כשאתה משחק דמקה - עם מישהו שמשחק שחמטהולך לאיבוד
וואו, אני לא יודע מאיפה להתחיל.
ואומנם מי שקורא את הפתיח יכול מייד לחשוב שבמצבי הנתון אני בא להצהיר שאני משחק בכלל משחק ואולי מתלונן על החוקים אבל לא כך הדבר.
ההבדל בין דמקה לשחמט הוא לא רק בצורת חיילי המשחק אלא באופן התנהלותו...
בדמקה הכל זורם ואילו בשחמט כל צעד מונע ממליון אסטרטגיות כאלה ואחרות שלמי שלא מכיר את חוקיי המשחק וצופה מהצד יתכן וחוש הסבלנות והציפייה יעלמו במהירות רבה.

היום היה הדיון הראשון שלי בבית הדין.
וואו עדים שמיים כמה חיכיתי ליום הזה (שלושה חודשים של ציפייה ממושכת שהרגישו לי לא פחות מתשעה ירחיי לידה).
ואומנם, כבר אתמול בערב התבשרתי במייל שעוד דיין אחד יגרע מההרכב שנקבע לנו לצורך הדיונים בבית המשפט ורק דיין אחד בלבד יוכל לקבל אותנו בתאריך שנקבע אבל בגלל שלא יהיו שלושה דיינים אלא רק אחד בלבד לא יתקבלו החלטות גורליות לכאן או לכאן...
הזוי שבעידן שנת 2022 גם אם דיין נחשף לחולה מאומת או שהוא חולה בעצמו לא נמצא פתרון טכנולוגי של שיחת זום בבית המשפט או דיין מחליף כמו במאות מקצועות אחרים.

את תוצאות בדיקת ה pcr לא קיבלתי בשעות הבוקר המאוחרות ונאלצתי בלית ברירה ללכת גם לבדיקת אנטיגן מוסדית מהירה לצורך העניין...

כבר שקיבלה את פניי עורכת הדין שלי היה לה מבט של "אמרתי לך" והיא מיהרה להגיש לי מעטפה שמעידה על תביעה חדשה שהוגשה נגדי מטעמה של הפרודה.
"אני עדיין לא מצליחה לפתוח את המסמכים אבל אני משוכנעת שבהמשך היום עוד נדע במה דברים אמורים.
יש תביעה חדשה שמכילה דוח חוקר ואני חושבת שאני כבר יודעת מהנסיון שלי מול עורכת הדין השנייה במה דברים אמורים..."

בחיי שלרגע הרמתי גבה וניסיתי לשאול לפשר החשאיות המוזרה האופפת את הנושא אבל היא מיהרה להוסיף ולשאול - "אני יכולה להיות רגועה שלא עשיתה שטויות בכל התקופה הזו או שיש משהו שתשמח לשתף אותי ???"

שאלתי מייד כמו מה למשל???

"בגידות? עבודה מהצד? " היא קרצה לי בחצי מבט זדוני

משוגעת- כמעט שהורדת לי את הלב אמרתי וכבר התחלתי להיות אולי פחות נעים...

קשה לי לחשוב על בגידות מהמקום שממנו אני מגיע.
אבא שלי בגד באמא שלי אחרי 22 שנות נישואים ולקח להם לא פחות מ 7 שנים לריב על כל מיני דברים ממש ממש אבל ממש ממש מכוערים.

אם יש משהו שהבטחתי לעצמי כל השנים האלה זה שאני יעשה הכל רק כדיי לא להגיע לידיי נסיון דומה לנקודה שבה אבי טעה ונפל.
נשבעתי לעצמי שעליי אף אחד לא יוכל להגיד את המשפט הקלישאתי "התפוח לא נופל רחוק מהעץ" או איך שחבר וותיק שלי היה אומר "הזבל לא מתפזר רחוק מהפח" - בכל זאת הוא היה עובד תברואה.

ואכן, מייד כשניכנסנו לבית הדין ניגשה עורכת הדין של פרודתי לשלי והגישה לה מעטפה גדולה מאוד ומסרה לה עם המון הנאה את המעטפה.
עורכת הדין שלי התגובה מהרה להגיד לה שיש דרך להגיש מקובלת יותר להגיש מסמכים או בקשות לדיון בבית המשפט ושזו הפעם הראשונה שהיא מקבלת כתב תביעה מידיי עורכת הדין בכבודה ובעצמה.

אני לא אחפור לכם את כל השתלשלות העניינים המייגעת אבל אכן פרודתי שכרה חוקר פרטי למעקב צמוד של חודש ימים.
הממצאים של החוקר היו פשוט מצחיקים מאוד אבל גם עצובים מאוד - תלוי בזווית של האור

מאהבת תהיו בטוחים שאין (לצערי - כי זה בטוח היה מקל עליי את כל המשא הנפשי שאני גורר איתי כבר מעל לשלושה חודשים).
מה שכן יש זה תמונה שבה לכאורה אני מבצע "עבודה" פרטית ועל סמך זה טוענת הפרודה באמצעות באה כוחה שאני מרוויח לא פחות מעשרת אלפים שקלים נוספים בכל חודש מלבד עשרת האלפים שאני מרוויח לכאורה בתלוש השכר.
לכל מי ששואל את עצמו מה בדיוק מצחיק ואם כבר מה עצוב כאן בסיפור אז עכשיו מגיעים לחלק האומנותי....
מה שמצחיק הוא שאם באמת הייתי מקבל שכר יומי בגובה של שכר חודשי מה הטעם לעבוד חודש שלם כשכיר ולא להיות עצמאי ???? מה שגם אם היו באמת מתעדים אותי 24/7 מן הראוי שבטענה חמורה כזו של עבודה שאיננה מדווחת יש לצלם תיעוד של תשלום אם כן...

מה שממש עצוב בסיפור הזה הוא שהחוקר הפרטי נשכר עוד טרם פרץ הסיכסוך בנינו ואני מתועד מעמיס על הרכב סכך לסוכה דבר שממש קומם אותי כי אין דרך לתאר את העניין במילים אבל אם זו לא בגידה אינני יודע אם כן מה זו בגידה ???

הדיין בבית הדין מיהר לשאול אם אני יודע מה החשיבות של תהליך גרושין ושאל "אם אליהו הנביא בא ואומר לך שזו האישה הכי טובה בשבילך האם עדיין תרצה להתגרש ?"

הוא אומנם שיעשע אותי שהוא ככה נכנס לנעליים של אליהו הנביא ועוד כאדם מאמין.
אמרתי מייד בהכי ספונטניות שלא הפרודה היא הבעיה אם כי האמא שלה שמנסה בכל דרך להכתיב לי את החיים.
ושכאן אינני יכול עוד לשאת את 2 הנשים בכתובה אחת חוקית במדינת ישראל.

לשמחתי הדיין קיבל את טענותיי שלהיות אבא לילדים 2 פעמים בשבוע ללא שבתות וללא חגים וללא לינה זה לא בדיוק אבא...
אולי חוג קרמיקה או ריקודים סלוניים למתקדמים אבל אבא זה לא!

וברגע שהוא הוסיף לי את הסדריי הראיה לשבתות הפרודה הסכימה באופן הזוי לשלום בית....
אתם קולטים ????????
בשלוש מקרים של נסיונות גישור היא חתמה ויתור ואמרה שאין לה על מה לדון ושהכל יתנהל מול עורכיי הדין ופתאום היא מוכנה לנסות שלום בית...
מוזר ותמוהה ומעלה בי מליון שאלות שספק מי יוכל לענות עליהם....
כמו למשל מה היא באמת זוממת עכשיו כי עורכת הדין שלה מתגאה שהיא לא עורכת דין רגילה אלא "אסטרטגית"...

עכשיו לא מעניין אותי כבר מה היה או מה יהיה...
עכשיו מעניין אותי איך אוכל להפתיע את האוצרות שלי בשבת הקרובה הבאה עלינו לטובה.
עדים שמיים איך ציפיתי ליום הזה שבו אוכל לצחצח להם שיניים ולהשכיב אותם לישון עם סיפור שאני ממציא להם בכל פעם מחדש...
לחבק אותם כשהם עוצמים את העיניים הקטנות ועוטפים אותי עם הזרועות הקטנות שלהם "ורבים" מי יתפרס על יותר אבא...

כבר לא מעניין אותי שאני גר במרכז וכבר שלושה ימים שאני נוסע לנתניה לנסיון עבודה כשכל כיוון נסיעה לוקח כשעה...

כבר לא מעניין אותי שבמהלך הנסיעה האחרונה התחמם המנוע כמה פעמים ונאלצתי לעצור בצד לחכות שיתקרר ולהוסיף מיים לרדיאטור...

כבר לא מעניין אותי שכשכבר הגעתי הביתה גיליתי שהלך המנוע ברכב ושספק איך אוכל להתמיד בנסיעה לעבודה באוטובוסים למרחק הזה...

מה שעניין אותי זה שאוכל סוף סוף לעטוף את הגוזלים שלי בשמיכות החדשות והבתולות שלהם ושסוף סוף מעט מריח הגוף שלהם יספג בשמיכות וכך אוכל להריח אותם גם בימים שאני לא זוכה לראות אותם.
מה שעניין אותי זה שסוף סוף הם יוכלו לחוש את אבא ולראות שלא עזבתי ולא נטשתי אותם וברחתי הלאה כמו שבוודאי סיפרו להם כל מיני דברים שרק הבורא יודע מה הם....

רק המחשבה האלוהית לחבק אותם ולעטוף אותם "כרחם אב על בנים" היא זו שלא יוצאת לי מהראש וגם בשעה זו אינני מצליח להרדם מהצפייה כשמחר עוד צפוייה לי נסיעה לנתניה בתחבורה ציבורית שעתיים לכל כיוון!!!!!

ככה זה שאתה משחק דמקה - עם מישהו שמשחק שחמט...
הרבה כוחותהעני ממעש
לא פעם ראשונה שאליהו הנביא תופס אותךהגיבן מנוטרדהם

בנוסף:הגיבן מנוטרדהם

שיהיה המון הצלחה אחי וכל הכבוד על כוחות הנפש.

ואל תיבהל מהעורכת דין אחי כי היא סתם נרקיסיסטית.
עלאק אסטרטגית ה׳ מנהל תעולם ולא היא!
תעבוד בחכמה ושיקול דעת אח יקר!
בגלל זה ממש הפתיע אותי הביטוי של הדייןהולך לאיבוד
הריי תמיד אני אמרתי שמבחינתי כבר באמת ניסיתי הכל.
פשוט לא יאומן הקלות דעת של הדיינים למשוך זמן כאילו אין ילדים באמצע שסופגים את כל האש.
עלינו ה"בוגרים" אני כבר לא מדבר...
והכסף שנשפך כמו חול בים לא שווה כלום.
מזעזע. שולח חיזוקהיום הוא היום
וואופרצוף כרית

ממש מרעיד ונוגע ללב....

מאחלת המון הצלחה.... אין לי שמץ של מושג אם זה באמת שלום בית אמיתי או תחכום וזממה לנסות להפליל אותך או למצוא דרך להפיל אותך בפח חס וחלילה...

מה שנשמע לי - שכן כדאי שלום בית אם היא הציעה... מה זה אומר? ללכת לייעוץ / טיפול ?

אין לי מושג אם העצה שלי טובה כי באמת לא מבינה בזה, אבל באמת לפעמים אנשים כשמגיעים לרגע האמת , שמעתי סיפור שסיפרו לי מכלי שני, שברגע האמת מישהי התחרטה ובסוף לא רצתה להתגרש... כלומר עברה את כל המשוכות ובסוף לא רצתה... אולי אשתך פתאום ברגע האחרון התגעגעה אליך והתחרטה על מעשיה? אולי כדאי לתת הזדמנות שניה? 

אולי הדברים שלי שטויות, רק מציעה כיוון מחשבה..... כי אני באמת לא יכולה להבין לעומק את מצבך וברור שהוא לא פשוט ויש לו המון היבטים וכיוונים........

אז המון כוחות וזה מאוד נוגע ללב איך שאתה מתגעגע לגוזלים, וגם נותן לנו להעריך כל יום עם הילדים ולא להתלונן שקשה לטפל בהם וכדו' ... המון כוחות, הצלחה וברכה אמן..

לא רוצה להאמין שנשמה שפויה היתה נשארתהולך לאיבוד
אם זה היה הפוך לא היינו מוצאים סיבה שלא להמליץ לבחורה לעזוב הכל ולהתחיל מחדש אבל מגבר מצפים לאיפוק ו"להתגבר" על רצונו...
אילו היה זה משהו נקודתי וודאי שהייתי שמח לכל גישור ולכל הסכמה בנושא אבל זה לא יכול להיות שאישה תלין על הגבר שלה כאלה האשמות חאיפות ולא תישא בתוצאות.

לפי דין תורה אם גבר היה טוען כי לא מצא בתולין לנערה והדבר היה זדוני להשמיצה - הוא היה נענש על כן ולא יכול היה לשלחה כל ימי חייו.

אם אישה משמיצה גבר איזה עונש כבר יתנו לה ???
לא קנס כספי ולא עבודות שירות ולא כלום.
הזוייי

מה שגם אם עכשיו היא תבוא חזרה הביתה ועוד שבועיים שלושה תתלונן שכפיתי את עצמי עליה ????
מי יגן עליי מפני שלום בית שכזה ???
יותר בכיוון של שילוח הקן...

אם היא מהיום הראשון מנסה רק להרע לי בכל דרך וצורה אפשרית מה באמת יגן עליי מתלונות שווא נוספות ?????
ואם יש משהו שבאמת באמת למדתי מכל הסיפורהולך לאיבוד
זה לא לתת חשיבות לכסף כלל וכלל!!!

אושר זה לא משהו שניתן לקנות בכסף!!!

כל יום שעובר - לא חוזר !!!
נקודה חשובה מאודפרצוף כרית

להשקיע יותר באנשים שמסביבנו (אם הבנתי נכון את כוונתך...), תודה על החידוד

חד משמעיהולך לאיבוד
עברתי מ 40 אחוז אבא (בגלל המידור שהפרודה עשתה לי למול הילדים) עברתי ל 140 אחוז אבא !!!
ואני לא מצטער על כלום
אשריך!ד.

אוי אוי אויפרצוף כרית

כואב כואב כואב... אין לי מילים... משתתפת בצערך

וזכור שהעולם הזה "עליונים למטה.. וכו'" והקב"ה יודע באמת מי צדיק ומי פחות..... והשם הטוב ישלם לך כפועלך הטוב ויתן לך חיים מאושרים עד מאוד וישמח אותך 

מה פתאום?.....ד.

כמה שאת תמימה..

זו תכונה משמחת - אבל לא נכונה להקשר הזה.

היא הרי לא רצתה גישור. כששמעה שהוסיפו ימים או לילות אצלו, פתאום כן....

זה הכל העו"ד. ציניות מרושעת. 

מן הסתם רוצה לייצר איזושהי מניפולציה, אולי שתוכל אח"כ להתלונן על אלימות או משהו כזה.

העו"S שלה מעוניינת כנראה שהיא תבל יותר כסף על ה"מזונות", אז צריכה שיהיו פחות אצלו.

ומה עם טובת הילדים - שממש צריכים את אבא לא פחות (לפחות - במקרה כזה..) מאמא?...

לא מענין אותן. זה פשוט מזעזע, הרישעות הזו גועל נפש.

אויפרצוף כרית

נשמע קשה ביותר..

וואי וואירקלתשוהנ
איזה סיפור. ב"ה שהדיין היה מבין עניין למרות כל העיכובים. ב"ה שאתה נפגש עם הילדים שלך בקרוב.

ואתה כותב פשוט מרתק.
לצערי אני כותב את הלבהולך לאיבוד
סליחה לא התכוונתי לפגוערקלתשוהנ
זה סתם היה הערה בצד.
אני יודעהולך לאיבוד
לא חשבתי לרגע שדברים אלו נאמרו מחובר רגישות.
ההפך הוא הנכון!
אני מודה לכל מי שכאן שמחבק ומכיל כי לבד אין לי ספק שלא הייתי יכול להגיע אפילו לשלב הזה.
אני כל יום מתנחם ששרדתי עוד יום במסע אל האוורסט ושלא קפאתי למוות מקור.
אני לא ציני.
400 גברים בתהליך הזה מידיי שנה לא מצליחים לצלוח את המסע.
וזה גורם לי להזיל הרבה יותר דמעות שאני יודע שיש כמה מאות של ילדים שלא יזכו להכיר את האבא שלהם בגלל כל הכסף שאוכליי חינם אמיתיים מבקשים לטרוף.

אילו הייתם יודעים כמה אלפים עולה יצוג משפטי לגיטימי בבית הדין / משפט.
אילו הייתם יודעים כמה עולה "לרווחה ולמדינה" שעה של מפגש ילדים עם אבא במרכז קשר (קרוב ל 1000 שקלים לכל ילד ורק תחשבו כמה ילדים נמצאים במקביל בתוך המתקן)
אילו הייתם יודעים כמה מרוויחים השופטים שכר חודשי.
אילו הייתם יודעים מה שכר הקלדניות בבית המשפט.
ממש כמו שכולם אוכלים מהעוגה ביום החתונה - ורק הזוג "המאושר" נשאר רעב בסוף...
אוי אוי אוי כואב הלב לקרוא..פרצוף כריתאחרונה

וואוווו הלב פשוט איתך!!!טרכיאדה
אני עוקבת אחריך כבר הרבה זמן ופשוט נשבר הלב לקרוא אותך!!!
כמה רוע צרוף יכול לצאת מאנשים. הרי היא לא באמת דואגת לילדים שלה עם ההתנהגות האכזרית הזאת! רק פוגעת בהם.
אוףףףף הלוואי שכבר תהיה מאושר!!!
מאחלת מכל הלב
הרוע האמיתי הוא לא של הפרודההולך לאיבוד
ועם כל הכעס שיש לי גם לא כלפי האמא הממורמרת שלה שנותרה לבדה בעולם ומחפשת משמעות וסיבה לחיות...

הכעס האמיתי הוא על הרווחה, בתי המשפט, עורכי הדין, החוקרים הפרטיים וכל אותם ה"נשמות הטהורות" שלעולם לא יבדקו אותם בתוכנית "יצאת צדיק" ויראו ויחשפו את רוע מעלליהם ותאוות הבצע שלהם לכסף ואת השנן שהם תורמים למדורה
העורכת הדין "האסטרטגית"רוממה
אסטרטגית בלהוציא כסף מאנשים.

גרושתך תפסיד הרבה מההחלטה לשחק כזה משחק. לא בטוח שהיא תבין כמה היא מפסידה.
ידידי היקר..ד.

ראשית, אל תתרשם - טוטאלית - מה"עורכת דין" של הצד השני.

כפי שאתה רואה, העו"ד שלך כבר ידעה מראש מה היא עלולה לעשות.

כלומר, הכל תרגילים, לשקר לא מענין אותה. גועל נפש. הרצי"ה אמר שאם היו עורכי דין ועיתונאים בזמן המשנה, היו מכניסים אותם לרשימת פסולי העדות, "מפני שחשודים לשקר".  תסתכל כאילו אתה "מהצד", רואה מישהו שאתה יודע שהוא צדיק - ואיזו אחת שמוכנה בשביל בצע כסף לשקר ולהעליל אומרת "טענות" לטובת מי ששילמ/ה לה.

לגבי ההסכמה לשלום בית - לא צריך להתפעל מידי. תגיד בביה"ד מה שכתבת כאן, שכבר 3 פעמים היא ויתרה העל גישור - ושלכן אתה מניח שזה תרגיל של עורכת הדין. הם הרי מכירים דברים כאלה. מן הסתם היא רוצה לזכות בדמי הכתובה. תעמוד על כך שהיא לא היתה מוכנה לאף גישור - וזה הכל כדי לסחוט כסף כנראה.

לגבי העיקר - שזה הילדים - אכן ראוי שיהיו אצלך בנוכחות כדבעי. ילדים צריכים אבא לא פחות מאמא. אתה יכול גם לדרוש שתהיה "משמורת משותפת" מה שנקרא. חצי חצי.

עורכת הדין שלה, מן הסתם מייעצת כמה שֶפחות - לא מטעמים כ"כ "אימהיים", כמו מטעם זה שרוצה שהיא תקבל כמה שיותר על "מזונות" על הימים שאינם אצלך.

עזוב את כל הזבל הזה בצד, מבחינה מהותית. כלומר, באופן מעשי, אכן ראוי שתראה שלא יסחטו אותך סתם. וגם שהילדים יהיו אצלך כמה שאפשר יותר.

אבל במהות - תהיה אתה. האבא שאוהב את ילדיו, שרוצה לגדלם ולהיטיב להם. תאמר להם שאבא מאד אוהב אותם ורוצה שיהיה להם כמה שיותר טוב. אתה יכול גם להוסיף שאף פעם לא יאמינו אם מישהו יאמר להם אחרת - לא משנה מי. אבא תמיד יעזור להם. זה יספיק. 

מאד מצער העסק הדבילי הזה עם "החוקר הפרטי". אבל תיקח את זה לטובה - רק מקל על השלמות עם הצעד שאתה עושה. קשה להאמין למה אנשים מסוגלים להגיע... חבל מאד.

שיהיה בהצלחה. תתגרש לשלום. שמור מרחק ממי שמציקה לך, גדל את הילדים בשמחה ואהבה ואמון - ותזכה להקים את עצמך ואח"כ את בֵיתך מחדש. ויותר טוב.

שואל בזהירות: הפער בין הקבוצות לבית פנימהחוזר תמיד לאשתי

יש תחושה כזאת שבקבוצות פורומים וכו' יודעים יותר לפרגן ולתת את הלב מאשר בבית...

אתם מצליחים לזהות האם זה גורם לכם לאיזה תחושה כאילו שם יותר טוב מהבית?

בסוף כולנו מבינים שבחיים האמיתיים הכל הרבה יותר קשה.

האם הקבוצות גורמות לנו לאיזה שהוא יאוש מהבית?

ברגעים הקשים פתאום נזכרים בקבוצות?

משתדל ללמוד מכאן כדי להוסיף בבית בעז"הנפשי תערוג
מצליח?חוזר תמיד לאשתי

אני מדבר על האתגר הענק שיש פה

זה מחלחל עמוק לתת מודע בלי ששמים לב

יפה ששמת לברק מקווה
לא הבנתי את השאלהרקאני

מה הקשר בין הקבוצות לבית?

איזה אתגר?

אני חושב שפה יש פחות מוצפויותמשה

בין השאר בגלל שזה בכתב. ואין מפגש כל כך קיצוני עם האמוציות הרגשיות כמו שהוא קורה בבית.

מאוד קל להתבטא בבהירות. וגם אם מישהו מוצף ואחרי כמה הודעות פולט עוד עובדה שמשנה את כל הסיטואציה, עדיין אפשר לקרוא את זה ולעבד את  זה יותר "שכלי".

בבית, הבטן מופעלת.

ההסברים יפיםחוזר תמיד לאשתי

אני חיפשתי הזדהות. איזה כיוון מה לעשות איך פותרים את זה

ממש לא מבין את ההשוואההסטורי
לא יודע בדיוק לאלו קבוצות אתה מתייחס. אני רק כאן, משתדל לשתף מינימום מחיי הפרטיים. לומד מכאן לייחס לאשתי ולהבין יותר סיטואציות שמגיעות אלי כרב שעונה לאנשים.
אוו סוף סוף אני שומע שקשה לכםאדם פרו+

בחיים האמיתיים.

אני אסביר לך איך הכל מסתדר והכל אמת

ואין קושיה כלל.

כשהאדם שוכב על הגב או הספה

וגולש בפורום. הוא במוד שהוא רוצה

להרגיש טוב. נוח לו.

הוא לא בתוך מרוץ היומיום.

ואז הוא יכול לכתוב מהשאיפה הכמוסה (והאמיתית)

שלו לעשות טוב לכולם.

מקווה שיישבתי לך את הקושיה

בברכה

וואלהחוזר תמיד לאשתיאחרונה
מפה לאן?In development

נשואים כבר כמה שנים טובות

קשה לי מאוד

בעלי חתיכת עצלן ותינוק מגודל

ולי פשוט נמאס

בינתיים אנחנו חיים ממשכורת שלי ותמיכה של ההורים שלו.

ונמאס לי, התחתנתי עם בעלי! לא עם ההורים שלו!

אני רוצה להרגיש יציבות כלכלית מבעלי, לא מההורים שלו!!!

פשוט נמאס לי ולא יודעת מה לעשות

לא מצליחה לסמוך עליו

עיצות/ תובנות/ עזרה יתקבלו בברכה

אך תסכימי בשום צורה אל תהיי סבלנית כלפי זהshirli22

זה הסיכוי היחיד שהוא יחשוב על שינוי

היי ממש איכזבתםאדם פרו+

נכנסתי לפורום נשואים טריים

רציתי לקרוא איך אתם רבים

ואיזה כיף למי שהוא כמוני

גרוש

וככה להתעודד קצת.

ואני חייב לציין שממש איכזבתם

שום מריבה שום כלום

אתם לא צריכים להסתיר

זה לא רשת חברתית פה

תכתבו את האמת הקשה

נתמודד איתה

🤣🤣🤣פשוט אני..
תקרא את השרשור שמתחיל בHakuna.Matata
מפה לאן?
תודהאדם פרו+אחרונה
החיית את נפשי

מים קרים על נפש עייפה ב"ה

קניות לדירהפצל"פ

זוג צעיר שעד עכשיו היינו בדירה זמנית מרוהטת

ועכשיו עוברים לדירה לטווח ארוך

איך ואיפה קונים מוצרי חשמל וריהוט איכותיים בכמה שיותר זול?

אני יודע שיש מלא שיטות של כמה להשקיע במוצרים שקונים ושהם יחזיקו הרבה או לקנות דברים זולים בידיעה שהם יהרסו בהמשך וגם ככה אנחנו הולכים עוד לעבור דירות

אבל בכל מקרה אשמח לשמוע המלצות טיפים ועצות לכל כיוון 

ריהוט ביד 2עוד מעט פסח

במיוחד אם אתם מוכנים להתפשר ( למשל, מוכנים כמה צבעים לספה, או לא קריטי לכם החלוקה של הארון לדלתות/מגירות).

אפשר למצוא דברים ממש ממש טובים בשליש ורבע מחיר.

במוצרי חשמל לא הייתי ממהרת ללכת ליד 2, הרבה יותר סכנה ליפול.

אז לעשות סקר שוק (אפשר מהבית באינטרנט) ולהשוות מחירים. בגלל שכבר נשואים, אתם יודעים פחות או יותר מה הצרכים שלכם לזמן הקרוב (למשל- מה גודל המקרר שאתם צריכים).

יד 2 ומסירההשקט הזה
ריהטנו ככה את כל הבית.

על מה כן הוצאנו כסף? מקרר, מזרונים איכותיים למיטה שלנו ו... זהו נראה לי.

חנויות זולות של מוצרי חשמל, שווה לחפש בריכוזים חרדיים.. 

תפתחו פייסבוק בשביל המרקטפלייס (וכמובן גם יד2)מרגול

סתם כי יש מציאות מעולות במרקטפלייס, זו עוד פלטפורמה של יד שניה

יש מוצרים שבעיניי חופשי לקנות ביד 2

תקח בחשבון שיש דברים שההובלה עצמה יקרה מאוד וכבר לא בהכרח שווה, או שכדאי כבר להשקיע כי ההובלה היא חלק גדול מהעלות.

לשים לב שיש דברים שדורשים התקנה רצינית, אז לחשוב מה מעדיפים בזה. למשל אם יש כיריים גז טובות במחיר טוב - אבל ההתקנה תעלה הרבה (לא באמת יודעת, רק אומרת), אז אולי שווה לקנות חדש שכלול בו התקנה, או אולי עדיף כבר אינדוקציה

ולהיזהר מדברים שעלולים להיות בהם פשפשים!!! או עובש! סיוט סיוט. 

מוצרי חשמל שווה לבדוק ב"חשמל הקרן"ברגוע
ממליץ לעשות השוואת מחיריםנפשי תערוגאחרונה
מנסיוני. המחירים בחשמל הקרן לאו דווקא הכי זולים
טיפים להגעה להוצאות סבירות בחתונהארץ השוקולד

יהיו עלויות רבות בחתונה,

יש לכם רעיונות איך לגרום לכך שהעלויות לא יהיו הזויות בחתונה?

אח שלי התחתן בצהריים, והוא דתימתואמת

זו הייתה חתונת מלחמה... (וכדי שאנשים לא ייסעו בלילה בצל האזעקות האפשריות היא הוקדמה לצהריים, וכמובן גם שינתה מיקום ומספר מוזמנים)

ויש לי גם חברה שהתחתנה ביום שישי - הם בעלי תשובה, אז אולי זה קשור. בכל אופן, הם דוסים בהחלט (לפחות כיום).

אולי אם זוגות דוסים רבים יעשו את הצעד ויתחתנו בצהריים, אז זה יהפוך לנורמה הגיונית גם אצל דתיים... (לא שאני עומדת מלכתחילה לאפשר לבת שלי לעשות את זה🙈)

איפה מאחסנים דברים??מסיבת ישרים

מתחתנים עוד חודש בעז"ה

קנינו סבתא של ארוסתי קנתה לנו מלא ציוד ב"ה

היא לא שאלה מה אנחנו צריכים אז יוצא שיש לנו כפולים או דברים שלעולם לא נשתמש

מה עושים?

אין לנו מקום בדירה לכפולים או למיותרים גם ככה זה צפוף

ובנוסף יש גם דברים שלעולם לא נשתמש נגיד שמיכה זוגית, כשאני וארוסתי רוצים שמיכות נפרדות בכל מקרה

אשמח לעצתכם וחכמת ההמונים

ישועת ה' כהרף עין ונרים לחיים

אם אתם בטוח לא צריכיםהשם שלי

אז אין מה לשמור.

אפשר לנסות למכור/ למסור/ לתת מתנות לאנשים אחרים.

דברים שכן אולי תשתמשו בעתיד, אפשר לנסות למצוא מקום לשמור.

זה יכול להיות גם אצל ההורים, אם יש אפשרות.

ואפשר כן להחליט לא לשמור, ובמקרה הצורך תיקנו חדש.

דברים שלעולם לא תשתמשו - תעבירו הלאההסטורי
אין סיבה לשמור דברים כפולים.

אם כי, לא בטוח שלא תגלו שלפעמים נח שיש עוד שמיכה, ושהיא גדולה יותר.

דברים חדשים באריזה - כמו שמיכה זוגית, אפשר אוליפ.א.
להחזיר לחנות, ולקבל זיכוי?

ואם לא - להשאיר אצל ההורים בינתיים. מתפנה אצלם הרי מקום מהציוד והחפצים האישיים שלכם שיעברו לבית החדש. ותמצאו הזדמנויות להעניק כמתנה לאחרים. 

שמיכה זוגיתמשה
זה נפלא כשיש זוחלים קטנים. אל תשאלו איך אני יודע.
מזל טוב!כל היופי

אם יש לכם חברים שמתחתנים או בגיל מתאים, אפשר לתת להם.

אם יש דברים שאולי תרצו בעתיד וכרגע אין מקום, להשאיר אצל ההורים נשמע לי הגיוני, אם זה מקובל עליהם.

למשל כלים כפולים זה מצוין לפסח כשתהיה לכם דירה גדולה יותר.

שמיכות זה דבר שימושי מאוד כשהמשפחה מתרחבת.

ואגב אני ישנה בכיף לבד עם שמיכה זוגית.

וכמובן אם יש אפשרות להחליף בחנות למשהו שימושי יותר זה בטח טוב.

אפשר להשתמש לבד בשמיכה זוגיתמנגואית

בכל אופן למכור , למסור מה שלא מתאים לכם או כפול

חכו לפני שאתם יוצאים בהצהרות שלא תשתמשו בדבריםזיקוקים

לפעמים עם הזמן מגלים שכן רוצים אותם

אצלינו בהתחלה השארנו הרה דברים אצל ההורים ועם השנים לקחנו

ויש דברים שהעברנו הלאה 

קניתם סבתא??זיויק
ומזל טוב!
אהלןIn developmentאחרונה
מזל טוב ענקי לרגל החתונה המתקרבת בעזרת השם שיהיה בשעה טובה ומוצלחת ותזכו לבנות בית נאמן ושמח בישראל. הסיטואציה שאתם נמצאים בה מוכרת מאוד להרבה זוגות צעירים ומדובר לגמרי בצרות של עשירים ובנקודת פתיחה נפלאה של שפע ושל רצון טוב מצד המשפחה. כדי להתמודד עם העומס בדירה הצפופה ולשמור על הסדר כדאי לחלק את הפתרונות לכמה כיוונים מעשיים. קודם כל לגבי הדברים שאתם עשויים להזדקק להם בעתיד הרחוק יותר מומלץ מאוד להיעזר בבתי ההורים או במחסנים של המשפחה המורחבת כדי לאחסן שם ארגזים לפחות לחודשים הראשונים של הנישואין עד שתתאקלמו ותבינו מה באמת נחוץ לכם ביום יום. כלי נוסף ושימושי הוא בדיקת האפשרות להחליף את המוצרים בחנויות שבהן הם נקנו שכן רשתות רבות של כלי בית ומצעים מאפשרות להחליף פריטים חדשים שנותרו באריזתם המקורית גם ללא קבלה וכך תוכלו להמיר את השמיכה הזוגית בשתי שמיכות יחיד איכותיות או לקבל זיכוי למוצרי חשמל חיוניים אחרים. מעבר לכך מתנות סגורות שלא ניתן להחליף יכולות לשמש אתכם כמתנות נפלאות לחברים אחרים שמתחתנים בתקופה זו או כזכות עצומה של תרומה לגמחי הכנסת כלה ולמשפחות נזקקות שישמחו מאוד בציוד חדש לחלוטין. מומלץ להשאיר בדירה פריט אחד או שניים בולטים שהסבתא קנתה כדי שכאשר היא תבוא לבקר היא תראה שהשתמשתם בזה והדבר יגרום לה נחת רוח ושמחה גדולה. שתהיה לכם כניסה חלקה וקלה לבית החדש והרבה לחיים.
משפט מחץ 📌נגמרו לי השמות

"אם זה היה הפוך - איך אני הייתי מגיב/ה?"

או 

"איך הייתי רוצה שיגיבו אליי עכשיו אם זו הייתי אני?"

אז המשפט הזה כנראה לא מחדש וכולנו יודעים אותו,

אבל רגע לתת לו לנכוח במציאות שלנו בצורה אמיתית ושלמה יכול לקדם אותנו מאוד.

אם בעלך הגיב בצורה קצרה הפעם,

אם הרגשת אתמול שאין לאשתך טיפת סבלנות, 

אם בעלך פיקשש ושכח משהו מטורח ועומס המציאות והחיים,

אם שמת לב שהתגובה הזו של אשתך מפעילה אותך וגורמת לך לכעוס עליה ולא להבין אותה כלל,

אם מצאת את עצמך כועסת עליו ממש על משהו שעשה או לא עשה

אם כל מה שעולה לראש עכשיו בכעס ובאכזבה זה "אוף איתו! הוא כזה מעצבן! חצוף! חסר סיכוי!"

אם כל מה שהלב והראש שלך זועקים לך עכשיו זה: "אוף איתה! היא רואה רק את עצמה! אי אפשר ככה!"

נעצור רגע.

ניקח אוויר ונשאל את עצמינו -

אם זה היה הפוך - איך אני הייתי מגיב/ה?

ואיך הייתי רוצה שיגיבו אליי עכשיו אם זו הייתי אני?

וננשום שוב. ונמשיך להביט במבט-על על הסיטואציה

ואפילו להיכנס רגע לראש ולנעליים של השני/ה.

רגע, מה קרה רגע לפני? וכמה דקות? וכמה שעות לפני?

מה גרם לו/לה בעצם להיות פחות סבלני/ת? מה עובר עליו/ה כרגע?

כי כולנו אנושיים.

ואם נשאל זאת רגע את עצמינו על עצמינו - נצליח יותר לראות את האחר. את השני. את אשתי. את בעלי.

נצליח לראות את האנושיות שלו.

את האנושיות שלה.

כמוני.

גם אני בן אדם

גם היא

גם הוא.

אז נכון שלא היה הכי נעים לשמוע תגובה לקונית או קצרה בטון לחוץ, אבל היי, אם זו הייתי אני והייתי לחוצה ממשהו או ממהרת לאנשהו האם תמיד תמיד הייתי מגיבה ברוגע בשלווה ובסבלנות אין קץ? 

או שיש פעמים שגם כשאני ממהרת לאנשהו ובדיוק בעלי תופס אותי בדלת כשאני באיחור, או שאני לחוצה מאוד ממשהו שיושב עליי ודווקא עכשיו בעלי שואל אותי משהו, אני גם אגיב לא מושלם?

ואם זה היה אני שבדיוק כשהילדים צורחים ברקע אשתי רוצה ממני משהו, או בדיוק בשעה האחרונה של הצום כשאני מחוק אשתי שואלת אותי משהו, האם תמיד אגיב ברוגע ובסבלנות ואורך רוח? 

או שגם אני לפעמים יכול לדבר יותר קצר, רק רק כי אני אנושי?

ואיך אני הייתי רוצה שבעלי יגיב אליי כאשר אני לחוצה עכשיו, או טרודה או עייפה?

ואיך אני הייתי רוצה שאשתי תגיב אליי כאשר אני לא מאה אחוז מושלם בכל רגע כי עובר עליי משהו ואני פשוט מראה אנושיות?

בקיצור לא מצינו אדם שצועק על עצמוחתול זמני

אולי מגדולי בעלי המוסר הקיצוניים או משהו

ואם קרתה טעות אדם מנסה כמה שיותר לטייח ולהחליק

אז למה לא גם לזולת? למה לא לחיות בעולם סולחני ונעים? שהכל בסוף עובר ומסתדר?

זה דווקא מאוד מאוד מצוימשה

הוא לא "יצעק" כלפי חוץ אבל ביקורת עצמית פנימית זה אחד הכלים הכי ההרסניים שיש.

באמת הרבה יותר נחמד לחיות בעולם כזהנגמרו לי השמות

וקודם כל בינינו לבין עצמינו

ואז בינינו לבין הקרובים לנו ביותר

זה כבר משמעותי מאוד מאוד.

כתבת מדהים. כמו תמיד.פינג פונג
תודה רבהנגמרו לי השמותאחרונה
כשהאישה פוגעת ברבים..חוזר תמיד לאשתי

שלום לכולם, עברנו שבת קשה. אצל חמי עם כל המשפחה. אשתי האהובה פגעה בי, חצי בכוונה, חצי מהורמונים של הריון, מול כולם. זה היה כל כך פוגע. הלכתי לחדר ונרדמתי עד הבוקר. בבוקר קמתי, היא ממש התנצלה, עבר קצת זמן, עוד פעם פגיעה. הפעם לא הלכתי לחדר אבל נשרפתי מבפנים.

קרה לכם פעם?

מבקש את עזרת הרגישים.

מי שלא רגיש בבקשה שלא יענה.

תודה

קשה❤️ מציעה לחדד מה החלק שקשה לךמרגול

זו הפגיעה עצמה (מה שהיא אמרה)?

או שזה בעיקר זה שזה היה בפומבי? (ואם הייתה אומרת לך ב4 עיניים זה לא היה ביג דיל?)

וכמובן חשוב להבין מה התדירות - זה מאורע חדפ או שהפגיעות מצידה זה משהו שקורה לא פעם ולא פעמיים?

וגם להבין אם יש משהו תקשורתי שאפשר לעשות שימנע פגיעה. למשל- אולי אם היא תדע שא' ב' הן נקודות רגישות, היא תשתדל מאוד סביבן ותהיה באקסטרה רגישות כלפי הנושאים האלו.

צריך להביןנגמרו לי השמות

הרבה יותר לעומק כדי להתחיל לייעץ.

כל מילה כמעט שכתבת כדאי להתעמק עליה ולהבין לעומק:

"חצי בכוונה" - מדוע? איזה אינטרס יש לה לפגוע בך בכוונה? איך הזוגיות שלכם בכללי? מה עוד יש שם?

"היא ממש התנצלה, עבר קצת זמן, עוד פעם פגיעה" - מדוע? כיצד זה קורה בעצם? איזה מנגנון יש שם אצלה? אצלך? בין שניכם?

אם ההתנצלות ולקיחת האחריות שלמים, כיצד זמן קצר לאחר מכן נוצרת שוב פגיעה?

נשמע שצריך להתבונן *פנימה* *בין שניכם* ולא החוצה. לא החוצה מול כולם שם בפגיעה וגם לא החוצה מול כולם בפיוס ובקירבה המחודשת.

וזה נכון לכל זוג באשר הוא - כאשר יש ביניהם ריחוק מכל סיבה שהיא - ההתמקדות פנימה, ההתקרבות אחד לשנייה, הלעבור דרך המרחק שנוצר, דרך הכאב עצמו, לא לדלג מעליו אלא ממש לעבור בו ובתוכו *יחד* - יכולה להביא לקירבה מחודשת עוד יותר גדולה ולצמיחה גדולה ממש. 

כלומר ישנם מפתחות שאפשר להשיג לזוגיות שלנו דווקא בזכות המקומות בהם אנו בריב / קונפליקט / פגיעה / כאב / ריחוק וכן הלאה.

וחשוב מאוד אכן לאסוף את המפתחות הללו בדרך ולא לאבד אותם ולהמשיך בריחוק או בהימנעות או בבריחות כאלו ואחרות.

לא לצאת מהקשר אם יש ריחוק

אלא להיפך - להיכנס עוד יותר לתוך הקשר. שנינו. אני ואשתי. אשתי ואני.

רק זה הכיוון המצמיח ב"ה.

ב"הצלחה רבה

בתור התחלהמישהי נשואה

לדעתי כדאי שלא תדברו ביניכם יותר מעניינים טכניים מול אנשים

זה מאוד קשה.

אבל-

זה יעזור לכם לברר ביניכם לבין עצמכם איך אתם רוצים לתקשר ביניכם בזוגיות

אבל בלי קהל.

הקהל מפריע מאוד לריכוז

וואו קורה לי המון לאחרונה לצעריאריה ששכח לשאוג

אין לי ממש פתרון. אני משתדל כשזה קורה להתעלם ולא להגיב. ללכת הצידה או לקחת כמה דקות בחדר או בחוץ לעצמי.

יכול לשלוח הודעה אם בא לך חיזוק קצת

צריך לדעת לספוג קצת כי זה רגשותזיויקאחרונה
ואישה היא רגשנית, אבל מצד שני צריך למצוא זמן לדבר ברוגע ולפתוח דברים

אולי יעניין אותך