השבת זה הפרשה של שירת הים? (אאעעעע👏👏👏👏👏)הרמוניה
ישש סוף סוף!!

אשמח שמי שיודע יתרום גם לנו חידושים על הפרשה
תודה
ארררר ירחם השםekselion

מה זה השירת נשים הזאת?? אעעעע

עוד לא דיברתי על השירת נשיםהרמוניה
דיברתי על "משה ובני ישראל"...
מתי אומרים בכלל את שירת מרים?
יש קהילות שנוהגים לומר את שירת מריםעברי אנכי

אחרי שירת הימים פעמיים בשנה.

השבת - שבת שירה. ובשביעי של פסח - שאז הים נבקע

יש קהילות שכל השנהנחשון מהרחברון

(תימנים)

לא ידעתי. תודה עברי אנכי

מהה? מתי תימנים אומרים את זה?!הרמוניה
כל שבת כאילו?
אני תימניה אבל אני לא הולכת לבית כנסת🥺
🖐כל יום בין שירת הים לישתבחיו0י

אני בהלם...הרמוניה
לא הגיוני שאני לא יודעת דבר כזה אני חייבת לשאול את אבא שלי כשהוא חוזר...!!
ו- הולה יש לי כאן אחים
בלאדי. שאמי לא אומריםנחשון מהרחברון

וכל יום לא כל שבת

אהה תודה רבה😆הרמוניה
אני שאמית
חחחחחיו0י

אני גםנחשון מהרחברון

שאמים אומרים בשבת בשלח ובשבת שירה

לכי לבית הכנסת השבת

👍🏼הרמוניה
(לא יקרה, אבל תודה)
אנחנואניוהוא
אנטישאמים
למה זה כ'כ מרגש?נועה.

בלי ציניות..

כי זה הקטע הכי יפה בתפילההרמוניה
והכי מרגש אותי בתורה בערך (אולי חוץ ממעמד הר סיני)
תחשבי איזה דבר גדול זה... הלב מתפוצץ
ה' מראה לעמ"י בפעם אחת ☆כמה הוא גדול ואדיר ☆כמה הוא אוהב אותם ונוקם בשבילהם ☆כמה הוא מרומם אותם לעיני כל העמים ☆איך הוא מציל אותם והופך את הטבע בשבילהם
ולסיכום כמה אנחנו וה' חשובים!! מאז תחילת יציאת מצריים זה התחיל להיות מרגש... "בני בכורי ישראל"- לא בכור לשאר העמים כי הם לא נקראים בנים לה'... בכור למלאכים!! את קולטת מה זה?!
וכמובן שלומדים משירת הים עוד מלא דברים כמו מידה כנגד מידה על ההשגחה של ה' וזה... אבל העניין הוא הרגע עבור עמ"י, שעכשיו בורחים מהמצרים שעינו אותם והעבידו כל כך הרבה ולא נותנים להם ללכת וה' סופית גומר אותם לעינהם, פשוט מטפל בהם! לעמ"י הים נקרע ואז על המצרים הוא מתהפך... ה' גמר אותםם ועמ"י אוטומטית יוצא לו שירה לה', מה עוד אפשר לומר ברגע כזה!!! זה הרגע ש "ויאמינו בה' ובמשה עבדו"

לא, אי אפשר להסביר. פשוט תדמייני את זה.
למה לדמיין כשאפשר לראות את הדבר האמיתי?ekselion

טוב שמישהו נזכר לצלם את זה..

בחיים לא אראה לילדים שלי נסיך מצריים. אבל בחיים.הרמוניה
אין לי בעיה שיראו סרטים של דיסני על אגדות האחים גרים המטופשים, אבל על סיפורי התנ"ך- אוי ואבוי אם הם יראו כזה דבר מעוות....
למה מעוות?ekselion

דווקא הם דיי דייקו 

לעומת הסרטים של הוליווד רחמנא לשיזבן

מזעזע אותי לראות את משה רבינו ככההרמוניה
כאחד האדם אם לא מהנמוכים שבינהם כפי הרושם שהוא עושה בסרט...
ויש ככ הרבה אי דיוקים אפילו על ההתחלה של מה ששלחת... הרי זה לא היה ככה... לא אכפת לי רק מהסיפור ההיסטורי, את התורה אי אפשר להעביר ככה
אבל הוא באמת כאחד האדםekselion

ולגבי המדרש שמשה היה בגובה 5 מטר הרבה פרשנים נוטים לומר שזו סתם גוזמא וזה לא באמת..

לגבי קריעת ים סוף בתורה כתוב כמובן משהו שונה.. שזה לא ככה בבום נפתח אלא זה היה תהליך עם הרוח וזה

אבל

יש מלא מדרשים מוזרים לגבי איך זה נפתח וכמה זה נפתח מלא 

והרבה מהם סותרים אחד תשני

בשר ודם, אבל לא ככה...הרמוניה
לא הבנתיekselion

אז איך כאילו..?

בלי נדר אכתוב לך במסרהרמוניה
(התחלנו את הקריוקי בבית אז ביוש)
הרב נבנצל כתבעברי אנכי

שאנשים שחושבים שאפשר לאמוד את גדולי התנ"ך באמות המידה שלנו הם דומים לאנשים שמנסים למדוד גורד שחקים בעזרת סרגל.

לא הוא לא היה כ"אחד האדם", כי הוא היה "אחד ומיוחד" שכמוהו לא היה או יהיה בנבואה.

זה לא הנושאekselion

פה דיברנו על החיצוניות שלו 

ברור שמבחינה רוחנית הוא חציו אלוה חציו אדם כדברי המדרש

לא לקחת את זה כפשוטו כמובן.. אבל באמת זה בא לומר שהוא היה הכי קרוב לשלימות האלוהית כנראה

כשאתה רואה מתנהג כמו כולם, ועושה שם צחוקים עם כולםעברי אנכי

בסרט או אני לאיודע מה

זה בדיוק הדבר שהיא התכוונה.

הוא לא כאחד האדם. הוא אולי היה בגובה של אדם רגיל.. אבל זה לא הנקודה

להיות שחקן בסרט , עם משפטים, ודיבורים כאלה עם פרעה כאילו זה איזה עוד סרט.. זה באמת מפספס קצת מהמשמעות

הרשה לי להסבירekselion

קודם כל זה סרט ילדים לא צריך לעשות מזה סרטקורץ

שנית, הסצנה שהוא שובב זה לפני שהשם מתגלה אליו.. זה כשהוא עוד מצרי למהדרין במצרים.

ואגב זה מתחבר עם פרשנים שאומרים שהיה לו קצת תסביך אישיות בתקופה הזאת, אם הוא מצרי או יהודי..

אני לא יודע, לא נראלי שראיתי את זהעברי אנכי

אני רק אומר שאני מבין למה היא מתכוונת

אוה זאת בדיוק הנקודההרמוניה
משה רבינו ובעצם כל אחד- הוא המשמעות הרוחנית שלו, משה רבינו בשבילי זה אדם צדיק וקדוש, ולדמיין אותו בצורה רדודה כזאת זה פשוט לעשות לו עוול ובעיקר לי...
גם מציגים אותו בחיצוניות, גם אי אפשר להעביר יראת שמיים, וגם- מרוב שהוא כזה קדוש ברור לי שהחיצוניות שלו אפילו היא עצומה מכדי שאוכל לתאר אותה. לא סתם יש איסור לצייר פנים של צדיק.
זה נכוןekselion

אבל לא צריך להגזים ולהפוך אותו לאלוה.. זה החטא של הנצרות העריצו את הגיבור שלהם עד שהפכו אותו לאלוהים

משה היה בן אדם! 

אמנם ברמה הרוחנית הכי גבוהה (שאי אפשר לקלוט)

אבל היה נראה בן אדם, לפחות עד המעמד.

מאז והלאה באמת אתם צודקים הוא היה נראה שונה

הוא לא היה נראה כמו בנאדם שאתה רואה היוםעברי אנכי

לא סתם בהמשך הוא הצטרך לשים מסווה כי אי אפשר היה להסתכל עליו מרוב קדושה

קדושה ברמה כזאת משנה את הבנאדם גם חיצונית

אמרתי כבר שזה היה אחרי המעמדekselion

גם אני אמרתי את זה. קרא שוב^^^עברי אנכי

אני אמרתי קודםekselion

וחוצמיזה הסרט לא עוסק בכלל במעמד

כשהוא נולד כל הבית התמלא אור...הרמוניה
אין סוף לזה וחבל סתם ללכת סביב... הם לא היו אנשים כמונו. כל התיאורים שכתובים עליהם זה לא משהו שאפשר להגשים.
צריך לעשות הפרדה בין מדרשיםekselion

לבין התורה שבכתב

למעט העניין עם המסיכה לא היה כתוב שום דבר מופלא על החיצוניות שלו.

כנ"ל דוד ואברהם וכל שאר אבות האומה היו נראים כמונו 

ויש הוכחה לזה מספר שמואל, כששמואל התבלבל והעדיף להמליך את אליאב על פני דוד, כי אליאב היה נראה מרשים מאוד. 

ההבדל בינהם לבינינו זה שהיה להם נשמה ורוחניות בצורה שאי אפשר להשוות בכלל

אבל אין  הבדל בחיצוניות

מי אמר שדוד בתור ילד היה נראה כמו שהוא במלוא גדולתו?עברי אנכי

אתה החלטת שההבדל ביננו לבינם זה רק בפנימיות.

כי אתה החלטת להתעלם מהמדרשים. ואולי באמת בקטע הזה הבית כפשוטו התמלא אור?

זה לא דבר מופרך.

אתה פשוט מתעקש על הגישה שלך.

חובת ההוכחה מוטלת עליךekselion

אני הוכחתי לך שדוד לא היה נראה מרשים בכלל 

ועובדה שאף אחד לא דמיין שהוא יכול להיות מלך, אפילו לא גדול הדור שמואל..

המ. זה לא ראיה. אמנם הראיה של בני אדם מוגבלתעברי אנכי

שה' רואה גם ללבב

אבל זה לא ראיה, כי הרעיון שם זה לראות מי מתאים להיות המלך. לא לראות מי הכי צדיק בעולם.

זה לא כזה קשור..

אוף פשוט לא חשוב.הרמוניה
קשה לקלקל לך את החוויה הטובה מהסרט...
גם וגם כי אני חושב שהעיוותים שם מינורים ושולייםekselion

...הרמוניה
לדעתי הם עצומים, וגם אם זה שינויים דקים התורה צריכה להיות מדוייקת גם בפרטים הקטנים... זה לא סיפור היסטוריה כבר אמרתי? זה דברי אלוקים
אבל זה סרט. זה לא התורה..ekselion

אגב, הסרטים האחרים של דיסני שציינת שלא היה לך בעיה להראות לילדים בסגנון האחים גרים וכל שאר מרעין בישין כנראה שמזיקים יותר לנשמה של ילד מאשר נסיך מצרים

כי אלו סרטים שמושפעים מהאלגוריות האכזריות של הסיפורי עם של הנוצרים

זה הרבה יותר מזיק  

מאשר סרט שמראים בו שהים נבקע בשניה במקום בהדרגתיות..

ונראה לי כדאי שנפסיק חפרנו רצח 

וזה כולה סרט חח

אני בעד ה-להפסיק עברי אנכי

------רב שמואל
בדיוק

ההבדל הוא הוא בין היסטוריה לתורה

התורה לא שוללת את זה שהיו שם בני אדם, שכמו שאנחנו מבינים, מלימודי אמונה, הכוונה לבני אדם, לא מלאכים, לאנשים שממש מופיעים בעולם ופועלים - בצורה שיש בה דמיון גדול לפעולות של אנשים אחרים, מבחינת סיבה-תוצאה, רצון-מעשה, מחשבה-הבנה-תפיסה- הוראה נבואית וכולי. התורה אומרת שכל זה נכון. - אבל - זה נעשה באופן ערכי רוחנית, וקדוש גם גשמית - גם ערכי וגם קדוש מאוד גבוה. וזה ההבדל האמיתי - לא שזה לא מכיל מאפיינים שנתפסים במחשבה רגילה - אלא שהמאפיינים הללו אינם נמדדים בקני-מידה רגילים. זה חוץ מהעובדה שמדובר בתקופה אחרת, והכל אחר וכו'
אם אמא שלי לא הייתה מפמפמת לי את הסרט הזה כל הילדותekselion

סיכוי לא קטן שלא הייתה נשארת לי שום זיקה לדת

יש בדיעבד ויש מלכתחילה...הרמוניה
מעמד הר סיני זה שבוע הבאעברי אנכי

אוף.. הרסו את כל התוכן משמעותי של שרשור...אני הנני כאינני

יש חיד"א שעומד על גדלות הנס, שבו זמנית בזמן שישראל חצו בבטחה - מהעבר השני המצרים טבעו, גבורה (דין במצרים) וחסד (לישראל [מחמת הקטרוג של "אלו ואלו"]) משמשים בו זמנית, פלא עצום..

נכון.... חשבתי שעדיף כבר שמישהו יפתח שרשור אחרהרמוניה
אבל מצד שני בכל מקרה לא זרמו ממש
אגיד משהו ידוע אבל חשובנחשון מהרחברון

איך המצרים העיזו להכנס לים כשהוא נפתח כלכך יפה בצורה ניסית?
מה עבר להם בראש?

במתן תורה כתוב שהקב''ה כפה על בנ''י הר כגיגית. וחלק מהמפרשים הסבירו שהיתה התגלות אלוקית כלכך מוחשית שכבר לא היתה בחירה חופשית אם להאמין או לא.

גם במכות במצרים פרעה כל הזמן ביקש מהחרטומים לעשות גם...  תמיד הקב''ה משאיר איזשהו שביב של אפשרות שהנס הזה קרה בכוח טבעי (כן כשפים זה כוח טבעי ברמה כזו או אחרת. זה כוח שאנשים יכולים לשלוט בו)

אם נסתכל על הפסוקים של קריעת הים נראה שלא היה שם שלווה םסטורלית עם שמש אביבית מבצבצת.

קודם כל הקריעה של הים והחציה שלו היו בלילה. לפנות בוקר כבר מצרים טבעו בים.

הפסוקים מתארים לנו את קריעת הים כסערה איומה ונוראית

יט וַיִּסַּע מַלְאַךְ הָאֱלֹהִים הַהֹלֵךְ לִפְנֵי מַחֲנֵה יִשְׂרָאֵל וַיֵּלֶךְ מֵאַחֲרֵיהֶם וַיִּסַּע עַמּוּד הֶעָנָן מִפְּנֵיהֶם וַיַּעֲמֹד מֵאַחֲרֵיהֶם. כ וַיָּבֹא בֵּין מַחֲנֵה מִצְרַיִם וּבֵין מַחֲנֵה יִשְׂרָאֵל וַיְהִי הֶעָנָן וְהַחֹשֶׁךְ וַיָּאֶר אֶת הַלָּיְלָה וְלֹא קָרַב זֶה אֶל זֶה כָּל הַלָּיְלָה. כא וַיֵּט מֹשֶׁה אֶת יָדוֹ עַל הַיָּם וַיּוֹלֶךְ יְהוָה אֶת הַיָּם בְּרוּחַ קָדִים עַזָּה כָּל הַלַּיְלָה וַיָּשֶׂם אֶת הַיָּם לֶחָרָבָה וַיִּבָּקְעוּ הַמָּיִם. כב וַיָּבֹאוּ בְנֵי יִשְׂרָאֵל בְּתוֹךְ הַיָּם בַּיַּבָּשָׁה וְהַמַּיִם לָהֶם חוֹמָה מִימִינָם וּמִשְּׂמֹאלָם. כג וַיִּרְדְּפוּ מִצְרַיִם וַיָּבֹאוּ אַחֲרֵיהֶם כֹּל סוּס פַּרְעֹה רִכְבּוֹ וּפָרָשָׁיו אֶל תּוֹךְ הַיָּם. כד וַיְהִי בְּאַשְׁמֹרֶת הַבֹּקֶר וַיַּשְׁקֵף יְהוָה אֶל מַחֲנֵה מִצְרַיִם בְּעַמּוּד אֵשׁ וְעָנָן וַיָּהָם אֵת מַחֲנֵה מִצְרָיִם. כה וַיָּסַר אֵת אֹפַן מַרְכְּבֹתָיו וַיְנַהֲגֵהוּ בִּכְבֵדֻת וַיֹּאמֶר מִצְרַיִם אָנוּסָה מִפְּנֵי יִשְׂרָאֵל כִּי יְהוָה נִלְחָם לָהֶם בְּמִצְרָיִם.

כו וַיֹּאמֶר יְהוָה אֶל מֹשֶׁה נְטֵה אֶת יָדְךָ עַל הַיָּם וְיָשֻׁבוּ הַמַּיִם עַל מִצְרַיִם עַל רִכְבּוֹ וְעַל פָּרָשָׁיו. כז וַיֵּט מֹשֶׁה אֶת יָדוֹ עַל הַיָּם וַיָּשָׁב הַיָּם לִפְנוֹת בֹּקֶר לְאֵיתָנוֹ וּמִצְרַיִם נָסִים לִקְרָאתוֹ וַיְנַעֵר יְהוָה אֶת מִצְרַיִם בְּתוֹךְ הַיָּם

שימו לב. ענן וערפל  ובוץ ורוחות עזות שמזיזות את הים הצידה. לא כזה פסטורלי

המצרים הסבירו לעצמם שזו סערה, שהזיזה קצת את הים והם מרשים לעצמם להכנס לים שנקרע בנס. כי הם התכחשו לנס.

וגם בני ישראל... יכולים לטעות ולחשוב שזה טבעי. את גודל הנס הם מבינים רק אחרי שהם רואים את המצרים טובעים. הגיוני מאד שהיו הרבה אנשים בעמ''י שלא קלטו את גודל הנס עד הבוקר...

מה זה מלמד אותנו? שאם רוצים אפשר לראות את יד ה' גם בדברים הקטנים, בלי ניסים מפוצצים
ואם רוצים אפשר לראות ים נקרע ולהכנס לתוכו כי עוצמים את העיניים מלראות את יד השם.

שנזכה לראות את יד ה' בכל דבר ומעשה בחיינו וכו'

---רב שמואל
מה שאתה אומר לא יכול להיות הגיוני.

המצרים - אומנותם והמומחיות שלהם, הייתה במעשי כישופים לרוב. לא יכול להיות, בפרט לאחר כל 10 המכות, לא יכול להיות, שהם לא לקחו בחשבון את האופציה שמשה עשה איזה משהו נוסף, וזה אומנם נס נוסף. הם בהכרח לקחו בחשבון את האפשרות הזו,

וחוץ מזה, שאנחנו רואים שהיה - גם אם אתה - כאיש כופר שמעיין במהירות וחיפזון מאולתר, בפסוקים שאינך מאמין בהם ובחשיבותם, אבל רואים בבירור, שהתורה רואה את הדברים כדו-שיח, שיג ושיח, בין פרעה למשה. פרעה כבר הודה על מכות אחרות - פעם הוא הודה שהם מכות מאלוהים "אצבע אלוהים היא". פעם הוא הודה שאכן הוא נחשב לחוטא "ה' הצדיק ואני ועמי הרשעים". וכן הלאה. לא נראה, שפתאום, כשהים נקרע, הוא החליט שהוא חוזר בו מכל התובנות שביחס לניסים האלו, ומחליט שפשוט זה לא קשור לכלום.

מה שכן סביר, שבדיוק כפי שקודם, הוא סבר שמגיעה לו ממשלה על ישראל. ואומנם, בשעת מכת בכורות, הוא ויתר עליה סופית, כיוון שזה היה נראה לו כפגיעה בעצם הזכות של מצרים, בצורה שלא ייתכן שזה קרה אם אכן לפרעה הייתה זכות אלוהית למשול על ישראל. אבל, כשעם ישראל חזר "וישובו ויחנו לפני פי החירות... ואמר פרעה לבני ישראל נבוכים הם בארץ סגר עליהם המדבר". וכך, כשהוא התקרב לים - הם מאוד פחדו ממנו מפרעה שהתקרב - כפי שרואים. ואז הוא חשב, פרעה חשב, שבעצם גם אם למשה יש איזה אלוהים, שפרעה לא ידע "לא ידעתי את ה' וגם את ישראל לא אשלח" ועכשיו פרעה מודה שלמשה כן יש איזה אלוהים "רציני", אבל עכשיו פרעה אומר: אני יותר חזק מהאלוהים של משה. וכל מערכת האלוהות שלי,פרעה - מערכת האלוהות של מצרים - כנראה יותר חזקה לכאורה יותר ממשה והאלוהים שלו - הרי משה הסתבך שם במדבר בגלל אליל מצרי שסמוך למקום שממנו עזבו את מצרים - ולכן פרעה אומר: אם ככה, עכשיו אני אוכל ללכת וגם להשיג אותם ולשלוט עליהם שוב.

ראוי לציין - שלפי חז"ל כל אחת מ-10 המכות ארכה שבוע בדיוק - 7 ימים, וכך גם קריעת ים סוף - וכפי שאפשר לראות על פי החישוב של מספרי הימים שכתובים בפסוקים - שאומנם קריעת ים סוף הייתה ביום ה-7 השביעי למכת בכורות, שזה בעצם אומר שזה היה המשך אחד,כאילו שני חלקים של המכה האחרונה.

ובעצם, עד מכת בכורות - המבחן היה על הכוח של אלוהים מול פרעה - כאן, לעומת זאת, המבחן היה על הזכות - בשעת מכת בכורות, התגלה לפרעה שמצד זכות אלוהית, יש לישראל זכות יותר ממנו - כך לפי חישוב והתפיסה שהם עשו אז, כפי שהיה ידוע וכמובן ומקובל בדורות ההם. ובקריעת ים סוף, פרעה עדיין ניסה "להפוך" את הגורל, כביכול לקחת את מה שנראה לו כגזירה אלוהית של כישוף ולא אלוהית אמיתית, והוא חשב, שאם הוא נכנס לים - ישראל לא יוכלו לברוח - אבל הם כאילו "יילכדו" בתוך הנס של עצמם - בדיוק כפי שהיה נראה לו - כפי שהיה נראה לפרעה שקרה אחרי השלושה ימים הראשונים, כשהם עברו "לפני פי החירות".

(יש לציין, שלפי הפרשנות שלי, כפי שאני מפרש את הנושא, הנושא התורני של המושג שנקרא "מצרים", זה דבר שכביכול "אבד" מתוך המערכת האלוהית, (כפי שכתוב שהקב"ה אמר מלאכים: "מעשה ידיי טובעים בים, ואתם אומרים שירה?" וזאת למרות שלישראל כן דווקא היה מותר ומצווה להגיד שירה, כיוון שהם ניצלו מפרעה.) אבל, כפי הפרשנות שלי, לעתיד הנושא הזה שכביכול "אבד", צריך לחזור בדרך אחרת, ובאופן אחר, שזה קשור לנבואות של "יום ה'", שבהם ישנה מערכת שעוברת כל מיני שינויים, וישנם דברים צורות חדשות שמתבררות, לקראת, או במהלך "יום ה'")
וואו...הרמוניה
יפה מאוד תודה רבה!!
יישר כח! בליקוטי שיחות יש ראיה נוספת לכך והיא המדרשפתחתי ניקק
ויבקעו המים - מלמד שנבקעו כל המים/הימים(מלשון ים) שבעולם..
ולכאורה אם זה כך אפשר לומר שזו תופעת טבע.. אלא כמו שכתבת תמיד יש בחירה איך להסתכל על אירועים.
חח דווקא לי זה עוד יותר לא נראה תופעת טבע...הרמוניה
נבקעו כל המים בעולם במקרה בדיוק מתי שישראל צריכים לחצות את הים? ואז נסגרו בדיוק על המצרים? צירוף מקרים מופלא חחחח איך הכל תלוי בזווית של ההסתכלות...
זו בדיוק הנקודה...נחשון מהרחברון

שמי שרוצה רואה ומי שלא רוצה לא מוכרח לראות

אז מה יעשה אדם שלא רואה?הרמוניה
אומרים בשם החזון איש שאמונה זה מלשון אימוןנחשון מהרחברון

צריך להתאמן להאמין

כמו שריר. אם לא משתמשים הוא מתנוון

וכשרוצים לחזור לפעילו עובדים על זה קשה.

ה' נותן לנו את האפשרויות לראות ניסים גדולים אבל משאיר שביב של אפשרות שזה יד המקרה, צירוף מקרים נדיר, תופעת טבע נדירה וכו כדי לא 'להכריח' אותנו לראות

גם אחרי 8 מכות ניסיות על מצרים 80 אחוז מעמ''י מתו במכת חושך כי לא האמינו ולא רצו לצאת

...הרמוניהאחרונה
יפה...

משהו על הקטע האחרון- שמעתי שיש פירוש שזה לא שהם לא האמינו בבורא עולם, אלא הם לא האמינו בו שהוא יוציא אותם מטומאותם, כאילו חשבו שאין להם סיכוי ולא הלכו עם ה' באמונה שהוא אוהב אותם ונמצא איתם בתוך כל זה ויכול להוציא אותם גם מהעוונות ולכן כאילו אין מה לתת להם את התורה

הרב עמוס יקר בעיני ה'כולנו הביתה

שיר שהכנתי לזכרו

זכר צדיק וקדוש לברכה

לולאי השיעורים הנפלאים של הרב אהרן לוינחלת

לא הייתי עושה היום כ ל ו ם בבית! ממש!   עונג רצוף, הכוזרי, דעת תבונות, רמח"ל, מהר"ל (אם אי י

טועה, אין לי זמן כרגע לבדוק) - תוך השוואה לאפלטון, אריסטו ועוד - חכמה צרופה. נפלא.

פריבילגיה של סבתא … שיכולה להיות פנויה לשיעוריםפ.א.
במהלך היום 😃
תוך כדי הדחת כלים, צחצוח פמוטי השבת, או קיפול כביסנחלת

אפילו תוך גדי

הספונג'ה.......וכי קלות כל אלו בעיניך?!

לולאי השיעור שלו הקשבתי היום, לא הייתי עושה כל זאת. או שהייתי עושה

זאת באיטיות, בחוסר חשק, בלשוטט מחשבתית בכל מיני מקומות , העיקר לא

כאן, ליד הכיור, השיש....

השיעורים שלו עוזרים לי לעשות מה (מה לעשות, אני מודה ומתוודה) - שאיני

אוהבת... זה לא נשמע מכובד כל כך,  לערבב צלחות ותרסיס לניקוי חלונות

עם דעת  וחכמה כל כך נפלאות, אבל זמני לא כל כך פנוי,  Young man.......

א

אני לא טיפוס שלומד ללא הרף, הלוואי. אבל, כשלא נמצאים

במסגרת תורנית איזושהי,  אז בלי לשמוע משהו תורני, אני

מרגישה שהופכת יותר ויותר לבורה ועמת הארץ. 

הלוואי והייתי מקשיבה לרב לוי

ודומיו - יותר.  הרבה יותר. וחוצמזה...זה כיף!!

ברור עם זאת, שיש אנשים הרבה יותר עסוקים

ממני. עובדים המון שעות, לומדים, פעילים....

אגב, השיעורים של הרב לוי נמסרים

לציבור של בעלי תשובה, או אנשים

שמתעניינים....ובכל זאת, הם עמוקים,

מלאי מחשבה, משהו!!

א גיט ווך!

יפה! והגית בו יום ולילה 😊פ.א.
א גיטה נאכט
כאן צריך לבוא אימג' מחייך אבלאיודעתאיך לעשותאתזה..נחלת

לילמנוחה!

שגיאות הכתיבמכי לאמוצאתאתהמשקםייםשליבפעםהאלפיים...נחלתאחרונה
מר פודלמן ממהר לאכול במסעדה בכשרות צהר לפני שמועצתקעלעברימבאר

הרבנות מבטלת את החלטת המנכל

משגיח צריך להיות גורם מרתיעארץ השוקולד
לא להגיע בתדירות קבועה
נראה לי שאצל חילונים להיות די ג'ייעשב לימון

זה כמו המעבר מהצד לעולם האימון והטיפול בעולם הדתי

מין משהו כזה שלומדים בקטן מהצד וחולמים להגביר לאט לאט למקסימום

יש גם די ג'ייס דתיים ויש גם מטפלים ומאמנים חילוניםאריק מהדרום
באופן כללי כל אלה מקצועות של אנשים שלא לחוץ להם להרוויח יותר מידי כסף והם יותר עובדים על מימוש עצמי מאשר על פרנסה, יש עוד הרבה מאוד מקצועות כאלה.
די ג'ייoo

זה תחום אומנותי

אימון/ טיפול זה תחום פסיכולוגי

יש לא מעט תחומים/ משרות שאפשר להתחיל בקטן ולצמוח

ותכלס קריירה נבנת כמעט תמיד ככה

מקטן (בסוג משרה/ כמות השקעה/ ידע/ משכורת) למשהו שיכול לגדול 

את מתארת אמת ממש עצובהפשוט אני..

עולם האימון והטיפול - מין משהו כזה שלומדים בקטן מהצד.

זוועה.

הלוואי שאחד כזה ייתבע פעם, והפיצויים שהוא יצטרך לשלם ילמדו את כל השרלטנים שיש אחריות למעשים שלהם.

שכמו שאי אפשר ללמוד בזום בקורס של חודשיים איך לבנות בניין כך שהוא לא ייפול ברעידת אדמה, כך אי אפשר ללמוד באיזה קורס קקמייקה איך לטפל בנפשות של בני אדם. 

ממש ממש מסכימהעשב לימון

אבל זה רווח לצערי

על אף שאני מסכים ברמת העיקרוןאריק מהדרוםאחרונה

א. אדם שבוחר להיות מטופל או מאומן ע"י בוגר קורס ללא ניסיון הרי שהבחירה בידו ועליו לשאת בתוצאות.

ב. אינני רואה בהכרח אינדיקציה לטיב הטיפול ומספר השנים שהמטפל בילה באקדמיה, או במוסד שבו הוא למד.

אולי פה ידעו...זכרושיצאנולרקוד

אני מחפש את הניקית "הדובדבן שבקצפת"

הייתה פעילה פה לפני כמה שנים, אם יש כאלה שמכירים את הניק הנוכחי שלה

ויוכלו להגיד לה או משהו

שאלה לדתיים הלאומיים המכונים דוסיםכְּקֶדֶם

איך אתם עם זה שאתם מתגייסים לצבא שיש בו פריצות ואידיאולוגיה גויית מובהקת של לתעדף את חיי האויב על פניך?

כשאני הייתי שומר בלילות בחדר לידי היה זוג שהתאמן במצוות פרו ורבו מדי לילה והיו לי מפקדים שמצביעים למרץ והולכים למסיבות גייז

התייחסתי רק לאמירה העקרונית שהבאתנוגע, לא נוגע

לעצם העניין, ברור שחסרים חיילים.

אגב, אם הרמטכ"ל לא היה עבד של הפרוגרס, הוא היה דואג שלחרדים שכן מתגייסים היה מסגרת באמת מתאימה, כדי למשוך עוד חרדים להתגייס, במקום לרוץ לתקשורת ולהצהיר הצהרות על גיוס חרדים.

כמו שוינטר אומר-הצבא לא באמת רוצה חרדים.

(אין בדברים הצדקה לההתנהלות החרדית. זה לא הדיון).

עצומה לסגירה של 'שיחה אישית'מחפש אהבה

למה יש את זה בכלל? למה לא מספיק מסרים?

זה ממש מיותר.

מי שמסכים איתי שיצטרף לעצומה...

סתם צוחק בקשר לעצומה, אבל נראה לי זה ממש מיותר.

דווקא יותר נוח ממסריםקעלעברימבאר
מה זה אחלה כליפתית שלג

שהבעיה היחידה בו זה שהוא ממכר.

אה וגם שאין הקלטות.

זה מרגיש כמעט כמו וואטסאפ

יותר נזק מתועלת. עם יד על הלבמחפש אהבה
תלוי בבן אדם ובשימוש שלוארץ השוקולד
כל בן אדם צריך להבין איזה כלי תורם לו ואיזה יוצר נזק ולפי זה לבחור באיזה כלי להשתמש
נראה לי שפעם היה אפשרות להקליט שםארץ השוקולד

@משה

אני זוכר נכון?

גם היום אפשרמשה

כלומר,  הש"א לא תומכת בזה. אבל אם המכשיר תומך בזה אז הש"א יודעת להציג.

אולי פעם יהיה לי כח להתמיך את הזוועה הזו. אם זה יקרה, זה יקרה עם תמלול מובנה.

ארץ השוקולד
לא יודע אם תמלול מובנה זה טוב
שלח לי הקלטה בווטסאפמשה

ותראה.

אליעזר המתמלל... אתה בטח מכירנקדימון
Ivrit aiמשה
אני מריץ אותו מקומית
אבל לווטסאפ מן הסתם יש יכולות טובות מהערוץארץ השוקולד
לא. זה לא כלי של ווטסאפמשה
מענייןארץ השוקולדאחרונה
מה ההבדל בין מסרים לשיחה אישית? זה באמת נראה מיותנחלת
יופי. מי עוד?מחפש אהבה
מסרים זה כמו מיילארץ השוקולד
שיחה אישית זה כמו הודעות
אם לדעתך זה מיותר, אל תשתמשארץ השוקולד
מפריע לך אל תשתמש לא?חתול זמני
שיר עצוב לט' באבכולנו הביתה

זה השיר השני שלי כאן. 

(ע"פ ההיתרים של הרב אוירבך והרב יצחק יוסף לשמוע שירים שקטים בשלושת השבועות)

הכנתי אתמול בAI, מבוסס ברובו על הקינה "למי אבכה".
מה דעתכם?

לדעתי החצי דקה האחרונה הכי יפה.
אם מצא חן בעיני אחד שטוב ביצירת וידאו, מוזמן... אני טוב מוזיקה ולא בוידאו

לְמִי אֶבְכֶּה וְכַף אַכֶּה, 

וּבִבְכִי אֲמָרֵר וַהֲמוֹן מֵעַי אֲשַׁנֵּן

הֲלַמִּקְדָּשׁ וְאָרוֹן אוֹ כְרוּבִים

שֶעוֹרבִים וְקִפּוֹד שָׁם יְקַנֵּן

[Chorus]

וסוֹד תּוֹרָה, הֲיֵשׁ מוֹצִיא לְאוֹרָה? 

וּמִי הוּא זֶה עֲלֵי הַדּוֹר יְגוֹנֵן

זְכֹר הַשֵּׁם, ואָחוֹר אַל תְּשִׁיבֶנּוּ

קְרַע אֶת הַשָּׁמַיִם וּבוֹא אֵלֵינוּ