הרבה פעמים עולה פה שאלה על שקיפות עורפית. האם לעשות והאם לא.
והרבה פעמים אין לי זמן לענות ארוך, אז אני כותבת פעם אחת ופשוט אעשה העתק הדבק.
אתן מוזמנות להעתיק את התגובה שלי לנשים אחרות, אם תתקלו בשאלה דומה.
אז מה זאת בעצם הבדיקה הזו?
בודקים על ידי אולטרסאונד את עובי האזור השקוף.
אצל עובר תקין הנוזל הצווארי נספג בגוף, ולכן ככל שעובי הנוזל הצווארי דק יותר, כך סיכויי העובר להיות נשא של פגם כרומוזומלי הקשור במערכת העצבים קטן יותר.
אקדים ואומר שב"ה שביצעתי את הבדיקה. חסכתי מעצמי סבל רב יותר ממה שנגרם לי.
הריון שני, הלכתי לרופא. שניה לפני שאני נכנסת בעלי אומר לי- את זוכרת שזאת בדיקה שלא רק רואים את העובר ומתלהבים? זאת בדיקה שבאה לגלות מומים.
נכנסנו והשקיפות מעל טווח הנורמה (אם הנורמה עד 2-3 מ"מ, אצלנו היה -4 בערך)
ואז הרופא רואה שאין חלוקה של חדרי המוח, צ'יסטה במצח, האיברים כולם בצקתיים.
רק המרכז שאחראי על נשימה עובד לכאורה תקין, ולכן העובר שלנו חי.
נשלחנו לרופא מומחה, יום למחרת היינו בתל השומר ונתנו לנו אבחנה חד משמעית שאין חלוקת קו אמצע. העובר ימות במהלך ההריון או מיד לאחר הלידה.
לאחר התייעצות עם רב הוחלט על הפסקת הריון.
מכיוון שזה תהליך, מהרגע שהוחלט ועד לביצוע הפסקת ההריון עברו 3 שבועות. הייתי כבר בתחילת רביעי. הבטן יצאה. חלק מהחברות כבר ידעו וראו..
אם הייתי מחכה לסקירה, סביר להניח שהרבה יותר היו יודעים, יכול להיות שהייתי צריכה לעבור לידה ולא גרידה.
גם למעט שידעו, לא היה קל לספר על זה.
הבדיקה הזו נועדה לגלות מומים כומוזומליים
בתסמונת דאון כרומוזום 21 מופיע 3 פעמים במקום פעמיים. עליהם שומעים הכי הרבה כי המום "קל" יחסית ואפשר לחיות איתו.
אצלי כרומוזום 13 הופיע פעמיים (בדיקה שנעשתה לאחר הפסקת ההריון), לא שומעים על זה הרבה כי הם לא ברי חיות. הם פשוט מתים במהלך ההריון או מיד אחריו.
גם בטריזומיה 18 זה קורה, וגם אותה בודקים בשקיפות.
בקיצור,
שקיפות עורפית היא בדיקה לא פולשנית. אין לה סיכונים, והיא ממש לא באה לבדוק רק תסמונת דאון (לכל מי שטוענת שאין לה מה לבצע אותה כי היא במילא לא תעשה הפלה).
זה קרה לי בגיל 25.
זה סטטיסטי לחלוטין.
אין לזה קשר לגנטיקה, 1 מכל 5000 נשים תעבור את זה. ואני הייתי האחת הזו.
אני ממליצה לכל מי שמתלבטת-
לכי ותעשי.