איפה אני ואיפה אנשים כמו הקצינים האלה שנפלו?די שרוט
אני, שיושב עמוק על כיסא הבורגנות המעמד ביניימי והם, שעושים דברים גדולים.
להם יש
ערכים. הקרבה. נתינה. אמונה. ההגעה לטופ של הטופ. הסתפקות במועט גשמית ושאיפה למרובה ערכית.

לי יש
עוד עליה בשכר. עוד כסף. עוד ערב נינוח בבית. עוד חיפוש עקר אחר משמעות. אחר השכלה. אחר המיצוי העצמי. אחר הריגושים.

איפה אני ואיפה הם?
איך מגדלים ילדים כאלה?

שאלה טובה...יהי זכרם ברוך... סיפור עצוב..מקופלת
בדיוק אני יושבת וחושבת על זהסמיילי12
מה אני משאירה מאחור.
מה אני תורמת לעולם.
החיפוש האינסופי אחר נוחות וכסף, מה ישאר לנו מזה? כלום.
באנו לפה לעשות משהו. לשנות. להשפיע. ואנחנו נשאבים, אני נשאבת. לשגרה לעבודה.
הלוואי והיו לי את הכוחות לצאת קצת מעצמי.
מתנחמת בזה שבעלי אחד כזה מיוחד. והלוואי שהכוחות חיים שיש לו יעברו לילדים שלנו. ושהשם ישמור לי עליו תמיד.

יום קשה מאד. ממש. אני באופן אישי מפורקת.
אלוקים בוחר אליו את הטובים ביותר. זה ממש זה.
כולנו טובים ביותר. פתאום כשמישהו הולך רואים את זה כל כך ברורכתבתנו
מול העיניים. ממש עצוב. שה' ישלח ליורה חסד ורחמים שישאר שפוי וידע שמה שקובע זה שהוא פעל להגנת עמו וארצו
נכוןסמיילי12
כואב הלב עליו.
כולנו מבחינת צלם אלוקים שבאדם אבל לא מבחינת המעשיםבסדר גמור
כמה מוכנים להקריב ולתת לעומת כמה מוכנים לקבל
שני צדדים למטבעהעני ממעש
כשמתמקדים פנימה במקום החוצהתיתי2
מגלים כמה אומץ
גבורה
מסירות נפש של ממש
גמישות ויכולת השתנות
כנות
מאמץ
נדרשים בשביל עבודת המידות הפנימית האישית.
בשביל לבנות יראת שמיים
בשביל לבנות זוגיות איתנה
בשביל לגדל ילדים
כל הדברים ה"מובנים מאליהם" דורשים אומץ וגבורה.
כשרועי קליין קפץ על הרימון, חבריו ומוריו בעלי מיד הדגישו שמדובר בחיים שלמים של מסירות נפש, של עבודה פנימית, שהובילו לאותה נקודה.
ולרוב לא מגיעים לנקודת שיא שיוצרת אתוס.
אבל זה לא משנה,
כי מי שבוחר בהתמקדות פנימה ובעבודה פנימית, כבר לא צריך (או לאט לאט לא צריך) את הרושם החיצוני, את הקומפלימנט החברתי.
אלא הולך ונעשה מחובר לאמת כפי שהיא מול ריבונו של עולם, אל האמת כפי שהיא בחדרי חדרים של ביתו וליבו.
כמה גבורה צריך בשביל להיות אמיתי וישר שם, במקום הלא נראה.
כמה קל להיות גיבור בתארים החיצוניים, ב"מקצוע", בעשיה הנראית לעין.
איך מגדלים ילדים כאלה? רק, רק, רק בעבודה פנימית.
כי ילדים רואים ומרגישים הכל. אי אפשר לעבוד עליהם, מי שמנסה להציג להם הצגות רק מרחיק אותם מהגבורה מהיושר מהאמת.

כמה מסירות נפש יש בקביעת עיתים לתורה.
כמה מסירות נפש יש בטהרת המשפחה. במיוחד בדור שלנו. כמה רגעים יש בחיים של גבורה עילאית בנושא הזה, כל אחד ועניינו. גבורה נסתרת, סודית, כזו שלא מקנה לך צלשים וכפיים.
כמה מסירות נפש יש בגידול ילדים בשלווה ובנוכחות הורית. ברגעי גבורה אינסופיים על מידותנו מול הילדים, בנגיעה בכל המקומות הכואבים שההורות מעוררת, כמה גבורה לטפל, להיות, להשקיע, לבנות את הקשר כל הזמן כל הזמן.
כמה מסירות נפש על העמקת הקשר הזוגי, ההקשבה הפנימית לבן הזוג, בניית אחדות עמוקה ואמיתית. כמה פיתוי יש לברוח, לברוח לכל מיני מקומות, אפילו רק להזניח את עבודת האחדות הכי בסיסית של הקיום. כמה כוחות נפש צריך כדי להכיל באמת את בן הזוג, ולחיות בשניים.
כמה מסירות נפש יש בחיי בורגנות ישרים, בעבודה ישרה, בהתנהלות כלכלית וחברתית ישרה.
כמה מסירות נפש יש בשמירה על הלכות לשון הרע.
כמה מסירות נפש יש לאדם שבוחר, כל הזמן נמצא בבחירה, מה לעשות במתנת חייו, למי להקשיב, אחרי מי ללכת, מה המציאות מבקשת ממני עכשיו. ולעשות ויתורים קשים כדי להיות נאמן לעצמי, לאמת.

במקום לחפש רחוק, תחפש מתחת לגשר.
כן, זה הכי הכי הכי קשה בעולם.
את חושבת שהיה להם קל להיות גיבורים בתארים חיצוניים?סמיילי12
לא רואים את הבית בכלל.
ישנים בחוץ.
עובדים קשה על חשבון הבית והמשפחה בשביל שאנחנו נוכל לישון בשקט.
נשמע שאת מנסה להפוך את החיים הבורגנים שלנו למשהו עילאי. אז לא. יש אנשים שחיים כמוך וכמוני. באמת ביושרה פנימית ובעבודת המידות, אבל הם מוסיפים לעצמם עוד מדרגות. באהבת העם והארץ. אם זה בבחירת מקצוע ואם זה בבחירת מקום מגורים ואם זה בהתנדבות.
אני יכולה להיות בן אדם מדהים. אבל הקומה הזו חסרה אצלי.
הלצאת מעצמי.
ולא, לגדל ילדים זה לא לצאת מעצמי.

כמו שאמרתי אני מכירה את אחד מהם.
החיצוניות היא כלום לעומת מה שהיה בפנים.
איך הגדירה אותו חברה שלי? האדם הטוב ביקום. צניעות נועם הליכות ועוד מידות טובות.

אישית? אני לא מכירה הרבה אנשים כאלה.
אני מכירה אנשים מדהימים. באמת.
אבל כמוהו? ספורים. ותודה לאל שזיכה אותי להכיר את הגדלות של האנשים האלה בעודם בחיים. ועד 120 בע"ה.
לגדל ילדים זה הכי, אבל הכי, לצאת מעצמך שיש בעולם.תיתי2
עבורי, ילדי, גורמים לי לתהליכים הכי קשוחים שיש של שינוי פנימי. של לצאת מעצמי. של לקחת את הבאגים הכי בסיסיים שלי ולעבוד עליהם מהשורש כי ילדים יודעים לדרוך בול בנקודה! זו המתנה שהם מביאים איתם. דרבון בלתי פוסק לעבודה פנימית למענם. רק למענם.

לא כתבתי שום דבר בהשוואה לנפטרים ז"ל, כי זה לא העניין.
העניין הוא שכל אחד יש לו יכולת לקיים את תפקידו עלי אדמות בקטנות, בבינוניות, או בגדלות.
וכל אחד קיבל כשרונות אחרים ובעיקר תנאי חיים אחרים להתמודד איתם.

סתם בשביל הדוגמא, יש ביננו אנשים רבים עם התמודדות נפשית יומיומית, משהו שאי אפשר שלא להיות גיבורים בו מרוב התובענות, האינטנסיביות,
התמודדות של בני משפחתם, של בני הזוג, גבורה עמוקה ונסתרת.
הם לא בחרו בזה, אין להם הילה, ולא הערכה, אלא בעיקר הרבה ביקורת מהסביבה ובדידות.
הייתי רוצה להרים להם.
אתם גדולים מהחיים, אולי לא מתתם על קידוש ה' אבל אתם חיים על קידוש ה' והחיים.
כותרת השרשור עוסקת בקצינים שנפלו.סמיילי12
להשוות אנשים שתורמים מעצמם ואת עצמם למדינהולעם לאנשים שמגדלים ילדים זו לא השוואה נכונה.

כי אותם אנשים שתורמים מעצמם הם גם מגדלים ילדים וגם נותנים לסביבה.

אז, גידול ילדים זה לא הכי לצאת מעצמך. זו עבודת המידות,נכון. אבל אתה עדיין בתוך עצמך והמשפחה הקטנה שלך.

יש מדרגות. וכל אחד יודע איפה הוא נמצא.
ואני יודעת מה זה התמודדויות בנפש. מהסביבה המאד מאד קרובה שלי.

ונכון, כל אחד והשק שלו.
ועדיין, זה לא הזמן והמקום להרים להם. כי אנשים פה מתו.
והם היו גיבורים גם כלפי חוץ וגם מבפנים.
ולכתוב 'קל להיות גיבורים בתארים חיצוניים' בשרשור שנפתח מתוך הערכה לקצינים שנפטרו, ורצון לגדל ילדים כאלה, זה לא במקום. אבל בכלל.
ולא משנה לי מה ההקשר.
בתור קצין נשוי אני נוטה מאוד להסכים איתךישי .א.
1. קודם כל בתור אחד שכבר כמה שנים טובות במערכת יש קצינים שהם אנשים על הפנים, יש משהו במערכת הצבאית שמשאיר אותך גם בגלל הנוחות, השכר, החופשות, ההטבות, הקידומים, ובעיקר הכח בידיים, יש משהו משכר בזה. לצערי לא כולם נשארים בגלל ערכים נטו..
2. קשה להיות רחוק מהבית, קשה לא לראות את הילד ואת האשה, אבל בכנות מתרגלים להכל, ככה גדלנו, אני ואישתי לא מכירים משהו אחר. מבחינתנו לחזור פעם בשבוע זה צופר. כי אנחנו רגילים לפעם בשבועיים.
3. אני תמיד מסתכל על החבריי האברכים בישיבה, בלי גרוש על הנשמה לומדים תורה מהבוקר עד הלילה, מנקים את המרצפות בבית ספר הסמוך, חיים מהיד לפה בשביל ללמוד תורה, זה תמיד נראלי יותר ערכי ממה שאני עושה.
4. כל אדם שנפטר יגידו שהוא היה משהו מיוחד במינו, לא בא להוריד או משהו להפך. אבל אני חושב שדמותו של יהודה דימנטמן לא נופלת מדמותו של אלחרר, שניהם אנשים גדולים כל אחד בתחומו, כל אחד מסר נפשו במקום שבו היה, כל אחד עשה קידוש השם.
5. אין ספק שהצבא (ובדגש על היחידות הקרביות) זאת המערכת הטוטלית והדורשת ביותר, כוחות גוף ונפש והקרבה שאין בשום מקום אחר. אבל גם כאן אפשר לשכוח מי אנחנו ומאין בנו, גם כאן אפשר בקלות להתבלבל, לשכוח מה השליחות ולמה אנחנו פה. בעיני כל אדם שחי בתודעת שליחות, שכל יומו מוקדש למעשים טובים הוא אדם גדול, וזה לא משנה איפה הוא נמצא. יש לי אפילו כמה ראיות לזה מהתלמוד (מי שמכיר את הספור על אבא אומנא בתענית).
6. לפעמים אני חושב שדווקא זה שאתה נמצא בתוך מקום כזה זה תובע ממך להיות ערכי, וזה יותר קל ממקומות אחרים. כל היום 24 זוגות עיניים (במקרים אחרים יותר) נעוצות עליך, מספיק טעות קטנה וכולם מתלחששים מאחוריך, כל פעולה בוחנים אותך, קשה לא להיות ערכי במצב כזה, אתה חייב להיות מושלם כי אתה המודל שלהם. וזה מתעצם ככל שעולים בסולם הדרגות..
יש גם משהו בעצם המציאות של הצבא שהכל ערכים ושליחות וקל להיות ערכי. לדעתי אנשים בחוץ שחיים את העולם, הרבה יותר קשה להם להישאר בלבל הגבוה. אנשים שאין משהו בולט ונוצץ במה שהם עושים, והם עדין נשארים גומלי חסד וטוב..
7. לסיום, הדבר הראשון שקפץ לי לראש כששמעתי על אלחרר, זה איזה בן אדם טוב הוא היה, אני יקח משהו אחד טוב על עצמי, בשביל להתקדם ולהיות טוב יותר. והלוואי ונצליח כל אחד להיות טוב יותר לעולם ולסביבה במה שאנחנו עושים ובזה עשינו את שלנו...
יפה מאוד...כלכלן

מדגישה שלא התכוונתי להשוות כלל וכללתיתי2
אין לי עניין בהשוואות, הן הפך מהתמקדות פנימה.
באתי להאיר, מתוך מותם של אנשים גדולים, במקום ליפול לחולשה ולקטנות בגלל המפגש איתם, יש מקום לקחת מהם ולהתעצם.
לא בדרך של חיקוי חיצוני
אלא במילוי תפקידי בעולם באופן משמעותי ואמיתי יותר. לעשות את מה שיש לי מתחת לגשר - בגדלות.
ומשם לחפש משימות נוספות. לא צריך לחפש, הן נמצאות מתחת לאף של כל אחד ואחת.
ושום דבר, אבל שום דבר, לא שווה, אם כלפי בן הזוג והילדים אתה מזניח.
זו האחריות הבסיסית
והכי הכי הכי קשה שיש בעולם.
כי היא מפגישה אותנו עם המקומות הכי פנימיים שלנו, עם המידות הכי לא מתוקנות, עם החולשות הכי גדולות
ופעמים רבות מאוד אנשים בורחים החוצה למשימות שיש בהן הערכה חברתית, במקום להתמודד פנימה.

להיות אמא
זה להרות, מסע כומתה מתמשך של תשעה חודשים ביום ובלילה, בכל לבבך בכל נפשך בכל מאודך
זה ללדת
לעבור ייסורים, להיות בקרב על החיים, לעבור בשער החיים והמוות, ולהביא יצירה חדשה שלא היתה כמוה לעולם. כמה מובן מאליו.
לידה היא קרב. קרב לחיים ולמוות. 10% יוצאות עם ptsd לרמותיו השונות בדומה להלומי קרב.
ומיד אחרי הלידה?
טירונות פסיכית של "חופשת" לידה. אין לך יום ואין לך לילה, עם גוף שבור ונפש מפורקת, את מוצאת כוחות ומחזיקה את עצמך, מעניקה לתינוקך, מייצבת את ביתך. איזה תעצומות. לא פחות ממפקד בצבא.
ומשם החיים רק מתחילים, והכל רק נהיה יותר דורש ומאתגר יכולות נפשיות, יכולות הוריות, רגישות, אחריות, נוכחות, תובנה,
לדעת לוותר, לדעת להתגמש, לדעת להכיר בחולשה שלי ולהתגבר עליה, לדעת לשים פס על הסביבה, לדעת לפנות לייעוץ,
כוח התמדה אינסופי של מיליארדי משימות קטנטנות ותשומת לב מתמדת לגידול של ילד אחד עלי אדמות, כך שיצא בריא בגופו ושלם בנפשו.
כל זה מובן מאליו ולצערי לא נחשב כדבר גדול, כחסד גדול, כמשימה גדולה.
אה, ותוך כדי רובנו גם מורות (40 זוגות עיניים שנעוצות בך בהערכה ואתה המנהיג שלהן), עובדות סוציאליות (לגעת בנפש הרכה בידיים חשופות ובעדינות של מנתח על), אחיות (חיים ומוות במערכת אינטנסיבית), סתם כאלה מקצועות בנאליים, מובנים מאליהם, לא כמו להיות מפקד בצבא חס ושלום, בכלל אין מקום להשוואה.

להיות הורה טוב - לא מובן מאליו
להיות עובד טוב - לא מובן מאליו
להיות אדם ישר וערכי - לא מובן מאליו
לשמור על מתח רוחני ויראת שמיים - ממש לא מובן מאליו
להיות שכן נחמד, להיות חבר קהילה תורם ואכפתי - לא מובן מאליו

וכל זה מתחיל, כמו שאמרתי, בהתמקדות פנימה ובנאמנות לעצמי ולביתי. להתבונן פנימה ולשאול את עצמי איפה אני יכול להתקדם במשימות חיי ולא לחפש משימות של אחרים.
והיות ואני לא יכול לעשות משימות של אחרים (כי כנראה זה לא תפקידי בעולם) אז להשאר בתחושת קטנות וחולשה
שמורידות עוד יותר את המוטיבציה למשימות שלי.

ולכן לא כתבתי, שוב מדגישה, ביחס לנופלים, אלא ביחס לתחושה העולה בראש השרשור ואני מבינה אותה, יכולה להזדהות איתה לפעמים.
וואו. תודה על זההָיוֹ הָיָה
כתבת מדהים, כתמיד❤️בארץ אהבתי
הפסקה האחרונה שלך זה פשוט ואווווחולת שוקולד
כ"כ נכון וכ"כ עצוב
מול עולם האמת, למה עצב? שמחהתיתי2
בכוחות הנפש המתגלים
באמת שיש בתהום
בגבורה של עוד בוקר ועוד רגע של חיים
במתנות העמוקות שבאות לעולם דרך ההתמודדות
בערך החיים המתברר
בבשורה של הרגישות והעומק
בתיקון הפגיעות, צעד צעד

רושם עמוק עמוק בעולם.
גם אם לא נראה ולא מוערך.

אני מעריכה וכמוני עוד רבים...
באהבה!

(ותודה למפרגנים כאן למעלה)
אממ, אני רואה בזה יותר עצב משמחהחולת שוקולד
ואת כותבת מעלף
את פשוט פלא של אדםנגמרו לי השמות
וואו, אין לך מושג עד כמה ריגשת אותי ונגעת בי ❤️
את נשמעת אדם כ"כ כ"כ מדהים ועמוק ומאיר וטוב
תודה לך יקרה על מה שכתבת לאורך השרשור הזה, כמה חוכמה ועומק ורגישות יש במילותייך
מרגישה שממש צריך להתעכב על כל מילה ולקרוא אותה שוב ושוב
ממש כל משפט עם כוחות חיים עצומים

מדהימה את, תודה 🙏
תודה נשמה, ורפואה שלימה!תיתי2
תודה רבה יקרהנגמרו לי השמות

ואני הרבה יותר טוב עכשיו ב"ה ב"ה 🙏🙏🙏

כתבת ממש יפהאחד מכולם
הן כאן והן בתגוּבה הקודמת שלך.
תודה על מילים מיוחדות שמאירות את הנפש
אתה בטוח שהם לא הלכו לשם כי הם ילדים שמחפשים אקשן?הָיוֹ הָיָה
אה, משמח לשמוע שעלית על זה שיש אנשים שיש להם אידיאלים, שאכפת להם, ברבאק.
שלא חיים רק סביב עליית שכר ואוכל טוב.... אלא סביב המון המון השקעה ואידיאלים, לא בשביל האקשן, בשביל הערכים!

איך מגדלים ילדים כאלו אתה שואל?
מחנכים לאידיאליסטיות.
ולא לועגים לאידיאליסטים. כי הילדים ילמדו את היחס...
סליחה, אתה יודע איזה אוכל טוב יש במנות קרב??די שרוט
החיילים של היום עשויים מסוכר!

בזמן שאני טחנתי לוף בצבא, להם יש עלי גפן!
הו, חזרת לעצמך..הָיוֹ הָיָה
עדיף לוף.אניוהוא
אין בו חרקים...
הוא לא נוהג את המצוה הזו...הָיוֹ הָיָה
אני אוכל חרקים סתם ככה. באופן ישיר.די שרוט
כינים
תיקנים
פרעושים
קרדיות אבק

🤮
איכס קרדית האבק! היום הולכים על תיקנים!הָיוֹ הָיָה
כל דבר שהקב"ה אסר לנוזוזיק העכבראחרונה
הוא נתן לנו גם היתר , לקח חזיר נתן שיבוטא וכו' לקח שרצים והתיר לנו לאכול עלי גפן בצבא
זה מה שאתה חושב שצה"ל?בעל בחירה
כי אני שירתתי שלוש שנים בקרבי ואני מכיר סיפור לגמרי לגמרי שונה ממה שהצגת. ולא מאמין שזה רק איפה שאני הייתי.
האם יש מצבי קיצון? יש.. האם מלאי הקרבה ואיזה טוב עליון וקודש? לא...
תפיסות כמו שלך גורמות לחברה לשכוח את כל הבוגרי צבא שמוצאים את עצמם אבודים לגמרי באזרחות. שזה הרבה יותר נורא.
לא בטוח שהבנתי למה התכוונת.די שרוט
התכוונתיבעל בחירה
התכוונתי שהעלאת ערך הצבא עושה הרבה יותר נזק מתועלת. והנזק הוא כלפי המשתחררים.
גם אני הייתי 3 שנים קרבי.די שרוט
וגם במילואים אני עדיין קרבי.

אבל התכוונתי ספציפית לקצינים האלה.
''האדם מחפש משמעות''מופאסה
כל התשובות במשפט הזה...

זה מה שהנחה את ההורים שלי (במיוחד שאבי היה תלמיד של ויקטור פרנקל זי''ע)
מקווה שהתכוונת גם לטייסים היקרים שנהרגו לאחרונהתות סגול
ולא רק ללוחמי אגוז היקרים!!!
קשה לי בתקופה הזאתפשוט אני..

הצביעות הזאת,

שאני אמור לבקש סליחה ומחילה מרבש''ע,

כשאני יודע שיש דברים שלעולם לא אוכל להצטער עליהם...

כואבהסטורי

בעיקרון אתה לא אמוראריק מהדרום

הוידוי והקבלה לעתיד זה אחרי הכרת החטא והחרטה.

אבל אין חרטה 😬פשוט אני..

אז אין טעם לבקש סליחה ומחילה מרבש"עאריק מהדרום

זה מה שאמרתי.

וואומשה

ובכל זאת אתה לפחות מנסה.

מהות התשובה היא עזיבת החטאנעמי28

עצם זה שאתה לא עושה את זה שוב, זה עיקר התשובה.

החרטה לא צריכה להיות על פרטי החטא אלא על זה שהמרת צווי ה'.

גם אם אכלתי חזיר, היה לי טעים, הפסקתי ויש לי חשק לעוד, אני יכולה להביע חרטה שיש אדון לעולם, שקבע חוקים ואני בטיפשותי וחשקיי שעדיין קיימים המרתי את פיו.

לכאורהoo

אתה גם אמור להצטער

אבל בחרת אחרת

אולי עכשיו אפשר גם לבחור לשחרר את בקשת המחילה

ואולי בכלל להתמקד בבחירה ולא באמור

האם מה שאינך מתחרט עליו היה לתיאבון או להכעיס?מי האיש? הח"ח!

ויותר מכך, האם היה מפני שלהבנתך ייעקר משהו מן התורה?

אני בעוונות מניח שעשיתי דברים רבים מתיאבון, ומיעוט שבמיעוט מכעס ומהכעסה (למשל, אם משהו היה קשה באופן קיצוני בשבת, הגם שלא באמת נצרך, ועניין כזה הוא עבורי בנדיר, וודאי שלא נסעתי פתאום בשבת לבלות בחוף ים רחוק). גם אם פעם קמתי ממקום סעודה ולא בירכתי - אפילו יעבור הרהור שהיה זה בהתרסה כלפי מטבע שטבעו חכמינו מכוחם לתקן ולפסוק, ולא רק מתיאבון וגרגרנות זמן שלא היה זה נוח להתעכב ולהודות על שנותן לחם לכל בשר - אינני חושב שהגעתי לחשוב שאין כל ממש בציווי ובאורח החיים (ובטור אורח חיים).

אני אישית חושב, בצניעות רבה, שאם כל המניעים לקשיות העורף או הנפש הם לתיאבון ואפילו להכעיס, אך לא מפני שעוקרים את שורש ומקור אמונתנו הפנימית, האוהבת, הנכזבת לעתים, אך שלעולם לא תינטש, זוהי - באיזה אופן חסידי ברדיטשובי - סנגוריא גדולה ונקודת אור בחושך. כי בכלל להיות יהודי שעוד מתחבט בזה, שנפשו כועסת אך לא נפרדת ואולי עם כל זה שוקקת, הרי זה בכלל סגולת ישראל וחלק ממעל, גריעותא ומעליותא משמשים בעירבוביא, ועדיין מכל זאת מתגדל ומתקדש שמיה רבא.

אז תחזור בתשובה באמת.אדם פרו+

מה אתה מבקש מאיתנו לרחם עליך.

תפנים שיש מלך לעולם.

הרב יעקב חזן ז"ל:

לפני מספר שבועותפשוט אני..

ניק חביב שאל האם לצאת עם בחורה דתייה שהוריה מסורתיים, ואתה ענית לו שעל מקרה כזה נאמר ארור שוכב עם כל בהמה.

היהדות שלך היא לא היהדות שלי, ולכן מבחינתי התשובות התקיפות שלך לאורך השרשור הזה לא רלוונטיות יותר מאשר שכומר קתולי מפולין יגיד לי את דעתו.

ולא, לא ביקשתי רחמים. בטח לא מאדם חסר רחמים.

אולי אתה לא מצטער על העברה בעצמהמתוך סקרנות

אבל מצטער על כך שאתה לא מצטער, וגם זה יקר מאוד בעיני האלוקים לכאורה

אין דבר כזה בלי להצטער על העבירהאדם פרו+

אין פה תשובה.

בעצם אתה מצטער על כך שאלוקים שולט בעולם.

והחליט לאסור דברים מסויימים.

זה "אני מצטער שאני לא קובע מה מותר ומה אסור.

אלא אתה מלך העולם."

מה הקטע דקה לפני שממליכים את הקב"ה

ומבהירים שאנחנו נאמנים לדרך שלו.

גם אם קשה. וגם אם לא תמיד מצליחים.

להביע דעות הפוכות.

אתה קשוח ונוקט במידת הדין, ברור שגם רצון להצטערמתוך סקרנות

עדיף על כלום

מה יש לך מסקרנות. הבן אדם אומר לך.אדם פרו+

אני לעולם לא אצטער על חטאים.

איפה כל מה שלמדנו על חרטה?? וידוי?? וקבלה לעתיד??

עזוב את זה שהוא מפרסם שעבר על רצון ה'

הפוך בדיוק. צריך להתבייש.

וגם אם עושים עבירה. לא להראות את זה לכולם.

ולא לפרסם. גם אם קיים יצר הרע שלא יכול לכבוש אותו.

אמר ר' עילאי הזקן:

ילבש שחורים ויתעטף שחורים.

לילך למקום שאין מכירים אותו.

ואל יחלל שם שמים.

כאןאדם פרו+

📚 עין יעקב — 3/9/2026

ּא בַּעֲבוֹדַת כּוֹכָבִים וּמַזָּלוֹת הוּא דִּכְתִיב. דְּאָמַר מַר: חֲמוּרָה עֲבוֹדַת כּוֹכָבִים וּמַזָּלוֹת, שֶׁכָּל הַכּוֹפֵר בָּהּ, כְּמוֹדֶה בְּכָל הַתּוֹרָה כֻּלָּהּ. עוּלָא אָמַר: כִּדְרַב הוּנָא, דְּאָמַר רַב הוּנָא: כֵּיוָן שֶׁעָבַר אָדָם עֲבֵרָה וְשָׁנָה בָּהּ, הֻתְּרָה לוֹ. 'הֻתְּרָה לוֹ', סַלְקָא דַּעְתָּךְ? אֶלָּא נַעֲשֵׂית לוֹ כְּהֶתֵּר. אָמַר רַבִּי אַבָּהוּ מִשּׁוּם רַבִּי חֲנִינָא: נוֹחַ לוֹ לְאָדָם שֶׁיַּעֲבֹר עֲבֵרָה בַּסֵּתֶר וְאַל יִתְחַלֵּל שֵׁם שָׁמַיִם [בְּפַרְהֶסְיָא, שֶׁנֶּאֱמַר: (שם כ) "וְאַתֶּם בֵּית יִשְׂרָאֵל, כֹּה אָמַר ה' אֱלֹהִים: אִישׁ גִּלּוּלָיו לְכוּ עֲבֹדוּ, [וְאַחַר] אִם אֵינְכֶם שֹׁמְעִים אֵלָי וְאֶת שֵׁם קָדְשִׁי לֹא תְחַלְּלוּ". אָמַר רַבִּי אִלָעִאי הַזָּקֵן: אִם רוֹאֶה אָדָם שֶׁיִּצְרוֹ מִתְגַּבֵּר עָלָיו, יֵלֵךְ לְמָקוֹם שֶׁאֵין מַכִּירִין אוֹתוֹ וְיִלְבַּשׁ שְׁחוֹרִים וְיִתְכַּסֶּה שְׁחוֹרִים, וְיַעֲשֶׂה כְּמוֹ שֶׁלִּבּוֹ חָפֵץ, וְאַל יְחַלֵּל שֵׁם שָׁמַיִם בְּפַרְהֶסְיָא. אֵינִי? וְהָתַּנְיָא: כָּל שֶׁלֹּא חָס עַל כְּבוֹד קוֹנוֹ, רָאוּי לוֹ שֶׁלֹּא בָּא לָעוֹלָם, מָה הִיא? רַבָּה אוֹמֵר: זֶה הַמִּסְתַּכֵּל בַּקֶּשֶׁת. רַב יוֹסֵף אוֹמֵר: זֶה הָעוֹבֵר עֲבֵרָה בַּסֵּתֶר. לָא קַשְׁיָא, הָא, דְּמָצִי כַּיִיף לְיִצְרֵיהּ, וְהָא, דְּלָא מָצִי כַּיִיף לְיִצְרֵיהּ]. כז תְּנָן הָתָם: אֵין מַקִּיפִין בְּחִלּוּל הַשֵּׁם, אֶחָד שׁוֹגֵג וְאֶחָד מֵזִיד. מַאי 'אֵין מַקִּיפִין'? אָמַר מַר זוּטְרָא: שֶׁאֵין עוֹשִׂין כְּחֶנְוָנִי. (המקיף) אָמַר מַר בְּרֵיהּ דְּרַבִינָא: לוֹמַר, שֶׁאִם הָיְתָה שְׁקוּלָה, מַכְרַעַת. כח תָּנוּ רַבָּנָן: לְעוֹלָם יִרְאֶה אָדָם עַצְמוֹ, כְּאִלּוּ חֶצְיוֹ חַיָּב וְחֶצְיוֹ זַכַּאי, עָשָׂה מִצְוָה אַחַת, אַשְׁרָיו שֶׁהִכְרִיעַ עַצְמוֹ לְכַף זְכוּת. עָבַר עֲבֵרָה אַחַת, אוֹי לוֹ שֶׁהִכְרִיעַ אֶת עַצְמוֹ לְכַף חוֹבָה, שֶׁנֶּאֱמַר: (קהלת ט':י"ח) "וְחוֹטֶא אֶחָד יְאַבֵּד טוֹבָה הַרְבֵּה", בִּשְׁבִיל חֵטְא יְחִידִי שֶׁחָטָא, אָבַד מִמֶּנּוּ טוֹבוֹת הַרְבֵּה. רַבִּי אֶלְעָזָר בְּרַבִּי שִׁמְעוֹן אוֹמֵר: לְפִי שֶׁהָעוֹלָם נִדּוֹן אַחַר רֻבּוֹ, וְהַיָּחִיד נִדּוֹן אַחַר רֻבּוֹ, עָשָׂה מִצְוָה אַחַת, אַשְׁרָיו שֶׁהִכְרִיעַ אֶת עַצְמוֹ וְאֶת כָּל הָעוֹלָם כֻּלּוֹ לְכַף זְכוּת. עָבַר עֲבֵרָה אַחַת, אוֹי לוֹ, שֶׁהִכְרִיעַ אֶת עַצְמוֹ וְאֶת כָּל הָעוֹלָם כֻּלּוֹ לְכַף חוֹבָה, שֶׁנֶּאֱמַר:

אני פירשתי את דבריו שהוא נהנה מעברות מסוימותמתוך סקרנות

ולא מצליח מספיק להצטער עליהן למרות שהיה רוצה, ומרוב שהוא מצטער על כך שהוא לא מצליח להצטער, הוא משתף על כך בפורום.

אם נמשיך במלחמת הציטוטים 🙂, אצטט את דברי ר' נחמן הידועים, על כך שצריך להסתכל על הנקודות הטובות, ודרך שם הרוע ייעלם.

לענ"ד זאת דרך יותר יעילה כיום.

חסססס וחלילה חלילה וחס וחלילהאדם פרו+

מה יעזור 100 פורומים תומכים.

הרי ידוע "אין עצה ואין חכמה ואין תבונה לנגד ה'"

תקשיב קצת.

אם אני לא אמחה ואצווח ככרוכיא

הרי להגיד אוו כמה חמוד מישהו שלא מעוניין לעשות תשובה כראוי בלב שלם, ויום אחרי זה לבוא לקב"ה ולאחל לו "שיבואו כולם לעשות רצונך בלבב שלם' זו צביעות,

ואמר הכותב שיחי' בפתח השירשור

שאינו אוהב את הצביעות

אפשרות שלישית, היא להגיד כמה נחמד שמישהו מצטערמתוך סקרנות

על כך שאינו מצטער כאמור.

הריני שמח בכל עימקי נפשי ומאודי שמישהואדם פרו+

מצטער, על כך שיודע, שאיננו מצטער כראוי.

וכל רצונו הכמוס והגלוי.

להיות בקשר טוטאלי עם ה'

בלב שלם.

איך אינו יכול.

רגע רגע רגע.

מה זה אני רודף אחר חוקיך מחד.

שו הדא מחד. רודף וזהו.

מחד ומאידך.

יש פה תפיסה מוזרה להאדיר ולתת מקום לחולשה,רדיפת חוקיך מחד, ותשוקות זרות (שבטעות מתפרשות כשתשוקה עצמית) מאידך, בראש כל חוצות.

השיר הזה הוא לפי עניות דעתי.

בעייתי. איך בן אדם מכריז בפומבי שמאידך. אין מאידך.

רודף אחר חוקיך מחד ומאידך.

ובד בבד מתגנבת חולשה שאני מצטער עליה עד עמקי נשמתי.

לא באותו לבל של רצון. לא מכריז עליה בקול היא המאידך הזה.

במאידך מתביישים ומסתירים.

השיר מקומם.

אז אתה לא רודף אחר חוקיך.

זה הופך את הרודף אחר חוקיך על רמת הדקלום. ובתכלס אני עושה מה שבא לי.

ועל השיר הזה.

על הצביעות שבו היה צורך לצוררי הצביעות, להתקומם.

שו הדא שיהודי אומר לקב"ה לעיני כל העדה מאידך.

הרגשתי שאתה לא צודק, ושגם במקורות מקובלים יש לפעמימתוך סקרנות

ביטויים כאלו, אבל לא זכרתי בדיוק.

ביקשתי את עזרתו של ידידנו gpt:

Worked for 49s

כן. ובעצם הדוגמאות המדויקות יותר מחלישות מאוד את הביקורת שבתמונה. יש בשירה התורנית המקובלת מקום לא רק לווידוי שכבר מסודר בתוך מסגרת של חטא–חרטה–תשובה, אלא גם לשהייה בתוך נפש קרועה, עוד לפני שההכרעה נאמרת — ולעיתים אפילו בלי הכרעה שלמה בסוף השיר.

הדוגמה החזקה ביותר היא דווקא “שקעה חמה” של הרב אברהם אליהו קפלן:

> “שקעה חמה, שקעה נפשי

בתהום רעיונות רב כים;

כי נלאיתי מלחום את מלחמתי

עם הבשר, עם הדם.”

ובהמשך:

> “האם לשכוח ולשמוח,

או לזכור הכול ולבכות?”

זה ממש מבנה של שני קטבים נפשיים. המשורר אינו מתחיל בהצהרת האמת, אינו מספר שכבר ניצח ואפילו אינו מכריע בין האפשרויות. הוא מביא לפני הקב"ה את הבלבול עצמו: “חוסה אלי כי לא אדע”. בנוסח המקורי המובא ב“בעקבות היראה”, השיר מסתיים ב“אולי אפתור את החלום” ובשקיעת החמה — לא בפתרון חגיגי. גרסאות שבהן נוספת אחר כך “זרחה חמה, זרחה נפשי” אינן בהכרח הנוסח המקורי. זה שיר שנחשב נכס מובהק של עולם הישיבות הליטאי. הטקסט והנוסחים באתר זמרשת, הפיוט בספרייה הלאומית.

גם אצל ריה"ל, “לבי במזרח ואנכי בסוף מערב” מתחיל בפיצול חד בין המקום שבו נמצא לבו לבין המקום שבו נמצאים גופו וחייו. אמנם כבר במילה “לבי” ברור היכן נאמנותו העמוקה, ובסיום הוא אומר שיקל בעיניו לעזוב את טוב ספרד; אבל רוב השיר חי בתוך הקרע ולא מדלג מיד להכרעה. נוסח השיר.

והדוגמה המקראית המדויקת ביותר היא תהילים ע"ג. אסף אינו רק מודה שנכשל; הוא נותן ביטוי ממושך ומשכנע לקוטב האחר:

> “וַאֲנִי כִּמְעַט נָטָיוּ רַגְלָי… כִּי קִנֵּאתִי בַּהוֹלְלִים, שְׁלוֹם רְשָׁעִים אֶרְאֶה.”

הוא ממשיך לתאר באריכות מדוע הרשעים נראים מצליחים, ואף אומר: “אַךְ רִיק זִכִּיתִי לְבָבִי” — אולי כל עבודתי הייתה לשווא. רק הרבה אחר כך, “עַד אָבוֹא אֶל מִקְדְּשֵׁי אֵל”, התמונה מתהפכת. כלומר, מזמור קנוני נותן תחילה במה מלאה למשיכה ולספק, ורק אחר כך מגלה את נקודת האמת.

מכאן ההבחנה החשובה: סימטריה ספרותית אינה בהכרח סימטריה ערכית. כשמשורר אומר “מחד אני רודף אחר חוקיך ומאידך…”, הוא עשוי להעמיד שני כוחות נפשיים זה מול זה בעוצמתם החווייתית — בלי לומר ששניהם טובים, נכונים או רצויים לו באותה מידה.

אפשר עדיין לומר שהניסוח בשיר המסוים עמום מדי, ושבשונה מ“שקעה חמה” לא נאמר בו במפורש שמדובר ב“מלחמה עם הבשר והדם”. זו ביקורת ספרותית לגיטימית. אבל עצם הדרישה שמשורר דתי חייב לסמן כבר באותה שורה מהו הצד הנכון, ולא רשאי להשהות את ההכרעה ולתת קול לקרע — אינה עומדת במבחן השירה התורנית עצמה. לפעמים עצם הבאת שני הקטבים לפני הקב"ה היא התפילה.

אז לאנקדימוןאחרונה

אני לא רואה שום פסול ב"צידוק הדין". יש דברים שהקב"ה קבע שאסור, ואני מקבל עלי כי אני מקבל אותו עלי.

זה לא אומר שאני משוכנע, זה לא אומר שאני אוהב את זה, זה לא אומר ש"הייתי מחליט ככה בעצמי".

במילים של הרב מיכי אברהם, להקב"ה יש "סמכות מהותית" וזהו.

האם מישהו אמור להצטער על זה שהוא לא מצטער שהוא לא מצטער? מה שאלה כזו מוסיפה בכלל?

אגב, על מה בכלל מוסב אותו צער? בפשטות, הצער הוא פשוט על כך שלא התגברתי כמצוות האל.

זה אפילו לא קשור בדווקא לתוכן המצווה/עבירה. זה קשור ליחס עם ריבונו של עולם.

אולי יש לכם המלצה למומחה ברפואת שיניים לילדים?שירה_11

איזור דרום

באיזה תת מקצוע?משהאחרונה

לא יודעת מה לעשות - אוכלתמיד בבטחה

ברוך השם קניתי מקפיא אז לפחות יש מקום עכשיו.

אנחנו לא יכולים לאכול הרבה סויה או דברים מעובדים מדי (בעיות עיכול) אז אי אפשר שניצלים קפואים וכו'.

בעלי לא ממש אוהב עוף (גדל צמחוני), הוא מוכן לאכול אבל הרבה פעמים מגעיל אותו שיש עצמות וכו'.

ניסיתי להכין פרגיות מראש, להקפיא ולחמם, לדעתי יצא מעולה, בעלי לא אהב...

בשר טחון - אפשר להכין ולהקפיא, אבל זה קצת יקר וגם כמה מגוון אפשר, נמאס שהכל אותו הדבר.

וצריך חלבון...

אין לי כח להכין חדש בכל פעם, אני רוצה משהו שיהיה קל להכין הרבה מראש או פשוט להוציא מהמקפיא ולאכול

בשר טחון לדעתי לא יקר במיוחדיראת גאולה

אפשר גם עוף או הודו טחון, הודו לדעתי הכי טעים והכי בריא.

מטחון אפשר להכין אין סוף אפשרויות.

אפשר להכין עיסה אחת גדולה, להקפיא במנות קטנות, וכל פעם להכין מזה משהו אחר. או להקפיא מוכן, זה בד"כ מעולה.

אפשר מאותה עיסה להכין עראיס, קציצות מטוגנות, שיפודונים, קציצות ברוטב, מוסקה, לזניה בשרית, פיצה בשרית, לחמעג'ון / פוקאצ'ה בשרית, ובטח עוד כמה אפשרויות ששכחתי.

לעיסה אפשר להוסיף ירקות או לחם שיגדילו את הכמות (בעיקר משיקול כלכלי. למרות שלדעתי פרגיות הרבה יותר יקר).

אפשר להכין קציצות, ולמחרת לבשל את אותן קציצות בתוך רוטב. עונה לדרישות שלך?

קטניות זה מקור חלבון מעולה, ויש את האריזותמהות

המעולות -ממש טעימות וללא חומרים משמרים של קטניות שנקראות "שטראוס בקופסה" -זה לא קפוא אלא בא מוכן לאכילה בטמפרטורת החדר, כך שאפשר להוסיף לאורז (לדוגמא -עדשים ואורז כמו במג'דרה), לקוסקוס (לדוגמא- חומוס במרק של קוסקוס) ואז זה גם חלבון מלא ,מכיוון שקטניות+דגן =חלבון מלא.

אני הרבה פעמים פשוט מערבבת את הקטניות עם סלט וטחינה וזה מעולה.

רעיונותנפשי תערוג

פרגית במחבת

חזה עוף במחבת

שניצל

קציצות בקר

קציצות הודו

לכל אחד המקציצות אפשר לעשות כמה סוגי רטבים ואז יש ממש גיוון

נקניקיות ביתיות (אשתי מכינה ויוצא מדהים)

המבורגר מבשר טחון

קבב מבשר טחון

צלי בשר

זה בגזרת הבשרי

אפשר גם דגים

דג מטוגן

דג ברוטב

דג בתנור

סלמון

קציצות דג

טונה

קציצות טונה

ואפשר לקבל חלבון גם מקטניות

מגדרה

חומוס ביתי

קוסקוס עם חומוס

מרק אפונה

מרק שעועית

גם במוצרי חלב יש חלבון.

זה מה שעלה לי לראש כרגע.

מניח שיש עוד הרבה מאוד דברים

ככה שיש מבחר

רוב הדברים שרשמתי בבשר עוברים הקפאה בסדר גמור (גם שניצל. לא חוזר להיות קריספי אבל בסדר גמור)

השאר זה דברים שאפשר להכין יום-יומיים לפני וישמרו במקרר

ממליצה לך לקנות נינג'ה גרילרינת 24

מאד קל לבשל ומאד טעים.

פשוט מניחים שם חזה עוף/פרגית/ סטייק/דג עם קצת תבלינים וזה מוכן די מהר.

כמה זמן זה די מהר?פצל"פ

לנינג'ה לוקח זמן להתחמם, תלוי איזה תוכנית אתה שםקופצת רגע

לא מדדתי בדיוק כמה זמן אבל נניח תגריל על עצמה גבוהה אולי עשר דק? בערך? זה עד שהוא מתחמם ואתה יכול לשים אוכל בפנים.

כשאתה מכניס, לוקח כמה דק' עד שמוכן תלוי מה הכנסת:

נניח פילה חזה עוף, 6 דק', אם היה קפוא אז אולי 8 דק', המבורגר קפוא קבבים קפואים עשר דק', כנפיים קפואות שכבר תיבלנו מראש אני אוהבת לשים לאיזה רבע שעה ויותר אבל מוכן כבר אחרי 13 דק' בערך.

דג מושט קפוא עם תבלינים, ברוקולי ושעועית, סביב 12-13 דק' למיטב זיכרוני

תודהפצל"פ

10-15 דקותרינת 24

👍🏻פצל"פ

תודה

אפשר גם מנגל גז אם יש מפרסתהמקורית

הרבה יותר טוב מהנינגה לדעתי ( יש לי את שניהם)

הרבה דברים אפשר לקנות טרי,שימושית

להכין לבישול או טיגון, ולהקפיא, כשמכינים זה בדיוק כמו טרי.

(קציצות/שניצלים/פרגיות מתובלות/כדורי פלאפל/ דגים וכו')

ראיתי מישהי שמכינה נקניקיות בייתיות מעוף טחוןלאחדשה

חזה עוף בסוגים שונים של רטבים (אם תרצי אפרט) ולהקפיא בצורה שטוחה בשקיות זיפלוק

בלילה של בשר או עוף טחון- כשמוסיפים לחמניה סחוטה תפוא, בצל, קישוא הביצים זה יכול כמעט להכפיל את נפח מוזיל משמעותית את המסה. ואפשר להכין מזה המון דברים.

פרגיות- לתבל ולהקפיא עם תיבול ואז רק להפשיר ולטגן או בנינג'ה/תנור.

מגוון סוגי קטניות ברורות מושרות

אפשר גם פשטידות שזה אחלה.

אשמח למתכון לנקנקיותסטודנטית אלופה

דגים, קטניות (יש בהן הרבה חלבון), חזה עוף, פרגיתמרגולאחרונה

הטיפ הכי חשוב שלי- אם הוא ה"בעייתי" ושאר המשפחה אוכלת מגוון יותר - לקנות טרי ולהקפיא במנות קטנות (נגיד כל שקית זיפלוק עם 2 פרגיות)

פרגיות אפשר לתבל לפני ההקפאה (ואז זה להוציא שיפשיר ו2 דק מכל צד על המחבת וביי)

דגים- מפשירים יחסית מהר, תיבול בקטנה ולתנור (גם קצר). נגיד סלמון, פילה מושט/דג לבן אחר וכו.

קטניות- אפשר להקפיא מבושלות או מונבטות.

חזה עוף- כמו פרגיות. בנוסף אפשר לתבל ולעטוף בפירורי לחם, ובמקום לטגן - לעטוף אחד אחד ולהקפיא. יש מקומות שמוכרים ככה מראש (יקר)

אם זה רק הוא אוכל את החלבונים היקרים יותר, ואתם אורזים בנפרד להקפאה, זה הרבה פחות מורגש כלכלית.

ארגון או הסתדרות המורים?לאחדשה

לא ממש קשור לפורום..

בעברי (המפוקפק) עבדתי ביסודי והייתי חברת הסתדרות. ממש נהניתי מההטבות, ההורים שלי חברי הסתדרות וככה זה היה וזהו. השנה חוזרת לחינוך, והפעם בחטיבה עומדת בפני אפשרות בחירה.

מה אומרים, הסתדרות או ארגון? ולמה זה ולמה זה?

תודה תודה

ברכת השם על ראשיכם

הלקוחות שלו. כלומר ההוריםמשה

פשוט.

כן יש סיכון של שיווק. אבל זה נכון בכל מקצוע.

מחפש סיר למכסה שאני?אדם פרו+

יש למישהו?

התמודדות עם הבעל בשבתות אצל ההוריםסיגליות

הי שלום לכולם!

נשואה שנתיים לבעל מתוק, התחתנו בגיל מאוחר..

העניין שהוא שבעלי מאוד מקובע בנוגע לסדר יום שלו,

ההתמודדות באה לידי ביטוי בשבתות שאנחנו אצל ההורים שלי.

הוא רגיל לאכול מייד כשחוזרים מבית הכנסת, בשעה 10:30 סעודת שבת. כשאנחנו בביתנו ככה אנחנו נוהגים.

אצל ההורים שלי הכל יותר בנחת, התפילה נגמרת מאוחר יותר, אחר כך יושבים קצת בסלון ומדברים וכל האחיות נפגשות, והאחיינים, בקיצור, שמח. יוצא שיושבים לאכול לא לפני 11 וחצי או 12.

בעלי בזמן הזה נהיה כועס ועצבני, ואני במתח בלתי נסבל כל הזמן הזה כי אני יודעת שרגע השבירה מתקרב...

הוא עם פרצוף כועס, לא מדבר עם אף אחד, יושב עם פרצוף בתוך הספר שהוא לומד (פרשת שבוע או משהו).

אני מתביישת בטירוף בהתנהגות שלו מהמשפחה שלי, ובסטרס מטורף ממה שעומד לקרות (לא קורה יותר ממה שתיארתי אבל בשבילי זה בלתי נסבל).

לאחר מכן אני לא מדברת איתו כל השבת מרוב כעס על זה שהוא פעם בחודש וחצי לא מסוגל להיות קצת בביטול ולתת לי להנות עם משפחתי שאני כלכל אוהבת וגרה רחוק מהם (אנחנו גרים במושב שלו...)

מה מציעים לי לעשות? לדבר על זה זה קשה כי אני כלכל טעונה בנושא שאני אומרת מילים ממש קשות...

והוא גם תמיד מתנצל ומתייסר אבל נופל שוב.

חייבת לומר, שגם נשים רעבות עלולות להיות עצבניותיעל מהדרום

חכמת ההמונים חיפוש ברגים מיוחדיםהעני ממעש

לא קשור לפורום **

מחפש אומים לג'אנטים

משהו נדיר

מתקשה למצוא במוסכים ובפנצ'ריות

אם מישהו מכיר אשמח לשמוע

בדקת בעלי אקספרס? אול אתרים של חלפים לרכב?דוד100

חיפוש מדוייק בגוגל לפי דגם הרכב, ניסית?פ.א.

וכן כמובן חיפוש ממוקד באלי אקספרס

אם תכתוב לי את מה שאתה מחפש. אנסה לחפש גם כן.

איזה רכב?משה

זה לא מקורי. הוחלף למגנזיוםהעני ממעש

אז מה?משה

מה החלק המקורי? ננסה לעזור לך למצוא.

יש ברחבי הארץ כמה חנויות ברגים גדולות___

חפש בגוגל. חלקם גם עובדים עם יצרנים ויכולים לייצר לך בהתאמה אישית.

חנות אום ובורג בתלפיות עוסקים בזה ממש...אולי יהיהרקלתשוהנ

מכסה של ברגי גלגלים או ברגי גלגלים עצמם?נפשי תערוג

אם זה ברגי גלגלים. אין יותר מדי מה להתבלבל. בכל חנות חלפים לרכב יש. עולים כ10-20 שח לאחד

אם זה מכסה. תזמין מחו"ל. יש יותר מבחר ולא צריך לכתת רגליים בין חנויות כדי למצוא משהו שאתה אוהב

תודה לכולם, הסתדרתי..העני ממעשאחרונה

מכשיר ניקוי בקיטור אדיםמפלצתקטנה

האם כדאי לי לקנות מכשיר כזה? המטרה היא לנקות את הפינות של הבית שכרגע מאוד מלוכלכות ואת הרובה בין המרצפות (יחסית עשו לי רובה מאוד עבה). מה דעתכם? מכירות/ים? יכולים להמליץ? תודה

מדהים. קנינו לצורך ספציפי, אבל גילינו שעוזר מאודהסטורי

גם לנקיון באופן כללי.

קנית דגם ביתי או אחד גדול יותר? אשמח ממשמפלצתקטנה

לשמוע פרטים נוספים. תודה!

די קטן, של חברת KARCHERהסטורי

מה עוד מנקים איתו?שמשית123

הכל - עוברים איתו על כתמים קשים, מנקים שירותיםהסטורי

ספות, מזרונים, בגדים שצריכים ניקוי יבש ושלל שימושים שאיני זוכר כרגע.

לי יש, מאושר עד.המקורית

אחלה מכשיר. מרוצה.

אגב לרובה יש תכשיר של חברת sag. לא זול אבל זה פשוט לשפוך ולשפשף עם מטאטא. קניתי וטרם ניסיתי אבל ההמלצות טובות

קניתי אתמול של קרצר עלה לי 800 שקלמפלצתקטנה

ניסיתי את סאג . לא עובד כמו בפרסומת אולי אנסה שוב יש לי בבית. תודה

תעדכנינהג ותיק

ותספרי איך הוא עובד ומה התוצאה.

האם שווה את המחיר

בע"המפלצתקטנהאחרונה

אולי יעניין אותך