פריקה ושאלה לנשים. הפסק אחרי לידהאנונימית בהו"ל
כחודש אחרי לידה. הדימום הרציני נגמר כבר לפני שבועיים, ומה שיש זה פשוט כתמים פעם או פעמיים ביום. כאילו שאריות אבל כבר שבועיים.

ממש רוצה כבר לעשות הפסק אבל לא מסוגלת להתאכזב אז חיכיתי שיהיה נקי לגמרי. משבת לא היה שום דימום כבר חשבתי לעשות היום הפסק ושוב עכשיו היה כתם. מה עושים?
אין איך לגמור עם כל הכלום דימום הזה בבת אחת?
טיפים יתקבלו ממש בברכה! קשה לי ממש עם ההרחקות האלה כבר...
זה דימום? או סתם לא נקי?מוריה
אפשר לנסות קינמון. (אם אין בעיה בקרישיות)
דימום, מינימלי מאד אבל לא כתם מפצע או משהו...אנונימית בהו"ל
לאכול קינמון? ככה?
עדיף לא ככה. זה חונק.מוריה
אפשר לערבב בגבינה או במשקה חם.
חחחח כן ברור. תודה לך!אנונימית בהו"ל
בהצלחה.מוריה
ותשאלי רב מה בדיוק צריך.
יש כל מיני גישות.
וגם אם נראה לך שהעד לא טהור שווה לשאול.
טיהוריתכבתחילה
מה זה? אשמח לפירוטאנונימית בהו"ל
תגגלי 'אושר טבעי'.כבתחילה
לי זה עזר לגמור עם הכתמים לגמרי והיו לי 7 נקיים בלי שאלות והכל נקי לבן.
תנסי להתרוקן טוב בשירותים, ולשטוףמתחדשת11
מה זה אומר להתרוקן טוב? לשתות המון המון מים. וכשאת מרגישה "גל" של דימום מגיע, להכנס לשירותים ולנשוף אותו החוצה בדיוק כפי שהיית עושה אם היו יציאות אחרות
בנוסף, לשטוף את האיזור שטיפה פנימית יכול לעזור להפטר מהשאריות לפני ההפסק
אנסה.אנונימית בהו"ל
אז ממליצה לנסות לעשות הפסק בכ"ז אחרי שטיפה טובה וניסיון להתרוקן?
את יכולה לנסותמתחדשת11
ואולי כדאי לנסות עד שני נסיונות להפסק. כדי לא לפצוע..
להגיע בלי ציפיות. עובד? מעולה, לא עבד? לנסות בעוד כמה ימים
בהצלחה🥰מתחדשת11
טיפיםמעין אורה

מומלץ בחום- לשתות חצי כוס לימון סחוט בוקר, צהריים וערב. עושה פלאות  ב"ה (!!!) מסייע לעצור דימומים ובטח הכתמות.

חוץ מזה- תנסי לעשות שטיפה פנימית בעדינות ואז הפסק ובדיקה של יום א' כשאת רואה שאין כתמים.

ותלכי עם תחתונית לבנה שלא מקלת טומאה, ותשאלי רב על כל פיפס כי יש דברים שבהם ניתן להקל במידת הצורך.

ונקודה אחרונה- תוודאי שאין לך שאריות שילייה (אולטרסאונד,)

תודה לך!אנונימית בהו"ל
אנסה לשתות. אמרו לי גם להמשיך עם הפטל... נעשה קוקטייל🤣
אצלנו מקפידים בשבעה נקיים על תחתון לבן. שאלנו את הרב הוא אמר שלפני חודש וחצי לא כדאי לנסות אפילו. שאם עדיין יש כתמים שלא פסקו לכאורה מקורם הוא ברחם.מה שלחלוטין אוסר לפי הפסיקה שלנו, לכן עוד אין מקום להקלות.

יש עניין לבדוק לפני שהלכתי לרופא? עוד לא נגמרו השישה שבועות... והשליה יצאה שלימה, מהממת!
בעיני לא נכון לחכות שיהיה "נקי לגמרי"השקט הזה
יכול להיות שמה שלא נקי בעיניך, הוא טהור בכל זאת.
לשאול רב שידריך אותך.
הרב שלנו פוסק לכל הנשים אחרי לידה הפסק בלי מוך, ולבדוק רק ראשון ושביעי. רק בזכות זה הצלחתי אחרי כמעט חודשיים סוף סוף לטבול (לפני כן לא היה מה לנסות כי היו דימומים יותר רציניים מכתמים, וגם שאריות שלייה שעשו בלאגן)
תודה על התגובה!אנונימית בהו"ל
זה כתמים ממש של דם. כבר היו לי בעבר כאלה שלא אוסרים, זה טיפה יותר רציני.
שאלנו את הרב שלנו, אמר שעוד אין מה לנסות. אבל קשה לי!ומילא אם היה דימום, אבל כבר אין שבועיים. ובימים האחרונים היה ממש נקי!
כמובן שמה שלא מוחלט לי שאוסר אני אשאל.
ווואו, קשוח חודשיים! רק שלא אגיע לשם😲 בנתיים לא קיבלתי הקלות😝
בזהירות בזהירותמקרמה
אגיד שאם כל כך קשה לך שווה לעשות חושבים האם רב שאומר חודש אחרי לידה ואחרי שבועיים ללא דימום שעוד אין מה לנסות, מתאים לך?

זה לא כזה הזוילפניו ברננה!
לי במצב של חודש אחרי לידה ושבוע רק כתמים חזר דימום כבד כמו מחזור (וזו לא שארית, הייתי אצל הרופאת נשים).
הגיוני מאוד שהרב חושש מאכזבה בשבילה...

(וחודשיים זה לא כזה הזוי. זה די הנורמה ככל הידוע לי..)
לא אמרתי שזה הזוימקרמה
אבל אם למישהי מאוד קשה המצב והיא כן מתארת תנאים בסיסים שעם הכלים הנכונים כן אפשר להגיע איתם לטהרה אז אולי רב שלא נמצא באותו קו שלה פחות מתאים לה
למי לא קשה המצב הזה? לא מכירה אישה כזו!!!אמהלה

גם לי זה מאד קשה. מאד מאד מאד

והרב לא הצליח כל פעם מחדש למצוא לנו היתרים

וכן- טבלתי לצערי הרבה אחרי חודשיים מהלידה, כי כך הגוף שלי

ללכת לרב אחר לא היה פוטר את הבעיה

אבל פה היא מתארת מצבמקרמה
של רב שחושב שאין בכלל מה לנסות חודש אחרי הלידה אפילו שאחרי שלא היה שבוע דימום.
זה שונה בעליל מרב שניסה ולא הצליח למצוא מקום להיתר.

אם מתאים לה הסיטואציה- אחלה.
אבל אם לא, כדאי לדעת שבדעות אחרות יש לה תנאי התחלה טובים להיטהר
תודה על האכפתיות!💕אנונימית בהו"ל
אבל כן, הגישה שלנו יותר מחמירה. בטוחה שגם לך בהרבה נושאים היה יותר קל להקל לפי דעות אחרות ועדיין את שומרת על הדרך שלך והעקרונות!
לפי ההתרים ששמעתי פה הייתי מצליחה כבר לטבול, ועדיין, שמחה בדרך שלי! וזה בכלל לא סותר את הקושי והרצון לגמור עם זה כבר! לכן מחפשת איך לגרום לגוף לזרום עם זה לימון, קינמון ופטל....
הוא רב שמכיר אותנו ובקיא מאד! אומר מניסיון. וגם אמר שאם אני מנסה אז כמובן לא לפסול לבד. מאד קשוב ואכפתי אבל מייצג את ההלכה כפי שאנו בחרנו.
נשמע שאת לגמרי שלמה עם זהמקרמה
וטוב שכך.
הכי חשוב להגיע לטהרה מתוך שלמות.
לשתות קינמוןלפניו ברננה!
כפית ביום, בתור תה עם מים וסוכר, או בתוך שוקו או קפה
אפשר גם לערבב ביוגורט..
ממש ראיתי בעיניים איך בימים שלא לקחתי היו יותר כתמים.
האם זה שונה להיפטר מהדימום כאשר מדוברPandi99
בקיסרי?
אוף אוף..... רוצה לפרוק!אנונימית בהו"ל

ניסיתי כל מה שכתבו פה, מלא קינמון, ולימון, ופטל. שטפתי טוב והצלחתי לבצע הפסק.
והמוך בדיוק יצא לא טוב.
אתמול עשיתי שוב, הבדיקה של היום הראשון פסלה.
ניסיתי שוב לעשות הפסק ולא הצלחתי...
ואני מתוסכלת! נמאס לי כבר! אבל עוד יותר מאד לי מכל האיסורים האלה!
והרב כבר הסביר איפה אפשר להקל, ולא רואה כמעט דם בכלל ועדיין, לא מצליחה להתקדם הלאה...
קשה לי.... מה עוד אפשר לעשות?!
תמיד יש את הכתמים האלה?? עד הלידה היה לי מזה מסודר. כבר עדיף דימום רגיל שלא מכניס לתקוות סתם

רוצה להתחפר במיטה קצת וצריכ. להתארגן שבת... גמר לי את האנרגיה!
כמה זמן ניסית קינמון?מוריה
לא כדאי לימון. לימון רלוונטי רק כשיש דימום ולא כתמים.
פטל לא ניסיתי.
מאז שכתבת.אנונימית בהו"ל
נראה לי ארבעה ימים.
ואוקי, אוריד את הלימון...

רק שיגמר כבר!
אני מבינה אותך מאודסליל
זה באמת קשה.
אבל חודש אחרי לידה זה באמת ממש מעט.
ולפעמים הגוף צריך עוד קצת זמן.
אם לא מתסכל אותך, את יכולה להמשיך לנסות.
אבל אני אישית אחרי לידה מעדכנת גם את בעלי, שאני מחכה שלא יהיה דימום. כי אין לי כוח נפשי לעשות ולהתאכזב.
רק אם מרגישה שיש לי כוח, אני מנסה.

מעבר לזה, בטווח הזה כתמים זה עוד תקין. אבל כדאי עוד שבועיים ללכת לרופא לוודא שלא נשארו שאריות ברחם, שגם עלולות לגרום לכתמים
תשמעי, יש שתי אפשרויותמיואשת******
או שמחליטים שקשה מדי ההרחקות ומתמודדים עם כל הנסיונות האכזבות השאיפות הקינמון השאלות לרב וכל שאר ירקות ומקווים מאד שזה יהיה שווה את זה ותצליחו.
או שקשה מדי כל הרכבת הרים הזו ומחליטים שיותר קל לשמור הרחקות עוד קצת ולחכות שהכל יהיה נקי מיוצב ולגמרי בטוח (6-8 שבועות אחרי הלידה בממוצע)

כל אחת צריכה להחליט מה יותר קשה לה ולפי זה לבחור את המלחמות שלה.
אני בחרתי תמיד באופציה השניה. לא התאים לי המליום נסיונות בדיקות שאלות אכזבות וכו.
יש כאלו שבוחרות באופציה הראשונה ועושות שמיניות באוויר ולפעמים מצליח. אבל לפעמים גם לא
פתרון קסם אין כל כך
תחשבי איפה את רוצה להשקיע את האנרגיות שלך
חיבוק גדול כי זה באמת ממש מתסכל ❣️
איזה כיף שכתבת את זה!באר מרים
התלבטתי האם להגיב כאן מחשש עגבניות..

אני מרגישה זקנה מהדור הקודם..

אף פעם לא התנקיתי מוקדם מהלידה.
הטפטופים נמשכו אצלי בערך חודשיים, ברמת טפטופים או כתמים פעם בכמה ימים, ופחות או יותר כשהם נגמרו הגיע מחזור (או דימוןץם דמוי מחזור) שרק אחריו התחלתי את תהליך הטהרה.
כך שיצא שאף םעם לא טבלתי לפני שעברו חודשיים מהלידה, וח
לפעמים יותר קרוב לשלושה חודשים.

וכן, זה קשה.
גם הרצון לחיבוק ולמגע וגם ההרחקות והתמרון עם התינוק אחרי הלידה..

אבל לי (ולנו) זה התאים.

לדעת שאני נותנת לגוף שלי את המנוחה להחלים לאט בקצב שלו ולא דוחקת בו מהר מדי ו"מצפה" ממנו לחזור לעצמו מהר מדי..

אני מרגישה שיש כאן קצת הקבלה בין מה שהגוף אומר למה שקורה בנפש ובשאר תחומי החיים.
אחרי הלידה לוקח לי זמן לחזור לעצמי בכל המישורים. ובעיני חלק מהבלאגן של אחרי הלידה של שעות שינה מטורפות, חולשה, בקושי זמן לאכול, להתפנות, צורך לארגן מחדש את החיים בכל הרמות - אז גם הדימום הוא חלק מזה.
הוא הדרך של המערכת הנשית "להתארגן מחדש" ולשדר לי שהיא לא פנויה כרגע לעומס נוסף, גם לא של קירבה לאיש היקר שלי..
ומתוך כבוד לעצמי ולתהליכילץם שלי העדפתי להמתין עם הטהרה עד שארגיש הגוף אומר לי שזהו. נקי לגמרי. הלידה הסתיימה סופית ויש בגוף פניות להמשיך הלאה.

ובשבילי היה מאוד משמעותי שתהליך הטהרה מהלידה יהיה שלם: הפסק, מוך, 7 ימים נקיים ממש עם בדיקות, תחתון לבן והכל ואחריהם הטהרה המיוחלת והמפגש הזוגי המחודש בשלמות ובמלואו, כשאני באמת פנויה אליו מכל הכיוונים והגוף לגמרי החלים מהלידה.

אני יודעת שזה לא מתאים לכל אחת, אבל מניחה את זה כאן.
לא יכולה לדמיין עלי נסיונות להפסק ותסכולים מדימומים וכתמונים ועומס כזה על הגוף ועל הנפש, וטהרה כשהגוף לא לגמרי מוכן באמת למגע מלא - אותי זה היה מציף ומפיל..

אז כל אחת שתעשה מה שטוב לה.
רק מניחה את זה כאן.
ויודעת מחברות שהרבה מבנות גילי ה"זקנות" עברו את זה ככה..

יאללה, עגבניות...
אני גם ככהסליל
ואני בת 24...
לא חושבת שקשור לגיל.
קשור לתפיסה, ליחס של בני הזוג למגע, למקום שהוא תופס בקשר ביניהם ועוד כל מיני דברים
יכול להיות..באר מרים
בפורום שומעים כל הזמן את הגישה ההפוכה..
גמני ככהoo
הגישה הכללית הרווחת היא למהר להיטהר, ולכן הגישה שלנו במיעוט.
כתבתי על זה פעם בהקשר אחר, שיש מירוץ לטהרה, זה חלק מהמירוץ.
❤️מיואשת******
דווקא יוצא לי חומר את זה פה לא מעט. וגם יש מצב שזה קשור לגיל אבל לא רק
באמת שכל אחת תבחר את המלחמות שלה 😏
ממש מסכימה שזה קשור לגיל..אמא לאוצר❤
זאת הגישה של המדריכת כלות שלי
וגם אמא שלי ככה
ונראה לי כל אשה "מהדור הקודם" שיצא לי לדבר איתה על זה..
ולעומת זאת באמת רוב הצעירות שאני מכירה באמת מנסות מוקדם, גם כשזה כרוך בהרבה עגמת נפש לפעמים...
מעניין למה החלוקה הזאת...
דור האינסטנט..😏אם_שמחה_הללויה
מה זה אומר?אמא לאוצר❤
דור שרוצה הכל מהר מהראם_שמחה_הללויה
את באמת מרגישה שאת פחות ככה?אמא לאוצר❤
חושבת שזה קשור לדור?
וגם אם זה נכון אני לא יודעת אם זה קשור בהכרח..
כי לא מרגישה את זה על הכל
פשוט ההרחקות אחרי לידה היו לי ממש גיהינום...
באמת שחזרתי קצת להיות בנאדם, והתחלתי להתאושש, פיזית, נפשית והכל מהלידה, זה היה רק אחרי שטבלתי...
התקופה הזאת הייתה לי פשוט נוראית והשפיעה עלי מאוד ולא לטוב...
אני לא מדור של אמא שלךאם_שמחה_הללויה
אני עוד נחשבת מהדור הצעיר😜..בת 31..
לפעמים זה גם תלוי אופי..לפעמים מרגישה שהייתי צריכה להוולד בתקופה אחרת
דווקא אחרי לידה בא לי בטוב הספייס הגופני, כי בא לי קצת בעלות על הגוף שלי כי התינוק גם ככה כל כך תלוי בי.
אבל בעליי ההפך הגמור ממני🤭
חח את יותר קרובה לגיל שלה משלי😜אמא לאוצר❤
מבינה ממש..זה גם באמת תלוי אופי
אבל אין ספק שמבחינות מסויימות זה מקל שאסורים..מאד מזדהה עם הספייס..
אבל זה היה לי ככ קשה שהייתי מוותרת על זה בשמחה🤭
וויThank-u-Hashem
כמה עגמת נפש הייתי חוסכת אם הייתי כמוך
מה אני יגיד לך - מקנאה ממש!

מבינה אותך, אבל מבחינתי לטבול לא סותר בעלות על הגוףמיקי מאוס
אולי זה גם קשור לתפיסות שמשפיעות

אני אחרי לידה ממש רוצה מגע קרוב ולוותר על ההרחקות ומאוד רוצה לטבול גם כשלא מתאים לי יחסים מלאים, וזה כמובן הכי הגיוני שלא יתאים.

וגם מבחינה הלכתית- הגישה שלנו מאפשרת את זה ויש פתרונות שמאפשרים לשנינו להיות בטוב עם המצב

כנראה גם פז"מ בנישואין משפיע על היחס למגע... לא יודעת מה אחליט בעוד 10 שנים😏
טוב חיבוק אם היה אפשר גם הייתי רוצהאם_שמחה_הללויה
ישר אחרי הלידה🤗🤗
לא בטוח, אולי גם הגישה למיניות שונהמיואשת******
ואני לא חושבת שזה דור כמו גיל, נשים צעירות עם הורמונים וגברים צעירים שלפעמים הנשים מרגישות שהן הולכים למות עוד רגע מרב תסכול 😜
ואולי גם גישה של דור וחינוך
אני ממש לא חושבת שזה רע. ממש לא. כל אחת צריכה לעשות מה שמתאים לה.
אבל טוב לשמוע גישות אחרות גם
חחחחח הרגת אותי עם הגברים שהולכים למותאם_שמחה_הללויה
זה בדיוק זה😅😅
אבל אחרי לידה. אני בכל אופן, לא ממהרת לטבולקופצת
בשביל מיניות.
אני טסה לטבול הכי מהר שאני יכולה בשביל החיבוק, המגע הפשוט. ההתכרבלות...

מיניות אחרי לידה נעשית בקצב שלי ובעלי יודע לכבד את זה.
אני מאד מבינה את זהמיואשת******
עד עמקי לבבי זה באמת מאד קשה לי גם החוסר במגע
אבל הבדיקות וההתעסקות קשות לי יותר
אבל גם בזה יש גישותמקרמה
אני לא הרגשתי בדיקות והתעסקויות וטבלתי חודש אחרי לידה.

מאוד מבינה איך מישהי שחשוב לה לעשות את תהליך הטהרה ללא היתרים והקלות אבל גם הכי מהר שאפשר מגיע לתסכולים ואכזבות.

אני חושבת שיש פה יותר מ2 אלטרנטיבות
וכל אחת עם הבחירה שלה טיפה היא שמה את הדגש.

ברור, מי שהולך לה בקלות אז זה לא שאלהמיואשת******
כל הדיון הוא על מי שלא. אשרייך
לא זאת היתה הכוונהמקרמה
אי אפשר להתעקש על תהליך טהרה "שלם", וגם שיהיה בזמן קצר.

יש גם פתרונות הלכתיים איך להיטהר מוקדם בלי תסכולים ובלי התעסקויות.
וזה לא שרק לקחת את הזמן הוא הפתרון היחיד.

מאוד הגיוני שמי שחשוב לה לחכות להיות נקיה לגמרי, לעשות אחרי לידה מוך דחוק, 2 בדיקות ביום
וכל זה חודש אחרי לידה תיתקל בקשיים ותסכולים.

אני לגמרי חושבת שטהרה צריכה להיעשות במינימום תסכול ולפעמים הפתרון הוא הלכתי, אבל צריך לקבל אותו.

אם מוצבת בפני האופציות החערה של חהיטהר מוקדם עם היתרים כל שהם
או לחכות ולהחמיר
אני בוחרת מוקדם.
זה לא הופך אותי לדור האינסטנט או לצעירה הורמונלית או אחת שלא קשובה לגוף שלה

השרשור הזה קצת מנותק מהפן ההלכתי שבו
וגם הפח הזה יש המון גישות שיכולות להשפיע על הזמן והתסכול.

מסכימה מאד מאד. תודה שכתבת!אמא לאוצר❤
וואי. ממש סליחה. לא התכוונתי שזה ישמע ככהמיואשת******
קודם כל אני חושבת שלהיות צעירה הורמונלית זה כיף.
ואני ממש בטוחה שלא כתבתי בשום מקום שזה לא להיות קשובה לגוף שלך.
גם אם מישהי כן כתבה שהיא קשובה לגוף שלה, זה לא בא לומר שמי שלא עושה כמוה לא קשובה, אלא שזה הסיבה והצורה שלה.
נשמע לי שאולי את או בנות אחרות נפגעו מאיך שכתבנו אז ממש ממש סליחה, זה לגמרי לא הכוונה!

את צודקת שיש פתרונות הלכתיים. אבל מבחינתי, ללכת עם שאלות, להיות במתח, לבקש היתרים, לשטוף בכל מיני, ולאכול לימון ועוד ועוד, אוצי זה משגע. אין לי כח לא רוצה.
לגמרי לגמרי לגמרי מבינה מי שכן, ומי שמעדיפה להיטהר מוקדם במחיר הזה. לגמרי! לרגע לא חושבת שיש בזה משהו שלילי אפילו במילימיטר
זה פשוט גישות שונות שמתאימות לנשים שונות שיש להן צרכים שונים ונקודות הכאב שלהן במקומות אחרים . זה הכל.
ואין גישה אחת טובה מחברתה בכלל. התכוונתי רק להציג את נקודת המבט שלי, לא לומר שהיא טובה יותר, בשום אופן לא.
סליחה ממש אם מישהי נפגעה מהדברים. ❣️
כתבת מהמם מיואשת❤אמא לאוצר❤
ממש הסברת את שני הצדדים אבל שאת שניהם בצורה חיובית🤍
חושבת שגם בהודעות הקודמות כתבת ברגישות ולא נראה לי שפגעת...
אני חושבת שפשוט מקרמה ניסתה טיפה להסביר יותר את הצד השני..
בכל אופן אין כמוך וכולנו צריכות ללמוד ממך איך להיות רגישה ממש גם מאחורי המקלדת 🤍❤🤍
וואי תודה! אחת המחמאות השוות שקיבלתי!מיואשת******
מי שמכירה אותי פה לאורך השנים יודעות שזה ממש לא היה הצד החזק שלי. בלשון המעטה 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️
ואני כל כך כל כך עובדת על זה
וזה קשה
אני חמומת מוח מטבעי….
אבל כשפגעתי בעבר באחרות לא ישנתי לילות מרב יסורי מצפון
ואני עובדת ולומדת ומשתפרת
ואיך אני מעריכה ושמחה שכתבת לי את זה, יש שכר לעמלי
וזה עוד דבר מדהים שקרה לי בזכות הפורום
איזה כיף! ❤❤אמא לאוצר❤
אין כמו מחמאות על נושא שאנחנו עובדות בו קשה...
הרבה יותר שווה ממחמאות על נושאים שפשוטים לנו וזורמים לנו..
אז לגמרי יש שכר לעמלך🤍
שנזכה כולנו 🙂
ממש. צודקת מאד. תודה רבה לך! ❣️מיואשת******
שחשבת עלי דברים נחמדים וגם אמרת אותם! גם שימחת אותי וגם עזרת לי להתמיד בהמשך בעבודה הזו. תבורכי על העין הטובה והמילים החמות ❤️❤️❤️
איזה יופי תודה על השיתוףאם_שמחה_הללויה
הכל ממש בסדרמקרמה
לא נפגעתי בכלל.
רק ניסיתי להראות שיש עוד אפיקים לשקול שלא יבואו על מחיר הזמו או מחיר הנפשי.

מודה שאני אחרי לידה הולכת על הגישה הכי פחות מחמירה.
כי זה לא שווה לי את מחיר הזמן או מחיר התסכול

התיאוק של "ללכת עם שאלות, להיות במתח, לבקש היתרים, לשטוף בכל מיני, ולאכול לימון ועוד ועוד, אוצי זה משגע. אין לי כח לא רוצה" כמעט ולא קיים אצלי

ואני לא חושבת שזה בגלל שאני מדממת פחות מכל אישה אחרת
אלא בגלל שבחרתי לנקוט בגישה הלכתית אחרת. (רק דוג קטנה, שתי נשים כתבו פה בשרשור על מוך דחוק אחרי לידה.... ומודה שהייתי בשוק!)
לא מוכנה לשלם מחיר נפשי או מחיר זמן... אז בחרתי ב"מחיר הלכתי" (רק שלא ישמע שאני רפורמית או משהו.... )

בדור שלנו מתחיל להיות שינוי גדול בתחום ובעיני הוא מבורך.

לא חייבים לקבל אותו,
אפשר לבחור בגישה המחמירה ואז להאיץ בגוף להתנקות עם קינמון/לימון/שטיפות אבל יש לזה מחיר נפשי שלא שווה את זה.

ושוב פעם, את לגמרי בסדר.
ברצף השרשור הגבתי לך ספציפית אבל התגובה לא היתה רק אליך,
אלא לרוח התת שרשור שנפתח על הצורך לבחור.

גם אבל לא אצל כולם זה רלוונטימיואשת******
עבר עריכה על ידי מיואשת****** בתאריך כ"ו בשבט תשפ"ב 09:08
(גם אני נדהמתי נמוך דחוק)
גם אצל אלן שילכו בגישה הפחות מחמירה, עדיין שלושה וארבעה שבועות אחרי לידה יש המון פעמים כתמים אחרי כמה ימים נקיים לחלוטין , ויש שאלות גם על המעט שעושים ויש פתאום איזה דימום בדיוק ביום של הטבילה ועוד.
אז לכן אמרתי אשרייך בהתחלה
כי זה תמיד רק הגישה , אלא הגישה בשילוב זה שהולך לך יחסית טוב בשלב מוקדם יחסית אחרי הלידה. ואני מניחה שיש כאלו שהולך להן טוב בלי הקלות, ויש כאלו שגם עם הקלות לא הולך להן… כמוני
אחרי הלידה הראשונה שלי הייתי בגישה שלך. קיבלתי מלא קולות ממש והלכתי לפי גישה מקלה, ועדיין היו מלא שאלות ובלאגן וסיוט 😶
אז כן יש נשים שנטהרות יותר בקלות
ויש גם גישות הלכתיות שונות ויש לפעמים שילוב בינהם…
וכל אחת לפי המצב שלה והבחירות שלה והנתונים שלה עושה מה שטוב לה
וטוב שאת מצידה את הגישה ההלכתית
וטוב שאני מציגה גישה שונה בלחץ להיטהר
הכל מצוין
וכל אחת תיקח מה שטוב לה
על זה אנחנו מסכימות!מקרמה
❣️❣️מיואשת******
ותודה שהבאת את הקול הזה גם. ממש חשוב
רק רוצה לומר לךלפניו ברננה!
שיצא, שאני הייתי בנחת להיטהר. התחלתי חודשיים אחרי הלידה, ועדיין שני הפסקים יצאו לא טובים.
בשלישי הבנתי שכנראה יש לי פצע.
וגם עם כל ההקלות האפשריות (בגלל הפצע ולא בגלל הלידה) היו לי כל יום כתמים לשאול עליהם ורק אחרי שהתחלתי לשתות קינמון הם נגמרו.
אז זה שיש גישה הלכתית מגילה לא תמיד אומר שהיה אפשר קודם.
שלא יצא שמישהי מתוסכלת גם מזה...
ברור. זה לא תרופת פלאמקרמה
ברור לי שיש נשים שגם עם כל הפתרונות ההלכתיים האפשריים עדיין יקח להם זמן...
ולנשים כאלו בהחלט כדאי לחכות.
אבל יש מלא נשים שזה יכול להיות פתרון בשבילם.
שלא יבוא על מחיר הזמן והתסכול.

מודה שמה ש'הדליק אותי' בשרשוג הזה זה האמירה של הרב שחודש אחרי לידה אין מה לנסות וזאת למרות שכבר שבוע אין דימום... והיא הצליחה לעשות הפסק ונפלה על מוך דחוק!
זה פשוט מתסכל אותי, כי זה פשוט גישה ששמה את המצב הנפשי והפיזי של האישה בתחתית סדרי העדיפויות.

אז אפשר לבחור לא להקל בכלום אבל לעשות את זה במודעות דל מה המחיר ולדעת שאפשר גם אחרת
אגב, אחרי לידה גם הלכתית הרבה פעמים יש מקום להקל יותראמא של בנותי

הימים ה-8-40 מלידת בן ו-15-80מלידת בת הם ימי טוהר שהתורה התירה את הדם בהם וכל האיסור הוא חרם הגאונים...

לכן יש הרבה יותר מקום להקל בטהרה בימים האלו.

כמובן שאסור לעבור על חרם הגאונים וחייבים להיטהר, אבל הלכתית - הרבה יותר קל להתיר דברים, ובטח לא לעשות מוך דחוק ולבדוק רק בראשון ושביעי שבדיעבד גם בזמנים רגילים לא פוסלים את הטהרה...

גם כדאי לציין שאת בימים האלה כשיש שאלות על כתמים ובדיקות וכו' לרב - כי הוא יכול לצרף את זה כעוד צד להקל. 

את צודקת, אבל אני רוצה לדייק..באר מרים
קודם כל - טומאת לידה היא מדאורייתא וממנה יש להיטהר קודם כל!

היכולת להקל בימי טוהר היא רק לאחר שהאישה נטהרה לפחות פעם אחת מטומאת הלידה שהיא מדאורייתא! גם אם (כמו כמעט כולנו) הטהרה מהלידה מתרחשת בפועל בימי טוהר, כל עוד האישה טמאה בטומאת לידה אלו דיני דאורייתא ולא חומרא של הגאונים!

וגם לגבי ימי הטוהר עצמם:
אם ההלכה היתה אומרת שלאחר חומרת הגאונים כל הנשים בזמן ימי טוהר לא צריכות מוך דחוק ובודקות לכתחילה רק ראשון ושביעי זה דבר אחד, אבל זה לא מה שההלכה אומרת!
ההלכה הפשוטה היא שכיום איו הבדל בחיוב הבדיקות לכתחילה בין ימי טוהר לבין ימים רגילים.
לכן *לכתחילה* עושים את כל הבדיקות, ורק בדיעבד או במקום צורך בהיתר רב ניתן להקל ולהפחית בדיקות - אין היתר גורף לכל הנשים אחרי לידה להפחית בדיקות לכתחילה.
(ודרך אגב, זה מקום להזכיר: הוזכר כאן בכמה מקומות בדיון הזה (לא את) שיש נשים שמקילות ומפחיתות בדיקות ויש נשים שמחמירות ובודקות את כל הבדיקות. לבדוק את כל הבדיקות בשבעה נקיים זו לא חומרא ולא הידור! זאת ההלכה לכתחילה. (מוך דחוק במצב כזה אכן עשוי להיות חומרא, וגם זה לא תמיד..) הפחתת בדיקות היא הקולא, וע"פי היתר רב במקום צורך. לא כל אישה אחרי לידה מיד הופכת אוטומטית למקום צורך או לשעת הדחק, ובהחלט יש נשים שפחות זקוקות להיתרים כאלה ומצבן בכלל לא מוגדר כמצדיק היתרים של "מקום צורך" ומעדיפות להקפיד על הדרישות של ה"לכתחילה" של ההלכה. אישה שומרת על כל פרטי ההלכה ולא מבקשת להקל איננה מחמירה! חומרא היא כשעושין יותר מהדרישה ההלכתית או כשיש שתי אפשרויו שונות הלכתית ובוחרים במחמירה יותר! שמירה על ההלכה בלי להקל איננה החמרה! הבקשה חהקל וחבדוק פחות היא אכן קולא, ורבנים שונים מתירים להקל באופמחם שונים..)

את לגמרי צודקת שלגבי כתמים או שאלות של בדיקות בזמן הזה חשוב מאוד לציין לרב שאלו ימי טוהר ולפעמים מקילין בגלל זה יותר מבמצבים אחרים - אבל זה כשהאשה כבר נטהרה פעם אחת מטומאת הלידה.
מסכימה עם רב מה שכתבת, רק מעירהאמא של בנותיאחרונה

שטומאת לידה היא מדאוריתא - נכון - אבל השבעה נקיים והבדיקות כדי להיטהר ממנה לא... אלא רק הטבילה.

שבלעדיה - האישה אסורה מדאוריתא. זה ודאי.

לכתחילה נכון, ההלכה הפשוטה היא שעל האישה לעשות את כל הבדיקות וללבוש לבן וכו', אבל הרבה יותר קל לרב להתיר במקרה הצורך גם לעשות פחות בדיקות (וליותר נשים יש צורך בהפחתת הבדיקות אחרי לידה מטעמים מובנים...)., גם ללבוש צבעונים, גם כתמים שברגיל הם היו אוסרים...

אבל ודאי ובודאי שצריך היתר מרב!

רק מדגישה שוב - מכיוון שהעובדה שהאישה אחרי לידה וכל השבעה נקיים - גם בטבילה ראשונה שאז היא אסורה מדאוריתא, ולא כל שכן לאחר הטבילה הראשונה - הם מחרם הגאונים, הרב יכול לצרף את זה כצד נוסף להתיר, ולכן כדאי מאוד לציין את העובדה הזאת בפנייה לרב. זה הכל. גם לפני הטבילה הראשונה.

לגבי מוך דחוק ספציפית - רק מדייקת - מאוד נדיר שמעיקר הדין הוא נצרך. ברב מוחלט של המקרים זה מנהג מאוד חשוב שאי אפשר לזלזל בו - אבל לא מעיקר הדין. ויש הרבה שנוהגים לא לעשות אחרי לידה מכיוון שהמקום רגיש ועד כמה שידוע לי - בשביל לוותר על מוך דחוק אחרי לידה - אין צורך בהיתר מרב (כמובן שאף פעם לא מזיק לשאול).

(עד כמה שזכור לי ממה ששאלתי את הרב, מעיקר הדין מוך דחוק הוא חובה כאשר האישה עושה הפסק באותו יום בו התחיל הדימום - בהדגשה על דימום - ולא כתם שפסל את השבעה נקיים. לפחות לאשכנזיות זה כמעט לא קורה, כי גם אם התחיל דימום (לא הכתמה) והפסיק באותו יום - בהנחה שזה לא קרה בתוך שבעה נקיים - עדיין צריך לחכות ליום החמישי בשביל ההפסק... מקרה כזה בתוך שבעה נקיים הוא יחסית נדיר עד כמה שידוע לי. אבל בבקשה לא להשתמש בזה בתור פסיקת הלכה בלי לשאול רב!!!!!!)

חח כן. בדיוק באתי לכתוב שנראלי זה ממש קשור לגיל גםאמא לאוצר❤
תיארת מעולה🤣
מעניין איך אני ירגיש לגבי זה עוד 10 שנים
ועוד 20 בכלל🤔
גם אני כמוך! 😋עדינה אבל בשטח
אני צעירהיוקי
וגם כמוך
הגוף עוד מרגיש לי מפורק. הנפש עדיין במצב עדין. אני מתחילה ב7 נקיים רק כשאני בטוחה שהכל נגמר
אני מהצעירות וגם ככהלפניו ברננה!
אחרי שבלידה הראשונה ניסיתי מהר וזה רק גרם להמון מפח נפש וגם למריבה בינינו (בגלל האופן שבו הוא הלך לשאול את השאלות ומה שנגרם מזה..) הבנתי שזה לא בשבילנו

האמת שאני חושבת שחשוב לא לקבוע כללים ולא להחליט החלטות גורפות, אלא לשים לב מה הצורך שלי (שלנו..) כרגע ולפי זה לעשות.
גמני ככה לחלוטין.. אחרי הלידה הראשונה,שגרה ברוכה
ניסיתי וניסיתי ושאלות לרב כל יום וחששות ללכת לשירותים ויום אחרי הטבילה שהצלחתי בדוחק הגיע דימון שאסר ומאז, אין יותר. אני לא מוכנה להעביר את הנפש שלי והגוף כאלה לחצים. הייתי ממש דרוכה מכל שירותים. ממה שאני יראה. די כמה אפשר חהיות בלחץ. וכל בדיקה הלב דופק.. אמלי זה היה ממש יותר מייד. שאר הלידות חיכיתי עד שיעבור אפילו שבוע בלי שום דבר.
אצלי אחרי לידות, ניסיונות חוזרים בוודאות גורמים לשריטותיראת גאולה
ולפצעים.
(זה גם ההיגיון ההלכתי בלהתיר לכתחילה לבדוק פחות).
אז אם הפסק לא הצליח, אני מחכה יומיים שלושה עד לניסיון הבא (כי אני כן משתדלת לעשות מוך ואת כל הבדיקות)
לא יודעת מה לומר לך, לא רוצה לייאש אותך, אבל תשימי לב שלא קורה לך ככה.
כמה שזה קשה!Thank-u-Hashem
אני בטוחה שכולן פה מזדהות איתך לגמרי

אני רק יכולה להגיד תעשי את כל הטיפים
אבל בלי לחץ וציפיות גבוהות

להנמיך ציפיות וזה לא קל בכלל כי זה תקופה מעפנה מהבחינה הזאת ואם את בלי דימום מסיבי כבר משבועיים אחרי לידה לא אמור להיות בעיה לא רגילה להיטהר.

נגיד הייתן חייבות לעשות דיאטהכולנה

לא בשביל לרזות, שזה בונוס נחמד, אלא בשביל הבריאות.

כרגע ב"ה בריאה אבל כבר נושקת לגיל 40, עם 20 קילו עודפים, אמא שתאריך ימים בטוב, עם סוכרת מאזור הגיל הזה, עם סיבוכים נספחים, ואני רואה אותה וכל כך רוצה לשמור על עצמי ולדאוג לעצמי ולא מצליחה.

התזונה שלי לקויה ברמות, באמת מתביישת אפילו לכתוב את זה. ספורט ניסיתי כמה פעמים ולא התחברתי.

אני מפחדת למצוא את עצמי חולה ולהלקות את עצמי שלא סגרתי את הפה.  

אז נגיד שהייתן צריכות לעשות תהליך כזה, מה הייתן עושות?

תוכנית ליווי אישית או קבוצתית?

דיאטנית מהקוםה?

זריקות לא רלבנטי בשבילי

איזה עוד דרכים קיימות, אני צריכה לפתור את העניין מהשורש, חייבת לעשות שינוי. ממש מפחדת שלא אסלח לעצמי אם אהפוך לחולה. 

אני דווקא כן (בעיקר בהנקה)ואז את תראי
והאמת שזה בכלל לא עוזר לי לא לקנות כי 5 דקות ואני במכולת ליד הבית עם שלל גלידות וכו 😁
עוד שאלה - כמה בגדי יום חול ושבת יש לילדים שלכן?שושנושי

או במילים אחרות - כמה מכנסיים וכמה חולצות לילד בן 3.5?

קניתי בתחילת עונה ומשום מה מרגיש לי שזה לא מספיק. 

תוהה אם אני מוגזמת שצריכה הרבה או שזה באמת קצת מידי.

אמר לי הבוקר, שהוא לא רוצה לא את זה ולא את זה וכלום לא רוצה ואין לו חולצות בכלל. נבהלתי לרגע.

זה תלוי בכמה דבריםהשם שלי

בקצב של הכניסות,

אם משתמשים במייבש,

עד כמה הילד מלכלך בגדים,

וגם עד כמה הילד רוצה לבחור בעצמו בגדים, או שלא אכפת לו.

לשבת יש לכל ילד בערך 3 סטים, שיספיק אם מתלכלך ואם יש יומיים רצופים.

ליום חול, אני לא יודעת.

מספיק 4-5 סטים, אם מכבסים בתדירות מספיקה ואין צורך להורה או לילד ביותר מידי גיוון.

אם לא, כדאי שיהיה יותר.

וכדאי גם כמה חולצות לראש חודש, או ימים שצריך חולצה לבנה אבל לא ממש חגיגי.

אם ככה צריכה יותר, תודה על המענה.שושנושי

היו 4 סטים - סט אחד חולצה עם כתם שלא יורד. שם מכנס שנקרע.

תכלס לא נשאר כלום. הרגע מזמינה מנקסט.

אם חליפות טריקו פשוטות מספקות אותךיעל מהדרום

לק"י

יש בקיווי 3 חליפות ב-100 או 3 פריטים בודדים ב-50.

אבל משומה החולצות יותר גדולות ורחבות עם שרוול כמעט 3/4, ביחס למכנסיים.

(או שחלק התכווצו במייבש. לא יודעת).

ילד בן 4אפרסקה

יש לו בערך 10 חולצות של יום חול (חצי מהן משנה שעברה שעדיין עולה עליו), ובערך 20 זוגות מכנסיים שמתוכם חצי קצרים שקניתי וחצי ארוכים אבל דקים שנשארו לו משנה שעברה. אבל זה רק בגלל שהוא עוד מפספס מדיי פעם אז אני חייבת שתהיה לי תחלופה, אחרת לא הייתי קונה לו כ"כ הרבה.

שבת יש לו 2 חולצות לבנות ו-2 זוגות מכנסיים

אצלינו לבן 3.5 יש כרגע 6 חליפות ליום חול+חולצה 1יעל מהדרום

לק"י

אבל אני שוקלת לקנות לו עוד חליפה או שתיים.

ולשבת זה הצטבר, כי חלק מהבגדים מתאימים לו עוד משנה שעברה- 3 זוגות מכנסיים, ועוד איזה 5-6 חולצות, אבל חלקן סתם טריקו לבנות חלקות. אז זה פחות חגיגי, אבל נוח לי שיש לו.

אני כן צריכה לחדש לו, כי חלק כבר נראים פחות טוב.

אז ככהממשיכה לחלום

אני גיליתי שאני לא אוהבת כמויות גדולת מידי כי אז הכביסה הופכת למדהו דאני לא מצליחה להשתלט עליו..

מצד שני אני לא יכולה לרדוף אחרי בגדים נקיים כל היום.

אז מנסה ליצור איזון

שמתי לב שאני צריכה בערך 5 חולצות, 4 מכנסיים שמתאימים ליותר מחולצה אחת.

לשבת 2 אפשרויות, 3 חולצות לבנות לילד בערך.

זה גם משתנה לפי האופי של הילד, למשל ילד שמלכלך מאוד או נוטה לקרוע את הבגדים מצריך כמות גדולה יותר

לשבת מלא חולצות כי קיבלנו אבל שני מכנסייםבוקר אור

וואלה הייתי שמחה אם היה עוד אבל לא קריטי לי, הוא בן ארבע

ליום חול האמת מלא,  אבל רק כי קיבלנו. בפועל מכוסים כל יומיים אז משתמשים מקסימום בארבעה, אולי חמישה סטים

אצלנו בן 6כבתחילה

יום חול-

10-12 חולצות

7-8 מכנסיים

שבת -

6-8 חולצות

3 מכנסיים קצרות

4 מכנסיים ארוכות 

הרבה.טארקו

איזור ה15 מכל סוג ליום חול

איזור 5 מכל סוג לשבת

ורק דברים שנעים להם ללבוש

בתקופות של גמילה מחזיקה גם יותר מזה.

התדירות כביסות פה לא גבוהה ככ ולא יכולה לחיות בלחץ שאין להם מה ללבוש מחר.

בערךשיפור

10 ליום חול

4-5 לשבת

כדי שאני לא אהיה לחוצה על כביסות

אבל נראה לי מי שמסודרת ומכבסת ומקפלת בקצב טוב אפשר הרבה פחות

בגיל הזהאורוש3אחרונה

בין 7 ל- 10 ליום חול.

אני מרגישה שבחורף צריך פחות כי הסל מתמלא ברגע אז מכבסים יותר.

אם אין מייבש אז יותר.

לשבת 4 כזה אבל נגיד אם יש מאח גדול או קבלתי אז לא מקפידה על 4 מושקעים. שניים יפים. 

שאלה למשפחה עם יותר מ4 ילדים -חופשה בבית מלוןעם ישראל חי🇮🇱

תגידו, איך אתם נוסעים לבית מלון בלי רכב מתאים?

ב"ה 6 ילדים ,יש לנו רכב אחד 7 מקומות ורכב 5 קטן.

ממש לא רואה את עצמי נוהגת לצפון ובעלי ברכב השני.

רעיונות ,??????? תודה !!!!!

כן...זה יקרה עוד 5-6 שנים בערך 😅עם ישראל חי🇮🇱
אני משתגעתתתאנונימית בהו"ל

ושלום מראש לכל מי שתזהה אותי

אצלנו אין חלאקה ומספרים מתי שרוצים

הקטן שלי בן שנתיים בדיוק וסיפרנו אותו בקטנה בבית כל פעם ויצא עקום ולא יפה אז היום לקחנו אותו לספר כדי שיישר את הפוני ויסדר את האורך מאחורה.

היה לנו בלתם ולא יכולתי להגיע

מפה לשם הילד חוזר מסופררררר

מוכן לכיפה

הוא נראה בן 40!!

איפה התינוק שלי???

אני מתפדחת לצאת איתו לרחוב

אני מבואסת ככ שלא הייתי שם

מה עושים עכשיו??

אל תדאגי זה גודל מהרררר חיבוקקקאוהבת את השבת
זה ממש שינוי... גם בגיל 3 זה מעבר יעל מהדרום
וואוו בטח היית בשוקקשירה_11
לפחות זה גודל להם מהר 
אוי ואבוי הוא באמת ממש תינוקDoughnut

איזה קשה זה ושוק ממש❤️💕🩷 לא מקנאה בך על הטראומה...

ובאמת מקווה שזה יגדל מהר וישאר לך מזה רק סיפור לספר לו כשיגדל😉

שימי כיפה וזה יטשטש והוא בטוח עדיין חמודדדתגל ציון
וואי מה זה מבינה אותך!באתי מפעם

גם בחלקה בשבילי זה משבר... פתאום אין תינוק , יש ילד ענק! הרגת אותי הוא נראה בן 40 🤣🤣

איך אנחנו אוהבות אותם קטנים... פווו... 

תודה לכן⁦❤️❤️אנונימית בהו"ל

קראתי את התגובות שלכן מוקדם יותר ולא יכולתי להגיב אבל הן עזרו לי להירגע קצת.

הזכרתן לי שבאמת שיער גדל חח והוא באמת ככ חמודדד שזה הנס שלו😍

והמסקנה כמובן לא לשלוח את הבעל לספר לבד!!

אצלנו גם לא עושים חלאקהבארץ אהבתיאחרונה

והילדים שלי בערך מגיל שנה וחצי שנתיים מסופרים ממש (עם מכונה) והולכים עם כיפה.

לדעתי זה מתוק ממש...

טיולון מומלץ ללידה שניה עבור בת שנה וחצימזמור לתודה1

היי

לפני לידה, יש לי עגלה בוגבו דרגונפליי שהיא תהיה לתינוקת בע"ה.

אני מחפשת לגדולה (בת שנה וחצי ) טיולון קל, נוח, שיהיה מצב ישיבה ושכיבה מומלץ ולא יקר .

כל טיפ נוסף להכנה ללידה שניה יתקבל בברכה🙏🏼

יש לנו אינפנטי רויאל, ממש נחחידניסטית
מתקפל קטן ובקלות, ודי זול (סביב 500, ביד שניה ראיתי גם ב- 250 ופחות)
כנל בדיוק רציתי להמליץאמא לאוצר❤

המלצתי פה עליה כבר מלא פעמים

מעולה ביחס למחיר ובכלל

אני ראיתי בהרבה מקומות בפחות מ-500

ויש מבצעים וכו זה לגמרי מגיע גם ל-400 ... (ואם רלוונטי לכם אז מוכרים אותה בהרבה חנויות שיש בהצדעה כמו מוצצים ושילב ואז בכלל יוצא יותר שווה)

היא מחזיקה יפה מאוד יש לנו אותה שלוש שנים+ חרושה ללא הפסקה הרבה מהזמן גם עם שני ילדים עליה ומחזיקה יפה לגמרי! אני לא אגיד שהיא במצב חדש אבל היא לגמרי עדיין טובה.

אנחנו קנינו בפחות(אהבת עולם)

אחרי כמה המלצות. בינתיים מחזיקה טוב, אבל לא השתמשנו הרבה, אז לא יודעת להגיד.

אם רלוונטי, ממליצה להעביר לפני הלידה, שהגדולה לא תרגיש ש"לקחו" לה.

לא חשבתי על זה תודה רבה על הטיפמזמור לתודה1
גם לנו. מצויןכורסא ירוקה
הוא מתאים ונוח לשימוש במדרגות?21
כל טיולון די סיוט במדרגותאמא לאוצר❤
אבל הוא אחלה
הוא עם גלגלים קטנים(אהבת עולם)אחרונה
אבל הוא ממש קל, אז זה לא ממש משמעותי וממש נוח להחזיק אותו מקופל, אז אם הילד לא עליו, אנחנו היינו מרימים אותו מקופל.
תודה רבה נראית ממש אחלה אלך לראות ברשתותמזמור לתודה1
אני קניתירקאני

אינפנטי רויאל

עלה 400 שקל

ממש נוח

לי יש רוברסטו - מונה מוכרים במוצציםאני נשארת אני

אני קניתי יד נשיה בזול ממ שומצב חדש

ממש טיולון טוב

קל נח לקיפול ונוסע טוב ממש

אני אוהבת

משחקים לילדים קטנים. הלפ,שגרה ברוכה

אז ככה  

הגדולים גדלו

ויש קטנים שאני איתם בצהרים וכו' הגדולים מתעופפים לאנשהו או משחקים משחק של גדולים  

כמו מונופול, טיקט טו רייד או אליאס וכו'

נוצר מצב שלבן 5 ובן 2.5 פתאום אין לי מה שיעסיק.

והמחשקים שהיו כבר הרוסים (יצא שבשנים האחרונות קנילי כמה לגדולים) ובמגנטים הרבה הלך ונשאר רק קצת. וכו' וכו'. קולטת שחוץ מכמה פאזלים שנשארו אין לי תעסוקה לקטנים.

איזה משחקים תופסים לגיל הזה? אשמח לכיוונים שאדע. רוצה לקנות כמה..  בטח לקראת הקיץ.

חבילה חדשה של מגנטים?

מה לגבי משחקי קופסא כלשהם?

(יש אופניים ןבימבה אבל מחפשץ משהו שאפשר לשחק איתו בבית.

את מה שמשחקים בחוץ זה בעלי יוצא איתם. לי אין כח לזה) 

הילדים שלי אוהביםהשם שלי

מגנטים

קוביות

סברס

לגו דופלו

אם הם בעניין, אפשר בובות, כלי מטבח, מכוניות

אפשר גם לצייר, מדבקות, טושטושים, בר בצק.

יש גם משחקים של דגמים, כמו משושים.

מגנטים זה מעולהרקאני

פליימוביל

מכוניות, יש גם כל מיני מסלולים וכאלה שזה לבן 5 וגם סתם מכוניות

משחקי קופסא- דאבל, פרצופים מצחיקיםשקדי מרק
לגו דופלוברונזה

לאחרונה קנינו מאמזון בחול שככה יותר זול

ואו זה אחד המוצלחים!! הבן שלי בן 4 כל היום על זה

והקטנה בת שנה וחצי גם מצליחה ממש יפה להרכיב מגדל

ממש ממליצה

יש גם פליימוביל שהולך אצלנו טוב

ומשחק רכבות מעץ ממש רץ

וכמובן מגנטים

אצלינו מגנטים ופליימוביל הכי הולך עכשיושיפור
היו גם תקופות של כלי מטבח, מכוניות ודופלו
אצלינו קניתי את הרכבת של איקאה וזה הולך פה חזקזיקוקים

גם חבילה של חיילים קטנים

פליימוביל

מגנטים

לגו

קליקסים

פאזלים

משחק זכרון

כלי מטבח

זה מה שעולה לי כרגע🤔

דאבל פאזל ומשחק זיכרון גם יכול להתחיל להתאים לשניהמנגואית
רכבת עץ של איקאהחילזון 123

ואצלינו בכל גיל הכי רצוי זה פליימוביל

אפשר את החלקים היותר קטנים לשים בצד, אבל לשיקולך...

מגנטים משחק מעולהאמא לאוצר❤

משחקים אצלי שעות בגילאים שכתבת...

פליימוביל גם משחק אהוב

מטבח וכלי מטבח

משחקי קלפים קלים, כמו מלחמה, רביעיות לפי תמונות, משחק הפרצופים ועוד

אם בנים אז כל מיני משחקי הרכבה לגו ודופלו וכל אלה 

גם בנות יכולות לבנות בלגו ודופלו🙈חילזון 123
בד"כ אין מקום לזה במטבחאפונה
🤣אפרסקה

אהבתי חחח

ברור אבל הן בדר"כ יותר נהנות ממשחקים אחריםאמא לאוצר❤אחרונה
כמו מטבח, בית בובות, עגלה ובובה ועוד...
אצלי עובדשומשומ

מגנטים

קליקס

מכוניות - והרבה

חיות

ובגדול משחקי הרכבה 

תודה אלופות על הכיוונים!,שגרה ברוכה
מגנטים-כמה חבילות!חיות,אנשים של פליימוביל, מכוניותתגל ציון

כלי מטבח

בעיני אם יש קופסא מלאה מהסוגים הנ''ל

לא צריך הרבה מעבר

אצלי כל השאר סתם יושב בארון

אפשר לגדול יותר שיהיו משחקי קופסא לשחק עם חברים אבל הקטן עוד פחות בגיל

אולי לוטי קרוטי וכדומה

לנשות ישראל היקרות שאוהבות לעשות בדיקות הריוןבאתי מפעם

והבדיקות נורא יקרות!

תדעו שהזמנתי לפני איזה 9 שנים מלא בדיקות הריון בעלי אקספרס, בזיל הזול, ועדיין משמשות אותי!

הן נראות פשוטות ממש, מקלון קטנציק, אבל העיקר מזהה את ההריון.

מי שעושה הרבה בדיקות, שווה ממש. 

צריך לדעת שאם הן לא בתוקף הן כבר לא אמינות..טארקו
לשני הכיוונים
יש לזה תוקףמדברה כעדן.
לא הייתי בונה עליהן... 
התוקף שלהן עבר כברבאתי מפעם

אבל שימשו אותי נאמנה כמה שנים טובות, גיליתי איתן כמה וכמה הריונות וכשלא היה הריון יצא שלילי.

עכשיו שבאתי לקנות בסופר פארם קלטתי איזה מחירים מוגזמים. כשזה לא בתוקף כמובן לא לבנות על זה, אבל בגדול קונים בתוקף.

^^^^^רק טוב!

מסכימה איתך

קניתי גם לפני שנים.

בהריון הקודם היה קו ממש חזק ביום האיחור או יום לפני.

הפעם היה קו כמעט שקוף באותו זמן, כי הבדיקות כבר לא בתוקף. אבל היה קו.

ובדקתי כמה פעמים כשלא היה הריון וזה לא הראה כלום.

עולה גרושים ומחזיק לכמה שנים. לא מתקרב למחירים בארץ. 

לי היה פס(ממש פס, לא שקוף. אבל דק וחלש)טארקו
בבדיקה כזו שהייתה בסוף התוקף שלה

ולא היה הריון בפועל.(גם לא כימי או משו. עשיתי את הבדיקה בערב, בבוקר הלכתי לעשות בטא והיא הייתה אפס)

חח חמודה על ההמלצהאני נשארת אני
גיליתי בהריון השלישי אי שם לפני עשור כמעט

בהחלט שווה

אבל לא פעם ב9 שנים כי אין תוקף ואז לא אמין

יצא לי להשתמש בכאלו ללא תוקף והראו לפעמים קווים שקריים- לא כי מי- בדקתי בחברות אחרות ולא היה פס 

יש לך קישור? או שלא משנה איזה?ברונזה
יש באתר של יונה(אהבת עולם)
אשמח גם לקישור מנסיון של משהו אמיןלומדת כעת
זהו שקניתי מזמן... לא יודעת על קישורבאתי מפעםאחרונה
רק זוכרת שזה היה מעלי אקספרס 
שרירים תפוסיםשומשומונית

יש מה לעשות??

בהריון הראשון היו נתפסים לי השרירים (בכף הרגל ובשוק האחורי). גם בלידה. אבל זה היה ממש מהיר, מתחתי את הרגל לכמה שניות והשתחרר.

מאז לא סבלתי ב"ה.

והפעם, כל הזמן. הרבה בלילה. אבל כל פעם במקום אחר ברגל (לא ידעתי שיש ככ הרבה שרירים). וזה פשוט לא משתחרר. הבוקר התעוררתי מזה, ולקח יותר מרבע שעה עד שהשתחרר (התחיל מהכף רגל לשוק מאחורה ונתקע בצד). הכאב היה ככ חזק, עד רמת בכי🙈

אם למישהי יש תובנות, טיפים, רעיונות לויטמים שאולי חסרים וכו אשמח לשמוע. אולי תאירו את עיני. עברו הרבה שנים מההריון הראשון😉

אני גם סבלתי מזה. כואב ממש!ד' הוא האלוקים

ברמה הראשונית להתיישב במיטה, להוריד מיד את הרגל לרצפה עוזר.

(השריר מתכווץ, וכשאת מורידה רגל לרצפה את מותחת, אז זה עוזר)

ואז חקרתי את זה וראיתי שכותבים ששרירים תפוסים זה ממחסור במגנזיום, 

ובאגוזי ברזיל יש המון מגנזיום, אז קניתי לי שקית, ואכלתי 1-2 ביום 

(בהמשך אפילו על זה לא הקפדתי כלומר לא כל יום אכלתי)

ובהריון האחרון לא היו לי בכלל התכווצויות ב"ה!

צריך לשים לב שבאגוזי ברזיל יש סלניום, שבמינונים גבוהים עלול לגרום להרעלת סלניום.

ולכן חשוב ממש לצרוך בצורה מבוקרת!

בריאות שלימה, ובעז"ה בידיים מלאות אמא בריאה ותינוק בריא.

רק מציינתכורסא ירוקה
שאגוז ברזיל אסור יותר מ2 ליום זה ממש מסוכן
זו ממש תופעה מוכרת בהריוןהשקט הזה

א. כשזה קורה מייד למתוח את הרגל

ב. מגנזיום. או כתוסף או בבננות ודברים שמכילים מגנזיום

רק על השריר בתאומיםשירה_11
הייתי מניחה את הרגל על הרצפה ומיד זה היה משתחרר זה באמת כואב
כמו שכתבו לך, להוסיף מגנזיוםאיזמרגד1
ןמיידית כשזה קורה- לדרוך על הרגל, ושמעתי גם שלאכול עגבניה זה עוזר מיידית
אני גם מכירה שמגנזיום עוזרשיפור
מגנזיוםדיאן ד.

מאוד מאוד עוזר

אני לקחתי כמוסות, אפשר גם לנסות להוסיף בננות לתפריט.

וואי סיוטרקאני

היה לי גם בהריון

זה קורה כשיש חוסר במגנזיוםמאוהבת בילדי
וואי זה באמתתתת כואברוני_רון

ואצלי כשזה קורה, בגלל הסימפי אני אפילו לא יכולה לרדת לרצפה לדרוך על הרגל
כאבים אמיתיים

תנסי לקחת מגנזיום

תודה לכולן.מבינה שעניין של מגנזיום.שומשומונית

צריך אישור מרופא לקחת? מרשם? או שפשוט קונים בבית מרקחת?

זה סיוט, מתעוררת כמה פעמים בלילה. ומפחדת ממש אם יקרה בלידה, כי הפעם זה בעוצמה חזקה הרבה יותר מההריון הראשון🙈

2 בנוות ביום הבנתי שמספקות מגנזיום מספיק לגוף..אוהבת את השבת
תודה. אוהבת בננה אבל היא עושה עצירותשומשומונית

ובהריון תמיד יש קושי עם יציאות, אז מעדיפה להימנע😭... וגם זה יותר מדי פירות בשביל סוכרת הריון😭😭

יותר מדי מסובך כל המותר ואסור שלי🤭🤭🤭

אויש.. אז יש תוסף.. לא נראלי שבעיה בהריון..אוהבת את השבת
הוא גם עוזר לעוד דברים. אז שווה לקחת..
הבנתי שאין בעיה לקחת תוסף סתם ככהיראת גאולה

בפרט שכנראה באמת יש לך חוסר.

כמובן לפי הכמות היומית המומלצת שכתובה על האריזה.

לרובבשורות משמחות

חוסר במגנזיום

הרבה בננות

אגוזים וזרעים עשירים במגנזיום

קטניות עדיף מונבטות

בננותאפונה
אם הבנתי נכון את התיאורכל היופי

שמה שנתפס זה השוק, אז משהו יותר קל מלדרוך על הרגל - בשכיבה או בישיבה ליישר את הברך, להרים את הבהונות של כף הרגל למעלה ולהוריד.

זה מותח את השרירים בשוק ואצלי כמעט תמיד שחרר מיד.

אני אגיד אחרת מכולן פהכל היופי

לפני שאת רצה לקנות מגנזיום, תתייעצי עם רופא ואולי כדאי לעשות בדיקת דם.

מה שמשפיע על שרירי הרגל יכול להשפיע גם על שרירי הרחם וצריך להיזהר עם זה.

יש לי תור בראשון בעז"השומשומוניתאחרונה

אתייעץ איתו שוב. פשוט בשבועיים האחרונים הז נהיה בלתמ נסבל. כמה פעמים בלילה, ולהרבה זמן...

תודה 

אולי יעניין אותך