטה שלי: זמן הנדה הוא הזמן העי חשוב באמת לבניית הזוגיות, ואם מנהלים אותו נכון, מרוויחים בגדול. תקופת הטהרה, בעיקר כזוג צעיר, גולשת כמעט במישרין למגע וחיבור פיזי וזה מדהים. אבל אם מנהלים נכון את זמן הנדה, בונים את הרובד של קשר בשיחה משותפת, דיבור וסיפור על עצמי. זה מאוד מאוד חשוב, כי תוך כמה שנים שני התחומים האלה יהיו פחות לחוצים לכם, וככל ששניהם ייבנו טוב (מגע נעים מתוך קרבה ולא מתוך תחושות אשם, לצד שיחה נעימה ומקרבת) - צלחתם את החלק הכי בסיסי בזוגיות, ואתם במועדון הטוב של אלו שבונים את עצמם.
כדי ליישם את זה, תפנימו ביחד כמה חשוב גם זמן בלי מגע פיזי ואיך כדאי לנהל אותו בחכמה. תחשבו להעמיס על ימי הנדה שלכם מפגשים של שיח וקרבה שמצד שני לא מאפשרים ככ מגע. יותר יציאות בערב להליכה משותפת, לרכז אז נסיעות להורים ולאירועים וכדו'.
אני חושב שאתם נמצאים בשלב מרגש ויש לכם את הכלים לפתח זוגיות מהממת. מכיר הרבה אנשים שהיו שמחים לחזור לתקופה הזו ולעשות את זה שוב, בצורה נבונה ובונה.
מלא הצלחה יקרים!
ומזל טוב 🍷
תגידו כל בוקר תודה על המקום שלכםמשה
פתרונות טכניים כבר כתבו לפניי טוב ממני.
המון מזל טוב וברכה בע"ה!לאחדשה
קודם כל הכל תקין אצלכם ואתם לגמרי נורמליים ומצויינים ברוך השם.
זו מתנה וברכה גדולה, המשיכה הבלתי ניתנת למעצור הזו...
מבחינת עזרה טכנית- צעדי תינוק.
כל פעם להחליט על משהו קטן, לא ישר הכל או כלום כי זה קשה.
כל פעם שאתם מצליחים לשמור על הריחוק- לשמוח בזה.
אולי לעזור לעצמכם, לא להיות יחד המון זמן במצב של קרבה,
לצאת יחד למקומות ציבוריים אולי אפילו ליד אנשים אם ממש ממש קשה,
וכמובן להתפלל על זה להשם...
לשים לעצכם גבולוצ קטנים יותר- מה אתם בטוח לא עושים. צעדים קטנים. זה לא המקום לפרט אם באלך בפרטי בשמחה רבה...
מרגש לשמוע את זה,באמת.. מתיקות
רק אומרת שמפעם לפעם זה נהיה יותר קלאמונה :)
הפעמים הראשונות היו לנו סיוט ממש
אבל באמת מפעם לפעם זה נהיה יותר טוב ב"ה
ושנה-שנה וחצי אחרי החתונה זה היה לנו הבדל של שמיים וארץ מהחודשים הראשונים...
שולחת חיבוק, בע"ה שה' ישלח לכם כוחות לניסיון הזה, ואם זה מעודד- בע"ה זה ילך וישתפר...;)
זה עניין של החלטהרקלתשוהנ
ברור שקשה מאד מאד. ברוווור.
אבל זה עניין של החלטה, שרק אתם יכולים לקבל לעצמכם. יחד.
מה שהקל עלינו זה לצאת מהבית יחד כמה שיותר.
לדעתי צריך לסייגשלג דאשתקד
שאין הכוונה שכל היום תשהו בחברת אנשים, כמו להתארח הרבה אצל ההורים וכדו. זה יהרוס לכם את הכיף של הביחד.
אני הייתי ממליץ לטייל ברחוב או בקניון וכדו, שיש אנשים אז המגע תמיד עדין (או לא קיים - עניין של הנורמות שלכם), או לנסוע למקומות ואירועים אבל יש לכם את הביחד של הדרך לשם ברכב וכדו.
מאוד חשוב להתרגל להנות מלשבת לפטפט ולספר על עצמינו ולשתף ביחד, בלי אנשים נוספים ובלי יותר מדי מגע. זה הרגל מאוד כדאי להמשך הזוגיות (יש גם רובד של להעמיק את השיח המשותף, אבל זה לא נשאל כאן ולא כאן המקום לדבר על זה).
מציע לדייקהסטוריאחרונה
באמת יכול להועיל חלק מהזמן לצאת מהבית, מסכים שזו עצה טובה לחלק מהזמן או אפילו להרבה זמן, למי שבאמת לא מסוגל.
אבל, חשוב מאוד באופן כללי לשלוט בעצמנו וחשוב באופן ספציפי שתהיה זוגיות עמוקה ואוהבת גם בלי המגע. לא אומר בהכרח שהייתי מנדב לזה בלי שהתרה חייבה, אבל אחרי שיש את המצווה והאיסור - כדאי לקחת זאת כהזדמנות להעמקה.
הזדמנות לברר שהקשר שלנו הוא קודם כל קשר של נשמות, מתוך כך קשר של אנשים שיש להם ערכים משותפים ועולם ידע משמעותי ועשיר. מתוך כל הקומות הללו ועל גביהן מגיעה, בזמנים המתאימים, גם הקומה החשובה של המגע- שהיא מאוד מיוחד ונעימה ומביאה את היחד שלנו לקומות מדהימות. אבל היחד קיים הרבה לפני המגע.
כמדומני שאצלינו כזוג צעיר (אי אז...), הרבה מהשיחות הארוכות שביססו את היחד התודעתי שלנו - היו דווקא בשבתות שהיינו לבד בבית ואסורים.
מחזקים ומתחזקים יחד במהות מצוות טהרת המשפחהנגמרו לי השמות
ובמהות שמירת התורה והמצוות כולה.
ובפן הפרקטי, אכן מנסים קודם כל להיות בזה *יחד* מתוך הבנה שזה מה שאנו בוחרים וכי זה מה שחשוב לנו,
ומתוך החיזוק הזה כל אחד לעצמו וגם לשני/ה לעשות בפועל דברים שיעזרו - כגון דיני ההרחקות שבאים בדיוק כדי לשים את הגדרות הללו.
כתבו עוד על הפן הפרקטי ומצטרפת לכל דברי החוכמה שנאמרו כאן,
ורוצה גם להוסיף על הפן הרעיוני וההבנתי של הדברים בהרחבה:
בהחלט הזמנים השונים במעגלי החיים (כדוגמת הזמן שאסורים) מזמנים לנו הזדמנות מופלאה ללמוד ולהעמיק בכך יחד, ולגדול בתור הזוג שאנחנו לעוד ועוד רבדים עמוקים.
זו ממש עבודת חיים.
בהחלט אפשרות של עבודה על רמת קירבה נפשית-רגשית בעוצמה גבוהה בזמנים אלו יכולה לתרום,
גם התכנסות והתמקדות אישית חשובים בפני עצמם
ולשניהם יש מקום, הכל תלוי באיזון העדין והנכון לכם כיחידים וכזוג.
ויש גם נקודה שחוזרת על עצמה הרבה פעמים בתקופה הזו, שהיא נקודת הרגשת הבדידות בזמנים אלו שאסורים. כתבתי עליה בהרחבה בעבר ומצרפת את הדברים גם כאן:
לפעמים עולה אצל האישה, ואולי גם אצל האיש, מן תחושה של "בדידות" כאשר אסורים.
וזו אכן נקודה מאוד עמוקה שלדעתי יושבת איפשהו שם-בנבכי הנפש של הרבה מאוד נשים (וגם גברים) בזמן שאסורים.
וזה ממש לא סתם.
הרי יש שפה שלמה של אהבה (בין היתר, יש 8 שפות של אהבה) שהיא שפת המגע -
שבעצם מי ש"מדבר" בה - אומר ע"י כל סוג של מגע - חיבוק, נשיקה, ליטוף, יחסי אישות וכו' - אומר ע"י כך "אני אוהב/ת אותך"
וגם מרגיש אהוב/ה ע"י מגע שנותנים לו/לה.
עכשיו,
בתקופה שאסורים,
ועוד אחרי החיבור הגדול שהיה שמותרים,
ועוד אחרי הרבה זמן שהייתם מותרים -
פתאום נלקחה מכם השפה הזו!
משניכם!
אז גם בעלך - זה קשה לו
כי הוא אוהב אותך
ורוצה להגיד את זה
להגיד את זה גם במגע
והוא לא יכול!!!
ואת, אוהבת אותו כל כך
ורוצה להיות קרובה אליו
אבל לא יכולה לומר לו זאת בשפת המגע!
ואז מה קורה?
למי שממש קשה, כי הוא ממש "ספץ'"- ממש מדבר חזק ורהוט בשפה הזו של האהבה - הוא לגמרי מרגיש כמו נכה חלילה שלקחו לו את הקביים והוא לא יכול ללכת... כאילו איבר ממשי מתוכו חסר...
ואז מתוך קושי הוא ממש מרגיש חסר אונים!
ומהחוסר אונים הזה באמת לפעמים נוצר ריחוק גם ברגש/בנפש -
*כי* כל כך אוהבים
*כי* כל כך קשה בלי המגע
ולעיתים אפילו מעדיפים "להתרחק" לגמרי כדי שלא יהיה קשה מדי עד בלתי אפשרי
וגם כדי לא ליפול.
השורש החיובי של זה כמובן מראה עד כמה אהבה ענקית וקירבה ענקית *כן* יש ביניכם!
שעד כדי כך אתם מפחדים לא ליפול מרוב שהתשוקה והאהבה ביניכם חזקה!
שעד כדי כך אתם מרגישים חסרי אונים בלי יכולת המגע הזו
שעד כדי כך לפעמים הנפש ומנגנוני ההגנה מעדיפים להתרחק כי פשוט לא יכולים ככה בלי המגע!
אם מבינים את השורש של זה,
את המקום ממנו הכל קורה -
זה מאוד יכול להרגיע את הנפש.
כי דווקא כאשר אסורים יכול לעלות רצון יותר חזק לקירבה נפשית ומילולית
אך לעיתים מרגישים, כמו שפירטתי קודם, בדיוק להיפך
ואז התסכול גדול שבעתיים
גם אין שפת המגע
וגם אין את שפת המילים
אז כאילו מה? אז מה כן יש?
מה? כל מה שאנחנו זה רק מגע?
מה, למה אנחנו כ"כ רחוקים?
מה, הוא כבר לא אוהב אותי?
מה, הוא רק רוצה אותי כשמותר לגעת? ואני אותו?
מה יש לנו?!
אז על כל השאלות האלה לענות - ממש ממש לא!
יש ביניכם קשר שלם!
אהבה שלמה ואמיתית
אתם פשוט אנושיים!
פשוט לקחו לכם שפה! קביים, איבר, פה, יכולת התבטאות!
והריחוק הוא לא אמיתי אלא רק כמו מסכה לתסכול וחוסר האונים שהנפש מרגישה *כי* היא רוצה להיות כל כך קרובה!
עכשיו זה חשוב חשוב חשוב
אני כותבת את זה לך, לעצמי, לכולן
וכ"כ למה?
כי דווקא בימים האלו,
הימים שאיש ואישתו אסורים,
הם ימים שחלילה "מועדים לפורענות".
הכוונה שחלילה חלילה בגלל אותה הרגשה בנפש
אותו איש
או אותה אישה
יכולים "להאמין" ו"ללכת שבי" אחרי הרגש המתעתע והשקרי הזה של ה"ריחוק" לכאורה
ולחשוב שהאישה שלהם/האיש שלהן רחוק מהם
ואז זה כר פורה לחלילה ריחוק אמיתי
ע"י קשרים אסורים ל"ע
או מריבות
ויכוחים
צעקות
חוסר הבנה
רצון למלא את ה"חלל" הזה בהתכתבויות או דיבור עם גבר אחר חלילה,
או לצחוק ממישהו אחר חלילה,
או כל דבר שמכניס גורם זר בקשר המקודש בינינו
וכל דבר שהוא לא מקרב בינינו אלא מרחיק
כיוון שאין ואקום בעולם.
איפה שלא נכניס את הטוב - ישר יש בור פעור לרע.
וישר צריך למלא אותו!
כמו שכתוב בתורה "הבור ריק"
ומפרש רש"י מים אין בו
אבל נחשים ועקרבים יש בו!
ז"א, אם אין את הקירבה
אז חלילה הפוטנציאל לרע ולריחוק עוד יותר גדול!
וצריך להיזהר שבעתיים!
צריך ל"סור מרע" שבעתיים!
ואז "לעשות טוב" שבעתיים
לא לדבר עם מישהו שאסור (תמיד כמובן!)
לא לריב מריבות מכוערות
להמשיך להבין אחד את השני
כן להסתכל בעיניים (אם מתאים לכם, אני חושבת שזה חשוב)
כן לצאת יחד דווקא כשאסורים לבילוי רק בלי מגע
כן ליצור זמן ומרחב לזוגיות - זמן, פניות ומקום לזוגיות,
כן לדבר על הדברים
כן לומר במילים "אני אוהבת אותך"
או בפתקים
או מחוות
או חיוך
כן להתמלא במה שכן יש
במה שכן היה
להיזכר בזה
לזכור את זה
להפנים את זה
להסניף את זה עמוק לתוכנו
ובשאר הזמן?
בשאר הזמן להבין את המקום בנפש של זה.
ולשחרר.
להרפות.
ככה זה.
אי אפשר תמיד מושלם.
אז להכניס גם דברים טובים *אחרים* אבל שיהיו *טובים*
זמן למרחב *האישי* של כל אחת ואחד מאיתנו
זמן יותר לפיתוח תחביבים
זמן יותר ליציאות עם אחות/חברה/אמא/אחר
זמן יותר לפתח דברים בעצמך ובעולם האישי שלי ולהשקיע בזה יותר
זמן יותר לבקר הורים ומשפחה
זמן יותר לישון
זמן יותר לראות סדרות אולי, או כל דברים שאוהבים וזה דורש רק אחד ולא זוג
וכמובן גם אישך אותו דבר - יקדיש את הזמן להתמלא ב*אני* שלו
זמן יותר לעצמו
לעבודה/לימוד תורה
לחברים
ליציאות עם משפחה וחברים
לפיתוח עצמו ותחביבים שלו ויצירתיות שלו
ואז
כאשר המקום של זה בנפש קצת נרגע
אפשר לאט לאט לראות גם את הברכה בזה -
שזה באמת באמת מאםפשר גם זמן לגדול בתור יחידם ולא רק בתור זוג,
ואז אותם שני היחידים האלה יגיעו לטבילה ולמפגש המחודש עוד יותר מלאים
עוד יותר שמחים
עוד יותר *הם*
ומתוך המקום האישי השלם הזה - גם הזוגיות תהיה שלמה יותר
כי כאשר כל אחד מרגיש *עם עצמו* ועם *עצמה* טוב ושלם - הזוגיות היא הראשונה להרוויח מכך! (וגם להיפך כמובן!)
ואז יש גם את הגעגוע
והציפייה
והכמיהה
והתשוקה
ואת החיבור המחודש שהוא ממש יכול להיות עם פרפרים בבטן ממש כמו ואפילו עוד יותר מיום החופה!
ולהכניס עוד עומק וגיוון וטוב שלם בתוך המרחב הזוגי שלכם בתחום האישות ובכל התחומים.
אני קוראת לזה (לתקופה שאסורים) "שעת האפס"
שכאילו אנחנו, הנפש שלנו, כמו שעון,
שצריך מדי פעם להתאפס
לאפס אותו.
כי אם לא הוא משתגע ולא מראה את השעה הנכונה
אבל כאשר מאפסים אותו
ונותנים לו את היחס הראוי לו - הוא ימשיך להתאפס על עצמו ולהרואת את השעה הנכונה
ממש "אם תעירו ואם תעוררו את האהבה עד שתחפץ" -
שיש כמו שטח אפור כזה שהוא הזמן שאסורים בו, תקופת הריחוק בנידה,
שמה שיכול לתרום ולעזור לאפס אותו זה מה שכתבתי קודם - להכניס טוב ולא רע,
למשל סרט, שיר שכותבים או שרים עליכם עם תמונות שלכם מכל הזמנים, ממש להקדיש באופן *אקטיבי* זמן ב"להעיר ולעורר" את האהבה עד שתחפץ בזמן הזה שזה דורש יותר אנרגיה,
אז כן, לעשות קליפ מכל הסרטונים והתמונות שלכם,
לדבר על הילדים החמודים
להקדיש יותר זמן לילדים החמודים
לשמוע שירים שמקרבים ומחזקים
לרקוד
לראות סרט שיכול לקרב (לאו דווקא ביחד, הכוונה לקרבב את הלב שלכן בנפרד לשני ולתחושת הקירבה)
בילוי יזום יחד
שיחה טובה
מבט בעיניים א ר ו ך
ממש להעיר את הקירבה הזו
כמו שעון מעורר
ואז,
במקום ללכת ולהיות בשטח האפור - שיכול לזמן את כל הרע והריחוק והדברים הרעים חלילה שפירטתי למעלה -
ללכת לשטח הלבן, או הורוד - ששם הכל טוב, ומקרב, ונכון, ואמיתי ולא מזויף, גם בטווח הקצר וגם בטווח הארוך.
למשל להוסיף עוד פגישה עם אחות
עם חברה
לצאת לאוויר עם מוזיקה
לישון
להסניף את הילדים
להתפלל על זה ולהתפלל בכלל
להתחזק
לראות סרט טוב
לראות תמונה שלכם יחד
ליצור משהו
לעזור למישהו - בטוב
ממש להתכוונן לזה!
לדבר את זה.
לשהות לבקש מהשם את זה.
במילים פשוטות.
כל יום.
ואם קשה אז יותר חזק לבקש.
ותמיד תמיד לחשוב
מהי מטרת העל שלי? למשל זוגיות טובה לנצח ובית שלם ושמח לנצח -
אז מה מקרב אותי למטרת העל הזו שלי?
ומה מרחיק אותי ממטרת העל הזו שלי?
וכ-ל מה שמקרב אותי למטרה - לעשות!
וכ-ל מה שמרחיק אותי מהמטרה - להתרחק!
ב"הצלחה רבה, מאחלת לכם שתזכו לצמוח ולמצוא המון מתנות דווקא בתוך התקופות שאסורים, ומתוכן להעמיק ולשמוח עוד יותר גם בתקופות שמותרים 🙏🌹
יש מטפלים בקהל?חוזר
אשמח אם תוכלו אפילו לתייג אנשים מהפורום שעוסקים במקצוע. תודה
אני מטפלת, פסיכולוגיתמתיכון ועד מעון
מטפלים באיזה תחום אתה מחפש?לאחדשה
כל תחום, אני רוצה להבין משהו על המקצוע הזהחוזר
אז תשאל את שאלתך ומי שיהיה לו מה לענות יענההסטורי
מחילה, עניתי לך אתמול (לא גילית סוד, זה ידוע בפורום) כי הייתי בטוח שמי שבפורום נשואים מחפש מטפל - מחפש לעצמו מטפל זוגי. אבל אם אתה בסה"כ רוצה לברר משהו כללי - אין צורך לאסוף כאן מידע.
טוב, אבל בפומבי בטח לא יענו... אנסהחוזר
מה ההכשרה שלכם?
כמה שנים אתם במקצוע?
מה היקף העבודה?
על זה בוודאי לא יענו ואני גם לא באמת מבין מה אתההסטורי
מנסה להשיג.
המושג 'מטפלים' הוא עולם מאוד רחב והתשובה לשאלותיך תהיה שונה מאוד מאחד לשני. אם אתה רוצה ללכת למישהו לטיפול, הגיוני לשאול אותו את השאלות הללו באופן אישי, אבל לא חושב שדרך הפורום.
מזל שלא שאלתעוד מעט פסחאחרונה
גם מה גובה המשכורת וכמה יש להם ביו''ש.
המטרה שלך לא ברורה, (ואם כבר נראית כחשודה) ולכן אין רצון לעזור לך.
אתה שוקל ללכת לטיפול? אתה שוקל ללמוד טיפול? או שאתה סתם רוצה להסביר שהכל חארטה?
תסביר מה אתה צריך, תקבל תשובות למה שאתה צריך.