בבעיה-רות22
 שלום לכם בשלנים יקרים!
כמן כן, לפורום הזה לא זכור לי שבכלל נכנסתי או הגבתי אי פעם מכיוון שבישול זה לא התחביב שלי במיוחד.
הבעיה היא שאני עוד חודש מתחתנת בע"ה והרי ידוע שהמטבח הוא זה שמיועד לאישה וכמובן לבשל אוכל חם וטעים לכבוד בעלה. 

אני, לא אוהבת לבשל! זה משהו שאני לא יכולה להתחמק ממנו. וזה ירדוף כל חיי.. 
בעיקרון אבא שלי הוא היה בעברו עובד בבתי מלון בתור שף המלון. ועד היום הוא מבשל לנו בבית מאכלים מיוחדים כולל סלטים קינוחים וכו'.. (גם אמא. שניהם כשרונים זה בסדר.) 

הם מנסים ללמד אותי מספר פעמים ואני לא נהנת מהבישול עצמו. 
יצא לי לבשל בחיי זה לא שאני לא יודעת לבשל פסטה אורז שועית תפו"א וכו'.. העניין הוא שאני לא אוהבת לבשל.. לדוגמא- כל עיניין הבשר אני לא יודעת להכין כלום. (שניצל, עוף, פרגיות, בשר.. וכו') כמה שהוריי ינסו ללמד אותי זה לא יילך. 

יש פה אנשים שאולי מכירים את התופעה הזו ויודעים מה ניתן לעשות איתה? אולי אתם מכירים אתר עם מתכונים הכי קלים? 

אשמח לקבל טיפים לבישול. 
תודה מראש. 

ומה ארוסך חושב?יהודיה מא"י
אולי הוא אוהב לבשל והוא יוכל לבשל? אני יודעת שבהרבה משפחות מקובל שאימא מבשלת באמצע השבוע, אבל את האוכל לשבת אבא מבשל. כך את תוכלי להסתפק בבישול של המאכלים הפשוטים בזמן שבעלך יכין את האוכל לשבת.

והנה עוד רעיון שראיתי פעם בחתונה - להכין פתקים בגודל של בערך דף מחברת ובהם מבקשים מהאורחים לכתוב מתכונים. ובבקשה לכתוב מתכונים פשוטים... תבקשי מאחת מהחברות שלך שתארגן את זה. שתדאג להכין את הפתקים, לחלק אותם וגם לאסוף אותם, לצרור אותם ולהביא לך אותם.

וכתבת בעצמך כיוון חשיבה מצוין - אל תחשבי אל זה כמטלה מעיקה אלא כדרך בה את יכולה להביע אהבה לבן זוגך היקר.

ואל תדאגי יכולת הבישול מגיעה עם הזמן ואם לא... נו שויין
הלוואי והוא היה מבשל לי בבית..רות22
אבל הוא עוסק במלאכתו ועובד הרבה שעות לא רוצה להטיל עליו משימה נוספת. 
לכן אני מאוד רוצה דברים פשוטים וטעימים שלא אסתבך. 

אהבתי את הרעיון של כתיבת המתכונים בין כל המוזמנים.. 
אני מאמינה שעם הזמן זה יבוא לי.. רק מה אני עושה יום אחרי החתונה?? 
מקווה לעבור את זה בשלום.. 
תודה בכל אופן.
אחרי החתונה את הולכת על הדברים הפשוטים ביותריהודיה מא"י
אטריות ברוטב עגבניות, אורז לבן, שניצלים (אפילו מוכנים אם יש צורך) ירקות מבושלים, עוף בתנור, חביתות. או דברים שאת כבר מכירה. ומידי פעם אפשר לנסות משהו חדש או משכולל יותר, ולא להתייאש עם זה לא מצליח בפעם הראשונה.
ועוד עיצה - במצב שלך עדיף לא לחפש מתכונים בפורומים, אלא לקחת מתכונים מאנשים שאת מכירה שיכולים להסביר לך בשיחה בפירוט איך להכין, ושגם תוכלי להתקשר אליהם באמצע הבישול להסברים נוספים
הבישול הקל לכלה ולכל המשפחה/ נמתיוףכלנית1
יש חוברת "הבישול הקל לכלה ולכל המשפחה". אני ממליצה לך להיצמד אליו עד שתרגישי בטוחה יותר לעבוד על מתכונים מורכבים יותר מספרים ומפורומים. קניתי פעם לחברה שלא כל כך העזה בבישולים למרות שהיתה נשואה כבר כמה שנים ולאחיינית, כלה טריה ושתיהן היו מאד מרוצות.
נסי לברר היכן ניתן לרכוש לפי מס' טלפון המופיע שם : 02-5378866

אם הבנתי נכוןנחשונית
חתונה עוד חודש זה אומר סביבות ר"ח ניסן. זה אומר שבועיים לפני פסח. זה אומר שבשום אופן אל תכניסו חמץ לבית החדש חוץ במפינה אחת קטנה, אולי דווקא בכניסה ולא במטבח, כדי שלא תצטרכו אח"כ להכשיר את כל המטבח. ואח"כ זה כבר פסח ובמילא או שתהיו אצל ההורים, או בטיולים, או שתאכלו בבית אוכל של פסח שהוא הכי פשוט: ביצים ותפו"א כל היום. ואם אתם ספרדים אז גם אורז.  יחד עם מצות פירות וירקות, הכל חי טרי ולא מבושל וטעים מאוד. זה כבר יהי אביב ולא נורא שבוע לא לאכול בבית אוכל חם מבושל, חוץ מאשר ליל הסדר ושביעי של פסח, שאז אתם במילא מתארחים. אז חודש אחד כבר פתרת את הבעיה. אחרי פסח: תתכוננו ליום העצמאות ול"ג בעומר ותעשו יחד על האש, אם אתם אוהבים. תעשו מנגל בסיסי עם סלט ירקות וזה הכי טעים. גם לשבת: מכינים ביום שישי ושמים על הפלטה. וכל ספירת העומר תנסי לעשות דברים קטנים פשוטים, וכל פעם שהצלחת איזה מתכון, תוסיפי אותו למחברת. ככה תגיעו לשבועות ותעברו את כל החגים. ורק אז תתחיל באמת השגרה ותיכנסי לעניינים. גם תבררי עם ארוסך מה הוא הכי אוהב ותתרכזי בזה כמובן. פרה פרה, כבש כבש. בהצלחה ובתאבון.
עצהveredd
אני אומנם לא שנאתי לבשל לפני החתונה, אבל אני ממש ממש אוהבת את זה מאז...
מה לעשות, בעלי אוהב לאכול את האוכל שלי וזה עושה חשק!!! שתדעי, תגידי לו מההתחלה שזה קשה לך, ואת לא מתחברת ואת צריכה פידבק ופרגון ממנו, כדי שתוכלי להמשיך. חוצמזה- יש כ"כ הרבה דברים קלים היום... למשל- אתת יכולה ללכת לקצב לבקש שיחתוך עוף וינקה אותו, תקחי את החתיכות שאוהבים ותקני את האריזות החדשות של אסם (אם אני לא טועה זה שלהם) פשוט מכניסים לשקית קוקי, מפזרים את האבקה שבפנים ו-ז-ה-ו והרי לך עוף משובח בתנור. עם החזה את יכולה לעשות שיפודים לפעם אחרת- להשרות לפחות חצי שעה בבצל חתוך, שום, תבלינים ושמן זית, ואז לחתוך ולהשים על שיפוד עם עגבניה\גמבה\בצל בין החתיכות- ממש ממש טעים... וקל זה אפילו לא נקרא בישול! זה פשוט ערבוב.
אגב, יש לי מתכון ללזניה משובחת ביותר שזה הדבר הכי הכי קל בעולם:
לוקחים בין 3-4 חבילות קוטג' (תלוי כמה את רוצה שיהיה דומיננטי), מערבבים עם שבבי גבינה צהובה, הרבה אורגנו והרבה אבקת שום וביצה. לוקחים רוטב עגבניות (אפשר להכין ואפשר קנוי) וכמובן- עלי לזניה. שמים בתבנית פיירס גדולה חלק מהרוטב, מעל זה שכבת עלים ומעל זה שכבת קוטג', וחוזר חלילה 3 פעמים, ז"א:
רוטב
עלים
קוטג'
עלים
קוטג'
עלים
קוטג'
עלים
רוטב.
אפשר להשים גם רוטב באמצע אם בא לך. מכניסים מכוסה לתנור לשעה, וברבע שעה האחרונה מורידים את המכסה- על חום של 180 מעלות.
ללקק את האצבעות!!!
יש לי עוד המון מתכונים קלים ויאמי יאמי אם את רוצה... אין מה לעשות, הפרגון והכרס התופחת של הבעל יעשו לך חשק לבשל ב"ה!!!!
מתרגשת בשבילך!!!!
ווואואוואו תודה רבה לכם יקירותיי!!רות22
אז ככה: 

יהודיה מא"י- את צודקת בדברייך. מסכימה איתך מילה במילה.  נתת לי רעיון מגניב: ירקות מבושלים שאני מתה על זה מאוד!! ולא ידעתי שיש שניצלים מוכנים! ב"ה שיש דבר כזה. (עכשיו אני מבסוטה).  וסליחה על הבורות... 

כלנית 1- יש לך מושג כמה עולה הספר בערך?? נשמע מצויין הספר הזה!! 

נחשונית- כמעט צדקת. אנחנו מתחתנים בע"ה בכ"ח אדר סוף אדר תחילת ניסן. יוצא שבועיים לפני פסח כמו שאמרת.. את צודקת עם עיניין הפסח..  אני צריכה לדבר איתו על זה.. מקסימום נלך להורים... לא?!   בין כה וכה אני והחתן גרים בשני ערים סמוכות .. ונגור באחת הערים של הורינו.. |שעדיין לא נמצאה הדירה שלנו. מחפשים..| 

ורד יקירתי- הלזניה שלך כבר הוציאה לי ריר.. 
אמ... דווקא העלו לכאן רעיונות נפלאים. אבל אם יש לך מתכונים כלים ואת אופן ההכנה אשמח לקבל למסר האישי. (אם לא קשה לך ובזמנך הפנוי). 

תודה לכולם!! 
גם אני רוצה מתכונים מורד!!מאמע צאדיקה
כל מיש שיש לה- שתעלה לפה- וכולנו נעתיק!!
מי שמסתבכת עם משו- פשוט יכולה לשלוח מסר למי שכתבה את המתכון- או לשאול את כולנו בפורום.
 
נו, תפסתם אותי במצב רוח קולינרי veredd
אטריות ברוטב שמנת ופטריות:
מכינים אטריות (חצי עד 3\4 חבילה) בסיר לפי ההוראות, מוציאים ומסננים.
בסיר חלבי (עדיף רחב- שהפטריות ישחימו כמו שצריך) מטגנים בצל בינוני חתוך דק, וכשהוא מזהיב, מוסיפים חבילת פטריות חתוכות ומערבבים עד שהן מושחמות. כשהתערובת נראית מוכנה, (הפטרות מקבלות גוון חום עמוק) מוסיפים מיכל שמנת לבישול, מעט פלפל שחור, מעט פלפל לבן, מרק פטריות או מרק בצל, מלח ומערבבים. כשהשמנת מגיעה לרתיחה- (לבשל על אש קטנה- בינונית- שלא יגלוש!) מוסיפים חלב וטועמים. תוסיפו חלב כך שהרוטב יהיה עדיין סמיך אבל לא יותר מדי (בערך חצי עד כוס חלב). מכניסים את האטריות לרוטב ומבשלים כמה דקות- ובתיאבון!!

פיצה צ'יק צ'יק צ'ק (לפי המתכון של ניקי)
3 כוסות קמח (אני משתמשת במלא- אבל אפשר הכל)
חצי כוס מים (ניתן להוסיף עוד טיפ טיפה אם מרגיש יבש)
מיכל שמנת חמוצה
כפית מחוקה מלח
מערבבים טוב טוב, ומרדדים שיהיה שטוח- כמה שיותר שטוח זה יוצא יותא טעים, לדעתי. מעל שמים רוטב עגבניות הככי פשוט (שימו בסיר קטן או מחבת- חבית רסק, בצל למי שאוהב, מים, אורגנו, בזיליקום, מלח פלפל) ואז מפזרים גבנ"צ.

שווארמה
כשיש שווארמה במבצע- אני ישר קופצת עליה, כי ככמה שהיא יקרה, זה הכי יאמי בעולם!!! חשוב שתהיה נקבה.
מטגנים פרוסות בצל עד להשחמה, מוסיפים פטריות ומטגנים תוך כדי הקפצה וערבוב. מוסיפים את השווארמה כשהיא חתוכה לקוביות ומוסיפים מעט מים (חצי כוס- כוס בערך). שמים כורכום, מלח, פלפל, מרק עוף, מכסים ובודקים תוך כמה דקות. אפשר להוסיף מים, אבל עדיף בהתחלה. זה מוכן תוך 30-40 דקות וטעים הכי הכי על אורז לבן...

מוקפץ
חותכים חתיכות קטנות מאוד של גמבה, גזר וקישוא ומקפיצים בסיר עם טיפ טיפת שמן. כשהירקות רכים מוסיפים רצוועות דקות של חזה עוף. כשהרצועות מלבינות, מוסיפים מעט מים, כורכום, וכף-2 כפות סויה. תטעמו ורק אז תוסיפו מלח, כי הסויה מאוד מאוד מלוחה! טעים לאללה... הכי הכי טעים כשזה טרי.
זו חוברת. המחיר: כ-35 שחכלנית1
נדמה לי שיצא חלק ב וראיתי בעבר פרסומת למחיר מוזל במיוחד לשתיהן.
החוברת ליוותה אותי בשלבים הראשונים ויש בה סימנים שמראים בדיוק באלו עמודים ביקרתי. בדרך כלל אני מאד מקפידה על ניקיון ספרי הבישול והאפיה, אבל החוברת הזאת שירתה אותי בנאמנות ובסופה אפשר גם להוסיף מתכונים לאחר שראית שהצליחו, כך שבשנה הראשונה היא יכולה ללוות אותך כל שבוע.
בהצלחה!
מדובר בחוברת והמחיר כ-40 שח. תתקשרי ותשאליכלנית1

אתר בשם "בצק אלים"אנונימי (פותח)
אתר שממש עונה על שאלותיך.
בהצלחה!
 
אתר בצק אלים אינו כשר!!!!!!!!אנונימי (פותח)
הצצתי קצת באתר ו-2 מתוך 3 המתכונים עם חזה עוף באתר הם עם שמנת לא המשכתי לחפור באתר אך נראה לי שאתר כזה אינו ראוי לביקור של אנשים שומרי תורה ומצוות גם אם ניתן להחליף את המרכיבים החלביים בתחליף פרווה.
לדעתי עצם הכניסה לאתר היא בגדר סיוע לעוברי עבירה מכיוון שהיא מגדילה את הכנסותיהם מפרסומות ולכן הייתי מעדיף לחפש מתכונים באתרים אחרים (למשל ערוץ 7...)
העיקר לחשוב כמו שאמרתד.
ש"אני הולכת לבשל אוכל חם וטעים לכבוד בעלי". זה יתן בעז"ה שמחה אחרת לגמרי מאשר לפני הנישואין, ועם האוכל - יבוא התיאבון לבשל עוד.. לא חייבים על ההתחלה את הדברים הכי מסובכים. בהדרגה. מזל טוב.
כמה מוכר.. יד_האלמונית
אז דבר ראשון, בלי לחץ..
דבר שני - http://www.saroog.co.il/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&p=171908 זה המקום בשבילך..  (ציטוט מההודעה הראשונה בשירשור- "זהו, עברתם את האירוסין, החתונה, שבע-ברכות.. פתחתם את כל המתנות, החלטתם איזה סכו"ם יהיה לשבת, ואיזה סיר מתאים לחמין...
ועכשיו, כשנגמרו סוף סוף כל הסעודות, הגיע רגע האמת....
צריך להתחיל לבשל בעצמך.
אז לכל אלו שסובלים מחרדת-בישול, או שסתם לא הגיעו לזה עד היום (כי ממילא אמא מבשלת מעולה)- אני פותחת שרשור חדש, ובו עצות ומתכונים בסיסיים, שאופן ההכנה שלהם מורכב משתי שורות או שלוש לכל היותר.
וכן, אפשר להוסיף גם עצות שמקלות על החיים בתחומי הכביסה, שטיפת הרצפה וההליכה לסופר...
")




מהמם!!רות22
תודה לך!! 
תראי את זה כיצירת אומנותיעלקהאחרונה

בכל פעם שמהו קטן מצליח- תשמחי בו. ובכל שבוע תתאמני על משהו קטן אחד.

תקחי בחשבון שעד היום- עקרת בית רבת שנים כמותי- לא תמיד הכל יוצא מוצלח. עד היום , יש  שפעם טוב ופעם פחות.

 

בהצלחה!

היי לךחלי
אני התחתנתי לא מזמן (שלושה חודשים וחצי..).
ואני לא ידעתי לבשל כלום!! לא בישלתי לפני כן אפילו לא פעם אחת וב"ה למרות שממש פחדתי מזה לאט לאט לומדים...
התחלתי עם הדברים הכי פשוטים, הוראה אחרי הוראה וב"ה בעלי דווקא היה מרוצה...
ככה שאם אני הצלחתי- כל אחד יכול!
 
בקשר לזה שאת לא אוהבת- תנסי לחשוב שאת עושה את זה למען בעלך ואז יהיה יותר קל...
 
המון בהצלחה!
גם אל תצפי להיות "שפית" על השנה הראשונהאנונימי (פותח)
אנחנו בשנה הראשונה אכלנו בעיקר אוכל שרוף, או לא מבושל מספיק, או מההקפאה מההורים... ב"ה גדלנו טוב וגם השמנו- למרות זאת. זאת השנה הכי כיפית בחיים, ולא שווה לבזבז אותה בדאגות על אוכל..
כשהייתי קטנה הייתה לנו שנה מרוקאיתגפן36

שבכל פורים הייתה מביאה משלוח מנות מלא עוגיות מעשה ידיה.

מאז (גיל 6) ועד היום (30) ניסיתי לשחזרת את השבקיות המופלאות שלה, ואתמול לראשונה הצלחתי!!


ברוח הצלחה זו- נראה לכם שמאותו הבצק אפשר להכין גם בורקסים? 

זה בצק נוזלי כזה. לא?יעל מהדרוםאחרונה
לק"י


תכיני בורקסים מבצק ספידי. מכירה?


ואיזה כיף שהצלחת!!

איך מארחים?דיאט ספרייט

אני תמיד שואלת את עצמי מה להגיש לאורחים שככל הנראה מצפים לארוחת ערב.

חוץ מעל האש שזה אני יודעת להגיש ומתאים כשמזג האויר מתאים, מה אפשר עוד להגיש?

ארוחה רגילה של לחמניות, סלט, ממרחים, חביתותיעל מהדרום

לק"י


מרקים

שקשוקה וסלט עם לחם

קוסקוס ומרק

פסטה ושניצל

זה תלוי בהתאם לסגנון שבוחריםהרמוניה

מוסיפה על מה ש@יעל מהדרום כתבה-

פשטידות, מאפים

יכול להיות פיצות

 

אם זה בחנוכה- סופגניות אשל או רגילות

 

לקינוח- פופקורן, פיצוחים, עוגות ושתיה חמה (אם משקיעים חולטים עלי לואיזה או נענע וכדומה)

 

חלבי/בשרי?*אשתו של בעלי*
לא בשרידיאט ספרייט

כי בשרי זה על האש.

מנסה לגוון חוץ מזה

יכול להיות פרווה או חלבי 

אז יש הרבה רעיונות*אשתו של בעלי*

קישים/פשטידות

מאפינס

מרקים

תפו"א אפויים

פסטה(סלט פסטה קר או פסטה חמה ברוטב)

סלטים

ממרחים/מטבלים

פוקאצ'ות

דגיםרוני 1234
סלמון הכי קלאסי
קצת יקר עבורי, תודה על הרעיוןדיאט ספרייט
אנחנו עושים מושט מתובל בתנור. לא יקראוריןאחרונה
המבורגר זה גם כייף ולא על האשאונמר

עושים ירקות ותוספות ורטבים,

המבוגר על מחבת, וכל אחד מרכיב לעצמו מבר.

כשאני הייתי באירוח כזה נהנתי ממש, וגם עשינו כמה פעמים כשאנחנו אירחנו. לא כזההרבה עבודה וכייף.

נשמע נחמד מאוד,דיאט ספרייט

נאמץ כנראה

תודה 

אפשר גם פלאפל וציפסאם לשתיים
^^^^^^רק טוב!
לקיצור תהליכים אפשר פלאפל מוכן, יש לטבעול (לא טעמתי) ויש אבקה של אסם שמוצלחת אבל לא מוצאת כבר תקופה. וציפס קנוי.


@דיאט ספרייט לחמניות טריות ביתיות אם זה משהו שקל לך אז גם מוצלח. עם סלט משודרג, ממרחים. 

רעיוו מצוין, תודה לשתיכןדיאט ספרייט
(כמובן עם פיתות קנויות, בשבילי להעמיד בצק זה סיפור 🥵)
אני מכינה בצק עם אופה לחםרק טוב!

ואז כל הבצקים הרבה פחות מסובכים. ויותר מהירים.

כמויות יותר קטנות (עד 3/4 קילו קמח) אבל לנו זה מצוין. ואנחנו משפחה די גדולה, אבל עם ילדים שלא אוכלים המון.


פיתות עוד לא הכנתי. למרות שיש שאיפה כזאת מתישהוא.

מכינה בצק לחלות כל שבת, עוגות שמרים, בצק לפיצה, בצק לפיתות בטאבון, ועוד. 

פסטה עם גבינות ורוטבארץ השוקולד

דגים בתנור עם תפוחי אדמה או פתיתים,

כרעיים ופתיתים/אורז/קוסקוס

כמובן , תלוי מי האורחיםופל לימון

אבל אני חושבת שהייתי הולכת על דברים שהם לא הסטנדרט של כל ערב (חביתה וסלט)

מרק עם קרוטונים/שקדים בימים הקרים הוא יופי של רעיון

אפשר להכין די במהירות סיר פסטה ברוטב אהוב

אפשר תפו"א אפויים ברוטב שמנת

סלט גדול מתובל היטב

אם אוהבים אז לחמניות קטנות, מיני גבינות, אם לא אפשר מאפים קטנים דוגמת מאפנס מלוחים

שקשוקה זו גם מנה קלה להכנה ומתקבלת בשמחה

זה מאד תלוי מה אתם מבשלים בד"כ בביתשדמות בחולות

אצלי זה מאד משתנה בהתאם לאורחים.

(אציין שאני מבשלת הכל וגם נהינת מההתעסקות)

זה יכול להיות סושי

או פיצות

או פסטה וסלט

פלטת גבינות ופלטת ירקות חתוכים ופירות חתוכים עם אגוזים (ויין... זה בא תמיד טוב יחד)

שקשוקה, סלטים ולחמניות/ פיתות

מוקפץ נודלס עם או בלי דג

ןלפעמים גם סתם דיפים עם חחטיפים מתאימים (נאצ'וס, תפוצ'יפס עם מתבל גבינה, גוואקמולי, סלסה...)

המלצות לחיתוכיות קלות להכנה ושסבבה בהקפאה?מרגול

אני אוהבת שיש את האופציה להוציא זריז כשבאים חברים, אבל לרוב זה לא שיסיימו פס עוגה או משהו.

אז מעדיפה שאפשר להוציא פרופורציונלי לכמות האורחים.

(אנחנו רק זוג, אז לא מסיימים בבית כמות מסחרית תוך דקה כמו אצל ההורים)


בקיצוררר עצות?

אה, ואני גם עסוקה ואין לי סבלנות או זמן לטמפרורים או כדרור של עוגיות. לכן חיתוכיות.

אני עושה כרגע שוקולד צ'יפס (כמו העוגיות, רק שמשטחת את כל הבצק על תבנית תנור, חותכת אחרי האפיה וזהו)

וגם עוגיות שוקולד כהות עם קצת שוקולד לבן (זה חלבי אז זה מגביל קצת, וכמובן גם את זה לא מכדררת אלא משטחת ואז חותכת)


בא לי לגוון.

רעיונות?

יש חיתוכיות שזה בצק שמורחים עליו ריבה או ממרח אחריעל מהדרום

לק"י

 

ומעל מפזרים פירורי בצק, אבל אין לי מתכון.

תחפשי בגוגל "חיתוכיות ריבה פרווה".

ובראוניז פרווה של ניקי ב.יעל מהדרום
ועוד הצעה- אני עושה עוגה בחושה בסיסיתיעל מהדרום

לק"י


ואופה בתוך תבניות קאפקייקס.

ככה גם אפשר להוסיף כל מיני תוספות (שוקולד, קקאו, קפה וכו'), וגם להוציא בכמות רצויה כשיש אורחים.

אבל לוקח המון זמן וסבלנות לשפוך לתניות הקטנות. אזאורין

חזרתי לתבנית הגדולה ופשוט חתכתי לריבועים.

לי זה בסדר מבחינת זמן וסבלנותיעל מהדרום
לק"י


שווה לפותחת לנסות פעם אחת.

מה שבאתי לכתוב... יוצא מעולהגלויה
חיתוכיות תפוחים מזוגגותופל לימון
חיתוכיות גבינהופל לימון
בראוניזופל לימון
חיתוכיות קוואקרבוקר אור
אפשר מתכון?יראת גאולה
בפניםבוקר אור

*נייצ'ר וואלי*

4 כוסות קוואקר דק

כוס קמח

כפית סודה לשתיה

3/4 כוס פיצפוצי אורז

כוס סוכר-2 כפות דבש/סילאן

אפשר כפית קינמון

אפשר טיפה מלח

*נוזלים בנפרד-*

כוס שמן

ביצה

2 כפות דבש

2 כפות טחינה- פחות קראצ'


לדאוג שכל השיבולת שועל רטובה..

לשטח ממש

180 רבע שעה

לקרר ולחתוך


לשטח ולהדק טוב טוב בתבנית, לחתוך אחרי האפייה


אני מורידה כמעט חצי מכמות הסוכר ומחליפה את הפצפוצי אורז בקמח

מושלם! שומרת לייראת גאולה
בראוזניז, חיתוכיות חמאת בוטניםמוריה 7
חיתוכיות ביסקוויטים- נשמר מצוין בהקפאהסטודנטית אלופה

לבסיס:

300 גרם ביסקוויטים מפוררים

ממיסים יחד:

100 גר שוקולד מריר

כוס חמאת בוטנים

3 כפות טחינה

2 כפות דבש

רבע כוס שמן

מערבבים יחד ומשטחים בתבנית בינונית

מקפיאים ל10 דקות

שכבה שניה:

ממיסים יחד 100 גר שוקולד מריר וחצי חב' קצפת צמחית (125 מ"ל למדוייקים🤪)

מורחים על הבסיס ומעל מפזרים פרוסות שקדים או זיגוג חמאת בוטנים.

מקררים, חותכים ושומרים בהקפאה לשעת הצורך

בהצלחההה

כשיש לי קצת זמן להשקיע אז מכינה שבלולי שמרים(אהבת עולם)
גליל של עוגת שמרים ואז פורסת, מניחה ואופה.


יש עוד כל מיני מתכוני עוגיות שמכינים גליל ופורסים. אני עושה את זה עם עוגיות שוקולד צ'יפס. מכינה בלילה, מניחה פס על ניילון נצמד או נייר אפייה ומגלגלת חזק, מקפיאה ואז פורסת ואופה.


אפשר גם מעמולים.

תודה רבה! רעיונות מעולים❤️מרגולאחרונה
לכבוד בוא הגשם- שרשור מרקים?שדמות בחולות

אצל אמא שלי- ביום הראשון של הגשם הכבד- היא היתה מעמידה סיר מרק קרופניק (מרק גריסים ופטריות).

אני אוהבת להכין מרק עדשים שחורות.

 

 

מה הולך אצלכם?

הכי קל והכי דלופל לימון

מרק ירוק על בצל מוזהב, קצת שום, קישואים, ברוקולי קפוא מים ותבלינים

מבשלת לריכוך, טוחנת למרק סמיך ומפנק

נשמע מעולה האמת! תמיד רציתי לנסות מרק ירוקמרגול
אבל לא הייתי סגורה על אילו ירקות לשים. לא עפה על קישואים (אבל גם לא נגעלת אם הם מרוסקים). היית מוסיפה לזה נגיד שעועית ירוקה? או אפונה?


לא יודעת למה הכוונה במרק ירוקיעל מהדרום
לק"י


אבל מרק אפונה הוא גם ירוק, וטעים מאוד😅

אבל לא דל...פשוט אני..
חחח...אפשר לעשות דל אם רוציםיעל מהדרום
שעועית ירוקה - לא, אפונה כןופל לימון
אני אוהבת מרקים סמיכים-יעל מהדרום

לק"י


מרק עדשים כתומות

מרק אפונה

מרק קובה סלקמאוהבת בילדי

מרק ירקות עשיר

מרק כתום רק אני ובעלי אוכלים...

מרקיםסטודנטית אלופה

מרק כתום עם עדשים כתומות

מרק קישואים, כרובית, תפו"א, בצל מטוגן, שום, סלרי, מלח ופלפל. טוחנים למרק קרמי וטעיםםם

מרק מגורד עם קוביות עוף

המרק האהוב עלי- הוא הכי פשוטבינייש פתוח

מרק ירקות, וזהו. קישוא בצל ותפוחי אדמה. לבשל ולרסק. בלי תבלינים, בלי טיגון ובלי תנור (אבל עם הרבה מאוד שקדי מרק 😆😋)

מרק עוף או מרק כתום לא מדברים אליי בכלל.

(היחס שלי למרק שווה ליחס של גבר ממוצע לשיער של בחורה. כמה שיותר פשוט יותר טוב. בלי קארה, מדורג או פוני. כמה שיותר ארוך ופזור לאחור)

מרק לחשו*אשתו של בעלי*
עם סולת,המון שום וכוסברה
מרקים זה וואו!מרגול

בגדול אחד הטיפים הכי טובים בבישול שקיבלתי מאמא שלי, זה להתחיל כל מרק בבצל מטוגן, ולשים סלרי בכל מרק.


מרק עדשים ירוקות עם קצת ירקות מרוסקים (במעבד מזון)

מרק כתום! אם זה בסיר חלבי אז גם עם שמנת.

מרק אפונה

מרק כרישה

מרק עוף ברור

מרק ירקות גם זורם לפעמים

מרק בצל


אה, ואני גם לא אוכלת כמעט עם שקדי מרק או קרוטונים.

בדרכ לקצוץ טיפה ירק טרי עושה עבודה מדהימה הרבה יותר (פטרוזיליה קצוצה, בצל ירוק, וכו)

וןאיי ממש!!! גם אני. טיגון בצל ולהוסיף סלרי בכלמרקמותק 27אחרונה
וואו הכל טעיםבוקר אור

מרק ירקות עפ שעועית לבנה

מרק אורז ועגבניות

מרק גזר

מרק קישואים

מרק עוף זה הכי טעים בעולם

עדשים כתומות/ירוקות

כתום

בצל

גריסים ופטריות גם אנחנו מכינים, וגם מרק ירקות פשוט עם גריסים

אפונה

איך מכינים פטריות וגריסים?אור10
אני אוהבת את המתכון של ניקיעלמא22
בחורף תמיד יש מרקשם פשוט

הם יושבים עם כוס מרק ליד התנור.


מרק בצל מוקרם, לא אכפת להם אם זה צהובה או גרוייר

מרק גריסים וירקות עם או בלי עוף

מרק עגבניות

מרק אפונה

כתום בטטה עם או בלי עדשים/שמנת

היום למשל..*אשתו של בעלי*

אני מכינה מרק דלעת וחומוס.

בסוף הבישול טוחנת הכל בבלנדר מוט

אכלתי פעם מרק כזה והיה טעים!!!יהלומה..
אפשר מתכון?
בשמחה!*אשתו של בעלי*

מטגנים עד שמזהיב בצל גדול חתוך לרצועות ו-5 שיני שום.

בנתיים חותכים דלעת לקוביות.

מוסיפים לסיר את הדלעת וגרגירי החומוס(להשרות קודם במים כמובן)

מוסיפים מים לכיסוי ומביאים לרתיחה.

מתבלים-מל"פ,אבקת מרק,כמון,כרכום,טיפ סוכר.

מכבים כשהכל מתרכך.

טוחנים.

אצלנו אוהביםעלמא22

מרק ירקות עם או בלי גריסים

מרק כתום (אם חלבי אז עם שמנת)

מרק בצל חלבי

מרק פטריות וגריסים

מרק עגבניות

מרק עוף 

מה אפשר להכין ליד לחם שום?סטודנטית אלופה

מחפשת רעיון למשהו קליל הכנה שיהיה פרווה, להכין ליד לחם שום..

צריכה להכין כמות גדולה.. לארוחת ערב.

מרק עדשים, שקשוקה, סלטיעל מהדרום
מרק כתוםתוהה לעצמי
תודה❤️סטודנטית אלופה
תוהה לעצמי איך אפשר לטחון מרק בכמות גדולה?
בלנדר מוטיראת גאולה
זה יטחן 3-4 ליטר מרק?סטודנטית אלופה
טוחן גם עשרה ליטריםתוהה לעצמי
טוחנים בתוך הסיר. כל גודל של סיריראת גאולה
טוב לדעת, תודה לכן❤️סטודנטית אלופה
בטח! בלנדר מוט יכול לטחון גם הרבה יותר..טארקו
אפשר גם למעוך במועך תפו"איעל מהדרום

לק"י


אם לא אכפת שיהיה טחון גס.

אפשר גם מרק בצל וכדו'שלג דאשתקדאחרונה
לא צריך לטחון, וכל ההכנה יותר פשוטה.


אגב, מתבלים את יכולה כחול אשר על שפת הים. אצלינו אוהבים יותר שמנת וגבינות שמנת מסוגים שונים (אהבה של אשתי, להכין גבינה משמנת שיושבת בתוך חיתול ומוציאה נוזלים).

כל הכבוד! חרוצה אשת חיל!נפש חיה.

מה בתפריט

אין לי מושג עדיין


חלות יש מההקפאה


היום בע"ה שייתן לי כח

סלט עגבניות

חילבה

טחינה?

עוגיות

עוגה (אולי טישפישטי- עוגת סנדוויץ סולת , אולי עוגה אחרת)

נוסעיםאבןישראל
לא מביאים כלום🫣
אז ככהבוקר אור

אנחנו בתקופה עמוסה מאוד ולכן יהיה מינימלי

ערב

מרק עוף עם מלא ירקות ואטריות

קוסקוס


בוקר

חלןת וסלטים


סדש

חמין פרוֹה

אנטיפסטי

שניצלים של סבתא מהמקפיא


חלןת

שמרים שוקולד מהבצק של החלות

פירות

חצילים בתנור

טחינה

סלט ירקות

סלט אבוקדו אם יבשיל

סלט זיתים מהמקפיא

יש פה חולים, וגם אורח חמוד(אחי הקטן והבררן)טארקו

יהיה מרק, כנראה כתום

ועוד מנסה לחשוב מה ילך טוב ויהיה כייפי וקליל...

אלופה וחרוצה יעל! ❤️המקורית

אצלנו כנראה

דג ברוטב וקציצות לערב

באלי מרק טחון ממש אז מוסיפה לרשימה

ולשבת עצמה יהיה חמין


בנוסף יהיו סלטים, ואני חייבת לילדון רולדה שהבטחתי לו אז מקווה שיהיה לי כח

ובאלי גם להכין עוגת שוקולד בחושה


לחם כרגיל קונה

לא החלטתי עדיין איזה סוגי עוף להכיןארץ השוקולד

בתקווה אכין חלות רגילות,

מתלבט אם בא לי גם להכין מרק.

 

מבחינת פחמימות:

נכין אורז ופתיתים

הרבה אורחים והרבה אוכל ב"האמרלד

2 סוגים סלומון

סלט תפו"א

ירקות מוחמצים

סלט סלרי/ או עגבניות שרי

מרק עוף + איטריות

עוף

פרגיות

רולדה אולי

אורז

ברוקולי


פאי גלידה ועוגיות שוקולד צ'יפס


לקידוש: קרמשניט, עוגת שמרים

קרקרים ודגים מעושנים


צ'ונט

שניצלונים

סלט חסה


סעודה שלישית: דג ואיזשהו סלט פסטה קר


כיף לכתוב פה! שבת שלום💐

התחלתי אתמול עם בראוניז ועוגת גבינהשם פשוט

הבוקר התחלתי עם סלמון (מקווה שקצת) חריף ובצק ספינג'

חצילים מטוגנים וטחינה.

עוד מעט יהיה בע"ה

צלי בשר

פרגיות

כפיתות

ירוקים ברוקולי ושעועית ירוקה

נמשיך משם הלאה


אצלנומאוהבת בילדי

אורז

בשר בערמונים

עוף בתנור

דג לסד"ש

 

עוגות מהמקפיא (רולדה ושוקולד)

סלטים מהמקפיא

חלות מהמקפיא

טוב התקדמנו עם התכנון..טארקו

גם עם הביצוע אבל עוד עבודה רבה לפנינו...


חלות קנויות(עדיין לא הגיע המיקסר החדש)

סלטים מהמקפיא-פסטו זיתים קרם חציל מטבוחה פטריות

פרוסות חציל, טחינה/חומוס, אבוקדו, סלטים חיים


ליל שבת

מרק כתום

עוף ברוטב מתוק

אורז


בוקר שבת

חזה עוף פסים על הרבה בצל ועגבניות צרובים

תפוא קריספיים כלשהם


סדש

בורקס תפוא(כי אחי שומר 6 שעות אז אי אפשר גבינה)


מיני רוגעלך מהמקפיא

עוגה קנויה אם נצטרך


מזמן לא הייתי כאן... נוסעים ומביאים את כל האוכל!פצלשהריון

חלות ביתיות, סלטים: מטבוחה, חציל בטחינה, טחינה, סלט ירקות, סלק, טפנד זיתים, סלט פלפלים

ערב שבת: מרק עוף וירקות (הכנתי לפני שידעתי שניסע) וקרוטונים.

יום שבת: קציצות עם אפונה וגזר, שעועית פוריות, אורז ותפוחי אדמה ובטטה.


קינוחים:

עוגת קינמון

בראוניז

חיתוכיות שיבולת שועל 

אורחים טובים אתם😅יעל מהדרוםאחרונה
לכבוד החורף, אני שוב מנפץ את מיתוס המקרר והמרקבינייש פתוח

ואני מתכוון לעשות את זה כל שנה שהחורף מגיע.

לשים מרק חם ישר במקרר לא פוגע בטעם ובמרקם שלו.

זה לא פוגע בקירור המוצרים שלידו.

זה לא משפיע בשום צורה על הצורה שהמקרר עובד ולא מכביד על מערכת ההפעלה שלו.

זה אפילו מאריך את חיי המדף שלו.

מרק רותח הורג את כל החיידקים שבו והמקרר מעכב מאוד את הפעילות שלהם.

הטמפרטורה שבאמצע היא האידאלית עבורם, לכן אנחנו רוצים שהמרק יתקרר כמה שיותר מהר.

מה שאני עושה כשהמרק מוכן זה להעביר חלק ממנו לסיר קטן יותר ולקערה עם פתח רחב ושטח פנים גדול. העברת מרק חם לסיר פושר כבר מצננת אותו והוא גם בסביבה שגם תצנן אותו מהר יותר, וכמובן שמיד לאחר מכן הוא במקרר.

ובקיצור, אל תחכו זמן בין סוף הבישול של המרק לבין ההכנסה שלו למקרר.

בוודאי שזה פוגע בקירור המוצרים שלידואם לשתיים

ולמעשה בכל המוצרים שבמקרר בגדול (למעט אולי מגירות/מדפים סגורים).

נכון שלמרק עצמו זה טוב, אבל זה מעלה את הטמפרטורה במקרר. מי שיש לו מד טמפרטורה במקרר יכול לראות איך ההכנסה של משהו חם משפיעה אוטומטית על הטמפרטורה וזה לוקח הרבה זמן עד שהמקרר מתגבר על זה וחוזר לטמפרטורה הקבועה.

ואגב נוסף, כשמשאירים את הסיר סגור מיד לאחר רתיחה אז ממה שאני יודעת זה שומר על סביבה נקיה מחיידקים לזמן מסוים וכשפותחים אותו/מעבירים לכלי אחר הסטריליות הזאת נפגעת יותר מהר.

בדקו את זה במעבדה וזה פשוט לא נכוןבינייש פתוח

ואם מישהו בכל זאת מפחד שלא ישים חלב גבינות או קרטון ביצים באותו המדף. הירקות ממילא במגירה נפרדת.

חוץ מזה שכבר העלתי שיטה שמורידה מהר מאוד את הטמפרטורה של המרק.

לא יודע להפנות, אבל שמעתי כתבה של מכוןחופר
דוידסון שתומכת
מעניין, תודהארץ השוקולדאחרונה
לא מבשלים השבת?😅יעל מהדרום

לק"י


כמה זמן לא פתחתי בעצמי את השרשור....


@טארקו

@מאוהבת בילדי

@בוקר אור

@המקורית

@אבןישראל

@תוהה לעצמי

לא... מתארחיםמאוהבת בילדי

הכנתי עוגה וזהו...

להביא איתי גם גליליות ממולאות מהמקפיא או שזהו

דווקא התחלתי לבשל אתמול אפילו!טארקו

שזה נדיר מאודדד..


הלך לנו המיקסר הזמנו חדש אבל עד שיגיע אין חלות ביתיות שזה מבאס ביותר כי הקנויות לא ככ טעימות לי...


אז חלות קנויות

סלטים מהמקפיא(מטבוחה זיתים פסטו פטריות וקרם חציל)


ליל שבת

מרק קישואים(סופסוף מספיק קר לי למרק😋)

תבשיל הודו ובטטות מתוק

אורז


בוקר שבת

לזניה

סלט חסה עם סלמון ובטטות מקורמלות(אקדח שהופיע במערכה הראשונה וזה או במילים אחרות-הבטטה הייתה ענקית🤣)


סדש

שאלה מצוינת בנתיים בהכחשה


עוגיות לימון מושלגות

אני גם בהתלבטות לגבי סד"ש. בדר"כ מכינה פיצותיעל מהדרום
החלטנו על עוגיות גבינה מלוחותטארקו
(החלטנו=הבן שלי שבמוטיבציית שיאאאא היום ואני מנצלת את זה היטב🤣)
הכי כיף להכין דברים טעימים😅יעל מהדרום
לק"י


חבל שאין לי אותה מוטיבציה לסדר ולנקות🤣

ברור שכןהמקורית

אצלנו שבת בקטנה כי עבדתי עד מאוחר השבוע ונגמר לי הכח


דג ברוטב וקציצות דגים

עוף עם תפוח אדמה ואורז

חלה קנויה

עוגה קנויה

סלטים חיים

וקצת פיצוחים ושטויות

עוף עם ג'ינג'ר ומעט ייןארץ השוקולד
לא.. נוסעים🙂בוקר אור
הכנתי אורז לבן ליולדת וזהו
בטחאבןישראל

פשוט שבת קצרה ואין זמן לכלום

ערב שבת

דגים ברגיל מושט וטונה בסיר

ומרק גרונות


בוקר שבת

מעורב מוקפץ עם בצל ותבלין שווארמה

כנפיים

שניצלים ואורז

סלטים

טחינה חציל במיונז כרוב עגבניות ביצים מטבוחה

חלות שהכנתי

עוגת שוקולד פירורים ועוגת בסקויטים.

היה  טעים

העיקר את שלנו לא כתבתי😅יעל מהדרום

לק"י


עוגת שוקולד

עוגת תפוזים

קוראסונים קנויים


חציל בפירורי לחם

חציל עם עגבניות וכוסברה

טחינה

סלט חי


ליל שבת:

תבשיל שהיה אמור להיות פקילה

קוסקוס

מרק שעועית וירקות


יום שבת:

קוסקוס

תפו"א בתנור

חזה עוף וירקות מוקפצים

שניצלים


סד"ש:

בורקסים קנויים

וואי יצא לנו השבת מלא סיעתא דשמייא וטעים!נפש חיה.
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"ז בכסלו תשפ"ו 18:19

חלות רכות ואווריריות (תוצרת בית)

וסלטים תוצ"ב:

ז'עלוק

סלט עגבניות (דומה למטבוחה אבל לא)

חצילים מטוגנים - כמעט בלי שמן

חילבה (האורחת הביאה)

טחינה (כנ"ל)

סלט ירקות גדול - הוכן תו"כ השבת


 

דג בירקות

אורז


 

קוגל ת"א תוצרת בית

ביצים

רצועות טונה מטוגנות


 מרציפן תוצ"ב

עוגה תוצרת בית .

נשמע מעולה! איך את מכינה חלות אווריריות?יעל מהדרום
קורצת את העיגול, ממשיכה עוד לעבד אותו קולעתנפש חיה.
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"ח בכסלו תשפ"ו 9:39

עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"ח בכסלו תשפ"ו 9:38

אם הקליעה הראשונית לא יוצאת יפה

אז אני מפרקת, מעבדת שוב, וקולעת שוב.

ואז זה עושה כמו עוד שכבה פנימית לבצק

מה שממילא נותן לו אווריריות.


 

וגם-

א. אחרי הקליעה של החלות אני משאירה להתפחה של 10 ד בערך 

(בלי ביצה ושומשום)


 

ב. אחרי המריחה בביצה ושומשום אני משאירה עוד כמה דקות שייתפחו.


 

ג. אני מכניסה אותן לתנור שחומם מראש על 200 מעלות ל 5 דקות *בדיוק*- בזמן הזה החלות מקבלות "מכת חום" שמשפיע טוב לבצק.

מייד אחרי 5 דקות מורידה לחום בינוני 175-180.

 

ד. אופה רק עד שהן זהובות ובהירות מלמטה

מקררת אותן ומייד מכניסה להקפאה .

 

ערכתי נפש חיה.
חלה אורירית היא תוצאה של בצק טוב, לישה והתפחותופל לימון

לבצק

2 קילו קמח

4 כפות שמרים יבשים

1/2 1 כוסות שמן

1 ליטר מים פושרים (4 כוסות אוניברסלי וקצת )

כוס סוכר

2 כפות מלח


 

אופן הכנה:

 שמים בקערת המיקסר את הסוכר והשמרים, מוסיפים את המים ומערבבים ידנית קלות לאיחוד.

 מכסה את הקערה ונותנת לשמרים לתסוס כ10 דקות (ככה רואים שהשמרים פעילים).

 מפעילה את המיקסר על מהירות הכי נמוכה ומוסיפה את השמן והקמח. 

כשהבצק מתחיל להתאחד אפשר להוסיף את המלח, ולשים על מהירות הכי נמוכה 

כ- 15 דקות

 מתפיחים את הבצק בקערה סגורה כשעה. ההתפחה משתנה בזמן (תלוי במזג האוויר) 

 

אפשר להוריד את הבצק ולתת לו שוב לתפוח . זה הזמן לשקול כדורים - בשביל הרצועות , אפשר להכין חלה יפה מ- 4 רצועות או יותר.

גם אחרי הקליעה הלא הדוקה , מניחים לחלה לתפוח יפה לפני שמכניסים לתנור לאפיה בחום 170 מעלות למשך 25-30 דקות

 


 

תודהיעל מהדרוםאחרונה

אולי יעניין אותך