אבל אני חושבת שכשזה מסבא וסבתא היחס צריך להיות מכיוון אחר.
אצלנו סבא וסבתא אוהבים לפנק את הילדים בממתקים. ובבית אני ממש משתדלת להקפיד על אוכל בריא. אז בהתחלה כשהיו מביאים לילדים שקית ממתקים, או באים אלינו לביקור ומביאים איתם ממתקים שישארו לנו, זה היה ממש מכעיס אותי (מבפנים, כמובן שלא הראיתי).
אבל עשיתי עבודה על עצמי, לראות את הדברים בצורה אחרת.
הם שונים ממני, והם בוחרים לפנק בדברים שקשה לי לתת לילדים. אבל בעצם זו הדרך שלהם לבטא את האהבה שלהם לילדים. כך הם מרגישים שהם מפנקים את הילדים, והתפקיד שלי הוא לתת לילדים לחוות את זה כאהבה מסבא וסבתא, בלי שהם ירגישו שאני מתנגדת לזה או לא אוהבת את זה.
אז לא תמיד הם אוכלים הכל. כשמקבלים שקית ממתקים מלאה לכל ילד, אנחנו אוכלים קצת מכל דבר, חלק זורקים וחלק מביאים לעבודה שלי. אבל ההרגשה שאני משתדלת להרגיש ולשדר לילדים זה 'איזה כיף שסבא וסבתא כל כך אוהבים אתכם ורוצים לפנק אתכם'.
וכמובן שכשנמצאים אצל סבא וסבתא והם מביאים ממתקים או דברים אחרים לא בריאים - אני מרשה לאכול הכל, ומסבירה בזמנים אחרים לילדים שאמנם זה לא בריא לגוף שלנו לאכול ממתקים, אבל כשזו הדרך של סבא וסבתא לפנק אותנו, אז אנחנו יכולים ליהנות מזה ולהודות להם, וכשזה קורה לעיתים רחוקות זה גם לא מזיק לגוף כמו לאכול ככה כל הזמן.
אז גם עם מה שאת תיארת, אני חושבת שצריך לזכור שהעיקר זה השדר שאנחנו מעריכים את סבא וסבתא ושמחים שהם אוהבים אותנו ורוצים לפנק אותנו.
ומה עושים בפועל עם המתנות - אפשר לפתוח, ושתהיה מגירה הפתעות ששם המקום של כל המתנות עד שצריך לזרוק אותן. אפשר לשמור חלק להביא מתנות לחברים לימי הולדת (להציע לילדים את האפשרות, שתהיה החלטה שלהם).
אבל הכל מתוך גישה של הכרת הטוב לסבא וסבתא, גם אם זה לא בדיוק בגישה שלנו או לטעמינו. לא להתייחס לזה בתור 'זבל' אלא בתור מתנה שגם אם לא תואמת את הערכים שאנחנו מחנכים אליהם, הקבלה שלה בשמחה ואהבה תואמת ערך של כיבוד הורים שהוא לא פחות ואולי יותר חשוב...