מעניין שמכל תגובה כמעט לקחתי משהו מזדהה
ומשהו שהיי זה בדיוק מה שעשיתי
והכל מורכב מהכל

אז מפרטת מה קרה פה, מקווה שתחשבו אח"כ שאני עדיין ייצור שפוי.
טוב אז כאמור התעצבנתי, אבל ממש
ומתוך כל העצבים התחלתי להעביר דברים לכל מיני פינות בבית (כביסה למיטה שלנו, הכל בערבוב, לגיהוץ לקיפול)
מרימה באטרף גזרי ניירות שהבת גזרה בשקדנות (מתי ריבונו של עולם, היינו כל הצהריים בחוג), עורמת ספרים שלהם שפזורים על הספה ולידה, מטאטא הר של צעצועים לפינה אחת וכו.
ותוך כדי לא חוסכת מבעלי מה בדיוק אני חושבת על ההסכמה שנתן לביקור הזה: " מה עם להגיד רגע אני לא בבית, שניה מרים טלפון לאיקס לוודא איתה שבסדר לה, או אומר לה שאתה בדרך לצאת ואיקס כבר במיטה אחרי יום קשוח ונשמח לארח אותם בפעם אחרת" ועל זה הדרך...
ואיך זה שאתה אף פעם לא רואה אותי בתמונה (כי הוא אמר שהיא היתה נשמעת נורא נואשת לאיזה אירוח או חברה או אנא ערף, ומה אני? לא נואשת למיטה? אתה הרי יצאת מפה לפני כמה דקות אתה יודע בדיוק באיזה מצב אני והבית. טוב גברים...)
ובוכה
ועצבנית
ואז בעלי עבר ממוד של לנסות להסביר למה הןא בסדר
ללנסות להרגיע אותי ולהגיד שהוא עכשיו מתקשר להוריד אותה מזה.
ואני: לא! אני אצא הגיסה הקלפטע וכו, עכשיו זה מאוחר מדי.
מכירות נשים קצת, לא?

ובעלי: תכנסי הרגע למקלחת ולישון, אני מארח אותם
ואני: לא רוצה!
ויופי לי ולנו ולעם ישראל כולו.
ואז נכנסתי לאמבטיה, שטפתי פנים ואז נפל לי האסימון
שאם אני לא עוצרת את הטירוף שהשתלט עלי אני אצא המפסידה הראשית בערב הזה.
אז נשמתי עמוק, ועוד פעם. ויצאתי לבעלי ואמרתי לו שסבבה, שיתקשר אליה וימצא דרך להוריד אותה מהביקור.
לארח אמי כרגע לא מסוגלת, גם לא שאתה תארח ואני אהיה בחדר, גדול עלי. (כל זה עבר עלי ב7 דקות!)
והוא חייך בהקלה, לקח את הטלפון, תפס אותם בדיוק חונים, אמר להם להשאר באוטו שהוא יורד אליהם להביא את מה שבאו לקחת, שהיה במכולת ולא ידע שאני כבר אחרי מקלחת (שקר, אבל לא אכפת לי), ושזה פחות מתאים כרגע ונשמח בפעם אחרת.
ירד אליהם, דיבר איתם כמה דקות
אני הצלחתי להרגע סופית
אפילו להתחיל לארגן קצת את הבית על אמת
הוא חזר התנצל ממש, שמחתי לראות שהבין אותי זה בעיקר.
וארגנו ביחד את הבית, פיקס!
בכיף
בצחוקים
והרווחתי גם ערב שמח, ולא עצבני כמו שקורה לי בד"כ כשאני נכנסת למוד.
וגם בית מאורגן, שאילולא כל מה שקרה ,כנראה לא היה מתארגן ככה הערב הזה. כי הייתי פשוט נכנסת להתקלח ולישון.
ואחרי כל זב אוסיף עוד כמה דברים להגנתי, למה לא הסכמתי שהם יבואו ורק בעלי יארח:
מדובר בטיפוס באמת בעייתי, כתבתי כבר חוסר טקט, לדעתי גם בעיה חברתית לא מטופלת. אנחנו בנות אותו גיל פחות או יותר, היא התחתנה רק בתקופה האחרונה, ב"ה מאוד שמחה בשבילה.
אבל מניסיון העבר שהיא היתה מגיעה אלינו לביקורים בתור רווקה, ותמיד תמיד ביקורי פתע, אף פעם לא מתואם מראש. היא היתה מרשה לעצמה להכנס לחדר שלנו, לפתוח ארונות לבדוק מה חדש, להכנס לחדר כביסה ולשאול למה יש כל כך הרבה בלאגן פה ומה הבעיה להפעיל מכונה. (אמיתי הכל קרה)
פעם אחת שהחלטתי שאין לי כוח לארח אמרתי לבעלי שאני נכנסת לנוח ושיהנו (זה היה בהריון הקודם), אחרי רבע שעה היא דפנה על הדלת ופתחה בלי לחכות לתשובה ואמרה שנראה לה שנחתי מספיק ושהגדולה נראית לה רעבה ועייפה והיא צריכה מקלחת ואורחת ערב ככה פשוט.
ותמיד תמיד ביקור שלה זה לא לכמה דקות, גם לא לשעה, מינימום 3 שעות.
וניסנו, מבטיחה, להזמין מעצמנו, שתרגיש רצויה
לארוחת ערב מפנקת וכו, כי אני גם מרחמת עליה אחרי הכל.
ואף פעם זה לא הסתיים בסתם ביקור, תמיד היה לי לא נוח ולא נעים בבית שלי, במטבח שלי, במה שאני בישלתי
אז מותר לי, מכון?