שלוםיצחק שם בדוי
שלום, רציתי להתייעץ עם הסטודנטים פה שלמדו ולומדים ויודעים דבר או שנים בחייהם. זה הפורום הכי רלוונטי לשאלה שלי לעניות דעתי.

השאלה שלי היא בפשטות, מה אמור לעשות מישהו שכל חייו זלזל בלימודי חול ואין לו אפילו בגרות ולא סיים תיכון. מאיפה הוא צריך להתחיל ללמוד? מה השאיפה שצריכה להיות לי? מה האופציות שיש לי כרגע? אשמח גם להסבר אם תוכלו לגבי המושגים של תארים, מכינות וכל המסתעף..

אודה לתשובתכם
קודם כל ברכותיי, הגעת לשלב חשוב בחיים. בהצלחה!אם רק נאמין
תתמקד דבר ראשון במה אתה רוצה בכלל לעבוד?
אחר כך מבחינת לימודים: ממליץ לך לברר עם המוסדות הלימודיים עצמם, קח כמה שעות על האינטרנט ותחפש באתרים של מכללות ואוניברסיטאות מהם תנאי הסף, ותמיד יש טלפונים לייעוץ והבהרות בנושאים האלה. אני אכתוב כאן ממה שאני יודע וזוכר אבל כמובן יכול להיות שאני טועה בפרטים כאלו ואחרים.

תמיד יש את האופציה של האוניברסיטה הפתוחה, ללא תנאי סף בכלל אם אני לא טועה. אבל מאוד מאתגר, רמת הלימודים גבוהה וצריך הרבה משמעת עצמית.
אופציה נוספת היא להשלים בגרויות. אפשר דרך מכינה ייעודית לכך במוסדות האקדמיים ואפשר דרך משרד החינוך.
השלב הבא הוא פסיכומטרי, לחלק מהמקצועות לא צריך ובחלק מהאוניברסיטאות מכינה מחליפה את הצורך בפסיכומטרי בכפוף לממוצע הבגרות. אבל בגדול זה שלב נצרך לפני תחילת התואר.
השלב הבא הוא לתחיל לימודי תואר או תעודה, בהתאם למה שתבחר ולתנאי הסך שהצלחת להגיע אליהם.
כל התהליך המקדים הזה יכול בכיף לקחת שנה ויותר. קח את זה בחשבון. ולימודי תואר עצמם בדרך כלל הם 3 או 4 שנים.

אתה יכול לשאוף הכי רחוק שאתה רוצה, פשוט תצטרך לשקלל זמן, מאמץ, יכולות אישיות ושכליות שלך והמוטיבציה שלך. אם אין לך את ה5 שנים עכשיו לשרוף על לימודים, תבדוק כיוון של לימודי תעודה/הנדסאי.

מקווה שעזרתי..
די מסכיםארץ השוקולד
רק שים לב שאמנם תוכל בלי בגרויות להתקבל לפתוחה אבל עדיין יתכן ותצטרך להשלים חומר מסוים כדי להצליח בתואר. (מן הסתם פחות מכלל הבגרויות וזה יהיה במקצוע של התואר)
אנסה לעשות סדר:אנונימי (2)

1. תעודת בגרות\לימודי חול הם לא הבטחה להצלחה בחיים. 

אבל הם כן מפתח חשוב שיכול לקדם אותך.

2. אתה צריך להחליט מה השאיפות שלך, לאן אתה רוצה להגיע בחייך, ומתוך כך לבחור את המסלול שמתאים לך.

לדוגמה, יש עבודות שמספקות יותר מבחינה נפשית - אבל לא בכיס, ולהפך. איזה סוג של בית אתה חולם להקים? איפה תגור (פריפריה? מרכז? קראוון? דירה? בית צמוד קרקע?)

3. כדאי לך להתייעץ עם אנשים (מבוגרים, שיש להם 10+ שנות ניסיון) במה הם עובדים. לראות אם העבודה הזאת מושכת אותך. לבדוק מהם כיווני ההתקדמות. אפשר להיעזר גם בשרשור הנעוץ שמדווח לך על משכורות שונות, ובקבוצה "וידויי שכר" בפייסבוק.

4. האם אתה רוצה לימודים אקדמאיים? יש חלופות אחרות. אולי אתה רוצה להקים עסק עצמאי? או אולי אתה מעדיף להיות שכיר? רוצה את הקביעות של עבודה ממשלתית או מעדיף אופציות במגזר הפרטי? האם מתאים לך עבודה שבהתחלה מכניסה מעט אבל בטווח הרחוק הרבה? עבודה במשמרות? 8-17? מערכת החינוך?

5. אחרי שהחלטת אם ומה ללמוד, השאלה היא איפה. לא כל דבר מלמדים בכל מקום. קח בחשבון שיש תארים שונים, לדוגמה מסלולי הנדסאי הם שנתיים, הנדסה 4, ורוב התארים 3. למקום הלימודים יש השלכות על ההשתכרות (ראה בשרשור הנעוץ).

6. לכל מסלול ישנם תנאי קבלה שונים, וככל שהמוסד יותר נחשב כך גם הקבלה תהיה יותר קשה, וצריך לבדוק באופן ספציפי.

7. בלי בגרות אפשר להתקבל לאוניברסיטה הפתוחה (שזה אחלה מוסד, שנותן הרבה גמישות), אבל לא לאף אוניברסיטה אחרת - אלא אם כן אתה מעל גיל 30 (ואז יש מכינה).

8. אפשר להתקבל למקומות על סמך בגרות בלבד (ללא פסיכומטרי), אבל תלוי בחירה שלך - ייתכן שגם את זה תצטרך לעשות.

9. זה אפשרי! באופן אישי יצא לי להכיר כמה אנשים כאלה, שישבו בגיל יחסית מבוגר, השלימו בגרויות, פסיכומטרי, מכינה באוניברסיטה, תואר בהנדסה - וכל זה תוך כדי שמתחזקים משפחה.

לגבי 7nobody
לפי מה שאני מכיר יש מכינות (אולי אפילו רוב המכינות) שהתנאים קבלה שלהן לא קשורים לגיל.
כנראה שלא הסברתי טובאנונימי (2)

לפי הוראות המל"ג (מלבד האוניברסיטה הפתוחה) לא ניתן להתקבל ללימודים בלי תעודת בגרות.

אבל יש לזה חריגות:

מעל גיל 30 אפשר להתקבל בלי תעודת בגרות. כדי להתקבל במסלול תלוי גיל, נדרשת מכינה ייעודית.

מלבד המכינה הזאת, המוסדות מפעילים כל מיני סוגים של מכינות, שלא תלויות בגיל, כמו מכינות להשלמת בגרויות (נניח להשלים לימודי פיזיקה\מתמטמיקה למי שלא עשה 5 יח"ל), מכינות רענון לקראת השנה החדשה וכו'. אבל כל מי שהולך למכינות האלה יש להם תעודת בגרות מינמלית, וזה מה ששונה עקרונית מהמכינה תלויית גיל - שהיא חלופה לתעודת בגרות לצורך קבלה ללימודים גבוהים.

ועוד משהו - שמעתי שממש עכשיואנונימי (2)אחרונה

החליטו להכיר בתואר הנדסאי כתנאי קבלה ללימודים אקדמאיים במקום בגרות.

מה זה אומר?

אפשר לעשות לימודי הנדסאות בתחום מסוים (יש המון תחומים), והלימודים האלו נמשכים שנתיים, ומשם להתקדם. ייתכן שמסלול כזה עדיף על פני השלמת בגרויות.

בוקר טוביצחק שם בדוי
@אם רק נאמין ו- אנונימי (לא ניתן לתייג כנראה)

ראיתי את התגובות שלכם ואצטרך זמן בכדי לעכל את כל המידע, מאוד שמחתי לראות איך השקעתם בלעודד ולהסביר לי אז תודה רבה (:

אני מניח שיהיו לי שאלות על מה שכתבתם אז אני עוד אשיב בתגובה נפרדת .
אם תרצה להתייעץ על עוד נושאים שים לב שניתן להגיב מאנונימיארץ השוקולד
בהצלחה רבה במציאת הדרך המתאימה.

זה בסדר שאפרסם את השרשור הזה?
אוניברסיטת בצאללאנונימי (פותח)
יש מישהו/ י שלמדו שם ויכולים לתת לי חוות דעת אשמח אם יש אז מ2 השלוחות גם החרדית וגם הרגילה...
אני חושבת שהיום יש מכללות דתיות מצויינותאנונימי (3)

ולא צריך ללכת לכאלה מקומות.

האם אתם חושבים שיש צורך לבשורה חדשהפתית שלג

בתחום לימודי התואר במסלולי מהדרין בנפרד לגברים ונשים?

זאת אומרת גם מצד הצניעות וגם מצד התכנים.

או שבעצם אין מספיק דרישה בשביל להקים מוסד שמכיל תארים לא חרדים-קלאסיים.

אני נפגשתי עם זה בכמה תארים שחשבתי עליהם, וזה אפילו כיוון אותי לבחור בתארים קלאסיים יותר לציבור הדוסי..

לרגע חשבתי שזה משהו שקשור לנצרות.חתול זמני
בכללי רוב התארים באקדמיהאריק מהדרום

פשוט לא שוים יותר מידי.

יש מעט מאוד נישות באקדמיה ששווה ללמוד אותם מהצד של פרנסה.

יש רפואה ופרא רפואה, STEM, משפטים וראיית חשבון, הוראה ואדריכלות, זהו בערך.

אם המטרה היא פרנסה אפשר ללמוד מגוון תעודות ורישיונות שלא באקדמיה, תיווך נדלן, רתכות ומסגרות, אינסטלציה ושיפוצים, טכנאים וחשמלאים למיניהם, רישיון מנוף או טרקטור או מלגזה או משאית, הלוואי שהציבור החרדי (והציבור הישראלי בכלל) יתמקד בזה במקום בתארים מיותרים במדעי הרוח והחברה, אין שום פרנסה בתחומים האלה.

כמו שכתב ריה"ל "ואל תפתיך חוכמה יוונית שאין לה פירות כי אם פרחים".

פתית שלגאחרונה
מחפשת מכללות ללימודים מופרדיםאנונימי (פותח)

של עבודה סוציאלית.

הבנתי שיש את מבח"ר בבני ברק ואת המכללה באשקלון.. אשמח לשמוע המלצות.

וצריכה גם מכינה, אז מקומות שיש בהם גם וגם..

לא מכיר אבל מקפיץפתית שלג

גם מעניינת אותי ההזדמנויות שיש ללימודי תואר "מהדרין"

אגב אולי בפרוג יהיו תשובות רלוונטיות יותר

יש למכללת הדסה קמפוס נפרדארץ השוקולדאחרונה

קמפוס שטראוס,

יש להם מכינה לגברים, מניח שיש גם לנשים אבל לא יודע 

אתם מכירים לימודי תזונה מופרדים?יהלום12

אני מדברת על תואר כן?

מופרד לנשים בלבד.

בדקת באלימה?זיויקאחרונה

עכשיו רואה ששאלת על תואר אז לא רלוונטי

מלגה לקורס תעודה יקר- איך משיגים?אנונימי (פותח)

ותגידו, יש איש מקצוע שנותן שירות בצד הטכני הזה של הלימודים?

לגבי מלגות טובות, לגבי שילוב תארים, לגבי מסלולים שונים בכל מיני מקומות וכו'..

אם מצאת משהו, תעדכן!אשר ברא
אולי עדיין רלוונטיאשר בראאחרונה
אבל הבנתי שצריך לשאול את המכללה בה לומדים ואם הם עובדים עם מלגות לתעודה אז הם מפנים אותך..
סוף דוקטורט שלא נגמרhodayab

מקווה שאמצא פה עם מי להתייעץ, עושה רושם שהרוב פה זה תואר ראשון, שני מקסימום...

מסיימת באוגוסט 5 שנים של מחקר אינטנסיבי בתחום ריאלי במסגרת דוקטורט. יש מאמר אחד רציני ואחד כנס. 

במהלך השנים הללו היו המון כיוונים לפתרון בעיה מסויימת, כולם נפסלו. באוגוסט נגמרת לי המלגה ואני די מיואשת.

המנחה אומר שהתרומה המדעית מהמחקר שלי לא מספיקה כדי לקבל דוקטורט, אני מסמורטטת מהמחשבה של להמשיך.

אני לא מתכוונת להמשיך כחוקרת בחיים שאחרי התואר, יותר הוראה אקדמית, שם אני פורחת. 

מתלבטת מה אפשר בכלל לעשות. למי לפנות, האם להפסיק את התואר ולזרוק לפח את כל השנים הללו. מה גם שסה"כ יעזור לי התואר דוקטור בתור מרצה ויכול להיות שאצטרך להחזיר את המלגה. אבל מכבה אותי רק המחשבה של להמשיך את התואר עד (לא יודעת מתי) ועוד לעבוד תוך כדי כי המנחה כבר הודיע לי שאין לו עוד כסף בשבילי.

מישהו?

מנסה לענותעדיין טרייה
התגובה של המנחה די מקוממת, אין לו מינימום אחריות לכך שהדוקטורט שלך לא מתכנס? אני כן מכירה כאלו שהמשיכו לשנה שישית אז מבחינת האוניברסיטה אני מניחה שיאשרו. הייתי מתחילה מלהתייעץ עם ראש החוג לנסות להבין מה אפשר לעשות. התואר שלך ניסיוני או עיוני? האם יש אפשרות לעבור מנחה ולהישאר בתחום מחקר מספיק דומה (מכירה משהו שעבר אבל בשלב מוקדם יותר)? אולי להתייעץ עם הוועדה המלווה? (מכירה מצב שהסטודנט כינס על דעת עצמו את הוועדה המלווה כי הדוקטורט לא התכנס כדי להבין איך כן לסיים). אגב מאמר אחד אחרי 5 שנים זה לא מצב כזה נורא רוב מי שאני מכירה פרסמו את 2 המאמרים הנוספים ממש בשנה האחרונה. אגב גם לא חייב דוקטורט מאמרים פשוט צריך להבין מהמנחה מה כן יביא את העבודה לרמה מתאימה. אם יש מאמר של כנס בנושא אחר מהמאמר שפורסם אולי אפשר להתבסס על זה למאמר נוסף? השלב האחרון בדוקטורט זאת באמת תקופה קשה מאוד ובלי תמיכה של המנחה זה ממש קשוח לעבור את זה. 
תודה על התגובהhodayab

לעבור מנחה 3 חודשים לפני הסוף- אני לא יודעת כמה זה ריאלי.

תואר עיוני, ולצערי באמת אין המון חומר ל-2 מאמרים נוספים. אפשר ל-1. המון זמן התבזבז על כיוונים שלא צלחו.

אני מרגישה שהמנחה חושב שהתחתנתי קטולית עם הבעיה שאני מנסה לפתור. אני כולו באתי ל-4-5 שנות מחקר, לא מעבר. 

גם באמת שהמחקר מייאש אותי לגמרי. אני אמורה ללדת בתחילת שנה ואין כיוון מבטיח באופק. אם אצטרך לעבוד על זה עד לפתרון הבעיה אני עלולה להשתגע באמצע.

זה השאלה אם באמת מדובר ב3 חודשים לסוף.עדיין טרייה

הגיוני שיש הרבה כיוונים שלא צולחים אבל בדרך כלל יש כיווני מחקר עם סיכון יותר גבוה ויותר חדשניים וכיווני מחקר נוספים פחות חדשניים אבל עם סיכוי טוב יותר להצלחה.

לגבי הוועדה המלווה זה החוקרים שהיו במעבר שלב.

הייתי קובעת פגישה עם המנחה ומנסה להבין איך כן אפשר לכנס את החומר שיש למאמר אחד נוסף. איזה סימולציות חסרות וכו ושמה על זה פוקוס מרכזי. יכול להיות גם שהמנחה שלך אובר ביקורתי ואם תדברי עם הוועדה המלווה הם דווקא כן יחשבו שיש מספיק חומר או קרוב לזה (מכירה מנחים משוגעים שלא רצו לשחרר אנשים בתואר שני גם אחרי כמה פרסומים וטענו שזה לא מספיק).

מקווה ממש לצאת מזה... וכן, זה הסוף.hodayab

פשוט אני כבר כל כך מותשת מזה שכבר פחות חשוב לי התוספת ד"ר לשם שלי, העיקר לסיים.

כרגע הכיוון של הפסקת לימודים הכי ריאלי, מקווים לנס עם הרבה עבודה קשה.

מסכימה עם רוב מה שעדיין טריה כתבהבוקר אור

ומוסיפה שאפשר לקבל הארכות אוטומטית עכשיו בגלל המלחמה..

בכל מקרה לא הייתי מוותרת, הייתי מנסה לראות איל אפשר כן להוציא מזה בחודשים הקרובים דוקטורט, את לא צריכה שלושה מאמרים אלא עבודה בהיקף של שלושה מאמרים

מניחה שיש לך וועדה מלווה, אולי להתייעץ איתם? זה אמור להיות חלר מהאחריות שלהם

מישהו יודע איך אני יודעת מי הוועדה המלווה שלי?hodayab
לא היה לך מעבר שלב?בוקר אור

בדכ עושים באמצע הדוקטורט ומגישים להם מסמך. רוצה לכתוב לי בפרטי מאיזה אוניברסיטה את?

אם את לא זוכרת, יכולה לשלוח מייל לרשות לתלמידי מחקר אצלכם

ביררתי, אצלנו זה לא חובהhodayab
וואו, מעריך את כל ההשקעהארץ השוקולד
איזה אמירה כואבת.

לי התואר השני לקח זמן רב, כך שבאמת לפעמים דברים מאתגרים ממש ולא הייתי מציע להתייאש אם כי הרמה של שני ודוקטורט לא קרובים.

שולח כוחות מכאן.

תרצי שאפרסם את זה בראשי כדי להשיג עוד תשובות?

תודה, לך ולכולם. מעדיפה לא לפרסם בראשי כרגע.hodayab
ככל הידוע לי,אנונימי (2)אחרונה

אין חובה לסיים דוקטורט בצורה של מאמרים. זה אופציה, אבל לא חובה.

אמור להיות בתדירות של פעם בשנה פגישה עם ועדה מלווה (מהמוסד שלך או חיצוני), והם אמורים לתת חוות דעת נוספת למנחה לגבי התרומה, התקדמות וכו'.

נראה שלא היה לך דבר כזה.

בטח יש אצלכם דיקן\אחראי תארים מתקדמים שאפשר לדבר איתו על העניין.

בסופו של יום, דוקטורט זה עובר\נכשל. זה לא משנה אם עוברים ב-61 או במאה.

אז בסדר, לא יצא מאמר יוקרתי. אבל השאלה היא אם מה שכן נעשה מספיק למשהו, ובשביל זה שווה לפנות למישהו בעל תפקיד באוניברסיטה (הכוונה היא לפרופ' בכיר מהתחום, שכבר הגיש סטודנטים משלו ובחן אחרים, ויש לו למה להשוות) ולשמוע מה אפשר לעשות.

מקום לגורראובן255

היי בן 27 מתחיל ללמוד תואר שני שנה הבאה בבר אילן מחפש מקום לגור בו באזור בר אילן מישהו מכיר דירות שותפים לדתיים או אולי כפרי סטודנטים באזור או סתם משהו בסגנון כפר סטודנטים?

בגבעת שמואל יש מלא חבר'ה בגילךארץ השוקולד

והרבה דירות שותפים.

בלוד יש כפר סטודנטים.

ברחובות יש כפר סטודנטים.

מניח שיש גם מעונות בבר אילן, לא יודע איך הם.

אוכל לחפש פרטי קשר לכל השלושה למי שרוצה, מוזמן לפנות בפרטי.

אתה עם רכב? באריאל יש ממש אווירה של סטודנטיםאנונימי (2)

ממה שהבנתי

הרבה דתיים גם

ייתכן מאוד שאפשר לגור שם גם בלי ללמוד באריאל

שווה לבדוק

תודה אבל אני פחו נייד עם רכבראובן255אחרונה
מישהו יכול לעשות לי סדר עם המלגות?פתית שלג

איפה נוח לחפש מלגות, איפה אפשר למצוא מלגות שמנות יותר וכו'..

עזר לי הרבה עם לימודיםאשר ברא
בכיף! תשלחו לי הודעה בפרטיאנונימי (2)
עוד כמה ימים אני אמור לקבל הרבה מידע בנושא הזה. מקווה שאכן הכל יגיע ויסתדר, ואוכל לסייע
זה אני 👆שלג דאשתקד
לא יודע למה יצא לי אנונימי...
תודה על התיוגפתית שלגאחרונה

אולי יעניין אותך