שבוע טוב לכולם! מה שלומכם?
חיפשתי שבוע שעבר משהו באינטרנט ואז.. איכשהו מצאתי את הפרום הזה (בורא עולם מסובב את הדברים
התחלתי טיפה לקרוא בפורם ואני קולט שיש פה קבוצה מאוד חכמה של חברה דתיים עם רמה: תמיכה, ייעוץ, שיתוף, הקשבה.... זה בדיוק המקום שאשמח לקבל קצת חוכמת המונים.
לפני חודש, חשבתי לארגן שבתון. שבת לרווקים ורווקות דתיים, באווירה תורנית עם סדנאות ושיעורי תורה וכו'
דיברתי עם כמה אנשים, אמרו לי שזה רעיון טוב והתחלתי לארגן את כל הדברים הטכניים לשבת.
יצררתי גם פלייר עם כל הפרטים שהולכים לקרות במהלך השבת ואז התחלתי לפרסם בכמה ערוצים שונים.
אבל בקושי אנשים שנרשמו, אז ביטלתי את השבת, דיווחתי לכל המרצים וקדומה שהשבת לא תתקיים.
הרהרתי ואמרתי - אולי הראיון הזה פחות מתאים לציבור הדתי, אולי אין צורך בשבתות כאלו ואולי אנשים לא מעוניינים להשתתף בכלל בשבתות כאלה ומעדיפים להכיר אנשים בשיטות אחרות.
אבל אז משהו קרה, שלוש ימים לפני השבת (יום שלישי ורביעי שבוע שעבר) אני מקבל פתאום כמה שיחות והודעות מאנשים שמעוניינים לשמוע פרטים או להשתתף בשבת.
אז כך אני ירשום כמה סיבות למה לדעתי צריך שבתות כאלה:
- אווירה תורנית

- יש לאנשים זמן פנוי בשבתות
- אפשר לפגוש רווקים ורווקות דתיים מחוץ למעגל הקרוב והמוכר.
- משתתפים מכירים בני אדם, לא תמיד החתן או הכלה שלכם תהיה בשבת. אבל מכירים אנשים חדשים וזה כייף, וגם המשתתפים יכולים לשדך חבר או חברה שהם חושבים שזה יכול להיות מתאים לכם.
- אפשר מפגש אמיתי עם בני אדם ולא מפגש וירטואלי דרך אתרי אינטרנט, אפלקציות, קורות חיים וקדומה.
- שמירת יותר אנרגיה לחיים ע"י הפחתת כמות הדייטים הלא רצויים (במהלך שבת שלמה מכירים אנשים ועולמם הפנימי שיהיה אפשר אם רוצים להעמיק קשרים).
אשמח לשמוע את דעתכם על יוזמה כזאת? ![]()
אז למה ככל שעובר הזמן יש יותר ויותר דרכים להכיר בצורה וירטואלית ולא בצורה אמיתית?
דעתי... קל יותר להוריד אפלקציה או לשלוח את קורות החיים לעוד מישהו, בהשוואה לארגון שבת עם לו"ז מסודר, קייטרינג, מקומות לינה גיוס משתתפים ועוד.
מי שמעוניין להצטרף אלי למיזם, ולהיפגש פעם בחודש או פעם בכמה שבועות - כדי להרים שבתות ולגייס משתתפים מוזמנים לשלוח לי הודעה.
ניצור קבוצה/חבורה קטנה שמפתחת את הקוספט ומארגנת שבתות כאלה
שסיפרתי את הראיון לאנשים מבוגרים יותר בקהילה שלי, הם אמרו בפשיטות - שזה עבודת קודש
אשמח לשמוע תגובות
אנשים שרוצים להצרף אלי ליוזמה
אנשים שרוצים לקבל עדכונים על ארועים קרובים.
תודה על ההקשבה