בטח יזרקו עליי עגבניות אבל אני פשוט רותחת על החלטת הממשלהשנה טובה ומתוקה
אני מבינה את הקושי של ההורים עם הבידודים זה סיוט. אבל מה זאת ההפקרות הזאת כלפי המורים???? אם לא יהיו יותר בידודים בעקבות חשיפה למאומתים זה אומר שתלמידים ימשיכו לבוא ולהדביק את המורים ואז מה עשיתם בזה? גם ככה יש מחסור עצום בכוח אדם..... אני מחוסנת ועדיין מאוד מאוד חוששת!!!!
יאללה עגבניות.
אני כנראה נדבקתי מתלמידים שלימאמינה ומתאמנת
ואני מחוסנת בשלושה חיסונים וקיבלתי מאד קשה את הקורונה
גם צעירים מחוסנים בלי מחלות רקע יכולים לקבל את הקורונה בצורה קשה
(ואני מאד מבינה את הקושי של ההורים כי גם אני אמא לתינוקת אבל צריך למצוא מתווה שלא יסכן אף אחד)
ועוד עניין זה האחריות של ההוריםמאמינה ומתאמנת
כתבתי עלזה באיזשהו שרשור השבוע
תלמידים שמגיעים ונראים ממש חולים ומספרים שאמא מדדה חום בבוקר ונתנה תרופה..
ההדבקה שהייתה אצלנו בכיתות חינוך מיוחד כנראה הגיעה מתלמיד כזה
מצד אחד זה בעיהבת 30
מצד שני אני חושבת שזה באופן עקרוני הרבה יותר נכון- לתת לציבור את האחריות ולא לנסות לשלוט ובסוף הציבור מתעייף ולא מזדהה.
אני מניחה שתמיד יהיו כאלה שלא יעשו.
בדיוק כמו שתמיד היו כאלה שיצאו מהבית למרות שהיו מאומתים, למשל.
אבל רוב ההורים הם מספיק אחראים כדי לעשות את הבדיקות
וואי.. רפואה שלימה!! איך את מרגישה עכשיו?השם בשימוש כבר
תודה! הבוקר ברוך ה הרבה יותר טובמאמינה ומתאמנת
❤️ שמחה לקרוא. בריאות שלימה!השם בשימוש כבר
תודה יקרה❤️❤️מאמינה ומתאמנת
יופייייאורוש3
מבינה אותך אבל מצד שני זה כבר מחוץ לשליטה מזמן אזבתי 123
זה לא מה שיעזור.
מה שכן צריך לפחות להודיע שיש ילד חולה כדי שמי שירצה לשמור על הילד שלו בבידוד אחר הצהריים יוכל לעשות את זה
ולתת למורים אפשרות לצאת לחל"ת אם ירצו
חל"ת זה ללא תשלום כמובן. לא בטוחה שזה מההמקורית
שהפותחת רוצה. מצד שני, גם בעבודה אחרת במשק אפשר להיחשף לחולים.תכלס אין איך לברוח מזה
כיום שגם מחוסנים נדבקים מורים לא נמצאים בסיכון גדולבתי 123
יותר מאדם שעובד במקום אחר.
אם מישהו בסיכון ורוצה לא לעבוד בגלל זה צריך לאפשר לו לדעתי. כמובן שללא תשלום אבל כן לשמור על הזכויות
מסכימה איתך. לדעתי אנשים רבים שחוששים לאהמקורית
בקבוצת סיכון, אלא פשוט חוששים ולכן אמרתי שאין איך להימנע מחשיפה.
הבעיה זאת החשיפה לכמות גדולה של ילדים,שנה טובה ומתוקה
כמובן יש הורים אחראים, שלא ישלחו ילד חולה ומצד שני יש הרבה הורים (אולי מחוסר ברירה ואולי לא) שימשיכו לשלוח והמורים בסכנה
אבל זה נכון לכל עבודה שיש בה קהל או הרבה עובדיםבתי 123
נכון אבל בדכ במקומות כאלה, למשל חנויותשנה טובה ומתוקה
בקניון אנשים לא יבואן עם חןם גמורים כמו תלמידים שמגיעים ולא מצליחים להרים את הראש מהשןלחן או להשתעל בלי הפסקה🤐
אבל ילד כזהבת 30
בלי קשר לכן קורונה לא קורונה לא אמור להיות בבי''ס.
אצלינו, אם ילדה לא מרגישה טוב ברמה כזאת מרימים טלפון להורים שיבואו לקחת אותה.
ממש לא רוצה חלת. אבל בתור מורה אני נחשפתשנה טובה ומתוקה
בשבוע ליותר ממאה חמישים תלמידים!! אני לא חושבת שאפילו מוכרת בחנות בגדים נחשפת לכמות כזאת ולמשך זמן ממושך....
לא נכון, זו הגזמההמקורית
משך הזמן זה משו אחר, אבל בהחלט יש יותר מ150 מבקרים בחנות בגדים בשבוע.
אז מה מבחינתך? להמשיך בידודים? אני חושבת שאם נתייחס לעלות תועלת, עדיף שמי שמפחד עד כדי כך יקח אחריות על עצמו וישא בהשלכות,. מאשר הנזקים האדירים של הבידודים.
ובמחילה,זה לא אישי נגדך כמובן. אני מבינה את החשש, אבל סופו של דבר צריך להסתכל על תמונה כוללת ובכמה אנשים מודל הבידודים פוגע, לעומת כמות האנשים שנפגעים בלי בידודים.
אז צריך לתת למורים בסיכון את האפשרות לעבודשנה טובה ומתוקה
עם קבוצות קטנות או לא יןדעת מה !!! למצוא פתרון!!!
גם קבוצות קטנות לא יעזרו😅מאמינה ומתאמנת
לי יש שבעה תלמידים בכיתה
יש לכם ארגון חזק. שווה לנסות. ברצינותהמקורית
ליצוד בקבוצות קטנות יעיליותר גם לתלמידים.
אבל לדעתי זה ניסיון לשים פלסטר על פצע פתוח
ההדבקות והחשיםחת לא מתרחשות רק במערכת החינוך.
את השאלה הזו היה צריך לשאול מזמןחגהבגה
כשביטלו את הקפסולות.
אם יש בעיה, לא מתעלמים ואומרים- טוב אין בעיה ואז פתאום זה מתגלגל כמו כדור שלג ומתחילים לחפש פתרונות.
מורים, הם אחד מהקבוצות שנחשפו בקומונה להכי הרבה בני אדם ל קופות ארוכות.
אני לא אומרת סגר הרמטי.
אבל אפשר לעשות דברים.
באולפנה של אחותי, המנהלת פתחה אוהל פתוח מקורה ענק בחצר, וכל יום שכבה אחרת לומדת שם והשאר מהזום.( חוץ מימים קפואים וגשמים ממש)
ככה יש מפגש חברתי במקום פתוח ועדיין עם מסיכות, ומצד שני לא נכנסים לבידודים.
זה אפשרי, בכל כיתות ז'-יב'.
לחלק את כל קבוצות הלימוד ל2, אם לא ל3. בהרבה מקומות מדובר על מספרים מטורפים. 30-40 תלמידים ב45 דק' וזה מתחלף.
מילא מחנכת בכיתות נמוכות/ מורה מקצועית לאנגלית/מתמטיקה בכיתוץ גבוהות שאז החשיפה מועטה.
אבל מוקה מקצועית בכיתות נמוכות, יכולה להיות בכל הכיתות בבית הספר.
סתם דוגמא, אני הייתי נחשפת ל8 כיתות שונות!
במהלך 4 ימים, והמשרה שלי הייתה כמעט 70 אחוז...
הייתה הגבלה על כמות קפסולות- 3 קפסולות. למה לא להמשיך עם זה?!
תשובה אחת
תקציבים. הכל לוקח תקציבי ענק. ע-נ-ק!
זה פי כמה וכמה משכורות הרבה יותר אנשי צוות וכאב ראש מטורף להנהלה.
אף אחד לא רוצה בזה
הכי קל לומר יאללה נסתדר
ולזרוק את המורים לכלבים 🤷🏼‍♀️
ואם ימשיכו להיות בידודיםאפונה
בעקבות חשיפה למאומתים, איך זה יעזור לך לא. להדבק?
מצטרפת לשאלההמקורית
מה הבעיה?אביול
הבידוד והבדיקות מונעים את המגע עם אנשים אחרים כדי לא להדביק ..
אההאפונה
זה בעצם המצב כרגע, עושים בדיקות ובידודים ובאמת אין הדבקות.
לא יודעת אם כתבת בציניות או באמתאביול
אבל זה שנפתח את זה יותר לא יאט את הקצב של הדבקות, רק יכפיל אותם
למה להאט את הקצב?אפונה
בתי החולים לא עומדים לקרוס לפי מה שאני מבינה. איזה משמעות נוספת יש לקצב?
חוץ מזה, אי אפשר להכפיל את הקצב, בשבוע-שבועיים הקרובים ככל הנראה כבר כל האוכלוסיה ממילא תידבק.
מאיפה את מבינה? משטיפת המח שמנסים להרגיע אותך?מיקי מאוס
תקראי טיפה, לא רק את ד"ר מטות כבודה במקומה מונח.

כבר פינו מחלקות חשובות בשביל חולי קורונה. (יש עכשיו ילדים עם בעיות פסיכיאטריות שבמקום אשפוז שהם היו בו וכנראה נחוץ פשוט נשלחו הביתה מחוסר ברירה)
כל יום יש עוד בתי חולים שפשוט לא מוכנים לקבל חולי קורונה יותר
ואנחנו עוד לא מתקרבים לשיא לפי רוב ההערכות, רק עוד חודש נגיע לשיא החולים קשה ואם זה ימשיך בקצב הזה נקרוס בהחלט

במיוחד שהזן הזה מדביק גם מחוסנים וצעירים, מה שחושף מאוד את אנשי הצוות. אז גם אם יפטרו אותם מבידודים וכו (מה שמופרך מחוץ למחלקות קורונה ששם זה דווקא הגיוני) - הם פשוט נדבקים וחולים בבית
כן, משטיפות המח.אפונה
האמת שמהנתונים שאני רואה מספר החולים המאושפזים נמוך בהשוואה לגלים הקודמים, בטח אם משווים לכמות הנדבקים. בשיטוט קצר בגוגל לא ראיתי מידע עדכני על תפוסות חריגות וקריסה, כן ראיתי שחברים הרבה מאד אנשי צוות בגלל בידודים - כלומר אם תשתנה מדיניות הבידודים זה יעזור.

האם עוד שבועיים תהיה כאן קטסטרופה? לא יודעת.
האם עכשיו יש כאן קטסטרופה? בהחלט.

ואם כבר מדברים על מחלקות פסיכיאטריה ילדים, המדיניות הנוכחית שדוחקת הן את הילדים והן את ההורים לקצה בהחלט תורמת לאכלוס שלהן.
בדיוק קראתי שאחוז ההתאבדויות אצל נועראוהבת את השבת
עלה לפני הקורונה משמעותית אבל שאשא שאשא פקה פקה הכניסה את זה להשפעות הקורונה ומאז כולם מדברים על זה.
אבל כן, מסכים איתך שמצב הנוער קשה גם בעקבות הקורונה הדבקה נרחבת רק תחמיר את המצב!!!
אה באמת?אפונה
למה היא תחמיר את המצב?
הביאו נתונים מ2019. משהו כזה😤מיקי מאוס
אז תבדקי את המקורות שלך......מיקי מאוס
מה שחשוב הוא מספר החולים בכללי. לא מספר החולים דווקא מקורונה. בתי החולים מאותתים על חוסר יכולת ספיקה ומי שלא מסוגל להסתכל שבועיים קדימה(ויותר) לא יכול לקבוע מדיניות
ותקראי נתונים יותר מפורטיםפרח חדש
כמה חולים במחלקות הקורונה הגיעו לשם מסיבוך של המחלה וכמה הגיעו לשם כי קרה להם משהו ועל הדרך גילו שהם חולים קורונה...
בתחילת השבוע פרסמו נתונים על כמה מבתי החולים בארץ ורוב החולים במחלקות הקורונה בכלל הגיעו מסיבות אחרות!! החליק בגשם, תאונת קורקינט ועוד ועוד

קראתי נתונים מפורטים של משדר הבריאות..אוהבת את השבת
רוב החולים הגיעו מקורונה
בכל מקרה מה שקורה שבתי חולים קרובים לקריסה, שילוב של בידודים ושל מספר חולים כולל קשה ובעקבות ההדבקה המשוגעת מספר החולים קשה יקפוץ מאוד ככה אומרים מומחים כמו ערן סגל שהוא לא קיצוני...

זה אומר בפשטות שהדבקה נרחבת עוד יותר תגרור יותר והרבה מוות מיותר וחולים במגוון מחלות ומצבים שלא יקבלו טיפול. המצב קשה אבל להביא צוות חולה או מבודד יכול להיות שכבר אין ברירה אבל חוץ מבמחלקות קורונה זה רק יחמיר את המצב..

להדבקה נרחבת יש מחירים כלכליים רפואיים, מחירים של חיים, עצומים, רק במדינה שלנו הגענו לשיאים האלה. כל הזמן מומחים אומרים שלמרות ההתפשטות המטורפת מה שיעזור להביא 4ת השיא של ההתפרצות במהרה ואת סיום הגל זה הפחתת מגעים והידבקויות ולא הפוך.

ומציאות הבידודים הזויה!
עדיף לשחרר את כל הילדים לשבועיים בבית ושהמדינה תשלם להורים על חלת או שתודיע חד משמעית שהיא מבקשת מהורים להישאר בבית שבועיים עם הילדים. מה שקורה בפועל רק שהממשלה לא לוקחת על זה אחריות.. בפועל סקר דה פקטו..
^^^חצילוש
בן דוד שלי שבר/זזה לו חוליה בגב (לא ממש הבנתי), בגלל תאונה ברכיבת סוסים. הזמינו לו מהחווה שם פינוי לבית חולים, עשו לו בדיקה בכניסה ויצא חיובי, שמו אותו בקורונה. והוא הרגיש מעולה... וכבר חלה איזה 4 חודשים לפני כן.. צריך לבודד. השאלה אם מקרים כאלה באמת דורשים תפוסה במחלקת קורונה (מקרה קל, היה מאושפז יום לבדיקות ואחר כך השתחרר הביתה להחלמה מהשבר..)
בתי חולים עומדים לקרוס מחוסרקופצת
אנשי צוות עקב בידודים.
לא מעומס חולים.

ותאמינו או לא, אבל יש בתי חולים גדולים ומפורסמים שכבר נוהגים בשיטת - לא נבדקת - לא נדבקת @המקורית
אני יודעת ממקור ראשון.
בעיני - מסימני החזרה לשפיות.קופצת
אבל מבינה ומקבלת את דעתך מאוד!❤️
היית חושבת שזה שפיות גם אםתמיד להודות
זה היה הרופא שמטפל במישהו שמאד קרוב לליבך וחולה בסרטן? מושתל כליה? חולה סכרת?

אני באמת לא מבינה מה שפיות בזה שרופאים שמטפלים באנשים חולים (רובם מן הסתם עם סיכוי לפתח מחלה לא קלה במקרה של הדבקה) יתעלמו מזה שאולי הם מדביקים.

הטענה שצריך לחיות לצד הקורונה באה ביחד עם הצורך להגן על האוכלוסיה בסיכון, איך מצב כזה מגן על האוכלוסיה בסיכון?
לא.קופצת
מי שחולה - יושב בבית. כמו כל חולה שלא ידע לעבודה...

אני מדברת על עובדים שנחשפו לחולים/מאמותים ומרגישים טוב - אומרים להם לא לבדוק.
וגם מי שחולה - מבקשים פשוט לא להגיע, בלי לבדוק...
רופא שנחשף למאומת ומרגיש טובתמיד להודות
יש סיכוי לא קטן שנדבק בעצמו והוא מדבק אנחנו כבר יודעים שגם אנשים שלא פיתחו תסמינים מדביקים.

היית רוצה שהרופא הזה יטפל במישהו שיקר לליבך והוא בקבוצת סיכון? טיפול רפואי כולל המון פעמים מגע קרוב זה לא שהוא יכול לשמור מרחק.

איך בדיוק אנחנו מגינים על אנשים בקבוצת סיכון אם אנחנו נותנים לאנשים שיש סיכוי לא קטן שהם מדביקים לטפל בהם? למה זה הגיוני להקל בנושא הזה אצל צוות רפואי?

בעניי זה מזעזע. צוות רפואי של בית חולים צריך הכי להיבדק ולהישמר.
ברור שהמצב לא אידאלי.קופצת
אבל כרגע אין פתרון. ולא נראה שמישהו עובד כדי למצוא אותו..
זה הרבה יותר גרוע מלא אידאליתמיד להודות
זה מזעזע!

מילא שהתרגלנו שאנשים מסתובבים חופשי חולים ברחובות, מילא התרגלנו שיש פה מחלה שמתים ממנה בממוצע 9 אנשים ביום וזה רק ילך ויעלה בשבועות הקרובים, מילא התרגלנו לתופועות של לונג קוביד, מילא התרגלנו להגיד שזו בעיה של קבוצות סיכון ושהם יגנו על עצמם.

אבל כאן מגדירים כ"חזרה לשפיות" שצוות רפואי שעובד עם קבוצות סיכון יבוא לעבודה כשהוא חולה ויכול להדבק. זו שפיות? זה חיים?

אנחנו במצב מורכב שכל הזמן צריך לחשב עליויות מול תועלת ומקבלים החלטות לא פשוטות אבל היי, בואו נעצור רגע. בואו לא נשווה רופא שעובד בבית חולים ויכול להדביק ילד חולה אונקולגי בקורונה שחלילה ימות (ויסבירו לנו שהוא מת עם קורונה ולא מקורונה כי היה חולה סרטן) לילד שיכול להדביק את חבר שלו לספסל הלימודים וכנראה שהחבר יעבור את המחלה בלי השלכות.
לפני שניםoo
הבן שלי היה מאושפז בגלל שפעת החזירים, כמה אנשי צוות נדבקו ממנו, והמשיכו לעבוד כי סה״כ הרגישו טוב.

זו המציאות לפני הקורונה, וזו המציאות שתחזור כנראה בקרוב גם עם הקורונה
אני שואלת אותך בכנותתמיד להודות
היית רוצה שאיש צוות כזה יטפל במישהו שקרוב אלייך והוא בקבוצת סיכון?

לא יודעת מה היה המצב בשפעת החזירים, אבל בטוח זה היה פחות מדבק והשאלה אם היו ממשיכים לעבוד גם במחלקות אחרות של אוקולגיה, גריארטיה וכו
זה היה טיפול נמרץoo
וכולם שם היו בסיכון
זה לא ענין של רצון
זה עלות מול תועלת שהיתה מאז ומעולם. בקורונה משהו השתבש, זה יום אחד יגמר
בחישוב של עלות מול תועלתתמיד להודות
את חושבת שצריך לתת לאנשים מדבקים לטפל בקבוצת סיכון?

אם כן אז תהום פעורה בנינו ואני מאחלת לעצמי לחיות במקום שקובעי המדניות לא בדעה כזו.
אם אין אנשי צוות מיומניםoo
בטיפול נמרץ אז החולים כנראה ימותו
אם יש חסר היום באנשי צוות בבתי חולים, אנשים מתים מזה, זה פשוט לא נתונים שקופים כמו נדבקי הקורונה.

עלות- אנשי צוות שעלולים להדביק
תועלת- אנשי צוות שמצילים חיים

את מכירה התנהלות שוטפת של בתי חולים טרום הקורונה?
חוסר כרוני באנשי צוות שמעוגן בתקן.
כל איש צוות שחסר היום הוא קריטי למערכת, ואם חסרים הרבה זה מצב ממש עצוב.

בעיקרון ברור שלא טוב שאנשים מדבקים יטפלו בחולים בכלל, במציאות עדיף איש צוות נוכח ואולי מדבק, מאשר שאין בכלל
השאלה היא האם זה נקראתמיד להודות
חזרה לשפיות והאם היה הגיוני להשאיר הכל פתוח בלי שום מגבלות כשהיה ברור שזה יביא לבחירות האלו או שמשהו לא נכון בהתנהלות.

אם אנחנו מקבלים את זה בשוויון נפש וזה מסמל בעניינו חזרה לשפיות זה יקרה הרבה יןתר מהר מאשר אם ברור שעושים הכל כדי שזה לא יקרה
ספציפית לצוות רפואיoo
זו חזרה לשפיות, אם אפשר לקרוא ללחץ בבתי החולים שפיות..

לגבי כל המשק אני אישית בעד הסרת כל מגבלה, וחושבת שכל אחד יגביל את עצמו במה שהוא רוצה, אבל לא בזה באתי לדון, כי זה דיון מאוס וחסר משמעות בשנתיים האחרונות, כל אחד נטוע בדעותיו
מה זה עוזר לי להגביל את עצמי כפי שאני חושבתתמיד להודות
אם כשבן משפחה שלי (לא עלינו) שנמצא בקבוצת סיכון יגיע לבית חולים וידבק מאיש צוות שחזר לשפיות וימות בגלל זה?

אין שום מחלה שגרמה לכל כך הרבה מתים בתקופה כזו קצרה (כן גם בגל הנוכחי) ולכן לא הגיוני להתייחס אליה כמו מחלות אחרות
כי האופציה הנוספתoo
היא שיגיע לבית חולים ולא יהיה מי שיטפל בו בזמן, ויכול למות בגלל זה.

בכל פעם שיש גל הדבקה, גם יש מחסור חמור בכוח אדם, וגם הסיכוי להדבק בבית חולים גבוה, אז כנראה עדיף שיהיה פחות מחסור בכ״א
כלומר, בגלל ההפקרותתמיד להודות
אנחנו צריכים לבחור בחירות נוראיות של מוות ממחסור בכח אדם או מהידבקות, אבל היי העיקר שחזרנו לשפיות.
אוoo
בגלל שהחיים כבר שנתיים אינם שפויים, וביחד עם חוסר השפיות בתי החולים במצוקה, אז רוצים לעשות שינוי ולהכניס קצת שפיות, וגם לעזור לבתי החולים, ובדרך צריך לבחור בחירות קשות וכאבות
על איזו הפקרות את מדברת?אפונה
כל ההתנהלות בגל הנוכחיתמיד להודות
לא נכון, יש עוד הרבה אופציות טובות יותרמיקי מאוס
כמו למשל לצמצם את ההדבקה ברחוב ואז ממילא פחות אנשי צוות יידבקו.

ברור שאנשי צוות רפואי הם אוכלוסיה שצריך לשמור עליה בעבודה בכל מחיר. אז אם יש דרך להגביר בדיקות במקום בידודים ברור עדיף(שזה די המצב עכשיו, רק שהיה עדיף להזרים אליהם בדיקות pcr במקום אנטיגן כמה שאפשר)

אבל לא להשאיר אותם בעבודה במחיר של רופא מדבק שמטפל בחולים, אלא אם כן מדובר דווקא בחולי קורונה ואז זה קצת שונה

ולצמצם הדבקה זה לא כזה קשה. כבר עשינו את זה הרבה פעמים... אני לא חושבת שיש מקום לסגר הרמטי עכשיו, אבל בטח להגביל התקהלות ומפגשים ולסגור את מערכת החינוך שממילא לא מצליחה לתפקד נורמלי עם כל החולים והמבודדים
שפיות זה אומר לא להמשיך לדבוקקופצת
בשיטה שהוכיחה את עצמה כלא יעילה.
זה לא אומר שעכשיו היא מושלמת ואידאילית.
אבל כן. לראות שאנשים מתחילים להבין מה לא נכון לעשות - זה משמח אותי.
בעיני זה צעד ראשון כדי להתחיל לחשוב מה כן נכון לעשות.
כמה מתים אנחנו מוכניםתמיד להודות
לשלם בשביל השפיות?

שוב, אני מדגישה שהדיון שלי הוא ההגבלות על אנשי צוות רפואי שבהכרח מסכנות חיי אדם ולא הגבלות על ילדים.
אני באמת לא מבינהקופצת
למה את חושבת שמחסור בכוח אדם רפואי לא גורם לתמותה?!
מישהו בדק מה מסוכן יותר? מה יגרום ליותר מתים?

עד עכשיו ניסו את שיטת הבידודים של הצוות הרפואי (מדברת רק על מי שלא חולה עם תסמינים). ועכשיו מנסים שיטה אחרת.

בסוף כל הקורונה הזו זה ניסוי ותעיה🤷
בהתחלה אנשי מקצועתמיד להודות
צעקו שאם לא יהיו הגבלות נגיע למצב של קריסה בבתי חולים בגלל עומס חולים ואנשי צוות שיהיו בבידוד, אמרו להם זה לא מסוכן נמשיך כרגיל, שאוכלוסיות בסיכון ישמרו על עצמם ויהיה בסדר.

פתאום רואים שזה לא ממש בסדר אז אומרים לא נורא, נחיה לצד הקורונה, נבטל בידודים נשלח רופאיףם חולים לטפל בקבוצות סיכון להדביק אותם ולמות העיקר שנחזור לשפיות.

לא המצב הזה לא נורמאלי, לא שפוי ולא שגרתי. הוא מצב נורא שבו לא מגינים על קבוצות סיכון וגורמים למוות מיותר רק למען השגרה שלנו של האנשים הבריאים והצעירים וגורמים למדינה להגיע למצב שהיא צריכה לבחור בין לתת לאנשים למות ממחסור בכח אדם או לתת לאנשים למות מהידבקות (בסוף יקרה כנראה גם וגם

קורונה זה לא שפעת ולא דומה למחלה אחרת, מי שמפמם לנו שניתן לנהל שיגרה שפויה לצידה שכח לספר לנו את המחיר שיש לזה ויש לזה מחיר לא פשוט
הדיון הזה לא יגמר לעולם. כי כל הצדדים צודקים.קופצת
עד עכשיו הקריבה כל האוכלוסיה למען האוכלוסיה בסיכון - מחיר של תחלואה נפשית. חרדות. פערים חברתיים. הפסדים כלכליים עצומים. ועוד המון סטרס וחולאים שאני לא צריכה לספר לך.

אני יודעת שלא פופולארי לספור את זה כנזקי הקורונה. ואנחנו עסוקים בעיקר בלספור את המתים.

אבל מי אמר לך מה קודם למה? מה חמור ממה?

עד עכשיו במשך שנתיים - ניסינו את השיטה הזו.

אולי הגיע הזמן לנסות שיטה אחרת? אולי הגיע הזמן להחזיר את כלל האוכלוסיה לשפיות= שגרה? מי יודע - אולי בסך הכללי היא תצא *שווה* יותר?

אפשר לבדוק את זה בקלותתמיד להודות
פשוט להסתכל בעולם על מדינות שנקטו באסטרטגיה הזו ולראות מה המצב הכלכלי שם, תחלואה נפשית וחרדות. האמת שכבר בדקו את זה וראו שהמצב שם לא מזהיר ולא בהכרח יותר טוב ממדינות אחרות (למשל כשהשוו את הפגיעה בכלכלה בין הולנד שלא היו סגרים לבין ישראל תתפלאי אבל המצב בישראל היה יותר טוב) את יודעת למה? כי אנחנן במגיפה. אין באמת שגרה גם מי שלא בוחר בהגבלות לא יכול לחיות כרגיל.

יש הרבה שטח באמצע בין סגר ומחירים עצומים לבין אפס הגבלות שמביא למצב הנורא שאנחנו נמצאים היום.
פיקוח נפש דוחה הכל. יש לי תחושה שחייאורין

אדם פתאום פחות חשובים ומוכנים להקריב אותם למען הכלכלה וזה עצוב.
ובאמת , מדינות שעשו זאת, גם הגיעו לתמותה נוראה וגם לא הרויחו כלכלית

בעיקר שמדובר בחיי אדםתמיד להודות
של "קבוצות סיכון" שם כללי להמון אנשים שיכלו לחיות עוד המון שנים.
גם מבחינת דכאונות וכומיקי מאוס
לא מצאו שבמקומות עם הגבלות יש בעיות גדולות יותר.
ברור שכל אחד נפגע מהקורונה, אבל ילדים שלא הלכו לבית ספר לא נפגעו נפשית יותר מילדים שחיו בצל מגפה משתוללת ואיבדו קרובי משפחה מבוגרים ("בסיכון" או לא בסיכון. זה חסר משמעות לגמרי. אנשים יכלו לחיות עוד 20 שנה בלי המחלה הזו)

מכירה מקרוב אישה בגילאי 50 שנפטרה מקורונה,שמענו על לא מעט צעירים נוספים. זה מחיר כבד הרבה יותר לילדים שלה ולכלל קרובי המשפחה ואפילו החברים בכיתה.
היום כבר יודעים שיש תמותה עודפת גם בגילאים האלה.

זה מחיר כבד מאוד! גם נפשי.
אז אי אפשר לשטח את המצב כאילו זה חיי הזקנים והחולים מול בריאות הנפש של הילדים והכלכלה.

רואים שזה הרבה יותר מורכב ובדרך כלל מי שבחר בחיי החולים ולנסות למגר את המגפה זכה גם בשאר הקטגוריות במצטבר

ברור שתמיד יש לקחת את כל השיקולים בחשבון, ברור שאין איזון אחד מדויק שהוא נכון ויש טווח הגיוני, אבל המצב עכשיו הוא שזרקו את חלקם לחלוטין בלי שיש הסבר הגיוני או חזון וזו הבעיה
אני כל כך מסכימה איתךדפני11
מי שאין לו אנשים קרובים בסיכון (שלא יהיה לאף אחת מכן אף פעם בשום מצב בעולם!!!!), פשוט לא מבין את הטירוף והמצוקה שלהם ושל בני משפחותהם...
זה לא נכוןאפונה
ההורים שלי בסיכון גבוה הרבה יותר מהורי בעלי, והרבה פחות מודאגים מהם. הם לא בטירוף ולא במצוקה, הרבה פחות בודדים והרבה יותר טוב להם.
אז כנראה שהם לא באמת בסיכון...דפני11
אחרת אין לי איך להסביר לך את זה

או שהם לא מבינים את הסכנה.

אני מדברת איתך על אנשים שהם באמת בסיכון.
מדוכאי חיסון למשל.
ממממאפונה
גיל 75
עודף משקל
סכרת
בעיות כלי דם

טוב. לא רוצה להכנס לחיים שלכם ושלהםדפני11
אבל אני מדברת איתך על אנשים מדוכאי חיסון (כימו או מושתלים למינהם)
שהם צעירים, בעלי משפחות או ילדים בעצמם.
שהקרונה כל כך מסוכנת להם.....

אז ממשיכים את החיים כי אין ברירה

ואני מבינה מאוד את המקום שאת נמצאת בו.
כי באמת מי שלא חי את הדאגה המטורפת לילד שלו או לאשתו פשוט לא מבין את זה...

ועם זה,
הדיבור על "חזרה לשפיות"
ורופאים ואחיות שממשיכים לעבוד ופוגשים חולים כאלו
חודרות לנו את הלב..
אני מסכימה עם אפונהבוקר אור
אבא שלי בהחלט בסיכון מכל מיני סיבות. והבין שאי אפשר לעצור את החיים
ואם זה מעודד-הוא בדיוק עכשיו החלים ולא היו תופעות לוואי כמעט בכלל.. קצת שיעולים..
ויש לי גם גיס בסיכון אבל ממשיך את החיים..
גם יש הנחיה כזאת שעובד חיוני שהוא חיובי לקורונהפרח חדש
פטור מבידוד אם אין לו תסמינים,
וזה בגלל שלא עומדים בעומס הבידודים של אנשי הצוות
פשוט לא יאומן. לא משתלטים על המצב אז עוצמים עינייםאורין

ולהמשיך עם מתווה הבדיקות והבידודים הקיים עכשיו -קופצת
זו לא עצימת עיניים?

מי קבע שעד שיפתחו את העיניים הכי נכון לסגור אנשים בבית ללא תועלת ולשלם את כל הנזקים הנגרמים עקב כך?!
להעביר את התיכונים ללמידה שבועיים בבית זה הגיוניאורין

ולא עצימת עיניים ויחסוך הרבה הדבקויות. אז קודם כל זה

אין כזו הנחיה , מדברים על זהתמיד להודות
שיעשו את זה אבל זה עדיין לא קורה בפועל
יש.קופצת
אצלנו בעבודה כבר עובדים לפי זה
למיטב ידעתי זה לא לפי חוקתמיד להודות
מוזמנת לשלוח לי הנחיה רשמית של הממשלה שיצאה על זה, אם קיימת כזו.
אני מסכימה איתךאביול
ולא רק בגלל המורים. יש כאן הפקרות כלפי כולם
אז מה הציפייה מהממשלה? לסגור את כולם שוב בבית?המקורית
לא ולא. אבל הבידודים מונעים את השרשרת האינסופיתשנה טובה ומתוקה
של ההגבלות... מה עליי לעשות כדי להישמר?
אז אוליאפונה
צריך להלחם בהגבלות...?
אנשים מבקשים הגבלות ואת רוצה לצאת להילחם נגדן?המקורית
אנשים עומדים שעות בתורים לבדיקות לא אמינות שסוגרות אותם בבית, מרצון, איזה להילחם ואיזה נעליים
כמו שאומריםאפונה
הציבור טיפש והציבור ישלם
ההדבקות ***** לא הגבלותשנה טובה ומתוקה
את רצינית??אפונה
באמת כתבת שהבידודים מונעים את ההדבקות?!
באיזו מדינה את חיה?
סליחה הם לא מונעים הם מורידים את הסיכוי!!שנה טובה ומתוקה
את מוזמנת לבית ספר לראות כמה מורים יישארו בלי להידבק אחרי שיבטלו את הבידודים. ואז יהיה בית ספר של תלמידים בלי מורים!!!! כי המורים נדבקו!!!
גם אני מורהאפונה
ואצלנו רוב הצוות כבר נדבק - עם הבידודים.
ואין לדעת מי נדבק בבי"ס ומי בבית או במקומות אחרים.
אני לא יודעת איפה את גרהבת 30
אבל כל מי שאני מכירה, הסביבתי הקרובה והרחוקה, כבר נדבק. ואם לא כל המשפחה, לפחות שליש או חצי ממנה.
תנסי שניה לחשוב אם היית לחוצה ככה מוירוס חורף שגרתי- צינון, חום, כאב גרון.
מן הסתם שלא.
הרוב המוחלט של הנדבקים חווה תסמינים של וירוס. לא מאוד נעים, לא מאוד נורא. נכון שיש אחוז מסוים שמקבל את זה קשה יותר, אבל עד כמה אפשר להשתגע בהגבלות שתכל'ס מטריפות את ההורים, המורים והילדים בשביל להשיג מניעת הדבקה שממילא לא מצליחה????
יש פה נזקים נפשיים.
אחוזי אובדנות בגיל הנעורים עלו מאוד בשנתיים האחרונות.
אחוזי נוער נושר ממסגרות,
בעיות חברתיות,
וכו' וכו'
אלו מחירים שאנחנו, בתור חברה, כבר מכירים בהם, ואילו מחירים גבוהים מידי בשביל התגוננות לא מוצלחת ממחלה לא קשה.
ואם תגלי שלונג קוביד באמת עושה נזק נוירולוגי לטווח רחוק?מיקי מאוס
או "סתם" מחלות כרוניות?
ואם תגלי כמו שמסתמן בחלק מהמחקרים שאחוז יחסית גבוה מחולי קורונה מפתחים לונג קוביד כזה?
גם אז זה סתם צינון חורף רגיל?

לא מכירה הרבה מחלות שגורמות לנזקים כאלה ואין נגדם חיסון ילדות יעיל שמיגר אותם מהעולם.

זה נקודה קריטית אחת שמתיחסת לטווח רחוק ולגביה באמת אין שום וודאות עדיין רק חשש סביר שצריך לפחות קצת לכבד גם אם לא לתת לו לנהל אותנו

נקודה קריטית שניה והרבה יותר וודאית היא דווקא הטווח המאוד מאוד קרוב. את מוכנה להקריב את סבתא שלך כדי שהילדים שלך ימשיכו במסגרת? כי זה שהמדינה שלנו עושה עכשיו. (ח"ו לא סבתא שלך. רק כביטוי)

בתי החולים מתקרבים לסף היכולת שלהם. ולפי רוב ההשערות אנחנו רחוקים עוד שבועיים משיא הגל, שזה אומר רחוקים חודש משיא החולים קשה.

וזה לא משנה אם זה חולים קשה ברמה שהם מתים מקורונה או סתם חולים קשה בינוני ברמה שהם זקוקים לבית חולים או אפילו סתם חולים קשה כי שפעת. זה בכלל לא משנה. הנקודה היא שאנחנו מנפחים את כמות הזקוקים לטיפול רפואי בקצב מבהיל ואז גם סתם אדם בריא בן חמישים שחטף התקף לב ימות כי לא יקבל טיפול מהיר ויעיל כמו שהיה מקבל בזמן אחר והיה מציל אותו

נכון שאומיקרון קל יחסית לדלתא, אבל גם הוא גורם תחלואה קשה ומה שחשוב זה הכמות האבסולוטית ולא האחוז מהחולים אז כשיש מליוני חולים זה יוצא הרבה מאוד חולים קשה
יש לו כרגע מוטיציה חדשה שיש חשש שהיא פחות ידידותית
דלתא *עדיין* ממשיך להתפשט והמדיניות הנוכחית מאוד עוזרת לו
הגל הזה בדיוק ביחד עם גל חריג וחזק של שפעת
ההתפשטות במזג האוויר הזה היא מהירה יותר

אז גם מי שמאמין שאין לקורונה כלום מעבר למה שרואים והיא סתם עוד שפעת- יכול לראות שנכנסנו לבעיה קשה. פשוט כי יש עומס שפעות בו זמנית

וצמצום מגעים מועיל לצמצום התחלואה בו זמנית(מה שנקרא "לשטח את העקומה"). זה חד משמעי ואין עוררין.

יש גם ענין יותר מסובך שצמצום בזמן שהגל עולה מועיל גם לצמצום התחלואה בטווח רחוק שפשוט בסופו של דבר פחות ידבקו אבל זה קצת יותר מורכב
כתבת הרבה נקודותבת 30
אני עונה על חלק כי הדיון הזה ארוך ומתמשך.
א. ''אם אני אגלה''. ואם נגלה שיש לונג קוביד אבל אצל הרוב המוחלט הוא עובר תוך כמה שבועות או חודשים לכל היותר?
ואם נגלה שלחיסוני ילדים יש נזקים שלא חשבנו עליהם?
ואם נמשיך הבידודים ונגלה בסוף , שבמאזן הכולל, הבידודים גבו מחיר, של חיים, יותר גבוה ממה שחשבנו, כמו קשישים שמצבם הדרדר עד שנפטרו בגלל בדידות (היום הייתי בשבעה על אחד כזה), כמו בני נוער שהתאבדו, כמו עוד כל מיני דוגמאות?
''אם נגלה'' - אין לזה סוף. אני לא חושבת שאפשר לנהל חיים לאורך זמן בצל ''אם נגלה''. . בפרט כשכבר עבר זמן מתחילת האומיקרון הזה, והיום רואים סימנים של אחוזים גבוהים של לונג קוביד אם היה כזה. אולי אני טועה, אבל כך נראה לי. אין אפילו ציוץ על זה, לפי מה שאני ראיתי בינתיים.
אני אגיד שוב מה שאמרתי כמה פעמים. הקורונה , וההתנהלות סביבה זרעה בלב שלנו פחד. והפחד הזה הוא לא טוב. הוא טוב רק במידה שהוא מביא לזהירות.
אני מזהה המון פחד, גם פה בפורום וגם בכלל. והפחד הזה, בהרבה מאוד מקרים לא מוצדק, מוגזם, ולא בריא.
אני מאמינה שזה ענין של בחירה. גם אני הייתי בפחד מהקורונה, עד שיום אחד פשוט נשבר לי והחלטתי שדי, נגמר הפחד. לא תאמיני כמה טוב זה עשה לי וכמה זה שחרר אותי. לא שהפסקתי לשים מסכה וכו' אבל מבפנים, לפחות את הנזק הזה, הקורונה לא גרמה לי.

שנית, אני לא חושבת שביטול בידודים במערכת החינוך זה קשור למבוגרים. הפוך. זה ממקד את השמירה והטיפול במבוגרים. וכל מי שיש לו שכל בקודקודו ישמור על קרובי משפחתו המבוגרים ולא יגיע לבקר אותם אם הוא או אחד מהילדים חולה. לא צריך שהמדינה תגרום לנו לשמור על המבוגרים. כל אחד ישמור על שלו. (האמת, אני נמנעת לבקר את אמא שלי המבוגרת גם אם יש דלקת גרון או סתם וירוס בבית. לא רק קורונה. זו זהירות שנדרשת באופן כללי. מה שקורה עכשיו זה שאם אין קורונה אז הכל בסדר, גם אם יש חום וכאבים אפשר לצאת לעבודה ולבילויים, כי העיקר שזה לא קורונה. )

ומעבר להכל, הרי במציאות הנוכחית בידודים לא עוזרים. הם לא משיגים את מטרתם. אז למה להמשיך איתם?
אם אני זוכרת נכוןמחכה_ומצפה
כתבת שלך ולבנות שלך יש כל מיני עניינים עם חוש הטעם/ריח אחרי שחליתן, לא? אז אולי זה לא לגמרי נופל בהגדרה של ״לונג קוביד״, אבל וואלה, זו תופעת לוואי די מבאסת (ודי נפוצה), שלא אצל כולם עוברת כל כך מהר ואצל חלק גם בכלל לא עברה עדיין ולא בטוח אם תעבור בעתיד.
רק הדבר הפעוט הזה לא היה גורם לך לשקול מאוד ברצינות להתחסן? (עכשיו כבר מאוחר מדי, אבל אם היית יודעת מראש?). פגיעה כזו מציקה בחוש הטעם והריח, שממש פוגעת בעיניי באיכות החיים, לעומת סיכונים תיאורטיים של החיסון? ואל תגידי לי דלקת בקרום הלב כי זה גם סיכון של המחלה עצמה. ושלא נזכיר את הדברים הבאמת מפחידים של לונג קוביד. אז אני מדברת רק על הדבר הפעוט והלכאורה לא חשוב הזה. אני שואלת ברצינות, לא כדי להקניט או משהו. באמת מעניין אותי לדעת.
מדגישה: אני לא מדברת על חיסוני ילדים כאן, מדברת עלייך (או באופן כללי על מבוגרים).
חוש הריח לא חזר לי עדיין במלואובת 30
הוא עדיין משונה כזה.
זה לא תענוג גדול, אבל
א. אין מצב שזה היה גורם לי להתחסן... גישתי לנושא החיסונים באופן כללי היא שאני מוכנה לדבר על חיסון עבורי או עבור ילדי רק אם מדובר בהצלת חיים ברורה. אם מדובר בהצלת חיים, אז אפשר לדבר על נושא היעילות, הבטיחות וכו' ובסוף לקבל החלטה.
אז מניעת פגיעה בחוש הריח זה רחוק מלהיות סכנת חיים....
זה מבאס אבל לא הייתי אומרת שזה פוגע אנושות באיכות החיים. אישית, בידודי ילדים כל יומיים פוגעים לי יותר באיכות החיים🙂
ב. גם מי שחוסן שלוש פעמים יכול להיפגע בחוש הריח שלו. אולי לא יהיה אף.תסמין אחר חוץ מזה, אבל זה יהיה...
ג. יש דרך לטפל. אני פחות פנויה לזה עכשיו, טכנית וגם כלכלית, אבל אני יודעת שדיקור עוזר, ויש עוד דברים שעוזרים.
זו הגדרה קצת בעייתית בעיניימחכה_ומצפה
להגיד על חיסון שהוא רלוונטי רק אם מדובר בהצלת חיים ברורה... כמה כאלה יש באמת היום?

לא יודעת, בעיניי פגיעה בחוש הטעם והריח זו ממש פגיעה באיכות החיים וכבר זה מצדיק את החיסון לדעתי (במיוחד שהוא בהחלט בטוח בעיניי, עד כדי נזק פוטנציאלי כלשהו שאולי נגלה עוד 20 שנה (וכנראה שלא). אבל מקבלת את זה שדעתך שונה
למה זה בעייתי?בת 30
עבר עריכה על ידי בת 30 בתאריך י"ט בשבט תשפ"ב 06:16
הרי זה מה שחיסון אמור לעשות, לא? להציל חיים.
יודעת מה, נרחיב את ההגדרה, כדי להציל חיים ולמנוע פגיעה משמעותית ביותר כמו שיתוק ילדים למשל.

ואם את אומרת שאין הרבה חיסונים מצילי חיים היום, אז זו כנראה אחת הסיבות שאני מחסנת את ילדי בחלק לא גדול מחיסוני השגרה...
אני חוסנתי 3פעמים ואיבדתי את חוש הריחאחתפלוס
הוא עוד לא חזר.
גם בעלי אותו דבר. אבל אצלו כבר חזר
כנל. התחסנתי 3 פעמיםמצטרפת למועדון
וחוש הריח נפגע.
לדעתי באמת איו מה להביא את הטיעון הזה בתור סיבה למה היה צריך להתחסן כי החיסון באמת לא עוזר לזה!
אני רק מתפללתבאורות
שלא נגלה שאובדן חוש הריח הזה מעיד על פגיעה נוירולוגית חריפה יותר.
ביתיים המחקרים מרחבי העולם מראים שקורונה מעלה סיכון לחלות בסוכרת טייפ 1, לאלצהיימר, לבעיות לב שונות.
זה ממש לא "וירוס קליל" כמו שאת מתארת. ורק עוד 10 שנים נדע באמת מה הוא עשה.
אני לא חושבת שזה וירוס קלילבת 30
הזן הנוכחי הוא אכן יותר קליל, לדעת כולם.
אני חליתי בדלתא ולא, זאת לא היתה חוויה מרנינה במיוחד, אבל גם לא הדבר הכי מזעזע בעולם.
א''א לדעת מה יהיו ההשלכות של זה, אבל גם א''א לדעת מה יהיו ההשלכות של החיסון וגם מה יהיו ההשלכות של כל מיני דברים אחרים לא טובים...
מה לעשות, אנחנו לא שולטים עד הסוף בחיים שלנו.
ונראה לי שהקורונה לימדה אותנו את זה היטב היטב.
ב''ה אנחנו מאמינים בני מאמינים, יש ה' בעולם, יש חיים ויש חיים נצחיים.
כבר דיברנו על זה שפגיעה בחוש הריח והטעםתמיד להודות
אומר שהייתה פגיעה נרולוגית.

ממה שהספרות המקצועית מכירה עד היום לפגיעה נרולוגית יש השלכות לא פשוטות בהמשך החיים באחוזים לא קטנים.

הלוואי והקורונה תפתיע אבל אם היא לא תפתיע יהיו הרבה מאד אנשים שישלמו מחיר לא קטן עוד 20/30 שנה ומדובר על פגיעה באיכות החיים הרבה יותר מאשר לא להריח / להריח ריחות מוזרים כמה חודשים.
טובבת 30
אני אגיד את זה למרות שאין לי רצון לפתוח את זה.
עוד 20-30 שנה, אולי הרבה פחות, אולי יהיו לא מעט אנשים שישלמו מחיר לא קטן בגלל החיסון.
לא לי ולא לך אין דרך לדעת מה יהיה עוד 30-20 שנה.
אין לנו דרך לחזות את העתידתמיד להודות
יש לנו דרך ללמוד מהעבר.

העבר הוכיח שלפגיעות נרולוגיות יש השפעה בטווח הארוך.
מצד שני העבר הוכיח שלא היו חיסונים שהתגלעו תופעות לוואי אחרי יותר מחצי שנה.

כשאני צריכה לבחור איזה סיכון עתידי לקחת, אני מעדיפה ללמוד מהעבר ולא לחשוב שבמקרה הפעם יקרה בדיוק הפוך (במיוחד שהחיסון מונע נזקים כאן ועכשיו לא משהו שאולי יקרה בעוד 20-30 שנה. יש לא מעט מתים בבתי קברות שהאמינו שאם רק יקחו ויטמין d לא יקרה להם כלום)
אי אפשר ללמודבת 30
מהעבר לגבי חיסון הקורונה. כי זה החיסון הראשון שמשתמש בטכנולוגית mRNA.
ויחסית לתופעות לוואי של חיסונים אחרים, יש לו פי כמה וכמה וכמה. כך שאין שום דרך.לדעת מה יהיו ההשלכות של החיסון.
תשמעי, בסוף כולם מתים.
לא נעים להגיד, אבל זאת האמת.
ולא כולם מגיעים לגיל מאה ועשרים.
והמון מתים ממיליון סיבות שונות, ובסוף, ה' הוא זה שקובע את יום פטירת האדם.
נכון שאסור לזלזל בחיים, וברור ומובן לכולם שעושים הכל למען החיים, אבל לפעמים מרגיש לי בכל הנושא הזה כאילו זה מגיע מאיזו תרבות ששכחה או שלא מאמינה שיש גם חיים אחרי המוות, ושאנחנו עשויים לא רק מגוף אלא גם מנשמה.
ולכן יש כזה פחד על החיים.
אני חושבת שצריך להזכיר פה לכולם את השיר הנחמד ''מי שמאמין לא מפחד''...
יש גבול עדין ודק בין זהירות לפחד.
כל אחד יודע בדיוק מתי הוא עובר את הגבול הזה. וכשאני קוראת כאן המון על נשים שחיות בפחד, גם בזן הנוכחי, אז זה עצוב לי.
די.
א''א לפחד עכשיו ממה שיקרה או לא יקרה עוד עשרים שנה.
עוד עשרים שנה הכל יכול להתהפך חמשים פעמים ועוד מאה דברים יכולים לקרות!!
יש ה' בעולם.
הוא נתן לנו את הקורונה המעצבנת הזאת, ואנחנו לא יכולים לשלוט פה בהכל.
זו דעתי.
ככה אני חיה.
קודם כל בטח שאפשר ללמודתמיד להודות
וגם הטכנולוגיה הזו כבר הייתה בשימוש בעבר גם בחיסון (אבולה) וגם בטיפול (סרטן) זו פעם ראשונה שנעשה בה שימוש המוני לא פעם ראשונה שנעשה בה שימוש.

כל מה שכתבת בהמשך ההודעה יכול להיכתב בדיוק על מי שמפחד מחיסון.
הרי בטווח המידי כולנו רואים שהעלות גדולה על התועלת (בדיוק אתמול ראיתי גרף של מתים מינואר 2020 תחילת החיסונים ועד היום בחלוקה למחוסנים ולא מחוסנים, צריך להיות עיוור כדי לא לראות את התועלת גם בקבוצות גיל של מתחת לגיל 60) הטענות היחידות שאולי נוכונות אצל מי שמפחד מחיסונים זה העתיד ועל זה ניתן לכתוב בדיוק את מה שכתבת.

לפחד זה אף פעם לא טוב ותמיד עושה נזקים והלוואי וכולם לא יפחדו (אני אישית לא מרגישה שהקורונה הכניסה בי פחדים. זה שאני מודעת לזה שזה לא שפעת לא גורם לי להרגשה של פחד) אבל מצב של מגיפה מלווה בפחד לא משנה במה אתה מאמין וזה מה שכתבתי פה בשרשור שגם במדינות שלא היו הגבלות ו"התעלמו" מהקורונה מחקרים מראים על עליה בתחלואה נפשית, חרדות ואובדנות כי לא משנה מה המדניות שהמדינה שאתה גר בה נוקטת המצב הוא לא נורמאלי ומשפיע על אנשים. והלוואי וכולם יתחזקו ולא יפחדו (לי אין ספק שהחיסונים עוזרים לזה כי אם לא היה חיסונים והיה חשש ממשי לאנשים קרובים לי שבקבוצות סיכון כנראה היה לי יותר קשה לא לפחד)
זה לא החיסון הראשון, רק הראשון בכזו תפוצהמיקי מאוס
זה נחקר כבר הרבה מאוד שנים לכן הפיתוח היה כל כך מיידי.

לא נכון שיש לו יותר תופעות לוואי מחיסונים בשיטה המסורתית, זה פשוט עובדתית לא נכון.
התרגלנו לתופעות לוואי של חיסוני השגרה, התרגלנו לחסן תינוקות שלא יודעים לומר מה מפריע להם, והחיסונים המסורתיים הם טכנולוגיה שיש בה יותר סיכון ככלל

וכבר מצאו שיש יותר דיווחי כזב לגבי חיסוני קורונה מדיווחי אמת כך שכנראה כל נתון שראית הוא שגוי (ועצוב שזה המצב היינו רוצים לדעת טוב יותר מה הסיכונים)

אני איתך, בוודאי שיש ה' בעולם! והוא גם נתן לנו מדינה ושירותי בריאות ציבור וחיסונים. את החלטת מה ה' רוצה שנעשה לדעתך, אני חושבת שמערכות טובות וטכנולוגיות כאלה הם רמז משמיים שנשתמש בהם
לא הבנת אותיבת 30
אני ממש לא החלטתי מה ה' רוצה שנעשה. ואם את רואה משהו כרמז משמיים, זו זכותך, אני לא רואה את זה ככה.
ברור שלכל אחד יש בחירה איך להתמודד מול המציאות הזאת שנכפתה עלינו.
אבל ברמה העקרונית, לדעתי יותר קל להתמודד איתה עם באים מנקודת מבט של אמונה, שלא הכל בשליטתינו, בטח שלא בתחום החיים והמוות. ויותר מזה, שהמוות זה לא סוף. המוות הוא התחלה של עולם נצחי.
לדעתי, הנסיון הזה לשלוט במציאות כל הזמן, נסיון שממילא לא מצליח, מגיע מעולם שלא מדבר אמונה ולא חי אמונה כזאת שאני מדברת עליה.
ח''ו לא אומרת שום דבר ספציפי על אף אחת כאן. בוודאי שבפורום פה כולן מאמינות בנות מאמינות, אבל יש סביבינו תרבות, והתרבות הזו משפיעה בין השאר גם על היחס לקורונה.
לבעלי לא חזר הריח מאה והיה מחוסן 3אורוש3
לפני שחלה (בדלתא מן הסתם). זה השתפר מאוד. אבל לא רגיל לגמרי.
ואני הכי בעד החיסון כן? אבל זה לא בהכרח קשור.
חיסון הוא לא מאה אחוז מיקי מאוס
אבל הוא מקטין מאוד את הסיכון לפגיעה ארוכת טווח, סטטיסטית
מצחיקבת 30
מצד אחד חיסון מקטין פגיעה לטווח רחוק
מצד שני חיסון לא מונע פגיעה בטעם ובריח
מצד שלישי פגיעה בטעם ובריח היא נחשבת פגיעה לטווח רחוק.
התבלבלתי 🙂
את יודעת מה ההבדל בין מקטין למונע?תמיד להודות
זה יעזור לך לא להתבלבל.

חיסון מקטין מאד פגיעה לטווח ארוך כולל טעם וריח לצערינו חיסון לא מונע את זה ב100%
השאלהבת 30
אם באמת מי שמחוסן פחות סובל מאובדן טעם וריח ממי שלא מחוסן. מונע זה בוודאי לא. אבל מקטין את התופעה הספציפית הזו? לא יודעת.
אני מכירה ושמעתי על לא מעט מחוסנים שאיבדו טעם וריח וזה היה לפעמים הסימפטום היחיד שלהם.
אני מניחה שאין נתונים מדויקים על הענין הזה, אז קשה להגיד.
בהחלט זה מקטיןתמיד להודות
על כל הדברים האלה נעשו ונעשים מחקרים מסודרים.

במיוחד שהפגיעה בחוש הטעם והריח הייתה יותר בזנים הקודמים ששם החיסון גם מנע הדבקה באחוזים גבוהים.
בדיוק. כמו שחוזרים שוב ושובמיקי מאוס
מה שחשוב זה לא כמה סיפורים שאת מכירה (פלוס הטית הבולטות שזה דבר טבעי, המח שלך יזכור מחוסנים שנפגעו הרבה יותר מאשר חולים שמתו, כי ככה בנוי טבע האדם התפיסות שלנו משפיעות על כל המנגנונים. גם אני ככה כמובן רק כנראה הפוך לא אישי עליך)

אלא סטטיסטיקות. ובמקרה של קורונה שהכל עוד חדש- אז גם השוואות לנסיון המדעי והרפואי.
זה הדרך הנכונה לבדוק דברים והדרך הנכונה לקבל החלטות.

יש לי ילד שהגיע לבית חולים כי קיבל מטרנה. זה יהיה מטומטם מאוד אם מעכשיו אמליץ לכל הקרובים לי להמנע מחלבי עד גיל 3. כי סטטיסטית ברור שזה יותר נזק מתועלת וכנראה יהפוך אותם לאלרגיים בהמשך החיים
חוש טעם וריח שנפגע זה בהחלט נחשב לונג קובידמיקי מאוס
הפגיעה היא במח...

אני לא אומרת שבהכרח זה נורא, אין לנו מושג עדיין מה המשמעות , מקווה בעז"ה שזה יעבור ויעלם כלא היה
אבל כן ברור שזה אומר שקורונה חדרה את מחסום דם-מח כשיש פגיעה בחוש הריח
מכירה כאלה שאיבדו לגמרי חוש טעם וריח עקב חיסוןאנונימית בהו"ל
יש הרבה תופעותבת 30
של הקורונה שקרו גם אחרי החיסון.
כנראה שזה החלבון הזה, שהחיסון גורם לגוף לייצר.
ברור שבידודים מצמצמים הדבקה. אין על זה ספקמיקי מאוס
האם עכשיו מדיניות הבידודים מנוהלת נכון?
האם זה מספיק?
האם זה בכלל יעיל כשכל השאר בכאוס מוחלט ומחוסנים יוצאים באנטיגן ביתי גם אם זה דקה אחרי חשיפה?

אלה שאלות עם תשובות הרבה יותר כואבות.
ב*מצב הנוכחי* גם אני לא בטוחה שיש טעם להמשיך בבידודים כמו שהם. זה התלבטות קשה
אבל זה לא כי בידוד הוא לא טכניקה יעילה. אלא כי משתמשים בו בצורה שהמחיר עולה על התועלת
להלחם בארגוני המורים, לסגור את בתי הספר לחודש ולהחזיר ביולימיקי מאוס
איכשהו בקיץ חודשיים חופש זה נשמע לכולם נורמלי, לא פוגע בבריאות הנפש של אף אחד. ולא מרסק את הכלכלה
(נכון, קיטנות... אז חודש חופש)

אבל בתקופה חריגה כזו כשכל מפגש עם אנשים הוא פוטנציאל אדיר להידבק בקורונה/שפעת (ולא. מעולם לא חווינו משהו דומה. ממש לא כל שנה בחורף) להמשיך לפתוח את בתי הספר כולל תיכונים וכו זה קריטי🤦‍♀️

ההתעקשות להשאיר מסגרות פתוחות היא פיגור ורואים את זה- איזה ילד בדיוק מרגיש שגרה עכשיו? אולי כמה מקומות בודדים ממש.
גם בבתי הספר שמתעקשים להתעלם מקורונה ולא לבדוק כדי לא לבודד מרגישים שיש הרבה חולים ומורים חסרים. ובבתי ספר נורמלים עם בידודים אין בכלל מה לדבר

תיכונים אפשר בכיף ללמד בזום.
לחינוך מיוחד אפשר לנסות לתת פתרונות טובים יותר כי זה באמת הכרחי

אבל לצערנו אין סיכוי שזה יקרה
גם פתרון, רק לא נראלי שיעבור בגרון של ארגון המוריםהמקורית
ארגוני המורים זו בעיה אמיתית. ולא רק בהקשר של קורונהמיקי מאוס
בדיוק. מזדהה עם כל מילה. בתיכונים גם ככה חצי כיתה בביתאורין

למה לא ללמוד מרחוק ולהפחית את הסיכונים למורים ותלמידים?

ואז כולם ידביקו אחד את השני בקניונים ובאטרקציות השונותשירה חדשה =)
זה לא באמת פתרון, ואם משתמשים בו צריך לנקוט בעוד צעדים.
ברור, גם איסור התקהלות. זה ברורמיקי מאוס
אי אפשר להשוות את ההדבקה בקניון עם מסכות כשיש הגבלת נכנסים שאין עומס (שזה הגיוני וסביר)

לעומת כיתה סגורה שאוכלים בה ומשחקים בהפסקות
אני מחנכת בתיכוןהשקט הזה
והבנות מתחננות אליי שלא נעבור לזום כי אין סיכוי שהן ילמדו ככה.

אני לא מביעה דעה לכאן או לכאן, ובכנות, לא בטוחה בכלל מה דעתי

רק אומרת לגבי הקביעה ש"תיכונים אפשר ללמד בכיף בזום" שכמו לכל דבר, גם לקביעה הזאת יש השלכות.
מבחינת המשק... אני הכי בעד שיתנו את החודש הזה בקיץמיקי מאוס
זה רווח כפול מכל הכיוונים

אבל לא יקרה...
תודה אביולשנה טובה ומתוקה
הפקרות?!אפונה
לפעמים צריך להסתכל למציאות בעיניים.
המציאות היא שמסתובב בחוץ וירוס מאד מדבק. הוא נפוץ באוכלוסיה באופן שלא ניתן לעקוב אחריו (לדעתי גם אין טעם אבל דעתי לא חשובה כאן).
למזלך, הוא לא מסוכן לרוב מוחלט של האנשים. אז יש לך שתי אפשרויות - לחיות את החיים וכנראה להדבק וסביר להניח שלא יקרה לך כלום (אם תחזרי את המערכת החיסונית שלך הסיכוי יגדל),
האפשרות שניה היא לנעול את עצמך בבית.

אפשרות שלישית - לנסות "לנקות" את המרחב הציבורי מנשאי קורונה - פשוט לא ריאלית (לדעתי גם כשהיתה ריאלית המחירים שלה היו גבוהים מהריווח, אבל שוב זה כרגע לא רלוונטי).

כשיורד גשם את יכולה לצאת ולהירטב - או להסגר בבית. אי אפשר לגרש את הגשם מהרחוב.
בעינייאביול
אפשר לעשות סדר זמני עד שיעבור זעם ואז לצאת עם זה בכמה שפחות נזק. לא בטוח שזה הפיתרון הכי טוב, אבל אם רואים שמשהו לא עובד- זה לא יעזור לפתוח אותו לעוד נסיונות שלא יעבדו. אם הוירוס כל כך מדבק לא יעזור שנשחרר את כולם וניתן לכולם להידבק. זה הפקרות.
בודאי שזה יעזוראפונה
המודל שניסה לעצור את ההדבקות כשל, והמחירים שלו גבוהים מאד. הדבר הכי הגיוני לעשות זה להפסיק לשלם את המחירים.
(סגר לא יביא שום תועלת, והמחיר שלו גבוה מאד)
כשמסתכלים על הגלים הקודמיםאביול
רואים שהסגר כן עשה משהו. וכן היה משמעותי. אצלנו בבית הספר כל יום נכנסות לפחות שתי כיתות לבידוד, כל שזה נראה כבר שעדיף לסגור וזהו. ככה לא נפגעים מזה ולא צריך כל הזמן להיות בבידודים
אז אפשר לבטל בידודים ואז לא יהיה גם את זהרקלרגעכאן
מסכימה עם אפונה בכל מילה

ניסינו להלחם
ניסינו להסתגר

זה חוזר וחוזר וזה לא יגמר ככה
אם לא נחליט לא לעקוב אחריו בבדיקותמי שלא מרגיש טוב שישאר בבית כמו כלצוירוס אחר וזהו

אבל זה לא כמו וירוס אחראביול

זה מדבק הרבה יותר. ואז מסכן את האוכלוסיה. רק מסכימה עם זה שזה חוזר וחוזר ואין לזה סוף...

אחוזי ההחלמה מקוביד הם 99 אחוז. סגרהמקורית
הוא פתרון לא מידתי עם אחוזי החלמה שכאלה
זה לא נכון. מדברים היום על 10 אחוז לונג קובידמיקי מאוס
ויש מחקרים של הרבה יותר.
זה פשוט נתון לא נכון

מפה אפשר להמשיך.....
עם כל הכבוד, לונג קוביד ב10 אחוז מהחוליםהמקורית
ולא מהמאומתים, כן? לא מצריך שום פגיעה כזו כמו סגר.
זה כבר שאלה אחרתמיקי מאוס
כי זה ממש לא השיקול היחיד לכן סגר או לא. וגם ברגע שרוב האוכלוסייה מחוסנת כמו עכשיו אז באמת הסיכון הזה יורד דרמטית עבורם.

אבל חשוב להשתמש בנתונים נכונים כשטוענים טיעונים.

ד"א כנראה שהאחוזים גבוהים יותר, יש מי שטוען גם 80 אחוז של השלכות שנשארות (ולא מורגשות מידית, אבל משאירות פגיעה מסוימת). אבל עוד לא ברור מה המצב באמת
את יודעת אם אלה הנתונים גם באומיקרון?מכחול
שואלת כי אני באמת חוששת מהשפעות ארוכות טווח אבל לא מכירה את הנתונים.
וגם - את יודעת אם חיסונים מגנים מלונג קוביד?מכחול
כן, מראים שהם מפחיתים משמעותיתבאורות
את הסיכוי לסבול מלונג קוביד
עוד לא יודעים כי הוא חדש....מיקי מאוס
יש תקווה חזקה שכן אבל אין לה ביסוס אמיתי.
וגם- עכשיו מגיעה מוטיציה חדשה כי אף אחד לא חושב להגן על הגבולות, אז בקרוב ממש יהיה אומיקרון חדש דנדש ונצטרך לגלות גם מה איתו...
זה גם לא נכון. יש גם לונג למאומתים שהיו במחלה בלי כלוםאורוש3
אפשר נתונים רשמיים?המקורית
לא משנה את דעתי באופן כללי, אבל מעניין שזה לא מדובר מספיק
אין לי יקירה. רק ממה שדובר וראיתי סביבי.אורוש3
הבנתי. תודה על המידע בכולופןהמקורית
ואגב, מתוך אתר הכללית זה נחשב משוהמקורית
נדיר.
אז חוזרים שוב לניהול סיכונים..
את יכולה להגיד לי לאיזה וירוס זה דומה?תמיד להודות
כל אילו שמשווים את זה לשפעת, יש לכם מושג כמה נפטרו השנה משפעת? (שנה שבה השפעת היכתה בחוזקה ותקפה בצורה קשה ולפי הערכות המומחים השיא מאחורינו) כמה מתים עכשיו מקורונה כשאנחנו בתוך גל לא קטלני שכל כך אוהבים להשוות לקורונה?

השנה מתו כ - 100 אנשים משפעת כשלפי המומחים השיא מאחורינו.
הממוצע עכשיו של נפטרים מקןרונה הוא כ- 9 ביום כשלפי כל הדעות השיא עוד לפנינו ומספר המתים יעלה לפחות בחודש הקרוב. תוך 12 ימים יש יותר מתים מקורונה מאשר משפעת במשך כחודשיים.
שכחת משו חשובהמקורית
כל המתים שמסווגים מקורונה, לא בהכרח מתו כשקורונה היא סיבת המוות המרכזית.
זה ידוע.
אז יש לקחת נתונים אלה בערבון מוגבל
הטענה הזן כבר מזמן הופרחהתמיד להודות
בכל העולם יש תמותה עודפת שתואמת פחות או יותר למספרים של המתים מקורונה.

אגב, גם נפטרי שפעת לא בהכרח מתו משפעת.
הופרכה על ידי מי?המקורית
רק לפני כמה ימים פרסמו נתונים שאומרים שבערך מחצית מהחולים קשה במחלקות קורונה מאושפזים בכלל בגלל דברים אחרים והתגלתה להם קורונה בבדיקה.
אני לא מדברת על שפעת כי אני לא מעורה בפרטים, אבל אם הפרטים לא נכונים או לא נגישים לנו או לא מדויקים - אז לא רלוונטי לדבר עליהם.
גם אם אומיקרון זה לא שפעת, כם אחוזי החלמה גבוהים ככ- יש פה טרללת
לשגע 9 מיליון אזרחים בשביל אחוזקטן של אנשים שאולי יהיה להם השפעות ארוכות טווח זה אבסורד. פשוט אבסורד
הופרחה על ידי מחקרים שבדקו את הנתוניםתמיד להודות
כשהתחילה המגיפה דיברו הרבה על זה שיש מתים עם קורונה שנספרים כמתים מקורונה.

הדרך לבדוק את זה היא לראות האם הייתה יותר תמותה ביחס לאותם תקופות בשנים קודמות.

שנתיים זה כבר מספיק זמן ואכן בדקו את זה בכל העולם וראו שלמרות שהסגרים גרמו לירידה של מתים מתאונות דרכים וזהומים בבתי חולים עדיין בכל העולם ראו תמותה עודפת בשנים 2020-21 וברוב המדינות כולל ישראל זה תאם למספרים שדווחו כמתי קורונה.

זה לא אומר שאין מקרה של מוות מסיבה אחרת שסווג כמוות מקורונה ברור שיש בדיוק כמו שברור שיש מתי קורונה שלא נספרו כמתי קורונה.
מה שזה אומר שהמספרים של המתים לא מנופחים.

אין לי מושג מה צריך לעשות ואיך לנהוג ואני לא מביעה עמדה לגבי ביטול הבידוד במצב המטורלל שהגענו אליו. רק מה שמפריע לי זה שאומרים דברים לא נכונים. קורונה (גם אומיקרון) זה לא כמו כל וירוס אחר, זה פשוט לא.

גם פרופסור מטות שקראה להפסיק עם הבידודים לא אמרה שזה שפעת היא אמרה שבמצב הנתון בידודים זה מיותר. זו טענה אחרת לגמרי.

ורוב אנשי המקצוע שבעד איזה שהם הגבלות ובידודים לא בעד כדי למנוע השפעות ארוכות טווח (שלא כדאי לזלז בהם) הם בעד זה כדי למנוע מוות של אנשים (מקורונה או כל מחלה אחרת) בגלל העומס שיהיה בבתי חולים.
לא ברור לי מאיפה את מביאה תמותה עודפתדיליה

בכול שנה מתי הממוצע  במדינת ישראל כ100000 איש. 

(כעשר מליון תושבית חלקי כ80 שנה תוחלת חיים ממוצעת)

מקוורנה מתו בשנתיים 8000 איש.

עלייה של 400 מתים בשנה בישראל היא עלייה נורמלית (כי ישראל מדינה צעירה אז נגיד אמורים למות כרגע של שנה ב80000 נניח ולעלות עם השנים)

זה חשבון מתמתי שלי.

עכשיו גשי לטבלאות ותראי שהתמותה העודפת היא אולי500-600 אנשים.

ואני חלילה לא מזלזלזת בחיים של אף אדם, אבל זה כמות שלא יכולה להוכיח סטטיסטי על כלום...

מוזמנת להסתכל בנתונים שפרסמהתמיד להודות
הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה,יש שם ניתוחים מדויקים וניתן לראות את התמותה עודפת (החישוב שלך פשטני ולא נכון, לא ככה מחשבים ובודקים גם האם העליה בתמותה היא בטווח סטיית תקן או לא)

כמו שכתבתי, רואים את זה בכל העולם לא רק בישראל ובנוסף למרות שבאופן טבעי תוחלת החיים עולה כל שנה, בשנת 2020 תוחלת החיים ירדה (אצל גברים יותר מנשים כי הקורונה פוגעת בגברים יותר מנשים) את נתוני 2021 עדיין לא פרסמו, נחכה בסבלנות לראות אם גם 2021 תמשיך באותה מגמה.
בבבקשה הנתונים+ קישורדיליה

בשנת 2020, עד סוף יולי  ובפרט בחודשים מרץ-יולי,  לא ניתן להצביע על תמותה עודפת משמעותית בישראל, למרות העלייה במספר הנפטרים מנגיף קורונה והעלייה בחלקם מתוך סך הנפטרים. בחודשים הראשונים של השנה התמותה הייתה נמוכה במיוחד, אך מתחילת המגפה ובמיוחד בחודשים אפריל-יולי, התמותה דומה לשנים קודמות, עם תנודתיות בין השבועות. מחישוב סטטיסטי של תמותה עודפת לפי שבועות נמצא כי עודף התמותה בחודשים מרץ-יולי הוא כ-300 נפטרים מתוך 19,000 נפטרים באותה תקופה.

מתחילת 2020 עד סוף חודש יולי נפטרו בישראל 27,500 תושבים. בשנת 2019 נפטרו באותם חודשים 27,550 תושבים. בחודשים האלה שיעור התמותה הגולמי, המביא בחשבון את גודל האוכלוסייה, היה ב-2020 מעט יותר נמוך מ-2019 – 3.0 ל-1,000 לעומת 3.1, בהתאמה. בהשוואה של החודשים מרץ עד יולי 2020 לעומת 2019 שיעור התמותה היה כמעט זהה. 

האם קיימת עלייה בסך התמותה בישראל בזמן הקורונה?

מה שצירפת פה זה מספטמבר 2020תמיד להודות
כך שזה לא נתונים מלאים, כשבדקו את נתוני השנה המלאה הממצאים הראו שהייתה תמותה עודפת.

אני מהפון ולא יודעת לצרף קישורים אבל אם תכתבי בגוגל תמותה עודפת קורונה תגיעי לתוצאות של המחקרים שנעשו במגוון ארצות (בחלקם התמותה עודפת הייתה גבוהה ממספרי המתים מקורונה)

אם אשב יותר מאוחר על המחשב אשתדל לצרף קישור גם ללשכה המרכזית לסטטיסיטיקה לנתונים של כל 2020.
לא סייימתי לקרוא לעומקדיליה

אבל שימי לב למשםט ממש משמעותי (בכתבה הארוכה)

מעל גיל 70 עודף הפטירות גדול יותר ממספר הפטירות הידועות מנגיף קורונה. הסבר אפשרי לנתון זה הוא פטירות מהנגיף שאינן ידועות ו/או מהשפעה עקיפה של המגפה על החמרת התחלואה מסיבות אחרות.

בשל עבודתי עם אוכלוסיית גילאים זו אני חושבת שהסיבה לעלייה בתמותה היא נזקי הבדידות ולא הקורונה בפועל....

אולי אני טועה כמובן אבל חשוב להבין שהתמותה העודפת היא משהו שקשה לחיזוי ולהבנה.

וחשוב כמובן לנסות לשמור ולהגן כמה שניתן. אבל לזכור שיש גם סיבות מוות אחרות שיכולות לגרום לתמותה.

מתלבטת אם להגיב. אנסה בעדינותג'ינג'ר
לא חושבת שיש הרבה היגיון בטענה.
אם יש עוד תמותה עודפת לא בגלל דיווחי קורונה, זה יכול להיות גם בגלל שיש יותר חולי קורונה ממה שידענו. וזה בכל מקרה לא אומר שום דבר לגבי תמותה עודפת מקורונה מדווחת- שהיא דבר מוכח.
אבל יש לי תחושה שמי שרוצה להאמין שהקורונה לא הורגת- לא מוכן לקרוא בצורה פשוטה את הנתונים אם הם לא מאששים את ההנחה הראשונית שלו.
מקווה שלא פגעתי או משהו, זו פשוט ההתרשמות שלי משיחה עם לא מעט אנשים שלפעמים לא נותנים למציאות לבלבל אותם עם העובדות..
זה בסדרדיליה

אני גם חושבת שהזנים הקודמים של הקורונה היו לא פשוטים בכלל.

וצערי אנשים מאוד יקרים (לא ממש קרובים אבל עדיין) נפטרו.

אבל,

א. ברור שיש הבדל בים זנים קודמים לזן הנוכחי.

ב.את אומרת "אם יש עוד תמותה עודפת לא בגלל דיווחי קורונה, זה יכול להיות גם בגלל שיש יותר חולי קורונה ממה שידענו." אני חושבת שיכול להיות שזה היה יותר גדול מזה...

תסתכלי על הפרוייקט האחרון של עזר מציון שקם בדיוק מהסיבה הזו- של אנשים שמתו מבדידות.

וגם מהיכרותי את המערכת ואת האנשים שאני עובדת איתם (בני 65 + ) רבים הגיעו אלינו בדיוק מהסיבות האלו של בדידות וחרדה נוראית מהקורונה. 

וזה שוב שאלה גדולה... למשל הרבה ילדים בדרום הרבה יותר נבהלים מאזעקות מאשר מטילים אז ברור שלא נבטל את האזעקות אבל אם היה דרך יותר נעימה להתריע אולי היה יותר טוב....

ככה עם הקורורנה אולי באמת היה חשוב הסגרים למרות הנזק שלהם אבל לא להתייחס לנזק העצום שלהם זה טפשי.

ממש לא מתווכחת לגבי הנזקיםג'ינג'ר
פשוט לא חושבת שיש ראיות או נתונים לגבי תמותה *מהם*
וגם אם לחלקנו יכולות להיות תחושות בטן שיכול להיות שהיו אנשים שהושפעו בצורה קשה, עדיין אין לנו שום אינדיקציות להיקפים. (אגב- מחקר שראיתי שפורסם לאחרונה הצביע למרבית הפלא על ירידה בשיעורי ההתאבדות בתקופת הקורונה, לרבות בסגרים).
כמו שאין ראיות לגבי תמותה מהםדיליה

אין ראיות שהתמותה העודפת היא מקורונה.... זה היה כל הדיוק שלי...

וואו יש המון המון ראיות לזהאוהבת את השבת
בכל העולם יש תמותה עודפת לעומת שנים שעברו באחוזים ענקיים
דייקתידיליה

שיש תמותה עודפת מעבר למספר חולי הקורונה.

וממש לא בטוח שהם מתו מקוורנה (נניח מתו 4500 ורק 4000 מקורונה)

כמה מתוכם מתו מקורונה לא מאובחנת

וכמה מכול השאר?

את צודקת שבטוח יש עוד סיבותמיקי מאוס
וגם הבדידות יכול להיות שתרמה, בהחלט יכול להיות וזה משהו לתת עליו את הדעת. וכבר לא פועלים בצורות קיצוניות כמו אז

אבל- עדיין הבדידות הרגה אחוז מזערי ביחס לקורונה גם לפי ההנחה הזו, אז זה גם חשוב לקחת בחשבון

ועוד דבר יותר מהותי- בכל פעם שהגענו למצב של עומס בבתי חולים זה יוצר תמותה עודפת, זה דבר ידוע גם לפני הקורונה, ברגע שבהגדרה העומס הוא 75÷ אנחנו יודעים שמתחילים למות אנשים מטיפול פחות יעיל (ככלל, זה מספר אצבע שמקובל בעולם) ועברנו את זה בהרבה בכל פעם שהגענו לשיא

אז בהחלט חלק מסוים מהתמותה העודפת הוא גם בגלל אנשים שמתו בשיא של גל שיצר עומס- ואז הם מתו מקורונה גם בלי שחלו במחלה...

כמה בדיוק? ממש אי אפשר לדעת.... אבל המספר הסופי הזה חשוב ועצוב כשאנחנו יודעים שאמנם חלקו בלתי נמנע אבל חלקו בהחלט אפשר לצמצם כמו שכבר עשינו בעבר (השוואה בין מדינות מוכיחה את יעילות הצעדים)
זה אני ממש מסכימה איתךדיליהאחרונה

מכירה אישית כמה שמתו בגלל הקורונה ממגוון סיבות שונות...

עצוב.

באמת מגיפה ממש מתוסבכת.....

זה גם מה שכתבתי על משילות.

אין לנו באמת מי שיכול לעצור את זה.

ואין מי שיכול לעשות כאן סגר נורמלי וממושמע,

הן בגלל עייפות התושבית והן בגלל חוסר משילות

אז לי נראה שבמציאות הנוכחית הפיתרון הוא להמשיך כרגיל במקום להחליף הנחיות מטומטמות כל 10 דקות........

אבל זו דעתי....

ולכעוב על הממשלה זה תמיד היה פתרון טוב בלי קשר

זה שמישהו מת עם קורונה וסכרת לא אומר שלא מת מקורונהמיקי מאוס
הוא חי עם הסכרת שלו שנים רבות והיה מאוזן, ברגע שחלה בקורונה הלך- איך היית מגדירה את זה? מת מקורונה או עם קורונה?

גם מישהו שהיה צריך טיפול רפואי מציל חיים (בסיכוי גבוה מאוד) בשיא הגל ולא קיבל אותו בגלל העומס- איך את מגדירה את זה? הוא בכלל לא חלה בקורונה אבל בלעדיה היה חי עוד שנים רבות

בעיני זה לא קריטי בכלל ההגדרה, מה שחשוב זה תמותה עודפת ורואים מאוד שזה קיים.
ההגדרה ה"רפואית" פחות מעניינת כשבאים לקבוע מדיניות
יש מורים שחושבים כך ויש מורים שחושבים כמונישנה טובה ומתוקה
אני באופן אישי חוששת כי אני בהריון ב"ה אולי בגלל זה אני ככה לא נרגעת מהסיפור הבלתי נגמר הזה😣
ההפקרות לדעתי נובעת ממשהו נוסףיקית לשעבר

משום מה, שכחו שיש עוד מחלות מדבקות ושלפני עידן קורונה נשארו בבית כשממש לא הרגישו טוב או כשיש חום או וירוס מדבק כמו שלשול.

היום, יש כאלו שבודקים (או שלא) ומחליטים שזה לא קורונה ואז קדימה, שולחים למעון, לגן, לביה"ס, הולכים לעבודה.

ההפקרות לדעתי היא שחלק שכחו את כללי הזהירות המינימליים שהיו כל כך ברורים, ידועים והגיוניים שנים על גבי שנים.

ולא, לא מקבלת את התירוץ שכבר כולם עייפים מהבידודים ואי אפשר להחסיר יותר ימים בעבודה.

גם הורים אחרים יש להם חיים, ואי אפשר להכריח אותם לחשוף את הילד שלהם או אותם עצמם לילדים או אנשים שלפי כל הדעות היו צריכים להשאר בבית (ולא משנה אם הם חולים בקורונה או שפעת או משלשלים כל דבר אחר) ובגלל זה לחלות או שילדם יחלה ולהפסיד ימי עבודה.

פתאום המשפט: "לא נורא, הוא ידבק והוא יעבור את זה וזהו" תקף לכל סוגי הוירוסים למינהם.

אז סורי, לא מגיע לילד שלי לחטוף וירוס שלשולים לשבוע רק בגלל הורה שכבר לא יכול להשאר בבית מכל סיבה שהיא החליט לשלוח את הילד שלו למעון למרות שעדיין לא החלים.

זה מה שנהיה היום. וזו ההפקרות לדעתי. 

להחליט ששברו את הכלים ולא משחקים... להיות מאומתים לקורונה ולצאת למרות הכל וללכת לאיזו שמחה משפחתית כי לא רוצים להפסיד. לשלוח ילד משלשל למעון כי הבוס לוחץ. לשלוח ילד עם חום לגן אחרי אקמול. בלי קשר לקורונה בכלל.

תסלחנה לי על הנימה העצבנית, פשוט הייתי כחודש עם הילדה בבית למעט כמה ימים בודדים שכן הלכה למעון עקב הורים ששלחו ילדים שגם לדעת המטפלת היו צריכים להשאר בבית...

ההפקרות מבחינתי זה הסרת כל אחריות מעל הכתפיים בכל הנושאים גם שלא קשורים לקורונה כי זה "רק אומיקרון".

את כל כך צודקת!מאמינה ומתאמנת
מסכימה ממש!!!סמיילי12
אגב, תמיד היו הורים כאלה.
מאז ומעולם.
רק הפעם יש להם הכשר כביכול.
כשנאלצים להשאיר ילדים בריאים בביתאפונה
הורים נדחקים לפינה

לא מצדיקה חלילה, ברור שילד חולה צריך להשאר בבית אבל אותו ילד כשהוא בריא אמור ללכת למסגרת.
נכוןסמיילי12
עכשיו הסיטואציה שונה.
אבל הורים מאז ומעולם שלחו. עם חום עם שלשולים עם הקאות..

אגב, מה זה הגדרה של ילד בריא?
לצורך העניין הבן שלי מצונן.
לעניין הקורונה זה נחשב תסמין.
אז אני אשאיר אותו עד סוף החורף בבית? ההנחיות הזויות פשוט.
די נשבעתי שלא אגיב יותר בשרשורי קורונה.. הלוואי שלאאוהבת את השבת
יגרום למלחמה התגובה שלי..

רק משהו קטן
ההתנהלות של הממשלה שלנו היא נוראית
ולכן לכולם נמאס להיזהר

אבל, לדעתי , קורונה זה לא וירוס פשוט יש לו מלא מלא תופעות המשך..

בדיוק אתמול ראיתי שרשור על השוואה עם מדינות אחרות
ישראל היא בראש הנדבקים ,הכי הרבה
וזה לא עוזר כי אין חסינות העדר אין דבר כזה בקורונה.. אפילו באומיקרון יד בבריטניה כבר הדבקות חוזרות באומיקרון טיפה שונה..
גם מדינות שכולם נדבקו כולם נדבקו שוב בגל הבא עם מחירים גבוהים של המון מתים, המון פגיעה בכלכלה והמון חולים שלא באמת החלימו...

להיפך, רואים שהסיכום הכלכלי של מדינות שלא נתנו לקורןנה להתפשט היה הרבה יותר טוב!!!

הכניסו לנו לראש כל מיני מפיצי פייק שרוצים שמדינת ישראל תתבחבש עם הסיוט הזה

שלחימה בהדבקה שווה פגיעה כלכלית אז לא. תלוי איך כמובן ושוב הדרכי התמודדות של הממשלה גרועות.

שהידבקות שווה חסינות. הדבקה נרחבת שווה חסינות העדר

שאומיקרון שווה שפעת. אולי תסמינים קלים אבל כולה נמצא בעולם שלושה חודשים אף אחד לא יודע מה ההשלכות.

אז לא אומרת להסתגר, ברור שמציאות הבידודים פשוט מטוררררפפפפת אבל שווה לדעת מה ההשלכות ולא לרוץ להידבק.. לא אומרת להיכנס לסרטים פשוט לדעת שלא פיקניק ולא כיף להידבק כדי לקבל תו ירוק..
רק לחזק אותך-את צודקת. אני איתך ממשמיקי מאוס
וגם המדע והמחקר הרפואי... 😞
פשוטאוהבת את השבת
לא אוהבת לריב ולהתווכח
ונראלי זה בעיקר מה שקורה מהשרשורים קורונה
כי כולנו במצב מרתיח ומעצבן
באמת
הממשלה שלנו פשוט הכניסה את כולנו להזיה
אני באמת מנסה להבין- אז מה האופציה?!אנונימיות
עד מתי לא נחיה? עד מתי נשלם בבריאות הנפשית שלנו ושל הילדים שלנו?
זו שאלה מטרידה
אני לא מהמכחישי קורונה בכלל. אני הכי קונבנציונאלית התחסנתי את מה שהגיע לי (נדבקתי עוד טרום עידן החיסונים) שמרתי בידודים וסגרים באדיקות...
רואה גם סביבי... בסוף זה מגיע לכולם
אז למה לסבול? עכשיו הכל קל יותר. בואו כמו כל חורף נשמור על המבוגרים והאוכלוסיות שבסיכון גבוה (לא הריון, יותר סטייל חולי סרטן)
מי שחולה שישאר בבית. לא מעניין אם זה שפעת/ קורונה
מי שבריא שיתנהג רגיל אלא אם הוא נפגש עם סבא וסבתא או הולך לאירוע המוני סטייל חתונה באולם סגור.
2
האמת אין הרבה אופציה המצב בטטהאוהבת את השבת
אני לא יודעת.. כן לנסות לא להידבק..
כמובן לנסות לא לשלם בבריאות נפשית
אבל להבין שגם האופציה של להידבק ולהדביק מדינה שלימה לא באמת עוזרת לנו

וכן ,כן יש קריסה בבתי חולים ובנקודה הזו שיש יותר מ500 חולים קשה אנשים מתחילים למות סתם מחוסר טיפול מקורונה או ממחלות אחרות, ככה היה בגלים קודמים.. בשקט בשקט בלי שמפורסם יותר מדי בתקשורת כי לאף אחד אין כבר כח..
מה שאת מתארת זה לא לנסות לא להידבק
כל חורף המצב בבתי החולים בארץ קשהאנונימיות
מה זה כן לנסות לא להידבק??
לא ללכת לעבודה ולא לשלוח לבתי הספר?
לא אמרתי להיכנס במודע למחלקות קורונה. לא אמרתי להתנשק עם כולם.
אמרתי לחיות. רגיל. גם כשהיתה שפעת החזירים שהיתה מסוכנת ומדבקת לא היינו כמו עכשיו
מעולם בשום חורף לא הגענו למצב הזהמיקי מאוס
שפעת החזירים היתה מפחידה אבל אין בכלל מה להתחיל להשוות
זה לא דומה לשום דבר שראינו עד היום במדינות מפותחות. לא דומה ולא קרוב

אפשר להחליט על דרכים שונות להתמודד. יש הרבה החלטות לגיטימיות... אבל נימוק שמשווה לשפעת מכל סוג הוא לא רלוונטי
נראה לי ששכחת את כל ההיסטריה בחורפים קודמיםאנונימיות
ותלוי איזה זן של הקורונה...
אני חוזרת: הזן הזה לא דומה לקודמיו, וכן הוא דומה לשפעת!!!
במה הוא דומה לשפעת?תמיד להודות
את מכירה את הנתונים?

כמו שכתבתי למעלה, בשפעת השנה כשהיא הייתה קשה יותר משנים קודמות נפטרו 100 אנשים ולפי הערכות המומחים השיא מאחורינו.

בקורונה, עכשיו , בזן שאת רוצה להשוות לשפעת יש ממוצע של 9 נפטרים ליום כשלפי כל הערכות השיא עוד לפנינו (הצפי שנגיע לשיא בתחלואה בעוד כשבוע ואז תחל ירידה, את הנפטרים רואים שלושה שבועות אחרי התחלואה כלומר בחודש הקרוב אם לא יהיה נס המספר הזה רק ילך ויגדל) כלומר תוך 12 ימים עוברים את מספר הנפטרים משפעת (אנחנו כבר שבוע בממצוע של 9 ליום כלומר כבר מתחילת הגל עברנו את מספר הנפטרים והשיא עוד לפנינו)

זה בלי לקחת בחשבון אנשים שימותו מדברים אחרים בגלל העומס בבתי חולים.

גם האומיקרון לא דומה לשפעת (הוא הרבה פחות מסוכן אבל בגלל שנתנו לו ככה להתפרץ אז גם אחוז יותר נמוך של תמותה עוקף את התמותה משפעת)
תני לי שנה אחת בהסטוריה שבה לא היה מכשיר אקמו אחד פנוימיקי מאוס
אנחנו לא מדברים כרגע על חולים במסדרון, זה יש כל שנה.
תני לי שנה אחת שפתחו מחלקות בחניונים
שהחזירו כמות גדולה כזו של חולים הביתה עם האמבולנס או שיחפשו בית חולים אולי בקצה השני של הארץ יהיה מי שמסוגל לקחת אותם
שפינו מחלקות בשביל להסב אותם לטיפול נמרץ או פנימית

ואיך את יודעת הכל על הזן הזה, לפני שאנשי המדע שחשופים לכל הידע יודעים בכזו וודאות??
(יש השערות ותקוות כאלה, נכון. אבל לא מספיק ברור עד כמה)

ואת יודעת גם איך עובדת המוטציה של BA.2? כי היא תתפשט פה בקרוב בזכות שמירת הגבולות ההדוקה שלנו...

אנחנו שמחים שהזן הזה לא דומה לדלתא. ברוך השם!
אבל הוא כנראה לא שונה בהרבה מהקודמים יותר, אולי קצת... עיקר ההשפעה השונה היא בזכות שהיום יש רוב מוחלט של מחוסנים ומחלימים.
והעיקר- הוא עדיין לא שפעת.

סליחה על הנחרצות. אבל זה תגובה לנחרצות המפחידה שלך
אם היו מאושפזים את כל מיאפונה
שיש לו משקפיים במחלקה מיוחדת (כל מי שיש לו משקפיים - יולדות, אנשים עם דלקת בתוספתן, נפגעי תאונות דרכים וכו'), היא היתה מתמלאת מהר מאד, היה צריך לפתוח מחלקה בחניון ובחצר ועל הגג ובכלל.
אין מצוקת אקמו כרגע.
מיליוני אנשים במדינה הספיקו להדבק ולהחלים בגל הזה (קצת מצחיק אותי לכתוב "להחלים" כשחלק גדול מהאנשים לא היה חולה בכלל. קחי אותי לדוגמא, לא מחוסנת לא מחלימה ובהיריון מתקדם. מאומתת ללא סימפטומים - וכן כל המשפחה שלי).
מחלקות בחניון זה לא כשמחלקות רגילות לא מלאותמיקי מאוס
אולי במיטות בודדות
אבל ככלל - ברור שקודם ממלאים את התפוסה של בית החולים ואם יש יותר מדי מאומתים אז יצמצמו מחלקה רגילה ויהפכו אותה לקורונה כך שזה לא קשור

את צודקת שלספור את מחלקת קורונה לא שקול לכמות החולים הקשה בקורונה. אבל זה באמת לא מעניין..... מה שהכי מעניין זה תפוסה של בית החולים בכללי והיכולת לטפל בחולים ולא משנה במה.
כשיש הרבה מאושפזים מכל סיבה שלא תהיה היכולת הזו נפגעת ואנשים מתים גם כשהיה אפשר להציל אותם רפואית.
ראינו את זה בכל הגלים הקודמים
לא רואים את זה כל שנה כשיש שפעת (לפעמים כן, ברמה פחות גבוהה אבל)

מעניין שאת אומרת שאין מצוקת אקמו- בדקת?
לצערנו בגלים קודמים הגענו לתפוסה מלאה, ברמה שיודעים על אנשים שמכשיר אקמו היה מציל אותם אבל לא היה עבורם בשום בי"ח (ולא דווקא חולי קורונה)
וקשה לתגבר דבר כזה כי צוואר הבקבוק זה הצוות שמתפעל ולא המכשיר עצמו

מקווה מאוד שלא נגיע לשם אם אנחנו עוד לא שם(אני לא בדקתי. זה לא בדיוק נתון שחשוף לציבור כל יום לכן אני מופתעת מהנחרצות שלך) אבל כל התחזיות מובילות אותנו למצב שיש סיכון גבוה שנגיע לשם. אפילו שב"ה אומיקרון הנוכחי פחות פוגע בריאות, ב"ה!

זו היתה דוגמא מגלים קודמים והנסיון שלך לומר שכל חורף נראה ככה
חיפשתי איזכורים עדכנייםאפונה
על תפוסת האקמו, היה מאד קשה.
בסוף מצאתי מלפני חמישה ימים - 13 חולי קורונה על אקמו
https://www.google.com/amp/s/www.haaretz.co.il/amp/health/corona/1.10547992

אם צוואר הבקבוק זה צוות ומקומות אישפוז, הלוואי!!! שהיו לוקחים את כל המשאבים המבוזבזים היום על מערכי הבדיקות ועל הבידודים, ומפנים אותם להכשרה ותיגבור של צוות, והרחבת מחלקות.

ועוד דבר על עומס במחלקות קורונה - מעניין מה השתנה מאז
https://m.ynet.co.il/Articles/59036850
רק אומרתבת 30
שברגע שאדם חלה בקורונה, ובקהילה לא נתנו לו שום טיפול, חוץ מאקמול אולי, שזה לא טיפול,
ובעצם אמרו לכולנו ''אם המצב מחריף, תגיעו לבית חולים'', יצרו בזה מצב נוראי.
בעיני זה הזוי.
אני משוכנעת, שלפחות חלק מהנפטרים, אם היו מקבלים טיפול בקהילה, בין אם ע''י תוספים, רפואה משלימה, תרופות קונבנציונליות שהוכחו כיעילות (איברמקטין הוריד תחלואה ותמותה בהודו בעשרות אחוזים!! למה לא נותנים את זה פה? עוד לפני ההדרדרות במצב???) וכו', אז מראש היו נמנעים אשפוזים, היה נמנע עומס והיום נמנעות פטירות.
לא מאה אחוז, בוודאי שלא. אבל מי יודע כמה כן.
זה משהו שלא נתנו עליו את הדעת.

ברור שהפטירות זה תוצאה של התנהלות ממשלהאוהבת את השבת
אבל בוא לא נלך כציבור כעדר להידבק כי זה מה שרוצים כל מיני פוליטיקאים..
לא יודעת אם זה מה שהם רוצים...בת 30
זה באמת נשמע מזוראוהבת את השבת
אבל אין לי דרך אחרת להבין למה הם מתנהלים ככה

למה נתנו לזה להגיע לממדים האלה
האומיקרון זה לא צונמי יש מה לעשות עובדה שרק אנחנו ברמת הדבקה כזו פסיכית

היה אפשר להביא את המטהרי אוויר שהחליטו להביא מחר בבוקר ולא עוד כמה חודשים כשזה לא יהיה רלוונטי... מדבקת על המטהרים שהחליטו לשים בכל הכיתות והגנים. אגב יש כאלה שעולים 500 ש"ח כך שהתארגנות קלילה של הורים יכולה לסדר את זה.

היה אפשר להגדיל את מערך הPCR שהיה חוסך מלאאאא הדבקה במקום להעביר את התורים המשוגעים לאנטיגן אנדןדינו.. אנשים מהמערך של הpcr אומרים שיש מעבדות שעומדות ריקות..

הסברה על חיסונים

ועוד....
כי זה קשה לנהל כזה ארוע. ואין אף אחד שינהל את זהמיקי מאוס
כמה עצוב ככה פשוט...
זה באמת מצריך יכולות פוליטיות חזקות ויציבות

יש בממשלה הרבה כוחות פופוליסטים שמושכים להרבה כיוונים מטומטמים, ואין אף אחד אחראי ובעל כח להוביל אג'נדה מסודרת. אז הם מנפנפים את אנשי המקצוע שאומרים מה שלא נח להם לשמוע ומנסים לשמור על הממשלה. הציבור שיסתדר.....
זה כנראה נכון ועצוב, הרבה דברים אפשר היה לעשות אחרתמיקי מאוס
אבל זה המצב כרגע...והשאלה מה אפשרי וישים לעשות...

דרך אגב בקהילות חרדיות היה המון טיפול בקהילה, בעיקר לא קונבנציונלי. מעניין אם אחוז התמותה שם היה נמוך יותר

ספציפית איבמרקטין היא תרופה עם סיכונים איומים, לא סתם לא נותנים אותה באף מדינה מערבית
בדקו את זהתמיד להודות
בציבור החרדי לצערינו הייתה תמותה גבוהה יותר מהציבור הכללי. לא יודעת כמה מזה בגלל שהיה יותר תחלואה וכמה קשור לטיפול הביתי שהציל רבים אבל גם הרג חלק.
זה נכון לגבי הגל הראשוןבת 30
גם לגבי הגלים האחרים?
בדקו את זה שנתיתתמיד להודות
אם אני זוכרת נכון מדובר על שנת 2019
בעיקר לא קונבנציונלי- מאיפה לקחת את זה?oo
אכן בגל הנוכחי אין הרבה אנשים על אקמותמיד להודות
המצוקה באקמו היא שצריך איש צוות מאד מיומן ולכל מטופל שמחובר לאקמו מוצמד איש צוות שכל הזמן רק עליו ולכן זה דורש הרבה כח אדם ולא משהו שניתן לפתור בזמן קצר.

אגב, כל המטופלים שמחוברים לאקמו בגל הנוכחי לא מחוסנים ובגלים הקודמים הממוצע היה בערך 80% לא מחוסנים, לכל מי שחושב שמי שלא מתחסן לא פוגע בכל הציבור.
לא מחוסנים לפי הגדרת משרד הבריאות זה גםהמקורית
מי שעשה 2 חיסונים. או שלא עבר איזה שבוע מהמנה שלישית. או בקצרה - מי שאין לו תו ירוק. לא רק 'מתנגדי החיסונים' הידועים לשמצה. חשוב לציין זאת
ממש לא נכוןתמיד להודות
בכל הנתונים של משרד הבריאות יש חלוקה ללא מחוסנים, מחוסנים לא בתוקף ומחוסנים.

ממליצה לך להתסכל בדשבורד של משרד הבריאות ולראות בעצמך.
את מדברת במושגים ערטילאיים מאמושהמקורית
מה זה לנסות לא להידבק? ברור שאף אחד לא רוצה להידבק
מה זה לנסות לא לשלם מחיר נפשי? אנחנו וילדינו, טפינו ועוללינו, הורינו וזקנינו משלמים גם משלמים
זה לא שחור או לבן.
יש פה מציאות של ניהול סיכונים. והסיכונים העתידיים הנפשיים של כולם, שמשום מה לא נותנים להם מספיק מקום, גבוהים מאוד. והם מיתרגמים גם לקשיים פיזיים אמיתיים, בריאותיים, לא פעם.

אנחנו מפחדים. כולם מפחדים.
מפחדים להסתובב בחוץ,לצאת מהבית ולפגוש אנשים, את האהובים עלינו, מפחדים ממקום העבודנ, מבתי הספר והגן, ומפחדים להיתקע בבית שבועות ולאבד את השפיות עם הילדים שהצרכים הבסיסיים הנפשיים שלהם נמנעים מהם.

זה לא הגיוני.
אז לא ננסה להידבק. ברור שלא. אפילו נשתדל להימנע מזה ככל יכולתינו, אבל הסיכון העתידי הלא ידוע של הקורונה רחוק מלהיות ברור, או ידוע, או מסוכן יותר מהמחיר שאנחנו משלמים כבר שנתיים.
על זה אנחנו, אני מדברת לפחות.
וזה, בעיניי, לא שווה סיכון אל מול הנתונים כרגע.
אז אני בוחרת להסתכל על זה כך, וזה ההגיון שמנחה אותי.
את בוחרת להסתכל על אחרת, וזו זכותך.
אין פה חלילה מריבות. כל אחד מדבר מדם ליבו.
ברור שכולם משלמים מחיר נפשי.. אנחנו במגיפה זה ממש לא פשוטאוהבת את השבת
אבל אם נהיה במוד שאוקיי אנחנו מבינים מה הדבר הזה ואנחנו רוצים להיזהר מפניו נהיה במוד אקטיבי וכבר אפשר לעשות כמה צעדים שיעזרו.

א. מסיכות n95 למבוגרים. מאוד משמעותיות למניעת הדבקה. אצרף קישור עוד מעט..

ב. מטהר אוויר, אפשר להזמין מחול ב500 ש"ח ולשים במקום העבודה, בגן של הילד, ובכיתה של הילד.. נכון זה הוצאה לא קטנה.. אבל הוכח מאוד מאוד במניעת הדבקה מניסיון. אני אעלה קישור עוד מעט.

ג. להיפגש רק בשטח פתוח. אנחנו נפגשים עם חמי וחמותי רק בשטח פתוח כבר שנתיים והקשר מצויין. ברור שהיה יותר כיף לבלות בבית ויותר מגבש אבל המציאות שלנו לא פשוטה ואם בוחרים בחיים ולהילחם עליהם אתה כבר במצב יותר טוב.

ד. חיסונים והסברה על חיסונים. מונע את הלוגו קוביד והרבה מעין בישין ברוב המקרים..

ה. להבין שאנחנו עכשיו שבועיים שלוש באיזה שיא ,להשתדל להיות יותר בבית, להסביר גם לילדים שיש עכשיו איזה שהוא פיק ונעבור אותו כמשפחה בשמחה ובהזדמנות, להשתדל לא לשלוח כשיש חשש להדבקה.. כמה שאפשר. ולנסות לעבור את הגל הזה עם כמה שפחות נדבקים..

נראלי שדבר הראשון המודעות שזה לא וירוס פשוט ואז משם לעשות מה שאפשר, להבין שהשליכו את כל האחריות עלינו וצריך לעשות מה שאפשר..

ברור לי שלא כולם יכולים לעשות את הסעיפים האחרונים.. אבל זה מה שעולה לי..
לסגור קצת לחודש הקרוב, זה לא כזה קטסטרופהמיקי מאוס
המצב עכשיו עם הבידודים קשה הרבה יותר נפשית לילדים מלסגור את מערכת החינוך לחודש. כבר היינו שם ושרדנו את זה. חוסר ודאות וחוסר משמעות קשים הרבה יותר

כמובן שהאידאל הוא לא לנסות ללמד בזום אלא להחזיר את החודש הזה בקיץ אבל אפילו אם יהיו לימודים בזום עכשיו זה יותר טוב מרבע כיתה והשאר בלי כלום - שזה המצב ברוב הכיתות בארץ כרגע

מה יקרה אם חודש אחד לא יהיו משחקי כדורגל עם קהל??
אם לא יהיו הופעות עם קהל וקולנוע?
אם החתונות יצטמצמו ל50 איש?

פרופורציות. אלה לא צעדים שירסקו את אף אחד ולא את הכלכלה (במחיר של הנזק עכשיו אפשר לפצות את המדויקים שיפגעו חזק)
אבל יעשו שיפור אדיר לקצב ההדבקה ולמערכת הבריאות.
וגם יקנו לנו קצת זמן שלפחות קורונה ושפעת לא יסתערו יחד, שנדע טיפה יותר על הזן החדש משאר העולם ועל דרך הטיפול המיטבית, שלא נהיה בשיא החורף שזה מצע נהדר להדבקות
וגם- יקרב אותנו לעוד תרופות וחיסון לילדים מתחת גיל 5 שכרגע אין לנו.

הפמפום הטפשי הזה של ממילא כולנו נדבק הוא קשקוש. למי שמחוסן כמובן זה לא קריטי אם ידבק עכשיו או אחר כך
אבל כחברה זה קריטי
לילדים שעוד אין להם חיסון זה קריטי
ולכל מי שיחטוף קשה או סתם יצטרך בית חולים מכל סיבה שהיא זה קריטי
אני גם ממש ממש מסכימה איתך, התנהלות לא נתפסתחבובוש

ועכשיו הם רואים שחצי מדינה בסגר בפועל, אז רוצים לוותר לגמרי על הבידודים.

מתי מישהו יעצור אותם???

מבאס היה ככ הרבה מה לעשותאוהבת את השבת
ועכשיו כמעט אין מה לעשות

יש מה כן לעשות
לא לשחרר מאומתים ביום ה5 כשהם בשיא ההדבקה שלהם
להגדיל את יכולת בדיקות הpcr אם רוצים יכולים בקלות ולהפסיק עם האנטיגן שלא עוזרות וסתם אנשים נדבקים בתורים.. עדיף מכלום אבל לא פתרון
וכן,אולי לסגור את מערכת החינוך במוצהר לשבועיים שלושה במקום שכולם בבית וההורים מתוסכלים.

וגם,לעשות הסברה נורמלית על המצב ועל חיסונים גם לילדים, מגן כנראה גם מלונג קוביד ושאר התופעות שאחרי וזה ממש חשוב....
מי אמר ששיא ההדבקה ביום החמישי?בת 30
ממה שאני ראיתי, ביום החמישי, כבר הילד הרבה הרבה אחרי המחלה.
ואם זה מותנה בבדיקה שלילית, אז מה הבעיה?
קראתי על זה 2 מחקרים, חוץ מזה שבדיקת אנטיגן שליליתאוהבת את השבת
היא לא אמינה.. 7 ימים זה הגיוני , 5 ימים קראתי שגם חברי הצט"מ אמרו שזה מחטף של שר הבריאות שהיה עליו לחץ כבד של שר האוצר ועוד שרים..

ומה לעשות שבקורונה צריך להתבסס על מחקרים ולא על דברים שראינו.. כי ראית 2 או 4 מתוך מיליונים... וגם יכול להיות עומס נגיפי והדבקה אצל א סימפטומטיים אז לא רלוונטי..
נראה ליבת 30
שזה תלוי באיזה שלב היתה הבדיקה החיובית.
אם ילד לא הרגיש טוב והלך להיבדק, אז אחרי חמישה ימים הוא כבר יהיה בריא לגמרי
אם ילד נבדק כדי לצאת מבידוד, יצא חיובי ואחרי יומיים פיתח תסמינים, אז כנראה שחמישה ימים זה לא מספיק
יש מצב את צודקת..אוהבת את השבת
בכל מקרה נראלי לא שווה לשחרר את כל המאומתים להדביק כשלא ידוע כמה מדביקים וכמה לא.. זאת החלטה לא מקצועית בעליל...
מייאש שאי אפשר לסמוך על הממשלה ושההחלטות פוליטיות נטואורין

כתבת מעולה, תודהאביול
ממש מסכימהתמיד להודות
במציאות הנוכחית אני לא יודעת מה נכון לעשות אבל לא הייתה שום סיבה שנגיע למקום אחד בעולם! במספר המאומתים לגודל האוכלוסיה.

אחרי שהתירו כל רסן ופימפו שאין מה לעשות למרות שיכלו לעשות הרבה צעדים שהם לא סגר (כל אילו שקוראים לקבוצות סיכון להיזהר ולהסתגר, תגידו לי, מה עשו כדי שהם יוכלו להסתגר? הוציאו אותם לחלת? באו לבדוק אותם בבית כדי שלא ידבקו בתור לבדיקות? סיפקו להם מעטפת של שרותים שתמנע מהם לצאת מהבית? לא עשו כלום ולכן הרבה מהם מסכנים את עצמם בלית ברירה) עכשיו באמת הבחירות הן בין גרוע ליותר גרוע.
טוב שהחלטת להגיב למרות השבועה... מסכימה לגמרי עם דברייך!אורין

כרגעשירוש16
הסכנה הבריאות שנשקפת מהזן הנוכחי של קורונה לא מצדיק את המאמצים שנעשים כדי למנוע את ההדבקה.

הרבה אנשים מסתכלים אחורה ואומרים : ביבי טעה.
ביבי לא טעה. הזנים הקודמים היו מסוכנים וקטסרופליים עבור האדם ומערכת הבריאות.
כיום, אחרי מספר חיסונים ושינוי הזן, סכנת חיים שנשקפת לאדם ממוצע היא אפסית.
גם שפעת מסתובבת בחוץ וקוטלת עשרות ומאות אנשים מידי שנה, זה לא מצדיק לבודד כל מי שנחשף לחולה שפעת..

אכן זן הדלתא היה קטלני ביותר. מניסיון.
אבל הזן הנוכחי הוא שונה.
צריך להסתכל על המציאות הנוכחית ולקבל החלטה מושכלת על פיה.
בנט לא מתכחש למציאות, והמציאות היא שהקורונה כעת לא מהווה איום ממשי על מרבית האוכלוסיה כולל אוכלוסיה בסיכון.
כן, זה מתסכל שילד חולה מגיע ללימודים. מניסיון, לא מדובר רק בקורונה אלא מנהג ישראלי עתיק יומין לשלוח ילדים חולים לבית הספר. זה לא התחיל וייגמר עם הקורונה.
אני מבינה מה שאת אומרת אבל אני מכירה מוריםשנה טובה ומתוקה
שנדבקו לא בזן של האומקירון.... והם נדבקו עכשיו בימים האחרונים אז לא יודעת צה להגיד
מניין להם שזה לא אומיקרון? עשו ריצוף גנטי?המקורית
רואים שהתסמינים הרבה יותר קשים מאלו של האומיקרוןמאמינה ומתאמנת
לא מחייב. אם לא רוצפו לא רלוונטי להגיד שזההמקורית
לא אומיקרון
גם בגלים קודמים היו כאלה שקיבלו את זה קשה יותר ופחות
אוקי. אולי זה אומיקרון אבל יש כאלו שמקבלים אותו בצורה קשהמאמינה ומתאמנת
נכון אבל לא מסתכלים על המיעוט אלא על הרובהמקורית
הם מחוסנים 3 פעמים?שירוש16
אני מתה על אותם אנשים באוטובוס שיוצאים על כל העולם שלא לובשים מסכה כמו שצריך..
כשהם בעצמם לא מחוסנים...

אי אפשר לבוא בתלונות למערכת או לסביבה שלא מתחשבת בהם כשהם לא עושים את המירב כדי להתחשב באחרים.
כן אני. מחוסנת 3 חיסוניםמאמינה ומתאמנת
וחולה בצורה לא קלה
אני חליתי עכשיו בצורה לא קלה בשפעת🤷אנונימיות
זה גם קורה...
אני חליתי בצורה בינונית בשפעתאפונה
ומיד אחר כך בצורה בלתי מורגשת בקורונה.
לא מחוסנת לאף אחד מהם, ובהיריון מתקדם.
גם אני ב5 השנים האחרונות בערך כל חורףהמקורית
מושבתת ממש משפעת. גמורה
תקשיבישירוש16
המדד של כל אחד שונה.
קל - מבחינתי. כל עוד את לא נזקקת לאישפוז ו/או חמצן בבית את מוגדרת כמקרה 'קל'.
גם לי הייתה חוויה לא נעימה עם הקורונה. בכל אופן, זאת מחלה לא צינון פשוט. אבל עדיין מודה לשם אלף פעמים שזה נשאר בגדר טיפול באקמול ואופטלגין ולא הגיע לכדי צורך בחמצן או אישפוז.

קל זה לא אסימפטוטי. קל זה מקרה שנשארים בבית ולא נזקקים לתמיכה רפואית מבחוץ.

אגב, השנה גם חליתי בשפעת. הייתי שבוע בבית ולאחר מיכן עוד שבוע בגלל תופעות לוואי כולל סינוסיטיס. תכלס לקח לי כחודש לחזור לעצמי. וזה שפעת! ואני מחוסנת...
גם מבחינת תסמינים וגם כזה אומקירוןשנה טובה ומתוקה
אז זה כתןב בתוצאת הבדיקה של פיסי אר
אם כתוב מה הזן אז היה ריצוף ואם לא אז לאהמקורית
רוב הבדיקות לא עוברות ריצוף גם מי שעושה פיסיארבתי 123
ממש לאשירוש16
ריצוף גנטי נעשה במעבדות ספציפיות בלבד ולא בכל מצב.
מדובר בבדיקה ארוכה ויקרה. לא עושים אותה בכל מצב.
כשעושים ריצוף מזהים שיש עדיין דלתאמיקי מאוס
לא עושים לכל אחד, אז אין מספרים שהם מדויקים
אבל ללא ספק יש עדיין הרבה מאוד דלתא
לא אמרתי שאין, אבל גם את לא יכולה להגיד שישהמקורית
בכזו וודאות כי כאמור אין נתונים
יש נתונים. יש ריצוף. פשוט לא נתונים מלאים על הכמות והאחוזיםמיקי מאוס
אז זה העניין, שאם אין נתונים מדויקיםהמקורית
אנחנו לא יודעים להגיד. ולא מרצפים את כל הבדיקות. בכלל לא.
אולי מתוך מה שריצפו יצא שיש דלתא באחוז גבוה, אבל ביחס לכלל הבדיקות שיצאו חיוביות זה היה יוצא זניח. או להיפך
כאמור, אין נתונים
מעל 98 אחוז מהריצופים הם אומיקרון. יש אנשים שחוטפיםבתי 123
אומיקרון בצורה לא פשוטה ויותר דומה לוריאנטים האחרים
יש משהו במה שאת אומרתאביול

לא יודעת כבר מה הפיתרון. אבל אמרת דברים נכונים

דלתא עדיין מסתובב ומדבק, כנראה אפילו יותר מקודםמיקי מאוס
בזכות זה שלפני כן בדקו ובודדו כמו שצריך חולי קורונה ועכשיו ממש לא.
זה לא משחק מחשב זה שיש אומיקרון לא מחק את הדלתא מהעולם (כמובן שיש תהליך כזה בוירוסים אבל הוא איטי, לא הרמטי, ולא מידי, בטח לא כשהזן ה"מדבק יותר" נכנס כשהזן הקודם עוד היה מאוד פעיל)
דוקא אני ממש בעד, אפילו בלי בדיקותמתחדשת11
הגל הנוכחי הרבה יותר קל מהגלים הקודמים והוא מתנהג מו כל מחלות החורף. שלא יגיע לאף אחד כמובן, אבל רק לשם הפרופרציות.
לא רואה טעם לבדוק ילדים בריאים או ללא תסמינים (אגב זה נוגד את עולם הרפואה להבדק ללא ממצאים קלינים)
ילד שלא מרגיש טוב שפשוט יישאר בבית.
דוקא השפעת יותר קשה השנה, מהגל הזה
ולא ראיתי שכתבו להבדק כל יומיים.

בואו נקח דברים בפרופרציה

מסכימה איתך וזועמת ממש על עניין הבדיקותיעל מהדרום

לק"י

לא מעוניינת לעשות לילדים בדיקות לא נעימות פעמיים בשבוע בלי סיבה (בדיוק עשיתי אתמול. זה לא נעים בכלל).

ממש מקווה שזה ייפול לפני יום חמישי.

ואם כבר, מה נפלו על הילדים?

מה עם המורים? (אני מורה, ולא, ממש לא בא לי לעשות סתם בדיקות. אבל אם התלמידים צריכים, אז גם המורים).

ואני עצבנית. צריכה לשמוע מעוד מלא אנשים שאני צודקת וזה מתווה מרושע.

ממש התמכרנו לבדיקות..מתחדשת11
צורכים בלי הכרה..
תודה שהצחקת אותי! כי בא לי לבכות מהמצב הזהיעל מהדרום

חוזרת על עצמי פעם שלישית בשרשור הזהתמיד להודות
אבל קשה לי לקרוא שזורקים טענות לא נכונות.

את יכולה להסביר לי למה השנה שפעת יותר קשה מקורונה ?(והמדד הוא כמובן לא כמה ימים היה חום מהשפעת וכמה מקורונה, אנחנו מדברים על מוות ותחלואה קשה)

כמה מתו משפעת השנה? כמה מתו וימותו בגלל הנוכחי מקורונה? (רמז, הקורונה מנצחת בגדול)
כן כך קראתי ממנהלת מחלקת טיפול נמרץ באיכילובמתחדשת11
היא אמרה שמה שמוצג בתקשורת הוא לא נכון
החולים שמגיעים מגיעים מסיבות אחרות שהם לא קורונה אבל הם גם חולי קורונה והתקשורת תציג אותם כחולי קורונה
למשל מי שיש לו דלקת בשתן ומתאשפז בגלל זה, ועל הדרך יש לו קורונה או ילד שנפל מקורקינט (דוגמאות שלה)

והיא בעצמה טענה שהשפעת יותר קשה השנה
ואין אפילו אחד שנמצא בטיפול נמרץ בגלל הקורונה בגל הנוכחי
🤷‍♀️

מנהלת מחלקת טיפול נמרץ איכלובתמיד להודות
תארה מצב נתון אצלה במחלקה (באותו יום כבר מנהל מחלקת טיפול נמרץ בעין כרם הזמין אותה לשלוח אליו צוות לעזור בעומס הקיים אצלו במחלקות קורונה) בשיא תחלואת השפעת לפני שיא תחלואת האומיקרון.

מי שמסתכל על הנתונים יכול לראות מיד שהתחלואה הקשה בגל הנוכחי ומספר המתים יעבור בגדול את השפעת (אם מעניין אותך מספרים תסתכלי בהודעות שלי למעלה)

אולי אצלה לא היה מאושפז אחד של קורונה אבל אם תעיני בנותני משרד הבריאות תראי שבשבוע האחרון אנחנן על ממוצע של 9 מתים מקורונה ביום.
היא טוענת שהנתונים מטעים.מתחדשת11
נראה שאת מתעלמת מנתונים שאינם תואמים את תפיסת עולמך
מה שמשרד הבריאות מדווח הוא מוטה ומטעה
תעייני בדוגמאות שהיא הביאה
שבת של רפואה לכולם
נכון שהיא טענה אבל יש רבים שטוענים אחרתתמיד להודות
גם את מתעלמת ממה שאומר פרופסור דרור מבורך מעין כרם ועוד מנהלי בתי חולים רבים שביום שישי קראו בתקשורת לא להפנות אליהם חולי קורונה כרגע כי אין להם מקום.

את הטענה על כך שנתוני משרד הבריאות מנופחים שומעים כבר שנתיים אבל עד היום בשורה התחתונה נתוני תמותה עודפת הראו שמשרד הבריאות לא ניפח נתונים.

אין מישהו שטוען שאין תחלואה קשה ומוות מאומיקרון אלא טוענים שזה באחוזים נמוכים אבל שיש כל כך הרבה תחלואה אז אחוזים נמוכים יוצא הרבה ובמיוחד שיש עדיין חולי דלתא וכשהמחלה מתפשטת אז גם הדלתא מתפשט והוא גורם לתחלואה קשה ומוות.

בכל העולם ראו שהתפשטות הקורונה גרמה לעומס על בתי חולים הרבה יותר מהשפעת אז אין סיבה שפה זה יהיה שונה. אנחנו עדיין רחוקים חודש מהשיא של תחלואה קשה השאלה אם יש סיבה אמיתית לחשוב שעוד חודש המצב בבתי חולים יהיה כמו עומס של כל שנה בשיא החורף, לא נראה לי שיש מישהו שחושב שזה יהיה המצב.

ואגב, כבר בהתכתבות קודמת כתבתי לך שהיא דיברה על רוב המאושפזים במחלקות קורונה ולא על החולים קשה, שם כנראה המצב שונה.
פרופ' עידית מטות? היא לא דוגמא בכללאביול
במשך כל הקורונה היא אומרת שאין דבר כזה ושלא יהיה גל וכו'...יש לה המון פנינים כאלה והיא לא מייצג. את המצב בכלל
היא לא כתבה שאין דבר כזה ושאין גלמתחדשת11
היא כתבה שהאומיקרון שונה מהדלתא ולכן צריך להתייחס אליו אחרת. רוב החולים מגיעים בגלל סיבות אחרות- שאינן קורונה, אבל בתקשורת יציינו שהם התאשפזו בגלל קורונה.
אדם שמגיע בגלל דלקת בשתן ובין היתר חולה בקורונה, ייחשב כמאושפז בגלל הקורונה. מה שלא נכון.
ואגב זה לא רק היא קראתי עוד חו"ד של רופא נוסף שכחתי את שמו שגם קורא לבטל את הבידודים
היא ממש לא דעת יחיד
עם זה אני מסכימהאביול
האומיקרון באמת שונה. דיברתי על דברים שהיא אמרה בכל תקופת הקורונה. כל פעם אמרה שאין כל בדיוק לפני השיא של הגל... היא לא מייצגת בדיוק
האמת שגם רופאת הילדים שלנוסמיילי12
אומרת שהשנה השפעת ממש קשוחה.
בטח בהשוואה לקורונה.
והיא לא אחת שמתנגדת חיסונים קורונה או מה שלא יהיה.
עובדת במיון בשניידר.
ואמרה שמגיעים המון ילדים משופעים ביחס לילדים חולי קורונה.
מאושפזים יותר עם שפעת מאשר עם קורונה.
כולם אומרים שהשנה השפעת קשוחהתמיד להודות
והרבה אנשים שחלו בשפעת הרגישו הרבה פחות טוב מאשר אנשים שחלו בקורונה אבל זה פחות רלוונטי מה שרלוונטי זה מה גורם לתחלואה קשה יותר באשפוזים לא ברוב האנשים שחלו כמה ימים בבית ומה גורם יותר למוות וזה ניתן לראות שגם כשהשפעת קשה ויש זן קל של קורונה עדיין יהיו יותר מאושפזים ומתים מקורונה
לפחות לגבי ילדיםסמיילי12
יש יותר מאושפזים משפעת.
אין לי מושגשירוש16
מאיזה תקשורת את מקבלת את הנתונים שלך.
אני אישית עובדת בבית חולים ורואה את המציאות ביום יום - את ממש לא צודקת.
רוב התחלואה ובמיוחד הקשה מגיעה ממחלקות הפנימיות מחולי שפעת! ולא מחולי קורונה.
מחלקות הקורונה מלאים בחולים מסיבה פשוטה: כל מטופל עם בדיקת קורונה חיובית לא יכול להתאשפז בשום מחלקה אחרת (כולל יולדות, אאג, גריאטריה, אורולוגיה, כירורגיה וכו). הוא חייב להיות בבידוד במחלקות קורונה יעודיות.
אז אם יש 10% מהאוכלוסיה החיוביים לקורונה (עם או בלי תסמינים) כך יהיו 10% מהמאושפזים מכלל המחלקות אך ורק בקורונה. כולל אלה שאושפזו עקב סיבוכים של שפעת.

עכשיו עוד נושא חשוב שהרבה לא מבינים:
שפעת גורמת להתדרדרות במטופל עם מחלות רקע.
חולי אסתמה, אי ספיקת לב/כליות, דיאליזה, מושתלים, חולי אונקולוגיים למיניהם.
כולם סובלים ממחלות רקע, כולם מושפעים משפעת ברמה כזו או אחרת. חלקם הגדול, צריכים אישפוז. (חלקם גם לא שורדים).
האישפוזים החוזרים הללו גורמים לעומס מטורף במערכת הבריאות כל שנה. יש יותר מאושפזים.
באופן טבעי, צריך יותר צוות.
אך השנה (בשונה משנה קודמת בה לא היה ממש גל שפעת משמעותי עקב ההגבלות) יש פחות צוות:
1. בידודים
2. צוותים שלמים נלקחים לצורך טיפול בחולי קורונה (צריך יותר צוות פר מטופל חולה קורונה עקב אילוצים של מקום וצורת העבודה במחלקות בידוד).

אז כן, השפעת בשילוב עם הנחיות הבידוד הורגת את מערכת הבריאות. פשוט כך.
המוות והתחלואה הקשה באמת השנה כרגע מתרחשת אצל חולי השפעת.
אני אישית פגשתי לא מעט מטופלים שמתו בזה אחר זה. חלקם היו במצב אנוש עוד טרם השפעת וחלקם מתו מאילוצים של המערכת (פחות צוות, פחות מיטות בטיפול נמרץ).
אני לא טוענת שכרגע יש יותר מאושפזים במצב קשהתמיד להודות
ומתים מקורונה, מה שאני טוענת (כלומר טוענים אנשי מקצוע שאני מצטטת) שגם בגל הנוכחי כשנגיע לשיא יהיה יותר חולים קשה ומתים מקורונה מאשר משפעת.

אנחנו מן הסתם רחוקים חודש מהשיא, תחזרי להגיד לנו עוד חודש ממה יש יותר תחלואה קשה.

משרד הבריאות פרסם לפני שבוע וחצי את מספר המתים משפעת בינתיים השנה וזה עמד על 100 מתים, בשבוע שעבר מספר המתים הממוצע מקורונה היה 9 ליום. לפי הערכות של משרד הבריאות שיא השפעת מאחורינו ושיא הגל של האומיקרון (של תחלואה קשה ומוות) לפנינו.
ראיתי גם את זה וגם- אין תחרותאוהבת את השבת
צריך להיזהר משניהם
רק שקורונה יותר מדבקת אז כן צריך להמשיך עם בידודים וזהירות יותר משפעת..

וגם אין תחרות כי דרכי ההתגוננות הם אותו דבר אז זה לא בא אחד על חשבון השני..
לפי הנתוניםשירוש16
של משרד הבריאות הגל הנוכחי מגיע לשיאו השבוע. אז אני לא יודעת על מה את מדברת על עוד חודש..

גם אם הגל הנוכחי לא בשיאו - אין הרבה חולים קשים. (ואני ממש לא מדברת על ההגדרה של משרד הבריאות כי לפיו כל מטופל עם סטורציה מתחת ל93 נחשב לחולה קשה כשבפועל חצי מהם כלל לא מאושפזים ואלה שכן מאושפזים מסתדרים יפה מאוד עם משקפי חמצן. )
התפוסה של טיפול נמרץ היא לא בשיא.
התפוסה של מכונות BPAP וVAPOTEREM הם אפסיים לעומת הגל הקודם.

אני מבינה שאת מדברת מתוך גרונם של אנשי תקשורת ומנהלי בתי החולים (שלא מבינים בגרם מה קורה בשטח. וסלחי לי על המילים הבוטות. בגרם..)
אבל אני מדברת מתוך ראיית השטח פיזית - אין הרבה חולי קורונה המתדרדרים למצבים קשים כמו בדלתא.
השיא של התחלואה אמור להיות בסוף השבועתמיד להודות
את התחלואה הקשה רואים שלושה שבועות אחרי זאת אומרת ששיא התחלואה קשה צפוי להיות עוד חודש.

אני מניחה שאת לא צורכת תקשורת כי מאז שממשלת בנט עלתה לשלטון שקט דממה בענייני הפחדות של קורונה. לא מדברים מילה. השיח הוא סביב ביטול בידודים, פתיחת המשק וחזרה לשגרה.

את המידע שלי אני שואבת מקריאת אנשי מקצוע בתחום ואפילו פרופסור ערן סגל שיועץ לקיבינט הקורונה וידוע בגישתו לגבי האומיקרון כמחלה מאד קלה (רוב אנשי המקצוע חושבים שהוא קצת מדי מקל) צופה שנגיע בגל הזה לפחות ל1000 חולים קשה (יש לציין כי עד היום התחזיות שלו ממש התממשו) וברור שיהיו יותר מתים מאשר משפעת
כמו שאמרתי ואחזור שובשירוש16
למנהלים (מחלקות, בתי חולים וכו) ובעלי משרדים אין הבנה במה שמתרחש בשטח. זה ברור וידוע וכל מי שיש לו שכל בראש מבין שמנהל יגיד את מה שישאיר אותו בתפקיד. דהיינו - מה שהמנהלים מעליו רוצים לשמוע.
אפס קשר למציאות בשטח.

אני אומרת לך,מהמציאות בשטח, כי אני עובדת בשטח. שהשפעת השנה הרבה יותר קשה מהאומיקרון. הרבה יותר.
לזנים קודמים ובמיוחד הדלתא היו תופעות לוואי קשות כמו פגיעה בתפקודי כבד, DIC, פיברוזיס ריאתי וכו. אלו תופעות שאנחנו לא רואים באומיקרון. ואם רואים - זה נדיר. הרבה יותר נדיר לעומת הדלתא.
תופעות לוואי אלו הפכו את הקורונה למסוכנת פי כמה מהשפעת.
אבל כיום, כשהתופעות הללו לא קיימות, הקורונה חוזרת להיות כמו שהיא - שפעת.
הממשלה לעט לעט מתחילה להבין זאת ולהתקדם לכיוון אפס בידוד במקרה חשיפה.

גם אם יהיו 1000 חולים קשים, זה לא אומר שהם מעמסה על מערכת הבריאות או שהמטופלים בסכנת חיים.
זה אומר שהם נזקקו לחמצן.
תבדקי כמה מהם מונשמים, כמה מהם צורכים מכשור הנשמה לא פולשני כמו BPAP וואפוטרם.
תבדקי כמה מהם מקבלים תרופות כמו פקסלוביד לעומת רמדסיביר.
תבדקי כמה מהם נמצאים מסיבות סוציאליות לעומת סיבות רפואיות.
תבדקי כמה מהם מוגדרים "קשה ולא יציב" לעומת "קשה אבל יציב".
תבדקי כמה מתו ביממה האחרונה.
תבדקי מה התפוסה בטיפול נמרץ. מהם הקריטריונים להכנסת מטופל לטיפול נמרץ (אגלה לך סוד, בגל הקודם רק מטופלים צעירים ללא רקע רפואי משמעותי עם סיכון להתדרדרות + מוכנים להנשמה אכן הוכנסו לשם. כל השאר לא קיבלו מקום. לפחות לא בבית חולים שאני עובדת בו).

תביני, הדיבורים 'מבחוץ' הם הצגה אחת גדולה. הם לא שווים הרבה.
אז מה עם פרויקטור קורונה אמר?
גם בגל הקודם אמרו דברים שהיו רחוקים מאוד מהמציאות בשטח. מאוד רחוק.

גם אם יהיו 1000 חולי קורונה קשים, זה לא מתקרב לכמות החולים הקשים שיש בגלל השפעת. כל יום כל שעה.
אגב, נתון אחרון לשיחה להלילה:
הנחייה כעת היא לאשפז מטופלים במחלקות גם מבלי שיש תוצאות בדיקות קורונה.
כלומר, כל יום מתאשפזים עשרות ומאות מטופלים וייתכן שחלקם חיוביים לקורונה.
ולמרות הידיעה הזאת, בתי החולים קיבלו הנחייה שניתן להמשיך לעבוד ככה.

ולמה?
זאת שאלה טובה.
התשובה טמונה בהשלכות של הדרך הזו לעומת האלטרנטיבה.
כל עוד הקורונה מדבקת ככהתמיד להודות
קשה להגיד שהיא שפעת.

אם נסתכל במדינות בעולם שמקדימות אותנו (ארהב, ברטניה, איטליה וכו) רואים שלמרות שהתחלואה הרבה יותר קלה העומס בהתי חולים בהחלט גרם לקריסה ולמוות של מטופלים שללא העומס כנראה היו נשארים בחיים.

אני לא שואבת את המידע שלי ממנהלי בתי חולים אלא מאנשי מקצוע שיודעים לנתח נתונים ולצפות מה עתיד לקרוא (הבאתי לך נתונים מפרופסור ערן סגל לא מפרויקטר הקורונה)

יכול להיות שאת צודקת ואכן עוד חודש לא יהיה עומס שיסכן את מערכת הבריאות ויכול להיות שאנשי המקצוע שלומדים ממה שקרה בשאר העולם ומקצועים בניתוח נתונים יצדקו ומספר המתים מקורונה בגל של האומיקרון יהיה גבוה בהרבה ממספר המתים משפעת.

ברור שחלק מהתחלואה קשה והמוות קשור בזה שהדלתא עדיין קיים וחלק מהחולים חולים בדלתא ולא באומיקרון (בהדסה פרסמו שבוע שעבר ש90% מהחולים קשה אצלם זה דלתא)

אני לא חושבת שיש מחלוקת שאין מה להשוות את האומיקרון לדלתא, כל השאלה היא האם כשנותנים למחלה ככה להתפשט נסכן את מערכת הבריאות גם כשמודבר בזן קל או לא ולמה אנחנו מקום ראשון בעולם בהדבקה? האם באמת לא היה צריך לעשות כלום כדי לצמצם קצת תחלואה ומקרי מוות? (לא נראה לי שיש מישהו שהיה בעד סגר, יש המון מה לעשות לפני סגר) והם זה שמאומתים לקןרונה יטפלו בחולים אונגולקים זה סמל של חזרה לשפיות.
היא לא שפעת בגלל איך שמתייחסים אליה.פרח חדש
בגלל שיש מחלקות מיוחדות, מבודדות ומיגון אקסטרה מסרבל
בגלל שזה גורם לרופאים לאנשי צוות להיכנס לבידוד
בגלל זה האומיקרון היא לא כמו שפעת.
ברגע שיתחילו, ונראה שהמגמה היא להגיע לשם לאט לאט, להתייחס לקורונה כמו כל מחלה ויראלית אז מטופלים יקבלו את הטיפול הרבה יותר טוב ועם הרבה יותר סיכויי החלמה. זה לא יעמיס על המערכת באופן לא מאוזן.
היום מחלקות הקורונה עמוסות בחולים מכל מיני מחלקות ובנוסף התגלו כחולי קורונה. אז הם מקבלים טיפול אבל לא כמו שהיו מקבלים במחלקה המתאימה לבעיה שלהם.
זה מדבק כמו שפעת?תמיד להודות
היא לא שפעת בגלל אופן ההדבקה שלה. נקודהמיקי מאוס
וגם בגלל ההשפעות טווח רחוק
ומעבר מחסום דם-מח
אבל זה קצת פחות רלוונטי לדיון הנוכחי

עכשיו אפשר להתחיל להחליט מה נכון לעשות עם זה, ויש הרבה כיוונים ואולי לא בהכרח מה שהחליטו ואפשר לדון

אבל זה עדיין לא יהיה שפעת ולא יעזור איך יחליטו להסתכל על זה וכמה אנשים בלתי מומחים יגידו שזה כן.
זה לא.

[וכל טיעון שמסתמך או נעזר ב"כמו שפעת" הוא בעייתי מבחינה לוגית, ולרוב גם נופל במבחן הירידה לפרטים]
איזה השפעותשירוש16
ארוכות טווח יש באומיקרון?
באמת מעניין כי יצא לי לטפל לא מעט בחולים הללו ומעט מהמחלימים, לא פגשתי משהו יוצא דופן. (אני לא מדברת על מחלימים מגלים קודמים).
איך BBB קשור?

כרגע, זן האומיקרון מתנהג כמו כל שפעת רגילה.
לכן הסיבה לבודד את אותם חולים מוטלת בספק ולעט לעט גם נעלמת.
גם חולה שפעת בגדול נמצא בבידוד במחלקה רגילה. פשוט בידוד טיפתי ולא בידוד אוויר כמו שמנסים לעשות בקורונה.
אגב, את יודעת שההנחייה היא שקורונה זה בידוד טיפתי? לא אוויר. כך שגם המיגון המלא ומחלקות הבידוד לא מותאם מבחינה פרופורציונלית לסוג הבידוד הנדרש עבורו.

יש הרבה הבדלים בטיפול בחולי קורונה לעומת חולי שפעת. בלי קשר לחומרת המחלה.
את ההבדלים הללו מערכת הבריאות מנסה לבחון ולקבוע היכן אפשר לשנות כדי להפוך את הטיפול בחולי קורונה למהלך שיגרתי ולא יוצא דופן כמו שהתרגלנו אליו עד היום.
את לא יודעת על השפעות ארוכות טווח כי עוד אא לדעתמיקי מאוס
בחו"ל רואים הרבה שדווקא ילדים נפגעים לשם שינוי.... עוד חצי שנה רק נדע משהו כמו שצריך

אני לא אומרת כרגע מה צריך לעשות, ברור שיש מגוון דעות ומגוון אפשרויות, ואין גם דרך אחת נכונה. זה ברור

אבל גם ברור שזה לא שפעת
אפילו לא האומיקרון - שעוד לא יודעים עליו מספיק אז כל אמירה נחרצת בעניינו זה לא בדיוק נכון עדיין
ועוד יותר שאין שום וודאות מה המוטציה הקרובה הבאה עלינו לרעה, במדינות אחרות היא ניצחה את האומיקרון הנוכחי בקצב פסיכי והיא כנראה גם פחות נחמדה וכנראה למרבה העצב מסוגלת להדביק חולי אומיקרון נוכחי ולכן הולכים לתת לה שם חדש

שוב- לא באה להגיד מה הדרך היחידה והנכונה לפעול. אני יודעת מה הבחירות שאני בחרתי ומתוך איזה הנחות וחששות לקחתי אותם

אבל מי שמנסה לחשוב שהוא כן יודע אבל מתבסס על הרבה הנחות שגויות , אז צריך להסתכל על הדברים בצורה נכונה....

ברור שמכאן לא תגיע שום ישועה ושום מדיניות. זה לא העניין.
אבל ההבנה הנכונה של הטיעונים העובדתיים והנתונים היא חשובה גם לכל אחד ואחת כשבאים לבחור את ההתנהלות האישית. בייחוד בזמן כזה שבו אין הנחיות ששוות משהו הגיוני

באמת שגם לי נמאס להתעסק בזה, זה מייאש אותי ממש
אבל קשה לי לשתוק מול כל מיני הטעיות ופייק, כי יש להם השפעה ישירה על ההחלטות האישיות של אנשים ועצוב לי שיבחרו בחירות על סמך טעויות. זה יכול לעלות בחיי אדם
את כותבת כל כך יפה. תודה לך על כל מילהדפני11
ומרוב עומק צערי וכאבי

הכי מזדהה עם המשפט האחרון.

ומרגישה שמדברים על חזרה לשפיות על חשבון בריאות של האנשים הכי קרובים אליך.....
שולחת לך כוחות לעבור את התקופה הזו ❤תמיד להודות
מהיכןשירוש16
את חושבת שקורונה יותר מדבקת בשפעת רגילה?
יש לך נתוני תחלואה של שפעת השנה?
מתי פעם אחרונה הרגשת תחושת שפעת והלכת להיבדק לקורונה? מסתומא לא מעט. ואם יצאה תשובה שלילית, בדקת שפעת?
לא.
למה שתעשי בדיקה לשפעת עונתית?
(אתן לך רמז, בבתי חולים כן עושים את הבדיקות הללו).
למה לעשות בדיקה מיוחדת למחלה עונתית שלא הוכחה כמסוכנת יותר ובעלת השפעה על טיפול עתידי?
הרי אם נטפל בקורונה (אומיקרון) כמו בשפעת רגילה - טיפול סימפטומטי לרוב. אז איזה סיבה יש לבדוק אותה?

בעולם הרפואה צריך סיבה ספציפית כדי לבצע בדיקה ספציפית.
כרגע, הסיבה לבדיקות קורונה היא 'לצורך בידוד'. אפילו לא טיפול.
כי חולה ממוצע באומיקרון לא מקבל טיפול ספציפי לקורונה אלא טיפול סימפטומטי רגיל כמו שבכל מחלה וירלית אחרת.
אז בשביל להכריח אנשים להישאר בבית ולא לצאת כשהם חולים מכריחים אותם לעשות בדיקות (אינסופיות)? יש לכך הצדקה?
אם כבר, אני בעד לבדוק שפעת השנה. כי היא הוכחה כמזיקה הרבה יותר מהאומיקרון. הרבה יותר.
אולי באוכלוסיה הכללית לא מודעים למקרי המוות משפעת השנה אבל הם קטסטרופליים. (דווקא בגלל מחסור בצוות שנמצאים בבידוד/ נלקחו לטובת מחלקות קורונה + חוסר הקפדה על מושג בסיסי של ערבות הדדית ושהייה בבית כשחולים, כן, גם אם בדיקת הקורונה יצא שלילית).
מכירה איש מקצוע אחדתמיד להודות
שחושב ששפעת מדבקת כמו קורונה?

זה הוכח כבר אלף פעמים ואני לא מכירה מישהו שטוען שזה מדבק אותו דבר.

אם השפעת הרבה יותר קשה מאומיקרון (ושוב נזכיר שהדלתא עדיין קיימת ואחוז מסוים מחולי קורונה חולים בדלתא ולא אומיקרון) איך את מסבירה את הפער במתים? כמה מתים יש ויהיו משפעת השנה? כמה מתים יש ויהיו מקורונה בגל הנוכחי?
כרגעשירוש16
רוב המומחים והרופאים והאחיות במחלקות סבורים שאומיקרון זה כמו שפעת. כן.
מכירה.
אני אחת מהן.
שוב, אין לנו מושג האם יש השפעות לטווח הארוך. כרגע נראה שאין.

אני לא מדברת על זן הדלתא. כבר אמרתי את דברי לגביו.
כמו שפעת מבחינת ההדבקה?תמיד להודות
יש לכם הוכחה לזה?
כי למיטב ידעתי זה סותר את הדעה של כל מי שבודק את זה.

אשמח אם תתיחסי לשאלה שלי לגבי הנפטרים. אתם חושבים שסהכ כל הנפטרים מהקורונה בגל הנוכחי יהיה כמו הנפטרים משפעת? (100 נכון ללפני שבוע וחצי כשהערכות הם שהשיא מאחורינו)
את אחות, אז את יודעתדפני11
מיהם המומחים שאת מדברת עליהם?
פרופ דרור מבורך מה הוא אומר בעניין?
עונהסליל
אבא שלי מומחה לרפואת משפחה (כן, יודעת שלפעמים מזלזלים פה ברופאי משפחה בפורום, הוא למד 12 שנים, ממשיך ללמוד כל הזמן, מנהל מרפאה, הוא רופא מקצועי מאוד. בוודאות. מכיר ורואה את השטח ואת המצב של החולים. מטפל בכל הגילאים מ0 עד 120)

שבוע שעבר הוא הצטרף למכתב חתום על ידי רופאים מומחים נוספים שקורא לבטל את הבידודים. למה?
א. כי האומיקרון פוגע בצורה קלה יחסית. ורואים את זה בשטח.
ב. האומיקרון מדבק מאוד מאוד מאוד. גם אוכלוסיות בסיכון לא מוגנות מפניו, כי אי אפשר להיות סגור הרמטית. (מטופלים של אבא שלי - זוג מבוגרים, בני 90, סיעודיים, סגורים בבית, אומרים שלא פגשו אף אחד. אולי העובדת הזרה שלהם יצאה למכולת לכמה דקות, אולי. נדבקו).בשונה מגלים הקודמים, מי שנזהר היה יכול לא להידבק. הפעם לא. אז אם גם ככה אף אחד לא מוגן, למה להמשיך לסגור את כולם בבית?
במיוחד אם זו לא מחלה קשה. למה?
בידיוקשירוש16
לשם חותרים במערכת הבריאות. מקווה שהשינוי המערכתי הזה יקרה בקרוב וכולנו נוכל לחזור לשגרה כלשהי מבורכת.
אני האחרונהדפני11
שמזלזלת ברופאי משפחה
להפך
אני חושבת שאם הם עושים מלאכתם נאמנה הם הרופאים הכי מקצועיים שיש.

אבל לא התייחסתן (לא את ולא שירוש( לשאלות שהעלתה תמיד להודות...
אני לא חושבתסליל

שאלו השאלות הנכונות לשאול. מחילה.

מה משנה רמת ההדבקה אם רוב הנדבקים הם נדבקים קלים?

לגבי נפטרים, אין לי מושג. באמת אין לי מושג. רק רוצה להגיד לגבי זה, שכשמגדירים נפטרים צריך להבין מה בדיוק סיבת המוות. אדם חולה שמאושפז בחורף *עם* קורונה ולבסוף נפטר. לא בהכרח שהסיבה שבגללה הוא נפטר היא הקורונה... וזה גם לא רלוונטי בעיני להשוות לשפעת. השאלה הרלוונטית היא האם אנחנו יכולים למנוע את ההדבקה? מכיוון שהתשובה היא לא, אז כל שאלה שמתקדמת מעבר לזה היא כבר לא רלוונטית. כי אם אין לנו יכולת למנוע הדבקה, צריך להפסיק לשגע את כולם. ולחשוב איך נותנים טיפול הכי טוב למי שכן חולה.

אבל ברגע שהבנו שאין לנו יכולת למנוע את התפשטות הנגיף, אנחנו עוברים כאן להתמודדות בשני מישורים נפרדים ומפרידים בין השאלה - מה יעשה כל הציבור לבין השאלה איך לטפל במי שנדבק. זה לא קשור, פשוט לא קשור. צריך לטפל בחולים, צריך לדאוג לטיפול רפואי טוב. אבל מה שיעזור לחולים כרגע, זה לא שכל המדינה תמשיך להתבודד ולהשתגע. אולי אפילו להיפך.

אבל כל הדיבור הוא לא על המצב עכשיו, אלא על הטרלול שהביא למצבדפני11
הזה.....
וואו השרשור הזה עדיין נמשך.. קראתי אתבתי 123
הפסקה הראשונה שלך ואני עונה עליה.
נניח שזה וירוס קל יחסית (והוא רק יחסית אני מכירה כמה וכמה שקבלו אותו בצורה לא פשוטה) אבל תמיד יהיו נדירים שיקבלו קשה ככל שהמחלה מתפשטת יותר מהר ויותר הרבה הנדירים כבר יתחילו להיות פחות נדירים. הוירוס יגיע ליותר אנשים וילדים בסיכון
תראיסליל

אני לא אשת מקצוע. כן סומכת על דעתו של אבא שלי במאה אחוז.

עד הגל הזה, נזהרנו והקפדנו לגמרי לגמרי. כמעט על כל חום עשיתי לילדים שלי בדיקת קורונה, הקפדנו על בידוד לחלוטין, הקפדנו על הכל, באמת. ואפילו לפנים משורת הדין. גם עכשיו, הבן שלי בבידוד, הכנסנו ביחד איתו גם את הבן השני. למרות שהבנו שהרבה כבר בכלל לא מקפידים על זה. אנחנו עושים בדיקות כמו שצריך ומקשיבים למה שהחוק אומר.

כל מה שכתבתי רלוונטי רק לגבי הגל הזה, לא חשבתי ככה בגלים הקודמים.

זה לא אני אומרת, זה אנשי מקצוע אומרים שזה פשוט לא ניתן לעצירה או למעקב.

ובאמת, זה פחד להיות בסיכון עכשיו. מסכימה לגמרי. אנחנו לא פוגשים את סבא וסבתא. סבתא שלי אומרת לי שהיא מפחדת. והיא לא מדברת ככה בדרך כלל. זה באמת באמת מפחיד.

אבל, כמו שמבקשים לראות את האנשים בסיכון. אני מבקשת לראות אוכלוסיות אחרות, שאומנם לא מוגדרות בסיכון רפואי מיידי, אבל לטווח הארוך הם בסכנת חיים גם כן.

בעלי עבד עם נוער בגלים האחרונים. הם איבדו את זה לגמרי. אחת מהם גם הגיעה למצב של דיבורים אובדניים והם באמת חששו לשלומה. וזה עוד נוער ביישוב שנחשב חזק, יש תמיכה מהבית, להורים יש יכולת לקנות מחשבים לצורך הלמידה מרחוק וכו'.

מה עם כל אותם ילדים שנמצאים בבית כבר שבועות וכל שגרת החיים משתבשת להם? וכשאני מדברת על משתבשת, אני לא מדברת על שעמום בבית. אני מדברת על עלייה בשיעור הדכאונות ובנטייה לאובדנות, בעלייה במקרי האלימות ועוד ועוד. לא חסר. באמת

אני לא מזלזלת לרגע בחייהם של האנשים בסיכון. ואני רוצה לבקש סליחה מ@דפני11 אם היה נשמע ככה מדברי. אני חושבת שלא כתבתי בצורה מספיק רגישה. אני מתפללת ומקווה שכולם יהיו בריאים ויעברו את הגל הזה בשלום.

אבל כמו שיש בקשה מצד קבוצות הסיכון הרפואי לראות אותם, עכשיו יש בקשה מצד קבוצת סיכון נוספת, שהולכת וגדלה שמישהו יראה אותה. שמישהו יבין שיש כאן שיבוש רציני בשגרת החיים. ובשונה מגלים קודמים שבהם אנשי הרפואה אמרו שהסכנה אכן גדולה, כאן זה לא המקרה. אני לא אומרת שזו שאלה קטנה. אני רק רוצה להגיד שעד עכשיו הייתה התחשבות גדולה בקבוצות הסיכון הרפואי. כרגע לא ניתן להגן עליהם יותר כי הגל כל כך מתפשט. במקביל הנזק שנגרם לילדים שיושבים בבית הולך ומתעצם ולכן יש בהחלט מקום לשקול הקלה בהנחיות וחשיבה איך חוזרים לשגרת חיים שפויה פחות או יותר.

אני פשוט באמצע משהו אז לא קוראתבתי 123
הכל.
כמו שרשמתי קראתי רק את ההתחלה ובראייה מערכתית זה ההבדל.
אני לא אומרת מה ההנחיות הנכונות
הכל בסדרדפני11
דווקא את כן כתבת ברגישות..
איכשהו זה יצא על הודעה שלך, אולי דווקא כי אני מרגישה שאת כן רצינית מחושבת לא מזלזלת ורגישה. אז הרגשתי שאפשר לומר לך את אשר על ליבי, כמו חברה או אחות.....
לא ממקום ביקורתי אלא ממקום כואב, של עצמי...

אין לי כח להתייחס אבל מאוד מבינה מה את מדברת, גם אנחנו כמשפחה חווים את ההשלכות המטורפות של הנוער והנפש שלהם. לא רוצה לפרט..
ועם זה כבר דיברו פה גם על איך זה במדינות יותר משחררות (אם הבנתי נכון, כמעט אותו דבר) כנראה שעצם הוירוס הזה והקצב שלו מביא לשיגעון.

בכל מצב טוב שתייגת אותי כי כבר הסרתי עוקב...
כרגע זה לא ניתן לעצירהתמיד להודות
אבל בתחילת הגל בוודאי שיכלו לנקוט בצעדים שיאטו את ההתפשטות. לא סתם מדינת ישראל מקום ראשון בעולם בהדבקה. במקומות אחרים בעולם עשו צעדים (שוב, לא סגר. כן הגבלות) שגרמו להדבקה להיות קצת פחות = פחות מתים.

ולגבי מה זה משנה מה רמת ההדבקה זה פשוט, ככל שיש יותר הדבקה יהיו יותר חולים קשה ומתים אין בזה ספק (נגיד ש1% מהנדבקים מפתחים מחלה קשה בזן קל כמו אומיקרון. 1% ממליון נדבקים זה פי 2 חולים קשה מ1% מחצי מליון וזאת בדיוק הסיבה שגם האומיקרון מסוכן יותר משפעת)
השאלה אם הקצב משנהאפונה
אם כל האוכלוסיה ממילא תידבק, מה זה משנה אם זה יקרה תוך חודש או שזה יימשך על פני שלושה חודשים?
שוב, בהנחה שבתי חולים לא קורסים, ובינתיים הם לא, בעיקר כי בזן הזה הרוב לא זקוקים לאישפוז
(ואם יצמצמו את ההגבלות הסיכוי שיקרסו ירד, בגלל הבידודים של הצוות)
כתבת את הדבר הכי חשובתמיד להודות
בהנחה שבתי חולים לא קורסים.

אם ההנחה הזו הייתה נכונה כולם היו מעדיפים לסיים את זה בחודש אבל ברור שאם כולם יחלו ביחד מערכת הבריאות תקרוס כי אומיקרון זה לא 0 תחלואה קשה אלא תחלואה קשה באחוזים מאד נמוכים שאם 9 מליון אזרחים יחלו בחודש מערכת הבריאות תקרוס מהאחוז הקטן מתוכם שיחלה ויצטרך אשפוז.

בעולם במדינות שקצב ההדבקה היה פחות מישראל מערכת הבריאות בהחלט הגיעה למצב של קריסה (לא מוחלטת, היא עדיין תפקדה אבל במצב פחות טוב ואנשים מתו בגלל זה) .

בארץ בגל הקודם שהיה בשיא 1200 חולים קשה ולא היה עומס בגלל תחלואת חורף אנשים שילמו על זה בחיים בגלל העומס על מערכת הבריאות, עכשיו אנחנו ב 700 חולים קשה כשכל יום המספר קופץ והמחלקות עמוסות בגלל תחלואת חורף.

לא נראה לי שיש למשהו ספק שאנשים ישלמו בחיים על העומס הקיים. אם יצמצמו הגבלות על צוות רפואי ישלחו רופאים להדביק חולים עם מערכת חיסונית חלשה בקורונה שלרוב האוכלוסיה היא וירוס קל אבל אצל אותם חולים זה גזר דין מוות.
ובכל מצבדפני11
אני פורשת...

השתדלתי להמנע כאן בפורום מדיוני קורונה..

אני באמת מבינה את הצד הזה שמשחרר ורוצה לחזור לשגרה ולא להבהל מכל דבר... גם אני כזאת בטבעי ובאופיי.
אבל מה לעשות שאני גם מוטת.
לצערי ממש בתוך משפחתי הקרובה יש מישהו בסיכון כל כך מוגבר, שגם נדבק כרגע לצערי הרב, שהטירוף שהולך במדינה ודיבורים על "חזרה לשפיות" פשוט קשים לי לשמוע.
כי זה מרגיש לנו, למשפחות של מדוכאי החיסון ששכחו אותנו....

אולי באמת זה דורש מאיתנו יותר להתחזק באמונה שרק הוא הרופא וכל הדברים הארציים של סגר, שגרה או מתווים למינהם הם מעטפת.... והעיקר אליו.

לא רציתי להכביד עליכן יקירותיי
רק רציתי להאיר את הצד הזה של המשפחות האלו שכל כך קשה להן, וגם ככה מרגישות בדידות (כי כבר שנתיים מנסים לעשות הכל כדי לחיות נורמלי וכדי לא להדבק כי דואגים כל כך)

תתפללו עליו, אני ממש אוספת תפילות....
אוהבת אתכן
מדוכאי חיסוןאפונה
הכי צריכים לשאוף לחזרה לשגרה, כי במצב הקיים כרגע ככל שקצב ההדבקות יגדל ככה הגל יחלוף מהר יותר והם יוכלו לצאת לחופשי
(ההגבלות כרגע ממילא לא מגינות עליהם)
רפואה שלמה!מכחול
אמן אהובה, תודה רבה!דפני11
רפואה שלמה!תמיד להודות
כי השאלותשירוש16
שלך לא רלוונטיות למציאות בשטח.
ניסינו להסביר לך מספר פעמים מה באמת מתרחש בשטח ומה רלוונטי. את לא מעוניינת לשמוע.
סבבה.
אין צורך להמשיך בדיון כזה
אני לא דיברתי על לסגור את כולם בביתתמיד להודות
זה ברור שזה לא על הפרק.

השאלה היא למה לא נקטו בצעדים שהיו יכולים למנוע מצב שרופאים שנדבקו ומרגישים טוב יעבדו עם חולים שלהם המחלה מסוכנת.

הדיון לא היה על סגר או בידודי ילדים.
למה באופן קבועשירוש16
מבקשים מאנשי רפואה להגיע לעבודה כשהם חולים ולא מרגישים טוב?
דלקת גרון, שפעת, צינון וכו.
כל אלה ויותר הם גם וירוסים/חיידקים מדבקים.
כבר פגשתי מטופלים שנדבקו מרופאים דווקא דברים הרבה יותר גרועים משפעת.
כי הם הגיעו חולים לבית חולים.

בואי, זאת תרבות קלוקלת שמקבלת גיבוי מהמנהלים.
אבל זו התרבות במדינה.
ביום שתביני שככה מתנהלת המדינה בכל מישור אחר, בכל וירוס אחר, תביני שגם בקורונה מתנהגים בצורה דומה.
האם זה תקין באופן כללי?
לדעתי לא.
אבל אני לצערי לא זו שקובעת את סדר היום.
ב''ה. טוב לשמועאורוש3
אז אדרבא- זה רק עוד יותר סיבה לעשות משהו!מיקי מאוס
זה בכלל לא משנה לי אם קורונה או לא, אם בתי החולים בעומס הנהגה נורמלית אמורה לעשות צעדים כדי להוריד את העומס הזה. ולא לשלוח אנשי צוות מדבקים לטפל בחולים אונקולוגים זה לא הצעד הראשון שצריך לעשות🤦‍♀️

ולצערנו - כל התחזיות מראות שיתווספו עוד המון חולי קורונה קשים בקצב גבוה בשבועיים הקרובים. שיא הגל עוד לפנינו... עוד לא מאוחר לעשות משהו מלבד להגביר את התפשטות המגפה
אני מסכימה אבל צריך לתת את הדעת על הנושא הרגשירות כ1
הרבה ילדים נכנסו לדכאון ולהפרעות שינה
בשל התקופות הממושכות של הבידודים
שזה גם פיקוח נפש לא פחות חמור מקורונה וילדיה
הערות על המשקלאין לי הסבר

"וואי, איך את כל כך שמנה?"

"ממש רואים שהיית בהריון"

"את נהיית הר''

.

.

.

הערות צובטות, נכון?

לכל אישה שעיניה בראשה ברור שהיא לא תעיר למישהי על כך ששמנה לאחרונה, או שהיא נראית אחרי לידה.

אז למה כשזה לצד השני זה מותר?

למה זה לגיטימי בעיני מרבית הנשים להגיד לי ''איך את כל כך רזה?'', ''לא רואים שילדת!''.

.

.

.

זה לא לגיטימי, בדיוק כמו שלא לגיטימי להעיר על הצד השני.

לתת הערות על משקל, כל משקל שהוא, זה בעייתי.

זה נושא רגיש.

גם אצל מישהי ששוקלת מעט.

.

.

.

אתן לא יודעות מה ההתמודדות של אותה אחת.

אולי יש לה הפרעות אכילה? אולי היא בדיכאון?

אולי היא בטיפולים רפואיים שגורמים לכך?

.

.

.

משערת שאצל הרוב יש ''כוונה טובה'' ומבחינתן זו ''מחמאה''.

אז שתדעו- לפעמים זה לא.

לפעמים זה יושב על פצע פתוח, ולפעמים זה פצע שכבר הגליד.

אבל ''משקל'' זה עקב אכילס גם אם את שמנה וגם אם את רזה.

.

.

.

והלוואי שהצלחתי להאיר עיניים.

והלוואי שאפסיק לקבל 5 הערות כל יום בעבודה על כך שאני רזה.

כי מבחינתי

זו לא

מחמאה.

חג שמח🌟

מזדההoo

עם ההטרדה עם ההערות כאלו

זה ממש מטריד שנשים עסוקות בצורה אובססיבית עם המשקל שלי

אם כי אני כן מרוצה מהמשקל שלי (ולא מרוצה מהסיבה שהגעתי אליו)

בעיניי הסיבה שנשים כן מרשות לעצמן להעיר ולהתערב

כי זה לא פוגעני בעיניהן

אלא שיח מתוך קנאה

ועדיין כשקיבלתי כמה הערות ביום זה היה מטריד ביותר (הפסקתי להתייחס להערות והן לאט לאט התאדו)

❤️אין לי הסבר
את צודקת עם מה שהוספת 
ואי כל מילה שלךלפניו ברננה!

אחרי הלידה הזאת עליתי במידה והייתי ממש מתוסכלת על זה שבגדים לא עולים עלי - הרגשתי מוזנחת ושאין לי מה ללבוש כל פעם שפתחתי את הארון

ואז קיבלתי מאיזה מישהי הערה שאני לא נראית שילדתי.

ועוד אחת עם הערה שאני בטח לא מתמודדת עם דימוי גוף ומשקל.. אז כן. אני כן.

❤️אין לי הסבר

אף פעם אי אפשר לדעת איפה ההערות האלו תופסות את הצד השני...

חיבוק❤️

❤️כל השיח על משקל הוא לא לגיטימיאנונימיות

בא לך להחמיא? תגידי למישהי שהיא יפה/ נראית טוב

לא צריך להוסיף ירדת/עלית/רזה/שמנה.

לא רלוונטי! לא מתאים. לא נכון.

וואו כל כך מבינה אותך❤️סטודנטית אלופה

בדיוק הייתה לי שיחה כזו עם חברה לפני כמה שבועות. ודיברנו על כמה צריך לתת את הדעת לכל מילה שיוצאת מהפה, כי אולי מצד הדוברת היא חושבת שזו מחמאה אבל לעולם לא תדעי איך זה מתקבל בצד השני.

ובכלל בעיניי כל השיח על הנראות החיצונית, צריך לקבל גבולות ופרופורציות..

הלוואי ותזכי בהודעה שלך להאיר את עיניי הסביבה ולו במעט🥰 

צודקת ממשבתאל1
סליחה מראש אם ההודעה שלי תהיה קצת מעצבנת, אבלכבת שבעים

אני בטוחה שיש עוד כמה שיסכימו איתי.

אני משתדלת תמיד לדבר ברגישות ובטקט, אבל הודעות כאלה גורמות לי לשתוק ולא לדבר עם אף אחת, אולי לפעמים בצורה קצת פוגעת.

אני אחת לא פטפטנית בכלל וגם ככה לפעמים קשה לי למצוא נושאי שיחה, אז עוד יותר קשה לי אם אני יודעת שאני צריכה להיזהר במלא דברים...

אולי לא עם האישה שלידי על ילדים כי אולי יש לה בעיות פוריות? אולי לא אדבר איתה על בעלי, כי אולי היא רווקה שממש מחפשת או גרושה או אלמנה או שיש לה בעיות בזוגיות? אולי לא אספר לה על הדיאטה היקרה שעשיתי כי היא במשבר כלכלי כרגע? אולי לא אספר משהו על ההורים שלי כי שלה נפטרו?

כן יש מצב שהייתי מחמיאה למישהי, "איזה כיף לך לא רואים שילדת בכלל, בניגוד אליי שקבוע נראית בחודש שביעי" אבל בפירוש לא הייתי חופרת לה כל יום על המשקל.

בכל מקרה חיבוק על החוויה הלא נעימה 🫂

יש הבדל בין לדבר על עצמי לבין לדבר על אחריםאין לי הסבר

ברור שאם את תדברי על כך שהשמנת, זה לא יפריע לך.

אבל אם מישהו אחר ידבר/יעיר על זה- זה יפריע מאוד.

אז אני אדבר עם חברה שלי שעוד אין לה, על הילדים *שלי*, והיא תדבר על התואר השני *שהיא עושה* ולי כרגע אין אפשרות לעשות.

אבל בחיים זה לא יקרה הפוך, שאני אדבר על הילדים שאין לה או שהיא תשאל אותי לעומקן של הסיבות שבגינן אני לא לומדת.

שתינו משותפות אחת את השנייה, היא על טיפולי פוריות ואני על החסמים, אבל אף אחת לא תתחיל שיחה על הדברים של השנייה.

כך גם במשקל.

אם אני מדברת על המשקל שלי, אין בעיה.

אבל אם אחרת תדבר על המשקל שלי אז יש בעיה.

מסכימה איתך שאי אפשר לא לדבר בכלל,

אבל כשמדברים צריך להתרכז בצד *שלך*,

ולא בצד השני.

מקווה שהצלחתי להסביר את הנקודה שלי🙏

ונשמע מהדברים שלך שאת מאוד רגישה ומשתדלת לכבד את הגבולות של האחר❤️

הבנתי. תודה על ההסברכבת שבעים
אין לי הסבר- הסבירה מאוד יפה את המקוםסטודנטית אלופה

של השיח שהוא עליי ולא על האחר.

ובאופן כללי נשמע שאת אדם מאוד רגיש ופחות הבן אדם שיפגע😍

אז אין לך מה לחשוש❤️

ובכללי תמיד אפשר לדבר על הכל, עם יד על הדופק ולהרגיש את האדם שנמצא מולך.. 

נראה לי שזה תלוי גם הטוןמתיכון ועד מעון

בעבר הייתי רזה מאוד מאוד באמת ברמה קיצונית, לא עשיתי כלום בשביל זה, אכלתי רגיל התנהלתי ממש רגיל... ועדיין חברות של אמא שלי שאין לי שום קשר אליהן מצאו לנכון לגשת אליי ולצעוק עליי שאני אפסיק עם הדיאטה הזו, שאני נראית רע וגרוע וזה בכלל לא מחמיא ונשי, כאילו יש לי מה לעשות עם ההערות האלה, והן כמובן לא הסתפקו בזה אלא פנו גם לאמא שלי ודרשו ממנה שתעיר לי.

אפשר לדבר על המון דברים, בעיקר תלוי איך

את צודקתאין לי הסבר
אבל יש נושאים שעצם העיסוק בהם זו חדירה לפרטיות. כנשים צעירות לי על משקל בד''כ זה בטון חברי וידידותי, אבל עדיין זו חדירה למרחב האישי שלי.
*טריגר* משקל זה קצת כמו לדבר על פגיעות מיניותמרגול

אני לא מעירה על משקל אף פעם, גם לא כשאני יודעת שחברה שלי עשתה דיאטה.

אם היא העלתה, על עצמה, אני אגיב בעדינות. ועל ההתמדה, לא על ההיבט הפיזי של הירידה.

לא. זה לא כמו לדבר על ילדים או הורים למשל. כי נגיד ילדים, יכול להיות שלמישהי זה מאוד רגיש כי פוריות, אבל אצלך, זה מאוד חיובי ומשמח וחלק גדול בקטע טוב מהחיים שלך.

משקל זה לא באמת ככה. יש כאלו שאחלה להן עם המשקל שלהן ולא היו רוצות שהוא ישתנה. לא מכירה מישהי שהמשקל שלה אקטיבית משמח אותה בצורה טבעית ובריאה. (מכירה מקרים שזה ממש "שימח", ואלו היו מקרים של הפרעת אכילה ממש רצינית).

נכון, יש כאלו שעושות דיאטה מאוזנת, ושמחות בירידה במשקל וכו'. אבל גם אז, להערות יש פוטנציאל לעודד כיוון של הפרעת אכילה. 

כשהייתי רזה המשקל שלי שימח אותי, ועדיין זה לאזוית חדשה
היה לי נעים כששאלו אותי כמה אני שוקלת 
בעינייoo

עדיף לשתוק מאשר לומר דברים שעלולים לפגוע

(סייג לחוכמה שתיקה)

אם רוצים להחמיא על מראה אפשר לומר באופן ברור את רזה ויפה

לא רואה טעם לומר למישהי שלא רואים שהיא ילדה

באופן כללי כדאי להסתכל על שפת הגוף של מי שמשוחחים איתו כדי לראות האם נוח לו בשיחה או לא

אם לא נוח לו כדאי לסיים עם השיחה וללמוד מזה לפעם הבאה להתנסח בצורה שלא תציק

וואי ממש!! ונשים פשוט לא מצליחות להבין את זה!!אמא לאוצר❤

זה גם מלא פעמים מגיע מנשים שמנות ששונאות שמעירים להן על משקל

ועדיין הן חושבות שלצד ההפוך זה בסדר!

הזוי ..

ולפעמים זה מנוסח עוד יותר בחוסר טקט-

עוד רגע את נעלמת

את בטוחה שאת אוכלת?

מה יהיה, את מצטמקת מיום ליום...

למה את ככ רזה?

ועוד ועוד 🤦

פשוט

לא

רלונטי!!

אוף 

מסכימה מאודאין לי הסבר

והדוגמאות שנתת- בדיוק!

אחד לאחד...

ואם זה היה הפוך- אז היה ברור לכולם למה זה לא לגיטימי.

ועודדעדי98

בתור נערה קראו לי ילדת שואה

עפרון..

ומוכרת בחנות בגדים שאלה אם צריך להזמין את הרווחה כי כנראה אין לי אוכל בבית . פשוט מעצבןןן ולאישה מלאה בחיים לא ידברו ככה כי זה פוגע..

מה מה מה😵😵😵לפניו ברננה!
חייבת להאיר גם את הצד השניאין יאוש315

יש נשים שמאוד אוהבות שמחמיאים להן ושמים לב שהן רזו.

זאת אומרת, הן עושות מאמצים גדולים בשביל להגיע לאיזה משקל יעד ושמחות ומוחמאות מזה ששמו לב שהן רזו.

זה ממש לא סותר את מה שהפותחת מרגישה. ואם מעירים לך על זה המון, אז בכלל, זה מטריד ולא לעניין. בייחוד אם את מרגישה שזו חדירה לא לגיטימית למרחב האישי.

אני רק באה להגיד שזה לא שחור או לבן, זה בהחלט תלוי סיטואציה, תלוי קירבה ותלוי בעוד הרבה גורמים שניתן להעריך אותם ברגע נתון ולקלוט את הניואנסים והרגישויות סביב מקרה ספציפי.

הכי חשוב זה באמת לנסות להיות רגישים, מנומסים ואמפתיים לצד השני. שנזכה!

בעיניי זה כן שחור לבןoo

וזה לא תורה גדולה

אם אומרים פעם אחת 'יפה לך רזית' אף אחד לא תוטרד מזה

אבל אם אומרים שוב ושוב או חודרים לפרטים זה הופך מטרד

אם אני מספיק קרובה כדי לדעת שהיא מאודסטודנטית אלופה

רצתה לרזות ועשתה מאמצים לשם כך, בהחלט שאני אחמיא ואפרגן לה.

אך זאת בתנאי שאני בטוחה בכך..

אני זוכרת שמישהי כתבה על זה כאן לפני כמה שניםרוח הריםאחרונה

ומאוד האיר את עיני.

מאז זה נמצא אצלי בראש.

תודה שהזכרת לכולנו♡

טיול צפונה עם הילדודסשמחה כפרוייקט

אנא עזרתכן

יוצאים לצפון לשלושה ימים עם הילדים

גילאי שנה עד 12

כנראה שהולך להיות קר אבל לא גשום

יש רעיונות למקומות מתאימים?

לא עולה לי שום רעיון שמתאים עם הקטנצ'יק

מצד שני המזג גם קצת מגביל

ולא רוצה למצוא את עצמי באיזה פעלטון שיש לי גם ליד הבית…

תבורכו!

מה זה צפונה?דיאן ד.

הצפון זה אזור מאוד מאוד נרחב

למה את מתכוונת? אזור הגולן/ הגליל העליון/ אזור חיפה והקריות/ אזור עפולה?

הלינה תהיה באיזור הכנרתשמחה כפרוייקט

אבל אנחנו מגיעים מרחוק

כמעט לא מכירים את הצפון

ככה שגם נסיעות של שעה מיעד ליעד זה משתלם לנו

גמישים

תבדקו את ירכא מיי ביייבידיאן ד.

זה לונה פארק שווה ממש שכל המשפחה תהנה עם מלא מתקנים.

אולי מדעטק בחיפה גם יתאים, זה מוזיאון מדעי. הגדולים שלך מאוד יהנו הקטן פחות.

אפשר לעשות רכבלית בחיפה במחיר בדיחה של נסיעה בתחבורה ציבורית.

מיי בייבי ממש שווה ומתאים לכל הגילאיםעדי98
האיזור שם בסדר? בטוח?שמחה כפרוייקט
את מתכונת מבחינת האוכלוסייה?עדי98

זה ישוב דרוזי הם ממש בסדר ונחמדים ומפוצץ שם יהודים

אין שם אוכל כשר מין הסתם חח אז הם מקצים למעלה קומה שאפשר לשבת בה ולאכול..

בעיני לא שייך לפרנס ערביםבורות המים
הם דרוזיםעדי98
וגם מתגייסים לצבא ומשרתים .. זה לא כפר עוין . הרבה מהם חברים של בעלי בצבא ואחלה איתו גם מכבדים מבחינה דתית. אבל כמובן שכל אחת ודעתה ..
אני אוסיףהשקט הזה
שדרוזים באמונה שלהם מחוייבים להיות נאמנים למדינה שבה הם גרים. ז"א הם לא בעלי שאיפות לאומיות או רצון לאדמה משלהם. הם לגמרי מחוייבים ונאמנים לנו. לפי הרב מלמד אפשר להתייחס אליהם לגמרי כאל גר תושב..
אם אתם רוצים קצת טבע יש בלי סוף מקומות יפיםדיאן ד.

לא יודעת איך זה יהיה לכם עם המזג אוויר.

בטיולים בטבע באזור עמק המעיינות יש המון המון נחלים יפייפים.

מקומות פתוחים כנראה שמאוד בוצי עכשיו

אבל שמורות טבע בתשלום בטח יהיה יותר פשוט עם שבילים מסודרים.

אתם יכולים גם להצפין עוד יותר ולהגיע לבנייאס ולשמורת תל דן וכמובן לחרמון - לדעתי עכשיו עוד לא מושלג.

נשמע מהמםשמחה כפרוייקט

בטח שרוצים טבע

אני בונה על השמש שבעז"ה לא יהיה קור מטריד

וכמובן אלביש היטב

הבת שלי רוצה אגמון החולה

זה שווה?

וכמובן אשמח לעוד רעיונות למלא את הימים

כן אגמון החולה מהמם!!דיאן ד.

לנו כשיצא להיות שם שכרנו רכב גולף לנסיעה בשבילים

אפשר גם לשכור אופניים לילדים הגדולים אם אין להם בעיה לרכב הרבה זמן.

אולי כדאי לשאול אותם אם אין בעיה של בוץ.

היתרון של חנוכה זה שאפשר לטייל בלי להזיע בכלללתודה לה''

והכל ממש יפה וירוק ורענן כזה

החיסרון הוא שאי אפשר להיכנס למים..

ולכן זה יותר מסלולים  יפים

והאטרקציות הן תצפיות מיוחדות או מסלולים עם חלק מגניב של יתדות או משהו...

החולה זה מאודדד צפונה, השאלה אם יש לכם כוח ככ צפון..

אולי איזור הכנרת

יש את מסלול הארבל שהוא מהמם

אפשר נחל עמוד ואז גם ביקור במירון/ צפת

ועכשיו אני נזכרת שיש נחלים עם מפלים שזורמים רק בחורף

ואז שווה לבקר

למרות שלא יודעת אם יעניין את הילדים וגם אם הזרימה התחילה כי לא ירד עד כה הרבה גשמים...

בהצלחה!!

לגבי אטרקציות אולי אפשר לשלב

גם מסלולים יפים ששווים את הנסיעה

וגם אטרקציות משפחתיות שיש בעיקרון גם ליד הבית אבל בעצם זה שונה שזה חלק מחופשה משפחתית וזמן איכות משפחתי...

כי לפעמים יש כל מיני צרכים בתוך המשפחה וחלק רוצים גם אטרקציות ולא רק טבע.. אז שיהיה גם וגם...

הבית בנמל בעין גבצוצקהלה
היינו פעמיים וממש ממליצה! ממש על הכינרת, לקטנים יש משחקייה מתוקה ולגדולים יותר יש איזור אומנות שמתאים לכל הגלאים עם מגוון חומרים, הרכבות ויצירות מהממות! מקום סגור שמתאים לימים חמים וקרים במיוחד...
מקום נחמד מאד בטבעהריון ולידה

סכר אלומות -

חונים ליד האתר 'רוב רוי'

והולכים איזה רבע שעה דרומה בשביל סלול לאורך נהר הירדן עד לסכר. ואפשר גם להמשיך הלאה.

הליכה ממש נעימה וכיפית.

עוד מקום יפה- יער שוייץ

אפשר להתחיל מכאן, בקטע של שביל ישראל-

שדרות ספיר · טבריה

היינו שם לפני חודש, ממש מאכזב כי אין כמעט מיםאמא לאוצר❤

אז אין זרימה של כל המפלים וכו' .. וגם היה מאד מלוכלך ..

השאלה היא אם הגשם שהיה מאז שינה משו משמעותי 

כן הזרימה לא חזקה אבל אנחנו לא באנו לשחות בסכרהריון ולידה

כמו שכתבתי עשינו את ההליכה לאורך הירדן

המשכנו גם אחרי הסכר

השביל לאורך הנחל נקי וממש נעים, שקט ורואים את המים יפה גם אם אין זרימה חזקה

בדרום הגולן יש מסלולים קלילים גם עם עגלותבורות המים

ונוף לכנרת ולא קר שם

בכללי טבריה יכל להיות נחמד כי לא קר שם

נשמע. טוב. את יכולה למקד?שמחה כפרוייקטאחרונה
הגיע הזמן לשרשור חדש ובו גם יוזמה יפה לחנוכה!זמן רנה

מתחברים בחנוכה תשפ"ו

מוזמנות להצטרף וגם לספר לנו פה איך היה.. וכמובן גם לקחת זמנים נוספים 🙂

הסבר קצר על השרשור בפנים:זמן רנה

השרשור נועד לכל מי שחפצה בפרקי זמן של -

התאוורורות,

מנוחת הראש, הגב, העיניים ואצבעות הידיים,

נוכחות עם עצמה ועם היקרים לה,

מיקוד, ריכוז ויעילות 🙂

אנחנו מקדישות זמן איכות לעצמינו / בן הזוג / הילדים / כל מי שיקר לנו, ומתנתקות מהפלאפון ומהמחשב על מנת ללהתאוורר - ולהתחבר שוב למה ולמי שחשוב לנו.

איך זה עובד? כל אחת שרוצה כותבת בשרשור מתי היא מתכוונת להיות בלי מסך.

מוזמנות להתעניין, לשאול "איך היה?" לפרגן ולתמוך אחת בשנייה ❤️. וגם לנחם ולעודד כשלא הלך (קורה...). ההתעניינות ההדדית נותנת מוטיבציה וכוח!

הפרויקט מוקדש לעילוי נשמתן של רנה שנרב הי"ד, רעות שוורץ ז"ל, הודיה מעודד ז"ל וקרן אורה יוסקוביץ ז"ל.

מי שרוצה תיוג כשיש שרשור חדש - תכתבו לי בתגובה להודעה הזאת בבקשה 🙂❤️

משתפת שביום שישי נסעתי עם הפלאפון של בעלילפניו ברננה!

ל3 שעות וחצי!

זה לא היה לגמרי מתוכנן מראש, אבל זה היה כל כך כיף ומשחרר.

הייתי רק בקשר עם הבית למה שהיה צריך וזהו.

מבחינתי זה היה מושלם!!

אני רוצה לקחת הבוקר לאיזה זמן אבל עוד לא תכננתי לגמרי איך הולך הבוקר שלי.. יש כמה טלפונים שאני צריכה לעשות וכזה.. אז אעדכן בע"ה בהמשך 😀

לוקחת עכשיו לשעה בע"ה.לפניו ברננה!
וואו! איזה כיף זה!שמש בשמיים

יש משהו ממש פותח את הראש כשהגלישה היא לא אפשרות בכלל.

איך היה לך הבוקר?

האמת שיש לו גלישה בפלאפוןלפניו ברננה!

אבל כשאני בנסיעה זה פחות גלישה.. אבל נהניתי שהיה שקט מצד כל הווטסאפים וההתרעות..

(במחשבה שניה נגיד לפורום אולי כן הייתי נכנסת פה ושם בתור בחנות או משהו כזה.. או כשחיכיתי במרפאה.. וזה שזה לא בקיצורים ולא מחובר למשתמש שלי בהחלט הפחית גם שם..)

הבוקר בשעה שלקחתי ישנתי. היה נפלא. ואז גם הפעלתי שיעור ורק הקשבתי לשיעור כשעשיתי דברים, בלי לעצור לפתוח דפדפן ווטסאפ.

גם עם הילדים לקחתי קצת זמן פה ושם וגם היה מעולה ב"ה!

מהמם! איזה יוזמה יפה!שמש בשמיים

אני חשבתי קצת לשנות קונספט, עד עכשיו לקחתי הרבה בזמן שאני עם הילדים ואז בלילה מצאתי את עצמי שקועה במסך. אז ברור שלא כדאי להיות שקועה במסך בזמן עם הילדים אבל אני רוצה לנסות את הגמילה בשביל עצמי יותר, חושבת להחליט על שעה שממנה אין אינטרנט עד הבוקר, אולי תשע וחצי?

כמובן שגם בצהריים אני אשתדל להיות יותר פנויה לילדים, אבל היום אני בעזרת ה' מכבה את האינטרנט מתשע וחצי בלילה עד הבוקר

בהצלחה! האמת אני גם עשיתי ככה תקופה אבל משעהלפניו ברננה!

מאוחרת יותר. בהנקה זה דווקא קשה לי כי כשהוא ישן עלי נוח לי להיות בפלאפון כשזה בגבולות הטעם הטוב..

לי עלתה מחשבה שבמקום להגדיר מתי לא אנסה להגדיר מתי כן.. אנסה להפוך בדעתי אם ואיך לעשות את זה.

תודה לך! מצטרפתבארץ אהבתי
מעכשיו לשעתיים בלנ"ד
אוף, עשיתי כמה דברים שהייתי צריכה בפלאפוןבארץ אהבתי

ולגמרי שכחתי מהזמן רנה, ונגררחי ועוד דברים לא נצרכים...

מנסה שוב, מעכשיו עד 16:00 בלנ"ד.

בהצלחה!שמש בשמיים
איך היה? ❤️לפניו ברננה!
תודה ששאלת! עניתי בטעות לעצמי במקום לך..😊בארץ אהבתי
ב"ה היה טוב (אחרי הפסקה קצרה ב4 המשכתי עוד ב"ה)בארץ אהבתי
ועשינו גם שעתיים משפחתיות אחרי הדלקת נרות ששיתפתי גם את הילדים בזה (הצטרפנו לאתגר..), וזה גם פתח קצת שיח טוב על גבולות בשימוש במסכים.
נפלא 🙂לפניו ברננה!

אבעלי לא ענה לי אם הוא בעניין שנצטרף לאתגר (שלחתי לו הודעה בבוקר והוא היה עסוק..)

אבל הפלאפון שלי היה בצד כל השעתיים

והפלאפון שלו שימש בעיקר כמצלמה של היום הולדת שהייתה פה יחד עם הדלקת נרות

היה פה ערב יפה ב"ה.

איזה כיף זה נשמע! כל הכבוד!שמש בשמיים

האמת שאני לא שיתפתי את בעלי באתגר אבל כן רציתי, אז אני באמת לא הייתי עם הפלאפון אחרי ההדלקה, אבל בעלי כן אז זה היה חצי כזה...

וגם בערב שרציתי להתנתק, בעלי כן פתח אז גם אני פתחתי ואז בעשר וחצי גיליתי שנעלמה לי שעה מהחיים בלא לעשות כלום וזה ככה מלא פעמים בערב שאנחנו הולכים לישון מאוחר יותר ממה שתיכננו כי שנינו עייפים אחרי היום אז רק נחים קצת עם המחשב ואז מגלים שכל הערב נגמר וכבר נהיה מאוחר ממש...

חיבוקלפניו ברננה!

ואני ממש מכירה את זה..

תשתפי אותו!

🙂❤️

מצטרפתחשבתי שאני חזקה

תודה שוב על הרמת הכפפה!

רוב הזמן מאז הדלקת נרות הייתי בלי הפלאפון,

ומעכשיו עד שכל הילדים ישנים, כולל המתבגרים..

בהצלחה!!לפניו ברננה!
תספרי איך היה❤️❤️
היה חצי חצי..חשבתי שאני חזקה

לא נכנסתי לאינטרנט בכלל, אבל נזכרתי במשהו שהייתי צריכה לברר ומפה לשם התעכבתי עם הפלאפון מעבר למה שתכננתי...

מקווה שמחר ילך טוב יותר..

מדהימה!לפניו ברננה!

אשרייך לגמרי!!

אוהבת את המבט הישר - זה לא שלא היה או שהיה גרוע - היה חצי חצי.. ממש עומד במקום טוב ובפרופורציות נכונות!

ומחר (היום..) יום חדש - ננסה שוב ונתחיל מההתחלה!

בהצלחה היום! תעדכני.. 

הצטרפתי! לקחתי לשעתיים אחרי הדלקת נרותבוקר אור
והיה מעולה
כיף לשמוע!!לפניו ברננה!
הצטרפתישומשומונית

הייתי כמעט 3 שעות ללא...

שיחקתי עם הילדים בסביבונים, סיפרנו גברת קרש ומר מערוך עם דמויות והצגה, הכנו לביבות תפוא והיה ממש זמן איכותי.

איזה כיף!!לפניו ברננה!

ואי כזה משמח לשמוע!

שיעור מהמם לחנוכה שקיבלתי המלצה עליולפניו ברננה!

קשור מאוד לנושא השרשור

הרב אייל ורד:

הרב מתייחס רק למה שקורה שמחצינים, ובכלל לא למה שנכנס הביתה. לי זה נתן נקודות למחשבה גם בכיוון הזה...

תודה על זה, ממש התחברתי!כבת שבעים
וואו תודה ששלחת על היוזמה, הכניס לי מודעות לזה...תודה לה''
לא שמתי לב אם התנתקתי ברצף לשעתיים אבל כן היה בראש.. תודה!
אלופת על 🥰😘לפניו ברננה!
מנסה להתנתק עד 2, ואם לא, אז לפחות עד 11. בע"התודה לה''
מחכה לשמוע איך הלך ❤️לפניו ברננה!
את מדהימה! הנה פתחתי ועוד מעט סוגרתתודה לה''
עד עכשיו היה מצטיין חוץ מ20 דקלפני איזה דעה הייתי מנותקת
אלופה!!👑לפניו ברננה!
אמרת שאת סוגרת שוב.. תספרי כשתפתחי איך היה ❤️לפניו ברננה!אחרונה
נס פך החלב! (לנשים)מתואמת

ההנקה של התינוקת הולכת ומתמעטת כל הזמן...

בימים האחרונים היה נראה שהיא ממש "פיטרה" אותי מתפקיד המינקת שלה☹️ בכל פעם שהצעתי לה לינוק, היא כאילו לא הבינה מה אני רוצה ממנה בכלל...

רק מי שמכורת הנקה תוכל להבין אותי❤️

בכל אופן, היום הייתי בכותל, ובין שאר התפילות הרבות שלי החלטתי להתפלל על זה - שהיא תרצה לחזור לינוק.

חזרתי הביתה,  אספתי אותה מהמטפלת, ואז כמה זמן אחר כך - פתאום הרגשתי שיש עת רצון, ושוב הצעתי לה לינוק.

והיא ינקה! כאילו מעולם לא עשתה הפסקה! עם ה"משחקים" הרגילים שלה, אבל עדיין. ואפילו שני צדדים!

גם עכשיו היא יונקת, אחרי שקראתי לה מהקצה השני של הסלון (אחרי שאחותה הציקה לה כתמיד) - משהו שאף פעם לא קרה, נדמה לי. (כי היא למדה להתנהל בעצמה בגיל יחסית מאוחר)

וזהו, זה משמח אותי😊

ואני מרגישה שזה ממש נס!

וואוו!! מרגשגלויה

וממש מתאים לחנוכה!

מרגש מאוד!מדברה כעדן.
תודה על השיתוף המתוק 
תודה על ההשתתפות שמזכה לניסים רבים!מתואמת
איזה יופי! שימשיך ככה💞יעל מהדרום
מרגש ממש!בארץ אהבתי
ואיזה כיף שהיית בכותל! 
כח של תפילה וואוושירה_11
שמחה בשבילך ❤️
שוב תודה לכן על ההשתתפות!מתואמת
וכם, משמח מאוד שהצלחתי להגיע החודש סוף סוף לכותל (בדרך כלל בכסלו אנחנו הולכים יחד ביום הנישואין שלנו, אבל השנה הוא היה בימים הגשומים והסוערים, אז העדפנו לא לצאת... אז הלכתי רק אתמול)
איזה כיף! מתוקה שהיא❤️שמש בשמיים
יותר משהעגל רוצה לינוק הפרה רוצה להניק...באתי מפעם
טוב אבל את לא פרה 😅
אני דווקאמתואמת

שמנה כמו פרה ויש לי חלב כמו פרה

אבל לפחות יש לי שכל של בן אדם ונשמה של יהודי🥰

איזה מרגש! ב"האמהלה

וכ"כ מרגש לשמוע שהיא מסתובבת בחופשיות בבית,את כ"כ דאגת להתפתחות המוטורית שלה....

מלא נחת מכולם

חנוכה שמח

נכון, ב"ה!מתואמת

היא לא זוחלת עדיין, כמובן, אבל מתקדמת בישיבה, נעמדת על חפצים, מנסה להגיע לכל מיני מקומות, ואפילו עמדה כמה פעמים לשניות בודדות בלי להחזיק בכלל.

ב"ה באמת נראה שהיא עולה על דרך המלך!

(עכשיו רק נותר לי לדאוג על הדיבור שלה... אבל לפחות מבחינה תקשורתית נראה שהיא ממש בטוב!)

וואו, משמח ומרגש ממש!בארץ אהבתי

נשמעת מתוקה אמיתית...

בעז"ה שרק תמשיך להתפתח ולהתקדם בכל התחומים!

אמן!!מתואמתאחרונה
התלבטות לגבי הטיולוןשירה_11

החמוד בן ה 5.5 חודשים עדיין באמבטיה, תכף אעביר לטיולון.

יש לי עגלה של אינגלזינה אלקטה והטיולון שלו כזה גבוה והעגלה בשימוש ב"ה כבר 3 שנים תכף

אני מתלבטת אם לקנות טיולון של אינפינטי מון שהוא נראה נוח ונמוך ושכיבה מלאה וקליל כזה

או להישאר עם הטילון של האינגלזינה

השיקולים בעד לקנות:

נראה יותר נוח, שכיבה מלאה, וזה נראה שאם אקצה להכניס שם את בת ה3 בנוסף לתינוק מידי פעם זה אפשרי

וגם פחות בלאי של השלד של העגלה, הוא בכל זאת כבר 3 שנים בפעולה…

נגד:

חבל על הכסף יש כבר טיולון

אשמח לעצתכן אני חושבת שאני צריכה לשמוע ממנוסות

מקפיצה לך❤️סטודנטית אלופה
תודה לך 💝שירה_11
אני לגמרי בעד טיולון, הרבה יותר נוח לשימושמתואמת

בילדות האחרונות אף השתמשתי בטיולון מהלידה...

בכל אופן, אם העגלה יקרה יחסית, אז זו סיבה טובה לשמור עליה במצב טוב בשביל הילדים הבאים בע"ה, ולקנות טיולון שהוא יחסית זול ובו להשתמש עד שלא יהיה צורך יותר בעגלה בכלל.

וגם זה שאפשר לשים את שני הילדים ביחד - זה יתרון גדול בעיניי... (רק צריך לשים לב שהגדולה זהירה מספיק על הקטן)

אני אוהבת טיולוןושלומית.

הרבה יותר קליל וכיפי.

וגם אוהבת לקנות אותו ביד 2 ואז זה גם לא הרבה כסף...

לא מזמן חידשתי טיולון, בה מצאתי במצב מעולה קרוב לבית

כשאתן רושמות טיולון אתןשירה_11

מתכוונות לטיולון שהוא לא של העגלה?

כן, ברור.מתואמת
האמת שטיולון של העגלהחנוקה

זה כזה כבד ומסורבל

לא מבינה מה טוב בזה

)כן מבינה. זה יותר יציב, לפעמים, וגם אפשר להפוך את הפנים לכוון האם. לא שווה בעיני(

אחרי שיהיה לך טיולון קליל כזה לא תביני איך חשבת בכלל על משהו אחר

אני בטיולון של העגלהמנגואית

יותר כבד. יציב. אפשר לשים 2 ילדים לפעמים והכל טוב.

אפשר לתלות קניות.

חיסרון - שוחק ממש ויש מצב שלא ישרוד מתישהו.

בעבר הייתי עם טיולון נפרד זול (וילדים אחרים שכבר גדולים). הטיולןן אם היה עמוס בקניות ובלי ילד היה מתהפך. לא היה מקום ל2 ילדים. ובסוף הוא נשבר אחרי שימוש של כמה שנים 

חייבת לומר שטיולון פשוט ששורד כמה שנים זה יפהיעל מהדרום
לק"י

וכנראה שמרתם עליו טוב.

אני משאירה בטיולון של העגלהרק טוב!

עד שהם יושבים יציב ועם מספיק משקל.

בערך עד גיל שנה.

כשהם קטנים ורזים (לפחות אצלי) ולא יציבים, אז מרגיש לי כאילו הטיולון (לא של העגלה) לא מחזיק אותם וקל מידי...

הטיולון של העגלה לפעמים גם יותר סגור ומוגן שזה טוב לך עכשיו בחורף. 

זהו שדווקא נראלישירה_11

שהטיולון הנפרד יותר סגור

העגלה שלי זה אינגליזינה ודווקא היא נראית לי לא יציבה

רגע שולחת תמונה

אני ההפך מכולן לא אוהבת קלילים מדיבורות המים

כי הם לא יציבים כל הישענות או תיק מפיל אותם

וכי הגלגלים נתקעים בכל אבן ואני גרה במקום עם דרכי עפר גם

קונה רק עגלות משולבות קלות משקל ונוחות  ולא מסורבלות ומשתמשת בטיולון שלהן

לי יש בייבי בוס בובקט שוקלת 7 קילו

ממ שקלה נוסעת חלקקק ןיציבה ומתקפלת ביד אחת

באמת לא מוצאת חסרון או סיבה לעבור לטיולון אחר

קונה יד שניה בזול ממ ש לא מפחדת שישחק

מקסימום לילד הבא אקנה חדש

וגם בעיני זה ממש בזבוז כסףבורות המים

לקנות גם עגלה משולבת וגם טיולון

אני קונה יד שניה בסביבות ה300-400 עגלה משולבת במצב מעולה ..יש גם ב500..

כבר שנים קונה ככה

מוכרת בזול את הישנה

ולהוציא את הסכום על טיולון קליל שנשבר אחרי ילד אחד מרגיש לי בזהוז

בסוף במצטבר זה לא בהכרח יוצא יותר זולהשקט הזה

אם את כל ילד קונה ב400-500.. או שלא הבנתי נכון

לי יש ספורטליין שקניתי ב-2000 שח ומשמשת אותי כבר לילד שלישי ב"ה, אז יוצא שעד כה היא עלתה לי 600 שח לילד+- ומאמינה שתחזיק גם לעוד ילד אחד לפחות, אז לגמרי שווה לי את המחיר.

ומחזיקה גפ טיולון פשוט כי לפעמים יוצא שאנחנו יוצאים עם שתי עגלות, או שנוח שהטיולון הקליל באוטו ומשתמשת בו ליציאות קצרות עם האוטו 

מה פתאם...קונה עגלה לכמה שנים טובותבורות המיםאחרונה

והן גם לא נהרסו או משהו בדוקא לפעמים החלפתי כי רציתי מסיבות אחרות

עגלה שקניתי ב300 החיזקה לי ל3 ילדים

לדוגמא

לנשים בלבדאנונימית בהו"ל

אני חודשיים אחרי לידה ויש לי יובש וקצת נפיחות בכפות

מאוד שורף לי וכואב לי שם

יש לי גם שערות שם שמאוד מציקות.

איך אפשר להוריד אותן? עם סכין אני לא אוהבת .

דבר שני יכול להיות שיש לי שם ורידים ( היו לי בהריון)

יש דרך לטפל בזה?

היו לך תפרים?לפניו ברננה!

אם כן הדבר הראשון לדעתי חשוב לוודא שהם החלימו כמו שצריך.

אם היית כבר אצל רופא של שישה שבועות אחרי והוא לא בדק - תלכי להיבדק.

בעיקרון יובש באזור הזה מאוד נפוץ אחרי לידה בגלל ההורמונים של ההנקה, אבל נפיחות פחות ולכן אני מדברת על בדיקה.

נפיחות באמת מסתדרת עם ורידים - ככל הידוע לי הטיפול העיקרי זה להפחית לחץ בעזרת עמידה פחות ממושכת, הרמת רגליים ונראה לי לורידים במפשעה יש גם גרביון.

לגבי יובש הורמונלי - יש משחת אובסטין, שזה הורמון אסטרוגן סינתטי ושמים אותו מקומית. יש מישהי במעלה לבונה שמכינה משחה טבעית, לי אישית היא עזרה.

וחשוב להקפיד לשתות הרבה מים! זה עוזר לרקמה להיות בריאה יותר. כמו יובש בפה ובידיים אבל בגלל שהאזור רגיש יותר אז מהר יותר הוא מתייבש..

תודה רבה!אנונימית בהו"ל

היה לי תפר אחד, הגיוני שהוא עדיין מציק לי?

הבעיה שהרופאת נשים שלי לא זמינה.

התור אליה רק עוד שבועיים ומתלבטת אך כדאי להיבדק לפני.

הייתי בבדיקה 4 שבועות אחרי לידה והיא אמרה שהכל תקין ולבוא שוב כשיעברו 8 שבועות מהלידה 

בהחלט יכול להפריע... תלוי גודל, מיקום החלמה וכו...ליני(:
אם הוא חלילה הזדהם או שתפרו חזק מדי אז זהלפניו ברננה!

יכול להיות בעייתי.

גם לי היה רק תפר 1 לפני 3 חודשים והרופא שאל אם מרגיש לי שהחלמתי. אם הייתי עונה שלא הוא היה בודק אותו..

תודה יודעות להגיד כמה זה דחוף ללכת להיבדק?אנונימית בהו"ל
זה יכול להיות בעייתי ללכת רק עוד שבועיים? מתלבטת אם ללכת לרופאה אחרת
את סובלת מזה.. אישית הייתי הולכת.לפניו ברננה!
יודעת שקריטי ללכת להיבדק אם חוששים מזיהום ועולה חום. מעבר לזה לא יודעת לומר לך.. אבל אני באופן אישי הייתי הולכת.
תודה!🙏אנונימית בהו"לאחרונה
מתנה לגננות לחנוכה - לצוות רעיונות?אובדת חצות

יש צוות של הבוקר וצוות צהרון בצהריים

סה"כ 7 נשים

מה אפשר לקנות כדי להראות הערכה אישית

כי הילדים ב"ה נהנים ומרוצים אבל שלא יקרע את הכיס?

סליחה על התגובהרק טוב!

בעייני כלום.

או שמביאים משהו מכולם ואז אפשר לפנק במשהו קטן או ארוחת בוקר נחמדה וצנועה.

או כלום.

הכוונות טובות. אני בטוחה. אבל זה יוצר מתח במודע או שלא במודע מול הורים אחרים ומול הצוות שאחרי דברים כאלה הם סוג של משוחדות...

אם לילדים טוב, תפרגני להם בהודעות. תכתבי מכתב להנהלה/למפקחת. הרבה הרבה יותר משמעותי מעוד כוס עם שוקולד. 

מסכימה. לא בריא לייצר עוד מוסכמות וציפיותאנונימיות
תודה על התגובה שלך!חנוקה

אני כבר מאבדת את הראש

האנשים סביבי לא ככ עשירים ולמרות זאת התפיסה שגננות ומורות חייבות לקבל כל הזמן מתנות.

גם כשזה מטפלת פרטית שאני משלמת לה טבין ותקילין כל חודש.

כל ראש חודש יש מתנות בגן, א. בוקר/שוקולדים וכו.

טו בשבט חנוכה ראש השנה תחילת שנה חזרה לשגרה.. בפורים יש משלוח מכל ההורים אבל בנוסף ככככלללל האמהות שולחות עוד משהו.

מעבר לעלות אני סתם לא טובה בהפקות האלה ולמצוא כל פעם ברכה בחרוזים ולנסח יפה ולכתוב בכרטיס מעוצב... ממ משתגעת מזה

וגם לא מרמינה שהגננות כבר מוחמאות, כי זה ברור לי נאבד בסך הכל הכללי..

וואו איזה קטע שזו התפיסהאמונה :)

כמורה- מרגישה שזה ממש לא המצב

מחנכות כן מקבלות פרגונים, אבל כמורה מקצועית- וואו אף אחד לא רואה אותךך

אם מתקשרים זה רק כדי להתלונן;)

לצורך העניין, היום יום המורה וההתייחסות היחידה הייתה שוקולד בקערה בחדר צוות- מבית הספר! לא מההורים/תלמידים...

כנראה צריך לגעת איפה לעבוד

נכון זה חלק מהעניןחנוקה

גננות מקבלות גם יותר מסיעות

למרות שסיעות לא פחות משמעותיות בחויה של הילד

ועובדות קשה ומתוגמלות פחות.

כנל מורה לא מחנכת יכןלה להעביר שנה בלי לקבל פתקון אבל מחנכת מוצפת ברמה שגיסתי ספרה לי שהיא שונאת ימים כאלו כי אין לה איך לחזור הביתה עם מליון שקיות קטנות...

גם אני מורה מקצועיתרק טוב!
וממש לא מצפה ואף מעדיפה שלא לקבל מתנות מהורים במהלך השנה. גם בסוף שנה מיותר מבחינתי.

לגבי להרגיש שקופה, בחוויה שלי אם את רוצה לשמוע מחמאות מהורים תתחילי את לשתף אותם בדברים טובים על הילדים שלהם. יש לי תלמידים שיותר קשה לי איתם (לא כאלה שהופכים כיתה ואין להם שום עניין ללמוד, אלא כאלה שכן רוצים רק קשה להם) ואני שולחת הודעות פירגון להורים ולמחנך שלהם. הם מחכים לזה. אנחנו מדברים על זה בתחילת שיעור שאני אשמח לשלוח הודעה לאבא/אמא שלך לשמח אותם. גם תלמידים בכיתה י זה חשוב להם. ואז ההורים מחזירים פרגון. לפעמים כתשובה להודעה. לפעמיים בהזדמנות אחרת בשיחת טלפון או משהו כזה אז אומרים לי כמה זה משמעותי שאני רואה את הבן שלהם, ושהוא אוהב ללמוד אצלי, ושמשמח אותו ההודעות ממני וכו...  

את נשמעת כמו מורהחנוקה

שהייץי ממש מאחלת לילדים שלי בפרט

ולמערכת החינוך בכלל

להתברך בה...

אני שולחת הודעות להורים אחרי כמעט כל יום של הוראהאמונה :)

פרגונים על הילד וכאלה

משמח אותם מאוד ובכל זאת לרוב לא מרגישים צורך לפרגן בחזרה

כבר למדתי לא לצפות לזה. אבל מי שכן מקבלת את זה- שתעריך, כי זה מאוד תלוי מי האוכלוסיה שאת עובדת איתה ולגמרי לא מובן מאליו

כמובן לא לכל הורה כל יום...כל יום להורים אחרים;)אמונה :)אחרונה
אפשר להביא חפיסת שוקולד/ נר ריחני עם פתק תודהשיפור
אפשר גם להביא מחר או מחרתיים צלחת עוגיות או חפיסה של פינוקים (נגיד סגנון רבע לשבע או אחרי חצות) לכל הצוות.

גם אני וגם אני רואה עוד הורים שנותנים משהו מדי פעם ואני לא חושבת שזה גורם למתח והשוואות.

אפשר גם לארגן מכל הגן וזה עוד יותר מהמם אבל דורש הרבה יותר כוחות.

הודעת ווטסאפ מכל הלב ממש משמעותיתמתיכון ועד מעון

ולא עולה שקל

לבעלי יש קבוצה שבה הוא שומר את כל הודעות המרגשות של הורים, קורא בזמנים קשים

עונה בתור מורה- תביאי חפיסת שוקולד עם פתק מושקעאמהלה

ולא מהבינה......

זה הכי נותן כח והכי מחמם את הלב.

לא עוד כוס או קרם לחות לארון....

גם חושבת ורוצה אבל לא תמיד מגיעה לזהצמאה

בחנוכה זה חג החינוך

זה אותם מילים

אני אוהבת לעצור ולהגיד תודה

והם מתרגשות מאוד משוקולד

או שיש לך ליד הבית זולסטוק או מקס ותמצאי משהו סמלי לחנוכה ארוז יפה

ממש סמלי

ופתק

זה מהמם

מגש ספינגיםמצפה להריון.
טעים ומחמם את הלב
אם זה לא משהו ארוז- חשוב שהכשרות תהיה ברורהיעל מהדרום
לק"י

וגם אז הייתי מביאה, רק אם הייתי בטוחה שיסמכו על זה.

ספינג זה לא בעיהמצפה להריון.
אם הקמח מנופה, זה לא שוקולד או בשר
לא נכון. גם כלים זו בעיהיעל מהדרום
לק"י

וגם הכשרות של שאר המצרכים.

מאוד תלוי באיזו חברה נמצאיםטארקו

(בהכללה) בישובים או בקהילות סגורות שכולם מכירים את כולם ואותה אוכלוסיה פחות או יותר, זו באמת לא בעיה

בעיר שהגן מורכב מכל מיני סוגי משפחות, זה בהחלט כן..

נכון. לזה התכוונתייעל מהדרום
לק"י

אני עובדת במקום לא דתי, ולא אוכלת מכל אחת, גם אם היא מצהירה שהיא שומרת כשרות (כי אין לי מושג מה זה כשרות מבחינתה....).

מצטרפת לגמרי להשקעה בברכההשקט הזה
בסוף זה מה שעושה את זה בעיני.

ואמזה כיף לשמעע שהילדים נהנים ומרוצים, זוכרת ששנה שעברה היו קשיים מול הילדים עם צוות הצהרון

אם הביאו משהו מכל ההורים ממש אין צורך לשלוח עודואילו פינו

משהו בנוסף.

אם לא הביאו ואת באמת רוצה לתת אז חבילה של שוקולד כמו עד חצות עם פתק לכל הצוות שיהיה בגן

ממש לא צריך להשתגע..

בגן שלי הועד הורים הביא לכולם וזה ממש לא ברור מאליו ומאוד מוערך, אבל באמת שאין צורך..

מארז מתוקים של חנוכהאמ פי 5

הזמינו אז סופגניות מעוצבות באריזה

לא מקובל להביא בחנוכהבתאל1
בשנים האחרונות קונים אצלינו מהועד בכל חג כמעטיעל מהדרום
לק"י

השנה בגנים של הילדים שלי הביאו להם היום ארוחה/ כיבוד לכבוד יום המורה. 

אני הכנתי את זה השקעה של 15 שקל לאחת בשביל תשומת לעדי98

דימום פנימי אחרי שאיבת עובריםעדי98

שלום וחג שמחח , רציתי להתייעץ אני בת 27 נשואה עם ילד טבעי ומתוק בן 4 ב"ה שנולד בניתוח קיסרי חירום . מנסה להרות שנתיים+ בלי הצלחה .. בשני עשיתי שאיבת עוברים  לראשונה, וכשחזרתי הביתה התחילו לי כאבים חזקים עד צרחות. עלינו למיון ושם איבחנו דימום תוך בטני , ההמוגלובין שלי צנח מ14 לפחות מ8 בתוך מספר שעות. אני ישר קישרתי את כל מה שקרה לבעיה בקרישה כי בפעמיים שביצעתי עקירה כירורגית , לקח הרבה זמן עד שהפסיק הדם ,ופעם גם הגעתי למיון אחרי דימום של 24+ שעות. עשו לי בדיקות של קרישה והכל יצא תקין , כרגע פניתי לרופאת משפחה ובאישור המטולוג מחוזי נתנו לי עוד כל מיני בדיקות...

אולי למישהי כאן יש כיון או רופא שממליצה עליו , אני חוששת שזה גורם גם לכל הבעיה של הפוריות כי ברוך ה נראה שהכל תקין אצלנו והיו לי גם 2 הריונות כימיים אז אולי זה קשור.. תודה !!

וואו מה עברת מסכנהשושנושי

קודם כל מדובר בשאיבת ביציות, כרגע מפרים אותם במעבדה ככה שבעז''ה יהיה עוברים יפים ויחזירו לך..

עברתי מספר פעמים שאיבת ביציות ולא נתקלתי בתופעה כזאת

לפחות שאבו מספיק ביציות? הצליחו להפרות?

ככה אולי לא תצטרכי לעבור את זה שוב..

מקווה איתך לבשורות טובות 

האמת שגם מזה אני די מאוכזבתעדי98

לא הכי מבינה במונחים

הרופאה הסבירה לי טלפונית שחילקו את הביציות ל9 ו9 , 9 שמו עם הזרע ו9 הזריקו להם את הזרע .

האלה שלא הזריקו בכלל לא היה הפריה ביניהם ... והאלה שהזריקו 7 הופרו אבל רק 3 עוברים התפתחו בני 3 ימים והם גם ברמה די נמוכה (3) הבנתי שיש גם רמה 4 .. אני כ"כ מבואסת

אם חס וחלילה אני אצטרך לעבור את זה שוב אני לא יודעת איך באמת

אני אשמח ממש לשמוע איך זה היה אצלך

וכל הקטעעדי98

שעם הבן שלי נכנסתי טבעי וגם יחסית זריז..

וגם היה לי עוד כימי שהתפתח לבטא 1400 והתחיל לרדת .. אז איך פתאום הזרע בכלל לא מפרה את הביצית רק אם מזריקים , וגם שהזריקו יצא לא משהו

עשיתם בדיקת זרע?שושנושי

מה מצב הזרע? האיכות?

באופן כללי לגברים יש ירידה באיכות הזרע עם השנים.

לפי בדיקת זרע תוכלו לדעת אם יש ירידה וכמה יש..

איזה סיוט אוף כואב ברמות

לא יודעת מה להגיד לך אני אמנם עברתי את זה אבל לא מבינה בזה יותר מידי

כן עשינו פעמייםעדי98אחרונה

ונראה שהבדיקה של לפני שנה וקצת באמת יותר טוב מהאחרונה אבל לא משמעותי ..נראה שהתנועתיות טיפה ירדה וגם המורפולוגיה (2) בעיקרון האחיות אמרו שזה תקין אז לא יודעת..

וממה שהבנתיעדי98
זה תופעה מאוד מאוד נדירה 1 לאלף בגלל זה אני ממש רוצה לחקור את כל העניין של הקרישיות שאדע בכללי לחיים אם אצטרך פעולות אחרות גם זה נראה לי די מסוכן שדם לא מצליח להיקרש כמו שצריך

אולי יעניין אותך