אז ממש מבינה אותך!
לנו יש בדיוק הפרש כזה בין הראשון לשני, והפרש קצת יותר גדול בין השני לשלישית (שנה ו9).
אז ככה שעוד לא התנסתי במרווחים גדולים יותר..
אבל יכולה קצת לומר לך מנסיוני הדל..
נתחיל מהסוף- אצלי בין הראשון לשני יש קשר מדהים כבר מעכשיו והם מעסיקים אחד את השני, ככה שבהמשך יש יתרון עצום לצפיפות הזאת!! להם ממש כיף יחד, משעמם מאוד אם השני לא נמצא ובעצם יש להם חבר צמוד שזה מקל **עלי** מאוד מאוד! הרבה פחות התעסקות מאשר עם אחד שצריך "לקייטן" אותו כל היום...
וגם מאוד יכול להיות שהגדולה שלך תעסיק את השני ואז יהיה גם לך יותר קל ופחות מפחיד ממה שזה נשמע.
מצד שני אין ספק שבהתחלה זה קצת יותר מאתגר.
נראה לי עד קצת לפני שנתיים זה השלב היותר מאתגר,
אחר כך כבר נהיה ממש זורם...
אז ככה שזה סך הכל חודשיים שלושה ראשונים שדורשים יותר נשימה, ואחר כך ממש זורם וכיף!
הקושי היה בעיקר מצד זה שהתינוק פיצוש והקטן גם עדיין צריך את שלו וכמובן גם כל הבלאגן של איפוס הבית אחרי לידה (שנראה לי זה קורה תמיד, בלי קשר לגיל)
מה שכן, מצד שני, בדרך כלל בהתחלה התינוק ישן הרבה (לפחות ביום...) ואת יותר פנויה לקטן.. אז אפשר להשלים את הפערים.
עצה שקיבלתי ומאוד עזרה לי- אם יש לך אפשרות לרשום אותו למסגרת כמו מעון מבחינת השעות (אפילו משהו עד שתיים, אבל לא קודם), שיהיה לך בוקר קצת יותר ארוך לבד בבית- כדי לנוח טוב וגם להיות עם התינוק בנחת.
ואז כשהקטן חוזר- את עם כוחות (כי נחת בבןקר) ואז לתת לו כמה שיותר זמן אמא ושבעלך או בייביסיטר שאיתך בבית יהיו עם התינוק (כלומר אם צריך ידיים או גרפס וכאלה)....
זה מבחינת "ההתחלקות" בינהם. עד שהבית מתאפס על עצמו.... כי בהתחלה הכל מתבלגן ולי זה עזר להרגיש שלפחות יש פינה לכל אחד. שמר לי על איזושהי יציבות.
ובקשר לטכני שהזכרת-
לקום בלילה.... תכלס עד שהם מתחתנים נראה לי נקום לפעמים בלילה

אם הקטן ישן איתכם, ממליצה להעביר בזמן הקרוב לחדר השני, ולהתחיל לגמול מבקבוק אם יש- בגיל שנה ושלושה נראה לי ששני הגדולים שלי כבר היו מסוגלים לישון לילה שלם בלי לקום בקבוע.
אם לא מצליחה לבד- ממש ממליצה להתייעץ עם יועצת שינה כי אין ספק שלי עזר מאוד השלושה - ארבעה חודשים האלו לרגע לשכוח מה זה לקום בלילות...
לגבי דברים שיתנרמלו- לא יודעת למה את מתכוונת אבל בגדול יש משהו יותר זןרם כשעושים דברים פעמיים, טיטולים למשל, זה נשמע קשוח להיות עם 2 ילדים עם טיטולים, אבל בפועל, ברוב הפעמים יוצא שמחליפים לשניהם בזה אחר זה... כמו סריה כזאת... או ארוחת ערב או מקלחות.. כבר ביחד לכולם. זה קל וזורם.
לגבי עגלה, אנחנו לא קנינו. למדנו מחברים איך לחבר בימבה גוק לעגלה והגדול ישב עליה והיה מבסוט...אפשר גם טרמפיסט..
בעיני יותר נח מאשר עגלה מסורבלת...
כיסאות תינוק- יש כיסאות יותר צרים.. זה מבאס, אבל אם יש לכם רחבים אז לפעמים צריך באמת להחליף כדי שהכל יכנס לרכב.
אצלנו הכל נכנס אבל לקטנה יש סלקל (לגדולים יש 2 כיסאות בטיחות). יש גם אפשרות לשים את הכיסא תינוק מקדימה ואת תשבי מאחורה עד שתחליפו לגדולה לבוסטר...
ובקיצור....
תנשמי עמוק
זה הדבר הכי הכי כיף שאת יכולה לעשות, בטח לילדים... להם זה כל כך כיף שיש חבר חדש שמצטרף לחבורה...
בהתחלה קצת קשה זה נכון. תשתדלי להערך מבחינת אוגל במקפיא, אולי נערה בתשלום שתבוא לעזור לך בערבים, להוריד רף של נקיון סדר ובישולים ולזרום עם מה שקורה....
בעזרת ה' ולרוב רוב רוב הכל חוזר לאיזה איזון אחרי חודשיים שלושה וכבר בזרימה כיפית של חבורה עליזה ושמחה!
שיהיה בשעה טובה ובלב שמח❤❤❤
ולא יכולה שלא לומר- אשריכם על העוז והאומץ!