חשבתי על השאלה שלך הרבה...
אני מהאנשים שבהחלט משתמשת בסטטוסים (לא דברים אישיים, בעיקר פוליטיקה ופרסום לדברים שנראים לי חשובים או יפים ושיהיו משמעותיים לעוד אנשים) וגם אוהבת לצפות באחרים
ומצד שני אני מהאלה שתמיד צוחקים על פייסבוק שכל היום אנשים חיים אחד בתוך השני בקישקע.. ושמי שמראה הכל הרבה פעמים זה הצגה.. וכו. ואין לי פייסבוק.
לכן השאלה שלך גרמה לי ממש לחשוב.
בסופו של דבר הגעתי למסקנה שאפשר לשאול את השאלה הזאת על הרבה פלטפורמות חברתיות (גם כאן בפורום לצורך העניין), על למה אנשים מתעניינים בדברים שעוברים על אנשים אחרים, למה אנשים מרגישים צורך לדבר על משהו שמפריע להם (פוליטיקה, קורונה וכו).
אז נכון שלמשל בפורום, זה מקום שרשמית מיועד לשאלות בנושא הריון ולידה. אבל בסוף יש כאן הרבה מעבר, ולכן יש פה גם כאלו שלא ממש בהגדרה הרשמית שהן בהריון או אחרי לידה, וגם אופי השאלות לפעמים הוא לא קשור... כי יש איזשהו פידבק שאנחנו מקבלות וגם נותנות פה.
והתשובה שהגעתי אליה
היא באמת
שאנחנו יצורים חברתיים.
ולכן זקוקים לקבל פידבקים(בדכ המפרסם), או לתת פידבקים (מי שצופה)
או סתם אנשים מעורבים בחברה שאכפת להם לעורר ולשנות דעת קהל בנושאים מסויימים ולכן מעלים לסטטוס. וזה גורם למחשבה לצופה והרעיון הוא שדברים שלא עוברים רשמית בתקשורת עוברים ברשתות החברתיות ובסוף יגרמו למשהו.
או שבאמת זה יניע משהו גדול או שסתם תרגישי בחברה טובה.
ושאר הדברים- אני צורכת גם תוכן לפעמים מהסטטוסים, שירים שאנשים מעלים ונכנסים לי לנשמה ומשנים לי את כל היום, או פרסומות לדברים שפתאום כשאני זקוקה אני נזכרת ומשתמשת בשירותים שלהם..
בקיצור
כמו כל פלטפורמה, יש כאלה שזה לא מעניין אותם, ויש כאלה שכן..
חושבת שבעיקר זה משנה מי האנשי קשר שלך,
כי למשל אצלי כמעט ואין שיתופים מוזרים כמו שהזכרת.
אבל בהחלט יש כאלו שכן ואז אני חוסמת אותם או מוחקת מאנשי הקשר שלי, כי באמת שזה עולה לי על העצבים...
חסמתי גם מישהו שהיה מעלה דברים כל יום (פרסום לעסק שלו) שהרגשתי שזה לא טוב לי לראות אותו כל יום.. או סתם מישהי שגרמה לי קצת לקנא.. אני חוסמת.
לא רוצה שיהיו לי צפיות בדברים שגורמים לנפש שלי לא טוב. וזה מאוד אינדיבדואלי מה לא עושה טוב לנפש...
אז תרגישי חופשי, תהני מהזמן הפנוי שנוצר לך כי את לא צופה

ותהיי חברה שלי בסטטוסים כי אני מעלה רק דברים מענייינים 🤣🤣