הסבת אקדמאים להייטק- לא קשור להריון ולידהחגהבגה
אז אתן יודעות שאני כבר תקופה מחפשת שינוי כיוון...
יש כאן מישהי שעשתה הסבת אקדמאיים להייטק?
השוק מוצף במקומות המציעים לימודים שנעים בין כמה חודשים לכמה שנים, ו מובטחות עבודות מכניסות ומשרות פנויות.
איך אדע לאיזה מסלול ללכת מה יתאים לי ואיפה ללמוד?
מה צריכה לקחת בחשבון?
מישהי עשתה את זה? מכירה מישהי שעשתה את זה?
אשמח לכל פיסת מידע ❤
את בטוחה שעם 4 קטנטנים מתאים לך להיכנס למסחול לימודים תובעניבאר מרים
ולמקצוע שדורש הרבה?

אני זוכרת עד כמה את לא נהנית מההוראה, אבל בשלב הזה של גיודל קטנטנים והרחבת המשפחה (בהנחה שאת מתכננת להרחיב בשנים הבאות..) גם ככה הראש לא בשיא הקריירה, ובכל זאת יש משהו נח באמא מורה.

אולי למצוא בית ספר יותר מתאים או להתמקצע בהוראה של משהו שיותר מעניין אותך?

אולי במקביל להוראה חפתח את הבלוג שלך כמשהו מכניס?

ותסנני אותי חופשי אם זה לא מתאים לך..
לא כל מקצועות ההייטק דורשים הרבההמקורית
יש קורסים של כמה חודשים שאפשר לעשות אבל לא יודעת כמה כסף יוצא מזה, ותנאים, בהשוואה למה שיש לה היום. זה לא משתווה למתכנת למשל, כמובן, שמרוויח יותר אבל לומד 4 שנים קשות מאוד ואינטנסיביות, אבל גם משו למי שנואש לשינוי.
מסכימה שזה קצת עמוס, מצד שני הילדים שלה קטנים עכשיו ונראה שאם עכשיו לא נח, לא יהיה נח גם בהמשך. והיא צעירה. ועבודה זה שליש מהיום בערך שמתבאס לה
אני דווקא חושבת שמתאים ל@חגהבגה לעסוק בטיפוח בכלל, כמו ציפורניים ואיפור. זה כסף ונוחות.
לדעתי הבלוג יכול להתפתח למשהו שמכניס? לא מבינה יותר מדי..באר מרים
זה יכול לקחת זמן. וצריך להשקיע בזה הרבההמקורית
קשה להתפרנס רק מזה כשהיא מפרנסת עיקרית כרגע. ממה שאני מבינה, צריך כמות גדולה של צפיות כדי להרוויח סכומים נאים, כדי שיהיה שווה ליוטיוב לשים פרסומות וכאלה, אם אני מבינה נכון את העניין.
את צודקת מאוד ומוסיפהחגהבגה
ההכנסה ביוטיוב היא בעיקר משיתופי פעולה ולא מצפיות.
וזה אכן דורש המון השקעה בהתחלה עד שרואים רווח.
דרך אגב, כנ"ל כל מקצועות הקוסמטיקה, מה גם שזה דורש המון עבודת שיווק ויש תחרות גדולה על זה בשוק, והעבודה לא בטוחה..
אבל את למשל יכולה לפרסם בבלוג של קוסמטיקאיות וכל מיני,באר מרים
להמליץ על מוצרים וכאלה.. ואז לקבל אחוזים או משהו כזה, לא?
זה רק אם יש לה קהל עוקבים גדולהמקורית
כמה אלפים לפחות
זה רק אם החברה פונה אליי על מנת ליצור שת"פחגהבגה
חס ושלום לסנן!!חגהבגה
את ממש צודקת
ברור שעדיין לא החלטתי לחלוטין
אבל חושבת על כיוונים...
דווקא הייטק יכול להיות תחום מאוד גמיש ומתאים לאמהותטארקו
כמובן תלוי משרה אבל זה כבר מזמן לא הסטיגמה שיש עליו..

העבודה גמישה- מהבית או מבחוץ
יש אפשרות לעשות ימים קצרים ולהשלים בימים ארוכים יותר
יש אפשרות לפצל את היום- לעבוד בבוקר ולהשלים שעות בלילה....
בעלי בדק את זה קצתאורוש3
המסלולים המהירים לרוב מובילים לתפקידים לא מאוד משמעותיים שאין הרבה לאן להתקדם מהם. לא יודעת להשוות את המשכורת להוראה ומין הסתם זה גם עניין של מזל. אבל הם לא פותחים את אותן דלתות כמו של תואר מלא ואין בהם ממש אופק של עליה בשכר והתקדמות.
אף אחד מאיתנו לא בתחום אז וודאי יש פה חכמות ממני. זה רק מבירור קצר שנעשה. חכי למומחיות.
תודה רבה על המידע!חגהבגה
משמעותי מאוד ❤
בעלי עשה הסבה כזאת של 3 חודשיםעדיין טרייה
ונכנס למשרה מקבילה לבעלי תואר (יש איתו במשרד בעלי תואר שעושים את אותו תפקיד) עם שכר גבוה. והוא לא יוצא דופן בתחום.
הוא למד פולסטאק.
זה קשה להיכנס למשרה ראשונה אבל ברגע שנכנסים למשרה וצוברים ניסיון כבר כמעט ואין הבדל בין בעל תואר למשהו שסיים קורס מבחינת תעסוקתית.
קצת בדקתי את זהבת 30
אבל כדאי לך להתיעץ עם מיואשת היקרה.
אין ספק שאם את בטוחה שאת רוצה את זה, עכשיו זה זמן מצוין לעשות את זה כי יש הרבה דרישה.
אני בזמנו השתתפתי בזום של מכללת ג'ון ברייס שבו הסבירה מישהי בצורה מאוד ברורה את מגוון התפקידים והאפשרויות ועוד כמה דברים חשובים.
אני כן חושבת שאם את מתחילה בתחום אחד זה לא מונע ממך אח''כ להתפתח גם לתחום נוסף.
ממה שאני הכרתי, תחום הQA הוא אמנם עם תגמול נמוך יותר מפיתוח, למשל, אבל הוא פחות תובעני ויותר גמיש.
שוב, אני לא מדברת מבפנים, אבל די חפרתי על זה לפני כמה חודשים.
תחשבי טוב אם מתאים לך משרה כ''כ תובענית מבחינת שעות.
תודה מקרה ❤חגהבגה
בQA קל להשיג עבודה, וגם שכר נאה כשיש נסיוןמיקי מאוס
אבל זה משעמם! קחי בחשבון.... בגלל זה יש לו פחות היצע וזה דווקא לטובתך גם בתנאים וגם בשכר. השאלה אם את בנויה לעבודה מאוד טכנית

(כמובן בהכללה, גם בזה יש תפקידים יותר מעניינים אבל הם יותר מבוקשים וכו)
חגוש תנסי דרך she-codes שולחת לך קישוראם_שמחה_הללויה
דף הבית | she codes;

תבדקי מתי התאריך להרשמה.
אם אני לא טועה משלמים רק על הרשמה והקורס בחינם. זה ארגון התנדבותי שמקדם נשים לעבוד בהייטק.
אני יודעת ומכירה, תודה אהובה!!חגהבגה
פשוט רוצה לדעת מה לבחור ללמוד
אני לא אקדמאיתoo
עשיתי קורס מחשוב לפני כעשור ועברתי לעבוד בהייטק
זה היה קורס של מספר חודשים, פעמיים בשבוע, ערב אחד+ שישי

העבודה הראשונה שלי בהייטק הייתה הדרכה ותמיכה במערכת במשרד ממשלתי. תנאי הקבלה היו:
קורס מחשוב של 150 שעות (היה לי יותר שעות)
נסיון בהדרכה- היה לי מעבודה
מאז התקדמתי והיום אני מנהלת מערכות בשוק הפרטי

לעבודה התחלתית כזו של הדרכה ותמיכת מערכות, נניח במשרד ממשלתי, יש בכמעט כל רגע נתון, עשרות משרות פנויות ברחבי הארץ. הדרישות שלהם לרוב הם כמו שפרטתי למעלה, כי זה דרישות של חוזה חשכל, שהוא רוחבי במשרדיממשלה. השכר במשרות התחלתיות נע בין 6500-8000 ולפעמים יותר (אני קבלתי יותר, אבל זה באמת היתה מציאה)

יש לך נסיון בהוראה, זה יכול להחשב נסיון הדרכתי.
המינוס היחיד- יש דרישה למשרה מלאה, אבל בהרבה מקומות בתכלס מתגמשים בסוף, אבל הדרישה המקורית היא למשרה מלאה
אני חושבתשירוש16
שתנאי עבודה וקבלה אליהם השתנו בעשור האחרון..

בעבר אכן היו מקבלים יותר אנשים למשרות טובות יותר בלי תואר. היום זה אחרת.
חוזה חשכל לא השתנה- מידיעהoo
הקבלה במשרדים ממשלתיים היא לפי חוזה חשכל

ובאופן כללי בהייטק יש המון משרות מצוינות שלא מצריכות תואר- אומרת מידיעה, מחפשים את הידע, מקצועיות, נסיון ועובדים שאפשר לסמוך עליהם, כי זה לא עוזר תואר אם לא תצליחי לתפעל מערכות כמו שצריך
תודה רבה רבה!חגהבגה
הבעיה בעיקר היא ניסיוןשירוש16
כי אם אין לך תואר ולא עבדת בתחום - מה יש לך
יתרון על פני אחד שכבר עשה תואר?

מילת המפתח היא בהכרח: ניסיון.
אנשים עם ניסיון נחטפים מכל מקום. השאלה איך מגיעים לניסיון הזה.
ממידע שאני ביררתי לאחרונה - זה לא כזה פשוט.
חברה שלי חיפשה במשך שנה וחצי (!) משרה בהייטק. כמובן שהיום היא מאוד מרוצה ממקום העבודה שלה, אבל ההתחלה לא הייתה קלה.

לפעמים כשאת נשואה עם 5 ילדים וכל משכורת היא הכרחית, לפעמים אין לנו את הפריוולגיה לקחת שנה פלוס או אפילו כמה חודשים כדי לחפש מקום עבודה טוב מכל הבחינות.

לפעמים התואר מאפשר להתקבל יותר בקלות למקום העבודה. שלא נדבר על מקומות מסוימים שכלל לא מסתכלים על רזומה ללא תואר.

אני חושבת שהשוק קצת השתנה בעשור האחרון. במיוחד בתחום ההייטק.
יש משרות בהייטקoo
שנסיון כמו שפירטתי למעלה מספיק להן.
מי שמתעקש ללכת על משרה ספציפית שמצריכה נסיון שאין לו, עלול להתקע הרבה זמן בחיפוש עבודה.
אני למדתי פיתוח והלכתי על משרת הדרכה ומשם התקדמתי. מכירה עוד הרבה שעשו כמוני, ואז אין המתנה ארוכה במציאת עבודה, כי יש המון משרות פנויות בשוק.
לא יודעתשירוש16
אני מכירה הרבה בעיקר בזמן האחרון שלא מוצאים עבודה בגלל שאין להם ניסיון.

אני מניחה שהשוק הזה השתנה מבחינת תנאי הקבלה בעשור האחרון.
אנשים פעם היו מתקבלים לעבודה עם מינימום הכשרה, כיום זה אחרת.
ושובשירוש16
השאלה אם המשרה הזאת בהחלט מתאימה למה שהפותחת מחפשת.

היום אגב קשה עד בלתי אפשרי להתקדם למשרה ניהולית (בכל מקום בכל תחום) בלי תואר שמותאם לאותו תחום. כך שאולי אפשר למצוא עבודה, אבל להתקדם הלאה למשרות טובות יותר, פחות שעות עבודה יותר תגמול כספי, יהיה קשה עד בלתי אפשרי. מה שנקרא - משרה בלי אופק.

כשאני בחרתי ללמוד סיעוד עם תואר ולא רק תעודה היה מתוך הסתכלות על העתיד הרחוק. לא רק - האם אמצא עבודה. אלא - איזה עבודה אני אמצא ואיפה, ולהיכן אפשר להתקדם במקצוע בלי תואר, מה תואר ידרוש ממני בעתיד וכו.
השוק מאוד השתנה בהקשר לרמת ידע שמחפשיםציפיה.
גם אם לאו דווקא ידע שנרכש במהלך תואר רשמי בתחום.

וכן, יש המון היצע, אבל לא למשרות ראשונות.
השאלהסליל
אם מתחילים במשרה בהדרכה למשל, אפשר אחר כך להגיע לפיתוח. או שכשאתה מתחיל בתחום מסויים קשה אחר כך לעבור לתחום אחר.

למשל, אני עוד מעט מסיימת תואר בהנדסה, תחום קצת שונה מהתחומים שדיברו כאן. אני יודעת שייקח לי זמן למצוא עבודה, אבל אני מבחינתי ללכת למשרה בתחום אחר, זו התפשרות מבחינתי. למדתי חמש שנים בשביל לעבוד בתחום של חומרה, אם אתחיל בתחום אחר שכביכול יותר קל להיכנס אליו, לא חושבת שאוכל לעבור אחר כך לחומרה.
אז זה גם משהו שצריך לקחת בחשבון
אפשר להגיע לאן שרוציםoo
כל נסיון בהייטק נותן לך יתרון ע״פ מי שאין לו נסיון בכלל.

אצלי בתפקיד היום יש משמעות ללימודי הפיתוח שלמדתי ולנסיון והידע שצברתי במהלך השנים.

חברה שלי הייתה מפתחת ולקחה קורס לניהול פרויקטים, ובעבודה שהתקבלה, רצו את הנסיון של הפיתוח ולא היה איכפת להם שאין לה נסיון בניהול פרויקטים.

לתחומים בהייטק יש חפיפה ונסיון בתחום אחד יכול לעזור להתקבל לעבודה בתחום אחר
קשה למצוא עבודה ראשונה עם שכר גבוהמיקי מאוס
אבל לא כזה קשה למצוא עבודה ראשונה אם מוכנים לעבוד גם בשכר נמוך יחסית לתחום, ובהרבה תחומים זה ככה לא רק הייטק...

ובינינו - זה עדיין יהיה טוב יותר מהוראה כנראה
לא מדויק...חיים שלאחרונה
בהייטק ממש קשה למצוא את המשרה הראשונה.
במיוחד לתושבי הפריפריה.
ברור שיש יוצאי דופן ופרנסה משמים.
אבל בגדול, גם במשרה של qa דורשים ניסיון.
אני לאסליל
עשיתי קורס כזה.
אבל ממה שאני יודעת, את המעסיקים מעניין ניסיון.
קורסים לא מקנים ניסיון (גם לא תואר אקדמי, אגב).

מה זה אומר?
קודם כל זה אומר שכל קורס שלא תעשי, תצטרכי להשקיע מעבר אליו כדי לצבור ניסיון. אם זה בפיתוח פרויקט משלך, התנסות בכתיבת קוד מעבר למה שמתרגלים בקורס. אל תאמיני להבטחות שזה יהיה בקלות. יכול להיות שיש קורסים עם מסלולי השמה, אני לא מספיק מכירה, אבל תבדקי טוב טוב לפני כן לאן בדיוק מכווינים אותך, מה השכר ומה הציפיות ממך.

אומנם יש הרבה משרות פתוחות, אבל יש גם המון אנשים שמחפשים עבודה בתחום. וכשיש 500 קורות חיים ומתוכם מזמנים לראיון רק 20 (או אפילו פחות), סיכוי סביר ליפול כבר בסינון הראשוני, במיוחד אם אין ניסיון ואין תואר.

אני לא אומרת שזה לא אפשרי, אבל ככל הנראה זה כל יהיה תהליך ארוך שייקח זמן, אז צריך לקחת את זה בחשבון.

ואם את רוצה לקרוא קצת מבפנים, יש קבוצת פייסבוק שנקראת צרות בהייטק. תעשי שם חיפוש בקבוצה על קורסים למיניהם ותקראי את התגובות. או אפילו תעלי שם שאלה משלך. תוכלי לקבל שם חוות דעת ממגייסים ומעובדים
יש גם קורסים שכחלק מהקורס מתחייבים לעבודה לזמן מסויםטארקו
בהשמה שלהם.. זה לרוב התמקצעות בנישות ספציפיות, שיש להן דרישה בשוק.

החיסרון- את מתחייבת מראש לעבודה והם קובעים אותה, והמשכורת עליה היא כנראה נמוכה יחסית ולא מה שמקובל בהייטק..
היתרון- מובטחת עבודה ראשונה, נצבר נסיון, משכורת ידועה- וברגע שיש בקוח עבודה ראשונה, להמשיך הלאה זה קל יותר משמעותית.
אני יודעת שבתדודה שלי אחרי תואר במדמ"ח ושנתיים של חיפוש עבודה, הגיעה לקורס כזה והיום היא בשלב של העבודה שמחויבים אליה ונראה שטוב לה.
לכןסליל
כתבתי לשים לב לתנאים

ולבת דודה שלך יש תואר במדמ"ח, אז הקורס הקנה לה עוד נקודות. אבל זה לא כמו לעשות קורס בלי תואר בנושא בכלל
נכון, אבל יש כל מיני קורסים כאלה וזה קייםטארקו
מדברת על קורס של חצי שנה-שנה, לא חודשיים.

אני לא מכירה לעומק, כן יודעת שיש מה לברר.
אני חושבת שלפני השאלהחדשה_פה

האם זה אפשרי ושווה ואיך

קודם תשאלי את עצמך האם את בכלל נמשכת לזה?

מעניין אותך העולם הזה?

זה מעבר חד מאודדד מהוראה ומעבודה עם ילדים, זה ככ ככ שונה

ואם מעניין אותך אז מה בדיוק? יש בהייטק כמה סוגים של משרות.

ולעצם העניין יש משרות טובות בלי תואר אבל משרה ראשונה קשה למצוא גם עם תואר,

והתואר או תעודה שנחשבת מספיק זה כן דרישת מינימום בהרבה משרות, בוודאי ראשונות

מסכימה לגמרי , עולם ההייטק והתכנות לא מתאים למי שלא נהנההשלך על ה' יהבך
ולא אוהב את זה
הי אני עובדת בהייטק וגם מלמדת בSHE CODEפיצישלי

העבודה בהייטק בהחלט סופר תובענית

אם את באמת רוצה את זה רוצי על זה הרצון הואר המפתח להצלחה

אבל כל ההכשרות הקצרות לא מביאות בדכ לעבודה שווה רק אנשים בודדים מוכשרים מאד

לדעתי אם את מחליטהשאת באמת הולכת על זה תשקעי ממש בחימודים רציניים ואז באמת תרוויחי

בהצלחה בכל אשר תפני

תודה רבה!חגהבגה
מה הכוונה לימודים רציניים?
את מלמדת ב she codes , יוצא מזה משהו?
אני הייתי בשי-קודס. זה נחמד, אבל זה נותן טעימה מהתחוםציפיה.
וממש לא מספיק כדי להכנס למשרה, אלא אם כן יש הצטברות נסיבות נדירה למדי שמאפשרת את זה. (מניסיון אישי שלי)
מנסה לתת כמה נקודותמיואשת******
קורסים קצרים לא שווים הרבה נקודה.
קורסים של שנה בערך, לא מקנים תואר אבל מקנים אפשרויות לעבוד במשרות בדיקה ואוטומציה לרוב. יש דרישה, המשכורת הן לא בקצה הגבוה של ההיטק אבל הן משכורות יפות מאד בוודאי בהשוואה להוראה. אפשרויות קידום וכו, פחות. כמובן תמיד יש גאונים שמצליחים להתקדם משם לתפקידים מדהימים. אבל הם אחוז ממש קטן ולא כדאי לשמוע שתי סיפורים כאלו ולבנות על זה.

מבחינת עבודה השוק חם היום ויש המון משרות פנויות. מכירה הרבה שמתחילות משרות חצי שנה בשכר מינימום, ואחרי חצי שנה גג שנה המעסיקים רבים עליהן בשכר של 15 (מדברת על משרות בלי תואר)
אבל, חשוב לזכור שזה לא תמיד היה ככה ואין שום ערובה שתמיד יהיה ככה. כשהבועה מתפוצצת הראשונים שנופלים זה אלו . סליחה אם אני מנפצת אשליות אבל חשוב לדעת שזה קורה. כל כמה שנים יש עליה בשוק ואז נפילה. זה נורמלי.

לגבי השעות הי טק משרה מושלמת לאימהות לדעתי אחרי הוראה. יש המון גמישות של שעות והמון עבודה מהבית. אבל החופשים, במיוחד בשנים הראשונות על הפנים. 12 ימי חופש ואין חופשה בחופ המועד, חנוכה, פורים, תשעה באב וכו. זה קשוח ממש בהתחלה אלא אם כן נפלך לאיזה מקום נפלא שנותן לכולם 20 יום על ההתחלה, אין הרבה כאלו. וגם עשרים יום למי שהיתה מורה זה מעבר קשוח מאד.
כמובן בכל משרה שהיא לא הוראה או קשורה לחינוך זה המצב. אבל חשוב לזכור את זה.
אני ממליצה לך לנצל את חופשת הלידה ללמוד קורס קטן ולראות אם בכלל את אוהבת את התחום. אם את לא אוהבת לא תדרשי בו וחבל על ההשקעה.
מקווה שעזרתי קצת.
עזרת המון!חגהבגה
בדיוק בגלל זה אני מבררת עכשיו, כי "יש לי זמן" (כותבת במערכות כי כמובן שאין באמת זמן מיותר הפשוט אני בבית...)
בשמחה. מוזמנת לאישי אם יש לך שאלות מיואשת******
אני מצטרפת למיואשת, וכותבת קצת יותר בבוטות:ציפיה.
הסיכוי שקורס של ג'ון ברייס וכדומה יכניסו אותך לתחום הוא מאוד נמוך.

קורסים ארוכים יותר שווים קצת יותר, אבל לא הרבה יותר. אלא אם כן את מגלה שאת כישרון ממש גדול בתחום.

יש המון היצע של משרות, אבל הוא מופנה למי שכבר יש לו איזשהו ניסיון בתחום.

בסופו של דבר, על כל משרה של מתחילות יש כמה וכמב ששולחות קוח. דבר ראשון יעדיפו את מי שיש לו תואר וניסיון. אחכ זה ניסיון/תואר, תלוי מאיפה התואר ומה בדיוק הניסיון וכמה זמן הוא. ורק בתחתית יקחו נשים שעברו קורס קצר/של שנה וזהו.
גם אם מישהי מצליחה להתקבל לעבודה אחרי קורס כזה, השכר מאיד נמוך בהתחלה וייקח, כנראה, לא מעט זמן עד שהוא יעלה.

המקומות שמבטיחים השמה - צריך לבדוק היטב את האותיות הקטנות. כי זה לא יפה ככ כמו שזה נשמע.

מעבר לזה, כמובן צריך לראות אם זה מתאים. זה גם לשבת מול מחשב כל היום, לעשות דברים שחוזרים על עצמם לא מעט פעמים. ועוד כל מיני דברים הרבה פחות נוצצים מאיך שזה נראה בחוץ.

לגבי להתנסות: מציעה חבדוק את שי-קודס, כמובן. אבל במקביל תכנסי ל קמפוס il, יש שם קורסים למתחילים (הקורס בפייתון אמור להיות טוב). את יכולה לבדוק אם זה מעניין אותך.

בהצלחה.
אה, ולגבי גמישות:ציפיה.
זה ממש תלוי בתפקיד, חברה וגם בכמה ניסיון יש. קשה לי להאמין שבהתחלה, בלי ניסיון, תהיה לך הרבה גמישות.

לי יש יחסית גמישות. אבל יש לי חבר ששעות העבודה אצלם הם בגדול 10-18. ורוב הזמן מצופה ממנו להיות זמין. אבל זה לא מאוד גמיש.

בקיצור, זה נראה ממש נוצץ מבחוץ, אבל כמו לכל מקום, יש לא מעט חסרונות.
זה לא נכוןoo
אני מכירה הרבה מאד אנשים שנכנסו להייטק עם קורס של גון ברייס, והמשיכו להתקדם עם קורסים נוספים שלהם למשרות מצוינות. אולי את לא מכירה, זה קיים.
זה קורה מעט. ולא בזמנים שהשוק מוצף.ציפיה.
אני רואה את זה המון בכל מיני קבוצות פייסבוק של הייטק.
קיים אבל זה המיעוט. ממש לא כדאי לבנות על זהמיואשת******
אני עובדת מעל עשרים שנה בתחום ועברתי הרבה חברות של אלפי אנשים ומאות אנשים ששולחים לי קוח …
אמרתי שזה יכול לקרות. אבל זה באחוזים כאלו קטנים. לא כדאי שמישהי שהולכת לזה תבנה על זה.
לרוב הם מקבלים משרות נחמדות שהם לא ממש בתנאי היטק אבל מספיק נחמדות. וזה בסדר גמור. לא שוללת לגמרי, אבל לא לבנות שזה יוביל לקידום ולמשרות שוות ממש.
להתחלהoo
אין כמעט משמעות לתואר, להמשך יש משמעות ויש באמת משרות שדורשות אותו, וגם משרות שלא דורשות תואר, באמת מתעדפים מי שעם תואר, אבל אם את מספיק טובה, יכולים לתעדף אותך גם בלי התואר.

בכל מקרה לשאלה של חגה האם אפשר לעבוד בהייטק עם קורס, התשובה חד משמעית כן, אח״כ תמיד אפשר להשלים תואר.
אני לא מכירה את המציאות הזומיואשת******
אם את מכירה , סבבה. מהנסיון שלי ממש לא מכירה את המציאות הזו
בוודאי שלהתחלה יש משמעות עצומהלתואר . ממה שאני מכירה כרגע מוכנים לקחת בלי תואר רק למשרות אוטומציה ובדיקות.
ותוך כדי השרשור הזה מתכתבת עם שתי בנות מפה שמחפשים עבודה בתחום כבר שנה בלי תואר.

לא אמרתי שאי אפשר לעבוד אחרי קורס. אמרתי שזה עבודה אחרת. בלי אפשרויות קידום וכל ה- הו הא של היטק. זה משרות בינוניות. נחמדות, ובהחלט יכולות להיות מספקות.
אבל שוב, אם את מכירה מציאות אחרת ממני זה בהחלט יכול להיות
ואולי גם יש הבדל גדול במה אנחנו קוראות משרת היטק רצינית.
כתבתי למעלה שבעלי עשה קורס מזורז של פולסטאקעדיין טרייה

כל מי שהוא מכיר שלמד איתו מצא עבודה תוך חודשים ספורים.

לא יודעת מה את מגדירה כמשרות בינוניות .

אולי חלקם מצאו משרות שהם רק פרונט אנד ולא פול סטאק (חלקם רק בק אנד) אבל לא הייתי מגדירה את זה כמשרות בינוניות ללא אפיק התקדמות.

אפשר לשאול ממה הוא עשה הסבה? במה התואר שלו?מיואשת******
הוא ללא תואר.עדיין טרייה

היה גרפיקאי עם תעודה

🤷🏼‍♀️ אוקי, אז תשלחי את הפרטים של הקורס לחגה מיואשת******
כמו שאמרתי אני לא מכירה סביבי מציאות כזו.
אם יש כזה דבר נהדר, לקפוץ עליו.
מוזר שאני שומעת אנשים בלי סוף שמחפשים עם תעודות מרשימות ופה קורס של שלושה חודשים וכולם מצאו עבודה. לא יודעת מה לומר.

משרות בינוניות הכוונה שלי לבודקים או אוטומציה.
יש גם מקומות שהם לא באמת היטק לא במשכורות ולא באפיק התקדמות. אבל אני לא מתכוונת שהן לא משרות טובות. בשום אופן. יש המון משרות טובות לבעלי הכשרה מקצועית. רק חשוב לדעת את ההבדל כי לפעמים אנשים הולכים בציפיות מטורפות להיטק מבחינת תנאים ומגלים שזה משכורות טובות מאד (בטח יחסית להוראה) אבל לא מטורפות (משרדים ממשלתיים למשל. אחלה עבודה נוחה משכורת יפה ממש. אבל לא ברף של היטק)
זה בדיוק העניןoo
בהייטק התעודות לא מרשימות אף אחד, אם אין לך ידע.

באבטחת מידע לדוגמא אפשר להגיע למשכורות של עשרות אלפי שקלים בלי תואר, כי זה ידע ששווה הרבה כסף.
היא מדברת על מישהו בלי ידע ובלי תעודותמיואשת******
וזה ממש לא נכון שתעודות לא מרשימות אף אחד (אלא אם כן יוצאי צבא שזה תעודה בפני עצמה)
יש לא מעט מקומות שהתעודות הן חסם.
מי שצבר עשר שנים של נסיון ברור שלא יסתכלו כבר על תעודות.
אבל דווקא בהתחלה זה משמעותי מאד
בכל אופן, כנראה כל אחת מאיתנו עובדת בתחומים שונים ומכירה מקרים שונים. אני לא מרגישה שיש תועלת בדיון הזה.
אני באמת עובדת המון שנים בשלל חברות ומכירה הרבה אנשים גם עכשיו בתהליכי חיפוש עבודה, ומביאה את הידע שלי.
מי שיש לה מציאות אחרת סביבה, מה טוב.
חשוב מאד שאת מביאות את הקול זה, באמת.
רק לבדוק שזה באמת משהו גורף ולא מזל נקודתי של כמה אנשים מוכשרים במיוחד
יש קורסיםoo
שהם מעשיים לגמרי, ובמסגרת הקורס עושים פרוייקטים שנותנים לך תיק עבודות וסוג של נסיון, ואז קל יותר למצוא עבודה איתם.

גם אני מכירה כאלו שמחפשים הרבה זמן עבודה, זה בדר״כ אנשים שמחפשים משרה בתחום ספציפי שאין להם נסיון בו ואז זה הרבה יותר קשה.
סוג של ניסיון של 3 חודשיםמכחול
ועדיין צריך להתחרות עם אנשים שיש להם תואר, וניסיון של כמה שנים.

אני מסכימה עם מיואשת, לא נשמע לי כל כך פשוט כמו שמתארים פה.
לא דומה מי שמתכנת פרויקטים מגיל 15 כל הזמן, ורק לא עשה תואר אקדמי, למי שלא ידע בכלל לתכנת לפני 3 חודשים.
ברור שיש שמצליחים, וחגה - אם את בטוחה שזה מה שאת רוצה ללכת על זה ותהני, אבל זה בפירוש יכול להיות מסלול ארוך וקשה עד שהוא יהיה מתגמל.
ואגב- בזמן הקורס הלימודים בטח קשים. ממש. שעות של שיעורי בית ביום .
את לא מתחרה איתםoo
הם לא מנסים להתקבל למשרות שאת מנסה, ואם הם מנסים הם כנראה לא טובים בתחומם, כי אם הם טובים אז הם ינסו למשרות שמצריכות יותר נסיון ובשכר יותר גבוה.

ואת צודקת לגבי הלימודים, הרבה שיעורי בית ומצריך זמן והשקעה

וגם אם את לא מתחברת למקצוע או לא מספיק טובה בו אז זה יהיה קשה למצוא עבודה, זה פשוט רק לכאלה שמשקיעים בלימודים, מתחברים למקצוע וטובים בתחום
איזה קורססליל
הוא עשה?
קודינג אקדמיעדיין טרייה

פרונט אנד זה ממש לא בינוניאנונימית בהו"ל

אפשר להתקדם עם זה המון..

מצרפת לךסליל
התחברות לפייסבוק | פייסבוק

פוסט מפורט שמישהו כתב בנושא
ממש ממש תודה!חגהבגה
עוד נקודה למחשבהשירוש16
יש מקצועות מסוימים (שוב, לא יודעת בידיוק לאיזה תחום את מעוניינת להיכנס) שאפשר לקחת בהם קורס ואז בהמשך, אחרי מספר שנים של עבודה, להתחיל ללמוד תואר ולהתקדם בחיים.

באופן כללי, זה מקצוע שאפשר תמיד ללמוד עוד ולהתקדם יותר. לדעתי זה נושא מאוד חשוב בתחום העבודה והקריירה. האפשרות הזאת לחפש נישות שונות, משרות שונות, חלקם יותר גמישות וחלקם יותר מתגמלות, וכל משרה מתאימה לשלב אחר בחיים.

זה מאוד שונה ממשרת הוראה.
בהוראה יש לך אינטראקציה כל יום כל הזמן עם בני אדם. זה מקיף אותך וחלק בלתי נפרד מהתפקיד.
לעומת הייטק, יכול בקלות להפוך ל'עבודה מול המחשב'. יש אנשים שזה עושה להם טוב וזה מצוין עבורם. יש אנשים שזה מכבה אותם.
אני אישית עובדת בתחום שהוא בעיקר עם אנשים, איטראקציה יום יומית, שעתית. לא יכולה לדמיין את עצמי מול מחשב כל היום או במשרד קטן יושבת על כיסא לשעות ארוכות.

אולי ההמלצה שלי היא: תבדקי קודם באיזה תחום בהייטק היית רוצה לעבוד ומשם תנסי לתפוס כיוון יותר מדויק מאיפה להתחיל. כי הייטק זה באמת עולם ומלואו.
תנסי לשאול חברות או משפחה שעובדים בתחום איך זה עובד, מהם המשרות שיש בתחום. תבררי עם עצמך איזה סגנון עבודה ומשרה מתאימה לך (יש הבדל בין עבודה מ8 עד 5 לבין משרה שמאפשרת גמישות בשעות או אפילו עבודה מהבית) ומשם תבררי איזה תחום בהייטק עונה על הקריטריונים הללו.

כי בסופו של דבר את רוצה לשנות סיגנון חיים . לא רק מקום עבודה.
אולי זה יעניין אותךציפיה.
ראיתי את הציוץ הזה. אולי הפרק הזה בפודקאסט יהיה רלוונטי:
https://twitter.com/amsterdamski2/status/1489158889572610050?t=xS1pPJjlKztkZDnX48yK1g&s=19
אני מציעה כיוון אחרשחרית*
יכול להיות שהוא לא רלוונטי.
אני לא ככ יודעת באיזה תחום את בהוראה, אבל אם את מלמדת יסודי/חטיבה- בואי לתיכון!
זה עולם אחר.
למידה לבגרות היא יותר רצינית, את יכולה לקחת מגמה (אם יש לך תואר רלוונטי) ואז באים אליך תלמידים שרוצים ללמוד. אולי החוויה שלך תהיה שונה כך.
לדעתי זה יכול להיות מוצלח..באר מרים
את מלמדת אנגלית אם אני זוכרת נכון @חגהבגה?

אז נגיד ללמד בנות של 5 יחידות שבאמת רוצות ללמוד ולהצליח..
בדקת את אינפיניטי לאב?עדיין טרייה

הם מציעים קורס חינמי של 8 חודשים לאקדמיים עם התחייבות לעבוד דרכם שנתיים בשכר נמוך (אזור ה8 אלף ממה שהבנתי) אבל אחרי השנתיים יוצאים עם ניסיון משמעותי.

בעלי למד בקודינג אקדמי שזה בודקמפ של 3-4 חודשים אינטנסיביים מאוד מאוד בלי הבטחה להעסקה אבל יש להם אחוזים מאוד מרשימים של השמה. 

את יכולה להתחיל בלקחת קורס ביודמי זה אתר עם קורסים העלות שלהם 50 שח (לנרשמים חדשים) כך תוכלי להתחיל ללמוד ולראות אם תכנות בכלל מעניין אותך.

נראה לי שקשה להתקבל לאינפיניטי בלי תואר מדעי.ציפיה.
ניסיתי לפני כמה שנים ללכת לשם ואז הבנתי שזה לא בשבילי.

ואחכ הבנתי שבגלל שיש הרבה ביקוש לקורס שלהם, הם לוקחים רק בעלי תארים מדעיים שגם ככה קרובים לתחום.
הם גםסליל
כותבים באתר שלהם, שיש עדיפות למי שיש לו תואר מדעי או הנדסי

אבל באמת שמעתי עליהם המלצות טובות, ככה שאם כן מצליחים להיכנס זה טוב.
אבל יכול להיות שהם גם דורשים רקע מסוים בתכנות
עונה לכולן- תודה רבה לכולן, החכמתן אותי ממש!!!!חגהבגה
קראתי כל תגובה, אין לי כרגע פנאי לענות לכל אחת אבל ממש ממש עזרתן לי ❤❤❤
תינוקות חמודה מחפשת שםאנונימית בהו"ל

תינוקת חמודה בת חמישה ימים מחפשת שם

דרוש 

שם עם משמעות חיובית (לא רק צליל יפה)

קלאסי (לא שם שהתחיל ללכת אתמול ומחר יפסיק ללכת)

עדיפות לשם תנכי אבל לא חייב.

לא מדי קצר

היא הולכת ומזדקנת

הסביבה לוחצת

ולא מוצאים שם ששתינו מתחברים

הדד ליין היה שבת אבל לא הצלחנו להיסגר על עצמינו ועכשיו אני מסננת פה את כל המשפחה שרוצה עדכון ואין לי!

אביגיל , אביטל , אבישג , נועה, אלישבעצוףלבוב
אוריהאונמר
נועה תמר יעל אבישגהבוקר יעלה
נטע מיכל מעין רוני שחרבוקר אור
יש משמעויות ספציפיות שאתם מחפשים?מרגול

מנסה לחשוב על שמות נחמדים לא יחודיים מדי

שירי, רוני, גילי, רננה, הלל, הללי, ציון, מוריה, הודיה

זה שמות עם משמעות ברורה

בהיבט היותר ייחודי אפשר ללכת על שמות שקשורים לטבע (עצים, פרחים, הרים בארץ, נחלים בארץ וכו):

ירדן, איילה, כרמל, שקד, גליל, יסמין, מורן, מרווה, צוף וכו'

ויש גם יישובים עם שמות מעלפים;)

שרה, רבקה, רחל, לאה, מריםמתואמת

חנה, דבורה, אביגיל, אסתר, רות, הדסה, יסכה, איילה, נועה, מילכה, תרצה.

יש הרבה שמות יפים בתנ"ך ויש ספרים שמרכזים שמות מהתנ"ך, אפשר להסתכל בהם כדי לקבל השראה...

רק רוצה לעודד אותך לא להילחץכורסא ירוקה

אני מבינה שהסביבה חסרת סבלנות, אז שידמיינו שהיא נולדה עוד חודש.

אנחנו קראנו שם בלחץ ואחכ עם כל ההורמונים של אחרי הלידה, למרות שאני בחרתי את השם היה לי ממש קשה עם השם ועם הילדה ולקח לי המון זמן להתחבר בחזרה. לא יקרה שום דבר אם היא תהיה בת חודש בלי שם.

תזכקי תמיד שבתקופת הגאונים היה את רב האי גאון - פשוט קראו לו "זה" אז זו גם אופציה 😉

נעמה, טל, טליה, הדסה, הדסחשבתי שאני חזקהאחרונה
התייעצות: מיעוט תנועות. לא יודעת אם אכן מדאיגאחת כמוני

שבוע טוב

ב"ה בשבוע 28

אתמול במהלך היום פחות תנועות. בלילה פתאום התחזקו.

היום שוב, יש תנועות מידי פעם אבל יחסית חלשות ולא הרבה.

אכלתי מתוק, שכבתי על צד שמאל, וממשיך אותו הדבר.

תוהה אם זה מדאיג ומצריך בדיקה. כי ברור לי שאם אתקשר למוקד אחיות יגידו לי ללכת להיבדק.

מה אומרות? יש עוד דרך לשכנע את העובר לזוז יותר?

מה זה פחות תנועות? פחות ממתי?יעל מהדרום
לק"י

לא מתחילים לעקוב רק מהשבוע הזה?

פחות מבדרך כללאחת כמוני
אם אני זוכרת נכון, הרופא שלי אומר לעקוב משבוע 26
עקרונית אמורים להרגיש פעמיים או שלוש ביוםיעל מהדרום
לק"י

3 תנועות בחצי שעה.

אני חושבת שזה שלב שהם עוד קטנים, ואולי הוא שינה מיקום ולכן את לא מרגישה. דוקא נראה לי שבמוקד אחיות ידעו לכוון אותך, ולא לשלוח בוודאות להבדק.

הייתי באותה סיטואציה (גם שבוע 28)סטודנטית אלופה

עם עובר סופר פעיל שכנראה החליט לנמנם🤪

ודווקא במוקד האחות אמרה לי לעקוב במשך חצי שעה ואם אני מרגישה 4 תנועות אין צורך לדאוג. 

תנסי לשתות קולהרקאני

אצלי זה גרם לריקודים ששום מתוק אחר לא עשה

תודה לכולןאחת כמוניאחרונה

אנסה

ואעדכן בעז"ה 

רוצה לפרגן לבעליהשקט הזה

נכון תמיד יש שרשורי פריקה על הבעל? אז רוצה דווקא לפרוק חיובי..

אז מיום ראשון הקטנצ'יק היה חולה ורצה רק ידיים מה שהשבית אותי.. ביום שני בערב הצטרפתי בעצמי לחגיגה ופיתחתי דלקת גרון. בקיצור מושבתת לגמרי.

בסהכ בעלי ואני די שותפים בבית אבל מטבע הדברים אני נמצאת יותר שעות בבית ממנו אז בדכ יוצא שעושה יותר (למרות שמאז הלידה של השלישי הוא דואג גם להיות יותר בבית)

יש דבר אחד שבעלי לא נוגע בו וזה כביסה. לא כי הוא לא יודע לעשות אלא כי זה הפך די מההתחלה לתחום שלי מההתחלה ועד הסוף (המקסימום של השותפות שלו זה להוציא לבקשתי את הכביסה מהמכונה ולתלות).

בקיצור אחרי שכבר יומיים מארגן את הבנות בבוקר, לוקח אותן למסגרות, מחזיר אותן, נמצא פה אחהצ, עושה את כל הלוז של הערב לבד-היום כנראה כבר נמאס לו גם ממצב הבית ופתאום אני רואה אותו מקפל את הכביסה שהייתה תלויה, מחזיר כביסה שעמדה מקופלת עוד לפני לארונות, מכניס מכונות אחת אחרי השניה..

קיצור לגמרי איפשר לי לקרוס בשקט בלי לחשוב על מה שמצפה לי כשאתאושש

אז נכון שלא לגמרי הבנתי את המיון של הכביסות, נראה לי מיין לפי בני הבית ולא לפי סוג הבגד (מקסימום יהרסו כמה בגדים) ונכון שכבר מצאתי תחתונים שלי במגירה של הילדה אבל באמת חייבת לפרגן לו💕

ועכשיו אליכן כדי שיהיה מעניין-

שתפו אילו דברים מפתיעים/ משעשעים קרו בבית כששחררתן😄

תותח! לגמרי כיףהשקט הזה
בא לי להתלהב ולהתגאות בעצמי (:רק רגע קט

השבוע התפללתי שחרית כל יום!

חלק מהימים תפילה מלאה, חלק קיצרתי.

אבל הקפדתי כל יום!

זה התחיל ממשהו אחד שמאוד רציתי להתפלל עליו, ובחלק מהימים הצלחתי גם לכוון, שזה ממש לא מובן מאליו, כי בדרך כלל המחשבות מטיילות למיליון ואחד דברים אחרים.

זהו😌

וואו אלופה!ראשונית

הלוואי עלי

אבל נתת לי יעד שבא לי להצליח בו

וואו מלכההרקאני

אמן השבוע אני אצליח גם

בזכותך אני אשתדל יותר השבוע להיות על זה

אשרייך!אנונימית07

אין דבר יותר משמח מזה!

אני משתדלת/השתדלתי להתפלל כל יום מנחה.. עכשיו קצת פחות יוצא לי, מקווה בע"ה להתמיד יותר!

מדהימה! איזה כיף לך!חשבתי שאני חזקה
איזה כיף לךשירה_11
תפילה זה המלחמה שלי
אשרייךיהלומה..אחרונה
זה באמת וואוו ואת צריכה להיות גאה בעצמך!! אין כמו תפילה ובכלל שהצלחת לכוון. קשר ישיר עם בורא עולם. הלוואי שגם אני אקח את עצמי בידיים ואעשה זאת 
למישהי יש רעיון מה לשלוח לזוג שצריך להשאר שבת בביתקופצת רגע

חולים עם התינוקת?

בהנחה שאוכל לשבת יהיה להם ואני רוצה לשלוח פינוק.

בית חולים מאיר, כשרות מהדרין. למי שיש רעיון, או עוד יותר טוב גם קישור מאיפה להזמין, אשמח

עוגה/ עוגיות/ פיצוחים/ שוקו/ אייס קפה/ שוקולדיעל מהדרום

לק"י

אולי מגש פירות לא גדול.

רק לברר מראש אם יש מקרר למאושפזים. 

בתור מישהי שנשארת עכשיו לשבתאנונימית בהו"ל

חוץ מאוכל גם חומר קריאה יהיה רעיון טוב

לא נעים אבל ביום חול הטלפון מעסיק אותי

בשבת- קצת משעמם...

גם אני חשבתי על זה. אבל אין לי כל כך איך לשלוח אתקופצת רגע

זה.

אולי צריך להתחיל עסק, ספרייה ניידת עם משלוחים או משהו 😅

אולי יש חנות ספרים שם בלובי ואפשר לשלם ולהגיד להםלפניו ברננה!
שאחד מהם ילך לקחת?
אין שם סטימצקי או צומת ספרים או משהו?מרגול

בבית חולים עצמו…

זה נשמע הזוי, אבל גם וולט מגיע עם ספרים 

וואי ממש!!!אין כמו טאטע!
כשהייתי מאושפזת בשבת זה היה חסר לי ממש. ולא היה מאיפה לקחת.זה ממש הצלה
כשאני הייתי באשפוז בשבת עם הבן שלי (במחלקת ילדים)בארץ אהבתי

עברה שם מישהי ביום שישי והציעה לי לשאול ספרים ומגזינים חרדיים לשבת מספריה ניידת שיש בבית החולים (שערי צדק).

זה לא היה הכי הטעם שלי, אבל בהחלט היה במקום...

באמת שבת אחר כך אח שלי וגיסתי באו לבקר ביום שישי ושאלו מה להביא, אז ביקשתי ספר וזה היה ממש נחמד... (תודה @לפניו ברננה!🩷)

וחיבוק לך על האשפוז... לא כיף להיות בשבת בבית חולים❤️

ומה שלומך?? איך עבר?אחת כמוניאחרונה
מגש פירות אוליאחת כמוני
סלטים ולחמניות ביתיותאמאשוני

אם ממילא את מכינה לבית, אפשר קצת להגדיל כמויות ולתת לה קצת מכל דבר.

לא יודעת מה הרמה של האוכל שם, אבל אם הוא לא משהו, אז סלטים ולחמניות ממש משדרג.

ובקבוק מיץ ענבים קטן אם יש לכם, זה ממש נוח שלא תלויים בזמני הקידוש של בי"ח.

איזה כיף לגלות פתאם שהמתבגר שלידובדובה

אוהב אותי. או לפחות נראה לי...

הוא בא להראות לי משהו בטלפון ואז ראיתי את השם שלי. ואתן יודעית מה כתוב שם?!

"אימוש היקרה"

ובכלל עברנו איתו עד לפני חצי שנה תקופה לא פשוטה... הוא גמר עלי עם העצבים שלו האגואיזם היה מחובר לחבר'ה שלא השפיעו טוב...

הוא עזב אותם התחבר לילדים חמודים שמשפיעים עליו טוב. הוא כל הזמן שואל אותי אם להכין לי או לקנות לי משהו טעים... הוא מרבה לדבר איתי לאחרונה.. והכי הכי מרבה לחייך... הוא סיפר לי שכבר חודשיים חבר'ה שלו מהישיבה לא מניחים תפילין כי קשה להם עם הכפיה של הישיבה ושמעיפים הביתה מי שמאחר. הוא אמר לי אמא אמרתי להם מה אין לכם מוח?? מה הקשר שזה גורם לכם להיות באנטי?! ואני פתאם קולטת שכל ההשקעה שלי בו והאהבה והגבולות של בעלי וזה שבעלי למרות הקשיחות משחק ויתחבב עליו בכדורגל בפיפא  בדיבורים על מה שמעניין אותו.. (מי ניצח אתמול בית"ר? את בעלי זה לא מעניין בעליל אבל עשה הכל להראות לו חיבה והתעניינות)אני רואה את הפירות של זה ואיך הוא מחובר אלינו ואוהב אותנו. באמת שנתתי את כולי לילד הזה ועברתי איתו לא מעט הייתי המון בצער על המצב שלו. והנה לקראת 17 אני רואה שינוי. שינוי לטובה עצום. ואני סוף סוף מתחילה לנשום....

והכי חשוב לי לציין שלא הפסקתי לרגע להתפלל

כל ערב שבת בלי סוף על כל ילד על כל דבר כבר שנים. והנה אני רואה שינוי בו ובעוד ילדה.. יש לי כל כך הרבה נחת לאחרונה. לפני רגע לא הפסיקו להתקשר אלי מבית ספר... ופשוט אני רואה אור סוף סוף..ניסי ניסים.

תודה לה'

וואוו.. מרגש ממש ממשיעל...
איזה מרגש זה!יעל מהדרום
לק"י

פתאום לראות איך הוא התבגר, ולקצור את הפירות שעבדתם עליהם כל כך קשה.

ב"ה! תודה רבה על השיתוףריבוזום

משמח מאוד!

הוא נשמע מותק ממש.

שרק יהיו לכם עוד ועוד נחת ושמחה

מקסים ממש, תודה ששיתפתממתקית

וטוב שיש תמיד תקווה

וואוו איזה מרגש שהשקעתם בתהליך ואתם קוצרים פירות!שיפור
אני ממש דומעת מהתרגשות🥹
שיתוף ממש מרגש ומחזק! תודה!!בארץ אהבתי
מרגש ממש.אנונימית בהו"ל

תודה על השיתוף!!!

נותן כוח ותקווה. משתדלת להתפלל גם על הילדים אחד אחד בהדלקת נרות. וזה ממש מחזק ונותן כוח  ותקווה לשמוע. ואני צריכה את זה..

בע"ה שתמשיכו לקצור את הפירות על כל העבודה הקשה שלכם.

לא רואה סיבה לכתוב הודעה כזו מאנונימיבארץ אהבתי
עשית לי דמעות. בהחלט אמוש היקרה!באתי מפעם
איזה כיף! כמה מרגשהבוקר יעלהאחרונה

בגיל הזה לא מובן מאליו בכלל..

ב"ה שיש פירות 

שאלה מרווקהמים כחולים

שלום לכן, סליחה על הפלישה לפורום אבל רוצה לשמוע תשובות מנשואות..

אני בשנות השלושים אז מטבע הדברים כבר פגשתי הרבה והייתי בכמה קשרים משמעותיים. כרגע בקשר עם בחור כבר מספר חודשים. יש שיחות טובות ולאט לאט נוצרה חברות ויותר פתיחות, אבל די מההתחלה הוא לא הכי מצא חן בעיני מבחינה חיצונית, גם בגלל סגנון הלבוש וגם המראה הכללי וגוון הקול שלו פחות התחברו לי. אני כרגע בצומת של החלטה האם לנסות עוד להעמיק את הקשר ולהיפתח בתקווה שהלב יתעורר או לוותר.. האם יש כאן נשים שחוו קשר כזה? האם אפשר להתקדם ולקוות שהרגש יתפתח עוד יותר אחרי חתונה? זה אפשרי להתחתן למרות שלא הכי מוצא חן בעיני?

בקשרים אחרים חוויתי יותר התרגשות ומשיכה, אבל מצד שני הם נפלו כי משהו בקשר לא היה טוב כל כך ופחות יציב מהקשר הנוכחי, שבו הבחור מכיל את ההתלבטויות שלי והקשר נמשך כבר זמן ארוך למרות חוסר מציאת החן..

אצלי זה היה משהו דומהזמינה

ודברים נפתחו ממש אחרי החתונה

גם אצלי זה היה הקשר הכי יציב והבנתי על עצמי שאני מעדיפה מישהו ללכת איתו יחד במיוחד שהיו לי לפניו קשרים מרגשים אך כמו שהם עלו מהר כך הם נגמרו

זה לא שהיום הכל מושלם אבל מי שהוא, מה שהוא עבורי ובעיקר הדרך שעשינו יחד מחפה על הכל

חשוב לי להדגיש- זה היה נכון לי

אני הבנתי שמבחינתי נישואין זו עבודה משותפת וראיתי בבעלי אדם שעונה על ההגדרה הזו,  זו לא הייתה החלטה שכלית,  היה בקשר מציאת חן והיה לי כיף, חיכיתי לפגישות. עם זאת, היו לי קשרים מרגשים יותר, אך הבנתי שמבחינתי  אני מעדיפה את מה שיש לי עכשיו מאשר לדמיין לעצמי מציאות אחרת.  

בזוגיות תמיד יהיה משהו מאתגר, זוגיות היא חלק מהתיקון שלנו (במובן החיובי, אתגר שמפתחת אותנו)

מקווה שזה עזר ולו במעט

בהצלחה🙏🏻

תודה!מים כחולים

זה עוזר לשמוע..

אצלי זה קצת שונה

כיף לי בזמן הפגישה, אבל בין לבין אין ציפיה כל כך וגם מציאת החן בשאלה.. 

אבל באמת יש פחד שאין הרבה אפשרויות אחרות וגם בבחור אחר אמצא משהו שמפריע..

היה לי משהו דומהשלומית.

מההתחלה היו כמה דברים ש"קפצו" לי במראה שלא היו כמו שציינתי, וגם לא ממש הייתי "מאוהבת".

אבל היה כיף יחד, היה "קליק" מיידי והתקשורת הייתה מאוד זורמת.

אחרי החתונה דברים ממש נפתחו.

עדיין אולי היה לי כיף אם בעלי היה קצת יותר גבוה למשל, אבל זה, ושאר הדברים החיצוניים, כ"כ שוליים וחוורים בחיים האמיתיים. וברור לי שבעלי, כמו שהוא, הוא המתנה הכי גדולה שיש לי בחיים...

מה שכן, אם מחליטים שכן, אסור שזו תהיה 'התפשרות' אלא החלטה שלמה ושמחה, לקבל אותו על סך חלקיו הטובים ואלו שפחות.

אבל בשלב שלך- קודם כל לפתוח עוד את הלב, זה הבסיס לתת למשהו לקרות

לא יודעת כמה זה יעזור לך אבל משתפת מהנסיון שליאנונימית בהו"ל

אם יש דחיה אז לא.

מה שהפריע לי חיצונית בבעלי מפריע לי עדיין היון אחרי הרבה שנות נישואים ואהבה גדולה ובוערת.

היה לי מאד מאד טוב איתו מבחינה נפשית ורגשית וזה מה שבסוף עזר לי לקבל את ההחלטה.

והלב נפתח והיום רואה בו מלא יופי שלא ראיתי אז 

ונשיאת חן כן נבנית גם מקרבה רגשית.

אבל, 

בנישואים יש כל מיני תקופות

ולפעמים יש בלב גם עוד דברים לצד האהבה

ואז פתאום מאד בולט

האף הבולט/השין השורקת/הצורה שבה הוא נוגע באף או ווטאבר.

ומציק.

ועוד יותר כשזה עובר לילדים.... זה עוד יותר מעצבן... (במיוחד אם את אוהבת את איך שאת נראית)

סגנון לבוש אצלי זה משהו שהתאזן ביננו מאד עם השנים וזה לדעתי זניח.

זהו זה השיתוף הכי כנה שאני יכולה לתת לך...

מסכימה לגבי דחייה/רתיעהמרגול
כלומר, יש לא להימשך, אבל להיות כזה פרווה כלפיו בנושא הזה (לא אוהבת לא סולדת), ויש ממש להירתע מהמראה שלו וכו.

אם אין משיכה אבל גם אין רתיעה, מניסיוני זה עובד לגמרי. כלומר לגמרי קיימת משיכה (עכשיו, אחרי החתונה וכו). המשיכה לא חייבת להתבסס על מכלול הפרטים שלו - גובה, משקל, רמת שיעור, צבע עור, צבע עיניים וכו' וכו. אבל אני מרגישה ששילוב של משיכה רגשית יחד עם פרטים שכן יפים בעיניי (גם אם אובייקטיבית הם קטנים), זה לגמרי עובד, והמשיכה חזקה. לא כאיזו פשרה, אלא כעובדה בשטח. לשם הדברים התגלגלו.

אבל מהתגובה הנוספת שכתבת, אני תוהה האם המראה נותן לך "סיבה טובה" לחתוך כי גם ככה את בסימן שאלה לגבי הקשר ביניכם, או שבאמת המראה הוא מה שמקשה כרגע על הקשר להתקדם. (שני הדברים לגיטימיים לחלוטין, כן? רק כדי לדייק לעצמך את המצב בשביל שתחליטי מה שנכון ומתאים לך❤️)

תודה על הדיוקמים כחולים
באמת אני מרגישה שגם קרבה רגשית אין מספיק כי קשה לו להיפתח רגשית, אז השיח הוא יותר ברמת החוויות והיומיום, עם קצת עומק לפעמים, אבל לא נוצר שם השיח שגורם לאינטימיות רגשית. ואני לא יודעת אם זה בגלל האופי  וזה מה שיכול להיווצר בקשר בינינו בלי קשר, או בגלל המראה שחוסם אותי ואז גם הוא לא מביא את עצמו עד הסוף.. 
כמה פעמים נפגשתם?ממתקית

המראה עדיין חוסם אותך?
גם הקול עדיין
הלבוש? (למרות שלבוש אפשר לשנות בהמשך, מה שכן יכול שמפריע לך למשל סגנון- פשוט מידי, ציציות בחוץ...

עדיין..מים כחולים

בעיקר כשאני רואה אותו "מבחוץ" יותר.. מרחוק.  בזמן שיחה כשיושבים אחד ליד השני אני פחות ממוקדת בזה.

הקול די מעצבן אותי בטלפון, אבל פנים מול פנים יותר טוב.  הלבוש מציק כי הוא בסגנון ממש שונה משלי..

יוצאים כבר זמן מכובד.. יותר מ4 חודשים

נשמע שזה הנקודהרקאני

שאין אינטימיות רגשית

יותר קשה להתחבר לבנאדם אם אין מספיק חיבור רגשי

הייתי ממליצה לך לנסות לדבר איתו שתעבדו על זה

שיהיו יותר שיחות עומק

אני לא יודעת מה ההגדרה שלך האינטימיות רגשיתזמינה

בעיני זה דבר שלוקח הרבה יותר מארבעה חודשים

מה גם שיש דברים שמרגישים בנוח לומר רק אחרי החתונה

אבל יתכן מאוד שכל אחת מאיתנו מגדירה אינטימיות רגשית באופן אחר

חשוב לשים לב שיש גם את השוני הטבעי בין גברים לנשים בעניין

יש לך מישהי להתייעץ איתה? יועצת שמבינה בתחום, במיוחד על רווקות מאוחרת?

בגדול אסור אסור אסור שתהייה דחיה!ממתקית

משיכה לא חייבת להיות, יכולה להגיע גם לאחר הישואין.

אבל אסור שתהייה דחיה.

את לא מתארת דחיה, את מתארת חוסר חיבור לקול, ללבוש, לחיצוניות.
תנסי לחשוב עם עצמך, האם זה דוחה אותך, מגעיל אותך, לא מסוגלת לשמוע אותו. או פשוט חוסר נשיאת חן למראה, לקול.
יכולה לשתף שגם אצל בעלי לא אהבתי דברים מסויימים (סגנון דיבור, משהו נוסף בחיצוניות)אבל זה לא דחה אותי, פשוט לא נמשכתי לזה כל כך והיום זה כלל לא מפריע לי (אגב, מפריעים לי דברים אחרים...חחחחח).
הייתי אומרת לך להמשיך לנסות,לחשוב עם עצמך מה לא מוצא חן בעינייך בדיוק. 

להתפלל ואם מרגישה שיש חיבור אבל מה שציינת מציק עדיין, להתייעץ עם מישהי שאת מכירה.

לגבי מציאת חןאישהואימא

תחשבי אם יש איברים מסויימים שכן מושכים אותך בו- פנים/עיניים/ ידיים/ מבנה גוף וכו'. אם אין שום דבר כזה אלא להיפך- יש דחייה, לדעתי עדיף לסיים. אם את כן מוצאת אפילו משהו אחד או שתיים שמושך אותך במראה- תמשיכי.

גםoo

אחרי החתונה כנראה יהיו דברים שיפריעו לך

דברים שלא ראית קודם/ שיתפתחו עם הזמן/ שיגיעו בעקבות שינויים שלך/ שלו/ של החיים

יש אשליה שבוחרים בן זוג

אבל רב הנסתר על הגלוי

מה שכן בוחרים

זה עם מי לעשות את הצעד של החתונה

זה צעד שכנראה עושים אחרי שהמעלות עולות על החסרונות (או שנמצאים תחת האשליה הנ"ל)

גם כשנשואים

טיב הקשר תלוי בהסתכלות

אם מתמקדים ביתרונות ומתמודדים נכון עם החסרונות

הזוגיות תהיה יותר טובה

אם מתקשים להתמודד עם קיום החסרונות

הזוגיות תהיה פחות טובה

(כולנו אנשים פגומים

גם לאנשים עם תכונות מרשימות

יש פגמים משמעותיים שקשים להכלה)

אני חושבת שהמיקוד צריך להיות

1. בבשלות שלך להתמקד ביתרונות ולהתמודד עם חסרונות

(גם שלך וגם שלו)

2.  בהתפתחות הקשר לשלב שנראה/ מרגיש שהיתרונות שלו עולים על החסרונות 

אני מאמינהסטודנטיתאמא

שלא מסתכלים על חתונה כזה האדם שאיתו אני רוצה לחיות לנצח, זה נורא מלחיץ ככה.

חתונה זה החלטה שזה האדם שאיתו אני רוצה לעשות יחד עבודה כדי לבנות את הזוגיות שתהיה הכי טובה עבור שנינו (ברור שהשאיפה היא שזה יחזיק תמיד)

בעלי לא מושלם אבל גם אני לא מושלמת. התחתנו עם רגש אבל ממש לא היינו מאוהבים עם פרפרים, בהתחלה זה קצת הלחיץ אבל היום אני יודעת שאני פשוט לא הבנאדם שמתאהב כמו בסרטים. אני אוהבת אותו מאוד מאוד ומקורקעת לא פחות.

לגבי סגנון לבוש זה הדבר שהכי קל לשנות בערך.

אולי כדאי ללכת יחד לפגישה עם מטפלת לפני החתונה, יש זוגות שזה מאוד עזר להם להחליט.

תודה לכולןמים כחולים
יש לי גם ליווי ויעוץ, אבל עזר לשמוע מהשיתופים שלכן..
לדעתיאורוש3

לא נכון להתחתן בלי מציאת חן.

אבל אולי שווה להעמיק ולא לחשוב על זה תקופה ולחזור ולבחון אם זה עדיין שם אחרי העמקת הקשר.

כי לפעמים כשהלב נפתח גם מציאת החן קוראת. 

ברור שלא בלי מציאת חןסטודנטיתאמאאחרונה

אבל מציאת חן לא בהכרח אומרת פרפרים לדעתי.

אבל ברור לגמרי שלא בלי משיכה, מציאת חן, רגשות וכו'

מתי צריך ללכת שוב לרופאת נשים?כבת שבעים

אני בשבוע 14, הייתי לפני יותר מחודש ומאז עשיתי רק בדיקות דם (לא עשיתי שקיפות עורפית)

שכחתי לשאול את הרופאה מתי לחזור... 

מתישהו לפני שבוע 20כורסא ירוקהאחרונה
אני אוהבת ללכת אחרי שיש לי תוצאה של שקיפות, סקירה מוקדמת ואולי גם חלבון עוברי. אבל אם את לא עושה אז פשוט מתישהו..

אולי יעניין אותך