אני צריכה דחוף קטעים על נסיונות בחיים....מור

אז פשוט תפרסמו כאן או שתשלחו  למסר אישי שלי

תודה רבה ויומטוב 

..מיכל160

הקטע "עקבות בחול".

אין לי אותו כרגע אבל אנ י בטוחה שאת יכולה למצוא אותו באינטרנט.

בהצלחה!!!!!!!!!

גמרות יעזרו?הדרדק
יש לי איפשהו כמה מקורות בגמרא על ניסיונות בחיים... אם צריך.
אם זה קטע חזק אז כן.... תודהמור
חוזק זה עניין יחסי...הדרדק

ברכןת ה.
"אמר רבא אמר רב סחורה אמר רב הונא כל השקב"ה חפץ בו מדכאו בייסורין שנאמר "וה' חפץ דכאו החולי" יכול אפילו קבלם שלא מאהבה? ת"ל ... מה אשם לדעת אף ייסורין לדעת..."
"תניא רשב"י אומר 3 מתנות טובות נתן הקב"ה לישראל, ולא נתנן אלא על ידי ייסורין אלו הן תורה וארץ ישראל והעולם הבא..."

ברכות ז. - מפני מה יש צדיק ורע לו, רשע וטוב לו...

קידושין לט: (העתקה מסנונית)
ורמינהו כל שזכיותיו מרובין מעונותיו מריעין לו ודומה כמי ששרף כל התורה כולה ולא שייר ממנה אפילו אות אחת וכל שעונותיו מרובין מזכיותיו מטיבין לו ודומה כמי שקיים כל התורה כולה ולא חיסר אות אחת ממנה אמר אביי מתניתין דעבדין ליה יום טב ויום ביש רבא אמר הא מני רבי יעקב היא דאמר שכר מצוה בהאי עלמא ליכא דתניא רבי יעקב אומר אין לך כל מצוה ומצוה שכתובה בתורה שמתן שכרה בצדה שאין תחיית המתים תלויה בה בכיבוד אב ואם כתיב (דברים ה) למען יאריכון ימיך ולמען ייטב לך בשילוח הקן כתיב (דברים כב) למען ייטב לך והארכת ימים הרי שאמר לו אביו עלה לבירה והבא לי גוזלות ועלה לבירה ושלח את האם ונטל את הבנים ובחזירתו נפל ומת היכן טובת ימיו של זה והיכן אריכות ימיו של זה אלא למען ייטב לך לעולם שכולו טוב ולמען יאריכון ימיך לעולם שכולו ארוך ודלמא לאו הכי הוה ר' יעקב מעשה חזא ודלמא מהרהר בעבירה הוה מחשבה רעה אין הקב"ה מצרפה למעשה ודלמא מהרהר <בעבודת כוכבים> {בעבודה זרה} הוה וכתיב (יחזקאל יד) למען תפוש את בית ישראל בלבם איהו נמי הכי קאמר אי סלקא דעתך שכר מצוה בהאי עלמא אמאי לא אגין מצות עליה כי היכי דלא ליתי לידי הרהור והא א"ר אלעזר שלוחי מצוה אין נזוקין התם בהליכתן שאני והא אמר רבי אלעזר שלוחי מצוה אינן נזוקין לא בהליכתן ולא בחזירתן סולם רעוע הוה דקביע היזיקא וכל היכא דקביע היזיקא לא סמכינן אניסא דכתיב (שמואל א טז) ויאמר שמואל איך אלך ושמע שאול והרגני אמר רב יוסף אילמלי דרשיה אחר להאי קרא כרבי יעקב בר ברתיה לא חטא ואחר מאי הוא איכא דאמרי כי האי גוונא חזא ואיכא דאמרי לישנא דחוצפית המתורגמן חזא דהוה גריר ליה דבר אחר אמר פה שהפיק מרגליות ילחך עפר נפק חטא

ערכין טז:
"עד היכן תכלית יסורין (מה המנימום)... דתניא דבי ר' ישמעאל כל שעברו עליו 40 יום בלא יסורין קיבל עולמו" (רשי- כל מנוחתו לעתיד ואי עבר עליה חד מהנך הרי הוא יסורין)

מקוה שעזרתי.

ויש את הכוזריהדרדק
מאמר שלישי יא (עמ' קט בהוצאת דביר) על איך הצדיקים מתמודדים עם הייסורין- (אני לא יודע אם זה עוזר למקרה הזה)
תודה אבל-מור

לא כ"כ הבנתי את הקטעים אם אתה יכול להסביר אני אשמח....

תודה...

הסברים:הדרדק
נתחיל מהמגמרא בערכין.
ר' ישמעאל אומר שאם אדם לא קיבל ייסורין 40 יום, אזי הוא קיבל את כל שכר העולם הבא בעולם הזה.
הגמרא בקידושין מרחיבה קצת:
כל בן אדם שיש לו יותר מצוות מעבירות (וצ"ע האם מצווה אחת יותר או במספר ניכר) אז הקב"ה מייסר אותו עד כדי כך שנראה כאילו הוא רשע גמור (ולכן מקבל כל כך הרבה ייסורין)- כי האדם מקבל את העונש של העברות בעולם הזה כדי שלעולם הבא יהיה לו טוב יותר. (אני רואה ששכחתי עוד גמרא בקידושין שאומרת אותו דבר בנמשל...) שיטת ר' יעקב אף יותר חזקה ואומר שלא מקבלים בכלל שכר על המצוות בעולם הזה.
הגמרא בברכות ז. מרחיבה בזה ואומרת צדיק ורע לו- צדיק שאינו גמור ולכן מקבל עונש על עוונותיו בעולם הזה. רשע וטוב לו- רשע שאינו גמור שמקבל שכר על המצוות שלו בעולם הזה.

המוטיב החוזר הוא שכל ייסור (שזה אחד מסוגי הניסיונות) הם למעשה כפרת עוונות. יש עוד קטע חזק, אבל אני צריך שאחותי תבדוק את האתר לפני שאוכל להיכנס כדי להעתיק משם...
הנה הקטעהדרדק
ביקשתי מאלוהים כח,
ואלוהים הערים עלי קשיים כדי שאהיה יותר חזק.
ביקשתי מאלוהים חוכמה,
ואלוהים נתן לי בעיות לפתור.

ביקשתי מאלוהים שפע,
ואלוהים נתן לי את שרירי המוח להפעיל.

ביקשתי מאלוהים אומץ,
ואלוהים העמיד בפניי סכנות כדי שאתגבר עליהם.

ביקשתי מאלוהים אהבה,
והוא הפגיש אותי עם אנשים בצרה כדי שאעזור להם.

ביקשתי מאלוהים טובות,
ואלוהים נתן לי הזדמנויות.

לא תמיד אנחנו מבינים את דרכו של עולם.
לא תמיד אנחנו מבינים את הלך מחשבתו של הבורא.
אנחנו מתפללים ומבקשים בקשות
ולפעמים נדמה לנו שהן אינן מתגשמות.
אולם ייתכן מאוד שכל הבקשות שלנו מתגשמות
וכל תפילותינו נענות ואנחנו לא יודעים זאת.
כי הן נענות ומתגשמות לא בצורה שהיינו רוצים
שתתגשמנה,אלא בצורה שאלוהים חושב שטובה
ומתאימה לנו יותר.
אז אל תשכחו להודות על מה שיש לכם
ועל מה שזכיתם וקיבלתם,וכבר אמר איש חכם
אם התפילה היחידה שאתה מדקלם
כל חייך היא "תודה לך" דיינו
קטע יפה. תודה רבה על הכל...מוראחרונה
האבולוציה המגזרית:מקפיצים נטושים

פעם ערוץ 7 היה נחשב הערוץ המגזרי הדוסי,
ואריאל נחשבה התנועה הדוסית של המגזר,
ולכן היה פה פורום תסיס ופועל,

אלא שהיום ערוץ 7 כבר נחשב פרוגרסיבי מדי,

וכל תנועת אריאל מתעדכנת באמצעים אחרים....

*הסיפור דמיוני ועל אחריותי בלבד*

למה ערוץ 7קעלעברימבאר
נחשב פרוגרסיבי מדי?
חחחחח לא באמת התכוונתי לזהמקפיצים נטושים

אבל אני יכול להמציא סיבות למה אם תרצה.

אני סתם נכנס לפורומים נטושים וכותב בהם משהו.

אגב מסתבר שהפורום הזה אפילו מופיע בתפריט הפורומים אז כנראה הוא דווקא פעיל כביכול...

המון להט"בים מסתובבים פה באין מפריעפשוט אני..
איך הגעת לפורום הנטוש הזה?קעלעברימבאר
קפץ לי ב''עדכני''פשוט אני..
אה בעצם הוא מופיע בראשי, כמו שאני הגעתיקעלעברימבאר
אפילו המנהלת של הפורום גאהפשוט אני..אחרונה
אתם יודעים איך הופכים סניף של עזרא לאריאל?דורין השמיני
אני רואה שהפורום צולע אבל אני ישמח שתענו מהרדורין השמיני
נראליהעי

מתקשרים לתנועה יש בטוח מספר בגוגל

לגרש את הבנות ניסית?פתית שלגאחרונה

😜

סניף בלי מבנהתורת חיים בעiז

מה עושים בחודש אגון לגבי צביעת קירות?

צובעים על דפים גדוליםתות"ח!אחרונה

מחפשים מבנה שלא אכפת לו שיצבעו עליו (אנחנו צבענו על איזה מחסן של בית כנסת ששימש לנו גם כחדר ציוד של הסניף....), הכי טוב לדוגמא מבנה שטרם צבעו אותו והוא עוד בבנייה ואז יש סיכוי גבוה שייתנו לצבוע. אפשר לנסות לדבר עם העירייה/מועצה ולצבוע ארונות חשמל או קירות בעיר (יש קירות בעיר שלנו שאיזה ארגון של נוער צבע אותם).

בהצלחה רבה

הרוב הולכים לאריאל בגלל אידיאל ההפרדהadvfb

או בגלל שזה הסניף שכל החבר'ה הולכים?

צופר לשבת קליל ואפילו מצחיק לשבת צוות דחוףףףףףףדמיינו שם
אני חייבת כמה שיותר מהר משו לא כבד
שלום חברים אני בחור חרדי שמאוד מחובר לחבר'ה הדת"ל2020דתל

מחפש מקום כמו ישיבה וכדו' שיש שם אהבת חברים באופן מיוחד ומכילים כל אחד כמו שהוא,

ולאו דוקא ישיבה אלא כל מי שיודע על מקום כזה אשמח2020דתל

מאוד

לא לגמרי ברור מה אתה מחפשאני77אחרונה

ישיבה קטנה? ישיבה גבוהה? מה זה "מקום כמו ישיבה"? 

בהנחה שהתכוונת למסגרת לימודית כלשהי, אז מה חשוב לך שיהיה שם?

מבחינת סגנון  דתי/חרדי, מה חשוב לך?

איפה אתה מרגיש שאתה עומד מבחינת הרצינות שלך? כלומר - בהנחה שאתה מתכוון למסגרת לימודית, יש מסגרות שמיועדות לאנשים שלא כל כך יש להם כח ללמוד, ורוצים יותר מקום עם אווירה טובה אבל מחובר לקדושה, ויש מסגרות שמיועדות לאנשים שרוצים ללמוד בכל הכח...

הכנסה נוספת 4נטע ברזני

דרושים לעבודה בהזנת נתונים והזנת תוכן (קלדנות) מהבית❗

(ללא השקעה) וללא ניסיון!

ניתן להגיע לסכומים של 3000-11,800₪ בחודש!! בזמנכם הפנוי במהלך היום! לקבלת פרטים וליצירת קשר איתי

👇👇👇 ניתן לשלוח לנו הודעה בוואטספ 050-6158874 נטע👇

זמינות מיידית!

יש פה איראלנקים?בת סוד

בואו נעשה מאגר פעולות

אולי יעניין אותך