הוא תופס לי את כל המקום ואני ישנה לא טוב בגלל זה,
וזה משפיע לי ממש על התפקוד.
אז איך מרגילים אותו?
חשוב לציין שקשה לי ממש לעמוד על שלי בלילה
אני אמא
מישהו מצליח להבין אץ הראש של משרד החינוך?
אני מחורפנת לחלוטין
זקוקה לימי נחת ןלא חירפון
נוספות בכל מחצית.
וגם להן יש תנאים. למשל ישיבות פדגוגיות לא מתוגמלות.
שבתות לא (כי אין סעיף כזה, זה יום מעבר לימי העבודה). בגדול הכללים הם כשיש תלמידים או הורים בפעילות של מעבר לשעות הלימודים.
ככה זה באופק חדש ומוגבל ל18 שעות במחצית. עוברים את זה הרבה הרבה מעבר..
מחשבות, רגשות, תכננונים?
בעלי לחוץ לסיים את כל המטלות בעבודה לפני החג. ובינתיים לא בנה סוכה. אז מתלבטים אם להתארח כל החג. וברוך ה' חמי וחמותי שמחים לארח אותנו כל החג, אבל זה אומר לארוז לכולם לשבוע. ומתלבטת אם באמת יהיה לנו נוח ואם זה לא יחרפן את הילדים.
זה לא כמו פסח,זה רק לבנות סוכה
אני מעדיפה את זה על פני לארוז לשבוע ולהיות תלויה לשבוע באחרים
לא תמיד יש את האופציה
אבל היא לא כתבה שאין לה אופציה
לא חוזרת על זה בחיים
ממליצה בחום רב לבנות סוכה.
כמה רחוקים הם מכם?
יש לכם בנים גדולים?
הוא יכול רק לישון אצליהם?
לק"י
אבל יצא לי עמוס, ורציתי להספיק עוד דברים...
שחביב עלי
השנה הוא מגיע בתקופה מורכבת בשבילי
אז בעיקר לעבור אותו בשלום
יש לי בלו"ז תורנויות בעבודה
וביקור משפחתי אם יתחשק לי
ובטח אני אצא לטייל בספונטניות בקטנה
אם היא הייתה במרפסת זה היה נראה אחרת כנראה
מכל מקום בדרכ עובר בסדר למרות..
השנה אני חייבת לעבוד בחול המועד שלא כהרגלי אבל זה בסדר מבחינתי כי זה מהבית
וגם - השנה ערב החג לא נאכל בסוכה שלנו אלא נלך לחמתי ואצלה זה בגינה וזה אחרת
לא מתכוונת לטייל את עצמי לדעת כי אני עובדת כאמור ואני דווקא בסדר עם זה. בעלי יהיה עם הילדים רוב הזמן
לק"י
ככה החג הרבה יותר מורגש לי. ולא רק כשיורדים לאכול בסוכה.
(רוב חיי היינו בחג בבית של סבא וסבתא שלי, ששם הסוכה בחצר שלהם. אז הסוכה הרבה יותר זמינה).
כן נחמד לי לפגוש שכנים כשגם יוצאים לסוכות. אבל רוב השכנים שהיו חברים טובים עזבו, אז זה כבר פחות נחמד לי (יש הרבה שכנים נחמדים, וחלק חברים הרמה מסויימת, אבל זה לא זה...).
אין אוויר כבר
יש לנו השנה סוכה גדולה ויפה
חג ראשון אנחנו לא בבית אבל כל חול המועד כן ושמחת תורה גם בעז"ה
מתואמתוהכי שמח לי שהבת הגדולה שלי בבית, והיא זו שתבשל בעיקר😅
סתם, אני הכי שמחה שבסוף אנחנו יכולים לבנות את הסוכה במקום הקבוע שלנו (חששנו שיהיו לנו בעיות, כי יש שכן חדש בבניין), אז תהיה לנו סוכה גדולה כמו תמיד ולא רק קטנה במרפסת. (למרות שאני עדיין חולמת על דירה עם גינה גדולה ומקום קבוע לסוכה...
)
יש כמה דברים מלחיצים במהלך חול המועד השנה (בעצם דבר אחד גדול), ואני מתפללת שהכול יעבור בשלום...
(אבל אני חייבת לסיים כמה דברים בעבודה לפני סוכות, כי בחול המועד אני לא עובדת, ובמקום זה אני כאן🙄)
אז נשאר פינישים שזה לפעמים הכי מעצבן...
אבל מתכננת לבשל הכי פשוט כדי שאהיה פנויה לתלות קישוטים וכו...
במיוחד שיש הרבה חול המועד
אבל גם עומס
אוהבת אותו בטירוף.
יצרנו לעצמנו מסורות משפחתיות (שלא אכתוב פה כי אאוטינג מדי), שמביאות לזה שכמעט כל ערב יש לנו תוכנית כיפית אצלנו בסוכה.
יוצאים לפעמים לטיול אחד קרוב לבית, אבל רוב מוחלט של היום פשוט שורצים בסוכה ונהנים עד הסכך.
בראש השנה, איך שסיימתי הדלקת נרות וברכות ''שנה טובה'' לכולם, אחת הבנות אומרת- 'אם עכשיו ר''ה- אז עוד שבועיים סוכות, נכון?' וכולם התחילו לקפץ מאושר...
וממש שמחה בו.
השנה לצערי אצטרך לעבוד בחוה"מ אז קצת צובט לי…
בנוסף, לפני החג תמיד יש לי נאחס כזה של למה כולם כבר בנו סוכה ורק אנחנו מחכים לרגע האחרון (עוד לא התחלנו לבנות עדיין) אבל בסוף בונים אותה צ'יק צ'אק והכל מסתדר…
לא מוצאת בשום חנות מקוונת חוץ משיין
וגם פיזית הלכתי והעליוניות הלבנות מבדים שתוך רגע צריכים גיהוץ ואני ממש לא בקטע! בדים לא משהו..
יש לי מגהץ וקונה משיין
גם לעתמי אני מגהצת בגדים אלגנטיים האמת
** עורכת - חשבתי לבנות הכוונה לבת😅 אם זה לעצמי אני קונה גם משיין אבל מוצאת גם בארץ. אבל רוב החולצות באמת מצריכות גיהוץ
נסי סגנון אחר אולי..?
אני לובשת מה שיש לי ונח לי.
יוצא סבבה
מה אני מפספסת??
אולי טיפה יותר חגיגי מיום רגיל
בקושי לראש חודש יש לי לבן מאיפה אני אביא לחמישה ימים
מעטות החולצות שלי שהן לא לבנות ואז הן כנראה שחורות 😅
יש לי איזה 2-3 חולצות בצבע אחר אבל פחות מתחברת
כל אחת ומה שהיא אוהבת 
לכבוד חול המועד??
לפני ראש השנה
הוא שבוע שלם..
לובשים בגדי יום חול יפים או בגדי שבת פשוטים יחסית.
משדרגים עם מטפחת חגיגית.
או פריט חגיגי אחר שמרים את המראה..
יעשו לפני החגים קטגוריה של חולצות לבנות. זה לא מסונכרן ומבאס כל פעם לחפש ולהתאכזב
אז למעצבות אין טעם להתאמץ על כך...
אגב, נזכרתי שיש לי עליונית אחת בצבע לבן, מבד שלא צריך גיהוץ. נדמה לי שקניתי אותה בתמנון, אבל לא בטוחה.
דווקא לבן? רוב הבגדים החגיגיים שלי לא לבנים
ערב חג עם אורחים
כל הילדים בבית
עומס מטורף
בעלי חולה, אתמול ושלשום עוד די תפקד אבל אתמול בלילה היתה התקפה והוא לא יכל לישון כל הלילה
את התוצאות אני יודעת מראש - עכשיו הוא ישן והכל עלי ולא יעזור כלום
עכשיו זה לא הוא, זה המחלה הארורה הזאת אבל קשה לי גם לא לכעוס כאילו זה יעזור משהו
וזה סוכות! זה החג שהסוכה והארבעת המינים עליו, אין לי איך לטפל בזה - והוא כנראה יגיע לזה מתישהו
אבל זה יהיה על חשבוני כי המתישהו הזה יהיה מתי שאני צריכה אותו כמו בלקלח ילדים וקניות
רציתי שישמור על הילדים הבוקר כדי שאני יוכל לעשות קניות נחוצות לחג.. זה לא יקרה
יהיה עוד יום מבוזבז ואז כל העומס ייפול עלינו בבת אחת
ה' שלח לו רפואה שלימה
אז הרב אמר לעשות רק
הפסק
1 ביום הראשון
1 ביום השביעי
(מומלץ להוסיף עוד אחת באמצע כי אם שכחה לעשות את השביעי זה בעייתי מאוד לדחות ליום למחרת. אסור שיהיה יותר מ7 ימים ללא אף בדיקה)
אני מנסה להזמין לבת שלי שמחה מדיין, ולא הצלחתי למצוא משהו נורמלי.
שמלה לבנה לאירוע לילדה בת 5.
שתהיה ארוכה, עוקפת את הברך +, אבל עדיף לא ממש עד הרצפה, שלא יהיה מסורבל מידי.
עדיפות לשמחה עם שרוול ארוך ופתח צוואר סגור, אבל אפשר גם עם חולצת בסיס מתחת. (פחות מתאים שמלה עם כל הגב חשוף).
אני רוצה משהו יפה אבל נוח, פחות שמלה נפוחה שאי אפשר לזוז בתוכה.
אם יש שמלה תואמת או דומה גם לילדה בת 9, אז מעולה.
מישהי יכולה לעזור לי למצוא?
אני מניחה שהמידה המדויקת יכולה להשתנות מפריט לפריט, אבל זה אמור להיות סביב מידה 5-6.
מחפשת פריטים שיהיו מתאימים, ואז אני אבדוק מול טבלת המידות הספציפית של הבגד.
קודם כל, ממליצה לך לרשום בחיפוש "שמלה לבנה בנות" ואז לסנן לפי אורך שרוול. עשיתי את זה ועלו לי כמה כאלה לדוגמא:
Souflis Souflis שמלת סוודר לבנה עם סרט לילדה צעירה, שמלת סריג עם צווארון עגול, שרוול ארוך ועיטורי רפאל חמודים, סגנון נסיכה לבובה, לאמא ובת, לסתיו ומסיבת בייבי שאוור !בוא לבדוק אותם SHEIN.com, - גיליתי מוצרים מדהימים ב Souflis Souflis שמלת סוודר לבנה עם סרט לילדה צעירה, שמלת סריג עם צווארון עגול, שרוול ארוך ועיטורי רפאל חמודים, סגנון נסיכה לבובה, לאמא ובת, לסתיו ומסיבת בייבי שאוור
זה יש לבנות שלי, מגיע לברך ומהמם, אבל זה סריג מתאים לחורף
DAZY שמלה ארוכה עם שרוולים אלגנטיים וחמודים בצבע אחיד עם אפליקציה לילדה צעירה !בוא לבדוק אותם SHEIN.com, - גיליתי מוצרים מדהימים ב DAZY שמלה ארוכה עם שרוולים אלגנטיים וחמודים בצבע אחיד עם אפליקציה לילדה צעירה
שמלת סתיו עם שרוולים ארוכים וקשירה חמודה לילדות צעירות, אופנתית, בגדי קז'ואל, בגדי אביב לילדות צעירות !בוא לבדוק אותם SHEIN.com, - גיליתי מוצרים מדהימים ב שמלת סתיו עם שרוולים ארוכים וקשירה חמודה לילדות צעירות, אופנתית, בגדי קז'ואל, בגדי אביב לילדות צעירות
שאת מחפשת לאירוע.. אז בטח את מחפשת חגיגי יותר
הראשונה והשלישי באמת פחות חגיגיות.
השנייה יותר בכיוון, אבל אני חוששת שיהיה קצר מידי.
לשלוח לך. אנסה עוד מעט
Anewsta שמלת ילדה חמודה עם שרוולים ארוכים וצווארון פיטר פן !בוא לבדוק אותם SHEIN.com, - גיליתי מוצרים מדהימים ב Anewsta שמלת ילדה חמודה עם שרוולים ארוכים וצווארון פיטר פן
איכותית ממש
בכלל בחנות הזו השמלות לילדות וגם לנשים איכותיות ממש. אם לא אהבת את זו יש עוד המון דוגמאות
שמלת נסיכה לבנות, שמלת פנינה אלגנטית יוקרתית לילדת פרחים, מסיבת חתונה, שמלת ערב ליום הולדת, שמלת סאטן באורך ברך לתינוקות בנות !בוא לבדוק אותם SHEIN.com, - גיליתי מוצרים מדהימים ב שמלת נסיכה לבנות, שמלת פנינה אלגנטית יוקרתית לילדת פרחים, מסיבת חתונה, שמלת ערב ליום הולדת, שמלת סאטן באורך ברך לתינוקות בנות
שמלת נסיכה אלגנטית לילדות צעירות עם תחרה, שרוול ארוך, פפיון ורשת, מתאימה למסיבת יום הולדת, סרט לראש לא כלול !בוא לבדוק אותם SHEIN.com, - גיליתי מוצרים מדהימים ב שמלת נסיכה אלגנטית לילדות צעירות עם תחרה, שרוול ארוך, פפיון ורשת, מתאימה למסיבת יום הולדת, סרט לראש לא כלול
בת חמישה ימים מתוקה. יונקת כמה דק', נרדמת ואחרי כמה דק' מתעוררת ורוצה עוד, זה יכול לקחת שעות ככה רצוף. אם נותנת מבקבוק היא אוכלת כמות ואז ישנה כמה שעות.
איך אני יכולה לשמר סדר הגיוני גם בהנקה? שהיא תאכל רצוף את הכמות שצריכה ואז תוכל גם לישון רצוף ולקום לארוחה הבאה ולא אחרי חמש דק'?
ואיך יודעים שהיא שבעה אחרי הנקה? היא תמיד רוצה עוד
להניק בלי חלק תחתון ולדגדג ברגליים
יודעים שזה הספיק כשהתינוק לא רוצה עוד
גם הבת שלי הייתה ככה ולא עלתה מספיק במשקל כי ההנקה לא הייתה יעילה.
כל פעם שהיא הייתה נרדמת הייתי מעירה אותה (למשל ע"י דגדוגים) וממשיכה להניק. בין צד לצד הייתי מחליפה לה חיתול וזה גם מעיר. הייתי מפסיקה כשהייתי מעירה והיא ישר חזרה לישון בלי לאכול (כשהייתי מעירה אותה היא הייתה ישר ממשיכה לינוק, כשהיא הייתה מתעוררת וישר ממשיכה לישון הייתי יודעת שזהו)
היא נולדה קטנה יחסית?
קרה לי בעיקר עם הבת שנולדה קטנה, הם מתעייפים מההנקה ונרדמים. יועצת הנקה בפגייה המליצה לי להניק לכעשר דקות כל צד ולא יותר כדי שלא תתעייף.
(ובתדירןת יותר גבוהה)
לא היית צריכה להניק כל רגע? עשרים דק' סהכ הספיקו?
שהעצה הזו הייתה ממש נכונה כי דווקא ההנקות הארוכות לא היו יעילות וההנקות הקצובות בתדירות יותר גבוהה היה יותר יעיל, אבל אולי זה פר מקרה, כי אצלי בגלל שירדה מתחת לשתי קילו אז הייתה בפגייה ואמרו לי להוסיף לה גם תמל פגים כדי שתעלה במשקל.
לדגדג, לנדנד בעדינות, ללחוץ בעדינות את הראש לכיוון הדד, לסחוט טיפה חלב לתוך הפה. אם נרדמת חזק אז להוריד מכנסיים, להחליף טיטול. שתהיה הנקה מכובדת מכל צד.
ואז אם אחרי 5 דקות נראה שרוצה לינוק, אז אפשר לנסות דברים אחרים לראות אם מרגיע-מוצץ, עיטוף, נדנוד, לבדוק את הטיטול-גם טיטול רטוב יכול להציק. וכשמשהו מציק הם הרבה פעמים רוצים הנקה כדי להרגע. אם לא נרגעת אפשר להניק שוב. לפעמים לוקח זמן עד שיש סדר בהנקה.
הבן שלי בן חודשיים גם היה ככה בהתחלה, והיה לא רגוע- צורח כל החלפת טיטול, רוצה הרבה ידיים.
ברגע שהתחלתי להעיר אותו אם נרדם, באופן שיאכל במצטבר לפחות עשרים דק של הנקה פעילה בטווח של בערך 40 דק', נהיה הרבה יותר רגוע.
גם לי זה עזר- ברגע שידעתי שהוא אכל מספיק לא ניסיתי להציע לו הנקה על כל בכי..
לפעמים היא ישנה כל-כך חזק שאני לא מצליחה ומוותרת ואז היא רוצה שוב כשקמה אחרי רבע שעה, משהו כזה. אנסה למצוא דרך טובה שתתעורר
עם עיסוי וסחיטה של השד תוך כדי הנקה.
ותיזהרי עם הבקבוק, במיווחד שהיא עוד לא פיקס עם הנקה זה יכול ממש להחמיר את המצב.
ואם אסחט תוך כדי שהיא יונקת אין חשש שהיא לא תסתדר עם הכמות בפה? כי זה לא בקצב שלה בעצם, לא?
היא יודעת לבלוע אבל עוד לא מצליחה להפעיל מספיק כח כדי לשאוב הרבה.
זה יכול להחמיר כי הרבה יותר קל לינוק מבקבוק, שרירי הפה לא מתחזקים, והיניקה נעשית יותר ויותר מתסכלת.
בטח כשהם קטנים
היועצת הנקה אמרה לי שזה ממש פעילות ספורטיבית ומתישה בשבילם
אז בהתחלה צריך לעזור להם
להחליף חיתול בין צד לצד
להחליף כמה צדדים כי זה מעיר
ללטף בראש זה מעיר ( וואי לא זוכרת איפה בראש, אולי בלחי או מאחורי האוזן?)
להניק בחדר מחומם ולהוריד את הבגדים של התינוק ואז זה גם מעיר
ותוך כדי ההנקה לסחוט את השד- לא קרוב מדי לעטרה
והייתי נמנעת מבקבוק עד שתתבסס ההנקה
ולהניק מלא לפי דרישה.. ככה זה בגיל הזה- יש הנקות יעלות ויש כאלה קטנות, זה גם עוזר לגוף להבין שמריך לייצר חלב
הרופא נתן לנו מרשם לאחד הילדים, אבל אמר שאי אפשר לקנות בקופה. הלכנו לבית מרקחת פרטי, והם אמרו שזה עולה הון ושכדאי לנו להזמין מחו"ל.
אשמח להסבר איך לעשות את זה...
תודה!
אבל אני לא יודעת בדיוק מה הכשרות...
את הכיתוב על המוצר
אפשר לראות כמו צילום כזה מכל הכיוונים
תבדקי אם יש כשרות
מניחה שבד''כ זה יהיה ou
של המשלוש k רלב"ג, שלא נראה לי שהיא מהודרת...
לא יודעת אם יש שם עוד כשרויות, יכול להיות המגוון שם מאוד רחב. אולי תשאלי איזו בינה מלאכותית.
בכל מקרה, הייתי בודקת עם פוסק שמקובל עליכם לגבי מוצר ספציפי, כי בתוספי מזון לפעמים מקלים, והרבה מהמוצרים האלה הם גם צמחוניים/טבעוניים כך שאין בעיה של ג'לטין מהחי למשל.
אני מכירה מנסיון את המוצר הזה, הכשרות של המשלוש כאמור, והוא גם טבעוני
אגב, אנחנו צריכים סירופ ולא כדורים...
בתוספי מזון אבל זה מאוד תלוי ברכיבים ובסוג המוצר
יצא לי להתייעץ עם הרב זריצקי בעניין. מציעה גם לך האמת
הוא סובר שכל דבר בלי טעם - לא משנה מה הוא מכיל, זה בסדר לקחת אותו.
בעלי קצת חלוק על זה, אז רק במקרים נצרכים מאוד אנחנו הולכים לפיו.
אז צריך להחליט אם גם פה זה מקרה נצרך מאוד...
טוב, אומר לבעלי.
תודה רבה!
אז כנראה שיש טעם.
מבחינת רכיבים. מכילים רכיבים מהחי בשביל הסגירה של הכדור או משהו כזה.
אבל רכיבים מהחי…
אז אם כבר חולקים על הדעה, לדעתי הסיפור הוא יותר האם זו תרופה נצרכת או תוסף תזונה וכו.
כי באייהרב יש הרבה מוצרים שגם הקפסולה לא מרכיבים מן החי והם טבעוניים לחלוטין
לא הצלחתי לצרף קישור אבל תחפשי באתר melatonin bluebonnet
ושם את יכולה לבחור כמה מג את צריכה, אז תוודאי מול הרופא.
אני לא יודעת אם זה כשרות מהודרת, מהתחקיר שעשיתי בזמנו, זה היה היחידי שכשר שם. ואין מצב שאשלם את המחיר בארץ, רצו על בקבוק סירופ משהו כמו 400₪
לא יודעת לגבי מהודר... אבל זה כדורים בלי טעם/עם טעם מר, אתם פוסקים שצריך הכשר מהודר דווקא גם לזה?
יש סירופ ויש סוכריות גומי
ואני מנחשת שמדובר אם ככה בילד שהוא מתחת גיל מצוות ואולי אפילו גיל חינוך?
הייתי מתייעצת עם רב על המקרה הספציפי.
VitaWorks, ילדים, מלטונין, פירות יער, 120 טבליות לעיסות
Zahler, פרק 1, שינה, סוכריות גומי עם מלטונין, בתוספת טעם, 60 סוכריות גומי (2.5 מ"ג לסוכריית גומי)
וגם טבליות לעיסות-
Zahler, תוסף מלטונין לילדים, בטעם ענבים טבעי, 120 טבליות לעיסות (1 מ"ג לטבלייה)
וסירופ
Now Foods, מלטונין נוזלי, 59 מ"ל (2 אונקיות נוזל)
Vitacost, Melatonin, Natural, 2 fl oz (59 ml)
ויש עוד לא מעט
ממש כתוב ברור אם זה כשר, זה לא מידע מוסתר שצריך לחפש(כן איזו כשרות, אבל לא האם..)
ונראה לי שעם מוצרים ידועים יהיה פשוט יותר להתייעץ.
בוחרים באופציה של 360מעלות ואפשר להגדיל את התמונה ולראות
את בכללית? עם אישור נוירולוג מקבלים סלנייטו
עורכת, זה כדורים קטנטנים קטנטנים. לא סירופ
שווה לנו לנסות ללכת לנוירולוג בשביל זה?
מה זה סלנייטו? זה סוג של תחליף למלטונין?
זה מלטונין בשחרור מושהה לאורך הלילה ולא רק בוסט בתחילת הלילה שמרדים
(מה שמאפשר שינה רציפה וטובה)
אם זה ילד מרוצף, הוא אמור להיות זכאי
השאלה אם עדיין יש טעם לדבר עם נוירולוג, והאם לא צריך הפניה מרופא ילדים בשביל זה.
זו תרופה יקרה, נכון ללפני שנה היא הייתה רק למרוצפים
והם עצמם המליצו שנזמין מחו"ל...
לנו יש מאייהרב כי המרוצף לא הסכים לקחת את הכדורים
יש לי קישור לכמו סוכריה טעימה כזו שהוא ממש אוהב
מה עושים עם הדבר המזעזע הזה????
מסתבר שבגלל אוכל שהשאירו פתוח
זרקתי הכל ניקיתי עם אקונומיקה נזפתי במי שצריך וקניתי שקיות זיפלוק למה שנשאר פתוח ולא נכנס לי בצנצנות האחסון. מאז שקט ב"ה
לזרוק את כל היבשים למרות שהם סגורים?
אם יש כמו אבקה כזה אז כן
תתחילי מלפנות את כל הארונות לדעתי. ארון ארון אבל שלא יווצר לך הר של בלאגן
תתחילי ממה שפתוח. הכל להעיף כי הם בטוח הגיעו לשם
תחזירי דבר דבר תרססי את העש בספריי ניקוי כחול הוא לא עומד בזה😅
משם תמשיכי הלאה גם לסגורים
זה מה שאני הייתי עושה
אבל שקיות ניילון חדירות גם אם הן זיפלוק,
אין באמת הבדל בין שקיות פתוחות לסגורות.
אם כי באמת ממש מעט משתמש בהן. יש לי אולי 2-3 לא יותר
לזרוק את כל מה שפתוח, מה שסגור לבדוק פעמיים שבאמת סגור ואין חורים קטנים, לנקות מסביב ולהקפיד שהכל סגור.
בנוסף מלכודת דבק מיוחדות לעש המזון, ושיהיו תמיד, להחליף פעם בחודשיים שלושה,
אולי כי לא ניקינו כמו שצריך 🥵
למי יש זמן לזה עכשיוווו
תסתכלי אם יש לכודים במלכודת, אם כן היא עובדת, לוקח זמן עד למיגור האוכלוסיה...
אצלי לקח כשבוע פלוס עד שראו פחות מסתובבים, אח"כ עדיין מדי פעם היו בודדים שנלכדו במלכודת ואם שכחתי להחליף מלכודות אז אחרי כחודשיים הם התחילו להתרבות, עכשו (כשנתיים פלוס אחרי שהיתה כמות גדולה) פעם בכמה שבועות אני רואה אחד מתעופף ונלכד במלכודת, אבל אין כמויות.
לקופסת שימורים הם לא יכולים להכנס
לשקיות ניילון הם מצליחים להכנס
ולנקות טוב עם הרבה אקונימיקה
ממש בכל הסדקים בארונות
לשים הרבה מלכודות
כל מה שבניילונים וכל מה שבקופסאות לא אטומות.
גם מה שלכאורה סגור
הם עושים חור קטנטן ומטילים ביצים וככה ממשיכים להתרבות
לנקות קןפסאות קשיחות ושימורים מבחוץ
לנקות היטב את הארונות
את החדשים לשמור במקרר או בקופסאות אטומות עד שבטוחים שמיגרו הכל
ולבכות מלא...
איך אני עושה עכשיו ניקיון פסח כזה
אני יכולה לזרוק הכל הכל אבל מה אעשה עם שאר המוצרים היבשים?
הדבר ההזוי שבחנייה שלנו יש כמויות הזויות
האמת לדבר כזה הייתי מביאה מדביר...
וכמו שכתבתי פה בתהגובה אחרת- שאיבה טובה ויסודית בכל המטבח, מגירות וכו, זה שואב את הבצים וכל מה שלא תראי.
בחניה- אם זה ממש הרבה, תתיעצי עם מדביר לא?
איך הגיעו לחניה? יש שם מחסן למזון או משהו?
היום לפני 7 שנים
להעביר שואב אבק במגירות וארונות המטבח- בכולם!!! בכל מקום גם איפה שאין, השואב שואב הכל וגם את הבצים וכל דבר קטן שלא היית יודעת על קיומו. שאיבה- ממש הכרחית.
מוצרים סגורים- לא זרקתי כשהיה אצלי, כן בדקתי טוב יותר מכל פעם אחרת לפני בישול...
להעביר מטלית עם אקונומיקה לחיטוי כל המטבח.
ככה עשיתי כשהיה לנו
מצאתי מקור אחד ממש קריטי ודוחה וניקיתי
יש סיכוי שזה יעזור?
לא הייתי לוקחת סיכון לכל הבלאגן הזה שוב
אבל לדעתי אין מנוס מלהעביר שאיבה יסודית במגירות ומקומות נסתרים שלא מגיעים אליהם.
וזה ב"ה לא חזר על עצמו שוב
אבל
מאז אני מקפידה כל המוצרים הפתוחים לשמור במקפיא. וזה כולל כל סוגי הקטניות והקמחים.
ואני רואה תולעת ארוכה ומעט שמנמנה זוחלת לה לאורך הדלת בכיף שלה, נחרדתי ממש , וכבר הרצתי תסריטים בראש של מה אני עושה ומה אני זורקת וכו', ניסי ניסים שבדיוק בישלתי והייתי צריכה שומשום ששעה לפני כן הגיע במשלוח מאיזו חנות, אני פותחת אותו וכבר קולטת חוטים מגעילים כאלו , ויתורים, ופתאום קולטת חור בשקית, אז הבנתי שהחצופה הזו פשוט זחלה לה ויצאה לבדוק את הדירה החדשה וב"ה זה לא היה איזה נגע פושה , אבל שתדעי שאת לא לבד...
אני כבר ממש העצבות מהדבר הזה
אין לי זמן להוציא עכשיו את כל המטבח ולשאוב
זרקתי הכל ונראה לי אקנה ואשים הכל במקפיא בינתיים
ממש מדכא אותי הגועל הזה
זה דוחה ועושה הרגשה שפלשו לך למרחב האישי.. מקווה שמה שעשית יספיק והכל ייעלם
בכללי אני שמה כל דבר כמעט במקפיא.
מלבד פלפל ומלח שמשאירה בחוץ.
כל מה שפתוח נכנס למקפיא.
תבלינים קטניות. הכל.
מקווה שתשתלטי