1. אנשים שיטחיים? יכול להיות. לא בטוח.
- מסכים מאוד.
2.המראה משתנה עם הגיל? סליחה, לא קשור.
- אני לא יודע איזה הקשר חיפשת, אבל אתה יכול לשאול את עצמך למה אנשים לא זורקים את בני הזוג שלהם אחרי כמה שנים, אפילו אחרי הלידה כשהמראה השתנה. ולא, זה לא רק בגלל שחבל להתגרש. גם אולי כי זה מלמד אותנו, שהחיבור בין אנשים הרבה יותר עמוק מאשר מראה חיצוני, וגם מלמד אותנו שמראה מפריע לנו כל עוד אנחנו לא רגילים אליו והוא יוצר ניגוד מאוד חזק למה שהכרנו עד עכשיו. מכיוון שבמהלך החיים אנחנו רואים את בן הזוג שלנו יום יום, אנחנו בכלל לא שמים לב לשינוי.
אז למה אנחנו לא נעצור יום אחד ונגיד לעצמנו: בהשוואה לפעם בת הזוג שלנו מכוערת, אלא נאהב את המראה הנוכחי שלה?
כי כשהמראה משתנה בהדרגה - אנחנו עוברים בעצמנו מסע ביחד עם בת הזוג של לאהוב את המראה שלה מחדש. אנחנו לומדים לקבל ולהתחבר גם ליופי קצת שונה ממה שהתרגלנו.
3. שיראה את כל המכלול? הגיוני. לא פותר שום דבר.
- זה לא קשור לפתרון, אלא לאמירה הסמויה שהבחורה שומעת על עצמה כאשר אנחנו מבקשים תמונה. לדעתי, אמירה לא נעימה בכלל. וצריך לנסות להבין מדוע היא לא נעימה, ומתוך כך להסיק האם המעשה הזה בכלל אידיאלי. האם הוא שווה את האמירה הזאת, והאם האמירה הזאת לא מרוקנת אותו מתוכן חיובי.
4. חיצוניות? נכון. ואז?
- ככל שמעשה חיצוני יותר זה לא אומר שהוא שלילי. אבל הוא יותר מועד לכך ממעשה פנימי. ולכן צריך לוודא עוד יותר שהוא אכן מעשה חיובי.
5. מתמקדים בטפל? ממש לא בהכרח. אולי אפילו המתנגדים..
- ככל שתמונה תגיד לך פחות משמעויות, אין ספק שהפרט הזה יהיה יותר טפל בעיניך. ככל שהיא תבטא אצלך יותר משמעויות, היא תראה בעיניך הרבה פחות טפל.
אני חושב שבזה נעוץ ההבדל.
6. פחות פוטוגני? 😐.. אפשר להתאמץ.
- מסכים. אבל אתה מצביע על עיקרון בולט כיום:
הדרישה תמיד מופנית לעבר ה"מוצר" וסלחו לי על האנלוגיה: המוצר צריך לשווק את עצמו, האדם שיש לו בעיה צריך לבטא אותה, האדם הלא פוטוגני צריך להצטלם בצורה מקצועית.
אבל אני תמיד מחזיק בראש גם את הצד השני של התמונה שהוא לא פחות נכון, ובעיקר משלים:
האדם השני צריך להתאמץ לא פחות. לא הוגן ולא נכון בעיני להשליך את כל האחריות על הצד השני. אם אתה הולך למכולת אתה לא מסתכל רק על העטיפה, אתה בוחן את טיב המוצר.
אם אתה רוצה לפגוש אנשים, לא חכם לשפוט על פי העטיפה.
ככלל, זה לא מעשה חכם לשפוט על פי עטיפה. מעצבים גרפיים יש בשפע. מוצרים שיהיו טובים עבורך לא בהכרח.
7. שוק בשר? בעייתי. לא הגיוני שבחורים יעבירו תמונות סתם.
- עקרונית אמירה נכונה, אבל כשחושבים על המשמעויות של המראה בקרב הבחורות - היא לא מדויקת בכלל.
האידאל הוא שלא יהיה שוק בשר לא לכאן ולא לכאן. אבל הקריטריונים ומה שנדרש לעשות לכל צד שונה בתכלית.
8. לא צנוע? יתכן 🤷🏻♂️ גם קשר עין בדייט ועוד 20,000 דברים..
- לא באותה מידה בכלל. אם חושבים על צניעות כמידה - לדעתי לבקש תמונה מאוד לא צנוע מהבחינה הזאת.
9. צריך לדעת איך לחשבן את זה.
- בהחלט. אבל צריך לדעת לפני שמחשבנים, את כל הפירוט שנכלל במעשה הלכאורה קטן ולא משמעותי הזה של בקשת תמונה.