(פריקה ורעיונות)
סלח לנו אבינו כי חטאנו, מחל לנו מלכנו כי פשענו כי אל טוב וסלח אתה. ברוך אתה ה' חנון המרבה לסלוח.
בברכה הקודמת נזכרתי כמה חטאתי לפניו. הרבה. עכשיו ניסיתי להאמין כי הוא מרבה לסלוח. במובן מסוים נתתי ללב שלי לדבר. אני לא מספיק מוכשר לזה והדברים לא זורמים ממנו כל כך אבל... לפחות ככה אני חושב שעשיתי. ומה שראיתי לפני היה חומה. ממש הכותל המערבי. אבנים גדולות וקטנות וכולן מלאות ברישומים, חלק קצרים יותר וחלק ארוכים. תאריך על כל אבן, עוון על כל אבן. אבא, זה מה שמפריד ביני לבינך? פחדתי. פחדתי לרגע. היה לי קשה להאמין שהוא מוחל. את האמת – עדיין קשה לקבל את זה. אני והשכל האנושי הקטן שלי. נפלתי ושבתי בתשובה, תעניות ודמעות – ושוב נפלתי. זה התכפר לי? קשה לי לקבל את זה. חנון המרבה לסלוח. מחיצה של ברזל מפסיקה ביני לבינך אבא. מחיצה של העוונות שלי. למה ברזל? עדיין לא יודע, כרגע אני רואה לבנים. חפשתי, ניסיתי למצוא חרכים בחומה, אולי הוא מציץ עלי משם. לא מצאתי. את כל הבניין העצום הזה אתה עומד להרוס? את האמת אני מרגיש סוג של בטחון מאחורי הקיר. אבל אני שונא אותו, לא מסוגל איתו. אני נצמד אליו, דופק וקורא – "אבא! אבא!" ואני בטוח שאתה מהצד השני גם כן נצמד אליו וקורא "בני! בני! שובו בנים שובבים!"
ראה נא בעוניינו וריבה ריבנו – אני חסר אונים מולו... ברוך אתה ה' גואל ישראל. גבורה. אני חסר אונים לבדי – אתה נותן לי גבורה. מה מצופה ממני? להבין שאני חסר אונים.
כי אל טוב וסלח אתה – אהה.. כי אל טוב ומטיב אתה ומברך השנים. ברוך אתה ה' מברך השנים. התבלבלתי. הלב שלי עוד שם, לא כיוון איתי את המילים שאחר כך בשלימות. אני נזכר – "טוב ומטיב" – נצח – משה רבנו. דיברנו על זה.
מעניין שיש כאן סיומת דומה. הלאה.
ותבנה אותה בניין עולם במהרה בימינו. אה, כבר ראיתי את זה. שוב סיומת דומה. ותכלם ותכניעם במהרה בימינו. מעניין אם יש קשר.
ומשם די הייתי על אוטומט. עושה שלום. נפרד כעבד מלפני מלך. ארוחת ערב. מלמולים של שיר למעלות ועלינו לשבח. אוכל, דברי הבאי. סדר ערב. מחשבות -- סדר ערב.